Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 21 september 2019 Mensen met autisme gezocht voor artikel over rijtest Lees meer

  Hallo! Ik schrijf een achtergrondartikel over het nut van de rijtest bij mensen met autisme, die hun rijbewijs willen halen. Je betaalt daar, samen met de medische keuring, veel geld voor. Ik zoek mensen met autisme die hier ervaring mee hebben.

  Het artikel wil ik daarnaast concreet maken voor de mensen met autisme die moeite hebben met lezen. Het idee: ik geef belangrijke zinnen een kleur, gebruik makkelijke, concrete woorden en voorkom beeldspraak en figuurlijke uitdrukkingen. Heb jij moeite met lezen of ken jij iemand die daar moeite mee heeft? Vind je dit een goed of slecht idee? Neem dan ook gerust contact met mij op.

 • 21 september 2019 Begeleider gezocht in Amsterdam voor 17-jarige jongen met ASS Lees meer

  Wij zijn dringend op zoek naar een goede begeleider voor onze zoon van 17 jaar, in Amsterdam. Het gaat om begeleiding thuis, met name het oefenen van taken op het gebied van zelfredzaamheid en communicatie. Onze zoon heeft diverse beperkingen, waaronder autisme en slechthorendheid en loopt sterk achter in zijn ontwikkeling.

  Weet je iemand met ervaring die gebarentaal kent of wil leren, horen we het graag.

 • 20 september 2019 Vrouw van 44 met ASS zoekt hulp en iemand om mee te praten Lees meer

  Hallo!

  Ik ben een vrouw van 44 en ik woon in Groningen. Ik ben nog nooit alleen geweest, dwz ik was of getrouwd, of had inwonende kinderen en sinds die de deur uit zijn heb ik weer een vriend. Ik wil ook echt niet alleen wonen, ik vind het leven doodeng en kom al mijn leven lang (van peuter af aan) zeer moeilijk de deur uit. Daardoor heb ik geen opleiding kunnen doen en ook werken lukte uiteindelijk niet echt, omdat ik vastliep, in paniek raakte en in de ziektewet terecht kwam.

  Nu ben ik dus 44 en ik kan niet meer! Ik zit in een relatie die niet echt past en die ik niet fijn vind, maar ik heb hem nodig, want hij is de enige bij wie ik ten alle tijden terecht kan als het niet meer trek. Hij beschermt mij tegen mezelf.

  Ik heb niemand om echt mee te praten en ik merk de laatste jaren dat ik mentaal hard achteruit ga: ik kan steeds minder en lijk steeds autistischer te worden. Ik begrijp dat dit maar symptomen zijn, maar ik moet wel iets aan m’n leven zien te verbeteren, alleen weet ik niet hoe.

  Wie herkent dit en heeft antwoorden? Waar haalt iemand als ik de juiste (en voor de rest van mijn leven) hulp? Op dit moment ben ik hard bezig via stichting MEE een PGB te krijgen, maar ik vind het lastig vind om iemand aan te nemen. Hoe zorg ik dat ze echt doen wat ik nodig heb en dat ze ook  jarenlang blijven en niet zomaar weer opstappen?

  Kan iemand me helpen? Alle advies en tips zijn welkom. Mail me op dorothea.meijer@gmail.com.

 • 20 september 2019 Woonruimte gezocht in de Krimpenerwaard Lees meer

  Voor onze zoon (19) met ASS zijn we op zoek naar woonruimte in de Krimpenerwaard. Hij wil graag zelfstandige woonruimte (met ambulante begeleiding) in een prikkelarme omgeving, liefst op een boerderij. Zijn financiën zijn nog beperkt, hij is wel altijd bereid om iets te doen; bijv. voor dieren zorgen. Hij doet de hoveniersopleiding en werkt daarnaast 3 dagen. In zijn vrije tijd klust hij graag en is veel met paarden/ pony’s van een bekende bezig.

  Reacties graag mailen naar: mailhrj@gmail.com

 • 16 september 2019 Dagbesteding/ PGB buddy gezocht Lees meer

  Ik zoek iemand (m/v) die voor 2-4 uur per week mijn cliënte kan begeleiden met vergoeding vanuit PGB dagbesteding. Het betreft voornamelijk activiteiten buiten de deur, zoals sporten en het ondernemen van culturele activiteiten. Het betreft een dame met hoog-functionerend autisme van 42 die woont in Amsterdam. Het is handig dat je een auto hebt en een redelijk flexibele agenda. Ook wordt kennis van en affiniteit met autisme op prijs gesteld. We zoeken een stabiele persoon, die het leuk vindt om er met haar op uit te gaan. Je bent bereid om een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen en voor minimaal 1 jaar beschikbaar te zijn.

 • 16 september 2019 Gezocht: Lego voor zoon met autisme Lees meer

  Mijn zoon van 20 wil graag weer aan Lego beginnen. Hij heeft paar jaar gehad dat hij niet meer wist wat hij wilde en al zijn interesses kwijt was. Opeens was het er weer: Lego. Hij  weet pas sinds zijn 16e dat hij autistisch is maar wil het niet accepteren. Hierdoor loopt hij vaak tegen muren op. Vandaar deze oproep.
  Aangezien Lego megaduur is wil ik vragen hoe ik aan Lego kan komen? Zijn er mensen die ervan af willen en mijn zoon er een plezier mee willen doen, of weet iemand een andere oplossing? Mijn zoons naam is Junior, hij is 20 jaar en wil hem heel graag helpen.

  Reacties kun je mailen naar carolagietelink@hotmail.com

 • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

  Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

  Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

 • 16 september 2019 Gezocht: deelnemers voor pilot 'Levensloopbegeleiding voor mensen met autisme'

   

   

  Lees meer

  Voor een pilot zoeken we mensen met een officiële diagnose autisme die problemen ervaren en behoefte hebben aan levensloopbegeleiding. NB: Deze oproep geldt uitsluitend voor inwoners uit de regio Apeldoorn en Den Haag.

  We zoeken mensen met een officiële diagnose autisme (van jong tot oud) die problemen ervaren en behoefte hebben aan levensloopbegeleiding.

  Deelname aan deze pilot betekent dat je zelf een levensloopbegeleider mag kiezen (een professional of iemand uit je netwerk). Deze persoon mag jou de komende jaren begeleiden op alle vlakken die belangrijk voor je zijn (zorg, onderwijs, wonen, werken, vervoer, relaties, enz.). De levensloopbegeleiding kost je niets, want jouw levensloopbegeleider wordt vanuit de pilot betaald. Deelname betekent wél dat je ook deelneemt aan onderzoek. Daarvoor heb je af en toe een interview, een enquête of word je gevraagd om (financiële) gegevens.

  Niet iedereen kan meedoen: er zal een selectie plaatsvinden. Als je je interesse kenbaar maakt, laten we je weten hoe dit proces gaat. Je hebt tot uiterlijk 24 september tijd om je interesse kenbaar te maken en daarna weet je binnen enkele weken of je kan meedoen.

  Geïnteresseerd? Meld je dan hier aan!

 • 13 september 2019 Mooie woon-werkplek aangeboden in Drenthe Lees meer

  In een voormalige kloostervilla komt een ruim appartement met douche en wc vrij.
  24 uurs zorg van een klein hecht professioneel team en elke dag onder begeleiding koken, dagactiviteiten (atelier, dierenverzorging en houtwerkplaats), sporten en vrije tijdsactiviteiten.
  Biologisch en bewust eigenwijs leven!
  Een fijn thuis!
  Interesse? Mail naar info@huizehenricus.nl

 • 10 september 2019 Kleinschalige woonplek gezocht in rustige omgeving voor zoon met ASS en LVB Lees meer

  In verband met de sluiting van zijn huidige BW (voorjaar 2020) zijn wij op zoek naar een kleinschalige woonplek voor onze zoon van 34 jaar. Hij heeft een licht verstandelijke beperking en ASS. Zijn CIZ indicatie is VG 06.
  Onze voorkeur gaat uit naar de regio van Sliedrecht in verband met zijn werk.

  Reacties kun je mailen naar fam.g.laheij@gmail.com

 • 9 september 2019 Vrouw (40) met ASS zoekt mensen met ASS die een angststoornis hebben Lees meer

  Hallo,

  Ik heb onlangs de diagnose ASS gekregen en ik heb een angststoornis. Ik ga snel situaties vermijden als ik de mensen om me heen niet kan “lezen”. Ik maak me snel druk over wat anderen van me vinden en vermijd die mensen liever. Ik bevind me het liefst in een veilige omgeving, maar als daarin bijvoorbeeld een conflict ontstaat dan durf ik niet meer naar die omgeving te gaan, wat veel stress oplevert. Ik slik er medicatie voor, maar het blijft lastig.

  Herkenbaar? Hoe ga jij hiermee om? Ik hoor graag van je… Reacties kun je mailen naar silviazijlstra@live.nl

 • 9 september 2019 Begeleider gezocht voor zoon (15) Lees meer

  Ben jij flexibel, vind je het geen probleem om eens te blijven slapen, ben je positief, oplossingsgericht en ondernemend ingesteld? Heb je een auto en veel kennis van autisme? Heb je misschien de ‘Geef me de 5 cursus’ gedaan? 

  Dan ben jij de begeleider die we zoeken voor onze zoon. Hij is 15 jaar, heeft klassiek autisme en raakt snel in de stress door onduidelijkheid. Hij is heel goed in spelletjes spelen, ballen, muziek maken, zwemmen, klimmen, schommelen en fietsen (duofiets). We wonen in de omgeving Nijmegen.

  Reacties kun je mailen naar C. Huisintveld, idikos@hotmail.nl

 • 9 september 2019 Woonruimte gezocht voor onze zoon met autisme en VB (16) rond Eindhoven Lees meer

  Mijn naam is Philippe Doomernik. Ik ben 16 jaar oud en woon sinds oktober 2018 bij Pluryn in Groesbeek, woongroep “De Waag links” (Vg7 indicatie met vervoer). Dit is voor mij inmiddels de 9e woongroep in 5 jaar. Vroeger woonde ik met papa samen, maar vanwege mijn ‘onhandigheden’ (ik heb een IQ van 52, ben autistisch, heb ADHD, veel gedragsproblemen en functioneer op het niveau van een 2,5 jarige) heeft mijn vader destijds besloten professionele hulp in te schakelen voor mij. Hij wilde voor mij namelijk de juiste professionele hulp, zodat ik een zo normaal mogelijk leven kan leiden.

  Bij Gastenhof in Simpelveld hebben ze mij toen 16 weken lang geobserveerd, waarna ik op een woongroep in Urmond geplaatst werd. Hier werd ik iedere dag meerdere keren gefixeerd. Soms wel 6 keer per dag. Ondanks dat ik mijzelf niet zelfstandig kan verzorgen, werd ik hier door de begeleiding van de groep niet bij geholpen. Hierdoor stonk ik, en waren mijn tanden helemaal geel. Mijn kamer was zo vies, dat er zelfs kakkerlakken door mijn bed liepen. Toen mijn papa en (cadeau)mama hier achter kwamen, hebben zij geprobeerd dit op te lossen met de groepsleiding. Toen dit niet lukte, hebben ze mij op een andere woongroep kunnen plaatsen. Deze was ook bij Gastenhof, maar dan in Simpelveld. Hier was het wel iets beter, maar nog altijd kreeg ik niet de goede zorg, ondersteuning en behandeling die ik nodig heb. Gelukkig heb ik ook een leuke herinnering aan Gastenhof; hier heb ik keihard getraind, om uiteindelijk de Mont Ventoux op te fietsen. Dit was een project, dat mede mogelijk gemaakt werd door Koraalgroep.

  Mijn papa en mama hebben toen een plek gevonden in de buurt van thuis bij Lunetzorg in Eindhoven. Dit was een nieuwe woongroep, speciaal voor jeugdigen zoals ik. Wat waren mijn ouders en ik blij, dat ik hier terecht was gekomen. Ik werd bijna niet meer gefixeerd, werd goed geholpen bij mijn persoonlijke verzorging en had het daar heel erg leuk en gezellig. Na 3 maanden moesten mijn vader en moeder op de groep komen om te praten…

  Doelgroep gewijzigd

  Helaas werd de doelgroep van de woongroep door Lunetzorg gewijzigd, waardoor Ik er niet meer paste. Papa en mama mochten kiezen tussen een crisisplek of een plek op een andere woongroep. Bij deze woongroep beloofde ze, dat er géén flexwerkers zouden werken, dat er een vast team (helemaal op elkaar ingewerkt) zat en dat deze groep helemaal was ingericht voor jeugdigen die dezelfde problematieken hebben als ik. Uiteraard kozen mijn papa en mama voor deze woongroep in Duizel. Helaas bleken alle beloftes niet waar te zijn en kreeg ik wederom niet de juiste zorg.

  Door alles wat mij overkomen was, lukte het thuis bij papa en mama helemaal niet en werd ik agressief naar mama. Niet omdat ik boos op haar ben, maar omdat ik het kwijt moet en zij er altijd voor mij is. Vanwege mijn frustraties, problematieken enerzijds en mijn agressiviteit en fysieke kracht (als professionele hulpverlening mij moet fixeren, zijn daar tussen de 2 en 4 volwassenen voor nodig) anderzijds, kon de veiligheid van de mensen waar ik zielsveel van hou, niet langer veilig.

  Crisisplek

  Papa en mama hebben toen een crisisplek voor mij kunnen regelen bij Dichterbij in Ottersum. Doordat ik hier woonde op basis van ‘crisis’, werd er géén behandeling en wederom geen school ingezet. Ook woonde ik hier tussen andere mensen, die al volwassen waren. Hierdoor deden ze geen leuke dingen met mij, die bij mijn leeftijd paste.

  Door de dingen die ik thuis gedaan had, was ik bang. Ik was bang, dat papa en mama niet meer van mij hielden. Hierdoor was ik zo gespannen, dat als ik naar huis kwam, ik het iedere keer weer verknalde. Papa en mama hebben geprobeerd om bij Dichterbij hulp voor mij te regelen, zodat ik leerde om hiermee om te gaan. Helaas heeft Dichterbij hier nooit iets mee gedaan. Na ongeveer één jaar, ben ik verhuisd naar een andere woongroep bij Dichterbij. Dit was een woonhuis waar ik samen met 6 andere jeugdigen en begeleiding woonde. Deze woongroep was nieuw. Er was geen budget om leuke dingen te doen. Ik voelde me daar absoluut niet fijn, kon ook niet meer gaan trainen voor de Mont Ventoux. Gelukkig gingen we wel eens naar de speeltuin aan de andere kant van de wijk. Papa en mama hebben toen een andere woongroep gezocht en binnen één maand kon ik gaan wonen, waar ik nu woon, op een woongroep bij Pluryn in Groesbeek, De Waag links.

  Ook Pluryn heeft papa en mama beloftes gedaan. Natuurlijk wilden zij dat ik geholpen word bij mijn persoonlijke hygiëne en mijn problematieken, maar zij wilden ook, dat ik passende activiteiten kon hebben. Ook mocht ik weer gaan fietsen voor de Mont Ventoux. Inmiddels woon ik al weer bijna een jaar bij Pluryn en tot nu toe hebben ook zij geen enkele afspraak waargemaakt… Ze hebben mij vergeten op te geven voor deelname aan de Mont Ventoux, waardoor mijn droom in duigen viel.

  Streng

  Papa en mama zijn heel streng voor mij. Dit vinden ze niet leuk, maar dat heb ik nodig om het goed gedrag te laten zien. Ik voel me dan ook veel rustiger, omdat ik weet wat ik moet doen. Streng zijn werkt dus in mijn voordeel, als het kan dan doen mijn papa en mama lekker gek met mij, maar stoppen dit op tijd, anders raak ik overprikkeld. Begeleiding moet mij eerst heel goed kennen, voordat ik met ze kan ‘dollen’ en dit goed kan afsluiten…

  Ik voel me nu ook vaak een beetje raar. Pubergedrag noemen papa en mama dat in combinatie met (gedragsproblematiek). Met liegen kan ik de begeleiding en mijn papa en mama tegen elkaar uitspelen en dingen naar mijn hand zetten. Daarom checken papa en mama alles bij de groepsleiding, door het telefoonmoment de telefoon door mij over te laten dragen aan de groepsleiding en bespreken zij de dingen. Papa en mama willen dan graag dat de waarheid boven tafel komt en dat we een goede oplossing vinden. Helaas voor papa en mama weten de meeste groepsleiding niet wat de afspraken zijn. Hierdoor raken ze de draad kwijt, omdat er elke dag wel een flexwerker is die mij niet kent. Ik zie zelf niet in, dat de groepsleiding mij daardoor overschat en mijn problemen alleen maar groter worden.

  Grote rommel

  Sinds een tijdje plas ik weer in mijn bed. Hier schaam ik mij voor en zeg dat dan ook niet tegen de leiding. Toen papa en mama mij een paar keer als verrassing kwamen bezoeken, zagen ze mijn beddengoed vol met urinevlekken zitten. Dit hebben ze de eerste keer gezegd tegen de groepsleiding en zij zouden mijn bed verschonen. Mama kon dat niet zelf doen want alle 3 mijn ‘bedsets’ waren spoorloos. Desondanks heb ik toch nog een nacht in een vies bed moeten slapen.

  Samen met de begeleiding had ik papa en mama wijs gemaakt, dat ik mijn was gedaan had en mijn kamer schoon was. Volgens papa en mama was het een grote rommel en was het smerig. Zij hebben foto’s gemaakt en mijn kamer opgeruimd. Toen ze later vertrokken, hadden ze 5 vuilniszakken met rommel van mijn kamer gehaald. Ja mijn mama is dan rigoureus en houd grote opruiming, ik vind dat niet leuk! Maar als ik daarna op mijn kamer rust moment heb, kan ik wel weer rustig een dvdtje kijken, of wat knutselen. Alles ligt dan weer netjes op zijn plaats en kan ik alles weer vinden, dat heb ik nodig maar wil ik niet graag toegeven.

  School

  Op dit moment ga ik naar de Werkenrode school, deze zit in hetzelfde gebouw, dit is erg fijn. Mijn meester heeft nu veel contact hebben met mijn Mama, want ze merken beide dat de overdracht van de groep naar school niet soepel verloopt. Op school is de werkdruk enorm hoog, daarom wordt er regelmatig een alternatief programma aangeboden. De leerkrachten gebruiken deze tijd om te proberen te zoeken naar een structurele oplossing. Dat is natuurlijk goed, maar ik wil daar geen last van hebben. Ik vind school erg leuk, we gaan nu kijken wat ik later voor dagbesteding kan gaan doen.

  Natuurlijk is bovenstaande niet door Philippe zelf geschreven, maar door ons als ouders. Philippe kan namelijk niet voor zichzelf opkomen en zorgen en lezen/schrijven is moeizaam.

  Lijdzaam toezien

  Als ouders van Philippe moeten wij lijdzaam toezien, hoe het zorgkantoor enorme bedragen betaalt aan zorgorganisaties voor passende zorg voor Philippe, terwijl Philippe tot op de dag van vandaag op z’n minst niet de juiste zorg geboden word. Om niet te spreken van mensonterende situaties. Uiteraard hebben we vele gesprekken gevoerd met zijn persoonlijk begeleiders, schaduw pb’er, gedragswetenschap en maatschappelijk werk, die vele beloftes doen. Helaas komt er weinig van terecht. Wij geven elk gesprek ook heel duidelijk aan: ‘laat weten als iets niet kan’. Op onze wensen word dan duidelijk aangegeven, dat deze reëel zijn, binnen hun visie passen en dat deze uitgevoerd moeten kunnen worden (Behandeling, persoonlijke verzorging, gezond eten, sporten, opgeruimde schone kamer, positieve benadering naar ouders).

  Uiteraard hebben wij dit alles uitvoerig besproken met de medewerkster van het sociaal team in onze gemeente, en onze contactpersoon bij Veilig Thuis. Ondanks dat zij onze visie delen en hun uitvoerige research naar mogelijkheden, kunnen ook zij geen uitkomst bieden, waardoor wij tegen dichte deuren aanlopen. Ook het Zorgkantoor hebben wij geconfronteerd met onze bevindingen, maar die houdt zich niet bezig met het juist uitvoeren van goede zorg.

  Zorgorganisatie

  Werkt u bij een zorgorganisatie in een straal van +/-50km rondom Eindhoven die wel de zorg kan geven die Philippe nodig heeft, dan komen wij graag met u in contact. Stuurt u mijn mama een mailtje? Dat kan naar dewicoolen@hotmail.com

  Namens Philippe Doomernik,

  Bart Doomernik
  Dewi Coolen

 • 2 september 2019 Buddy gezocht voor Timo (11) in Utrecht Lees meer

  Welke jongen in de regio Utrecht zou af en toe willen afspreken met mijn licht autistische zoon Timo van 11? Timo heeft moeite om zijn woede te beheersen. Hij wil graag leren van een wat oudere jongen (14+) die dit al beter onder de knie heeft. Hoe kun je zorgen dat je niet van groen direct in het rood springt?

  Ik hoor het graag, als je dat zou willen of iemand kent die dat wil en kan. Graag een berichtje naar Nienke Nuyens, n_nuyens@hotmail.com.

 • 2 september 2019 Rustige woonruimte gezocht voor Master student TU Delft Lees meer

  Voor mijn zoon (24 jaar) met lichte autistische trekken zoek ik met spoed rustige kleinschalige woonruimte, niet in een grote flat. Hij heeft zelfstandig gewoond in een andere stad tijdens zijn Bachelorstudie.

  Voor zijn Master aan de TU Delft heeft hij woonruimte nodig. Reacties kun je mailen naar stilstaanbijverdergaan@gmail.com

 • 2 september 2019 Nieuwe mensen ontmoeten in Alphen/Leiden Lees meer

  Hallo,

  Mijn naam is Anouk, ik ben 22 jaar en woon in Alphen a/d Rijn. Ik zou het leuk vinden om nieuwe mensen (tussen de 20-30 jaar) te leren kennen in de omgeving van Alphen/Leiden. Ik vind het leuk om uit eten te gaan of ergens te lunchen/borrelen, of een filmpje te pakken. Natuurlijk sta ik ook open voor andere activiteiten!

  Interesse? Stuur dan een mailtje naar: anouk1996x@gmail.com

 • 2 september 2019 Bijbaan advies gevraagd voor zoon (15) Lees meer

  Ik ben op zoek naar een bijbaan voor mijn zoon van 15 jaar met autisme.

  In een winkel werken is voor hem niet haalbaar. Hebben jullie nog andere ideeën?

  Mail dan naar hauczingera@hotmail.com

 • 2 september 2019 Deelnemers gezocht voor kleinschalig woonproject in Assen voor mensen met ASS en verstandelijke beperking Lees meer

  Wij zoeken ouders of verwanten van mensen met autisme en een verstandelijke beperking voor het oprichten van een kleinschalig (4 tot 5 bewoners) coöperatief woonproject. We zoeken  mensen die mede gestalte willen geven aan een kleine, veilige en warme woongroep voor hun zoon, dochter, broer of zus. Een woongroep waar de bewoners zichzelf mogen en kunnen zijn.
  Een woongroep waar de relatie van de begeleiders met de deelnemers centraal staat en gericht is op erkenning, waardering, mogelijkheden en een passende ontwikkeling. Die betrokken zijn bij het beleid en de uitvoering van het wonen en de zorg.

  Uitgangspunt is “eigen regie”, dus dat deelnemers op basis van PGB participeren in de zorg en dat verwanten of vertegenwoordigers namens hen betrokken zijn bij het beleid en de uitvoering van het wonen en de zorg.
  Voor meer informatie, zie onze website: www.stbg.nl

 • 2 september 2019 Woonplek beschikbaar in Heeswijk-Dinther Lees meer

  Stichting Anders Wonen in Heeswijk-Dinther heeft een fijne woonplek beschikbaar voor een toekomstige bewoner/bewoonster.

  Een korte introductie: Stichting Anders Wonen is een kleinschalig wooninitiatief, woonachtig in de oude pastorie in Heeswijk-Dinther en voortgekomen uit een aantal ouders dat de zorg van hun kind anders wil dan in een reguliere zorginstelling. De bewoners wonen gezamenlijk in een mooi huis in het dorp van Heeswijk-Dinther. Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer en deelt de overige ruimten van het huis met elkaar. Belangrijk in dit huis is dat de setting zoveel mogelijk die van een gezin nabootst.

  Binnen ons huis werken dagelijks professionele coaches om waar nodig te ondersteunen. In onze woongroep streven we naar een warme sfeer, waarin veiligheid, vertrouwen en gezelligheid centrale thema’s zijn. Op deze manier ontstaat een klimaat waarin iedereen zich geaccepteerd voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

  De bewoners hebben allen een lichte beperking. Dit kan zijn een licht verstandelijke beperking, een vorm van autisme, of een aanverwante beperking.

  Onderstaand een korte schets van het profiel van een toekomstige bewoner van Stichting Anders Wonen:

  • De toekomstig bewoner is in bezit van een PGB
  • De toekomstig bewoner heeft een ZZP indicatie
  • De leeftijd van de toekomstig bewoner ligt ongeveer tussen de 18 en
  35 jaar
  • De toekomstig bewoner is in bezit van dagbesteding dan wel is
  bereid dagbesteding te gaan volgen
  • De toekomstig bewoner is niet bekend met agressie
  • De huidige bewoners zijn sportievelingen. Leuk als je daar affiniteit
  mee hebt. (maar hoeft niet hoor)

  Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten ? Bel of mail ons en we vertellen je graag onze visie. Of maak een afspraak en kom een keertje vrijblijvend kijken. Gezellig !

  Ben je op zoek naar een plek voor weekendopvang of dagopvang? Bij ons ben je ook hiervoor aan het juiste adres.

  Bel of mail gerust.

  Colinda Scheepstra, T 06-52563503
  Colinda.scheepstra@gmail.com

 • 2 september 2019 Vrouw (57) met late ASS diagnose zoekt vrouwen omgeving Wageningen voor praatgroep Lees meer

  Ik ben aan het bekijken of er in de omgeving van Wageningen oudere vrouwen met een late diagnose ASS (vanaf 40 jaar) interesse hebben in het vormen van een praatgroep. Daarin kunnen we tips uitwisselen over het zich staande houden in de maatschappij en het omgaan met ASS op andere gebieden. Dit geeft ons inzicht in ons veranderde zelfbeeld en hoe op de been te blijven in ons werk en in de maatschappij.
  Misschien is het leuk om bijvoorbeeld één keer in de maand bij elkaar te komen en een specifiek onderwerp te bespreken (van tevoren bekend) onder leiding van een deskundige die aan mij aangaf hier wel oren naar te hebben om dit op te zetten.

  Het wordt geen therapiegroep. Begrip naar elkaar en ondersteuning is heel belangrijk, maar de bedoeling is om meer inzicht te krijgen in je eigen ASS belevingswereld en handvatten om je beter staande te kunnen houden in de ‘normale’ wereld.

  Een dergelijke groep is er niet in Wageningen e.o. Leeftijd vanaf 45 jaar.

  Interesse? Reacties kun je mailen naar tinekemolenaar@tiscali.nl

 • 2 september 2019 Gezocht pretparkmaatje voor zoon (15) Lees meer

  Voor mijn zoon Dirk (14+) zoek ik een pretparkmaatje. Dirk is bijna 15 jaar, heeft PDD-NOS en houdt erg van pretparken. Hij woont in Zuidoost-Brabant, vlakbij Toverland. Hij zoekt een maatje/leeftijdsgenoot (met abonnement) om samen regelmatig naar Toverland te gaan.

  Reacties graag naar j.bell@ursula.nl

 • 2 september 2019 Ambulante woning gezocht voor man (26) Lees meer

  Hallo,

  Ik zoek een ambulante woning. Ik ben 26 jaar en heb een uitkering. Ik doe vrijwilligerswerk in Boskoop. Daar heb ik het erg naar mijn zin.

  Reacties kun je mailen naar James, via james181992@live.nl

 • 2 september 2019 Moeder zoekt contact met andere ouders over bemoeienis jeugdzorg Lees meer

  Hallo, ik ben de (nu) alleenstaande moeder van Charlotte (8 jaar), diagnose midden klassiek autisme met licht zwakke mentale beperking en Adrian (6 jaar), diagnose pdd nos. Ik ben onlangs gescheiden van hun vader, bij wie ik Asperger vermoed en waarmee de samenleving onmogelijk werd vanwege andere relatieproblemen. Ik ben zo dom geweest om hulp in te roepen van het buurtteam op advies van mijn dokter.

  Nu strijd ik sinds meer dan een jaar tegen Jeugdzorg die A mijn dochter wil(de) plaatsen B mijn zoon, die ik zo dom was om “vrijwillig” te laten plaatsen, constant redenen vindt om niet terug te plaatsen bij míj, maar wél bij zijn vader, die dus ook vermoedelijk Asperger hééft. Mijn oproep: ik zou heel graag in contact komen met andere ouders/vaders/moeders die ook slachtoffers zijn van de bemoeienis van Jeugdzorg met hun autistische kind(eren), en hoe zij hiervan af kwamen (juridisch). Ik strijd sinds zo veel tijd bijna alleen (ik ben Française, mijn familie helpt veel maar zij zijn in (Zuid) Frankrijjk en ik zoek steun/advies/contact met andere ouders.

  Eventueel ook buitenlandse gezinnen in Nederland, waar Jeugdzorg ook het contact van de autistische kinderen met hun grootouders in het buitenland beperkte onder het mom van “buiten zijn routine “& ” onwennig terug in pleeggezin”, wat tegen alle wetten&conventies van de rechten van het kind is. Ik hoop lotgenoten te vinden omdat -hoewel ik heel veel gesteund word door vrienden- ik bang ben om mijn strijd tegen JeugdZorg te verliezen.

  Reacties kun je mailen naar Helena, via elenita@planet.nl

 • 12 augustus 2019 Man met Asperger (52) zoekt vriendin Lees meer

  Ik ben een leuke, interessante man met Asperger. Ik ben 52 en woon in Leiden. Ik heb filosofie gestudeerd en ben hoofdredacteur van De Vrijdenker. Verder ben ik vrijwilliger bij het Spinozahuis en organiseer ik culturele activiteiten. Ik heb veel bezigheden en interesses en heb best een leuk leven. Ik zou dit leven echter graag willen delen met een leuke vriendin. Ik zoek een leuke, lieve vrouw die in ieder geval weet wat het is om te leven met autisme.

  Reacties kun je mailen naar raymondvanes@gmail.com

 • 12 augustus 2019 Incidenteel plaats vrij voor begeleid wonen Lees meer

  Incidenteel is er een plaats vrij bij De Parel Sprundel, een ouderinitiatief voor (jong-)volwassenen (ca. 18 tot 40 jaar) met een autisme spectrum stoornis en een verstandelijke beperking. Indicatie WLZ VG-04 of VG-06.
  Als u belangstelling hebt voor wonen bij De Parel, nu of in de toekomst, raken wij graag met u in gesprek.

  Interesse? mail dan naar dimphy.rijpers@home.nl

 • 12 augustus 2019 Vrienden gezocht voor zoon (14) in Purmerend Lees meer

  Hallo allemaal, ik ben Shirley, moeder van Michon van 14 jaar jong. Michon heeft behoefte aan contacten met leeftijdsgenoten. Hij durft niet naar een club of vereniging waardoor het moeilijk is om aansluiting te vinden. Michon zit te ver op school om met andere jongeren te kunnen afspreken.

  Ik ben daarom op zoek naar andere jongeren die ook behoefte hebben aan een vriend. Wij wonen in Purmerend.

  Reacties kun je mailen naar shirleypeet@live.nl

 • 5 augustus 2019 Jongen (20) zoekt vriend(in) in de omgeving van Veenendaal/Ede Lees meer

  Hoi ik ben Ronald 20 jaar, Ik woon in Bennekom.
  Ik ben op zoek naar iemand, die het leuk vind om met mij
  te gamen, zwemmen, vissen of gezellig een terrasje te pakken.
  Maar wil ook graag nieuwe dingen ondernemen.
  Wel graag iemand van ongeveer dezelfde leeftijd.

  ronaldvdweerd@gmail.com

 • 5 augustus 2019 Trainingsmaatje fitness gezocht in Amsterdam (Basic Fit) Lees meer

  Ik zoek een trainingsmaatje om samen mee te sporten voor motivatie en gezelschap om mijn conditie op peil te houden en om meer spieren te krijgen ofwel te behouden.

  Ik ben een man van in de 40, zie er jonger uit, redelijk sportief en altijd wel in beweging, hou van gezond leven en eten. Mijn autisme zie je niet aan de buitenkant, wat veel voordelen biedt maar daarentegen is het er wel en een bezoek aan de sportschool kan juist zorgen voor een negatieve spanning en dat is echt zonde, maar ik hoop met een trainingsmaatje dit onder controle te krijgen.

  Ik sport bij Basic Fit in Amsterdam en het zou leuk zijn om minimaal 2 keer in de week met jou krachttraining/fitness te doen.

  Met veel genoegen kijk ik uit naar jouw reactie, sportieve groet, Patrique

  Reacties kun je mailen naar patrique_020@outlook.com

 • 5 augustus 2019 Mensen ontmoeten in Leiden 20-30 jaar Lees meer

  Hi!
  Ik ben Valerie, 24 jaar en woon in Leiden. Het lijkt me leuk om nieuwe mensen te ontmoeten in Leiden,  in de leeftijd tussen de 20-30 jaar.
  Misschien kunnen we een keer wat organiseren met een groep om iets te drinken of iets te ondernemen, zoals wandelen.
  Lijkt het jou wat om mee te doen? Stuur mij dan een mailtje 🙂
  Groetjes, Valerie
  Mail: valerieroos2@gmail.com

 • 5 augustus 2019 interesse-peiling wooninitiatief Sellingen Lees meer

  Voor een nieuw wooninitiatief in Sellingen zijn wij op zoek naar bewoners die geïnteresseerd zijn om te wonen in een zeer ruime voormalige boerderij. Het beschermd wonen huis is primair bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking die in het kader van de Wet Langdurige Zorg een woonplek met zorg behoeven. De woning heeft een inwonend zorg-echtpaar en heeft plaats voor maximaal 6 bewoners. Dagbesteding op eigen locatie is mogelijk.

  Voor meer informatie: edamstra@huizebuitenlust.nl/0616402766

 • 5 augustus 2019 Beschermd/begeleid wonen in Glimmen Lees meer

  In Huize Buitenlust wonen volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Inwonend is een echtpaar met ervaring in begeleid wonen voor mensen met een verstandelijkebeperking. Het echtpaar zorgt voor continuïteit in zorg en wonen. De woning is een ruime verbouwde boerderij waarin plaats is voor maximaal 6 bewoners.
  Door de kleinschaligheid en het klein aantal begeleiders creëren wij een stabiele en rustige woon- en werkplek waar prikkelgevoelige bewoners goed tot hun recht komen.

  HUIZE BUITENLUST
  Het wooninitiatief is opgezet als een kleinschalige woonvorm voor bewoners met een verstandelijke beperking waarbij de zorg voor een groot deel wordt verzorgd door het inwonende zorgechtpaar.
  In deze opzet is er ruimte voor een meer individuele begeleiding van de cliënten, kunnen ze in een landelijke omgeving mede zorg dragen voor het welzijn van zichzelf, hun omgeving, de aanwezige
  dieren en de andere bewoners. Onze filosofie is dat door een familiaire, rustige omgeving met veel aandacht voor de individuele bewoners er een beter perspectief is op persoonlijke ontwikkeling. Dit zal onder andere gericht zijn op het vergroten van de zelfstandigheid/zelfredzaamheid van de bewoners en het ontwikkelen van de kwaliteit van de sociale interactie.
  De doelgroep bestaat vooral uit mensen die een verstandelijke beperking hebben (categorie 3VG, 4VG, 5VG, 6VG wet langdurige zorg).

  Meer informatie: edamstra@huizebuitenlust.nl/0616402766

 • 5 augustus 2019 Woonruimte gezocht in Nijmegen Lees meer

  Ik ben op zoek naar een kamer in Nijmegen in een rustige woonomgeving. Ik vind het gezellig om samen te eten of soms iets te ondernemen. Ik ben geen uitgaanstype. Huis moet rookvrij zijn.
  Ik studeer aan de Radboud Universiteit en ben 22 jaar oud.

  Stuur je reactie naar: dekuikentjes@gmail.com

 • 20 juli 2019 NAR zoekt deelnemers onderzoek

  In Nederland hebben naar schatting 190.000 mensen een autismespectrumstoornis (ASS). We weten nog te weinig over de levensloop van mensen met autisme om hen optimaal te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Om deze reden is het Nederlands Autisme Register (NAR) opgericht. Het NAR is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en de Vrije Universiteit Amsterdam.

  Het doel van het NAR is om de levensloop van kinderen, adolescenten en volwassenen met autisme (en een verstandelijke beperking) voor langere tijd te volgen via online vragenlijsten. Daarnaast wil het NAR in samenwerking met de NVA opkomen voor de belangen van mensen met autisme – in al hun diversiteit. Meer informatie vindt u op www.nederlandsautismeregister.nl

  Wij zijn hard op zoek naar:

  • ouders van jonge kinderen met autisme of
  • vertegenwoordigers van mensen met autisme en een verstandelijke beperking of
  • mensen die geen autisme hebben en tot de controlegroep kunnen behoren.

   

  Lees meer

  Door de samenwerking tussen het NAR en de NVA is het mogelijk om aan de ene kant beter inzicht te krijgen in de omvang van de problemen bij deze doelgroep en aan de andere kant beter op te kunnen komen voor de belangen van mensen met autisme, zowel voor jong als oud. Samen kunnen we bouwen aan meer begrip en kansen voor kinderen en volwassenen met autisme.

  Deelnemers ontvangen ongeveer één keer per jaar een online vragenlijst. Per keer kan de deelnemer beslissen of hij/zij wil meedoen. Deelname aan het register is vrijwillig en gratis. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en opgeslagen in een beveiligd systeem.

  Meer info en aanmelden kan via www.nederlandsautismeregister.nl

 • 19 juli 2019 Woning met geluiddichte kamer voor jong-volwassene met autisme Lees meer

  Onze lieve zoon van 21 heeft autisme en een dwangstoornis. Hij woont nu op een groep, maar dat geeft hem veel stress. Het liefst wil hij met rust gelaten worden en ongestoord met zijn hobby bezig zijn, namelijk zingen en muziek. Wie weet er een zelfstandige huur- of koopwoning met een geluiddichte kamer of muziekstudio, liefst in Gelderland, Utrecht of Zuid-Holland?

  Reacties kun je mailen naar wiewatwaar123@hotmail.com

 • 19 juli 2019 Praat mee over inclusief middelbaar onderwijs voor iedereen Lees meer

  Zit jij op het regulier middelbaar onderwijs, ben jij autistisch en wil je graag meepraten over inclusief onderwijs? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Samen met jou willen wij kijken hoe middelbare scholen open en toegankelijk kunnen zijn voor autistische jongeren. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Misschien heb je zelfs al ideeën hoe het beter zou kunnen.

  Het onderzoek bestaat uit focusgroepen, online of op een locatie. Als dank voor je deelname krijg je een vergoeding van 10 euro.

  Meer weten of mee doen?
  Kijk dan snel op:
  https://kindenemotie.nl/schoolplein-project/informatie-voor-jongeren

 • 19 juli 2019 Man (51) zoekt vriendin Lees meer

  Belgische man (51 jaar) met autisme zoekt vrouw om samen iets te gaan drinken. Ik hou van film, toneel, theater, dansen en alleenstaanden fuiven. Ik zoek een vrouw tussen 30 en 51 jaar voor vriendschap en contact. Relatie mag, maar hoeft niet.

  Reacties (met foto) kun je mailen naar martin.martens@proximus.be

   

 • 15 juli 2019 Vriendin gezocht voor dochter (11) in Utrecht Lees meer

  Mijn dochter is 11 jaar. Wij zijn op zoek naar een vriendin rond die leeftijd in de regio Utrecht die ook asperger heeft en die misschien ook op school niet echt aansluiting heeft.
  Om eens in het weekend af te spreken. En te kijken of er een leuke vriendschap uit kan komen.

  Reacties kun je mailen naar supersunday851@gmail.com

 • 15 juli 2019 Sponser gezocht voor gastlessen Lees meer

  Mijn naam is Larisse ik ben 27 jaar en heb mijn eigen website/bedrijfje. Ik geef gastlessen over autisme, pesten en de gezondheidszorg. Ik zoek een bedrijf of organisatie die mij een mooi bedrag wil sponsoren zodat ik de reclame kan betalen en naamsbekendheid kan krijgen.

  Meer info op https://ldb-gastlessen.nl

  Reacties kun je mailen naar larisse91@hotmail.com

 • 15 juli 2019 Autistische vrouw op zoek naar rustig woonplekje Hoorn omg. Lees meer

  Beste lezer,

  Omdat ik mijn huidige kleine studio moet verlaten ben ik op zoek naar een andere woonplek. Met name rust is daarbij belangrijk. Momenteel woon ik in Hoorn, maar als u eventueel iets weet in de nabijgelegen streek vind ik dat ook geen bezwaar. Ik probeer iets te vinden dat niet verder dan een half uur rijden van Hoorn is.

  Het liefst vind ik iets zelfstandigs zodat ik alle rust heb, die ik hard nodig heb. Mijn budget hiervoor reikt tot €600,- incl. per maand. Een contract vind ik hierbij belangrijk, voor minimaal een jaar. Zonder contract kan een huurder namelijk ieder moment zonder verdere plichtpleging op straat worden gezet. Een chalet, een huisje, een kamer, een plek om aan te meren; creatieve oplossingen zijn welkom. Zo lang het maar niet lawaaiig is.

  Maak je trouwens geen zorgen over die diagnose. Mijn autisme is nauwelijks merkbaar en ik leef al jaren zelfstandig. Ik ben vriendelijk en heus in voor een klein praatje, maar ik zal geen groepen vrienden over huis hebben. Hobby’s zijn verder schrijven, lezen, tekenen en mijn inkomen is solide.

  Heeft u een idee of een oplossing? Dan hoor ik het natuurlijk graag. Vragen kunt u zonder twijfel stellen op lydia_nooy@hotmail.com

   

 • 15 juli 2019 Lara (28) zoekt contacten in omgeving Hoeksche Waard Lees meer

  Hallo, ik ben Lara, 28. Ik ben op zoek naar contact met mensen van mijn leeftijd in de omgeving Hoeksche Waard (onder Rotterdam). Het is voor mij helaas te belastend om lange reizen te maken om met mensen af te spreken.
  Ik heb asperger, wat zich bij mij voornamelijk uit in snel last hebben van overprikkeling, maar ik herken mezelf ook deels in hoogsensitiviteit.

  Ik hou erg van muziek, films en series, lezen, sporten, bakken/koken en tekenen/schilderen, katten en ik leer Spaans. Het liefst zou ik in contact komen met mensen die een aantal van deze interesses delen en ik zou graag eerst mailcontact hebben, om te kijken of het klikt. Ik ben dus op zoek naar mensen die het geen probleem vinden om niet meteen af te spreken. Qua activiteiten om samen te ondernemen denk ik aan wandelen/fietsen, naar een museum of een film, een dierentuin, ergens wat gaan drinken/eten…

  Verder ben ik een rustig en vriendelijk iemand met gevoel voor humor. Ik vind het ook fijn om met mensen te praten en heb een goed inlevingsvermogen.
  Als dit je aanspreekt en je in dezelfde omgeving woont, hoor ik graag van je. Je kunt me mailen op ohfiddledeedee90@gmail.com.

 • 15 juli 2019 Zorgboerderij in Best zoekt meiden met ASS in de leeftijd van 11 tot 16 jaar Lees meer

  Voor nieuw op te starten groep op een gerenommeerde zorgboerderij in Best zijn wij op zoek naar meiden met de diagnose ASS en een normale intelligentie, in de leeftijd van 11 tot 16 jaar.

  Het doel van deze groep is het voorbereiden op een zo zelfstandig mogelijk leven en werk. Dit zal onder andere gebeuren door middel van het onder begeleiding bereiden van kleine (lunch)gerechtjes, deels met producten uit eigen tuin.

  Bij interesse graag contact opnemen via hansvandenhoogenhoff@gmail.com

 • 15 juli 2019 Bewoners gezocht voor woonproject Den Haag Lees meer

  Stichting woonproject en dagbesteding de Appelgaard is in 2017 ontstaan en vormt een kleinschalig woonproject met dagbesteding. Midden in de mooie vruchtenbuurt in Den Haag bieden we woonbegeleiding met 24 uur nabijheid aan jongvolwassenen en volwassenen met autisme. De cliënten huren samen een woning, hierdoor kunnen ze de kosten van de woning delen. Iedere cliënt beschikt over een ruime woon- en slaapkamer. Deze vorm van kleinschalig wonen heeft onze voorkeur boven het wonen op een groep met alle prikkels die daarbij horen.

  De cliënten hebben een PGB indicatie waaruit wij begeleiding kunnen bieden. Als team vinden we het werken aan een goede vertrouwensrelatie belangrijk. Het is de basis waar vanuit we kunnen werken. Door het kleinschalige karakter kan er in alle rust gewerkt worden aan persoonlijke doelen. Deze doelen worden samen met de woonbegeleider gemaakt waarbij we uitgaan van de mogelijkheden en interesse van de cliënt. Veel van deze doelen zijn gericht op het dagelijks functioneren, het bevorderen van de zelfstandigheid en persoonlijke groei. Natuurlijk is er ook tijd voor uitstapjes naar het strand, bos of een bezoek aan de Haagse binnenstad!

  Daarnaast bieden we dagbesteding in ons pand aan de Appelstraat. Wij zijn volop in ontwikkeling: voor ons dagbestedingspand zijn mooie verbouw plannen. We bieden op professionele manier dagbestedingsactiviteiten. Bij het maken van het activiteitenplan houden we rekening met de wensen en behoeften van de deelnemer. We hebben beschikking over een grote tuin en schuur, een mooie keuken (dit moet nog gerealiseerd worden) en daarnaast het pand van de Appelstraat zelf.

  Voor meer informatie kunt u mailen naar appelgaardwst@gmail.com
  Stichting Woonproject en dagbesteding Appelstraat 167 Den Haag contact persoon; Esther Koppert tel: 06-22119750

 • 12 juli 2019 Jongen (19) zoekt vriend(in) in de buurt van Den Bosch Lees meer

  Hallo, ik ben Pim. Ik ben 19 jaar oud heb PDD-NOS en een normaal IQ. Ik zoek iemand waarmee ik kan gaan zwemmen, stappen, concerten bezoeken, steden bezoeken, terrasje pikken of gewoon lekker kletsen, kortom iemand met wie ik leuke activiteiten kan ondernemen. Ik heb een brede interesse in allerlei dingen en sta open voor jouw interesses.
  Mail me op pim.damen.1999@gmail.com , dan kunnen we snel wat afspreken!

 • 12 juli 2019 Op zoek naar werk? Of al aan het werk? Doe mee aan onderzoek! Lees meer

  Met meer zelfkennis vind je makkelijker werk dat bij je past. Werkwebautisme.nl is de plek om je persoonlijk ontwikkelingsprofiel (POP) te maken. Dat geeft je inzicht in je sterke en verbeterpunten en welke steun je nodig hebt. Je kunt een CV downloaden én een rapportage die laat zien welk werk bij je past. Dit POP is toegespitst op de fase waarin je zit (studeren, werk zoeken, werk houden of geen werk/studie). Bij WerkWeb- Autisme (WW-A) vind je bovendien heel veel informatie en tips over autisme en werk.

  Die informatie is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Werkwebautisme.nl is opgezet door onderzoekers van de universiteit Groningen en de Hogeschool Rotterdam.

  Onderzoek naar arbeidsgereedheid

  Het Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam en de afdeling Toegepast Gezondheidsonderzoek van UMC Groningen onderzoeken hoe het gesteld is met de arbeidsgereedheid van mensen met autisme. Zij willen mensen met autisme op twee momenten vragen of zij klaar zijn voor de arbeidsmarkt, nog zonder dat zij gebruik hebben gemaakt van WerkWeb-Autisme.

  En? Heeft het geholpen?

  Later kan dan bij mensen die wél gebruik hebben gemaakt van WW-A vastgesteld worden of dit gebruik een bijdrage levert aan het verbeteren van je arbeidsgereedheid. Arbeidsgereedheid betekent in hoeverre je voorbereid denkt te zijn om betaald werk te vinden of uit te voeren.

  Aanmelden

  Voor dit vooronderzoek vragen de onderzoekers je hulp. Heb je autisme? Meld je dan aan om de vragenlijsten in te vullen. Als je een POP aanmaakt, ontvang je vanzelf een mail met de vraag of je mee wilt doen. Met jouw antwoorden help je mee om de begeleiding van mensen met autisme te verbeteren. WerkWeb-Autisme helpt je verder!

  Kijk hier voor meer informatie.

  Heel hartelijk bedankt namens de onderzoekers!

 • 11 juli 2019 Vriendin gezocht in Leiden Lees meer

  Mijn naam is Raymond van Es. Ik ben 52 jaar en ik heb Asperger. Ik woon in Leiden. Ik leef van een WAJONG uitkering, maar ik ontplooi wel veel activiteiten. Zo ben ik hoofdredacteur van De Vrijdenker en ben ik vrijwilliger bij het Spinozahuis in Rijnsburg. Daarnaast organiseer ik regelmatig culturele activiteiten. Deze bestaan meestal uit een bezoek aan een museum.

  Ik heb veel talenten, een brede algemene ontwikkeling en belangstelling. Ik ben trouw en betrouwbaar. Veel geluk met relaties heb ik nooit gehad. Nadat ik vorig jaar een kortstondige relatie heb gehad met een vrouw met Asperger die bij mij in de PAS gespreksgroep zat, ben ik nu weer op zoek naar een nieuwe liefde.

  Ik ben dus op zoek naar een lieve vrouw voor een (LAT) relatie. Als je interesse hebt, dan kun je me mailen op raymondvanes@gmail.com

 • 11 juli 2019 Kinderen (8-14 jaar) gezocht voor onderzoek naar taalvermogens van kinderen met autisme Lees meer

  De Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar kinderen in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar die mee willen doen aan een grootschalig onderzoek naar de taalvermogens van kinderen met en zonder autismespectrumstoornissen (ASS). Het zou heel fijn zijn als u mee wilt doen!

  Waar gaat het onderzoek over?
  In dit taalonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt onderzocht hoe goed kinderen met en zonder ASS taal gebruiken en begrijpen. Verder wordt er gekeken op welke punten hun taalgebruik en taalbegrip samenhangt met andere mentale vaardigheden. Het onderzoek is geen taaltest waarvoor uw kind slaag of zakt. Integendeel, juist uit de spontane en natuurlijke taal van kinderen leren wij hoe hun taalverwerkingsproces verloopt.

  Waarom is dat belangrijk?
  Meer kennis over de taalontwikkeling is belangrijk, omdat het kan helpen om eventuele problemen al in een vroeg stadium te ontdekken. Door de taalproductie en het taalbegrip van kinderen met ASS te vergelijken met die van kinderen zonder ontwikkelingsproblemen kunnen we te weten komen wat de precieze verschillen zijn, en waar mogelijk problemen liggen. Daardoor kan in de toekomst in de hulpverlening of op school de aandacht gericht worden op die gebieden waar dat het meeste nodig is.

  Wat wordt er van u gevraagd?
  Het onderzoek zal bestaan uit twee sessies van elk ongeveer 3 uur. In de eerste sessie zal de onderzoeker bij u thuis komen, maar u mag natuurlijk ook naar het onderzoekslab op de universiteit komen als u dat prettiger vindt. We doen hier een aantal taakjes om onder andere sociale vaardigheden, algemene intelligentie en algemene taalvaardigheid te meten. In de tweede sessie zal u samen met uw kind naar het onderzoekslab op de universiteit komen. Hier zal uw kind een aantal taken doen achter de computer terwijl u vragenlijsten invult over de ontwikkeling van uw kind. Alle gegevens worden volstrekt anoniem verwerkt.

  Uw reiskosten worden vergoed en u krijgt een digitale cadeaubon twv €20,-

  Heel erg bedankt alvast!

  Drs. Iris Scholten
  Drs. Vera Hukkers
  Drs. Irene Mognon
  Prof. dr. Petra Hendriks
  Dr. Catharina Hartman
  Dr. Simone Sprenger

  Contact: L.I.Scholten@rug.nl
  Telefoon: 050 363 6683
  Aanmelden of meer informatie? Ga naar www.taalonderzoekautisme.nl

 • 18 juni 2019 Kamer beschikbaar bij kleinschalige woonvorm Lees meer

  Stichting PiTi heeft vanaf augustus 2019 een kamer vrij in het kleinschalige woonproject in Nieuw Buinen, Drenthe. Het project is voor (jong)volwassenen met ASS en aanverwante uitdagingen, waarbij groei naar een zelfstandige woning het doel is. De kamers zijn gesitueerd in een mooie grote boerderij waarvan afgescheiden delen gebruikt worden als winkelruimtes en een activiteitencentrum.

  Met de bushalte voor de deur zijn Assen, Stadskanaal en Groningen alsook Emmen makkelijk te bereiken. Je huurt de kamer, hebt een eigen inkomen en hebt begeleidingsuren middels een zorgindicatie. Er is een open overlegstructuur. Je maakt samen afspraken, jouw mening telt ook mee. Je hebt een tijdsbesteding bij PiTi, collega’s, je hebt werk of volgt een opleiding.

  PiTi is ook bezig met de onderzoeksfase om appartementen te ontwikkelen in Nieuw-Buinen. Inschrijven is mogelijk. Meer over Stichting PiTi is te vinden op de website: www.stichtingpiti.nl

  Reacties kun je sturen naar info@stichtingpiti.nl of bel 0599 – 785 373.

 • 17 juni 2019 Steun ons Youtube kanaal 'de Bokkelingen' Lees meer

  Ik ben Julie en ik heb Asperger. Zoals je weet is het voor mensen met autisme héél erg lastig om werk te vinden. Meestal weten ze niet wat ze met ons aan moeten. Ik ben zelf jaren aan een stuk via VDAB/GTB van het kastje naar de muur gestuurd, sollicitaties gedaan, etc. De jaren gingen voorbij en mijn zelfvertrouwen zakte naar 0. Ik voelde me nutteloos en mijn sociale angsten namen toe omdat ik niet meer onder de mensen kwam. Totdat ik bij De Oeterse Vallei terecht kwam via vrijwilligerswerk. De GTB regelde uiteindelijk dat ik vrijwilligerswerk kon gaan doen zonder mijn uitkering te verliezen.

  Ik werk nu als vrijwilliger bij Eigen Wijze vzw die mensen met een beperking ook willen verder helpen. Helaas hebben ze hier nog niet de financiële middelen voor. Wij zijn nu een Vlogkanaal begonnen via Youtube ‘’de bokkelingen’’. Hier kan je zien hoe we van een vervallen verblijfpark weer iets moois proberen te maken!

  Dit doen we samen met mensen met autisme en mensen die moeilijk op de arbeidsmarkt terechtkunnen. Abonneren doe je door op de Abonnee knop te klikken en op het belletje te drukken, zo blijf je altijd op de hoogte. Je kan ons vinden op alle social media onder de naam ‘De Bokkelingen’.

 • 14 juni 2019 Jongen (19) zoekt vrienden in Hilversum Lees meer

  Hoi, mijn naam is George, 19 jaar en heb een lichte vorm van pddnos. Ik zoek leuke vrienden / vriendinnen om mee uit te gaan, zoals bioscoop, bowlen en tennis. Ik woon in Eemnes bij Hilversum. Ik zit nu op het ROC Hilversum.

  Ik zou het leuk vinden wat nieuwe vrienden te leren kennen. Ik wacht jullie reactie af. Groetjes George. Je kunt me bereiken via bergsjj@hetnet.nl of 06-55216141.

 • 13 juni 2019 Man (40) zoekt nieuwe woonlocatie Lees meer

  Ik (40 jaar) ben op zoek naar een nieuwe woonlocatie, het liefst in Weesp of anders in Bussum, Hilversum, Diemen of Almere. Het liefst waar in elk geval een NS station is, voor als ik met de trein moet. Ik heb klassiek autisme, maar ik zou eventueel met ambulante begeleiding zelfstandig kunnen gaan wonen.

  Tips? Neem dan contact met mij op. Ik heet Rhido. Kan telefonisch (0630307519), per Twitter (@De_Javaan) of via email info@dejavaan.net

 • 13 juni 2019 Geschikte opleiding met autisme Lees meer

  Op dit moment volg ik de 3 jaar durende mbo opleiding bedrijfsleider dierverzorging. Maar ik loop vast als het gaat om de praktische vaardigheden. Ik heb autisme, een disharmonisch profiel en een slechte motoriek.

  Op dit moment ben ik op zoek naar een andere geschikte opleiding die ook genoeg goede begeleiding biedt, aangezien ik die op mijn huidige school niet krijg. Ik wil niet te ver reizen en zou graag een school in Zwolle, Deventer of Apeldoorn hebben, aangezien dat dichtbij is voor mij. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

  Reacties kun je mailen naar caren.huisman@gmail.com

 • 6 juni 2019 Kleinschalige woonvorm in Velp (Gld) zoekt bewoners Lees meer

  Op een prachtige locatie in Velp is een bijzondere kleinschalige woonvorm gehuisvest. Wooninitiatief de Schonenberg is een stichting die 24-uurs zorg verleent aan jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en autisme. Binnen een huiselijke omgeving wordt er een stimulerend woonklimaat neergezet waarin de bewoners zich kunnen ontwikkelen in zelfstandigheid en permanent kunnen wonen. Daarnaast biedt de constant aanwezige begeleiding ondersteuning bij alle voorkomende bezigheden op het gebied van verzorging en dagbesteding.

  Deze beschermde omgeving biedt veel ruimte voor binnen- en buitenactiviteiten, een veilige plek waar er met elkaar wordt gewoond en deels de dagbesteding wordt ingevuld. Een huis dat voelt als thuis en waar ontwikkeling en samen leven centraal staan.

  Momenteel hebben we ruimte voor nieuwe bewoners!

  Neem een kijkje op onze Facebook pagina voor een sfeerimpressie van onze stichting.

  Voor meer informatie over onze stichting kun je terecht op onze website:
  www.wooninitiatiefdeschonenberg.nl. Hebben wij uw interesse gewekt? Neem gerust contact op per e-mail: deschonenberg@gmail.com.

 • 4 juni 2019 vv Noordwijk zoekt voetbaltrainer voor ASS-team Lees meer

  vv Noordwijk zoekt voor haar ASS-afdeling een trainer voor het voetbalseizoen 2019 – 2020, dat start na de zomervakantie. Op dit moment bestaat de ASS afdeling van vv Noordwijk uit 15 leden die met een team deelnemen aan de KNVB competitie voor ASS teams. 

  De leeftijden variëren van 10 tot en met 20 jaar. Elke week wordt er onder begeleiding van vaste trainers een voetbaltraining gegeven, op dit moment op woensdag van 18.15 uur tot 19.30 uur. De (hulp)trainers zijn allemaal mensen met ervaring in omgang met de speciale behoeften die de spelers hebben. De ASS afdeling bij vv Noordwijk staat open voor leden uit de Bollenstreek en Leiden en omgeving.

  We zoeken:

  • een enthousiaste trainer met kennis van de voetbalsport
  • Iemand met affiniteit voor jongeren met ASS en deskundigheid in de omgang hiermee (onderwijsachtergrond of werkzaam in de hulpverlening bijvoorbeeld)
  • Iemand die bij voorkeur op woensdag beschikbaar is voor training. (Aanwezigheid tijdens wedstrijden op zaterdag is gewenst, maar niet noodzakelijk).

  Wat bieden we?

  • Jongeren die enthousiast zijn om te voetballen en dankbaar zullen zijn dat ze kunnen voetballen.
  • Ondersteuning vanuit de vereniging door de werkgroep ASS en door hulptrainers.
  • Kleding vanuit vv Noordwijk.
  • Een vrijwilligersvergoeding is bespreekbaar.
  • Goede faciliteiten om te trainen (veld – materialen)

  Reacties naar en informatie bij Leo Kruithof, bestuurslid vv Noordwijk, tel. 06-45891281, e-mail evenementen@vvnoordwijk.nl

   

 • 4 juni 2019 Zelfstandig Wonen voor man met asperger Lees meer

  Ik ben op zoek naar zelfstandige woonruimte/ appartement voor mijn volwassen zoon met asperger. Omgeving Parkstad.
  Ben ook geïnteresseerd in wooninitiatieven voor mensen met autisme normaal tot hoog begaafd. Reacties kun je sturen naar gras.resie@gmail.com of bel 045 – 5650217.

 • 4 juni 2019 Stacaravan te koop op aangepaste camping Lees meer

  Wegens omstandigheden bieden wij onze mooie, ruime stacaravan te koop aan. Inclusief inventaris , tuinset en overkapping. De caravan staat op camping ’t Reestdal in Balkbrug. De camping is is speciaal gericht op mensen / kinderen met een beperking en is daar (o.a. door het animatieteam) op aangepast! Voor meer info mag u altijd bellen naar 06-51929315. Of mail naar s.westerik@kpnmail.nl

 • 4 juni 2019 Moeder zoekt andere ouders met autisme Lees meer

  Hallo, sinds de geboorte van mijn zoontje is mijn autisme naar voren gekomen. Daarvoor wel wat problemen, maar nooit gekoppeld aan autisme.
  Ik heb goede begeleiding, maar wat ik écht zoek zijn ouders die zelf autisme hebben en kinderen hebben. Ik vind het fijn om te horen hoe jullie met de driftbuien van je kind omgaan/ zijn om gegaan.

  Ik vind dat het moeilijkst van de hele opvoeding en weet me soms geen raad. Gelukkig heb ik ook nog een man die het soms van me kan overnemen, maar voel me toch regelmatig falen als het mezelf niet lukt. Alle tips zijn welkom.

  Reacties kun je mailen naar rianneboers_7@hotmail.com

 • 4 juni 2019 Kinderen gezocht voor onderzoek diertherapie

  Interventies met honden worden steeds populairder. Maar hoe werken ze precies? Wat maakt het inzetten van een hond anders dan een robothond?
  Dat gaat Dr. Steffie van der Steen (Rijksuniversiteit Groningen) onderzoeken. We zoeken hiervoor kinderen met Autisme in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op de website: www.hoewerktdiertherapie.nl

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar Steffie van der Steen, s.van.der.steen@rug.nl

 • 4 juni 2019 Beschermd wonen in Wekerom

  Ben jij op zoek naar een fantastische, kleinschalige, zelfstandige woonplek, maar lukt het je (net) niet om geheel zelfstandig te wonen? Dan zijn onze studio’s en is onze begeleiding wellicht precies wat je zoekt! Jij bent minimaal 18 jaar, een vrouw en hebt een diagnose in het Autistisch Spectrum (ASS) of AD(H)D. 

   

  Lees meer

  Wij bieden beschermd wonen in de rust en ruimte van het bosrijke Wekerom, vlak naast het Wekeromse Zand. Wij bieden veel ruimte en werken graag met dieren, waaronder paarden, geiten, schapen, honden en nog veel meer. Wij bieden professionele hulp bij het toewerken naar de eventuele volgende stap in zelfstandig wonen.

  Interesse? Je kunt reacties sturen via info@betach.nl of bellen naar 085-0647230

 • 3 juni 2019 Begeleid wonen in Almere

  Stichting Happy Faces is een kleinschalige stichting in Almere die zorg wil geven aan zelfstandig wonende mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn beginnend in Almere maar zeer enthousiast om zorg te verlenen aan deze mensen in een leefvorm van begeleid wonen. Wij begeleiden wel al mensen met een indicatie in een zorgproject in Gorssel. En nu breiden we dus uit naar Almere.

  Wij hebben een ruime vrijstaande woonlocatie in verzetswijk. Met 4 kamers en een grote gezamenlijke woonkamer, keuken en enorme tuin. Hier kan iedereen in alle rust wonen en samen deel uitmaken van een kleinschalige leefgemeenschap. Wij doen de begeleiding zelf, zodat de bewoners bekende gezichten zien en er geen extra prikkels zullen zijn van buitenaf.

  Onze doelgroep zijn mensen boven de 18 jaar die wel zelfstandig kunnen wonen. Wij willen hen een vertrouwde en veilige leefomgeving bieden. Onze kracht ligt bij het kleinschalige zodat er veel tijd, aandacht en persoonlijk contact is voor de bewoners. In onze ogen zijn er namelijk ook genoeg mensen met een indicatie die meer baat bij een kleine groep hebben dan een grotere.

  Lees meer

  Wij zijn een kleinschalige stichting in Almere die zorg wil geven aan zelfstandig wonende mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn beginnend in Almere maar zeer enthousiast om zorg te verlenen aan deze mensen in een leefvorm van begeleid wonen. Wij begeleiden wel al mensen met een indicatie in een zorgproject in Gorssel. En nu breiden we dus uit naar Almere.

  Wij hebben een ruime vrijstaande woonlocatie in verzetswijk. Met 4 kamers en een grote gezamenlijke woonkamer, keuken en enorme tuin. Hier kan iedereen in alle rust wonen en samen deel uitmaken van een kleinschalige leefgemeenschap. Wij doen de begeleiding zelf zodat de bewoners bekende gezichten zien en er geen extra prikkels zullen zijn van buitenaf.

  Onze doelgroep zijn mensen boven de 18 jaar die wel zelfstandig kunnen wonen. Wij willen hen een vertrouwde en veilige leefomgeving bieden. Onze kracht ligt bij het kleinschalige zodat er veel tijd, aandacht en persoonlijk contact is voor de bewoners. In onze ogen zijn er namelijk ook genoeg mensen met een indicatie die meer baat bij een kleine groep hebben dan een grotere.

  Reacties kun je mailen naar tbezuijen@live.nl

 • 27 mei 2019 Stageplek gezocht voor zoon (16) in horeca

  Voor mijn vrolijke, enthousiaste en zorgzame zoon van 16 met ass en lvb zoek ik een stage-/dagbestedingsplek in de horeca voor 2 of 3 dagen tussen Alkmaar en Haarlem (geen Amsterdam). Moet goed bereikbaar zijn met ov. Gaat om schooljaar sept 2019-juli 2020. Hij loopt dit schooljaar 2 dagen stage in schoolkantine op dagbestedingsniveau, maar is daar straks wel zo goed als uitgeleerd in verband met een beperkt takenpakket.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar astrid.fischer@hotmail.com

 • 27 mei 2019 Mindfulness trainer gezocht in Hilversum

  Ik ben op zoek naar een mindfulness trainer/therapeut die bekend is met autisme. Het liefst in de buurt van Hilversum.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar Claire, via info@casa-roxanne.nl

 • 27 mei 2019 Wie rijdt Ype (33) naar optredens van zijn drumband?

  Hallo, ik ben Ype, ik ben 33 jaar oud. Ik zoek een vrijwilligster. Ik zit namelijk bij een drumgroep in Drachten van Talant. Bij optredens zit ik soms met vervoer. Daarom zoek ik een vrijwilliger die met mij naar zo’n optreden kan rijden. Ik zoek iemand uit de buurt van Burgum in Friesland.

  Lees meer

  Je kunt Ype mailen via yjnslooten@gmail.com

 • 27 mei 2019 Jongen (19) in Hilversum zoekt vrienden

  Hoi, mijn naam is George. Ik ben net 19 jaar en woon in de regio Hilversum. Ik heb pddnos. Ik ben op zoek naar leuke vrienden/ vriendinnen om leuke dingen te doen. Ik hou van x-box, tennis, bioscoop, pretpark (zit ook op schaken). Ik hou van spelletjes doen. Momenteel zit ik op de ROC in Hilversum.

  Lees meer

  Ik hoop via deze oproep wat vrienden te leren kennen. Groetjes George.

  Je kunt George mailen via bergsjj@hetnet.nl

 • 27 mei 2019 Wie kan vrouw (41) helpen met tekstverwerken?

  Voor een cliënte ben ik op zoek naar iemand die haar wegwijs kan maken op de computer en dan vooral met het tekstverwerken. Het gaat om een vrouw van 41, met klassiek autisme en een lvb. Ze woont in Rijssen op een zelfstandig appartement met begeleiding van de JP van den Bent stichting.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar Lucia Kootstra, watermolen@jpvandenbent.nl

 • 27 mei 2019 Jongen (23) zoekt vriendin in de regio Amersfoort

  Mijn naam is Manuel Verheul. Ik ben 23 jaar oud en kom uit het landelijke dorpje De Glind. Dat ligt tussen Barneveld en Amersfoort. Ik heb een vorm van autisme: PDD NOS en een licht verstandelijke beperking. Ik ben op zoek naar een relatie. Daarom ik zou graag een leuke dame willen ontmoeten.

  Lees meer

  Het lijkt mij leuk om elkaar beter te leren kennen om te kijken of er een vonk overslaat. Ik zoek iemand tussen de 18 en de 27 jaar. Ik ga graag op een positieve manier met mensen om en kan genieten van contact.

  Ik werk op een boerderij en in de horeca. Mijn hobby’s zijn voetballen, met muziek bezig zijn (als dj), mijn dieren verzorgen en met mijn vijver aan de gang zijn.

  Lijkt het je leuk om mij te ontmoeten, dan hoor ik graag van je.
  Groeten Manuel Verheul. Je kunt me bereiken via manuelverheul@gmail.com

 • 27 mei 2019 Man met Asperger (62) in Amsterdam zoekt vriendin

  Mijn naam is Hans Spek, 62 jaar met Asperger en de daarbij behorende intelligentie en humor. Als kind ben ik fout gediagnosticeerd en heb daarom een vreemde, traumatische levensloop. Ik woon in Amsterdam en wil met gebruikmaking van talent(en) eindelijk een nieuwe start maken. Daarom ben ik op zoek naar een vrouw die het bovenstaande herkent. Leeftijd onbelangrijk.

  Lees meer

  Doel: sociaal contact en mogelijk relatie en samen op zoek naar geschikte/passende woonruimte/omgeving.

  Ik heb op dit moment helaas geen e-mailadres. Ik ben bereikbaar via 06 – 33 69 55 33.

 • 27 mei 2019 Man (27) zoekt maatje voor stedentrips in Nederland

  Mijn naam is Marciano Moenen. Ik ben 27 jaar en woon in Leiden. Ik ben op zoek naar iemand die samen met mij dagjes uit wil gaan met de trein. Het doel is om steden te bezoeken in Nederland. Mijn voorkeur gaat uit naar een vrouw.

  Lees meer

  Ook gaat mijn voorkeur uit om in het weekend te reizen.
  Doordeweeks is in overleg ook bespreekbaar.

  Reacties kun je mailen naar Marciano Moenen, marciano.moenen@hotmail.com

 • 27 mei 2019 Man (49) zoekt vriendin in Gelderland

  Hallo leuke dame, Ik ben een 49 jarige Brabander die in Gelderland woont. Ik heb autisme, maar ben erg toegankelijk en sociaal voor een autist. Ik zou graag een jonge vrouw ontmoeten bij mij of bij jou thuis. Ik wil daarmee een begin maken van in ieder geval meer dan een gewone vriendschap, maar er niet gelijk het stempel “relatie” op plakken.

  Lees meer

  Je bent heel wat jonger dan ik tot ongeveer mijn eigen leeftijd.
  Omgeving Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Ede of Amersfoort. Je bent gewoon van Nederlandse afkomst. Kunnen wij binnenkort kennismaken met elkaar?
  Ik kan ook voor je koken als dat op mijn adres of op jouw adres is.

  Reacties naar ronald.blijlevens@gmail.com of app me: 06-28397465
  (Reacties bedoeld om mij naar een betaalde website te lokken worden niet op prijs gesteld en worden genegeerd.)
  liefs, Ronald

 • 27 mei 2019 Facebookgroep voor Amsterdammers met autisme

  Er is op Facebook een nieuwe groep gemaakt voor volwassen Amsterdammers met autisme. Het doel van de groep is om elkaar te steunen, informatie en kennis uit te wisselen over autisme, hulpverlening en andere vragen waar je meezit. Vanuit jouw ervaring kun je bijdragen aan de groep. Bij genoeg animo willen we ook leuke bijeenkomsten organiseren om elkaar te ontmoeten.

  Lees meer

  Woon jij in Amsterdam en heb je autisme? Wordt dan lid van de Facebook groep Autistisch Amsterdam:
  https://www.facebook.com/groups/2308470022701092/

  Meer info via j.q.isidore@outlook.com

 • 27 mei 2019 Adolescenten gezocht voor onderzoek naar beweging

  Vanuit de Hogeschool van Amsterdam doe ik onderzoek naar hoe we adolescenten meer kunnen stimuleren te bewegen. Voor dit onderzoek ben ik op zoek naar adolescenten tussen de 12 en 18 jaar! Zoals bekend bewegen steeds meer adolescenten onvoldoende. Verder is het bekend dat adolescenten met een aandoening meestal nog meer moeite hebben om te bewegen. Dat is niet alleen schadelijk voor hun directe gezondheid, maar heeft ook effecten voor hun gezondheid als zij volwassen zijn.

  Lees meer

  Het beweeggedrag van adolescenten is bepalend voor het beweeggedrag op latere leeftijd, waardoor een vroege interventie heel belangrijk is. Maar welke en hoe?

  Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en wil je meedoen? Klik dan nu op de volgende link: https://www.thesistoolspro.com/goto/SeriousGaming en doe mee!
  De vragenlijst duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en bevat vragen over beweeg- en game gedrag, en hoe middelbare scholieren tegenover het veranderen van dit gedrag staan.

  Verder ben ik ook nog op zoek naar 16 deelnemers in de leeftijd van 12 voor de ‘brainstormsessie’ die ongeveer 1 lesuur duurt. Tijdens deze sessie kunnen we dieper ingaan op de materie en specifieker achterhalen waarom ‘adolescenten’ een methode of boodschap wel of niet aanspreekt. Meedoen? Stuur dan een mail naar Koen Langeslag: a.k.langeslag@hva.nl
  Het onderzoek is volledig anoniem. Data zal niet op naam worden genoteerd. Er wordt alleen gevraagd naar geslacht en leeftijd.

 • 27 mei 2019 Beschermde woonplek gezocht voor zoon (23)

  Voor mijn zoon 23 jaar met diagnose Asperger en zeer depressief, zoek ik met spoed een beschermde gezellige woonplek met het liefst 24/7 begeleiding, ook om nacht/dag ritme weer redelijk normaal te krijgen. Graag omgeving Utrecht, in verband met het hopelijk weer oppakken van zijn studie, of omgeving Achterhoek.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar M. Hanenbergh, 22tuinhaasje@gmail.com

 • 27 mei 2019 Kleinschalig beschermd wonen in de regio Den Haag

  Thuis zijn in een rustige en beschermende omgeving waar jij met je autisme echt jezelf mag zijn? Waar veiligheid, geborgenheid en waardering om wie je bent voorop staat? Dan ben je van harte welkom in één van de nieuw gerealiseerde, kleinschalige, wooninitiatieven van Stichting De Inzet Zorggroep in Den Haag.

  Lees meer

  Als je bij ons beschermd komt wonen, dan woon je in je eigen nieuw ingerichte zorgstudio (met eigen douche en wc) en krijg je van onze deskundige begeleiders 24-uurs zorg en ondersteuning welke is afgestemd op jouw wensen en(zorg)behoeften. Uiteraard is er ook een gezamenlijke huiskamer met een echt huiselijke sfeer, waar we aandacht hebben voor elkaar en gezellige activiteiten ondernemen.

  Hoe kom ik in aanmerking voor beschermd wonen bij Stichting De Inzet Zorggroep?
  Passend binnen onze doelgroepen is iedereen met een Wlz-indicatie of Wmo-beschikking van harte welkom bij ons. Als je nog geen passende indicatie hebt, dan kun je onze zorgadviseurs altijd vragen om advies. Tijdens werkdagen zijn zij bereikbaar op telefoonnummer: 070-3306685 of via het emailadres info@inzetdenhaag.nl

  Kan ik mij direct aanmelden en wat gebeurt er na mijn aanmelding?
  Ja je kunt je direct bij ons aanmelden via onderstaande contactgegevens. Hierna wordt je samen met jouw verwanten op korte termijn uitgenodigd voor een gesprek en rondleiding. Tijdens dit gesprek luisteren wij goed naar jouw specifieke zorgvraag en informeren je uitgebreid over wat wij je kunnen bieden binnen onze woonvormen. Hiernaast informeren wij je ook graag over ons overige zorgaanbod, zoals bijvoorbeeld onze dagbestedingsvormen.

  Onze organisatie is als volgt bereikbaar:
  T. 070-3306685
  E. info@inzetdenhaag.nl
  I. www.inzetdenhaag.nl

  Stichting De Inzet Zorggroep is erkend volgens de Wet toelating zorginstellingen (Wtzi).

  Als je bij ons beschermd komt wonen, dan woon je in je eigen nieuw ingerichte zorgstudio (met eigen douche en wc) en krijg je van onze deskundige begeleiders 24-uurs zorg en ondersteuning welke is afgestemd op jouw wensen en(zorg)behoeften. Uiteraard is er ook een gezamenlijke huiskamer met een echt huiselijke sfeer, waar we aandacht hebben voor elkaar en gezellige activiteiten ondernemen.

  Hoe kom ik in aanmerking voor beschermd wonen bij Stichting De Inzet Zorggroep?
  Passend binnen onze doelgroepen is iedereen met een Wlz-indicatie of Wmo-beschikking van harte welkom bij ons. Als je nog geen passende indicatie hebt, dan kun je onze zorgadviseurs altijd vragen om advies. Tijdens werkdagen zijn zij bereikbaar op telefoonnummer: 070-3306685 of via het emailadres info@inzetdenhaag.nl

  Kan ik mij direct aanmelden en wat gebeurt er na mijn aanmelding?
  Ja je kunt je direct bij ons aanmelden via onderstaande contactgegevens. Hierna wordt je samen met jouw verwanten op korte termijn uitgenodigd voor een gesprek en rondleiding. Tijdens dit gesprek luisteren wij goed naar jouw specifieke zorgvraag en informeren je uitgebreid over wat wij je kunnen bieden binnen onze woonvormen. Hiernaast informeren wij je ook graag over ons overige zorgaanbod, zoals bijvoorbeeld onze dagbestedingsvormen.

  Onze organisatie is als volgt bereikbaar:
  T. 070-3306685
  E. info@inzetdenhaag.nl
  I. www.inzetdenhaag.nl

  Stichting De Inzet Zorggroep is erkend volgens de Wet toelating zorginstellingen (Wtzi).

 • 7 mei 2019 AIC Hoofddorp zoekt nieuwe vrijwilligers

  Ben jij de bevlogen vrijwilliger die wij zoeken?

  Lees meer

  Ben je ervaringsdeskundige en wil je met  onze andere vrijwilligers mensen die te maken hebben met autisme een luisterend oor bieden tijdens de inloop,  informatie over autisme geven, thema avonden organiseren, enz. Kom een keer langs tijdens de inloop of neem contact op via aichoofddorp@gmail.com voor meer informatie.

 • 7 mei 2019 Vacatures bij Autisme Info Centra (AIC)

  In diverse regio’s

  Lees meer

  Utrecht

  Vacature AIC Utrecht: vrijwilliger coördinator

  Vacature AIC Utrecht: vrijwilliger

  Vrijwilligers/Ervaringsdeskundige gezocht voor AIC Amersfoort

  Gelderland

  Vacature vrijwilligers AIC Arnhem

  Noord-Holland

  Vrijwilligers gezocht voor AIC Amsterdam

  Vrijwilligers/Ervaringsdeskundigen gezocht voor AIC Hoofddorp/Haarlemmermeer

  Vrijwilligers/Ervaringsdeskundigen gezocht voor AIC Haarlem

  Zuid-Holland

  Vrijwilligers gezocht AIC Rotterdam

  Vrijwilligers gezocht AIC Den Haag

  Vrijwilligers gezocht AIC Delft

  Noord-Brabant

  Vrijwilligers gezocht voor AIC Breda

  Vrijwilligers gezocht voor AIC Roosendaal

  Vrijwilligers/Ervaringsdeskundigen gezocht voor AIC De Kempen

  AIC de Peel is op zoek naar vrijwiligers

 • 7 mei 2019 Inloop Vlaardingen zoekt vrijwilligers

  De Nederlandse Vereniging voor Autisme regio Zuid-Holland vraagt Vrijwilligers / Ervaringsdeskundigen in Schiedam-Vlaardingen-Maassluis e.o., om namens de NVA informatie te geven.

  Lees meer

  Bekijk hier de vacature

 • 7 mei 2019 Vrijwilliger gezocht: Iets Drinken in Amsterdam

  Iets Drinken zoekt vrijwilligers in Amsterdam!

  Lees meer

  Wat is Iets Drinken?

  • Iets Drinken is voor & door mensen met een vorm van autisme, georganiseerd op 14 locaties door heel Nederland!
  • Iets Drinken vindt plaats op een woensdagavond.
  • Iets Drinken is géén praatgroep, maar een ontmoetingsavond.

  Hoe ziet een avond eruit?

  • 18:30 Aanwezig zijn
  • 19:00 Inloop van de gasten
  • 19:30 start Iets Doen
  • 21:00 Einde Iets Doen
  • 23:00 Einde Iets Drinken

  Wat verwachten we van de vrijwilligers van Iets Drinken?

  • Aanwezigheid op bijna alle Iets Drinken avonden, tussen 18:30 en 23:00.
  • Gastheer of gastvrouw willen zijn. Daarbij hoort het vermogen om mensen te verbinden, een prettige sfeer te scheppen en niet te willen hulpverlenen.
  • Een vorm van autisme. (Per locatie kan op de achtergrond 1 vrijwilligers zonder autisme actief zijn ter ondersteuning, denk aan uitprinten van de quiz)
  • Maandelijks overleg via email of op locatie met de andere vrijwilligers. Bv. Tijdens een maaltijd voor een Iets Drinken avond.

  Specifieke informatie voor Amsterdam:

  Iets drinken Amsterdam wordt momenteel gehouden in Café De Blauwe Pan, Westerstraat 200, te Amsterdam. Per avond komen er ongeveer 15-25 gasten, waarvan de eersten ongeveer om 18:45u aankomen en de laatsten na een gezellige avond rond 23:00u weer vertrekken. In Amsterdam zijn we met 5 vrijwilligers, maar een uitbreiding van het team is zeer op zijn plaats! Voor de nieuwe vrijwilliger vragen we je om eerst een keer of 2 bij ons te komen als gast, om een goed beeld te krijgen van wat de borrel inhoudt. Als het bevalt, dan kunnen we een gesprekje plannen om het werken als vrijwilliger concreter te maken. We kijken graag uit naar je reactie!

  Ben je geïnteresseerd? Mail naar:    ietsdrinkenamsterdam@gmail.com

 • 7 mei 2019 Gezocht: gespreksleiders voor lotgenotencontactgroep in Nijmegen

  NVA-regio Gelderland

  Lees meer

  In Nijmegen zijn drie lotgenotencontactgroepen actief die maandelijks een besloten avond organiseren voor een vaste groep volwassenen met ASS. Vanwege het grote aantal aanmeldingen willen we nu een vierde groep starten. We zoeken hiervoor twee nieuwe gespreksleiders, die voor langere tijd deze groep (max. 8 deelnemers) willen begeleiden. Een avond (in De  Kentering) ziet er als volgt uit:

  19.15 – 19.30 uur                                Inloop

  19.30 – 19.45 uur                                Rondje, hoe zit je erbij? Hoe is het ermee?

  19.45 – 21.00 uur                                Gesprek n.a.v. thema dat deelnemers zelf kiezen

  21.00 – 21.15 uur                                Bepalen thema volgende keer en afsluiting

  We zoeken enthousiaste vrijwillgers met voldoende tijd en met ervaring met ASS (in familie/vriendenkring/werk).

  Graag reageren via ons e-mailadres: nva.lotgenoten2.gelderland@gmail.com

 • 7 mei 2019 Ouders gezocht voor onderzoek naar probiotica als medicijn

  In het kader van mijn master stage aan de Vrije Universiteit Amsterdam doe ik onderzoek naar de bereidheid van ouders om hun kinderen probiotica te laten gebruiken als potentieel geneesmiddel voor bepaalde symptomen van autisme. Dit onderzoek voer ik uit in opdracht van het Microbiome Center, een bedrijf dat een gepersonaliseerde aanpak met probiotica ontwikkelt.

  Lees meer

  Voor mijn onderzoek zou ik graag ouders van kinderen met autisme willen interviewen. Het interview zal niet langer dan 45 minuten duren en we kunnen uiteraard afspreken op een plek die u het beste schikt. Mocht afspreken niet handig of mogelijk zijn, dan kunnen we het interview ook telefonisch doen.

  Indien u aan dit onderzoek zou willen deelnemen of graag meer informatie zou willen kunt u mij altijd mailen via onderzoekprobiotica.autisme@gmail.com

 • 7 mei 2019 Deelnemers gezocht voor onderzoek naar invloed kindertijd

  Voor een afstudeeronderzoek aan de Tilburg Universiteit zoek ik respondenten van 18 jaar en ouder die de diagnose autisme spectrum stoornis hebben. Het onderzoek gaat over de invloed van gezinsrelaties in de kindertijd op klachten die mensen als volwassenen kunnen ervaren (klachten zoals een depressieve stemming, angst en somatische klachten).

  Lees meer

  Er wordt in dit onderzoek gekeken naar het verschil van het bovengenoemde verband tussen personen mét en zonder autisme. Het doel van dit onderzoek is het achterhalen van de kwetsbaarheden zodat hier in de toekomst meer aandacht aan besteed kan worden.

  Zoals hierboven ook omschreven gaat het om deelnemers die de diagnose autisme hebben en 18 jaar en ouder zijn.

  Het onderzoek bestaat uit een tweedelig vragenlijst. In het eerste deel worden er vragen gesteld over de gezinssituatie in de kindertijd. In het tweede deel gaat het om de huidige klachten die respondenten wel of niet ervaren. Het invullen van de gehele vragenlijst duurt ongeveer 5 á 10 minuten.

  U kunt deelnemen via deze link 
  De gegevens zijn geheel anoniem. U hoeft geen naam of adres in te vullen. Enkel geboortedatum en geslacht zijn noodzakelijk.

  Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen via:
  e.s.bayrakci@tilburguniversity.edu

 • 7 mei 2019 Deelnemers gezocht voor Master onderzoek naar welbevinden kinderen met ASS in het regulier onderwijs

  Ik ben een master studente aan de UvA en ik doe onderzoek naar het welbevinden van kinderen met autisme spectrum stoornis in het reguliere onderwijs door met ouders in gesprek te gaan.

  Lees meer

  Dit onderwerp is iets wat mij erg raakt en waar ik geïnteresseerd in ben, omdat ik hoop dat we het welbevinden van kinderen met ASS kunnen verhogen door meer kennis te verkrijgen in hoe inclusief onderwijs in Nederland moet worden vormgegeven (leerkrachten opleiden, veilige situaties creëren etc).

  Voor mijn onderzoek zou ik heel graag met ouders willen spreken over hun (on)tevredenheid en ik zou graag in gesprek willen over het welbevinden van jullie kind met ASS in het reguliere (inclusieve) onderwijs. Zo’n gesprek duurt ongeveer 30 minuten en kan ook via de telefoon plaatsvinden.

  Zijn hier moeders of vaders die hiervoor open staan? Ik hoop met mijn onderzoek een bijdrage te kunnen leveren voor kinderen met ASS in het reguliere onderwijs en voor de vormgeving van inclusief onderwijs.

  U kunt mij mailen voor verdere informatie of andere vragen: lauravandevendel@live.nl

 • 7 mei 2019 Onderzoek 'overgang naar voortgezet onderwijs': jongeren gezocht

  Larissa van der Hee doet afstudeeronderzoek HBO Bachelor Social Work, uitstroomprofiel Jeugd. In samenwerking met Hogeschool Rotterdam (Kenniscentrum voor Zorginnovatie), Hogeschool Leiden (Expertisecentrum Jeugd) en de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie van het Erasmus MC. Zij doen onderzoek naar een methode die in Engeland al bewezen effectief is gebleken (de STAP-methode).

  Lees meer

  Het doel van STAP is om de doorstroom van het basis- naar het voortgezet onderwijs te versoepelen voor leerlingen op het regulier onderwijs die moeite hebben met sociale communicatie en flexibiliteit. Leerlingen met een autismespectrumstoornis (ASS) worden hier ook onder verstaan.

  Mijn onderzoek richt zich op jongeren in de leeftijd van 11-14 jaar met ASS en wat zij nodig hebben in de bewustwording zichzelf weerbaar te maken met betrekking tot veilig gebruik van game of sociale media platforms, zodat deze in de STAP-methode kan worden ingebed.

  Voor dit onderzoek ben ik op zoek naar professionals en jongeren (t/m 18 jaar) die met mij in gesprek willen, eventueel telefonisch. Mocht u het idee hebben van betekenis te kunnen zijn voor mijn onderzoek dan hoor ik dat heel graag!

  Reacties kun je mailen naar 0899095@hr.nl

 • 7 mei 2019 Deelnemers gezocht voor onderzoek naar Veroudering & Autisme

  Gezocht: we zoeken u! Deelnemer aan ons onderzoek over veroudering en autisme. Aan de Universiteit van Amsterdam wordt binnen de afdeling psychologie o.l.v. prof. dr. Hilde Geurts sinds enkele jaren onderzoek gedaan naar veroudering bij mensen met een autismespectrum diagnose (ASD). Dit onderzoek kijkt hoe cognitieve functies, zoals aandacht en geheugen zich ontwikkelen bij volwassenen met een ASD. Verder worden andere aspecten van veroudering onderzocht zoals lichamelijke, emotionele en sociale klachten en zijn wij benieuwd hoe de kwaliteit van leven wordt ervaren.

  Lees meer

  Voor dit grootschalige onderzoek zijn we dus op zoek naar volwassenen met een leeftijd tussen de 30 en 90 jaar en met een diagnose binnen het autisme spectrum (klassiek autisme, syndroom van Asperger, PDD-NOS) en/of met een diagnose ADHD die een bijdrage willen leveren aan meer wetenschappelijke kennis over autisme bij volwassenen.

  Voor het aanvragen van een informatiepakket, kunt u kijken op onze website (www.dutcharc.nl/contact/aanmelden ). Wilt u meer te weten komen over dit onderzoek? Neem dan contact op met Carolien Torenvliet (aging@adhd-autisme.nl).

 • 7 mei 2019 Help jij het Brabantse zwemleven toegankelijk te maken voor iedereen?

  Om het Brabantse zwemleven toegankelijker te maken voor iedereen met een aandoening of beperking, is er een nieuw initiatief gestart door het Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten, InnoSportLab de Tongelreep, de KNZB en de provincie Noord-Brabant: Uniek Zwemmen in Brabant.

  Lees meer

  Om de toegankelijkheid te kunnen verbeteren, dienen we eerst de huidige stand van zaken in kaart te brengen. Hiervoor hebben we een korte vragenlijst gemaakt. Of u nu zwemt of niet, we zouden graag uw input willen!

  Bent u 18 jaar of ouder en woont of zwemt u in Brabant? Zou u ons dan willen helpen door deze multiple-choice vragenlijst in te vullen? Het kost u slechts vijf minuten van uw tijd.

  Alvast bedankt!

  Meer informatie over dit initiatief kunt u ook opvragen via aangepastzwemmen@fieldlabswimming.com

 • 7 mei 2019 Kinderen (5-14 jaar) gezocht voor deelname aan onderzoek naar de taalvermogens van kinderen met autisme

  De Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar kinderen in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar die mee willen doen aan een grootschalig onderzoek naar de taalvermogens van kinderen met en zonder autismespectrumstoornissen (ASS). Het zou heel fijn zijn als u mee wilt doen!

  Lees meer

  Waar gaat het onderzoek over? 
  In dit taalonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt onderzocht hoe goed kinderen met en zonder ASS taal gebruiken en begrijpen. Verder wordt er gekeken op welke punten hun taalgebruik en taalbegrip samenhangt met andere mentale vaardigheden. Het onderzoek is geen taaltest waarvoor uw kind slaag of zakt. Integendeel, juist uit de spontante en natuurlijke taal van kinderen leren wij hoe hun taalverweringsproces verloopt.

  Waarom is dat belangrijk?
  Meer kennis over de taalontwikkeling is belangrijk, omdat het kan helpen om eventuele problemen al in een vroeg stadium te ontdekken. Door de taalproductie en het taalbegrip van kinderen met ASS te vergelijken met die van kinderen zonder ontwikkelingsproblemen kunnen we te weten komen wat de precieze verschillen zijn, en waar mogelijk problemen liggen. Daardoor kan in de toekomst in de hulpverlening of op school de aandacht gericht worden op die gebieden waar dat het meeste nodig is.

  Wat wordt er van u gevraagd?
  Het onderzoek zal bestaan uit twee sessies van elk ongeveer 3 uur. In de eerste sessie zal de onderzoeker bij u thuis komen, maar u mag natuurlijk ook naar het onderzoekslab op de universiteit komen als u dat prettiger vindt. We doen hier een aantal taakjes om onder andere sociale vaardigheden, algemene intelligentie en algemene taalvaardigheid te meten. In de tweede sessie zal u samen met uw kind naar het onderzoekslab op de universiteit komen. Hier zal uw kind een aantal taken doen achter de computer terwijl u vragenlijsten invult over de ontwikkeling van uw kind. Alle gegevens worden volstrekt anoniem verwerkt.

  Uw reiskosten worden vergoed en u krijgt een digitale cadeaubon twv €20,-

  Heel erg bedankt alvast!

  Drs. Iris Scholten
  Drs. Vera Hukkers
  Drs. Irene Mognon
  Prof. dr. Petra Hendriks
  Dr. Catharina Hartman
  Dr. Simone Sprenger

  Contact: L.I.Scholten@rug.nl
  Telefoon: 050 363 6683
  Aanmelden of meer informatie? Ga naar www.let.rug.nl/taalonderzoek.

 • 7 mei 2019 Gezocht: jongeren voor deelname onderzoek naar sociale aandacht bij jongeren met autisme

  Het Universitair Medisch Centrum Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam werken samen aan een onderzoek naar sociale aandacht bij volwassenen uit het autisme spectrum.

  Lees meer

  Waarom doen we dit onderzoek?
  Het doel van het onderzoek is na te gaan wat jongeren met verschillende psychische klachten opmerken bij andere mensen wanneer die emotioneel worden of met elkaar aan het praten zijn. Wordt er bijvoorbeeld op het gezicht en de stem gelet om te bepalen of iemand boos is, of om te bepalen of iemand de waarheid spreekt? Jongeren met autisme geven vaak aan dit soort dingen lastig te vinden, waardoor ze soms moeite hebben om andere mensen goed te begrijpen. Door hier onderzoek naar te doen kunnen we beter begrijpen hoe zulke problemen tot stand komen. Later zou dit zich kunnen vertalen in betere hulp en begeleiding voor mensen met dit soort klachten.

  Wie kan meedoen?
  Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar jongeren met een leeftijd tussen 16 en 25 jaar en met een diagnose binnen het autisme spectrum (klassiek autisme, syndroom van Asperger, PDD-NOS).

  Wat houdt deelname in?
  U vult 5 vragenlijsten op eigen gelegenheid in en brengt een eenmalig bezoek aan het Amsterdam UMC voor een onderzoek van ong. 2 uur. U krijgt diverse taken te doen, waarvan sommige op de computer.

  Vergoeding
  Als vergoeding voor deelname aan het onderzoek krijgt u na afronding 25 Euro. Daarnaast kunt u aangeven of u wilt deelnemen aan de verloting van een PlayStation 4 onder alle deelnemers. Verder zullen alle door u gemaakte reiskosten worden vergoed.

  Interesse?
  Wilt u meer te weten komen over dit onderzoek en/of bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met dhr. dr. Tim Ziermans (e-mail: t.b.ziermans@uva.nl).

 • 7 mei 2019 Deelnemers gezocht voor onderzoek geluidsopnames in de spreekkamer

  U mag het gesprek met uw zorgverlener opnemen, wist u dat? Ik ben Willemijn Engberts, student aan de Radboud Universiteit, en ik doe een kleinschalig onderzoek naar het effect van geluidsopnames in de spreekkamer. Heeft u binnenkort een afspraak met uw zorgverlener en wilt u na het gesprek online enkele vragen beantwoorden, dan ben ik hier erg mee geholpen! U ontvangt de vragen gewoon via de mail. U hoeft uw opname niet op te sturen naar mij.

  Lees meer

  Wilt u meedoen? Stuur dan een mailtje naar w.engberts@student.ru.nl. Het is fijn als u dan direct aangeeft of u van plan bent het gesprek met uw zorgverlener op te nemen of niet (als u geen voorkeur heeft dan zal ik u vragen om wel/geen geluidsopname te maken). Na uw aanmelding stuur ik u een mail met algemene informatie over het onderzoek, tips en eventueel een instructie voor het maken van de opname. U hoeft zelf verder niets meer te doen, u ontvangt na uw afspraak automatisch een link naar de vragenlijst op de mail. Deelname is compleet anoniem.

 • 7 mei 2019 Gezocht: proefpersonen met hoog-functionerend autisme (HFA)

  Onderzoek: ‘Een persoonlijk gesprek’

  Lees meer

  Wat is het? Dit is een onderzoek van de universiteit van Tilburg, aan het Tilburg center for Cognition and Communication (TiCC). Wij gaan onderzoeken wat de verschillen zijn tussen mensen met en zonder hoog-functionerend autisme (HFA) op het gebied van gesprekstechnieken in een persoonlijk gesprek. Wij kijken hierbij vooral naar het taalkundige aspect, o.a. woordkeuze, hoe vragen worden gesteld, etc. Door onderzoek hiernaar te doen hopen wij erachter te komen op welke manieren mensen met hoog-functionerend autisme (HFA) anders communiceren, of juist hetzelfde, als mensen zonder HFA.

  Wat ga je doen? Eerst ga je een persoonlijke herinnering zo uitvoerig mogelijk opschrijven. Dit duurt 10 minuten en vindt plaats achter een computer of laptop. Daarna ga je samen met een andere proefpersoon, die ook HFA heeft, een gesprek voeren om elkaar te leren kennen. Jullie krijgen hiervoor 6 kaartjes met verschillende gespreksonderwerpen, die jullie om de beurten gaan bespreken. Terwijl jullie het gesprek voeren, worden er geluidsopnames gemaakt.

  Wij zoeken proefpersonen die voldoen aan het volgende: – Tussen 18 en 40 jaar – Normaal/hoog functionerend (normale/hoge intelligentie) – Je kan Nederlands lezen/schrijven/spreken – Woonachtig in Noord-Brabant / rond Tilburg – Een autisme spectrum stoornis, bijv. Asperger syndroom, PPD-NOS, ‘gewoon autisme’, etc. Dit moet zijn vastgesteld door een psycholoog/psychiater.

  Waarom meedoen? – Je helpt de wetenschap vooruit – Het is leuk en je leert een ander persoon met hoog-functionerend autisme kennen – Je krijgt een bol.com bon van €5,-.

  Privacy Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld, dus ook de inhoud van jullie gesprek en je beschrijving van de persoonlijke herinnering. Nadat wij alle onderzoeksgegevens hebben verzameld, zal ervoor worden gezorgd dat je gegevens niet meer terug te leiden zijn naar jou als persoon.

  In het kort: Duur: ongeveer 30 minuten Wanneer: november/december 2018, mogelijk begin 2019 Locatie: Universiteit van Tilburg Beloning: bol.com bon van €5,- Contact/vragen: c.out@uvt.nl Deelname aan dit experiment is niet mogelijk voor personen die een beperking hebben die vloeiend spreken belemmert.

 • 7 mei 2019 Scriptieonderzoek acceptatie diagnose autisme

  Hebt u een kind waarbij de diagnose autisme onlangs is gesteld (niet langer dan 6 maanden geleden) of bent u bezig met onderzoeken? Laat mij weten hoe u omgaat met het accepteren van de (mogelijke) diagnose!

  Lees meer

  Voor het schrijven van mijn scriptie doe ik, Ingrid ter Horst, een onderzoek onder ouders met een kind die de diagnose ondanks heeft gekregen. U kunt mij hierbij helpen door onderstaande enquête in te vullen! Door het invullen kunnen andere ouders beter begeleid worden bij het acceptatieproces. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten. https://saxion.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6P7lnMLXkbTfe9T Alvast bedankt! Ingrid ter Horst

 • 7 mei 2019 Gezocht: (Groot)ouders en/of verzorgers van kinderen met een beperking of met een Rugzakje

  Beste (groot)ouder en/of verzorger, Ik ben Laura Verwaal, een vierdejaarsstudent aan de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs aan Saxion te Deventer. Voor mijn afstuderen doe ik onderzoek naar de wensen en behoeften van gezinnen met kinderen met een beperking en/of met een rugzakje met betrekking tot het ondernemen van uitjes en activiteiten. En hoe deze doelgroep via het internet bereikt kan worden.

  Lees meer

  De ambitie is om in de toekomst beter in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van deze groep.

  Wilt u mij helpen afstuderen? Via onderstaande link kunt u deelnemen aan de enquête.

  https://saxion.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_4Vldz1gqeGYl5OJ

  Onder de deelnemers wordt een VVV-cadeaubon ter waarde van €20,- verloot.

  De enquête zal 5 á 10 minuten tijd in beslag nemen.

  Alvast heel erg bedankt!

 • 7 mei 2019 Gezocht: Tweejarige broertjes en zusjes van kinderen met ASS

  Zebra-Project vanuit Radboud Universiteit, Nijmegen. Voor onze studie naar de oorzaken en het beloop van Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) tijdens de baby- en peutertijd, zoeken wij jonge broers en zussen van kinderen met ASS.

  Lees meer

  In dit onderzoek wordt bestudeerd welke verschillen er zijn in de ontwikkeling tussen jonge kinderen die een oudere broer of zus met ASS hebben, en jonge kinderen die geen broer of zus met ASS hebben. De meeste broers en zussen van kinderen met ASS ontwikkelen zich normaal. Desondanks hebben ze wel een grotere kans op het hebben van ASS dan andere kinderen. Die kans is ongeveer tien tot twintig keer zo groot als in de algemene bevolking. Het Zebra-project heeft als doel de wetenschappelijke kennis en het inzicht over de oorzaken en de vroege ontwikkeling van ASS te vergroten. Met het ontdekken van vroege kenmerken van ASS wordt het wellicht mogelijk om ASS eerder vast te stellen. Hierdoor zouden toekomstige behandeltrajecten eerder kunnen starten. Een vroege behandeling kan bijdragen aan een betere ontwikkeling van een kind met ASS en kan de kwaliteit van leven voor het kind en zijn omgeving verbeteren. Wie kunnen meedoen met dit onderzoek? We zoeken kindjes die tussen de 18 en 36 maanden oud zijn, met een oudere broer of zus met een ASS diagnose. Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd? U en uw kind zullen op 2 dagdelen naar de Radboud Universiteit komen. Daar zal uw kind deelnemen aan een hersenactiviteitmeting, een ontwikkelingsonderzoek en een spelobservatie. Ook zullen we u vragen om online enkele vragenlijsten in te vullen. Vergoeding: U krijgt van ons uw reiskosten vergoed, en daarnaast een vergoeding van 50 euro voor deelname. Informatie: Voor meer informatie kunt u onze website bekijken: zebra-project.nl of contact opnemen met de onderzoekers per mail: zebraprojectNL@gmail.com

 • 7 mei 2019 Wetenschappelijk onderzoek naar sociale uitsluiting en dopamine bij autisme

  Deelnemers met ASS diagnose gezocht (18-30 jaar)

  Lees meer

  Onderzoek naar sociale uitsluiting en dopamine bij autisme GGZ Rivierduinen Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum verrichten een wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van het verhoogde risico op psychose voor personen met autisme. Als we beter begrijpen hoe dit komt, kunnen we het in de toekomst wellicht voorkomen. Waarom doen we dit onderzoek? Een psychose is een toestand waarbij iemands contact met de werkelijkheid ernstig verstoord is. Personen met een psychose kunnen bijvoorbeeld stemmen horen van niet-aanwezige personen of denken dat er op televisie over hen gepraat wordt. Wij vermoeden dat sociale uitsluiting kan leiden tot een verhoogde aanmaak van dopamine in de hersenen en dat dit vervolgens kan leiden tot een psychose. Met dit onderzoek willen we hier graag meer inzicht in krijgen. Wie kunnen meedoen met dit onderzoek? We zoeken deelnemers van 18 t/m 30 jaar met een diagnose in het autisme spectrum (autisme, Asperger, PDD-NOS, ASS). Om inzicht te krijgen in verschillen tussen personen die zich wel en niet eenzaam voelen, zoeken we niet alleen personen die veel gepest zijn of zich eenzaam voelen, maar ook personen met autisme die weinig gepest zijn en niet eenzaam zijn. Personen met autisme die zwakbegaafd of psychotisch zijn (geweest) of psychofarmaca gebruiken, kunnen helaas niet deelnemen. Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd? Dag 1 (totaal 2,5 uur): u komt naar Rivierduinen te Leiden (5 minuten lopen vanaf Centraal Station). Hier zal de psycholoog-onderzoeker door middel van een aantal tests en vragenlijsten bepalen of u voldoet aan de eisen voor verdere deelname aan het onderzoek. Thuis (totaal 35 minuten): u vult enkele vragenlijsten thuis in en neemt deze vragenlijsten mee naar de volgende afspraak. Dag 2 (totaal 30 minuten): u komt naar de afdeling Radiologie van het LUMC. Hier zal een MRI-scan van uw brein gemaakt worden. Dag 3 (totaal 3,5 uur): u komt naar de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het LUMC. Hier zal een PET-scan van uw brein gemaakt worden. Om dopamine in de hersenen te kunnen meten gebruiken we een ongevaarlijke, zeer lage dosis van een radioactieve stof. Vergoeding: Uw reiskosten worden vergoed en daarnaast ontvangt u een vergoeding van 160 euro. Informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de onderzoeker, Rik Schalbroeck, e-mail: R.Schalbroeck@Rivierduinen.nl, tel.: 06-53919962. Hij kan u een uitgebreide informatiebrief sturen.

   

 • 7 mei 2019 Onderzoek naar gezinsactiviteiten bij kinderen met een meervoudige beperking

  Aan de KU Leuven en RU Groningen loopt momenteel een onderzoek waarin de gezinsactiviteiten bij kinderen met een meervoudige beperking in kaart gebracht worden en vergeleken worden met gezinsactiviteiten bij kinderen met een enkelvoudige motorische of een enkelvoudige verstandelijke beperking. Met deze informatie willen we graag meer inzicht krijgen in het belang van bepaalde gezinsactiviteiten voor de ontwikkeling van uw kind. We willen dit vervolgens graag vertalen naar adviezen over welke activiteiten de ontwikkeling van een kind met een ontwikkelingsachterstand kunnen stimuleren.

  Lees meer

  Graag zouden wij uw medewerking vragen om een online vragenlijst in te vullen.

  U wordt gevraagd om een vragenlijst in te vullen met het oog op jullie zoon/dochter, die:

  • tussen 6 en 59 maanden oud is
  • een grote verstandelijke ontwikkelingsvertraging en/of een grote motorischeontwikkelingsvertraging heeft De vragenlijst kan volledig online worden ingevuld via deze link: http://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_3EFg2X9hn6LLC8l Het invullen van de lijst neemt ongeveer 1 uurtje in beslag; waarbij het zeker mogelijk is om tussentijds op te slaan en later verder te werken. Indien jullie een voorkeur hebben om de vragenlijst op papier in te vullen, zijn de onderzoekers zeker bereid dit aan jullie te bezorgen en de verzendingskosten te vergoeden. Uiteraard wordt uw privacy gewaarborgd en worden alle gegevens anoniem én enkel in kader van dit onderzoek verwerkt. Bij verdere vragen mag u altijd contact opnemen met de onderzoekers op het mailadres oga@kuleuven.be of het telefoonnummer +32 (0)16 37 68 92 (Ines Van keer, België).
 • 7 mei 2019 Onderzoek naar het zelfbeeld van kinderen en jongeren met en zonder ASS

  Recent gestart aan de Universiteit van Amsterdam: Een onderzoek naar het zelfbeeld van kinderen en jongeren met en zonder een autisme spectrum stoornis. Dit met het doel om meer aandacht te vragen voor het zelfbeeld bij jongeren met autisme en hier meer inzicht over te krijgen. Bij deze willen wij u graag informeren over het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam naar het zelfbeeld van kinderen met en zonder autisme en u vragen om deel te nemen aan het onderzoek.

  Lees meer

  Kinderen en jongeren met autisme kunnen bijkomende problemen hebben. Hierdoor zou het zo kunnen zijn dat ze een minder positief zelfbeeld hebben dan kinderen zonder autisme. Dit is echter nog niet onderzocht. Door dat te onderzoeken kunnen we erachter komen of kinderen met ASS meer kans hebben op een negatief zelfbeeld dan kinderen zonder ASS en mogelijk behandeling nodig hebben die gericht is op het verbeteren van hun zelfbeeld. Om iets te kunnen zeggen over het zelfbeeld van kinderen en jongeren met autisme, zijn we op zoek naar kinderen met autisme en kinderen zonder autisme tussen de 8 en 18 jaar. Daarom willen wij u, als ouder, en uw kind vragen deel te nemen aan dit onderzoek. Wat houdt deelname aan het onderzoek nu precies in? Wij vragen u als primaire verzorger om online vragenlijsten in te vullen. U krijgt per mail de vragenlijsten toegestuurd om zelf via internet in te vullen, over hoe u denkt dat uw kind zichzelf ziet. Dat duurt ongeveer een half uur. Daarnaast vragen wij uw kind om eenmalig vier taken te doen, waarvan twee computertaken. De taken hebben betrekking op hoe uw kind zichzelf ziet. Dit duurt naar verwachting 75 minuten. We spreken graag een locatie en tijdstip af die u en uw kind het beste uitkomen, dan kan dus ook bij u thuis. Uiteraard zullen alle gegevens, verkregen door het onderzoek, anoniem verwerkt worden. Ook zal nooit informatie van het onderzoek, zonder uw toestemming, gedeeld worden met derden. Wij hopen van harte dat u mee wilt werken aan ons onderzoek. Door mee te werken helpt u mee aan het verbeteren van het behandelaanbod en daarmee ook aan de hulp die beschikbaar is voor kinderen met autisme. Als u mee wilt doen aan dit onderzoek kunt u op een moment dat het u uitkomt dit onderzoek starten door op onderstaande link te klikken. Hierdoor komt u direct bij de online vragenlijsten voor u als ouder (het invullen duurt dus ongeveer 30 minuten). https://nlpsych.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_2hgY5WrwGp1uzyZ Wanneer u nog vragen heeft over het onderzoek, kunt u ook altijd contact opnemen via zelfbeeldonderzoek@gmail.com. Met vriendelijke groet, Anne Janssen en Noet Maas onder begeleiding van dr. Bianca Boyer

 • 7 mei 2019 Prikkelgevoeligheid en Gedragsproblemen bij Autisme Verbeteren

  Veel kinderen met autisme (en epilepsie) hebben moeite met het verwerken van prikkels uit de omgeving. Hierdoor hebben kinderen bijvoorbeeld concentratieproblemen, boze buien of last van geluiden. Dit zijn problemen die veel kinderen met autisme dagelijks ervaren. Op dit moment zijn er onvoldoende behandelmethoden om deze ontwikkelingsproblemen te verbeteren. Om deze reden heeft het UMC Utrecht in samenwerking met Jonx Groningen de BASCET-studie opgezet: een nieuwe, veilige behandeling gericht op het verbeteren van gedrag en prikkelgevoeligheid.

  Lees meer

  In dit onderzoek krijgen kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS) en/of epilepsie een plaspil, genaamd bumetanide, die gedrag- en prikkelproblemen moet verbeteren. Bumetanide is een plaspil die al jaren veilig wordt gebruikt bij kinderen en volwassenen. De pil zorgt ervoor dat de chloorniveaus in de zenuwcellen verlagen waardoor verstoorde hersenactiviteit weer in balans komt. Wie kunnen deelnemen? Deelnemers kunnen meedoen in het UMC Utrecht of bij Jonx Groningen. Kinderen van 5-15 jaar met een ASS diagnose en/of epilepsie komen in aanmerking voor het onderzoek. Ze krijgen 3 maanden een behandeling met bumetanide of een placebo. Vooraf vind een verkorte IQ-test en ontwikkelingsinterview plaats en worden er vragenlijsten ingevuld. Deze vragenlijsten worden na het onderzoek nogmaals afgenomen. Tijdens het onderzoek zijn er controles om de reactie op het medicijn in de gaten te houden. Meer informatie? Ouders kunnen contact opnemen met het onderzoeksteam van het UMC Utrecht of Jonx Groningen. Het onderzoeksteam zal een uitgebreide informatiebrief opsturen en daarna telefonisch contact opnemen om vragen te beantwoorden. UMC Utrecht: BASCET@umcutrecht.nl Jonx Groningen: ATN-BASCET@lentis.nl Het onderzoeksteam van de BASCET-studie

 • 7 mei 2019 Onderzoek overstap jeugd- naar volwassenenggz

  De werkgroep Zorgtransitie van de Academische Werkplaats Autisme Samen Doen! doet onderzoek naar de overstap van de jeugdggz naar de volwassenenzorg. Wij zoeken jongvolwassenen met autisme (18-25 jaar) die hun ervaringen willen delen

  Lees meer

  Hoe verliep jouw overgang van de Jeugd GGZ naar de volwassenenzorg?

  Als jij vóór je 18e de diagnose autisme hebt gekregen, zijn we benieuwd naar jouw ervaringen

  met deze overgang!

  Het duurt slechts 10-15 minuten! Deel jouw ervaringen via:

  https://limesurvey.hr.nl/index.php/483597?lang=nl

  Lees meer over het onderzoek in deze pdf

 • 7 mei 2019 Onderzoek naar de effecten van deelname aan een lotgenotengroep

  Medewerking gevraagd aan mijn onderzoek naar de effecten van deelname aan een lotgenotengroep voor volwassenen met een ASS-diagnose met een normale tot hoge intelligentie.

  Lees meer

  Voor mijn studie (autisme specialist Rino Hogeschool te Utrecht) werk ik aan een praktijkonderzoek in samenwerking met Stichting MEE (Heerlen) en Stichting Lotgenotengroep Autisme Limburg. Dit praktijkonderzoek meet de effectiviteit van lotgenotencontact. Daarnaast is uw persoonlijke mening van belang in dit onderzoek. In dit praktijkonderzoek is de centrale hypothese: Lotgenotencontact, voor volwassenen met een ASS-diagnose, draagt bij aan een beter sociaal netwerk, meer sociale steun, empowerment en zelfwaardering waardoor indirect de kwaliteit van leven bevorderd wordt, en volwassenen met een ASS-diagnose minder een beroep hoeven te doen op (betaalde) zorg. Met de resultaten van dit onderzoek worden aanbevelingen gedaan om de effectiviteit van lotgenotengroepen te behouden of verder te ontwikkelen. De antwoorden worden anoniem verwerkt. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Mocht u nog vragen willen stellen of feedback willen geven, stuur dan een mail naar: autisme2112@gmail.com

  Klik op onderstaande link om naar de vragenlijst te gaan. http://www.thesistools.com/web/?id=535869 Dank voor u medewerking, Marlien Pijler

 • 7 mei 2019 Deelname Nederlands Autisme Register (NAR)

  Inzicht in de leefsituaties van mensen met autisme

  Lees meer

  Het Nederlands Autisme Register (NAR) is opgericht door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam. Het doel van dit register is om via online vragenlijsten zoveel mogelijk informatie te verzamelen over mensen met autisme in Nederland. Hierdoor kunnen we meer inzicht krijgen in de verschillen tussen mensen met autisme.

  In het register kunnen kinderen én volwassenen met autisme worden ingeschreven. Lees meer op de website van het NAR

  Klik hier voor de folder over het Nederlands Autisme Register (PDF, 300 Kb)

  Doe mee aan het Nationaal Autisme Register

 • 6 mei 2019 Thuisloze man in Almelo zoekt begeleid wonen

  Ik ben een rustige man van midden veertig en ben door mijn autisme (AS 3) in ernstige problemen gekomen. Momenteel ben ik thuisloos sinds 1 november 2018, de weg in hulpverleningsland vind ik erg moeilijk.

  Lees meer

  Hulp van maatschappelijk werk was niet toereikend, het is zover gekomen dat ik een briefadres had bij Tactus daklozenopvang. Maar ik durf er niet naar toe om mijn post op te halen, dus inschrijving is beëindigd. Zodoende heb ik nu weer geen inschrijfadres. Inkomen kwam uit de ziektewet (die nu opgeschort wordt, omdat ik niet ben ingeschreven.) Oftewel nu ook geen inkomen meer.

  Via wijkzorg Almelo is er een zorgindicatie toegezegd, maar dan moet ik eerst een woning hebben.

  Begeleiding is noodzakelijk voor mij om alles op de rit te krijgen en stabiliteit te vinden. Tevens heeft zich de mogelijkheid voorgedaan om eindelijk als zelfstandige te gaan werken. Daar ik een man met twee rechterhanden ben, kan ik erg veel. Maar ik kan me niet inschrijven bij de Kamer van Koophandel, omdat ik geen gba-registratie heb. Dus ik heb dringend een begeleid wonen plek nodig.

  Kun jij me helpen? Mail dan naar vascovanderbeek@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Wooninitiatief voor jongvolwassenen met ASS zoekt bewoners

  ’t Hoge Veld is een ouderinitiatief van ouders die lang op zoek zijn geweest naar een woonvoorziening voor hun (jong) volwassen kind met ASS. De droom is een kleinschalige, huiselijke en veilige woonomgeving te ontwikkelen in boerderij ’t Hoge Veld in Duiven.

  Lees meer

  Dit is een monumentale boerderij, nu nog een bouwval, die de komende jaren met provinciale en gemeentelijke subsidie kan worden verbouwd. In het hoofdgebouw worden acht
  wooneenheden gerealiseerd met een aantal gemeenschappelijke ruimtes en een ruimte voor het begeleidingsteam.

  ‘t Hoge Veld is bestemd voor jongvolwassenen (rond 20-30 jaar met een normale intelligentie of hoger) die door hun ASS (nog) niet zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan 24/7 ondersteuning (en daarvoor een passende maatwerk indicatie hebben).

  Er zijn met regelmaat informatieavonden, zie voor meer informatie en contact www.hogeveld.org

 • 6 mei 2019 Beschermde woonplek gezocht voor dochter (21)

  Voor mijn dochter van bijna 21 jaar met ASS en normale intelligentie zoek ik met spoed een beschermde woonplek. Liefst 24/7 begeleiding. Zuid Holland heeft de voorkeur.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar Angelique Stigters, a.m.stigters@gmail.com

 • 6 mei 2019 Darrius heeft plek voor twee jongeren met BW-indicatie

  Darrius Wooninitiatief Westzaan is gevestigd in de regio Zaandam. Darrius heeft plaats voor 2 jong volwassenen vanaf 18 jaar met een beschermd wonen indicatie. Wij werken vanuit pgb. Over een periode van 3 jaar leer jij zelfstandig wonen.

  Lees meer

  Meer info op www.darrius.nl Neem gerust contact op voor meer informatie. Dat kan via bianca.schreuder@gmail.com

 • 6 mei 2019 Huisgenoot (vanaf 22 jaar) gezocht voor appartement in Lunteren

  Wij zoeken een jongere vanaf 22 jaar met LVG en autisme die het leuk zou vinden om samen met onze zoon van 22 in Lunteren met PGB zorginzet in een appartement te gaan wonen.

  Lees meer

  Het huis heeft 3 slaapkamers, keuken en woonkamer om zo te integreren in de samenleving. Wel graag een dagbesteding voor overdag, geen agressief type en niet-rokend het liefst. Gezelligheid staat centraal.

  Lijkt je dit wat of wil je van gedachten wisselen met elkaar? Bel dan naar Mirjam Hunze op 06 – 52497061 of mail naar mirjamhunze72@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Woonunits begeleid wonen beschikbaar in Zwanenburg

  Jong-en-Aut biedt de mogelijkheid tot begeleid, beschut en beschermd wonen aan. Binnenkort zijn er twee woonunits beschikbaar. Momenteel is er 1 per direct beschikbaar.

  Lees meer

  Dit is voor personen met een Autisme Spectrum Stoornis en normale intelligentie.
  Jong-en-Aut zit in Zwanenburg en op 5 minuten treinafstand van Amsterdam en Haarlem.

  Financiering is mogelijk via PGB en huur of ZiN.

 • 6 mei 2019 Cliënte (begin 40 jaar) zoekt passende woonplek op rustige locatie

  Cliënte (begin 40 jaar) is op zoek naar een passende woonplek op een rustige locatie. De woning mag in heel Nederland staan, liefst wel een bosrijke omgeving. Alle tips zijn welkom!

  Lees meer

  Er is ook interesse om een eigen wooninitiatief te starten, misschien kunnen we hierover in gesprek met elkaar.

  Mail gerust naar mvis@riwis.nl

 • 6 mei 2019 51-jarige man met autisme (dakloos) zoekt fijne woonplek

  Inmiddels 51-jarige man met autisme (dakloos) zoekt fijne woonplek. Heb een geldige WMO-indicatie voor de regio Haaglanden maar men heeft mij laten barsten.

  Lees meer

  Ben wanhopig op zoek naar een prikkelarme woonplek.Bij stichting Limor ben ik bijna doorgedraaid door geluidsoverlast en verkeerde mensen om mij heen. Die hebben mij 22 januari jl. eruit gepleurd en ik kon het verder lekker uitzoeken. Geen vervolgplek/zorg – niets dus.

  Didier, jdijk10844@gmail.com

 • 6 mei 2019 Wooninitiatief ‘t Hoge Veld Duiven (bij Arnhem)

  ’t Hoge Veld is een ouderinitiatief van ouders die langdurig op zoek zijn geweest naar een woonvoorziening voor hun (jong)volwassen kind met ASS. De wens is een kleinschalige, huiselijke en veilige woonomgeving te ontwikkelen in boerderij ’t Hoge Veld.

  Lees meer

  Dit is een monumentale boerderij die de komende periode wordt verbouwd. In het hoofdgebouw worden acht wooneenheden gerealiseerd met een aantal gemeenschappelijke ruimtes en een ruimte voor het begeleidingsteam.

  ‘t Hoge Veld is bestemd voor jongeren (20-30 jaar met een normale intelligentie of hoger) die door hun ASS (nog) niet zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan 24/7 ondersteuning. Met deze ondersteuning kunnen zij wonen en functioneren in een beschermde, huiselijke omgeving.

  Wij zijn op zoek naar bewoners. Als u nieuwsgierig bent en belangstelling hebt voor het wooninitiatief, neem dan contact op via de website www.hogeveld.org

 • 6 mei 2019 Samen een kleinschalig beschermd wonen project opzetten in Zeist?

  Ik ben een ouder van een 19-jarige zoon met autisme en ben op zoek andere ouders of vertegenwoordigers die willen participeren in het opzetten van een kleinschalig ‘beschermd wonen project in de gemeente Zeist’.

  Lees meer

  Het betreft een op te zetten ouderinitiatief voor jongeren/jongvolwassenen met autisme die een normale tot hogere intelligentie hebben. De toekomstige bewoners moeten de regie over hun leven in eigen handen willen nemen, hun eigen voordeur kunnen beheren, open staan voor begeleiding op maat, een eigen inkomen uit werk of uitkering hebben. We willen graag een groep vormen met bewoners die elkaars goede buur zijn en elkaar ook kunnen ondersteunen bijvoorbeeld op sociaal vlak binnen de op te zetten woonvoorziening.

  Voor het opzetten van een dergelijk initiatief wordt van de ouders / vertegenwoordigers gevraagd, bereid te zijn een actieve rol te nemen binnen het op te zetten project.

  Wonen:
  De gemeente Zeist heeft bereidheid getoond mee te willen denken in een dergelijk woonvorm. Naar een geschikte locatie moet nog actief gezocht worden.

  Zorg:
  In onze visie willen wij de zorg zelf inkopen; een deel van het PGB van alle deelnemers zal worden besteed aan basiszorg, zoals:
  – Bevorderen zelfredzaamheid
  – Huishoudelijke zaken zoals: koken, boodschappen, schoonmaak etc.
  – Bieden van structuur
  – Eventueel hulp bij financiële diensten.

  Spreekt bovenstaande informatie u, voor uw kind, aan en wilt u meer informatie, mail of bel mij dan.

  Simone Engelmann
  s.engelmann@ziggo.nl
  06-44231713

 • 6 mei 2019 Beschermd Wonen locatie gezocht voor vrouw (36)

  Met enige haast een beschermd wonen locatie gezocht voor 36 jarige vrouw met hoge intelligentie, ASS en meervoudige complexe psychiatrische problematiek. De voorkeur gaat uit naar regio Arnhem/Nijmegen of Utrecht/Amersfoort. Ook bij andere opties in het midden en westen van het land graag contact opnemen.

  Lees meer

  Voor de cliënt is het van belang dat zij haar huisdieren mee mag nemen.
  Voor reacties of vragen graag een e-mail sturen naar: marion@horizonbegeleiding.nl

 • 6 mei 2019 Ouders zoeken in Drenthe of Overijssel woonvorm voor dochter (23)

  Wij zoeken een geschikte woonvorm/plek voor onze dochter Liza van 23 jaar met autisme. Zij heeft veel structuur, rust en op z’n tijd ook 1 op 1-momenten nodig. Liefst in een landelijke omgeving in Drenthe of Overijssel.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar kempen1963@gmail.com

 • 6 mei 2019 Vader wil zorgcomplex voor jongeren opzetten in Delden

  Momenteel ben ik mij aan het oriënteren om een nieuw zorgcomplex te gaan realiseren in Delden voor jongeren met Autisme. Mijn zoon staat op een wachtlijst, maar het kan nog jaren duren voor er een plek vrij komt. Mede met het oog op de toekomst zoek ik mede-geïnteresseerden.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar Frans Garritsen, Frans.ga@gmail.com

 • 6 mei 2019 Woonruimte te huur in Den Bosch

  Geerke 185 is een wooninitiatief in Den Bosch dat plaats biedt aan 16 (jong)volwassenen met een normale of hoogbegaafdheid en een autisme spectrum stoornis.

  Lees meer

  Dit wooninitiatief biedt de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk in een zo normaal mogelijke woonomgeving te wonen. Huurders betalen hun huur aan de woningbouwvereniging (Zayas) en krijgen ambulante begeleiding vanuit het autisme-team van Cello.

  De meest essentiële gedachte die ten grondslag ligt aan Geerke: ‘zo normaal mogelijk met steun daar waar nodig’. De rol van ouders en familieleden wordt als zeer belangrijk gezien, hun deskundigheid en ervaringen met de cliënt worden door ons meegenomen in de te bieden zorg. De cliënt bepaalt echter de uiteindelijke rol en inbreng van de ouders. Per direct is er een appartement beschikbaar.

  De Eerste Donk (stichting de Loopplank) is een ouderinitiatief in Den Bosch, dat voorziet in woonruimte voor 13 (jong) volwassenen met een normale of hoogbegaafdheid en een autisme spectrum stoornis.

  Ook hier betalen de huurders huur aan Cello (Cello is huurder van woningbouwcorporatie) en krijgen ze begeleiding vanuit het autisme-team van Cello. Binnenkort komt ook hier een appartement beschikbaar.

  Meer informatie kun je verkrijgen bij Renate van den Broek, Manager zorg en dienstverlening Cello, via rvandenbroek@cello-zorg.nl of 06-54650528.

 • 6 mei 2019 Rustige woonruimte in de natuur gezocht

  Ik zoek wat velen zoeken en wat er (nog) niet is. Een rustige veilige plek in de natuur om te wonen en mezelf te zijn. Als ik de oproepjes hier lees, ben ik niet de enige.

  Lees meer

  Het liefste wil ik dat iemand een heel groot stuk land heeft en daar een paar huisjes met veel ruimte er tussen zodat we allemaal een eigen plekje hebben en bij elkaar op bezoek kunnen als we dat willen/kunnen en dat niets moet….

  Kun je hierbij helpen? Neem dan contact met me op via merel@merel.nu

 • 6 mei 2019 Man van 44 jaar zoekt rustige woning

  Ik, 44 jaar, ben op zoek naar een plek waar ik rustig kan wonen.

  Lees meer

  Een woongroep is eventueel ook een optie. Ik heb in het verleden meerdere woningen gehad via de bekende wooncoöperaties en zit nu inmiddels in mijn 5e woning. Ik kan heel slecht tegen de geluidsoverlast die dikwijls gepaard gaat met huurwoningen uit deze sector. Ik ben hard toe aan rust. Liefst omgeving Rhoon, Poortugaal.

  Reacties kunnen naar erikstols@gmail.com

 • 6 mei 2019 Beschermde woonvorm gezocht voor 50-jarige man

  Ik, 50 jarige man met autisme, ben op zoek naar een fijne plek om te wonen.

  Lees meer

  Ik ben een lieve man die een plek zoekt in een beschermde woonvorm waar ik rustig kan verblijven. Ben onlangs op straat gezet door een instelling en verlang naar een plek waar ik wordt geaccepteerd zoals ik ben. Ik heb een WMO indicatie met verblijf. Locatie is niet relevant.

  Reacties kunnen naar jdijk10844@gmail.com

 • 6 mei 2019 Transgender man op zoek naar begeleid zelfstandige woonruimte in Zuid-Holland Lees meer

  Ik ben op zoek naar een plek met goeie zorg, waar ik een eigen kamer kan betrekken, maar wel de hulp kan inroepen van een begeleider. Ook wil ik graag een gezamenlijke woonkamer, zodat ik het gezelschap heb van anderen en niet altijd helemaal alleen ben. Contact opnemen kan via 06-44932586.

 • 6 mei 2019 Gezocht: woonruimte in Leiden voor lieve, rustige studenten

  Ik ben woon- en ambulant begeleider bij Stumass in Leiden voor een aantal lieve en rustige studenten. Samen met hen ben ik op zoek naar een woonruimte in Leiden waar zij kunnen wonen, nu zij een stuk zelfstandiger zijn geworden na twee jaar wonen bij ons in een beschermd wonen locatie.

  Lees meer

  We zijn dus op zoek naar kamers of eventueel woningen die deze studenten met elkaar willen delen (2-3 studenten). Het zijn geen feestbeesten, maar juist nette, schone en vriendelijke studenten die de kamer/woningen netjes willen houden en ambulante begeleiding blijven ontvangen vanuit Stumass. Kennen jullie woningeigenaren in omgeving Leiden, Voorschoten, Noordwijk, etc die bekend zijn met onze doelgroep en met ons in gesprek willen gaan over eventueel onderverhuren? Of heeft u wellicht andere ideeën hoe wij onze studenten kunnen helpen aan volgende stap naar zelfstandigheid? Dan willen we u graag te woord staan! Ik ben bereikbaar via 06-23460312, of via rosalie.bakker@stumass.nl

 • 6 mei 2019 Plek voor nieuwe bewoners bij JADOS

  Stichting JADOS heeft op haar locatie in Den Bosch op dit moment ruimte voor nieuwe aanmeldingen.

  Lees meer

  Jados biedt begeleiding aan (jong)volwassenen met een diagnose autisme, in de levensfases studie of werk. Dit doen wij via onze dochterorganisaties Stumass (hbo en wo studenten met autisme), Capito (mbo’ers met autisme) en IVA (werkenden en werkzoekenden met autisme).

  We begeleiden op de domeinen wonen, werken/studeren en leven. De begeleiding is gericht op ontwikkeling naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid.

  Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Capito Den Bosch:
  Ambulante begeleiding voor MBO-studenten met autisme: www.capitowonen.nl

  Stumass Den Bosch:
  Ambulante begeleiding voor HBO- en WO-studenten met autisme: www.stumass.nl

  In Voor Autisme (IVA) Den Bosch:
  Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor werkenden en werkzoekenden met autisme: www.invoorautisme.nl.

 • 6 mei 2019 Rustige, lieve man met autisme zoekt woonruimte

  Als u een hele rustige huurder zoekt: voor mijn leuke neef van 47 jaar ben ik op zoek naar een fijne plek om te wonen.

  Lees meer

  Hij is normaal intelligent en heel rustig en vredelievend. Hij woonde in een huis via de woningbouwcorporatie maar dat was veel te onrustig. Hij heeft altijd zelfstandig gewoond en leidt een vrij normaal leven, alleen werkt hij niet meer. Dat gaf teveel druk. Hij zou graag in een zomerhuis, bakhuisje of chalet bij een boerderij willen wonen of in een goed geïsoleerd appartement (en dat kan ook een deel van een boerderij zijn). Hij zoekt iets in Diepenheim, Markelo, Holten of Goor.

  Reacties graag naar l@emanuel.nl.

 • 6 mei 2019 Bewoners gezocht voor De Blankehoeve

  KOM JIJ BIJ ONS WONEN? Ben jij op zoek naar een woonplek voor jezelf met begeleiding en heb je een zorg indicatie vanuit de WMO? Of ken jij iemand? Wij krijgen plek vrij!

  Lees meer

  De Blankehoeve biedt een Begeleid Wonen en Werken Traject voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. We bieden 24-uurs begeleiding en daarbij begeleid werken (dagbesteding) op het terrein. De leeftijd van de bewoners varieert van 18 tot 36 jaar.

  Ieder persoon is uniek, gelukkig wel! Iedereen is ergens goed in en voor sommige mensen kosten bepaalde dingen iets meer moeite en dat is oké! Voor ons liggen daar kansen om talenten en mogelijkheden te benutten en te helpen ontwikkelen! Ieder heeft daarin zijn eigen tempo en met de juiste begeleiding kan ieder zo volwaardig deelnemen in de maatschappij. Het ontwikkelen van eigen kracht nemen we hierbij als uitgangspunt.

  Het pand beschikt momenteel over 6 (en in de toekomst 8) kamers voor beschermd wonen. Het zijn voormalige hotelkamers die verbouwd zijn tot fijne, lichte kamers met zoveel mogelijk eigen douche en toilet. Iedereen heeft een eigen appartement met woon- en slaapvertrek. Ook is er een gemeenschappelijke woonkamer en keuken.

  Overdag wordt volwaardig meegewerkt op één van de werkplekken op het terrein.
  Deze werkplekken kunnen verschillen want er is genoeg te doen bij De Blankehoeve! Zo kun je werken in de horeca: in de bediening, in de keuken of facilitair. Maar ook het klusteam kan een beroep op je doen, onderhoud genoeg! En als je dan tegen de grens van Drenthe zit betekent dit ook veel groen: de groenvoorziening kan ook altijd handen gebruiken! Kortom: bezig blijven is hier geen probleem! Uiteraard gaat dit altijd op je eigen tempo en onder de juiste begeleiding. Begeleiders hebben wij in alle vormen en maten: koks, bedieningsmedewerkers, een klusjesman én uiteraard woonbegeleiders. Een gezellig team waar je je vast heel snel thuis gaat voelen.

  Onze bewoners kopen zorg in met een PGB budget. Als je bij De Blankehoeve wilt komen wonen, dien je over een geldig indicatiebesluit te beschikken en kom je in aanmerking voor een PGB-budget. Van de PGB-vergoeding wordt begeleiding, zorg en dagbesteding ingekocht. De huur en levensonderhoud betaalt de bewoner vanuit zijn eigen inkomen of Wajong-uitkering.

  Heb je interesse of wil je graag meer informatie (zie ook onze website)? Wij leren je graag kennen! Mail naar info@blankehoeve-zorg.nl of bel naar 050-4062765.

 • 6 mei 2019 Gezocht: rustige woonruimte in de buurt van Amstelveen

  Mijn naam is Miranda, 35 jaar. Ik heb autisme en een normale/hoge intelligentie. Onlangs ben ik naar een zelfstandige woonruimte verhuisd en ik heb enorm veel last van geluid en lastige buren. Daarom ben ik nu op zoek naar een andere woonplek, waar het rustiger is.

  Lees meer

  Met mijn 2 katten ben ik op zoek naar een zelfstandige, rustige woning, het liefst in de buurt van Amstelveen omdat daar mijn dagbesteding zit. Omdat er verder geen organisaties zijn die me verder kunnen/willen helpen hoop ik dat iemand hier iets weet. Alvast heel erg bedankt.

  Reacties kunnen naar hmdvandermolen@gmail.com.

 • 6 mei 2019 Op zoek naar bewoners/gelijkgestemden

  Beste mensen, ik ben harpist Antoine. Ik heb autisme en ben hooggevoelig voor geluid. Ook bouw ik muziekinstrumenten. Ik woon sinds kort in een school in Meerssen bij Maastricht. Nu lijkt mij dit ook een goede plek voor mensen met autisme om te wonen, gezien de hoeveelheid rust, privacy, ruimte en de natuur om ons heen op een terrein van 3 hectare.

  Lees meer

  Het is wel antikraak, maar de verwachting is dat we hier nog wel minstens 2 jaar kunnen blijven. Hoe dan ook, ik ben op zoek naar meer bewoners en gelijkgestemden om mij heen. Ook nu al kunnen mensen via de leegstandbeheerder hier een eigen klaslokaal tot wel 50m2 huren.

  Er is ook de mogelijkheid om hier een atelier of werkplaats te beginnen. Ik zie graag meer creatieve en kunstzinnige mensen om me heen. Er wonen hier nu 5 mensen en we delen de keuken met een lokale TV-omroep.

  Er is hier geen begeleiding aanwezig. Indien nodig kun je via de WMO een PGB aanvragen. Ook denk ik dat we elkaar tot steun kunnen zijn.

  Reacties kunnen naar antoine.theunissen@gmail.com

 • 6 mei 2019 Met spoed gezocht: woonruimte voor zoon van 35 jaar met PDD-NOS

  Helaas moet onze zoon zijn huis uit vanwege een wijziging in zijn indicatie.

  Lees meer

  Daarom zijn we met spoed op zoek naar een nieuwe woonplek voor hem, in de omgeving van Schagen.

  Reacties kunnen naar peterconijn@planet.nl

 • 6 mei 2019 Beschikbaar: 2 nieuwe intramurale woon/begeleidingsplekken in Amersfoort

  Alles in huis voor jouw volgende stap: zelfstandig wonen en op eigen benen staan; daar komt voor veel jong volwassenen heel wat bij kijken. En zeker als je leeft met een vorm van autisme of een VG-indicatie.

  Lees meer

  Begin 2019 komen er 2 nieuwe woonplekken vrij bij onze organisatie. We zijn op zoek naar 2 nieuwe bewoners die allebei een eigen kamer krijgen en de keuken en badkamer delen. Leeffijn biedt individuele- en groepsbegeleiding met 16 andere bewoners (geen ambulante begeleiding). Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.leeffijn.nl

  Neem contact met ons op via info@leeffijn.nl.

 • 6 mei 2019 Gezocht: woonvorm voor 22-jarige zoon

  Wij – mijn man en ik – zijn op zoek naar een woonvorm voor onze 22 jarige zoon. Zoveel mogelijk in het gewone leven met 24 uurs een op een begeleiding.

  Lees meer

  Onze zoon heeft een zeer complexe vorm van autisme, is hoogbegaafd en wil niets liever dan leven, Japans leren, piano spelen (Bach) en wiskunde studeren. Zijn beperkingen: dat lukt allemaal niet vanzelf. Hij heeft voortdurende aansturing, geruststelling en positieve aandacht nodig om niet in een – wat zijn behandelaars – psychose noemen te belanden.

  Wij merken dat een zo gewoon mogelijk omgeving hem goed doet. Tegelijkertijd is zeer intensieve begeleiding noodzakelijk. Binnen de ggz instelling waar hij nu verblijft glijdt hij steeds verder af naar GGZ patiënt. Herkenbaar? Welke vorm van wonen is dan wel passend en wie heeft een dergelijke woonvorm waar onze zoon zich verder kan ontplooien. Geen agressie, groot gevoel voor humor en makkelijk in de omgang. Wie heeft een appartement met begeleiding of kan ons verder op weg helpen?

  Reacties kunnen naar astrid.pereboom@live.nl.

 • 6 mei 2019 HBO studente zoekt kamer/studio in Noord-Holland

  Ik (22 jaar) ben op zoek naar een woonplek om omgeving Zaanstreek-Waterland.

  Lees meer

  Liefst zonder dagelijkse begeleiding, want dat heb ik niet meer nodig. Diagnose ASS (Asperger). Het zou fijn zijn als mijn cavia’s mee konden verhuizen.

  Reacties kunnen naar: kayleighxluna@gmail.com

 • 6 mei 2019 Woondroom Schipluiden zoekt nieuwe bewoner

  Op termijn komt er bij Woondroom Schipluiden een appartement beschikbaar voor een nieuwe bewoner. We zijn op zoek naar een bewoner m/v die in de huidige bewonersgroep (leeftijd tot 40 jaar) past en behoefte heeft aan deelname aan groepsactiviteiten.

  Lees meer

  Dit ouderinitiatief is per 1 november 2008 gerealiseerd voor (jong)volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis en normale begaafdheid. In een bestaand complex van 32 huurappartementen heeft Woondroom de beschikking over 7 appartementen. In zes appartementen wonen onze bewoners zelfstandig, zij huren het appartement van de woningstichting. In het zevende appartement is de gezamenlijke huiskamer plus het kantoor voor de begeleiding. De huidige 5 bewoners zijn vier mannen en een vrouw.

  De geboden (woon)begeleiding is geheel op maat en betreft individuele-, groeps- en huishoudelijke begeleiding. Elke bewoner heeft een eigen indicatie en de begeleiding is daarop afgesteld. Elke bewoner heeft een persoonlijk begeleider. Ook de gezamenlijke activiteiten worden begeleid.

  Zes dagen in de week kan ’s avonds (op zaterdag: ’s middags) worden gegeten in de huiskamer. De maaltijd wordt per toerbeurt door een bewoner met begeleider bereid. Na het eten nog gezellig koffie drinken, tv kijken of een spelletje doen. Daarna gaat ieder weer naar zijn/haar eigen huis. Twee zondagen per maand is er ook mogelijkheid voor groepsbegeleiding (incl. maaltijd).

  Woondroom Schipluiden biedt woonbegeleiding welke uit PGB (indicatie met beschermd wonen/WMO) wordt gefinancierd. De woonkosten (huur, levensonderhoud e.d.) worden door de bewoner van eigen loon en/of Wajong uitkering betaald aan de woningstichting.

  Woondroom Schipluiden is een ouderinitiatief . Dit wil zeggen, dat ouders actief betrokken blijven bij hun ‘kind’ en het wooninitiatief. Van ouders wordt onder meer verwacht dat zij blijven meedenken over het te voeren beleid in samenspraak met de andere ouders en begeleiding.

  Interesse? Neem dan contact op via: wilenneldegids@hetnet.nl (secretariaat) of info@woondroomschipluiden.nl

 • 6 mei 2019 Plaats voor twee nieuwe bewoners voor beschermd wonen aan de Burefen in Drachten

  Stichting Samendracht, een ouderinitiatief voor mensen met een Autisme-Spectrum-Stoornis (ASS) met normale tot hogere intelligentie heeft op dit moment plaats voor twee nieuwe bewoners aan de Burefen in Drachten.

  Lees meer

  Heb je ASS met een normale tot hogere intelligentie, ben je 18 jaar of ouder en samen met je ouder/ vertegenwoordiger op zoek naar: – Een eigen appartement – Een beschermde woonplek – Een prikkelarme, rustige omgeving – Een appartement in de directe omgeving van het centrum – Een appartement in de directe omgeving van het openbaar vervoer – Begeleiding door een gespecialiseerd ASS team – Mogelijkheid tot ontmoeting van medebewoners op het steunpunt Als je op bovenstaande ja kunt zeggen, is wonen bij Stichting Samendracht misschien iets voor jou! Wil je meer weten? Kijk dan op onze website: www.samendracht.nl Daar vind je ook alle gegevens betreffende de intakeprocedure. NB: om bij Samendracht te kunnen wonen heb je een indicatie Beschermd Wonen nodig. Voor nadere informatie en aanmelding kun je je wenden tot het bestuur van de Stichting Samendracht: h.bouma@samendracht.nl.

 • 6 mei 2019 Veilige prikkelarme woonomgeving gezocht voor zoon met PDD-NOS en ontwikkelingsachterstand

  HELP mij uit de crisis! Voor mijn zoon van 29 jaar, met PDD-NOS en een ontwikkelingsachterstand zoek ik een veilige prikkelarme woonomgeving om zijn levenskwaliteit te verbeteren.

  Lees meer

  Nodig is professionele ondersteuning en een op een begeleiding Na de vele veranderingen in de samenleving, woon- en werkomgeving is mijn zoon door gebrek aan een stabiele woonplek en leefomgeving overspannen geraakt. Van redelijk zelfstandig functionerend is mijn zoon in acht jaar tijd totaal veranderd in een 24 uurs afhankelijk
  Intensieve zorgvrager. Wie helpt mijn zoon aan een woonplek met bij voorkeur mogelijkheden voor muziek uitoefening en therapie om weer meer mens te worden?

  Reacties kunnen naar i.v.d.tuinweldam@gmail.com.

 • 6 mei 2019 Logeeradres in Amersfoort gezocht voor door de week

  Logeeradres in Amersfoort gezocht voor door de week. Mijn hoog-intelligente zoon met ASS (22) start in december een opleiding in Amersfoort en logeert daar graag een aantal nachten doordeweeks om het reizen te beperken.

  Lees meer

  De opleiding duurt een klein jaar.

  Reacties graag naar: lsamson@upcmail.nl

 • 6 mei 2019 Kleinschalig woonproject starten: wie wil meedoen?

  Hi, ik ben moeder van een jongen van 12 jaar met autisme en licht verstandelijke beperking. Wij wonen in gemeente Lansingerland. Omdat onze zoon veel begeleiding nodig heeft zijn wij aan het kijken voor mogelijkheden om een kleinschalig woonproject te starten.

  Lees meer

  Onze woonplaats ligt centraal tussen Rotterdam en Den Haag en is bereikbaar met openbaar vervoer, RandstadRail. Het lijkt ons een fijne locatie maar ik ben open voor andere suggesties. Graag komt ik met andere mensen in contact die mee zouden willen doen. Groeten,  Anna

  aniaschoone@gmail.com

 • 6 mei 2019 Rustige woonruimte in de omgeving van Roermond gezocht

  Mijn naam is Tom en ik ben 30 jaar. Ik woon in het Midden-Limburgse Horn dat in de omgeving van Roermond ligt. Ik ontvang nu thuisbegeleiding en met hen ben ik al een tijd bezig om te zoeken naar een zelfstandige woonruimte voor mezelf. Dit verloopt helaas nogal stroef, omdat ik weinig woningen dan wel appartementen kan vinden in een rustige omgeving.

  Lees meer

  Vanwege mijn autisme ambieer ik dan ook een rustige omgeving met niet te veel prikkels (geluid). Mijn zoekgebied is zo’n 15 km om Roermond. Woonbegeleiding is wenselijk, maar dat kan ook vanuit mijn huidige zorgverlener geregeld worden. Vanwege mijn beperkte inkomen beschouw ik een huurprijs van ongeveer €600,- als maximum. Degene die mij kan helpen of van tips of advies kan voorzien kan mij bereiken op het e-mailadres: tmh.meevissen@hotmail.com.

 • 6 mei 2019 Met spoed woonruimte gezocht in Noord-Holland

  Vóór eind november moet ik een nieuwe woonruimte gevonden hebben, waar ik mij ook kan inschrijven. Een rustig huis zonder veel prikkels (waaronder ook roken en huisdieren) in omgeving Amsterdam/Haarlem/Utrecht/Amersfoort.

  Lees meer

  Ik ben een nette, zelfstandige, 34-jarige vrouw met ASS die graag op zichzelf is, maar ook wekelijks de deur uit gaat voor culturele activiteiten en sociale interactie met vrienden. Ik ben ook een grote liefhebber van natuur. Helaas zie ik al bijna tien jaar af in Amsterdam in rottige kamertjes bij nare mensen in huis. Wie helpt mij aan een beetje meer rust en stabiliteit? Groet,

  Martineavondrood84@gmail.com

 • 6 mei 2019 Medebewoner gezocht voor rustige en gezellige woning in Den Haag

  Medebewoner gezocht voor rustige en gezellige woning waar al 2 bewoners met ASS wonen.

  Lees meer

  De voorkeur gaat uit naar een vrij zelfstandig persoon tussen 20-30 jaar met bezigheden buitenshuis. De woning bevindt zich in het centrum van Den Haag.

  De kamer is per 1 november a.s. beschikbaar.

  Reacties graag naar: joepopwerk@gmail.com

 • 6 mei 2019 Stichting Bij Elkaar-Maar Apart in Zwolle heeft 2 appartementen beschikbaar

  Bij de Stichting Be-Ma kunnen deelnemers wonen uit Zwolle of uit de regio IJssel-Vecht en Hattem. Deelnemers met een ASS huren een appartement in of nabij een locatie waar 24 uurs zorg wordt gegeven.

  Lees meer

  De bewoner heeft een vanaf normale verstandelijke begaafdheid, is in staat om met ondersteuning zelfstandig te wonen, kan een eigen voordeur beheren en heeft een Persoonsgebonden Budget (PGB) waarmee de begeleiding gefinancierd wordt De ouders/vertegenwoordiger van de deelnemer zijn bereid een actieve bijdrage te leveren aan het in stand houden van het wooninitiatief.

  Zie voor meer informatie onze website: https://www.be-mazwolle.nl Voor vragen kunt u mailen naar info@be-mazwolle.nl

 • 6 mei 2019 Woonruimte gezocht voor zoon met asperger

  Ik zoek woonruimte voor mijn zoon met asperger, bovengemiddeld intelligent. Het liefst met een vorm van beschermd wonen, aangezien hij ook kampt met depressie en angsten.

  Lees meer

  In de buurt van Kaatsheuvel. Hij is gestopt met zijn studie en moet worden geholpen met dagbesteding.

  Reacties graag naar: vinkheusden@hetnet.nl

 • 6 mei 2019 Met spoed woonruimte gezocht, omgeving Amsterdam

  Mijn naam is Thijs, ik ben 26 jaar en opgegroeid in Amsterdam, dit vind ik een fantastische stad. Zelf heb ik sinds mijn 23ste de diagnose ASS. In Amsterdam ben ik nog altijd met veel plezier werkzaam in de smartphone scene bij The Fixables. Waar ik met Macbooks, smartphones en andere technologie dagelijks bezig ben. Omdat ik mijn kamer moet verlaten ben ik op zoek naar een relaxte omgeving.

  Lees meer

  Hier loop ik op dit moment erg tegenaan, vooral omdat het hospiteren voor mij lastig blijft wegens mijn ASS. Zelf ben ik een rustig persoon met mijn eigen leven, maar ik kan er erg van genieten om soms samen met anderen iets te gaan doen, bijvoorbeeld samen eten, filmpje kijken of een spelletje spelen. Zelf ben ik netjes en respecteer ik de privacy van anderen. Kort iets persoonlijk over mij, ik ben een enthousiast, open en een empatisch persoon. Het is voor mij belangrijk dat iedereen waarmee ik woon zichzelf kan zijn, respect is daarin voor mij belangrijk. Ik heb een brede interesse, maar vooral series, films en spellen vind ik leuk. Elke dinsdag ga ik naar ‘Friends & Foes’ om daar Magic: The Gathering te spelen met vrienden, soms host ik daar zelf events. Alle tips zijn erg welkom voor mij, zeker in omgeving Amsterdam is het voor mij erg lastig om iets nieuws te vinden. Vandaar dat ik deze oproep ook hier heb geplaatst. Groetjes Thijs

  Reacties graag naar: wupperd@gmail.com

 • 6 mei 2019 Bewoners gezocht voor kleinschalig zorginitiatief/begeleid wonen in Chaam

  Bewoners gezocht voor een kleinschalig prikkelarm zorginitiatief / begeleid wonen in Chaam.

  Lees meer

  Middenin de natuur gaan we een boerenschuur verbouwen voor 4 bewoners, elk met een eigen woon/slaapkamer (30m2) met eigen douche, toilet en een gezamenlijke keuken/woonkamer. Specifiek voor mensen met autisme en een “normale” intelligentie. Mensen die net niet genoeg hebben aan begeleid zelfstandig wonen, die behoefte hebben aan een bepaalde geborgenheid en aanwezigheid van anderen maar ook prima tijden alleen kunnen zijn. Begeleiding zal geboden worden door eigenares van de boerderij, dus niet telkens andere gezichten maar 1 aanspreekpunt. Voorkeur gaat uit naar mensen uit de regio maar uiteraard mogen anderen zich ook melden voor meer informatie.

  Reacties graag naar: natasjameersman@gmail.com

 • 6 mei 2019 Wooninitiatief in Gelderland gezocht

  Zoek voor mijn dochter (inmiddels 40 jaar autistisch, normaal begaafd) met een zoon van bijna 12 jaar een Wooninitiatief in de Regio Gelderland.

  Lees meer

  Reacties graag naar: smakie@live.nl

 • 6 mei 2019 Met spoed gezocht: rustige woning in Arnhem-Noord of omgeving

  Met spoed gezocht een fijne, rustige woning in een groene omgeving in Arnhem-Noord/Velp of Oosterbeek of een dorp in die omgeving. Ben afhankelijk van OV of fiets. Ben een rustige persoon met veel creatieve passies en wil i.v.m. mijn prikkelovergevoeligheid voor geluiden een fijne plek, waar ik tot rust kom.

  Lees meer

  Huidige flat ligt aan een schoolplein met doorlopend gekrijs van kinderen; trek ik niet… was onbekend toen ik hier kwam.

  Wie helpt me ? Ik zou ontzettend dankbaar zijn en weer lekker verder kunnen genieten van mijn leven en iets betekenen voor anderen… Ik kan max. 600 euro per maand betalen vanwege lage inkomsten. Liefst zo min mogelijk buren en goed geluids-geisoleerd. Denkt u met me mee? Mijn dank is zeer groot!!

  Reacties graag naar: i.tenbensel@gmail.com

 • 6 mei 2019 Beschermd/zelfstandig wonen voor rustige en lieve zoon met autisme (16)

  Ouders zoeken naar een mooie en fijne plek m.b.t. beschermd/zelfstandig wonen voor rustige en lieve zoon met autisme die nu 16 jaar is. Onze zoon staat op 2 wachtlijsten, maar het blijkt dat dit ontzettend lang gaat duren. Zoon is juist zeer gedreven om zelfstandig/beschermd te gaan wonen en is momenteel nu één jaar bezig met een voortraject in Het Logeerhuis.

  Lees meer

  Informatie omtrent alles wat hiermee te maken heeft is vrij beperkt tot nu toe! Als ouders zijn wij op zoek naar een mooie “stek” voor onze zoon waar hij over een niet al te lange tijd voor in aanmerking zou kunnen komen. Het liefst in omgeving Haarlem / Velsen / IJmond. Andere mogelijkheden zijn absoluut bespreekbaar.

  Wie o wie kan ons a.u.b. goede en duidelijke informatie geven ? Alvast enorm bedankt!

  Reacties graag naar ilse.peters21@gmail.com

 • 6 mei 2019 Woonruimte gezocht

  Ik, Rob, zoek woonruimte. Met gedeelde faciliteiten zoals wasmachine, keuken e.d. Ik heb ASS en ben 66 jaar oud. Het maakt niet uit wáár ik zal wonen hoewel ik een lichte voorkeur heb voor het oosten en zuiden van ons land.

  Lees meer

  Ik vind het onzin om op mijn leeftijd als vrijgezel nog een compleet huis te bewonen. Ik heb ervaring met jarenlange inwoning en ik kan ook beperkt mantelzorger zijn. Ik weet wanneer de anderen met rust te laten maar ook wanneer juist even contact te maken….

  Reacties graag naar ackermansster@gmail.com

 • 6 mei 2019 Iedereen de prikkels van een goed leven laten ervaren!

  Stichting Inversa richt zich uitsluitend op (jong) volwassen mensen met een stoornis in het autistisch spectrum en een verstandelijke beperking. Door een hernieuwde focus van onze activiteiten zijn een aantal kamers in onze 2 zorgboerderijen vrij gekomen.

  Lees meer

  Wij bieden 24-uurs zorg inclusief dagbesteding op 2 prikkelarme boerderijen, rustig gelegen in het Groene Hart. Van het systeem rondom de bewoners wordt een zekere participerende inzet verwacht. Een initiatief als dit werkt bij de gratie van ieders inzet. Met z’n allen maken we het mooi. We zullen kritisch kijken of opname in de bestaande groep bewoners mogelijk is.

  Reacties graag naar info@inversa.nl

 • 6 mei 2019 De Blankehoeve krijgt op korte termijn plek vrij binnen ons Begeleid Wonen en Werken Traject!

  Herberg De Blankehoeve is een horecabedrijf in het mooie en rustige Noordlaren mét toegevoegde waarde. Het team bestaat voor een deel uit (jong)volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt die begeleiding krijgen van het vaste team professionals. De Blankehoeve heeft op korte termijn plek vrij om te komen wonen én werken!

  Lees meer

  Deelnemers met 24-uurs begeleiding wonen beschermd boven de Blankehoeve. De voormalige hotelkamers zijn omgebouwd tot volwaardige woon/slaapkamers met daarbij een gezamenlijke woonkamer en keuken. Deze kamers zijn naar eigen smaak in te richten. Bij het Begeleid Wonen & Werken Traject van Blankehoeve krijg je een persoonlijke begeleider waarmee je wekelijks je ontwikkeling bespreekt. Je praat over dingen die goed gaan, maar ook over dingen nog niet zo goed gaan. Dat kunnen bijvoorbeeld onderwerpen zijn op het gebied van werken, wonen of sociale vaardigheden. Samen met je begeleider stellen we een plan op. In dit plan staan doelen die je in de toekomst wilt halen. Dat kan erg uiteenlopend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het huishouden of schoonmaken, maar ook sociale vaardigheden kan een struikelblok zijn. Samen met je begeleider gaan we eraan werken om deze punten te verbeteren. Belangstelling of graag meer informatie? Bel naar 050 – 4062765 of mail naar info@blankehoeve.nl

   

 • 6 mei 2019 Woon/zorgplek creëren

  Als ouder van een zoon 16, bijna 17 met autisme zou ik graag in contact komen met ouders van normaal- tot hoogbegaafde jongeren met autisme die niet zelfstandig kunnen wonen maar intensieve begeleiding nodig hebben, woonachtig in de omgeving Harderwijk.

  Lees meer

  De bedoeling is dat we, wanneer er voldoende ouders zijn, onze krachten kunnen bundelen en kijken wat de mogelijkheden zijn om in samenwerking met een zorgpartner en gemeente een nieuw wooninitiatief te realiseren. Graag contact opnemen via mailadres: woonzorgplek@gmail.com

   

 • 6 mei 2019 Bewoner gezocht voor kleinschalig woonproject in Den Haag

  Midden in de (rustige) Vruchtenbuurt van Den Haag bieden wij individuele begeleiding aan jongvolwassenen met ASS. We zijn een kleinschalige organisatie en bieden (woon)begeleiding op maat. Door het kleinschalige karakter is er intensieve samenwerking en begeleiding mogelijk.

  Lees meer

  Wat kan je verwachten? Een ruime eigen woonkamer en aparte slaapkamer. Je werkt aan je persoonlijke doelen, waarbij de begeleiding voor je klaar staat om je te steunen en te coachen. Ontspanning in je woonomgeving is volop mogelijk: je kan gaan voor de rust in de natuur of de gezellige drukte van de stad. Heb je interesse, wil je meer informatie? Neem dan contact op met Esther Koppert, es_molenaar@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Met spoed rustige woonruimte gezocht

  Voor een cliënt ben ik op zoek naar een zelfstandige woonruimte in een rustige omgeving.

  Lees meer

  Hij woont nu in een 3-kamer appartement in Utrecht Leidsche Rijn waar zowel appartement als omgeving veel te druk is voor hem.

  Hij is overgevoelig voor geluiden en is dan ook op zoek naar een huis in een rustige straat en groene omgeving zonder scholen of speelplaatsen in de buurt. Woningruil is mogelijk.

  Reacties graag naar: adejong@iqcoaches.nl

 • 6 mei 2019 Helder - Beschermd wonen is op zoek naar nieuwe bewoners!

  Helder – Beschermd wonen is een kleinschalig wooninitiatief gelegen in Mook (nabij Nijmegen). Binnen ons gezellige, sfeervolle woonhuis bieden wij begeleiding (24 uur per dag begeleiding aanwezig) en dagbesteding aan bewoners vanaf 23 jaar met een psychiatrische aandoening en/of licht verstandelijke beperking.

  Lees meer

  Het huis heeft 8 ruime slaapkamers, alle voorzien van een wastafel. De sanitaire voorzieningen worden gedeeld met medebewoners. Het woonhuis beschikt over 5 badkamers, 2 keukens en heeft een rustige en ruime tuin.

  Voor meer informatie neem gerust een kijkje op onze website: www.helderbeschermdwonen.nl of bel naar: 06 – 11423583.

 • 6 mei 2019 Ouders gezocht om kleinschalig woonproject op te zetten

  Ouders gezocht om een kleinschalig woonproject voor zes jongens op te zetten op een landgoed in Hollandsche Rading – Lage Vuursche (Utrecht). Er is nog plek voor vier jongens. De leeftijd is afhankelijk van de samenstelling van de groep.

  Lees meer

  Op het landgoed staat een woning (bungalow) welke verbouwd wordt en geschikt gemaakt voor jongens met autisme en ontwikkelingsstoornissen en/of een verstandelijk handicap. Elke bewoner krijgt zijn eigen slaapkamer. De woning staat in een prikkelarme, bosrijke omgeving op een prachtig landgoed. Er staan nog andere gebouwen, onder andere een grote multifunctionele ruimte met sporthal. Het is mogelijk om hierin verschillende ruimtes te maken voor onder andere leermethodes/programma’s, muziek, bewegen, sensorische integratie, fitness en creatieve activiteiten. Allemaal om de ontwikkeling van de jongens te bevorderen. Wij vinden dat ieder kind het recht heeft en de mogelijkheid moet krijgen om te leren. Op het terrein is ook een speeltuin, voetbalveld en gazons. En in de omgeving zijn mooie wandel- en fietspaden. Wij zoeken ouders met kennis en ideeën. En die vooral ook tijd hebben om diverse taken op zich te nemen, zoals werven van fondsen en sponsors voor het financieel mogelijk maken en opstarten van dit project.

  Reacties graag naar: y.jansma@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Plek vrij in kleinschalig wooninitiatief (omgeving Almelo)

  In mijn zeer kleinschalige wooninitiatief met maximaal 3 cliënten is er 1 plek vrijgekomen. Deze plek is voor een jong-volwassene die naar een dagbesteding of werk gaat.

  Lees meer

  Woonsituatie is prikkelarm in het buitengebied in de buurt van Almelo, Overijssel. Betaling vanuit het PGB. Ik, ervaren hulpaanbieder, bied een slaapkamer aan en gebruik van gemeenschappelijke woonkamer, keuken, douche enz. Bij interesse een mailtje sturen naar aswael@hotmail.com , met uw hulpvraag en toelichting voor wie het is.

  Alvast mijn vriendelijke groet.

  Mevr. E. Wolters

 • 6 mei 2019 Jongeman (44) met autisme zoekt kleinschalige woongemeenschap

  Jongeman (44 jaar) met autisme zoekt kleinschalige woongemeenschap in rustige omgeving – bij voorkeur in Zuid-Holland. Wie kan mij hierbij helpen?

  Lees meer

  Reacties graag naar: j-verheul@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Gezocht: Rustige sociale eengezinswoning, omgeving Nijmegen

  Voor mij (vrouw met ASS) en mijn man en dochter van bijna 9 jaar zoek ik een rustige sociale eengezinswoning tot € 710 in de buurt van Nijmegen.

  Lees meer

  Rustig is het sleutelwoord omdat ik prikkelgevoelig ben. Ik heb een indicatie voor een levensloopgeschikte woning.

  Graag reacties wanneer u meer weet. Ik kan aan woningruil doen omdat ik al in een sociale huurwoning woon (Cuijk).

  Reacties graag naar: laluleli@hotmail.de

 • 6 mei 2019 Plek voor nieuwe bewoners bij JADOS in Groningen

  Stichting JADOS heeft op haar locaties in Groningen op dit moment plek voor nieuwe bewoners.

  Lees meer

  Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op de locatie naar keuze: Capito Wonen Groningen: Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor MBO-studenten met autisme: www.capitowonen.nl Stumass Groningen: Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor HBO- en WO-studenten met autisme: www.stumass.nl In Voor Autisme (IVA) Groningen:Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor werkenden en werkzoekenden met autisme: www.invoorautisme.nl

 • 6 mei 2019 Leren om op jezelf te gaan wonen in Waspik

  Resultaat Plus heeft het “oude Raadhuis” in Waspik omgetoverd tot een warm en gezellig woonhuis waarbinnen maximaal 9 (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking, al dan niet gecombineerd met psychiatrische en/of lichamelijke problematiek, met elkaar kunnen leren en oefenen om zo zelfstandig als mogelijk te kunnen wonen in de toekomst.

  Lees meer

  Ons gedreven en deskundig team gelooft dat iedereen ontwikkelingsmogelijkheden heeft als een veilige leer- en leefomgeving is geborgd en ondersteuning is afgestemd op iemands mogelijkheden. Beschermd waar nodig, zelfstandig waar mogelijk. Als bewoner beschik je over je eigen ruime kamer, die je naar je eigen smaak en wensen mag inrichten. De gezamenlijke ruimtes zijn warm en gezellig ingericht. Begeleiding is altijd in de buurt. Met elkaar werk je stap voor stap toe naar alles wat komt kijken bij het op jezelf wonen zoals; leren koken, kleding wassen, jezelf verzorgen en ga zo maar door. Als het haalbaar is, kun je doorstromen naar een appartementje in de buurt met intensieve 24-uurs begeleiding, dit hoeft natuurlijk niet. Samen met je persoonlijk begeleider, je ouders en/of andere belangrijke mensen in je omgeving stellen we een plan en afspraken op hoe we jouw persoonlijke doelen gaan bereiken. Natuurlijk doen we ook leuke dingen met elkaar! Dus wil jij nu of in de toekomst graag leren om op jezelf te gaan wonen in Waspik, meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek of kijkmiddag. Mail naar: info@resultaatplus.nl

 • 6 mei 2019 Gezocht: Woonoplossing voor volwassen autist (35) in West-Friesland

  Help! Ik ben een rustige vrouw met twee binnen-katten die niet goed tegen harde geluiden kan. Mijn familie woont om en nabij Hoorn, dus het zou fijn zijn als ik iets op (brom)fiets afstand kan vinden.

  Lees meer

  Woongeluiden van buren zijn op zich niet zo’n probleem, maar wel als er harde muziek of het slaan met deuren bij komt kijken. Ik heb niet veel ruimte nodig en ben al jaren op zoek naar iets dat ik kan betalen (iets tussen de 350 en 420 euro per maand). Wie oh wie zou mij aan een plekje kunnen helpen?

  Reacties graag naar: hawk_eye47@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Woon/zorgplek creëren voor jongeren die intensieve begeleiding nodig hebben

  Ik zou graag in contact komen met ouders van jongeren met autisme, normaal tot hoogbegaafd, die intensieve begeleiding nodig hebben. Voor deze groep blijkt geen geschikte woon/zorgplek te bestaan binnen de GGZ.

  Lees meer

  Mijn dochter is 26 jaar en verblijft inmiddels 7 jaar in GGZ-klinieken.

  Ik zou graag van gedachten wisselen met andere ouders om te kijken of we zelf een betere woon/zorgplek kunnen creëren, liefst in de regio Haarlem.

  Reacties graag naar: Hanneke Joosten, hannekej@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Woondroom Schipluiden zoekt nieuwe bewoner

  Op zeer korte termijn komt er bij Woondroom Schipluiden een appartement beschikbaar voor een nieuwe bewoner. We zijn op zoek naar een bewoner m/v die in de huidige bewonersgroep (leeftijd tot 40 jaar) past.

  Lees meer

  Dit ouderinitiatief is per 1 november 2008 gerealiseerd voor (jong)volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis en normale begaafdheid.

  In een bestaand complex van 32 huurappartementen heeft Woondroom nu de beschikking over 7 appartementen. In zes appartementen wonen onze bewoners zelfstandig, zij huren het appartement van de woningstichting. In het zevende appartement is de gezamenlijke huiskamer plus het kantoor voor de begeleiding. De huidige 5 bewoners zijn vier mannen en een vrouw.

  De geboden begeleiding is geheel op maat. Elke bewoner heeft een eigen indicatie en de begeleiding is daarop afgesteld. Elke bewoner heeft een persoonlijk begeleider. De gezamenlijke activiteiten worden door groepsbegeleiders begeleid.

  Zes dagen in de week kan ’s avonds (op zaterdag: ’s middags) worden gegeten in de huiskamer. De maaltijd wordt per toerbeurt door een bewoner met begeleider bereid. Na het eten gezellig koffie drinken, tv kijken of een spelletje doen. Daarna gaat ieder weer naar zijn/haar eigen huis.

  Twee zondagen per maand is er ook mogelijkheid voor begeleiding (incl. maaltijd).

  Woondroom Schipluiden biedt begeleiding welke uit PGB (indicatie met beschermd wonen/WMO) wordt gefinancierd.

  De woonkosten (huur, levensonderhoud e.d.) worden door de bewoner van eigen loon en/of Wajong uitkering betaald.

  Woondroom Schipluiden is een ouderinitiatief . Dit wil zeggen, dat ouders actief betrokken blijven bij hun “kind” en het wooninitiatief. Van ouders wordt onder meer verwacht dat zij blijven meedenken over het te voeren beleid in samenspraak met de andere ouders en begeleiding.

  Interesse? Neem dan contact op via: wilenneldegids@hetnet.nl (secretariaat) of info@woondroomschipluiden.nl

   

 • 6 mei 2019 Autismevriendelijke woonvorm gezocht voor man met ASS (47)

  Voor een cliënt met ASS ben ik op zoek naar een autismevriendelijke woonvorm in het midden van het land.

  Lees meer

  Hij is 47 jaar en op zoek naar een prikkelarme beschermd/beschutte woonvoorziening. Daarnaast zou hij gebruik willen maken van dagbesteding. Hij zou heel graag op een plek willen wonen waar huisdieren (poezen) zijn toegestaan.

  Reacties graag naar: m.lammersen@aoverstep.nl

 • 6 mei 2019 FORT K'IJK bij Krommeniedijk Uitgeest

  In een prachtig fort van de stelling van Amsterdam hebben wij 24 studios gecreëerd voor normaal begaafden met Autisme. Het is een woontrainingscentrum. In het fort bieden wij ambulante ondersteuning en ook beschermd wonen. Er is is horeca in het fort waar feestjes en partijen kunnen zijn. Ook is er een belevingscentrum in het fort van het landschap Noord Holland.

  Lees meer

  Het fort biedt ook de mogelijkheid om behandeling te krijgen gericht op autisme/vanuit autisme bekeken.. In het fort komen dagjesmensen voor bijvoorbeeld een kop koffie. Onze cliënten kunnen laagdrempelig sociale contacten opdoen. Het fort is toegankelijk voor mensen met ASS uit iedere gemeente in Nederland. Het verblijf in het fort is altijd voor de duur van 3 jaar. We leiden u graag eens rond. Telly Noutsis Directeur Zorg en Netwerk De Heren van Zorg

  www.fortkijk.nl www.deheerenvanzorg.nl

 • 6 mei 2019 Unieke zorgboerderij voor kattenliefhebbers met ASS

  Stichting Queri wil een unieke zorgboerderij starten in de gemeente Groningen. Wij zoeken hiervoor kandidaten die affiniteit en behoefte hebben aan contact met katten als Animal Assisted Activity. Wij gaan uit van het feit dat het contact met kleine huisdieren bevorderend is voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Wij vangen oude en kwetsbare katten op in een kleinschalige huiselijke omgeving.

  Lees meer

  Onze missie is aandacht voor de behoeften van het dier als individu, maar ook voor de mens als persoon met individuele behoeften. Onze ervaring is dat het contact met katten vooral helend en rustgevend is voor kwetsbare mensen met ASS, en NAH.Stichting Queri is met steun van de gemeente Groningen op zoek naar een locatie waar wij naast dagbesteding met en voor katten, ook beschermd wonen kunnen bieden. Op de locatie komt ook een poezentuin met sociaal café voor ouderen en rolstoel-afhankelijke bezoekers en vrijwilligers. Wij denken aan mensen die in aanmerking komen voor wonen in een zorgboerderij, maar die geen binding voelen met landbouwhuisdieren. In principe willen wij een woongroepje vormen met mensen die ASS hebben, NAH al dan niet met een verstandelijke beperking. Andere belangstellenden mogen ook reageren. Met toekomstige bewoners en ouders wordt overlegd welke zorg nodig is en waaruit deze bekostigd wordt. Belangrijk is het creëren van een woonsfeer waarbij ieder tot zijn recht komt en gerespecteerd wordt in persoonlijke behoeften.

  Leeftijden zijn in principe vanaf 18 jaar voor beschermd wonen en vanaf 16 jaar voor dagbesteding. Onze voorkeur gaat uit naar langdurige zorg vanwege het realiseren van een rustige woonsfeer.

  Belangstelling? Mail naar: querido@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Ouders zoeken vriend voor hun dochter (16) in Friesland

  Voor onze dochter met een lichte vorm van ASS zijn wij op zoek naar een leuke jongen. Zij is 16 jaar en zoekt een jongen voor een relatie. Jongens met de leeftijd tot maximaal 20 jaar mogen reageren. Wij wonen in de provincie Friesland.
  Haar hobby’s zijn muziek, Netflix, voetbal, uitslapen, en leuke dingen doen.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar rene19701@live.nl

 • 6 mei 2019 Fotografe met autisme zoekt onderwerpen voor project

  Mijn naam is Emma en ik heb autisme. Ik ben sinds kort een project gestart genaamd AUTSIDE. Ik maak hierbij posters gecombineerd met mijn eigen fotografie en tekst. Ik probeer er iets komisch van te maken, maar wel serieus bedoeld. Dus ik maak mensen niet belachelijk. Nu ben ik op zoek naar onderwerpen waar mensen met autisme problemen mee ervaren of dingen die ze juist heel goed kunnen door hun autisme!

  Lees meer

  Ik heb gezien dat kort geleden iemand een foto-expositie maakte over autisme. Het is niet mijn bedoeling om diegene na te doen. Ik ben zelf fotograaf en ik heb mijn eigen project.

  Reacties kun je mailen naar Emma Pille, e.pille@planet.nl

 • 6 mei 2019 Vrolijke jongen (12) zoekt maatje in Amstelveen

  Hou jij van spelletjes? Ben je creatief? Heb je geduld en humor? Ben je sportief? Geeft een vrolijk kind met autisme jou een smile op je gezicht?

  Lees meer

  Laat Mantelzorg & Meer jou dan meer vertellen over deze vrolijke jongen van 12 jaar met autisme, die een maatje zoekt na schooltijd op vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur in Amstelveen. Eventueel andere dagen in overleg.

  Bel of mail mij. Daar word ik blij van.
  Helen van der Jagt, Consulent Respijtzorg, Mantelzorg & Meer
  E hvanderjagt@mantelzorgenmeer.nl
  M 06 22 12 29 66
  T 020 333 5353

 • 6 mei 2019 Man (41) zoekt gezelschap in de regio Amersfoort

  Hallo ik ben Ivo, ik ben 41 en heb Asperger. Ik woon in Amersfoort en ben op zoek naar iemand die met mij wat gezelligs wil doen. Ik hou van wandelen, van muziek en vind het leuk zo nu en dan ergens wat te gaan drinken of samen wat te gaan eten.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar: avdw35@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Wetenschappelijke onderbouwing positieve effecten hulphond?

  Beste lezers,
  in verband met de aanvraag voor de trainingskosten van een hulphond bij Autisme voor een cliënt van mij, ben ik op zoek naar een wetenschappelijke onderbouwing van de positieve werking daarvan.

  Lees meer

  Na een teleurstellende reactie van de WMO (die zich verschuilen achter ambtelijke beslissingen) en afwijzing van de zorgverzekeraar op grond van declaratieregels, zou ik graag een beroepsprocedure van de cliënt en ouders willen steunen.

  Reacties graag naar: O.Heredia@ggzingeest.nl

 • 6 mei 2019 Facebookgroep 'Autisme bij ouderen'

  Ik heb een nieuwe Facebookgroep gemaakt met de naam ‘Autisme bij ouderen’. De reden hiervoor is dat er weinig informatie over autisme bij ouderen te vinden is.
  Vrouwen en mannen met een diagnose ASS (of een sterk vermoeden van ASS) die 50 jaar of ouder zijn, kunnen zich hier aanmelden.

  Lees meer

  In deze groep kan men informatie uitwisselen over waar je als 50+ met ASS tegenaan loopt, nieuwsfeiten delen en elkaar helpen met tips. Je bent van harte welkom.
  Aanmelden kan via deze link: https://www.facebook.com/groups/Autismebijouderen/

 • 6 mei 2019 Echtpaar uit Harderwijk zoekt vrienden

  Wij zijn Stephan (47) en Jacqueline (44) en getrouwd. Voor ons samen zoeken we vrienden om eens in de zoveel tijd een uitje mee te doen. We houden van de bioscoop, dierenparken en musea.

  Lees meer

  Reizen is voor ons geen probleem. We wonen in Harderwijk.

  We zien reacties graag tegemoet via scvscheppingen@hotmail.com of jacquelinevandenbeukel@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Oppas gezocht voor zoon (8) in Rotterdam

  Voor onze zoon van 8 jaar (gediagnosticeerd Asperger, wonend in Rotterdam) zoeken wij een oppas. Iemand met een dosis geduld en kennis van ASS die eens in de week een middag en/of een zaterdag onze zoon wil opvangen.

  Lees meer

  Reacties graag mailen naar ankievissers@gmail.com

 • 6 mei 2019 Wie kan mij helpen met het maken van een balansmeter?

  Ik zoek een vrijwilliger of lotgenoot die mij kan helpen met het maken van een balansmeter. Iemand die er misschien al iets meer ervaring mee heeft.

  Lees meer

  Je kunt mij mailen via thea.v.dommelen@home.nl

 • 6 mei 2019 Ouders zoeken thuisbegeleiding voor dochter (23)

  Voor onze dochter van 23 jaar met een beperking – autistisch zoeken wij thuisbegeleiding. Een jonge dame met een relevante diploma op hbo /niveau SPH affiniteit met de doelgroep AUTISME, of die bezig is met deze opleiding. Omgeving Meppel, Steenwijk en omliggende plaatsen.

  Lees meer

  Het gaat om verschillende dagen en uren in de week. Betaling via pgb budget.

  We zien jouw reactie graag tegemoet via kempen1963@gmail.com of 06-29377133.

 • 6 mei 2019 Huiskamerproject in Ermelo zoekt (jong)volwassen deelnemer

  Kleinschalig ‘huiskamerproject’ in Ermelo met 1 deelneemster (23 jaar) is op zoek naar nog 1 (jong) volwassen deelnemer/deelneemster.Van 8:45 uur tot 15:15 uur krijg je een afwisselende invulling van de dag bestaande uit ontspannen bezig zijn met sportieve en huishoudelijke activiteiten, ondernemend en creatief bezig zijn met spel en speelmaterialen, dagelijkse zaken doen als: een boodschap doen, gescheiden afval wegbrengen, enz. Alle activiteiten worden op de deelnemer/deelneemster afgestemd voor wat betreft kunnen en aankunnen.

  Lees meer

  Voornaamste doel is op een ontspannen en belevingsgerichte manier de dag doorkomen waarbij de al aanwezige vaardigheden geprikkeld worden en, indien mogelijk, vaardigheden vergroten.

  De begeleiding wordt gedaan door voorspelbare (oudere) goed opgeleide medewerkers in een huiselijke omgeving. Wij zijn gespecialiseerd in begeleiding voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking in combinatie met autisme. Deze kleinschalige vorm is juist geschikt voor iemand die kwetsbaar is in een grotere groep of setting en gebaat is bij een huiselijke omgeving.
  Voor meer informatie kunt u terecht bij: Zorgonderneming Wadi (Bert Noorderijk en Wendy d’Hooghe) op 06-24417852 of per mail via: wadizorgt@gmail.com

 • 6 mei 2019 Prikkelarm vakantieadres op Texel

  Wij zijn een gezin met een zoon van 11 jaar die autistisch is en een verstandelijke beperking heeft. Twee jaar geleden hebben wij De Rovershut op Texel kunnen overnemen. Een vakantieplek middenin de natuur met heel weinig prikkels. Ons doel is om dit vooral beschikbaar te maken voor gezinnen met een kind / kinderen met autisme en/of een geestelijke beperking.

  Lees meer

  Zoek je nog een vakantieadresje dichtbij huis? Met heel weinig prikkels en hele mooie natuur? En vooral heel laag geprijsd? Misschien is de Rovershut dan iets voor uw gezin.

  De Rovershut is nu nog primitief, maar het doel is om hem in het najaar van 2019 te verbouwen tot een volwaardig vakantieverblijf van deze tijd. Toch is hij nu ook nog beschikbaar om te verhuren aan gezinnen zoals die van onszelf. Wil jij er voor slechts €7,50 pp per dag in laat dan even weten. Kijk op: www.rovershut.nl

  Reacties kun je mailen naar skienjet@gmail.com

 • 6 mei 2019 Voorburgse zoekt vriendje/vriendinnetje voor dochter (10)

  Voor mijn vrolijke dochter met ASS van tien jaar zoek ik een gezellig vriendje en/of vriendinnetje om mee te spelen. Sje is dol op buiten spelen, poppenhuis en zwemmen. Het is een gezellig sociale doedel. We wonen in Voorburg. Tot gauw?

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar ncnf@xs4all.nl

 • 6 mei 2019 Man (25) uit Helmond zoekt vriendin om samen leuke dingen te doen

  Hey! Ik ben Koen, 25 jaar en ik heb PDD-NOS, een vorm van Autisme. In contact met mij merk je daar niet veel of helemaal niets van. Mensen omschrijven me dan ook als sociaal en spontaan. Ik ben via deze weg op zoek naar een leuke meid tussen de 20 en 29 jaar die samen leuke dingen met me wil ondernemen.

  Lees meer

  Het liefst iemand met mijn denkniveau. Ik woon op mezelf in Brandevoort (Helmond) en hou van koken. Ook kijk ik veel naar sport zoals voetbal, wielrennen en schaatsen. Ook hou ik van zeilen en computeren. Het lijkt me leuk om samen met jou te gaan zwemmen, leuke steden te bezoeken en misschien wel samen te gaan zeilen. Een avond thuis met lekker eten en daarna samen op de bank met een leuke film of programma lijkt mij ook leuk om met jou te doen.

  Spreekt deze oproep je aan? Dan hoor ik graag van je! Reacties kunnen naar koen9psv@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Oproep: praat mee over 5 jaar Passend Onderwijs

  Filmhuis Den Haag is op zoek naar een vader of moeder die het leuk vindt om deel te nemen aan een nagesprek bij een film. Op dinsdag 26 maart 2019 organiseren Filmhuis Den Haag en Movies that Matter Festival een nieuwe editie van Filmhuis in Gesprek; een verdiepings- en netwerkbijeenkomst voor docenten en geïnteresseerden in onderwijs. Naar aanleiding van de ontroerende documentaire Junha’s Planet, gaan we met elkaar en met een aantal relevante deskundigen in gesprek over 5 jaar passend onderwijs; wat werkt er goed en wat kan beter?

  Lees meer

  Naar school gaan is spannend voor de elfjarige Junha. In dit tedere portret zien we hoe hij zich met moeite een weg baant door het schoolsysteem, vol welwillende leraren en gedragsexperts, die echter net als Junha’s ouders met de handen in het haar zitten. Liefde en onmacht wisselen elkaar af.

  Het nagesprek bij de film duurt ongeveer 25 min. Het gesprek wordt geleid door een ervaren presentator, die zal bemiddelen tussen het publiek en drie gasten; een ervaren docent uit het regulier onderwijs, een wetenschapper en een ouder.

  Heeft u een zoon of dochter die passend onderwijs krijgt en vindt u het leuk om uw ervaringen te delen met docenten? Mail naar Ester Hendriksen, ester@filmhuisdenhaag.nl.

  Kijk voor meer informatie op: https://www.moviesthatmatter.nl/educatie/studiedagen   

 • 6 mei 2019 Vakantie arrangement voor mensen met ASS

  In het oosten van het land op het Gelders Eiland bieden we de gelegenheid aan mensen met ASS om op vakantie te gaan en gelijkgezinde personen te ontmoeten in je eigen leeftijdsgroep. In onze boerderij met biologisch restaurant hebben we vijf slaapkamers, die we een aantal keren per jaar speciaal beschikbaar willen stellen voor een midweek vakantie van maandag t/m donderdag.

  Lees meer

  De meeste kamers zijn geschikt voor 2 personen, maar als je wilt krijg je een eigen kamer. De groepen bestaan dus tussen de 5 en 9 personen. We hebben 2 badkamers, waarvan 1 met invaliden douche/ toilet. De 2 kamers op de begane grond zijn rolstoel toegankelijk. Tijdens deze vakantieweek is er een busje beschikbaar en een vaste activiteiten begeleider. Onze boerderij is goed te bereiken via spoor naar Zevenaar en dan met de bus naar Herwen. De bushalte is voor de deur.

  We beginnen met een High Tea op de maandagmiddag en mogelijkheid tot een wandeling in de schitterende omgeving. Op dinsdag staan meerdere activiteiten op het programma; Struinen in de Rijnstrangen met een ervaren gids, bezoek aan de bio boer en een lunch in de appelboomgaard. ’s Middag bezoeken we een museum in de buurt en pikken onderweg nog een terrasje om daarna weer naar ons logeeradres terug te keren voor het avondeten. Het avondprogramma is gevuld met muziek tot 22.00 uur. Er zijn ook genoeg rustige plekjes als je geen muziekliefhebber bent.
  Op woensdag staat ’s morgens een sportief programma gepland in en rondom het water. Er worden verschillende activiteiten aangeboden van vissen t/m kanoën. Bij mooi weer kan er uiteraard ook gezwommen worden. Rondom het rustige watergebied kan ook door de liefhebber gewandeld worden. We lunchen op het strand. ’s middags staat er een uitstapje gepland. We wisselen regelmatig in het programma van bestemming. We eten ‘s avonds weer in ons eigen restaurant en hebben deze avond een gastspreker op bezoek die ons veel kan vertellen over natuur of geschiedenis van de omgeving.
  Op donderdagochtend pakken we onze spullen weer in voor vertrek. We hebben daarna een uitgebreide brunch en eventueel nog een laatste wandeling in de omgeving. Tussen 12.00 en 13.00 uur vertrekt iedereen weer naar huis.

  Deze midweek vakantie kost 350,00 euro, inclusief alle maaltijden (inclusief 1 consumptie per maaltijd), koffie en thee, overnachtingen, toeristenbelasting , het activiteitenprogramma inclusief vervoer naar de activiteiten, exclusief overige consumpties. Per vakantie week/ leeftijdsgroep is een gedetailleerder programma op tijd beschikbaar.
  Voor meer informatie: Heerlijckheid Herwen: 0481-453333 of info@heerlijckheidherwen.nl

 • 6 mei 2019 Activiteitenbegeleidster gezocht voor dochter van 23 jaar

  Voor onze dochter van 23 jaar zoeken wij een leuke, geschoolde begeleidster die veel kennis heeft van autisme. En die 3 keer in de week 2 tot 3 uur per dag bij ons thuis met haar activiteiten kan ondernemen.

  Lees meer

  Graag uit de omgeving Meppel of Steenwijk. Betaling vanuit PGB.

  Reacties graag mailen naar kempen1963@gmail.com

 • 6 mei 2019 Gezocht: hulp met opruimen voor slimme charmante man (90)

  Voor een aardige oude meneer met (niet officieel gediagnosticeerde) ASS / Asperger zoek ik een eerlijk en aardig iemand met enige levenservaring en veel geduld, en ervaring met omgaan met ASS, om hem te helpen papieren op te ruimen en weg te kunnen doen. Omgeving Den Haag. Reacties kunnen naar: anitababreck@gmail.com.

  Lees meer
 • 6 mei 2019 Nieuwe groepsbehandeling voor kinderen en jongeren met DCD

  Rustig op een stoel zitten. Uit je woorden komen. Veters strikken. Een bal gooien. Leren fietsen zonder zijwielen. Huiswerk plannen. Het zijn allemaal gewone handelingen. Maar als je DCD (Developmental Coordination Disorder) hebt, zijn deze zo gewone dingen moeilijk. Als uw kind te maken heeft met DCD, heeft u vast al eerder hulp gezocht. Mocht u behoefte hebben aan extra training en handvatten waarmee uw kind zelf nieuwe vaardigheden kan leren, dan biedt onze nieuwe Vlog4succes behandelweek (8 t/m 12 juli) een passende oplossing.

  Lees meer

  De behandelweek draait om het behalen van individuele doelstellingen, en het aanleren van effectieve strategieën om nieuwe vaardigheden te leren. Het samen trainen in de groep, tips uitwisselen aan elkaar, zien dat je niet de enige bent en merken dat het steeds beter gaat, dragen bovendien bij aan het zelfvertrouwen van uw kind. U leert als ouder ook hoe u uw kind kunt begeleiden. Daarnaast kunt u ervaringen uitwisselen met andere ouders.

  CO-OP
  De kern van de behandeling is het aanleren van de CO-OP strategie, ofwel voluit: Cognitive Orientation to Daily Occupational Performance. Kinderen en hun ouders/verzorgers leren daarbij oplossingen en strategieën te bedenken om activiteiten eigen te maken. Kinderen leren zelf nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen, wat bijdraagt aan hun zelfvertrouwen. Literatuur en ervaring uit andere groepsbehandelingen geven aan dat deze aanpak een goede ondersteuning biedt voor kinderen en jongeren. Bovendien blijkt dat nieuwe therapieën meestal minder vaak nodig zijn in de toekomst.

  Programma
  In de behandelweek wordt gewerkt aan persoonlijke doelen, zoals (beter) leren schrijven, knippen, huiswerk plannen, leren fietsen of klimmen. De kinderen leren ook vloggen, waarmee ze de doel/plan/actie/check strategie leren toepassen. In tegenstelling tot veel andere therapieën voor DCD, oefenen we ook met de hele groep. Daarbij kunt u denken aan activiteiten zoals survival, teamsporten, maar ook alledaagse activiteiten zoals boodschappen doen, koken en knutselen. De onderlinge samenwerking draagt bij aan het ‘leren leren’ van de kinderen onderling. Ouders/verzorgers worden ook gezamenlijk bij het programma betrokken en leren hun kind te ondersteunen in het dagelijks toepassen van de CO-OP strategie.

  Praktisch
  Voor wie: kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar met DCD, er is ruimte voor 17 deelnemers
  Wanneer: maandag 8 t/m vrijdag 12 juli (eerste week van de zomervakantie voor regio Zuid).
  Waar: Sint Maartenskliniek Nijmegen
  Aanmelden: via verwijzing van de huisarts
  Meer informatie: www.maartenskliniek.nl,  of stuur een mail naar kinderrevalidatie@maartenskliniek.nl

 • 6 mei 2019 Gezocht: vriendje of vriendinnetje voor zoon met ASS

  Ik zoek voor mijn zoon die 11 jaar is een leuk vriendje of vriendinnetje.

  Lees meer

  Wij wonen in Vlaardingen, dit is vlakbij Schiedam/Rotterdam/Delft en Maassluis. In 1 van deze plaatsen zoek ik ook een vriendje/vriendinnetje voor hem.

  Hij heeft een lichte vorm van ASS; PDD-NOS. Voor de rest is het een sociale, vriendelijke en rustige jongen. Die van fietsen, zwemmen en Lego spelen houd. Wij hopen iets te horen. Reacties kunnen naar: dody_1973@hotmail.com.

 • 6 mei 2019 Joy (23) zoekt vriendin om leuke dingen mee te doen (omgeving Woerden)

  Ik ben Joy, ik ben 23 jaar oud en heb autisme. Ik zoek een vriendin om leuke dingen mee te doen. In de omgeving van Woerden.

  Lees meer

  Mijn hobby’s zijn lezen, films en serie’s kijken (Spangas, Brugklas, 100%COCO etc.), wandelen (met mijn hondje), bakken/koken en creatief zijn.
  Ik hoop dat er iemand reageert.

  Groetjes Joy,
  martinhoev@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Maatje gezocht om leuke dingen mee te ondernemen

  Mijn naam is Ineke. Ik ben 52 jaar, heb Asperger en ben op zoek naar een gezellig persoon om af toe iets leuks mee te gaan doen.

  Lees meer

  Ik heb 3 kinderen van 14, 17 en 19 jaar, waarover ik co-ouderschap heb met hun vader. Ik ben op zoek naar een een maatje om leuke dingen mee te ondernemen, zoals uit eten gaan, musea bezoeken, fotografie, wandelen. Ik woon in Midden-Limburg.
  Reacties graag naar: inekenaaijer@ezorg.nl.

 • 6 mei 2019 Leden gezocht voor De Klup Over Betuwe Lingewaard

  Na een geslaagde start met een klein groepje jongeren zoeken wij nog nieuwe leden (in de leeftijd van ca 25 tot 40 jaar) om zich bij ons aan te sluiten. Het doel is om in een groep van ongeveer 5 tot 10 personen met (kenmerken van) Autisme Spectrum Stoornis en verstandelijke beperking, op een leuke manier anderen te ontmoeten die in grote lijnen hetzelfde zijn en denken.

  Lees meer

  Hiervoor komen wij op de vrijdag avond van 19.30 uur tot 21.30 uur eens in de 14 dagen bij elkaar in een overzichtelijke en prikkelarme ruimte van Sociaal Cultureel Centrum De Brink in Huissen.

  Tijdens deze avonden zijn er activiteiten waar je aan mee kunt doen. De leiding is in handen van enthousiaste vrijwilligers die met autisme bekend zijn. Heb je zelf interesse, of ken je iemand die dit ook leuk zou vinden, neem dan contact op en kom geheel vrijblijvend een keer kijken.

  De eerste twee keer is gratis en pas daarna beslis je of je lid wilt worden van De Klup Over Betuwe Lingewaard.

  Heb je nog vragen, neem dan contact op met Anneke Helmich via amj.helmich@hotmail.com of 06-10338430.

  De Klup Over Betuwe Lingewaard is in samenwerking met MEE Arnhem.

 • 6 mei 2019 Vriendin in omgeving Rotterdam gezocht om leuke dingen mee te ondernemen

  Mijn naam is Sandra (24) en ik woon in de Hoeksche Waard, omgeving Rotterdam. Ik zoek een vriendschap met een gezellige vrouw om leuke dingen mee te gaan doen.

  Lees meer

  Ik houd ervan om te gaan shoppen, de bioscoop te bezoeken, te wandelen en te zwemmen. Daarnaast houd ik van dieren. In de zomer vind ik het leuk om mijn eigen moestuin te onderhouden.

  Ben jij een leuke meid in de leeftijd tussen de 20 een 33 jaar en lijkt het jou leuk om deze activiteiten samen met mij te ondernemen? Neem dan contact met mij op.

  Groetjes,

  Sandra

  Reacties kunnen naar: Sdc.eedlab@gmail.com

 • 6 mei 2019 Kaarten te koop voor het Autismefonds

  Mijn naam is Hilde en ik verkoop kaarten voor het Autismefonds.

  Lees meer

  Op mijn website Hildeskaartenhoek  en op de bijbehorende Facebookpagina  vind je de kaarten die ik maak en verkoop.

  Je kunt ook contact opnemen via h.rekers1959@kpnmail.nl.

 • 6 mei 2019 AIC Groningen zoekt vrijwilligers

  Het Autisme Info Centrum Groningen (AIC) maakt deel uit van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en biedt praktische, op de lokale situatie afgestemde, informatie over autisme aan mensen met AS (Autisme Spectrum), hun naasten, hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

  Lees meer

  Daarnaast biedt het AIC aan mensen in het autisme spectrum (AS) en alle andere belangstellenden de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en zo te leren van elkaars ervaringen bij het omgaan met autisme en/of hun zoektocht naar de juiste hulp.

  Dit lotgenotencontact is erg belangrijk. Het team van AIC vrijwilligers Groningen bestaat uit ervaringsdeskundigen. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

  Om het lotgenotencontact vorm te geven houdt het AIC Groningen elke eerste maandag van de maand een inloopochtend in Buurtcentrum TuinPad, Bessemoerstraat 4 Groningen. Elke tweede woensdag van de maand organiseren wij ons Auticafé in het pand Confiance van de Cosis, Kochstraat 1-10 ook in Groningen.

  Daarnaast organiseert het AIC Groningen een aantal keren per jaar een themabijeenkomst. Op zo’n bijeenkomst wordt informatie gegeven over een actueel onderwerp met betrekking tot autisme. Dit gebeurt met behulp van deskundigen, professionals, ervaringsverhalen en/of films. De informatie is, waar mogelijk, op Groningen en omstreken afgestemd.

  WIE ZOEKEN WIJ?
  Wij zoeken vrijwilligers die bekend zijn met autisme, bijvoorbeeld als ouder of als partner van iemand met (een vermoeden van) autisme, of zelf autisme hebben.

  Verder is het belangrijk dat u in een team kunt werken, in staat bent uw eigen problematiek even opzij te zetten en om kunt gaan met de computer (in ieder geval internet). U wordt als vrijwilliger niet in het diepe gegooid. Uitgangspunt is dat de vrijwilliger geen professional is, maar een lotgenoot. De vrijwilligers werken tijdens de inloopochtenden in tweetallen en tijdens het Auticafé in drietallen om elkaar zo de nodige ondersteuning te bieden.

  Van de vrijwilligers wordt verwacht dat hij/zij ongeveer één keer per maand beschikbaar is voor de inloopochtend, resp. het Auticafé, teamvergaderingen bijwoont en betrokken is bij de organisatie en uitvoering van de AIC themabijeenkomsten.

  WAT BIEDEN WIJ?
  Wij bieden een fijn team, waarin een grote onderlinge betrokkenheid is. Wij bieden het bevredigende gevoel dat je andere kunt helpen, met de ervaring die je zelf hebt opgedaan. Bovendien bieden wij deskundigheidsbevordering. Reiskosten worden vergoed.

  INTERESSE?
  Mail naar: aic_groningen@live.nl
  Wij nemen contact op voor een eerste vrijblijvende kennismaking
  www.aicgroningen.nl
  www.facebook.com/aicgroningen

  Wij werken met een hecht team van vrijwilligers die allen vanuit de thuissituatie ervaring hebben met autisme. Graag zien wij ons team uitgebreid met een aantal nieuwe vrijwilligers. Misschien iets voor jou?

 • 6 mei 2019 Op zoek naar tekenlessen voor dochter

  Mijn naam is Esther Umans en voor mijn 14-jarige dochter ben ik op zoek naar een plek in de omgeving van Hilversum waar zij tekenlessen kan volgen.

  Lees meer

  Graag onder begeleiding van iemand die om kan gaan met ass en adhd. Ze wil heel graag game-designer worden en zo veel mogelijk over tekenen leren.

  Reacties kunnen naar estheru72@gmail.com of via 0356212585.

 • 6 mei 2019 Op zoek naar leuke vriendin in Franeker/Leeuwaren

  Mijn naam is Mylène, 18 jaar, en ik heb MCDD. Vaak heb ik in het weekend niet veel te doen en dat roept veel paniek op. Daarom ben ik op zoek naar een gezellige vriendin.

  Lees meer

  Kun jij ook wel een maatje gebruiken? Misschien zijn wij dan wat voor elkaar! Ik zoek iemand van ongeveer dezelfde leeftijd, die graag in het weekend met mij iets wilt gaan doen. Ik vind het erg leuk om er op uit te gaan, bijvoorbeeld naar de bios of de stad in, of te gaan wandelen en ondertussen te fotograferen.

  Reacties kunnen naar m.j.kuipers@home.nl of via 0643540561.

 • 6 mei 2019 Gezocht: aardige vrouw om mee te wandelen

  Ik (man, 52 jaar) ben op zoek naar een leuke vrouw.

  Lees meer

  Ik houd van wandelen, maar sta ook open om samen andere gezellige dingen te ondernemen. Liefst iemand uit de omgeving van Amersfoort.

  Reacties kunnen naar ton666@live.nl.

 • 6 mei 2019 Vrienden uit de evangelische gemeenschap gezocht

  Ik ben op zoek naar vrienden van rond de 18 jaar die in een evangelische/pinkster kerk komen uit de plaatsen Gouda, Moordrecht, Nieuwerkerk a/d IJssel, Capelle a/d IJssel(wijk schenkel), Gouderak, Ouderkerk en Lage Weg.

  Lees meer

  Ik heb zelf de stoornissen PDD-NOS(ASS), ADHD en Gilles de la Tourette. Mijn hobby’s zijn: haken met wol, hacken(kan ik nog niet echt), programmeren, computeren en gitaar spelen. Ik hoor graag van je als je me beter wilt leren kennen.

  Reageren kan via arendhaarenvan@gmail.com.

 • 6 mei 2019 Donateur gezocht voor wetenschappelijk onderzoek

  In mei 2019 reis ik naar Phildelphia met mijn oudste zoon om deel te nemen aan de Eagles Autism Challenge, waarbij het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor meer onderzoek naar autisme.

  Lees meer

  Vanwege een autisme spectrum stoornis bij mijn oudste zoon is dit voor mij persoonlijk een belangrijk onderwerp. Het evenement wordt georganseerd door de American football club de Philadelphia Eagles. . De Philadelphia Eagles zijn een samenwerking aangegaan met een aantal gerenommeerde wetenschappelijke instellingen in Philadelphia maar ook een aantal Europese wetenschappelijke instellingen. 100 % van de donaties gaat naar wetenschappelijk onderzoek. Donaties zijn welkom! https://fundraisers.hakuapp.com/bram-hendriks-1.

 • 6 mei 2019 Lede gezocht voor nieuw online platform

  Mijn naam is Jeffrey Wijkhuisen (27 jaar) en ik ben zzp’er met 3 ondernemingen. Ik ben erg gelukkig, voel mij goed, en heb ik de juiste mensen om mij heen! Maar in mijn jeugd is dat heel anders geweest… Ik was anders dan anderen, ze noemen het ook wel autisme. Ik kan hier veel over vertellen, maar het is beter om jullie de TV uitzending van de EO te laten zien. Dan weet je binnen 8 minuten wie ik ben 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=WSl_nzlJ7wY.

  Lees meer

  Mijn volgende doel….
  Ik ben iemand van het stellen van doelen. Al vele doelen heb ik al behaald. Maar in de afgelopen jaren kreeg ik meerdere tips om mijn verhaal naar buiten te brengen. “Ga een boek schrijven, die heb jij zo vol”, “Je moet lezingen geven man”, Jij kan zo goed vertellen”, “Waarom schrijf je geen blogs?”. Leuk allemaal, maar ik had geen tijd en zin om hieraan te beginnen. En overigens ben ik niet goed in schrijven ivm mijn dyslexie. Tot eind 2018….

  Laat ik toch maar echt eens tijd maken om mijn verhaal te publiceren. Maar niet in de vorm van een boek, maar video/audio materiaal. Ik kan goed praten voor de camera. Dus waarom ga ik geen documentaire van mijzelf maken? En maak ik een community waar anderen hun tips/ervaringen kwijt kunnen. En natuurlijk van anderen kunnen lezen. Ik maak een platform genaamd “Passie & Autisme”. Om dit platform de lucht in te krijgen ben ik een crowdfunding gestart.

  Wil jij ook lid worden als het platform online komt? Ga dan naar https://goochelaarjeffrey.nl/crowdfunding/

  Laatst heeft er ook een artikel gestaan in de BN de Stem: https://www.bndestem.nl/etten-leur/autistische-goochelaar-uit-etten-leur-wil-iets-betekenen-voor-mede-autisten~ade14db4/

 • 6 mei 2019 Leuk contact gezocht met een gezellige vrouw

  Mijn naam is Marciano Moenen ik ben 27 jaar en woon in Leiden. Graag zou ik mijn sociale contacten willen uitbreiden.

  Lees meer

  Mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen, zwemmen, computeren, muziek en reizen met de trein door Nederland. Spreekt dit je aan, twijfel dan niet en reageer dan zo snel mogelijk op dit oproepje en wie weet wat de toekomst voor ons gaat brengen!

  Groetjes en hopelijk tot snel!

  Reageren kan naar marciano.moenen@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Lieve vrouw gezocht om mee te knuffelen en te kletsen

  Mijn naam is Deniz, ik ben 44 jaar en heb autisme en een licht verstandelijke beperking, en daarom woon ik in een WWA in het mooie dorpje Reek, in Noord Oost Brabant. Ik heb een leuk leven, maar mis toch iets. Misschien ben jij dat wel!

  Lees meer

  Mijn week bestaat uit o.a : 2 x per week op dinsdagmiddag en Donderdagmiddag een paar uurtjes werken als vrijwilliger bij de DVD afdeling en Boekenafdeling in een kringloopwinkel in Uden.  Verder doe ik dagbesteding in een atelier, waar ik kaarten maak, en licht huishoudelijk werk, zoals koffie en thee zetten.

  Mijn hobby s zijn uitgaan, lange ritten scooteren, winkelen, reizen, lezen, film kijken (een heel breed genre) en natuurlijk ,buiten zijn en voor de hobby foto s maken van alles wat mooi is om te zien. Zo veel doe ik altijd alleen, en dat is ook fijn. En toch mis ik een leuke vrouw, waar ik mee kan praten, knuffelen of gewoon samen dingen mee kan ondernemen

  Daarom ben ik op zoek naar haar: zij is tussen de 40-55 jaar, in eerste instantie voor vriendschap, en als het klikt, wie weet misschien meer.

  Bij interesse, ontvang ik graag een appje of een belletje
  naar 0610635669

 • 6 mei 2019 Gescheiden vader met autisme zoekt leuke vrouw

  Ik ben Ronald, 49 jaar, gescheiden vader van 3 pubers die alledrie ook autisme hebben, die bij hun moeder wonen. Als kind was er bij mij al het vermoeden maar de diagnose was pas in 2008 gesteld, klassiek autisme. Ik zoek een leuke meid, liefst jonger dan ik tot en met mijn eigen leeftijd.

  Lees meer

  Voor mij zijn seks en intimiteit heel belangrijk en zoek een vrouw voor wie dat ook geldt. Mijn doel is echter wel iets duurzaams zoals een friendship with benefits of een relatie. Ik kan goed koken en hou van een biertje. Wellicht dat we kunnen starten met een leuk weekend.

  Reageer naar: ronald.blijlevens@gmail.com.

 • 6 mei 2019 Gezocht: aardig meisje om leuke dingen mee te doen

  Ik ben Rutger (29 jaar). Heb autisme, met normaal IQ en ben op zoek naar een leuk meisje om gezellige dingen mee te doen.

  Lees meer

  Ik werk 5 dagen in de week. Ik ben op zoek naar een leuk, vriendelijk en betrouwbaar meisje (24-29 jaar), dat het net als ik het leuk vind om leuke dingen te doen.

  Ik houd van wandelen, fietsen, kermis/pretpark, terrasje pakken en heb brede interesses.

  Wil jij me leren kennen en woon je een beetje in de buurt van Doesburg (Gelderland)? Stuur me dan een mail via rutka@live.nl.

 • 6 mei 2019 Partner van man met autisme en bijzondere kinderen zoekt lotgenoten

  Mijn naam is Heidi en ik ben een vrouw van 40 jaar, woonachtig in Wijchen, moeder van vier bijzondere kinderen. Daarnaast een partner met autisme. Ik zoek contact met lotgenoten.

  Lees meer

  Een maatje om mee te lachen, kletsen, delen en handvatten uit te wisselen, daar ben ik naar op zoek. Graag in regio Gelderland. Bij interesse graag mailen, bellen of appen:
  heidi.schuurmans.hs@gmail.com
  06-14862435

 • 6 mei 2019 Wie wil meewerken aan mijn documentaire?

  Mijn naam is Caitlin, ik ben 17 jaar. Sinds 2 jaar heb ik de diagnose autisme. Voor mijn profielwerkstuk ga ik een korte documentaire maken over autisme, daarom ben ik op zoek naar mensen met autisme die op de middelbare school zitten (in de buurt van Roosendaal).

  Lees meer

  De bedoeling is, dat ik jullie interview (met videocamera) en deze beelden gebruik voor mijn documentaire.

  Ben je geïnteresseerd of heb je vragen, mail mij: caitlin.damen01@gmail.com

 • 6 mei 2019 HomeComputerMuseum zoekt vrijwilligers en dagbesteders

  Het HomeComputerMuseum is een relatief nieuw museum wat in maart 2018 is geopend. Het museum heeft een interactieve presentatie van computers vanaf 1976 tot en met 2005. Er staan meer dan 90 computers aan en daar mag mee gewerkt worden, naast de nog eens 75 computers ter display.

  Wij zoeken altijd vrijwilligers en dagbesteders om te helpen deze computers werkend te maken en houden, te documenteren, te fotograferen en zelfs rondleidingen te geven. Ook organiseren van LAN-parties of andere evenementen behoort tot de mogelijkheden.

  Lees meer

  Het grootste deel van de groep vrijwilligers heeft een vorm van autisme en volgens hen is dit de droom van alle autisten. Wij zijn dan ook erg trots en vooral erg blij dat wij zoveel mensen gelukkig mogen maken. Dus ben je eens in de buurt van Eindhoven of zoek je een leuke dagbesteding of vrijwilligerswerk, neem dan contact op met het HomeComputerMuseum en kom langs om te spelen op oude (spel)computers in het leukste interactieve computermuseum van de Benelux!

  Zie https://www.homecomputermuseum.nl

 • 6 mei 2019 Nieuw forum voor mensen met ASS

  Ik heb een forum voor mensen met een diagnose binnen het ASS-spectrum.
  Die kunnen daar, mits ze dat willen uiteraard, met elkaar discussiëren over van alles wat met ASS te maken heeft.

  Lees meer

  Dit forum is nieuw en te vinden op http://www.arnhem-autisme.nl. Alles op het forum is gratis, van aanmelding tot het plaatsen van een berichtje. Ik heb dit forum opgezet, omdat ik zelf ook ASS heb en een sociale angst- en paniekstoornis. Ook vond ik dat er te weinig informatie is voor mensen met autisme en daarom kunnen we dat nu met elkaar delen op dit forum.

 • 6 mei 2019 Wie voelt zich uitgedaagd om "zorg" op een andere manier te gaan organiseren?

  Voor het ouderinitiatief “Tweede Thuis in Altena” in Werkendam zoeken wij een toegewijd echtpaar met begeleidings- en verzorgingstalent als duo voor het andere echtpaar.

  Lees meer

  Zie de site www.syndion.nl voor de volledige beschrijving van de vacature.

 • 6 mei 2019 Sportief maatje gezocht

  Ik ben een jongeman van 33 jaar met PDD-NOS en woon in Utrecht. Ik zoek een sportief maatje om mij te stimuleren om regelmatig te gaan wandelen of fietsen.

  Lees meer

  Reacties graag naar rlhvandijk@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Gezocht vriendinnen/vrienden omgeving Den Haag

  Mijn naam is Jordy, ik ben 20 jaar en volg momenteel een MBO-opleiding Autotechniek. Ik heb ADHD/PDD-NOS. Graag zou ik mijn vriendenkring willen uitbreiden.

  Lees meer

  Karten is mijn passie, verder ga ik graag naar de bioscoop. Mijn hobby’s zijn gamen en puzzelen.

  Reacties graag naar: ingkar@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Maatjes gezocht om spelletjesclub te beginnen

  Voor mijn dochter van 19 zoek ik maatjes in de buurt van Veenendaal om samen een spelletjesclub te beginnen.
  Ze speelt o.a. graag Carcassonne, Monopoly, rummikub, maar andere spellen zijn ook prima natuurlijk.

  Lees meer

  De leeftijdsvoorkeur voor maatjes is 14/21 jaar. Jongens of meisjes maakt niet uit.

  Reacties graag naar marijkevandeweerd@hotmail.nl

 • 6 mei 2019 Individuele begeleiding voor kinderen met autisme

  Per 1 november 2018 kunnen wij – Stichting Met Kleine Stapjes – extra individuele begeleiding bieden aan ouder(s) die voor hun kind (autisme) een leuke en vooral huiselijke omgeving zoeken.

  Lees meer

  Beschikbaarheid: maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 15.30 uur. Uiteraard zijn andere tijden ook in overleg mogelijk.

  Interesse? Mail naar bestuur@metkleinestapjes.nl

 • 6 mei 2019 Ervaringen van een jongvolwassene met autisme

  Hoi,

  Ik ben een schrijver… Ik schrijf over ervaringen rondom autisme die ik in mijn leven opdoe. Ik hoop op deze manier meer aandacht te krijgen voor autisme bij jongvolwassenen.

  Lees meer

  Je kunt over mijn ervaringen lezen op www.auti1eklas.simplesite.com Als je de verhalen leuk, mooi en/of herkenbaar vindt, deel hem dan vooral. Ben je schrijver, redacteur etc. En benieuwd naar mijn verhalen? Schrijf dan een korte reactie op mijn website en laat je email achter, dan neem ik z.s.m contact met je op.

 • 6 mei 2019 Op zoek naar sociale contacten

  Mijn naam is Elger Postma. Ik woon in de stad Groningen, ben 30 jaar jong, heb PDD-NOS en ben op zoek naar sociale contacten.

  Lees meer

  Mijn hobby’s zijn: computeren, fietsen, bioscoop pakken, festivals bezoeken, lezen en zwemmen.

  Mijn e-mailadres is postma.elger@gmail.com

 • 6 mei 2019 Last van spanning in het lichaam?

  Zijn er meer mensen die, zoals ik, veel last hebben van spanning in het lichaam?

  Lees meer

  Door die spanning kom ik het huis moeilijk uit en ik heb veel last van nachtmerries.

  Wie heeft hier ook last van en kan mij informeren hoe ik er mee om kan gaan of dat eventueel medicatie wat kan helpen?

  Reacties graag naar: ton666@live.nl

 • 6 mei 2019 Een lieve, warme, leuke zus gezocht

  Mijn naam is Bart. Ik woon in Midden-Limburg. Ik ben 32 jaar oud en heb een vorm van autisme en een lichte verstandelijke beperking.

  Ik woon zelfstandig, wat erg goed gaat. Mijn hobby’s zijn het weer voorspellen en alles wat met natuur te maken heeft. Verder vind ik zwemmen leuk, wandelen en vooral genieten van mooie dingen.

  Ik heb geen familie meer.

  Lees meer

  Mijn moeder is er niet meer, ik heb alleen nog een vader en een zus. Maar die zie ik nooit. Ze kunnen mij niet accepteren zoals ik ben.

  Ik ben via deze oproep op zoek naar een leuke nieuwe zus. Iemand die mij accepteert hoe ik ben en iemand die eerlijk en oprecht is.

  Ik voel mij erg alleen. En het lijkt mij geweldig om iemand te leren kennen die een arm om mij heen wil slaan en samen voor een leuke tijd gaan.

  Reacties graag naar: happybartje@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Job is op zoek naar nieuwe contacten

  Mijn naam is Job, ik woon in Arnhem en ben 37 jaar. Ik plaats deze oproep omdat ik mijn contacten wil uitbreiden. Mijn hobby’s zijn fotograferen (o.a. openbaar vervoer, natuur), wandelen, alles wat met de natuur te maken heeft, reizen en muziek luisteren (vooral jaren ‘60 en ‘70).

  Lees meer

  Ik heb klassiek autisme en woon zelfstandig begeleid. Verder ben ik een rustig iemand. Ik zoek iemand tussen de 25 en 40 jaar die ook op zoek is naar nieuwe contacten. Je hoeft niet per se in de buurt te wonen, want reizen vind ik geen probleem. Reactie kun je sturen naar: job9@xs4all.nl

 • 6 mei 2019 Vriendin gezocht in omgeving Leiden

  Mijn naam is David Voncken en ik ben 27 jaar en heb Asperger. Ik woon zelfstandig in een leuk hofje in Leiden. Onlangs heb ik de studies film- en literatuurwetenschap en vertaalkunde afgerond.

  Lees meer

  Ik heb een grote passie voor film. Verder houd ik ook veel van muziek en lekker eten en reizen. Ik speel piano en tennis. Ook vind ik wandelen en hardlopen fijn. Mensen beschrijven mij als lief, sensitief, humoristisch en breed geïnteresseerd. Graag zou ik in contact willen komen met een lieve jonge vrouw die het gezellig zou vinden om samen leuke dingen te doen en eventueel een relatie op te bouwen. Als je het leuk zou vinden om kennis te maken, stuur dan een mail naar djvoncken@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Maatje gezocht voor zoon (11) in de omgeving van Purmerend

  Onze zoon van 11 jaar met ASS en een licht verstandelijke beperking, zou graag een maatje hebben om leuke dingen mee te ondernemen.

  Lees meer

  Hij houdt van spelletjes doen op de X-box, fietsen, voetballen, hutten bouwen en dieren. De voorkeur gaat uit naar een rustige, vriendelijke jongen van ongeveer 14 jaar.

  Reacties graag per mail aan: emvo@quicknet.nl

 • 6 mei 2019 Oppas met pedagogische achtergrond gezocht voor zoon (10 jaar) met ASS en licht verstandelijke beperking

  Wij zoeken een lieve oppas met pedagogische achtergrond (studente/stagiaire?) die bereid is af en toe een paar uurtjes op onze zoon te passen.

  Lees meer

  Omgeving Purmerend.

  Reacties graag per mail: emvo@quicknet.nl

 • 6 mei 2019 Man (27) zoekt sociale contacten

  Mijn naam is Marciano Moenen, 27 jaar en woonachtig in Leiden (Zuid-Holland).
  Mijn hobby’s zijn: wandelen, fietsen, reizen met de trein, zwemmen, musea bezoeken, computeren, muziek, administratie en genieten van het leven.

  Lees meer

  Leeftijd speelt voor mij geen rol, het innerlijk des te meer. Interesse? Mail dan naar m.moenen91@gmail.com. Groetjes Marciano Moenen.

 • 6 mei 2019 Ouders die een vergelijkbare situatie hebben meegemaakt?

  Wij zijn ouders van een dochter van bijna 23 jaar met een geestelijke beperking. Ze heeft (zwaar) autisme met een IQ van +/- 60.

  Lees meer

  Wij zijn op zoek naar een passende woonplek met de juiste begeleiding in de omgeving van Meppel / Zwolle. Onze dochter is in anderhalf jaar tijd 2 keer weggestuurd bij een zorgboerderij. Ze geven helaas aan haar de zorg niet te willen bieden. Onze vraag bij deze is of er ouders zijn die met zo’n vergelijkbare situatie hebben meegemaakt (?) Wij zouden graag onze ervaring/problemen/advies willen delen. Met vriendelijke groet, André & Jeanet

  kempen1963@gmail.com

 • 6 mei 2019 Vrouw (49) wil sociaal netwerk uitbreiden

  Graag zou ik (vrouw, 49, A’dam, autiste) mijn sociaal netwerk willen uitbreiden en zo nu en dan met jou: man of vrouw, wonend binnen of buiten Amsterdam, gemiddeld tot hoger IQ, iets gaan ondernemen op o.a cultureel gebied (museumbezoek).

  Lees meer

  Heb jij een soortgelijke wens, schroom niet en stuur een een berichtje naar maredek@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Samen leuke dingen ondernemen

  Wie zou samen met mij leuke dingen willen ondernemen zoals dagjes uit met de trein naar een leuke stad, met de trein door Europa reizen, zwemmen of gewoon ergens gezellig een terrasje pakken? Ik ben ook geïnteresseerd in The Voice.

  Lees meer

  Ik ben een man van 22 jaar en ik woon zelfstandig in Emmeloord. Ik heb autisme en een normale intelligentie.

  Reageren op deze oproep kan via de NVA. Stuur je mail naar webmaster@balansdigitaal.nl, dan wordt hij doorgestuurd naar de inzender. Graag in de onderwerpregel vermelden: Reactie oproep 270718

 • 6 mei 2019 Dochter (15) zoekt creatieve vriendin

  Onze dochter van 15 zoekt een vriendin die net als zij heel creatief is en van dieren houdt.

  Lees meer

  Ze maakt poppenhuizen voor barbies. Het liefst wel in de omgeving van Harderwijk.

  Reacties graag naar: willekelijkendijk@gmail.com

 • 6 mei 2019 Ouders gezocht voor interview over extreme angst bij autisme

  Ik ben bezig een boek te schrijven over het hebben van extreme angst bij autisme. Zelf heb ik twee kinderen met autisme, waarvan er één helemaal niet functioneert in de maatschappij. Het wordt een autobiografie. Ik zoek ouders van kinderen met deze heftige angsten om te interviewen.

  Lees meer

  Dit interview wil ik (anoniem) verwerken op mijn website die in ontwikkeling is. Mijn doel is om kennis rondom angst bij autisme te vergroten. Tevens zoek ik personen die ik mag interviewen, die in hun jeugd te maken hebben gehad met een erg angstige / autistische vader.

  Reacties graag naar: karinscheffer@upcmail.nl

 • 6 mei 2019 Man, 50 jaar, autisme, zoekt vrouw zonder autisme tussen 25 en 45 jaar

  Man, 50 jaar, met autisme, zoekt vriendin zonder autisme (normaalbegaafd, zonder psychische aandoening). Vrouw tussen 25 en 45 jaar oud, verzorgd voorkomen, betere klasse uiterlijk, netjes gekleed. Bereid zich te verplaatsen naar België (Eeklo) voor de eerste keren van het contact, tot we elkaar wat beter kennen.

  Lees meer

  Later kan ik mij verplaatsen naar Nederland (bijvoorbeeld een weekend of iets langer) om samen iets te gaan drinken, iets te gaan eten, te winkelen, naar de film of het theater te gaan. (Om uit te gaan in het weekend, avond, nacht is 1 auto belangrijk om mee te brengen. Heb er zelf geen in bezit, heb wel rijbewijs.)

  Eventuele andere interesses zijn bespreekbaar. Wat zou je graag doen? Wat zijn jouw interesses? De belangrijkste van mij heb ik opgesomd.

  Reacties met recente foto naar martin.martens@proximus.be

 • 6 mei 2019 Rutger zoekt maatje om leuke dingen mee te ondernemen

  Hi, ik ben Rutger, inmiddels 55 jaar en gediagnosticeerd met Asperger. Ik werk in de reisbranche (luchtvaart) en hou zelf ook van reizen en weekendjes weg. Elke vrijdag ga ik naar de bios en ik ben sportief.

  Lees meer

  Speel o.a. graag tennis en golf. Ik luister ook regelmatig naar muziek en bezoek culturele evenementen.

  Ik zoek een gezellig maatje om samen leuke dingen mee te ondernemen.

  Lijkt dit jou leuk, stuur mij dan een mailtje op rutger-van.vliet@kpnmail.nl

 • 6 mei 2019 Vriendschap en eventueel meer

  Niet onknappe man van 55 met asperger, ik woon in Culemborg, zoekt een leuke vrouw, liefst uit de omgeving. Je bent van mijn leeftijd of iets jonger.

  Lees meer

  Ik wil eerst vriendschap. Ik zoek een vrouw waarbij intimiteit ook belangrijk is. Dit is voor mij niet het belangrijkste. Voorop staat vriendschap.

  Reacties graag naar: r.boomhouwer@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Ervaring met een Onderwijs (jeugd)Zorg Arrangement?

  Gezocht: Ouders die ervaring hebben met een Onderwijs (jeugd)Zorg Arrangement op school.

  Lees meer

  Almere, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam en enkele andere steden zouden hier al mee werken en ik ben heel benieuwd naar de ervaringen van ouders en kinderen. Met vriendelijke groet, Jessica.

  jessica_westenberg@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Molleke (32) zoekt vriendin om leuke dingen te doen

  Hallo lieve toekomstige vriendin.
  Ik ben een vrouw van 32 uit Alphen aan den Rijn.
  Ik ben getrouwd maar naast mijn lieve man van de wereld, mis ik toch leuke vriendinnen om gezellig mee te kletsen en leuke dingen te doen.

  Lees meer

  Ik hou van winkelen, creatief bezig zijn, en uitgaan. daar bedoel ik mee bioscoop, concerten en theater. Ik ben geen disco type. Mocht mijn oproepje je aanspreken hoop ik van je te horen.

  Groetjes Molleke

  horselover@live.nl

 • 6 mei 2019 Laptops gevraagd t.b.v. autistische hobby

  Ik, autistische man, zoek voor dagbesteding in redelijke staat verkerende, goede of kapotte laptops alstublieft. Stuur maar een foto of de gegevens van de laptop. Het moet binnen 25 km rondom Arnhem zijn, om de laptop op te kunnen halen met speciaal vervoer. Opsturen mag ook, dan betaal ik de kosten. Alvast bedankt.

  Lees meer

  Vanwege ruimtegebrek en om de kosten laag te houden, kunnen we helaas niet alle aangeboden laptops ophalen. Alvast bedankt. Het is de intentie die telt.

  De bedoeling van dit project

  Het is de bedoeling om de door jullie verzonden laptops te verbeteren, te repareren en dan weg te geven aan iemand die het nodig heeft, en dan het hele proces op te nemen en de video’s te verspreiden. Ik heb ook een camera en de benodigde gereedschappen nodig. U mag ook cadeaubonnen van bekende elektronicazaken opsturen. Ik hoop met behulp van jullie dit project van de grond te kunnen krijgen. Alvast bedankt!

  E-mail: autistischehobby@gmail.com

  YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC2is0pMtHPESABxTKJq0k3g?view_as=subscriber

 • 6 mei 2019 Vriendje(s) en/of vriendinnetje(s) gezocht voor verstandelijk beperkte zoon met ASS (15)

  Vriendje(s) en/of vriendinnetje(s) gezocht voor mijn verstandelijk beperkte zoon met ASS.
  Hij is 15 jaar en rustig. Houdt van films kijken op t.v. en iPad en vindt zwemmen leuk en soms uitstapjes. Omgeving Rotterdam.

  Lees meer

  Reacties graag naar: tel. 06 – 15216014 of e-mail: j.glimmerveen@telfort.nl (maar mailbox raakt snel vol ik probeer het voor te zijn, maar mocht het niet lukken, dan misschien appje sturen?)

 • 6 mei 2019 Ype (32) zoekt leuke vriendin

  Hallo, ik ben Ype, ik ben 32 jaar oud, ik zoek een leuke vriendin die leuke dingen met mij kan doen.

  Lees meer

  Ik hou van muziek, drummen, ik zit bij de slagwerkgroep in Drachten van Talant. Ik heb ook autisme. Ik woon in Burgum, Friesland, ik zoek iemand uit Friesland.

  Groetjes, Ype Johannes uit Burgum.

  Reacties graag naar: yjvanslooten@gmail.com

 • 6 mei 2019 Ontmoetingsavond voor jong-volwassenen

  Stichting de Mini-Maatschappij Gewoon Anders houdt iedere 3e vrijdag van de maand een “lot”genotenavond in Loosduinen te Den Haag. 18 mei 2018 is de eerste officiële avond.

  Lees meer

  Tijd: 20.00-23.00 uur. Entree is € 4.50. Locatie: buurthuis de Geest in de George Bizetstraat 25.  Wij staan open voor ideeën.  Leeftijden vanaf ca. 18 jaar tot en met 40 jaar. Ben je jonger of ouder dan toch aanmelden, wij starten dan een extra groep erbij. Voor meer informatie en aanmelden: info@mini-maatschappij.nl , www.mini-maatschappij.nl

  Andere lotgenotengroepen van Stichting de Mini-Maatschappij Gewoon AndersWij houden ook diverse andere lotgenotengroepen:

  • Ouders van Thuiszitters
  • Partners met autisme
 • 6 mei 2019 Vacature Oracle Developer

  Heb jij enige ervaring in de ict en moeite met het vinden van een baan? Wij maken duidelijke afspraken, hebben duidelijke werkinstructies en een vaste werkplek in Sliedrecht.

  Lees meer

  Graag leiden we je op tot Oracle Apex programmeur. We hebben ervaring met mensen met een vorm van autisme. Vacature tekst: https://www.adaption-it.nl/vacature-oracle-developer/

 • 6 mei 2019 Sander (24) is op zoek naar een leuke meid

  Hallo! Ik ben Sander, 24 jaar en ik heb PDD-NOS, een vorm van Autisme. In contact met mij merk je daar niet veel of helemaal niets van. Mensen omschrijven me dan ook als sociaal en spontaan. Ik ben via deze weg op zoek naar een leuke meid tussen de 19 en 29 jaar die samen leuke dingen met me wil ondernemen. Het liefst iemand met mijn denkniveau.

  Lees meer

  Ik woon op mezelf in Budel-Schoot en ben graag sportief bezig. De sporten die ik beoefen zijn fitness en voetbal. Als ik niet aan het sporten ben in mijn vrije tijd, lees ik een stripboek van Suske en Wiske, Dirkjan of Asterix, lees ik een boek of een tijdschrift over voetbal. Ook maak ik graag wandelingen en ga ik een keer in de twee weken naar een wedstrijd van PSV. Het lijkt me leuk om samen met jou te zwemmen, te wandelen en leuke steden te bezoeken. Een avondje samen thuis op de bank met een leuke film of programma vind ik ook gezellig. Spreekt deze oproep je aan? Dan hoor ik graag van je! Reacties naar sanderb94@live.nl

 • 6 mei 2019 Nasim (21) is op zoek naar een vriend(in)

  Hallo, ik ben Nasim, een jongen van 21 jaar en ik heb PDD-NOS. In het weekend heb ik veel vrije tijd en daarom ben ik op zoek naar een vriend(in) om leuke dingen mee te kunnen ondernemen.

  Lees meer

  Ik hou van muziek en dansen.

  Reacties graag naar: nasimstolker1996@gmail.com

 • 6 mei 2019 Vrouwelijk maatje tussen de 60 en 70 gezocht

  Dit ben ik: Esther Kopee, 67 jaar jong, heb asperger en ben op zoek naar een vrouwelijk maatje tussen de 60 en 70 jaar die niet rookt, reist met het openbaar vervoer en graag met mij daguitstapjes/wandelingen en op den duur wandelvakanties wil doen.
  Ben jij zo’n energieke vrouw voor aanspraak en gezelligheid en ben je ondernemend, mail mij dan.

  Lees meer

  Wil je individueel (op eigen houtje) of georganiseerd in groepsverband op den duur met mij op vakantie? Ben je misschien ook geïnteresseerd in kunst/fotografie/musea/film/concerten of uit eten gaan, doe je vrijwilligerswerk of ben je creatief? Dan hebben wij iets gemeen.

  Ik kijk uit naar reakties.

  e.kopee@chello.nl

 • 6 mei 2019 Maatje gezocht voor zwemmen in Bilthoven

  Ik ben een man van 53 jaar met autisme. Ik zou graag 1 keer in de week op zaterdag of zondag gaan zwemmen in Brandenburg (Bilthoven).

  Lees meer

  Daarvoor zoek ik een maatje, m/v tussen de 40 en de 50 jaar.

  Reacties graag naar: tony1610@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Ype zoekt leuke vriendin

  Hallo, ik ben Ype van Slooten uit Burgum in Friesland. Ik ben 32 jaar oud, ik zoek een leuke vriendin die leuke dingen met mij kan doen:

  Lees meer

  naar de film of uit eten of even de stad in.

  Reacties graag naar: yjvanslooten@gmail.com

 • 6 mei 2019 Gespreksgroep Eilanden zoekt meer deelnemers

  Wij zijn volwassenen en ouderen met (kenmerken van) autisme en woonachtig op Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee. Maandelijks gaan wij samen het gesprek aan over onze ervaringen in het dagelijks leven.

  Lees meer

  (H-)erkennen dat simpele dingen soms helemaal niet eenvoudig zijn. Tips uitwisselen over omgaan met prikkels en grenzen, sociale rollen, veranderende daginvulling, verwachtingen etc. Meer info per mail: opeilanden@gmail.com

 • 6 mei 2019 Welke vrouw wil met mij gezellige dingen ondernemen?

  Welke leuke vrouw wil met mij gezellige dingen ondernemen? Ik, man van 52 (maar leeftijd is maar een getal, ik voel me jonger) zoek vriendschap, evt. later relatie, met een vrouw omgeving Amersfoort.

  Lees meer

  Ik heb een normale intelligentie en een lichte vorm van PDD-NOS.

  Reacties graag naar: ton666@live.nl

 • 6 mei 2019 Jongeman van 18 jaar zoekt een maatje

  Jongeman van 18 jaar zoekt een maatje, liefst in de omgeving van Veenendaal, om samen dingen te gaan ondernemen.

  Lees meer

  Zijn hobby’s zijn gamen, vissen en zwemmen. Natuurlijk wil hij ook graag nieuwe dingen met je gaan ondernemen. Wel graag jongens of meisjes van ongeveer dezelfde leeftijd.

  Reacties graag naar: f.van.oploo@gmail.com

 • 6 mei 2019 William (55) zoekt maatje

  Hallo, ik ben een man van 55, maar zie er wat jonger uit en heb een vorm van autisme. Heb een normale intelligentie en zoek een maatje om leuke dingen te doen.

  Lees meer

  Ik woon in Noord-Drenthe en de eventuele kontaktmomenten die kunnen met begeleiding. Hoop van iemand te horen!

  E-mail: access2009@live.nl

 • 6 mei 2019 Michel (47) zoekt lieve vrouw om samen mooie dingen mee te ondernemen

  Ik ben op zoek naar een lieve vrouw, die met mij mooie dingen wil gaan ondernemen.
  Ik ben man met een beperking (autistisch) door gevolgen van het rodehondvirus (rubella).

  Lees meer

  Ik ben 47 jaar en mijn hobby’s zijn wandelen, zwemmen, fietsen, uitgaan, op vakantie gaan en een museum bezoeken. Ik speel zelf klassiek piano en hou ook van puzzelen en leren. Ik wil graag een vrouw van mijn leeftijd hebben met kastanjebruin haar en blauwe ogen. Zij mag geen bril dragen. Zij mag wel lang haar of een staartje dragen. Ik woon in Noord – Holland. Mijn e-mailadres is: mjleendertz33@gmail.com

 • 6 mei 2019 Leuke en gezellige man (43) zoekt leuke vrouw

  Leuke en gezellige man van 43 zoekt een leuke vrouw. Leeftijd: tussen de 35-55 jaar jong. Een vrouwelijk maatje, in eerste instantie voor vriendschap en als het klikt een relatie.

  Lees meer

  Wat vind jij leuk om te doen? Mijn hobby’s zijn: lezen, koken, kaarten maken, reizen met de bus, fietsen, rijden op mijn scooter en winkelen. Als je dit leuk vind zie ik graag je mailtje tegemoet. Mijn mailadres is liefdesnest1900@outlook.com

 • 6 mei 2019 Training Arbeid & Communicatie van 'Beter Werken met Autisme'

  Beter Werken met Autisme, een initiatief van het Radboudumc, start 25 januari een nieuwe training Arbeid & Communicatie (A5-training), waarin nog enkele plaatsen beschikbaar zijn.

  Lees meer

  Deze training heeft tot doel om te achterhalen wat jij, als volwassen werknemer met (een vermnoeden van) autisme nodig hebt om je werk goed te kunnen doen; wat jij daar zelf aan kunt doen, waar je collega’s een bijdrage aan kunnen leveren en wat het bedrijf eventueel kan doen. Dit alles, zodat jouw kwaliteiten beter benut kunnen worden, de samenwerking verbeterd en er minder uitval is door ziekte of overbelasting. De training is op maat, dat wil zeggen toegepast op jouw werksituatie en jouw functioneren en is geschikt voor medewerkers met MBO+/HBO en WO niveau. De opgedane inzichten zijn praktisch toepasbaar in jouw werksituatie. De training volg je samen met een ‘kompaan’, een collega. Met de kompaan ga je aan de hand van de thema’s van de bijeenkomsten samen jouw werksituatie analyseren en onderzoeken wat een positief effect kan hebben op jouw functioneren. Dit wordt vervolgens toegepast in de praktijk. Ook na de training is jouw kompaan blijvend beschikbaar, zodat verandering en steun in het werk duurzaam verankerd is. Voor meer informatie en aanmelding zie: www.beterwerkenmetautisme.nl

  In 2018 staan 4 trainingen gepland. Voor meer informatie en aanmelding zie www.beterwerkenmetautisme.nl of tel. 06-15203297. Vraag naar Gemmy Peters of Mieke de Kock.

 • 6 mei 2019 Jonas (19) zoekt leeftijdgenoten, omgeving Rotterdam

  Hallo, mijn naam is Jonas. Ik ben 19 jaar, heb autisme en een lichte verstandelijke beperking. Ik ben op zoek naar leeftijdgenoten in de regio Rotterdam om samen leuke dingen te ondernemen.

  Lees meer

  Ik wandel graag, speel piano en ik hou van muziek. Sporten vind ik fijn en ik ga graag uit eten, winkelen of naar de bios. Kortom, ik hou van alles wat gezellig is!

  Reacties graag naar: danielaromeijn@kpnplanet.nl

 • 6 mei 2019 Paard & Go!

  Paard & Go! Is een interactief veelzijdig en kind volgend programma voor kinderen en jong volwassenen met Down syndroom en/of autisme in de leeftijd van 8 tot 20 jaar.

  Lees meer

  De inhoud van de sessies is samengesteld door ervaren therapeuten en pedagogen. Kinderen leren ervaringsgericht van de activiteiten met de paarden onder begeleiding van ervaren zorg-professionals.

  Vragen: neem gerust contact op met Richard Griffioen, telefoonnummer 06-53510068

  Voor meer informatie: www.stichtingsam.nl

  Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar info@stichtingsam.nl o.v.v. naam telefoonnummer en e-mailadres.

 • 6 mei 2019 Nieuwe lotgenotengespreksgroep in Amersfoort voor (echt)paren waarvan een partner ASS heeft

  Voor (echt)paren waarvan een partner ASS heeft, start er een nieuwe lotgenotengespreksgroep in Amersfoort.

  Lees meer

  De gespreksleiders zijn betrokken en ervaren NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om (echt)paren waarvan een partner ASS heeft met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen.

  De groep in Amersfoort heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand gehouden op een vaste avond.

  Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

  Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 • 6 mei 2019 Dennis (32) zoekt leuke, lieve vriendin

  Ik zoek een leuke lieve vriendin. Mijn naam is Dennis, ik ben 32 jaar en woon in Leidschendam. Ik heb een lichte vorm van autisme. Ben volledig zelfstandig, maar door mijn werk (koerier) heb ik weinig contact met collega’s. Mijn vriendenkring is dan ook niet zo groot. Ik zoek een gezellige vriendin – maatje, die het ook leuk vindt om in het weekend gezellig wat te ondernemen, want voel me vooral in het weekend erg alleen.

  Lees meer

  En wie weet bloeit er wel iets moois op! Door de week ben ik erg gesteld op mijn zelfstandigheid dus samenwonen is (zoals het nu is) niet echt voor mij weggelegd.

  Ben jij ook, net als ik, op zoek naar iemand die aan een half woord genoeg heeft en ben je tussen de 28 en 36 jaar? Ik kijk uit naar je mailtje!

  Dennisd.c.85damen@outlook.com

 • 6 mei 2019 Nieuwe lotgenotengespreksgroep in Hilversum voor volwassenen met ASS

  Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie start er een lotgenotengespreksgroep in Hilversum.

  Lees meer

  De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

  De groep in Hilversum heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand op een vaste avond.

  Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen.. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

  Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 • 6 mei 2019 Nog enkele plekken beschikbaar voor deelnemers aan een gespreksgroep voor ex-partners van partners met ASS in De Bilt

  Scheiden heeft een grote impact op het gezin, scheiden van iemand met ASS maakt de impact nog groter. Allerlei vragen over het begrijpen wat er gebeurd is, communicatie, waarom, hoe nu verder, verwachtingen van je (ex)partner, waar sta ik, kunnen je bezig houden. En dat terwijl je uitgeput bent. Het helpt om met een ervaringsdeskundige te praten.

  Lees meer

  Wil je dat? Dan kun je me mailen op nynke.vanderveen@hotmail.com voor een telefonische afspraak of mailcontact. Als er voldoende animo is, starten we een lotgenotengroep waarbij we 8 keer bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, te reflecteren en ondersteunen. Ik ben Nynke van der Veen en sinds 7 jaar gescheiden. Zes jaar geleden heb ik meegedaan met een groep, dit heeft me veel gebracht. Daarom ben ik mee gaan doen met het begeleiden van groepen en het mensen telefonisch te woord staan.