Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 23 januari 2020 Werk gezocht als tekenaar Lees meer

  Ik wil graag wegontwerpwerk doen of technisch tekenen in een rustige werkplek in een veilige werkomgeving met structuur met aansturing van één collega die tegelijk buddy is. Een veilige werkomgeving is essentieel. Ik zoek ontwerpwerk, soortgelijke werkervaring zoals in mijn CV staat, ik kan werken met diverse ontwerpsoftware. Ander intellectueel uitdagend werk kan mits het aan de bovenstaande voorwaarden.

  Mijn profiel: een hoogopgeleide autistische transvrouw die intellectueel uitgedaagd wil blijven. Dus beslist geen zorgboerderij, geen inpakwerk, geen schoonmaakwerk! Ik functioneer het beste in een prikkelarme gestructureerde werkomgeving, waarbij er weinig tot geen beroep wordt gedaan op mijn werknemersvaardigheden, maar taakgericht, nauwkeurig en precies werken werken. Mijn cv bevat voornamelijk ontwerp/computer werk, maar ik sta open voor ander intellectueel uitdagend werk. Max. 24-28 uur per week, ik werk nooit op woensdag.

  Reacties kunnen naar jbmajoor@xs4all.nl.

 • 23 januari 2020 Nieuwe mensen ontmoeten Alphen/Leiden e.o. Lees meer

  Hi!
  Mijn naam is Anouk, 23 jaar en ik woon in Alphen a/d Rijn. Het lijkt me leuk om nieuwe mensen te ontmoeten in de omgeving van Alphen/Leiden, in de leeftijd van 20-30 jaar.

  Lijkt het jou leuk om af te spreken? Stuur me dan een mailtje: anouk1996x@gmail.com.

  Groetjes, Anouk

 • 20 januari 2020 Hoe komt onze hond aan een KNGF dekje? Lees meer

  Beste mensen, mijn kind heeft al negen jaar een klein hondje dat zijn hulp is. Nu heb ik een vraag: hoe kan ik er aan komen dat onze hondje een KNGF dekje kan krijgen waardoor zijn hondje als hulp voor mijn zoon mee kan naar ziekenhuisbezoeken, winkels etc.
  Reacties kunnen naar marjanboosten.mb@gmail.com.

  Alvast bedankt, groet,

  Marjan Boosten

 • 17 januari 2020 Huiselijke dagbesteding Lees meer

  Bij gezinshuis Wadi aan de Leeuwerikstraat in Ermelo!

  Kleinschalige dagbesteding voor rust en ontwikkeling voor volwassenen met een verstandelijke beperking (en autisme). Van maandag t/m vrijdag.

  Aandacht voor balans tussen, inspanning (sportief of een klusje / boodschap doen) en ontspanning (spelen, muziek). Binnen en buiten zijn. Samen of zelfstandig wat doen.

  We willen deelnemen aan het “gewone” leven. Het idee is “zo gewoon mogelijk en bijzonder waar nodig”.

  Nieuwsgierig geworden? Neem voor meer informatie contact op met Bert & Wendy van gezinshuis Wadi via 0624417852 of via wadizorgt@gmail.com.

 • 15 januari 2020 Gezocht: partners van iemand met ASS of een vermoeden ervan Lees meer

  Heb je een relatie met iemand met autisme, of heb je een sterk vermoeden dat je partner autisme heeft maar dat niet erkent en woon je in de omgeving van Hoofddorp, Haarlemmermeer, bollenstreek. Dan kunnen wellicht ervaringen delen, elkaar bijstaan met raad en daad, humor en positieve feedback. Reacties kunnen naar natasjavanbeelen@hotmail.nl.

  Groetjes, Natas

 • 15 januari 2020 Maatje gezocht voor 41-jarige man Lees meer

  Voor een 41-jarige man zijn wij op zoek naar een maatje die het leuk vindt om samen activiteiten te ondernemen. Meneer vindt het leuk om te wandelen, een terrasje te pakken, te koken, uit eten te gaan en steden en musea te bezoeken.

  Lijkt het je (als vrouw zijnde) leuk om dit samen met hem te doen? Neem dan contact op via: anne.vink@clarijszorg.nl.

 • 13 januari 2020 Onderzoek voor school Lees meer

  Hallo ik ben Isamara Boaventura Santos, ik ben 19 jaar en ik volg de opleiding pedagogiek aan de Haagse hoge school. Ik zit nu in mijn eerste jaar en ik ben bezig met een verslag over autisme, dit doe ik samen 5 andere klasgenoten. Voor het verslag is het de bedoeling dat wij een professional in het kader van autisme gaan interviewen. Ik heb de medewerkers benaderd en die raadden mij aan hier een oproepje te plaatsen. Ik hoop dat iemand iets voor ons kan betekenen.

  Reacties kunnen naar i_samara@live.nl.

 • 13 januari 2020 Enquête omtrent slaapproblemen en autisme Lees meer

  Voor mijn opleiding SPH moet ik praktijkonderzoek verrichten. Als thema heb ik gekozen voor slaapproblemen bij (jong)volwassenen met een autisme spectrum stoornis. Uit de resultaten van de NAR-meting van 2019 (Nederlands Autisme Register) kwam een top 5 naar voren van de meest voorkomende lichamelijke problemen. Bij zowel de mannelijke als de vrouwelijke respondenten stonden slaapproblemen/vermoeidheid op nummer 1.

  40 tot 80% van de mensen met ASS ondervindt problemen met het slapen. Dit percentage ligt vele malen hoger dan dat van de algemene bevolking. Toch is er nog maar weinig onderzoek naar gedaan. Aan de hand van deze enquête wil ik achterhalen wat de mogelijke voorspellers zijn van slaapproblemen bij (jong)volwassenen (16+) met autisme en welke preventiemogelijkheden er zijn.
  Behoort u tot bovenstaande doelgroep dan zou ik het erg op prijs stellen als u de moeite neemt om deze vragenlijst in te vullen.

  Alvast bedankt,

  Bianca van Hoof

  Vul de vragenlijst in >>

 • 13 januari 2020 Gespreksgroep voor vrouwen met autisme op basis van Vera Helleman Lees meer

  Gespreksgroep voor vrouwen met (een vermoeden van) autisme die zich, inclusief hun autisme, willen ontwikkelen en die willen nagaan wat de inzichten van Vera Helleman voor hen kunnen betekenen.

  Vera Helleman is non-dualiteits-filosoof en weet vanaf 2018 dat ze ook autisme heeft. Ze combineert haar inzichten uit de advaita/non-dualiteit met haar inzichten over wat emoties ons willen zeggen en haar drie fundamentele inzichten over autisme:
  1/ het (aan)voelend vermogen: hypersensitiviteit,
  2/ het ontbreken van een ik-referentie kader en
  3/ het natuurwetmatig denken.
  Voor meer over Vera Helleman kijk op: www.verahelleman.nl of www.emotieexpertisecentrum.nl.

  Het idee van de gespreksgroep is om met elkaar na te gaan wat we met deze inzichten kunnen.
  Hoe helpt en/of beperkt mijn sensitiviteit mij? Wat betekent mijn andere ik-referentie? Wanneer helpt mij dat en wanneer is dat lastig? Wanneer botst mijn natuurwetmatig denken met sociale regels? Kan ik hier wat mee om mijn leven vloeiender en gelijkmatiger te laten verlopen (als ik dat al zou willen)? We beperken ons niet tot de inzichten van Vera Helleman; iedere ervaring/inbreng is welkom en voor onderzoek/gesprek geschikt. Ons eigen leerproces staat voorop.

  Dit is nadrukkelijk geen cursus of training; we leren van en met elkaar.

  Er start een woensdag-ochtend groep: 10.00-12.00 uur. Bijeenkomsten vinden plaats om de twee/drie weken. Een groep bestaat uit maximaal 6 personen.
  START: woensdag 29 januari 2020, volgende data: 12 februari, 4 en 25 maart, 15 april, 6 en 27 mei, 17 juni.

  Blijkt dat er meerdere mensen zijn die overdag niet kunnen en die liever aan een avond-groep mee zouden doen, dan komt er ook een woensdag avond-groep: 19.30-21.30 uur.
  START: woensdag 22 januari 2020, volgende data: 19 februari, 11 maart, 1 en 22 april, 20 mei, 10 juni.

  Deelname aan een groep is kosteloos. Aanmelden kan via: opbeganegrond@gmail.com.
  Adres: Op begane grond, Zangvogelweg 43, 3815 DB Amersfoort. Contactpersoon: Jacqueline Hooijer.

  Voor alle vragen, opmerkingen en ideeën: mail naar opbeganegrond@gmail.com.

 • 13 januari 2020 Per direct begeleiding beschikbaar omgeving Eindhoven Lees meer

  Per direct inzetbaar voor een volwassene met de diagnose autisme. WMO ambulant begeleider. Omgeving Veldhoven, Waalre, Son en Breugel, Best, Geldrop en Nuenen.
  Bekijk mijn website of LinkedIn voor mijn werkervaring en werkwijze. Misschien tot snel.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Klunder
  Sociaal pedagogisch hulpverlener SKJ
  Consulent Seksuele gezondheid NVVS
  www.sanneklunder.nl

 • 13 januari 2020 Onderzoek naar gamegedrag van kinderen en jongeren met ASS Lees meer

  In het kader van mijn masterthesis over het gamegedrag van kinderen of jongeren met Autisme Spectrum Stoornis (ASS), ben ik op zoek naar ouders die een online vragenlijst willen invullen over het gamegedrag van hun kind.

  Het invullen van de vragen kan via onderstaande link. De gegevens worden steeds anoniem verwerkt. Met het beantwoorden van de volledige vragenlijst zou u mij enorm helpen bij het schrijven van mijn masterthesis.

  Als u graag informatie zou willen over dit onderzoek of enige vragen hebt over deze vragenlijst kan u mij altijd mailen op masterthesisgamen@gmail.com. Ik dank u van harte voor uw deelname!

  Adeline Lefebvre

  Vul de vragenlijst in >>

 • 13 januari 2020 Lotgenotencontact gezocht voor ouders van kleuter met ASS Lees meer

  Onze 4 jarige zoon is vorig jaar gediagnosticeerd met ASS. Daarnaast hebben we nog een 7 jarige en een 3 jarige dochter. We zouden graag in contact komen met andere gezinnen die een jong kind hebben met ASS. Reacties kunnen naar lintjem@hotmail.com.

  Vriendelijke groet,
  Fam. Smit
  Groningen

 • 13 januari 2020 65-jarige vrouw met autisme zoekt vriendschap Lees meer

  Ben een vrouw, 65 jaar, getrouwd. Autisme vastgesteld. Het meeste last van omgevingsgeluiden. Zit daarom veel thuis. Zoek iemand die het leuk vind af en toe wat leuks te doen, wandelen, ergens koffie drinken. Mijn man kan niet veel meer door versleten rug, vandaar. Liefst in de buurt van Eethen. Vind het moeilijk om mensen te vertrouwen.

  Reacties kunnen naar hanneke19542010@hotmail.com.

 • 13 januari 2020 Onderzoek naar persoonlijkheidskenmerken en eetgedrag Lees meer

  Hallo! Voor deelname aan dit onderzoek worden zoeken wij deelnemers vanaf 18 jaar, die de Nederlandse taal goed beheersen. In dit onderzoek willen wij onderzoeken wat de relatie is tussen bepaalde persoonlijkheidskenmerken en eetgedrag. Deelnemers kunnen € 50 winnen en jij draagt bij aan de wetenschap. Er zijn geen risico’s verbonden aan deelname aan dit onderzoek.

  Het gehele onderzoek zal lopen tussen november 2019 en januari 2020. Deelname zal in totaal ongeveer 40 minuten in beslag nemen. Deelname zal online via het programma Qualtrics plaatsvinden.

  Dit kan in de toekomst van nut zijn voor de voorlichting en behandeling van mensen met problemen omtrent eetgedrag. Wij hopen dat u daarom wilt meewerken aan dit onderzoek.

  Wij hopen op uw deelname en danken u bij voorbaat hartelijk voor uw medewerking!

  Neem deel aan het onderzoek >>

 • 7 januari 2020 Maatje gezocht Lees meer

  Ik ben Jaap, woon begeleid in Breda, 35 jaar. Ik ben op zoek naar een maatje met wie ik leuke dingen kan doen, zoals naar de film, terrasje pakken, poolen, gezelschapsspel spelen etc. Dit wil ik ongeveer 1 x per maand doen.
  Ik heb autisme, waardoor het voor mij moeilijk is om contact te leggen en te onderhouden. Daarom is het belangrijk dat het initiatief (vooral in het begin) vanuit de ander komt. Spreekt bovenstaande je aan, neem dan contact op. Ik hoop snel van iemand te horen. Reacties kunnen naar jaap_w@hotmail.com.

 • 6 januari 2020 Tijdelijke woonruimte in Den Haag/Delft gezocht voor autistisch/hoogbegaafde man Lees meer

  Ik ben een autistische man van 37 jaar en ben op zoek naar een rustige tijdelijke (ik schat zelf niet langer dan 6 maanden) woonruimte. Bij voorkeur zo kaal mogelijk. Wel schoon uiteraard.
  Ik ben erg op mijzelf. Lezen en schrijven zijn mijn voornaamste bezigheden. In groepsactiviteiten meng ik mij niet.
  Op het moment leef ik van een uitkering en ben ik helaas dakloos.

  Reacties kun je sturen naar Thomas, via hedgehog.20@hotmail.com

 • 6 januari 2020 Ouders/verwanten gezocht om een kleinschalig wooninitiatief Gelderland Lees meer

  Ik sta nog helemaal aan het begin, maar ik wil graag een kleinschalig wooninitiatief opzetten met andere ouders of mensen die zich hiertoe aangetrokken voelen. De bedoeling is om voor elke bewoner met autisme een appartement van ongeveer 50m2 te creëren waar ook een hond mag wonen. Het moet niet, maar het mag.
  Ook als je nog geen dagbesteding aankunt moet je hier kunnen wonen en langzaamaan op je eigen tempo kunnen groeien zodat je op een gegeven moment jouw stappen naar de buitenwereld gaat maken.
  Belangrijk is dat de locatie rust uitademt zodat je thuis kunt bijkomen van alle prikkels van de buitenwereld.
  Wie wil er meedenken en meedoen? Reacties kunnen naar estikkel.anouk@gmail.com.

 • 6 januari 2020 Appartement beschikbaar bij Casa Gemert Lees meer

  Welkom bij Stichting CASA-Gemert. Casa-Gemert is een (kleinschalige) woonvoorziening in Gemert waar 15 jongvolwassenen begeleid zelfstandig wonen. Ons appartementencomplex bestaat uit 15 appartementen en 1 gezamenlijke ruimte. Ouderinitiatief Casa-Gemert is opgezet door de ouders van een aantal van de huidige bewoners. Alle ouders zijn, ieder op zijn/haar eigen manier, nauw betrokken bij het geheel. Onze bewoners hebben allemaal de diagnose autisme (ASS). Zij hebben een PGB vanuit de WLZ of de WMO waarmee collectief de zorg wordt ingekocht. Hun appartement huren ze bij Stichting Goed Wonen. Zorg en wonen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op deze manier wordt een beschermde woonomgeving geboden. De bewoners hebben een dag-invulling, zoals werk, dagbesteding, vrijwilligerswerk of studie.

  Binnen Casa-Gemert werkt een enthousiast professioneel team van persoonlijk begeleiders en een gastvrouw die in dienst zijn van zorgaanbieder SELF (Amarant) en de hele dag aanwezig zijn. ’s Nachts kunnen bewoners, indien nodig, contact opnemen met een telefonische achterwacht. De begeleiding wordt, in samenspraak binnen de driehoek bewoner, ouders en persoonlijk begeleider, afgestemd op de individuele zorgvraag. Heb je interesse in onze mooie combinatie van zorg en wonen, neem dan contact op via het contactformulier op deze site.

  Onder het kopje Contact vind je ook een korte versie van onze aanmeldingsprocedure en ons bewonersprofiel: www.casa-gemert.nl.

 • 6 januari 2020 Kleine woonplek gezocht voor oudere man met ASS Lees meer

  Ik zoek een kleine rustige woonplek voor een man met ASS. Hij is 60+, goed ter been, rustig. Deelt nu al geruime tijd zonder problemen een woning met een andere man. Heeft wel graag eigen toilet/badkamer/keuken en liefst max twee kamers. Te grote woning = te veel prikkels. Liefst ergens in Brabant of Gelderland. Hij krijgt sinds enkele jaren wat ambulante begeleiding, verder zelfstandig en altijd zelfstandig gewoond. Reacties kunnen naar karin@mooilifecoaching.nl.

 • 6 januari 2020 Stage gezocht voor dochter met autisme Lees meer

  Stage gezocht voor onze dochter met autisme (HBO Chinees). Ze heeft alles met hoge cijfers afgerond, maar moet alleen nog een stage doen. En daar is ze nu al bijna een jaar naar op zoek! Ze zoekt een bedrijf die connecties heeft met China, ze moet ook een onderzoek doen.

  Ze woont in Hengelo, heeft daar ook begeleiding i.v.m. haar autisme, dus ze zoekt een stage die ze kan bereizen vanaf Hengelo. Wie kent een bedrijf die een stageplek voor haar heeft? Reacties kunnen naar karinvos1992@hotmail.com.

 • 6 januari 2020 Vrienden gezocht omgeving Zeeland Lees meer

  Hoi! Ik ben Melissa, 20 jaar. Ik voel me best vaak eenzaam en hoop via deze manier iemand te vinden om gezellig samen mee af te spreken. Ik ben dol op creatieve dingen doen (tekenen, schilderen, knutselen), hou van dieren (heb zelf ook een hondje).

  We kunnen naar de bios gaan, winkelen, naar de dierentuin. Ik vind van alles leuk om te doen!

  Liefst in Zeeland, eventueel Noord-Brabant.

  Stuur een mail naar: melissat.99.19@gmail.com.

 • 6 januari 2020 Prikkelarme woonplek gezocht Lees meer

  Ik zoek een liefdevolle woonplek (24uurs). Prikkelarm. Of ouders die bezig zijn met het op zetten. (Ik heb een hulphond). Waar ik ondersteuning kan krijgen met:

  – sociale, emotionele ondersteuning
  – emotionele ondersteuning
  – hulp bij plannen bij van activiteiten en invulling van de vrije tijd
  – hulp bij zelfverzorging
  – hulp bij koken en andere huishoudelijke taken
  – opvang van paniek situaties
  – mijn dagbesteding bestaat uit individuele begeleiding van 3 uren max
  – ondersteuning naar medische afspraken
  – ruimte voor eigen regie
  – inspraak en ruimte voor overleg over mijn zorg vindt ik heel belangrijk (geen conclusies )
  – ruimte voor groei in mijn eigen tempo

  Gezocht in een straal van 75 km vanaf Lunteren. Reacties kunnen naar thatsthespiritanouk1996@gmail.com.

  POSITIVITEIT, LIEFDE, GEBORGENHEID !

  Groetjes Anouk

 • 23 december 2019 Chill Aut: vrijetijdsbesteding voor jongeren t Gooi Lees meer

  Heb jij autisme of ben je erg verlegen? Wil je graag dingen met vrienden doen, maar vind je dat soms lastig? In Jongerencentrum Connect in Huizen is er Chill Aut! Dat is een avond voor jongeren van 13 tot 16 jaar. Elke donderdag zijn er leuke dingen te doen.

  Elke donderdag begint Chill Aut om 19.00 uur. Elke donderdag staat er een leuke activiteit gepland, bijvoorbeeld een workshop. Hier is een programma voor gemaakt. Als je liever niet mee wilt doen met een activiteit, ben je ook welkom. Je kunt dan gewoon chillen, wat drinken, of een spelletje doen. Om 20.30uur is het afgelopen. Chill Aut is gratis. De avonden worden begeleidt door jongerenwerkers.

  Heb je nog nooit meegedaan aan Chill Aut, dan kan je ook eerst een keer langskomen met een van je ouders of iemand die je goed kent.

  Je kan het jongerencentrum dan bekijken en je kan Nathalie en Marouane vragen stellen. Laat je van te voren aan Nathalie of Marouane weten of je komt en wie je meeneemt? Je kan ook altijd naar Nathalie of Marouane bellen of appen om vragen te stellen.

  Contact:
  Jongerencentrum Connect, Gooierserf 124 in Huizen www.connecthuizen.nl.
  Nathalie Nouamane: 0613238894 nnouamane@versawelzijn.nl.
  Marouane M’Sadek: 0613433170 mmsadek@versawelzijn.nl.

 • 23 december 2019 Woonruimte te huur in Den Bosch Lees meer

  De Eerste Donk in Den Bosch is een ouderinitiatief (Stichting De Loopplank) dat voorziet in woonruimte voor 13 (jong)volwassenen met een normale of hoogbegaafdheid en een autisme spectrum stoornis.

  In dit appartementencomplex is een inloopruimte waar twee keer per week begeleiding aanwezig is om bijvoorbeeld samen te koken.

  Vanaf 1 januari 2020 is op de tweede etage een appartement beschikbaar met 1 slaapkamer en een Frans balkon. Om in aanmerking te komen voor dit appartement is een beschikking nodig vanuit de WMO. De huurders van deze appartementen krijgen allen begeleiding van het autisme-team van Cello.

  Meer informatie kun je verkrijgen bij Renate van den Broek, Manager zorg en dienstverlening Cello, via rvandenbroek@cello-zorg.nl of 06-54650528.

 • 20 december 2019 Info avond voor ouderinitiatief te Bergeijk Lees meer

  Inmiddels een stukje verder. Voorzichtig. Zoekend nog mogelijk naar jongeren met autisme.
  Maar wel aan het oriënteren. Gesprekken gemeente en woningbouwvereniging. Een aantal ouders van belangstellende jongeren. En een zorgaanbieder die al in diverse ouderinitiatieven werkzaam is.

  Prisma zorgaanbieder bekend met ouder- cq wooninitiatieven komt een avond verzorgen om uit te leggen wat er mogelijk is en wat we voor onze jongeren graag zouden willen om ze een thuis te bieden.

  Om ongeveer een indicatie te hebben voor de koffie graag aanmelden via onsjet@hotmail.com of 06-18161244 (Henriette Kuijken).

  De info avond wordt gehouden in het
  Aquinohuis
  Dr Rauppstraat 52
  5571 CH te Bergeijk

 • 20 december 2019 Woonlocaties West-Friesland hebben open plekken voor jongeren onder 18 jaar Lees meer

  Wij hebben twee locaties in West-Friesland: locatie Nes en locatie Zesstedenweg. Op beide locaties wordt er gewerkt op een methodische wijze aan vaardigheden die de jongeren, in andere omstandigheden, thuis zouden leren. Het opvoeden en ontwikkelen van hun zelfstandigheid is daarbij zoveel mogelijk het uitgangspunt.

  Overdag zijn de jongeren naar school of dagbesteding buiten de Waerden. De begeleiding is aanwezig op momenten dat de jongeren thuis zijn. De jongeren zijn in het weekend bij hun ouders thuis of op een logeerplek buiten de Waerden.

  Een persoonlijk begeleider organiseert samen met het netwerk van de kinderen de ondersteuning die nodig is voor een gelukkig leven en het hebben en houden van een gezonde leefomgeving. Vanuit een vertrouwde basis zorgen we dat ze zich kunnen ontplooien. Daarbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande mogelijkheden in West-Friesland.

  Wilt u meer weten? Neem contact op met onze zorgbemiddelaar via zorgbemiddeling@dewaerden.nl of 072 – 576 56 56.

 • 14 december 2019 Lotgenotencontact gezocht Lees meer

  Hoi allemaal,

  Mijn naam is Sterre (vrouw van 21) en ik weet sinds een aantal maanden dat ik autisme heb. Ik ben op zoek naar vrouwelijke lotgenoten met een normale intelligentie. Reacties kunnen naar sterre09@live.nl.

 • 14 december 2019 Autismecafé voor jongeren/jongvolwassenen in Nieuwegein Lees meer

  Hallo allemaal,

  Sinds september is er in Nieuwegein een café waar jongeren/jongvolwassenen met ASS of een andere vorm van autisme, samen een gezellige avond kunnen hebben.

  Het café is iedere laatste vrijdag van de maand op Buurtplein Batau, waar je met andere jongeren/jongvolwassenen samen kunt chillen. Op zo’n avond kun je samen kletsen over wat je interesseert of hoe je week gegaan is, maar ook wat drinken, gamen, gezelschapsspellen of kaartspellen doen, samen een film kijken, creatieve dingen doen, etc. Er kan van alles en er is niets verplicht! Wij vinden het leuk om andere jongeren/jongvolwassen te ontmoeten, samen te chillen en misschien een nieuwe vriendschap op te bouwen. Je vrienden/vriendinnen (met of zonder autisme) zijn ook van harte welkom om langs te komen.

  Natuurlijk is het spannend om naar zo’n avond toe te gaan. Dat vinden wij ook! We zijn zelf ook autistisch en snappen dat het eng en onbekend is, maar wij bijten niet! 🙂 Neem gerust een vriend(in) of familielid mee.

  We willen jullie graag leren kennen en samen met jullie het AutiCafé vorm geven. Het AutiCafé heeft nog geen naam, die willen we samen bedenken. Activiteiten die jullie leuk vinden, zijn heel erg welkom.

  Wanneer: 27 december (elke laatste vrijdag van de maand)

  Waar: Buurtplein Batau, Dukatenburg 1, 3437 AA Nieuwegein

  Tijd: vanaf 19.30 uur tot ongeveer 22.30 uur

  Kosten: geen, drankjes zijn voor eigen kosten

  Leeftijd: vanaf 16 jaar tot zolang je jezelf nog jong voelt

  Aanmelden: hoeft niet, maar is wel fijn via: auticafenieuwegein@ziggo.nl

  We hopen jullie allemaal te zien op het AutiCafé in Nieuwegein!

  Vriendelijke groeten,

  Team AutiCafé
  Steven, Eric, Timo, Raymon, Stijn, Marja

 • 14 december 2019 Hulp gezocht voor mijn autistische en lichamelijke gehandicapte dochter Lees meer

  Wegens uitbreiding van zorguren ben ik namens het Gouden Team van mijn dochter Sandra op zoek naar:

  Een rustige, stabiele evenwichtige vrouw die Sandra’s handen en voeten wil zijn. Iemand die kennis heeft van autisme. Sandra is ernstig lichamelijk gehandicapt, rolstoelafhankelijk en autistisch. De zorg die zij nodig heeft omvat totale verzorging en begeleiding van haar leven. Dit betekent: Haar handen en voeten zijn, samen de dag door, haar steun bieden, haar verzorgen en begeleiden op alle facetten van haar leven. Ze is vrijwel volledig bedlegerig. Haar overlevingskracht ligt in het kunnen genieten van kleine dingen. Haar dieren geven haar levensmoed. Ten gevolge van posttraumatische dystrofie na een ongeluk heeft ze heel veel pijn. Sandra is cognitief een gezonde en vaak wijze volwassene, maar door haar sociaal emotionele ontwikkelingsstoornis reageert ze bij moeilijke dingen als een klein kind. Dit alles maakt het werk met haar soms moeilijk maar ook leuk en uitdagend!

  We zoeken iemand die duidelijke structuur en regelmaat wil en kan bieden in Sandra’s dagelijks leven. Die het niet erg vindt, om in geval van ziekte of vakantie af en toe in te vallen. Bereid is om verzorging, begeleiding en huishoudelijk werk te geven. In het bezit is van een auto.
  Op dit moment zijn we met spoed op zoek naar iemand voor de
  Woensdag van 9 tot 18.30 ( €26 ,00 per uur )
  Zaterdag en/of Zondag 9 tot 18.30 €30,50 per uur en 1 x per 2 a 3 weken
  Slaapdienst van 22.30 tot 8 uur. ( €145,00 per nacht)

  Ik hoop dat je bij het lezen van deze reactie op jou advertentie denk Hé, daar zou ik meer over willen weten en met haar willen kijken of er een wederzijdse klik is.

  Alie van Dijk (mentor en moeder) tel: 0182617580.

 • 10 december 2019 Ik ben eenzaam en zoek vrienden en/of een vriendin Lees meer

  Mijn naam is Clemens, ik ben 22 jaar en ik woon in de buurt van Ravenstein Noord-Brabant.
  Ik ben nogal eenzaam en single. Ik speel graag bordspellen, ik hou erg van dieren en natuur, ik hou van flauwe grappen en ik speel graag online games zoals Minecraft, Broforce of Factorio.
  Ik ben zowel opzoek naar vrienden om spellen mee te spelen als naar een vriendin om mee uit te gaan. Ben je geïnteresseerd of ken je iemand die geïnteresseerd is dan kun je mij bereiken via email: clemansisbackinblack@hotmail.com of stuur mij een bericht op mijn 06-15440727 (niet bellen aub).

 • 10 december 2019 Ouders gezocht met een dochter met autisme Lees meer

  Graag wil ik in contact komen met ouders (omgeving Amstelveen) die net als ik een dochter (17) hebben met het syndroom van Asperger. Ik loop erg stuk op de hulpverlening en hoor graag hoe anderen e.e.a. hebben aangepakt. Alle hulp en informatie is welkom. Reacties kunnen naar saskiabraakman@live.nl. Alvast dank voor het reageren.

  Saskia Braakman

 • 10 december 2019 GO-AUTSIDE | training met paarden Lees meer

  Wil jij op een andere manier leren over jezelf? Wil jij in een kleine groep, in de buitenlucht en met behulp van paarden werken?

  GO-AUTSIDE is een programma speciaal opgesteld door én voor jongvolwassenen & volwassenen met autisme. Vijf maanden lang komen we één keer per maand bijeen. In deze vijf bijeenkomsten gaan we samen met elkaar en met paarden aan de slag op de Elza Hoeve in Leiden.

  Tijdens de training doorlopen we diverse thema’s rondom: communicatie, grenzen stellen, persoonlijke behoeften vs. sociale verplichtingen, inzetten van kwaliteiten, herkennen van valkuilen, omgaan met prikkels en balans.

  Als deelnemer krijg je voldoende ruimte voor eigen inbreng.

  Het leuke is dat we het programma samen hebben opgesteld met een ervaringsdeskundige. Zij zal ook met ons meedoen tijdens de training!

  In Maart starten wij een pilot groep. Wil jij daarbij zijn of je inschrijven als geïnteresseerde voor later?

  Stuur een mailtje voor meer informatie: info@equalcoaching.nl.

 • 10 december 2019 Nieuwe website My Weekly Lees meer

  Ik ben Rhido. Ik heb sinds kort een nieuwe website geopend. Over mijn website gaat over mijn adoptie, en dat ik een vorm van autisme heb. Ook kleinkunst wat ik gemaakt had in het Papagenohuis staat op mijn site. Voor evenementen en uitjes in Nederland kun je onder mijn kopje van Weekly zien. My News Online is het nieuws wat ik graag kwijt wil. Dit is allemaal te vinden op https://www.myweekly.nl.

 • 10 december 2019 Gezocht: therapeut met ervaring met behandelen HFA Lees meer

  Ik ben op zoek naar therapeut die ervaring heeft met behandelen van HFA man en de partner. Met name handvatten kunnen geven aan beiden afzonderlijk. Reacties kunnen naar amourikdewit@gmail.com.

 • 10 december 2019 Vriendin gezocht voor man (50) met ASS Lees meer

  Mijn lieve broer (50) met ASS en een IQ van 75 is op zoek naar een vriendin. Enkele jaren geleden is hij onverwacht zijn vrouw verloren. Alleen is echter ook maar alleen. Mijn broer zou nu graag weer iemand vinden met wie hij ook samen kan gaan winkelen, naar de film kan of gezellig mee uit eten. Hij is niet persé op zoek naar een relatie, maar heeft wel behoefte aan gezelschap en een stukje intimiteit. De voorkeur gaat uit naar iemand uit de regio Boxmeer. Reacties mogen naar fam.jeurissen@planet.nl.

 • 10 december 2019 Aanbieder ambulante zorg in Almere en Gorssel zoekt bewoners Lees meer

  Wij zijn een kleinschalige stichting in Almere en Gorssel die zorg geeft aan zelfstandig wonende mensen met een verstandelijke beperking. Onze doelgroep zijn mensen boven de 18 jaar die in het bezit zijn van WLZ of PGB en wel zelfstandig kunnen wonen, maar net de laatste puntjes op de I nodig hebben. Wij willen een vertrouwde, veilige en fijne leefomgeving bieden. Onze kracht ligt bij het kleinschalige zodat er veel tijd, aandacht en persoonlijk contact is voor onze cliënten. Op dit moment hebben wij nog enkele plekjes in Almere en Gorssel vrij om ambulante zorg te bieden.
  Meer informatie: www.stichtinghappyfaces.nl.

 • 10 december 2019 Gezocht: vrouwen/mannen met ASS met een Aziatische / islamitische achtergrond t.b.v. vriendschap Lees meer

  Hallo, ik ben een dertiger, een vrouw met een Aziatische achtergrond. Ik heb ASS en ook ADD. Ik heb behoefte aan contact met personen met ASS met een niet-Westerse ( Aziatische, islamitische) etniciteit. We zouden ervaringen kunnen delen, hoe gaan we om met een dergelijke gevoelige diagnose in onze culturele omgeving? In mijn Aziatische en islamitische omgeving is het een taboe onderwerp. Je hebt jezelf onbedoeld als ‘ongeschikt, gek, ‘ verklaard als je het vertelt over je autisme. Maar ook; hoe is het dan mogelijk, je komt ‘ontwikkeld’ over? Ik camoufleer en anticipeer nog best vaak en ik put de kennis uit mijn levenservaring. Ik ontwijk van jongs af aan mensen vanwege drukte die ik ervaar en de onduidelijkheden. In een Aziatische en of islamitische cultuur is zijn er meer zaken die taboe zijn en dingen op gevoel worden gedaan. Ik ervaar een mijnenveld in Aziatische en of islamitische omgevingen.

  Wellicht kunnen we leren van elkaar en kan er een vriendschap zich ontwikkelen te zijner tijd.

  Ik ben een wandelaar, spreker , denker, denken over het denken, en mijn leven min of meer toewijden aan mijn idealen. Ik heb dagbesteding en begeleiding. En opgeleid aan de universiteit. Ik woon in de regio Zuid-Holland. Een Einzelgänger met een hoofdletter. Het leven, onbepaald, staat nog altijd open en onbepaald voor ons allemaal. Ik probeer ook een ‘goede’ luisteraar te worden.

  E-mail me voor vragen, suggesties, ideeën: epiphyte.solid@gmail.com.

  Vriendelijke groeten,
  Epiphyte- >vrouw-dertiger-ontwikkelaar in ontwikkeling.

  * Epiphyten als planten hebben andere organismen en planten nodig voor hun ontwikkeling maar i.t.t. de parasitaire organismen verbruiken ze de hulpbronnen niet. Ze zijn wel aantrekkelijk voor parasieten.

 • 6 december 2019 Lieve, zorgzame, leuke tante gezocht Lees meer

  Lieve mensen van Nederland,

  Mijn naam is Bart. Ik ben 33 jaar oud. Heb een vorm van autisme en een lichte verstandelijke beperking. Ik heb geen ouders en geen familie meer. Ik voel me erg verdrietig, eenzaam en alleen. Ik doe ontzettend mijn best om mijn leven een beetje vorm te geven. Ik woon zelfstandig en het gaat best aardig. Mijn hobby’s zijn dinosaurussen verzamelen en het klimaat en het weer bestuderen. Ik omschrijf mezelf als een lieve, warme, eerlijke, gevoelige jongeman. Ik mis echter liefde en een vertrouwenspersoon om me heen. Ik zou het helemaal geweldig vinden als er iemand op mijn pad zou komen die een steuntje in de rug kan zijn. Graag in de vorm van een lieve, zorgzame tante. Je bent van harte welkom en wie weet krijgen we samen een leuk contact.

  Ik hoop op serieuze reacties. Die kun je mailen naar bartvandelaar@live.nl

   

 • 2 december 2019 Gezocht: nieuwe mensen die voor mijn dochter kunnen zorgen Lees meer

  Ik zoek zorg voor mijn dochter van 48 jaar met een stoornis in het autistisch spectrum. Zij heeft daarnaast een zware lichamelijke beperking waardoor ze bedlegerig is. Door deze beperkingen heeft zij een grote zorgbehoefte. Mijn dochter krijgt 24 uurs zorg en ze heeft momenteel behoefte aan meer medewerkers. Ervaring in de zorg en met autisme is gewenst. Je wordt betaald via het PGB. Denk je misschien dat dit wat is voor je, of lijkt het je leuk om bij mijn dochter te werken. Neem dan met mij contact op via heal.van.dijk@ziggo.nl.

  Vriendelijke groeten van Alie van Dijk-Cornelissen.

 • 2 december 2019 Vrouwelijk maatje gezocht voor 27-jarige man met autisme Lees meer

  Mijn zoon van 27 jaar en op zichzelf wonend zoekt een maatje, het liefst een vrouwelijk maatje. Hij zit niet op Facebook of Instagram o.i.d. Hij houdt van fietsen, lego en computergames. Overdag werkt hij bij een Zorgkwekerij. Door zijn PDD-NOS is contact maken voor hem lastig. Hij heeft geen eigen vervoer, dus graag iemand in de omgeving Pijnacker (ZH) om eens af te spreken. Reacties kunnen naar friel@tele2.nl.

 • 27 november 2019 Gezocht: participanten wetenschappelijk onderzoek - stabiliteit ASS Lees meer

  Het aantal kinderen dat in de afgelopen jaren is gediagnosticeerd met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), is viervoudig toegenomen. Vanuit Erasmus Universiteit Rotterdam wordt er onderzoek gedaan naar de stabiliteit van ASS over de tijd. Hiervoor wordt gezocht naar gezinnen met thuiswonende kinderen/jongvolwassenen van 6 tot 20 jaar die gediagnosticeerd zijn met ASS.

  Om te bepalen of er sprake is van stabiliteit van ASS bij deze kinderen/jongvolwassenen, worden vragenlijsten afgenomen en vinden er huisbezoeken plaats. In totaal zullen er drie meetmomenten plaatsvinden over een periode van 2 jaar. In deze 2 jaren krijgt u 3 maal een vragenlijst om in te vullen en komen er 2 studenten van Erasmus Universiteit Rotterdam bij u op huisbezoek.

  Tijdens het huisbezoek wordt gevraagd of u als ouder samen met uw kind met autisme twee spellen wil spelen. Als het kind/de jongvolwassene thuiswonende broers en/of zussen heeft, spelen zij ook twee spellen met elkaar. Tijdens deze spellen wordt de interactie geobserveerd. Daarnaast wordt er een kort interview gehouden met ouder(s), kind en eventueel broer en/of zus. Het huisbezoek wordt gefilmd en duurt gemiddeld een uur. Het filmmateriaal wordt uitsluitend gebruikt voor dit onderzoek.

  Als dank voor de moeite en tijd die de gezinnen willen vrij maken voor dit onderzoek, ontvangt elk kind/elke jongvolwassene aan het eind van ieder huisbezoek een cadeautje. Daarnaast wordt bij uw zoon/dochter met autisme een gratis intelligentietest afgenomen en worden de autismekenmerken in kaart gebracht door middel van een ADOS. Ook mogen de ouders een gratis lezing over ASS bijwonen. Verder maakt het hele gezin kans op een weekendje weg wanneer de twee meetmomenten hebben plaatsgevonden.

  Heeft u een zoon/dochter met ASS van 6-20 jaar die bij u thuis woont, bent u benieuwd of ASS verandert over de tijd en lijkt het u een leuke ervaring om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek, stuur dan een mailtje naar onderzoekautisme.eur@gmail.com met uw naam en telefoonnummer. Binnen vier weken zal er contact met u worden opgenomen.

  Met vriendelijke groeten,

  Het onderzoeksteam van Erasmus Universiteit Rotterdam

 • 27 november 2019 Gezocht: school voor 18-jarig meisje met autisme Lees meer

  Ik heb een dochter (18 jaar) die o.a. autistisch is en wij wonen nu op Curaçao maar met behulp van de studiefinanciering hier kan zij in Nederland gaan studeren (hier zijn er bar weinig mogelijkheden voor haar).

  Zij zit nu op her St Paulus VSBO in 4 TKL Administratie & Commercie. Ze is zwak in talen (speciaal spelling) maar heel goed in Engels (alweer behalve met spelling). Een van haar sterke punten was altijd tekenen. Ze maakt haar eigen anime characters met verhaal en al en is ook best goed met cijfers.

  Apart van autisme (moet even nagaan wat precies de specialist heeft geschreven maar ze is niet zwaar autistisch) heeft ze ook dyslexie, faalangst en depressie. Graag zou ze op een ‘art’ school gaan.

  Kunnen jullie helpen om een school voor haar te vinden? Wat moet ik doen? Hoeveel zou dat kosten, etc.?

 • 27 november 2019 Het Locus programma: beschermd wonen en therapie onder één dak Lees meer

  Locus voor jongvolwassenen: behandeling, begeleiding en wonen in één.

  Met Locus biedt Kwintes een unieke combinatie van behandeling en begeleiding binnen een beschermende woonvorm. Locus is er voor jongvolwassenen (vanaf 16 tot en met 30 jaar) met een psychiatrische kwetsbaarheid en een hulpvraag op het gebied van zelfstandigheid. Locus is tijdelijk: in een periode van maximaal 2 jaar ondersteunen we je om te werken aan je ontwikkeling.

  Zelfstandig wonen gaat niet altijd vanzelf. Zeker niet wanneer je psychische klachten je hierbij in de weg staan. Door de combinatie van behandeling en begeleiding geef je een flinke boost aan je persoonlijke ontwikkeling. Je ontwikkelt meer mogelijkheden en vaardigheden om zelfstandig te functioneren. Wat je leert in behandeling, kun je met hulp van je begeleiders oefenen en uitvoeren. Begeleiding en behandeling zijn erop gericht dat je optimaal kunt deelnemen aan het gewone leven.

  Ben je nieuwsgierig geworden? In Almere wordt het Locus Programma geboden in de wijk Tussen de Vaarten. Ook in andere regio’s wordt het Locus Programma door Kwintes aangeboden.
  Neem vooral een kijkje op onze website: www.kwintes.nl/locus.

 • 27 november 2019 Gezocht voor online survey: volwassenen met autisme Lees meer

  Wat: online survey, waarbij je een aantal uitingen uit dialogen gaat beoordelen op zes schalen.
  Hoe lang: Ongeveer 30 minuten.
  Beloning: Je krijgt €5,- op je rekening gestort, of het gaat naar een goed doel (Autism Research Centre). Dit mag je zelf kiezen.

  Ik zoek personen die voldoen aan het volgende:
  – 18 jaar of ouder
  – Je kan Nederlands lezen/schrijven
  – Een autisme spectrum stoornis diagnose, bijv. Asperger syndroom, PPD-NOS, ‘gewoon autisme’, etc.
  – Je hebt niet meegedaan aan het onderzoek ‘Een persoonlijk gesprek’. Dit waren onderzoeken waarbij je een gesprek voerde met een andere persoon met autisme, van januari tot en met juli 2019. Dit was in Tilburg, Utrecht of Rotterdam.

  Wil je mee doen? Stuur mij een mail, dan stuur ik de link door.
  Alvast bedankt!

  Charlotte Out
  E-mail: c.out@uvt.nl.

 • 22 november 2019 Gezocht: ruimte voor fitnessclubje voor jongvolwassenen met autisme in Helmond Lees meer

  Omdat het voor iedereen belangrijk is om te sporten, maar voor veel mensen met autisme dit om allerlei redenen moeilijk of zelfs onmogelijk is willen wij, de stichting HELPUSAUT, zo veel mogelijk hordes weghalen om het sporten voor deze doelgroep toegankelijker te maken.

  We willen voor deze doelgroep een fitness club oprichten waar onder professionele begeleiding in een kleine groep samen gesport kan worden en waarvoor ze slechts een kleine eigen bijdrage hoeven te betalen.

  We zijn op zoek naar een ruimte om dit alles mogelijk te maken. Ken je een bedrijf of organisatie in Helmond die een lege ruimte beschikbaar wil stellen hiervoor? Stuur dan een email naar info@helpusaut.nI
  Meer informatie: www.helpusaut.nl.

 • 22 november 2019 Contact met jongeren met autisme gezocht Lees meer

  Hallo, ik ben Ilse, een meisje van 15 jaar met autisme. Graag zou ik in contact komen met andere jongeren met autisme om mee te mailen, schrijven of andere leuke dingen mee te doen. Mijn hobby’s zijn koken, muziek luisteren, creatief bezig zijn, winkelen en wandelen. Zelf woon ik in dee omgeving van Assen. Lijkt het je leuk om met mij in contact te komen mail dan naar ilsearends04@gmail.com

 • 22 november 2019 Maatje gezocht! Lees meer

  Mijn naam is Marciano. Ik ben 28 jaar en woon in Leiden (Zuid-Holland).
  Ik ben op zoek naar een vrouwelijk maatje die met mij regelmatig op stap wil gaan. Hiermee bedoel ik een wandeling maken, een fietstochtje maken, een stad bezoeken, een museum wil bezoeken of gewoon iets heel anders wat het vrouwelijk maatje zelf gewoon heel erg leuk vind.

  Spreekt dit je aan dan hoop ik snel in contact met je te komen!

  Groetjes Marciano.

 • 22 november 2019 Gezocht: ouders/vertegenwoordigers voor wooninitiatief in Zeist Lees meer

  Wooninitiatief ‘Authentiek’ Zeist is een initiatief voor jongvolwassenen met autisme en een gemiddelde tot hogere intelligentie.

  Ik ben een ouder van een 20 jarige zoon met autisme en we staan nog open voor andere ouders/vertegenwoordigers die willen participeren in het opzetten van een kleinschalig ‘beschermd wonen project in de gemeente Zeist’.

  De toekomstige bewoners moeten de regie over hun leven in eigen handen willen nemen, hun eigen voordeur kunnen beheren, open staan voor begeleiding op maat en een eigen inkomen uit werk of uitkering hebben. We willen graag een groep vormen met bewoners die elkaars goede buur zijn en elkaar ook kunnen ondersteunen bijvoorbeeld op sociaal vlak.

  Momenteel hebben we al een groep ouders/vertegenwoordigers gevormd, maar we staan nog steeds open voor ouders/vertegenwoordigers die willen aanhaken. Voor het verder realiseren van dit initiatief zoeken we ouders/vertegenwoordigers die, in een actieve rol binnen het project, willen meedoen.

  Wonen:
  De gemeente Zeist heeft bereidheid getoond mee te willen denken in een dergelijk woonvorm. We zijn momenteel bezig met het zoeken naar een geschikte locatie.

  Zorg:
  In onze visie willen wij de zorg/begeleiding zelf inkopen volgens de WMO en WLZ gestelde eisen van ‘Beschermd wonen’.

  Belangrijke speerpunten voor alle deelnemers zijn:

  Bevorderen zelfredzaamheid
  Bieden van structuur
  Een eigen appartement
  Sociale contacten
  Winkels en andere voorzieningen in de buurt
  Positieve houding tav ontvangen ondersteuning

  Spreekt bovenstaande informatie u aan en wilt u meer informatie, mail of bel mij dan.

  Simone Engelmann, 06-44231713.

 • 18 november 2019 Stichting de Grasboom zoekt deelnemers nieuw op te zetten wooninitiatief voor ouderen met ASS (35+) Lees meer

  De Grasboom is een organisatie opgezet door ouders van jongvolwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum en een normale tot hoge intelligentie. Inmiddels zijn er in midden-Nederland 9 ouderinitiatieven gerealiseerd waar ruim 100 bewoners wonen die begeleiding krijgen op maat. Ieder project draait geheel zelfstandig onder de koepel van de Grasboom.

  De grasboom 35+ onderscheidt zich van de reeds bestaande initiatieven door zich te richten op volwassenen met ASS die een blijvende woonplek zoeken, met begeleiding die bij hen past.
  Tot nu toe bestaat er geen passende woonvorm, een plek waar ze zich veilig kunnen voelen, met begeleiding gericht op het behouden van vaardigheden en het voorkomen van verwaarlozing en vereenzaming.
  Gezien de leeftijd zijn er misschien geen ouders meer die mee kunnen helpen een initiatief op te zetten en draaiende te houden, dus zijn we genoodzaakt te zoeken naar andere mogelijkheden zoals familie of vrijwilligers en eventueel bewoners zelf.
  Gezamenlijk kijken we hoe een aantal zaken vorm gegeven kunnen worden, rekening houdend met het ouder worden van de bewoner en de daarbij behorende problematiek.

  De Stuurgroep Grasboom ASS 35+ is in mei 2018 opgericht, samengesteld uit ouders van verschillende Grasboom-projecten. Inmiddels zijn er een aantal bijeenkomsten geweest met belangstellenden. Daaruit zijn 3 werkgroepen geformeerd die hard bezig zijn e.e.a. vorm te geven en te zoeken naar passende locaties.
  We zijn nog op zoek naar medekandidaten die geïnteresseerd zijn en daarbij willen helpen.

  Voor aanmelden of meer informatie kun je een e-mail sturen naar 35plus@degrasboom.nl.

  Het is ook mogelijk telefonisch contact te hebben. Stuur in dat geval een e-mail met vermelding van je telefoonnummer, dan bellen we je.

  Zie ook onze websites:
  www.grasboom35plus.nl
  www.degrasboom.nl

 • 18 november 2019 Zelfstandige (kleinschalige) woonruimte gezocht in prikkelarme omgeving Lees meer

  Namens mijn zoon (33 jaar) zoeken we dringend een (kleine) huurwoning cq appartement in een geluidsprikkelarme omgeving (rustige plek in/bij een stad, dorp of natuur), waar zelfstandig kan worden gewoond. Liefst in Zuid-Nederland (Zeeland, Brabant of Limburg). Kan ook elders in Nederland. De lokatie is minder belangrijk dan de mogelijkheid om zelfstandig geluidsprikkelvrij te kunnen wonen, met de mogelijkheid om (al dan niet los van de woning) adequate autismebegeleiding te kunnen organiseren. Reacties graag naar 06-21178712.

 • 18 november 2019 Sociale contacten gezocht Lees meer

  Hallo, ik ben Maurice 24 jaar oud, ik ben een licht autistische jongen en woon thuis. Op dit moment ben ik werkloos maar door het traject waar ik in zit wordt ik begeleid naar een betaalde baan. Ik heb moeite om met mensen in contact te komen waardoor ik in een sociaal isolement leef. Ik heb heel weinig vrienden van mijn leeftijd, dus het zou prettig zijn als je ongeveer van mijn leeftijd is. Is er een maatje die met mij de mogelijkheden gaat onderzoeken en eventueel mee zal gaan en begeleiden? (Graag uit Rotterdam). Reacties kunnen naar mauriceje@hotmail.com.

 • 11 november 2019 Meisje van 17 jaar met ASS zoekt maatje Lees meer

  Hallo. Ik ben Estelle, ik ben 17 jaar oud en ik heb recent de diagnose ASS gekregen. Ik ben opzoek naar een jongere die wil chatten en eventueel als het klikt wilt afspreken. Ik houd van wandelen, paardrijden, dieren en muziek maken en luisteren. Ik woon omgeving Zoetermeer. Mijn Telegram gebruikersnaam is @FeyreWay.

 • 11 november 2019 Gezocht: vriendschappen voor dochter van 15 omgeving Amersfoort Lees meer

  Oproepje!

  In de omgeving Amersfoort meisje(s) / Jongen(s) van 14-15-16 jaar die ook gek zijn van gamen / Comic Con/ tekenen en dieren en evt diagnose Ass.

  Voor gezellig vriendschappelijk contact met onze dochter van bijna 15 met Ass/Add.

  Ik hoop voor haar wat leuk contact te kunnen vinden ze is nogal in haar eigen wereldje.

  Onze dochter zit op de VSO Donnerschool in de Glind wellicht is dat ook een aanknopingspunt.

  Groetjes Chantal

  Mail naar j.de.graaf@vathorstnet.nl.

 • 11 november 2019 Scriptie-onderzoek naar thuiszittende kinderen met Autisme Spectrum Stoornis Lees meer

  Steeds meer kinderen komen een periode thuis te zitten na een vorm van (dag)behandeling, een vervolgplek in het basisonderwijs is er niet altijd, of er zijn lange wachttijden. Zo ook in het SBO, vele kinderen met een autismespectrum stoornis (of andere problematieken/stoornissen) zitten een periode van drie weken of langer thuis door deze wachttijden. Deze kinderen worden niet meegenomen in de cijfers van thuiszitters, ze zijn namelijk al aangemeld op een school en hoeven dus ‘alleen maar te wachten’.

  Mijn naam is Thalassa Vergunst, ik ben een studente aan de Hogeschool Rotterdam en ik ben bezig met mijn afstudeeronderzoek naar de mogelijkheden voor deze thuiszittende kinderen. Ik richt mij hierbij op de sociale vaardigheden van het kind en hoe deze gedurende de periode van thuiszitten gestimuleerd kunnen worden.

  Er zijn een aantal punten waar ik rekening mee moet houden voor mijn onderzoek:
  – U heeft een kind met een autismespectrum stoornis in de leeftijd van 5 tot 7 jaar
  – U kind zit momenteel thuis of heeft in het afgelopen jaar een periode langer dan vier weken thuisgezeten door een wachtlijst in het SBO
  – De voorkeur gaat uit naar kinderen die voor het thuiszitten een vorm van behandeling hebben gevolgd, voordat zij naar het vervolgonderwijs konden gaan

  Voor mijn onderzoek heb ik een enquête opgesteld met een tiental vragen gericht op de periode van thuiszitten en hoe deze periode door u ervaren is. Onderstaand vindt u een link en de QR-code naar mijn online enquête, ik hoop dat u deze vragen wil beantwoorden voor mijn onderzoek. Het beantwoorden zal zo’n 5 à 10 minuten duren. De antwoorden zullen anoniem gebruikt worden in mijn onderzoek.

  Vul hier de enquête in >>

  Alvast hartelijk dank,
  Thalassa Vergunst

 • 11 november 2019 Vrijwilliger gevraagd om mee te trainen voor de 4 daagse Lees meer

  Hoi,
  Ik ben Sandra Reijers en 35 jaar. Ik heb autisme/Asperger en een angsstooornis. Waardoor ik derealisatie. Die laatste word ik voor behandeld. Ik ben op zoek naar een wandelmaatje die het leuk vindt om mij mij eens in de week, of eens de twee weken mee wil lopen met een georganiseerde wandeling. Dit omdat ik in 2020 of 2021 de 4 daagse van Nijmegen wil lopen de 30 of 40 km en de 4 daagse van Apeldoorn 20 km. Echter ik heb niemand in mijn omgeving die het kan of wil.

  Wie vindt het leuk om met mij te lopen?
  Ikzelf heb autisme, en mijn IQ zit op rand normaal begaafdheid. Ik woon begeleid met 24 uurs begeleiding.
  Mijn interesses liggen op het gebied van media tv persoonlijkheden, natuur, fotografie, koken en reizen.

  Ik woon in de regio Landerd, bij Oss en Nijmegen. Voor interesse mail naar: Sandra.Reijers@hetnet.nl.

  Groetjes Sandra Reijers

 • 30 oktober 2019 Unieke training ‘Virtueel zwemmen met dolfijnen’ Lees meer

  Stichting SAM biedt in samenwerking met The dolphin swimclub en het Friendship sports center een communicatie en sociale interactie training aan onder de naam ‘Virtueel zwemmen met dolfijnen’.

  Deze training/therapie is ontwikkeld voor kinderen met autisme, syndroom van Down of aanverwante stoornissen in de leeftijd van 6-14 jaar. In 8 sessies wordt er ontspannen, speels en educatief geleerd en een heleboel plezier beleefd. Alle vaardigheden worden spelenderwijs geoefend samen met de begeleider, zorgprofessional en door middel van de virtual reality duikbril.

  U kunt hierbij denken aan beter leren communiceren, taken volbrengen en emotieregulatie maar ook aan het ontwikkelen van spraak en taalvaardigheid, motorische oefeningen en ontspanning.

  De meest opvallende resultaten bij de kinderen zijn:
  • een duidelijk zichtbare ontspanning,
  • toegenomen concentratie,
  • afname van probleem gedrag en
  • ontvankelijkheid voor spelen.
  Alle kinderen waren heel enthousiast evenals de begeleiders en wilden geen sessie overslaan!

  Start programma: Zaterdag 2 november. De andere data van dit programma zijn: 16, 23 en 30 november, 7 en 21 december 2019 en 18 en 25 januari 2020.

  • De training is gesponsord. Ouders betalen een eigen bijdrage.
  • De eigen bijdrage voor dit gesponsorde programma is 200 euro (kostprijs 1000 euro).
  • Afhankelijk van uw situatie is het mogelijk een verzoek tot korting op deze eigen bijdrage in te dienen.
  • Per training kunnen maximaal 5 kinderen deelnemen.

  U kunt uw kind voor deze training aanmelden door een e-mail te sturen aan richardgriffioen@mac.com.

  Voor meer informatie kunt u op de website van Stichting SAM terecht. Mocht u vragen hebben over deze training/therapie en de organisatie erachter, dan kunt u ons bereiken via info@stichtingsam.nl.

 • 23 oktober 2019 Woonvoorziening Stichting MUS in Leerdam heeft ruimte voor nieuwe bewoners Lees meer

  Stichting MUS in Leerdam is bezig een woonvoorziening te realiseren in Leerdam. Heeft u of uw familielid, zoon of dochter, een woonvraag, dan kunt u contact op nemen met Stichting MUS.

  Stichting MUS biedt: Een woonplek voor (jong) volwassenen die met ondersteuning goed willen leren wonen, midden in de Leerdamse samenleving.
  VOOR ELKAAR, MET ELKAAR LEREN WONEN & LEREN LEVEN
  Een woonvoorziening voor jong-volwassenen die zonder hulp niet zelfstandig kunnen wonen, maar die hen de mogelijkheid biedt om de regie in eigen hand

  Kernwaarden van MUS zijn:
  Bewoner voelt zich prettig en veilig.
  • Zelf kan (mee)bepalen wat er nodig is qua ondersteuning.
  • De omgeving/ buurt actief betrokken kan worden.
  • De bewoners wonen in een stimulerende,uitdagende en ontwikkelingsgerichte omgeving.
  • De bewoners kunnen iets terug doen voor de buurt/omgeving.
  • Het een gemengde vorm van wonen is, met en of zonder hulp en werken wenselijk is.

  Inmiddels is er een vliegende start gemaakt en hebben we een prijs ontvangen voor het beste sociale idee van Leerdam 2018. De denktanks zijn hard aan het werk, maar kunnen alle steun, qua kennis, donaties, etc gebruiken. Wil je meer weten over de stand van zaken of informatie over beschikbare plaatsen? Kijk op onze website www.stichtingmus.nl of op onze Facebookpagina. Of neem contact op met Barbara Maiburg: 06-15064273.

 • 11 oktober 2019 Op zoek naar ouders van kinderen met autisme en mensen met autisme voor boek Lees meer

  Voor mijn derde boek in de maak ben ik op zoek naar ouders die een kind met autisme hebben en naar jongvolwassenen/volwassenen (18+) die zelf autisme hebben. Ik zou ontzettend graag met jullie in contact willen komen voor een (evt. anoniem) interview via de mail. Mocht je hier interesse in hebben en mij willen helpen, stuur een mail naar schelbergboeken@gmail.com met je verhaal en gegevens en dan neem ik contact met je op. Alvast bedankt!

 • 4 oktober 2019 Maatje gezocht voor 17-jarige zoon met PDD-NOS Lees meer

  Hallo. Ik ben moeder van een 17-jarige jongen met PDD-NOS. Hij is eenzaam en via deze weg hoop ik contact te krijgen met een jongere die misschien ook wel eenzaam is. Mijn zoon houdt van gamen, kleiduif schieten, skaten en metal . We wonen omgeving Zwolle.

  Reacties kunnen naar m.klop@live.nl of via 06-54946037.

 • 16 september 2019 Dagbesteding/ PGB buddy gezocht Lees meer

  Ik zoek iemand (m/v) die voor 2-4 uur per week mijn cliënte kan begeleiden met vergoeding vanuit PGB dagbesteding. Het betreft voornamelijk activiteiten buiten de deur, zoals sporten en het ondernemen van culturele activiteiten. Het betreft een dame met hoog-functionerend autisme van 42 die woont in Amsterdam. Het is handig dat je een auto hebt en een redelijk flexibele agenda. Ook wordt kennis van en affiniteit met autisme op prijs gesteld. We zoeken een stabiele persoon, die het leuk vindt om er met haar op uit te gaan. Je bent bereid om een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen en voor minimaal 1 jaar beschikbaar te zijn.

 • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

  Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

  Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

 • 10 september 2019 Kleinschalige woonplek gezocht in rustige omgeving voor zoon met ASS en LVB Lees meer

  In verband met de sluiting van zijn huidige BW (voorjaar 2020) zijn wij op zoek naar een kleinschalige woonplek voor onze zoon van 34 jaar. Hij heeft een licht verstandelijke beperking en ASS. Zijn CIZ indicatie is VG 06.
  Onze voorkeur gaat uit naar de regio van Sliedrecht in verband met zijn werk.

  Reacties kun je mailen naar fam.g.laheij@gmail.com

 • 9 september 2019 Begeleider gezocht voor zoon (15) Lees meer

  Ben jij flexibel, vind je het geen probleem om eens te blijven slapen, ben je positief, oplossingsgericht en ondernemend ingesteld? Heb je een auto en veel kennis van autisme? Heb je misschien de ‘Geef me de 5 cursus’ gedaan? 

  Dan ben jij de begeleider die we zoeken voor onze zoon. Hij is 15 jaar, heeft klassiek autisme en raakt snel in de stress door onduidelijkheid. Hij is heel goed in spelletjes spelen, ballen, muziek maken, zwemmen, klimmen, schommelen en fietsen (duofiets). We wonen in de omgeving Nijmegen.

  Reacties kun je mailen naar C. Huisintveld, idikos@hotmail.nl

 • 2 september 2019 Buddy gezocht voor Timo (11) in Utrecht Lees meer

  Welke jongen in de regio Utrecht zou af en toe willen afspreken met mijn licht autistische zoon Timo van 11? Timo heeft moeite om zijn woede te beheersen. Hij wil graag leren van een wat oudere jongen (14+) die dit al beter onder de knie heeft. Hoe kun je zorgen dat je niet van groen direct in het rood springt?

  Ik hoor het graag, als je dat zou willen of iemand kent die dat wil en kan. Graag een berichtje naar Nienke Nuyens, n_nuyens@hotmail.com.

 • 2 september 2019 Deelnemers gezocht voor kleinschalig woonproject in Assen voor mensen met ASS en verstandelijke beperking Lees meer

  Wij zoeken ouders of verwanten van mensen met autisme en een verstandelijke beperking voor het oprichten van een kleinschalig (4 tot 5 bewoners) coöperatief woonproject. We zoeken  mensen die mede gestalte willen geven aan een kleine, veilige en warme woongroep voor hun zoon, dochter, broer of zus. Een woongroep waar de bewoners zichzelf mogen en kunnen zijn.
  Een woongroep waar de relatie van de begeleiders met de deelnemers centraal staat en gericht is op erkenning, waardering, mogelijkheden en een passende ontwikkeling. Die betrokken zijn bij het beleid en de uitvoering van het wonen en de zorg.

  Uitgangspunt is “eigen regie”, dus dat deelnemers op basis van PGB participeren in de zorg en dat verwanten of vertegenwoordigers namens hen betrokken zijn bij het beleid en de uitvoering van het wonen en de zorg.
  Voor meer informatie, zie onze website: www.stbg.nl

 • 2 september 2019 Woonplek beschikbaar in Heeswijk-Dinther Lees meer

  Stichting Anders Wonen in Heeswijk-Dinther heeft een fijne woonplek beschikbaar voor een toekomstige bewoner/bewoonster.

  Een korte introductie: Stichting Anders Wonen is een kleinschalig wooninitiatief, woonachtig in de oude pastorie in Heeswijk-Dinther en voortgekomen uit een aantal ouders dat de zorg van hun kind anders wil dan in een reguliere zorginstelling. De bewoners wonen gezamenlijk in een mooi huis in het dorp van Heeswijk-Dinther. Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer en deelt de overige ruimten van het huis met elkaar. Belangrijk in dit huis is dat de setting zoveel mogelijk die van een gezin nabootst.

  Binnen ons huis werken dagelijks professionele coaches om waar nodig te ondersteunen. In onze woongroep streven we naar een warme sfeer, waarin veiligheid, vertrouwen en gezelligheid centrale thema’s zijn. Op deze manier ontstaat een klimaat waarin iedereen zich geaccepteerd voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

  De bewoners hebben allen een lichte beperking. Dit kan zijn een licht verstandelijke beperking, een vorm van autisme, of een aanverwante beperking.

  Onderstaand een korte schets van het profiel van een toekomstige bewoner van Stichting Anders Wonen:

  • De toekomstig bewoner is in bezit van een PGB
  • De toekomstig bewoner heeft een ZZP indicatie
  • De leeftijd van de toekomstig bewoner ligt ongeveer tussen de 18 en
  35 jaar
  • De toekomstig bewoner is in bezit van dagbesteding dan wel is
  bereid dagbesteding te gaan volgen
  • De toekomstig bewoner is niet bekend met agressie
  • De huidige bewoners zijn sportievelingen. Leuk als je daar affiniteit
  mee hebt. (maar hoeft niet hoor)

  Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten ? Bel of mail ons en we vertellen je graag onze visie. Of maak een afspraak en kom een keertje vrijblijvend kijken. Gezellig !

  Ben je op zoek naar een plek voor weekendopvang of dagopvang? Bij ons ben je ook hiervoor aan het juiste adres.

  Bel of mail gerust.

  Colinda Scheepstra, T 06-52563503
  Colinda.scheepstra@gmail.com

 • 12 augustus 2019 Vrienden gezocht voor zoon (14) in Purmerend Lees meer

  Hallo allemaal, ik ben Shirley, moeder van Michon van 14 jaar jong. Michon heeft behoefte aan contacten met leeftijdsgenoten. Hij durft niet naar een club of vereniging waardoor het moeilijk is om aansluiting te vinden. Michon zit te ver op school om met andere jongeren te kunnen afspreken.

  Ik ben daarom op zoek naar andere jongeren die ook behoefte hebben aan een vriend. Wij wonen in Purmerend.

  Reacties kun je mailen naar shirleypeet@live.nl

 • 5 augustus 2019 Jongen (20) zoekt vriend(in) in de omgeving van Veenendaal/Ede Lees meer

  Hoi ik ben Ronald 20 jaar, Ik woon in Bennekom.
  Ik ben op zoek naar iemand, die het leuk vind om met mij
  te gamen, zwemmen, vissen of gezellig een terrasje te pakken.
  Maar wil ook graag nieuwe dingen ondernemen.
  Wel graag iemand van ongeveer dezelfde leeftijd.

  ronaldvdweerd@gmail.com

 • 5 augustus 2019 interesse-peiling wooninitiatief Sellingen Lees meer

  Voor een nieuw wooninitiatief in Sellingen zijn wij op zoek naar bewoners die geïnteresseerd zijn om te wonen in een zeer ruime voormalige boerderij. Het beschermd wonen huis is primair bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking die in het kader van de Wet Langdurige Zorg een woonplek met zorg behoeven. De woning heeft een inwonend zorg-echtpaar en heeft plaats voor maximaal 6 bewoners. Dagbesteding op eigen locatie is mogelijk.

  Voor meer informatie: edamstra@huizebuitenlust.nl/0616402766

 • 5 augustus 2019 Beschermd/begeleid wonen in Glimmen Lees meer

  In Huize Buitenlust wonen volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Inwonend is een echtpaar met ervaring in begeleid wonen voor mensen met een verstandelijkebeperking. Het echtpaar zorgt voor continuïteit in zorg en wonen. De woning is een ruime verbouwde boerderij waarin plaats is voor maximaal 6 bewoners.
  Door de kleinschaligheid en het klein aantal begeleiders creëren wij een stabiele en rustige woon- en werkplek waar prikkelgevoelige bewoners goed tot hun recht komen.

  HUIZE BUITENLUST
  Het wooninitiatief is opgezet als een kleinschalige woonvorm voor bewoners met een verstandelijke beperking waarbij de zorg voor een groot deel wordt verzorgd door het inwonende zorgechtpaar.
  In deze opzet is er ruimte voor een meer individuele begeleiding van de cliënten, kunnen ze in een landelijke omgeving mede zorg dragen voor het welzijn van zichzelf, hun omgeving, de aanwezige
  dieren en de andere bewoners. Onze filosofie is dat door een familiaire, rustige omgeving met veel aandacht voor de individuele bewoners er een beter perspectief is op persoonlijke ontwikkeling. Dit zal onder andere gericht zijn op het vergroten van de zelfstandigheid/zelfredzaamheid van de bewoners en het ontwikkelen van de kwaliteit van de sociale interactie.
  De doelgroep bestaat vooral uit mensen die een verstandelijke beperking hebben (categorie 3VG, 4VG, 5VG, 6VG wet langdurige zorg).

  Meer informatie: edamstra@huizebuitenlust.nl/0616402766

 • 20 juli 2019 NAR zoekt deelnemers onderzoek

  In Nederland hebben naar schatting 190.000 mensen een autismespectrumstoornis (ASS). We weten nog te weinig over de levensloop van mensen met autisme om hen optimaal te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Om deze reden is het Nederlands Autisme Register (NAR) opgericht. Het NAR is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en de Vrije Universiteit Amsterdam.

  Het doel van het NAR is om de levensloop van kinderen, adolescenten en volwassenen met autisme (en een verstandelijke beperking) voor langere tijd te volgen via online vragenlijsten. Daarnaast wil het NAR in samenwerking met de NVA opkomen voor de belangen van mensen met autisme – in al hun diversiteit. Meer informatie vindt u op www.nederlandsautismeregister.nl

  Wij zijn hard op zoek naar:

  • ouders van jonge kinderen met autisme of
  • vertegenwoordigers van mensen met autisme en een verstandelijke beperking of
  • mensen die geen autisme hebben en tot de controlegroep kunnen behoren.

   

  Lees meer

  Door de samenwerking tussen het NAR en de NVA is het mogelijk om aan de ene kant beter inzicht te krijgen in de omvang van de problemen bij deze doelgroep en aan de andere kant beter op te kunnen komen voor de belangen van mensen met autisme, zowel voor jong als oud. Samen kunnen we bouwen aan meer begrip en kansen voor kinderen en volwassenen met autisme.

  Deelnemers ontvangen ongeveer één keer per jaar een online vragenlijst. Per keer kan de deelnemer beslissen of hij/zij wil meedoen. Deelname aan het register is vrijwillig en gratis. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en opgeslagen in een beveiligd systeem.

  Meer info en aanmelden kan via www.nederlandsautismeregister.nl

 • 19 juli 2019 Man (51) zoekt vriendin Lees meer

  Belgische man (51 jaar) met autisme zoekt vrouw om samen iets te gaan drinken. Ik hou van film, toneel, theater, dansen en alleenstaanden fuiven. Ik zoek een vrouw tussen 30 en 51 jaar voor vriendschap en contact. Relatie mag, maar hoeft niet.

  Reacties (met foto) kun je mailen naar martin.martens@proximus.be

   

 • 11 juli 2019 Vriendin gezocht in Leiden Lees meer

  Mijn naam is Raymond van Es. Ik ben 52 jaar en ik heb Asperger. Ik woon in Leiden. Ik leef van een WAJONG uitkering, maar ik ontplooi wel veel activiteiten. Zo ben ik hoofdredacteur van De Vrijdenker en ben ik vrijwilliger bij het Spinozahuis in Rijnsburg. Daarnaast organiseer ik regelmatig culturele activiteiten. Deze bestaan meestal uit een bezoek aan een museum.

  Ik heb veel talenten, een brede algemene ontwikkeling en belangstelling. Ik ben trouw en betrouwbaar. Veel geluk met relaties heb ik nooit gehad. Nadat ik vorig jaar een kortstondige relatie heb gehad met een vrouw met Asperger die bij mij in de PAS gespreksgroep zat, ben ik nu weer op zoek naar een nieuwe liefde.

  Ik ben dus op zoek naar een lieve vrouw voor een (LAT) relatie. Als je interesse hebt, dan kun je me mailen op raymondvanes@gmail.com

 • 11 juli 2019 Kinderen (8-14 jaar) gezocht voor onderzoek naar taalvermogens van kinderen met autisme Lees meer

  De Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar kinderen in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar die mee willen doen aan een grootschalig onderzoek naar de taalvermogens van kinderen met en zonder autismespectrumstoornissen (ASS). Het zou heel fijn zijn als u mee wilt doen!

  Waar gaat het onderzoek over?
  In dit taalonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt onderzocht hoe goed kinderen met en zonder ASS taal gebruiken en begrijpen. Verder wordt er gekeken op welke punten hun taalgebruik en taalbegrip samenhangt met andere mentale vaardigheden. Het onderzoek is geen taaltest waarvoor uw kind slaag of zakt. Integendeel, juist uit de spontane en natuurlijke taal van kinderen leren wij hoe hun taalverwerkingsproces verloopt.

  Waarom is dat belangrijk?
  Meer kennis over de taalontwikkeling is belangrijk, omdat het kan helpen om eventuele problemen al in een vroeg stadium te ontdekken. Door de taalproductie en het taalbegrip van kinderen met ASS te vergelijken met die van kinderen zonder ontwikkelingsproblemen kunnen we te weten komen wat de precieze verschillen zijn, en waar mogelijk problemen liggen. Daardoor kan in de toekomst in de hulpverlening of op school de aandacht gericht worden op die gebieden waar dat het meeste nodig is.

  Wat wordt er van u gevraagd?
  Het onderzoek zal bestaan uit twee sessies van elk ongeveer 3 uur. In de eerste sessie zal de onderzoeker bij u thuis komen, maar u mag natuurlijk ook naar het onderzoekslab op de universiteit komen als u dat prettiger vindt. We doen hier een aantal taakjes om onder andere sociale vaardigheden, algemene intelligentie en algemene taalvaardigheid te meten. In de tweede sessie zal u samen met uw kind naar het onderzoekslab op de universiteit komen. Hier zal uw kind een aantal taken doen achter de computer terwijl u vragenlijsten invult over de ontwikkeling van uw kind. Alle gegevens worden volstrekt anoniem verwerkt.

  Uw reiskosten worden vergoed en u krijgt een digitale cadeaubon twv €20,-

  Heel erg bedankt alvast!

  Drs. Iris Scholten
  Drs. Vera Hukkers
  Drs. Irene Mognon
  Prof. dr. Petra Hendriks
  Dr. Catharina Hartman
  Dr. Simone Sprenger

  Contact: L.I.Scholten@rug.nl
  Telefoon: 050 363 6683
  Aanmelden of meer informatie? Ga naar www.taalonderzoekautisme.nl

 • 17 juni 2019 Steun ons Youtube kanaal 'de Bokkelingen' Lees meer

  Ik ben Julie en ik heb Asperger. Zoals je weet is het voor mensen met autisme héél erg lastig om werk te vinden. Meestal weten ze niet wat ze met ons aan moeten. Ik ben zelf jaren aan een stuk via VDAB/GTB van het kastje naar de muur gestuurd, sollicitaties gedaan, etc. De jaren gingen voorbij en mijn zelfvertrouwen zakte naar 0. Ik voelde me nutteloos en mijn sociale angsten namen toe omdat ik niet meer onder de mensen kwam. Totdat ik bij De Oeterse Vallei terecht kwam via vrijwilligerswerk. De GTB regelde uiteindelijk dat ik vrijwilligerswerk kon gaan doen zonder mijn uitkering te verliezen.

  Ik werk nu als vrijwilliger bij Eigen Wijze vzw die mensen met een beperking ook willen verder helpen. Helaas hebben ze hier nog niet de financiële middelen voor. Wij zijn nu een Vlogkanaal begonnen via Youtube ‘’de bokkelingen’’. Hier kan je zien hoe we van een vervallen verblijfpark weer iets moois proberen te maken!

  Dit doen we samen met mensen met autisme en mensen die moeilijk op de arbeidsmarkt terechtkunnen. Abonneren doe je door op de Abonnee knop te klikken en op het belletje te drukken, zo blijf je altijd op de hoogte. Je kan ons vinden op alle social media onder de naam ‘De Bokkelingen’.

 • 13 juni 2019 Geschikte opleiding met autisme Lees meer

  Op dit moment volg ik de 3 jaar durende mbo opleiding bedrijfsleider dierverzorging. Maar ik loop vast als het gaat om de praktische vaardigheden. Ik heb autisme, een disharmonisch profiel en een slechte motoriek.

  Op dit moment ben ik op zoek naar een andere geschikte opleiding die ook genoeg goede begeleiding biedt, aangezien ik die op mijn huidige school niet krijg. Ik wil niet te ver reizen en zou graag een school in Zwolle, Deventer of Apeldoorn hebben, aangezien dat dichtbij is voor mij. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

  Reacties kun je mailen naar caren.huisman@gmail.com

 • 27 mei 2019 Mindfulness trainer gezocht in Hilversum

  Ik ben op zoek naar een mindfulness trainer/therapeut die bekend is met autisme. Het liefst in de buurt van Hilversum.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar Claire, via info@casa-roxanne.nl

 • 27 mei 2019 Wie rijdt Ype (33) naar optredens van zijn drumband?

  Hallo, ik ben Ype, ik ben 33 jaar oud. Ik zoek een vrijwilligster. Ik zit namelijk bij een drumgroep in Drachten van Talant. Bij optredens zit ik soms met vervoer. Daarom zoek ik een vrijwilliger die met mij naar zo’n optreden kan rijden. Ik zoek iemand uit de buurt van Burgum in Friesland.

  Lees meer

  Je kunt Ype mailen via yjnslooten@gmail.com

 • 27 mei 2019 Jongen (19) in Hilversum zoekt vrienden

  Hoi, mijn naam is George. Ik ben net 19 jaar en woon in de regio Hilversum. Ik heb pddnos. Ik ben op zoek naar leuke vrienden/ vriendinnen om leuke dingen te doen. Ik hou van x-box, tennis, bioscoop, pretpark (zit ook op schaken). Ik hou van spelletjes doen. Momenteel zit ik op de ROC in Hilversum.

  Lees meer

  Ik hoop via deze oproep wat vrienden te leren kennen. Groetjes George.

  Je kunt George mailen via bergsjj@hetnet.nl

 • 27 mei 2019 Wie kan vrouw (41) helpen met tekstverwerken?

  Voor een cliënte ben ik op zoek naar iemand die haar wegwijs kan maken op de computer en dan vooral met het tekstverwerken. Het gaat om een vrouw van 41, met klassiek autisme en een lvb. Ze woont in Rijssen op een zelfstandig appartement met begeleiding van de JP van den Bent stichting.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar Lucia Kootstra, watermolen@jpvandenbent.nl

 • 27 mei 2019 Jongen (23) zoekt vriendin in de regio Amersfoort

  Mijn naam is Manuel Verheul. Ik ben 23 jaar oud en kom uit het landelijke dorpje De Glind. Dat ligt tussen Barneveld en Amersfoort. Ik heb een vorm van autisme: PDD NOS en een licht verstandelijke beperking. Ik ben op zoek naar een relatie. Daarom ik zou graag een leuke dame willen ontmoeten.

  Lees meer

  Het lijkt mij leuk om elkaar beter te leren kennen om te kijken of er een vonk overslaat. Ik zoek iemand tussen de 18 en de 27 jaar. Ik ga graag op een positieve manier met mensen om en kan genieten van contact.

  Ik werk op een boerderij en in de horeca. Mijn hobby’s zijn voetballen, met muziek bezig zijn (als dj), mijn dieren verzorgen en met mijn vijver aan de gang zijn.

  Lijkt het je leuk om mij te ontmoeten, dan hoor ik graag van je.
  Groeten Manuel Verheul. Je kunt me bereiken via manuelverheul@gmail.com

 • 27 mei 2019 Man met Asperger (62) in Amsterdam zoekt vriendin

  Mijn naam is Hans Spek, 62 jaar met Asperger en de daarbij behorende intelligentie en humor. Als kind ben ik fout gediagnosticeerd en heb daarom een vreemde, traumatische levensloop. Ik woon in Amsterdam en wil met gebruikmaking van talent(en) eindelijk een nieuwe start maken. Daarom ben ik op zoek naar een vrouw die het bovenstaande herkent. Leeftijd onbelangrijk.

  Lees meer

  Doel: sociaal contact en mogelijk relatie en samen op zoek naar geschikte/passende woonruimte/omgeving.

  Ik heb op dit moment helaas geen e-mailadres. Ik ben bereikbaar via 06 – 33 69 55 33.

 • 27 mei 2019 Man (27) zoekt maatje voor stedentrips in Nederland

  Mijn naam is Marciano Moenen. Ik ben 27 jaar en woon in Leiden. Ik ben op zoek naar iemand die samen met mij dagjes uit wil gaan met de trein. Het doel is om steden te bezoeken in Nederland. Mijn voorkeur gaat uit naar een vrouw.

  Lees meer

  Ook gaat mijn voorkeur uit om in het weekend te reizen.
  Doordeweeks is in overleg ook bespreekbaar.

  Reacties kun je mailen naar Marciano Moenen, marciano.moenen@hotmail.com

 • 27 mei 2019 Man (49) zoekt vriendin in Gelderland

  Hallo leuke dame, Ik ben een 49 jarige Brabander die in Gelderland woont. Ik heb autisme, maar ben erg toegankelijk en sociaal voor een autist. Ik zou graag een jonge vrouw ontmoeten bij mij of bij jou thuis. Ik wil daarmee een begin maken van in ieder geval meer dan een gewone vriendschap, maar er niet gelijk het stempel “relatie” op plakken.

  Lees meer

  Je bent heel wat jonger dan ik tot ongeveer mijn eigen leeftijd.
  Omgeving Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Ede of Amersfoort. Je bent gewoon van Nederlandse afkomst. Kunnen wij binnenkort kennismaken met elkaar?
  Ik kan ook voor je koken als dat op mijn adres of op jouw adres is.

  Reacties naar ronald.blijlevens@gmail.com of app me: 06-28397465
  (Reacties bedoeld om mij naar een betaalde website te lokken worden niet op prijs gesteld en worden genegeerd.)
  liefs, Ronald

 • 27 mei 2019 Facebookgroep voor Amsterdammers met autisme

  Er is op Facebook een nieuwe groep gemaakt voor volwassen Amsterdammers met autisme. Het doel van de groep is om elkaar te steunen, informatie en kennis uit te wisselen over autisme, hulpverlening en andere vragen waar je meezit. Vanuit jouw ervaring kun je bijdragen aan de groep. Bij genoeg animo willen we ook leuke bijeenkomsten organiseren om elkaar te ontmoeten.

  Lees meer

  Woon jij in Amsterdam en heb je autisme? Wordt dan lid van de Facebook groep Autistisch Amsterdam:
  https://www.facebook.com/groups/2308470022701092/

  Meer info via j.q.isidore@outlook.com

 • 27 mei 2019 Adolescenten gezocht voor onderzoek naar beweging

  Vanuit de Hogeschool van Amsterdam doe ik onderzoek naar hoe we adolescenten meer kunnen stimuleren te bewegen. Voor dit onderzoek ben ik op zoek naar adolescenten tussen de 12 en 18 jaar! Zoals bekend bewegen steeds meer adolescenten onvoldoende. Verder is het bekend dat adolescenten met een aandoening meestal nog meer moeite hebben om te bewegen. Dat is niet alleen schadelijk voor hun directe gezondheid, maar heeft ook effecten voor hun gezondheid als zij volwassen zijn.

  Lees meer

  Het beweeggedrag van adolescenten is bepalend voor het beweeggedrag op latere leeftijd, waardoor een vroege interventie heel belangrijk is. Maar welke en hoe?

  Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en wil je meedoen? Klik dan nu op de volgende link: https://www.thesistoolspro.com/goto/SeriousGaming en doe mee!
  De vragenlijst duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en bevat vragen over beweeg- en game gedrag, en hoe middelbare scholieren tegenover het veranderen van dit gedrag staan.

  Verder ben ik ook nog op zoek naar 16 deelnemers in de leeftijd van 12 voor de ‘brainstormsessie’ die ongeveer 1 lesuur duurt. Tijdens deze sessie kunnen we dieper ingaan op de materie en specifieker achterhalen waarom ‘adolescenten’ een methode of boodschap wel of niet aanspreekt. Meedoen? Stuur dan een mail naar Koen Langeslag: a.k.langeslag@hva.nl
  Het onderzoek is volledig anoniem. Data zal niet op naam worden genoteerd. Er wordt alleen gevraagd naar geslacht en leeftijd.

 • 27 mei 2019 Beschermde woonplek gezocht voor zoon (23)

  Voor mijn zoon 23 jaar met diagnose Asperger en zeer depressief, zoek ik met spoed een beschermde gezellige woonplek met het liefst 24/7 begeleiding, ook om nacht/dag ritme weer redelijk normaal te krijgen. Graag omgeving Utrecht, in verband met het hopelijk weer oppakken van zijn studie, of omgeving Achterhoek.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar M. Hanenbergh, 22tuinhaasje@gmail.com

 • 27 mei 2019 Kleinschalig beschermd wonen in de regio Den Haag

  Thuis zijn in een rustige en beschermende omgeving waar jij met je autisme echt jezelf mag zijn? Waar veiligheid, geborgenheid en waardering om wie je bent voorop staat? Dan ben je van harte welkom in één van de nieuw gerealiseerde, kleinschalige, wooninitiatieven van Stichting De Inzet Zorggroep in Den Haag.

  Lees meer

  Als je bij ons beschermd komt wonen, dan woon je in je eigen nieuw ingerichte zorgstudio (met eigen douche en wc) en krijg je van onze deskundige begeleiders 24-uurs zorg en ondersteuning welke is afgestemd op jouw wensen en(zorg)behoeften. Uiteraard is er ook een gezamenlijke huiskamer met een echt huiselijke sfeer, waar we aandacht hebben voor elkaar en gezellige activiteiten ondernemen.

  Hoe kom ik in aanmerking voor beschermd wonen bij Stichting De Inzet Zorggroep?
  Passend binnen onze doelgroepen is iedereen met een Wlz-indicatie of Wmo-beschikking van harte welkom bij ons. Als je nog geen passende indicatie hebt, dan kun je onze zorgadviseurs altijd vragen om advies. Tijdens werkdagen zijn zij bereikbaar op telefoonnummer: 070-3306685 of via het emailadres info@inzetdenhaag.nl

  Kan ik mij direct aanmelden en wat gebeurt er na mijn aanmelding?
  Ja je kunt je direct bij ons aanmelden via onderstaande contactgegevens. Hierna wordt je samen met jouw verwanten op korte termijn uitgenodigd voor een gesprek en rondleiding. Tijdens dit gesprek luisteren wij goed naar jouw specifieke zorgvraag en informeren je uitgebreid over wat wij je kunnen bieden binnen onze woonvormen. Hiernaast informeren wij je ook graag over ons overige zorgaanbod, zoals bijvoorbeeld onze dagbestedingsvormen.

  Onze organisatie is als volgt bereikbaar:
  T. 070-3306685
  E. info@inzetdenhaag.nl
  I. www.inzetdenhaag.nl

  Stichting De Inzet Zorggroep is erkend volgens de Wet toelating zorginstellingen (Wtzi).

  Als je bij ons beschermd komt wonen, dan woon je in je eigen nieuw ingerichte zorgstudio (met eigen douche en wc) en krijg je van onze deskundige begeleiders 24-uurs zorg en ondersteuning welke is afgestemd op jouw wensen en(zorg)behoeften. Uiteraard is er ook een gezamenlijke huiskamer met een echt huiselijke sfeer, waar we aandacht hebben voor elkaar en gezellige activiteiten ondernemen.

  Hoe kom ik in aanmerking voor beschermd wonen bij Stichting De Inzet Zorggroep?
  Passend binnen onze doelgroepen is iedereen met een Wlz-indicatie of Wmo-beschikking van harte welkom bij ons. Als je nog geen passende indicatie hebt, dan kun je onze zorgadviseurs altijd vragen om advies. Tijdens werkdagen zijn zij bereikbaar op telefoonnummer: 070-3306685 of via het emailadres info@inzetdenhaag.nl

  Kan ik mij direct aanmelden en wat gebeurt er na mijn aanmelding?
  Ja je kunt je direct bij ons aanmelden via onderstaande contactgegevens. Hierna wordt je samen met jouw verwanten op korte termijn uitgenodigd voor een gesprek en rondleiding. Tijdens dit gesprek luisteren wij goed naar jouw specifieke zorgvraag en informeren je uitgebreid over wat wij je kunnen bieden binnen onze woonvormen. Hiernaast informeren wij je ook graag over ons overige zorgaanbod, zoals bijvoorbeeld onze dagbestedingsvormen.

  Onze organisatie is als volgt bereikbaar:
  T. 070-3306685
  E. info@inzetdenhaag.nl
  I. www.inzetdenhaag.nl

  Stichting De Inzet Zorggroep is erkend volgens de Wet toelating zorginstellingen (Wtzi).

 • 7 mei 2019 AIC Hoofddorp zoekt nieuwe vrijwilligers

  Ben jij de bevlogen vrijwilliger die wij zoeken?

  Lees meer

  Ben je ervaringsdeskundige en wil je met  onze andere vrijwilligers mensen die te maken hebben met autisme een luisterend oor bieden tijdens de inloop,  informatie over autisme geven, thema avonden organiseren, enz. Kom een keer langs tijdens de inloop of neem contact op via aichoofddorp@gmail.com voor meer informatie.

 • 7 mei 2019 Vacatures bij Autisme Info Centra (AIC)

  In diverse regio’s

  Lees meer

  Utrecht

  Vacature AIC Utrecht: vrijwilliger coördinator

  Vacature AIC Utrecht: vrijwilliger

  Vrijwilligers/Ervaringsdeskundige gezocht voor AIC Amersfoort

  Gelderland

  Vacature vrijwilligers AIC Arnhem

  Noord-Holland

  Vrijwilligers gezocht voor AIC Amsterdam

  Vrijwilligers/Ervaringsdeskundigen gezocht voor AIC Hoofddorp/Haarlemmermeer

  Vrijwilligers/Ervaringsdeskundigen gezocht voor AIC Haarlem

  Zuid-Holland

  Vrijwilligers gezocht AIC Rotterdam

  Vrijwilligers gezocht AIC Den Haag

  Vrijwilligers gezocht AIC Delft

  Noord-Brabant

  Vrijwilligers gezocht voor AIC Breda

  Vrijwilligers gezocht voor AIC Roosendaal

  Vrijwilligers/Ervaringsdeskundigen gezocht voor AIC De Kempen

  AIC de Peel is op zoek naar vrijwiligers

 • 7 mei 2019 Inloop Vlaardingen zoekt vrijwilligers

  De Nederlandse Vereniging voor Autisme regio Zuid-Holland vraagt Vrijwilligers / Ervaringsdeskundigen in Schiedam-Vlaardingen-Maassluis e.o., om namens de NVA informatie te geven.

  Lees meer

  Bekijk hier de vacature

 • 7 mei 2019 Vrijwilliger gezocht: Iets Drinken in Amsterdam

  Iets Drinken zoekt vrijwilligers in Amsterdam!

  Lees meer

  Wat is Iets Drinken?

  • Iets Drinken is voor & door mensen met een vorm van autisme, georganiseerd op 14 locaties door heel Nederland!
  • Iets Drinken vindt plaats op een woensdagavond.
  • Iets Drinken is géén praatgroep, maar een ontmoetingsavond.

  Hoe ziet een avond eruit?

  • 18:30 Aanwezig zijn
  • 19:00 Inloop van de gasten
  • 19:30 start Iets Doen
  • 21:00 Einde Iets Doen
  • 23:00 Einde Iets Drinken

  Wat verwachten we van de vrijwilligers van Iets Drinken?

  • Aanwezigheid op bijna alle Iets Drinken avonden, tussen 18:30 en 23:00.
  • Gastheer of gastvrouw willen zijn. Daarbij hoort het vermogen om mensen te verbinden, een prettige sfeer te scheppen en niet te willen hulpverlenen.
  • Een vorm van autisme. (Per locatie kan op de achtergrond 1 vrijwilligers zonder autisme actief zijn ter ondersteuning, denk aan uitprinten van de quiz)
  • Maandelijks overleg via email of op locatie met de andere vrijwilligers. Bv. Tijdens een maaltijd voor een Iets Drinken avond.

  Specifieke informatie voor Amsterdam:

  Iets drinken Amsterdam wordt momenteel gehouden in Café De Blauwe Pan, Westerstraat 200, te Amsterdam. Per avond komen er ongeveer 15-25 gasten, waarvan de eersten ongeveer om 18:45u aankomen en de laatsten na een gezellige avond rond 23:00u weer vertrekken. In Amsterdam zijn we met 5 vrijwilligers, maar een uitbreiding van het team is zeer op zijn plaats! Voor de nieuwe vrijwilliger vragen we je om eerst een keer of 2 bij ons te komen als gast, om een goed beeld te krijgen van wat de borrel inhoudt. Als het bevalt, dan kunnen we een gesprekje plannen om het werken als vrijwilliger concreter te maken. We kijken graag uit naar je reactie!

  Ben je geïnteresseerd? Mail naar:    ietsdrinkenamsterdam@gmail.com

 • 7 mei 2019 Gezocht: gespreksleiders voor lotgenotencontactgroep in Nijmegen

  NVA-regio Gelderland

  Lees meer

  In Nijmegen zijn drie lotgenotencontactgroepen actief die maandelijks een besloten avond organiseren voor een vaste groep volwassenen met ASS. Vanwege het grote aantal aanmeldingen willen we nu een vierde groep starten. We zoeken hiervoor twee nieuwe gespreksleiders, die voor langere tijd deze groep (max. 8 deelnemers) willen begeleiden. Een avond (in De  Kentering) ziet er als volgt uit:

  19.15 – 19.30 uur                                Inloop

  19.30 – 19.45 uur                                Rondje, hoe zit je erbij? Hoe is het ermee?

  19.45 – 21.00 uur                                Gesprek n.a.v. thema dat deelnemers zelf kiezen

  21.00 – 21.15 uur                                Bepalen thema volgende keer en afsluiting

  We zoeken enthousiaste vrijwillgers met voldoende tijd en met ervaring met ASS (in familie/vriendenkring/werk).

  Graag reageren via ons e-mailadres: nva.lotgenoten2.gelderland@gmail.com

 • 7 mei 2019 Ouders gezocht voor onderzoek naar probiotica als medicijn

  In het kader van mijn master stage aan de Vrije Universiteit Amsterdam doe ik onderzoek naar de bereidheid van ouders om hun kinderen probiotica te laten gebruiken als potentieel geneesmiddel voor bepaalde symptomen van autisme. Dit onderzoek voer ik uit in opdracht van het Microbiome Center, een bedrijf dat een gepersonaliseerde aanpak met probiotica ontwikkelt.

  Lees meer

  Voor mijn onderzoek zou ik graag ouders van kinderen met autisme willen interviewen. Het interview zal niet langer dan 45 minuten duren en we kunnen uiteraard afspreken op een plek die u het beste schikt. Mocht afspreken niet handig of mogelijk zijn, dan kunnen we het interview ook telefonisch doen.

  Indien u aan dit onderzoek zou willen deelnemen of graag meer informatie zou willen kunt u mij altijd mailen via onderzoekprobiotica.autisme@gmail.com

 • 7 mei 2019 Deelnemers gezocht voor onderzoek naar invloed kindertijd

  Voor een afstudeeronderzoek aan de Tilburg Universiteit zoek ik respondenten van 18 jaar en ouder die de diagnose autisme spectrum stoornis hebben. Het onderzoek gaat over de invloed van gezinsrelaties in de kindertijd op klachten die mensen als volwassenen kunnen ervaren (klachten zoals een depressieve stemming, angst en somatische klachten).

  Lees meer

  Er wordt in dit onderzoek gekeken naar het verschil van het bovengenoemde verband tussen personen mét en zonder autisme. Het doel van dit onderzoek is het achterhalen van de kwetsbaarheden zodat hier in de toekomst meer aandacht aan besteed kan worden.

  Zoals hierboven ook omschreven gaat het om deelnemers die de diagnose autisme hebben en 18 jaar en ouder zijn.

  Het onderzoek bestaat uit een tweedelig vragenlijst. In het eerste deel worden er vragen gesteld over de gezinssituatie in de kindertijd. In het tweede deel gaat het om de huidige klachten die respondenten wel of niet ervaren. Het invullen van de gehele vragenlijst duurt ongeveer 5 á 10 minuten.

  U kunt deelnemen via deze link 
  De gegevens zijn geheel anoniem. U hoeft geen naam of adres in te vullen. Enkel geboortedatum en geslacht zijn noodzakelijk.

  Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen via:
  e.s.bayrakci@tilburguniversity.edu

 • 7 mei 2019 Deelnemers gezocht voor Master onderzoek naar welbevinden kinderen met ASS in het regulier onderwijs

  Ik ben een master studente aan de UvA en ik doe onderzoek naar het welbevinden van kinderen met autisme spectrum stoornis in het reguliere onderwijs door met ouders in gesprek te gaan.

  Lees meer

  Dit onderwerp is iets wat mij erg raakt en waar ik geïnteresseerd in ben, omdat ik hoop dat we het welbevinden van kinderen met ASS kunnen verhogen door meer kennis te verkrijgen in hoe inclusief onderwijs in Nederland moet worden vormgegeven (leerkrachten opleiden, veilige situaties creëren etc).

  Voor mijn onderzoek zou ik heel graag met ouders willen spreken over hun (on)tevredenheid en ik zou graag in gesprek willen over het welbevinden van jullie kind met ASS in het reguliere (inclusieve) onderwijs. Zo’n gesprek duurt ongeveer 30 minuten en kan ook via de telefoon plaatsvinden.

  Zijn hier moeders of vaders die hiervoor open staan? Ik hoop met mijn onderzoek een bijdrage te kunnen leveren voor kinderen met ASS in het reguliere onderwijs en voor de vormgeving van inclusief onderwijs.

  U kunt mij mailen voor verdere informatie of andere vragen: lauravandevendel@live.nl

 • 7 mei 2019 Onderzoek 'overgang naar voortgezet onderwijs': jongeren gezocht

  Larissa van der Hee doet afstudeeronderzoek HBO Bachelor Social Work, uitstroomprofiel Jeugd. In samenwerking met Hogeschool Rotterdam (Kenniscentrum voor Zorginnovatie), Hogeschool Leiden (Expertisecentrum Jeugd) en de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie van het Erasmus MC. Zij doen onderzoek naar een methode die in Engeland al bewezen effectief is gebleken (de STAP-methode).

  Lees meer

  Het doel van STAP is om de doorstroom van het basis- naar het voortgezet onderwijs te versoepelen voor leerlingen op het regulier onderwijs die moeite hebben met sociale communicatie en flexibiliteit. Leerlingen met een autismespectrumstoornis (ASS) worden hier ook onder verstaan.

  Mijn onderzoek richt zich op jongeren in de leeftijd van 11-14 jaar met ASS en wat zij nodig hebben in de bewustwording zichzelf weerbaar te maken met betrekking tot veilig gebruik van game of sociale media platforms, zodat deze in de STAP-methode kan worden ingebed.

  Voor dit onderzoek ben ik op zoek naar professionals en jongeren (t/m 18 jaar) die met mij in gesprek willen, eventueel telefonisch. Mocht u het idee hebben van betekenis te kunnen zijn voor mijn onderzoek dan hoor ik dat heel graag!

  Reacties kun je mailen naar 0899095@hr.nl

 • 7 mei 2019 Deelnemers gezocht voor onderzoek naar Veroudering & Autisme

  Gezocht: we zoeken u! Deelnemer aan ons onderzoek over veroudering en autisme. Aan de Universiteit van Amsterdam wordt binnen de afdeling psychologie o.l.v. prof. dr. Hilde Geurts sinds enkele jaren onderzoek gedaan naar veroudering bij mensen met een autismespectrum diagnose (ASD). Dit onderzoek kijkt hoe cognitieve functies, zoals aandacht en geheugen zich ontwikkelen bij volwassenen met een ASD. Verder worden andere aspecten van veroudering onderzocht zoals lichamelijke, emotionele en sociale klachten en zijn wij benieuwd hoe de kwaliteit van leven wordt ervaren.

  Lees meer

  Voor dit grootschalige onderzoek zijn we dus op zoek naar volwassenen met een leeftijd tussen de 30 en 90 jaar en met een diagnose binnen het autisme spectrum (klassiek autisme, syndroom van Asperger, PDD-NOS) en/of met een diagnose ADHD die een bijdrage willen leveren aan meer wetenschappelijke kennis over autisme bij volwassenen.

  Voor het aanvragen van een informatiepakket, kunt u kijken op onze website (www.dutcharc.nl/contact/aanmelden ). Wilt u meer te weten komen over dit onderzoek? Neem dan contact op met Carolien Torenvliet (aging@adhd-autisme.nl).

 • 7 mei 2019 Help jij het Brabantse zwemleven toegankelijk te maken voor iedereen?

  Om het Brabantse zwemleven toegankelijker te maken voor iedereen met een aandoening of beperking, is er een nieuw initiatief gestart door het Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten, InnoSportLab de Tongelreep, de KNZB en de provincie Noord-Brabant: Uniek Zwemmen in Brabant.

  Lees meer

  Om de toegankelijkheid te kunnen verbeteren, dienen we eerst de huidige stand van zaken in kaart te brengen. Hiervoor hebben we een korte vragenlijst gemaakt. Of u nu zwemt of niet, we zouden graag uw input willen!

  Bent u 18 jaar of ouder en woont of zwemt u in Brabant? Zou u ons dan willen helpen door deze multiple-choice vragenlijst in te vullen? Het kost u slechts vijf minuten van uw tijd.

  Alvast bedankt!

  Meer informatie over dit initiatief kunt u ook opvragen via aangepastzwemmen@fieldlabswimming.com

 • 7 mei 2019 Kinderen (5-14 jaar) gezocht voor deelname aan onderzoek naar de taalvermogens van kinderen met autisme

  De Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar kinderen in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar die mee willen doen aan een grootschalig onderzoek naar de taalvermogens van kinderen met en zonder autismespectrumstoornissen (ASS). Het zou heel fijn zijn als u mee wilt doen!

  Lees meer

  Waar gaat het onderzoek over? 
  In dit taalonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt onderzocht hoe goed kinderen met en zonder ASS taal gebruiken en begrijpen. Verder wordt er gekeken op welke punten hun taalgebruik en taalbegrip samenhangt met andere mentale vaardigheden. Het onderzoek is geen taaltest waarvoor uw kind slaag of zakt. Integendeel, juist uit de spontante en natuurlijke taal van kinderen leren wij hoe hun taalverweringsproces verloopt.

  Waarom is dat belangrijk?
  Meer kennis over de taalontwikkeling is belangrijk, omdat het kan helpen om eventuele problemen al in een vroeg stadium te ontdekken. Door de taalproductie en het taalbegrip van kinderen met ASS te vergelijken met die van kinderen zonder ontwikkelingsproblemen kunnen we te weten komen wat de precieze verschillen zijn, en waar mogelijk problemen liggen. Daardoor kan in de toekomst in de hulpverlening of op school de aandacht gericht worden op die gebieden waar dat het meeste nodig is.

  Wat wordt er van u gevraagd?
  Het onderzoek zal bestaan uit twee sessies van elk ongeveer 3 uur. In de eerste sessie zal de onderzoeker bij u thuis komen, maar u mag natuurlijk ook naar het onderzoekslab op de universiteit komen als u dat prettiger vindt. We doen hier een aantal taakjes om onder andere sociale vaardigheden, algemene intelligentie en algemene taalvaardigheid te meten. In de tweede sessie zal u samen met uw kind naar het onderzoekslab op de universiteit komen. Hier zal uw kind een aantal taken doen achter de computer terwijl u vragenlijsten invult over de ontwikkeling van uw kind. Alle gegevens worden volstrekt anoniem verwerkt.

  Uw reiskosten worden vergoed en u krijgt een digitale cadeaubon twv €20,-

  Heel erg bedankt alvast!

  Drs. Iris Scholten
  Drs. Vera Hukkers
  Drs. Irene Mognon
  Prof. dr. Petra Hendriks
  Dr. Catharina Hartman
  Dr. Simone Sprenger

  Contact: L.I.Scholten@rug.nl
  Telefoon: 050 363 6683
  Aanmelden of meer informatie? Ga naar www.let.rug.nl/taalonderzoek.

 • 7 mei 2019 Gezocht: jongeren voor deelname onderzoek naar sociale aandacht bij jongeren met autisme

  Het Universitair Medisch Centrum Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam werken samen aan een onderzoek naar sociale aandacht bij volwassenen uit het autisme spectrum.

  Lees meer

  Waarom doen we dit onderzoek?
  Het doel van het onderzoek is na te gaan wat jongeren met verschillende psychische klachten opmerken bij andere mensen wanneer die emotioneel worden of met elkaar aan het praten zijn. Wordt er bijvoorbeeld op het gezicht en de stem gelet om te bepalen of iemand boos is, of om te bepalen of iemand de waarheid spreekt? Jongeren met autisme geven vaak aan dit soort dingen lastig te vinden, waardoor ze soms moeite hebben om andere mensen goed te begrijpen. Door hier onderzoek naar te doen kunnen we beter begrijpen hoe zulke problemen tot stand komen. Later zou dit zich kunnen vertalen in betere hulp en begeleiding voor mensen met dit soort klachten.

  Wie kan meedoen?
  Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar jongeren met een leeftijd tussen 16 en 25 jaar en met een diagnose binnen het autisme spectrum (klassiek autisme, syndroom van Asperger, PDD-NOS).

  Wat houdt deelname in?
  U vult 5 vragenlijsten op eigen gelegenheid in en brengt een eenmalig bezoek aan het Amsterdam UMC voor een onderzoek van ong. 2 uur. U krijgt diverse taken te doen, waarvan sommige op de computer.

  Vergoeding
  Als vergoeding voor deelname aan het onderzoek krijgt u na afronding 25 Euro. Daarnaast kunt u aangeven of u wilt deelnemen aan de verloting van een PlayStation 4 onder alle deelnemers. Verder zullen alle door u gemaakte reiskosten worden vergoed.

  Interesse?
  Wilt u meer te weten komen over dit onderzoek en/of bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met dhr. dr. Tim Ziermans (e-mail: t.b.ziermans@uva.nl).

 • 7 mei 2019 Deelnemers gezocht voor onderzoek geluidsopnames in de spreekkamer

  U mag het gesprek met uw zorgverlener opnemen, wist u dat? Ik ben Willemijn Engberts, student aan de Radboud Universiteit, en ik doe een kleinschalig onderzoek naar het effect van geluidsopnames in de spreekkamer. Heeft u binnenkort een afspraak met uw zorgverlener en wilt u na het gesprek online enkele vragen beantwoorden, dan ben ik hier erg mee geholpen! U ontvangt de vragen gewoon via de mail. U hoeft uw opname niet op te sturen naar mij.

  Lees meer

  Wilt u meedoen? Stuur dan een mailtje naar w.engberts@student.ru.nl. Het is fijn als u dan direct aangeeft of u van plan bent het gesprek met uw zorgverlener op te nemen of niet (als u geen voorkeur heeft dan zal ik u vragen om wel/geen geluidsopname te maken). Na uw aanmelding stuur ik u een mail met algemene informatie over het onderzoek, tips en eventueel een instructie voor het maken van de opname. U hoeft zelf verder niets meer te doen, u ontvangt na uw afspraak automatisch een link naar de vragenlijst op de mail. Deelname is compleet anoniem.

 • 7 mei 2019 Gezocht: proefpersonen met hoog-functionerend autisme (HFA)

  Onderzoek: ‘Een persoonlijk gesprek’

  Lees meer

  Wat is het? Dit is een onderzoek van de universiteit van Tilburg, aan het Tilburg center for Cognition and Communication (TiCC). Wij gaan onderzoeken wat de verschillen zijn tussen mensen met en zonder hoog-functionerend autisme (HFA) op het gebied van gesprekstechnieken in een persoonlijk gesprek. Wij kijken hierbij vooral naar het taalkundige aspect, o.a. woordkeuze, hoe vragen worden gesteld, etc. Door onderzoek hiernaar te doen hopen wij erachter te komen op welke manieren mensen met hoog-functionerend autisme (HFA) anders communiceren, of juist hetzelfde, als mensen zonder HFA.

  Wat ga je doen? Eerst ga je een persoonlijke herinnering zo uitvoerig mogelijk opschrijven. Dit duurt 10 minuten en vindt plaats achter een computer of laptop. Daarna ga je samen met een andere proefpersoon, die ook HFA heeft, een gesprek voeren om elkaar te leren kennen. Jullie krijgen hiervoor 6 kaartjes met verschillende gespreksonderwerpen, die jullie om de beurten gaan bespreken. Terwijl jullie het gesprek voeren, worden er geluidsopnames gemaakt.

  Wij zoeken proefpersonen die voldoen aan het volgende: – Tussen 18 en 40 jaar – Normaal/hoog functionerend (normale/hoge intelligentie) – Je kan Nederlands lezen/schrijven/spreken – Woonachtig in Noord-Brabant / rond Tilburg – Een autisme spectrum stoornis, bijv. Asperger syndroom, PPD-NOS, ‘gewoon autisme’, etc. Dit moet zijn vastgesteld door een psycholoog/psychiater.

  Waarom meedoen? – Je helpt de wetenschap vooruit – Het is leuk en je leert een ander persoon met hoog-functionerend autisme kennen – Je krijgt een bol.com bon van €5,-.

  Privacy Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld, dus ook de inhoud van jullie gesprek en je beschrijving van de persoonlijke herinnering. Nadat wij alle onderzoeksgegevens hebben verzameld, zal ervoor worden gezorgd dat je gegevens niet meer terug te leiden zijn naar jou als persoon.

  In het kort: Duur: ongeveer 30 minuten Wanneer: november/december 2018, mogelijk begin 2019 Locatie: Universiteit van Tilburg Beloning: bol.com bon van €5,- Contact/vragen: c.out@uvt.nl Deelname aan dit experiment is niet mogelijk voor personen die een beperking hebben die vloeiend spreken belemmert.

 • 7 mei 2019 Scriptieonderzoek acceptatie diagnose autisme

  Hebt u een kind waarbij de diagnose autisme onlangs is gesteld (niet langer dan 6 maanden geleden) of bent u bezig met onderzoeken? Laat mij weten hoe u omgaat met het accepteren van de (mogelijke) diagnose!

  Lees meer

  Voor het schrijven van mijn scriptie doe ik, Ingrid ter Horst, een onderzoek onder ouders met een kind die de diagnose ondanks heeft gekregen. U kunt mij hierbij helpen door onderstaande enquête in te vullen! Door het invullen kunnen andere ouders beter begeleid worden bij het acceptatieproces. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten. https://saxion.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6P7lnMLXkbTfe9T Alvast bedankt! Ingrid ter Horst

 • 7 mei 2019 Gezocht: (Groot)ouders en/of verzorgers van kinderen met een beperking of met een Rugzakje

  Beste (groot)ouder en/of verzorger, Ik ben Laura Verwaal, een vierdejaarsstudent aan de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs aan Saxion te Deventer. Voor mijn afstuderen doe ik onderzoek naar de wensen en behoeften van gezinnen met kinderen met een beperking en/of met een rugzakje met betrekking tot het ondernemen van uitjes en activiteiten. En hoe deze doelgroep via het internet bereikt kan worden.

  Lees meer

  De ambitie is om in de toekomst beter in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van deze groep.

  Wilt u mij helpen afstuderen? Via onderstaande link kunt u deelnemen aan de enquête.

  https://saxion.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_4Vldz1gqeGYl5OJ

  Onder de deelnemers wordt een VVV-cadeaubon ter waarde van €20,- verloot.

  De enquête zal 5 á 10 minuten tijd in beslag nemen.

  Alvast heel erg bedankt!

 • 7 mei 2019 Gezocht: Tweejarige broertjes en zusjes van kinderen met ASS

  Zebra-Project vanuit Radboud Universiteit, Nijmegen. Voor onze studie naar de oorzaken en het beloop van Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) tijdens de baby- en peutertijd, zoeken wij jonge broers en zussen van kinderen met ASS.

  Lees meer

  In dit onderzoek wordt bestudeerd welke verschillen er zijn in de ontwikkeling tussen jonge kinderen die een oudere broer of zus met ASS hebben, en jonge kinderen die geen broer of zus met ASS hebben. De meeste broers en zussen van kinderen met ASS ontwikkelen zich normaal. Desondanks hebben ze wel een grotere kans op het hebben van ASS dan andere kinderen. Die kans is ongeveer tien tot twintig keer zo groot als in de algemene bevolking. Het Zebra-project heeft als doel de wetenschappelijke kennis en het inzicht over de oorzaken en de vroege ontwikkeling van ASS te vergroten. Met het ontdekken van vroege kenmerken van ASS wordt het wellicht mogelijk om ASS eerder vast te stellen. Hierdoor zouden toekomstige behandeltrajecten eerder kunnen starten. Een vroege behandeling kan bijdragen aan een betere ontwikkeling van een kind met ASS en kan de kwaliteit van leven voor het kind en zijn omgeving verbeteren. Wie kunnen meedoen met dit onderzoek? We zoeken kindjes die tussen de 18 en 36 maanden oud zijn, met een oudere broer of zus met een ASS diagnose. Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd? U en uw kind zullen op 2 dagdelen naar de Radboud Universiteit komen. Daar zal uw kind deelnemen aan een hersenactiviteitmeting, een ontwikkelingsonderzoek en een spelobservatie. Ook zullen we u vragen om online enkele vragenlijsten in te vullen. Vergoeding: U krijgt van ons uw reiskosten vergoed, en daarnaast een vergoeding van 50 euro voor deelname. Informatie: Voor meer informatie kunt u onze website bekijken: zebra-project.nl of contact opnemen met de onderzoekers per mail: zebraprojectNL@gmail.com

 • 7 mei 2019 Onderzoek naar gezinsactiviteiten bij kinderen met een meervoudige beperking

  Aan de KU Leuven en RU Groningen loopt momenteel een onderzoek waarin de gezinsactiviteiten bij kinderen met een meervoudige beperking in kaart gebracht worden en vergeleken worden met gezinsactiviteiten bij kinderen met een enkelvoudige motorische of een enkelvoudige verstandelijke beperking. Met deze informatie willen we graag meer inzicht krijgen in het belang van bepaalde gezinsactiviteiten voor de ontwikkeling van uw kind. We willen dit vervolgens graag vertalen naar adviezen over welke activiteiten de ontwikkeling van een kind met een ontwikkelingsachterstand kunnen stimuleren.

  Lees meer

  Graag zouden wij uw medewerking vragen om een online vragenlijst in te vullen.

  U wordt gevraagd om een vragenlijst in te vullen met het oog op jullie zoon/dochter, die:

  • tussen 6 en 59 maanden oud is
  • een grote verstandelijke ontwikkelingsvertraging en/of een grote motorischeontwikkelingsvertraging heeft De vragenlijst kan volledig online worden ingevuld via deze link: http://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_3EFg2X9hn6LLC8l Het invullen van de lijst neemt ongeveer 1 uurtje in beslag; waarbij het zeker mogelijk is om tussentijds op te slaan en later verder te werken. Indien jullie een voorkeur hebben om de vragenlijst op papier in te vullen, zijn de onderzoekers zeker bereid dit aan jullie te bezorgen en de verzendingskosten te vergoeden. Uiteraard wordt uw privacy gewaarborgd en worden alle gegevens anoniem én enkel in kader van dit onderzoek verwerkt. Bij verdere vragen mag u altijd contact opnemen met de onderzoekers op het mailadres oga@kuleuven.be of het telefoonnummer +32 (0)16 37 68 92 (Ines Van keer, België).
 • 7 mei 2019 Onderzoek naar het zelfbeeld van kinderen en jongeren met en zonder ASS

  Recent gestart aan de Universiteit van Amsterdam: Een onderzoek naar het zelfbeeld van kinderen en jongeren met en zonder een autisme spectrum stoornis. Dit met het doel om meer aandacht te vragen voor het zelfbeeld bij jongeren met autisme en hier meer inzicht over te krijgen. Bij deze willen wij u graag informeren over het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam naar het zelfbeeld van kinderen met en zonder autisme en u vragen om deel te nemen aan het onderzoek.

  Lees meer

  Kinderen en jongeren met autisme kunnen bijkomende problemen hebben. Hierdoor zou het zo kunnen zijn dat ze een minder positief zelfbeeld hebben dan kinderen zonder autisme. Dit is echter nog niet onderzocht. Door dat te onderzoeken kunnen we erachter komen of kinderen met ASS meer kans hebben op een negatief zelfbeeld dan kinderen zonder ASS en mogelijk behandeling nodig hebben die gericht is op het verbeteren van hun zelfbeeld. Om iets te kunnen zeggen over het zelfbeeld van kinderen en jongeren met autisme, zijn we op zoek naar kinderen met autisme en kinderen zonder autisme tussen de 8 en 18 jaar. Daarom willen wij u, als ouder, en uw kind vragen deel te nemen aan dit onderzoek. Wat houdt deelname aan het onderzoek nu precies in? Wij vragen u als primaire verzorger om online vragenlijsten in te vullen. U krijgt per mail de vragenlijsten toegestuurd om zelf via internet in te vullen, over hoe u denkt dat uw kind zichzelf ziet. Dat duurt ongeveer een half uur. Daarnaast vragen wij uw kind om eenmalig vier taken te doen, waarvan twee computertaken. De taken hebben betrekking op hoe uw kind zichzelf ziet. Dit duurt naar verwachting 75 minuten. We spreken graag een locatie en tijdstip af die u en uw kind het beste uitkomen, dan kan dus ook bij u thuis. Uiteraard zullen alle gegevens, verkregen door het onderzoek, anoniem verwerkt worden. Ook zal nooit informatie van het onderzoek, zonder uw toestemming, gedeeld worden met derden. Wij hopen van harte dat u mee wilt werken aan ons onderzoek. Door mee te werken helpt u mee aan het verbeteren van het behandelaanbod en daarmee ook aan de hulp die beschikbaar is voor kinderen met autisme. Als u mee wilt doen aan dit onderzoek kunt u op een moment dat het u uitkomt dit onderzoek starten door op onderstaande link te klikken. Hierdoor komt u direct bij de online vragenlijsten voor u als ouder (het invullen duurt dus ongeveer 30 minuten). https://nlpsych.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_2hgY5WrwGp1uzyZ Wanneer u nog vragen heeft over het onderzoek, kunt u ook altijd contact opnemen via zelfbeeldonderzoek@gmail.com. Met vriendelijke groet, Anne Janssen en Noet Maas onder begeleiding van dr. Bianca Boyer

 • 7 mei 2019 Prikkelgevoeligheid en Gedragsproblemen bij Autisme Verbeteren

  Veel kinderen met autisme (en epilepsie) hebben moeite met het verwerken van prikkels uit de omgeving. Hierdoor hebben kinderen bijvoorbeeld concentratieproblemen, boze buien of last van geluiden. Dit zijn problemen die veel kinderen met autisme dagelijks ervaren. Op dit moment zijn er onvoldoende behandelmethoden om deze ontwikkelingsproblemen te verbeteren. Om deze reden heeft het UMC Utrecht in samenwerking met Jonx Groningen de BASCET-studie opgezet: een nieuwe, veilige behandeling gericht op het verbeteren van gedrag en prikkelgevoeligheid.

  Lees meer

  In dit onderzoek krijgen kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS) en/of epilepsie een plaspil, genaamd bumetanide, die gedrag- en prikkelproblemen moet verbeteren. Bumetanide is een plaspil die al jaren veilig wordt gebruikt bij kinderen en volwassenen. De pil zorgt ervoor dat de chloorniveaus in de zenuwcellen verlagen waardoor verstoorde hersenactiviteit weer in balans komt. Wie kunnen deelnemen? Deelnemers kunnen meedoen in het UMC Utrecht of bij Jonx Groningen. Kinderen van 5-15 jaar met een ASS diagnose en/of epilepsie komen in aanmerking voor het onderzoek. Ze krijgen 3 maanden een behandeling met bumetanide of een placebo. Vooraf vind een verkorte IQ-test en ontwikkelingsinterview plaats en worden er vragenlijsten ingevuld. Deze vragenlijsten worden na het onderzoek nogmaals afgenomen. Tijdens het onderzoek zijn er controles om de reactie op het medicijn in de gaten te houden. Meer informatie? Ouders kunnen contact opnemen met het onderzoeksteam van het UMC Utrecht of Jonx Groningen. Het onderzoeksteam zal een uitgebreide informatiebrief opsturen en daarna telefonisch contact opnemen om vragen te beantwoorden. UMC Utrecht: BASCET@umcutrecht.nl Jonx Groningen: ATN-BASCET@lentis.nl Het onderzoeksteam van de BASCET-studie

 • 7 mei 2019 Onderzoek overstap jeugd- naar volwassenenggz

  De werkgroep Zorgtransitie van de Academische Werkplaats Autisme Samen Doen! doet onderzoek naar de overstap van de jeugdggz naar de volwassenenzorg. Wij zoeken jongvolwassenen met autisme (18-25 jaar) die hun ervaringen willen delen

  Lees meer

  Hoe verliep jouw overgang van de Jeugd GGZ naar de volwassenenzorg?

  Als jij vóór je 18e de diagnose autisme hebt gekregen, zijn we benieuwd naar jouw ervaringen

  met deze overgang!

  Het duurt slechts 10-15 minuten! Deel jouw ervaringen via:

  https://limesurvey.hr.nl/index.php/483597?lang=nl

  Lees meer over het onderzoek in deze pdf

 • 7 mei 2019 Onderzoek naar de effecten van deelname aan een lotgenotengroep

  Medewerking gevraagd aan mijn onderzoek naar de effecten van deelname aan een lotgenotengroep voor volwassenen met een ASS-diagnose met een normale tot hoge intelligentie.

  Lees meer

  Voor mijn studie (autisme specialist Rino Hogeschool te Utrecht) werk ik aan een praktijkonderzoek in samenwerking met Stichting MEE (Heerlen) en Stichting Lotgenotengroep Autisme Limburg. Dit praktijkonderzoek meet de effectiviteit van lotgenotencontact. Daarnaast is uw persoonlijke mening van belang in dit onderzoek. In dit praktijkonderzoek is de centrale hypothese: Lotgenotencontact, voor volwassenen met een ASS-diagnose, draagt bij aan een beter sociaal netwerk, meer sociale steun, empowerment en zelfwaardering waardoor indirect de kwaliteit van leven bevorderd wordt, en volwassenen met een ASS-diagnose minder een beroep hoeven te doen op (betaalde) zorg. Met de resultaten van dit onderzoek worden aanbevelingen gedaan om de effectiviteit van lotgenotengroepen te behouden of verder te ontwikkelen. De antwoorden worden anoniem verwerkt. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Mocht u nog vragen willen stellen of feedback willen geven, stuur dan een mail naar: autisme2112@gmail.com

  Klik op onderstaande link om naar de vragenlijst te gaan. http://www.thesistools.com/web/?id=535869 Dank voor u medewerking, Marlien Pijler

 • 7 mei 2019 Deelname Nederlands Autisme Register (NAR)

  Inzicht in de leefsituaties van mensen met autisme

  Lees meer

  Het Nederlands Autisme Register (NAR) is opgericht door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam. Het doel van dit register is om via online vragenlijsten zoveel mogelijk informatie te verzamelen over mensen met autisme in Nederland. Hierdoor kunnen we meer inzicht krijgen in de verschillen tussen mensen met autisme.

  In het register kunnen kinderen én volwassenen met autisme worden ingeschreven. Lees meer op de website van het NAR

  Klik hier voor de folder over het Nederlands Autisme Register (PDF, 300 Kb)

  Doe mee aan het Nationaal Autisme Register

 • 6 mei 2019 Thuisloze man in Almelo zoekt begeleid wonen

  Ik ben een rustige man van midden veertig en ben door mijn autisme (AS 3) in ernstige problemen gekomen. Momenteel ben ik thuisloos sinds 1 november 2018, de weg in hulpverleningsland vind ik erg moeilijk.

  Lees meer

  Hulp van maatschappelijk werk was niet toereikend, het is zover gekomen dat ik een briefadres had bij Tactus daklozenopvang. Maar ik durf er niet naar toe om mijn post op te halen, dus inschrijving is beëindigd. Zodoende heb ik nu weer geen inschrijfadres. Inkomen kwam uit de ziektewet (die nu opgeschort wordt, omdat ik niet ben ingeschreven.) Oftewel nu ook geen inkomen meer.

  Via wijkzorg Almelo is er een zorgindicatie toegezegd, maar dan moet ik eerst een woning hebben.

  Begeleiding is noodzakelijk voor mij om alles op de rit te krijgen en stabiliteit te vinden. Tevens heeft zich de mogelijkheid voorgedaan om eindelijk als zelfstandige te gaan werken. Daar ik een man met twee rechterhanden ben, kan ik erg veel. Maar ik kan me niet inschrijven bij de Kamer van Koophandel, omdat ik geen gba-registratie heb. Dus ik heb dringend een begeleid wonen plek nodig.

  Kun jij me helpen? Mail dan naar vascovanderbeek@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Wooninitiatief voor jongvolwassenen met ASS zoekt bewoners

  ’t Hoge Veld is een ouderinitiatief van ouders die lang op zoek zijn geweest naar een woonvoorziening voor hun (jong) volwassen kind met ASS. De droom is een kleinschalige, huiselijke en veilige woonomgeving te ontwikkelen in boerderij ’t Hoge Veld in Duiven.

  Lees meer

  Dit is een monumentale boerderij, nu nog een bouwval, die de komende jaren met provinciale en gemeentelijke subsidie kan worden verbouwd. In het hoofdgebouw worden acht
  wooneenheden gerealiseerd met een aantal gemeenschappelijke ruimtes en een ruimte voor het begeleidingsteam.

  ‘t Hoge Veld is bestemd voor jongvolwassenen (rond 20-30 jaar met een normale intelligentie of hoger) die door hun ASS (nog) niet zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan 24/7 ondersteuning (en daarvoor een passende maatwerk indicatie hebben).

  Er zijn met regelmaat informatieavonden, zie voor meer informatie en contact www.hogeveld.org

 • 6 mei 2019 Beschermde woonplek gezocht voor dochter (21)

  Voor mijn dochter van bijna 21 jaar met ASS en normale intelligentie zoek ik met spoed een beschermde woonplek. Liefst 24/7 begeleiding. Zuid Holland heeft de voorkeur.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar Angelique Stigters, a.m.stigters@gmail.com

 • 6 mei 2019 Darrius heeft plek voor twee jongeren met BW-indicatie

  Darrius Wooninitiatief Westzaan is gevestigd in de regio Zaandam. Darrius heeft plaats voor 2 jong volwassenen vanaf 18 jaar met een beschermd wonen indicatie. Wij werken vanuit pgb. Over een periode van 3 jaar leer jij zelfstandig wonen.

  Lees meer

  Meer info op www.darrius.nl Neem gerust contact op voor meer informatie. Dat kan via bianca.schreuder@gmail.com

 • 6 mei 2019 Huisgenoot (vanaf 22 jaar) gezocht voor appartement in Lunteren

  Wij zoeken een jongere vanaf 22 jaar met LVG en autisme die het leuk zou vinden om samen met onze zoon van 22 in Lunteren met PGB zorginzet in een appartement te gaan wonen.

  Lees meer

  Het huis heeft 3 slaapkamers, keuken en woonkamer om zo te integreren in de samenleving. Wel graag een dagbesteding voor overdag, geen agressief type en niet-rokend het liefst. Gezelligheid staat centraal.

  Lijkt je dit wat of wil je van gedachten wisselen met elkaar? Bel dan naar Mirjam Hunze op 06 – 52497061 of mail naar mirjamhunze72@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Cliënte (begin 40 jaar) zoekt passende woonplek op rustige locatie

  Cliënte (begin 40 jaar) is op zoek naar een passende woonplek op een rustige locatie. De woning mag in heel Nederland staan, liefst wel een bosrijke omgeving. Alle tips zijn welkom!

  Lees meer

  Er is ook interesse om een eigen wooninitiatief te starten, misschien kunnen we hierover in gesprek met elkaar.

  Mail gerust naar mvis@riwis.nl

 • 6 mei 2019 51-jarige man met autisme (dakloos) zoekt fijne woonplek

  Inmiddels 51-jarige man met autisme (dakloos) zoekt fijne woonplek. Heb een geldige WMO-indicatie voor de regio Haaglanden maar men heeft mij laten barsten.

  Lees meer

  Ben wanhopig op zoek naar een prikkelarme woonplek.Bij stichting Limor ben ik bijna doorgedraaid door geluidsoverlast en verkeerde mensen om mij heen. Die hebben mij 22 januari jl. eruit gepleurd en ik kon het verder lekker uitzoeken. Geen vervolgplek/zorg – niets dus.

  Didier, jdijk10844@gmail.com

 • 6 mei 2019 Wooninitiatief ‘t Hoge Veld Duiven (bij Arnhem)

  ’t Hoge Veld is een ouderinitiatief van ouders die langdurig op zoek zijn geweest naar een woonvoorziening voor hun (jong)volwassen kind met ASS. De wens is een kleinschalige, huiselijke en veilige woonomgeving te ontwikkelen in boerderij ’t Hoge Veld.

  Lees meer

  Dit is een monumentale boerderij die de komende periode wordt verbouwd. In het hoofdgebouw worden acht wooneenheden gerealiseerd met een aantal gemeenschappelijke ruimtes en een ruimte voor het begeleidingsteam.

  ‘t Hoge Veld is bestemd voor jongeren (20-30 jaar met een normale intelligentie of hoger) die door hun ASS (nog) niet zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan 24/7 ondersteuning. Met deze ondersteuning kunnen zij wonen en functioneren in een beschermde, huiselijke omgeving.

  Wij zijn op zoek naar bewoners. Als u nieuwsgierig bent en belangstelling hebt voor het wooninitiatief, neem dan contact op via de website www.hogeveld.org

 • 6 mei 2019 Samen een kleinschalig beschermd wonen project opzetten in Zeist?

  Ik ben een ouder van een 19-jarige zoon met autisme en ben op zoek andere ouders of vertegenwoordigers die willen participeren in het opzetten van een kleinschalig ‘beschermd wonen project in de gemeente Zeist’.

  Lees meer

  Het betreft een op te zetten ouderinitiatief voor jongeren/jongvolwassenen met autisme die een normale tot hogere intelligentie hebben. De toekomstige bewoners moeten de regie over hun leven in eigen handen willen nemen, hun eigen voordeur kunnen beheren, open staan voor begeleiding op maat, een eigen inkomen uit werk of uitkering hebben. We willen graag een groep vormen met bewoners die elkaars goede buur zijn en elkaar ook kunnen ondersteunen bijvoorbeeld op sociaal vlak binnen de op te zetten woonvoorziening.

  Voor het opzetten van een dergelijk initiatief wordt van de ouders / vertegenwoordigers gevraagd, bereid te zijn een actieve rol te nemen binnen het op te zetten project.

  Wonen:
  De gemeente Zeist heeft bereidheid getoond mee te willen denken in een dergelijk woonvorm. Naar een geschikte locatie moet nog actief gezocht worden.

  Zorg:
  In onze visie willen wij de zorg zelf inkopen; een deel van het PGB van alle deelnemers zal worden besteed aan basiszorg, zoals:
  – Bevorderen zelfredzaamheid
  – Huishoudelijke zaken zoals: koken, boodschappen, schoonmaak etc.
  – Bieden van structuur
  – Eventueel hulp bij financiële diensten.

  Spreekt bovenstaande informatie u, voor uw kind, aan en wilt u meer informatie, mail of bel mij dan.

  Simone Engelmann
  s.engelmann@ziggo.nl
  06-44231713

 • 6 mei 2019 Beschermd Wonen locatie gezocht voor vrouw (36)

  Met enige haast een beschermd wonen locatie gezocht voor 36 jarige vrouw met hoge intelligentie, ASS en meervoudige complexe psychiatrische problematiek. De voorkeur gaat uit naar regio Arnhem/Nijmegen of Utrecht/Amersfoort. Ook bij andere opties in het midden en westen van het land graag contact opnemen.

  Lees meer

  Voor de cliënt is het van belang dat zij haar huisdieren mee mag nemen.
  Voor reacties of vragen graag een e-mail sturen naar: marion@horizonbegeleiding.nl

 • 6 mei 2019 Ouders zoeken in Drenthe of Overijssel woonvorm voor dochter (23)

  Wij zoeken een geschikte woonvorm/plek voor onze dochter Liza van 23 jaar met autisme. Zij heeft veel structuur, rust en op z’n tijd ook 1 op 1-momenten nodig. Liefst in een landelijke omgeving in Drenthe of Overijssel.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar kempen1963@gmail.com

 • 6 mei 2019 Vader wil zorgcomplex voor jongeren opzetten in Delden

  Momenteel ben ik mij aan het oriënteren om een nieuw zorgcomplex te gaan realiseren in Delden voor jongeren met Autisme. Mijn zoon staat op een wachtlijst, maar het kan nog jaren duren voor er een plek vrij komt. Mede met het oog op de toekomst zoek ik mede-geïnteresseerden.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar Frans Garritsen, Frans.ga@gmail.com

 • 6 mei 2019 Woonruimte te huur in Den Bosch

  Geerke 185 is een wooninitiatief in Den Bosch dat plaats biedt aan 16 (jong)volwassenen met een normale of hoogbegaafdheid en een autisme spectrum stoornis.

  Lees meer

  Dit wooninitiatief biedt de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk in een zo normaal mogelijke woonomgeving te wonen. Huurders betalen hun huur aan de woningbouwvereniging (Zayas) en krijgen ambulante begeleiding vanuit het autisme-team van Cello.

  De meest essentiële gedachte die ten grondslag ligt aan Geerke: ‘zo normaal mogelijk met steun daar waar nodig’. De rol van ouders en familieleden wordt als zeer belangrijk gezien, hun deskundigheid en ervaringen met de cliënt worden door ons meegenomen in de te bieden zorg. De cliënt bepaalt echter de uiteindelijke rol en inbreng van de ouders. Per direct is er een appartement beschikbaar.

  De Eerste Donk (stichting de Loopplank) is een ouderinitiatief in Den Bosch, dat voorziet in woonruimte voor 13 (jong) volwassenen met een normale of hoogbegaafdheid en een autisme spectrum stoornis.

  Ook hier betalen de huurders huur aan Cello (Cello is huurder van woningbouwcorporatie) en krijgen ze begeleiding vanuit het autisme-team van Cello. Binnenkort komt ook hier een appartement beschikbaar.

  Meer informatie kun je verkrijgen bij Renate van den Broek, Manager zorg en dienstverlening Cello, via rvandenbroek@cello-zorg.nl of 06-54650528.

 • 6 mei 2019 Rustige woonruimte in de natuur gezocht

  Ik zoek wat velen zoeken en wat er (nog) niet is. Een rustige veilige plek in de natuur om te wonen en mezelf te zijn. Als ik de oproepjes hier lees, ben ik niet de enige.

  Lees meer

  Het liefste wil ik dat iemand een heel groot stuk land heeft en daar een paar huisjes met veel ruimte er tussen zodat we allemaal een eigen plekje hebben en bij elkaar op bezoek kunnen als we dat willen/kunnen en dat niets moet….

  Kun je hierbij helpen? Neem dan contact met me op via merel@merel.nu

 • 6 mei 2019 Man van 44 jaar zoekt rustige woning

  Ik, 44 jaar, ben op zoek naar een plek waar ik rustig kan wonen.

  Lees meer

  Een woongroep is eventueel ook een optie. Ik heb in het verleden meerdere woningen gehad via de bekende wooncoöperaties en zit nu inmiddels in mijn 5e woning. Ik kan heel slecht tegen de geluidsoverlast die dikwijls gepaard gaat met huurwoningen uit deze sector. Ik ben hard toe aan rust. Liefst omgeving Rhoon, Poortugaal.

  Reacties kunnen naar erikstols@gmail.com

 • 6 mei 2019 Beschermde woonvorm gezocht voor 50-jarige man

  Ik, 50 jarige man met autisme, ben op zoek naar een fijne plek om te wonen.

  Lees meer

  Ik ben een lieve man die een plek zoekt in een beschermde woonvorm waar ik rustig kan verblijven. Ben onlangs op straat gezet door een instelling en verlang naar een plek waar ik wordt geaccepteerd zoals ik ben. Ik heb een WMO indicatie met verblijf. Locatie is niet relevant.

  Reacties kunnen naar jdijk10844@gmail.com

 • 6 mei 2019 Transgender man op zoek naar begeleid zelfstandige woonruimte in Zuid-Holland Lees meer

  Ik ben op zoek naar een plek met goeie zorg, waar ik een eigen kamer kan betrekken, maar wel de hulp kan inroepen van een begeleider. Ook wil ik graag een gezamenlijke woonkamer, zodat ik het gezelschap heb van anderen en niet altijd helemaal alleen ben. Contact opnemen kan via 06-44932586.

 • 6 mei 2019 Gezocht: woonruimte in Leiden voor lieve, rustige studenten

  Ik ben woon- en ambulant begeleider bij Stumass in Leiden voor een aantal lieve en rustige studenten. Samen met hen ben ik op zoek naar een woonruimte in Leiden waar zij kunnen wonen, nu zij een stuk zelfstandiger zijn geworden na twee jaar wonen bij ons in een beschermd wonen locatie.

  Lees meer

  We zijn dus op zoek naar kamers of eventueel woningen die deze studenten met elkaar willen delen (2-3 studenten). Het zijn geen feestbeesten, maar juist nette, schone en vriendelijke studenten die de kamer/woningen netjes willen houden en ambulante begeleiding blijven ontvangen vanuit Stumass. Kennen jullie woningeigenaren in omgeving Leiden, Voorschoten, Noordwijk, etc die bekend zijn met onze doelgroep en met ons in gesprek willen gaan over eventueel onderverhuren? Of heeft u wellicht andere ideeën hoe wij onze studenten kunnen helpen aan volgende stap naar zelfstandigheid? Dan willen we u graag te woord staan! Ik ben bereikbaar via 06-23460312, of via rosalie.bakker@stumass.nl

 • 6 mei 2019 Plek voor nieuwe bewoners bij JADOS

  Stichting JADOS heeft op haar locatie in Den Bosch op dit moment ruimte voor nieuwe aanmeldingen.

  Lees meer

  Jados biedt begeleiding aan (jong)volwassenen met een diagnose autisme, in de levensfases studie of werk. Dit doen wij via onze dochterorganisaties Stumass (hbo en wo studenten met autisme), Capito (mbo’ers met autisme) en IVA (werkenden en werkzoekenden met autisme).

  We begeleiden op de domeinen wonen, werken/studeren en leven. De begeleiding is gericht op ontwikkeling naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid.

  Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Capito Den Bosch:
  Ambulante begeleiding voor MBO-studenten met autisme: www.capitowonen.nl

  Stumass Den Bosch:
  Ambulante begeleiding voor HBO- en WO-studenten met autisme: www.stumass.nl

  In Voor Autisme (IVA) Den Bosch:
  Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor werkenden en werkzoekenden met autisme: www.invoorautisme.nl.

 • 6 mei 2019 Rustige, lieve man met autisme zoekt woonruimte

  Als u een hele rustige huurder zoekt: voor mijn leuke neef van 47 jaar ben ik op zoek naar een fijne plek om te wonen.

  Lees meer

  Hij is normaal intelligent en heel rustig en vredelievend. Hij woonde in een huis via de woningbouwcorporatie maar dat was veel te onrustig. Hij heeft altijd zelfstandig gewoond en leidt een vrij normaal leven, alleen werkt hij niet meer. Dat gaf teveel druk. Hij zou graag in een zomerhuis, bakhuisje of chalet bij een boerderij willen wonen of in een goed geïsoleerd appartement (en dat kan ook een deel van een boerderij zijn). Hij zoekt iets in Diepenheim, Markelo, Holten of Goor.

  Reacties graag naar l@emanuel.nl.

 • 6 mei 2019 Bewoners gezocht voor De Blankehoeve

  KOM JIJ BIJ ONS WONEN? Ben jij op zoek naar een woonplek voor jezelf met begeleiding en heb je een zorg indicatie vanuit de WMO? Of ken jij iemand? Wij krijgen plek vrij!

  Lees meer

  De Blankehoeve biedt een Begeleid Wonen en Werken Traject voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. We bieden 24-uurs begeleiding en daarbij begeleid werken (dagbesteding) op het terrein. De leeftijd van de bewoners varieert van 18 tot 36 jaar.

  Ieder persoon is uniek, gelukkig wel! Iedereen is ergens goed in en voor sommige mensen kosten bepaalde dingen iets meer moeite en dat is oké! Voor ons liggen daar kansen om talenten en mogelijkheden te benutten en te helpen ontwikkelen! Ieder heeft daarin zijn eigen tempo en met de juiste begeleiding kan ieder zo volwaardig deelnemen in de maatschappij. Het ontwikkelen van eigen kracht nemen we hierbij als uitgangspunt.

  Het pand beschikt momenteel over 6 (en in de toekomst 8) kamers voor beschermd wonen. Het zijn voormalige hotelkamers die verbouwd zijn tot fijne, lichte kamers met zoveel mogelijk eigen douche en toilet. Iedereen heeft een eigen appartement met woon- en slaapvertrek. Ook is er een gemeenschappelijke woonkamer en keuken.

  Overdag wordt volwaardig meegewerkt op één van de werkplekken op het terrein.
  Deze werkplekken kunnen verschillen want er is genoeg te doen bij De Blankehoeve! Zo kun je werken in de horeca: in de bediening, in de keuken of facilitair. Maar ook het klusteam kan een beroep op je doen, onderhoud genoeg! En als je dan tegen de grens van Drenthe zit betekent dit ook veel groen: de groenvoorziening kan ook altijd handen gebruiken! Kortom: bezig blijven is hier geen probleem! Uiteraard gaat dit altijd op je eigen tempo en onder de juiste begeleiding. Begeleiders hebben wij in alle vormen en maten: koks, bedieningsmedewerkers, een klusjesman én uiteraard woonbegeleiders. Een gezellig team waar je je vast heel snel thuis gaat voelen.

  Onze bewoners kopen zorg in met een PGB budget. Als je bij De Blankehoeve wilt komen wonen, dien je over een geldig indicatiebesluit te beschikken en kom je in aanmerking voor een PGB-budget. Van de PGB-vergoeding wordt begeleiding, zorg en dagbesteding ingekocht. De huur en levensonderhoud betaalt de bewoner vanuit zijn eigen inkomen of Wajong-uitkering.

  Heb je interesse of wil je graag meer informatie (zie ook onze website)? Wij leren je graag kennen! Mail naar info@blankehoeve-zorg.nl of bel naar 050-4062765.

 • 6 mei 2019 Gezocht: rustige woonruimte in de buurt van Amstelveen

  Mijn naam is Miranda, 35 jaar. Ik heb autisme en een normale/hoge intelligentie. Onlangs ben ik naar een zelfstandige woonruimte verhuisd en ik heb enorm veel last van geluid en lastige buren. Daarom ben ik nu op zoek naar een andere woonplek, waar het rustiger is.

  Lees meer

  Met mijn 2 katten ben ik op zoek naar een zelfstandige, rustige woning, het liefst in de buurt van Amstelveen omdat daar mijn dagbesteding zit. Omdat er verder geen organisaties zijn die me verder kunnen/willen helpen hoop ik dat iemand hier iets weet. Alvast heel erg bedankt.

  Reacties kunnen naar hmdvandermolen@gmail.com.

 • 6 mei 2019 Met spoed gezocht: woonruimte voor zoon van 35 jaar met PDD-NOS

  Helaas moet onze zoon zijn huis uit vanwege een wijziging in zijn indicatie.

  Lees meer

  Daarom zijn we met spoed op zoek naar een nieuwe woonplek voor hem, in de omgeving van Schagen.

  Reacties kunnen naar peterconijn@planet.nl

 • 6 mei 2019 Beschikbaar: 2 nieuwe intramurale woon/begeleidingsplekken in Amersfoort

  Alles in huis voor jouw volgende stap: zelfstandig wonen en op eigen benen staan; daar komt voor veel jong volwassenen heel wat bij kijken. En zeker als je leeft met een vorm van autisme of een VG-indicatie.

  Lees meer

  Begin 2019 komen er 2 nieuwe woonplekken vrij bij onze organisatie. We zijn op zoek naar 2 nieuwe bewoners die allebei een eigen kamer krijgen en de keuken en badkamer delen. Leeffijn biedt individuele- en groepsbegeleiding met 16 andere bewoners (geen ambulante begeleiding). Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.leeffijn.nl

  Neem contact met ons op via info@leeffijn.nl.

 • 6 mei 2019 Gezocht: woonvorm voor 22-jarige zoon

  Wij – mijn man en ik – zijn op zoek naar een woonvorm voor onze 22 jarige zoon. Zoveel mogelijk in het gewone leven met 24 uurs een op een begeleiding.

  Lees meer

  Onze zoon heeft een zeer complexe vorm van autisme, is hoogbegaafd en wil niets liever dan leven, Japans leren, piano spelen (Bach) en wiskunde studeren. Zijn beperkingen: dat lukt allemaal niet vanzelf. Hij heeft voortdurende aansturing, geruststelling en positieve aandacht nodig om niet in een – wat zijn behandelaars – psychose noemen te belanden.

  Wij merken dat een zo gewoon mogelijk omgeving hem goed doet. Tegelijkertijd is zeer intensieve begeleiding noodzakelijk. Binnen de ggz instelling waar hij nu verblijft glijdt hij steeds verder af naar GGZ patiënt. Herkenbaar? Welke vorm van wonen is dan wel passend en wie heeft een dergelijke woonvorm waar onze zoon zich verder kan ontplooien. Geen agressie, groot gevoel voor humor en makkelijk in de omgang. Wie heeft een appartement met begeleiding of kan ons verder op weg helpen?

  Reacties kunnen naar astrid.pereboom@live.nl.

 • 6 mei 2019 HBO studente zoekt kamer/studio in Noord-Holland

  Ik (22 jaar) ben op zoek naar een woonplek om omgeving Zaanstreek-Waterland.

  Lees meer

  Liefst zonder dagelijkse begeleiding, want dat heb ik niet meer nodig. Diagnose ASS (Asperger). Het zou fijn zijn als mijn cavia’s mee konden verhuizen.

  Reacties kunnen naar: kayleighxluna@gmail.com

 • 6 mei 2019 Woondroom Schipluiden zoekt nieuwe bewoner

  Op termijn komt er bij Woondroom Schipluiden een appartement beschikbaar voor een nieuwe bewoner. We zijn op zoek naar een bewoner m/v die in de huidige bewonersgroep (leeftijd tot 40 jaar) past en behoefte heeft aan deelname aan groepsactiviteiten.

  Lees meer

  Dit ouderinitiatief is per 1 november 2008 gerealiseerd voor (jong)volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis en normale begaafdheid. In een bestaand complex van 32 huurappartementen heeft Woondroom de beschikking over 7 appartementen. In zes appartementen wonen onze bewoners zelfstandig, zij huren het appartement van de woningstichting. In het zevende appartement is de gezamenlijke huiskamer plus het kantoor voor de begeleiding. De huidige 5 bewoners zijn vier mannen en een vrouw.

  De geboden (woon)begeleiding is geheel op maat en betreft individuele-, groeps- en huishoudelijke begeleiding. Elke bewoner heeft een eigen indicatie en de begeleiding is daarop afgesteld. Elke bewoner heeft een persoonlijk begeleider. Ook de gezamenlijke activiteiten worden begeleid.

  Zes dagen in de week kan ’s avonds (op zaterdag: ’s middags) worden gegeten in de huiskamer. De maaltijd wordt per toerbeurt door een bewoner met begeleider bereid. Na het eten nog gezellig koffie drinken, tv kijken of een spelletje doen. Daarna gaat ieder weer naar zijn/haar eigen huis. Twee zondagen per maand is er ook mogelijkheid voor groepsbegeleiding (incl. maaltijd).

  Woondroom Schipluiden biedt woonbegeleiding welke uit PGB (indicatie met beschermd wonen/WMO) wordt gefinancierd. De woonkosten (huur, levensonderhoud e.d.) worden door de bewoner van eigen loon en/of Wajong uitkering betaald aan de woningstichting.

  Woondroom Schipluiden is een ouderinitiatief . Dit wil zeggen, dat ouders actief betrokken blijven bij hun ‘kind’ en het wooninitiatief. Van ouders wordt onder meer verwacht dat zij blijven meedenken over het te voeren beleid in samenspraak met de andere ouders en begeleiding.

  Interesse? Neem dan contact op via: wilenneldegids@hetnet.nl (secretariaat) of info@woondroomschipluiden.nl

 • 6 mei 2019 Plaats voor twee nieuwe bewoners voor beschermd wonen aan de Burefen in Drachten

  Stichting Samendracht, een ouderinitiatief voor mensen met een Autisme-Spectrum-Stoornis (ASS) met normale tot hogere intelligentie heeft op dit moment plaats voor twee nieuwe bewoners aan de Burefen in Drachten.

  Lees meer

  Heb je ASS met een normale tot hogere intelligentie, ben je 18 jaar of ouder en samen met je ouder/ vertegenwoordiger op zoek naar: – Een eigen appartement – Een beschermde woonplek – Een prikkelarme, rustige omgeving – Een appartement in de directe omgeving van het centrum – Een appartement in de directe omgeving van het openbaar vervoer – Begeleiding door een gespecialiseerd ASS team – Mogelijkheid tot ontmoeting van medebewoners op het steunpunt Als je op bovenstaande ja kunt zeggen, is wonen bij Stichting Samendracht misschien iets voor jou! Wil je meer weten? Kijk dan op onze website: www.samendracht.nl Daar vind je ook alle gegevens betreffende de intakeprocedure. NB: om bij Samendracht te kunnen wonen heb je een indicatie Beschermd Wonen nodig. Voor nadere informatie en aanmelding kun je je wenden tot het bestuur van de Stichting Samendracht: h.bouma@samendracht.nl.

 • 6 mei 2019 Veilige prikkelarme woonomgeving gezocht voor zoon met PDD-NOS en ontwikkelingsachterstand

  HELP mij uit de crisis! Voor mijn zoon van 29 jaar, met PDD-NOS en een ontwikkelingsachterstand zoek ik een veilige prikkelarme woonomgeving om zijn levenskwaliteit te verbeteren.

  Lees meer

  Nodig is professionele ondersteuning en een op een begeleiding Na de vele veranderingen in de samenleving, woon- en werkomgeving is mijn zoon door gebrek aan een stabiele woonplek en leefomgeving overspannen geraakt. Van redelijk zelfstandig functionerend is mijn zoon in acht jaar tijd totaal veranderd in een 24 uurs afhankelijk
  Intensieve zorgvrager. Wie helpt mijn zoon aan een woonplek met bij voorkeur mogelijkheden voor muziek uitoefening en therapie om weer meer mens te worden?

  Reacties kunnen naar i.v.d.tuinweldam@gmail.com.

 • 6 mei 2019 Logeeradres in Amersfoort gezocht voor door de week

  Logeeradres in Amersfoort gezocht voor door de week. Mijn hoog-intelligente zoon met ASS (22) start in december een opleiding in Amersfoort en logeert daar graag een aantal nachten doordeweeks om het reizen te beperken.

  Lees meer

  De opleiding duurt een klein jaar.

  Reacties graag naar: lsamson@upcmail.nl

 • 6 mei 2019 Kleinschalig woonproject starten: wie wil meedoen?

  Hi, ik ben moeder van een jongen van 12 jaar met autisme en licht verstandelijke beperking. Wij wonen in gemeente Lansingerland. Omdat onze zoon veel begeleiding nodig heeft zijn wij aan het kijken voor mogelijkheden om een kleinschalig woonproject te starten.

  Lees meer

  Onze woonplaats ligt centraal tussen Rotterdam en Den Haag en is bereikbaar met openbaar vervoer, RandstadRail. Het lijkt ons een fijne locatie maar ik ben open voor andere suggesties. Graag komt ik met andere mensen in contact die mee zouden willen doen. Groeten,  Anna

  aniaschoone@gmail.com

 • 6 mei 2019 Met spoed woonruimte gezocht in Noord-Holland

  Vóór eind november moet ik een nieuwe woonruimte gevonden hebben, waar ik mij ook kan inschrijven. Een rustig huis zonder veel prikkels (waaronder ook roken en huisdieren) in omgeving Amsterdam/Haarlem/Utrecht/Amersfoort.

  Lees meer

  Ik ben een nette, zelfstandige, 34-jarige vrouw met ASS die graag op zichzelf is, maar ook wekelijks de deur uit gaat voor culturele activiteiten en sociale interactie met vrienden. Ik ben ook een grote liefhebber van natuur. Helaas zie ik al bijna tien jaar af in Amsterdam in rottige kamertjes bij nare mensen in huis. Wie helpt mij aan een beetje meer rust en stabiliteit? Groet,

  Martineavondrood84@gmail.com

 • 6 mei 2019 Medebewoner gezocht voor rustige en gezellige woning in Den Haag

  Medebewoner gezocht voor rustige en gezellige woning waar al 2 bewoners met ASS wonen.

  Lees meer

  De voorkeur gaat uit naar een vrij zelfstandig persoon tussen 20-30 jaar met bezigheden buitenshuis. De woning bevindt zich in het centrum van Den Haag.

  De kamer is per 1 november a.s. beschikbaar.

  Reacties graag naar: joepopwerk@gmail.com

 • 6 mei 2019 Woonruimte gezocht voor zoon met asperger

  Ik zoek woonruimte voor mijn zoon met asperger, bovengemiddeld intelligent. Het liefst met een vorm van beschermd wonen, aangezien hij ook kampt met depressie en angsten.

  Lees meer

  In de buurt van Kaatsheuvel. Hij is gestopt met zijn studie en moet worden geholpen met dagbesteding.

  Reacties graag naar: vinkheusden@hetnet.nl

 • 6 mei 2019 Met spoed woonruimte gezocht, omgeving Amsterdam

  Mijn naam is Thijs, ik ben 26 jaar en opgegroeid in Amsterdam, dit vind ik een fantastische stad. Zelf heb ik sinds mijn 23ste de diagnose ASS. In Amsterdam ben ik nog altijd met veel plezier werkzaam in de smartphone scene bij The Fixables. Waar ik met Macbooks, smartphones en andere technologie dagelijks bezig ben. Omdat ik mijn kamer moet verlaten ben ik op zoek naar een relaxte omgeving.

  Lees meer

  Hier loop ik op dit moment erg tegenaan, vooral omdat het hospiteren voor mij lastig blijft wegens mijn ASS. Zelf ben ik een rustig persoon met mijn eigen leven, maar ik kan er erg van genieten om soms samen met anderen iets te gaan doen, bijvoorbeeld samen eten, filmpje kijken of een spelletje spelen. Zelf ben ik netjes en respecteer ik de privacy van anderen. Kort iets persoonlijk over mij, ik ben een enthousiast, open en een empatisch persoon. Het is voor mij belangrijk dat iedereen waarmee ik woon zichzelf kan zijn, respect is daarin voor mij belangrijk. Ik heb een brede interesse, maar vooral series, films en spellen vind ik leuk. Elke dinsdag ga ik naar ‘Friends & Foes’ om daar Magic: The Gathering te spelen met vrienden, soms host ik daar zelf events. Alle tips zijn erg welkom voor mij, zeker in omgeving Amsterdam is het voor mij erg lastig om iets nieuws te vinden. Vandaar dat ik deze oproep ook hier heb geplaatst. Groetjes Thijs

  Reacties graag naar: wupperd@gmail.com

 • 6 mei 2019 Bewoners gezocht voor kleinschalig zorginitiatief/begeleid wonen in Chaam

  Bewoners gezocht voor een kleinschalig prikkelarm zorginitiatief / begeleid wonen in Chaam.

  Lees meer

  Middenin de natuur gaan we een boerenschuur verbouwen voor 4 bewoners, elk met een eigen woon/slaapkamer (30m2) met eigen douche, toilet en een gezamenlijke keuken/woonkamer. Specifiek voor mensen met autisme en een “normale” intelligentie. Mensen die net niet genoeg hebben aan begeleid zelfstandig wonen, die behoefte hebben aan een bepaalde geborgenheid en aanwezigheid van anderen maar ook prima tijden alleen kunnen zijn. Begeleiding zal geboden worden door eigenares van de boerderij, dus niet telkens andere gezichten maar 1 aanspreekpunt. Voorkeur gaat uit naar mensen uit de regio maar uiteraard mogen anderen zich ook melden voor meer informatie.

  Reacties graag naar: natasjameersman@gmail.com

 • 6 mei 2019 Wooninitiatief in Gelderland gezocht

  Zoek voor mijn dochter (inmiddels 40 jaar autistisch, normaal begaafd) met een zoon van bijna 12 jaar een Wooninitiatief in de Regio Gelderland.

  Lees meer

  Reacties graag naar: smakie@live.nl

 • 6 mei 2019 Met spoed gezocht: rustige woning in Arnhem-Noord of omgeving

  Met spoed gezocht een fijne, rustige woning in een groene omgeving in Arnhem-Noord/Velp of Oosterbeek of een dorp in die omgeving. Ben afhankelijk van OV of fiets. Ben een rustige persoon met veel creatieve passies en wil i.v.m. mijn prikkelovergevoeligheid voor geluiden een fijne plek, waar ik tot rust kom.

  Lees meer

  Huidige flat ligt aan een schoolplein met doorlopend gekrijs van kinderen; trek ik niet… was onbekend toen ik hier kwam.

  Wie helpt me ? Ik zou ontzettend dankbaar zijn en weer lekker verder kunnen genieten van mijn leven en iets betekenen voor anderen… Ik kan max. 600 euro per maand betalen vanwege lage inkomsten. Liefst zo min mogelijk buren en goed geluids-geisoleerd. Denkt u met me mee? Mijn dank is zeer groot!!

  Reacties graag naar: i.tenbensel@gmail.com

 • 6 mei 2019 Beschermd/zelfstandig wonen voor rustige en lieve zoon met autisme (16)

  Ouders zoeken naar een mooie en fijne plek m.b.t. beschermd/zelfstandig wonen voor rustige en lieve zoon met autisme die nu 16 jaar is. Onze zoon staat op 2 wachtlijsten, maar het blijkt dat dit ontzettend lang gaat duren. Zoon is juist zeer gedreven om zelfstandig/beschermd te gaan wonen en is momenteel nu één jaar bezig met een voortraject in Het Logeerhuis.

  Lees meer

  Informatie omtrent alles wat hiermee te maken heeft is vrij beperkt tot nu toe! Als ouders zijn wij op zoek naar een mooie “stek” voor onze zoon waar hij over een niet al te lange tijd voor in aanmerking zou kunnen komen. Het liefst in omgeving Haarlem / Velsen / IJmond. Andere mogelijkheden zijn absoluut bespreekbaar.

  Wie o wie kan ons a.u.b. goede en duidelijke informatie geven ? Alvast enorm bedankt!

  Reacties graag naar ilse.peters21@gmail.com

 • 6 mei 2019 Woonruimte gezocht

  Ik, Rob, zoek woonruimte. Met gedeelde faciliteiten zoals wasmachine, keuken e.d. Ik heb ASS en ben 66 jaar oud. Het maakt niet uit wáár ik zal wonen hoewel ik een lichte voorkeur heb voor het oosten en zuiden van ons land.

  Lees meer

  Ik vind het onzin om op mijn leeftijd als vrijgezel nog een compleet huis te bewonen. Ik heb ervaring met jarenlange inwoning en ik kan ook beperkt mantelzorger zijn. Ik weet wanneer de anderen met rust te laten maar ook wanneer juist even contact te maken….

  Reacties graag naar ackermansster@gmail.com

 • 6 mei 2019 Iedereen de prikkels van een goed leven laten ervaren!

  Stichting Inversa richt zich uitsluitend op (jong) volwassen mensen met een stoornis in het autistisch spectrum en een verstandelijke beperking. Door een hernieuwde focus van onze activiteiten zijn een aantal kamers in onze 2 zorgboerderijen vrij gekomen.

  Lees meer

  Wij bieden 24-uurs zorg inclusief dagbesteding op 2 prikkelarme boerderijen, rustig gelegen in het Groene Hart. Van het systeem rondom de bewoners wordt een zekere participerende inzet verwacht. Een initiatief als dit werkt bij de gratie van ieders inzet. Met z’n allen maken we het mooi. We zullen kritisch kijken of opname in de bestaande groep bewoners mogelijk is.

  Reacties graag naar info@inversa.nl

 • 6 mei 2019 De Blankehoeve krijgt op korte termijn plek vrij binnen ons Begeleid Wonen en Werken Traject!

  Herberg De Blankehoeve is een horecabedrijf in het mooie en rustige Noordlaren mét toegevoegde waarde. Het team bestaat voor een deel uit (jong)volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt die begeleiding krijgen van het vaste team professionals. De Blankehoeve heeft op korte termijn plek vrij om te komen wonen én werken!

  Lees meer

  Deelnemers met 24-uurs begeleiding wonen beschermd boven de Blankehoeve. De voormalige hotelkamers zijn omgebouwd tot volwaardige woon/slaapkamers met daarbij een gezamenlijke woonkamer en keuken. Deze kamers zijn naar eigen smaak in te richten. Bij het Begeleid Wonen & Werken Traject van Blankehoeve krijg je een persoonlijke begeleider waarmee je wekelijks je ontwikkeling bespreekt. Je praat over dingen die goed gaan, maar ook over dingen nog niet zo goed gaan. Dat kunnen bijvoorbeeld onderwerpen zijn op het gebied van werken, wonen of sociale vaardigheden. Samen met je begeleider stellen we een plan op. In dit plan staan doelen die je in de toekomst wilt halen. Dat kan erg uiteenlopend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het huishouden of schoonmaken, maar ook sociale vaardigheden kan een struikelblok zijn. Samen met je begeleider gaan we eraan werken om deze punten te verbeteren. Belangstelling of graag meer informatie? Bel naar 050 – 4062765 of mail naar info@blankehoeve.nl

   

 • 6 mei 2019 Woon/zorgplek creëren

  Als ouder van een zoon 16, bijna 17 met autisme zou ik graag in contact komen met ouders van normaal- tot hoogbegaafde jongeren met autisme die niet zelfstandig kunnen wonen maar intensieve begeleiding nodig hebben, woonachtig in de omgeving Harderwijk.

  Lees meer

  De bedoeling is dat we, wanneer er voldoende ouders zijn, onze krachten kunnen bundelen en kijken wat de mogelijkheden zijn om in samenwerking met een zorgpartner en gemeente een nieuw wooninitiatief te realiseren. Graag contact opnemen via mailadres: woonzorgplek@gmail.com

   

 • 6 mei 2019 Bewoner gezocht voor kleinschalig woonproject in Den Haag

  Midden in de (rustige) Vruchtenbuurt van Den Haag bieden wij individuele begeleiding aan jongvolwassenen met ASS. We zijn een kleinschalige organisatie en bieden (woon)begeleiding op maat. Door het kleinschalige karakter is er intensieve samenwerking en begeleiding mogelijk.

  Lees meer

  Wat kan je verwachten? Een ruime eigen woonkamer en aparte slaapkamer. Je werkt aan je persoonlijke doelen, waarbij de begeleiding voor je klaar staat om je te steunen en te coachen. Ontspanning in je woonomgeving is volop mogelijk: je kan gaan voor de rust in de natuur of de gezellige drukte van de stad. Heb je interesse, wil je meer informatie? Neem dan contact op met Esther Koppert, es_molenaar@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Met spoed rustige woonruimte gezocht

  Voor een cliënt ben ik op zoek naar een zelfstandige woonruimte in een rustige omgeving.

  Lees meer

  Hij woont nu in een 3-kamer appartement in Utrecht Leidsche Rijn waar zowel appartement als omgeving veel te druk is voor hem.

  Hij is overgevoelig voor geluiden en is dan ook op zoek naar een huis in een rustige straat en groene omgeving zonder scholen of speelplaatsen in de buurt. Woningruil is mogelijk.

  Reacties graag naar: adejong@iqcoaches.nl

 • 6 mei 2019 Helder - Beschermd wonen is op zoek naar nieuwe bewoners!

  Helder – Beschermd wonen is een kleinschalig wooninitiatief gelegen in Mook (nabij Nijmegen). Binnen ons gezellige, sfeervolle woonhuis bieden wij begeleiding (24 uur per dag begeleiding aanwezig) en dagbesteding aan bewoners vanaf 23 jaar met een psychiatrische aandoening en/of licht verstandelijke beperking.

  Lees meer

  Het huis heeft 8 ruime slaapkamers, alle voorzien van een wastafel. De sanitaire voorzieningen worden gedeeld met medebewoners. Het woonhuis beschikt over 5 badkamers, 2 keukens en heeft een rustige en ruime tuin.

  Voor meer informatie neem gerust een kijkje op onze website: www.helderbeschermdwonen.nl of bel naar: 06 – 11423583.

 • 6 mei 2019 Ouders gezocht om kleinschalig woonproject op te zetten

  Ouders gezocht om een kleinschalig woonproject voor zes jongens op te zetten op een landgoed in Hollandsche Rading – Lage Vuursche (Utrecht). Er is nog plek voor vier jongens. De leeftijd is afhankelijk van de samenstelling van de groep.

  Lees meer

  Op het landgoed staat een woning (bungalow) welke verbouwd wordt en geschikt gemaakt voor jongens met autisme en ontwikkelingsstoornissen en/of een verstandelijk handicap. Elke bewoner krijgt zijn eigen slaapkamer. De woning staat in een prikkelarme, bosrijke omgeving op een prachtig landgoed. Er staan nog andere gebouwen, onder andere een grote multifunctionele ruimte met sporthal. Het is mogelijk om hierin verschillende ruimtes te maken voor onder andere leermethodes/programma’s, muziek, bewegen, sensorische integratie, fitness en creatieve activiteiten. Allemaal om de ontwikkeling van de jongens te bevorderen. Wij vinden dat ieder kind het recht heeft en de mogelijkheid moet krijgen om te leren. Op het terrein is ook een speeltuin, voetbalveld en gazons. En in de omgeving zijn mooie wandel- en fietspaden. Wij zoeken ouders met kennis en ideeën. En die vooral ook tijd hebben om diverse taken op zich te nemen, zoals werven van fondsen en sponsors voor het financieel mogelijk maken en opstarten van dit project.

  Reacties graag naar: y.jansma@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Plek vrij in kleinschalig wooninitiatief (omgeving Almelo)

  In mijn zeer kleinschalige wooninitiatief met maximaal 3 cliënten is er 1 plek vrijgekomen. Deze plek is voor een jong-volwassene die naar een dagbesteding of werk gaat.

  Lees meer

  Woonsituatie is prikkelarm in het buitengebied in de buurt van Almelo, Overijssel. Betaling vanuit het PGB. Ik, ervaren hulpaanbieder, bied een slaapkamer aan en gebruik van gemeenschappelijke woonkamer, keuken, douche enz. Bij interesse een mailtje sturen naar aswael@hotmail.com , met uw hulpvraag en toelichting voor wie het is.

  Alvast mijn vriendelijke groet.

  Mevr. E. Wolters

 • 6 mei 2019 Jongeman (44) met autisme zoekt kleinschalige woongemeenschap

  Jongeman (44 jaar) met autisme zoekt kleinschalige woongemeenschap in rustige omgeving – bij voorkeur in Zuid-Holland. Wie kan mij hierbij helpen?

  Lees meer

  Reacties graag naar: j-verheul@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Gezocht: Rustige sociale eengezinswoning, omgeving Nijmegen

  Voor mij (vrouw met ASS) en mijn man en dochter van bijna 9 jaar zoek ik een rustige sociale eengezinswoning tot € 710 in de buurt van Nijmegen.

  Lees meer

  Rustig is het sleutelwoord omdat ik prikkelgevoelig ben. Ik heb een indicatie voor een levensloopgeschikte woning.

  Graag reacties wanneer u meer weet. Ik kan aan woningruil doen omdat ik al in een sociale huurwoning woon (Cuijk).

  Reacties graag naar: laluleli@hotmail.de

 • 6 mei 2019 Plek voor nieuwe bewoners bij JADOS in Groningen

  Stichting JADOS heeft op haar locaties in Groningen op dit moment plek voor nieuwe bewoners.

  Lees meer

  Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op de locatie naar keuze: Capito Wonen Groningen: Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor MBO-studenten met autisme: www.capitowonen.nl Stumass Groningen: Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor HBO- en WO-studenten met autisme: www.stumass.nl In Voor Autisme (IVA) Groningen:Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor werkenden en werkzoekenden met autisme: www.invoorautisme.nl

 • 6 mei 2019 Leren om op jezelf te gaan wonen in Waspik

  Resultaat Plus heeft het “oude Raadhuis” in Waspik omgetoverd tot een warm en gezellig woonhuis waarbinnen maximaal 9 (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking, al dan niet gecombineerd met psychiatrische en/of lichamelijke problematiek, met elkaar kunnen leren en oefenen om zo zelfstandig als mogelijk te kunnen wonen in de toekomst.

  Lees meer

  Ons gedreven en deskundig team gelooft dat iedereen ontwikkelingsmogelijkheden heeft als een veilige leer- en leefomgeving is geborgd en ondersteuning is afgestemd op iemands mogelijkheden. Beschermd waar nodig, zelfstandig waar mogelijk. Als bewoner beschik je over je eigen ruime kamer, die je naar je eigen smaak en wensen mag inrichten. De gezamenlijke ruimtes zijn warm en gezellig ingericht. Begeleiding is altijd in de buurt. Met elkaar werk je stap voor stap toe naar alles wat komt kijken bij het op jezelf wonen zoals; leren koken, kleding wassen, jezelf verzorgen en ga zo maar door. Als het haalbaar is, kun je doorstromen naar een appartementje in de buurt met intensieve 24-uurs begeleiding, dit hoeft natuurlijk niet. Samen met je persoonlijk begeleider, je ouders en/of andere belangrijke mensen in je omgeving stellen we een plan en afspraken op hoe we jouw persoonlijke doelen gaan bereiken. Natuurlijk doen we ook leuke dingen met elkaar! Dus wil jij nu of in de toekomst graag leren om op jezelf te gaan wonen in Waspik, meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek of kijkmiddag. Mail naar: info@resultaatplus.nl

 • 6 mei 2019 Gezocht: Woonoplossing voor volwassen autist (35) in West-Friesland

  Help! Ik ben een rustige vrouw met twee binnen-katten die niet goed tegen harde geluiden kan. Mijn familie woont om en nabij Hoorn, dus het zou fijn zijn als ik iets op (brom)fiets afstand kan vinden.

  Lees meer

  Woongeluiden van buren zijn op zich niet zo’n probleem, maar wel als er harde muziek of het slaan met deuren bij komt kijken. Ik heb niet veel ruimte nodig en ben al jaren op zoek naar iets dat ik kan betalen (iets tussen de 350 en 420 euro per maand). Wie oh wie zou mij aan een plekje kunnen helpen?

  Reacties graag naar: hawk_eye47@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Woon/zorgplek creëren voor jongeren die intensieve begeleiding nodig hebben

  Ik zou graag in contact komen met ouders van jongeren met autisme, normaal tot hoogbegaafd, die intensieve begeleiding nodig hebben. Voor deze groep blijkt geen geschikte woon/zorgplek te bestaan binnen de GGZ.

  Lees meer

  Mijn dochter is 26 jaar en verblijft inmiddels 7 jaar in GGZ-klinieken.

  Ik zou graag van gedachten wisselen met andere ouders om te kijken of we zelf een betere woon/zorgplek kunnen creëren, liefst in de regio Haarlem.

  Reacties graag naar: Hanneke Joosten, hannekej@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Woondroom Schipluiden zoekt nieuwe bewoner

  Op zeer korte termijn komt er bij Woondroom Schipluiden een appartement beschikbaar voor een nieuwe bewoner. We zijn op zoek naar een bewoner m/v die in de huidige bewonersgroep (leeftijd tot 40 jaar) past.

  Lees meer

  Dit ouderinitiatief is per 1 november 2008 gerealiseerd voor (jong)volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis en normale begaafdheid.

  In een bestaand complex van 32 huurappartementen heeft Woondroom nu de beschikking over 7 appartementen. In zes appartementen wonen onze bewoners zelfstandig, zij huren het appartement van de woningstichting. In het zevende appartement is de gezamenlijke huiskamer plus het kantoor voor de begeleiding. De huidige 5 bewoners zijn vier mannen en een vrouw.

  De geboden begeleiding is geheel op maat. Elke bewoner heeft een eigen indicatie en de begeleiding is daarop afgesteld. Elke bewoner heeft een persoonlijk begeleider. De gezamenlijke activiteiten worden door groepsbegeleiders begeleid.

  Zes dagen in de week kan ’s avonds (op zaterdag: ’s middags) worden gegeten in de huiskamer. De maaltijd wordt per toerbeurt door een bewoner met begeleider bereid. Na het eten gezellig koffie drinken, tv kijken of een spelletje doen. Daarna gaat ieder weer naar zijn/haar eigen huis.

  Twee zondagen per maand is er ook mogelijkheid voor begeleiding (incl. maaltijd).

  Woondroom Schipluiden biedt begeleiding welke uit PGB (indicatie met beschermd wonen/WMO) wordt gefinancierd.

  De woonkosten (huur, levensonderhoud e.d.) worden door de bewoner van eigen loon en/of Wajong uitkering betaald.

  Woondroom Schipluiden is een ouderinitiatief . Dit wil zeggen, dat ouders actief betrokken blijven bij hun “kind” en het wooninitiatief. Van ouders wordt onder meer verwacht dat zij blijven meedenken over het te voeren beleid in samenspraak met de andere ouders en begeleiding.

  Interesse? Neem dan contact op via: wilenneldegids@hetnet.nl (secretariaat) of info@woondroomschipluiden.nl

   

 • 6 mei 2019 Autismevriendelijke woonvorm gezocht voor man met ASS (47)

  Voor een cliënt met ASS ben ik op zoek naar een autismevriendelijke woonvorm in het midden van het land.

  Lees meer

  Hij is 47 jaar en op zoek naar een prikkelarme beschermd/beschutte woonvoorziening. Daarnaast zou hij gebruik willen maken van dagbesteding. Hij zou heel graag op een plek willen wonen waar huisdieren (poezen) zijn toegestaan.

  Reacties graag naar: m.lammersen@aoverstep.nl

 • 6 mei 2019 FORT K'IJK bij Krommeniedijk Uitgeest

  In een prachtig fort van de stelling van Amsterdam hebben wij 24 studios gecreëerd voor normaal begaafden met Autisme. Het is een woontrainingscentrum. In het fort bieden wij ambulante ondersteuning en ook beschermd wonen. Er is is horeca in het fort waar feestjes en partijen kunnen zijn. Ook is er een belevingscentrum in het fort van het landschap Noord Holland.

  Lees meer

  Het fort biedt ook de mogelijkheid om behandeling te krijgen gericht op autisme/vanuit autisme bekeken.. In het fort komen dagjesmensen voor bijvoorbeeld een kop koffie. Onze cliënten kunnen laagdrempelig sociale contacten opdoen. Het fort is toegankelijk voor mensen met ASS uit iedere gemeente in Nederland. Het verblijf in het fort is altijd voor de duur van 3 jaar. We leiden u graag eens rond. Telly Noutsis Directeur Zorg en Netwerk De Heren van Zorg

  www.fortkijk.nl www.deheerenvanzorg.nl

 • 6 mei 2019 Unieke zorgboerderij voor kattenliefhebbers met ASS

  Stichting Queri wil een unieke zorgboerderij starten in de gemeente Groningen. Wij zoeken hiervoor kandidaten die affiniteit en behoefte hebben aan contact met katten als Animal Assisted Activity. Wij gaan uit van het feit dat het contact met kleine huisdieren bevorderend is voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Wij vangen oude en kwetsbare katten op in een kleinschalige huiselijke omgeving.

  Lees meer

  Onze missie is aandacht voor de behoeften van het dier als individu, maar ook voor de mens als persoon met individuele behoeften. Onze ervaring is dat het contact met katten vooral helend en rustgevend is voor kwetsbare mensen met ASS, en NAH.Stichting Queri is met steun van de gemeente Groningen op zoek naar een locatie waar wij naast dagbesteding met en voor katten, ook beschermd wonen kunnen bieden. Op de locatie komt ook een poezentuin met sociaal café voor ouderen en rolstoel-afhankelijke bezoekers en vrijwilligers. Wij denken aan mensen die in aanmerking komen voor wonen in een zorgboerderij, maar die geen binding voelen met landbouwhuisdieren. In principe willen wij een woongroepje vormen met mensen die ASS hebben, NAH al dan niet met een verstandelijke beperking. Andere belangstellenden mogen ook reageren. Met toekomstige bewoners en ouders wordt overlegd welke zorg nodig is en waaruit deze bekostigd wordt. Belangrijk is het creëren van een woonsfeer waarbij ieder tot zijn recht komt en gerespecteerd wordt in persoonlijke behoeften.

  Leeftijden zijn in principe vanaf 18 jaar voor beschermd wonen en vanaf 16 jaar voor dagbesteding. Onze voorkeur gaat uit naar langdurige zorg vanwege het realiseren van een rustige woonsfeer.

  Belangstelling? Mail naar: querido@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Ouders zoeken vriend voor hun dochter (16) in Friesland

  Voor onze dochter met een lichte vorm van ASS zijn wij op zoek naar een leuke jongen. Zij is 16 jaar en zoekt een jongen voor een relatie. Jongens met de leeftijd tot maximaal 20 jaar mogen reageren. Wij wonen in de provincie Friesland.
  Haar hobby’s zijn muziek, Netflix, voetbal, uitslapen, en leuke dingen doen.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar rene19701@live.nl

 • 6 mei 2019 Fotografe met autisme zoekt onderwerpen voor project

  Mijn naam is Emma en ik heb autisme. Ik ben sinds kort een project gestart genaamd AUTSIDE. Ik maak hierbij posters gecombineerd met mijn eigen fotografie en tekst. Ik probeer er iets komisch van te maken, maar wel serieus bedoeld. Dus ik maak mensen niet belachelijk. Nu ben ik op zoek naar onderwerpen waar mensen met autisme problemen mee ervaren of dingen die ze juist heel goed kunnen door hun autisme!

  Lees meer

  Ik heb gezien dat kort geleden iemand een foto-expositie maakte over autisme. Het is niet mijn bedoeling om diegene na te doen. Ik ben zelf fotograaf en ik heb mijn eigen project.

  Reacties kun je mailen naar Emma Pille, e.pille@planet.nl

 • 6 mei 2019 Vrolijke jongen (12) zoekt maatje in Amstelveen

  Hou jij van spelletjes? Ben je creatief? Heb je geduld en humor? Ben je sportief? Geeft een vrolijk kind met autisme jou een smile op je gezicht?

  Lees meer

  Laat Mantelzorg & Meer jou dan meer vertellen over deze vrolijke jongen van 12 jaar met autisme, die een maatje zoekt na schooltijd op vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur in Amstelveen. Eventueel andere dagen in overleg.

  Bel of mail mij. Daar word ik blij van.
  Helen van der Jagt, Consulent Respijtzorg, Mantelzorg & Meer
  E hvanderjagt@mantelzorgenmeer.nl
  M 06 22 12 29 66
  T 020 333 5353

 • 6 mei 2019 Man (41) zoekt gezelschap in de regio Amersfoort

  Hallo ik ben Ivo, ik ben 41 en heb Asperger. Ik woon in Amersfoort en ben op zoek naar iemand die met mij wat gezelligs wil doen. Ik hou van wandelen, van muziek en vind het leuk zo nu en dan ergens wat te gaan drinken of samen wat te gaan eten.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar: avdw35@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Wetenschappelijke onderbouwing positieve effecten hulphond?

  Beste lezers,
  in verband met de aanvraag voor de trainingskosten van een hulphond bij Autisme voor een cliënt van mij, ben ik op zoek naar een wetenschappelijke onderbouwing van de positieve werking daarvan.

  Lees meer

  Na een teleurstellende reactie van de WMO (die zich verschuilen achter ambtelijke beslissingen) en afwijzing van de zorgverzekeraar op grond van declaratieregels, zou ik graag een beroepsprocedure van de cliënt en ouders willen steunen.

  Reacties graag naar: O.Heredia@ggzingeest.nl

 • 6 mei 2019 Facebookgroep 'Autisme bij ouderen'

  Ik heb een nieuwe Facebookgroep gemaakt met de naam ‘Autisme bij ouderen’. De reden hiervoor is dat er weinig informatie over autisme bij ouderen te vinden is.
  Vrouwen en mannen met een diagnose ASS (of een sterk vermoeden van ASS) die 50 jaar of ouder zijn, kunnen zich hier aanmelden.

  Lees meer

  In deze groep kan men informatie uitwisselen over waar je als 50+ met ASS tegenaan loopt, nieuwsfeiten delen en elkaar helpen met tips. Je bent van harte welkom.
  Aanmelden kan via deze link: https://www.facebook.com/groups/Autismebijouderen/

 • 6 mei 2019 Echtpaar uit Harderwijk zoekt vrienden

  Wij zijn Stephan (47) en Jacqueline (44) en getrouwd. Voor ons samen zoeken we vrienden om eens in de zoveel tijd een uitje mee te doen. We houden van de bioscoop, dierenparken en musea.

  Lees meer

  Reizen is voor ons geen probleem. We wonen in Harderwijk.

  We zien reacties graag tegemoet via scvscheppingen@hotmail.com of jacquelinevandenbeukel@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Oppas gezocht voor zoon (8) in Rotterdam

  Voor onze zoon van 8 jaar (gediagnosticeerd Asperger, wonend in Rotterdam) zoeken wij een oppas. Iemand met een dosis geduld en kennis van ASS die eens in de week een middag en/of een zaterdag onze zoon wil opvangen.

  Lees meer

  Reacties graag mailen naar ankievissers@gmail.com

 • 6 mei 2019 Wie kan mij helpen met het maken van een balansmeter?

  Ik zoek een vrijwilliger of lotgenoot die mij kan helpen met het maken van een balansmeter. Iemand die er misschien al iets meer ervaring mee heeft.

  Lees meer

  Je kunt mij mailen via thea.v.dommelen@home.nl

 • 6 mei 2019 Ouders zoeken thuisbegeleiding voor dochter (23)

  Voor onze dochter van 23 jaar met een beperking – autistisch zoeken wij thuisbegeleiding. Een jonge dame met een relevante diploma op hbo /niveau SPH affiniteit met de doelgroep AUTISME, of die bezig is met deze opleiding. Omgeving Meppel, Steenwijk en omliggende plaatsen.

  Lees meer

  Het gaat om verschillende dagen en uren in de week. Betaling via pgb budget.

  We zien jouw reactie graag tegemoet via kempen1963@gmail.com of 06-29377133.

 • 6 mei 2019 Huiskamerproject in Ermelo zoekt (jong)volwassen deelnemer

  Kleinschalig ‘huiskamerproject’ in Ermelo met 1 deelneemster (23 jaar) is op zoek naar nog 1 (jong) volwassen deelnemer/deelneemster.Van 8:45 uur tot 15:15 uur krijg je een afwisselende invulling van de dag bestaande uit ontspannen bezig zijn met sportieve en huishoudelijke activiteiten, ondernemend en creatief bezig zijn met spel en speelmaterialen, dagelijkse zaken doen als: een boodschap doen, gescheiden afval wegbrengen, enz. Alle activiteiten worden op de deelnemer/deelneemster afgestemd voor wat betreft kunnen en aankunnen.

  Lees meer

  Voornaamste doel is op een ontspannen en belevingsgerichte manier de dag doorkomen waarbij de al aanwezige vaardigheden geprikkeld worden en, indien mogelijk, vaardigheden vergroten.

  De begeleiding wordt gedaan door voorspelbare (oudere) goed opgeleide medewerkers in een huiselijke omgeving. Wij zijn gespecialiseerd in begeleiding voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking in combinatie met autisme. Deze kleinschalige vorm is juist geschikt voor iemand die kwetsbaar is in een grotere groep of setting en gebaat is bij een huiselijke omgeving.
  Voor meer informatie kunt u terecht bij: Zorgonderneming Wadi (Bert Noorderijk en Wendy d’Hooghe) op 06-24417852 of per mail via: wadizorgt@gmail.com

 • 6 mei 2019 Prikkelarm vakantieadres op Texel

  Wij zijn een gezin met een zoon van 11 jaar die autistisch is en een verstandelijke beperking heeft. Twee jaar geleden hebben wij De Rovershut op Texel kunnen overnemen. Een vakantieplek middenin de natuur met heel weinig prikkels. Ons doel is om dit vooral beschikbaar te maken voor gezinnen met een kind / kinderen met autisme en/of een geestelijke beperking.

  Lees meer

  Zoek je nog een vakantieadresje dichtbij huis? Met heel weinig prikkels en hele mooie natuur? En vooral heel laag geprijsd? Misschien is de Rovershut dan iets voor uw gezin.

  De Rovershut is nu nog primitief, maar het doel is om hem in het najaar van 2019 te verbouwen tot een volwaardig vakantieverblijf van deze tijd. Toch is hij nu ook nog beschikbaar om te verhuren aan gezinnen zoals die van onszelf. Wil jij er voor slechts €7,50 pp per dag in laat dan even weten. Kijk op: www.rovershut.nl

  Reacties kun je mailen naar skienjet@gmail.com

 • 6 mei 2019 Voorburgse zoekt vriendje/vriendinnetje voor dochter (10)

  Voor mijn vrolijke dochter met ASS van tien jaar zoek ik een gezellig vriendje en/of vriendinnetje om mee te spelen. Sje is dol op buiten spelen, poppenhuis en zwemmen. Het is een gezellig sociale doedel. We wonen in Voorburg. Tot gauw?

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar ncnf@xs4all.nl

 • 6 mei 2019 Man (25) uit Helmond zoekt vriendin om samen leuke dingen te doen

  Hey! Ik ben Koen, 25 jaar en ik heb PDD-NOS, een vorm van Autisme. In contact met mij merk je daar niet veel of helemaal niets van. Mensen omschrijven me dan ook als sociaal en spontaan. Ik ben via deze weg op zoek naar een leuke meid tussen de 20 en 29 jaar die samen leuke dingen met me wil ondernemen.

  Lees meer

  Het liefst iemand met mijn denkniveau. Ik woon op mezelf in Brandevoort (Helmond) en hou van koken. Ook kijk ik veel naar sport zoals voetbal, wielrennen en schaatsen. Ook hou ik van zeilen en computeren. Het lijkt me leuk om samen met jou te gaan zwemmen, leuke steden te bezoeken en misschien wel samen te gaan zeilen. Een avond thuis met lekker eten en daarna samen op de bank met een leuke film of programma lijkt mij ook leuk om met jou te doen.

  Spreekt deze oproep je aan? Dan hoor ik graag van je! Reacties kunnen naar koen9psv@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Oproep: praat mee over 5 jaar Passend Onderwijs

  Filmhuis Den Haag is op zoek naar een vader of moeder die het leuk vindt om deel te nemen aan een nagesprek bij een film. Op dinsdag 26 maart 2019 organiseren Filmhuis Den Haag en Movies that Matter Festival een nieuwe editie van Filmhuis in Gesprek; een verdiepings- en netwerkbijeenkomst voor docenten en geïnteresseerden in onderwijs. Naar aanleiding van de ontroerende documentaire Junha’s Planet, gaan we met elkaar en met een aantal relevante deskundigen in gesprek over 5 jaar passend onderwijs; wat werkt er goed en wat kan beter?

  Lees meer

  Naar school gaan is spannend voor de elfjarige Junha. In dit tedere portret zien we hoe hij zich met moeite een weg baant door het schoolsysteem, vol welwillende leraren en gedragsexperts, die echter net als Junha’s ouders met de handen in het haar zitten. Liefde en onmacht wisselen elkaar af.

  Het nagesprek bij de film duurt ongeveer 25 min. Het gesprek wordt geleid door een ervaren presentator, die zal bemiddelen tussen het publiek en drie gasten; een ervaren docent uit het regulier onderwijs, een wetenschapper en een ouder.

  Heeft u een zoon of dochter die passend onderwijs krijgt en vindt u het leuk om uw ervaringen te delen met docenten? Mail naar Ester Hendriksen, ester@filmhuisdenhaag.nl.

  Kijk voor meer informatie op: https://www.moviesthatmatter.nl/educatie/studiedagen   

 • 6 mei 2019 Vakantie arrangement voor mensen met ASS

  In het oosten van het land op het Gelders Eiland bieden we de gelegenheid aan mensen met ASS om op vakantie te gaan en gelijkgezinde personen te ontmoeten in je eigen leeftijdsgroep. In onze boerderij met biologisch restaurant hebben we vijf slaapkamers, die we een aantal keren per jaar speciaal beschikbaar willen stellen voor een midweek vakantie van maandag t/m donderdag.

  Lees meer

  De meeste kamers zijn geschikt voor 2 personen, maar als je wilt krijg je een eigen kamer. De groepen bestaan dus tussen de 5 en 9 personen. We hebben 2 badkamers, waarvan 1 met invaliden douche/ toilet. De 2 kamers op de begane grond zijn rolstoel toegankelijk. Tijdens deze vakantieweek is er een busje beschikbaar en een vaste activiteiten begeleider. Onze boerderij is goed te bereiken via spoor naar Zevenaar en dan met de bus naar Herwen. De bushalte is voor de deur.

  We beginnen met een High Tea op de maandagmiddag en mogelijkheid tot een wandeling in de schitterende omgeving. Op dinsdag staan meerdere activiteiten op het programma; Struinen in de Rijnstrangen met een ervaren gids, bezoek aan de bio boer en een lunch in de appelboomgaard. ’s Middag bezoeken we een museum in de buurt en pikken onderweg nog een terrasje om daarna weer naar ons logeeradres terug te keren voor het avondeten. Het avondprogramma is gevuld met muziek tot 22.00 uur. Er zijn ook genoeg rustige plekjes als je geen muziekliefhebber bent.
  Op woensdag staat ’s morgens een sportief programma gepland in en rondom het water. Er worden verschillende activiteiten aangeboden van vissen t/m kanoën. Bij mooi weer kan er uiteraard ook gezwommen worden. Rondom het rustige watergebied kan ook door de liefhebber gewandeld worden. We lunchen op het strand. ’s middags staat er een uitstapje gepland. We wisselen regelmatig in het programma van bestemming. We eten ‘s avonds weer in ons eigen restaurant en hebben deze avond een gastspreker op bezoek die ons veel kan vertellen over natuur of geschiedenis van de omgeving.
  Op donderdagochtend pakken we onze spullen weer in voor vertrek. We hebben daarna een uitgebreide brunch en eventueel nog een laatste wandeling in de omgeving. Tussen 12.00 en 13.00 uur vertrekt iedereen weer naar huis.

  Deze midweek vakantie kost 350,00 euro, inclusief alle maaltijden (inclusief 1 consumptie per maaltijd), koffie en thee, overnachtingen, toeristenbelasting , het activiteitenprogramma inclusief vervoer naar de activiteiten, exclusief overige consumpties. Per vakantie week/ leeftijdsgroep is een gedetailleerder programma op tijd beschikbaar.
  Voor meer informatie: Heerlijckheid Herwen: 0481-453333 of info@heerlijckheidherwen.nl

 • 6 mei 2019 Activiteitenbegeleidster gezocht voor dochter van 23 jaar

  Voor onze dochter van 23 jaar zoeken wij een leuke, geschoolde begeleidster die veel kennis heeft van autisme. En die 3 keer in de week 2 tot 3 uur per dag bij ons thuis met haar activiteiten kan ondernemen.

  Lees meer

  Graag uit de omgeving Meppel of Steenwijk. Betaling vanuit PGB.

  Reacties graag mailen naar kempen1963@gmail.com

 • 6 mei 2019 Gezocht: hulp met opruimen voor slimme charmante man (90)

  Voor een aardige oude meneer met (niet officieel gediagnosticeerde) ASS / Asperger zoek ik een eerlijk en aardig iemand met enige levenservaring en veel geduld, en ervaring met omgaan met ASS, om hem te helpen papieren op te ruimen en weg te kunnen doen. Omgeving Den Haag. Reacties kunnen naar: anitababreck@gmail.com.

  Lees meer
 • 6 mei 2019 Nieuwe groepsbehandeling voor kinderen en jongeren met DCD

  Rustig op een stoel zitten. Uit je woorden komen. Veters strikken. Een bal gooien. Leren fietsen zonder zijwielen. Huiswerk plannen. Het zijn allemaal gewone handelingen. Maar als je DCD (Developmental Coordination Disorder) hebt, zijn deze zo gewone dingen moeilijk. Als uw kind te maken heeft met DCD, heeft u vast al eerder hulp gezocht. Mocht u behoefte hebben aan extra training en handvatten waarmee uw kind zelf nieuwe vaardigheden kan leren, dan biedt onze nieuwe Vlog4succes behandelweek (8 t/m 12 juli) een passende oplossing.

  Lees meer

  De behandelweek draait om het behalen van individuele doelstellingen, en het aanleren van effectieve strategieën om nieuwe vaardigheden te leren. Het samen trainen in de groep, tips uitwisselen aan elkaar, zien dat je niet de enige bent en merken dat het steeds beter gaat, dragen bovendien bij aan het zelfvertrouwen van uw kind. U leert als ouder ook hoe u uw kind kunt begeleiden. Daarnaast kunt u ervaringen uitwisselen met andere ouders.

  CO-OP
  De kern van de behandeling is het aanleren van de CO-OP strategie, ofwel voluit: Cognitive Orientation to Daily Occupational Performance. Kinderen en hun ouders/verzorgers leren daarbij oplossingen en strategieën te bedenken om activiteiten eigen te maken. Kinderen leren zelf nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen, wat bijdraagt aan hun zelfvertrouwen. Literatuur en ervaring uit andere groepsbehandelingen geven aan dat deze aanpak een goede ondersteuning biedt voor kinderen en jongeren. Bovendien blijkt dat nieuwe therapieën meestal minder vaak nodig zijn in de toekomst.

  Programma
  In de behandelweek wordt gewerkt aan persoonlijke doelen, zoals (beter) leren schrijven, knippen, huiswerk plannen, leren fietsen of klimmen. De kinderen leren ook vloggen, waarmee ze de doel/plan/actie/check strategie leren toepassen. In tegenstelling tot veel andere therapieën voor DCD, oefenen we ook met de hele groep. Daarbij kunt u denken aan activiteiten zoals survival, teamsporten, maar ook alledaagse activiteiten zoals boodschappen doen, koken en knutselen. De onderlinge samenwerking draagt bij aan het ‘leren leren’ van de kinderen onderling. Ouders/verzorgers worden ook gezamenlijk bij het programma betrokken en leren hun kind te ondersteunen in het dagelijks toepassen van de CO-OP strategie.

  Praktisch
  Voor wie: kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar met DCD, er is ruimte voor 17 deelnemers
  Wanneer: maandag 8 t/m vrijdag 12 juli (eerste week van de zomervakantie voor regio Zuid).
  Waar: Sint Maartenskliniek Nijmegen
  Aanmelden: via verwijzing van de huisarts
  Meer informatie: www.maartenskliniek.nl,  of stuur een mail naar kinderrevalidatie@maartenskliniek.nl

 • 6 mei 2019 Gezocht: vriendje of vriendinnetje voor zoon met ASS

  Ik zoek voor mijn zoon die 11 jaar is een leuk vriendje of vriendinnetje.

  Lees meer

  Wij wonen in Vlaardingen, dit is vlakbij Schiedam/Rotterdam/Delft en Maassluis. In 1 van deze plaatsen zoek ik ook een vriendje/vriendinnetje voor hem.

  Hij heeft een lichte vorm van ASS; PDD-NOS. Voor de rest is het een sociale, vriendelijke en rustige jongen. Die van fietsen, zwemmen en Lego spelen houd. Wij hopen iets te horen. Reacties kunnen naar: dody_1973@hotmail.com.

 • 6 mei 2019 Joy (23) zoekt vriendin om leuke dingen mee te doen (omgeving Woerden)

  Ik ben Joy, ik ben 23 jaar oud en heb autisme. Ik zoek een vriendin om leuke dingen mee te doen. In de omgeving van Woerden.

  Lees meer

  Mijn hobby’s zijn lezen, films en serie’s kijken (Spangas, Brugklas, 100%COCO etc.), wandelen (met mijn hondje), bakken/koken en creatief zijn.
  Ik hoop dat er iemand reageert.

  Groetjes Joy,
  martinhoev@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Maatje gezocht om leuke dingen mee te ondernemen

  Mijn naam is Ineke. Ik ben 52 jaar, heb Asperger en ben op zoek naar een gezellig persoon om af toe iets leuks mee te gaan doen.

  Lees meer

  Ik heb 3 kinderen van 14, 17 en 19 jaar, waarover ik co-ouderschap heb met hun vader. Ik ben op zoek naar een een maatje om leuke dingen mee te ondernemen, zoals uit eten gaan, musea bezoeken, fotografie, wandelen. Ik woon in Midden-Limburg.
  Reacties graag naar: inekenaaijer@ezorg.nl.

 • 6 mei 2019 Leden gezocht voor De Klup Over Betuwe Lingewaard

  Na een geslaagde start met een klein groepje jongeren zoeken wij nog nieuwe leden (in de leeftijd van ca 25 tot 40 jaar) om zich bij ons aan te sluiten. Het doel is om in een groep van ongeveer 5 tot 10 personen met (kenmerken van) Autisme Spectrum Stoornis en verstandelijke beperking, op een leuke manier anderen te ontmoeten die in grote lijnen hetzelfde zijn en denken.

  Lees meer

  Hiervoor komen wij op de vrijdag avond van 19.30 uur tot 21.30 uur eens in de 14 dagen bij elkaar in een overzichtelijke en prikkelarme ruimte van Sociaal Cultureel Centrum De Brink in Huissen.

  Tijdens deze avonden zijn er activiteiten waar je aan mee kunt doen. De leiding is in handen van enthousiaste vrijwilligers die met autisme bekend zijn. Heb je zelf interesse, of ken je iemand die dit ook leuk zou vinden, neem dan contact op en kom geheel vrijblijvend een keer kijken.

  De eerste twee keer is gratis en pas daarna beslis je of je lid wilt worden van De Klup Over Betuwe Lingewaard.

  Heb je nog vragen, neem dan contact op met Anneke Helmich via amj.helmich@hotmail.com of 06-10338430.

  De Klup Over Betuwe Lingewaard is in samenwerking met MEE Arnhem.

 • 6 mei 2019 Vriendin in omgeving Rotterdam gezocht om leuke dingen mee te ondernemen

  Mijn naam is Sandra (24) en ik woon in de Hoeksche Waard, omgeving Rotterdam. Ik zoek een vriendschap met een gezellige vrouw om leuke dingen mee te gaan doen.

  Lees meer

  Ik houd ervan om te gaan shoppen, de bioscoop te bezoeken, te wandelen en te zwemmen. Daarnaast houd ik van dieren. In de zomer vind ik het leuk om mijn eigen moestuin te onderhouden.

  Ben jij een leuke meid in de leeftijd tussen de 20 een 33 jaar en lijkt het jou leuk om deze activiteiten samen met mij te ondernemen? Neem dan contact met mij op.

  Groetjes,

  Sandra

  Reacties kunnen naar: Sdc.eedlab@gmail.com

 • 6 mei 2019 Kaarten te koop voor het Autismefonds

  Mijn naam is Hilde en ik verkoop kaarten voor het Autismefonds.

  Lees meer

  Op mijn website Hildeskaartenhoek  en op de bijbehorende Facebookpagina  vind je de kaarten die ik maak en verkoop.

  Je kunt ook contact opnemen via h.rekers1959@kpnmail.nl.

 • 6 mei 2019 AIC Groningen zoekt vrijwilligers

  Het Autisme Info Centrum Groningen (AIC) maakt deel uit van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en biedt praktische, op de lokale situatie afgestemde, informatie over autisme aan mensen met AS (Autisme Spectrum), hun naasten, hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

  Lees meer

  Daarnaast biedt het AIC aan mensen in het autisme spectrum (AS) en alle andere belangstellenden de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en zo te leren van elkaars ervaringen bij het omgaan met autisme en/of hun zoektocht naar de juiste hulp.

  Dit lotgenotencontact is erg belangrijk. Het team van AIC vrijwilligers Groningen bestaat uit ervaringsdeskundigen. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

  Om het lotgenotencontact vorm te geven houdt het AIC Groningen elke eerste maandag van de maand een inloopochtend in Buurtcentrum TuinPad, Bessemoerstraat 4 Groningen. Elke tweede woensdag van de maand organiseren wij ons Auticafé in het pand Confiance van de Cosis, Kochstraat 1-10 ook in Groningen.

  Daarnaast organiseert het AIC Groningen een aantal keren per jaar een themabijeenkomst. Op zo’n bijeenkomst wordt informatie gegeven over een actueel onderwerp met betrekking tot autisme. Dit gebeurt met behulp van deskundigen, professionals, ervaringsverhalen en/of films. De informatie is, waar mogelijk, op Groningen en omstreken afgestemd.

  WIE ZOEKEN WIJ?
  Wij zoeken vrijwilligers die bekend zijn met autisme, bijvoorbeeld als ouder of als partner van iemand met (een vermoeden van) autisme, of zelf autisme hebben.

  Verder is het belangrijk dat u in een team kunt werken, in staat bent uw eigen problematiek even opzij te zetten en om kunt gaan met de computer (in ieder geval internet). U wordt als vrijwilliger niet in het diepe gegooid. Uitgangspunt is dat de vrijwilliger geen professional is, maar een lotgenoot. De vrijwilligers werken tijdens de inloopochtenden in tweetallen en tijdens het Auticafé in drietallen om elkaar zo de nodige ondersteuning te bieden.

  Van de vrijwilligers wordt verwacht dat hij/zij ongeveer één keer per maand beschikbaar is voor de inloopochtend, resp. het Auticafé, teamvergaderingen bijwoont en betrokken is bij de organisatie en uitvoering van de AIC themabijeenkomsten.

  WAT BIEDEN WIJ?
  Wij bieden een fijn team, waarin een grote onderlinge betrokkenheid is. Wij bieden het bevredigende gevoel dat je andere kunt helpen, met de ervaring die je zelf hebt opgedaan. Bovendien bieden wij deskundigheidsbevordering. Reiskosten worden vergoed.

  INTERESSE?
  Mail naar: aic_groningen@live.nl
  Wij nemen contact op voor een eerste vrijblijvende kennismaking
  www.aicgroningen.nl
  www.facebook.com/aicgroningen

  Wij werken met een hecht team van vrijwilligers die allen vanuit de thuissituatie ervaring hebben met autisme. Graag zien wij ons team uitgebreid met een aantal nieuwe vrijwilligers. Misschien iets voor jou?

 • 6 mei 2019 Op zoek naar tekenlessen voor dochter

  Mijn naam is Esther Umans en voor mijn 14-jarige dochter ben ik op zoek naar een plek in de omgeving van Hilversum waar zij tekenlessen kan volgen.

  Lees meer

  Graag onder begeleiding van iemand die om kan gaan met ass en adhd. Ze wil heel graag game-designer worden en zo veel mogelijk over tekenen leren.

  Reacties kunnen naar estheru72@gmail.com of via 0356212585.

 • 6 mei 2019 Op zoek naar leuke vriendin in Franeker/Leeuwaren

  Mijn naam is Mylène, 18 jaar, en ik heb MCDD. Vaak heb ik in het weekend niet veel te doen en dat roept veel paniek op. Daarom ben ik op zoek naar een gezellige vriendin.

  Lees meer

  Kun jij ook wel een maatje gebruiken? Misschien zijn wij dan wat voor elkaar! Ik zoek iemand van ongeveer dezelfde leeftijd, die graag in het weekend met mij iets wilt gaan doen. Ik vind het erg leuk om er op uit te gaan, bijvoorbeeld naar de bios of de stad in, of te gaan wandelen en ondertussen te fotograferen.

  Reacties kunnen naar m.j.kuipers@home.nl of via 0643540561.

 • 6 mei 2019 Gezocht: aardige vrouw om mee te wandelen

  Ik (man, 52 jaar) ben op zoek naar een leuke vrouw.

  Lees meer

  Ik houd van wandelen, maar sta ook open om samen andere gezellige dingen te ondernemen. Liefst iemand uit de omgeving van Amersfoort.

  Reacties kunnen naar ton666@live.nl.

 • 6 mei 2019 Vrienden uit de evangelische gemeenschap gezocht

  Ik ben op zoek naar vrienden van rond de 18 jaar die in een evangelische/pinkster kerk komen uit de plaatsen Gouda, Moordrecht, Nieuwerkerk a/d IJssel, Capelle a/d IJssel(wijk schenkel), Gouderak, Ouderkerk en Lage Weg.

  Lees meer

  Ik heb zelf de stoornissen PDD-NOS(ASS), ADHD en Gilles de la Tourette. Mijn hobby’s zijn: haken met wol, hacken(kan ik nog niet echt), programmeren, computeren en gitaar spelen. Ik hoor graag van je als je me beter wilt leren kennen.

  Reageren kan via arendhaarenvan@gmail.com.

 • 6 mei 2019 Donateur gezocht voor wetenschappelijk onderzoek

  In mei 2019 reis ik naar Phildelphia met mijn oudste zoon om deel te nemen aan de Eagles Autism Challenge, waarbij het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor meer onderzoek naar autisme.

  Lees meer

  Vanwege een autisme spectrum stoornis bij mijn oudste zoon is dit voor mij persoonlijk een belangrijk onderwerp. Het evenement wordt georganseerd door de American football club de Philadelphia Eagles. . De Philadelphia Eagles zijn een samenwerking aangegaan met een aantal gerenommeerde wetenschappelijke instellingen in Philadelphia maar ook een aantal Europese wetenschappelijke instellingen. 100 % van de donaties gaat naar wetenschappelijk onderzoek. Donaties zijn welkom! https://fundraisers.hakuapp.com/bram-hendriks-1.

 • 6 mei 2019 Lede gezocht voor nieuw online platform

  Mijn naam is Jeffrey Wijkhuisen (27 jaar) en ik ben zzp’er met 3 ondernemingen. Ik ben erg gelukkig, voel mij goed, en heb ik de juiste mensen om mij heen! Maar in mijn jeugd is dat heel anders geweest… Ik was anders dan anderen, ze noemen het ook wel autisme. Ik kan hier veel over vertellen, maar het is beter om jullie de TV uitzending van de EO te laten zien. Dan weet je binnen 8 minuten wie ik ben 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=WSl_nzlJ7wY.

  Lees meer

  Mijn volgende doel….
  Ik ben iemand van het stellen van doelen. Al vele doelen heb ik al behaald. Maar in de afgelopen jaren kreeg ik meerdere tips om mijn verhaal naar buiten te brengen. “Ga een boek schrijven, die heb jij zo vol”, “Je moet lezingen geven man”, Jij kan zo goed vertellen”, “Waarom schrijf je geen blogs?”. Leuk allemaal, maar ik had geen tijd en zin om hieraan te beginnen. En overigens ben ik niet goed in schrijven ivm mijn dyslexie. Tot eind 2018….

  Laat ik toch maar echt eens tijd maken om mijn verhaal te publiceren. Maar niet in de vorm van een boek, maar video/audio materiaal. Ik kan goed praten voor de camera. Dus waarom ga ik geen documentaire van mijzelf maken? En maak ik een community waar anderen hun tips/ervaringen kwijt kunnen. En natuurlijk van anderen kunnen lezen. Ik maak een platform genaamd “Passie & Autisme”. Om dit platform de lucht in te krijgen ben ik een crowdfunding gestart.

  Wil jij ook lid worden als het platform online komt? Ga dan naar https://goochelaarjeffrey.nl/crowdfunding/

  Laatst heeft er ook een artikel gestaan in de BN de Stem: https://www.bndestem.nl/etten-leur/autistische-goochelaar-uit-etten-leur-wil-iets-betekenen-voor-mede-autisten~ade14db4/

 • 6 mei 2019 Leuk contact gezocht met een gezellige vrouw

  Mijn naam is Marciano Moenen ik ben 27 jaar en woon in Leiden. Graag zou ik mijn sociale contacten willen uitbreiden.

  Lees meer

  Mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen, zwemmen, computeren, muziek en reizen met de trein door Nederland. Spreekt dit je aan, twijfel dan niet en reageer dan zo snel mogelijk op dit oproepje en wie weet wat de toekomst voor ons gaat brengen!

  Groetjes en hopelijk tot snel!

  Reageren kan naar marciano.moenen@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Lieve vrouw gezocht om mee te knuffelen en te kletsen

  Mijn naam is Deniz, ik ben 44 jaar en heb autisme en een licht verstandelijke beperking, en daarom woon ik in een WWA in het mooie dorpje Reek, in Noord Oost Brabant. Ik heb een leuk leven, maar mis toch iets. Misschien ben jij dat wel!

  Lees meer

  Mijn week bestaat uit o.a : 2 x per week op dinsdagmiddag en Donderdagmiddag een paar uurtjes werken als vrijwilliger bij de DVD afdeling en Boekenafdeling in een kringloopwinkel in Uden.  Verder doe ik dagbesteding in een atelier, waar ik kaarten maak, en licht huishoudelijk werk, zoals koffie en thee zetten.

  Mijn hobby s zijn uitgaan, lange ritten scooteren, winkelen, reizen, lezen, film kijken (een heel breed genre) en natuurlijk ,buiten zijn en voor de hobby foto s maken van alles wat mooi is om te zien. Zo veel doe ik altijd alleen, en dat is ook fijn. En toch mis ik een leuke vrouw, waar ik mee kan praten, knuffelen of gewoon samen dingen mee kan ondernemen

  Daarom ben ik op zoek naar haar: zij is tussen de 40-55 jaar, in eerste instantie voor vriendschap, en als het klikt, wie weet misschien meer.

  Bij interesse, ontvang ik graag een appje of een belletje
  naar 0610635669

 • 6 mei 2019 Gescheiden vader met autisme zoekt leuke vrouw

  Ik ben Ronald, 49 jaar, gescheiden vader van 3 pubers die alledrie ook autisme hebben, die bij hun moeder wonen. Als kind was er bij mij al het vermoeden maar de diagnose was pas in 2008 gesteld, klassiek autisme. Ik zoek een leuke meid, liefst jonger dan ik tot en met mijn eigen leeftijd.

  Lees meer

  Voor mij zijn seks en intimiteit heel belangrijk en zoek een vrouw voor wie dat ook geldt. Mijn doel is echter wel iets duurzaams zoals een friendship with benefits of een relatie. Ik kan goed koken en hou van een biertje. Wellicht dat we kunnen starten met een leuk weekend.

  Reageer naar: ronald.blijlevens@gmail.com.

 • 6 mei 2019 Gezocht: aardig meisje om leuke dingen mee te doen

  Ik ben Rutger (29 jaar). Heb autisme, met normaal IQ en ben op zoek naar een leuk meisje om gezellige dingen mee te doen.

  Lees meer

  Ik werk 5 dagen in de week. Ik ben op zoek naar een leuk, vriendelijk en betrouwbaar meisje (24-29 jaar), dat het net als ik het leuk vind om leuke dingen te doen.

  Ik houd van wandelen, fietsen, kermis/pretpark, terrasje pakken en heb brede interesses.

  Wil jij me leren kennen en woon je een beetje in de buurt van Doesburg (Gelderland)? Stuur me dan een mail via rutka@live.nl.

 • 6 mei 2019 Partner van man met autisme en bijzondere kinderen zoekt lotgenoten

  Mijn naam is Heidi en ik ben een vrouw van 40 jaar, woonachtig in Wijchen, moeder van vier bijzondere kinderen. Daarnaast een partner met autisme. Ik zoek contact met lotgenoten.

  Lees meer

  Een maatje om mee te lachen, kletsen, delen en handvatten uit te wisselen, daar ben ik naar op zoek. Graag in regio Gelderland. Bij interesse graag mailen, bellen of appen:
  heidi.schuurmans.hs@gmail.com
  06-14862435

 • 6 mei 2019 Wie wil meewerken aan mijn documentaire?

  Mijn naam is Caitlin, ik ben 17 jaar. Sinds 2 jaar heb ik de diagnose autisme. Voor mijn profielwerkstuk ga ik een korte documentaire maken over autisme, daarom ben ik op zoek naar mensen met autisme die op de middelbare school zitten (in de buurt van Roosendaal).

  Lees meer

  De bedoeling is, dat ik jullie interview (met videocamera) en deze beelden gebruik voor mijn documentaire.

  Ben je geïnteresseerd of heb je vragen, mail mij: caitlin.damen01@gmail.com

 • 6 mei 2019 HomeComputerMuseum zoekt vrijwilligers en dagbesteders

  Het HomeComputerMuseum is een relatief nieuw museum wat in maart 2018 is geopend. Het museum heeft een interactieve presentatie van computers vanaf 1976 tot en met 2005. Er staan meer dan 90 computers aan en daar mag mee gewerkt worden, naast de nog eens 75 computers ter display.

  Wij zoeken altijd vrijwilligers en dagbesteders om te helpen deze computers werkend te maken en houden, te documenteren, te fotograferen en zelfs rondleidingen te geven. Ook organiseren van LAN-parties of andere evenementen behoort tot de mogelijkheden.

  Lees meer

  Het grootste deel van de groep vrijwilligers heeft een vorm van autisme en volgens hen is dit de droom van alle autisten. Wij zijn dan ook erg trots en vooral erg blij dat wij zoveel mensen gelukkig mogen maken. Dus ben je eens in de buurt van Eindhoven of zoek je een leuke dagbesteding of vrijwilligerswerk, neem dan contact op met het HomeComputerMuseum en kom langs om te spelen op oude (spel)computers in het leukste interactieve computermuseum van de Benelux!

  Zie https://www.homecomputermuseum.nl

 • 6 mei 2019 Nieuw forum voor mensen met ASS

  Ik heb een forum voor mensen met een diagnose binnen het ASS-spectrum.
  Die kunnen daar, mits ze dat willen uiteraard, met elkaar discussiëren over van alles wat met ASS te maken heeft.

  Lees meer

  Dit forum is nieuw en te vinden op http://www.arnhem-autisme.nl. Alles op het forum is gratis, van aanmelding tot het plaatsen van een berichtje. Ik heb dit forum opgezet, omdat ik zelf ook ASS heb en een sociale angst- en paniekstoornis. Ook vond ik dat er te weinig informatie is voor mensen met autisme en daarom kunnen we dat nu met elkaar delen op dit forum.

 • 6 mei 2019 Wie voelt zich uitgedaagd om "zorg" op een andere manier te gaan organiseren?

  Voor het ouderinitiatief “Tweede Thuis in Altena” in Werkendam zoeken wij een toegewijd echtpaar met begeleidings- en verzorgingstalent als duo voor het andere echtpaar.

  Lees meer

  Zie de site www.syndion.nl voor de volledige beschrijving van de vacature.

 • 6 mei 2019 Sportief maatje gezocht

  Ik ben een jongeman van 33 jaar met PDD-NOS en woon in Utrecht. Ik zoek een sportief maatje om mij te stimuleren om regelmatig te gaan wandelen of fietsen.

  Lees meer

  Reacties graag naar rlhvandijk@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Gezocht vriendinnen/vrienden omgeving Den Haag

  Mijn naam is Jordy, ik ben 20 jaar en volg momenteel een MBO-opleiding Autotechniek. Ik heb ADHD/PDD-NOS. Graag zou ik mijn vriendenkring willen uitbreiden.

  Lees meer

  Karten is mijn passie, verder ga ik graag naar de bioscoop. Mijn hobby’s zijn gamen en puzzelen.

  Reacties graag naar: ingkar@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Maatjes gezocht om spelletjesclub te beginnen

  Voor mijn dochter van 19 zoek ik maatjes in de buurt van Veenendaal om samen een spelletjesclub te beginnen.
  Ze speelt o.a. graag Carcassonne, Monopoly, rummikub, maar andere spellen zijn ook prima natuurlijk.

  Lees meer

  De leeftijdsvoorkeur voor maatjes is 14/21 jaar. Jongens of meisjes maakt niet uit.

  Reacties graag naar marijkevandeweerd@hotmail.nl

 • 6 mei 2019 Individuele begeleiding voor kinderen met autisme

  Per 1 november 2018 kunnen wij – Stichting Met Kleine Stapjes – extra individuele begeleiding bieden aan ouder(s) die voor hun kind (autisme) een leuke en vooral huiselijke omgeving zoeken.

  Lees meer

  Beschikbaarheid: maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 15.30 uur. Uiteraard zijn andere tijden ook in overleg mogelijk.

  Interesse? Mail naar bestuur@metkleinestapjes.nl

 • 6 mei 2019 Ervaringen van een jongvolwassene met autisme

  Hoi,

  Ik ben een schrijver… Ik schrijf over ervaringen rondom autisme die ik in mijn leven opdoe. Ik hoop op deze manier meer aandacht te krijgen voor autisme bij jongvolwassenen.

  Lees meer

  Je kunt over mijn ervaringen lezen op www.auti1eklas.simplesite.com Als je de verhalen leuk, mooi en/of herkenbaar vindt, deel hem dan vooral. Ben je schrijver, redacteur etc. En benieuwd naar mijn verhalen? Schrijf dan een korte reactie op mijn website en laat je email achter, dan neem ik z.s.m contact met je op.

 • 6 mei 2019 Op zoek naar sociale contacten

  Mijn naam is Elger Postma. Ik woon in de stad Groningen, ben 30 jaar jong, heb PDD-NOS en ben op zoek naar sociale contacten.

  Lees meer

  Mijn hobby’s zijn: computeren, fietsen, bioscoop pakken, festivals bezoeken, lezen en zwemmen.

  Mijn e-mailadres is postma.elger@gmail.com

 • 6 mei 2019 Last van spanning in het lichaam?

  Zijn er meer mensen die, zoals ik, veel last hebben van spanning in het lichaam?

  Lees meer

  Door die spanning kom ik het huis moeilijk uit en ik heb veel last van nachtmerries.

  Wie heeft hier ook last van en kan mij informeren hoe ik er mee om kan gaan of dat eventueel medicatie wat kan helpen?

  Reacties graag naar: ton666@live.nl

 • 6 mei 2019 Een lieve, warme, leuke zus gezocht

  Mijn naam is Bart. Ik woon in Midden-Limburg. Ik ben 32 jaar oud en heb een vorm van autisme en een lichte verstandelijke beperking.

  Ik woon zelfstandig, wat erg goed gaat. Mijn hobby’s zijn het weer voorspellen en alles wat met natuur te maken heeft. Verder vind ik zwemmen leuk, wandelen en vooral genieten van mooie dingen.

  Ik heb geen familie meer.

  Lees meer

  Mijn moeder is er niet meer, ik heb alleen nog een vader en een zus. Maar die zie ik nooit. Ze kunnen mij niet accepteren zoals ik ben.

  Ik ben via deze oproep op zoek naar een leuke nieuwe zus. Iemand die mij accepteert hoe ik ben en iemand die eerlijk en oprecht is.

  Ik voel mij erg alleen. En het lijkt mij geweldig om iemand te leren kennen die een arm om mij heen wil slaan en samen voor een leuke tijd gaan.

  Reacties graag naar: happybartje@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Job is op zoek naar nieuwe contacten

  Mijn naam is Job, ik woon in Arnhem en ben 37 jaar. Ik plaats deze oproep omdat ik mijn contacten wil uitbreiden. Mijn hobby’s zijn fotograferen (o.a. openbaar vervoer, natuur), wandelen, alles wat met de natuur te maken heeft, reizen en muziek luisteren (vooral jaren ‘60 en ‘70).

  Lees meer

  Ik heb klassiek autisme en woon zelfstandig begeleid. Verder ben ik een rustig iemand. Ik zoek iemand tussen de 25 en 40 jaar die ook op zoek is naar nieuwe contacten. Je hoeft niet per se in de buurt te wonen, want reizen vind ik geen probleem. Reactie kun je sturen naar: job9@xs4all.nl

 • 6 mei 2019 Vriendin gezocht in omgeving Leiden

  Mijn naam is David Voncken en ik ben 27 jaar en heb Asperger. Ik woon zelfstandig in een leuk hofje in Leiden. Onlangs heb ik de studies film- en literatuurwetenschap en vertaalkunde afgerond.

  Lees meer

  Ik heb een grote passie voor film. Verder houd ik ook veel van muziek en lekker eten en reizen. Ik speel piano en tennis. Ook vind ik wandelen en hardlopen fijn. Mensen beschrijven mij als lief, sensitief, humoristisch en breed geïnteresseerd. Graag zou ik in contact willen komen met een lieve jonge vrouw die het gezellig zou vinden om samen leuke dingen te doen en eventueel een relatie op te bouwen. Als je het leuk zou vinden om kennis te maken, stuur dan een mail naar djvoncken@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Maatje gezocht voor zoon (11) in de omgeving van Purmerend

  Onze zoon van 11 jaar met ASS en een licht verstandelijke beperking, zou graag een maatje hebben om leuke dingen mee te ondernemen.

  Lees meer

  Hij houdt van spelletjes doen op de X-box, fietsen, voetballen, hutten bouwen en dieren. De voorkeur gaat uit naar een rustige, vriendelijke jongen van ongeveer 14 jaar.

  Reacties graag per mail aan: emvo@quicknet.nl

 • 6 mei 2019 Oppas met pedagogische achtergrond gezocht voor zoon (10 jaar) met ASS en licht verstandelijke beperking

  Wij zoeken een lieve oppas met pedagogische achtergrond (studente/stagiaire?) die bereid is af en toe een paar uurtjes op onze zoon te passen.

  Lees meer

  Omgeving Purmerend.

  Reacties graag per mail: emvo@quicknet.nl

 • 6 mei 2019 Man (27) zoekt sociale contacten

  Mijn naam is Marciano Moenen, 27 jaar en woonachtig in Leiden (Zuid-Holland).
  Mijn hobby’s zijn: wandelen, fietsen, reizen met de trein, zwemmen, musea bezoeken, computeren, muziek, administratie en genieten van het leven.

  Lees meer

  Leeftijd speelt voor mij geen rol, het innerlijk des te meer. Interesse? Mail dan naar m.moenen91@gmail.com. Groetjes Marciano Moenen.

 • 6 mei 2019 Ouders die een vergelijkbare situatie hebben meegemaakt?

  Wij zijn ouders van een dochter van bijna 23 jaar met een geestelijke beperking. Ze heeft (zwaar) autisme met een IQ van +/- 60.

  Lees meer

  Wij zijn op zoek naar een passende woonplek met de juiste begeleiding in de omgeving van Meppel / Zwolle. Onze dochter is in anderhalf jaar tijd 2 keer weggestuurd bij een zorgboerderij. Ze geven helaas aan haar de zorg niet te willen bieden. Onze vraag bij deze is of er ouders zijn die met zo’n vergelijkbare situatie hebben meegemaakt (?) Wij zouden graag onze ervaring/problemen/advies willen delen. Met vriendelijke groet, André & Jeanet

  kempen1963@gmail.com

 • 6 mei 2019 Vrouw (49) wil sociaal netwerk uitbreiden

  Graag zou ik (vrouw, 49, A’dam, autiste) mijn sociaal netwerk willen uitbreiden en zo nu en dan met jou: man of vrouw, wonend binnen of buiten Amsterdam, gemiddeld tot hoger IQ, iets gaan ondernemen op o.a cultureel gebied (museumbezoek).

  Lees meer

  Heb jij een soortgelijke wens, schroom niet en stuur een een berichtje naar maredek@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Samen leuke dingen ondernemen

  Wie zou samen met mij leuke dingen willen ondernemen zoals dagjes uit met de trein naar een leuke stad, met de trein door Europa reizen, zwemmen of gewoon ergens gezellig een terrasje pakken? Ik ben ook geïnteresseerd in The Voice.

  Lees meer

  Ik ben een man van 22 jaar en ik woon zelfstandig in Emmeloord. Ik heb autisme en een normale intelligentie.

  Reageren op deze oproep kan via de NVA. Stuur je mail naar webmaster@balansdigitaal.nl, dan wordt hij doorgestuurd naar de inzender. Graag in de onderwerpregel vermelden: Reactie oproep 270718

 • 6 mei 2019 Dochter (15) zoekt creatieve vriendin

  Onze dochter van 15 zoekt een vriendin die net als zij heel creatief is en van dieren houdt.

  Lees meer

  Ze maakt poppenhuizen voor barbies. Het liefst wel in de omgeving van Harderwijk.

  Reacties graag naar: willekelijkendijk@gmail.com

 • 6 mei 2019 Ouders gezocht voor interview over extreme angst bij autisme

  Ik ben bezig een boek te schrijven over het hebben van extreme angst bij autisme. Zelf heb ik twee kinderen met autisme, waarvan er één helemaal niet functioneert in de maatschappij. Het wordt een autobiografie. Ik zoek ouders van kinderen met deze heftige angsten om te interviewen.

  Lees meer

  Dit interview wil ik (anoniem) verwerken op mijn website die in ontwikkeling is. Mijn doel is om kennis rondom angst bij autisme te vergroten. Tevens zoek ik personen die ik mag interviewen, die in hun jeugd te maken hebben gehad met een erg angstige / autistische vader.

  Reacties graag naar: karinscheffer@upcmail.nl

 • 6 mei 2019 Man, 50 jaar, autisme, zoekt vrouw zonder autisme tussen 25 en 45 jaar

  Man, 50 jaar, met autisme, zoekt vriendin zonder autisme (normaalbegaafd, zonder psychische aandoening). Vrouw tussen 25 en 45 jaar oud, verzorgd voorkomen, betere klasse uiterlijk, netjes gekleed. Bereid zich te verplaatsen naar België (Eeklo) voor de eerste keren van het contact, tot we elkaar wat beter kennen.

  Lees meer

  Later kan ik mij verplaatsen naar Nederland (bijvoorbeeld een weekend of iets langer) om samen iets te gaan drinken, iets te gaan eten, te winkelen, naar de film of het theater te gaan. (Om uit te gaan in het weekend, avond, nacht is 1 auto belangrijk om mee te brengen. Heb er zelf geen in bezit, heb wel rijbewijs.)

  Eventuele andere interesses zijn bespreekbaar. Wat zou je graag doen? Wat zijn jouw interesses? De belangrijkste van mij heb ik opgesomd.

  Reacties met recente foto naar martin.martens@proximus.be

 • 6 mei 2019 Rutger zoekt maatje om leuke dingen mee te ondernemen

  Hi, ik ben Rutger, inmiddels 55 jaar en gediagnosticeerd met Asperger. Ik werk in de reisbranche (luchtvaart) en hou zelf ook van reizen en weekendjes weg. Elke vrijdag ga ik naar de bios en ik ben sportief.

  Lees meer

  Speel o.a. graag tennis en golf. Ik luister ook regelmatig naar muziek en bezoek culturele evenementen.

  Ik zoek een gezellig maatje om samen leuke dingen mee te ondernemen.

  Lijkt dit jou leuk, stuur mij dan een mailtje op rutger-van.vliet@kpnmail.nl

 • 6 mei 2019 Vriendschap en eventueel meer

  Niet onknappe man van 55 met asperger, ik woon in Culemborg, zoekt een leuke vrouw, liefst uit de omgeving. Je bent van mijn leeftijd of iets jonger.

  Lees meer

  Ik wil eerst vriendschap. Ik zoek een vrouw waarbij intimiteit ook belangrijk is. Dit is voor mij niet het belangrijkste. Voorop staat vriendschap.

  Reacties graag naar: r.boomhouwer@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Ervaring met een Onderwijs (jeugd)Zorg Arrangement?

  Gezocht: Ouders die ervaring hebben met een Onderwijs (jeugd)Zorg Arrangement op school.

  Lees meer

  Almere, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam en enkele andere steden zouden hier al mee werken en ik ben heel benieuwd naar de ervaringen van ouders en kinderen. Met vriendelijke groet, Jessica.

  jessica_westenberg@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Molleke (32) zoekt vriendin om leuke dingen te doen

  Hallo lieve toekomstige vriendin.
  Ik ben een vrouw van 32 uit Alphen aan den Rijn.
  Ik ben getrouwd maar naast mijn lieve man van de wereld, mis ik toch leuke vriendinnen om gezellig mee te kletsen en leuke dingen te doen.

  Lees meer

  Ik hou van winkelen, creatief bezig zijn, en uitgaan. daar bedoel ik mee bioscoop, concerten en theater. Ik ben geen disco type. Mocht mijn oproepje je aanspreken hoop ik van je te horen.

  Groetjes Molleke

  horselover@live.nl

 • 6 mei 2019 Laptops gevraagd t.b.v. autistische hobby

  Ik, autistische man, zoek voor dagbesteding in redelijke staat verkerende, goede of kapotte laptops alstublieft. Stuur maar een foto of de gegevens van de laptop. Het moet binnen 25 km rondom Arnhem zijn, om de laptop op te kunnen halen met speciaal vervoer. Opsturen mag ook, dan betaal ik de kosten. Alvast bedankt.

  Lees meer

  Vanwege ruimtegebrek en om de kosten laag te houden, kunnen we helaas niet alle aangeboden laptops ophalen. Alvast bedankt. Het is de intentie die telt.

  De bedoeling van dit project

  Het is de bedoeling om de door jullie verzonden laptops te verbeteren, te repareren en dan weg te geven aan iemand die het nodig heeft, en dan het hele proces op te nemen en de video’s te verspreiden. Ik heb ook een camera en de benodigde gereedschappen nodig. U mag ook cadeaubonnen van bekende elektronicazaken opsturen. Ik hoop met behulp van jullie dit project van de grond te kunnen krijgen. Alvast bedankt!

  E-mail: autistischehobby@gmail.com

  YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC2is0pMtHPESABxTKJq0k3g?view_as=subscriber

 • 6 mei 2019 Vriendje(s) en/of vriendinnetje(s) gezocht voor verstandelijk beperkte zoon met ASS (15)

  Vriendje(s) en/of vriendinnetje(s) gezocht voor mijn verstandelijk beperkte zoon met ASS.
  Hij is 15 jaar en rustig. Houdt van films kijken op t.v. en iPad en vindt zwemmen leuk en soms uitstapjes. Omgeving Rotterdam.

  Lees meer

  Reacties graag naar: tel. 06 – 15216014 of e-mail: j.glimmerveen@telfort.nl (maar mailbox raakt snel vol ik probeer het voor te zijn, maar mocht het niet lukken, dan misschien appje sturen?)

 • 6 mei 2019 Ype (32) zoekt leuke vriendin

  Hallo, ik ben Ype, ik ben 32 jaar oud, ik zoek een leuke vriendin die leuke dingen met mij kan doen.

  Lees meer

  Ik hou van muziek, drummen, ik zit bij de slagwerkgroep in Drachten van Talant. Ik heb ook autisme. Ik woon in Burgum, Friesland, ik zoek iemand uit Friesland.

  Groetjes, Ype Johannes uit Burgum.

  Reacties graag naar: yjvanslooten@gmail.com

 • 6 mei 2019 Ontmoetingsavond voor jong-volwassenen

  Stichting de Mini-Maatschappij Gewoon Anders houdt iedere 3e vrijdag van de maand een “lot”genotenavond in Loosduinen te Den Haag. 18 mei 2018 is de eerste officiële avond.

  Lees meer

  Tijd: 20.00-23.00 uur. Entree is € 4.50. Locatie: buurthuis de Geest in de George Bizetstraat 25.  Wij staan open voor ideeën.  Leeftijden vanaf ca. 18 jaar tot en met 40 jaar. Ben je jonger of ouder dan toch aanmelden, wij starten dan een extra groep erbij. Voor meer informatie en aanmelden: info@mini-maatschappij.nl , www.mini-maatschappij.nl

  Andere lotgenotengroepen van Stichting de Mini-Maatschappij Gewoon AndersWij houden ook diverse andere lotgenotengroepen:

  • Ouders van Thuiszitters
  • Partners met autisme
 • 6 mei 2019 Vacature Oracle Developer

  Heb jij enige ervaring in de ict en moeite met het vinden van een baan? Wij maken duidelijke afspraken, hebben duidelijke werkinstructies en een vaste werkplek in Sliedrecht.

  Lees meer

  Graag leiden we je op tot Oracle Apex programmeur. We hebben ervaring met mensen met een vorm van autisme. Vacature tekst: https://www.adaption-it.nl/vacature-oracle-developer/

 • 6 mei 2019 Sander (24) is op zoek naar een leuke meid

  Hallo! Ik ben Sander, 24 jaar en ik heb PDD-NOS, een vorm van Autisme. In contact met mij merk je daar niet veel of helemaal niets van. Mensen omschrijven me dan ook als sociaal en spontaan. Ik ben via deze weg op zoek naar een leuke meid tussen de 19 en 29 jaar die samen leuke dingen met me wil ondernemen. Het liefst iemand met mijn denkniveau.

  Lees meer

  Ik woon op mezelf in Budel-Schoot en ben graag sportief bezig. De sporten die ik beoefen zijn fitness en voetbal. Als ik niet aan het sporten ben in mijn vrije tijd, lees ik een stripboek van Suske en Wiske, Dirkjan of Asterix, lees ik een boek of een tijdschrift over voetbal. Ook maak ik graag wandelingen en ga ik een keer in de twee weken naar een wedstrijd van PSV. Het lijkt me leuk om samen met jou te zwemmen, te wandelen en leuke steden te bezoeken. Een avondje samen thuis op de bank met een leuke film of programma vind ik ook gezellig. Spreekt deze oproep je aan? Dan hoor ik graag van je! Reacties naar sanderb94@live.nl

 • 6 mei 2019 Nasim (21) is op zoek naar een vriend(in)

  Hallo, ik ben Nasim, een jongen van 21 jaar en ik heb PDD-NOS. In het weekend heb ik veel vrije tijd en daarom ben ik op zoek naar een vriend(in) om leuke dingen mee te kunnen ondernemen.

  Lees meer

  Ik hou van muziek en dansen.

  Reacties graag naar: nasimstolker1996@gmail.com

 • 6 mei 2019 Vrouwelijk maatje tussen de 60 en 70 gezocht

  Dit ben ik: Esther Kopee, 67 jaar jong, heb asperger en ben op zoek naar een vrouwelijk maatje tussen de 60 en 70 jaar die niet rookt, reist met het openbaar vervoer en graag met mij daguitstapjes/wandelingen en op den duur wandelvakanties wil doen.
  Ben jij zo’n energieke vrouw voor aanspraak en gezelligheid en ben je ondernemend, mail mij dan.

  Lees meer

  Wil je individueel (op eigen houtje) of georganiseerd in groepsverband op den duur met mij op vakantie? Ben je misschien ook geïnteresseerd in kunst/fotografie/musea/film/concerten of uit eten gaan, doe je vrijwilligerswerk of ben je creatief? Dan hebben wij iets gemeen.

  Ik kijk uit naar reakties.

  e.kopee@chello.nl

 • 6 mei 2019 Maatje gezocht voor zwemmen in Bilthoven

  Ik ben een man van 53 jaar met autisme. Ik zou graag 1 keer in de week op zaterdag of zondag gaan zwemmen in Brandenburg (Bilthoven).

  Lees meer

  Daarvoor zoek ik een maatje, m/v tussen de 40 en de 50 jaar.

  Reacties graag naar: tony1610@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Ype zoekt leuke vriendin

  Hallo, ik ben Ype van Slooten uit Burgum in Friesland. Ik ben 32 jaar oud, ik zoek een leuke vriendin die leuke dingen met mij kan doen:

  Lees meer

  naar de film of uit eten of even de stad in.

  Reacties graag naar: yjvanslooten@gmail.com

 • 6 mei 2019 Gespreksgroep Eilanden zoekt meer deelnemers

  Wij zijn volwassenen en ouderen met (kenmerken van) autisme en woonachtig op Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee. Maandelijks gaan wij samen het gesprek aan over onze ervaringen in het dagelijks leven.

  Lees meer

  (H-)erkennen dat simpele dingen soms helemaal niet eenvoudig zijn. Tips uitwisselen over omgaan met prikkels en grenzen, sociale rollen, veranderende daginvulling, verwachtingen etc. Meer info per mail: opeilanden@gmail.com

 • 6 mei 2019 Welke vrouw wil met mij gezellige dingen ondernemen?

  Welke leuke vrouw wil met mij gezellige dingen ondernemen? Ik, man van 52 (maar leeftijd is maar een getal, ik voel me jonger) zoek vriendschap, evt. later relatie, met een vrouw omgeving Amersfoort.

  Lees meer

  Ik heb een normale intelligentie en een lichte vorm van PDD-NOS.

  Reacties graag naar: ton666@live.nl

 • 6 mei 2019 Jongeman van 18 jaar zoekt een maatje

  Jongeman van 18 jaar zoekt een maatje, liefst in de omgeving van Veenendaal, om samen dingen te gaan ondernemen.

  Lees meer

  Zijn hobby’s zijn gamen, vissen en zwemmen. Natuurlijk wil hij ook graag nieuwe dingen met je gaan ondernemen. Wel graag jongens of meisjes van ongeveer dezelfde leeftijd.

  Reacties graag naar: f.van.oploo@gmail.com

 • 6 mei 2019 William (55) zoekt maatje

  Hallo, ik ben een man van 55, maar zie er wat jonger uit en heb een vorm van autisme. Heb een normale intelligentie en zoek een maatje om leuke dingen te doen.

  Lees meer

  Ik woon in Noord-Drenthe en de eventuele kontaktmomenten die kunnen met begeleiding. Hoop van iemand te horen!

  E-mail: access2009@live.nl

 • 6 mei 2019 Michel (47) zoekt lieve vrouw om samen mooie dingen mee te ondernemen

  Ik ben op zoek naar een lieve vrouw, die met mij mooie dingen wil gaan ondernemen.
  Ik ben man met een beperking (autistisch) door gevolgen van het rodehondvirus (rubella).

  Lees meer

  Ik ben 47 jaar en mijn hobby’s zijn wandelen, zwemmen, fietsen, uitgaan, op vakantie gaan en een museum bezoeken. Ik speel zelf klassiek piano en hou ook van puzzelen en leren. Ik wil graag een vrouw van mijn leeftijd hebben met kastanjebruin haar en blauwe ogen. Zij mag geen bril dragen. Zij mag wel lang haar of een staartje dragen. Ik woon in Noord – Holland. Mijn e-mailadres is: mjleendertz33@gmail.com

 • 6 mei 2019 Leuke en gezellige man (43) zoekt leuke vrouw

  Leuke en gezellige man van 43 zoekt een leuke vrouw. Leeftijd: tussen de 35-55 jaar jong. Een vrouwelijk maatje, in eerste instantie voor vriendschap en als het klikt een relatie.

  Lees meer

  Wat vind jij leuk om te doen? Mijn hobby’s zijn: lezen, koken, kaarten maken, reizen met de bus, fietsen, rijden op mijn scooter en winkelen. Als je dit leuk vind zie ik graag je mailtje tegemoet. Mijn mailadres is liefdesnest1900@outlook.com

 • 6 mei 2019 Training Arbeid & Communicatie van 'Beter Werken met Autisme'

  Beter Werken met Autisme, een initiatief van het Radboudumc, start 25 januari een nieuwe training Arbeid & Communicatie (A5-training), waarin nog enkele plaatsen beschikbaar zijn.

  Lees meer

  Deze training heeft tot doel om te achterhalen wat jij, als volwassen werknemer met (een vermnoeden van) autisme nodig hebt om je werk goed te kunnen doen; wat jij daar zelf aan kunt doen, waar je collega’s een bijdrage aan kunnen leveren en wat het bedrijf eventueel kan doen. Dit alles, zodat jouw kwaliteiten beter benut kunnen worden, de samenwerking verbeterd en er minder uitval is door ziekte of overbelasting. De training is op maat, dat wil zeggen toegepast op jouw werksituatie en jouw functioneren en is geschikt voor medewerkers met MBO+/HBO en WO niveau. De opgedane inzichten zijn praktisch toepasbaar in jouw werksituatie. De training volg je samen met een ‘kompaan’, een collega. Met de kompaan ga je aan de hand van de thema’s van de bijeenkomsten samen jouw werksituatie analyseren en onderzoeken wat een positief effect kan hebben op jouw functioneren. Dit wordt vervolgens toegepast in de praktijk. Ook na de training is jouw kompaan blijvend beschikbaar, zodat verandering en steun in het werk duurzaam verankerd is. Voor meer informatie en aanmelding zie: www.beterwerkenmetautisme.nl

  In 2018 staan 4 trainingen gepland. Voor meer informatie en aanmelding zie www.beterwerkenmetautisme.nl of tel. 06-15203297. Vraag naar Gemmy Peters of Mieke de Kock.

 • 6 mei 2019 Jonas (19) zoekt leeftijdgenoten, omgeving Rotterdam

  Hallo, mijn naam is Jonas. Ik ben 19 jaar, heb autisme en een lichte verstandelijke beperking. Ik ben op zoek naar leeftijdgenoten in de regio Rotterdam om samen leuke dingen te ondernemen.

  Lees meer

  Ik wandel graag, speel piano en ik hou van muziek. Sporten vind ik fijn en ik ga graag uit eten, winkelen of naar de bios. Kortom, ik hou van alles wat gezellig is!

  Reacties graag naar: danielaromeijn@kpnplanet.nl

 • 6 mei 2019 Paard & Go!

  Paard & Go! Is een interactief veelzijdig en kind volgend programma voor kinderen en jong volwassenen met Down syndroom en/of autisme in de leeftijd van 8 tot 20 jaar.

  Lees meer

  De inhoud van de sessies is samengesteld door ervaren therapeuten en pedagogen. Kinderen leren ervaringsgericht van de activiteiten met de paarden onder begeleiding van ervaren zorg-professionals.

  Vragen: neem gerust contact op met Richard Griffioen, telefoonnummer 06-53510068

  Voor meer informatie: www.stichtingsam.nl

  Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar info@stichtingsam.nl o.v.v. naam telefoonnummer en e-mailadres.

 • 6 mei 2019 Nieuwe lotgenotengespreksgroep in Amersfoort voor (echt)paren waarvan een partner ASS heeft

  Voor (echt)paren waarvan een partner ASS heeft, start er een nieuwe lotgenotengespreksgroep in Amersfoort.

  Lees meer

  De gespreksleiders zijn betrokken en ervaren NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om (echt)paren waarvan een partner ASS heeft met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen.

  De groep in Amersfoort heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand gehouden op een vaste avond.

  Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

  Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 • 6 mei 2019 Dennis (32) zoekt leuke, lieve vriendin

  Ik zoek een leuke lieve vriendin. Mijn naam is Dennis, ik ben 32 jaar en woon in Leidschendam. Ik heb een lichte vorm van autisme. Ben volledig zelfstandig, maar door mijn werk (koerier) heb ik weinig contact met collega’s. Mijn vriendenkring is dan ook niet zo groot. Ik zoek een gezellige vriendin – maatje, die het ook leuk vindt om in het weekend gezellig wat te ondernemen, want voel me vooral in het weekend erg alleen.

  Lees meer

  En wie weet bloeit er wel iets moois op! Door de week ben ik erg gesteld op mijn zelfstandigheid dus samenwonen is (zoals het nu is) niet echt voor mij weggelegd.

  Ben jij ook, net als ik, op zoek naar iemand die aan een half woord genoeg heeft en ben je tussen de 28 en 36 jaar? Ik kijk uit naar je mailtje!

  Dennisd.c.85damen@outlook.com

 • 6 mei 2019 Nieuwe lotgenotengespreksgroep in Hilversum voor volwassenen met ASS

  Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie start er een lotgenotengespreksgroep in Hilversum.

  Lees meer

  De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

  De groep in Hilversum heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand op een vaste avond.

  Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen.. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

  Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 • 6 mei 2019 Nog enkele plekken beschikbaar voor deelnemers aan een gespreksgroep voor ex-partners van partners met ASS in De Bilt

  Scheiden heeft een grote impact op het gezin, scheiden van iemand met ASS maakt de impact nog groter. Allerlei vragen over het begrijpen wat er gebeurd is, communicatie, waarom, hoe nu verder, verwachtingen van je (ex)partner, waar sta ik, kunnen je bezig houden. En dat terwijl je uitgeput bent. Het helpt om met een ervaringsdeskundige te praten.

  Lees meer

  Wil je dat? Dan kun je me mailen op nynke.vanderveen@hotmail.com voor een telefonische afspraak of mailcontact. Als er voldoende animo is, starten we een lotgenotengroep waarbij we 8 keer bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, te reflecteren en ondersteunen. Ik ben Nynke van der Veen en sinds 7 jaar gescheiden. Zes jaar geleden heb ik meegedaan met een groep, dit heeft me veel gebracht. Daarom ben ik mee gaan doen met het begeleiden van groepen en het mensen telefonisch te woord staan.