Home Over autisme Levensfases Autisme bij jonge kinderen (0 tm 3 jaar) Behandeling en begeleiding Gespreksgroepen en Info- en Advieslijn

Gespreksgroepen en Info- en Advieslijn

jonge kinderen van 0 tm 3 jaar

Info- en Advieslijn NVA

Heb je vragen over de opvoeding van je kind met autisme? Neem dan contact op met onze Informatie- en Advieslijn (I&A-lijn). Daar krijg je een getrainde vrijwilliger aan de lijn, die uit eigen ervaring weet wat het betekent om autisme te hebben. Sommige vrijwilligers hebben een kind of partner met autisme, andere hebben zelf een diagnose. De vrijwilligers helpen je bij het vinden van informatie, geven advies en bieden een luisterend oor vanuit hun eigen ervaringsdeskundigheid. Stuur een berichtje naar advies@autisme.nl of bel op werkdagen naar telefoonnummer: 030 – 22 99 800 en kies optie 3 in het keuzemenu. Je krijgt dan een ervaringsdeskundige vrijwilliger aan de telefoon, die graag met je meedenkt en meezoekt. (E-mails worden binnen 3-5 werkdagen beantwoord). Meer informatie over de openingstijden: autisme.nl.

 

Gespreksgroepen in de regio

De NVA heeft 10 regionaal werkende afdelingen, met elk een eigen regiobestuur. De NVA houdt zich bezig met belangenbehartiging, betrouwbare informatievoorziening en lotgenotencontact in de buurt. Op regionaal niveau zijn NVA-regiobesturen belast met het besturen van de regionale activiteiten van de vereniging, waaronder ook lokale gespreksgroepen. Zo zijn er bijvoorbeeld gespreksgroepen voor mensen met autisme, hun partners of voor ouders van kinderen met autisme.

Kijk hier

Sluiten
Word nu lid!