Home Over autisme Wonen Checklist Wonen met Autisme

Checklist Wonen met Autisme

Voorbereiden op uit huis gaan

Elke persoon met autisme is anders. Voordat iemand uit huis gaat of op zoek gaat naar een andere plek om te wonen is het daarom belangrijk eerst in kaart te brengen wat iemand met autisme nodig heeft op het gebied van wonen. Wanneer je alle behoeften en wensen op een rijtje hebt, ontstaat er een beeld van wat er in de toekomstige woonsituatie nodig is om prettig te kunnen wonen.

De NVA heeft een checklist ‘Wonen met autisme’ opgesteld. In deze checklist komen allerlei aspecten van wonen aan de orde en is bedoeld voor jongeren met autisme, hun ouders en/of begeleiders. Met behulp van deze lijst kan een eerste stap worden gezet worden in het nadenken over een toekomstige woonsituatie:- Welke zaken spelen er als je op jezelf gaat wonen?- Waar moet je in de toekomst op letten?- Wat is belangrijk in jouw toekomstige woning?- Wat kun je zelfstandig en waar heb je hulp of ondersteuning bij nodig?- Moet je nog bepaalde vaardigheden aanleren voordat je uit huis kunt?

De checklist geeft geen pasklaar antwoord op alle vragen, maar is bedoeld als middel om met elkaar in gesprek te gaan over jouw toekomst.

Klik hier om de checklist te downloaden.

Sluiten
Word nu lid!