Home 40 mensen, 40 verhalen Mandy Verleijsdonk

Mandy Verleijsdonk

Mandy Verleijsdonk kreeg op haar 27e de diagnose ASS. Daarvóór was ze al jarenlang in therapie geweest voor andere diagnoses. Door de diagnose ASS vielen voor haar veel dingen eindelijk op hun plek. Zij besloot te gaan bloggen. In haar blogs combineert zij haar eigen ervaringen met ‘theorieën’ over autisme.

‘Maatwerk blijkt lastig te realiseren in de praktijk. Organisaties zoals het UWV, maar ook zorginstellingen, zijn gebonden aan allerlei regels en beperkingen. Dat kan iemand belemmeren of blokkeren. Zorg en begeleiding op maat kost misschien wat meer, maar levert uiteindelijk veel meer op.

Ik wil dat er ruimte is in de maatschappij voor mensen met alle vormen van autisme, waarbij ze zich niet meer continu moeten aanpassen aan alle standaarden die er zijn voor mensen zonder autisme. Integratie, acceptatie en wederzijds begrip dus, waarbij iedereen er toe doet.

Er moet een gevoel van basisveiligheid zijn voor mensen met autisme. Ik was altijd doodsbang voor wat anderen van me vonden. Dus deed ik wat hoorde. Ik was altijd bang niet goed te zijn. We moeten eigenlijk op school al leren dat iedereen anders is en dat we moeten oppassen met kuddegedrag. Maar denk ook aan financiële zekerheid en een prettige woonplek. Een goede basis geeft allerlei mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en welzijn.

Mandy’s blog is te vinden op https://mandyverleijsdonk.nl/ 

Sluiten
Word nu lid!