Home Over autisme Onze andere websites

Onze andere websites

 Een online gids voor studie & werk www.werkwebautisme.nl
Alle relevante informatie rondom het thema werken en autisme bij elkaar. Mogelijkheid een persoonlijk ontwikkelprofiel in te vullen. Krijg inzicht in je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen, en in welk werk bij je past. Handig gratis ‘WERKboek’ met oefeningen, informatie en aandachtspunten. Werkwebautisme is een solide wetenschappelijk onderbouwd platform met een inhoud en vormgeving die speciaal gericht is op mensen met autisme.

Voor:

  • mensen met autisme die leren, werk zoeken, werken of uitgevallen zijn
  • voor de werkgevers en collega’s
  • voor eventuele begeleiders en naasten van mensen met autisme

 

 

www.autismejongekind.nl is een platform waar inspiratie en informatie te vinden is voor ouders én professionals, zoals jeugd- en huisartsen, logopedisten, fysiotherapeuten, leidsters van dagverblijven, leerkrachten etc. Er staat informatie op over mogelijke signalen van autisme bij jonge kinderen, en wat u kunt doen wanneer u deze signalen herkent. Ook vindt u er ervaringsverhalen van ouders voor ouders en van professionals voor professionals. De site is nog volop in ontwikkeling, na de zomer volgt bijvoorbeeld meer over interventies die mogelijk zijn bij jonge kinderen.

www.autismejongekind.nl is een initiatief van Stichting Papageno, de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het Landelijk Expertise Netwerk Autisme Jonge Kind, en is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

 

 

 

 

Samen weten we meer

Het Nederlands Autisme Register (NAR) is opgericht door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam. Het doel van dit register is om de levensloop van mensen met autisme voor langere tijd te volgen via online vragenlijsten. Door op grote schaal cijfermateriaal te verzamelen over de leefsituatie van mensen met autisme in Nederland, brengen we de verschillen en overeenkomsten tussen mensen met autisme en hun levensloop in kaart. De data uit het NAR zijn waardevol voor onderzoek naar wat kan helpen om de ontwikkeling van mensen met autisme te stimuleren en hun levenskwaliteit te verbeteren.

In het register kunnen kinderen én volwassenen met autisme worden ingeschreven. De deelnemers worden gevolgd in de tijd, wat betekent dat ze ongeveer één keer per jaar een vragenlijst ontvangen. Per keer kan de deelnemer beslissen of hij/zij mee wil doen. Deelname aan het register is vrijwillig en gratis. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en opgeslagen. Via www.nederlandsautismeregister.nl vindt u informatie over deelname en kunt u geïnformeerd blijven over onderzoek.

 

 

 

 

 

Alles over prikkelverwerking

Sensonate.nl is hét digitale platform waar je ervaringen, kennis en hulpmiddelen vindt op het gebied van prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking. Dat deze kennis breed beschikbaar komt is hard nodig. Veel mensen met autisme en een verstandelijke beperking hebben dagelijks last van prikkels. Door beter te begrijpen hoe mensen met autisme en een verstandelijke beperking prikkels beleven, kunnen ze de sensatie ervaren van een goed leven. Sensonate.nl biedt hiervoor de informatie én inspiratie!

De website bevat 4 onderdelen:

  1. Kennis: Duidelijke uitleg in woord en beeld van begrippen rondom autisme, verstandelijke beperking, prikkels, prikkelverwerking en ‘een goed leven’
  2. Ervaringen: Ervaringsverhalen die inspireren om anders te kijken naar gedrag en om signalen van onder- en overprikkeling eerder te herkennen en bespreekbaar te maken;
  3. Tips: Handvatten voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking, hun ouders, begeleiders en leerkrachten, voor de dagelijkse begeleiding bij prikkelverwerking;
  4. Hulpmiddelen: verwijzingen naar vragenlijsten, methodieken en hulpmiddelen voor aanpak-op-maat bij hulpvragen op het gebied van prikkelverwerking, autisme en verstandelijke beperking.
Sluiten
Word nu lid!