Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 6 augustus 2020 Ik-anderdifferentiatie en kopieergedrag Lees meer

  Goedendag,

  Als ik in contact ben met anderen gebeurt het regelmatig dat ik geen grens voel tussen andermans ego en het mijne. Ik zie de identiteit van de ander als identiteit van mij. Ik kopieer ‘blind’ de eigenschappen van de ander en geloof dat het mijn eigenschappen zijn.
  Ik ben na lang googelen tegengekomen dat dit met een zeer gebrekkige ik-anderdifferentiatie te maken heeft, maar ik ben de link kwijt.

  Kan iemand mij hier meer info over geven?
  Maar vooral: weet iemand hoe dit te behandelen is? Ik kopieer ook eigenschappen die verre van goed voor mij zijn.

  Met groet en dank,

  Marie-Elise

  Reacties kunnen naar: marie.elise.rijke@gmail.com

 • 6 augustus 2020 Diverse workshops Lees meer

  WORKSHOPS NAJAAR

  Na de zomervakantie, vanaf september geeft Schoot Kracht! Autismecoaching weer diverse workshops.

  De groepen worden wel wat kleiner wegens de coronamaatregelen. Dit is ook een voordeel, namelijk dat het nog meer gezelliger wordt.

  Schoot Kracht! Autismecoaching biedt workshops aan om:

  meer inzicht te krijgen en bewustwording van autismemeer inzicht en bewust worden wat nu jouw stress is en wat de mogelijkheden zijn om rust te ervaren

  Je gaat actief aan de slag om meer inzicht te krijgen, herkenning en tips van anderen.

  De workshops zijn:

  – Workshop Autismebelevingcircuit
  – Workshop Meer rust en minder stress bij autisme
  – Workshop Inzicht in jouw autisme

  Kijk voor meer info:
  https://schootkrachtautismecoaching.com/workshops/

  De workshops worden gegeven door Miranda Schoot, zij is ervaringsdeskundige en een gecertificeerd autismecoach.

  De workshops kunnen ook voor particulieren/professionals op locatie gegeven worden, voor meer informatie kun je ook altijd mailen naar info@schootkrachtautismecoaching.com
  ================================
  Workshops 1 op 1

  Wil je wel naar een workshop, maar het komt je nooit uit of je vindt in een groep maar niks?Schoot Kracht! Autismecoaching geeft ook workshops 1 op 1. Voor meer info lees meer.…

  Voor vragen kunt u ook altijd contact opnemen met Schoot Kracht! Autismecoaching.

 • 6 augustus 2020 Megarustige woonlocatie gezocht Lees meer

  Geachte lezer(-es),

  Mijn naam is Mack, 43 jaar,diagnose (Asperger-) ASS en woon in Den Haag. Ik ben zeer gevoelig voor drukte en onnatuurlijke geluiden, zoals luide muziek, overal verbouwingen, slecht geisoleerde huizen, lucht- en wegverkeer…. om maar enkele voorbeelden te noemen. Geluiden, geuren en drukke omgeving kan mij soms/vaak tot waanzin drijven, waardoor ik genoodzaakt ben om medicatie te nemen. Wat ik liever niet doe… maar in een drukke omgeving waar ik nu woon, heb ik simpelweg geen andere keus.

  Ik zoek met spoed een redelijk geluidsarme en natuurlijke (o.a. bosrijk) omgeving, ver weg van de drukte. Ik heb de illusie dat Brabant, Limburg, Overijssel, Gelderland en Drenthe een betere optie is voor mij. Ik sta bij velen wooncorporaties ingeschreven, maar overal lange wachttijden, lees jaren. Woningruil lijkt een optie, wat ik ook probeer, echter zijn velen corporaties niet bereidwillig om een ruil te accepteren als “we” niet in dezelfde gemeente wonen. Tenminste, dat is het antwoord wat ik steeds krijg. Ik heb jaren antikraak gewoond, maar dat is niet altijd gemakkelijk ivm korte woonduur en snel moeten verhuizen. Urgentie krijg ik niet, want ik schijn niet urgent te zijn.

  Ik woon sinds mijn 17de zelfstandig, ontvang een Wajong uitkering (oude Wajong) en ben een heel erg rustig persoon met een zeer klein netwerk. Een paar goede vriendschappen en eigenlijk geen familie waar ik steun van krijg. Niet omdat ik een rotvent ben, maar mijn familie is.. well, euhm.. niet echt een familie die close is met elkaar. Ik voel mij dan ook vaak alleen in het leven, ben een buitensport-, kampeer- en reismens. Een natuurliefhebber, beetje avontuurlijk. Ik kan mij verplaatsen met een auto. (Volgende zin is een soort grap met knipoog: ik ben het “hutje-op-de-heide-type”, iemand die in een blokhut zou willen wonen, a lone cowboy – er is een kern van waarheid…) Ik hoor vaak, te vaak, dat ik “tussen wal en schip val”.. ik kom normaal over (wat is normaal? De huidige maatschappij vond ik verre van normaal), maar geloof mij, ik ben autistisch in heel mijn wezen… en ondertussen redelijk radeloos aan het worden..

  Via WMO ontvang ik hulp van een organisatie gespecialiseerd in Autisme. Echter loopt deze organisatie eveneens vast qua huisvesting. Ik ga er van uit dat niemand alles weet en dat het vaak zoeken is naar een naald in een hooiberg. Vandaar eigenlijk deze oproep; wie weet iets, wie kan helpen, wie heeft een advies…

  Ter extra info: ik ben niet echt mensenschuw, maar ik functioneer niet altijd even goed met (een groep-) mensen. Ik ben erg selectief en op mijzelf. Ik sta enigzins open voor een woongemeenschap, of beschermd wonen, maar ik moet echt zelfstandig blijven met weinig verplichtingen jegens een groep, zoals samen eten en koken. Of een gezamenlijke woonkamer.. of verplicht meewerken in programma’s zoals dagbesteding. (Als ik verplichtingen krijg opgelegd, ga ik tegenwerken. Als het vrijblijvend is, kan ik zelfs opbloeien). Ik ben niet lui (ben zelfs meerdere malen ondernemer geweest, alsmede velen jobs gehad), maar ik kan mijn levensvreugde niet vinden… en qua huisvesting heb ik ontdekt: zonder die rotcenten kom je nergens. Alles draait om geld i.p.v. om de mens. Ik zal nimmer een eigen plek kunnen kopen.. anders had ik dat al gedaan.

  Okay, genoeg info… Wie herkent zich in mijn verhaal en weet een succesvol verhaal? Wie kan mij verder helpen of op weg helpen?

  Dan hoor ik graag van je…. Mack
  Ik plaats voor het eerst een posting hier, dus weet niet echt hoe het werkt en hoe er contact opgenomen kan worden met mij. Dus hierbij mijn “spammail”: marcocruze apedingetje en dan gmail dotje-kom  marcocruze@gmail.com

 • 6 augustus 2020 Ik zoek een meisje die ook ass heeft 12 t/m 15 jaar Lees meer

  Hoi,
  ik ben myrthe en heb ass ik zoek een meisje waar ik mee kan chatten die ook ass heeft de leeftijd moet tussen de 12 en 15 jaar zijn En in de buurt van Apeldoorn. Wil je graag contact dm mij dan op Instagram xx.myrthe.xx
  Groetjes Myrthe

 • 6 augustus 2020 Spel voor autisme Lees meer

  Hoi Ik ben Myrthe en ik zoek een spel die mij kan helpen bij mijn autisme geen spel met van die planners ofzo maar echt een game zoals fortnite enz… Weet iemand een spel die je kan helpen bij je autisme?
  Groetjes Myrthe

  reacties kunnen naar: Ireneheuvink@gmail.com

 • 6 augustus 2020 Woonruimte gezocht voor zoon met ASS in Arnhem of Nijmegen Lees meer

  Onze zoon van 18 gaat in september Nederlands studeren in Nijmegen. Wij zijn op zoek naar een kamer/studio voor hem, bij voorkeur met eigen toilet, douche en keuken. Hij heeft ASS en zal ambulante begeleiding gaan ontvangen. Het is een hele nette, serieuze en rustige jongen (geen studentenhuis-/uitgaanstype) die erg van de natuur houdt. Hij wandelt veel en trekt er graag op uit met zijn racefiets.

  – Max. Euro 600,- p/mnd incl.
  – Bij voorkeur in Arnhem of Nijmegen
  – Mag ook bij hospita

  Reacties via muuren@ziggo.nl

 • 6 augustus 2020 Maken van een game om sociale vaardigheden te leren Lees meer

  Games kunnen een goed middel zijn om sociale (en andere) vaardigheden te trainen. Ik ben Tineke, zelf software-ontwikkelaar en gamer, en wil in eerste instantie voor jongeren in de leeftijd van de bovenbouw van de middelbare school, een game ontwikkelen (mogelijk in de vorm van een interactief verhaal, “visual novel’) waarmee jongeren zelf kunnen bepalen waar ze aan willen werken en daarvoor ook content maken.
  Zie ook mijn website: https://tinekefrineke.github.io/PeopleSkills/.
  Ik heb behoefte om dit samen met anderen te doen, ik ben vooral een techneut en zoek bijvoorbeeld mensen die content (= verhalen) willen maken of plaatjes Zijn er mensen die willen meehelpen?

  Reacties kunt u sturen naar: tinekesp@tenc.demon.nl

 • 3 augustus 2020 Gezocht vriendinnetje rond 11 jaar Lees meer

  Hallo, ik ben een meisje van 11 jaar en ik zoek een vriendinnetje van mijn leeftijd.
  Ik heb autisme en ik gedraag me jonger dan ik ben. Ik speel graag buiten of met b.v lego friends. Mag graag lekker kletsen en lol maken en nog veel meer.
  Wie wil er eens met mij kennis maken? Ik woon in de buurt van Heerenveen/ Steenwijk.

  Stuur me dan een mailtje: vliegendehoningbij@hotmail.com

 • 30 juli 2020 Help jongeren met autisme makkelijker aan een rijbewijs Lees meer

  Mijn naam is Sjoerd Nicodem en ik ben werkzaam op het Schreuder College De Villeneuvestraat in Rotterdam.

  Ik sta voor de klas voor jongeren met ASS adhd, licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

  Ook houd ik mij bezig met sponsoring, subsidies en crowdfunding.

  Voor onze leerlingen hebben we, via subsidies., een lassimulator, vorkheftrucksimulator en rijsimulator weten te bemachtigen.

  In mijn ogen de beste manier om jongeren met o.a. ASS de basisbeginselen bij te brengen.

  Op dit moment ben ik op zoek naar financiële middelen zoals o.a. crowdfunding om ervoor te zorgen dat de vaak niet financieel draagkrachtige jongeren deze rijopleiding kunnen betalen.

  Wilt u een bijdrage leveren? Klik dan op de link hieronder.

  https://www.gofundme.com/f/help-jongeren-met-oa-autisme-aan-een-rijbewijs?utm_source=whatsApp&utm_medium=social&utm_campaign=m_pd+share-sheet

 • 27 juli 2020 Man 37 jr. zoekt vrouw om leuke dingen mee te doen Lees meer

  Hallo ik ben Michaël Hylkema, ik woon in Zwolle ben 37 jaar.
  Ik ben opzoek naar een vrouw om samen leuke dingen te doen
  en te kijken wat er in het contact kan ontstaan. Ik hou van wandelen, lekker eten, gamen, en Netflix kijken. Hou erg van de natuur.

  Een foto van mij is te zien op facebook.
  Je kan mij bellen/mailen/appen

  Reacties kun je mailen naar:
  cyrill2095@hotmail.com

 • 23 juli 2020 Contact gezocht!

  Graag zou ik contact willen maken met een vrouw van rond mijn leeftijd die net als ik behoefte heeft aan gezelligheid, plezier en het delen van interesses.

  Lees meer

  Hallo, ik ben David. Ik ben 29 jaar oud en woon zelfstandig in Leiden in een leuk hofje. Van beroep ben ik vertaler en ik werk momenteel bij het Nationaal Archief in Den Haag. Graag zou ik contact willen maken met een vrouw van rond mijn leeftijd die net als ik behoefte heeft aan gezelligheid, plezier en het delen van interesses. Mijn grote passie is film en mijn andere hobby’s zijn muziek, piano spelen, tennissen, hardlopen, lezen en lekker eten. Vrienden en familie beschrijven mij als lief, betrouwbaar, slim en humoristisch.
  Mocht dit bericht met je aanspreken, neem dan contact met mij op via djvoncken@hotmail.com.

 • 21 juli 2020 Knuffelvriendin Amsterdam 30 tot 55 jaar Lees meer

  Hoi, ik ben een vrouw, Christie, 48 jaar, en heb ass. Ik zoek een lieve knuffelvriendin in Amsterdam, om mijn jarenlange Huid honger te stillen… Ik heb de diagnose sinds kort, ik heb de klachten al lang. Ik ben drs. En erg gevoelig, een hsp. Ik houd van natuur en cultuur, hoor ik van je?

  Reacties sturen aan: xtina7@hotmail.com

 • 21 juli 2020 Autisme en selectief mutisme (15 jaar) Lees meer

  Mijn zoon van 15 is begaafd, gediagnostiseerd met autisme en loopt volkomen vast op school en in de zorg. Naast autisme speelt er selectief mutisme. Op dit moment volgt hij op het VSO een ivio-leertraject. Dat werkt niet echt. Daarnaast volgt hij een groepsbehandeling. Dat werkt ook niet echt. Hij communiceert niet of nauwelijks en lijkt nergens voor gemotiveerd. Docenten en begeleiders krijgen maar moeilijk (nauwelijks) contact met hem.
  Thuis is hij heel anders. Hij praat veel en heeft interesse in het nieuws, de wereld om hem heen en nog meer. Slim. Gek op feitjes en computers. Wel altijd met zichzelf als middelpunt. Maar er is zeker met hem te communiceren. Veel humor. Zo snel hij het huis verlaat (of er iemand van buiten het gezin in het huis komt) slaat hij compleet dicht. Ook fysiek zakt hij dan in elkaar, hij sluit zich af.

  Op dit moment zitten wij als ouders met de handen in ons haar, we zijn een beetje door onze opties en ideeën heen. Wij maken ons ernstig zorgen over hem en ‘hoe het nu verder moet’. Wat is zijn plekje in de wereld en hoe kan hij dat vinden? Ik ben op zoek naar ouders van andere jongeren met een vergelijkbare problematiek. Hoe lossen zij dingen op? Het kan toch niet zijn dat mijn zoon de enige is? Alleen weet ik niet hoe deze ouders te vinden. Reguliere contactgroepen voor ouders met jongeren met autisme hebben weinig opgeleverd. Nergens vinden wij iemand die op een vergelijkbare manier vastloopt. Misschien is hier iemand?

  Reacties kunt u sturen naar: karibarbari@gmail.com

 • 21 juli 2020 met spoed woonruimte gezocht Lees meer

  voor mijn dochter van 21 met lichte vorm van ASS en ADD zoek ik met spoed een zelfstandige woonruimte, liefst met eigen badkamer en keuken.
  Voorkeur heeft Bussum maar Utrecht of Arnhem zou ook een optie zijn.
  Wie kan ons op korte termijn helpen ?

  dank Paul

  Reacties sturen aan: kerstenpja@hotmail.com

 • 16 juli 2020 Open Dagen bij InterActing, een theaterschool voor jongeren met autisme Lees meer

  InterActingInterActing is een superleuke non-profit theaterschool waar we spelenderwijs jongeren met autisme via improvisatietheater helpen zich met zelfvertrouwen te ontwikkelen om de steeds veranderende en scriptloze wereld vol plezier tegemoet te treden. Natuurlijk staan sociale interactie en plezier voorop.

  We gaan in augustus, september en oktober open dagen organiseren en de cursussen beginnen dan weer in oktober. Kijk voor meer info op onze website: https://interacting.amsterdam/nl

  Of mail naar interacting@boomchicago.nl

 • 16 juli 2020 Veilig op vakantie in Nederland Lees meer

  Stichting Wielewaal organiseert activiteiten voor kinderen en jongeren met een beperking. Vanaf 1 juli mogen we ook weer vakanties in Nederland organiseren. Uiteraard met een protocol goedgekeurd door het RIVM. Onze deelnemers én onze vrijwilligers komen blij en vol energie terug van de vakanties. Want die korte vakantie hebben we allemaal nodig. Daar zijn we best een beetje trots op. Volg ons op facebook wat we allemaal mogelijk maken!
  https://www.facebook.com/stichtingwielewaal

 • 16 juli 2020 Levensloopcoaching en of begeleiding aangeboden thuis, school, werk of vrije tijd Lees meer

  Ik bied levensloopcoaching en/of begeleiding aan voor jongeren en volwassenen met autisme en hoog IQ. Ook veel ervaring met autisme bij meisjes en vrouwen. Regio midden IJssel oost Veluwe (Apeldoorn, Zutphen, Brummen, Epe, Heerde, Hattem, Voorst en Nijkerk).

  Altijd gezinsgerichte hulp op alle leefgebieden vanuit de visie van Martine Delfos, MAS1P (ontwikkelingsgerichte hulp). Kijk voor meer info op mijn site www.delevensloopcoach.nl

 • 9 juli 2020 Enquête voor mensen met kauw en slikproblemen Lees meer

  ❗️Bent (of kent) u iemand met kauw- of slikproblemen? Dan heb ik uw hulp nodig!
  🍕 Ik probeer met een mini-enquête (1 minuut) het eetgedrag in kaart te brengen van mensen die moeite hebben met eten.

  Onderaan dit bericht ziet u een link naar de enquête. Alvast bedankt!

  https://forms.gle/jomJFoRdXxHgLrFQ8

 • 9 juli 2020 Gezocht in Oss voor man (25): muziekmaatje en auti-café Lees meer

  Hallo lezers,
  als ambulant begeleider werk ik samen met een jongeman van 25, woonachtig in Oss. Voor hem ben ik op zoek naar een maatje van ongeveer dezelfde leeftijd met wie hij muziek kan maken, hij speelt zelf heel mooi piano en kan componeren. Wie weet groeit het wel uit tot een vriendschap.
  Ook ben ik op zoek naar leuke projecten waar hij heen kan om mensen te ontmoeten, zoals een auti-café. Get Aut Oss heb ik gemaild, dat lijkt gestopt. Maar wat is er nog meer?

  Reacties mailen naar: b.vandekorput@impegno.nl

 • 9 juli 2020 Autisme en Aarde engel Lees meer

  Graag zou ik met mensen in contact komen die bekend zijn met het fenomeen; Aarde engel (en ik hoop dat je dat ook bent.)

  Reacties mailen naar: Peter.van.Noort@Outlook.com

 • 9 juli 2020 Gezocht maatje Lees meer

  Hallo.

  Ik ben opzoek naar vrienden/ vriendinnen omdat ik mij vaak heel erg alleen voel.

  Reacties mailen naar: tim.wubbe1978@gmail.com

 • 9 juli 2020 geluidsdichte woning in en rond amsterdam gezocht Lees meer

  Ik ben heel hard op zoek naar een woning in en rond Amsterdam. Alles vind ik goed, als het maar geluiddicht is. Heel erg bedankt voor het meedenken!
  Met vriendelijke groet, elisabeth.

  Reacties mailen naar: lizzy.ek@hotmail.com

 • 9 juli 2020 Op zoek naar gezellige warme woongroep Lees meer

  Ik ben op zoek naar een gezellige warme groep .

  Waar je je eigen appartement hebt met eigen sanitair en keuken.
  Eigen rust / ruimte is belangrijk dus zou het fijn zijn als een appartement 50 vierkante meter bevat .

  Een locatie waar het gevoel van veiligheid bovenaan staat .
  Er dag en nacht bereikbaar is bij paniek ( aanvallen ) of plotselinge problemen .
  Waar men snapt dat niet alles uit te leggen is waar wat vandaan komt .
  – Relativeren
  – Aanmoedigen
  – Gerustellen
  – Af en toe een dikke knuffel

  – gelijkwaardigheid gevoel niet boven de cliënt maar met en samen met de cliënt
  – open staan voor ideeën / verhalen van cliënt .
  – autisme kennis
  – omgaan / respecteren
  – hsp ( hoog sensitief personal )
  – als team Out of de box kunnen denken
  – Mogelijkheid tot 1 op 1 begleiding overdag
  – mee kunnen flexen met niveau van denken / emotioneel wanneer alles teveel is kan ik weinig en heb ik veel hulp nodig, wanneer ik mij veilig voel kan ik veel meer .
  Daarnaast wil ik wel de nadruk leggen op kunnen is niet altijd aankunnen .

  Wat fijn zou zijn als de Nadruk op talenten wordt gelegd ipv te hoge doelen stellen .

  Wat een belangrijk punt is is dat er mensen begeleiden waarbij ik mij veilig voel en alles mee kan delen .
  Mocht ik mij niet veilig voelen bij een persoon is het belangrijk dat het wordt gerespecteerd en gesnapt wordt dat dat dan niet werkt .

  Denken jullie het warme team te zijn die “aansluiten” bij mijn hulpvraag stuur dan gerust een berichtje .
  En laat weten waarom en wat je kunt bieden !

  Het liefst omgeving Gelderland.

  Reacties mailen naar: thatsthespiritanouk1996@gmail.com

 • 9 juli 2020 Prikkelarme zelfstandige huurwoning gezocht Lees meer

  Mocht je een prikkelarme, stille woonruimte/woonplek kennen, dan hoor ik graag van je.

  Dit zoek ik voor een zelfstandig wonende volwassen vrouw met ASS.

  Alle tips zijn welkom.

  Reacties mailen naar: anoek@de-zorgcoach.nl

 • 9 juli 2020 Jouw ervaring kan mij helpen! Lees meer

  Hoi allemaal,

  Ik ben Sanne Brans, 17 jaar, woon in Beesd, en zit op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg. Al vanaf jongs af aan ben ik ontzettend geïnteresseerd in mensen en hun gedragingen.
  Voor mijn profielwerkstuk op school wil ik dus uit persoonlijke interesse de volgende vraag gaan onderzoeken:

  Wat voor invloed heeft het coronavirus op de interne behandelingen voor jongeren met psychische problemen en wat doen deze veranderingen met de jongeren zelf?

  Ik vind dat het heel belangrijk is dat we inzicht krijgen in wat al deze veranderingen met jullie hebben gedaan. Natuurlijk was/is het een heel gekke en onverwachte situatie waar niemand op was voorbereid, maar dat brengt wel met zich mee dat de veranderingen die in deze tijd zijn doorgevoerd voor jullie ingrijpend kunnen zijn.

  Om mij te helpen wil ik jullie daarom vragen een enquête in te vullen, over hoe je je voelt/voelde tijdens en na deze veranderingen en hoe je je daarvoor voelde.
  Jullie zouden mij ontzettend helpen hiermee, en ik zou het heel waardevol vinden als ik jullie ervaringen mee mag nemen in mijn profielwerkstuk.
  Hier wil ik wel nog bij zeggen dat de enquête uiteraard 100% anoniem is!

  De link naar de enquête is: https://www.survio.com/survey/d/B1R6A5O4L3Q2Q8X5W

  Alvast bedankt voor jullie hulp, het betekent veel voor mij!

  Groetjes Sanne Brans

 • 9 juli 2020 Sociaal contact in de buurt. Lees meer

  Mijn naam is Larisse, ik ben 28 jaar en woon in Almere. Ik ben op zoek naar een betrouwbare, eerlijke, sociale vriendin waar ik leuke activiteiten mee kan doen zoals naar een wellness centrum, zwembaden en glijbanen paradijs, shoppen, uit eten en drinken in de stad, fotograferen en wandelen met mijn hondje. Het liefst tussen de 25 en 35 jaar.

  Reacties kunnen naar: larisse91@hotmail.com

 • 9 juli 2020 Enquête over Instagram Lees meer

  Hallo,
  Wij zijn Joëlle, Isa, Noa en Iris, en zijn dit jaar begonnen aan ons profielwerkstuk (PWS).

  Wij houden het over hoe Instagram kinderen (13-18 jaar) met autisme beïnvloedt en kinderen (13-18 jaar) zonder autisme door Instagram beïnvloedt worden . Om een goed PWS te schrijven hebben wij een enquête opgesteld.

  Dus aan jullie de vraag om onze enquête in te vullen. Het is geheel anoniem en het duurt 3/4 minuten. De enige voorwaarden om de enquête in te vullen, zijn de leeftijdscategorie 13 t/m 18 jaar en een vorm van autisme hebben. Alvast bedankt :).

  Hierbij de link naar de enquête: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJ5s-5YT3YySvvJWOITxWYtdCLoPTQSrPeWLa-LcZGqI246g/viewform?usp=sf_link

 • 9 juli 2020 Vriendschap gezocht in Steenwijk. Lees meer

  Hallo, ik ben een vrouw van 58 jaar en woon in de omgeving van Steenwijk.
  Graag zou ik in contact komen met een man of vrouw, leeftijd tussen de 55 en 63 jaar, voor vriendschap om samen leuke dingen te doen.

  Mijn voorkeur gaat uit naar iemand die ook christen is.
  Ik ben bereikbaar via mijn begeleiding: R.Leuveren@profilazorg.nl

 • 9 juli 2020 Wat is er nodig om sportaanbod toegankelijker te maken?

  Voldoende sporten en bewegen is voor iedereen belangrijk. Het is goed voor de gezondheid en het is een sociale bezigheid, maar een voorwaarde is wel dat er voor iedereen in de buurt een leuke en geschikte sportactiviteit mogelijk is. Sporten of bewegen blijkt niet voor iedereen even vanzelfsprekend te zijn. Er kunnen persoonlijke drempels zijn, maar omgevingsdrempels (sportaanbod, financiën, vervoer) kunnen een belemmering vormen die sporten in de weg staat. Aan de hand van dit onderzoek willen wij graag meer inzicht hebben in jouw ervaringen. Zo willen we het sporten vooral toegankelijker maken, maar ook het sportaanbod in de regio te versterken en te verbreden.

   

  Lees meer

  Team Sportservice heeft een vragenlijst opgesteld om meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van mensen die aangepast (willen) sporten. Zij willen inzicht krijgen in de volgende punten.

  – In welke mate sporten mensen met een beperking of aandoening,

  – Wat zijn de ervaringen bij het (zoeken naar) sporten en

  – Hebben ze hulp nodig hebben indien ze belemmeringen ervaren bij het sporten.

  Doe mee

  Wil je meedoen aan dit onderzoek en zo een bijdrage leveren aan een aangepast sportklimaat? Vul dan de vragenlijst in. Die vind je hier. Alvast bedankt!

  Resultaten

  De vragenlijst is verspreid onder verschillende belangenverenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Zo proberen wij een goed beeld te krijgen van de wereld inzake de aangepaste sport. De resultaten van dit onderzoek worden besproken met diverse belanghebbenden, zoals lokale sport- en welzijnsambtenaren, sportverenigingen, zorgprofessionals en belangenverenigingen.

  Vragen?

  Heb je vragen nog voor deelname aan het onderzoek of naar aanleiding van dit onderzoek? Neem dan contact op met Marcel Kamsteeg, regiocoördinator Aangepast Sporten via mkamsteeg@teamsportservice.nl

   

 • 19 juni 2020 Begeleid/beschermde woonplek gezocht Lees meer

  Ik ben Deveny, een 22 jarige vrouw, met een onofficiële autismehulphond. Ik ben op zoek naar een beschermde woonplek waar ik de hulp krijg die ik nodig heb. Ik heb een klein hondje. (Hij blijft klein) die niet officieel een autisme hulphond is. Maar op aanraden van de psychiater mij heel veel structuur geeft en mij begeleidt bij mijn angsten.

  Ik zoek dus een begeleide/beschermde woonplek waar we samen kunnen wonen. (Vandaar deze oproep. met hond!!) Het mag in een groep/appartement/woonhuis. Als er natuurlijk maar verstand is van autisme. Met 24 uurs zorg. (Desnoods oproepbaar)

  Dankjewel 🙂 Reacties kun je mailen naar dev2dance@gmail.com

 • 19 juni 2020 Met spoed woonruimte gezocht in Leiden e.o. Lees meer

  Hallo, ik ben Loīs, 23 jaar, en woon door omstandigheden weer bij mijn moeder in Leiden. Ik zoek een woonruimte waar ik een eigen keuken en badkamer heb. Ook moet in de woning genoeg ruimte zijn voor een hulphond. Het liefst in een rustige omgeving en in de buurt van Leiden.

  Weet jij een ruimte? Laat het me aub weten. Reacties kun je mailen naar robijnakelei@hotmail.com

 • 19 juni 2020 Unieke klas opent in augustus 2020 Lees meer

  In het nieuwe schooljaar start Stichting Liz in Nijmegen een klas voor kinderen vanaf 12 jaar met een meervoudige beperking in samenwerking met het Kandinsky College. De klas wordt klein en er is veel individuele aandacht, tevens kunnen alle zorgtaken worden uitgevoerd indien nodig.

  We hebben overigens ook drie klassen in het primair onderwijs in Nijmegen eo.

  Meer weten: www.stichtingliz.nl Klik op de button voortgezet onderwijs.

 • 19 juni 2020 Woonplek beschikbaar in zorgboerderij per 01-01-2021 Lees meer

  Per 01-01-2021 komt er op zorgboerderij het Pompsterryt in Engwierum een kamer beschikbaar. Samen met 3 andere bewoners kleinschalig wonen en leven op een traditionele Friese boerderij aan de rand van het nationaal park het Lauwersmeer.

  Interesse? Reacties kun je mailen naar vandenhazel@online.nl

 • 19 juni 2020 Vriendschappen gezocht Lees meer

  Ik ben Gerard, een jongeman van 20 jaar en heb autisme. Ik woon in het buitengebied van Lunteren en ik werk in Barneveld als constructiewerker bij een carrosserie bouwbedrijf.

  In mijn vrije tijd houd ik van gamen en om met mijn handen technisch bezig te zijn. Ik heb een rijbewijs en een auto tot mijn beschikking. Met vrienden vind ik het leuk om leuke uitjes te ondernemen en activiteiten te doen. Of gewoon een gezellige avond te hebben.

  Ik ben op zoek naar nieuwe contacten zowel mannelijk als vrouwelijk, om daar eventueel een vriendschap uit voort te laten komen. Dus lijkt het je wat om kennis met mij te maken, neem dan per mail contact met mij op via gerardbrandsen99@gmail.com

 • 19 juni 2020 Zelfstandige woonruimte gezocht Lees meer

  Man (36 jr) zoekt zelfstandige woning (huur/koop) in de regio Groningen, Drenthe. Reacties kun je mailen naar oortmers@xs4all.nl

 • 19 juni 2020 Jongvolwassene (21) zoekt vriendschap Lees meer

  Hallo, ik ben Martijn Peters. Ik woon in de omgeving Venray, en ben opzoek naar 18+ mensen die met mij vrienden willen worden. ik heb de diagnoses ASS sinds 2019. Contact kan via E-mail of Discord.

  Ik ben graag creatief bezig, vooral tekenen wat leuker zou zijn met meer vrienden. Ook vind ik het leuk om discussies te voeren. Als je andere activiteiten liever doet maakt dat mij niet uit, zou graag nieuwe dingen willen proberen.

  Heb je interesse? Mail dan naar: martijnpeters2010@live.nl met daarin een introductie en wat je graag doet.
  Wanneer we elkaar goed genoeg kennen is 1 op 1 contact ook mogelijk.

 • 19 juni 2020 Samen opruimen volgens de KonMari methode Lees meer

  Hecht je veel waarde aan orde, netheid en structuur en heb je behoefte aan een rustige/opgeruimde omgeving? Ik kan je helpen in het vinden van overzicht en het bewaren van orde. In plaats van een beroep te doen op het denken kom je in contact met jouw gevoel en ontdek je waar je blij van wordt.

  In een aantal opruimsessies gaan we samen aan de slag met het opruimen van jouw huis. Ik zorg voor voorspelbaarheid door te werken volgens de KonMari methode en stapsgewijs op te ruimen per categorie. Vooraf bespreken we wat we per sessie aanpakken en na elke sessie is er ruimte om te evalueren zodat je jouw wensen kunt aangeven. Op die manier weet je waar je aan toe bent.

  Met acht jaar ervaring als leerkracht in het basisonderwijs ligt mijn affiniteit bij het begeleiden van kinderen en volwassenen met autisme. Op mijn website www.lessonsinharmony.nl kun je meer informatie vinden.

  Groetjes, Maaike Fris

 • 12 juni 2020 Man (53) zoekt man voor vriendschap en meer Lees meer

  Hallo mannen,

  Jong voelende, jong denkende, lekker eigenwijze en gezellige man met PDDNOS vindt het leven soms ingewikkeld. Zeker met ass problemen zoek ik een mede voeler, denker en doener om het samen in meer eenvoud en gezelligheid te beleven. Ik ben 53 lentes, woon in Brabant en ben graag actief bezig buiten, op fiets, wandelroutes, of in de tuin. Ik kook graag, doe van alles en ben snel blij met veel kleine dingen. Ben jij ook zó, misschien nog beperkter en sta je ook proud en open in het leven en ben je jonger dan ik?

  Mail dan naar hermansjr@kpnmail.nl en wie weet gaan we elkaar snel zien.

 • 12 juni 2020 Acceptatieproblematiek leidt tot sociale isolatie - wie heeft tips? Lees meer

  Mijn zoon, (26 jaar, PDD-NOS) heeft een dermate groot acceptatieprobleem dat het leidt tot sociale isolatie. Hij wil niet iemand met een beperking zijn, wil daarom ook niet omgaan met andere mensen met een beperking zowel op dagbesteding als privé. Resultaat: vereenzaming en negativiteit over het leven. Blokkade emoties.
  Gezien zijn weerstand wijst hij iedere vorm van therapie af, zijn IQ (rond 80) maakt “praten als therapie” ook moeizaam.
  Mijn insteek tot nu toe is om samen positieve, “gezellige” activiteiten ondernemen, maar zeker in deze corona tijd wijst hij bijna alles af. En ik ben als vader natuurlijk ook geen substituut voor vrienden en dat is wat hij nodig heeft.
  Begeleiders Beschermd Wonen gaan uit van “zelfregie”, wat betekent dat als hij niets wil dat gerespecteerd dient te worden, punt. Maar dat hij niets wil is net het probleem…..

  Wie heeft ervaring met deze situatie en heeft tips/adviezen om de stilstaande situatie te doorbreken? Want ik geloof zeker dat áls hij eenmaal dat contact met een vriend (met beperking) heeft hij ervan zal genieten en weer opengaat. Maar hoe die eerste hobbel te nemen?
  Reacties s.v.p. naar: p.hoffman@ziggo.nl

 • 12 juni 2020 Zoektocht dagbestedingsplek voor dochter (13) Lees meer

  Voor onze dochter Bente van 13 jaar met autisme, een verstandelijke beperking en daarbij forse prikkelverwerkingsproblemen, zoeken wij al heel lang naar een passende dagbestedingsplek. Sinds januari zit ze volledig thuis, school kan niet meer vanwege de te intensieve begeleiding die ze daar nodig heeft.

  Ze heeft een omgeving nodig met weinig prikkels, duidelijke structuur en vaste begeleiding. Muziek is een goede ingang, ze geniet daar enorm van. Ze kan praten, lijkt een “gewoon” meisje, maar wordt hierin helaas vaak overschat. Haar ontwikkelingsleeftijd is ongeveer 3 jaar, emotioneel lager. Bente is van nature een hele lieve, vrolijke meid.
  Bij overprikkeling kan dit helaas overgaan in fysiek agressief gedrag, puur uit onmacht. Dit maakt helaas wel dat een goede plek vinden bijna niet te doen is. Ze valt overal “tussen”: plekken op basis van haar lage IQ (33) daar zijn vaak cliënten die juist prikkelzoekers zijn, en daarmee haar weer overprikkelen. Andere groepen zijn vaak weer te hoog gegrepen.
  Wellicht zijn er mensen met tips voor ons? Of ouders die een vergelijkbare zoektocht hebben doorlopen? Reacties kun je mailen naar els@fysiostart.nl

 • 12 juni 2020 Met spoed woonruimte gezocht in gemeente Oss en omstreken Lees meer

  In verband met het moeten verhuizen binnen 1,5 maand ben ik met spoed op zoek naar een woonvorm. Ik heb recht op midden begeleiding in huis met 24 uur hulp op afroep. Ik ben al erg zelfstandig. Ik woon al de afgelopen twee jaar op mezelf, maar dan gaat het steeds mis. Ik zoek een plek waar ik weer rustig kan leren zelfstandig te zijn, een plek die mij helpt met dagbesteding te zoeken en mij steunt mocht ik vast komen zitten.

  Kort over mij:
  Ik ben 26 jaar. Ik heb autisme en depressieve stoornis. Verder heb ik wat allergieën. Ik heb ook 3 katten die ik graag meeneem. Heb zijn binnenkatten, dus ze zullen in mijn studie/appartement verblijven.

  Reacties kun je mailen naar Marloespluk@hotmail.com

 • 4 juni 2020 Wat voor invloed heeft autisme op je leven? Lees meer

  Ik ben Noortje Frieling en ik ben 15 jaar. Ik zit op het Carmel College Emmen in HAVO 4. Voor mijn profielwerkstuk op school moet je een werkstuk schrijven. Ik heb voor het onderwerp autisme gekozen. Dit onderwerp spreekt mij erg aan, omdat ik sinds dit schooljaar training geef aan het G-hockey team. Hierin zitten mensen die binnen het autismespectrumstoornis vallen. Ik vind het daarom interessant om te weten wat de invloed van autisme op je leven is.

  Voor dit werkstuk heb ik een vragenlijst gemaakt waarmee ik met de informaie die daar uitkomt hopelijk een duidelijk beeld krijg wat de invloed op je leven is als je autisme hebt.

  Graag wil ik u vragen deze vragenlijst in te vullen voor mijn werkstuk?
  U bent geschikt om deze vragenlijst in te vullen als u onder het autismespectrumstoornis valt en/of als u vaak in aanraking komt (bv, door het werk dat u doet) met mensen die autisme hebben.
  verdere informatie vind u als u naar één van deze linken gaat:
  https://www.survio.com/survey/d/A3Q3D3K6P4N2W7R6U voor mensen met autisme.
  https://www.survio.com/survey/d/J0N8H9X7G6I3V8N0I voor vrijwilligers/medewerkers.

 • 4 juni 2020 Afstudeeropdracht gezocht Lees meer

  Hallo daar,
  Ik zou mij eerst even voorstellen.
  Mijn naam is Rachel en ik ben (bijna) afstuderend voor de Hbo-opleiding Toegepaste Psychologie; minor arbeids- en organisatiepsychologie.
  Hiervoor heb ik een onderwerp nodig en ik wil niks liever dan het over autisme houden. Waarom? Als ervaringsdeskundige (zowel moeder als partner van) heb ik natuurlijk veel ervaring opgedaan met autisme. Daarnaast wil ik graag als levensloopbegeleider aan de slag na mijn opleiding. In mijn vrije tijd verdiep ik graag mijn kennis door cursussen, e-learnings, … te volgen met betrekking tot autisme.

  Ik denk dat er zeker nog genoeg te verbeteren valt met betrekking tot het onderwerp autisme en dit is ook een beetje mijn missie. Ophouden met het als een stoornis te zien en uitgaan van de krachten en talenten van iemand.

  Hopelijk kan iemand mij hier verder helpen (tips, concrete opdracht, organisatie, …). Alles helpt en daarvoor mijn dank.
  Dit kan gestuurd worden naar r.bieleveldvermaas@gmail.com

  Groetjes,
  Rachel

 • 29 mei 2020 Deelnemers gezocht voor lotgenotengespreksgroep voor volwassenen met autisme in Goes Lees meer

  Mijn naam is René Roose, ik ben vrijwilliger bij de NVA in de provincie Zeeland, en ik ben bezig met het opzetten van een lotgenotengespreksgroep voor volwassenen met autisme in Goes.

  Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groep gaat van start in september in De Spinne. Uiteraard zal de bijeenkomst plaatsvinden volgens de dan gelden richtlijnen van de RIVM.

  Bij deelname gaan wij uit van de volgende uitgangspunten:

  •  Deelname is op vrijwillige basis, de eerste keer vrijblijvend, daarna verbindt u zich voor een nader te bepalen tijd.
  •  De deelnemer is gemotiveerd om aan een groep mee te doen.
  •  De deelnemer heeft een vorm van autisme of een sterk vermoeden hiervan.
  •  De deelnemer is 20+.
  •  De deelnemer is gemiddeld tot hoog functionerend.
  •  De groepsgrootte is 6 à 9 personen.
  •  De groepen worden over het algemeen begeleid door twee gespreksleiders.
  •  De gespreksleider bepaalt in samenspraak met de groep de onderwerpen.
  •  De groepen hebben geen direct hulpverlenende doelstelling, ze richten zich dus niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling.
  •  De groepen komen eens in de maand of eens in de 5 of 6 weken op een avond bij elkaar.

  Ook niet-NVA leden kunnen reageren.
  Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA een voorwaarde.

  Heb je nog vragen of wil je je opgeven? Stuur dan een mail naar: lotgenotengoes@nva-zeeland.nl

 • 29 mei 2020 Ondersteuning, begeleiding of coaching aangeboden Lees meer

  Schoot Kracht! Autismecoaching is een kleinschalige praktijk in Harlingen met een specialisme in autisme waar persoonlijke aandacht voorop staat.

  Iedereen die te maken heeft met autisme, zoals mensen met autisme, partners, ouders , werkgevers, leraren kunnen terecht voor begeleiding, ondersteuning of coaching.

  Voor meer informatie www.schootkrachtautismecoaching.com

 • 29 mei 2020 Lotgenotencontact gezocht (20-30 jaar / Zuid-Holland) & Anders Lees meer

  Lieve lezers,

  Mijn naam is Michael, 25 jaar oud en woonachtig in Rotterdam. Ik zou het fijn vinden om ervaringen uit te wisselen als het gaat om het Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Natuurlijk hoop ik ergens dat er een mooie vriendschap(pen) kan ontstaan. Begin dit jaar heb ik de diagnose ASS gekregen en ik vind het fijn om ervaringen daarin te delen. Sharing is caring!

  Omdat door de crisis bijeenkomsten lastig zijn hoop ik meer op het 1 op 1 contact. Ook al is het maar 1 reactie dat zou ik al erg waarderen. Ik hoop zelf ook wat bij te dragen in het contact naar jou. Ervaringen delen is heel mooi, kwetsbaar en persoonlijk. En ik leer er gewoon heel erg van. Ook om mij meer te accepteren, omdat autisme niet iets goeds of iets slechts is. Het is gewoon wie ik ben en een anders is wie hij of zij is.

  Laat mij gerust iets weten. Ik heb een mailadres m.s.deman@gmail.com waarop je mij zou kunnen contacten. En natuurlijk sta ik ook open voor andere verzoeken. Ik weet dat het lastig is om aandacht in beslag te nemen. Wil je iets delen, je mag het delen, ik luister graag. Ik hoor graag van van alles. Groetjes en het beste.

 • 14 mei 2020 Woonruimte beschikbaar (Beschermd Wonen voor vrouwen) Lees meer

  Ben jij op zoek naar een fantastische, kleinschalige, zelfstandige woonplek, maar lukt het je (net) niet om geheel zelfstandig te wonen? Dan zijn onze studio’s en is onze begeleiding wellicht precies wat je zoekt!

  Jij bent minimaal 18 jaar, een vrouw en hebt een diagnose in het Autistisch Spectrum (ASS) en/of AD(H)D. Dan ben jij de persoon waar we mogelijk iets voor kunnen betekenen.

  Wij bieden beschermd wonen in de rust en ruimte van het bosrijke Wekerom, vlak naast het Wekeromse Zand. Wij bieden professionele hulp bij het bevorderen van de zelfredzaamheid, het bieden van dagelijkse structuur en de opbouw en onderhouden van sociale contacten.

  Stichting Betach is een zorgboerderij in het landelijke buitengebied van Wekerom en biedt een woonvorm voor zelfstandig, beschermd wonen voor vrouwen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en/of ADHD en/of ADD. Elke studio heeft een eigen keuken, douche en toilet. Betach biedt de mogelijk tot het deelnemen aan gezamenlijke activiteiten met de medebewoonsters in de algemene ruimten en 24 uurs-ondersteuning in de nabijheid.

  Veel mensen met autisme willen zelfstandig kunnen wonen. Voor deze groep hanteren we de volgende stelling:
  “elk mens is uniek, als persoon gelijkwaardig en met het recht op zelfbeschikking”

  Dit betekent dat ze recht hebben op een leven als anderen, een leven met anderen, een leven geaccepteerd door anderen en een ondersteuning en zorg die tegemoetkomt aan vraag en behoefte.

  Rust, Regelmaat en Ruimte zijn de ingrediënten van de dagelijkse gang bij Betach.

  Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

  Mail: info@betach.nl
  Telefoonnummer: 085-0647230

 • 14 mei 2020 Gezocht: woonruimte voor zoon in Tilburg Lees meer

  Hallo,

  ik ben voor mijn zoon op zoek naar beschermd wonen in Tilburg.

  Hij wordt binnenkort 18 jaar. Hij heeft ASS en ADHD en is hoogbegaafd. Het is een lieve vent die aangewezen is op veel begeleiding ivm automatiseringsproblemen. Mijn zoektocht is lastig want voor deze doelgroep kom ik vaak uit op grote groepen waar jongeren wonen of verstandelijk beperkten.

  Ik zoek voor hem een gezellig stekkie met een eigen woon-/slaapkamer met eigen douche en wc en het liefst met een klein keukentje. Heb je een goede suggestie? Graag laat het mij weten.
  Zit jij met hetzelfde probleem laat het mij ook weten, misschien kunnen we dan iets gezamenlijks opzetten.
  Heel graag reacties via de mail: silvievandenbroek@gmail.com
  Bedankt alvast, groetjes Silvie.

 • 14 mei 2020 Man (41) zoekt gezellige vriendin in de regio Ridderkerk / IJsselmonde / Barendrecht Lees meer

  Mijn naam is Marciano, ik heb een lichte vorm van autisme.

  Mijn begeleider omschrijft mijn autistisme als een positieve karaktereigenschap. Dit uit zich in een vrolijke, sensitieve en enigszins kritische persoonlijkheid. Mijn 3 hondjes zijn mijn grote hobby. Daarnaast werk ik een aantal dagdelen per week. Mijn sociale vaardigheden zijn prima, maar ik mis iemand waarmee ik gezellige activiteiten kan doen zoals wandelen, gezellig koken, of gewoon een film kijken.

  Ik wil graag mijn levensvreugde en energie delen met een leuke vriendin die zichzelf in mij herkent en ook behoefte heeft aan een vriend.

  Stuur jij mij een leuke mail, waarin je jezelf in het kort omschrijft? wie weet kunnen we vrijblijvend een afspraak maken. Reacties kun je sturen naar: romano_912@hotmail.com

   

 • 14 mei 2020 Lieve vriendin gezocht Lees meer

  Ik man 57 jaar woonachtig in Culemborg zoek een leuke lieve vriendin.

  Reacties kun je mailen naar: r.boomhouwer@ziggo.nl

 • 23 april 2020 Coaching, bijeenkomsten en presentaties Lees meer

  Beste Allen,

  Ik ben Céline Mollink, ervaringsdeskundige, psycholoog en zelfstandige bij AutismeKRACHT.

  Via Social Media probeer ik zoveel mogelijk mensen te bereiken, mensen met een diagnose autisme, hun omgeving, maar ook hulpverleners, bedrijfsartsen, leerkrachten et cetera. Ik wil mensen graag een (realistischer) beeld geven van wat autisme inhoudt en hoe verschillend het kan zijn per persoon en geslacht.

  Ik voel de drive om stigmatisering tegen te gaan en om mensen met autisme zich meer geaccepteerd te laten voelen in en door de maatschappij.

  Dit doe ik o.a. door presentaties/lezingen te geven op verschillende plekken in Nederland.
  Heeft uw organisatie extra kennis nodig op het gebied van autisme en/of zijn jullie vooral erg geïnteresseerd in het onderwerp?

  Mail dan naar info@autismekracht.com en ik kom langs (ook online presentaties zijn mogelijk)!

  Kijk voor meer info en tips op;

  Instagram: AutismeKRACHT
  Facebook: Autisme Kracht
  Website: www.autismekracht.com
  LinkedIn: AutismeKRACHT
  Youtube: AutismeKRACHT

 • 23 april 2020 Medebewoonster gezocht, woning Den Haag, voor dochter (21) met ASS Lees meer

  Onze dochter zoekt een huisgenoot voor haar woning in de Vruchtenbuurt in Den Haag.

  In deze woning komen per 1 mei twee kamers vrij en de keuken en badkamer worden gedeeld. Graag een rustig meisje, jonge vrouw (ca 20 tot 25 jaar) met een lichte vorm van ASS. Geen verslavingen zoals alcohol en drugsgebruik. Het is fijn als we elkaar zo veel mogelijk met rust kunnen laten, maar goed contact is wel belangrijk. Ook graag iemand die het huis schoon en hygiënisch kan houden.

  Reacties kun je mailen naar: i.brinkman3@upcmail.nl

 • 23 april 2020 Wil jij samen een audio-feedback product vormgeven/ontwikkelen voor een masteronderzoek naar autisme vanuit de Universiteit van Twente? Lees meer

  Voor een masteronderzoek voor de opleiding Interaction Technology aan de Universiteit van Twente zijn wij op zoek naar mensen ouder dan 18 jaar met lichte vormen van autisme spectrum syndroom (ass) die samen willen meedenken met het ontwikkelen van een audio-feedback product. Het onderzoek staat in het teken van het ontwikkelen/vormgeven van een audio-feedback product in samenwerking met de uiteindelijke gebruikers (co-designing) zodat het product ook de juiste aansluiting kan krijgen bij de doelgroep.

  Het uiteindelijke product zal helpen om mensen met ass meer inzicht te geven in hun stressniveau, het ervaren van stress en het reduceren van spanningen. Het onderzoek is erop gericht om een audio-feedback te ontwerpen (in de vorm van geluid of muziek via headphones aan de gebruiker). Het product is bedoeld om onderdeel te worden van een wearable (een horloge met headphones).

  Er zullen meerdere fasen zijn in het onderzoek (zoals interview, brainstorm en testen) waarbij wij graag in contact komen met de doelgroep. Het doel van het contact is om te inzicht te krijgen hoe mensen met ass hun dagelijkse leven indelen en eventueel inzicht krijgen hoe zij omgaan met emoties, stress en zelfs geluid. Het contact zal voornamelijk plaatsvinden via video calling, maar als het gewenst is om alleen contact te houden via de mail is dit ook mogelijk.

  Ben jij iemand of ken jij iemand die ouder is dan 18 jaar met lichte vormen van autisme en die wel zou willen deelnemen aan dit onderzoek? Neem dan contact op via het volgende e-mailadres: audioresearchautism@gmail.com

 • 21 april 2020 Gezocht: Vriendelijke en gemotiveerde jongeman (23) wil aan het werk Lees meer

  Ik ben een vriendelijke, gemotiveerde en slimme jongeman (23 jaar) – en op zoek naar werk! Het liefst een (enigszins) actieve baan; dagen achtereen achter een beeldscherm onder een systeemplafond doorbrengen maakt mij niet gelukkig. Werken met dieren en/of werken in de buitenlucht zou ik heel erg leuk vinden (maar het is geen vereiste).

  Na afronding van het vwo heb ik geschiedenis gestudeerd aan de Radboud Universiteit (bachelor behaald). Verder heb ik drie maanden alleen rondgereisd in China, Taiwan en Korea. Ik ben graag bereid om andere / aanvullende opleidingen, cursussen, trainingen en dergelijke te volgen.

  Bij mij is zo’n 20 jaar geleden autisme vastgesteld. Dit heeft tot dusver geen enorme beperkingen opgeleverd, mede door de goede begeleiding in mijn jeugd. Zo heb ik via de reguliere weg onderwijs gevolgd, en ook bijbaantjes (waaronder vijfenhalf jaar in een supermarkt) gingen goed. Toch heeft het wel invloed in die zin, dat het mezelf inpassen en aanpassen veel energie kost. Ik zoek een baan waar mijn autisme er naast al mijn andere eigenschappen wel mag zijn – en dat mag zowel een ‘normale baan’ als een ‘speciale baan’ zijn.

  Ik ben opgegroeid in Noord-Brabant, en op dit moment woon ik in het zuiden van Gelderland. Ik sta dan ook zeker open voor werk in één van deze provincies, maar ook werk in andere provincies kan op mijn interesse rekenen.

  Voor tips, alsook voor vragen of aanvullende informatie, kunt u mij mailen: m-nederland@outlook.com

  Alvast hartelijk bedankt!

 • 21 april 2020 Gezocht: Vriendelijke en rustige jongeman zoekt woonruimte Lees meer

  Ik ben een vriendelijke en rustige jongeman (23 jaar) met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. In Noord-Brabant ben ik opgegroeid en op dit moment woon ik in Gelderland, niet ver van de Brabantse grens. Ik ben op zoek naar een nieuwe woonruimte – en die mag zich ook buiten Brabant en Gelderland bevinden!

  Toen ik studeerde, woonde ik enkele jaren doordeweeks op kamers. Inmiddels woon ik al twee jaar volledig op mezelf. Ik woon echter op basis van antikraak, en zou graag een woonruimte betrekken met wat meer zekerheid. Ik vind het niet erg om bijvoorbeeld de keuken of douche te delen, of om klusjes te verrichten of de tuin bij te houden. Ik rook niet en heb een normaal dag-nachtritme.

  Bij mij is op 2-jarige leeftijd autisme vastgesteld. Qua wonen, alsook op andere gebieden, heeft dit tot dusver geen enorme beperkingen opgeleverd. Ik schat dan ook in dat ik niet direct op zoek ben naar woningen / woongroepen die speciaal gericht zijn op mensen met autisme, maar tegelijkertijd sluit ik een ‘speciale woning’ ook zeker niet op voorhand uit. Sowieso zoek ik een rustige woning in een rustige omgeving.

  Voor tips, vragen of aanvullende informatie, kunt u mij mailen: m-nederland@outlook.com

  Alvast hartelijk bedankt!

 • 9 april 2020 Gezelligheid gezocht in omgeving Amersfoort Lees meer

  Welke vrouw wonend in de buurt van Amersfoort zou het gezellig vinden om met mij leuke dingen te ondernemen? Reacties kun je mailen naar ton666@live.nl

 • 3 april 2020 Een platform waar mensen met autisme, naasten en hulpverleners elkaar ontmoeten Lees meer

  We zitten in de week van het autisme. Veel van wat gepland staat kan nu niet doorgaan. Jammer. Wellicht later. Als gevolg hiervan nam ik de rust om mijn idee op papier te zetten. Zo kunnen we, denk ik, het inzicht in autisme en de erkenning ervan een enorme boost geven. Goed toch.. In de week van het autisme!

  Mijn idee:
  Het lijkt me belangrijk dat er een plek komt waar mensen met autisme en hun partners, kinderen, dierbaren in gesprek kunnen met hulpverleners. Een open, betrouwbare plek waar men datgene durft te zeggen en te vragen wat belangrijk voor hem/haar is.
  Ik denk, vind dat hulpverleners veel kunnen leren van de visie en beleving van mensen met autisme en betrokkenen. Zij weten immers hoe autisme “van binnenuit” voelt en met rust en aandacht kunnen ze het woorden geven.
  Zelf heb ik het geluk relatietherapeut te mogen zijn. Ik werk samen met stellen waarvan een gediagnosticeerd is met autisme. Oprecht luisteren naar hun verhaal helpt hen om zelf antwoorden te zoeken en te vinden.
  Daarnaast levert het me een schat aan informatie en inzicht op die ik weer kan gebruiken in andere begeleidingssituaties. Dit gun ik alle mensen bij wie autisme op het pad is gekomen of het nu betrokkenen of hulpverleners zijn.
  Overigens, en dat zeker terzijde, heb ik daarom een boek geschreven over een familie waarin autisme een grote rol speelt. Het is de bedoeling dat dit boek een uitnodiging is om te praten over wat autisme met jezelf doet. Woorden te zoeken voor zaken die moeilijk te verwoorden zijn voor je.

  Ik vind dat hulpverleners nieuwsgierig moeten zijn naar het werkelijke beleven en de vragen van cliënten. Het is belangrijk dat ze niet vanuit hun rol van “wetende” communiceren. Hun deskundigheid kunnen ze gebruiken om in rust en aandacht te proberen de juiste vragen te stellen.

  Mijn vraag aan jullie is om samen na te denken over hoe een plek te creëren waar bovenstaande kan gebeuren. Het lijkt me zo belangrijk.
  Het zou voor zoveel mensen helpend kunnen zijn. Jullie weten als geen ander over hoeveel pijn en onmacht het gaat terwijl de bedoelingen zo goed zijn.

  Ik hoop dat ik van jullie hoor! Reacties kun je mailen naar Maria Mesman: Zorgvoorjezelf@mariamesman.nl

 • 3 april 2020 Mensen met autisme gezocht voor filmproject Lees meer

  Voor Youtube ben ik bezig met filmpjes met als onderwerp: “In gesprek met Autisme”. Hiervoor ben ik op zoek naar mensen met autisme die voor de camera willen vertellen over hun autisme. Je wordt dan geïnterviewd en krijgt de vragen van te voren thuis gestuurd.

  Filmen kan bij jou thuis, maar hoeft niet. Ook mogelijk om alleen met je stem in beeld te komen en onder een andere naam. Vragen of Interesse? Mail naar GeertVis@drareg.com

 • 29 maart 2020 Begeleid wonen met autisme (PDD-NOS) Lees meer

  Ik ben op zoek naar begeleid wonen in de omgeving Drechtsteden. Ik heb een katje dat ik mee wil nemen, dus het liefst een grotere ruimte voor mezelf.

  Ik ben een jonge meid van 23 en ik heb PDD-NOS, ik heb hierdoor veel en goede begeleiding nodig. Ik ben vaak erg druk in mijn hoofd, chaotisch en ik kan moeilijk plannen moeilijk keuzes maken, waar door ik vaak de verkeerde keuzes maak. Daarom heb ik 24-uurs begeleiding nodig van iemand die mij goed ondersteunt en met mij goeie afspraken kan maken, zodat ik die na kan komen. Weet iemand iets, of kan iemand me helpen, dan hoor ik het graag.

  Reacties kunnen naar pp97@hotmail.nl.

 • 29 maart 2020 Lotgenoot/lotgenote gezocht Lees meer

  Hallo, ik ben Jan, 33 jaar en kom uit de provincie Groningen. Ik heb sinds een half jaar de diagnose ASS/ADHD. Ik ben op zoek naar iemand met dezelfde diagnose, waar ik ervaringen mee kan delen. De diagnose is voor mij geen belemmering, maar ik ken helaas niemand in mijn omgeving waar ik deze ervaring mee kan delen.

  Reacties kunnen naar japio555@hotmail.com.

 • 17 maart 2020 Met Oudergroep Autisme de natuur in Lees meer

  Heb jij een kind met autisme in jouw gezin? Vraagt de opvoeding veel waardoor je bijna niet aan jezelf toekomt? Wil je weer in contact komen met jouw veerkracht en wat voor jou belangrijk is? Dan heet ik je van harte welkom om mee te gaan op avontuur!

  Dit voorjaar start er een Oudergroep Autisme in de kop van Limburg voor ouders en verzorgers met een kind met autisme in het gezin. Iedere bijeenkomst gaan we samen op pad vanuit de natuur in Gennep, er wordt ruimte gemaakt voor stilte en delen met elkaar. We gaan op zoek hoe een ieder krachtig kan staan in zijn eigen gezin en situatie.

  Mijn naam is Diana Klein, ben moeder van 3 kinderen (23, 21 en 16 jaar) waarvan 2 kinderen met autisme, werkzaam als poh-ggz en sinds kort eigenaar van Stapuit Natuurcoaching.

  Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Neem een kijkje op mijn website: www.stapuit-natuurcoaching.nl of neem contact op via info@stapuit-natuurcoaching.nl.

 • 10 maart 2020 Nieuw wooninitiatief Harmelen (Utrecht) Lees meer

  Stichting ‘De Woongaard Harmelen’, een startend ouderinitiatief, voor mensen met ASS met een normale tot hoge intelligentie, heeft plaats voor jongvolwassen bewoners. Dit wooninitiatief wordt gekenmerkt door actieve betrokkenheid van de ouders/vertegenwoordigers. Niet alleen tot het realiseren maar ook na de realisatie is de betrokkenheid van ouders/vertegenwoordigers een voorwaarde om dit wooninitiatief te kunnen verwezenlijken.

  Wij zijn aangesloten bij de Grasboom, een organisatie die ruime ervaring heeft met het opzetten van zelfstandige woonruimtes met begeleiding op maat. Om bij “De Woongaard Harmelen” te kunnen wonen heb je een indicatie Beschermd Wonen nodig.

  Ben je 18 jaar of ouder en samen met je ouder/ vertegenwoordiger op zoek naar;
  • een eigen appartement, in de directe omgeving van het centrum en OV
  • een beschermde woonplek waar je zelfstandig kunt wonen met begeleiding op maat
  • met aandacht voor zelfontwikkeling, structuur en voorspelbaarheid en aandacht voor sociale contacten
  Als je op bovenstaande ja kunt zeggen, is wonen bij Stichting “De Woongaard Harmelen” misschien iets voor jou! Wil je meer weten? Kijk dan op onze website: www.dewoongaard.org.

  Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met:

  Wooninitiatief De Woongaard Harmelen
  Secretariaat • Angela Kroon
  Zwanebloem 44 • 3628 NB Kockengen
  Info@dewoongaard.org
  T 0648638961

 • 9 maart 2020 Autistische Gastbloggers gezocht! Lees meer

  Word gastblogger voor Gewoon Autastisch!

  Lijkt het je ook leuk om te bloggen over (jouw) autisme? Dat kan! Stuur vandaag nog een mailtje met daarin jouw blogidee of blogconcept en ik zal er naar kijken. Indien je blog aansluit bij de ideeën die Gewoon Autastisch! wilt promoten, zoals autisme bewustwording en acceptatie, neurodiversiteit en persoonlijke infotainment ervaringen vanuit jouw leven met autisme, dan is de kans groot dat ik jouw gastblog ga publiceren!

  Aanmelden kan via de website >>

 • 27 februari 2020 Gezocht: ouders met kennis over autisme bij meisjes Lees meer

  Ik ben op zoek naar professionals en ouders met ervaring/kennis over autisme bij meisjes.

  Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek over autisme bij meisjes aan Avans in Breda. Het doel van mijn onderzoek is om kennis te vergroten over autisme bij meisjes. Hiervoor heb ik ervaringen en kennis nodig van professionals en ouders.

  Mocht je kennis of ervaring hebben met deze doelgroep en wil je deelnemen aan mijn onderzoek, stuur mij dan gerust een bericht. Reacties kunnen naar: jannediepstraten@hotmail.com.

  Alvast bedankt,

  Janne Diepstraten

 • 25 februari 2020 Mindfulness voor mensen met Autisme in Amersfoort Lees meer

  Autisme in Balans organiseert mindfulness groepen en workshops voor mensen met autisme gegeven door ervaringsdeskundigen. Momenteel in Amersfoort maar workshops op locatie behoren ook tot de mogelijkheden.

  Eerstvolgende groep begint op 2 maart 2020. Maximaal 6 deelnemers.
  Eerstvolgende workshop in Amersfoort is op 6 april 2020.

  Voor meer informatie kun je het beste een e-mail sturen naar nika@autisme-in-balans.com. Dan mail ik je een flyer, of bel ik je.

 • 24 februari 2020 Gezocht: vriendschap of relatie in midden-Nederland (omgeving Amersfoort) Lees meer

  Ik ben een man van 31 jaar; een sportief type, doe aan hardlopen en hou ook van wandelen. Daarnaast kook ik graag vegetarisch kookt en houd ik van muziek luisteren.

  Ik woon in ouder-initiatief de Grasboom. Ik woon zelfstandig, maar krijg ook begeleiding met een specifieke hulpvraag. Ik werk bij NH Hotels in de bediening, mijn concrete taak is dat ik koffie en thee klaarzet voor groepen die komen vergaderen. Het contact met mensen en het stukje service verlenen vind ik leuk.

  Ik ben op zoek naar een rustig type om samen dingen men te ondernemen, zoals bowlen, poolen, wandelen, fietsen, etc. Samen iets drinken lijkt me ook gezellig.

  Reacties kun je mailen naar peterpaulsmits@hotmail.com

 • 24 februari 2020 Autidate: Facebookgroep voor Vriendschap en Liefde Lees meer

  Hallo allemaal!

  Ik heb een nieuwe groep op Facebook gemaakt speciaal voor volwassen (18+) autisten voor het vinden van vriendschappen en liefdesrelaties.

  Bevind jij je op het Autisme Spectrum en zou je heel graag een relatie willen met iemand, maar zijn datingapps onsuccesvol? Misschien vind je hier wel iemand! Neem een kijkje op Autidate op Facebook.

  De groep is gratis, laagdrempelig en wordt goed beheerd.

 • 20 februari 2020 Kleinschalig wooninitiatief in Wassenaar zoekt deelnemers Lees meer

  Stichting ‘Wooninitiatief Wassenaar’ (in oprichting, maar met vergevorderde plannen) zoekt deelnemers voor kleinschalig beschermd wonen project en ouders/verzorgers/sponsors die actief willen meehelpen bij de realisatie ervan. Doelgroep is jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar met ASS, een normale begaafdheid en een zekere mate van zelfstandigheid. Onze speerpunten zijn:

  * eigen woonunit (max. aantal 16)
  * betaalbare woonlasten
  * rustige woonomgeving
  * sociale contacten
  * begeleiding op maat
  * bevorderen zelfredzaamheid

  Voor meer informatie, bezoek onze site: www.wooninitiatiefwassenaar.nl of mail naar thorwald@wooninitiatiefwassenaar.nl.

 • 15 februari 2020 Gezocht: lieve vriendin/maatje Lees meer

  Hoi, ik ben Alex. Ik ben een lieve sportieve jongen van 34 jaar. Ik ben op zoek naar een lieve meid om samen leuke dingen te gaan doen zoals uiteten gaan, naar de film, wandelen, fietsen of gezellig samen thuis op de bank. Leeftijd is niet belangrijk, het gaat om de klik. Het zou fijn en praktisch zijn als je in het noorden woont.

  Ik heb veel interesses zoals muziek (ik speel keyboard), de natuur, ontwikkelingen in de wereld. Oh ja en ik heb een hele lieve poes, Francis!

  Reacties kunnen naar: alexzonzon34@gmail.com.

 • 7 februari 2020 Gezocht: maatje in de omgeving van Bergen op Zoom Lees meer

  Ik ben een leuke man van 45 jaar oud die het Syndroom van Asperger heeft en ben op zoek naar een maatje om leuke dingen te ondernemen.

  Ik doe best veel vrijwilligerswerk en ken dus veel mensen, maar heb op een goede vriend die te ver weg woont na geen vrienden om wat leuks mee te doen. Ik zoek dus maatje om mee te gamen, eens wat te gaan drinken, maar ook om gewoon leuk met elkaar te praten, of naar de film te gaan. Ik woon in Bergen op Zoom en wil graag op de fiets bij iemand langs kunnen gaan.

  Reacties kunnen naar machieldehaan@live.nl.

 • 7 februari 2020 Gevraagd: mede-oprichters voor een Auti woongroep Lees meer

  Wij zoeken mede ouders of familieleden die samen met ons een ouderinitiatief op willen zetten. Omgeving Beveland of Walcheren.

  Onze zoon Patrick is 33 jaar oud met een ernstige verstandelijke beperking en is tevens autistisch. Zijn autisme is bepalend voor zijn leven. Wij hebben veel boeken van autisme gelezen, lezingen gevolgd en ben bezig met een opleiding autismecoach. De methode Geef mij de Vijf spreekt ons erg aan en aan de hand daarvan willen wij een woning starten die autistisch vriendelijk is en met begeleiders die echt begrijpen wat het is om met autisme te leven.

  Reacties kunnen naar wildangelina121@yahoo.com.

 • 7 februari 2020 Koken voor mensen met autisme Lees meer

  Koken met autisme in Zutphen heeft van september 2019 tot met januari 2020 een kookcursus gedraaid voor mensen met autisme. Een groep van zes deelnemers heeft met kookdocent Marij Verhaevert en onder begeleiding van Iris Gerlach zeven lessen gevolgd. Het is een zeer geslaagde cursus geweest, daar waren alle deelnemers unaniem over. Er is een foto- en filmimpressie gemaakt waaruit het plezier en de betekenis van deze cursus voor de deelnemers duidelijk blijkt.

  De cursus was een initiatief van Patrick Goossens en is mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds met ondersteuning van Stadsonderneming Zutphen.

  Voor meer informatie over de cursus neem je contact op via info@stadsondernemingzutphen.nl.

 • 31 januari 2020 Liefdevolle woonplek gezocht in Gelderland Lees meer

  Ik ben op zoek naar:

  – Een liefdevolle woonplek (appartement) in Gelderland
  – Prikkelarm
  – Een goed vangnet bij angst paniek
  – Autisme kennis
  – ondersteuning bij zelfverzorging en mogelijk wat huishoudelijke taken en koken
  – eigen regie is zeer belangrijk
  – ruimte voor goed overleg !

  Een plek waar mijn lieve hulphond ook mee naar toe mag. Reacties kun je sturen naar thatsthespiritanouk1996@gmail.com Je kunt me ook bereiken via 06-14062469.

 • 29 januari 2020 Man zoekt vrouw/lotgenote Lees meer

  Ik ben Deniz (45) jaar jong, ben een man en heb meerdere diagnoses o.a autisme, matig verstandelijk beperkt, en woon in een woonvorm in Reek waar ik het naar mijn zin heb.

  Mijn werk bestaat : uit licht huishoudelijke dagbesteding o. a Koffie/thee verzorgen/koken, vaatwasser in/uitruimen

  Mijn hobby’s: toeren met de snorscooter, reizen met het OV, lezen, koken, filmpje pakken, muziek luisteren, fotografie ,en nog veel meer Dit doe ik altijd alleen en dat kan ook gezellig zijn..

  Maar toch heb ik het idee dat ik iets mis. Ben al zo lang op zoek naar een lotgenote/maatje/partner, liefst rond mijn leeftijd vanaf 40+ tot ongeveer 55+, om samen leuke dingen mee te ondernemen ongeveer 1 a 2 x per maand.

  Ben benieuwd naar jou hobby’s. Vind je dit berichtje leuk en wil je contact met mij? Wil je me dan bellen of app dan naar 06-10635669.

 • 23 januari 2020 Werk gezocht als tekenaar Lees meer

  Ik wil graag wegontwerpwerk doen of technisch tekenen in een rustige werkplek in een veilige werkomgeving met structuur met aansturing van één collega die tegelijk buddy is. Een veilige werkomgeving is essentieel. Ik zoek ontwerpwerk, soortgelijke werkervaring zoals in mijn CV staat, ik kan werken met diverse ontwerpsoftware. Ander intellectueel uitdagend werk kan mits het aan de bovenstaande voorwaarden.

  Mijn profiel: een hoogopgeleide autistische transvrouw die intellectueel uitgedaagd wil blijven. Dus beslist geen zorgboerderij, geen inpakwerk, geen schoonmaakwerk! Ik functioneer het beste in een prikkelarme gestructureerde werkomgeving, waarbij er weinig tot geen beroep wordt gedaan op mijn werknemersvaardigheden, maar taakgericht, nauwkeurig en precies werken werken. Mijn cv bevat voornamelijk ontwerp/computer werk, maar ik sta open voor ander intellectueel uitdagend werk. Max. 24-28 uur per week, ik werk nooit op woensdag.

  Reacties kunnen naar jbmajoor@xs4all.nl.

 • 17 januari 2020 Huiselijke dagbesteding Lees meer

  Bij gezinshuis Wadi aan de Leeuwerikstraat in Ermelo!

  Kleinschalige dagbesteding voor rust en ontwikkeling voor volwassenen met een verstandelijke beperking (en autisme). Van maandag t/m vrijdag.

  Aandacht voor balans tussen, inspanning (sportief of een klusje / boodschap doen) en ontspanning (spelen, muziek). Binnen en buiten zijn. Samen of zelfstandig wat doen.

  We willen deelnemen aan het “gewone” leven. Het idee is “zo gewoon mogelijk en bijzonder waar nodig”.

  Nieuwsgierig geworden? Neem voor meer informatie contact op met Bert & Wendy van gezinshuis Wadi via 0624417852 of via wadizorgt@gmail.com.

 • 13 januari 2020 Gespreksgroep voor vrouwen met autisme op basis van Vera Helleman Lees meer

  Gespreksgroep voor vrouwen met (een vermoeden van) autisme die zich, inclusief hun autisme, willen ontwikkelen en die willen nagaan wat de inzichten van Vera Helleman voor hen kunnen betekenen.

  Vera Helleman is non-dualiteits-filosoof en weet vanaf 2018 dat ze ook autisme heeft. Ze combineert haar inzichten uit de advaita/non-dualiteit met haar inzichten over wat emoties ons willen zeggen en haar drie fundamentele inzichten over autisme:
  1/ het (aan)voelend vermogen: hypersensitiviteit,
  2/ het ontbreken van een ik-referentie kader en
  3/ het natuurwetmatig denken.
  Voor meer over Vera Helleman kijk op: www.verahelleman.nl of www.emotieexpertisecentrum.nl.

  Het idee van de gespreksgroep is om met elkaar na te gaan wat we met deze inzichten kunnen.
  Hoe helpt en/of beperkt mijn sensitiviteit mij? Wat betekent mijn andere ik-referentie? Wanneer helpt mij dat en wanneer is dat lastig? Wanneer botst mijn natuurwetmatig denken met sociale regels? Kan ik hier wat mee om mijn leven vloeiender en gelijkmatiger te laten verlopen (als ik dat al zou willen)? We beperken ons niet tot de inzichten van Vera Helleman; iedere ervaring/inbreng is welkom en voor onderzoek/gesprek geschikt. Ons eigen leerproces staat voorop.

  Dit is nadrukkelijk geen cursus of training; we leren van en met elkaar.

  Er start een woensdag-ochtend groep: 10.00-12.00 uur. Bijeenkomsten vinden plaats om de twee/drie weken. Een groep bestaat uit maximaal 6 personen.
  START: woensdag 29 januari 2020, volgende data: 12 februari, 4 en 25 maart, 15 april, 6 en 27 mei, 17 juni.

  Blijkt dat er meerdere mensen zijn die overdag niet kunnen en die liever aan een avond-groep mee zouden doen, dan komt er ook een woensdag avond-groep: 19.30-21.30 uur.
  START: woensdag 22 januari 2020, volgende data: 19 februari, 11 maart, 1 en 22 april, 20 mei, 10 juni.

  Deelname aan een groep is kosteloos. Aanmelden kan via: opbeganegrond@gmail.com.
  Adres: Op begane grond, Zangvogelweg 43, 3815 DB Amersfoort. Contactpersoon: Jacqueline Hooijer.

  Voor alle vragen, opmerkingen en ideeën: mail naar opbeganegrond@gmail.com.

 • 13 januari 2020 Per direct begeleiding beschikbaar omgeving Eindhoven Lees meer

  Per direct inzetbaar voor een volwassene met de diagnose autisme. WMO ambulant begeleider. Omgeving Veldhoven, Waalre, Son en Breugel, Best, Geldrop en Nuenen.
  Bekijk mijn website of LinkedIn voor mijn werkervaring en werkwijze. Misschien tot snel.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Klunder
  Sociaal pedagogisch hulpverlener SKJ
  Consulent Seksuele gezondheid NVVS
  www.sanneklunder.nl

 • 10 december 2019 GO-AUTSIDE | training met paarden Lees meer

  Wil jij op een andere manier leren over jezelf? Wil jij in een kleine groep, in de buitenlucht en met behulp van paarden werken?

  GO-AUTSIDE is een programma speciaal opgesteld door én voor jongvolwassenen & volwassenen met autisme. Vijf maanden lang komen we één keer per maand bijeen. In deze vijf bijeenkomsten gaan we samen met elkaar en met paarden aan de slag op de Elza Hoeve in Leiden.

  Tijdens de training doorlopen we diverse thema’s rondom: communicatie, grenzen stellen, persoonlijke behoeften vs. sociale verplichtingen, inzetten van kwaliteiten, herkennen van valkuilen, omgaan met prikkels en balans.

  Als deelnemer krijg je voldoende ruimte voor eigen inbreng.

  Het leuke is dat we het programma samen hebben opgesteld met een ervaringsdeskundige. Zij zal ook met ons meedoen tijdens de training!

  In Maart starten wij een pilot groep. Wil jij daarbij zijn of je inschrijven als geïnteresseerde voor later?

  Stuur een mailtje voor meer informatie: info@equalcoaching.nl.

 • 10 december 2019 Gezocht: vrouwen/mannen met ASS met een Aziatische / islamitische achtergrond t.b.v. vriendschap Lees meer

  Hallo, ik ben een dertiger, een vrouw met een Aziatische achtergrond. Ik heb ASS en ook ADD. Ik heb behoefte aan contact met personen met ASS met een niet-Westerse ( Aziatische, islamitische) etniciteit. We zouden ervaringen kunnen delen, hoe gaan we om met een dergelijke gevoelige diagnose in onze culturele omgeving? In mijn Aziatische en islamitische omgeving is het een taboe onderwerp. Je hebt jezelf onbedoeld als ‘ongeschikt, gek, ‘ verklaard als je het vertelt over je autisme. Maar ook; hoe is het dan mogelijk, je komt ‘ontwikkeld’ over? Ik camoufleer en anticipeer nog best vaak en ik put de kennis uit mijn levenservaring. Ik ontwijk van jongs af aan mensen vanwege drukte die ik ervaar en de onduidelijkheden. In een Aziatische en of islamitische cultuur is zijn er meer zaken die taboe zijn en dingen op gevoel worden gedaan. Ik ervaar een mijnenveld in Aziatische en of islamitische omgevingen.

  Wellicht kunnen we leren van elkaar en kan er een vriendschap zich ontwikkelen te zijner tijd.

  Ik ben een wandelaar, spreker , denker, denken over het denken, en mijn leven min of meer toewijden aan mijn idealen. Ik heb dagbesteding en begeleiding. En opgeleid aan de universiteit. Ik woon in de regio Zuid-Holland. Een Einzelgänger met een hoofdletter. Het leven, onbepaald, staat nog altijd open en onbepaald voor ons allemaal. Ik probeer ook een ‘goede’ luisteraar te worden.

  E-mail me voor vragen, suggesties, ideeën: epiphyte.solid@gmail.com.

  Vriendelijke groeten,
  Epiphyte- >vrouw-dertiger-ontwikkelaar in ontwikkeling.

  * Epiphyten als planten hebben andere organismen en planten nodig voor hun ontwikkeling maar i.t.t. de parasitaire organismen verbruiken ze de hulpbronnen niet. Ze zijn wel aantrekkelijk voor parasieten.

 • 6 december 2019 Lieve, zorgzame, leuke tante gezocht Lees meer

  Lieve mensen van Nederland,

  Mijn naam is Bart. Ik ben 33 jaar oud. Heb een vorm van autisme en een lichte verstandelijke beperking. Ik heb geen ouders en geen familie meer. Ik voel me erg verdrietig, eenzaam en alleen. Ik doe ontzettend mijn best om mijn leven een beetje vorm te geven. Ik woon zelfstandig en het gaat best aardig. Mijn hobby’s zijn dinosaurussen verzamelen en het klimaat en het weer bestuderen. Ik omschrijf mezelf als een lieve, warme, eerlijke, gevoelige jongeman. Ik mis echter liefde en een vertrouwenspersoon om me heen. Ik zou het helemaal geweldig vinden als er iemand op mijn pad zou komen die een steuntje in de rug kan zijn. Graag in de vorm van een lieve, zorgzame tante. Je bent van harte welkom en wie weet krijgen we samen een leuk contact.

  Ik hoop op serieuze reacties. Die kun je mailen naar bartvandelaar@live.nl

   

 • 2 december 2019 Vrouwelijk maatje gezocht voor 27-jarige man met autisme Lees meer

  Mijn zoon van 27 jaar en op zichzelf wonend zoekt een maatje, het liefst een vrouwelijk maatje. Hij zit niet op Facebook of Instagram o.i.d. Hij houdt van fietsen, lego en computergames. Overdag werkt hij bij een Zorgkwekerij. Door zijn PDD-NOS is contact maken voor hem lastig. Hij heeft geen eigen vervoer, dus graag iemand in de omgeving Pijnacker (ZH) om eens af te spreken. Reacties kunnen naar friel@tele2.nl.

 • 22 november 2019 Contact met jongeren met autisme gezocht Lees meer

  Hallo, ik ben Ilse, een meisje van 15 jaar met autisme. Graag zou ik in contact komen met andere jongeren met autisme om mee te mailen, schrijven of andere leuke dingen mee te doen. Mijn hobby’s zijn koken, muziek luisteren, creatief bezig zijn, winkelen en wandelen. Zelf woon ik in dee omgeving van Assen. Lijkt het je leuk om met mij in contact te komen mail dan naar ilsearends04@gmail.com

 • 22 november 2019 Maatje gezocht! Lees meer

  Mijn naam is Marciano. Ik ben 28 jaar en woon in Leiden (Zuid-Holland).
  Ik ben op zoek naar een vrouwelijk maatje die met mij regelmatig op stap wil gaan. Hiermee bedoel ik een wandeling maken, een fietstochtje maken, een stad bezoeken, een museum wil bezoeken of gewoon iets heel anders wat het vrouwelijk maatje zelf gewoon heel erg leuk vind.

  Spreekt dit je aan dan hoop ik snel in contact met je te komen!

  Groetjes Marciano.

 • 22 november 2019 Gezocht: ouders/vertegenwoordigers voor wooninitiatief in Zeist Lees meer

  Wooninitiatief ‘Authentiek’ Zeist is een initiatief voor jongvolwassenen met autisme en een gemiddelde tot hogere intelligentie.

  Ik ben een ouder van een 20 jarige zoon met autisme en we staan nog open voor andere ouders/vertegenwoordigers die willen participeren in het opzetten van een kleinschalig ‘beschermd wonen project in de gemeente Zeist’.

  De toekomstige bewoners moeten de regie over hun leven in eigen handen willen nemen, hun eigen voordeur kunnen beheren, open staan voor begeleiding op maat en een eigen inkomen uit werk of uitkering hebben. We willen graag een groep vormen met bewoners die elkaars goede buur zijn en elkaar ook kunnen ondersteunen bijvoorbeeld op sociaal vlak.

  Momenteel hebben we al een groep ouders/vertegenwoordigers gevormd, maar we staan nog steeds open voor ouders/vertegenwoordigers die willen aanhaken. Voor het verder realiseren van dit initiatief zoeken we ouders/vertegenwoordigers die, in een actieve rol binnen het project, willen meedoen.

  Wonen:
  De gemeente Zeist heeft bereidheid getoond mee te willen denken in een dergelijk woonvorm. We zijn momenteel bezig met het zoeken naar een geschikte locatie.

  Zorg:
  In onze visie willen wij de zorg/begeleiding zelf inkopen volgens de WMO en WLZ gestelde eisen van ‘Beschermd wonen’.

  Belangrijke speerpunten voor alle deelnemers zijn:

  Bevorderen zelfredzaamheid
  Bieden van structuur
  Een eigen appartement
  Sociale contacten
  Winkels en andere voorzieningen in de buurt
  Positieve houding tav ontvangen ondersteuning

  Spreekt bovenstaande informatie u aan en wilt u meer informatie, mail of bel mij dan.

  Simone Engelmann, 06-44231713.

 • 18 november 2019 Stichting de Grasboom zoekt deelnemers nieuw op te zetten wooninitiatief voor ouderen met ASS (35+) Lees meer

  De Grasboom is een organisatie opgezet door ouders van jongvolwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum en een normale tot hoge intelligentie. Inmiddels zijn er in midden-Nederland 9 ouderinitiatieven gerealiseerd waar ruim 100 bewoners wonen die begeleiding krijgen op maat. Ieder project draait geheel zelfstandig onder de koepel van de Grasboom.

  De grasboom 35+ onderscheidt zich van de reeds bestaande initiatieven door zich te richten op volwassenen met ASS die een blijvende woonplek zoeken, met begeleiding die bij hen past.
  Tot nu toe bestaat er geen passende woonvorm, een plek waar ze zich veilig kunnen voelen, met begeleiding gericht op het behouden van vaardigheden en het voorkomen van verwaarlozing en vereenzaming.
  Gezien de leeftijd zijn er misschien geen ouders meer die mee kunnen helpen een initiatief op te zetten en draaiende te houden, dus zijn we genoodzaakt te zoeken naar andere mogelijkheden zoals familie of vrijwilligers en eventueel bewoners zelf.
  Gezamenlijk kijken we hoe een aantal zaken vorm gegeven kunnen worden, rekening houdend met het ouder worden van de bewoner en de daarbij behorende problematiek.

  De Stuurgroep Grasboom ASS 35+ is in mei 2018 opgericht, samengesteld uit ouders van verschillende Grasboom-projecten. Inmiddels zijn er een aantal bijeenkomsten geweest met belangstellenden. Daaruit zijn 3 werkgroepen geformeerd die hard bezig zijn e.e.a. vorm te geven en te zoeken naar passende locaties.
  We zijn nog op zoek naar medekandidaten die geïnteresseerd zijn en daarbij willen helpen.

  Voor aanmelden of meer informatie kun je een e-mail sturen naar 35plus@degrasboom.nl.

  Het is ook mogelijk telefonisch contact te hebben. Stuur in dat geval een e-mail met vermelding van je telefoonnummer, dan bellen we je.

  Zie ook onze websites:
  www.grasboom35plus.nl
  www.degrasboom.nl

 • 11 november 2019 Vrijwilliger gevraagd om mee te trainen voor de 4 daagse Lees meer

  Hoi,
  Ik ben Sandra Reijers en 35 jaar. Ik heb autisme/Asperger en een angsstooornis. Waardoor ik derealisatie. Die laatste word ik voor behandeld. Ik ben op zoek naar een wandelmaatje die het leuk vindt om mij mij eens in de week, of eens de twee weken mee wil lopen met een georganiseerde wandeling. Dit omdat ik in 2020 of 2021 de 4 daagse van Nijmegen wil lopen de 30 of 40 km en de 4 daagse van Apeldoorn 20 km. Echter ik heb niemand in mijn omgeving die het kan of wil.

  Wie vindt het leuk om met mij te lopen?
  Ikzelf heb autisme, en mijn IQ zit op rand normaal begaafdheid. Ik woon begeleid met 24 uurs begeleiding.
  Mijn interesses liggen op het gebied van media tv persoonlijkheden, natuur, fotografie, koken en reizen.

  Ik woon in de regio Landerd, bij Oss en Nijmegen. Voor interesse mail naar: Sandra.Reijers@hetnet.nl.

  Groetjes Sandra Reijers

 • 11 oktober 2019 Op zoek naar ouders van kinderen met autisme en mensen met autisme voor boek Lees meer

  Voor mijn derde boek in de maak ben ik op zoek naar ouders die een kind met autisme hebben en naar jongvolwassenen/volwassenen (18+) die zelf autisme hebben. Ik zou ontzettend graag met jullie in contact willen komen voor een (evt. anoniem) interview via de mail. Mocht je hier interesse in hebben en mij willen helpen, stuur een mail naar schelbergboeken@gmail.com met je verhaal en gegevens en dan neem ik contact met je op. Alvast bedankt!

 • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

  Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

  Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

 • 2 september 2019 Buddy gezocht voor Timo (11) in Utrecht Lees meer

  Welke jongen in de regio Utrecht zou af en toe willen afspreken met mijn licht autistische zoon Timo van 11? Timo heeft moeite om zijn woede te beheersen. Hij wil graag leren van een wat oudere jongen (14+) die dit al beter onder de knie heeft. Hoe kun je zorgen dat je niet van groen direct in het rood springt?

  Ik hoor het graag, als je dat zou willen of iemand kent die dat wil en kan. Graag een berichtje naar Nienke Nuyens, n_nuyens@hotmail.com.

 • 2 september 2019 Woonplek beschikbaar in Heeswijk-Dinther Lees meer

  Stichting Anders Wonen in Heeswijk-Dinther heeft een fijne woonplek beschikbaar voor een toekomstige bewoner/bewoonster.

  Een korte introductie: Stichting Anders Wonen is een kleinschalig wooninitiatief, woonachtig in de oude pastorie in Heeswijk-Dinther en voortgekomen uit een aantal ouders dat de zorg van hun kind anders wil dan in een reguliere zorginstelling. De bewoners wonen gezamenlijk in een mooi huis in het dorp van Heeswijk-Dinther. Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer en deelt de overige ruimten van het huis met elkaar. Belangrijk in dit huis is dat de setting zoveel mogelijk die van een gezin nabootst.

  Binnen ons huis werken dagelijks professionele coaches om waar nodig te ondersteunen. In onze woongroep streven we naar een warme sfeer, waarin veiligheid, vertrouwen en gezelligheid centrale thema’s zijn. Op deze manier ontstaat een klimaat waarin iedereen zich geaccepteerd voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

  De bewoners hebben allen een lichte beperking. Dit kan zijn een licht verstandelijke beperking, een vorm van autisme, of een aanverwante beperking.

  Onderstaand een korte schets van het profiel van een toekomstige bewoner van Stichting Anders Wonen:

  • De toekomstig bewoner is in bezit van een PGB
  • De toekomstig bewoner heeft een ZZP indicatie
  • De leeftijd van de toekomstig bewoner ligt ongeveer tussen de 18 en
  35 jaar
  • De toekomstig bewoner is in bezit van dagbesteding dan wel is
  bereid dagbesteding te gaan volgen
  • De toekomstig bewoner is niet bekend met agressie
  • De huidige bewoners zijn sportievelingen. Leuk als je daar affiniteit
  mee hebt. (maar hoeft niet hoor)

  Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten ? Bel of mail ons en we vertellen je graag onze visie. Of maak een afspraak en kom een keertje vrijblijvend kijken. Gezellig !

  Ben je op zoek naar een plek voor weekendopvang of dagopvang? Bij ons ben je ook hiervoor aan het juiste adres.

  Bel of mail gerust.

  Colinda Scheepstra, T 06-52563503
  Colinda.scheepstra@gmail.com

 • 20 juli 2019 NAR zoekt deelnemers onderzoek

  In Nederland hebben naar schatting 190.000 mensen een autismespectrumstoornis (ASS). We weten nog te weinig over de levensloop van mensen met autisme om hen optimaal te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Om deze reden is het Nederlands Autisme Register (NAR) opgericht. Het NAR is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en de Vrije Universiteit Amsterdam.

  Het doel van het NAR is om de levensloop van kinderen, adolescenten en volwassenen met autisme (en een verstandelijke beperking) voor langere tijd te volgen via online vragenlijsten. Daarnaast wil het NAR in samenwerking met de NVA opkomen voor de belangen van mensen met autisme – in al hun diversiteit. Meer informatie vindt u op www.nederlandsautismeregister.nl

  Wij zijn hard op zoek naar:

  • ouders van jonge kinderen met autisme of
  • vertegenwoordigers van mensen met autisme en een verstandelijke beperking of
  • mensen die geen autisme hebben en tot de controlegroep kunnen behoren.

   

  Lees meer

  Door de samenwerking tussen het NAR en de NVA is het mogelijk om aan de ene kant beter inzicht te krijgen in de omvang van de problemen bij deze doelgroep en aan de andere kant beter op te kunnen komen voor de belangen van mensen met autisme, zowel voor jong als oud. Samen kunnen we bouwen aan meer begrip en kansen voor kinderen en volwassenen met autisme.

  Deelnemers ontvangen ongeveer één keer per jaar een online vragenlijst. Per keer kan de deelnemer beslissen of hij/zij wil meedoen. Deelname aan het register is vrijwillig en gratis. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en opgeslagen in een beveiligd systeem.

  Meer info en aanmelden kan via www.nederlandsautismeregister.nl

 • 11 juli 2019 Vriendin gezocht in Leiden Lees meer

  Mijn naam is Raymond van Es. Ik ben 52 jaar en ik heb Asperger. Ik woon in Leiden. Ik leef van een WAJONG uitkering, maar ik ontplooi wel veel activiteiten. Zo ben ik hoofdredacteur van De Vrijdenker en ben ik vrijwilliger bij het Spinozahuis in Rijnsburg. Daarnaast organiseer ik regelmatig culturele activiteiten. Deze bestaan meestal uit een bezoek aan een museum.

  Ik heb veel talenten, een brede algemene ontwikkeling en belangstelling. Ik ben trouw en betrouwbaar. Veel geluk met relaties heb ik nooit gehad. Nadat ik vorig jaar een kortstondige relatie heb gehad met een vrouw met Asperger die bij mij in de PAS gespreksgroep zat, ben ik nu weer op zoek naar een nieuwe liefde.

  Ik ben dus op zoek naar een lieve vrouw voor een (LAT) relatie. Als je interesse hebt, dan kun je me mailen op raymondvanes@gmail.com

 • 11 juli 2019 Kinderen (8-14 jaar) gezocht voor onderzoek naar taalvermogens van kinderen met autisme Lees meer

  De Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar kinderen in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar die mee willen doen aan een grootschalig onderzoek naar de taalvermogens van kinderen met en zonder autismespectrumstoornissen (ASS). Het zou heel fijn zijn als u mee wilt doen!

  Waar gaat het onderzoek over?
  In dit taalonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt onderzocht hoe goed kinderen met en zonder ASS taal gebruiken en begrijpen. Verder wordt er gekeken op welke punten hun taalgebruik en taalbegrip samenhangt met andere mentale vaardigheden. Het onderzoek is geen taaltest waarvoor uw kind slaag of zakt. Integendeel, juist uit de spontane en natuurlijke taal van kinderen leren wij hoe hun taalverwerkingsproces verloopt.

  Waarom is dat belangrijk?
  Meer kennis over de taalontwikkeling is belangrijk, omdat het kan helpen om eventuele problemen al in een vroeg stadium te ontdekken. Door de taalproductie en het taalbegrip van kinderen met ASS te vergelijken met die van kinderen zonder ontwikkelingsproblemen kunnen we te weten komen wat de precieze verschillen zijn, en waar mogelijk problemen liggen. Daardoor kan in de toekomst in de hulpverlening of op school de aandacht gericht worden op die gebieden waar dat het meeste nodig is.

  Wat wordt er van u gevraagd?
  Het onderzoek zal bestaan uit twee sessies van elk ongeveer 3 uur. In de eerste sessie zal de onderzoeker bij u thuis komen, maar u mag natuurlijk ook naar het onderzoekslab op de universiteit komen als u dat prettiger vindt. We doen hier een aantal taakjes om onder andere sociale vaardigheden, algemene intelligentie en algemene taalvaardigheid te meten. In de tweede sessie zal u samen met uw kind naar het onderzoekslab op de universiteit komen. Hier zal uw kind een aantal taken doen achter de computer terwijl u vragenlijsten invult over de ontwikkeling van uw kind. Alle gegevens worden volstrekt anoniem verwerkt.

  Uw reiskosten worden vergoed en u krijgt een digitale cadeaubon twv €20,-

  Heel erg bedankt alvast!

  Drs. Iris Scholten
  Drs. Vera Hukkers
  Drs. Irene Mognon
  Prof. dr. Petra Hendriks
  Dr. Catharina Hartman
  Dr. Simone Sprenger

  Contact: L.I.Scholten@rug.nl
  Telefoon: 050 363 6683
  Aanmelden of meer informatie? Ga naar www.taalonderzoekautisme.nl