Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 1 maart 2024 Autismecafé Reuring Noordwijk Lees meer

  Op 2 april wordt voor het eerst een Autisme café in de gemeente Noordwijk (Zuid Holland) gehouden. Mocht je in de buurt zijn, ben jij en eventuele ouders/verzorgers van harte welkom van 13.30-15.30 uur in Sportpark Duinwetering 105 Noordwijk.

  Het is de bedoeling dat dit café om de twee maanden wordt gehouden. Eventuele informatie is te vinden op de website van Reuring Noordwijk: www.reuringnoordwijk.nl  of op de facebookpagina reuringnoordwijk

 • 15 februari 2024 Woonplek Lees meer

  Hallo

  Ik heb een ggz 5 indicatie. Ik heb geen beveiligde setting nodig. Wie kan mij helpen aan een woonplek met begeleiding? Graag provincie Utrecht of Gouda, Alphen aan den rijn etc.

  reacties mogen naar: Berberseberber@gmail.com

 • 5 februari 2024 zorg voor een goede omgeving voor mensen met autisme Lees meer

  Cursus Bouwen en Inrichten voor mensen met autisme
  Cursus Woensdag 13 maart 2024

  Mensen met autisme hebben het niet eenvoudig. Mensen beseffen veelal niet hoe belemmerend en hinderlijk de gebouwde omgeving voor mensen met autisme kan zijn. Die omgeving kan zelfs ‘pijn’ doen. Ieder mens neemt die omgeving waar met zijn zintuigen. Voor mensen met autisme werkt het sensorisch informatiesysteem anders.

  Op basis van de kenmerken van deze neurologische aandoening, analyseren we voor elk zintuig wat anders verloopt, wat aandachtspunten zijn en wat de do’s zijn en de don’ts. U krijgt hiermee een volledige tool in handen om gebouwen passend te ontwerpen en in te richten voor deze doelgroep.

  De inzichten zijn volledig wetenschappelijk onderbouwd. dr ir Bakker

  Zie verder www.levenswerken.eu

 • 25 januari 2024 AutiSport - Aikido, Voetbal, Krav Maga Lees meer

  Woon je in Rijswijk (ZH) of omgeving en ben jij tussen de 8 en 16 jaar oud en vind je het fijn om in een kleinere groep en een rustige omgeving te sporten? Dan is Autisport misschien wel iets voor jou!
  Bij Autisport kun je gratis één of meerdere sporten uitproberen om te zien of het iets voor jou is. Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar zelfverdediging en weerbaarheidstraining? Dan kun je 𝗔𝗶𝗸𝗶𝗱𝗼 bij Aikido Shin Ki Tai of 𝗞𝗿𝗮𝘃 𝗺𝗮𝗴𝗮 bij Urban Krav Maga NL eens proberen! Of misschien wil je graag ontdekken of je goed bent in 𝗩𝗼𝗲𝘁𝗯𝗮𝗹? Hierbij krijg je de kans om mee te doen bij Rvc Celeritas! Als je nieuwsgierig bent naar alle drie de sporten, kun je je aanmelden voor allemaal! Elke sport wordt één keer per week beoefend, gedurende 6 weken. Zo heb je genoeg tijd om te ontdekken of je het leuk vindt en ermee door wilt gaan.

  Meer informatie vind je op de website: https://shinkitai.nl/

  Mailadres: aikido.shinkitai@gmail.com

 • 24 januari 2024 Woonruimte beschikbaar bij ouderinitiatief 'Villa Eigenwijze' te Zoetermeer Lees meer

  Villa Eigenwijze Zoetermeer is een woonvoorziening voor 16 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. De bouw van Villa Eigenwijze zal begin 2024 starten op de locatie Edisonpark.

  In 2016 is door de ouders het initiatief ontstaan van Villa Eigenwijze. Het doel is een huis te realiseren met 24 uurszorg waar onze kinderen een thuis voor het leven zullen vinden. Een thuis in de bekende omgeving van Zoetermeer, waar ze ooit op school zaten, waar ze de intocht van Sinterklaas meemaakten in het Stadshart, waar ze zwommen in de Noord AA en waar het zo prettig wonen is. Kortom in een, vanuit onze kinderen bezien, zo normaal en bekend mogelijke omgeving.

  De toekomstige bewoners van Villa Eigenwijze hebben, ondanks hun afhankelijkheid van zorg en ondersteuning van anderen, recht op een eigen woonplek met kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen wonen in een ‘eigen’ huis waarin ze een eigen plek hebben en dat zij geaccepteerd en gerespecteerd worden, zoals zij zijn. Zij moeten de kans krijgen om zoveel mogelijk volwaardig deel te nemen aan de samenleving zodat ze hun gevoel van eigenwaarde kunnen ontwikkelen en/of behouden. Wij willen graag dat onze kinderen zoveel mogelijk zelf richting kunnen geven aan hun leven en dat zij zich optimaal kunnen ontplooien. Zo moeten zij gelegenheid krijgen om hun sport, hobby’s en sociale activiteiten uit te oefenen. Op die manier blijft de kwaliteit van leven gewaarborgd, ook als de bewoners wat ouder worden en de ouders minder aanwezig kunnen zijn.

  Wij zijn in gesprek met diverse zorgverleners om de beste keuze te maken voor de invulling van de zorgvraag. De bouw van Villa Eigenwijze wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Zoetermeer en woningbouwvereniging ‘De Goede Woning’,

  De doelgroep voor Villa Eigenwijze zijn mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme tussen 19 en 50 jaar in het bezit van een VG3-VG6 indicatie PGB/WLZ en werk of dagbesteding.

  Er zijn momenteel nog woonplekken beschikbaar. Deze kunnen op de begane grond, eerste verdieping, voorkant of achterkant van Villa Eigenwijze gelegen zijn.

  Een aanmelding kan per e-mail; contact@villaeigenwijze.nl worden gedaan. Na ontvangst van de aanmelding zal er een intake volgen om van beide kanten te beoordelen of er een match is. Zo ja, dan zal de aanmelding in het bestuur worden beoordeeld.

  Meer weten over Villa eigenwijze? Bekijk dan onze website: https://villaeigenwijze.nl/

 • 23 januari 2024 Vriendin gezocht Lees meer

  Ik ben Shiran, ik ben 19 jaar en woon in Katwijk. Ik ben jaren geleden gediagnosticeerd met een milde vorm van autisme. Ik heb moeite met vrienden maken en ik voel mij daardoor soms erg alleen. Ik ben opzoek naar een vriendin tussen 19 en 24 jaar. Ik ben dol op: zingen, muziek maken / muziek luisteren, shoppen, skeeleren, film kijken, dieren en koken / bakken.
  Reageren kan naar: klopsaar9@gmail.com

 • 8 januari 2024 Opzetten soos/ cafe omgeving Leiden Lees meer

  We willen in Voorschoten (omgeving Leiden) een autisme soos (voor gezellig samen zijn) en Autisme Cafe (informatie dag/ avond) opzetten. Hiervoor willen we weten in hoeverre hier interesse voor is. In beide gevallen geldt: Vanaf 18 jaar.

  Bij interesse:
  Mail: GeertVis@autigeert.nl

 • 8 januari 2024 (Online) maatje/ Autisme Ervaringsdeskundige aangeboden Lees meer

  Opzoek naar een (online) maatje of Autisme Ervaringsdeskundige voor al je vragen over (leven met) Autisme e.d.? Vraag maar raak via:

  Mail: GeertVis@Autigeert.nl

  Mvg Geert Vis

 • 8 januari 2024 Mede-gespreksleider gezocht Lees meer

  Er start een nieuwe gespreksgroep voor volwassenen met autisme. Hiervoor zijn we nog op zoek naar een tweede gespreksleider.

  De gespreksleider hoeft zelf geen autisme te hebben, maar ervaring met autistische mensen en kennis over autisme is een voordeel. Heb je nog geen ervaring maar wil je graag leren over autisme, dan is dit ook een prima mogelijkheid.

  Plaats: Leiden of Leiderdorp
  Tijd: één keer per de maand, op een ochtend
  Tijdsbesteding: 2 á 3 uur per maand

  Heb je interesse of wil je meer weten, neem vrijblijvend contact op met Verena: oproep-gespreksleider24@koyal.net

 • 18 december 2023 Bewindvoerder gezocht Lees meer

  Wie heeft er ervaring met een goede financiële bewindvoerder (in Zuid-Holland)? Ik zoek iemand die mijn dochter (31) met autisme goed kan begeleiden. Ze woont zelfstandig met begeleiding.

  Heb je tips? Reacties kun je mailen naar w.tulp1@gmail.com

 • 14 december 2023 Autisme café organiseren Lees meer

  Hey, ik ben een jongeman van 20 jaar oud met autisme. Ik ben op zoek naar mensen die ervoor open staan om een autisme café op te richten in Den Haag/Westland voor jongvolwassenen tussen ongeveer 18 en 27 met (mogelijk) autisme. Bij het organiseren wil ik graag helpen met het brengen van ideeën, maar tijdens de activiteit ben ik liever een deelnemer.

  Bij interesse ontvang ik graag een e-mail
  E-mailadres: n.bekkie18@gmail.com

  Nick Bekkers

 • 27 november 2023 Ouderinitiatief begeleid wonen Ridderkerk Lees meer

  Stichting (in oprichting) ASS-wonen Ridderkerk

  Voor ons wooninitiatief zijn wij op zoek naar (jong)volwassenen met ASS, met een gemiddeld tot hoog intelligentieniveau zonder agressie, en hun ouder(s), uit de buurt van Ridderkerk.

  In Ridderkerk wordt een kleinschalige woonvorm in een appartementencomplex gerealiseerd met 7 levensloopbestendige zelfstandige zorgwoningen en 1 begeleiderswoning. De bouw moet nog beginnen en nog niet alles is helemaal rond maar wij willen graag in contact komen met mensen die hier zouden willen komen wonen. De begeleiding zal deels aanwezig zijn in de begeleiderswoning en deels individueel inzetbaar (naar behoefte), buiten deze tijden is er een achterwacht die gebeld kan worden. De begeleiderswoning zal ook gebruikt worden voor gezamenlijke activiteiten (niet verplicht).

  De bewoners kunnen een verantwoord voordeurbeleid voeren, zijn goed begeleidbaar en hebben werk/dagbesteding en geen verslavingen. Dit zal tijdens een “ballotage” gesprek besproken worden.

  De bewoners hebben een eigen inkomen (werk of Wajong), werk/dagbesteding en zijn financieel gezond (geen schulden). Beschikken over een WLZ-indicatie GGZ-wonen vanaf indicatie 1.
  De huur blijft onder de huurgrens van € 808 (2023) zodat huurtoeslag aangevraagd kan worden.

  Het is een ouderinitiatief. Dus van ouders wordt verwacht dat ze bereid zijn mee te denken en mee te helpen om van deze prachtige onderneming een succes te maken. Wil je meer weten over dit initiatief? Stuur dan een mailtje naar stassridderkerk@gmail.com en we nemen contact met je op.

 • 11 september 2023 Onderzoek naar effect therapie met paarden bij jongeren met ASS Lees meer

  Jongeren met autisme van 11 tot en met 17 jaar gezocht op meerdere locaties

  Een deel van de adolescenten met autisme blijft ernstige ontregelingen van emoties houden, ondanks langdurige behandeling. Therapie met paarden is mogelijk effectief voor deze jongeren, maar goed onderzoek ontbreekt.

  Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en doet veel onderzoek naar autisme. Er is een onderzoek gestart naar het effect van therapie met paarden. Bij 35 adolescenten van 11 tot en met 17 jaar met autisme wordt het effect van therapie met paarden onderzocht. Alle deelnemers krijgen 15 sessies therapie met paarden.

  Voor, tijdens én na de behandeling wordt de emotieregulatie gemeten en er worden vragenlijsten en interviews afgenomen. De therapie wordt gegeven voor Karakter in Wageningen, de Gagelhoeve in Mill (Noord Brabant) en Horses&Co in s Heerjansdam (Zuid Holland).

  Wie kunnen er meedoen aan dit onderzoek? (dit zijn nog niet alle criteria)
  • Je bent tussen de 11 en maximaal 17 jaar oud
  • Je hebt een diagnose autisme spectrum stoornis
  • Je hebt 1,5 jaar therapie gehad
  • Je wilt leren om beter met emoties om te gaan
  • Je hebt een IQ hoger dan 80

  Voor meer informatie kun je mailen naar Pegasus@karakter.com
  Met het onderzoek weten we straks of de therapie met paarden helpt bij onder andere het beter reguleren van emoties en de kwaliteit van leven.

 • 11 juli 2023 24 uur woning gezocht begeleiding. Lees meer

  Mijn dochter is 24 jaar en ze is geestelijk gehandicapt pdd-nos met autisme.
  Ik zoek een woning voor mijn dochter ze is nu 24 jaar oud.
  Ze zoekt een woning waar ze 24 uur moet begeleid worden met de juiste begeleiding en personeel.

  reacties mogen per email naar: Lorindamoshi@gmail.com  of telefonisch via 06-43569423 of 0174226371

   

 • 25 april 2023 Ervaringen delen: Autisme & Werk (studie). Lees meer

  Beste lezer,

  Mijn naam is Michael. Ik ben 28 jaar jong. En ik kom uit Rotterdam. Ongeveer 3 jaar geleden is bij mij een ASS diagnose gediagnosticeerd. Ik ondervind moeilijkheden in het vinden van een passende baan.

  Ik heb hiervoor een niet afgeronde HBO opleiding in de commerciële hoek gedaan. Vervolgens heb ik een MBO4 zorgopleiding geprobeerd te doen. Ik heb een aantal logistieke/facilitaire werkzaamheden verricht.

  Ik merk dat ik een behoefte heb om ervaringen uit te wisselen met anderen binnen het ASS spectrum. Op het gebied van werk, belasting, dingen die je leuk vindt in werk, en de moeilijkheden rondom ASS en functioneren.

  Ik heb een doelgroepenregistratie / banenafspraak. Alleen via die weg is het ook niet gelijk een abc’tje. Misschien herken jij je in mijn verhaal. Ben je ook nog zoekende naar welke mogelijkheden er zijn? Hoe blijf je toch dicht bij jezelf? Misschien dat we daarin ervaringen kunnen uitwisselen.

  Wellicht dat het ons beide nieuwe inzichten en perspectieven kan geven. Dat we op onze manieren onszelf weer verder mogen ontwikkelen. Je kunt een mail sturen naar m.s.deman@gmail.com . Van daaruit kunnen we uiteraard weer verder kijken.

  Bedankt voor het lezen. En voel je vrij om iets achter te laten.

 • 24 april 2023 Hulp aangeboden PGB/ASS Lees meer

  Hallo lezer, ik ben Monique en kom uit Alphen aan den Rijn.
  Na een aantal jaren werkervaring op de poli ASS in Leiden, ben ik afgelopen november begonnen voor mezelf!
  Het lijkt me leuk om samen te werken om jouw doelen te bereiken.
  Meer informatie over mij is te vinden op www.odysseezorg.nl.
  Wie weet tot snel!

  Groetjes Monique

 • 24 maart 2023 Ambulante begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen Lees meer

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding heeft veel kennis en ervaring in het ambulant begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en hun gezin.

  De begeleiding vindt plaats in de vertrouwde thuisomgeving in de Randstad.

  We hebben regelmatig plek voor nieuwe aanmeldingen.
  Graag nodig ik je uit om www.swinkelsbegeleiding.nl te bekijken.

  En mocht je vragen hebben, dan hoor ik het graag!

  Met hartelijke groet,

  Nancy Swinkels
  Orthopedagoog NVO/SKJ

  06-39896013
  info@swinkelsbegeleiding.nl

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding
  www.swinkelsbegeleiding.nl

 • 3 maart 2023 Hulp nodig bij orde scheppen in huishouding Lees meer

  Ik ben autistisch, en heb een LVB, en krijg begeleiding in Den Haag aan huis van Middin. Ze helpen me overal bij, behalve bij het orde scheppen in mijn huishouden. Maar ze vallen me er wel steeds op aan, en ik heb meerdere pogingen gedaan om aan hun te vragen of ze me er bij willen helpen, maar ze snappen me niet.

  Ze snappen niet waar ik tegenaan loop. Zelfs als ik het ze laat zien met plaatjes. Nu zoek ik gewoon maar via een oproep iemand die mij hierbij wekelijks kan helpen thuis.

  Reacties kun je mailen naar a.vanwalsem@yahoo.com

 • 10 februari 2023 Nieuwe bezoekers (m/v) gezocht voor Autiroze Den Haag, coc café Haaglanden Lees meer

  Autiroze in Den Haag is op zoek naar nieuwe bezoekers! Het word iedere 4e zaterdag van de maand gehouden, dus dat is makkelijk te onthouden. Autiroze heeft ook een eigen website waarop alle informatie te vinden is. Tot nu toe komen er hoofdzakelijk mannen, maar het zou ook leuk zijn als er wat meer vrouwen zouden komen.

  Autiroze zijn leuke gezellige avonden in het coc café voor autisten die onder de doelgroep vallen van LHBTIQ+
  Dus ben je transgender, homo, lesbisch, biseksueel of ander gerelateerd, en je hebt autisme, voel je dan vooral geroepen om eens een kijkje te nemen op de website van Autiroze, en kom eens een keer een bezoekje brengen aan 1 van de leuke avonden!
  Toegang is geheel gratis, er wordt tijdens een AR avond in COC haaglanden geen muziek gedraaid, maar er is wel gezelligheid onder elkaar.

  We zien je graag verschijnen!

  Kijk ook eens op https://cochaaglanden.nl/sociaal/autiroze/

 • 20 januari 2023 Woning/kamer gezocht Lees meer

  Ik (23 jaar) heb autisme en ben opzoek naar woning of kamer. Het liefst ergens in Noord-Brabant, maar Zuid-Holland of Utrecht zijn ook een optie.

  Op het moment zit ik in mijn derde jaar van mijn HBO-studie. Vanwege mijn huidige thuissituatie kan ik niet thuis blijven wonen.

  De woning of kamer waar ik naar opzoek ben hoeft niet helemaal prikkelvrij te zijn, maar het liefst geen herrie of teveel geluid.
  Voor mij is vooral belangrijk dat ik een vast ritme kan hebben en dat ik me kan concentreren op het afronden van mijn studie.

  Reacties kun je mailen naar: sannewouters99@hotmail.com

 • 13 december 2022 Online vriendschap gezocht (controleer regelmatig op nieuwe reacties) Lees meer

  Hoi ik heet Jaswir.
  Ik ben 27 en ik heb mijn diagnose sinds zo augustus 2020.
  Momenteel ben ik bezig mijn leven weer op de rails te krijgen. En met het fixen van een veilig thuis.

  Ik ben anders en gedraag mij anders. Ik vind zelf dat het wel een zekere schoonheid heeft, maar je moet het wel kunnen waarderen. Ik zou graag mensen in mijn leven willen hebben die mijn anders zijn kunnen waarderen en van mij houden om mijn anders zijn (hoe ik ben).

  Ik zoek vooral online contact dat vind ik prettig, want daar voel ik me veiliger bij.
  En dan kan ik beter functioneren. Als we elkaar eenmaal wat beter kennen via de e-mail zou ik graag willen vooruit bouwen naar facecallen en uiteindelijk in persoon afspreken.
  Het is voor mij een must dat je zelf ook een persoon uit het Autisme Spectrum bent. Of dat je dit vermoed.

  Vroeger heb ik veel tijd besteed aan het maken van video games. Ik was hier behoorlijk gepassioneerd over. Ik heb eraan overgehouden dat ik de wereld kan zien als een game vanuit het perspectief van een game maker.
  Ik gebruik mijn kennis van games maken nog vaak om mijn eigen omgeving zo te maken dat ik bijvoorbeeld het best kan leren. Ik merk zelf dat ik veel heb aan deze kennis. Ik denk dat de wereld veel kan leren door te kijken naar hoe games dingen doen. Sommige mensen uit het autisme spectrum voelen zich bijvoorbeeld erg prettig bij gamen maar juist weer niet op werk.

  Ik heb een tijd lang niet echt passie meer gehad voor iets.
  Maar ik heb tegenwoordig wel weer passie voor iets.

  Tegenwoordig heb ik een passie voor Empathie / Inlevingsvermogen (mijn definitie daarvan). Empathie: Definitie best wel breed, maar in ieder geval: grenzen bewaren, inleven in jezelf/inzicht in eigen gevoelens, inzicht in gevoelens van een ander en dichter op één lijn brengen van je eigen denken en voelen, ontwikkelen en onderhouden van relaties. Afspraken maken/conflicten oplossen.

  In games dan kun je XP (ervaring) krijgen in een vaardigheid door bepaalde activiteiten te doen. Hoe ik de wereld zie is alles ook een vaardigheid wat je kunt leren/trainen (XP opdoen). In lotgenotencontact krijg ik XP in Empathy.

  Ik heb voornamelijk problemen in sociale omgang. Als het gevolg van Autistisch zijn in de huidige maatschappij die vooral voor Neurotypische mensen is gemaakt. En ik merk dat tijd besteden aan Empathy training vrijwel al deze problemen eigenlijk oplost en/of verkleint.

  Ik heb veel vervelende ervaringen gehad en nog steeds in sociale omgang. Bepaalde problemen daar liep ik honderde keren in vast en ik kon daar nooit uit komen. Ik liep er elke keer maar weer in vast een vicieuze cirkel. Hierdoor voelde ik me erg slecht. En dat verkleint dan gewoon mijn wereld. Maar dankzij mijn empathy training heb ik momenten gehad waar ik er dan opeens wel uit kon komen (ik loop nog steeds vast, maar niet meer vicieus). Dat voelt erg empowering. En dat is een erg fijn gevoel. Empathy training geeft mij hoop.

  Verder denk ik dat ik misschien wel iets van nieuwe passie heb om een bijdrage te leveren in de autisme community. Als ervaringsdeskundige ofzo? Dat is naar mijn gevoel wel meer betekenisvol werk/tijdsbesteding. Werken aan een meer autismevriendelijke wereld.

  ###############Wat ik zoek in een maatje/vriendschap:
  Het is voor mij een must dat je zelf ook een persoon uit het Autisme Spectrum bent. Of dat je dit vermoed.
  Kwaliteit > Kwantiteit.
  Iemand met wie ik een klik heb.
  Verder vind ik het erg belangrijk dat ik mij veilig voel bij jou. En ook omgekeerd vind ik het belangrijk dat jij je ook veilig voelt bij mij. Voor mij denk ik dat wat betreft veiligheid in ieder geval respect belangrijk is voor mij. Ik vind het belangrijk dat als ik iets niet fijn vind en dat aangeef dat er dan ook echt rekening mee wordt gehouden.

  Ik heb interesse om XP op te doen in inlevingsvermogen. Ik ben zelf erg fan van leren door trial en error. En een vriendschap vormt hiervoor een prima gelegenheid! En als ik dan geprobeerd heb om in te leven in je dan kan ik je daar vragen over stellen ter onderzoek.

  Verder zou ik het leuk vinden om ervaringen met je te kunnen delen en vind ik herkenning fijn. Ook positieve/hoopvolle woorden vind ik fijn.

  ###############Wat ik voor jou kan betekenen:
  Ik weet niet hoeveel ik voor je kan betekenen maar ik ben bereid om mijn tijd erin (de vriendschap) te steken en er moeite voor te doen. Enkele ideeën die in mij opkomen: ervaringen delen en van elkaar leren, herkenning bieden, bevestiging bieden bij twijfelen, positieve en hoopvolle dingen zeggen.

  Misschien vind jij het ook wel leuk om XP op te doen in inlevingsvermogen (mijn definitie daarvan). De vriendschap vormt hiervoor een prima gelegenheid.
  Ik ben momenteel bevriend met één andere persoon uit het Autisme Spectrum waarmee ik online contact heb. En ik de trial en error methode heb kunnen uitproberen. En ik ben blij met de resultaten ik merk dat ik een compleet andere persoon ben ten opzichte van voor de vriendschap. Ik denk dat als ik nog 1 à 2 vriendschappen als dat kan hebben. Dat ik in een jaar echt ongelooflijk veel zou kunnen leren/groeien.

  Je kunt contact met me opnemen via: negen_jeswer@live.nl
  PS: Ik controleer regelmatig op nieuwe reacties.
  – Jaswir

Sluiten
Word nu lid!