Home Over autisme Onze andere websites

Onze andere websites

 Een online gids voor studie & werk www.werkwebautisme.nl
Alle relevante informatie rondom het thema werken en autisme bij elkaar. Mogelijkheid een persoonlijk ontwikkelprofiel in te vullen. Krijg inzicht in je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen, en in welk werk bij je past. Handig gratis ‘WERKboek’ met oefeningen, informatie en aandachtspunten. Werkwebautisme is een solide wetenschappelijk onderbouwd platform met een inhoud en vormgeving die speciaal gericht is op mensen met autisme.

Voor:

  • mensen met autisme die leren, werk zoeken, werken of uitgevallen zijn
  • voor de werkgevers en collega’s
  • voor eventuele begeleiders en naasten van mensen met autisme

 

 

www.autismejongekind.nl is een platform waar inspiratie en informatie te vinden is voor ouders én professionals, zoals jeugd- en huisartsen, logopedisten, fysiotherapeuten, leidsters van dagverblijven, leerkrachten etc. Er staat informatie op over mogelijke signalen van autisme bij jonge kinderen, en wat u kunt doen wanneer u deze signalen herkent. Ook vindt u er ervaringsverhalen van ouders voor ouders en van professionals voor professionals. De site is nog volop in ontwikkeling, na de zomer volgt bijvoorbeeld meer over interventies die mogelijk zijn bij jonge kinderen.

www.autismejongekind.nl is een initiatief van Stichting Papageno, de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het Landelijk Expertise Netwerk Autisme Jonge Kind, en is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.