Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 21 februari 2024 Gezocht: vrijwilliger voor ondersteuning bij uitzoekwerk tweede wereldoorlog met talent voor archiefwerk Lees meer

  Om belangrijke zaken binnen onze familie bespreekbaar te maken en opgelopen trauma’s tot rust te brengen, wil ik graag beter uitzoeken hoe het onze familie vergaan is in de tweede wereldoorlog en de periode daarvoor. Ik ben inmiddels bij diverse struikelsteenleggingen geweest (herdenkingssteentjes) en ik zag hoe dit een familie inzicht kan geven, verbindend kan werken, mits het voorwerk daarvoor goed gedaan is. Ik hoop dat er dit jaar ook voor onze opa een struikelsteen gelegd kan worden.
  Mijn opa werd in 1941 opgepakt omdat hij lid geweest was van de CPN. Hij zat eerst een paar maanden in Kamp Schoorl, daarna een maand in Kamp Amersfoort en vervolgens ruim een jaar in Kamp Neuengamme. Daar is hij bij een vluchtpoging doodgeschoten. Mijn vader was 14 toen zijn vader werd gearresteerd en meteen verantwoordelijk voor het gezin met moeder, oudere zus en jongere broer. Het gezin was erg arm en er zijn keuzes gemaakt die ongelukkig uitgepakt hebben. Omdat mijn vader kostwinner was, kon mijn oma geen steun krijgen. Het enige werk dat in januari 1945 voor mijn vader als jongen van 17 beschikbaar was, was in Duitsland bij Speer Todt en daarvoor moest hij lid worden van de NSKK, een militaire organisatie. Hiervoor heeft hij na de oorlog een jaar in strafkamp Rhijnauwen gezeten. Dit was een traumatische ervaring erbij voor mijn vader.
  Omdat ik ADD en autisme heb, en daarbij een burn-out, heb ik weinig energie en een zekere gebruiksaanwijzing. Toch wil ik op deze manier mijn participatie in de samenleving vormgeven. Ik hoop daarom iemand te vinden deze uitdaging aan wil gaan. Ben je geduldig, zelfstandig en nauwkeurig, heb je een universitair werk- en denkniveau? Dan zou ik zo graag willen dat je mij met dit werk gaat helpen!
  Voorlopig denk ik aan een dagdeel per twee weken, voor een jaar, bij mij thuis in Utrecht. Als we naar een archief buiten Utrecht gaan, is daar bijna een hele dag mee gemoeid. Maar de praktijk zal leren wat het beste werkt en hoeveel tijd er mee gemoeid is. Als je het leuk vindt, zou je buiten deze tijden zelf met een klus aan de gang kunnen gaan.
  Ik heb zelf al flink wat onderzoek gedaan, zowel in online archieven als in het Utrechts Archief en het Nationaal Archief. Ook heb ik contact met een paar verenigingen en andere organisaties. Soms lijkt het erop dat een antwoord weer twee vragen oproept. Ik doe erg mijn best om de gegevens geordend op te slaan en om redelijk gestructureerd te werken, maar het duizelt me regelmatig en dan weet ik niet meer waar ik verder moet gaan. Het helpt mij dan erg als iemand de planning in de gaten houdt, mij helpt me daar aan te houden en me helpt om geconcentreerd te werken.
  Een leuke bijkomstigheid is dat ik tot mijn grote verrassing gevraagd ben te zijner tijd een artikel te schrijven voor het jaarboek van een cultuurhistorische vereniging. Ze zijn geïnteresseerd in de brieven van mijn opa, zijn leven in de kampen en daarvoor. Maar alleen gaat dit me niet lukken.
  Als je student bent, kun je de resultaten van dit onderzoek misschien ook zelf gebruiken voor een werkstuk.

  Ik zoek hulp bij:
  Afgebakende onderzoeksklussen zoals:
  • Waar was mijn opa tijdens zijn militaire dienst bij de KNIL en hoe verliep dat? Raakte hij gewond? Waarom is hij in Bronbeek geweest?
  • Hoe was de voogdij geregeld na de scheiding van mijn opa en oma, hoe is dat na de arrestatie veranderd?
  • Is er nog correspondentie te vinden waarin getracht wordt mijn opa uit het kamp te krijgen?
  Verder:
  • Ordenen van gegevens die er al zijn
  • Archiefkaarten ontcijferen
  • Losse eindjes van lopende klussen afmaken
  • Uitzoeken, ordenen, digitaliseren van gegevens en foto’s die van de familie komen
  • Foto’s en albums uitzoeken, foto’s scannen, info erbij zoeken, en vermelden
  • Info en foto’s beschikbaar maken voor familie
  • Brieven die mijn opa vanuit de kampen schreef redigeren en vertalen met Deep-L online vertaalprogramma.
  Mocht je denken dat deze klus iets voor je is, neem dan contact op, het liefst per email, met ingebronk@hotmail.com

  Inge Bronk

 • 15 februari 2024 Woonplek Lees meer

  Hallo

  Ik heb een ggz 5 indicatie. Ik heb geen beveiligde setting nodig. Wie kan mij helpen aan een woonplek met begeleiding? Graag provincie Utrecht of Gouda, Alphen aan den rijn etc.

  reacties mogen naar: Berberseberber@gmail.com

 • 13 februari 2024 vriendschap en contacten Lees meer

  Ik ben een vrouw, 70 jaar, weduwe en behoorlijk eenzaam/ Ik heb autisme en kreeg laat diagnose. Ik zoek mensen die graag ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Ik hou van wandelen, gezellig iets drinken, gezellig samen zijn, sauna, museum en nog wel meer. Wie in Utrecht of omgeving zou dit samen met mij willen doen. Ik kijk uit naar evt. leuke reacties (wilhartog@msn.com)

 • 25 januari 2024 Vriendschap gezocht regio Utrecht Lees meer

  Beste mensen,

  Ik ben Wieske, 35 jaar en woon met mijn hondje in de regio Utrecht. Ongeveer 2 jaar geleden heb ik de diagnose ASS gekregen. Inmiddels heb ik een sterk vermoeden dat ik ook AD(H)D heb. Het lijkt mij leuk om mensen te ontmoeten die ook deze combinatie hebben, om samen ervaringen te delen en om dingen mee te ondernemen. Bijvoorbeeld wandelen, wat drinken, goede gesprekken, creatief bezig zijn, naar musea etc.

  Hier wat steekwoorden over mijzelf: creatief, rustig, dieren en natuurliefhebber, goede luisteraar, eerlijk, open en gevoelig (o.a sensorisch).
  Lijkt je dit wat stuur dan een mail naar wieskedj@gmail.com

 • 16 januari 2024 Ik zoek een relatie met vrouw ± 24-32 jaar, ook buiten provincie Utrecht Lees meer

  Hey :)! Ik ben Martijn, een ondernemende heteroseksuele jongeman van 31 jaar. Mensen in mijn omgeving omschrijven mij als enthousiast, sociaal, een doener, humorvol, initiatiefnemend en momenteel wat onzeker. Ik heb een gezonde levensstijl en geniet ervan om bij familie en vrienden te zijn. En vind het leuk om mensen te ontmoeten.

  Hobby´s: hardlopen, films/documentaires kijken, bordspelletjes, muziek luisteren, gitaar spelen en gezond eten koken.

  Buiten de deur ga ik graag naar een museum, dagje naar een stad, sauna, suppen, attractiepark of maak ik een wandeltocht in de natuur. Dan geniet ik van de mooie details, bijvoorbeeld een torenvalk die voorbij vliegt. Ook vind ik slow travel heel leuk, er zijn verschillende landen die ik ooit eens wil zien.

  Het lijkt mij fijn om de warmte en gezelligheid van een leuke vrouw om mij heen te hebben. Ik zoek een vrouw die er ook graag samen op uit wil en (nieuwe) leuke dingen wil ondernemen. Ik sta voor veel open. Samen genieten van de natuur of slow travel zou ik ook tof vinden. Maar niets mis met de rust en stabiliteit van thuis :).

  Graag ontmoet ik iemand die een normaal tot hoger intelligentieniveau heeft. Het lijkt mij in een relatie fijn om beiden ook ruimte voor onze eigen interesses / rust te hebben. Ik heb geen kinderwens.

  Op het moment moet ik op mijn energie letten omdat ik herstel van een burn-out. Een relatie is nieuw voor mij. Die combinatie maakt dat ik soms een beetje onzeker ben.

  Ik woon zelfstandig. Voor mij is de maximale reistijd ongeveer een uur met OV (vanaf Utrecht CS).

  Het lijkt mij heel gezellig om op een rustige manier een band op te bouwen en vanuit daar gewoon eens wat leuks te doen wanneer het goed voelt. Ik ben benieuwd naar wie je bent en wat je leuk vindt om te doen. Stel je jezelf even voor? Ik ben bereikbaar op martijnr1993@gmail.com Hopelijk tot snel 🙂

 • 7 december 2023 Nieuwe dagbesteding plek Woerden Lees meer

  Allereerst stel ik mij even voor, ik ben Battista Lodde. Voorheen ben ik werkzaam geweest als specialistisch ambulant hulpverlener bij Boba Autismegroep en het afgelopen jaar bij het Leger des Heils. Ik heb besloten om mijn droom te volgen door een Italiaans restaurant te openen in Woerden. Daarnaast ga ik tijdens de lunch dagbesteding / leer-werkplekken aanbieden aan personen met afstand tot de arbeidsmarkt. Tussen 9:30 en 16:00 wil ik deze begeleiding gaan bieden. Wellicht zijn er gegadigden die opzoek zijn naar passende dagbesteding met ervaren begeleiding.

  Er is plek voor 5 fulltime en 5 parttime.
  Indicaties:
  WLZ PGB, WMO pgb, JW PGB, WMO en JW.

  Hiervoor ben ik opzoek naar kandidaten die het leuk zouden vinden om in de horeca te werken / te willen proberen.

  De activiteiten zullen zijn:
  -Taarten maken
  – Koffie leren zetten als een Barista,
  – Ricotta en Tiramisu maken, Broodjes maken voor de lunch
  – Bestellingen opnemen en wegbrengen etc. etc.

  We openen in het pand van oud café Walzicht. Wilhelminaweg 22, 3441XC te Woerden.

  Volg ons op Instagram https://instagram.com/saporisardiwoerden?utm_source=qr
  En onze website: www.saporisardi.nl

  Mijn specialisme is autisme, ik ben momenteel nog als ambulant begeleider aan het werk voor specifieke casussen binnen de gemeente Woerden, Montfoort en Oudewater.

  Wie weet kunnen wij iets voor elkaar betekenen?

  Hartelijke groet,

  Battista Lodde, info@saporisardi.nl

 • 24 november 2023 Gitaarleraar gezocht Lees meer

  Voor mijn zoon zoek ik een gitaarleraar. Mijn zoon woont in een beschermde woonvorm in Soest. Voor hem zoek ik iemand die hem liefst in de avond gitaarles komt geven. Uiteraard tegen vergoeding. Hij speelt al jaren gitaar en zingt er leuk bij. Hij houdt vooral van o.a. Bob Dylan en REM.

  Interesse? Reacties kun je mailen naar avdw35@hotmail.com

 • 11 juli 2023 Vriendschappen gezocht in regio utrecht Lees meer

  Hoi, ik ben Mickeal, 32 jaar. Ik ben op zoek naar leuke contacten en/of een lieve vriendin.
  Ik heb moeite om contact te maken omdat ik al 16 jaar Autisme heb.
  Ik ben opzoek naar een maatje die mij begrijpt. Misschien ook later eventueel een relatie.
  Ik ben nog thuis wonend, maar ben wel opzoek naar een eigen woning, maar ik heb nog geen geluk gehad om er een te vinden.
  Mijn interesses zijn: Natuur en dieren (ben een dierenliefhebber), Fotografie, Geschiedenis/oud Egypte en oud Griekenland, Formule1, series en/of films kijken, ik beoefen fitness, maar hou ook van gamen op zijn tijd en ben ook gek op muziek luisteren waar ik mijn rust kan vinden. Wil graag leuke activiteiten doen, zoals: Wandelen in het bos of naar het strand, Kastelen en forten bezichtigen, Museums bezoeken, Film kijken in de bioscoop of serie kijken, terrasje pakken. Uiteindelijk ben ik op zoek naar vriendschap en gezelligheid.

  Spreekt je dit aan? Stuur dan een mailtje naar mickealvanputten@gmail.com

 • 27 juni 2023 Vrijwilligers gezocht voor Kringloopwinkel Lees meer

  Hai,

  Ik ben Ellen van Emmaus Domstad. Wij hebben 3 winkels in Overvecht, Lombok en Parkwijk.
  Emmaus is een stichting die woonruimte biedt aan mensen die even nergens kunnen wonen. Mensen die bij ons wonen komen uit allerlei groepen: even de weg kwijt, statushouders en mensen zonder papieren.

  Dat betalen wij allemaal met onze kringloopwinkels en daarvoor hebben wij vrijwilligers nodig. Samen met de bewoners werk je mee in de winkel of sorteer je de spullen die binnenkomen. Voor de transport hebben wij ook mensen nodig. Dus dan is een rijbewijs wel handig.

  Jij kunt bij ons je dag zinvol besteden en helpen om daklozen een dak boven hun hoofd te houden.

  Als je bij ons komt krijg je leuke collega’s en mag je spullen kopen met 50% korting. Helemaal prikkelvrij is de werkplek niet, maar je kunt wel een rustig moment kiezen om aan de slag te gaan. Reacties mogen naar: ellennijs@emmausdomstad.nl

  Groetjes, Ellen

 • 2 juni 2023 Maatwerkplek woonunit gezocht Lees meer

  Hallo, Ik ben op zoek naar een maatwerkplek. Ik heb een ggz5 wonen indicatie. Waar ik om vraag is een plek waar er 24 uur per dag iemand aanwezig is en ik aanspraak op kan doen en een eigen woonunit. Ik heb autisme met een normale intelligentie.

  Hopelijk kan iemand mij helpen. Er lijkt maar geen oplossing te zijn.

  Reacties kun je mailen naar Berberseberber@gmail.com

 • 3 april 2023 Eenzaamheid door autisme Lees meer

  Ik ben Linde, 22 en kom uit Baarn. Ik heb sinds ongeveer mijn 8e de diagnose autisme (PDD-NOS). Vroeger had ik weinig last van mijn autisme. Maar naarmate ik ouder werd kreeg ik er meer last van. Door mijn autisme heb ik moeite met contacten maken en houden. Ook reageer ik soms anders op dingen. Ik heb bijna geen vrienden en dat maakt mij erg eenzaam.

  Ik hoop via deze oproep in contact te komen met tussen de 19 en 28 (ongeveer) die ook autisme hebben. Wie weet komt er een leuke vriendschap uit. Mijn email adres is lindehoogland@gmail.com
  Stuur gerust een mailtje als deze oproep je aanspreekt.

 • 28 maart 2023 Zeist: Zelfstandig wonen voor jongvolwassenen met autisme Lees meer

  Voor een toekomstige locatie in Zeist zoekt Stichting Authentiek Wonen nieuwe kandidaatbewoners met ASS en hun enthousiaste ouders!

  Stichting Authentiek Wonen is bezig met het opzetten van een kleinschalige woonvorm voor jongvolwassenen met autisme (ASS) vanaf een gemiddelde intelligentie. We hebben een locatie op het oog in Zeist en hopen daar circa 12 woonunits voor onze stichting te kunnen gaan huren.

  Als kandidaat bewoner kijk je positief aan tegen het ‘samenwonen’ met andere mensen met een vorm van ASS en sta je open voor begeleiding op maat. Wij bieden je een zelfstandige woonunit in een fijne en veilige woonomgeving waar je met plezier kan wonen.

  Spreekt onderstaande je aan?
  • Een eigen zelfstandige woonunit, maar wel samen met anderen
  • Een vorm van begeleiding
  • Een gemeenschappelijke ruimte om af en toe iets gemeenschappelijks te doen (koken, eten, spel)
  • Een fijne en veilige woonplek in Zeist waar je zelfstandig kunt wonen
  • In de buurt van het OV en winkels
  • Met aandacht voor structuur en sociale contacten

  Heb je interesse om zelfstandig te gaan wonen en willen je ouders of vertegenwoordiger actief meehelpen bij het opzetten van dit thuis? Dan kan Authentiek Wonen iets voor je/jullie zijn. Kijk op ons bewonersprofiel om te zien of dit ouderinitiatief bij je past.

  Heeft bovenstaande je/jullie interesse gewekt, dan nodigen we je van harte uit om met ons mee te doen. Dit kan door een email te sturen of het contactformulier onder contact op onze website in te vullen.

  Kijk voor meer informatie op www.authentiekwonen.nl
  Of neem contact op met:

  Simone Engelmann
  Stichting Authentiek Wonen
  info@authentiekwonen.nl | 06 44231713

 • 24 maart 2023 Ambulante begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen Lees meer

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding heeft veel kennis en ervaring in het ambulant begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en hun gezin.

  De begeleiding vindt plaats in de vertrouwde thuisomgeving in de Randstad.

  We hebben regelmatig plek voor nieuwe aanmeldingen.
  Graag nodig ik je uit om www.swinkelsbegeleiding.nl te bekijken.

  En mocht je vragen hebben, dan hoor ik het graag!

  Met hartelijke groet,

  Nancy Swinkels
  Orthopedagoog NVO/SKJ

  06-39896013
  info@swinkelsbegeleiding.nl

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding
  www.swinkelsbegeleiding.nl

 • 10 februari 2023 Woonplek gezocht Lees meer

  Hallo. ik ben opzoek naar een woonplek intramuraal voor autisme met normale begaafdheid. Graag in omgeving Utrecht. Hopelijk kan iemand mij helpen.

  Reacties zijn welkom via Berberseberber@gmail.com

 • 20 januari 2023 Woning/kamer gezocht Lees meer

  Ik (23 jaar) heb autisme en ben opzoek naar woning of kamer. Het liefst ergens in Noord-Brabant, maar Zuid-Holland of Utrecht zijn ook een optie.

  Op het moment zit ik in mijn derde jaar van mijn HBO-studie. Vanwege mijn huidige thuissituatie kan ik niet thuis blijven wonen.

  De woning of kamer waar ik naar opzoek ben hoeft niet helemaal prikkelvrij te zijn, maar het liefst geen herrie of teveel geluid.
  Voor mij is vooral belangrijk dat ik een vast ritme kan hebben en dat ik me kan concentreren op het afronden van mijn studie.

  Reacties kun je mailen naar: sannewouters99@hotmail.com

Sluiten
Word nu lid!