Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 4 april 2024 dringen een (tijdelijke) woning voor begeleid wonen gezocht Lees meer

  Ik ben 41 en ik heb autisme. Ik ben dringend op zoek naar een woning met begeleiding in een rustige plaats of buurt. Ik wil het liefst in de regio Rijnmond wonen, maar als ik tijdelijk ergens anders kan wonen, is het ook goed.

  Ik woon op dit moment begeleid in de buurt van het centrum van Den Haag, waar heel veel prikkels zijn. Daar kan ik heel slecht tegen. Ook is de begeleiding niet voldoende. Hierdoor raak ik snel overprikkeld. Ik heb vooral hulp nodig met koken, huishouden, administratie en plannen.

  Ik hoor het graag als iemand een plekje beschikbaar heeft. Reacties mogen naar: patricia-rose@hotmail.com

 • 4 april 2024 AutiRoze Haarlem op woensdag 17 april in Badhuis Leidsebuurt Lees meer

  Het café bevindt zich in Het Badhuis, gelegen in het midden van Het Leidseplein in Haarlem (2013 PW).

  Dit is een rustige en gezellige plek waar lhbtiq+ volwassenen met autisme, adhd, neurodiversiteit of een vermoeden daarvan, of affiniteit daarmee elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen en een drankje kunnen drinken. Je betaalt alleen voor je eigen drankjes en er zijn gratis versnaperingen beschikbaar.

  Er zijn ook gastpersonen aanwezig om je te verwelkomen en eventuele vragen te beantwoorden, en er is personeel achter de bar.

  Kom en sluit je aan bij de gemeenschap van AutiRoze Café Haarlem

  Waar: Badhuis Leidseplein
  Leidseplein 49
  2013PW Haarlem

 • 4 april 2024 Sensory Experience Study (English, Ages 18-55) Lees meer

  🌟 Participate in Our Sensory Experiences Study! 🌟

  Hey there! We have an exciting opportunity for you to be a part of our research study on sensory experiences. We would love to hear from you!

  Do you ever wonder how different sounds and noises impact your daily life? We are conducting a study to explore sensory experiences in autistic (or not) individuals, with diverse backgrounds. It’s a chance to share your unique perspectives and contribute to our understanding of sensory phenomena.

  Your input will play a crucial role in uncovering the intricacies of sensory experiences and their influence on our lives. By participating, you’ll help us pave the way for future insights, potential interventions, and support systems. It will take a max of 8 minutes to complete.🏆

  Joining is simple! Just click the link below to access our quick questionnaire and share your experiences. Your responses will remain anonymous and confidential. If you’re interested in learning more about the study aims, procedures, privacy measures, and more, please click the link below. It will provide you with all the necessary information before you decide to participate.

  🔗 Survey Link (and extra info!): https://fmru.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_ebuUa3rNw9O3kuW

  We truly appreciate your time and contribution to this exciting study. Thank you for being a part of our research journey!

  Warm regards,
  Elena Sofia Silva and Dr. James Trujillo
  Radboud University

 • 3 april 2024 Autisme Kamp Lees meer

  Hallo allemaal!

  Mijn naam is Teun Gijzen en samen met een collega organiseer ik een kamp speciaal voor jongeren met ASS Hieronder vind je een korte tekst met details over het kamp! Hopelijk tot snel!

  BEN JIJ TUSSEN DE 14 – 30? ZIT JIJ OP HET AUTISME SPECTRUM
  EN LIJKT HET JOU LEUK OM JEZELF EN ANDEREN TE LEREN KENNEN? KOM DAN NAAR HET AUTIKAMP!

  IN 3 DAGEN GA JIJ BEZIG MET JE PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN LEER JIJ MEER OVER JE TALENTEN! GA JIJ MEE KAMPEREN IN KROPSWOLDE?!

  Op 1,2,3 mei zal het kamp plaatsvinden!

  Mocht je interesse hebben , meer info of een flyer willen stuur mij dan een berichtje teungijzen@gmail.com of bel mij op: 0614417258

  Met vriendelijke Groetjes 🙂
  Teun Gijzen

 • 3 april 2024 Gezocht: praktijkpartner voor ons beroepsproduct! Lees meer

  Wij hebben afgelopen halfjaar onderzoek gedaan naar de stigmatisering van Autisme op de werkvloer. Vanuit dit onderzoek willen wij aan de hand van de resultaten een beroepsproduct maken. Hier hebben wij al een aantal ideeën voor, maar zouden dit graag willen bespreken met een praktijkpartner. Kijk voor verdere informatie onze informatieclip: https://youtu.be/JIYNb6ZYn2g

  Heeft u interesse? Mail naar lottie.twisk@hva.nl

 • 3 april 2024 advies mbt diagnostiek Lees meer

  Graag kom ik in contact met mensen waarbij de diagnostiek niet soepel is verlopen i.v.m. onjuiste anamnese door ouders of bijvoorbeeld wel de diagnose hebben gekregen zonder dat er gebruikt is gemaakt van anamnese naasten. ik heb dus een hulpvraag hoe ik dit het beste kan oplossen.
  Tevens ben ik op zoek naar nieuwe vriendschappen. Ik ben 51 jaar en nog niet officieel gediagnosticeerd maar wel met een sterk vermoeden.

  Reactie mogen naar: clearmanuela@gmail.com

 • 28 maart 2024 Klussenman/vrouw met veel geduld gezocht voor in Nijmegen Lees meer

  Ik ben een vrouw van 45 met autisme die zelfstandig woont. Sinds mijn moeder plotseling is overleden, kom ik niet verder met de inrichting van mijn woning. Ik heb angst met mensen van buitenaf om te gaan, met name klusmannen. Welke klusman of -vrouw wil tegen een kleine bijdrage, een kop koffie en met heel veel geduld komen helpen bij het meekijken en omzetten van ideeën, planning opstellen en het afmaken van mijn huis?

  Ik woon zelfstandig via KlasseWonen aan de Waal.

  Graag hoor ik van je. Reacties kun je mailen naar Esther, e.bosbach@gmail.com

 • 28 maart 2024 Dagbesteding en vrijwilligerswerk op een fijne plek Lees meer

  Emmaus Domstad is een woon-werkgemeenschap met bewoners, vrijwilligers en vast personeel. Bij ons in Utrecht kun je een paar uur of meer bezig zijn met alles wat in een kringloopwinkel nodig is: sorteren, in de winkel of op de bus. Je kunt kiezen voor een dag dat er weinig prikkels zijn en/of voor de vestiging met de minste prikkels (wij hebben er 3: Lombok, Overvecht en Parkwijk).Wij zijn HKZ-gecertificeerd (hkz.nl) en kunnen begeleiding bieden (ook binnen de WMO regeling).

  Interesse? Reacties kun je mailen naar info@emmausdomstad.nl 

 • 25 maart 2024 Vriendschap gezocht Lees meer

  Hey, ik ben Kyra, 21 jaar oud wonend in omgeving Eindhoven. Graag zou ik een vriendschap willen sluiten met iemand! Ik heb een lichte vorm van autisme en het sociale stukje is wat lastiger voor mij.

  In mijn vrije tijd ben ik heel graag creatief bezig, zoals tekenen of dingen maken. Ik luister naar muziek uit de jaren 70/80 en ben fan van Queen. Verder doe ik aan fitness. Ook lezen, wandelen, winkelen en dingen ondernemen vind ik leuk.

  Als je interesse hebt, dan hoor ik graag van je!
  Mijn email is Creakyra@outlook.com

 • 25 maart 2024 Juridisch advies over opheffen curatele Lees meer

  Ik zoek iemand die mij juridische bijstand kan geven, met als doel de curatele van mijn zoon (36 jaar) op te laten heffen. Er moet wel begeleiding voor in de plaats komen.

  Wie wil met mij mee denken, helpen, liefst iemand die hierin gespecialiseerd is. Door het opleggen van curatele gaat mijn zoon helemaal de vernieling in en ik ook.

  Reacties kun je mailen naar mathvanbommel57@gmail.com

 • 25 maart 2024 Woonplek beschikbaar bij Ons Huis Capelle Lees meer

  Ontdek WelzijnZorgt OHC (Ons Huis Capelle), een warm thuis voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking die op zoek zijn naar begeleid wonen. Bij ons krijg je persoonlijke ondersteuning in de dagelijkse activiteiten, zoals ADL, kameronderhoud en individuele gesprekken. Onze toegewijde begeleiders luisteren naar jouw behoeften en bieden een veilige omgeving waarin je kunt ontspannen en sociaal kunt zijn. In onze gezellige huiskamer kun je samen eten, spelletjes spelen en je dagelijkse ervaringen delen met medebewoners na een dag op de dagbesteding. Samen creëren we een hechte gemeenschap bij On huis Capelle.

  Overdag ga je naar je werk, dagbesteding of volg je een opleiding. Onze begeleiders staan klaar voor je bij thuiskomst, om je te ondersteunen en warm welkom thuis te heten. En voor nachtelijke noodgevallen staat onze slaapwacht paraat.
  Meer informatie? Neem contact op via info@welzijnzorgt.nl of bel 085 – 130 67 45.

 • 25 maart 2024 Leren werken met de naaimachine Lees meer

  Ik zoek iemand die bij mij thuis mij kan leren omgaan met de naaimachine. Ik heb het in een groep geprobeerd , maar dat lukte niet, teveel prikkels.

  Ik woon in Alphen aan den Rijn. Reacties kun je mailen naar norks@casema.nl

 • 20 maart 2024 Autisme weekend Lees meer

  Heb jij ook zo’n behoefte om op een laagdrempelige manier ervaringen te delen over dagelijkse strubbelingen? En onbeperkt vragen te stellen aan twee ervaren autisme coaches? Maar misschien belangrijker nog: tools krijgen om deze strubbelingen aan te pakken en om te buigen naar positieve ervaringen!!! Geef je dan snel op!

  21-23 juni 2024 klooster Denekamp.

  Kijk voor meer informatie op mjjn Facebook pagina: Saskia Douma. Helaas kan ik de poster hier niet delen. Voor meer informatie: passievoorjou1@gmail.com

 • 20 maart 2024 Autisme begeleiding en coaching Lees meer

  Hoi! Wij zijn Colorfull Care en Auti-coaching. Een kleinschalige zorgverlener die personen met (een vermoeden van) autisme en/of een verstandelijke beperking ondersteunt.

  De organisatie is ontstaan vanuit het hart van 2 zorgmama’s met veel ervaring en een échte zorgverlenershart.

  Onze ondersteuning bieden we in je vertrouwde omgeving, bij je thuis of een andere fijne plek.
  We helpen je als je, je weg moet vinden in het autisme, je vastloopt of hulp nodig hebt bij dingen die voor jou belangrijk zijn in het dagelijks leven. Zoals het vinden van werk of school, vriendschappen maar ook het leren kennen van jezelf en je autisme.

  Als je meer over ons wilt weten kan je onze website bekijken of je vraag naar ons sturen.
  Website: www.colorfullcare.nl
  Mail: info@colorfullcare.nl
  Groetjes Melissa

 • 20 maart 2024 Woonruimte gezocht voor zoon met Autisme. Lees meer

  Ik ben op zoek naar woonruimte voor mijn zoon van 18 jaar met Autisme. Hij valt helaas tussen wal en sloot. Te licht voor begeleid wonen (lees geen WMO indicatie) en te zware problematiek voor ander projecten die over het algemeen op vrijwillige basis zijn.

  Reacties kunnen naar: marco_vhb@hotmail.com

 • 20 maart 2024 Hulp gevraagd voor mijn dochter Zoë Lees meer

  Lees aub alles over Zoë via de bijgevoegde link:

 • 20 maart 2024 Opruim-coach gezocht Lees meer

  Ik woon zelfstandig via de stichting Middin in Den Haag.
  Ik krijg een soort van begeleiding aan huis.  Maar waar ik als autist dagelijks tegenaan loop: Het ordenen en opruimen!

  Nu zoek ik dus een opruimcoach die mij 1 keer in de 2 of 3 weken thuis wil helpen hiermee.

  Denk aan: een vaste plek vinden voor spullen.
  En vaste ritmes vinden voor dagelijkse dingen.
  Mensen die bij mij thuis komen kijken, en autisten kennen en het stukje opruimen, zullen direct begrijpen wat ik bedoel.

  Reacties naar: a.vanwalsem@yahoo.com

 • 13 maart 2024 Crowdfunding voor korte film over autisme bij vrouwen Lees meer

  Mijn naam is Marieke de Haan en ik ben producent voor een korte coming of age film over autisme bij vrouwen. Lotte Ruules, de regisseur, heeft heel bewust gekozen voor dit onderwerp. Omdat autisme zich bij vrouwen anders uit, worden zij vaak op latere leeftijd gediagnosticeerd. Hierdoor lopen zij tegen verschillende problemen aan. Via deze film wil ze de representatie in de media creëren die ze vroeger zelf heeft gemist, en het onderwerp bespreekbaar maken.

  Om het financiële plaatje rond te krijgen zijn wij een crowdfunding campagne gestart. We zijn op het moment druk bezig om onze campagne onder de aandacht te brengen bij mensen die het onderwerp net zo belangrijk vinden als wij. We zijn inmiddels goed op weg. We zitten inmiddels op 77% van het totaalbedrag en daar zijn wij enorm dankbaar voor. Maar dit betekent helaas wel dat we er nog niet zijn. De actie loopt nog 9 dagen, alle beetjes helpen! Op de crowdfunding pagina is ook meer informatie te vinden over het verhaal en de achtergrond van de film, dus neem zeker een kijkje!

  De link naar de crowdfunding: https://www.voordekunst.nl/projecten/16648-als-het-leven-soms-anders-is-1#het-verhaal

 • 12 maart 2024 Woning gezocht Lees meer

  Hi,

  Mijn naam is Wendy en ik ben een 31 jarige vrouw met autisme.

  Door een breakup met mijn partner die niet met mijn autisme wilde leven moest ik stel op sprong terug naar mijn moeder. Omdat het hier druk is, zoek ik een woning voor mijzelf samen met mijn kat in de omgeving Noord-Holland of Zuid-Holland.

  Ik werk 24 uur per week als administratief medewerker. Hierom kan ik maar tot 650 euro aan huur betalen. Het liefst woon ik zelfstandig. Helaas kan ik geen urgentie krijgen, omdat ik hiervoor in een tijdelijke huurwoning heb gewoond (ook verre van ideaal voor mijn mentale gezondheid) en een half jaar heb samengewoond. Hierom heb ik geen binding met een gemeente, wat tegenwoordig noodzakelijk is met urgentie.

  Kun je mij verder helpen aan een woning? Alvast heel erg bedankt. Je kan mij mailen op: ananoriel@gmail.com

 • 11 maart 2024 WO master thesis; werkervaring van mensen met autisme Lees meer

  Voor mijn master thesis doe ik onderzoek naar de ervaringen van mensen met autisme op het werk en dan specifiek naar de ervaring wat betreft interactie. Dit kan sociale interactie zijn maar ook interactie zoals samenwerken en vergaderingen. Met dit onderzoek wil ik inzicht krijgen in hoe deze interactie verloopt en wat de uitdagingen hierbij kunnen zijn. Dit met als uiteindelijke doel om te kijken hoe de werkervaring verbeterd kan worden.

  Voor mijn onderzoek ben ik op zoek naar mensen met een officiële autisme diagnose en met op dit moment een bepaalde arbeidsplek.

  Het interview zal ongeveer 1 uur duren, waarbij het ook mogelijk is om dingen op papier te zetten als dit makkelijker is. Ik ben bereid om naar een locatie te reizen die voor u prettig is!

  Kunt u mij verder helpen of heeft u interesse om mee te doen aan mijn onderzoek dan kan u mij een mailtje sturen naar meike.oosterhof@ru.nl

  Alvast heel erg bedankt!
  Meike Oosterhof

 • 11 maart 2024 Bewoner gezocht Lees meer

  ‘T Hoge Veld te Duiven is een startend wooninitiatief voor (jong) volwassenen met ASS. Wij hebben nog plek voor een bewoner of bewoonster.
  Zie voor meer informatie www.hogeveld.org. Heb je interesse?. Mail dan naar info@hogeveld.org

 • 11 maart 2024 "Vrienden" die "anders" zijn.. gezocht tussen de 15-20 jr. Lees meer

  Hoi! Ik help mijn zoon van 18 even in de zoektocht naar vrienden die net als hij “anders’ zijn dan gemiddeld. (Hij heeft pdd nos) Dit omdat het nogal een zoektocht is helaas…
  Hij is een rustige maar gezellige jongen die helaas gestopt is met de opleiding ICT MBO4, de prikkels zijn teveel. Daar ligt wel zijn intresse.. maar dat komt in de toekomst wel weer goed. Op dit moment mist hij het wel erg om in contact te zijn met leeftijdsgenoten, hij had niet veel met drukke leerlingen en helaas geen klik kunnen vinden tot nu toe voor vriendschap (op een enkele vriend na van vroeger). Hij zoekt iemand om gezellig samen iets te ondernemen en/of te gamen (bijvoorbeeld fietsen,wandelen, kletsen, lol hebben,bioscoop of dammen of darten, tafeltennis en badmintonnen vind hij ook leuk. Ben jij die persoon tussen de 15-20 die dat ook leuk lijkt? Laat het aan ons weten via Keet.info456@gmail.com! Wie weet komt er een leuke vriendschap uit voort -:)

  Wij wonen in Harderwijk en zn moeder wil wel voor taxichauffeur spelen, mits de afstand te doen is.

  Groetjes

 • 1 maart 2024 WO bachelor thesis onderzoek naar baanbehoud van volwassenen met ASS Lees meer

  Mijn naam is Manon van Laarhoven en ik zit in mijn laatste jaar van mijn bachelor opleiding Sociologie aan de Tilburg Universiteit. Voor mijn bachelor thesis doe ik onderzoek naar de uitdagingen die mensen met autisme ervaren op de werkvloer en daardoor lastig kunnen meedraaien of zelfs helemaal niet meer kunnen werken. Naast dat er nog weinig echt onderzoek gedaan is hierover in Nederland, heeft het onderzoek ook een persoonlijk tintje, omdat ik zelf de diagnose autisme heb en in mijn loopbaan ook al tegen de nodige uitdagingen ben aangelopen.

  Voor dit onderzoek ben ik opzoek naar volwassen van 18 jaar of ouder, met een officiële autisme diagnose en minimaal 2 jaar betaald arbeidservaring, om te interviewen. Het interview zal maximaal 1 uur duren en zal dus gaan over uw loopbaan, uw diagnose en de mogelijke uitdagingen die dit met zich meebrengt. Het interview wordt geanonimiseerd, dus de antwoorden zullen nooit naar een individu te herleiden zijn.

  Het interview zal online plaatsvinden via Skype of MS Teams, dus iedereen die interesse heeft mag contact opnemen met mij. Dit kan via mijn mailadres: m.l.l.w.vanlaarhoven@tilburguniversity.edu

  Met vriendelijke groet,
  Manon

 • 1 maart 2024 Stageplek klinische psychologie gezocht Lees meer

  Mijn naam is Shimara van den Elzen. Ik ben 22 jaar en ik studeer momenteel Klinische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Ik ben momenteel op zoek naar een klinische stage. Ik ben zeer geïnteresseerd in een stage gericht op autisme, maar ik vind andere onderwerpen ook zeer interessant zoals verslaving, eetstoornissen en trauma.

  Kunt u mij helpen om een stageplaats te vinden? Neem dan contact met mij op via dit emailadres: shimara.vandenelzen@gmail.com.

  Alvast heel erg bedankt!

 • 1 maart 2024 Telefonisch lotgenotencontact Lees meer

  Goedemiddag, Ik ben Rayeed (39) en pas geleden gediagnosticeerd met Autisme. Het lijkt mij leuk om telefonisch in contact te komen met lotgenoten, zodat we verhalen kunnen uitwisselen, en van elkaar kunnen leren.

  Mag gewoon landelijk zijn, gezien het om telefonisch contact gaat. Bij interesse graag een mailtje naar rayeed@hotmail.com.

   

 • 1 maart 2024 Te koop: Squease drukvest medium nieuw Lees meer

  Helaas wordt dit vest niet meer gemaakt. Daarom een buitenkans: te koop een nieuw Squease drukvest maat Medium. Aankoopnota aanwezig. Vraagprijs €150 (bieden mag). Passen kan in Bilthoven.

  Reageren kan naar: hic@kpnmail.nl

 • 1 maart 2024 Vriendschap gezocht Lees meer

  Hallo, ik ben Susanne (46) en ik woon samen met mijn man van 48 ( geen kinderen) in Lithoijen. Ik heb een lichte vorm van autisme, waardoor ik moeilijk vrienden maak. Ik vind het leuk om te wandelen, fietsen, sauna bezoek (de sauna is privé) of een avondje Netflix kijken, mijn hobby’s zijn borduren en het verzamelen van munten en postzegels.

  Spreekt jou dit aan om dit samen te gaan doen? Stuur mij gerust een berichtje en wie weet is dat het begin van een leuke vriendschap. Reageren kan via susanne070707@outlook.com.

   

 • 1 maart 2024 Autismecafé Reuring Noordwijk Lees meer

  Op 2 april wordt voor het eerst een Autisme café in de gemeente Noordwijk (Zuid Holland) gehouden. Mocht je in de buurt zijn, ben jij en eventuele ouders/verzorgers van harte welkom van 13.30-15.30 uur in Sportpark Duinwetering 105 Noordwijk.

  Het is de bedoeling dat dit café om de twee maanden wordt gehouden. Eventuele informatie is te vinden op de website van Reuring Noordwijk: www.reuringnoordwijk.nl  of op de facebookpagina reuringnoordwijk

 • 27 februari 2024 VU zoekt promovendus participatiebaan

  Ben je (bijna) afgestudeerd, heb je een arbeidsbeperking waarvoor je in het doelgroepregister staat en heb je interesse om als promovendus te werken? Bij de faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam kan dat!

   

  Lees meer

  Er is één promotieplek beschikbaar. Er zijn hiervoor 12 verschillende promotietrajecten geselecteerd, waaruit je kunt kiezen, allemaal op het gebied van gedrag en gezondheid, met een totale promotietrajectduur van 4 jaar of meer afhankelijk van jouw werktijdfactor (bij een fulltime dienstverband is de totale duur van het promotietraject 4 jaar, bij een parttime dienstverband van 0,7 fte is de totale duur van het promotietraject 5 jaar en 8 maanden). Je kunt voor één promotietraject jouw interesse kenbaar maken. Voor een beschrijving van de promotietrajecten, zie link Onderzoeksprojecten promovendiproject arbeidsbeperking FGB

  Kijk voor meer info over de vacature en om te solliciteren op werkenbij.vu.nl/vacatures

 • 21 februari 2024 Gezocht: vrijwilliger met talent voor archiefwerk voor uitzoekwerk WO II Lees meer

  Om belangrijke zaken binnen onze familie bespreekbaar te maken en opgelopen trauma’s tot rust te brengen, wil ik graag beter uitzoeken hoe het onze familie vergaan is in de tweede wereldoorlog en de periode daarvoor. Ik ben inmiddels bij diverse struikelsteenleggingen geweest (herdenkingssteentjes) en ik zag hoe dit een familie inzicht kan geven, verbindend kan werken, mits het voorwerk daarvoor goed gedaan is. Ik hoop dat er dit jaar ook voor onze opa een struikelsteen gelegd kan worden.
  Mijn opa werd in 1941 opgepakt omdat hij lid geweest was van de CPN. Hij zat eerst een paar maanden in Kamp Schoorl, daarna een maand in Kamp Amersfoort en vervolgens ruim een jaar in Kamp Neuengamme. Daar is hij bij een vluchtpoging doodgeschoten. Mijn vader was 14 toen zijn vader werd gearresteerd en meteen verantwoordelijk voor het gezin met moeder, oudere zus en jongere broer. Het gezin was erg arm en er zijn keuzes gemaakt die ongelukkig uitgepakt hebben. Omdat mijn vader kostwinner was, kon mijn oma geen steun krijgen. Het enige werk dat in januari 1945 voor mijn vader als jongen van 17 beschikbaar was, was in Duitsland bij Speer Todt en daarvoor moest hij lid worden van de NSKK, een militaire organisatie. Hiervoor heeft hij na de oorlog een jaar in strafkamp Rhijnauwen gezeten. Dit was een traumatische ervaring erbij voor mijn vader.
  Omdat ik ADD en autisme heb, en daarbij een burn-out, heb ik weinig energie en een zekere gebruiksaanwijzing. Toch wil ik op deze manier mijn participatie in de samenleving vormgeven. Ik hoop daarom iemand te vinden deze uitdaging aan wil gaan. Ben je geduldig, zelfstandig en nauwkeurig, heb je een universitair werk- en denkniveau? Dan zou ik zo graag willen dat je mij met dit werk gaat helpen!
  Voorlopig denk ik aan een dagdeel per twee weken, voor een jaar, bij mij thuis in Utrecht. Als we naar een archief buiten Utrecht gaan, is daar bijna een hele dag mee gemoeid. Maar de praktijk zal leren wat het beste werkt en hoeveel tijd er mee gemoeid is. Als je het leuk vindt, zou je buiten deze tijden zelf met een klus aan de gang kunnen gaan.
  Ik heb zelf al flink wat onderzoek gedaan, zowel in online archieven als in het Utrechts Archief en het Nationaal Archief. Ook heb ik contact met een paar verenigingen en andere organisaties. Soms lijkt het erop dat een antwoord weer twee vragen oproept. Ik doe erg mijn best om de gegevens geordend op te slaan en om redelijk gestructureerd te werken, maar het duizelt me regelmatig en dan weet ik niet meer waar ik verder moet gaan. Het helpt mij dan erg als iemand de planning in de gaten houdt, mij helpt me daar aan te houden en me helpt om geconcentreerd te werken.
  Een leuke bijkomstigheid is dat ik tot mijn grote verrassing gevraagd ben te zijner tijd een artikel te schrijven voor het jaarboek van een cultuurhistorische vereniging. Ze zijn geïnteresseerd in de brieven van mijn opa, zijn leven in de kampen en daarvoor. Maar alleen gaat dit me niet lukken.
  Als je student bent, kun je de resultaten van dit onderzoek misschien ook zelf gebruiken voor een werkstuk.

  Ik zoek hulp bij:
  Afgebakende onderzoeksklussen zoals:
  • Waar was mijn opa tijdens zijn militaire dienst bij de KNIL en hoe verliep dat? Raakte hij gewond? Waarom is hij in Bronbeek geweest?
  • Hoe was de voogdij geregeld na de scheiding van mijn opa en oma, hoe is dat na de arrestatie veranderd?
  • Is er nog correspondentie te vinden waarin getracht wordt mijn opa uit het kamp te krijgen?
  Verder:
  • Ordenen van gegevens die er al zijn
  • Archiefkaarten ontcijferen
  • Losse eindjes van lopende klussen afmaken
  • Uitzoeken, ordenen, digitaliseren van gegevens en foto’s die van de familie komen
  • Foto’s en albums uitzoeken, foto’s scannen, info erbij zoeken, en vermelden
  • Info en foto’s beschikbaar maken voor familie
  • Brieven die mijn opa vanuit de kampen schreef redigeren en vertalen met Deep-L online vertaalprogramma.
  Mocht je denken dat deze klus iets voor je is, neem dan contact op, het liefst per email, met ingebronk@hotmail.com

  Inge Bronk

 • 20 februari 2024 Wonen voor Nick! Lees meer

  Nick zoekt een structureel, geborgd, veilig woon/werkadres, waar de term ‘VG7’ enthousiasme opwekt bij het team van begeleiders.
  Hij heeft een stoornis in het autistische spectrum in combinatie met een verstandelijke beperking en een communicatiestoornis. Hij woont nu thuis.
  Nick heeft veel ondersteuning nodig in dagelijkse activiteiten.
  Hij heeft interesse in tractors, geografie en heeft goede wandel-, tandemfiets- en renvaardigheden.
  Wij denken graag ‘out-of-the-box’, dus elke suggestie of tip is welkom! Reacties kunnen gemaild worden naar: marjanhammink@gmail.com

 • 20 februari 2024 Sportmaatje Lees meer

  Mijn zoon van 14 heeft autisme en heeft een sportmaatje nodig die met hem mee wil naar een sportschool 1 á 2 keer per week.
  Hij is communicatief goed, hij kan goed aangeven wat hij wel en niet wil. Hij is snel overprikkelt en zijn verwerkingstijd ligt laag.
  Hij kan prima zelfstandig naar de sportschool in de omgeving van zijn huis.
  Hij woont in Enschede, Twekkelerveld. reacties graag naar: marietvanamerom@hotmail.com

   

 • 15 februari 2024 Woonplek Lees meer

  Hallo

  Ik heb een ggz 5 indicatie. Ik heb geen beveiligde setting nodig. Wie kan mij helpen aan een woonplek met begeleiding? Graag provincie Utrecht of Gouda, Alphen aan den rijn etc.

  reacties mogen naar: Berberseberber@gmail.com

 • 13 februari 2024 Contact/ vriendschap Lees meer

  Hi, mijn naam is Sander. Ik ben autistisch en vriendschappen zijn voor mij moeilijk, maar ik wil het wel graag proberen. Ik woon in Uden en heb een grote interesse in schakelbrommers en motoren. Ik heb zelf ook een schakelbrommer en vind het geen probleem om naar iemand toe te rijden om af te spreken. Ik ben bereikbaar op dijk46412@gmail.com

 • 13 februari 2024 vriendschap en contacten Lees meer

  Ik ben een vrouw, 70 jaar, weduwe en behoorlijk eenzaam/ Ik heb autisme en kreeg laat diagnose. Ik zoek mensen die graag ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Ik hou van wandelen, gezellig iets drinken, gezellig samen zijn, sauna, museum en nog wel meer. Wie in Utrecht of omgeving zou dit samen met mij willen doen. Ik kijk uit naar evt. leuke reacties (wilhartog@msn.com)

 • 13 februari 2024 Begeleiding tips gevraagd bij operatie (scoliose) Lees meer

  Hallo,

  Mijn jongste dochter moet (net als haar oudere zus) een scoliose operatie ondergaan. Omdat zij een ASS heeft komen er bij de operatie nog wat extra zorgen bij.

  Zij is namelijk gevoeliger dan gemiddeld voor pijn en kan ook slecht tegen dingen die anders voelen aan/ in haar lichaam. Met name dit laatste wordt wel een ding omdat er straks een implantaat in haar rug zit die je ook daadwerkelijk voelt zitten.

  Heeft er iemand ervaring met dit soort ingrepen/ zorgen in combinatie met ASS? We horen het graag. We willen ons zo goed mogelijk voorbereiden.

  Reacties mogen naar: okkbul@xs4all.nl

 • 5 februari 2024 CONTACT, vriendschap als het kan. Lees meer

  Mijn naam is Guus, 76 jaar en woon in Vlijmen (aan de rand van
  ‘s-Hertogenbosch). Heb de diagnose autisme sinds 3 jaar.
  Matige ASS, maar het maakt me wel eenzaam.
  Ik zoek een lotgenoot, nee, beter: deelgenoot met wat empathie en geduld.
  Het hoe-wat-waar, zoals interesses, zal voortkomen uit beginnende contacten.
  Het eerste liefst via e-mail, gevolgt door telefonisch.
  Vraag maar raak, alles is bespreekbaar.
  Mail me dus gauw:
  guuseijkelenboom1@gmail.com

 • 1 februari 2024 Dagbesteding/ individuele begeleiding Lees meer

  Net Anders biedt begeleiding aan mensen met ASS op een mooie locatie in Haaren. We hebben momenteel enkele plekken vrij. Ben je opzoek naar gekwalificeerde begeleiding, wellicht kunnen wij iets voor je betekenen. 

  Kijk voor meer info op www.netanders.info of bel 06-16240327.

 • 1 februari 2024 Help mee Nederland een beetje autisme-vriendelijker te maken Lees meer

  Vrije tijd is iets wat erg lastig te plannen is voor mensen met autisme. Helemaal als je dan niet goed weet waar je terecht komt, welke prikkels er op de locatie zijn, waar je je kunt ontprikkelen? En welke hulpmiddelen heb je eventueel dan nodig om de dag goed door te komen en aan het einde van je uitje nog veilig naar huis te kunnen gaan?

  Steeds meer locaties zijn bezig om het voor mensen met prikkelgevoeligheid, zoals autisme, aangenamer te maken op hun locatie. Maar veel van deze locaties hebben geen idee waar hun kansen en risico’s liggen om dit te kunnen realiseren.

  Via Uit met Autisme wil ik mensen op een eerlijke manier informeren over de aanwezige prikkels en waar je rekening mee kunt houden. Daarnaast willen locaties ook wel graag weten hoe ze het aangenamer maken. Hier zit de win-win-situatie in. Daarom vragen steeds vaker verschillende locaties om een “testpanel bezoek”. Er zijn nu al enkele testpanel leden, maar zij zijn nog niet overal in Nederland even goed vertegenwoordigd.

  Word lid van ons testpanel

  Bij een testpanelbezoek gaan er 1 tot 5 panelleden bij een locatie op bezoek. Dit hangt samen met de vraag van de locatie zelf. Daarom ben ik op zoek naar een uitbreiding op het testpanel. Je ontvangt bij een aanvraag van de locatie altijd een interessepeiling of een datumprikker, je hebt daardoor altijd de vrijheid om ook “nee” te mogen zeggen op een verzoek. De entree word eigenlijk altijd vergoed door de locatie, de reis- en verblijfskosten zijn optioneel voor locaties.

  Om je in te schrijven op het testpanel, ga naar www.uitmetautisme.nl/testpanel. Je kan hier dan ook aangeven wat voor soort locaties je zou willen bezoeken en in welke provincies van Nederland je bezoeken wil doen. Je kan ook aangeven op welke dagen je beschikbaar bent.

  Heb je nog vragen, stuur een mail naar testpanel@uitmetautisme.nl.

 • 1 februari 2024 Wie heeft ervaring met Mindlight? Lees meer

  Onlangs werd ik attent gemaakt op een game die middels biofeedback heel effectief zou zijn in het reduceren van angsten. Juist voor mensen met autisme. Mindlight heet het. Nu ben ik op zoek naar ervaringen of zelfs iemand die het heeft, om uit te proberen.

  Reacties kun je mailen naar davienmons@gmail.com

 • 25 januari 2024 Vriendschap gezocht regio Utrecht Lees meer

  Beste mensen,

  Ik ben Wieske, 35 jaar en woon met mijn hondje in de regio Utrecht. Ongeveer 2 jaar geleden heb ik de diagnose ASS gekregen. Inmiddels heb ik een sterk vermoeden dat ik ook AD(H)D heb. Het lijkt mij leuk om mensen te ontmoeten die ook deze combinatie hebben, om samen ervaringen te delen en om dingen mee te ondernemen. Bijvoorbeeld wandelen, wat drinken, goede gesprekken, creatief bezig zijn, naar musea etc.

  Hier wat steekwoorden over mijzelf: creatief, rustig, dieren en natuurliefhebber, goede luisteraar, eerlijk, open en gevoelig (o.a sensorisch).
  Lijkt je dit wat stuur dan een mail naar wieskedj@gmail.com

 • 24 januari 2024 Woonruimte beschikbaar bij ouderinitiatief 'Villa Eigenwijze' te Zoetermeer Lees meer

  Villa Eigenwijze Zoetermeer is een woonvoorziening voor 16 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. De bouw van Villa Eigenwijze zal begin 2024 starten op de locatie Edisonpark.

  In 2016 is door de ouders het initiatief ontstaan van Villa Eigenwijze. Het doel is een huis te realiseren met 24 uurszorg waar onze kinderen een thuis voor het leven zullen vinden. Een thuis in de bekende omgeving van Zoetermeer, waar ze ooit op school zaten, waar ze de intocht van Sinterklaas meemaakten in het Stadshart, waar ze zwommen in de Noord AA en waar het zo prettig wonen is. Kortom in een, vanuit onze kinderen bezien, zo normaal en bekend mogelijke omgeving.

  De toekomstige bewoners van Villa Eigenwijze hebben, ondanks hun afhankelijkheid van zorg en ondersteuning van anderen, recht op een eigen woonplek met kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen wonen in een ‘eigen’ huis waarin ze een eigen plek hebben en dat zij geaccepteerd en gerespecteerd worden, zoals zij zijn. Zij moeten de kans krijgen om zoveel mogelijk volwaardig deel te nemen aan de samenleving zodat ze hun gevoel van eigenwaarde kunnen ontwikkelen en/of behouden. Wij willen graag dat onze kinderen zoveel mogelijk zelf richting kunnen geven aan hun leven en dat zij zich optimaal kunnen ontplooien. Zo moeten zij gelegenheid krijgen om hun sport, hobby’s en sociale activiteiten uit te oefenen. Op die manier blijft de kwaliteit van leven gewaarborgd, ook als de bewoners wat ouder worden en de ouders minder aanwezig kunnen zijn.

  Wij zijn in gesprek met diverse zorgverleners om de beste keuze te maken voor de invulling van de zorgvraag. De bouw van Villa Eigenwijze wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Zoetermeer en woningbouwvereniging ‘De Goede Woning’,

  De doelgroep voor Villa Eigenwijze zijn mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme tussen 19 en 50 jaar in het bezit van een VG3-VG6 indicatie PGB/WLZ en werk of dagbesteding.

  Er zijn momenteel nog woonplekken beschikbaar. Deze kunnen op de begane grond, eerste verdieping, voorkant of achterkant van Villa Eigenwijze gelegen zijn.

  Een aanmelding kan per e-mail; contact@villaeigenwijze.nl worden gedaan. Na ontvangst van de aanmelding zal er een intake volgen om van beide kanten te beoordelen of er een match is. Zo ja, dan zal de aanmelding in het bestuur worden beoordeeld.

  Meer weten over Villa eigenwijze? Bekijk dan onze website: https://villaeigenwijze.nl/

 • 23 januari 2024 Vriendin gezocht Lees meer

  Ik ben Shiran, ik ben 19 jaar en woon in Katwijk. Ik ben jaren geleden gediagnosticeerd met een milde vorm van autisme. Ik heb moeite met vrienden maken en ik voel mij daardoor soms erg alleen. Ik ben opzoek naar een vriendin tussen 19 en 24 jaar. Ik ben dol op: zingen, muziek maken / muziek luisteren, shoppen, skeeleren, film kijken, dieren en koken / bakken.
  Reageren kan naar: klopsaar9@gmail.com

 • 23 januari 2024 Woonruimte beschikbaar Lees meer

  Stichting Samendracht is een ouderinitiatief en biedt een woonvorm met begeleiding voor volwassenen met een autisme spectrumstoornis (ASS) met een normaal tot hoger IQ.
  Op dit moment is er ruimte voor nieuwe bewoners.
  Om bij Samendracht te kunnen gaan wonen moet je met je ouder/vertegenwoordiger een intaketraject doorlopen; zie hiervoor onze website www.samendracht.nl

   

 • 23 januari 2024 Opzet lotgenotencontact vrouwen (vanaf 45 jaar) met autisme Lees meer

  Ik ben 56 jaar en heb op latere leeftijd de diagnose autisme ((en add) gekregen. Ik zou graag in contact willen komen met vrouwen, vanaf 45 jaar bij wie op latere leeftijd ook de diagnose autisme is gesteld.

  Met mijn partner wil ik iets gaan opzetten voor onze specifieke groep. Ons idee is om dit te doen In een ontspannen setting met meerdere vrouwen. Daarbij zijn alle onderwerpen bespreekbaar. Samen willen wij in kaart brengen welke behoefte er bij jullie leeft. Maar daar hebben wij jullie voor nodig.

  Je mag alles bij mij op tafel gooien. Denk out of de box, daardoor ontstaan de beste, leukste en mooiste ideeën. Er is weinig voor vrouwen boven een bepaalde leeftijd en daar willen wij verandering in brengen. Wij geloven sterk in de samenwerking en kracht van vrouwen.

  Ik hoor graag van je,

  Groet, Anna

  P.S. ik heb de papieren voor coach autisme

  Reacties kunnen naar: anna.w.vink@gmail.com

 • 16 januari 2024 Ik zoek een relatie met vrouw ± 24-32 jaar, ook buiten provincie Utrecht Lees meer

  Hey :)! Ik ben Martijn, een ondernemende heteroseksuele jongeman van 31 jaar. Mensen in mijn omgeving omschrijven mij als enthousiast, sociaal, een doener, humorvol, initiatiefnemend en momenteel wat onzeker. Ik heb een gezonde levensstijl en geniet ervan om bij familie en vrienden te zijn. En vind het leuk om mensen te ontmoeten.

  Hobby´s: hardlopen, films/documentaires kijken, bordspelletjes, muziek luisteren, gitaar spelen en gezond eten koken.

  Buiten de deur ga ik graag naar een museum, dagje naar een stad, sauna, suppen, attractiepark of maak ik een wandeltocht in de natuur. Dan geniet ik van de mooie details, bijvoorbeeld een torenvalk die voorbij vliegt. Ook vind ik slow travel heel leuk, er zijn verschillende landen die ik ooit eens wil zien.

  Het lijkt mij fijn om de warmte en gezelligheid van een leuke vrouw om mij heen te hebben. Ik zoek een vrouw die er ook graag samen op uit wil en (nieuwe) leuke dingen wil ondernemen. Ik sta voor veel open. Samen genieten van de natuur of slow travel zou ik ook tof vinden. Maar niets mis met de rust en stabiliteit van thuis :).

  Graag ontmoet ik iemand die een normaal tot hoger intelligentieniveau heeft. Het lijkt mij in een relatie fijn om beiden ook ruimte voor onze eigen interesses / rust te hebben. Ik heb geen kinderwens.

  Op het moment moet ik op mijn energie letten omdat ik herstel van een burn-out. Een relatie is nieuw voor mij. Die combinatie maakt dat ik soms een beetje onzeker ben.

  Ik woon zelfstandig. Voor mij is de maximale reistijd ongeveer een uur met OV (vanaf Utrecht CS).

  Het lijkt mij heel gezellig om op een rustige manier een band op te bouwen en vanuit daar gewoon eens wat leuks te doen wanneer het goed voelt. Ik ben benieuwd naar wie je bent en wat je leuk vindt om te doen. Stel je jezelf even voor? Ik ben bereikbaar op martijnr1993@gmail.com Hopelijk tot snel 🙂

 • 16 januari 2024 gitarist tevens zang gezocht Lees meer

  Gitarist gezocht die tevens kan zingen voor een te vormen bluesband .
  Ik speel bluesharp en kom uit Rosmalen Ik ben 56 jaar…
  Ik speel voor de hobby maar vindt het ook leuk samen te spelen.
  Heb nog geen podium ervaring en heb autisme ……..
  Ik wacht een reactie af op kvandersteen@ziggo.nl

 • 16 januari 2024 Onderzoek inclusief hoger onderwijs, met speciale aandacht voor culturele- en genderdiversiteit Lees meer

  Mijn naam is Chaimae Ben Messaoud en ik zou u graag willen uitnodigen om deel te nemen aan een onderzoek naar inclusief hoger onderwijs. Ik ben master student aan de Universiteit Utrecht en voor mijn Master Thesis wil ik graag inzicht krijgen in de studieloopbaan en kwaliteit van leven van studenten met en zonder autisme in het hoger onderwijs (mbo, hbo en universiteit), met speciale aandacht voor culturele- en genderdiversiteit. Meedoen is vrijwillig.

  Voor dit onderzoek ben ik opzoek naar jongeren tussen de 16 en 25 jaar oud, die nu student zijn of in het afgelopen half jaar zijn afgestudeerd. Het gaat om het invullen van een online vragenlijst in het Nederlands of in het Engels. Door deel te nemen, helpt u de onderzoekers om meer inzicht te krijgen in het verbeteren van inclusief onderwijs voor studenten met autisme.

  Als u meer informatie wilt of wilt deelnemen aan het onderzoek, kunt u de onderstaande email gebruiken:
  c.benmessaoud@students.uu.nl

 • 16 januari 2024 Onderzoek naar inclusief onderwijs voor studenten met autisme Lees meer

  Vanuit de opleiding Clinical Child, Family, and Education Studies (Orthopedagogiek) van de Universiteit Utrecht zijn wij op zoek naar studenten met en zonder autisme tussen de 16 en 25 jaar oud, die nu student zijn of in het afgelopen half jaar zijn afgestudeerd. Het gaat om het invullen van een online vragenlijst in het Nederlands of in het Engels. Door deel te nemen, helpt u ons om meer inzicht te krijgen in het verbeteren van inclusief onderwijs voor studenten met autisme.

  Deelname is vrijwillig en kost ongeveer 20 minuten de tijd. Hierbij de link naar het onderzoek: https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_eOM9ccF0nxdymLY.

  Voor eventuele vragen, graag mailen naar: a.h.smits@students.uu.nl

 • 8 januari 2024 tiny house prikkelarm wonen Lees meer

  Beste lezers,

  Ik wil graag een tiny house project starten met daarbij vooral aandacht voor prikkelarm wonen. En zoek daarvoor voldoende aanmeldingen. Deze wil ik gaan starten in Culemborg, provincie Gelderland.

  Vriendelijke groet,

  Michiel Kunstman

  Voor vragen en aanmelden kun je mailen naar: michiel@kunstman.com

 • 8 januari 2024 Mede-gespreksleider gezocht Lees meer

  Er start een nieuwe gespreksgroep voor volwassenen met autisme. Hiervoor zijn we nog op zoek naar een tweede gespreksleider.

  De gespreksleider hoeft zelf geen autisme te hebben, maar ervaring met autistische mensen en kennis over autisme is een voordeel. Heb je nog geen ervaring maar wil je graag leren over autisme, dan is dit ook een prima mogelijkheid.

  Plaats: Leiden of Leiderdorp
  Tijd: één keer per de maand, op een ochtend
  Tijdsbesteding: 2 á 3 uur per maand

  Heb je interesse of wil je meer weten, neem vrijblijvend contact op met Verena: oproep-gespreksleider24@koyal.net

 • 18 december 2023 Ouders van kinderen op de basisschool gezocht voor online vragenlijst over mondgezondheid Lees meer

  Bent u een ouder van een kind op de basisschool en wilt u mij helpen met mijn masterscriptie? Ik onderzoek het verschil in kennis van en houding tegenover mondgezondheid van ouders van kinderen mét en zonder autisme.

  Uw hulp hierbij is erg belangrijk en kan inzicht geven in de eventuele extra benodigde voorlichting over mondgezondheid, waardoor de mondgezondheid van kinderen verbeterd kan worden en daarmee ook de algehele gezondheid.

  U kunt meedoen door onderstaande vragenlijst in te vullen. Het invullen hiervan duurt maximaal 5 minuten.
  https://redcap.umcg.nl/redcap/surveys/?s=RE3X7J3WHDRXKCX8

  Alvast bedankt voor uw deelname.

  Met vriendelijke groet,
  Lisanne (Rijksuniversiteit Groningen, Tandheelkunde CTM-UMCG)

 • 14 december 2023 Autisme café organiseren Lees meer

  Hey, ik ben een jongeman van 20 jaar oud met autisme. Ik ben op zoek naar mensen die ervoor open staan om een autisme café op te richten in Den Haag/Westland voor jongvolwassenen tussen ongeveer 18 en 27 met (mogelijk) autisme. Bij het organiseren wil ik graag helpen met het brengen van ideeën, maar tijdens de activiteit ben ik liever een deelnemer.

  Bij interesse ontvang ik graag een e-mail
  E-mailadres: n.bekkie18@gmail.com

  Nick Bekkers

 • 12 december 2023 Maatje Lees meer

  Ik ben 61 en pas net gediagnosticeerd met Autisme en ADD. Ik zoek een maatje in de buurt van Maastricht om mee te praten of koffie te gaan drinken.

  Voor meer informatie kun je me mailen: reneboulanger@hotmail.com

 • 7 december 2023 Nieuwe dagbesteding plek Woerden Lees meer

  Allereerst stel ik mij even voor, ik ben Battista Lodde. Voorheen ben ik werkzaam geweest als specialistisch ambulant hulpverlener bij Boba Autismegroep en het afgelopen jaar bij het Leger des Heils. Ik heb besloten om mijn droom te volgen door een Italiaans restaurant te openen in Woerden. Daarnaast ga ik tijdens de lunch dagbesteding / leer-werkplekken aanbieden aan personen met afstand tot de arbeidsmarkt. Tussen 9:30 en 16:00 wil ik deze begeleiding gaan bieden. Wellicht zijn er gegadigden die opzoek zijn naar passende dagbesteding met ervaren begeleiding.

  Er is plek voor 5 fulltime en 5 parttime.
  Indicaties:
  WLZ PGB, WMO pgb, JW PGB, WMO en JW.

  Hiervoor ben ik opzoek naar kandidaten die het leuk zouden vinden om in de horeca te werken / te willen proberen.

  De activiteiten zullen zijn:
  -Taarten maken
  – Koffie leren zetten als een Barista,
  – Ricotta en Tiramisu maken, Broodjes maken voor de lunch
  – Bestellingen opnemen en wegbrengen etc. etc.

  We openen in het pand van oud café Walzicht. Wilhelminaweg 22, 3441XC te Woerden.

  Volg ons op Instagram https://instagram.com/saporisardiwoerden?utm_source=qr
  En onze website: www.saporisardi.nl

  Mijn specialisme is autisme, ik ben momenteel nog als ambulant begeleider aan het werk voor specifieke casussen binnen de gemeente Woerden, Montfoort en Oudewater.

  Wie weet kunnen wij iets voor elkaar betekenen?

  Hartelijke groet,

  Battista Lodde, info@saporisardi.nl

 • 27 november 2023 Ouderinitiatief begeleid wonen Ridderkerk Lees meer

  Stichting (in oprichting) ASS-wonen Ridderkerk

  Voor ons wooninitiatief zijn wij op zoek naar (jong)volwassenen met ASS, met een gemiddeld tot hoog intelligentieniveau zonder agressie, en hun ouder(s), uit de buurt van Ridderkerk.

  In Ridderkerk wordt een kleinschalige woonvorm in een appartementencomplex gerealiseerd met 7 levensloopbestendige zelfstandige zorgwoningen en 1 begeleiderswoning. De bouw moet nog beginnen en nog niet alles is helemaal rond maar wij willen graag in contact komen met mensen die hier zouden willen komen wonen. De begeleiding zal deels aanwezig zijn in de begeleiderswoning en deels individueel inzetbaar (naar behoefte), buiten deze tijden is er een achterwacht die gebeld kan worden. De begeleiderswoning zal ook gebruikt worden voor gezamenlijke activiteiten (niet verplicht).

  De bewoners kunnen een verantwoord voordeurbeleid voeren, zijn goed begeleidbaar en hebben werk/dagbesteding en geen verslavingen. Dit zal tijdens een “ballotage” gesprek besproken worden.

  De bewoners hebben een eigen inkomen (werk of Wajong), werk/dagbesteding en zijn financieel gezond (geen schulden). Beschikken over een WLZ-indicatie GGZ-wonen vanaf indicatie 1.
  De huur blijft onder de huurgrens van € 808 (2023) zodat huurtoeslag aangevraagd kan worden.

  Het is een ouderinitiatief. Dus van ouders wordt verwacht dat ze bereid zijn mee te denken en mee te helpen om van deze prachtige onderneming een succes te maken. Wil je meer weten over dit initiatief? Stuur dan een mailtje naar stassridderkerk@gmail.com en we nemen contact met je op.

 • 21 november 2023 Contact Lees meer

  Hoi, ik ben Bas een man van 50 jaar. Ik wil via deze weg naar iemand zoeken van ongeveer mijn leeftijd om gezellig leuke dingen te gaan doen. Ik houd van wandelen, fietsen, zwemmen, zingen (koor) en uitstapjes maken. Ik houd van empathie en geduld en zoek iemand om van te houden die mij respecteert en die er ook voor mij is in voor en tegenspoed.

  Interesse? reacties kun je mailen naar bashoedemaeckers@hotmail.com

 • 9 november 2023 Woning bij natuur gezocht Lees meer

  Goededag,

  Hopelijk kan iemand mij helpen. Ik (vrouw,40, ASS en ptss) zoek een stille woonruimte nabij natuur. Ik ben rustig, betrouwbaar, netjes, veel alleen, creatief, en kan bijv met de tuin of dierverzorging helpen. Ik heb een rustigkortharige hondje. Ik zal heel dankbaar zijn met een fijne plek!

  Helaas ben ik ook sensitief/prikkelgevoelig, en heb ik grote behoefte aan stilte, niet te vaak onverwachtse ontmoetingen, en het nodig veel buiten te wandelen om op te laden.

  Eerder heb ik 2 jaar in mijn auto geslapen, omdat ik in grote stress zat (wegens geluidsoverlast en extreme pesterijen). Nu heb ik tijdelijk onderdak, en heb ik weer kunnen bijslapen, maar ben dus nog steeds op zoek naar een woonruimte.

  Ik sta open voor allerlei oplossingen. Tips zijn dus heel welkom. Mag zelfs over de grens.

  De huurwoning, een flatwoning (sociale huur) op de begane grond, in de geliefde wijk Nijmegen Oost kan geruild. Woningruil is dus ook mogelijk. Bijvoorbeeld als u iemand kent die juist naar de stad wilt.

  Bedankt voor het lezen. Dit is mijn emailadres:
  Zwanentrektocht@gmail.com

 • 10 oktober 2023 Woonplek/vorm jongen 7 jaar gezocht Lees meer

  Voor onze zoon van 7 zijn we op zoek naar een passende plek waar hij zou kunnen wonen en daarnaast behandeling kan krijgen.

  Hij is gediagnosticeerd met autisme categorie 2+ en jules de la toerette. Zijn intelligente is wel gemiddeld. Hij heeft veel angst en kan dit uiten in agressief in gedrag en taal.

  Wanneer we de juist plek vinden is de locatie minder belangrijk.

  Groet, Sil

  Reacties mogen via mail: prissilly@gmail.com of telefoonnummer: 06-37384265

 • 10 oktober 2023 ouderinitiatief wonen autisme Amsterdam e.o. Lees meer

  Welke ouders overwegen/zijn bezig met ouderinitiatief wonen in Amsterdam voor kind met autisme? Bijvoorbeeld ondersteund door Delatei of Grasboom of anders? Of wie heeft hier misschien meer informatie/ervaring mee? Geen urgentie, toekomstplannen voor zeer jong volwassen kind

  Reacties mogen via mail: a.beerepoot3@kpnplanet.nl of telefoonnummer: 06-15415962

 • 20 september 2023 Coachen met ezels Lees meer

  Ik ben Lisette van Leeuwen en ik ben coach samen met behulp van mijn ezels.
  Heb jij interesse in coaching of ezeltherapie kijk op mijn website www.rucsdewurft.com voor informatie en locatie.
  Mocht je vragen hebben stel ze gerust via mail: Dewurft115@gmail.com
  Misschien tot ziens op onze ezelboerderij.

 • 20 september 2023 Prikkelarme woonruimte gezocht Lees meer

  Net zoals vele anderen hier, ben ik op zoek naar een zelfstandige goed geïsoleerde prikkelarme woonruimte in Nijmegen of Lent, met een kale huurprijs van €647,19 i.v.m. mijn inkomen. Ik woon nu in Nijmegen in een appartement (sociale huur) uit 2012, maar het is niet goed geïsoleerd dus veel overlast van buren. Via woning ruil is er nog niks gelukt en ik ga alleen maar achteruit. Ik zit hierdoor al jaren in een autistische burn-out. Na al die tijd word ik alleen maar wanhopiger, dus als iemand tips of ideeën heeft hoor ik het graag per mail: iris_depree@hotmail.com

  Alvast bedankt.

  Groeten, Iris.

 • 14 september 2023 Meer bekendheid voor autisme Lees meer

  Beste lezers,

  Graag wil ik mijn netwerk over autisme gaan uitbreiden omdat ik graag meer begrip over autisme wil. Ik vind het als ervaringsdeskundige in opleiding belangrijk om meer mensen te bereiken met mijn video’s.

  Om de week komt er een nieuwe video online over mijn ervaring met autisme hoe ik dit ervaar enz.
  Zie mijn YouTube kanaal. Door het oog van een autist.

  Ik zou het heel mooi vinden dat jullie mijn kanaal abonneren zodat mijn video’s beter zichtbaar worden op YouTube.
  Dit is hartstikke gratis en je zet nergens aan vast! En het is vrijblijvend.

  Hier doen jullie mij een groot plezier mee en zo word onze wereld groter door dat mensen meer begrip krijgen over autisme. Abonneren is❤️ en delen word helemaal gewaardeerd!

  Een warme groet van Judith van:  Door het oog van een autist.

  En mocht je gaan kijken naar mijn ervaringen: Heel veel kijkplezier gewenst!

 • 11 september 2023 Zelfstandige woning gezocht Lees meer

  Dag allemaal,

  Ik ben al heel lang (net als veel anderen) op zoek naar een nieuwe woning. Ik woon op dit moment zelfstandig, maar deze woonruimte is niet ideaal. Om van mijn slaap- of woonkamer naar mijn keuken te gaan moet ik door een gedeelde gang. Dit zorgt voor veel prikkels, regelmatig lopen mensen hier in de gang die ik niet ken. Het geeft een erg onveilig gevoel en ik ben continu alert. Ik heb autisme en met de juiste handvatten lukt het mij aardig om zelfstandig te wonen. Ik ben op zoek naar een woonruimte in de omgeving van Zutphen. Het liefst in Zutphen, Dieren, Arnhem of Nijmegen. Een studio is voor mij niet ideaal omdat ik veel moeite heb met het huishouden, dus het liefst 1 aparte slaapkamer.

  Waar ik naar op zoek ben
  – maximaal 808 euro (huurtoeslag grens)
  – een zelfstandige woonruimte
  – minimaal 1 slaapkamer
  – in Zutphen, Dieren, Arnhem of Nijmegen (of iets in deze buurt zolang het goed bereikbaar is met de trein)

  Ik sta al 7 jaar ingeschreven bij de ene woningbouw en 3 bij de andere, maar helaas heb je daar tegenwoordig niet zo veel meer aan. Ik hoop echt dat iemand hier wat weet of via via. Ik krijg binnenkort nieuwe bovenburen wat het onveilige gevoel erg versterkt en ik veel stress hiervan ervaar. Sorry voor het lange verhaal. Bedankt voor het lezen en ik hoop dat iemand iets weet of nog een goede tip heeft voor het vinden van een nieuwe woning.

  Hartelijke groet,
  Stef

  Mail naar: xstef9@outlook.com

 • 11 september 2023 Onderzoek naar effect therapie met paarden bij jongeren met ASS Lees meer

  Jongeren met autisme van 11 tot en met 17 jaar gezocht op meerdere locaties

  Een deel van de adolescenten met autisme blijft ernstige ontregelingen van emoties houden, ondanks langdurige behandeling. Therapie met paarden is mogelijk effectief voor deze jongeren, maar goed onderzoek ontbreekt.

  Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en doet veel onderzoek naar autisme. Er is een onderzoek gestart naar het effect van therapie met paarden. Bij 35 adolescenten van 11 tot en met 17 jaar met autisme wordt het effect van therapie met paarden onderzocht. Alle deelnemers krijgen 15 sessies therapie met paarden.

  Voor, tijdens én na de behandeling wordt de emotieregulatie gemeten en er worden vragenlijsten en interviews afgenomen. De therapie wordt gegeven voor Karakter in Wageningen, de Gagelhoeve in Mill (Noord Brabant) en Horses&Co in s Heerjansdam (Zuid Holland).

  Wie kunnen er meedoen aan dit onderzoek? (dit zijn nog niet alle criteria)
  • Je bent tussen de 11 en maximaal 17 jaar oud
  • Je hebt een diagnose autisme spectrum stoornis
  • Je hebt 1,5 jaar therapie gehad
  • Je wilt leren om beter met emoties om te gaan
  • Je hebt een IQ hoger dan 80

  Voor meer informatie kun je mailen naar Pegasus@karakter.com
  Met het onderzoek weten we straks of de therapie met paarden helpt bij onder andere het beter reguleren van emoties en de kwaliteit van leven.

 • 28 augustus 2023 Maatje gezocht om ervaringen uit te wisselen Lees meer

  Zowel ik als mijn dochter hebben beiden de diagnose ass. Mijn partner en ik zijn sinds 3 jaar uit elkaar. Ons netwerk is zeer klein. Nu zijn wij op zoek naar gezinnen uit de buurt van Arnhem en omgeving met kinderen (het liefst meisjes) met autisme, om daar af en toe mee af te spreken en ervaringen uit te wisselen.

  Reacties kun je mailen naar ralf_canton@live.nl

 • 15 augustus 2023 Respijtzorg-logeren aangeboden Lees meer

  Voor jong volwassenen (18-25) jaar bieden wij op onze zorgboerderij Respijtzorg/ logeren. Jongeren hebben een eigen kamer met douche toilette en er is een gezamenlijke huiskamer/keuken. We hebben 4 kamers waarvan er 3 permanent bewoond worden, de 4e kamer is beschikbaar voor logeren.
  Een bepaalde mate van zelfstandigheid is wel wenselijk, er is 24 uurs nabijheid. We hebben nog wat ruimte in de agenda voor nieuwe loges.
  Affiniteit met dieren is wel gewenst!

  Voor meer informatie mail naar: stichtinglucashoeve!@gmail.com of bel met 0618239968

 • 9 augustus 2023 Vriendin gezocht, liefst in Amsterdam Lees meer

  Ik zoek een vriendin liefst in Amsterdam, waar ik woon. Als je ook ass hebt, of iets anders, kunnen we ’t ook daarover hebben, Ik ken geen lotgenoten nog. Ik ben huiselijk, maar hou ook veel van mijn kat en natuur, Landleven, Hortus, Artis en cultuur en kunst. Zoals musea oa, ook houd ik van sieraden maken en kleding.

  Spirituele interesse zoals Happinez en kristallen sieraden, eth. Olie en kruiden plukken. Castlefest en Ruigoord leuk! Hippie en vrijheidsgevoel is fijn. En als het tussen ons klikt, een knuffel.

  Ik ben 51 jaar, en weet sinds 3 jaar van ass, heb last van overprikkeling, en ga leren hoe daarmee om te gaan, Mail me als je iets wilt vragen, ik vind dit ook best eng, maar wil graag met je in contact komen. Ben je een stuk jonger maar deel je interesses, reageer dan wel.
  Groeten, Christina. Mijn email is xtina7@hotmail.com

 • 7 augustus 2023 Vriendschap gezocht Lees meer

  Ik ben een vrouw van 62 uit Eindhoven met autisme die moeite heeft met sociale contacten. Ik heb werk en een gezin maar eigenlijk geen vrienden. Ik zoek iemand om mee te kletsen / praten en leuke dingen mee te ondernemen; ik houd van koken, ga graag naar de film en een museum, en ben ook in voor ideeën van anderen, ben alleen niet zo sportief.

  Misschien wordt dit dan vriendschap. Interesse? Reacties kun je mailen naar tinekesp@tenc.demon.nl

 • 7 augustus 2023 Beschermde woonplek gezocht Lees meer

  Hallo ik ben Tineke, 37 jaar. Heb sinds een aantal jaar een ASS diagnose en een aangeboren lichamelijke beperking. Ik woon nu nog zelfstandig net ambulante begeleiding maar dit is niet voldoende. Ik heb een WLZ GGZ2 indicatie en zoek een beschermd wonen locatie die rolstoelvriendelijk is (liefst appartement met eigen voorzieningen). Regio Nijmegen-Doetinchem-Zutphen.

  Kun je me helpen? Reacties kun je mailen naar tinekesoethof@live.nl

 • 18 juli 2023 Vriendin gezocht Lees meer

  Hoi ik ben Jacy, een jongen van 21 jaar en woon in Amsterdam. Ik vind het soms moeilijk om contact te maken met anderen en zou het fijn vinden als ik iemand had met wie ik mijn gevoelens kan delen. Ik ben op zoek naar een vriendin voor vriendschap of misschien zelfs een relatie.

  Ik vind het leuk om te wandelen, te gamen en naar de bioscoop te gaan (vooral Marvel en DC films). Sinds kort ga ik ook naar de sportschool om wat kilo’s kwijt te raken en aan mijn gezondheid te werken.

  Ik volg nu een opleiding MBO-3 Allround medewerker ICT in Hilversum. Ik zoek iemand ongeveer van dezelfde leeftijd in Amsterdam of omgeving. Ik drink en rook niet.
  Spreekt dit je aan? Stuur gerust een mailtje naar hoogvlietsjacy@gmail.com en ik zal zo snel mogelijk reageren.

  Groetjes Jacy

 • 11 juli 2023 Vriendschappen gezocht in regio utrecht Lees meer

  Hoi, ik ben Mickeal, 32 jaar. Ik ben op zoek naar leuke contacten en/of een lieve vriendin.
  Ik heb moeite om contact te maken omdat ik al 16 jaar Autisme heb.
  Ik ben opzoek naar een maatje die mij begrijpt. Misschien ook later eventueel een relatie.
  Ik ben nog thuis wonend, maar ben wel opzoek naar een eigen woning, maar ik heb nog geen geluk gehad om er een te vinden.
  Mijn interesses zijn: Natuur en dieren (ben een dierenliefhebber), Fotografie, Geschiedenis/oud Egypte en oud Griekenland, Formule1, series en/of films kijken, ik beoefen fitness, maar hou ook van gamen op zijn tijd en ben ook gek op muziek luisteren waar ik mijn rust kan vinden. Wil graag leuke activiteiten doen, zoals: Wandelen in het bos of naar het strand, Kastelen en forten bezichtigen, Museums bezoeken, Film kijken in de bioscoop of serie kijken, terrasje pakken. Uiteindelijk ben ik op zoek naar vriendschap en gezelligheid.

  Spreekt je dit aan? Stuur dan een mailtje naar mickealvanputten@gmail.com

 • 11 juli 2023 24 uur woning gezocht begeleiding. Lees meer

  Mijn dochter is 24 jaar en ze is geestelijk gehandicapt pdd-nos met autisme.
  Ik zoek een woning voor mijn dochter ze is nu 24 jaar oud.
  Ze zoekt een woning waar ze 24 uur moet begeleid worden met de juiste begeleiding en personeel.

  reacties mogen per email naar: Lorindamoshi@gmail.com  of telefonisch via 06-43569423 of 0174226371

   

 • 11 juli 2023 Iemand gezocht om wat mee te ondernemen Lees meer

  Hoewel ik voor diverse organisaties op autismegebied vrijwilligerswerk verricht ben ik nog niet iemand tegengekomen om buiten die bijeenkomsten iets mee op te bouwen.

  Ik heb Asperger, man, 48, probeer te lezen en ben zoekende naar dingen om te ondernemen. Samen is leuker. Wie durft dat aan?

  Reacties mogen naar Arjen: arjenmeijerhome@gmail.com

 • 27 juni 2023 Vrijwilligers gezocht voor Kringloopwinkel Lees meer

  Hai,

  Ik ben Ellen van Emmaus Domstad. Wij hebben 3 winkels in Overvecht, Lombok en Parkwijk.
  Emmaus is een stichting die woonruimte biedt aan mensen die even nergens kunnen wonen. Mensen die bij ons wonen komen uit allerlei groepen: even de weg kwijt, statushouders en mensen zonder papieren.

  Dat betalen wij allemaal met onze kringloopwinkels en daarvoor hebben wij vrijwilligers nodig. Samen met de bewoners werk je mee in de winkel of sorteer je de spullen die binnenkomen. Voor de transport hebben wij ook mensen nodig. Dus dan is een rijbewijs wel handig.

  Jij kunt bij ons je dag zinvol besteden en helpen om daklozen een dak boven hun hoofd te houden.

  Als je bij ons komt krijg je leuke collega’s en mag je spullen kopen met 50% korting. Helemaal prikkelvrij is de werkplek niet, maar je kunt wel een rustig moment kiezen om aan de slag te gaan. Reacties mogen naar: ellennijs@emmausdomstad.nl

  Groetjes, Ellen

 • 19 juni 2023 Boek: 'Au 't is me stoornis' Lees meer

  Heb of ken jij ook een kind met ASS? Zit jij ook dikwijls met je handen in het haar? Dan heb ik een leestip voor je: ‘Au, ’t is me een stoornis’ van Maaike Haaiveld. Het gaat over een gezin met een zoon met ASS en alles wat daarbij komt kijken.

  Leef mee met Maaike en lees haar verhaal op https://maaikehaaiveld.auteursblog.nl/artikel/16995

 • 2 juni 2023 Maatwerkplek woonunit gezocht Lees meer

  Hallo, Ik ben op zoek naar een maatwerkplek. Ik heb een ggz5 wonen indicatie. Waar ik om vraag is een plek waar er 24 uur per dag iemand aanwezig is en ik aanspraak op kan doen en een eigen woonunit. Ik heb autisme met een normale intelligentie.

  Hopelijk kan iemand mij helpen. Er lijkt maar geen oplossing te zijn.

  Reacties kun je mailen naar Berberseberber@gmail.com

 • 26 mei 2023 Vriendin gezocht Lees meer

  Hoi, ik ben Jasper (21 jaar) uit Breda. Ik vind het lastig om vriendschappen te sluiten. Ik ben op zoek naar een vriendin voor contact of voor een eventuele relatie. Mijn hobby’s zijn gamen, rennen, wandelen en uitgaan.

  Ik zoek iemand van rond mijn leeftijd.

  Voor contact kun je terecht bij mol208485@gmail.com

 • 15 mei 2023 Vriendinnen gezocht Lees meer

  Ik ben Femke, ik ben 38 en ik woon samen met mijn vriend in Noord-Holland. We hebben geen kinderen, wel 2 lieve katten. Een paar maanden geleden heb ik de diagnose ASS gekregen. Dit verklaart voor mij een heleboel dingen in mijn leven, en vooral ook waarom vriendschap altijd (en vooral de laatste tijd) een “ding” is geweest.

  Ik heb eigenlijk alleen maar neurotypische vriendinnen, en zou het heel leuk vinden om meiden te ontmoeten die net als ik autisme hebben.

  Ik zou graag contact willen met andere autistische vrouwen van -pak ‘m beet – tussen de 30 en 50 jaar (maar als je daar net buiten valt en dit oproepje spreekt je aan, ook gewoon reageren hoor!)

  Ik hou o.a. van lezen en wandelen in de natuur, koken en ben veel met persoonlijke ontwikkeling bezig. Leuk als je daar iets in herkent, maar je hoeft niet per se dezelfde hobby’s te hebben. Ik vind het juist ook wel weer leuk om nieuwe dingen te leren of te ondernemen 🙂

  Als dit oproepje je aanspreekt, stuur dan een mailtje naar: autisticat3@hotmail.com

  Leuk om van je te horen!

 • 9 mei 2023 relatie date dating Lees meer

  Ik ben een man van 56 jaar met ass en woon in velsen.
  Ik ben zorgzaam en loyaal,betrouwbaar,empatisch,ik hou van knuffelen.
  Ik zoek een loyale spontane empatische vrouw die liefst niet rookt en drinkt(gelegenheidsdrinker)voor een klik en eventueel een lat-relatie.
  Om het samen leuk en gezellig te hebben,terrasje,filmpje,samen koken,spelletje,samen leuke dingen doen.
  reageren op: apollo12345-2023@outlook.com

 • 25 april 2023 Ervaringen delen: Autisme & Werk (studie). Lees meer

  Beste lezer,

  Mijn naam is Michael. Ik ben 28 jaar jong. En ik kom uit Rotterdam. Ongeveer 3 jaar geleden is bij mij een ASS diagnose gediagnosticeerd. Ik ondervind moeilijkheden in het vinden van een passende baan.

  Ik heb hiervoor een niet afgeronde HBO opleiding in de commerciële hoek gedaan. Vervolgens heb ik een MBO4 zorgopleiding geprobeerd te doen. Ik heb een aantal logistieke/facilitaire werkzaamheden verricht.

  Ik merk dat ik een behoefte heb om ervaringen uit te wisselen met anderen binnen het ASS spectrum. Op het gebied van werk, belasting, dingen die je leuk vindt in werk, en de moeilijkheden rondom ASS en functioneren.

  Ik heb een doelgroepenregistratie / banenafspraak. Alleen via die weg is het ook niet gelijk een abc’tje. Misschien herken jij je in mijn verhaal. Ben je ook nog zoekende naar welke mogelijkheden er zijn? Hoe blijf je toch dicht bij jezelf? Misschien dat we daarin ervaringen kunnen uitwisselen.

  Wellicht dat het ons beide nieuwe inzichten en perspectieven kan geven. Dat we op onze manieren onszelf weer verder mogen ontwikkelen. Je kunt een mail sturen naar m.s.deman@gmail.com . Van daaruit kunnen we uiteraard weer verder kijken.

  Bedankt voor het lezen. En voel je vrij om iets achter te laten.

 • 24 april 2023 Hulp aangeboden PGB/ASS Lees meer

  Hallo lezer, ik ben Monique en kom uit Alphen aan den Rijn.
  Na een aantal jaren werkervaring op de poli ASS in Leiden, ben ik afgelopen november begonnen voor mezelf!
  Het lijkt me leuk om samen te werken om jouw doelen te bereiken.
  Meer informatie over mij is te vinden op www.odysseezorg.nl.
  Wie weet tot snel!

  Groetjes Monique

 • 31 maart 2023 Woonruimte gezocht Lees meer

  Op dit moment woon ik in een appartement / midden verdieping waar ik veel prikkels ervaar. De deuren naar mij slaapkamer, woonkamer en keuken (met daaraan de badkamer) zitten in een gedeelde gang. Voor mijn boven buurman komt 2-3x per dag thuiszorg, dit zorgt voor veel onrust en stress. Ze komen op allerlei tijden, zelfs na 10 uur ‘s avonds. Ik voel me hierdoor erg onveilig en overprikkeld omdat ik niet weet wat me te wachten staat. Ik durf ‘s avonds niet goed meer naar de keuken etc.

  Ik ben op zoek naar een woonruimte in Arnhem/Nijmegen/Dieren of Zwolle/Deventer/Zutphen (plaatsen hieromheen zijn evt ook oké). Max huur 808 ivm huur toeslag. Ik ben op zoek naar een zelfstandige woning/appartement (liefst geen studio). Gezien het zwaar tekort aan huizen is dit natuurlijk heel lastig maar misschien weet iemand iets, via via, of tips wat ik nog kan proberen. Ik ben al ingeschreven voor sociale huur en reageer ook op particulier. Ik studeer voltijd dus heb ook geen vast inkomen. Ik hoop dat iemand iets weet! Of nog een goede tip. Alvast heel erg bedankt.

  Reacties graag mailen naar: goldenstories@hotmail.com

  Hartelijke groet,
  Sophie

 • 28 maart 2023 Zeist: Zelfstandig wonen voor jongvolwassenen met autisme Lees meer

  Voor een toekomstige locatie in Zeist zoekt Stichting Authentiek Wonen nieuwe kandidaatbewoners met ASS en hun enthousiaste ouders!

  Stichting Authentiek Wonen is bezig met het opzetten van een kleinschalige woonvorm voor jongvolwassenen met autisme (ASS) vanaf een gemiddelde intelligentie. We hebben een locatie op het oog in Zeist en hopen daar circa 12 woonunits voor onze stichting te kunnen gaan huren.

  Als kandidaat bewoner kijk je positief aan tegen het ‘samenwonen’ met andere mensen met een vorm van ASS en sta je open voor begeleiding op maat. Wij bieden je een zelfstandige woonunit in een fijne en veilige woonomgeving waar je met plezier kan wonen.

  Spreekt onderstaande je aan?
  • Een eigen zelfstandige woonunit, maar wel samen met anderen
  • Een vorm van begeleiding
  • Een gemeenschappelijke ruimte om af en toe iets gemeenschappelijks te doen (koken, eten, spel)
  • Een fijne en veilige woonplek in Zeist waar je zelfstandig kunt wonen
  • In de buurt van het OV en winkels
  • Met aandacht voor structuur en sociale contacten

  Heb je interesse om zelfstandig te gaan wonen en willen je ouders of vertegenwoordiger actief meehelpen bij het opzetten van dit thuis? Dan kan Authentiek Wonen iets voor je/jullie zijn. Kijk op ons bewonersprofiel om te zien of dit ouderinitiatief bij je past.

  Heeft bovenstaande je/jullie interesse gewekt, dan nodigen we je van harte uit om met ons mee te doen. Dit kan door een email te sturen of het contactformulier onder contact op onze website in te vullen.

  Kijk voor meer informatie op www.authentiekwonen.nl
  Of neem contact op met:

  Simone Engelmann
  Stichting Authentiek Wonen
  info@authentiekwonen.nl | 06 44231713

 • 24 maart 2023 Ambulante begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen Lees meer

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding heeft veel kennis en ervaring in het ambulant begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en hun gezin.

  De begeleiding vindt plaats in de vertrouwde thuisomgeving in de Randstad.

  We hebben regelmatig plek voor nieuwe aanmeldingen.
  Graag nodig ik je uit om www.swinkelsbegeleiding.nl te bekijken.

  En mocht je vragen hebben, dan hoor ik het graag!

  Met hartelijke groet,

  Nancy Swinkels
  Orthopedagoog NVO/SKJ

  06-39896013
  info@swinkelsbegeleiding.nl

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding
  www.swinkelsbegeleiding.nl

 • 24 maart 2023 Autismecoaching & Autisme Relatiecoaching Lees meer

  Via mijn praktijk bied ik persoonlijke levensloopcoaching voor jongeren en volwassenen met autisme in de regio Groningen. De coaching is gericht op persoonlijke groei om zo meer grip te krijgen op ASS door middel van praktische tools. Ook bied ik specialistische relatiecoaching voor partners met autisme. In deze relatiecoaching richt ik me op het aanleren van effectieve communicatieve vaardigheden.

  Wil je hier meer informatie over? Of loop je ergens tegenaan en wil je met iemand praten? Neem gerust contact op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

  Dit kan via de website www.talebi.nl of per mail via info@talebi.nl.

 • 3 maart 2023 Hulp nodig bij orde scheppen in huishouding Lees meer

  Ik ben autistisch, en heb een LVB, en krijg begeleiding in Den Haag aan huis van Middin. Ze helpen me overal bij, behalve bij het orde scheppen in mijn huishouden. Maar ze vallen me er wel steeds op aan, en ik heb meerdere pogingen gedaan om aan hun te vragen of ze me er bij willen helpen, maar ze snappen me niet.

  Ze snappen niet waar ik tegenaan loop. Zelfs als ik het ze laat zien met plaatjes. Nu zoek ik gewoon maar via een oproep iemand die mij hierbij wekelijks kan helpen thuis.

  Reacties kun je mailen naar a.vanwalsem@yahoo.com

 • 10 februari 2023 Nieuwe bezoekers (m/v) gezocht voor Autiroze Den Haag, coc café Haaglanden Lees meer

  Autiroze in Den Haag is op zoek naar nieuwe bezoekers! Het word iedere 4e zaterdag van de maand gehouden, dus dat is makkelijk te onthouden. Autiroze heeft ook een eigen website waarop alle informatie te vinden is. Tot nu toe komen er hoofdzakelijk mannen, maar het zou ook leuk zijn als er wat meer vrouwen zouden komen.

  Autiroze zijn leuke gezellige avonden in het coc café voor autisten die onder de doelgroep vallen van LHBTIQ+
  Dus ben je transgender, homo, lesbisch, biseksueel of ander gerelateerd, en je hebt autisme, voel je dan vooral geroepen om eens een kijkje te nemen op de website van Autiroze, en kom eens een keer een bezoekje brengen aan 1 van de leuke avonden!
  Toegang is geheel gratis, er wordt tijdens een AR avond in COC haaglanden geen muziek gedraaid, maar er is wel gezelligheid onder elkaar.

  We zien je graag verschijnen!

  Kijk ook eens op https://cochaaglanden.nl/sociaal/autiroze/

 • 10 februari 2023 Woonplek gezocht Lees meer

  Hallo. ik ben opzoek naar een woonplek intramuraal voor autisme met normale begaafdheid. Graag in omgeving Utrecht. Hopelijk kan iemand mij helpen.

  Reacties zijn welkom via Berberseberber@gmail.com

 • 20 januari 2023 Woning/kamer gezocht Lees meer

  Ik (23 jaar) heb autisme en ben opzoek naar woning of kamer. Het liefst ergens in Noord-Brabant, maar Zuid-Holland of Utrecht zijn ook een optie.

  Op het moment zit ik in mijn derde jaar van mijn HBO-studie. Vanwege mijn huidige thuissituatie kan ik niet thuis blijven wonen.

  De woning of kamer waar ik naar opzoek ben hoeft niet helemaal prikkelvrij te zijn, maar het liefst geen herrie of teveel geluid.
  Voor mij is vooral belangrijk dat ik een vast ritme kan hebben en dat ik me kan concentreren op het afronden van mijn studie.

  Reacties kun je mailen naar: sannewouters99@hotmail.com

 • 13 januari 2023 Nazorg en herstel na zelfmoordpoging Lees meer

  Beste allemaal, Mijn naam is Danique, ik ben 26 jaar oud en heb autisme. Dit weet ik nu sinds een jaartje. Vorig jaar heb ik een suïcidepoging gedaan na het ervaren van meerdere traumatische gebeurtenissen. Ook het nog niet goed kunnen omgaan met mijn autisme en het voelen van wat ik nodig had speelde mee.

  Ik voelde me alleen in wat gebeurd was en zocht herkenning en steun en vond dit in de Facebookgroep “Nazorg en herstel na zelfmoordpoging”. Hier zijn ook meer mensen met autisme met dezelfde struggles. Er zijn diverse dagelijkse topics waar je mee kunt schrijven, bv avondtopic waar je kwijt kunt hoe je dag gegaan is.

  Heb jij/een naaste een zelfmoordpoging gedaan of worstel je met suïcidale gedachten? Voel je welkom om je verhaal te doen!

  Dikke knuffel,

  Danique

  Facebook: Nazorg en herstel na zelfmoordpoging
  Website: www.nazorgenherstel.nl

 • 9 januari 2023 Vriendschap gezocht Lees meer

  Mijn dochter van 14 jaar is sinds een jaar bekend met ASS. Ze vindt het aangaan van vriendschap lastig, vanwege haar angst voor afwijzing en haar negatieve zelfbeeld. Haar hobby’s zijn shoppen en een lolletje trappen. Ze heeft namelijk erg veel humor. Ik hoop dat er een jongen of meisje geïnteresseerd is, om haar te leren kennen.

  Eerst online contact leggen is ook mogelijk. Pien gamet namelijk en heeft ook Instagram en Snapchat. Wij wonen in Stevensbeek.
  Reacties kun je mailen naar wcjverberk@hotmail.com

 • 3 januari 2023 Vriendschap Lees meer

  Hoi iedereen
  Ik wil een vriendschap/vriendinnen die voor mij heel belangrijk is. Die voor elkaar kunnen zijn voor slechte en goede tijden, een bff.

  Reacties mogen naar: jocelyn_jarratt@hotmail.com

 • 13 december 2022 Online vriendschap gezocht (controleer regelmatig op nieuwe reacties) Lees meer

  Hoi ik heet Jaswir.
  Ik ben 27 en ik heb mijn diagnose sinds zo augustus 2020.
  Momenteel ben ik bezig mijn leven weer op de rails te krijgen. En met het fixen van een veilig thuis.

  Ik ben anders en gedraag mij anders. Ik vind zelf dat het wel een zekere schoonheid heeft, maar je moet het wel kunnen waarderen. Ik zou graag mensen in mijn leven willen hebben die mijn anders zijn kunnen waarderen en van mij houden om mijn anders zijn (hoe ik ben).

  Ik zoek vooral online contact dat vind ik prettig, want daar voel ik me veiliger bij.
  En dan kan ik beter functioneren. Als we elkaar eenmaal wat beter kennen via de e-mail zou ik graag willen vooruit bouwen naar facecallen en uiteindelijk in persoon afspreken.
  Het is voor mij een must dat je zelf ook een persoon uit het Autisme Spectrum bent. Of dat je dit vermoed.

  Vroeger heb ik veel tijd besteed aan het maken van video games. Ik was hier behoorlijk gepassioneerd over. Ik heb eraan overgehouden dat ik de wereld kan zien als een game vanuit het perspectief van een game maker.
  Ik gebruik mijn kennis van games maken nog vaak om mijn eigen omgeving zo te maken dat ik bijvoorbeeld het best kan leren. Ik merk zelf dat ik veel heb aan deze kennis. Ik denk dat de wereld veel kan leren door te kijken naar hoe games dingen doen. Sommige mensen uit het autisme spectrum voelen zich bijvoorbeeld erg prettig bij gamen maar juist weer niet op werk.

  Ik heb een tijd lang niet echt passie meer gehad voor iets.
  Maar ik heb tegenwoordig wel weer passie voor iets.

  Tegenwoordig heb ik een passie voor Empathie / Inlevingsvermogen (mijn definitie daarvan). Empathie: Definitie best wel breed, maar in ieder geval: grenzen bewaren, inleven in jezelf/inzicht in eigen gevoelens, inzicht in gevoelens van een ander en dichter op één lijn brengen van je eigen denken en voelen, ontwikkelen en onderhouden van relaties. Afspraken maken/conflicten oplossen.

  In games dan kun je XP (ervaring) krijgen in een vaardigheid door bepaalde activiteiten te doen. Hoe ik de wereld zie is alles ook een vaardigheid wat je kunt leren/trainen (XP opdoen). In lotgenotencontact krijg ik XP in Empathy.

  Ik heb voornamelijk problemen in sociale omgang. Als het gevolg van Autistisch zijn in de huidige maatschappij die vooral voor Neurotypische mensen is gemaakt. En ik merk dat tijd besteden aan Empathy training vrijwel al deze problemen eigenlijk oplost en/of verkleint.

  Ik heb veel vervelende ervaringen gehad en nog steeds in sociale omgang. Bepaalde problemen daar liep ik honderde keren in vast en ik kon daar nooit uit komen. Ik liep er elke keer maar weer in vast een vicieuze cirkel. Hierdoor voelde ik me erg slecht. En dat verkleint dan gewoon mijn wereld. Maar dankzij mijn empathy training heb ik momenten gehad waar ik er dan opeens wel uit kon komen (ik loop nog steeds vast, maar niet meer vicieus). Dat voelt erg empowering. En dat is een erg fijn gevoel. Empathy training geeft mij hoop.

  Verder denk ik dat ik misschien wel iets van nieuwe passie heb om een bijdrage te leveren in de autisme community. Als ervaringsdeskundige ofzo? Dat is naar mijn gevoel wel meer betekenisvol werk/tijdsbesteding. Werken aan een meer autismevriendelijke wereld.

  ###############Wat ik zoek in een maatje/vriendschap:
  Het is voor mij een must dat je zelf ook een persoon uit het Autisme Spectrum bent. Of dat je dit vermoed.
  Kwaliteit > Kwantiteit.
  Iemand met wie ik een klik heb.
  Verder vind ik het erg belangrijk dat ik mij veilig voel bij jou. En ook omgekeerd vind ik het belangrijk dat jij je ook veilig voelt bij mij. Voor mij denk ik dat wat betreft veiligheid in ieder geval respect belangrijk is voor mij. Ik vind het belangrijk dat als ik iets niet fijn vind en dat aangeef dat er dan ook echt rekening mee wordt gehouden.

  Ik heb interesse om XP op te doen in inlevingsvermogen. Ik ben zelf erg fan van leren door trial en error. En een vriendschap vormt hiervoor een prima gelegenheid! En als ik dan geprobeerd heb om in te leven in je dan kan ik je daar vragen over stellen ter onderzoek.

  Verder zou ik het leuk vinden om ervaringen met je te kunnen delen en vind ik herkenning fijn. Ook positieve/hoopvolle woorden vind ik fijn.

  ###############Wat ik voor jou kan betekenen:
  Ik weet niet hoeveel ik voor je kan betekenen maar ik ben bereid om mijn tijd erin (de vriendschap) te steken en er moeite voor te doen. Enkele ideeën die in mij opkomen: ervaringen delen en van elkaar leren, herkenning bieden, bevestiging bieden bij twijfelen, positieve en hoopvolle dingen zeggen.

  Misschien vind jij het ook wel leuk om XP op te doen in inlevingsvermogen (mijn definitie daarvan). De vriendschap vormt hiervoor een prima gelegenheid.
  Ik ben momenteel bevriend met één andere persoon uit het Autisme Spectrum waarmee ik online contact heb. En ik de trial en error methode heb kunnen uitproberen. En ik ben blij met de resultaten ik merk dat ik een compleet andere persoon ben ten opzichte van voor de vriendschap. Ik denk dat als ik nog 1 à 2 vriendschappen als dat kan hebben. Dat ik in een jaar echt ongelooflijk veel zou kunnen leren/groeien.

  Je kunt contact met me opnemen via: negen_jeswer@live.nl
  PS: Ik controleer regelmatig op nieuwe reacties.
  – Jaswir

 • 26 oktober 2020 Begeleider gezocht Lees meer

  Hallo, we zoeken begeleiding voor onze zoon 20 jaar. Hij heeft ass met normaal verstandelijke vermogens.
  De begeleiding zal vooral gericht zijn op activiteiten buiten de deur. Ook studie begeleiding is een optie.
  De uren in overleg.

  Reacties kunt u sturen naar: lilianewiersma@gmail.com

 • 9 maart 2020 Autistische Gastbloggers gezocht! Lees meer

  Word gastblogger voor Gewoon Autastisch!

  Lijkt het je ook leuk om te bloggen over (jouw) autisme? Dat kan! Stuur vandaag nog een mailtje met daarin jouw blogidee of blogconcept en ik zal er naar kijken. Indien je blog aansluit bij de ideeën die Gewoon Autastisch! wilt promoten, zoals autisme bewustwording en acceptatie, neurodiversiteit en persoonlijke infotainment ervaringen vanuit jouw leven met autisme, dan is de kans groot dat ik jouw gastblog ga publiceren!

  Aanmelden kan via de website >>

 • 24 februari 2020 Autidate: Facebookgroep voor Vriendschap en Liefde Lees meer

  Hallo allemaal!

  Ik heb een nieuwe groep op Facebook gemaakt speciaal voor volwassen (18+) autisten voor het vinden van vriendschappen en liefdesrelaties.

  Bevind jij je op het Autisme Spectrum en zou je heel graag een relatie willen met iemand, maar zijn datingapps onsuccesvol? Misschien vind je hier wel iemand! Neem een kijkje op Autidate op Facebook.

  De groep is gratis, laagdrempelig en wordt goed beheerd.

 • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

  Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

  Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

Sluiten
Word nu lid!