Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 14 januari 2021 Mondkapjesplicht en Autisme Lees meer

  Wat mij de laatste tijd is opgevallen is dat mensen met autisme beperkingen ondervinden met het dragen van mondkapjes. Zo worden deze mensen uitgelachen, bespot als zij geen mondkapje kunnen dragen in publieke ruimtes vanwege medische redenen. Gelukkig heeft de Autipas een oplossing gegeven voor dit probleem maar is dit voldoende? Is het niet de taak van de gehele samenleving om bewust te worden dat er vele mensen zijn die simpelweg niet kunnen voldoen aan de mondkapjesplicht? Waar is het respect gebleven voor onze kwetsbare mensen in de samenleving?

  Tegen welke hobbels lopen deze patiënten nog meer aan vanwege deze mondkapjesplicht? Is angst het grootste probleem dat deze mensen ondervinden door de beperkingen? Hoe wordt er gecommuniceerd tussen de overheid en de belangenverenigingen? Wat maakt deze tijd zo lastig voor deze groep mensen?

  Graag zie ik de reacties tegemoet van mensen die hier nauw bij betrokken zijn. Bent u hulpverlener of hebt u zelf te maken met autisme dan ben ik benieuwd hoe u over de bovenstaande vragen denkt. Reacties kun je mailen naar erikvdijk@live.nl

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Erik van Dijk

 • 14 januari 2021 Huisgenoot gezocht voor meisje (21) in Den Haag Lees meer

  Wij zijn voor onze dochter Esther (21, lichte vorm van autisme) op zoek naar een huisgenoot in de Vruchtenbuurt in Den Haag. Het gaat om een eigen woon- en slaapkamer en een gedeelde keuken en badkamer. Onze dochter zoekt een rustig meisje/jonge vrouw, geen uitbundig iemand die van feesten en heel veel bezoek houdt. Ook liever geen roker en drinker. Iemand die samen met haar het huis netjes kan houden en verder ook haar eigen gang kan gaan.

  Heeft u belangstelling dan graag eerst met mijn man en mij contact opnemen via i.brinkman3@upcmail.nl

  Irene Brinkman, moeder van Esther

 • 12 januari 2021 Woonplek hsp / autisme gezocht Lees meer

  Ik vroeg mij af of er woonplekken met eigen appartement en 24 uurs zorg zijn voor mensen ( vooral gericht op hsp ) en daarnaast is autisme kennis zeer belangrijk. Ik zoek dus ook buiten de grenzen van Gelderland een HSP-groep met kennis van autisme.

  Voel je je als woonlocatie aangesproken op het hsp-stukje in combi met autisme hoor ik dit graag. En wie weet tot ziens!

  Reacties kun je mailen naar Anouk: thatsthespiritanouk1996@gmail.com

 • 12 januari 2021 Enquête: Onderdompelen in de wereld van mensen met Autisme Lees meer

  Mijn naam is Kim. Ik ben student aan de Hogeschool van Amsterdam en volg de opleiding Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn. Daarnaast werk ik bij het Herstelbureau van HVO Querido. Ik ben moeder van een 7-jarige tweeling. Ik kreeg mijn diagnose op mijn 33 jarige leeftijd, inmiddels ben ik 39. Zelf heb ik het contact met mensen met autisme als helpend en erg prettig ervaren, maar nu ben ik benieuwd naar jullie ervaringen, wensen en behoefte.

  Daarom wil ik je vragen om mijn enquête in te vullen. Ik verwerk deze gegevens anoniem. In deze opdracht zou ik graag meer informatie willen hebben over, als je contact hebt of wil hebben met andere mensen met autisme, waar dit dat over mag gaan en hoe dat er dan uit ziet. Hiermee kan ik alle informatie uit de vorige fase samen brengen. Vanuit dit punt kijk ik verder naar de mogelijkheden die passen bij de behoeftes uit deze enquête, interviews en gesprekken.

  De link: https://forms.gle/eRLoDxZuZzocZsjr6

  Alvast bedankt voor het invullen!

  Hartelijke groet,
  Kim

  Heb je vragen, opmerkingen of wil je op de hoogte blijven mail dan je mailadres naar: kim.sjoerdsma@hva.nl

 • 12 januari 2021 Woonplek beschikbaar op onze zorgboerderij Lees meer

  Onze zorgboerderij is kleinschalig. We bieden plek aan maximaal 4 bewoners. Er is een zit- slaapkamer vrij op de begane grond met toegang tot de tuin. Badkamer, keuken en woonkamer zijn ook op begane grond en rolstoeltoegankelijk.

  Daarnaast is er ook een zit- slaapkamer op de eerste verdieping vrij. Er is nabijheid van ons gezin en op vaste momenten is er begeleiding aanwezig. Interesse? Ik mail of app je graag een filmpje zodat je een beeld van ons krijgt. Reacties kun je mailen naar veldhof@outlook.com

 • 12 januari 2021 Autistische vrijwilligers gezocht Lees meer

  Autisme Digitaal zoekt autistische vrijwilligers! Je werkt vanuit huis en dit kan vanaf elke plek in Nederland. Autisme Digitaal is een stichting voor en door autistische volwassenen. Er is een actief en autismevriendelijk vrijwilligersbeleid.

  Er worden vrijwilligers gezocht voor verschillende functies:
  – Algemeen bestuurslid
  – Eindredacteur blog
  – Webredacteur autismevriendelijk
  – Lid projectgroep autisme en contact
  – Lid werkgroep contactprofiel
  – Medewerker webinars over autisme
  – Vaste blogger

  Meer informatie en aanmelden:
  https://www.autismedigitaal.nl/over/vrijwilligerswerk/

 • 12 januari 2021 Huisarts gezocht voor een interview in het kader van wetenschappelijk onderzoek Lees meer

  Voor wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met de Academische Werkplaats Autisme zijn we voor een interview op zoek naar een huisarts of andere eerstelijns-zorgverlener (zoals een POH-GGZ) die relatief veel ervaring heeft met patiënten met een autisme spectrum stoornis (ASS).
  Het onderzoek gaat onder andere over barrières in de lichamelijke en psychische hulpverlening voor mensen met ASS.

  Bent u of kent u een huisarts of andere eerstelijns-zorgverlener (zoals een POH-GGZ) die relatief veel ervaring heeft met patiënten met ASS en die wellicht zou willen deelnemen aan een interview, dan kunt u voor meer informatie mailen naar Eva Warreman: E.B.Warreman.CUR@curium.nl Veel dank!

 • 12 januari 2021 Wie fietst er mee van Arnhem naar Berlijn? Lees meer

  Ik ben Martijn, een man van 26, opgeleid MBO-4, heb PDD-NOS. Ik zoek leeftijdsgenoten die zelfstandig met mij een grote fietstocht willen ondernemen, in juli/augustus. Ik wil op de fiets naar Berlijn (dit is 950 km, gemiddeld 50km per dag), verdeeld over 3 weken. Overnachten kan op verschillende manieren (nog te bespreken). Ik wil heen op de fiets, en met de trein terug.

  En natuurlijk is alles afhankelijk van de corona-maatregelen. Ik wil reizen zonder verdere begeleiding in een klein groepje (max 4 personen). Mocht je geïnteresseerd zijn of vragen hebben, ik ben te bereiken via martienos3@hotmail.com

 • 12 januari 2021 Begeleid woonplek gezocht Lees meer

  Hoi ik ben Kelly-An. Ik ben 20 jaar, heb autisme en een dwangstoornis. En ben op mijn 15e gestopt met school. Ik zoek een plek waar ik kan wonen met 24 uur begeleiding. Ik zoek een woning met eigen badkamer. En neem graag mijn cavia mee. Ik heb ook nog een kat die ik graag meeneem. Maar als dat niet kan, dan laat ik hem bij mijn moeder. Graag contact opnemen met mij als u plaats heeft. Blijf wel graag in zuid Holland.

  Reacties kun je mailen naar kels2000@live.nl

 • 12 januari 2021 Behandeling selectief mutisme Lees meer

  Hallo iedereen, ik ben op zoek naar een psycholoog of behandelaar die ervaring heeft met het behandelen van selectief mutisme. Het is voor mijn dochter van 15 jaar. Dringend gezocht! groeten Paola

  Reacties kun je mailen naar johanenpaola@casema.nl

 • 12 januari 2021 Moeder zoekt levensloop coach voor dochter (22) Lees meer

  Hulp gevraagd! Een van mijn 3 kinderen is een prachtige dochter van 22 met ASS. Dat laatste heeft de afgelopen jaren met regelmaat voor gedoe thuis gezorgd. Zij studeert diergeneeskunde, haar droom van kinds af aan. Haar bachelor heeft ze in haar zak, ze is nu met haar master bezig. Mede door Corona is alles rond haar studie onvoorspelbaar. Dit vindt ze lastig.

  Nog veel lastiger vindt ze de wetenschap dat ze tot juli maar 1 week vakantie heeft , waarin ze kan bijkomen. Ze is altijd moe en kan het niet meer overzien. Vorig jaar in deze tijd zat zij in Australië. Deels voor haar studie, verder gereisd. Dit ging niet zonder slag of stoot en is met heel veel tranen en stress gepaard gegaan. Ze heeft t wél gedaan!

  Voor ze ging had ze via de gemeente (WMO) een coach. Helaas geen goede ervaring… van de opgestelde doelen is niets bereikt. Ik heb zelf met haar die reis voorbereid…ik wil echter graag haar moeder zijn en niet haar coach. Ik gun haar en de rest van het gezin meer dan hoe het nu gaat en ik ben ervan overtuigd dat zij meer kan dan zij nu laat zien mbt zelfredzaamheid op alle vlakken. Hoe combineer je een studie met zelfstandig wonen en zorg je ook voor de nodige ontspanning? Is er iemand die ervaring heeft met levensloopcoaching bij autisme? Ik hoor het heel graag!
  Knuffel!

  Reacties kun je mailen naar corine70@hotmail.nl

 • 7 januari 2021 Aanmelden thuiszittend kind bij NVA-huis Rotterdam-Crooswijk

  Binnenkort opent het NVA-huis Rotterdam-Crooswijk haar deuren om kinderen op te vangen in de leeftijd van 6 – 12 jaar die nu thuiszitten omdat ze op school vastlopen.

  Ben je lid van de NVA en heb je een kind met een zorgbehoefte die nu thuis zit en hierdoor in een isolement is komen te zitten, geef je dan op via corinne.vinks@autisme.nl.

  Wij bieden op de woensdag en/of vrijdag dagbesteding aan van 10.00-16.00 uur met als doel jouw kind weer te laten wennen aan de groepsdynamiek en misschien weer in het traject van school te krijgen door middel van een aangepast programma.

  Lees meer
 • 23 december 2020 Contact gezocht op Instagram en Facebook Lees meer

  Ik ben Mitchell Samidjono (29) en woon begeleid in het Friese Wommels. Ik ben heel erg eenzaam, dus ik vind het fijn om contact te maken via Facebook en Instagram.
  Mijn Facebook is Mitchell Samidjono, op Instagram is het m.samidjono1

   

 • 23 december 2020 Ervaringen delen over de moeilijkheden om passende woonplek te vinden Lees meer

  Hoi hoi, ik ben een erg gevoelige man (40) en heb bij me ouders altijd goed gewoond met vrijstaand huis en wat dat betreft ideale omstandigheden. Daarna van alles: van rijtjeswoning (pfff, wat gehorig!), antikraak (onrustig) tot een autismeproject. Dan voel je je als zelfstandig bewuste autist heel erg patiënt en niet thuis, ook al was het een appartementje in een klooster. Wat wel goed beviel was een bejaarden woninkje in een rustig dorpje, maar dat werd gesloopt.

  Ik zou graag ervaringen delen over dit onderwerp, ik weet dat daar veel behoefte aan is. Het is een onderwerp wat bij velen speelt. Het maakt niet uit waar je vandaan komt om te delen, want prettig en duurzaam wonen in dit overvolle, overprikkelde land is al heel wat, maar wonen is wel de basis.

  Ik woon zelf weer bij mijn ouders (na 15 jaar vele woonplekken) en bouw weer wachttijd op bij de woningbouwvereniging. En ik behoud basisrust, terwijl ik zo zelfstandig als wat verder ga. Ik ben sowieso gebaat bij rustig leven om überhaupt op de been te blijven in deze wereld.

  Ervaringen delen geeft bemoediging. Tot horens! Reacties kun je mailen naar rustzoeker@protonmail.com

 • 19 december 2020 Man (29) zoekt vriendschap/relatie met vrouw Lees meer

  Goedemiddag, ik ben Mitchell (29 jaar) en woon begeleid in Wommels. Ik werk 3 dagen bij de Peugeot dealer in Leeuwarden.

  Ik zoek een man of vrouw tussen 18 – 29 jaar voor vriendschap of een relatie. Reacties kun je mailen naar mickey@live.nl

 • 18 december 2020 Man (28) met ASS zoekt platonische vrienden Lees meer

  Hallo, Ik ben: Nedim, 28 jaar, woonachtig in Katwijk aan Zee.
  Energiek, aanwezig, lief, eerlijk, direct, apart, intelligent en gevoelig.

  Ik zit op het autisme spectrum. Ik scoor laag op de schaal van autisme voor:

  • Fantasie (ik heb veel fantasie)
  • Sociale interactie (ik ben extravert, maar heb nog wel problemen met sociale hints e.d.)
  • Sensorische overprikkeling (mijn zintuigen zijn wel sterker dan die van de meeste mensen zonder autisme/ASS, maar ik raak er niet overprikkeld door).

  Het meeste van mijn vrije tijd gaat naar games, koken en de piano.

  Ik ben op zoek naar platonische vrienden, game maatjes, internet vrienden, met ASS of autisme. Het liefst (maar niet verplicht) met de eigenschappen:
  Intelligent, spraakzaam, communicatief, houdt van games(video of bordspellen) en duidelijk in wat ze willen.

  Daarnaast worden de volgende kwaliteiten die vaak voorkomen bij autisme/ASS ook gewaardeerd:
  Eerlijk, direct, logisch en gevoelig.

  Als je geïnteresseerd bent, meer wilt weten of vragen hebt, mail me dan op: nedo_senatra@hotmail.com

  Alsjeblieft, dankjewel, toedele-doeidoei 🙂

 • 17 december 2020 Online communicatie onderzoek Lees meer

  Graag nodigen wij u uit om een online communicatie spel te spelen. In dit twee-speler spel is het de bedoeling dat u samen met iemand anders een virtuele kluis kraakt via de computer, dus zonder elkaar te zien of met elkaar te spreken. Het spel kan met touch of keyboard gespeeld worden, en na afloop volgt een korte vragenlijst. Het spel kunt u vinden op: www.MutualUnderstanding.nl/game (uitleg in het Engels). Iedereen is welkom, en meerdere deelnames zijn toegestaan.

 • 17 december 2020 Muziek schrijver gezocht Lees meer

  Hallo allemaal,

  Ik ben Geert Vis en schrijf o.a. muziekteksten.
  Tot op heden deed ik dat op bestaande muziek
  maar daar mag ik niks mee doen vanwege auteursrecht.

  Bij deze zoek ik dan ook iemand met Autisme
  die voor zelfgeschreven muziek kan zorgen.
  Je hoeft niet heel goed te zijn (mag wel) en
  Ik kan indien gewenst naar je toe komen
  Mits je binnen Nederland woont.
  Ik kom zelf uit de omgeving van Leiden.

  Voor vragen of opgeven; contact:
  Whats app: 06-13460366
  Email: GeertVis@drareg.com
  Website: AutiGeert.nl

 • 17 december 2020 lotgenoten Lees meer

  Hallo. Ik ben al jarenlang op zoek naar lotgenoten, nog nooit via de NVA geprobeerd, en dan in het bijzonder naar vrouwen op leeftijd. Ik ben wel hetero, hoor. Ik ben 59 jaar, bijna 60 jaar en wil graag weten hoe een ander met ass en adhd in het leven staat en met problemen omgaan. Overijssel is mijn regio waar ik woon, maar de lotgenoten mogen ook uit andere regio’s komen. En als het goed klikt, wil ik samen of met een aantal personen eens graag op vakantie naar Servilla, Spanje, want een georganiseerde groepsreis is te vermoeiend.

  Reacties mogen naar: jgh.list@kpnmail.nl

 • 17 december 2020 Onderzoek naar taal in kinderen met ASS Lees meer

  Voor een onderzoek naar taal bij kinderen met autisme zoekt de Rijksuniversiteit Groningen kinderen met een autismespectrumstoornis in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar.

  Tijdens het onderzoek doen kinderen verschillende taakjes, zowel met als zonder computer. Het onderzoek bestaat uit twee testsessies van elk ongeveer 2,5 uur en één korte testsessie van 15 minuutjes. De eerste en de derde testsessies kunnen thuis plaatsvinden en de tweede testsessie vindt plaats op de universiteit (centrum Groningen). Ouders hoeven niet bij het onderzoek aanwezig te zijn, maar worden wel gevraagd een aantal vragenlijsten in te vullen.

  Er geldt een vergoeding van €40 en van eventuele reiskosten.

  Aanmelden kan via de website www.taalonderzoekautisme.nl. Hier vindt u ook meer informatie over het onderzoek. We volgen tijdens het onderzoek de richtlijnen van het RIVM.

 • 17 december 2020 13-01-2021 - Autisme Belevingscircuit Jeugd Lees meer

  Aanmelden via: https://www.magazijn076.nl/autisme-belevingscircuit-jeugd/

  Hoe maak je kinderen duidelijk wat autisme (ASS) is? Laat het ze zelf beleven!

  Het Autisme Belevingscircuit Jeugd geeft kinderen inzicht in een leven met ASS en tips om meer autisme-vriendelijk te zijn.

  Mathilde van der Westerlaken geeft deze workshop aan broers, zussen, neven, nichten, vrienden en / of klasgenoten van kinderen met autisme. Door verschillende korte opdrachten ervaren zij spelenderwijs een intense prikkeling van de zintuigen. kunnen ze niet langer terugvallen op hun gebruikelijke manier van denken en doen en gaan ze anders reageren. We leggen de kinderen uit hoe dit komt en geven tips.

  Deze workshop duurt twee uur en er is plaats voor maximaal zes kinderen van acht tot en met twaalf jaar oud (basisschool).

  Wanneer:
  woensdag 13 januari 2021, 15.00-17.00 uur
  Duur:
  twee uur
  Locatie:
  Magazijn076, Nassausingel 26, 4811 DG Breda
  Kosten:
  35 euro per persoon
  Aanmelden via de website:

  Meer info:
  mail: info@magazijn076.nl / tel: 06 13320892

  NB: Magazijn076 houdt zich aan alle richtlijnen; de opdrachten in deze workshop worden corona-proof gegeven.

 • 17 december 2020 16-01-2021 - Autisme Belevingscircuit Lees meer

  Aanmelden: https://www.magazijn076.nl/autisme-belevingscircuit/

  Altijd al benieuwd hoe het is om te leven met autisme (ASS)? Beleef het zelf en meld je aan voor het autisme belevingscircuit bij Magazijn076 in Breda. Deze workshop wordt gegeven aan partners, familieleden, vrienden, collega’s mede-scholieren en andere naasten van mensen met autisme

  Via tien korte opdrachten ervaar je wat een intense prikkeling van de zintuigen met je doet en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw gebruikelijke manier van denken en doen. Twee trainers linken deze ervaringen met autisme. Extra informatie en tips maken vaak een groot verschil voor mensen met en zonder autisme.

  Voor wie:
  partners, familieleden, vrienden, collega’s en andere naasten van mensen met autisme
  Wanneer:
  zaterdag 16 januari 2021, 09.30 – 12.30 uur
  Locatie:
  Magazijn076, Nassausingel 26, 4811 DG Breda (het magazijn bevindt zich op het terrein van de voormalige koepelgevangenis
  Aantal deelnemers:
  minimaal zes – maximaal twaalf.
  Kosten:
  volwassenen: 45 euro per persoon
  kinderen en jongeren tot 18 jaar: 35 euro per persoon
  Meer informatie:
  mail: info@magazijn076.nl / tel: 06-13320892

  NB: Magazijn076 houdt zich aan alle richtlijnen; de opdrachten in deze workshop worden corona-proof gegeven.

 • 17 december 2020 06-01-2021 - Autisme Belevingscircuit Lees meer

  Aanmelden: https://www.magazijn076.nl/autisme-belevingscircuit/

  Altijd al benieuwd hoe het is om te leven met autisme (ASS)? Beleef het zelf en meld je aan voor het autisme belevingscircuit bij Magazijn076 in Breda. Deze workshop wordt gegeven aan partners, familieleden, vrienden, collega’s mede-scholieren en andere naasten van mensen met autisme

  Via tien korte opdrachten ervaar je wat een intense prikkeling van de zintuigen met je doet en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw gebruikelijke manier van denken en doen. Twee trainers linken deze ervaringen met autisme. Extra informatie en tips maken vaak een groot verschil voor mensen met en zonder autisme.

  Voor wie:
  partners, familieleden, vrienden, collega’s en andere naasten van mensen met autisme
  Wanneer:
  woensdag 6 januari 2021, 09.00 – 12.00 uur
  Locatie:
  Magazijn076, Nassausingel 26, 4811 DG Breda (het magazijn bevindt zich op het terrein van de voormalige koepelgevangenis
  Aantal deelnemers:
  minimaal zes – maximaal twaalf.
  Kosten:
  volwassenen: 45 euro per persoon
  kinderen en jongeren tot 18 jaar: 35 euro per persoon
  Meer informatie:
  mail: info@magazijn076.nl / tel: 06-13320892

  NB: Magazijn076 houdt zich aan alle richtlijnen; de opdrachten in deze workshop worden corona-proof gegeven.

 • 10 december 2020 proeflezers gezocht Lees meer

  Hallo lieve mensen,
  Ik ben Dorothea Meijer en ik ben bezig met een website over mijzelf,
  een vrouw met autisme die pas op late leeftijd die diagnose kreeg, op het moment dat ik me al wilde aanmelden voor de levenseinde kliniek

  Ik kom er sinds mijn diagnose achter dat en de hulpverlening tekort schiet, want nog steeds wordt ik overschat op alle fronten, en nu ik meer lees over andere vrouwen met autisme lees ik dat we vaak tegen dezelfde muren aanlopen , zowel privé als ook bij de hulpverlening

  Omdat ik denk dat wij alleen meer begrip kunnen krijgen als we erover durven schrijven ben ik dus dapper begonnen met een site

  Waarom zoek ik proeflezers ?
  Niet zozeer voor het taalkundige of grammaticale, tenzij er echt dingen staan die tekstueel niet kunnen
  maar vooral om mijn teksten zo kort en bondig te leren houden dat ik wel de kern beschrijf en mijn boodschap duidelijk overbreng, maar dat ik niet de plank mis sla en niet echt begrepen wordt
  Zelf vind ik dat erg ingewikkeld, ik gebruik vaak veel te veel tekst om iets duidelijk te maken, omdat ik het zo goed mogelijk wil uitleggen allemaal, maar doordat het dan een enorme tekstuele brij wordt is de essentie van wat ik wil overbrengen verloren .. jammer! want dat is nou precies waarom ik artikelen op mijn homepage schrijf

  Dus houd U van lezen en wilt u mij helpen om mijn teksten kort en bondig maar toch pakkend te houden, u kan mijn artikelen hier lezen op https://NooitBegrepen.com ik ontvang graag mail van u met tips en adviezen
  U kan mijn mailen op dorothea.meijer@gmail.com

 • 10 december 2020 Online game/onderzoek “Communicatie in context” Lees meer

  Graag nodigen wij u uit om een online communicatie spel te spelen. In dit twee-speler spel is het de bedoeling dat u samen met iemand anders een kluis kraakt via de computer, dus zonder elkaar te zien of met elkaar te spreken. Hoe meer kluizen jullie kraken des te beter, maar we kunnen ook inzichten verkrijgen d.m.v. analyse van de mislukte pogingen, dus schroom niet het te proberen. Het spel kan met touch of keyboard gespeeld worden, en na afloop volgt een korte vragenlijst. Het spel kunt u vinden op: www.MutualUnderstanding.nl/game (uitleg in het Engels). Iedereen is welkom, en meerdere deelnames zijn toegestaan.

 • 10 december 2020 Stichting Authentiek Wonen zoekt kandidaat bewoners met ASS Lees meer

  Stichting Authentiek Wonen (een ouderinitiatief) is bezig met het opzetten van een kleinschalige woonvorm voor 12 tot 16 jongvolwassenen, met een autisme spectrum stoornis (ASS), in Zeist of directe omgeving.

  De kandidaat bewoners hebben tenminste een gemiddelde intelligentie en kijken positief aan tegen het ‘samenwonen’ met andere mensen met een vorm van ASS. Bij het wonen hoort begeleiding op maat dat door een professionele zorgaanbieder wordt geboden.
  Ben je een jongvolwassene en op zoek naar een fijn ‘thuis’? Willen je ouders of vertegenwoordiger(s) meehelpen en denken over dit thuis? Dan kan het project Authentiek Wonen iets voor jullie zijn. We doen het samen, dat is waar we voor gaan.
  Spreekt onderstaande je aan?
  • Een eigen appartement in een huis met meerdere appartementen en een gemeenschappelijke ruimte
  • Een veilige woonplek waar je zelfstandig kunt wonen
  • In de omgeving van Zeist
  • In de buurt van het OV en winkels
  • Met aandacht voor structuur en sociale contacten

  Dit vinden we belangrijk bij Authentiek Wonen:
  • Jezelf kunnen zijn
  • Respect hebben voor elkaar
  • Je veilig en vertrouwd voelen
  • Het maken van sociale contacten
  • Het houden van de eigen regie
  • Met plezier wonen
  • Het hebben van een werk, dagbesteding, studie of anderszins

  Kijk op bewonersprofiel om te zien of dit wooninitiatief bij je past.
  Heeft bovenstaande je/jullie interesse gewekt en sta je als ouder(s) of vertegenwoordiger(s) open om actief mee te denken met ons initiatief, dan nodigen we je van harte uit om met ons mee te doen. Dit kan door een email te sturen of het contactformulier onder contact op onze website in te vullen.

  Kijk voor meer informatie op www.authentiekwonen.nl
  Of neem contact op met:
  Simone Engelmann
  Stichting Authentiek Wonen
  info@authentiekwonen.nl | 06 44231713

 • 10 december 2020 Facebookgroep voor autistische kinderen en tieners Lees meer

  Hallo,
  Ik heb een facebookgroep voor autistische kinderen en tieners aangemaakt, om deze kinderen en tieners te helpen om liefde en hulp te vinden voor hun autisme!
  https://m.facebook.com/groups/802113587300288/?ref=group_browse

 • 4 december 2020 Wie kent een goede VSO Gooi en Vechtstreek? Lees meer

  Wie weet een goede VSO school voor mijn autistische zoon? Of wie heeft goede ervaringen met regulier onderwijs VMBO en autisme in Gooi en Vechtstreek?

  Reacties kun je mailen naar b.lubbers2@ziggo.nl

   

 • 4 december 2020 NVA zoekt extra vrijwilliger ISO-9000 Lees meer

  De NVA zoekt een extra vrijwillig(st)er, die ons komt helpen met ons ISO-9000 kwaliteitssysteem. Het gaat in hoofdzaak om ons documentbeheer en de bijbehorende administratie.

  De werkzaamheden kunnen vanuit huis worden uitgevoerd, zodra de reisbeperkingen zijn opgeheven kan ook zo nu en dan vanuit het kantoor in De Bilt gewerkt worden. Verwacht wordt dat het werk niet meer dan een halve tot maximaal 1 dag per week in beslag zal nemen.

  Voor informatie en aanmelding kun je mailen naar vincent.vanloenen@autisme.nl

 • 2 december 2020 Wandelingen voor ouders van kinderen met (kenmerken van) autisme Lees meer

  Speciaal voor ouders van kinderen met (kenmerken van) autisme organiseren wij een aantal wandelingen met Ontspannen Autisme Ouders.

  We starten vanaf Helder havo/vwo in Eindhoven.

  Onze wandelingen zijn een manier om je verhaal te kunnen delen met andere ouders. Tijdens het wandelen komen gesprekken vaak makkelijk op gang en daarnaast zullen we aandacht schenken aan één of meerdere thema’s die er spelen bij de deelnemende ouders.

  Wij zijn beiden moeders van kinderen met autisme op Helder havo/vwo. We weten uit onze persoonlijke ervaring hoe belangrijk en fijn het is om je verhaal met andere ouders te kunnen delen. Omdat je elkaar begrijpt, vaak zorgen deelt en tips aan elkaar kunt geven en van elkaar kunt ontvangen.

  Naast ouders van kinderen met autisme, zijn wij ook in ons werk met autisme bezig. Maike als Wandelcoach voor ouders van kinderen met (kenmerken van) autisme en Esther als Autismecoach voor mensen met (kenmerken van) autisme, hun ouders, partners en kinderen.

  Wil je meer weten of wil je deelnemen? Neem dan een kijkje op https://www.lekkerinjevelmetautisme.nl/ontspannen-autisme-ouders/ en schrijf je in!

 • 2 december 2020 Vriendschap Lees meer

  Mijn naam is Larisse, ik ben 29 jaar en woon in Almere. Ik zoek een vriendin om samen leuke dagjes weg mee te doen. Zoals Thermen Lamer, aqua mundo eemhof, tikibad duinrell, aqua mexicana, walibi, dolfinarium en orchideenhoeven. Het liefst tussen 25 en 35 jaar en wonend in de omegeving van Almere.

  Reacties kunnen naar larisse91@hotmail.com

 • 2 december 2020 woonvorm opzetten bv www.mijnmooilevenhuis.nl Lees meer

  gezocht ouders ,met deze doelgroep

  wij zouden graag in contact willen komen met ouders die een dochter of een zoon van rond max 30 jaar hebben:

  • met een matige beperking IQ 50,
  • die snel overvraagd en overprikkeld is ,
  • autisme heeft en die niet in grote groepsverband kan wonen ,
  • veel structuur nodig hebben en
  • het liefs in een rustige omgeving zouden willen wonen .

  men moet wel wlz indicatie hebben VG6 om iets moois op te zetten ,voor deze doelgroep
  Kleinschalig van opgezet ! max 5 of 6 cliënten zie www.mijnmooilevenhuis.nl
  Het gaat om omgeving Meppel en Steenwijk
  Graag wacht ik uw reactie af ,voor nader toe te lichten

  Fam Kempen

  kempen1963@gmail.com

 • 27 november 2020 Sprekers/ervaringsdeskundigen gezocht Lees meer

  Ik ben Chris Koot, klinisch psycholoog en ik ben op zoek naar mensen die vanuit hun autisme hun levensverhaal vertellen. Ik ben ervan overtuigd dat iemand die autisme heeft ook de ervaringsdeskundige is en dus het beste zijn levenservaringen kan vertellen.

  Ik wil een klinische les geven en ik zou het top vinden om iemand erbij te betrekken die vanuit zijn autisme zijn levensverhaal doet. Als er kosten mee gemoeid zijn is dat geen probleem. Reacties kun je mailen naar ckoot@hotmail.com

 • 25 november 2020 Sprekers over hun autisme Lees meer

  Ik ben op zoek naar mensen met autisme die
  Hun levenservaringen met autisme durven te komen vertellen
  De mens met autisme is de ervaringsdeskundige en kan het beste vertellen hoe hij het leven ervaart

  reacties kunnen naar: ckoot@hotmail.nl

 • 25 november 2020 Leuke vrouw met Asperger gezocht Lees meer

  Ik ben op zoek naar een leuke vrouw met asperger om een leuke relatie mee op te bouwen. Ik ben 58 jaar en woon in Culemborg.

  Reacties kunnen naar: r.boomhouwer@ziggo.nl

 • 25 november 2020 Ik zoek een vriend om bij te komen logeren Lees meer

  Hallo,

  Ik ben een jongen van 19 jaar oud, Ik ben licht autistisch, ik voel me heel erg eenzaam en ik heb een nare thuissituatie. Ik zoek een vriend die van alle leeftijden mag zijn om mee te gamen of te logeren.

  Groetjes

  Johan

  Reacties kunnen naar: jvanderheide2001@gmail.com

 • 18 november 2020 Lotgenotencontact ervaringsdeskundigheid werk/studie/wonen/hobby's/toekomst jongvolwassen Lees meer

  Hey hallo,
  Mijn naam is Michael, en ik ben 25 jaar oud. Woonachtig in Rotterdam en begin dit jaar kreeg mijn leven meer betekenis voor mezelf doordat ik weet dat ik leef met een bijzonderheid autisme.

  Niet dat het leven alleen maar leuk en makkelijk is door het hebben van autisme. Juist die andere kant vind ik ook interessant. Wat houd jullie zoal bezig. Wie oh wie… lijkt het leuk om met mij op een vriendschappelijke basis dit contact met mij aan te gaan.

  Ik heb een bepaald iets in mezelf dat ik graag met mijn ervaringen in dit leven uiteindelijk ook andere mensen zou willen helpen. Mijn ervaringen uiteindelijk professioneel inzetten. Met een mogelijkheid tot het volgen van een opleiding tot ervaringsdeskundige. Misschien heeft er iemand hierin ervaring.

  Wie staat er open voor om mij beter te leren kennen. En een leuke vriendschap met mij op te bouwen. Woon jij een beetje in mijn omgeving en ben je van mijn leeftijd. Vind je jouw leven ook interessant. Vind je het psyche belangrijk. En wil je ook juist daarover praten. Let me know.

  Misschien heb je zelf wel ervaringen in het inzetten van jouw ervaringsdeskundigheid/kwetsbaarheid. Misschien komt er een leuke reactie uit voort. Je kunt mij appen of wat dan ook 0613879494. Of wellicht via de mail: m.s.deman@gmail.com.

  Groetjes en wellicht raken we in contact met elkaar.

  Michael

 • 18 november 2020 Help jongeren met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen en andere problematoek (o.a autisme) Lees meer

  Geachte lezer,

  Mijn naam is Sjoerd Nicodem en ik ben nu 12 jaar werkzaam op de cluster4 prakrijkschool Schreuder College De Villeneuvestraat.

  Onze school biedt onderwijs aan jongeren, in de leeftijd 12 t/m 18 jaar, met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen, hechtingsproblematiek, angststoornis, autisme, etc….

  Deze jongeren hebben vaak een minder groot toekomstperspectief vanwege het stempel wat zij krijgen vanwege hun beperking(en).

  Om ervoor te zorgen dat onze doelgroep toch kans maakt op de arbeidsmarkt zetten wij de komende tijd in op simulatieonderwijs. De simulatoren hebben wij middels subsidies weten te bemachtigen en de samenwerking met de rijschool is, voor de komende 4 jaar, rond.

  Vanaf januari 2021 zullen wij beginnen met 2 trajecten. De oproep die ik nu plaats is voor het volgende:

  Wij willen ervoor zorgen dat onze leerlingen de school verlaten met een rijbewijs, zodat de kans op de arbeidsmarkt zo hoog mogelijk is. Dit willen we doen middels lessen op onze eigen rijsimulator, lessen op de weg onder begeleiding van een gecertificeerde rijinstructeur en theorielessen op school. Om dit betaalbaar voor een ieder te maken willen wij het gereduceerde bedrag van 1.200 euro omlaag brengen naar 600 euro. Dit betekent een eigen bijdrage van de ouders van 600 wat gespaard kan worden in 4 jaar (12,50 per maand).

  Hier hebben we uw hulp hard bij nodig. Bent u begaan met onze doelgroep en wilt u ervoor zorgen dat zij een grotere kans hebben op de arbeidsmarkt? Doneren kan vanaf 5 euro via onderstaande link: https://www.gofundme.com/f/help-jongeren-met-oa-autisme-aan-een-rijbewijs

 • 18 november 2020 vriendschap Lees meer

  Hallo allemaal. ik ben een 51 jarige man die 6 jaar geleden zijn diagnose ASS heeft gekregen. Ik heb toen en nu nog steeds ervaren dat de puzzelstukjes steeds meer op zijn plaats vallen. Waar ik moeite mee heb is sociale interactie. Ik heb hier wel behoefte aan maar weet niet zo goed hoe dat moet. Ik zou het leuk vinden om hier met anderen in contact te komen om daarmee, als het klikt, een vriendschap op te bouwen. Het lijkt me leuk om zo nu en dan eens af te spreken of te chatten als er behoefte aan is. Ik mag graag koken, wandelen, Warhammer en ik ga regelmatig naar de bioscoop. Muziek luisteren is ook iets wat ik graag doe. Spreekt deze oproep je aan dan hoor ik graag van je.

  Reacties kunnen naar: b.eggenhuis@gmail.com

 • 18 november 2020 Vriendin gezocht Lees meer

  Ik ben een lieve intelligente man met ASS van 54 met brede interesses. Ik organiseer onder andere culturele activiteiten. Ik heb 2 katten waar ik dol op ben. Koken is een van mijn hobby’s. Daarnaast lees ik graag. Ik ben op zoek naar een leuke vriendin voor een serieuze relatie.

  Reacties kunnen naar: raymondvanes@gmail.com

 • 18 november 2020 Onderzoek “Effectieve mantelzorg ondersteuning in de geestelijke gezondheidszorg” Erasmus Universiteit Rotterdam Lees meer

  Graag willen wij u uitnodigen om deel te nemen aan ons onderzoek “Effectieve mantelzorg ondersteuning in de geestelijke gezondheidszorg.” Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het doel van deze studie is te onderzoeken hoe mantelzorgers van naasten met mentale problemen beter ondersteund kunnen worden. Wij willen graag uw verhaal horen en met u bespreken wat de invloed voor u is van het geven van mantelzorg. Ook horen wij graag wat uw wensen aan ondersteuning van formele zorgverleners of anderen zijn. Het einddoel is om de mantelzorgondersteuning nu en in de toekomst, te verbeteren. Zeker nu steeds meer zorg op de schouders van mantelzorgers komt. Wij vragen u meer specifiek om een telefonisch interview met u te houden van ongeveer een uur. Als u interesse hebt in het onderzoek, dan kunt u contact opnemen met Leonie Bremmers (bremmers@eshpm.eur.nl).

 • 18 november 2020 Oppas gezocht voor onze 2 zoons Lees meer

  Wij zijn op zoek naar een lieve en geduldige oppas voor onze 2 jongens van 2 en 5 (bijna 3 en 6)
  De oudste heeft autisme en de jongste een spraak/taal achterstand.
  Nu zijn wij op zoek naar een oppas die ervaring heeft met autisme en ons af en toe thuis uit kan helpen. Wij wonen in Abcoude.
  Met vriendelijke groet,
  Monique

  Reacties kunnen naar: monique_paerl@hotmail.com

 • 18 november 2020 Onderzoek rond keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS Lees meer

  Geacht NVA-lid,

  Eerst en vooral bedankt tijd vrij te maken om deze oproep te lezen en/of mee te werken aan deze enquête. Deze enquête is opgesteld in het kader van een onderzoeksproject aan de Katholieke Universiteit Leuven naar de impact van autismespectrum stoornis (ASS) op keuze- en beslissingsgedrag. De opzet van dit onderzoeksproject bestaat erin een diepgaande studie te maken van het keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS, met vooral als doel het verwerven van betere inzichten in de moeilijkheden die mensen met ASS ervaren bij het maken van keuzes en beslissingen. De idee is dat een betere kennis van de ervaren moeilijkheden kan helpen in het formuleren van aanbevelingen naar de overheid, familie en kennissen van mensen met ASS, therapeuten, etc. over hoe een betere en meer comfortabele beslissingsomgeving kan gecreëerd worden voor mensen met ASS.

  In deze enquête ligt de focus op het onderzoeken van hoe mensen met ASS inkomsten en uitgaven op verschillende tijdstippen relatief waarderen. De manier waarop dergelijke relatieve waardering gebeurt, geeft ons namelijk belangrijke aanwijzingen over de gehanteerde denkwijze bij het maken van keuzes en beslissingen. De bedoeling hierbij is om deze relatieve waardering te vergelijken met die van een vergelijkbare groep van mensen zonder ASS.

  Om dit onderzoek mogelijk te maken is het noodzakelijk dat voldoende mensen met ASS én mensen zonder ASS de onderzoeksenquête invullen. Wat betreft deelnemers met ASS, we mikken hier in de eerste plaats op (jong)volwassen mensen met ASS die zelfstanding kunnen keuzes en beslissingen nemen. Vandaar ook onze warme oproep om deel te nemen aan dit onderzoek.

  De onderzoeksenquête kan online ingevuld worden via de onderstaande link (link copy-pasten in webbrowser):

  https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_81HlmoNKUMIXyv3

  Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Belangrijk te vermelden is dat uw antwoorden strikt vertrouwelijk zullen verwerkt worden.

  Als dank voor uw deelname, zullen wij de resultaten van het onderzoek voorstellen bij uw organisatie indien daar interesse voor zou zijn. Deelnemers die dit wensen kunnen op het einde van de survey ook hun emailadres invullen. Zij maken dan kans op één van de boekenbonnen t.w.v. 25 euro die onder de deelnemers zullen worden verloot.

  Met vriendelijke groeten,

  Prof. Nicky Rogge (Onderzoekspromotor/coördinator, nicky.rogge@kuleuven.be)
  Urpi Iannino

 • 18 november 2020 Onderzoek rond keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS Lees meer

  Geacht NVA-lid,

  Eerst en vooral bedankt tijd vrij te maken om deze oproep te lezen en/of mee te werken aan deze enquête. Deze enquête is opgesteld in het kader van een onderzoeksproject aan de Katholieke Universiteit Leuven naar de impact van autismespectrum stoornis (ASS) op keuze- en beslissingsgedrag. De opzet van dit onderzoeksproject bestaat erin een diepgaande studie te maken van het keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS, met vooral als doel het verwerven van betere inzichten in de moeilijkheden die mensen met ASS ervaren bij het maken van keuzes en beslissingen. De idee is dat een betere kennis van de ervaren moeilijkheden kan helpen in het formuleren van aanbevelingen naar de overheid, familie en kennissen van mensen met ASS, therapeuten, etc. over hoe een betere en meer comfortabele beslissingsomgeving kan gecreëerd worden voor mensen met ASS.

  In deze enquête ligt de focus op het onderzoeken van hoe mensen met ASS inkomsten en uitgaven op verschillende tijdstippen relatief waarderen. De manier waarop dergelijke relatieve waardering gebeurt, geeft ons namelijk belangrijke aanwijzingen over de gehanteerde denkwijze bij het maken van keuzes en beslissingen. De bedoeling hierbij is om deze relatieve waardering te vergelijken met die van een vergelijkbare groep van mensen zonder ASS.

  Om dit onderzoek mogelijk te maken is het noodzakelijk dat voldoende mensen met ASS én mensen zonder ASS de onderzoeksenquête invullen. Wat betreft deelnemers met ASS, we mikken hier in de eerste plaats op (jong)volwassen mensen met ASS die zelfstanding kunnen keuzes en beslissingen nemen. Vandaar ook onze warme oproep om deel te nemen aan dit onderzoek.

  De onderzoeksenquête kan online ingevuld worden via de onderstaande link (link copy-pasten in webbrowser):

  https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_81HlmoNKUMIXyv3

  Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Belangrijk te vermelden is dat uw antwoorden strikt vertrouwelijk zullen verwerkt worden.

  Als dank voor uw deelname, zullen wij de resultaten van het onderzoek voorstellen bij uw organisatie indien daar interesse voor zou zijn. Deelnemers die dit wensen kunnen op het einde van de survey ook hun emailadres invullen. Zij maken dan kans op één van de boekenbonnen t.w.v. 25 euro die onder de deelnemers zullen worden verloot.

  Met vriendelijke groeten,

  Prof. Nicky Rogge (Onderzoekspromotor/coördinator, nicky.rogge@kuleuven.be)
  Urpi Iannino

 • 18 november 2020 Onderzoek rond keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS Lees meer

  Geacht NVA-lid,

  Eerst en vooral bedankt tijd vrij te maken om deze oproep te lezen en/of mee te werken aan deze enquête. Deze enquête is opgesteld in het kader van een onderzoeksproject aan de Katholieke Universiteit Leuven naar de impact van autismespectrum stoornis (ASS) op keuze- en beslissingsgedrag. De opzet van dit onderzoeksproject bestaat erin een diepgaande studie te maken van het keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS, met vooral als doel het verwerven van betere inzichten in de moeilijkheden die mensen met ASS ervaren bij het maken van keuzes en beslissingen. De idee is dat een betere kennis van de ervaren moeilijkheden kan helpen in het formuleren van aanbevelingen naar de overheid, familie en kennissen van mensen met ASS, therapeuten, etc. over hoe een betere en meer comfortabele beslissingsomgeving kan gecreëerd worden voor mensen met ASS.

  In deze enquête ligt de focus op het onderzoeken van hoe mensen met ASS inkomsten en uitgaven op verschillende tijdstippen relatief waarderen. De manier waarop dergelijke relatieve waardering gebeurt, geeft ons namelijk belangrijke aanwijzingen over de gehanteerde denkwijze bij het maken van keuzes en beslissingen. De bedoeling hierbij is om deze relatieve waardering te vergelijken met die van een vergelijkbare groep van mensen zonder ASS.

  Om dit onderzoek mogelijk te maken is het noodzakelijk dat voldoende mensen met ASS én mensen zonder ASS de onderzoeksenquête invullen. Wat betreft deelnemers met ASS, we mikken hier in de eerste plaats op (jong)volwassen mensen met ASS die zelfstanding kunnen keuzes en beslissingen nemen. Vandaar ook onze warme oproep om deel te nemen aan dit onderzoek.

  De onderzoeksenquête kan online ingevuld worden via de onderstaande link (link copy-pasten in webbrowser):

  https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_81HlmoNKUMIXyv3

  Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Belangrijk te vermelden is dat uw antwoorden strikt vertrouwelijk zullen verwerkt worden.

  Als dank voor uw deelname, zullen wij de resultaten van het onderzoek voorstellen bij uw organisatie indien daar interesse voor zou zijn. Deelnemers die dit wensen kunnen op het einde van de survey ook hun emailadres invullen. Zij maken dan kans op één van de boekenbonnen t.w.v. 25 euro die onder de deelnemers zullen worden verloot.

  Met vriendelijke groeten,

  Prof. Nicky Rogge (Onderzoekspromotor/coördinator, nicky.rogge@kuleuven.be)
  Urpi Iannino

 • 18 november 2020 Onderzoek rond keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS Lees meer

  Geacht NVA-lid,

  Eerst en vooral bedankt tijd vrij te maken om deze oproep te lezen en/of mee te werken aan deze enquête. Deze enquête is opgesteld in het kader van een onderzoeksproject aan de Katholieke Universiteit Leuven naar de impact van autismespectrum stoornis (ASS) op keuze- en beslissingsgedrag. De opzet van dit onderzoeksproject bestaat erin een diepgaande studie te maken van het keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS, met vooral als doel het verwerven van betere inzichten in de moeilijkheden die mensen met ASS ervaren bij het maken van keuzes en beslissingen. De idee is dat een betere kennis van de ervaren moeilijkheden kan helpen in het formuleren van aanbevelingen naar de overheid, familie en kennissen van mensen met ASS, therapeuten, etc. over hoe een betere en meer comfortabele beslissingsomgeving kan gecreëerd worden voor mensen met ASS.

  In deze enquête ligt de focus op het onderzoeken van hoe mensen met ASS inkomsten en uitgaven op verschillende tijdstippen relatief waarderen. De manier waarop dergelijke relatieve waardering gebeurt, geeft ons namelijk belangrijke aanwijzingen over de gehanteerde denkwijze bij het maken van keuzes en beslissingen. De bedoeling hierbij is om deze relatieve waardering te vergelijken met die van een vergelijkbare groep van mensen zonder ASS.

  Om dit onderzoek mogelijk te maken is het noodzakelijk dat voldoende mensen met ASS én mensen zonder ASS de onderzoeksenquête invullen. Wat betreft deelnemers met ASS, we mikken hier in de eerste plaats op (jong)volwassen mensen met ASS die zelfstanding kunnen keuzes en beslissingen nemen. Vandaar ook onze warme oproep om deel te nemen aan dit onderzoek.

  De onderzoeksenquête kan online ingevuld worden via de onderstaande link (link copy-pasten in webbrowser):

  https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_81HlmoNKUMIXyv3

  Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Belangrijk te vermelden is dat uw antwoorden strikt vertrouwelijk zullen verwerkt worden.

  Als dank voor uw deelname, zullen wij de resultaten van het onderzoek voorstellen bij uw organisatie indien daar interesse voor zou zijn. Deelnemers die dit wensen kunnen op het einde van de survey ook hun emailadres invullen. Zij maken dan kans op één van de boekenbonnen t.w.v. 25 euro die onder de deelnemers zullen worden verloot.

  Met vriendelijke groeten,

  Prof. Nicky Rogge (Onderzoekspromotor/coördinator, nicky.rogge@kuleuven.be)
  Urpi Iannino

 • 18 november 2020 Onderzoek rond keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS Lees meer

  Geacht NVA-lid,

  Eerst en vooral bedankt tijd vrij te maken om deze oproep te lezen en/of mee te werken aan deze enquête. Deze enquête is opgesteld in het kader van een onderzoeksproject aan de Katholieke Universiteit Leuven naar de impact van autismespectrum stoornis (ASS) op keuze- en beslissingsgedrag. De opzet van dit onderzoeksproject bestaat erin een diepgaande studie te maken van het keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS, met vooral als doel het verwerven van betere inzichten in de moeilijkheden die mensen met ASS ervaren bij het maken van keuzes en beslissingen. De idee is dat een betere kennis van de ervaren moeilijkheden kan helpen in het formuleren van aanbevelingen naar de overheid, familie en kennissen van mensen met ASS, therapeuten, etc. over hoe een betere en meer comfortabele beslissingsomgeving kan gecreëerd worden voor mensen met ASS.

  In deze enquête ligt de focus op het onderzoeken van hoe mensen met ASS inkomsten en uitgaven op verschillende tijdstippen relatief waarderen. De manier waarop dergelijke relatieve waardering gebeurt, geeft ons namelijk belangrijke aanwijzingen over de gehanteerde denkwijze bij het maken van keuzes en beslissingen. De bedoeling hierbij is om deze relatieve waardering te vergelijken met die van een vergelijkbare groep van mensen zonder ASS.

  Om dit onderzoek mogelijk te maken is het noodzakelijk dat voldoende mensen met ASS én mensen zonder ASS de onderzoeksenquête invullen. Wat betreft deelnemers met ASS, we mikken hier in de eerste plaats op (jong)volwassen mensen met ASS die zelfstanding kunnen keuzes en beslissingen nemen. Vandaar ook onze warme oproep om deel te nemen aan dit onderzoek.

  De onderzoeksenquête kan online ingevuld worden via de onderstaande link (link copy-pasten in webbrowser):

  https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_81HlmoNKUMIXyv3

  Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Belangrijk te vermelden is dat uw antwoorden strikt vertrouwelijk zullen verwerkt worden.

  Als dank voor uw deelname, zullen wij de resultaten van het onderzoek voorstellen bij uw organisatie indien daar interesse voor zou zijn. Deelnemers die dit wensen kunnen op het einde van de survey ook hun emailadres invullen. Zij maken dan kans op één van de boekenbonnen t.w.v. 25 euro die onder de deelnemers zullen worden verloot.

  Met vriendelijke groeten,

  Prof. Nicky Rogge (Onderzoekspromotor/coördinator, nicky.rogge@kuleuven.be)
  Urpi Iannino

 • 18 november 2020 Onderzoek rond keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS Lees meer

  Geacht NVA-lid,

  Eerst en vooral bedankt tijd vrij te maken om deze oproep te lezen en/of mee te werken aan deze enquête. Deze enquête is opgesteld in het kader van een onderzoeksproject aan de Katholieke Universiteit Leuven naar de impact van autismespectrum stoornis (ASS) op keuze- en beslissingsgedrag. De opzet van dit onderzoeksproject bestaat erin een diepgaande studie te maken van het keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS, met vooral als doel het verwerven van betere inzichten in de moeilijkheden die mensen met ASS ervaren bij het maken van keuzes en beslissingen. De idee is dat een betere kennis van de ervaren moeilijkheden kan helpen in het formuleren van aanbevelingen naar de overheid, familie en kennissen van mensen met ASS, therapeuten, etc. over hoe een betere en meer comfortabele beslissingsomgeving kan gecreëerd worden voor mensen met ASS.

  In deze enquête ligt de focus op het onderzoeken van hoe mensen met ASS inkomsten en uitgaven op verschillende tijdstippen relatief waarderen. De manier waarop dergelijke relatieve waardering gebeurt, geeft ons namelijk belangrijke aanwijzingen over de gehanteerde denkwijze bij het maken van keuzes en beslissingen. De bedoeling hierbij is om deze relatieve waardering te vergelijken met die van een vergelijkbare groep van mensen zonder ASS.

  Om dit onderzoek mogelijk te maken is het noodzakelijk dat voldoende mensen met ASS én mensen zonder ASS de onderzoeksenquête invullen. Wat betreft deelnemers met ASS, we mikken hier in de eerste plaats op (jong)volwassen mensen met ASS die zelfstanding kunnen keuzes en beslissingen nemen. Vandaar ook onze warme oproep om deel te nemen aan dit onderzoek.

  De onderzoeksenquête kan online ingevuld worden via de onderstaande link (link copy-pasten in webbrowser):

  https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_81HlmoNKUMIXyv3

  Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Belangrijk te vermelden is dat uw antwoorden strikt vertrouwelijk zullen verwerkt worden.

  Als dank voor uw deelname, zullen wij de resultaten van het onderzoek voorstellen bij uw organisatie indien daar interesse voor zou zijn. Deelnemers die dit wensen kunnen op het einde van de survey ook hun emailadres invullen. Zij maken dan kans op één van de boekenbonnen t.w.v. 25 euro die onder de deelnemers zullen worden verloot.

  Met vriendelijke groeten,

  Prof. Nicky Rogge (Onderzoekspromotor/coördinator, nicky.rogge@kuleuven.be)
  Urpi Iannino

 • 18 november 2020 Onderzoek rond keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS Lees meer

  Geacht NVA-lid,

  Eerst en vooral bedankt tijd vrij te maken om deze oproep te lezen en/of mee te werken aan deze enquête. Deze enquête is opgesteld in het kader van een onderzoeksproject aan de Katholieke Universiteit Leuven naar de impact van autismespectrum stoornis (ASS) op keuze- en beslissingsgedrag. De opzet van dit onderzoeksproject bestaat erin een diepgaande studie te maken van het keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS, met vooral als doel het verwerven van betere inzichten in de moeilijkheden die mensen met ASS ervaren bij het maken van keuzes en beslissingen. De idee is dat een betere kennis van de ervaren moeilijkheden kan helpen in het formuleren van aanbevelingen naar de overheid, familie en kennissen van mensen met ASS, therapeuten, etc. over hoe een betere en meer comfortabele beslissingsomgeving kan gecreëerd worden voor mensen met ASS.

  In deze enquête ligt de focus op het onderzoeken van hoe mensen met ASS inkomsten en uitgaven op verschillende tijdstippen relatief waarderen. De manier waarop dergelijke relatieve waardering gebeurt, geeft ons namelijk belangrijke aanwijzingen over de gehanteerde denkwijze bij het maken van keuzes en beslissingen. De bedoeling hierbij is om deze relatieve waardering te vergelijken met die van een vergelijkbare groep van mensen zonder ASS.

  Om dit onderzoek mogelijk te maken is het noodzakelijk dat voldoende mensen met ASS én mensen zonder ASS de onderzoeksenquête invullen. Wat betreft deelnemers met ASS, we mikken hier in de eerste plaats op (jong)volwassen mensen met ASS die zelfstanding kunnen keuzes en beslissingen nemen. Vandaar ook onze warme oproep om deel te nemen aan dit onderzoek.

  De onderzoeksenquête kan online ingevuld worden via de onderstaande link (link copy-pasten in webbrowser):

  https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_81HlmoNKUMIXyv3

  Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Belangrijk te vermelden is dat uw antwoorden strikt vertrouwelijk zullen verwerkt worden.

  Als dank voor uw deelname, zullen wij de resultaten van het onderzoek voorstellen bij uw organisatie indien daar interesse voor zou zijn. Deelnemers die dit wensen kunnen op het einde van de survey ook hun emailadres invullen. Zij maken dan kans op één van de boekenbonnen t.w.v. 25 euro die onder de deelnemers zullen worden verloot.

  Met vriendelijke groeten,

  Prof. Nicky Rogge (Onderzoekspromotor/coördinator, nicky.rogge@kuleuven.be)
  Urpi Iannino

 • 18 november 2020 Onderzoek rond keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS Lees meer

  Geacht NVA-lid,

  Eerst en vooral bedankt tijd vrij te maken om deze oproep te lezen en/of mee te werken aan deze enquête. Deze enquête is opgesteld in het kader van een onderzoeksproject aan de Katholieke Universiteit Leuven naar de impact van autismespectrum stoornis (ASS) op keuze- en beslissingsgedrag. De opzet van dit onderzoeksproject bestaat erin een diepgaande studie te maken van het keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS, met vooral als doel het verwerven van betere inzichten in de moeilijkheden die mensen met ASS ervaren bij het maken van keuzes en beslissingen. De idee is dat een betere kennis van de ervaren moeilijkheden kan helpen in het formuleren van aanbevelingen naar de overheid, familie en kennissen van mensen met ASS, therapeuten, etc. over hoe een betere en meer comfortabele beslissingsomgeving kan gecreëerd worden voor mensen met ASS.

  In deze enquête ligt de focus op het onderzoeken van hoe mensen met ASS inkomsten en uitgaven op verschillende tijdstippen relatief waarderen. De manier waarop dergelijke relatieve waardering gebeurt, geeft ons namelijk belangrijke aanwijzingen over de gehanteerde denkwijze bij het maken van keuzes en beslissingen. De bedoeling hierbij is om deze relatieve waardering te vergelijken met die van een vergelijkbare groep van mensen zonder ASS.

  Om dit onderzoek mogelijk te maken is het noodzakelijk dat voldoende mensen met ASS én mensen zonder ASS de onderzoeksenquête invullen. Wat betreft deelnemers met ASS, we mikken hier in de eerste plaats op (jong)volwassen mensen met ASS die zelfstanding kunnen keuzes en beslissingen nemen. Vandaar ook onze warme oproep om deel te nemen aan dit onderzoek.

  De onderzoeksenquête kan online ingevuld worden via de onderstaande link (link copy-pasten in webbrowser):

  https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_81HlmoNKUMIXyv3

  Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Belangrijk te vermelden is dat uw antwoorden strikt vertrouwelijk zullen verwerkt worden.

  Als dank voor uw deelname, zullen wij de resultaten van het onderzoek voorstellen bij uw organisatie indien daar interesse voor zou zijn. Deelnemers die dit wensen kunnen op het einde van de survey ook hun emailadres invullen. Zij maken dan kans op één van de boekenbonnen t.w.v. 25 euro die onder de deelnemers zullen worden verloot.

  Met vriendelijke groeten,

  Prof. Nicky Rogge (Onderzoekspromotor/coördinator, nicky.rogge@kuleuven.be)
  Urpi Iannino

 • 18 november 2020 Onderzoek rond keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS Lees meer

  Geacht NVA-lid,

  Eerst en vooral bedankt tijd vrij te maken om deze oproep te lezen en/of mee te werken aan deze enquête. Deze enquête is opgesteld in het kader van een onderzoeksproject aan de Katholieke Universiteit Leuven naar de impact van autismespectrum stoornis (ASS) op keuze- en beslissingsgedrag. De opzet van dit onderzoeksproject bestaat erin een diepgaande studie te maken van het keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS, met vooral als doel het verwerven van betere inzichten in de moeilijkheden die mensen met ASS ervaren bij het maken van keuzes en beslissingen. De idee is dat een betere kennis van de ervaren moeilijkheden kan helpen in het formuleren van aanbevelingen naar de overheid, familie en kennissen van mensen met ASS, therapeuten, etc. over hoe een betere en meer comfortabele beslissingsomgeving kan gecreëerd worden voor mensen met ASS.

  In deze enquête ligt de focus op het onderzoeken van hoe mensen met ASS inkomsten en uitgaven op verschillende tijdstippen relatief waarderen. De manier waarop dergelijke relatieve waardering gebeurt, geeft ons namelijk belangrijke aanwijzingen over de gehanteerde denkwijze bij het maken van keuzes en beslissingen. De bedoeling hierbij is om deze relatieve waardering te vergelijken met die van een vergelijkbare groep van mensen zonder ASS.

  Om dit onderzoek mogelijk te maken is het noodzakelijk dat voldoende mensen met ASS én mensen zonder ASS de onderzoeksenquête invullen. Wat betreft deelnemers met ASS, we mikken hier in de eerste plaats op (jong)volwassen mensen met ASS die zelfstanding kunnen keuzes en beslissingen nemen. Vandaar ook onze warme oproep om deel te nemen aan dit onderzoek.

  De onderzoeksenquête kan online ingevuld worden via de onderstaande link (link copy-pasten in webbrowser):

  https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_81HlmoNKUMIXyv3

  Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Belangrijk te vermelden is dat uw antwoorden strikt vertrouwelijk zullen verwerkt worden.

  Als dank voor uw deelname, zullen wij de resultaten van het onderzoek voorstellen bij uw organisatie indien daar interesse voor zou zijn. Deelnemers die dit wensen kunnen op het einde van de survey ook hun emailadres invullen. Zij maken dan kans op één van de boekenbonnen t.w.v. 25 euro die onder de deelnemers zullen worden verloot.

  Met vriendelijke groeten,

  Prof. Nicky Rogge (Onderzoekspromotor/coördinator, nicky.rogge@kuleuven.be)
  Urpi Iannino

 • 18 november 2020 Onderzoek rond keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS Lees meer

  Geacht NVA-lid,

  Eerst en vooral bedankt tijd vrij te maken om deze oproep te lezen en/of mee te werken aan deze enquête. Deze enquête is opgesteld in het kader van een onderzoeksproject aan de Katholieke Universiteit Leuven naar de impact van autismespectrum stoornis (ASS) op keuze- en beslissingsgedrag. De opzet van dit onderzoeksproject bestaat erin een diepgaande studie te maken van het keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS, met vooral als doel het verwerven van betere inzichten in de moeilijkheden die mensen met ASS ervaren bij het maken van keuzes en beslissingen. De idee is dat een betere kennis van de ervaren moeilijkheden kan helpen in het formuleren van aanbevelingen naar de overheid, familie en kennissen van mensen met ASS, therapeuten, etc. over hoe een betere en meer comfortabele beslissingsomgeving kan gecreëerd worden voor mensen met ASS.

  In deze enquête ligt de focus op het onderzoeken van hoe mensen met ASS inkomsten en uitgaven op verschillende tijdstippen relatief waarderen. De manier waarop dergelijke relatieve waardering gebeurt, geeft ons namelijk belangrijke aanwijzingen over de gehanteerde denkwijze bij het maken van keuzes en beslissingen. De bedoeling hierbij is om deze relatieve waardering te vergelijken met die van een vergelijkbare groep van mensen zonder ASS.

  Om dit onderzoek mogelijk te maken is het noodzakelijk dat voldoende mensen met ASS én mensen zonder ASS de onderzoeksenquête invullen. Wat betreft deelnemers met ASS, we mikken hier in de eerste plaats op (jong)volwassen mensen met ASS die zelfstanding kunnen keuzes en beslissingen nemen. Vandaar ook onze warme oproep om deel te nemen aan dit onderzoek.

  De onderzoeksenquête kan online ingevuld worden via de onderstaande link (link copy-pasten in webbrowser):

  https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_81HlmoNKUMIXyv3

  Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Belangrijk te vermelden is dat uw antwoorden strikt vertrouwelijk zullen verwerkt worden.

  Als dank voor uw deelname, zullen wij de resultaten van het onderzoek voorstellen bij uw organisatie indien daar interesse voor zou zijn. Deelnemers die dit wensen kunnen op het einde van de survey ook hun emailadres invullen. Zij maken dan kans op één van de boekenbonnen t.w.v. 25 euro die onder de deelnemers zullen worden verloot.

  Met vriendelijke groeten,

  Prof. Nicky Rogge (Onderzoekspromotor/coördinator, nicky.rogge@kuleuven.be)
  Urpi Iannino

 • 18 november 2020 Onderzoek rond keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS Lees meer

  Geacht NVA-lid,

  Eerst en vooral bedankt tijd vrij te maken om deze oproep te lezen en/of mee te werken aan deze enquête. Deze enquête is opgesteld in het kader van een onderzoeksproject aan de Katholieke Universiteit Leuven naar de impact van autismespectrum stoornis (ASS) op keuze- en beslissingsgedrag. De opzet van dit onderzoeksproject bestaat erin een diepgaande studie te maken van het keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS, met vooral als doel het verwerven van betere inzichten in de moeilijkheden die mensen met ASS ervaren bij het maken van keuzes en beslissingen. De idee is dat een betere kennis van de ervaren moeilijkheden kan helpen in het formuleren van aanbevelingen naar de overheid, familie en kennissen van mensen met ASS, therapeuten, etc. over hoe een betere en meer comfortabele beslissingsomgeving kan gecreëerd worden voor mensen met ASS.

  In deze enquête ligt de focus op het onderzoeken van hoe mensen met ASS inkomsten en uitgaven op verschillende tijdstippen relatief waarderen. De manier waarop dergelijke relatieve waardering gebeurt, geeft ons namelijk belangrijke aanwijzingen over de gehanteerde denkwijze bij het maken van keuzes en beslissingen. De bedoeling hierbij is om deze relatieve waardering te vergelijken met die van een vergelijkbare groep van mensen zonder ASS.

  Om dit onderzoek mogelijk te maken is het noodzakelijk dat voldoende mensen met ASS én mensen zonder ASS de onderzoeksenquête invullen. Wat betreft deelnemers met ASS, we mikken hier in de eerste plaats op (jong)volwassen mensen met ASS die zelfstanding kunnen keuzes en beslissingen nemen. Vandaar ook onze warme oproep om deel te nemen aan dit onderzoek.

  De onderzoeksenquête kan online ingevuld worden via de onderstaande link (link copy-pasten in webbrowser):

  https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_81HlmoNKUMIXyv3

  Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Belangrijk te vermelden is dat uw antwoorden strikt vertrouwelijk zullen verwerkt worden.

  Als dank voor uw deelname, zullen wij de resultaten van het onderzoek voorstellen bij uw organisatie indien daar interesse voor zou zijn. Deelnemers die dit wensen kunnen op het einde van de survey ook hun emailadres invullen. Zij maken dan kans op één van de boekenbonnen t.w.v. 25 euro die onder de deelnemers zullen worden verloot.

  Met vriendelijke groeten,

  Prof. Nicky Rogge (Onderzoekspromotor/coördinator, nicky.rogge@kuleuven.be)
  Urpi Iannino

 • 18 november 2020 Onderzoek rond keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS Lees meer

  Geacht NVA-lid,

  Eerst en vooral bedankt tijd vrij te maken om deze oproep te lezen en/of mee te werken aan deze enquête. Deze enquête is opgesteld in het kader van een onderzoeksproject aan de Katholieke Universiteit Leuven naar de impact van autismespectrum stoornis (ASS) op keuze- en beslissingsgedrag. De opzet van dit onderzoeksproject bestaat erin een diepgaande studie te maken van het keuze- en beslissingsgedrag van mensen met ASS, met vooral als doel het verwerven van betere inzichten in de moeilijkheden die mensen met ASS ervaren bij het maken van keuzes en beslissingen. De idee is dat een betere kennis van de ervaren moeilijkheden kan helpen in het formuleren van aanbevelingen naar de overheid, familie en kennissen van mensen met ASS, therapeuten, etc. over hoe een betere en meer comfortabele beslissingsomgeving kan gecreëerd worden voor mensen met ASS.

  In deze enquête ligt de focus op het onderzoeken van hoe mensen met ASS inkomsten en uitgaven op verschillende tijdstippen relatief waarderen. De manier waarop dergelijke relatieve waardering gebeurt, geeft ons namelijk belangrijke aanwijzingen over de gehanteerde denkwijze bij het maken van keuzes en beslissingen. De bedoeling hierbij is om deze relatieve waardering te vergelijken met die van een vergelijkbare groep van mensen zonder ASS.

  Om dit onderzoek mogelijk te maken is het noodzakelijk dat voldoende mensen met ASS én mensen zonder ASS de onderzoeksenquête invullen. Wat betreft deelnemers met ASS, we mikken hier in de eerste plaats op (jong)volwassen mensen met ASS die zelfstanding kunnen keuzes en beslissingen nemen. Vandaar ook onze warme oproep om deel te nemen aan dit onderzoek.

  De onderzoeksenquête kan online ingevuld worden via de onderstaande link (link copy-pasten in webbrowser):

  https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_81HlmoNKUMIXyv3

  Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag. Belangrijk te vermelden is dat uw antwoorden strikt vertrouwelijk zullen verwerkt worden.

  Als dank voor uw deelname, zullen wij de resultaten van het onderzoek voorstellen bij uw organisatie indien daar interesse voor zou zijn. Deelnemers die dit wensen kunnen op het einde van de survey ook hun emailadres invullen. Zij maken dan kans op één van de boekenbonnen t.w.v. 25 euro die onder de deelnemers zullen worden verloot.

  Met vriendelijke groeten,

  Prof. Nicky Rogge (Onderzoekspromotor/coördinator, nicky.rogge@kuleuven.be)
  Urpi Iannino

 • 28 oktober 2020 Autistische man zoekt (autistische) vrouw Lees meer

  Autistische gescheiden man (51), vader van 3 kinderen zoekt leuke vrouw in de buurt, eventueel ook autistisch. Ik geloof dat dat kan werken omdat we mekaar ook begrijpen. Is geen must maar mag wel. Ze mag ook jonger zijn dan ik tot ongeveer van mijn leeftijd. Ik val op jonger. Liefst op scooterafstand van mij, ik heb geen auto wel een scooter. Of ze moet graag naar mij toe willen komen. Ik woon in Renkum, dat ligt tussen Arnhem en de Utrechtse provincie grens.

  Reacties mogen per email: ronald.blijlevens@gmail.com

  Of reageer via whatsapp: 06 – 28 39 74 65

 • 28 oktober 2020 Vrienden gezocht in A'dam Lees meer

  Ik ben een 26 jarige man, zelfst.wonend in Amsterdam samen met mijn kat. Ik hou van gamen en series kijken en ik zoek anderen die dit ook leuk vinden en waarmee ik dit misschien samen kan doen.
  Het lijkt mij leuk om een paar keer per maand af te spreken. Hopelijk tot snel! Reacties graag via begeleiding: mandy@autvit.nl

 • 26 oktober 2020 Vriendschap Lees meer

  Hallo lieve mensen
  Mijn naam is Raymond, ik ben 48 jaar.
  2 jaar geleden is er bij mij de diagnose ASS vastgesteld.
  Ik heb er moeite mee om in contact te komen met mensen terwijl het voor mij beter zal zijn dat ik mensen om me heen heb om leuke dingen te doen zoals lekker een stuk lopen met mijn honden of samen te fotograferen enz enz.
  Ik zoek niet alleen een maatje om leuke dingen te doen maar ook een luisterend oor.
  Wat voor mij belangrijk is wederzijdse acceptatie en respect.
  Voor mij is het moeilijk om de eerste stap te zetten maar als ik de eerste stap heb gezet en er is een klik dan ligt er een leuke periode voor de boeg.
  Je mag mij altijd een pb sturen als je het leuk zal vinden om samen met mij leuke dingen te ondernemen.

  Reacties kan je sturen naar: raymondhulstaert@live.nl

 • 26 oktober 2020 woonvorm opstarten Lees meer

  Hallo Allen

  Wij Fam kempen hebben een dochter van bijna 25 met een beperking en ook een laag IQ
  Autisme, hoogsensentief , snel overvraagd en overprikkeld
  Waarvoor er geen woonplek te vinden is reden groepen veel te groot ,te weinig begeleiding enz
  Nu willen we graag in contact komen ,met ouders die dit probleem ook ervaren
  Om te onderzoeken of we gezamenlijk iets kleins voor ongeveer max 5 jongvolwassenen op te zetten in een rustige liefst landelijke omgeving
  Met de juiste begeleiding enz

  Vriendelijke groet Fam Kempen

  Reacties kunnen naar: kempen1963@gmail.com

 • 26 oktober 2020 Begeleider gezocht Lees meer

  Hallo, we zoeken begeleiding voor onze zoon 20 jaar. Hij heeft ass met normaal verstandelijke vermogens.
  De begeleiding zal vooral gericht zijn op activiteiten buiten de deur. Ook studie begeleiding is een optie.
  De uren in overleg.

  Reacties kunt u sturen naar: lilianewiersma@gmail.com

 • 26 oktober 2020 Kinderboek 'Flynn heeft stress' Lees meer

  Hallo,

  Ik ben Tatum en ik heb een lichte vorm van autisme. Die diagnose heb ik pas sinds vorig jaar (toen 21 jaar oud). Echter, al vroeg op de basisschool liep ik met vragen rond, vooral over waarom ik buikpijn en hoofdpijn had. Het bleek stress te zijn maar wat dat voor mij betekende wist ik toen niet.

  Nu hoop ik kinderen met soortgelijke vragen en/of klachten te helpen beter te begrijpen wat stress is en met je kan doen. Ik geloof dat we gewoon over stress mogen praten, dat we het samen kunnen signaleren en bespreken, juist al op jonge leeftijd.

  Daarom heb ik een kinderboek geschreven, ‘Flynn heeft stress’. Het zijn vijf verhaaltjes die Flynn volgen van zijn bezoek aan het ziekenhuis tot het spelen met vriendjes en vriendinnetjes, een zondag met opa en oma en als laatst een presentatie op school. Het boek is vooral geschikt voor kinderen van 7-10 jaar oud, AVI E5.

  Hier vindt u meer informatie over mijn boek:
  tatumnewperspective.com/nl/flynn-heeft-stress

  Mocht iemand geïnteresseerd zijn of het boek willen delen met weer een ander om zo zoveel mogelijk kinderen (en ook ouders/verzorgers) te bereiken die hier steun en erkenning in zouden kunnen vinden, dan zou dat heel fijn zijn.

  Bedankt voor het lezen van mijn bericht 🙂
  Groetjes van Tatum!

 • 26 oktober 2020 Rustige woonruimte gezocht (man, 23) Lees meer

  Hallo! Op dit moment ben ik (man, 23) op zoek naar woonruimte. De belangrijkste voorwaarde voor mij is dat het een rustige woonruimte is. Ik sta open voor alle soorten woonruimte (kamer, studio, et cetera) en ook voor alle plekken in Nederland.

  Nog wat over mij: ik woon al een aantal jaar op mezelf. Ik heb gestudeerd, en ben momenteel aan het beslissen of ik nu ga werken, of dat ik weer verder ga met studeren / een nieuwe opleiding ga volgen. Ik ben rustig, opgeruimd, beleefd en behulpzaam.

  Bent of kent u iemand die mij mogelijk aan een woonruimte kan helpen? En/of wilt u meer over mij weten? Dan mag u altijd mailen naar: oproepwoonruimte@outlook.com

  Bedankt voor uw aandacht!

 • 15 oktober 2020 Help mijn zoon met MCDD aan een geschikte woonplek Lees meer

  Mijn zoon van 17 is na anderhalf jaar zorgboerderij uit huis geplaatst, omdat het echt niet meer ging. Hij is toen bij de Hoenderloogroep gaan wonen.
  Sinds juli 2019 is hij in een zorginstelling dichterbij huis gaan wonen.
  Hij heeft extreem veel structuur, nabijheid en veel 1-op-1 begeleiding nodig. Hij loopt nu vast op de groep. Teveel prikkels en te weinig structuur. Het dreigt compleet te escaleren.
  We zijn al heel lang op zoek, i.s.m. de gemeente, maar kunnen niets vinden. Wie helpt ons en vooral hem naar een plek met rust en structuur voor langere tijd.

  Reacties kun je mailen naar: dinekevanbraak@gmail.com

 • 15 oktober 2020 Laagdrempelige werkervaringsplek Lees meer

  Stichting Autimatisering zet zich in voor mensen met autisme met aspiratie voor ICT in en rond Eindhoven.

  Onze medewerkers en oprichters zijn allemaal ervaringsdeskundigen met ASS.
  Onze doelgroep gaat in onze werkervaringsplek, onder begeleiding van professionals, aan de slag met websites en apps.
  Ben je op zoek naar een laagdrempelige werkervaringsplek?
  Kom eens op bezoek!
  Wij zijn actief op zoek naar software opdrachten om onze doelgroep vooruit te helpen.
  Hierbij maken we nette afspraken, en zorgen de professionals voor de deadlines en kwaliteit.

  Mail naar hoi@autimatisering.nl voor meer informatie.

 • 15 oktober 2020 oppas Leiden Lees meer

  Hallo,

  Mijn naam is Mariam en ik ben op zoek naar iemand die mijn 4-jarige dochter kan opassen bij ons thuis in Leiden.
  Sahar heeft een ontwikkelingsleeftijd van 2 jaar en heeft autisme. We hebben iemand nodig die ervaring heeft met ASS.

  Sahar kan niet praten, ze neemt je mee om te laten te zien wat ze wil.
  We zijn opzoek naar iemand die geduldig is, en ervaring heeft met kinderen met een beperking, lichamelijk heeft ze verder geen klachten.
  Rooster in overleg, zeker wel 1 keer per week een aantal uur, mocht je interesse hebben. Neem contact met ons op

  Mailadres is: m_rhanim@hotmail.com

   

 • 1 oktober 2020 Plek voor Zorgwoning Achterhoek Lees meer

  Ik heb hoogfunctionerend autisme en reactieve hechtingsstoornis (vrouw, 54) en de problematiek is complex, de zorgvraag tamelijk groot, maar wegens mijn hoge intelligentie en toch ook wel weer zelfstandigheid pas ik nergens tussen. De zoektocht naar passende zorg en keer op keer mislukking, afwijzing en weer opnieuw moeten beginnen is slopend. Ik zoek nu dus echt een plek waar ik langdurig kan blijven.

  Mijn ideaalplaatje: een prikkelarme, zelfstandige zorgwoning (door mijzelf te financieren) met privacy op het erf bij mensen/gezin die een klein beetje zorg en vooral aandacht kunnen bieden, zodat ik me niet helemaal alleen voel. Oogje in het zeil houden. Woonbegeleiding zorg ik zelf voor. Ik zou graag (voor algemeen gebruik) een stukje moestuin aanleggen. En mijn kleine rustige hondje moet er ook mogen wonen.

  Liefst bij een (zorg) boerderij, buitengebied, waar ik ook wat structuur, invulling, dagbesteding zou kunnen hebben. Zonder druk of moeten, niet arbeidsmatig. En veilige, rustige setting. Deels ook met eigen begeleiding.

  In de Achterhoek, omgeving Lochem, Zutphen.

  Wie denkt ermee out of the box?? Reacties kunnen naar: cmvanrooijen@gmail.com

 • 17 september 2020 Auti-café Wageningen Lees meer

  Elke tweede dinsdag van de maand organiseert IBASS: Auti-café Wageningen. Spellen spelen en, NIEUW, treffende themagespreken gerelateerd aan autisme. Adres: Stadatelier ‘Ons Huis’ in Wageningen. Voor aanmelding en meer informatie: www.ibass.nl/auticafe-wageningen of neem contact op met Karlijn (06-416655038)

 • 17 september 2020 Piano en/of keyboardles in Leiden Lees meer

  Ik geef piano en ook keyboardles in Leiden. Door mijn achtergrond, waarin ik gewerkt heb met volwassenen en kinderen met autisme met of zonder verstandelijke beperking, heb ik een specialisme ontwikkeld in het geven van muziekles aan mensen die autisme hebben.

  Doordat ik veel ervaring heb met deze instrumenten (ik heb 8 jaar les gehad, in een band gespeeld, een koor begeleid waarin ik ook veel gezongen heb), lijkt mij dit een mooie combinatie met mijn ervaring met autisme. Mijn bedoeling is om mensen met autisme tot volledige ontplooiing te laten komen en ze ook het plezier te laten beleven in het maken van muziek, dit vind ik super belangrijk.

  Waar iemand met autisme bij een docent zonder deze kennis vastloopt wil ik juist samen met diegene door dat stuk barrière heen gaan wat je bereikt met net dat stukje geduld of duidelijke aanpak of het in kleinere stapjes aanbieden van de lesstof. Dus echt een les op maat kun je bij mij verwachten. Kom eens een proefles kijken, geheel vrijblijvend hoe je het ervaart. Als je rustig hebt nagedacht en je wilt verder, dan maken we samen een plan waar jij je goed bij voelt en gaan we er een mooie muzikale ervaring van maken. Hopelijk tot ziens!

  Reageren kan via: sandra.kruk@gmail.com

 • 17 september 2020 Onderzoek Prikkelverwerking Lees meer

  Naam: Ria Veldhuizen
  Onderwerp: Onderzoek Prikkelverwerking
  Email: R.Veldhuizen@Umcutrecht.nl

  In het UMCU wordt onderzoek gedaan om de Prikkelverwerking bij kinderen die problemen op het gebied van prikkelverwerking ervaren in kaart te brengen. In een recente pilotstudie in het UMCU hebben we een speciaal muzikaal instrument ontwikkeld (een “Drumpad” bestuurt door een App) voor onderzoek en getest bij kinderen met en zonder autisme. De App realiseert 5 ritmisch muzikale spelletjes waar kinderen naar luisteren en reageren. De kinderen vinden het leuk om de ritme taakjes te spelen.
  Eerdere pilotstudies tonen aan dat ritme training en timing taken verbeteringen laten zien op het plannen en uitvoeren van taken en op hun aandachtsfocus en uiteindelijk ook verbetering op gebied van sociale vaardigheid kan brengen. De eerste data analyse laten verschillen zien in reacties. Er zijn echter meer data nodig om te bepalen of herhaald spel op een computertablet met ritmische taakjes daadwerkelijk tot verbetering leidt van de prikkelverwerking.
  Wij zoeken kandidaatjes (kinderen (met ASS) in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar ) die mee willen werken om te onderzoeken of het trainen van het muzikale ritme spel daadwerkelijk tot verbetering van de prikkelgevoeligheid en klachten kan leiden.

  Vriendelijke groet,
  Ria Veldhuizen
  Muziektherapeute UMCU
  R.Veldhuizen@Umcutrecht.nl
  Tel: 088 75 59992 (ma ochtend , di/do UMC)

 • 25 augustus 2020 Speciaal instagram account over autisme Lees meer

  Wie ben ik?

  Mijn naam is Yoni van Ekkendonk. 28 jaar oud en ik leef met verschillende diagnoses en beperkingen. Elke dag opnieuw moet ik leren vechten voor een plekje in deze maatschappij. Door mijn sterke verbale intelligentie loop ik mijn hele leven al te kampen met ernstige overvraging. Ik oog voor de buitenwereld als een vrouw die normaal kan functioneren.

  Ik vind het belangrijk om deels de regie in eigen hand te kunnen behouden. (Met de juiste ondersteuning!) Ik ben een sociaal en ondernemend type, ik heb een vlotte babbel en maak snel en makkelijk contact met andere mensen. Als jong meisje begon mijn passie voor het schrijven tot recht te komen.

  Toekomstgericht hoop ik mijn dromen en ambities werkelijkheid te laten worden. Ik heb in mijn jonge leven al heel erg veel meegemaakt en ik vind het belangrijk om openlijk mijn verhaal te delen. Als Ervaringsdeskundige wil ik andere mensen begeleiden in het proces van acceptatie. ”Jezelf openlijk durven laten zien”

  Ik vind het belangrijk dat mensen met psychische problemen een stem krijgen in deze maatschappij.

  Foute Diagnose,

  Als jong meisje ben ik gediagnosticeerd met Asperger. (Met een normale tot hoge intelligentie!) Iedereen dacht altijd dat mijn angsten, vooral gebaseerd waren op psychische problemen. Ik loop heel mijn leven te kampen, met ernstige overvraging. Op mijn 17de is de diagnose Lvb geconstateerd. Een lang proces op zoek naar acceptatie!

  Mijn oude psychiater, dacht zelfs dat ik aspecten had richting hoogbegaafdheid. Door mijn sterke verbale intelligentie, wordt ik altijd gezien als iemand met een normale begaafdheid. Ik kan vaak de gevolgen van mijn gedrag niet goed overzien. Mensen oordelen vaak onterecht over mij als persoon. (Dat vind ik moeilijk om te accepteren!) Toekomstgericht hoop ik steeds beter te leren functioneren.

  Ik sta altijd open voor eventuele vragen?

  Wil je op de hoogte blijven van mijn ups en downs? Neem gerust een kijkje op Www.instagram.com/yonivanekkendonkk_

  Met Vriendelijke Groet
  Yoni van Ekkendonk

 • 30 juli 2020 Help jongeren met autisme makkelijker aan een rijbewijs Lees meer

  Mijn naam is Sjoerd Nicodem en ik ben werkzaam op het Schreuder College De Villeneuvestraat in Rotterdam.

  Ik sta voor de klas voor jongeren met ASS adhd, licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

  Ook houd ik mij bezig met sponsoring, subsidies en crowdfunding.

  Voor onze leerlingen hebben we, via subsidies., een lassimulator, vorkheftrucksimulator en rijsimulator weten te bemachtigen.

  In mijn ogen de beste manier om jongeren met o.a. ASS de basisbeginselen bij te brengen.

  Op dit moment ben ik op zoek naar financiële middelen zoals o.a. crowdfunding om ervoor te zorgen dat de vaak niet financieel draagkrachtige jongeren deze rijopleiding kunnen betalen.

  Wilt u een bijdrage leveren? Klik dan op de link hieronder.

  https://www.gofundme.com/f/help-jongeren-met-oa-autisme-aan-een-rijbewijs?utm_source=whatsApp&utm_medium=social&utm_campaign=m_pd+share-sheet

 • 23 juli 2020 Contact gezocht!

  Graag zou ik contact willen maken met een vrouw van rond mijn leeftijd die net als ik behoefte heeft aan gezelligheid, plezier en het delen van interesses.

  Lees meer

  Hallo, ik ben David. Ik ben 29 jaar oud en woon zelfstandig in Leiden in een leuk hofje. Van beroep ben ik vertaler en ik werk momenteel bij het Nationaal Archief in Den Haag. Graag zou ik contact willen maken met een vrouw van rond mijn leeftijd die net als ik behoefte heeft aan gezelligheid, plezier en het delen van interesses. Mijn grote passie is film en mijn andere hobby’s zijn muziek, piano spelen, tennissen, hardlopen, lezen en lekker eten. Vrienden en familie beschrijven mij als lief, betrouwbaar, slim en humoristisch.
  Mocht dit bericht met je aanspreken, neem dan contact met mij op via djvoncken@hotmail.com.

 • 21 juli 2020 Autisme en selectief mutisme (15 jaar) Lees meer

  Mijn zoon van 15 is begaafd, gediagnostiseerd met autisme en loopt volkomen vast op school en in de zorg. Naast autisme speelt er selectief mutisme. Op dit moment volgt hij op het VSO een ivio-leertraject. Dat werkt niet echt. Daarnaast volgt hij een groepsbehandeling. Dat werkt ook niet echt. Hij communiceert niet of nauwelijks en lijkt nergens voor gemotiveerd. Docenten en begeleiders krijgen maar moeilijk (nauwelijks) contact met hem.
  Thuis is hij heel anders. Hij praat veel en heeft interesse in het nieuws, de wereld om hem heen en nog meer. Slim. Gek op feitjes en computers. Wel altijd met zichzelf als middelpunt. Maar er is zeker met hem te communiceren. Veel humor. Zo snel hij het huis verlaat (of er iemand van buiten het gezin in het huis komt) slaat hij compleet dicht. Ook fysiek zakt hij dan in elkaar, hij sluit zich af.

  Op dit moment zitten wij als ouders met de handen in ons haar, we zijn een beetje door onze opties en ideeën heen. Wij maken ons ernstig zorgen over hem en ‘hoe het nu verder moet’. Wat is zijn plekje in de wereld en hoe kan hij dat vinden? Ik ben op zoek naar ouders van andere jongeren met een vergelijkbare problematiek. Hoe lossen zij dingen op? Het kan toch niet zijn dat mijn zoon de enige is? Alleen weet ik niet hoe deze ouders te vinden. Reguliere contactgroepen voor ouders met jongeren met autisme hebben weinig opgeleverd. Nergens vinden wij iemand die op een vergelijkbare manier vastloopt. Misschien is hier iemand?

  Reacties kunt u sturen naar: karibarbari@gmail.com

 • 16 juli 2020 Levensloopcoaching en of begeleiding aangeboden thuis, school, werk of vrije tijd Lees meer

  Ik bied levensloopcoaching en/of begeleiding aan voor jongeren en volwassenen met autisme en hoog IQ. Ook veel ervaring met autisme bij meisjes en vrouwen. Regio midden IJssel oost Veluwe (Apeldoorn, Zutphen, Brummen, Epe, Heerde, Hattem, Voorst en Nijkerk).

  Altijd gezinsgerichte hulp op alle leefgebieden vanuit de visie van Martine Delfos, MAS1P (ontwikkelingsgerichte hulp). Kijk voor meer info op mijn site www.delevensloopcoach.nl

 • 9 juli 2020 Op zoek naar gezellige warme woongroep Lees meer

  Ik ben op zoek naar een gezellige warme groep .

  Waar je je eigen appartement hebt met eigen sanitair en keuken.
  Eigen rust / ruimte is belangrijk dus zou het fijn zijn als een appartement 50 vierkante meter bevat .

  Een locatie waar het gevoel van veiligheid bovenaan staat .
  Er dag en nacht bereikbaar is bij paniek ( aanvallen ) of plotselinge problemen .
  Waar men snapt dat niet alles uit te leggen is waar wat vandaan komt .
  – Relativeren
  – Aanmoedigen
  – Gerustellen
  – Af en toe een dikke knuffel

  – gelijkwaardigheid gevoel niet boven de cliënt maar met en samen met de cliënt
  – open staan voor ideeën / verhalen van cliënt .
  – autisme kennis
  – omgaan / respecteren
  – hsp ( hoog sensitief personal )
  – als team Out of de box kunnen denken
  – Mogelijkheid tot 1 op 1 begleiding overdag
  – mee kunnen flexen met niveau van denken / emotioneel wanneer alles teveel is kan ik weinig en heb ik veel hulp nodig, wanneer ik mij veilig voel kan ik veel meer .
  Daarnaast wil ik wel de nadruk leggen op kunnen is niet altijd aankunnen .

  Wat fijn zou zijn als de Nadruk op talenten wordt gelegd ipv te hoge doelen stellen .

  Wat een belangrijk punt is is dat er mensen begeleiden waarbij ik mij veilig voel en alles mee kan delen .
  Mocht ik mij niet veilig voelen bij een persoon is het belangrijk dat het wordt gerespecteerd en gesnapt wordt dat dat dan niet werkt .

  Denken jullie het warme team te zijn die “aansluiten” bij mijn hulpvraag stuur dan gerust een berichtje .
  En laat weten waarom en wat je kunt bieden !

  Het liefst omgeving Gelderland.

  Reacties mailen naar: thatsthespiritanouk1996@gmail.com

 • 19 juni 2020 Woonplek beschikbaar in zorgboerderij per 01-01-2021 Lees meer

  Per 01-01-2021 komt er op zorgboerderij het Pompsterryt in Engwierum een kamer beschikbaar. Samen met 3 andere bewoners kleinschalig wonen en leven op een traditionele Friese boerderij aan de rand van het nationaal park het Lauwersmeer.

  Interesse? Reacties kun je mailen naar vandenhazel@online.nl

 • 4 juni 2020 Afstudeeropdracht gezocht Lees meer

  Hallo daar,
  Ik zou mij eerst even voorstellen.
  Mijn naam is Rachel en ik ben (bijna) afstuderend voor de Hbo-opleiding Toegepaste Psychologie; minor arbeids- en organisatiepsychologie.
  Hiervoor heb ik een onderwerp nodig en ik wil niks liever dan het over autisme houden. Waarom? Als ervaringsdeskundige (zowel moeder als partner van) heb ik natuurlijk veel ervaring opgedaan met autisme. Daarnaast wil ik graag als levensloopbegeleider aan de slag na mijn opleiding. In mijn vrije tijd verdiep ik graag mijn kennis door cursussen, e-learnings, … te volgen met betrekking tot autisme.

  Ik denk dat er zeker nog genoeg te verbeteren valt met betrekking tot het onderwerp autisme en dit is ook een beetje mijn missie. Ophouden met het als een stoornis te zien en uitgaan van de krachten en talenten van iemand.

  Hopelijk kan iemand mij hier verder helpen (tips, concrete opdracht, organisatie, …). Alles helpt en daarvoor mijn dank.
  Dit kan gestuurd worden naar r.bieleveldvermaas@gmail.com

  Groetjes,
  Rachel

 • 29 mei 2020 Lotgenotencontact gezocht (20-30 jaar / Zuid-Holland) & Anders Lees meer

  Lieve lezers,

  Mijn naam is Michael, 25 jaar oud en woonachtig in Rotterdam. Ik zou het fijn vinden om ervaringen uit te wisselen als het gaat om het Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Natuurlijk hoop ik ergens dat er een mooie vriendschap(pen) kan ontstaan. Begin dit jaar heb ik de diagnose ASS gekregen en ik vind het fijn om ervaringen daarin te delen. Sharing is caring!

  Omdat door de crisis bijeenkomsten lastig zijn hoop ik meer op het 1 op 1 contact. Ook al is het maar 1 reactie dat zou ik al erg waarderen. Ik hoop zelf ook wat bij te dragen in het contact naar jou. Ervaringen delen is heel mooi, kwetsbaar en persoonlijk. En ik leer er gewoon heel erg van. Ook om mij meer te accepteren, omdat autisme niet iets goeds of iets slechts is. Het is gewoon wie ik ben en een anders is wie hij of zij is.

  Laat mij gerust iets weten. Ik heb een mailadres m.s.deman@gmail.com waarop je mij zou kunnen contacten. En natuurlijk sta ik ook open voor andere verzoeken. Ik weet dat het lastig is om aandacht in beslag te nemen. Wil je iets delen, je mag het delen, ik luister graag. Ik hoor graag van van alles. Groetjes en het beste.

 • 14 mei 2020 Gezocht: woonruimte voor zoon in Tilburg Lees meer

  Hallo,

  ik ben voor mijn zoon op zoek naar beschermd wonen in Tilburg.

  Hij wordt binnenkort 18 jaar. Hij heeft ASS en ADHD en is hoogbegaafd. Het is een lieve vent die aangewezen is op veel begeleiding ivm automatiseringsproblemen. Mijn zoektocht is lastig want voor deze doelgroep kom ik vaak uit op grote groepen waar jongeren wonen of verstandelijk beperkten.

  Ik zoek voor hem een gezellig stekkie met een eigen woon-/slaapkamer met eigen douche en wc en het liefst met een klein keukentje. Heb je een goede suggestie? Graag laat het mij weten.
  Zit jij met hetzelfde probleem laat het mij ook weten, misschien kunnen we dan iets gezamenlijks opzetten.
  Heel graag reacties via de mail: silvievandenbroek@gmail.com
  Bedankt alvast, groetjes Silvie.

 • 14 mei 2020 Man (41) zoekt gezellige vriendin in de regio Ridderkerk / IJsselmonde / Barendrecht Lees meer

  Mijn naam is Marciano, ik heb een lichte vorm van autisme.

  Mijn begeleider omschrijft mijn autistisme als een positieve karaktereigenschap. Dit uit zich in een vrolijke, sensitieve en enigszins kritische persoonlijkheid. Mijn 3 hondjes zijn mijn grote hobby. Daarnaast werk ik een aantal dagdelen per week. Mijn sociale vaardigheden zijn prima, maar ik mis iemand waarmee ik gezellige activiteiten kan doen zoals wandelen, gezellig koken, of gewoon een film kijken.

  Ik wil graag mijn levensvreugde en energie delen met een leuke vriendin die zichzelf in mij herkent en ook behoefte heeft aan een vriend.

  Stuur jij mij een leuke mail, waarin je jezelf in het kort omschrijft? wie weet kunnen we vrijblijvend een afspraak maken. Reacties kun je sturen naar: romano_912@hotmail.com

   

 • 23 april 2020 Coaching, bijeenkomsten en presentaties Lees meer

  Beste Allen,

  Ik ben Céline Mollink, ervaringsdeskundige, psycholoog en zelfstandige bij AutismeKRACHT.

  Via Social Media probeer ik zoveel mogelijk mensen te bereiken, mensen met een diagnose autisme, hun omgeving, maar ook hulpverleners, bedrijfsartsen, leerkrachten et cetera. Ik wil mensen graag een (realistischer) beeld geven van wat autisme inhoudt en hoe verschillend het kan zijn per persoon en geslacht.

  Ik voel de drive om stigmatisering tegen te gaan en om mensen met autisme zich meer geaccepteerd te laten voelen in en door de maatschappij.

  Dit doe ik o.a. door presentaties/lezingen te geven op verschillende plekken in Nederland.
  Heeft uw organisatie extra kennis nodig op het gebied van autisme en/of zijn jullie vooral erg geïnteresseerd in het onderwerp?

  Mail dan naar info@autismekracht.com en ik kom langs (ook online presentaties zijn mogelijk)!

  Kijk voor meer info en tips op;

  Instagram: AutismeKRACHT
  Facebook: Autisme Kracht
  Website: www.autismekracht.com
  LinkedIn: AutismeKRACHT
  Youtube: AutismeKRACHT

 • 29 maart 2020 Begeleid wonen met autisme (PDD-NOS) Lees meer

  Ik ben op zoek naar begeleid wonen in de omgeving Drechtsteden. Ik heb een katje dat ik mee wil nemen, dus het liefst een grotere ruimte voor mezelf.

  Ik ben een jonge meid van 23 en ik heb PDD-NOS, ik heb hierdoor veel en goede begeleiding nodig. Ik ben vaak erg druk in mijn hoofd, chaotisch en ik kan moeilijk plannen moeilijk keuzes maken, waar door ik vaak de verkeerde keuzes maak. Daarom heb ik 24-uurs begeleiding nodig van iemand die mij goed ondersteunt en met mij goeie afspraken kan maken, zodat ik die na kan komen. Weet iemand iets, of kan iemand me helpen, dan hoor ik het graag.

  Reacties kunnen naar pp97@hotmail.nl.

 • 9 maart 2020 Autistische Gastbloggers gezocht! Lees meer

  Word gastblogger voor Gewoon Autastisch!

  Lijkt het je ook leuk om te bloggen over (jouw) autisme? Dat kan! Stuur vandaag nog een mailtje met daarin jouw blogidee of blogconcept en ik zal er naar kijken. Indien je blog aansluit bij de ideeën die Gewoon Autastisch! wilt promoten, zoals autisme bewustwording en acceptatie, neurodiversiteit en persoonlijke infotainment ervaringen vanuit jouw leven met autisme, dan is de kans groot dat ik jouw gastblog ga publiceren!

  Aanmelden kan via de website >>

 • 24 februari 2020 Autidate: Facebookgroep voor Vriendschap en Liefde Lees meer

  Hallo allemaal!

  Ik heb een nieuwe groep op Facebook gemaakt speciaal voor volwassen (18+) autisten voor het vinden van vriendschappen en liefdesrelaties.

  Bevind jij je op het Autisme Spectrum en zou je heel graag een relatie willen met iemand, maar zijn datingapps onsuccesvol? Misschien vind je hier wel iemand! Neem een kijkje op Autidate op Facebook.

  De groep is gratis, laagdrempelig en wordt goed beheerd.

 • 7 februari 2020 Gevraagd: mede-oprichters voor een Auti woongroep Lees meer

  Wij zoeken mede ouders of familieleden die samen met ons een ouderinitiatief op willen zetten. Omgeving Beveland of Walcheren.

  Onze zoon Patrick is 33 jaar oud met een ernstige verstandelijke beperking en is tevens autistisch. Zijn autisme is bepalend voor zijn leven. Wij hebben veel boeken van autisme gelezen, lezingen gevolgd en ben bezig met een opleiding autismecoach. De methode Geef mij de Vijf spreekt ons erg aan en aan de hand daarvan willen wij een woning starten die autistisch vriendelijk is en met begeleiders die echt begrijpen wat het is om met autisme te leven.

  Reacties kunnen naar wildangelina121@yahoo.com.

 • 29 januari 2020 Man zoekt vrouw/lotgenote Lees meer

  Ik ben Deniz (45) jaar jong, ben een man en heb meerdere diagnoses o.a autisme, matig verstandelijk beperkt, en woon in een woonvorm in Reek waar ik het naar mijn zin heb.

  Mijn werk bestaat : uit licht huishoudelijke dagbesteding o. a Koffie/thee verzorgen/koken, vaatwasser in/uitruimen

  Mijn hobby’s: toeren met de snorscooter, reizen met het OV, lezen, koken, filmpje pakken, muziek luisteren, fotografie ,en nog veel meer Dit doe ik altijd alleen en dat kan ook gezellig zijn..

  Maar toch heb ik het idee dat ik iets mis. Ben al zo lang op zoek naar een lotgenote/maatje/partner, liefst rond mijn leeftijd vanaf 40+ tot ongeveer 55+, om samen leuke dingen mee te ondernemen ongeveer 1 a 2 x per maand.

  Ben benieuwd naar jou hobby’s. Vind je dit berichtje leuk en wil je contact met mij? Wil je me dan bellen of app dan naar 06-10635669.

 • 13 januari 2020 Gespreksgroep voor vrouwen met autisme op basis van Vera Helleman Lees meer

  Gespreksgroep voor vrouwen met (een vermoeden van) autisme die zich, inclusief hun autisme, willen ontwikkelen en die willen nagaan wat de inzichten van Vera Helleman voor hen kunnen betekenen.

  Vera Helleman is non-dualiteits-filosoof en weet vanaf 2018 dat ze ook autisme heeft. Ze combineert haar inzichten uit de advaita/non-dualiteit met haar inzichten over wat emoties ons willen zeggen en haar drie fundamentele inzichten over autisme:
  1/ het (aan)voelend vermogen: hypersensitiviteit,
  2/ het ontbreken van een ik-referentie kader en
  3/ het natuurwetmatig denken.
  Voor meer over Vera Helleman kijk op: www.verahelleman.nl of www.emotieexpertisecentrum.nl.

  Het idee van de gespreksgroep is om met elkaar na te gaan wat we met deze inzichten kunnen.
  Hoe helpt en/of beperkt mijn sensitiviteit mij? Wat betekent mijn andere ik-referentie? Wanneer helpt mij dat en wanneer is dat lastig? Wanneer botst mijn natuurwetmatig denken met sociale regels? Kan ik hier wat mee om mijn leven vloeiender en gelijkmatiger te laten verlopen (als ik dat al zou willen)? We beperken ons niet tot de inzichten van Vera Helleman; iedere ervaring/inbreng is welkom en voor onderzoek/gesprek geschikt. Ons eigen leerproces staat voorop.

  Dit is nadrukkelijk geen cursus of training; we leren van en met elkaar.

  Er start een woensdag-ochtend groep: 10.00-12.00 uur. Bijeenkomsten vinden plaats om de twee/drie weken. Een groep bestaat uit maximaal 6 personen.
  START: woensdag 29 januari 2020, volgende data: 12 februari, 4 en 25 maart, 15 april, 6 en 27 mei, 17 juni.

  Blijkt dat er meerdere mensen zijn die overdag niet kunnen en die liever aan een avond-groep mee zouden doen, dan komt er ook een woensdag avond-groep: 19.30-21.30 uur.
  START: woensdag 22 januari 2020, volgende data: 19 februari, 11 maart, 1 en 22 april, 20 mei, 10 juni.

  Deelname aan een groep is kosteloos. Aanmelden kan via: opbeganegrond@gmail.com.
  Adres: Op begane grond, Zangvogelweg 43, 3815 DB Amersfoort. Contactpersoon: Jacqueline Hooijer.

  Voor alle vragen, opmerkingen en ideeën: mail naar opbeganegrond@gmail.com.

 • 10 december 2019 GO-AUTSIDE | training met paarden Lees meer

  Wil jij op een andere manier leren over jezelf? Wil jij in een kleine groep, in de buitenlucht en met behulp van paarden werken?

  GO-AUTSIDE is een programma speciaal opgesteld door én voor jongvolwassenen & volwassenen met autisme. Vijf maanden lang komen we één keer per maand bijeen. In deze vijf bijeenkomsten gaan we samen met elkaar en met paarden aan de slag op de Elza Hoeve in Leiden.

  Tijdens de training doorlopen we diverse thema’s rondom: communicatie, grenzen stellen, persoonlijke behoeften vs. sociale verplichtingen, inzetten van kwaliteiten, herkennen van valkuilen, omgaan met prikkels en balans.

  Als deelnemer krijg je voldoende ruimte voor eigen inbreng.

  Het leuke is dat we het programma samen hebben opgesteld met een ervaringsdeskundige. Zij zal ook met ons meedoen tijdens de training!

  In Maart starten wij een pilot groep. Wil jij daarbij zijn of je inschrijven als geïnteresseerde voor later?

  Stuur een mailtje voor meer informatie: info@equalcoaching.nl.

 • 10 december 2019 Gezocht: vrouwen/mannen met ASS met een Aziatische / islamitische achtergrond t.b.v. vriendschap Lees meer

  Hallo, ik ben een dertiger, een vrouw met een Aziatische achtergrond. Ik heb ASS en ook ADD. Ik heb behoefte aan contact met personen met ASS met een niet-Westerse ( Aziatische, islamitische) etniciteit. We zouden ervaringen kunnen delen, hoe gaan we om met een dergelijke gevoelige diagnose in onze culturele omgeving? In mijn Aziatische en islamitische omgeving is het een taboe onderwerp. Je hebt jezelf onbedoeld als ‘ongeschikt, gek, ‘ verklaard als je het vertelt over je autisme. Maar ook; hoe is het dan mogelijk, je komt ‘ontwikkeld’ over? Ik camoufleer en anticipeer nog best vaak en ik put de kennis uit mijn levenservaring. Ik ontwijk van jongs af aan mensen vanwege drukte die ik ervaar en de onduidelijkheden. In een Aziatische en of islamitische cultuur is zijn er meer zaken die taboe zijn en dingen op gevoel worden gedaan. Ik ervaar een mijnenveld in Aziatische en of islamitische omgevingen.

  Wellicht kunnen we leren van elkaar en kan er een vriendschap zich ontwikkelen te zijner tijd.

  Ik ben een wandelaar, spreker , denker, denken over het denken, en mijn leven min of meer toewijden aan mijn idealen. Ik heb dagbesteding en begeleiding. En opgeleid aan de universiteit. Ik woon in de regio Zuid-Holland. Een Einzelgänger met een hoofdletter. Het leven, onbepaald, staat nog altijd open en onbepaald voor ons allemaal. Ik probeer ook een ‘goede’ luisteraar te worden.

  E-mail me voor vragen, suggesties, ideeën: epiphyte.solid@gmail.com.

  Vriendelijke groeten,
  Epiphyte- >vrouw-dertiger-ontwikkelaar in ontwikkeling.

  * Epiphyten als planten hebben andere organismen en planten nodig voor hun ontwikkeling maar i.t.t. de parasitaire organismen verbruiken ze de hulpbronnen niet. Ze zijn wel aantrekkelijk voor parasieten.

 • 6 december 2019 Lieve, zorgzame, leuke tante gezocht Lees meer

  Lieve mensen van Nederland,

  Mijn naam is Bart. Ik ben 33 jaar oud. Heb een vorm van autisme en een lichte verstandelijke beperking. Ik heb geen ouders en geen familie meer. Ik voel me erg verdrietig, eenzaam en alleen. Ik doe ontzettend mijn best om mijn leven een beetje vorm te geven. Ik woon zelfstandig en het gaat best aardig. Mijn hobby’s zijn dinosaurussen verzamelen en het klimaat en het weer bestuderen. Ik omschrijf mezelf als een lieve, warme, eerlijke, gevoelige jongeman. Ik mis echter liefde en een vertrouwenspersoon om me heen. Ik zou het helemaal geweldig vinden als er iemand op mijn pad zou komen die een steuntje in de rug kan zijn. Graag in de vorm van een lieve, zorgzame tante. Je bent van harte welkom en wie weet krijgen we samen een leuk contact.

  Ik hoop op serieuze reacties. Die kun je mailen naar bartvandelaar@live.nl

   

 • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

  Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

  Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

 • 20 juli 2019 NAR zoekt deelnemers onderzoek

  In Nederland hebben naar schatting 190.000 mensen een autismespectrumstoornis (ASS). We weten nog te weinig over de levensloop van mensen met autisme om hen optimaal te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Om deze reden is het Nederlands Autisme Register (NAR) opgericht. Het NAR is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en de Vrije Universiteit Amsterdam.

  Het doel van het NAR is om de levensloop van kinderen, adolescenten en volwassenen met autisme (en een verstandelijke beperking) voor langere tijd te volgen via online vragenlijsten. Daarnaast wil het NAR in samenwerking met de NVA opkomen voor de belangen van mensen met autisme – in al hun diversiteit. Meer informatie vindt u op www.nederlandsautismeregister.nl

  Wij zijn hard op zoek naar:

  • ouders van jonge kinderen met autisme of
  • vertegenwoordigers van mensen met autisme en een verstandelijke beperking of
  • mensen die geen autisme hebben en tot de controlegroep kunnen behoren.

   

  Lees meer

  Door de samenwerking tussen het NAR en de NVA is het mogelijk om aan de ene kant beter inzicht te krijgen in de omvang van de problemen bij deze doelgroep en aan de andere kant beter op te kunnen komen voor de belangen van mensen met autisme, zowel voor jong als oud. Samen kunnen we bouwen aan meer begrip en kansen voor kinderen en volwassenen met autisme.

  Deelnemers ontvangen ongeveer één keer per jaar een online vragenlijst. Per keer kan de deelnemer beslissen of hij/zij wil meedoen. Deelname aan het register is vrijwillig en gratis. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en opgeslagen in een beveiligd systeem.

  Meer info en aanmelden kan via www.nederlandsautismeregister.nl

 • 11 juli 2019 Kinderen (8-14 jaar) gezocht voor onderzoek naar taalvermogens van kinderen met autisme Lees meer

  De Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar kinderen in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar die mee willen doen aan een grootschalig onderzoek naar de taalvermogens van kinderen met en zonder autismespectrumstoornissen (ASS). Het zou heel fijn zijn als u mee wilt doen!

  Waar gaat het onderzoek over?
  In dit taalonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt onderzocht hoe goed kinderen met en zonder ASS taal gebruiken en begrijpen. Verder wordt er gekeken op welke punten hun taalgebruik en taalbegrip samenhangt met andere mentale vaardigheden. Het onderzoek is geen taaltest waarvoor uw kind slaag of zakt. Integendeel, juist uit de spontane en natuurlijke taal van kinderen leren wij hoe hun taalverwerkingsproces verloopt.

  Waarom is dat belangrijk?
  Meer kennis over de taalontwikkeling is belangrijk, omdat het kan helpen om eventuele problemen al in een vroeg stadium te ontdekken. Door de taalproductie en het taalbegrip van kinderen met ASS te vergelijken met die van kinderen zonder ontwikkelingsproblemen kunnen we te weten komen wat de precieze verschillen zijn, en waar mogelijk problemen liggen. Daardoor kan in de toekomst in de hulpverlening of op school de aandacht gericht worden op die gebieden waar dat het meeste nodig is.

  Wat wordt er van u gevraagd?
  Het onderzoek zal bestaan uit twee sessies van elk ongeveer 3 uur. In de eerste sessie zal de onderzoeker bij u thuis komen, maar u mag natuurlijk ook naar het onderzoekslab op de universiteit komen als u dat prettiger vindt. We doen hier een aantal taakjes om onder andere sociale vaardigheden, algemene intelligentie en algemene taalvaardigheid te meten. In de tweede sessie zal u samen met uw kind naar het onderzoekslab op de universiteit komen. Hier zal uw kind een aantal taken doen achter de computer terwijl u vragenlijsten invult over de ontwikkeling van uw kind. Alle gegevens worden volstrekt anoniem verwerkt.

  Uw reiskosten worden vergoed en u krijgt een digitale cadeaubon twv €20,-

  Heel erg bedankt alvast!

  Drs. Iris Scholten
  Drs. Vera Hukkers
  Drs. Irene Mognon
  Prof. dr. Petra Hendriks
  Dr. Catharina Hartman
  Dr. Simone Sprenger

  Contact: L.I.Scholten@rug.nl
  Telefoon: 050 363 6683
  Aanmelden of meer informatie? Ga naar www.taalonderzoekautisme.nl

Sluiten
Word nu lid!