Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 17 april 2024 Lotgenotencontact gezocht Lees meer

  Ik (M/40) zoek (een) andere autistische man(nen) tussen de 25 – 55 die net als ik een relatie hebben met een vrouw die niet autistisch is, om ervaringen en gedachten uit te wisselen, met als doel nieuwe inzichten te krijgen en mogelijkheden te zien, die mijn (en hopelijk ook jou) relatie verbeteren.

  Verkeerd worden begrepen, ondoordachte woordkeuzes, overprikkeld van een discussie, een plagerig bedoelde opmerking die helemaal verkeerd valt… Komt dit jou bekend voor? Of nog beter: je hebt met je partner al lang een gezonde weg kunnen vinden.

  Schroom niet om een mailtje te sturen. Mijn intentie is gewoon afspreken, luchtig en informeel, sta open voor vriendschap.

  tacogooiker@hotmail.com

 • 10 april 2024 Ik zoek een relatie met een vrouw van tussen 20-30 jaar Lees meer

  Hoi, ik ben Dorus, een hardwerkende, sportieve, heteroseksuele jonge man van 28 jaar. Ik woon begeleid in de omgeving van Wijk bij Duurstede.

  Drie dagen per week werk ik als vrachtwagenchauffeur op een vuilniswagen. dit vind ik erg leuk om te doen. Daarnaast werk ik ook nog voor mezelf. Ik heb een aantal klanten waarbij ik tuinen onderhoud. hierbij moet je denken aan tuinklussen zoals bijvoorbeeld een haag snoeien of grasmaaien. Ik heb zelf ook allerlei machines om dit werk te kunnen doen en ik vind het ook erg leuk.

  In mijn vrije tijd ga ik graag een stukje fietsen over het mountainbikeparcours met mijn elektrische mountainbike. Dit vind ik erg leuk om te doen.

  Ook klimmen op een klimmuur is een van mijn hobby’s. Dit doe ik elke week of soms zelfs twee keer per week. Ik ben daar best goed in en probeer er ook steeds beter in te worden.

  Ook zwemmen vind ik leuk om te doen, ik zit op een zwemclub waar ik elke week baantjes ga zwemmen. Maar ik houd ook erg van zwembaden waar ze hele mooie snelle glijbanen hebben zoals bijvoorbeeld het Tikibad. Daar ga ik af en toe naartoe.

  En ook een van mijn interesses zijn vrachtwagens. Ik vind het besturen van een vrachtwagen erg leuk om te doen. Nu rijd ik voor mijn werk op een vuilniswagen, maar in de toekomst zou ik graag ook wat meer lange afstanden willen rijden.

  Wat ik erg mis in mijn leven is een leuke meid/vrouw, bij voorkeur tussen de 20 en 30 jaar oud, om samen leuke dingen te ondernemen en die vrijgezel is en ervoor open staat om met mij een relatie op te bouwen. Ik zou in de toekomst ook graag willen samenwonen en misschien een gezinnetje met kinderen (je weet maar nooit).

  Ik vind humor belangrijk in een relatie, dus dat je een beetje kan lachen met elkaar maar we moeten ook serieuze gesprekken kunnen voeren dus het moet wel iemand zijn van een beetje gelijkwaardig niveau als ik. Het maakt mij niet zoveel uit waar je woont want ik heb een eigen auto dus kan overal naartoe rijden. Ben jij die leuke meid/vrouw die ik zoek? Laat alsjeblieft van je horen. dorusdirksen@gmail.com is mijn mailadres waarop ik bereikbaar ben.

 • 3 april 2024 Autisme Kamp Lees meer

  Hallo allemaal!

  Mijn naam is Teun Gijzen en samen met een collega organiseer ik een kamp speciaal voor jongeren met ASS Hieronder vind je een korte tekst met details over het kamp! Hopelijk tot snel!

  BEN JIJ TUSSEN DE 14 – 30? ZIT JIJ OP HET AUTISME SPECTRUM
  EN LIJKT HET JOU LEUK OM JEZELF EN ANDEREN TE LEREN KENNEN? KOM DAN NAAR HET AUTIKAMP!

  IN 3 DAGEN GA JIJ BEZIG MET JE PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN LEER JIJ MEER OVER JE TALENTEN! GA JIJ MEE KAMPEREN IN KROPSWOLDE?!

  Op 1,2,3 mei zal het kamp plaatsvinden!

  Mocht je interesse hebben , meer info of een flyer willen stuur mij dan een berichtje teungijzen@gmail.com of bel mij op: 0614417258

  Met vriendelijke Groetjes 🙂
  Teun Gijzen

 • 3 april 2024 advies mbt diagnostiek Lees meer

  Graag kom ik in contact met mensen waarbij de diagnostiek niet soepel is verlopen i.v.m. onjuiste anamnese door ouders of bijvoorbeeld wel de diagnose hebben gekregen zonder dat er gebruikt is gemaakt van anamnese naasten. ik heb dus een hulpvraag hoe ik dit het beste kan oplossen.
  Tevens ben ik op zoek naar nieuwe vriendschappen. Ik ben 51 jaar en nog niet officieel gediagnosticeerd maar wel met een sterk vermoeden.

  Reactie mogen naar: clearmanuela@gmail.com

 • 25 maart 2024 Vriendschap gezocht Lees meer

  Hey, ik ben Kyra, 21 jaar oud wonend in omgeving Eindhoven. Graag zou ik een vriendschap willen sluiten met iemand! Ik heb een lichte vorm van autisme en het sociale stukje is wat lastiger voor mij.

  In mijn vrije tijd ben ik heel graag creatief bezig, zoals tekenen of dingen maken. Ik luister naar muziek uit de jaren 70/80 en ben fan van Queen. Verder doe ik aan fitness. Ook lezen, wandelen, winkelen en dingen ondernemen vind ik leuk.

  Als je interesse hebt, dan hoor ik graag van je!
  Mijn email is Creakyra@outlook.com

 • 11 maart 2024 "Vrienden" die "anders" zijn.. gezocht tussen de 15-20 jr. Lees meer

  Hoi! Ik help mijn zoon van 18 even in de zoektocht naar vrienden die net als hij “anders’ zijn dan gemiddeld. (Hij heeft pdd nos) Dit omdat het nogal een zoektocht is helaas…
  Hij is een rustige maar gezellige jongen die helaas gestopt is met de opleiding ICT MBO4, de prikkels zijn teveel. Daar ligt wel zijn intresse.. maar dat komt in de toekomst wel weer goed. Op dit moment mist hij het wel erg om in contact te zijn met leeftijdsgenoten, hij had niet veel met drukke leerlingen en helaas geen klik kunnen vinden tot nu toe voor vriendschap (op een enkele vriend na van vroeger). Hij zoekt iemand om gezellig samen iets te ondernemen en/of te gamen (bijvoorbeeld fietsen,wandelen, kletsen, lol hebben,bioscoop of dammen of darten, tafeltennis en badmintonnen vind hij ook leuk. Ben jij die persoon tussen de 15-20 die dat ook leuk lijkt? Laat het aan ons weten via Keet.info456@gmail.com! Wie weet komt er een leuke vriendschap uit voort -:)

  Wij wonen in Harderwijk en zn moeder wil wel voor taxichauffeur spelen, mits de afstand te doen is.

  Groetjes

 • 1 maart 2024 Telefonisch lotgenotencontact Lees meer

  Goedemiddag, Ik ben Rayeed (39) en pas geleden gediagnosticeerd met Autisme. Het lijkt mij leuk om telefonisch in contact te komen met lotgenoten, zodat we verhalen kunnen uitwisselen, en van elkaar kunnen leren.

  Mag gewoon landelijk zijn, gezien het om telefonisch contact gaat. Bij interesse graag een mailtje naar rayeed@hotmail.com.

   

 • 1 maart 2024 Vriendschap gezocht Lees meer

  Hallo, ik ben Susanne (46) en ik woon samen met mijn man van 48 ( geen kinderen) in Lithoijen. Ik heb een lichte vorm van autisme, waardoor ik moeilijk vrienden maak. Ik vind het leuk om te wandelen, fietsen, sauna bezoek (de sauna is privé) of een avondje Netflix kijken, mijn hobby’s zijn borduren en het verzamelen van munten en postzegels.

  Spreekt jou dit aan om dit samen te gaan doen? Stuur mij gerust een berichtje en wie weet is dat het begin van een leuke vriendschap. Reageren kan via susanne070707@outlook.com.

   

 • 20 februari 2024 Sportmaatje Lees meer

  Mijn zoon van 14 heeft autisme en heeft een sportmaatje nodig die met hem mee wil naar een sportschool 1 á 2 keer per week.
  Hij is communicatief goed, hij kan goed aangeven wat hij wel en niet wil. Hij is snel overprikkelt en zijn verwerkingstijd ligt laag.
  Hij kan prima zelfstandig naar de sportschool in de omgeving van zijn huis.
  Hij woont in Enschede, Twekkelerveld. reacties graag naar: marietvanamerom@hotmail.com

   

 • 13 februari 2024 Contact/ vriendschap Lees meer

  Hi, mijn naam is Sander. Ik ben autistisch en vriendschappen zijn voor mij moeilijk, maar ik wil het wel graag proberen. Ik woon in Uden en heb een grote interesse in schakelbrommers en motoren. Ik heb zelf ook een schakelbrommer en vind het geen probleem om naar iemand toe te rijden om af te spreken. Ik ben bereikbaar op dijk46412@gmail.com

 • 13 februari 2024 vriendschap en contacten Lees meer

  Ik ben een vrouw, 70 jaar, weduwe en behoorlijk eenzaam/ Ik heb autisme en kreeg laat diagnose. Ik zoek mensen die graag ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Ik hou van wandelen, gezellig iets drinken, gezellig samen zijn, sauna, museum en nog wel meer. Wie in Utrecht of omgeving zou dit samen met mij willen doen. Ik kijk uit naar evt. leuke reacties (wilhartog@msn.com)

 • 25 januari 2024 Vriendschap gezocht regio Utrecht Lees meer

  Beste mensen,

  Ik ben Wieske, 35 jaar en woon met mijn hondje in de regio Utrecht. Ongeveer 2 jaar geleden heb ik de diagnose ASS gekregen. Inmiddels heb ik een sterk vermoeden dat ik ook AD(H)D heb. Het lijkt mij leuk om mensen te ontmoeten die ook deze combinatie hebben, om samen ervaringen te delen en om dingen mee te ondernemen. Bijvoorbeeld wandelen, wat drinken, goede gesprekken, creatief bezig zijn, naar musea etc.

  Hier wat steekwoorden over mijzelf: creatief, rustig, dieren en natuurliefhebber, goede luisteraar, eerlijk, open en gevoelig (o.a sensorisch).
  Lijkt je dit wat stuur dan een mail naar wieskedj@gmail.com

 • 23 januari 2024 Opzet lotgenotencontact vrouwen (vanaf 45 jaar) met autisme Lees meer

  Ik ben 56 jaar en heb op latere leeftijd de diagnose autisme ((en add) gekregen. Ik zou graag in contact willen komen met vrouwen, vanaf 45 jaar bij wie op latere leeftijd ook de diagnose autisme is gesteld.

  Met mijn partner wil ik iets gaan opzetten voor onze specifieke groep. Ons idee is om dit te doen In een ontspannen setting met meerdere vrouwen. Daarbij zijn alle onderwerpen bespreekbaar. Samen willen wij in kaart brengen welke behoefte er bij jullie leeft. Maar daar hebben wij jullie voor nodig.

  Je mag alles bij mij op tafel gooien. Denk out of de box, daardoor ontstaan de beste, leukste en mooiste ideeën. Er is weinig voor vrouwen boven een bepaalde leeftijd en daar willen wij verandering in brengen. Wij geloven sterk in de samenwerking en kracht van vrouwen.

  Ik hoor graag van je,

  Groet, Anna

  P.S. ik heb de papieren voor coach autisme

  Reacties kunnen naar: anna.w.vink@gmail.com

 • 16 januari 2024 Ik zoek een relatie met vrouw ± 24-32 jaar, ook buiten provincie Utrecht Lees meer

  Hey :)! Ik ben Martijn, een ondernemende heteroseksuele jongeman van 31 jaar. Mensen in mijn omgeving omschrijven mij als enthousiast, sociaal, een doener, humorvol, initiatiefnemend en momenteel wat onzeker. Ik heb een gezonde levensstijl en geniet ervan om bij familie en vrienden te zijn. En vind het leuk om mensen te ontmoeten.

  Hobby´s: hardlopen, films/documentaires kijken, bordspelletjes, muziek luisteren, gitaar spelen en gezond eten koken.

  Buiten de deur ga ik graag naar een museum, dagje naar een stad, sauna, suppen, attractiepark of maak ik een wandeltocht in de natuur. Dan geniet ik van de mooie details, bijvoorbeeld een torenvalk die voorbij vliegt. Ook vind ik slow travel heel leuk, er zijn verschillende landen die ik ooit eens wil zien.

  Het lijkt mij fijn om de warmte en gezelligheid van een leuke vrouw om mij heen te hebben. Ik zoek een vrouw die er ook graag samen op uit wil en (nieuwe) leuke dingen wil ondernemen. Ik sta voor veel open. Samen genieten van de natuur of slow travel zou ik ook tof vinden. Maar niets mis met de rust en stabiliteit van thuis :).

  Graag ontmoet ik iemand die een normaal tot hoger intelligentieniveau heeft. Het lijkt mij in een relatie fijn om beiden ook ruimte voor onze eigen interesses / rust te hebben. Ik heb geen kinderwens.

  Op het moment moet ik op mijn energie letten omdat ik herstel van een burn-out. Een relatie is nieuw voor mij. Die combinatie maakt dat ik soms een beetje onzeker ben.

  Ik woon zelfstandig. Voor mij is de maximale reistijd ongeveer een uur met OV (vanaf Utrecht CS).

  Het lijkt mij heel gezellig om op een rustige manier een band op te bouwen en vanuit daar gewoon eens wat leuks te doen wanneer het goed voelt. Ik ben benieuwd naar wie je bent en wat je leuk vindt om te doen. Stel je jezelf even voor? Ik ben bereikbaar op martijnr1993@gmail.com Hopelijk tot snel 🙂

 • 14 december 2023 Autisme café organiseren Lees meer

  Hey, ik ben een jongeman van 20 jaar oud met autisme. Ik ben op zoek naar mensen die ervoor open staan om een autisme café op te richten in Den Haag/Westland voor jongvolwassenen tussen ongeveer 18 en 27 met (mogelijk) autisme. Bij het organiseren wil ik graag helpen met het brengen van ideeën, maar tijdens de activiteit ben ik liever een deelnemer.

  Bij interesse ontvang ik graag een e-mail
  E-mailadres: n.bekkie18@gmail.com

  Nick Bekkers

 • 12 december 2023 Maatje Lees meer

  Ik ben 61 en pas net gediagnosticeerd met Autisme en ADD. Ik zoek een maatje in de buurt van Maastricht om mee te praten of koffie te gaan drinken.

  Voor meer informatie kun je me mailen: reneboulanger@hotmail.com

 • 21 november 2023 Contact Lees meer

  Hoi, ik ben Bas een man van 50 jaar. Ik wil via deze weg naar iemand zoeken van ongeveer mijn leeftijd om gezellig leuke dingen te gaan doen. Ik houd van wandelen, fietsen, zwemmen, zingen (koor) en uitstapjes maken. Ik houd van empathie en geduld en zoek iemand om van te houden die mij respecteert en die er ook voor mij is in voor en tegenspoed.

  Interesse? reacties kun je mailen naar bashoedemaeckers@hotmail.com

 • 28 augustus 2023 Maatje gezocht om ervaringen uit te wisselen Lees meer

  Zowel ik als mijn dochter hebben beiden de diagnose ass. Mijn partner en ik zijn sinds 3 jaar uit elkaar. Ons netwerk is zeer klein. Nu zijn wij op zoek naar gezinnen uit de buurt van Arnhem en omgeving met kinderen (het liefst meisjes) met autisme, om daar af en toe mee af te spreken en ervaringen uit te wisselen.

  Reacties kun je mailen naar ralf_canton@live.nl

 • 9 augustus 2023 Vriendin gezocht, liefst in Amsterdam Lees meer

  Ik zoek een vriendin liefst in Amsterdam, waar ik woon. Als je ook ass hebt, of iets anders, kunnen we ’t ook daarover hebben, Ik ken geen lotgenoten nog. Ik ben huiselijk, maar hou ook veel van mijn kat en natuur, Landleven, Hortus, Artis en cultuur en kunst. Zoals musea oa, ook houd ik van sieraden maken en kleding.

  Spirituele interesse zoals Happinez en kristallen sieraden, eth. Olie en kruiden plukken. Castlefest en Ruigoord leuk! Hippie en vrijheidsgevoel is fijn. En als het tussen ons klikt, een knuffel.

  Ik ben 51 jaar, en weet sinds 3 jaar van ass, heb last van overprikkeling, en ga leren hoe daarmee om te gaan, Mail me als je iets wilt vragen, ik vind dit ook best eng, maar wil graag met je in contact komen. Ben je een stuk jonger maar deel je interesses, reageer dan wel.
  Groeten, Christina. Mijn email is xtina7@hotmail.com

 • 7 augustus 2023 Vriendschap gezocht Lees meer

  Ik ben een vrouw van 62 uit Eindhoven met autisme die moeite heeft met sociale contacten. Ik heb werk en een gezin maar eigenlijk geen vrienden. Ik zoek iemand om mee te kletsen / praten en leuke dingen mee te ondernemen; ik houd van koken, ga graag naar de film en een museum, en ben ook in voor ideeën van anderen, ben alleen niet zo sportief.

  Misschien wordt dit dan vriendschap. Interesse? Reacties kun je mailen naar tinekesp@tenc.demon.nl

 • 18 juli 2023 Vriendin gezocht Lees meer

  Hoi ik ben Jacy, een jongen van 21 jaar en woon in Amsterdam. Ik vind het soms moeilijk om contact te maken met anderen en zou het fijn vinden als ik iemand had met wie ik mijn gevoelens kan delen. Ik ben op zoek naar een vriendin voor vriendschap of misschien zelfs een relatie.

  Ik vind het leuk om te wandelen, te gamen en naar de bioscoop te gaan (vooral Marvel en DC films). Sinds kort ga ik ook naar de sportschool om wat kilo’s kwijt te raken en aan mijn gezondheid te werken.

  Ik volg nu een opleiding MBO-3 Allround medewerker ICT in Hilversum. Ik zoek iemand ongeveer van dezelfde leeftijd in Amsterdam of omgeving. Ik drink en rook niet.
  Spreekt dit je aan? Stuur gerust een mailtje naar hoogvlietsjacy@gmail.com en ik zal zo snel mogelijk reageren.

  Groetjes Jacy

 • 11 juli 2023 Vriendschappen gezocht in regio utrecht Lees meer

  Hoi, ik ben Mickeal, 32 jaar. Ik ben op zoek naar leuke contacten en/of een lieve vriendin.
  Ik heb moeite om contact te maken omdat ik al 16 jaar Autisme heb.
  Ik ben opzoek naar een maatje die mij begrijpt. Misschien ook later eventueel een relatie.
  Ik ben nog thuis wonend, maar ben wel opzoek naar een eigen woning, maar ik heb nog geen geluk gehad om er een te vinden.
  Mijn interesses zijn: Natuur en dieren (ben een dierenliefhebber), Fotografie, Geschiedenis/oud Egypte en oud Griekenland, Formule1, series en/of films kijken, ik beoefen fitness, maar hou ook van gamen op zijn tijd en ben ook gek op muziek luisteren waar ik mijn rust kan vinden. Wil graag leuke activiteiten doen, zoals: Wandelen in het bos of naar het strand, Kastelen en forten bezichtigen, Museums bezoeken, Film kijken in de bioscoop of serie kijken, terrasje pakken. Uiteindelijk ben ik op zoek naar vriendschap en gezelligheid.

  Spreekt je dit aan? Stuur dan een mailtje naar mickealvanputten@gmail.com

 • 11 juli 2023 Iemand gezocht om wat mee te ondernemen Lees meer

  Hoewel ik voor diverse organisaties op autismegebied vrijwilligerswerk verricht ben ik nog niet iemand tegengekomen om buiten die bijeenkomsten iets mee op te bouwen.

  Ik heb Asperger, man, 48, probeer te lezen en ben zoekende naar dingen om te ondernemen. Samen is leuker. Wie durft dat aan?

  Reacties mogen naar Arjen: arjenmeijerhome@gmail.com

 • 26 mei 2023 Vriendin gezocht Lees meer

  Hoi, ik ben Jasper (21 jaar) uit Breda. Ik vind het lastig om vriendschappen te sluiten. Ik ben op zoek naar een vriendin voor contact of voor een eventuele relatie. Mijn hobby’s zijn gamen, rennen, wandelen en uitgaan.

  Ik zoek iemand van rond mijn leeftijd.

  Voor contact kun je terecht bij mol208485@gmail.com

 • 15 mei 2023 Vriendinnen gezocht Lees meer

  Ik ben Femke, ik ben 38 en ik woon samen met mijn vriend in Noord-Holland. We hebben geen kinderen, wel 2 lieve katten. Een paar maanden geleden heb ik de diagnose ASS gekregen. Dit verklaart voor mij een heleboel dingen in mijn leven, en vooral ook waarom vriendschap altijd (en vooral de laatste tijd) een “ding” is geweest.

  Ik heb eigenlijk alleen maar neurotypische vriendinnen, en zou het heel leuk vinden om meiden te ontmoeten die net als ik autisme hebben.

  Ik zou graag contact willen met andere autistische vrouwen van -pak ‘m beet – tussen de 30 en 50 jaar (maar als je daar net buiten valt en dit oproepje spreekt je aan, ook gewoon reageren hoor!)

  Ik hou o.a. van lezen en wandelen in de natuur, koken en ben veel met persoonlijke ontwikkeling bezig. Leuk als je daar iets in herkent, maar je hoeft niet per se dezelfde hobby’s te hebben. Ik vind het juist ook wel weer leuk om nieuwe dingen te leren of te ondernemen 🙂

  Als dit oproepje je aanspreekt, stuur dan een mailtje naar: autisticat3@hotmail.com

  Leuk om van je te horen!

 • 9 mei 2023 relatie date dating Lees meer

  Ik ben een man van 56 jaar met ass en woon in velsen.
  Ik ben zorgzaam en loyaal,betrouwbaar,empatisch,ik hou van knuffelen.
  Ik zoek een loyale spontane empatische vrouw die liefst niet rookt en drinkt(gelegenheidsdrinker)voor een klik en eventueel een lat-relatie.
  Om het samen leuk en gezellig te hebben,terrasje,filmpje,samen koken,spelletje,samen leuke dingen doen.
  reageren op: apollo12345-2023@outlook.com

 • 25 april 2023 Ervaringen delen: Autisme & Werk (studie). Lees meer

  Beste lezer,

  Mijn naam is Michael. Ik ben 28 jaar jong. En ik kom uit Rotterdam. Ongeveer 3 jaar geleden is bij mij een ASS diagnose gediagnosticeerd. Ik ondervind moeilijkheden in het vinden van een passende baan.

  Ik heb hiervoor een niet afgeronde HBO opleiding in de commerciële hoek gedaan. Vervolgens heb ik een MBO4 zorgopleiding geprobeerd te doen. Ik heb een aantal logistieke/facilitaire werkzaamheden verricht.

  Ik merk dat ik een behoefte heb om ervaringen uit te wisselen met anderen binnen het ASS spectrum. Op het gebied van werk, belasting, dingen die je leuk vindt in werk, en de moeilijkheden rondom ASS en functioneren.

  Ik heb een doelgroepenregistratie / banenafspraak. Alleen via die weg is het ook niet gelijk een abc’tje. Misschien herken jij je in mijn verhaal. Ben je ook nog zoekende naar welke mogelijkheden er zijn? Hoe blijf je toch dicht bij jezelf? Misschien dat we daarin ervaringen kunnen uitwisselen.

  Wellicht dat het ons beide nieuwe inzichten en perspectieven kan geven. Dat we op onze manieren onszelf weer verder mogen ontwikkelen. Je kunt een mail sturen naar m.s.deman@gmail.com . Van daaruit kunnen we uiteraard weer verder kijken.

  Bedankt voor het lezen. En voel je vrij om iets achter te laten.

 • 9 januari 2023 Vriendschap gezocht Lees meer

  Mijn dochter van 14 jaar is sinds een jaar bekend met ASS. Ze vindt het aangaan van vriendschap lastig, vanwege haar angst voor afwijzing en haar negatieve zelfbeeld. Haar hobby’s zijn shoppen en een lolletje trappen. Ze heeft namelijk erg veel humor. Ik hoop dat er een jongen of meisje geïnteresseerd is, om haar te leren kennen.

  Eerst online contact leggen is ook mogelijk. Pien gamet namelijk en heeft ook Instagram en Snapchat. Wij wonen in Stevensbeek.
  Reacties kun je mailen naar wcjverberk@hotmail.com

 • 3 januari 2023 Vriendschap Lees meer

  Hoi iedereen
  Ik wil een vriendschap/vriendinnen die voor mij heel belangrijk is. Die voor elkaar kunnen zijn voor slechte en goede tijden, een bff.

  Reacties mogen naar: jocelyn_jarratt@hotmail.com

 • 13 december 2022 Online vriendschap gezocht (controleer regelmatig op nieuwe reacties) Lees meer

  Hoi ik heet Jaswir.
  Ik ben 27 en ik heb mijn diagnose sinds zo augustus 2020.
  Momenteel ben ik bezig mijn leven weer op de rails te krijgen. En met het fixen van een veilig thuis.

  Ik ben anders en gedraag mij anders. Ik vind zelf dat het wel een zekere schoonheid heeft, maar je moet het wel kunnen waarderen. Ik zou graag mensen in mijn leven willen hebben die mijn anders zijn kunnen waarderen en van mij houden om mijn anders zijn (hoe ik ben).

  Ik zoek vooral online contact dat vind ik prettig, want daar voel ik me veiliger bij.
  En dan kan ik beter functioneren. Als we elkaar eenmaal wat beter kennen via de e-mail zou ik graag willen vooruit bouwen naar facecallen en uiteindelijk in persoon afspreken.
  Het is voor mij een must dat je zelf ook een persoon uit het Autisme Spectrum bent. Of dat je dit vermoed.

  Vroeger heb ik veel tijd besteed aan het maken van video games. Ik was hier behoorlijk gepassioneerd over. Ik heb eraan overgehouden dat ik de wereld kan zien als een game vanuit het perspectief van een game maker.
  Ik gebruik mijn kennis van games maken nog vaak om mijn eigen omgeving zo te maken dat ik bijvoorbeeld het best kan leren. Ik merk zelf dat ik veel heb aan deze kennis. Ik denk dat de wereld veel kan leren door te kijken naar hoe games dingen doen. Sommige mensen uit het autisme spectrum voelen zich bijvoorbeeld erg prettig bij gamen maar juist weer niet op werk.

  Ik heb een tijd lang niet echt passie meer gehad voor iets.
  Maar ik heb tegenwoordig wel weer passie voor iets.

  Tegenwoordig heb ik een passie voor Empathie / Inlevingsvermogen (mijn definitie daarvan). Empathie: Definitie best wel breed, maar in ieder geval: grenzen bewaren, inleven in jezelf/inzicht in eigen gevoelens, inzicht in gevoelens van een ander en dichter op één lijn brengen van je eigen denken en voelen, ontwikkelen en onderhouden van relaties. Afspraken maken/conflicten oplossen.

  In games dan kun je XP (ervaring) krijgen in een vaardigheid door bepaalde activiteiten te doen. Hoe ik de wereld zie is alles ook een vaardigheid wat je kunt leren/trainen (XP opdoen). In lotgenotencontact krijg ik XP in Empathy.

  Ik heb voornamelijk problemen in sociale omgang. Als het gevolg van Autistisch zijn in de huidige maatschappij die vooral voor Neurotypische mensen is gemaakt. En ik merk dat tijd besteden aan Empathy training vrijwel al deze problemen eigenlijk oplost en/of verkleint.

  Ik heb veel vervelende ervaringen gehad en nog steeds in sociale omgang. Bepaalde problemen daar liep ik honderde keren in vast en ik kon daar nooit uit komen. Ik liep er elke keer maar weer in vast een vicieuze cirkel. Hierdoor voelde ik me erg slecht. En dat verkleint dan gewoon mijn wereld. Maar dankzij mijn empathy training heb ik momenten gehad waar ik er dan opeens wel uit kon komen (ik loop nog steeds vast, maar niet meer vicieus). Dat voelt erg empowering. En dat is een erg fijn gevoel. Empathy training geeft mij hoop.

  Verder denk ik dat ik misschien wel iets van nieuwe passie heb om een bijdrage te leveren in de autisme community. Als ervaringsdeskundige ofzo? Dat is naar mijn gevoel wel meer betekenisvol werk/tijdsbesteding. Werken aan een meer autismevriendelijke wereld.

  ###############Wat ik zoek in een maatje/vriendschap:
  Het is voor mij een must dat je zelf ook een persoon uit het Autisme Spectrum bent. Of dat je dit vermoed.
  Kwaliteit > Kwantiteit.
  Iemand met wie ik een klik heb.
  Verder vind ik het erg belangrijk dat ik mij veilig voel bij jou. En ook omgekeerd vind ik het belangrijk dat jij je ook veilig voelt bij mij. Voor mij denk ik dat wat betreft veiligheid in ieder geval respect belangrijk is voor mij. Ik vind het belangrijk dat als ik iets niet fijn vind en dat aangeef dat er dan ook echt rekening mee wordt gehouden.

  Ik heb interesse om XP op te doen in inlevingsvermogen. Ik ben zelf erg fan van leren door trial en error. En een vriendschap vormt hiervoor een prima gelegenheid! En als ik dan geprobeerd heb om in te leven in je dan kan ik je daar vragen over stellen ter onderzoek.

  Verder zou ik het leuk vinden om ervaringen met je te kunnen delen en vind ik herkenning fijn. Ook positieve/hoopvolle woorden vind ik fijn.

  ###############Wat ik voor jou kan betekenen:
  Ik weet niet hoeveel ik voor je kan betekenen maar ik ben bereid om mijn tijd erin (de vriendschap) te steken en er moeite voor te doen. Enkele ideeën die in mij opkomen: ervaringen delen en van elkaar leren, herkenning bieden, bevestiging bieden bij twijfelen, positieve en hoopvolle dingen zeggen.

  Misschien vind jij het ook wel leuk om XP op te doen in inlevingsvermogen (mijn definitie daarvan). De vriendschap vormt hiervoor een prima gelegenheid.
  Ik ben momenteel bevriend met één andere persoon uit het Autisme Spectrum waarmee ik online contact heb. En ik de trial en error methode heb kunnen uitproberen. En ik ben blij met de resultaten ik merk dat ik een compleet andere persoon ben ten opzichte van voor de vriendschap. Ik denk dat als ik nog 1 à 2 vriendschappen als dat kan hebben. Dat ik in een jaar echt ongelooflijk veel zou kunnen leren/groeien.

  Je kunt contact met me opnemen via: negen_jeswer@live.nl
  PS: Ik controleer regelmatig op nieuwe reacties.
  – Jaswir

Sluiten
Word nu lid!