Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 11 juli 2024 Lezingen over autisme Lees meer

  Ik ben Imane, een autistische moslima van Marokkaanse afkomst.

  Ik zet mij in als ervaringsdeskundige in de hoop dat autisme een onderwerp wordt dat in ieder huishouden besproken kan en mag worden, en dat mensen die dezelfde uitdagingen als ik ervaren iemand hebben waarin ze zich in kunnen herkennen.

  Zo ben ik vrijwilliger geweest bij de NVA, stagiaire bij Vanuit Autisme Bekeken (VAB), een buddy voor een universitair student met autisme en ben ik mijn eigen blog gestart op imanemoussane.nl.

  In mei 2024 heb ik tevens mijn allereerste lezing gegeven en ik breid dat graag uit.

  Heb je interesse in een lezing over autisme (of misschien in relatie tot depressie en eetstoornissen waar ik ook ervaring mee heb), neem dan contact met mij op door te mailen naar imanemoussane@outlook.com.

  Let op: lezingen geef ik alleen tegen een vergoeding.

  Voor informatie: imanemoussane@outlook.com

 • 9 juli 2024 Woonruimte gezocht voor 27-jarige meneer Lees meer

  Cliënt van Leermakers Autismegroep is op zoek naar een zelfstandige woonruimte in of nabij een grote stad. Deze cliënt houdt enorm van creatief zijn en spelletjes spelen en verzamelen. Indicatie: WLZ GGZW3 – intensieve begeleiding met gedragsregulering.

  Bij interesse graag contact opnemen met b.keeris@leermakers.nl en dan stemmen we verder af!

 • 9 juli 2024 Beschermd woonplek gezocht Lees meer

  Ik ben mentor van een client (64 jaar) en zoek naar beschermd wonen plek met mogelijkheid dagbesteding in het groen. GGZ 2 aanwezig. Naast autisme, LVB (IQ 70) en verslavingsproblematiek. Diagnose pas onlangs, client heeft nooit passende begeleiding op autisme ontvangen. Er is naast WLZ ook voldoende eigen geld om evt (meer)zorg te bekostigen. Mag ook in Noord Brabant. Heeft een mentor en bewindvoerder.

  Graag contact opnemen met Angelique, Antana Mentorschap. info@antanamentorschap.nl

 • 2 juli 2024 Gezelligheid gezocht! Lees meer

  Hoi! Ik ben enthousiast om nieuwe vrienden te maken! 😊 Ik heb autisme. Ik heb eigenlijk alleen neuro typische vrienden, en ik zou graag andere neuro divergente mensen leren kennen.

  Ik (33, man) woon in de Randstad. Mijn grote passie is muziek! Ik speel het liefst de hele dag gitaar. Mijn muzieksmaak is heel breed. Ik hou van jazz, maar ik luister ook veel naar pop, rock en klassiek. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe muziek om te ontdekken, dus vertel me vooral over jouw favoriete muziek! Ook geniet ik enorm van de natuur. Wandelen door een mooi natuurgebied is voor mij de ultieme manier om tot rust te komen. Verder hou ik van kunst bewonderen, shoppen en gewoon lekker kletsen over van alles en nog wat.

  Iedereen die ook op zoek is naar gezelligheid en een respectvolle vriendschap waarin je jezelf kunt zijn is welkom om te reageren! Ik ben al gelukkig met mijn partner, dus ik zoek geen romantiek, alleen vriendschap.

  Laten we elkaar online leren kennen en gewoon een beetje kletsen over onze interesses, ervaringen en gedachten. Als het klikt kunnen we samen een drankje doen, wandelen in de natuur of een museum bezoeken.

  Stuur een berichtje naar nzhc9f7j@duck.com om kennis te maken en vertel iets over jezelf! ✨

 • 24 juni 2024 Woning gezocht voor kleinschalig wonen jong volwassenen Lees meer

  Mijn zoon (30 jaar) woont sinds 3 jaar semi zelfstandig onder begeleiding, maar voelt zich eenzaam. Hij heeft vanwege angsten en minder ontwikkelde intrinsieke motivatie, mensen in zijn directe omgeving nodig waar hij zich aan kan optrekken en gezamenlijk activiteiten mee kan ondernemen.

  We zijn op zoek naar een rustige omgeving met kleinschalig wonen. Indicatie beschermd wonen wordt toegekend. Proces voor aanvraag WLZ is in gang gezet waarop ook al bezwaar is ingediend.

  Reacties kun je mailen naar inwier@hotmail.com

 • 6 juni 2024 Relatie gezocht Lees meer

  Ik ben op zoek naar een vriendin tussen de 20 en 30 jaar die het leuk vindt om dingen te ondernemen of lekker te chillen. Mijn hobbies zijn: gamen, programmeren, fitness, films en series kijken, reizen en lezen.

  Interesse? Contact mij via deze mail: sebastiaan.steenbergh@hotmail.nl

 • 15 mei 2024 Woning gezocht Lees meer

  Dringend rustige, betaalbare woning (misschien via begeleid/beschermd wonen)gezocht in de omgeving Drechtsteden/Hoeksche waard. Mocht er iemand een instelling/woning weten waar ik direct terecht kan met mijn autisme en in de omgeving. Stuur mij dan een mailtje of bericht via: a.dezeeuw3295@gmail.com

 • 14 mei 2024 Woning gezocht Lees meer

  Zelfstandige huurwoning met spoed gezocht prikkelarm en niet te duur. Omgeving Goeree overflakkee of ergens anders in zuid holland. zeeland of noors brabant ook niet erg.

  Ik hou het in mijn huidige woning niet meer vol vanwege teveel geluid en zit er zwaar doorheen. Ik ben 27 jaar.

  Reacties mogen naar: charinajongejan@hotmail.com

 • 26 april 2024 Gratis inloopmiddag in Den Haag Lees meer

  Elke woensdag hebben wij van 14.30 tot 17.30 uur in Den Haag een inloopmiddag. Gratis, ik ben zelf autisme-adhdcoach ik heb nu twee jaar mijn diploma. Dat is in wijkgebouw Allekanten aan de Speelzijde 8 in Den Haag.

  Ook is het mogelijk om gewoon een praatje te maken wat jouw dwars zit! We zijn bereikbaar via postdiagnosed@gmail.com

 • 4 april 2024 dringen een (tijdelijke) woning voor begeleid wonen gezocht Lees meer

  Ik ben 41 en ik heb autisme. Ik ben dringend op zoek naar een woning met begeleiding in een rustige plaats of buurt. Ik wil het liefst in de regio Rijnmond wonen, maar als ik tijdelijk ergens anders kan wonen, is het ook goed.

  Ik woon op dit moment begeleid in de buurt van het centrum van Den Haag, waar heel veel prikkels zijn. Daar kan ik heel slecht tegen. Ook is de begeleiding niet voldoende. Hierdoor raak ik snel overprikkeld. Ik heb vooral hulp nodig met koken, huishouden, administratie en plannen.

  Ik hoor het graag als iemand een plekje beschikbaar heeft. Reacties mogen naar: patricia-rose@hotmail.com

 • 25 maart 2024 Woonplek beschikbaar bij Ons Huis Capelle Lees meer

  Ontdek WelzijnZorgt OHC (Ons Huis Capelle), een warm thuis voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking die op zoek zijn naar begeleid wonen. Bij ons krijg je persoonlijke ondersteuning in de dagelijkse activiteiten, zoals ADL, kameronderhoud en individuele gesprekken. Onze toegewijde begeleiders luisteren naar jouw behoeften en bieden een veilige omgeving waarin je kunt ontspannen en sociaal kunt zijn. In onze gezellige huiskamer kun je samen eten, spelletjes spelen en je dagelijkse ervaringen delen met medebewoners na een dag op de dagbesteding. Samen creëren we een hechte gemeenschap bij On huis Capelle.

  Overdag ga je naar je werk, dagbesteding of volg je een opleiding. Onze begeleiders staan klaar voor je bij thuiskomst, om je te ondersteunen en warm welkom thuis te heten. En voor nachtelijke noodgevallen staat onze slaapwacht paraat.
  Meer informatie? Neem contact op via info@welzijnzorgt.nl of bel 085 – 130 67 45.

 • 20 maart 2024 Autisme begeleiding en coaching Lees meer

  Hoi! Wij zijn Colorfull Care en Auti-coaching. Een kleinschalige zorgverlener die personen met (een vermoeden van) autisme en/of een verstandelijke beperking ondersteunt.

  De organisatie is ontstaan vanuit het hart van 2 zorgmama’s met veel ervaring en een échte zorgverlenershart.

  Onze ondersteuning bieden we in je vertrouwde omgeving, bij je thuis of een andere fijne plek.
  We helpen je als je, je weg moet vinden in het autisme, je vastloopt of hulp nodig hebt bij dingen die voor jou belangrijk zijn in het dagelijks leven. Zoals het vinden van werk of school, vriendschappen maar ook het leren kennen van jezelf en je autisme.

  Als je meer over ons wilt weten kan je onze website bekijken of je vraag naar ons sturen.
  Website: www.colorfullcare.nl
  Mail: info@colorfullcare.nl
  Groetjes Melissa

 • 20 maart 2024 Opruim-coach gezocht Lees meer

  Ik woon zelfstandig via de stichting Middin in Den Haag.
  Ik krijg een soort van begeleiding aan huis.  Maar waar ik als autist dagelijks tegenaan loop: Het ordenen en opruimen!

  Nu zoek ik dus een opruimcoach die mij 1 keer in de 2 of 3 weken thuis wil helpen hiermee.

  Denk aan: een vaste plek vinden voor spullen.
  En vaste ritmes vinden voor dagelijkse dingen.
  Mensen die bij mij thuis komen kijken, en autisten kennen en het stukje opruimen, zullen direct begrijpen wat ik bedoel.

  Reacties naar: a.vanwalsem@yahoo.com

 • 24 januari 2024 Woonruimte beschikbaar bij ouderinitiatief 'Villa Eigenwijze' te Zoetermeer Lees meer

  Villa Eigenwijze Zoetermeer is een woonvoorziening voor 16 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. De bouw van Villa Eigenwijze zal begin 2024 starten op de locatie Edisonpark.

  In 2016 is door de ouders het initiatief ontstaan van Villa Eigenwijze. Het doel is een huis te realiseren met 24 uurszorg waar onze kinderen een thuis voor het leven zullen vinden. Een thuis in de bekende omgeving van Zoetermeer, waar ze ooit op school zaten, waar ze de intocht van Sinterklaas meemaakten in het Stadshart, waar ze zwommen in de Noord AA en waar het zo prettig wonen is. Kortom in een, vanuit onze kinderen bezien, zo normaal en bekend mogelijke omgeving.

  De toekomstige bewoners van Villa Eigenwijze hebben, ondanks hun afhankelijkheid van zorg en ondersteuning van anderen, recht op een eigen woonplek met kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen wonen in een ‘eigen’ huis waarin ze een eigen plek hebben en dat zij geaccepteerd en gerespecteerd worden, zoals zij zijn. Zij moeten de kans krijgen om zoveel mogelijk volwaardig deel te nemen aan de samenleving zodat ze hun gevoel van eigenwaarde kunnen ontwikkelen en/of behouden. Wij willen graag dat onze kinderen zoveel mogelijk zelf richting kunnen geven aan hun leven en dat zij zich optimaal kunnen ontplooien. Zo moeten zij gelegenheid krijgen om hun sport, hobby’s en sociale activiteiten uit te oefenen. Op die manier blijft de kwaliteit van leven gewaarborgd, ook als de bewoners wat ouder worden en de ouders minder aanwezig kunnen zijn.

  Wij zijn in gesprek met diverse zorgverleners om de beste keuze te maken voor de invulling van de zorgvraag. De bouw van Villa Eigenwijze wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Zoetermeer en woningbouwvereniging ‘De Goede Woning’,

  De doelgroep voor Villa Eigenwijze zijn mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme tussen 19 en 50 jaar in het bezit van een VG3-VG6 indicatie PGB/WLZ en werk of dagbesteding.

  Er zijn momenteel nog woonplekken beschikbaar. Deze kunnen op de begane grond, eerste verdieping, voorkant of achterkant van Villa Eigenwijze gelegen zijn.

  Een aanmelding kan per e-mail; contact@villaeigenwijze.nl worden gedaan. Na ontvangst van de aanmelding zal er een intake volgen om van beide kanten te beoordelen of er een match is. Zo ja, dan zal de aanmelding in het bestuur worden beoordeeld.

  Meer weten over Villa eigenwijze? Bekijk dan onze website: https://villaeigenwijze.nl/

 • 23 januari 2024 Vriendin gezocht Lees meer

  Ik ben Shiran, ik ben 19 jaar en woon in Katwijk. Ik ben jaren geleden gediagnosticeerd met een milde vorm van autisme. Ik heb moeite met vrienden maken en ik voel mij daardoor soms erg alleen. Ik ben opzoek naar een vriendin tussen 19 en 24 jaar. Ik ben dol op: zingen, muziek maken / muziek luisteren, shoppen, skeeleren, film kijken, dieren en koken / bakken.
  Reageren kan naar: klopsaar9@gmail.com

 • 14 december 2023 Autisme café organiseren Lees meer

  Hey, ik ben een jongeman van 20 jaar oud met autisme. Ik ben op zoek naar mensen die ervoor open staan om een autisme café op te richten in Den Haag/Westland voor jongvolwassenen tussen ongeveer 18 en 27 met (mogelijk) autisme. Bij het organiseren wil ik graag helpen met het brengen van ideeën, maar tijdens de activiteit ben ik liever een deelnemer.

  Bij interesse ontvang ik graag een e-mail
  E-mailadres: n.bekkie18@gmail.com

  Nick Bekkers

 • 11 september 2023 Onderzoek naar effect therapie met paarden bij jongeren met ASS Lees meer

  Jongeren met autisme van 11 tot en met 17 jaar gezocht op meerdere locaties

  Een deel van de adolescenten met autisme blijft ernstige ontregelingen van emoties houden, ondanks langdurige behandeling. Therapie met paarden is mogelijk effectief voor deze jongeren, maar goed onderzoek ontbreekt.

  Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en doet veel onderzoek naar autisme. Er is een onderzoek gestart naar het effect van therapie met paarden. Bij 35 adolescenten van 11 tot en met 17 jaar met autisme wordt het effect van therapie met paarden onderzocht. Alle deelnemers krijgen 15 sessies therapie met paarden.

  Voor, tijdens én na de behandeling wordt de emotieregulatie gemeten en er worden vragenlijsten en interviews afgenomen. De therapie wordt gegeven voor Karakter in Wageningen, de Gagelhoeve in Mill (Noord Brabant) en Horses&Co in s Heerjansdam (Zuid Holland).

  Wie kunnen er meedoen aan dit onderzoek? (dit zijn nog niet alle criteria)
  • Je bent tussen de 11 en maximaal 17 jaar oud
  • Je hebt een diagnose autisme spectrum stoornis
  • Je hebt 1,5 jaar therapie gehad
  • Je wilt leren om beter met emoties om te gaan
  • Je hebt een IQ hoger dan 80

  Voor meer informatie kun je mailen naar Pegasus@karakter.com
  Met het onderzoek weten we straks of de therapie met paarden helpt bij onder andere het beter reguleren van emoties en de kwaliteit van leven.

 • 11 juli 2023 24 uur woning gezocht begeleiding. Lees meer

  Mijn dochter is 24 jaar en ze is geestelijk gehandicapt pdd-nos met autisme.
  Ik zoek een woning voor mijn dochter ze is nu 24 jaar oud.
  Ze zoekt een woning waar ze 24 uur moet begeleid worden met de juiste begeleiding en personeel.

  reacties mogen per email naar: Lorindamoshi@gmail.com  of telefonisch via 06-43569423 of 0174226371

   

 • 24 maart 2023 Ambulante begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen Lees meer

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding heeft veel kennis en ervaring in het ambulant begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en hun gezin.

  De begeleiding vindt plaats in de vertrouwde thuisomgeving in de Randstad.

  We hebben regelmatig plek voor nieuwe aanmeldingen.
  Graag nodig ik je uit om www.swinkelsbegeleiding.nl te bekijken.

  En mocht je vragen hebben, dan hoor ik het graag!

  Met hartelijke groet,

  Nancy Swinkels
  Orthopedagoog NVO/SKJ

  06-39896013
  info@swinkelsbegeleiding.nl

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding
  www.swinkelsbegeleiding.nl

 • 3 maart 2023 Hulp nodig bij orde scheppen in huishouding Lees meer

  Ik ben autistisch, en heb een LVB, en krijg begeleiding in Den Haag aan huis van Middin. Ze helpen me overal bij, behalve bij het orde scheppen in mijn huishouden. Maar ze vallen me er wel steeds op aan, en ik heb meerdere pogingen gedaan om aan hun te vragen of ze me er bij willen helpen, maar ze snappen me niet.

  Ze snappen niet waar ik tegenaan loop. Zelfs als ik het ze laat zien met plaatjes. Nu zoek ik gewoon maar via een oproep iemand die mij hierbij wekelijks kan helpen thuis.

  Reacties kun je mailen naar a.vanwalsem@yahoo.com

 • 10 februari 2023 Nieuwe bezoekers (m/v) gezocht voor Autiroze Den Haag, coc café Haaglanden Lees meer

  Autiroze in Den Haag is op zoek naar nieuwe bezoekers! Het word iedere 4e zaterdag van de maand gehouden, dus dat is makkelijk te onthouden. Autiroze heeft ook een eigen website waarop alle informatie te vinden is. Tot nu toe komen er hoofdzakelijk mannen, maar het zou ook leuk zijn als er wat meer vrouwen zouden komen.

  Autiroze zijn leuke gezellige avonden in het coc café voor autisten die onder de doelgroep vallen van LHBTIQ+
  Dus ben je transgender, homo, lesbisch, biseksueel of ander gerelateerd, en je hebt autisme, voel je dan vooral geroepen om eens een kijkje te nemen op de website van Autiroze, en kom eens een keer een bezoekje brengen aan 1 van de leuke avonden!
  Toegang is geheel gratis, er wordt tijdens een AR avond in COC haaglanden geen muziek gedraaid, maar er is wel gezelligheid onder elkaar.

  We zien je graag verschijnen!

  Kijk ook eens op https://cochaaglanden.nl/sociaal/autiroze/

 • 13 december 2022 Online vriendschap gezocht (controleer regelmatig op nieuwe reacties) Lees meer

  Hoi ik heet Jaswir.
  Ik ben 27 en ik heb mijn diagnose sinds zo augustus 2020.
  Momenteel ben ik bezig mijn leven weer op de rails te krijgen. En met het fixen van een veilig thuis.

  Ik ben anders en gedraag mij anders. Ik vind zelf dat het wel een zekere schoonheid heeft, maar je moet het wel kunnen waarderen. Ik zou graag mensen in mijn leven willen hebben die mijn anders zijn kunnen waarderen en van mij houden om mijn anders zijn (hoe ik ben).

  Ik zoek vooral online contact dat vind ik prettig, want daar voel ik me veiliger bij.
  En dan kan ik beter functioneren. Als we elkaar eenmaal wat beter kennen via de e-mail zou ik graag willen vooruit bouwen naar facecallen en uiteindelijk in persoon afspreken.
  Het is voor mij een must dat je zelf ook een persoon uit het Autisme Spectrum bent. Of dat je dit vermoed.

  Vroeger heb ik veel tijd besteed aan het maken van video games. Ik was hier behoorlijk gepassioneerd over. Ik heb eraan overgehouden dat ik de wereld kan zien als een game vanuit het perspectief van een game maker.
  Ik gebruik mijn kennis van games maken nog vaak om mijn eigen omgeving zo te maken dat ik bijvoorbeeld het best kan leren. Ik merk zelf dat ik veel heb aan deze kennis. Ik denk dat de wereld veel kan leren door te kijken naar hoe games dingen doen. Sommige mensen uit het autisme spectrum voelen zich bijvoorbeeld erg prettig bij gamen maar juist weer niet op werk.

  Ik heb een tijd lang niet echt passie meer gehad voor iets.
  Maar ik heb tegenwoordig wel weer passie voor iets.

  Tegenwoordig heb ik een passie voor Empathie / Inlevingsvermogen (mijn definitie daarvan). Empathie: Definitie best wel breed, maar in ieder geval: grenzen bewaren, inleven in jezelf/inzicht in eigen gevoelens, inzicht in gevoelens van een ander en dichter op één lijn brengen van je eigen denken en voelen, ontwikkelen en onderhouden van relaties. Afspraken maken/conflicten oplossen.

  In games dan kun je XP (ervaring) krijgen in een vaardigheid door bepaalde activiteiten te doen. Hoe ik de wereld zie is alles ook een vaardigheid wat je kunt leren/trainen (XP opdoen). In lotgenotencontact krijg ik XP in Empathy.

  Ik heb voornamelijk problemen in sociale omgang. Als het gevolg van Autistisch zijn in de huidige maatschappij die vooral voor Neurotypische mensen is gemaakt. En ik merk dat tijd besteden aan Empathy training vrijwel al deze problemen eigenlijk oplost en/of verkleint.

  Ik heb veel vervelende ervaringen gehad en nog steeds in sociale omgang. Bepaalde problemen daar liep ik honderde keren in vast en ik kon daar nooit uit komen. Ik liep er elke keer maar weer in vast een vicieuze cirkel. Hierdoor voelde ik me erg slecht. En dat verkleint dan gewoon mijn wereld. Maar dankzij mijn empathy training heb ik momenten gehad waar ik er dan opeens wel uit kon komen (ik loop nog steeds vast, maar niet meer vicieus). Dat voelt erg empowering. En dat is een erg fijn gevoel. Empathy training geeft mij hoop.

  Verder denk ik dat ik misschien wel iets van nieuwe passie heb om een bijdrage te leveren in de autisme community. Als ervaringsdeskundige ofzo? Dat is naar mijn gevoel wel meer betekenisvol werk/tijdsbesteding. Werken aan een meer autismevriendelijke wereld.

  ###############Wat ik zoek in een maatje/vriendschap:
  Het is voor mij een must dat je zelf ook een persoon uit het Autisme Spectrum bent. Of dat je dit vermoed.
  Kwaliteit > Kwantiteit.
  Iemand met wie ik een klik heb.
  Verder vind ik het erg belangrijk dat ik mij veilig voel bij jou. En ook omgekeerd vind ik het belangrijk dat jij je ook veilig voelt bij mij. Voor mij denk ik dat wat betreft veiligheid in ieder geval respect belangrijk is voor mij. Ik vind het belangrijk dat als ik iets niet fijn vind en dat aangeef dat er dan ook echt rekening mee wordt gehouden.

  Ik heb interesse om XP op te doen in inlevingsvermogen. Ik ben zelf erg fan van leren door trial en error. En een vriendschap vormt hiervoor een prima gelegenheid! En als ik dan geprobeerd heb om in te leven in je dan kan ik je daar vragen over stellen ter onderzoek.

  Verder zou ik het leuk vinden om ervaringen met je te kunnen delen en vind ik herkenning fijn. Ook positieve/hoopvolle woorden vind ik fijn.

  ###############Wat ik voor jou kan betekenen:
  Ik weet niet hoeveel ik voor je kan betekenen maar ik ben bereid om mijn tijd erin (de vriendschap) te steken en er moeite voor te doen. Enkele ideeën die in mij opkomen: ervaringen delen en van elkaar leren, herkenning bieden, bevestiging bieden bij twijfelen, positieve en hoopvolle dingen zeggen.

  Misschien vind jij het ook wel leuk om XP op te doen in inlevingsvermogen (mijn definitie daarvan). De vriendschap vormt hiervoor een prima gelegenheid.
  Ik ben momenteel bevriend met één andere persoon uit het Autisme Spectrum waarmee ik online contact heb. En ik de trial en error methode heb kunnen uitproberen. En ik ben blij met de resultaten ik merk dat ik een compleet andere persoon ben ten opzichte van voor de vriendschap. Ik denk dat als ik nog 1 à 2 vriendschappen als dat kan hebben. Dat ik in een jaar echt ongelooflijk veel zou kunnen leren/groeien.

  Je kunt contact met me opnemen via: negen_jeswer@live.nl
  PS: Ik controleer regelmatig op nieuwe reacties.
  – Jaswir

Sluiten
Word nu lid!