Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 19 juni 2020 Begeleid/beschermde woonplek gezocht Lees meer

  Ik ben Deveny, een 22 jarige vrouw, met een onofficiële autismehulphond. Ik ben op zoek naar een beschermde woonplek waar ik de hulp krijg die ik nodig heb. Ik heb een klein hondje. (Hij blijft klein) die niet officieel een autisme hulphond is. Maar op aanraden van de psychiater mij heel veel structuur geeft en mij begeleidt bij mijn angsten.

  Ik zoek dus een begeleide/beschermde woonplek waar we samen kunnen wonen. (Vandaar deze oproep. met hond!!) Het mag in een groep/appartement/woonhuis. Als er natuurlijk maar verstand is van autisme. Met 24 uurs zorg. (Desnoods oproepbaar)

  Dankjewel 🙂 Reacties kun je mailen naar dev2dance@gmail.com

 • 12 juni 2020 NVA in De Bilt zoekt vrijwilliger voor kwaliteitssysteem Lees meer

  De NVA zoekt een enthousiaste vrijwillig(st)er, die ons komt helpen met ons ISO-9000 kwaliteitssysteem. Het gaat in hoofdzaak om ons documentbeheer en de bijbehorende administratie. De werkzaamheden kunnen vanuit huis worden uitgevoerd, zodra de reisbeperkingen zijn opgeheven kan ook zo nu en dan vanuit het kantoor in De Bilt gewerkt worden. Verwacht wordt dat het werk niet meer dan 1/2- tot maximaal 1 dag per week in beslag zal nemen.

  Voor informatie en aanmelding kun je mailen naar vincent.vanloenen@autisme.nl

 • 12 juni 2020 Vakantiedagopvang en logeren weer mogelijk bij Wielewaal Lees meer

  Eindelijk was het zo ver. Na 2,5 maand geen activiteiten mocht Wielewaal weer open. Onze vakantiedagopvang in de Bosschool op het terrein van Bartiméus heeft de afgelopen week volop gedraaid. Speciaal voor de gelegenheid was de locatie versierd en waren er clowns uitgenodigd voor een speels en vrolijk programma. De kinderen hebben met hoepels, bordjes op een stokje en een diabolo geoefend. Aan het eind van de dag waren de kinderen echt wel moe. Maar wat een plezier!

  Heb jij een kind met een beperking en ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van logeerweekenden en vakantiedagopvang? Wielewaal heeft logeerweekenden op 10 mooie locaties in Nederland. Je kan ook altijd even komen kijken. Heb je vragen mail dan naar info@wielewaal.nl of bel naar team Respijt 088 – 1224400.

  *Wielewaal organiseert voor kinderen en jong volwassenen met een beperking activiteiten zoals logeerweekenden, vakantiedagopvang en vakanties. www.wielewaal.nl

 • 4 juni 2020 Wat voor invloed heeft autisme op je leven? Lees meer

  Ik ben Noortje Frieling en ik ben 15 jaar. Ik zit op het Carmel College Emmen in HAVO 4. Voor mijn profielwerkstuk op school moet je een werkstuk schrijven. Ik heb voor het onderwerp autisme gekozen. Dit onderwerp spreekt mij erg aan, omdat ik sinds dit schooljaar training geef aan het G-hockey team. Hierin zitten mensen die binnen het autismespectrumstoornis vallen. Ik vind het daarom interessant om te weten wat de invloed van autisme op je leven is.

  Voor dit werkstuk heb ik een vragenlijst gemaakt waarmee ik met de informaie die daar uitkomt hopelijk een duidelijk beeld krijg wat de invloed op je leven is als je autisme hebt.

  Graag wil ik u vragen deze vragenlijst in te vullen voor mijn werkstuk?
  U bent geschikt om deze vragenlijst in te vullen als u onder het autismespectrumstoornis valt en/of als u vaak in aanraking komt (bv, door het werk dat u doet) met mensen die autisme hebben.
  verdere informatie vind u als u naar één van deze linken gaat:
  https://www.survio.com/survey/d/A3Q3D3K6P4N2W7R6U voor mensen met autisme.
  https://www.survio.com/survey/d/J0N8H9X7G6I3V8N0I voor vrijwilligers/medewerkers.

 • 4 juni 2020 Afstudeeropdracht gezocht Lees meer

  Hallo daar,
  Ik zou mij eerst even voorstellen.
  Mijn naam is Rachel en ik ben (bijna) afstuderend voor de Hbo-opleiding Toegepaste Psychologie; minor arbeids- en organisatiepsychologie.
  Hiervoor heb ik een onderwerp nodig en ik wil niks liever dan het over autisme houden. Waarom? Als ervaringsdeskundige (zowel moeder als partner van) heb ik natuurlijk veel ervaring opgedaan met autisme. Daarnaast wil ik graag als levensloopbegeleider aan de slag na mijn opleiding. In mijn vrije tijd verdiep ik graag mijn kennis door cursussen, e-learnings, … te volgen met betrekking tot autisme.

  Ik denk dat er zeker nog genoeg te verbeteren valt met betrekking tot het onderwerp autisme en dit is ook een beetje mijn missie. Ophouden met het als een stoornis te zien en uitgaan van de krachten en talenten van iemand.

  Hopelijk kan iemand mij hier verder helpen (tips, concrete opdracht, organisatie, …). Alles helpt en daarvoor mijn dank.
  Dit kan gestuurd worden naar r.bieleveldvermaas@gmail.com

  Groetjes,
  Rachel

 • 14 mei 2020 Woonruimte beschikbaar (Beschermd Wonen voor vrouwen) Lees meer

  Ben jij op zoek naar een fantastische, kleinschalige, zelfstandige woonplek, maar lukt het je (net) niet om geheel zelfstandig te wonen? Dan zijn onze studio’s en is onze begeleiding wellicht precies wat je zoekt!

  Jij bent minimaal 18 jaar, een vrouw en hebt een diagnose in het Autistisch Spectrum (ASS) en/of AD(H)D. Dan ben jij de persoon waar we mogelijk iets voor kunnen betekenen.

  Wij bieden beschermd wonen in de rust en ruimte van het bosrijke Wekerom, vlak naast het Wekeromse Zand. Wij bieden professionele hulp bij het bevorderen van de zelfredzaamheid, het bieden van dagelijkse structuur en de opbouw en onderhouden van sociale contacten.

  Stichting Betach is een zorgboerderij in het landelijke buitengebied van Wekerom en biedt een woonvorm voor zelfstandig, beschermd wonen voor vrouwen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en/of ADHD en/of ADD. Elke studio heeft een eigen keuken, douche en toilet. Betach biedt de mogelijk tot het deelnemen aan gezamenlijke activiteiten met de medebewoonsters in de algemene ruimten en 24 uurs-ondersteuning in de nabijheid.

  Veel mensen met autisme willen zelfstandig kunnen wonen. Voor deze groep hanteren we de volgende stelling:
  “elk mens is uniek, als persoon gelijkwaardig en met het recht op zelfbeschikking”

  Dit betekent dat ze recht hebben op een leven als anderen, een leven met anderen, een leven geaccepteerd door anderen en een ondersteuning en zorg die tegemoetkomt aan vraag en behoefte.

  Rust, Regelmaat en Ruimte zijn de ingrediënten van de dagelijkse gang bij Betach.

  Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

  Mail: info@betach.nl
  Telefoonnummer: 085-0647230

 • 23 april 2020 Coaching, bijeenkomsten en presentaties Lees meer

  Beste Allen,

  Ik ben Céline Mollink, ervaringsdeskundige, psycholoog en zelfstandige bij AutismeKRACHT.

  Via Social Media probeer ik zoveel mogelijk mensen te bereiken, mensen met een diagnose autisme, hun omgeving, maar ook hulpverleners, bedrijfsartsen, leerkrachten et cetera. Ik wil mensen graag een (realistischer) beeld geven van wat autisme inhoudt en hoe verschillend het kan zijn per persoon en geslacht.

  Ik voel de drive om stigmatisering tegen te gaan en om mensen met autisme zich meer geaccepteerd te laten voelen in en door de maatschappij.

  Dit doe ik o.a. door presentaties/lezingen te geven op verschillende plekken in Nederland.
  Heeft uw organisatie extra kennis nodig op het gebied van autisme en/of zijn jullie vooral erg geïnteresseerd in het onderwerp?

  Mail dan naar info@autismekracht.com en ik kom langs (ook online presentaties zijn mogelijk)!

  Kijk voor meer info en tips op;

  Instagram: AutismeKRACHT
  Facebook: Autisme Kracht
  Website: www.autismekracht.com
  LinkedIn: AutismeKRACHT
  Youtube: AutismeKRACHT

 • 23 april 2020 Domeinnaam ter overname aangeboden Lees meer

  Ter overname aangeboden:
  domeinnaam www.blikopautisme.nl

  De hosting van de domeinnaam is altijd goed gedaan door een extern bedrijf; virus vrij.

  Reacties kun je mailen naar: Jacco Schlingmann, info@jschlingmann.nl

 • 23 april 2020 Wil jij samen een audio-feedback product vormgeven/ontwikkelen voor een masteronderzoek naar autisme vanuit de Universiteit van Twente? Lees meer

  Voor een masteronderzoek voor de opleiding Interaction Technology aan de Universiteit van Twente zijn wij op zoek naar mensen ouder dan 18 jaar met lichte vormen van autisme spectrum syndroom (ass) die samen willen meedenken met het ontwikkelen van een audio-feedback product. Het onderzoek staat in het teken van het ontwikkelen/vormgeven van een audio-feedback product in samenwerking met de uiteindelijke gebruikers (co-designing) zodat het product ook de juiste aansluiting kan krijgen bij de doelgroep.

  Het uiteindelijke product zal helpen om mensen met ass meer inzicht te geven in hun stressniveau, het ervaren van stress en het reduceren van spanningen. Het onderzoek is erop gericht om een audio-feedback te ontwerpen (in de vorm van geluid of muziek via headphones aan de gebruiker). Het product is bedoeld om onderdeel te worden van een wearable (een horloge met headphones).

  Er zullen meerdere fasen zijn in het onderzoek (zoals interview, brainstorm en testen) waarbij wij graag in contact komen met de doelgroep. Het doel van het contact is om te inzicht te krijgen hoe mensen met ass hun dagelijkse leven indelen en eventueel inzicht krijgen hoe zij omgaan met emoties, stress en zelfs geluid. Het contact zal voornamelijk plaatsvinden via video calling, maar als het gewenst is om alleen contact te houden via de mail is dit ook mogelijk.

  Ben jij iemand of ken jij iemand die ouder is dan 18 jaar met lichte vormen van autisme en die wel zou willen deelnemen aan dit onderzoek? Neem dan contact op via het volgende e-mailadres: audioresearchautism@gmail.com

 • 9 april 2020 Gezelligheid gezocht in omgeving Amersfoort Lees meer

  Welke vrouw wonend in de buurt van Amersfoort zou het gezellig vinden om met mij leuke dingen te ondernemen? Reacties kun je mailen naar ton666@live.nl

 • 10 maart 2020 Nieuw wooninitiatief Harmelen (Utrecht) Lees meer

  Stichting ‘De Woongaard Harmelen’, een startend ouderinitiatief, voor mensen met ASS met een normale tot hoge intelligentie, heeft plaats voor jongvolwassen bewoners. Dit wooninitiatief wordt gekenmerkt door actieve betrokkenheid van de ouders/vertegenwoordigers. Niet alleen tot het realiseren maar ook na de realisatie is de betrokkenheid van ouders/vertegenwoordigers een voorwaarde om dit wooninitiatief te kunnen verwezenlijken.

  Wij zijn aangesloten bij de Grasboom, een organisatie die ruime ervaring heeft met het opzetten van zelfstandige woonruimtes met begeleiding op maat. Om bij “De Woongaard Harmelen” te kunnen wonen heb je een indicatie Beschermd Wonen nodig.

  Ben je 18 jaar of ouder en samen met je ouder/ vertegenwoordiger op zoek naar;
  • een eigen appartement, in de directe omgeving van het centrum en OV
  • een beschermde woonplek waar je zelfstandig kunt wonen met begeleiding op maat
  • met aandacht voor zelfontwikkeling, structuur en voorspelbaarheid en aandacht voor sociale contacten
  Als je op bovenstaande ja kunt zeggen, is wonen bij Stichting “De Woongaard Harmelen” misschien iets voor jou! Wil je meer weten? Kijk dan op onze website: www.dewoongaard.org.

  Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met:

  Wooninitiatief De Woongaard Harmelen
  Secretariaat • Angela Kroon
  Zwanebloem 44 • 3628 NB Kockengen
  Info@dewoongaard.org
  T 0648638961

 • 25 februari 2020 Mindfulness voor mensen met Autisme in Amersfoort Lees meer

  Autisme in Balans organiseert mindfulness groepen en workshops voor mensen met autisme gegeven door ervaringsdeskundigen. Momenteel in Amersfoort maar workshops op locatie behoren ook tot de mogelijkheden.

  Eerstvolgende groep begint op 2 maart 2020. Maximaal 6 deelnemers.
  Eerstvolgende workshop in Amersfoort is op 6 april 2020.

  Voor meer informatie kun je het beste een e-mail sturen naar nika@autisme-in-balans.com. Dan mail ik je een flyer, of bel ik je.

 • 24 februari 2020 Gezocht: vriendschap of relatie in midden-Nederland (omgeving Amersfoort) Lees meer

  Ik ben een man van 31 jaar; een sportief type, doe aan hardlopen en hou ook van wandelen. Daarnaast kook ik graag vegetarisch kookt en houd ik van muziek luisteren.

  Ik woon in ouder-initiatief de Grasboom. Ik woon zelfstandig, maar krijg ook begeleiding met een specifieke hulpvraag. Ik werk bij NH Hotels in de bediening, mijn concrete taak is dat ik koffie en thee klaarzet voor groepen die komen vergaderen. Het contact met mensen en het stukje service verlenen vind ik leuk.

  Ik ben op zoek naar een rustig type om samen dingen men te ondernemen, zoals bowlen, poolen, wandelen, fietsen, etc. Samen iets drinken lijkt me ook gezellig.

  Reacties kun je mailen naar peterpaulsmits@hotmail.com

 • 13 januari 2020 Gespreksgroep voor vrouwen met autisme op basis van Vera Helleman Lees meer

  Gespreksgroep voor vrouwen met (een vermoeden van) autisme die zich, inclusief hun autisme, willen ontwikkelen en die willen nagaan wat de inzichten van Vera Helleman voor hen kunnen betekenen.

  Vera Helleman is non-dualiteits-filosoof en weet vanaf 2018 dat ze ook autisme heeft. Ze combineert haar inzichten uit de advaita/non-dualiteit met haar inzichten over wat emoties ons willen zeggen en haar drie fundamentele inzichten over autisme:
  1/ het (aan)voelend vermogen: hypersensitiviteit,
  2/ het ontbreken van een ik-referentie kader en
  3/ het natuurwetmatig denken.
  Voor meer over Vera Helleman kijk op: www.verahelleman.nl of www.emotieexpertisecentrum.nl.

  Het idee van de gespreksgroep is om met elkaar na te gaan wat we met deze inzichten kunnen.
  Hoe helpt en/of beperkt mijn sensitiviteit mij? Wat betekent mijn andere ik-referentie? Wanneer helpt mij dat en wanneer is dat lastig? Wanneer botst mijn natuurwetmatig denken met sociale regels? Kan ik hier wat mee om mijn leven vloeiender en gelijkmatiger te laten verlopen (als ik dat al zou willen)? We beperken ons niet tot de inzichten van Vera Helleman; iedere ervaring/inbreng is welkom en voor onderzoek/gesprek geschikt. Ons eigen leerproces staat voorop.

  Dit is nadrukkelijk geen cursus of training; we leren van en met elkaar.

  Er start een woensdag-ochtend groep: 10.00-12.00 uur. Bijeenkomsten vinden plaats om de twee/drie weken. Een groep bestaat uit maximaal 6 personen.
  START: woensdag 29 januari 2020, volgende data: 12 februari, 4 en 25 maart, 15 april, 6 en 27 mei, 17 juni.

  Blijkt dat er meerdere mensen zijn die overdag niet kunnen en die liever aan een avond-groep mee zouden doen, dan komt er ook een woensdag avond-groep: 19.30-21.30 uur.
  START: woensdag 22 januari 2020, volgende data: 19 februari, 11 maart, 1 en 22 april, 20 mei, 10 juni.

  Deelname aan een groep is kosteloos. Aanmelden kan via: opbeganegrond@gmail.com.
  Adres: Op begane grond, Zangvogelweg 43, 3815 DB Amersfoort. Contactpersoon: Jacqueline Hooijer.

  Voor alle vragen, opmerkingen en ideeën: mail naar opbeganegrond@gmail.com.

 • 14 december 2019 Autismecafé voor jongeren/jongvolwassenen in Nieuwegein Lees meer

  Hallo allemaal,

  Sinds september is er in Nieuwegein een café waar jongeren/jongvolwassenen met ASS of een andere vorm van autisme, samen een gezellige avond kunnen hebben.

  Het café is iedere laatste vrijdag van de maand op Buurtplein Batau, waar je met andere jongeren/jongvolwassenen samen kunt chillen. Op zo’n avond kun je samen kletsen over wat je interesseert of hoe je week gegaan is, maar ook wat drinken, gamen, gezelschapsspellen of kaartspellen doen, samen een film kijken, creatieve dingen doen, etc. Er kan van alles en er is niets verplicht! Wij vinden het leuk om andere jongeren/jongvolwassen te ontmoeten, samen te chillen en misschien een nieuwe vriendschap op te bouwen. Je vrienden/vriendinnen (met of zonder autisme) zijn ook van harte welkom om langs te komen.

  Natuurlijk is het spannend om naar zo’n avond toe te gaan. Dat vinden wij ook! We zijn zelf ook autistisch en snappen dat het eng en onbekend is, maar wij bijten niet! 🙂 Neem gerust een vriend(in) of familielid mee.

  We willen jullie graag leren kennen en samen met jullie het AutiCafé vorm geven. Het AutiCafé heeft nog geen naam, die willen we samen bedenken. Activiteiten die jullie leuk vinden, zijn heel erg welkom.

  Wanneer: 27 december (elke laatste vrijdag van de maand)

  Waar: Buurtplein Batau, Dukatenburg 1, 3437 AA Nieuwegein

  Tijd: vanaf 19.30 uur tot ongeveer 22.30 uur

  Kosten: geen, drankjes zijn voor eigen kosten

  Leeftijd: vanaf 16 jaar tot zolang je jezelf nog jong voelt

  Aanmelden: hoeft niet, maar is wel fijn via: auticafenieuwegein@ziggo.nl

  We hopen jullie allemaal te zien op het AutiCafé in Nieuwegein!

  Vriendelijke groeten,

  Team AutiCafé
  Steven, Eric, Timo, Raymon, Stijn, Marja

 • 22 november 2019 Gezocht: ouders/vertegenwoordigers voor wooninitiatief in Zeist Lees meer

  Wooninitiatief ‘Authentiek’ Zeist is een initiatief voor jongvolwassenen met autisme en een gemiddelde tot hogere intelligentie.

  Ik ben een ouder van een 20 jarige zoon met autisme en we staan nog open voor andere ouders/vertegenwoordigers die willen participeren in het opzetten van een kleinschalig ‘beschermd wonen project in de gemeente Zeist’.

  De toekomstige bewoners moeten de regie over hun leven in eigen handen willen nemen, hun eigen voordeur kunnen beheren, open staan voor begeleiding op maat en een eigen inkomen uit werk of uitkering hebben. We willen graag een groep vormen met bewoners die elkaars goede buur zijn en elkaar ook kunnen ondersteunen bijvoorbeeld op sociaal vlak.

  Momenteel hebben we al een groep ouders/vertegenwoordigers gevormd, maar we staan nog steeds open voor ouders/vertegenwoordigers die willen aanhaken. Voor het verder realiseren van dit initiatief zoeken we ouders/vertegenwoordigers die, in een actieve rol binnen het project, willen meedoen.

  Wonen:
  De gemeente Zeist heeft bereidheid getoond mee te willen denken in een dergelijk woonvorm. We zijn momenteel bezig met het zoeken naar een geschikte locatie.

  Zorg:
  In onze visie willen wij de zorg/begeleiding zelf inkopen volgens de WMO en WLZ gestelde eisen van ‘Beschermd wonen’.

  Belangrijke speerpunten voor alle deelnemers zijn:

  Bevorderen zelfredzaamheid
  Bieden van structuur
  Een eigen appartement
  Sociale contacten
  Winkels en andere voorzieningen in de buurt
  Positieve houding tav ontvangen ondersteuning

  Spreekt bovenstaande informatie u aan en wilt u meer informatie, mail of bel mij dan.

  Simone Engelmann, 06-44231713.

 • 18 november 2019 Stichting de Grasboom zoekt deelnemers nieuw op te zetten wooninitiatief voor ouderen met ASS (35+) Lees meer

  De Grasboom is een organisatie opgezet door ouders van jongvolwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum en een normale tot hoge intelligentie. Inmiddels zijn er in midden-Nederland 9 ouderinitiatieven gerealiseerd waar ruim 100 bewoners wonen die begeleiding krijgen op maat. Ieder project draait geheel zelfstandig onder de koepel van de Grasboom.

  De grasboom 35+ onderscheidt zich van de reeds bestaande initiatieven door zich te richten op volwassenen met ASS die een blijvende woonplek zoeken, met begeleiding die bij hen past.
  Tot nu toe bestaat er geen passende woonvorm, een plek waar ze zich veilig kunnen voelen, met begeleiding gericht op het behouden van vaardigheden en het voorkomen van verwaarlozing en vereenzaming.
  Gezien de leeftijd zijn er misschien geen ouders meer die mee kunnen helpen een initiatief op te zetten en draaiende te houden, dus zijn we genoodzaakt te zoeken naar andere mogelijkheden zoals familie of vrijwilligers en eventueel bewoners zelf.
  Gezamenlijk kijken we hoe een aantal zaken vorm gegeven kunnen worden, rekening houdend met het ouder worden van de bewoner en de daarbij behorende problematiek.

  De Stuurgroep Grasboom ASS 35+ is in mei 2018 opgericht, samengesteld uit ouders van verschillende Grasboom-projecten. Inmiddels zijn er een aantal bijeenkomsten geweest met belangstellenden. Daaruit zijn 3 werkgroepen geformeerd die hard bezig zijn e.e.a. vorm te geven en te zoeken naar passende locaties.
  We zijn nog op zoek naar medekandidaten die geïnteresseerd zijn en daarbij willen helpen.

  Voor aanmelden of meer informatie kun je een e-mail sturen naar 35plus@degrasboom.nl.

  Het is ook mogelijk telefonisch contact te hebben. Stuur in dat geval een e-mail met vermelding van je telefoonnummer, dan bellen we je.

  Zie ook onze websites:
  www.grasboom35plus.nl
  www.degrasboom.nl

 • 2 september 2019 Buddy gezocht voor Timo (11) in Utrecht Lees meer

  Welke jongen in de regio Utrecht zou af en toe willen afspreken met mijn licht autistische zoon Timo van 11? Timo heeft moeite om zijn woede te beheersen. Hij wil graag leren van een wat oudere jongen (14+) die dit al beter onder de knie heeft. Hoe kun je zorgen dat je niet van groen direct in het rood springt?

  Ik hoor het graag, als je dat zou willen of iemand kent die dat wil en kan. Graag een berichtje naar Nienke Nuyens, n_nuyens@hotmail.com.

 • 5 augustus 2019 Jongen (20) zoekt vriend(in) in de omgeving van Veenendaal/Ede Lees meer

  Hoi ik ben Ronald 20 jaar, Ik woon in Bennekom.
  Ik ben op zoek naar iemand, die het leuk vind om met mij
  te gamen, zwemmen, vissen of gezellig een terrasje te pakken.
  Maar wil ook graag nieuwe dingen ondernemen.
  Wel graag iemand van ongeveer dezelfde leeftijd.

  ronaldvdweerd@gmail.com