Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 14 mei 2020 Woonruimte beschikbaar (Beschermd Wonen voor vrouwen) Lees meer

  Ben jij op zoek naar een fantastische, kleinschalige, zelfstandige woonplek, maar lukt het je (net) niet om geheel zelfstandig te wonen? Dan zijn onze studio’s en is onze begeleiding wellicht precies wat je zoekt!

  Jij bent minimaal 18 jaar, een vrouw en hebt een diagnose in het Autistisch Spectrum (ASS) en/of AD(H)D. Dan ben jij de persoon waar we mogelijk iets voor kunnen betekenen.

  Wij bieden beschermd wonen in de rust en ruimte van het bosrijke Wekerom, vlak naast het Wekeromse Zand. Wij bieden professionele hulp bij het bevorderen van de zelfredzaamheid, het bieden van dagelijkse structuur en de opbouw en onderhouden van sociale contacten.

  Stichting Betach is een zorgboerderij in het landelijke buitengebied van Wekerom en biedt een woonvorm voor zelfstandig, beschermd wonen voor vrouwen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en/of ADHD en/of ADD. Elke studio heeft een eigen keuken, douche en toilet. Betach biedt de mogelijk tot het deelnemen aan gezamenlijke activiteiten met de medebewoonsters in de algemene ruimten en 24 uurs-ondersteuning in de nabijheid.

  Veel mensen met autisme willen zelfstandig kunnen wonen. Voor deze groep hanteren we de volgende stelling:
  “elk mens is uniek, als persoon gelijkwaardig en met het recht op zelfbeschikking”

  Dit betekent dat ze recht hebben op een leven als anderen, een leven met anderen, een leven geaccepteerd door anderen en een ondersteuning en zorg die tegemoetkomt aan vraag en behoefte.

  Rust, Regelmaat en Ruimte zijn de ingrediënten van de dagelijkse gang bij Betach.

  Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

  Mail: info@betach.nl
  Telefoonnummer: 085-0647230

 • 14 mei 2020 Onderzoek autisme, geloof en denkbeeldige voorstellingen Lees meer

  Wil jij helpen bij onderzoek naar autisme en geloof?

  Voor veel mensen met autisme geldt dat het invloed heeft op de manier waarop zij geloof beleven. Jaren geleden is er al onderzoek gedaan naar hoe mensen met autisme God zien en ervaren. Maar iedereen is verschillend, ook iedereen met autisme. Dus de manier waarop autisme invloed heeft op geloof, kan ook verschillend zijn. Door hier meer over te weten te komen, kan er in behandeling en begeleiding beter aangesloten worden bij mensen met autisme. Daarom doe ik nu in het kader van mijn opleiding Toegepaste Psychologie opnieuw onderzoek, en jij kunt daarbij helpen!

  Waar gaat het onderzoek over?
  Dit onderzoek gaat over denkbeeldige voorstellingen over geloof. Dat klinkt misschien vaag. Maar heb je wel eens de boeken van Narnia gelezen? Daarin wordt een soort fantasiewereld met personages beschreven. Bijvoorbeeld een ijzige koningin, die een voorstelling is van het kwaad. Of Aslan de leeuw die het kwaad overwint. Nu blijkt dat mensen met autisme soms ook soortgelijke fantasiewerelden hebben. Dat kan over neutrale personages gaan, maar ook over personages die te maken hebben met geloof. Het gaat dan om denkbeeldige voorstellingen die gaan over God, engelen of bijvoorbeeld de duivel. Of over een wereld zoals in Narnia met personages die jij alleen in gedachten ziet, en die te maken hebben met geloof. Omdat het over geloof gaat, klinkt ‘fantasiewereld’ een beetje raar en past dat ook niet. Daarom noem ik het verder ‘een denkbeeldige voorstelling’.

  Om welke soort denkbeeldige voorstelling gaat het?
  Deze voorstelling bestaat uit beelden die emoties bij je oproepen, gedachten, of lichamelijke gevoelens zoals warm of koud worden. Het is belangrijk om te bedenken dat het GEEN voorstelling is van mensen die echt bestaan of die een echt lichaam hebben zoals jij en ik. Er kunnen dingen gebeuren in de voorstelling, en daar ben jij dan bij betrokken. Jij weet ook wat de ‘personen’ denken, voelen of bedoelen. Door wat er in je voorstelling gebeurt, kan je met hen communiceren.

  Voorbeelden van communicatie waarbij je weet wat de ander wil, denkt of bedoelt zijn:
  – Praten met God, waarbij je je voorstelt hoe Hij reageert.
  – Je beschermd voelen omdat je je een voorstelling maakt over engelen die in je kamer zijn.
  -Onrustig zijn omdat je je voorstelt dat de duivel of kwade machten je willen beïnvloeden.
  – Een soortgelijk figuur als Aslan de leeuw, met wie je praat als je het moeilijk hebt.
  – Jezus of God van Wie je geen gezichtsuitdrukkingen ziet, maar wel door emoties of lichamelijke sensaties weet dat Hij naar je luistert of je aanwijzingen geeft.
  – Enzovoorts.

  Waarom wordt het onderzocht?
  In het buitenland heeft een onderzoeker gezien dat mensen met autisme zulke denkbeeldige voorstellingen hebben. Dat ging dan ook om bijvoorbeeld figuren als een Avatar in een computerspel. Maar ook om voorstellingen over God. Dat zou invloed kunnen hebben op de geloofsbeleving van mensen met autisme. Daarom zoek ik personen die christen zijn en zich herkennen in het hebben van voorstellingen die te maken hebben met God, geloof of de Bijbel en daar iets over willen delen. Die kennis kan gebruikt worden voor hulpverleners die bijvoorbeeld mensen met autisme begeleiden op het gebied van zingeving en geloof. Daarom vraag ik speciaal of je wilt aangeven bij welk kerkgenootschap je betrokken bent. Dat is niet om mensen buiten te sluiten, maar omdat de resultaten van het onderzoek dan beter toepasbaar zijn op christelijke cliënten met autisme.

  Wil jij helpen?
  – Heb jij de diagnose autisme?*
  – Ben jij tussen de 18- 60 jaar?
  – Ben je christen?
  – Heb je ervaring met denkbeeldige voorstellingen die te maken met God, geloof of de Bijbel?
  – Wil je door middel van een (telefonisch) interview wat meer vertellen over dit onderwerp?

  Stuur dan een mailtje naar: f.vandenberg@kicg.nl
  In dat mailtje mag je aangeven dat je mee wilt werken aan het onderzoek, en:
  – hoe oud je bent,
  – of je man of vrouw bent,
  – bij welk kerkgenootschap je betrokken bent.
  *Tegenwoordig wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen verschillende autisme spectrum stoornissen, maar heb je nog de diagnose syndroom van Asperger/PDD-NOS dan kun je uiteraard ook meedoen.

  Hoe werkt het?
  Voor het onderzoek worden 5 personen geïnterviewd. Dit interview vindt door de coronacrisis telefonisch of via bijvoorbeeld Skype plaats, net wat je voorkeur heeft. Het interview duurt ongeveer 45 minuten. Van dit interview wordt een tijdelijke geluidsopname gemaakt. Deze wordt vernietigd zodra ik het interview uitgeschreven heb. Je krijgt, als je dat wilt, een uitgetypt verslag van het interview. Alle informatie die je geeft tijdens het interview wordt anoniem verwerkt.

  Voor het onderzoek is het belangrijk dat zowel mannen als vrouwen meedoen, en er zoveel mogelijk variatie in de groep zit. Mochten zich meer dan 5 personen aanmelden, dan wordt daaruit een keuze gemaakt. Hoe dan ook krijg je een reactie. Mocht je in aanmerking komen dan kunnen we een afspraak maken voor een moment waarop het jou schikt. Dit zal ergens tussen half mei en eind juni zijn. Het zou erg fijn zijn als je mee wilt doen, dus ik zie je reactie graag tegemoet. Uiteraard mag je ook mailen wanneer je eerst nog vragen hebt.

  Met vriendelijke groet,
  Femmeke van den Berg

 • 14 mei 2020 Autisme bedel Lees meer

  Hallo, het autisme bedel van de goede doelen collectie zou ik graag willen kopen. Online heeft mijn zoektocht nog niets opgeleverd. Pandora shop en juweliers gebeld, maar die verkopen het niet meer. Kan iemand mij helpen hiermee?
  Met vriendelijke groet, Svm

   

 • 14 mei 2020 Gezocht: woonruimte voor zoon in Tilburg Lees meer

  Hallo,

  ik ben voor mijn zoon op zoek naar beschermd wonen in Tilburg.

  Hij wordt binnenkort 18 jaar. Hij heeft ASS en ADHD en is hoogbegaafd. Het is een lieve vent die aangewezen is op veel begeleiding ivm automatiseringsproblemen. Mijn zoektocht is lastig want voor deze doelgroep kom ik vaak uit op grote groepen waar jongeren wonen of verstandelijk beperkten.

  Ik zoek voor hem een gezellig stekkie met een eigen woon-/slaapkamer met eigen douche en wc en het liefst met een klein keukentje. Heb je een goede suggestie? Graag laat het mij weten.
  Zit jij met hetzelfde probleem laat het mij ook weten, misschien kunnen we dan iets gezamenlijks opzetten.
  Heel graag reacties via de mail: silvievandenbroek@gmail.com
  Bedankt alvast, groetjes Silvie.

 • 14 mei 2020 Man (41) zoekt gezellige vriendin in de regio Ridderkerk / IJsselmonde / Barendrecht Lees meer

  Mijn naam is Marciano, ik heb een lichte vorm van autisme.

  Mijn begeleider omschrijft mijn autistisme als een positieve karaktereigenschap. Dit uit zich in een vrolijke, sensitieve en enigszins kritische persoonlijkheid. Mijn 3 hondjes zijn mijn grote hobby. Daarnaast werk ik een aantal dagdelen per week. Mijn sociale vaardigheden zijn prima, maar ik mis iemand waarmee ik gezellige activiteiten kan doen zoals wandelen, gezellig koken, of gewoon een film kijken.

  Ik wil graag mijn levensvreugde en energie delen met een leuke vriendin die zichzelf in mij herkent en ook behoefte heeft aan een vriend.

  Stuur jij mij een leuke mail, waarin je jezelf in het kort omschrijft? wie weet kunnen we vrijblijvend een afspraak maken. Reacties kun je sturen naar: romano_912@hotmail.com

   

 • 14 mei 2020 Gevraagd/gezocht Student (psychologie/pedagogiek/SPH) Lees meer

  Gevraagd

  Student (psychologie/pedagogiek/SPH) die aan de slag zou willen gaan als begeleider (bij een basisschoolkind, groep 4)

  • · Locatie Rotterdam Centrum, bij gezin thuis en/of op school
  • · Studenten psychologie, pedagogiek, SPH of aanverwante studie
  • · Bereidheid om zich te verdiepen in de methode Applied Behavior Analysis (ABA)
  • · Supervisie en begeleiding door orthopedagoog-gecertificeerde ABA consultant
  • · Passie voor kinderen met ontwikkelingsuitdagingen
  • · (spelenderwijs) Werken aan doelen zoals de sociaal-emotionele ontwikkeling
  • · Motivatie en enthousiasme
  • · Stevig in schoenen
  • · Flexibel
  • · Vergoeding in overleg

  Reacties kun je sturen naar: tasja172@hotmail.com

 • 14 mei 2020 Lieve vriendin gezocht Lees meer

  Ik man 57 jaar woonachtig in Culemborg zoek een leuke lieve vriendin.

  Reacties kun je mailen naar: r.boomhouwer@ziggo.nl

 • 23 april 2020 Coaching, bijeenkomsten en presentaties Lees meer

  Beste Allen,

  Ik ben Céline Mollink, ervaringsdeskundige, psycholoog en zelfstandige bij AutismeKRACHT.

  Via Social Media probeer ik zoveel mogelijk mensen te bereiken, mensen met een diagnose autisme, hun omgeving, maar ook hulpverleners, bedrijfsartsen, leerkrachten et cetera. Ik wil mensen graag een (realistischer) beeld geven van wat autisme inhoudt en hoe verschillend het kan zijn per persoon en geslacht.

  Ik voel de drive om stigmatisering tegen te gaan en om mensen met autisme zich meer geaccepteerd te laten voelen in en door de maatschappij.

  Dit doe ik o.a. door presentaties/lezingen te geven op verschillende plekken in Nederland.
  Heeft uw organisatie extra kennis nodig op het gebied van autisme en/of zijn jullie vooral erg geïnteresseerd in het onderwerp?

  Mail dan naar info@autismekracht.com en ik kom langs (ook online presentaties zijn mogelijk)!

  Kijk voor meer info en tips op;

  Instagram: AutismeKRACHT
  Facebook: Autisme Kracht
  Website: www.autismekracht.com
  LinkedIn: AutismeKRACHT
  Youtube: AutismeKRACHT

 • 23 april 2020 Medebewoonster gezocht, woning Den Haag, voor dochter (21) met ASS Lees meer

  Onze dochter zoekt een huisgenoot voor haar woning in de Vruchtenbuurt in Den Haag.

  In deze woning komen per 1 mei twee kamers vrij en de keuken en badkamer worden gedeeld. Graag een rustig meisje, jonge vrouw (ca 20 tot 25 jaar) met een lichte vorm van ASS. Geen verslavingen zoals alcohol en drugsgebruik. Het is fijn als we elkaar zo veel mogelijk met rust kunnen laten, maar goed contact is wel belangrijk. Ook graag iemand die het huis schoon en hygiënisch kan houden.

  Reacties kun je mailen naar: i.brinkman3@upcmail.nl

 • 23 april 2020 Input gevraagd voor Wegwijzer Autisme Lees meer

  Er is heel veel (online) informatie over autisme, op allerlei plekken. Juist daardoor kan het lastig zijn om de juiste informatie te vinden.

  Het programma Volwaardig Leven van het ministerie van VWS is een project gestart om de vindbaarheid van informatie rond autisme te verbeteren. In dit project wordt geen nieuwe informatie gemaakt, maar bestaande informatie uit allerlei bronnen geordend.

  Heb jij ervaring met informatie over (leven met) autisme? Zou je dan deze enquête (anoniem) willen invullen? Veel dank!

  https://nl.surveymonkey.com/r/Wegwijzer_Autisme

 • 23 april 2020 Domeinnaam ter overname aangeboden Lees meer

  Ter overname aangeboden:
  domeinnaam www.blikopautisme.nl

  De hosting van de domeinnaam is altijd goed gedaan door een extern bedrijf; virus vrij.

  Reacties kun je mailen naar: Jacco Schlingmann, info@jschlingmann.nl

 • 23 april 2020 Wil jij samen een audio-feedback product vormgeven/ontwikkelen voor een masteronderzoek naar autisme vanuit de Universiteit van Twente? Lees meer

  Voor een masteronderzoek voor de opleiding Interaction Technology aan de Universiteit van Twente zijn wij op zoek naar mensen ouder dan 18 jaar met lichte vormen van autisme spectrum syndroom (ass) die samen willen meedenken met het ontwikkelen van een audio-feedback product. Het onderzoek staat in het teken van het ontwikkelen/vormgeven van een audio-feedback product in samenwerking met de uiteindelijke gebruikers (co-designing) zodat het product ook de juiste aansluiting kan krijgen bij de doelgroep.

  Het uiteindelijke product zal helpen om mensen met ass meer inzicht te geven in hun stressniveau, het ervaren van stress en het reduceren van spanningen. Het onderzoek is erop gericht om een audio-feedback te ontwerpen (in de vorm van geluid of muziek via headphones aan de gebruiker). Het product is bedoeld om onderdeel te worden van een wearable (een horloge met headphones).

  Er zullen meerdere fasen zijn in het onderzoek (zoals interview, brainstorm en testen) waarbij wij graag in contact komen met de doelgroep. Het doel van het contact is om te inzicht te krijgen hoe mensen met ass hun dagelijkse leven indelen en eventueel inzicht krijgen hoe zij omgaan met emoties, stress en zelfs geluid. Het contact zal voornamelijk plaatsvinden via video calling, maar als het gewenst is om alleen contact te houden via de mail is dit ook mogelijk.

  Ben jij iemand of ken jij iemand die ouder is dan 18 jaar met lichte vormen van autisme en die wel zou willen deelnemen aan dit onderzoek? Neem dan contact op via het volgende e-mailadres: audioresearchautism@gmail.com

 • 23 april 2020 Woonruimte gezocht voor jongen van 15,5 Lees meer

  Ik ben opzoek naar een woonruimte voor mijn zoon van 15,5 waar hij begeleiding kan krijgen voor de terugkeer naar school.
  Het is een jongen met ASS2 en een normaal tot hoge intelligentie.

  Liefst in de buurt van Breda of anders in een woonplaats waar hij kan wonen en on de toekomst zelfstandig naar speciaal.onderwijs kan

  Reacties kun je mailen naar corinabogers@outlook.com

 • 21 april 2020 Ouders en professionals voor onderzoek ouderondersteuning

  Hoe is het aanbod aan ouderondersteuning, voor ouders met een kind dat een autismespectrumstoornis heeft, afgestemd op de wensen van ouders?

  Lees meer

  Voor de afronding van het tweede jaar zocht ik een onderwerp wat mij boeide.
  In mijn werk werd ik kwam ik in aanraking met ouders die een kind met een autismespectrumstoornis begeleidden. Dit is van veel kanten een pittige opdracht waar je niet op voorbereid bent als je samen besluit dat je wel graag kinderen wilt. Om mij verder te ontwikkelen en meer aan te kunnen sluiten bij wensen van ouders heb ik de onderzoeksvraag:
  Hoe is het aanbod aan ouderondersteuning, voor ouders met een kind dat een autismespectrumstoornis heeft, afgestemd op de wensen van ouders?

  Het onderzoek wil ik graag doen onder ouders maar ook onder professionals, om te kijken wat er wordt aangeboden en waar ouders baat bij hebben. Wanneer u door uw netwerk meer ouders/ professionals kent in deze situatie wil ik u vragen om meer mensen deze lijst door te sturen. Als ZZP’er heb ik namelijk te weinig mensen in mijn eigen bestand om goed onderzoek te kunnen doen.
  Ik heb gekozen voor open vragen zodat u zo veel mogelijk uw eigen ervaring kunt beschrijven.
  Alle gegevens en antwoorden zijn anoniem en worden vertrouwelijk behandeld.
  Bij voorbaat wil ik u alvast heel erg bedanken dat u de moeite neemt om mij verder te helpen met mijn onderzoek.
  De uitkomsten kan ik weer verder uitdragen.
  Wanneer u graag het onderzoek wilt ontvangen, wanneer het klaar is, kunt u dat aangeven.

  Met vriendelijke groeten,

  Katrina Huisman

  Voor eventuele vragen kunt u mij mailen of bellen.
  Mailadres: info@abcorantijn.nl

 • 21 april 2020 Gezocht: Vriendelijke en gemotiveerde jongeman (23) wil aan het werk Lees meer

  Ik ben een vriendelijke, gemotiveerde en slimme jongeman (23 jaar) – en op zoek naar werk! Het liefst een (enigszins) actieve baan; dagen achtereen achter een beeldscherm onder een systeemplafond doorbrengen maakt mij niet gelukkig. Werken met dieren en/of werken in de buitenlucht zou ik heel erg leuk vinden (maar het is geen vereiste).

  Na afronding van het vwo heb ik geschiedenis gestudeerd aan de Radboud Universiteit (bachelor behaald). Verder heb ik drie maanden alleen rondgereisd in China, Taiwan en Korea. Ik ben graag bereid om andere / aanvullende opleidingen, cursussen, trainingen en dergelijke te volgen.

  Bij mij is zo’n 20 jaar geleden autisme vastgesteld. Dit heeft tot dusver geen enorme beperkingen opgeleverd, mede door de goede begeleiding in mijn jeugd. Zo heb ik via de reguliere weg onderwijs gevolgd, en ook bijbaantjes (waaronder vijfenhalf jaar in een supermarkt) gingen goed. Toch heeft het wel invloed in die zin, dat het mezelf inpassen en aanpassen veel energie kost. Ik zoek een baan waar mijn autisme er naast al mijn andere eigenschappen wel mag zijn – en dat mag zowel een ‘normale baan’ als een ‘speciale baan’ zijn.

  Ik ben opgegroeid in Noord-Brabant, en op dit moment woon ik in het zuiden van Gelderland. Ik sta dan ook zeker open voor werk in één van deze provincies, maar ook werk in andere provincies kan op mijn interesse rekenen.

  Voor tips, alsook voor vragen of aanvullende informatie, kunt u mij mailen: m-nederland@outlook.com

  Alvast hartelijk bedankt!

 • 21 april 2020 Gezocht: Vriendelijke en rustige jongeman zoekt woonruimte Lees meer

  Ik ben een vriendelijke en rustige jongeman (23 jaar) met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. In Noord-Brabant ben ik opgegroeid en op dit moment woon ik in Gelderland, niet ver van de Brabantse grens. Ik ben op zoek naar een nieuwe woonruimte – en die mag zich ook buiten Brabant en Gelderland bevinden!

  Toen ik studeerde, woonde ik enkele jaren doordeweeks op kamers. Inmiddels woon ik al twee jaar volledig op mezelf. Ik woon echter op basis van antikraak, en zou graag een woonruimte betrekken met wat meer zekerheid. Ik vind het niet erg om bijvoorbeeld de keuken of douche te delen, of om klusjes te verrichten of de tuin bij te houden. Ik rook niet en heb een normaal dag-nachtritme.

  Bij mij is op 2-jarige leeftijd autisme vastgesteld. Qua wonen, alsook op andere gebieden, heeft dit tot dusver geen enorme beperkingen opgeleverd. Ik schat dan ook in dat ik niet direct op zoek ben naar woningen / woongroepen die speciaal gericht zijn op mensen met autisme, maar tegelijkertijd sluit ik een ‘speciale woning’ ook zeker niet op voorhand uit. Sowieso zoek ik een rustige woning in een rustige omgeving.

  Voor tips, vragen of aanvullende informatie, kunt u mij mailen: m-nederland@outlook.com

  Alvast hartelijk bedankt!

 • 9 april 2020 Gezelligheid gezocht in omgeving Amersfoort Lees meer

  Welke vrouw wonend in de buurt van Amersfoort zou het gezellig vinden om met mij leuke dingen te ondernemen? Reacties kun je mailen naar ton666@live.nl

 • 9 april 2020 Gezocht ouders van kinderen met prikkelvewerking problematiek Lees meer

  Voor een online leeromgeving zoek ik ouders of leraren van kinderen met “prikkelverwerkingsproblematiek”! Uw kind:

  – Kan zich slecht concentreren of er toe zetten om aan school te gaan, wilt dit wel maar het lukt niet!
  – Is snel afgeleid
  – Overschrijdt grenzen van anderen gemakkelijk.
  – Het lukt uw kind niet om samen te werken/ samen te spelen. – Het lijkt erop dat uw kind u niet hoort als u iets van hem/haar vraagt.
  – Moeite met haren wassen, tanden poetsen, nagels knippen.
  – Wilt niet graag knuffelen.
  – Kauwen op kleding en materialen.
  – Beweegt houterig, valt vaak.
  – Angst voor bewegen.

  Juist in deze bijzondere gekke tijd wil ik, als ergotherapeut, voor hen iets betekenen. Bent u of kent u deze ouder? Ik kom graag met deze ouders in contact! Reacties kun je mailen naar info@ergotherapiezomerdijk.nl

 • 3 april 2020 Een platform waar mensen met autisme, naasten en hulpverleners elkaar ontmoeten Lees meer

  We zitten in de week van het autisme. Veel van wat gepland staat kan nu niet doorgaan. Jammer. Wellicht later. Als gevolg hiervan nam ik de rust om mijn idee op papier te zetten. Zo kunnen we, denk ik, het inzicht in autisme en de erkenning ervan een enorme boost geven. Goed toch.. In de week van het autisme!

  Mijn idee:
  Het lijkt me belangrijk dat er een plek komt waar mensen met autisme en hun partners, kinderen, dierbaren in gesprek kunnen met hulpverleners. Een open, betrouwbare plek waar men datgene durft te zeggen en te vragen wat belangrijk voor hem/haar is.
  Ik denk, vind dat hulpverleners veel kunnen leren van de visie en beleving van mensen met autisme en betrokkenen. Zij weten immers hoe autisme “van binnenuit” voelt en met rust en aandacht kunnen ze het woorden geven.
  Zelf heb ik het geluk relatietherapeut te mogen zijn. Ik werk samen met stellen waarvan een gediagnosticeerd is met autisme. Oprecht luisteren naar hun verhaal helpt hen om zelf antwoorden te zoeken en te vinden.
  Daarnaast levert het me een schat aan informatie en inzicht op die ik weer kan gebruiken in andere begeleidingssituaties. Dit gun ik alle mensen bij wie autisme op het pad is gekomen of het nu betrokkenen of hulpverleners zijn.
  Overigens, en dat zeker terzijde, heb ik daarom een boek geschreven over een familie waarin autisme een grote rol speelt. Het is de bedoeling dat dit boek een uitnodiging is om te praten over wat autisme met jezelf doet. Woorden te zoeken voor zaken die moeilijk te verwoorden zijn voor je.

  Ik vind dat hulpverleners nieuwsgierig moeten zijn naar het werkelijke beleven en de vragen van cliënten. Het is belangrijk dat ze niet vanuit hun rol van “wetende” communiceren. Hun deskundigheid kunnen ze gebruiken om in rust en aandacht te proberen de juiste vragen te stellen.

  Mijn vraag aan jullie is om samen na te denken over hoe een plek te creëren waar bovenstaande kan gebeuren. Het lijkt me zo belangrijk.
  Het zou voor zoveel mensen helpend kunnen zijn. Jullie weten als geen ander over hoeveel pijn en onmacht het gaat terwijl de bedoelingen zo goed zijn.

  Ik hoop dat ik van jullie hoor! Reacties kun je mailen naar Maria Mesman: Zorgvoorjezelf@mariamesman.nl

 • 3 april 2020 Medeschrijver boek Lees meer

  Ik ben op zoek naar iemand die samen met mij een boek over autisme wil schrijven. Ik ben al een tijdje bezig met een boek schrijven, waarbij ik een deel autobiografisch over mijn leven met autisme wilde schrijven (dit deel heb ik grotendeels al af), en voor een deel theorie. Nu ben ik aangekomen bij het theoriegedeelte, maar dat vind ik toch heel lastig.

  Het lijkt mij een beter idee om dit te laten schrijven door iemand die meer kennis heeft over de theorie achter autisme. Ik weet nog niet zeker of ik dit wil, maar ik sta er voor open, vandaar dit oproepje. Ook andere tips zijn welkom! Stuur mij een e-mail op taradiender@hotmail.com

 • 3 april 2020 Mensen met autisme gezocht voor filmproject Lees meer

  Voor Youtube ben ik bezig met filmpjes met als onderwerp: “In gesprek met Autisme”. Hiervoor ben ik op zoek naar mensen met autisme die voor de camera willen vertellen over hun autisme. Je wordt dan geïnterviewd en krijgt de vragen van te voren thuis gestuurd.

  Filmen kan bij jou thuis, maar hoeft niet. Ook mogelijk om alleen met je stem in beeld te komen en onder een andere naam. Vragen of Interesse? Mail naar GeertVis@drareg.com

 • 29 maart 2020 Begeleid wonen met autisme (PDD-NOS) Lees meer

  Ik ben op zoek naar begeleid wonen in de omgeving Drechtsteden. Ik heb een katje dat ik mee wil nemen, dus het liefst een grotere ruimte voor mezelf.

  Ik ben een jonge meid van 23 en ik heb PDD-NOS, ik heb hierdoor veel en goede begeleiding nodig. Ik ben vaak erg druk in mijn hoofd, chaotisch en ik kan moeilijk plannen moeilijk keuzes maken, waar door ik vaak de verkeerde keuzes maak. Daarom heb ik 24-uurs begeleiding nodig van iemand die mij goed ondersteunt en met mij goeie afspraken kan maken, zodat ik die na kan komen. Weet iemand iets, of kan iemand me helpen, dan hoor ik het graag.

  Reacties kunnen naar pp97@hotmail.nl.

 • 29 maart 2020 Gezocht: volwassenen met autisme Lees meer

  Op de nieuwe website ‘Autisme is veelzijdig’ bloggen diverse volwassenen met autisme over hun leven. Met als doel: laten zien dat autisme voor iedereen weer anders is en vele kanten heeft. We zoeken nog actieve volgers die willen helpen bekendheid te geven aan de blog. Ook zoeken we nog nieuwe bloggers (uit Noord-Nederland). Ga voor informatie en contact naar de website van Autisme Digitaal.

 • 29 maart 2020 Lotgenoot/lotgenote gezocht Lees meer

  Hallo, ik ben Jan, 33 jaar en kom uit de provincie Groningen. Ik heb sinds een half jaar de diagnose ASS/ADHD. Ik ben op zoek naar iemand met dezelfde diagnose, waar ik ervaringen mee kan delen. De diagnose is voor mij geen belemmering, maar ik ken helaas niemand in mijn omgeving waar ik deze ervaring mee kan delen.

  Reacties kunnen naar japio555@hotmail.com.

 • 19 maart 2020 Gezocht: hobbyvriend om leuke momenten mee te beleven Lees meer

  Mijn naam is Kenny Goossen ik ben 32 jaar, heb autisme en vind het leuk om met websites en computers bezig te zijn. Ook vind ik vissen heel leuk, met name karpervissen. Mocht je het vissen willen leren, of iets met een website willen doen en zo een vriendschap aan willen gaan, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik ben zelf van Hoensbroek en woon op mezelf met een PGB. Heb je interesse, reageer dan via kennygoossen123@gmail.com.

 • 17 maart 2020 Met Oudergroep Autisme de natuur in Lees meer

  Heb jij een kind met autisme in jouw gezin? Vraagt de opvoeding veel waardoor je bijna niet aan jezelf toekomt? Wil je weer in contact komen met jouw veerkracht en wat voor jou belangrijk is? Dan heet ik je van harte welkom om mee te gaan op avontuur!

  Dit voorjaar start er een Oudergroep Autisme in de kop van Limburg voor ouders en verzorgers met een kind met autisme in het gezin. Iedere bijeenkomst gaan we samen op pad vanuit de natuur in Gennep, er wordt ruimte gemaakt voor stilte en delen met elkaar. We gaan op zoek hoe een ieder krachtig kan staan in zijn eigen gezin en situatie.

  Mijn naam is Diana Klein, ben moeder van 3 kinderen (23, 21 en 16 jaar) waarvan 2 kinderen met autisme, werkzaam als poh-ggz en sinds kort eigenaar van Stapuit Natuurcoaching.

  Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Neem een kijkje op mijn website: www.stapuit-natuurcoaching.nl of neem contact op via info@stapuit-natuurcoaching.nl.

 • 17 maart 2020 Gezocht: vrouwen met ASS voor scriptie Lees meer

  Voor mijn scriptie (maatschappelijk werk), doe ik onderzoek naar vrouwen met ASS en vooral het gevaar van misdiagnoses en hoe we ASS bij vrouwen eerder kunnen signaleren.

  Daarvoor ben ik heel erg benieuwd naar ervaringen. Mocht u ervoor openstaan, zou ik u heel graag willen interviewen. Dit om te zorgen dat er meer aandacht aan wordt besteed. Wilt u toch liever een online gesprek of even bellen, dan sta ik daar ook voor open!

  Reacties kunnen naar carolinemeulenbelt1995@gmail.com.

  Ik hoor graag!

  Caroline Meulenbelt

 • 10 maart 2020 Nieuw wooninitiatief Harmelen (Utrecht) Lees meer

  Stichting ‘De Woongaard Harmelen’, een startend ouderinitiatief, voor mensen met ASS met een normale tot hoge intelligentie, heeft plaats voor jongvolwassen bewoners. Dit wooninitiatief wordt gekenmerkt door actieve betrokkenheid van de ouders/vertegenwoordigers. Niet alleen tot het realiseren maar ook na de realisatie is de betrokkenheid van ouders/vertegenwoordigers een voorwaarde om dit wooninitiatief te kunnen verwezenlijken.

  Wij zijn aangesloten bij de Grasboom, een organisatie die ruime ervaring heeft met het opzetten van zelfstandige woonruimtes met begeleiding op maat. Om bij “De Woongaard Harmelen” te kunnen wonen heb je een indicatie Beschermd Wonen nodig.

  Ben je 18 jaar of ouder en samen met je ouder/ vertegenwoordiger op zoek naar;
  • een eigen appartement, in de directe omgeving van het centrum en OV
  • een beschermde woonplek waar je zelfstandig kunt wonen met begeleiding op maat
  • met aandacht voor zelfontwikkeling, structuur en voorspelbaarheid en aandacht voor sociale contacten
  Als je op bovenstaande ja kunt zeggen, is wonen bij Stichting “De Woongaard Harmelen” misschien iets voor jou! Wil je meer weten? Kijk dan op onze website: www.dewoongaard.org.

  Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met:

  Wooninitiatief De Woongaard Harmelen
  Secretariaat • Angela Kroon
  Zwanebloem 44 • 3628 NB Kockengen
  Info@dewoongaard.org
  T 0648638961

 • 9 maart 2020 Gezocht: vrouwen met autisme (70 jaar en ouder) voor wetenschappelijk onderzoek Lees meer

  Aan de Universiteit van Amsterdam doen wij sinds enkele jaren onderzoek naar veroudering bij mensen met een autismespectrum diagnose (ASD). Het huidige onderzoek kijkt naar een breed scala aan facetten van het ouder worden, zoals hoe cognitieve functies zich ontwikkelen bij volwassenen met een ASD en het verloop van lichamelijke, sociale en emotionele klachten.

  Tevens richt het onderzoek zich op camouflage bij volwassenen met ASD en het verloop van de menopauze bij vrouwen met ASD. Aan dit grootschalige onderzoek doen reeds 360 volwassenen met een ASD en 357 deelnemers zonder een ASD tussen de 30 en 90 jaar mee! We zijn echter nog specifiek op zoek naar vrouwelijke deelnemers tussen de 70-89 jaar met een ASD. Bent u of kent u iemand die ons zou kunnen en willen helpen? Neem dan contact op met de onderzoekers via aging@adhd-autisme.nl.

  U kunt zich ook direct aanmelden >>

 • 9 maart 2020 Autistische Gastbloggers gezocht! Lees meer

  Word gastblogger voor Gewoon Autastisch!

  Lijkt het je ook leuk om te bloggen over (jouw) autisme? Dat kan! Stuur vandaag nog een mailtje met daarin jouw blogidee of blogconcept en ik zal er naar kijken. Indien je blog aansluit bij de ideeën die Gewoon Autastisch! wilt promoten, zoals autisme bewustwording en acceptatie, neurodiversiteit en persoonlijke infotainment ervaringen vanuit jouw leven met autisme, dan is de kans groot dat ik jouw gastblog ga publiceren!

  Aanmelden kan via de website >>

 • 27 februari 2020 Gezocht: ouders met kennis over autisme bij meisjes Lees meer

  Ik ben op zoek naar professionals en ouders met ervaring/kennis over autisme bij meisjes.

  Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek over autisme bij meisjes aan Avans in Breda. Het doel van mijn onderzoek is om kennis te vergroten over autisme bij meisjes. Hiervoor heb ik ervaringen en kennis nodig van professionals en ouders.

  Mocht je kennis of ervaring hebben met deze doelgroep en wil je deelnemen aan mijn onderzoek, stuur mij dan gerust een bericht. Reacties kunnen naar: jannediepstraten@hotmail.com.

  Alvast bedankt,

  Janne Diepstraten

 • 25 februari 2020 Mindfulness voor mensen met Autisme in Amersfoort Lees meer

  Autisme in Balans organiseert mindfulness groepen en workshops voor mensen met autisme gegeven door ervaringsdeskundigen. Momenteel in Amersfoort maar workshops op locatie behoren ook tot de mogelijkheden.

  Eerstvolgende groep begint op 2 maart 2020. Maximaal 6 deelnemers.
  Eerstvolgende workshop in Amersfoort is op 6 april 2020.

  Voor meer informatie kun je het beste een e-mail sturen naar nika@autisme-in-balans.com. Dan mail ik je een flyer, of bel ik je.

 • 24 februari 2020 Gezocht: vriendschap of relatie in midden-Nederland (omgeving Amersfoort) Lees meer

  Ik ben een man van 31 jaar; een sportief type, doe aan hardlopen en hou ook van wandelen. Daarnaast kook ik graag vegetarisch kookt en houd ik van muziek luisteren.

  Ik woon in ouder-initiatief de Grasboom. Ik woon zelfstandig, maar krijg ook begeleiding met een specifieke hulpvraag. Ik werk bij NH Hotels in de bediening, mijn concrete taak is dat ik koffie en thee klaarzet voor groepen die komen vergaderen. Het contact met mensen en het stukje service verlenen vind ik leuk.

  Ik ben op zoek naar een rustig type om samen dingen men te ondernemen, zoals bowlen, poolen, wandelen, fietsen, etc. Samen iets drinken lijkt me ook gezellig.

  Reacties kun je mailen naar peterpaulsmits@hotmail.com

 • 24 februari 2020 Autidate: Facebookgroep voor Vriendschap en Liefde Lees meer

  Hallo allemaal!

  Ik heb een nieuwe groep op Facebook gemaakt speciaal voor volwassen (18+) autisten voor het vinden van vriendschappen en liefdesrelaties.

  Bevind jij je op het Autisme Spectrum en zou je heel graag een relatie willen met iemand, maar zijn datingapps onsuccesvol? Misschien vind je hier wel iemand! Neem een kijkje op Autidate op Facebook.

  De groep is gratis, laagdrempelig en wordt goed beheerd.

 • 20 februari 2020 Kleinschalig wooninitiatief in Wassenaar zoekt deelnemers Lees meer

  Stichting ‘Wooninitiatief Wassenaar’ (in oprichting, maar met vergevorderde plannen) zoekt deelnemers voor kleinschalig beschermd wonen project en ouders/verzorgers/sponsors die actief willen meehelpen bij de realisatie ervan. Doelgroep is jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar met ASS, een normale begaafdheid en een zekere mate van zelfstandigheid. Onze speerpunten zijn:

  * eigen woonunit (max. aantal 16)
  * betaalbare woonlasten
  * rustige woonomgeving
  * sociale contacten
  * begeleiding op maat
  * bevorderen zelfredzaamheid

  Voor meer informatie, bezoek onze site: www.wooninitiatiefwassenaar.nl of mail naar thorwald@wooninitiatiefwassenaar.nl.

 • 15 februari 2020 Gezocht: lieve vriendin/maatje Lees meer

  Hoi, ik ben Alex. Ik ben een lieve sportieve jongen van 34 jaar. Ik ben op zoek naar een lieve meid om samen leuke dingen te gaan doen zoals uiteten gaan, naar de film, wandelen, fietsen of gezellig samen thuis op de bank. Leeftijd is niet belangrijk, het gaat om de klik. Het zou fijn en praktisch zijn als je in het noorden woont.

  Ik heb veel interesses zoals muziek (ik speel keyboard), de natuur, ontwikkelingen in de wereld. Oh ja en ik heb een hele lieve poes, Francis!

  Reacties kunnen naar: alexzonzon34@gmail.com.

 • 10 februari 2020 Trainer en teams gezocht voor Passend Voetbal Lees meer

  Wij zijn Passend Voetbal Schalkhaar en zijn op zoek naar een voetbaltrainer en teams om wedstrijden tegen te spelen.

  Wij zijn 13 kids in de leeftijd van 6 tot 13 jaar met een prikkelverwerkingsstoornis. Wij trainen op woensdag van 18.00 tot 19.00 uur bij SVS, vlakbij Deventer. Er willen graag meer kids komen trainen, maar dan hebben we eerst een extra trainer nodig! We willen graag wedstrijden spelen, maar niet tegen G-teams maar vergelijkbare teams.

  Reacties kunnen naar kristel.naezer@home.nl.

 • 7 februari 2020 Gezocht: maatje in de omgeving van Bergen op Zoom Lees meer

  Ik ben een leuke man van 45 jaar oud die het Syndroom van Asperger heeft en ben op zoek naar een maatje om leuke dingen te ondernemen.

  Ik doe best veel vrijwilligerswerk en ken dus veel mensen, maar heb op een goede vriend die te ver weg woont na geen vrienden om wat leuks mee te doen. Ik zoek dus maatje om mee te gamen, eens wat te gaan drinken, maar ook om gewoon leuk met elkaar te praten, of naar de film te gaan. Ik woon in Bergen op Zoom en wil graag op de fiets bij iemand langs kunnen gaan.

  Reacties kunnen naar machieldehaan@live.nl.

 • 7 februari 2020 Hulp/coaching aangeboden Lees meer

  Sinds twee jaar ben ik kindercoach en coach ik ouders en kinderen met leer -en gedragsproblemen. Ik heb de opleiding gedaan omdat ik merkte dat er veel kinderen niet begrepen werden en de juiste hulp niet kregen. Zelf ben ik moeder van 3 kinderen waarvan 1 zoon met ADHD en Dyslexie en 1 dochter met ASS (lichte vorm).

  Kinderen tot 9 jaar worden geholpen door de ouders te coachen. Vanaf 9 jaar ga ik met uw kind aan de slag, of ook met ouders. Coachen kan op verschillende manieren, net waar iemand behoefte aan heeft, u kunt hierbij denken aan een spelvorm, tekenen, wandelen etc.

  Mocht je ergens tegen aan lopen, het even niet meer weten, of gewoon niet lekker in je vel zitten, graag met iemand willen praten ? Neem gerust contact met mij op en dan kijken we samen wat ik voor hulp kan bieden.

  Neem gerust een kijkje op www.kinderciachlangweer.nl, of mail naar info@kindercoachlangweer.nl.

 • 7 februari 2020 Gevraagd: mede-oprichters voor een Auti woongroep Lees meer

  Wij zoeken mede ouders of familieleden die samen met ons een ouderinitiatief op willen zetten. Omgeving Beveland of Walcheren.

  Onze zoon Patrick is 33 jaar oud met een ernstige verstandelijke beperking en is tevens autistisch. Zijn autisme is bepalend voor zijn leven. Wij hebben veel boeken van autisme gelezen, lezingen gevolgd en ben bezig met een opleiding autismecoach. De methode Geef mij de Vijf spreekt ons erg aan en aan de hand daarvan willen wij een woning starten die autistisch vriendelijk is en met begeleiders die echt begrijpen wat het is om met autisme te leven.

  Reacties kunnen naar wildangelina121@yahoo.com.

 • 7 februari 2020 Koken voor mensen met autisme Lees meer

  Koken met autisme in Zutphen heeft van september 2019 tot met januari 2020 een kookcursus gedraaid voor mensen met autisme. Een groep van zes deelnemers heeft met kookdocent Marij Verhaevert en onder begeleiding van Iris Gerlach zeven lessen gevolgd. Het is een zeer geslaagde cursus geweest, daar waren alle deelnemers unaniem over. Er is een foto- en filmimpressie gemaakt waaruit het plezier en de betekenis van deze cursus voor de deelnemers duidelijk blijkt.

  De cursus was een initiatief van Patrick Goossens en is mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds met ondersteuning van Stadsonderneming Zutphen.

  Voor meer informatie over de cursus neem je contact op via info@stadsondernemingzutphen.nl.

 • 31 januari 2020 Liefdevolle woonplek gezocht in Gelderland Lees meer

  Ik ben op zoek naar:

  – Een liefdevolle woonplek (appartement) in Gelderland
  – Prikkelarm
  – Een goed vangnet bij angst paniek
  – Autisme kennis
  – ondersteuning bij zelfverzorging en mogelijk wat huishoudelijke taken en koken
  – eigen regie is zeer belangrijk
  – ruimte voor goed overleg !

  Een plek waar mijn lieve hulphond ook mee naar toe mag. Reacties kun je sturen naar thatsthespiritanouk1996@gmail.com Je kunt me ook bereiken via 06-14062469.

 • 29 januari 2020 Man zoekt vrouw/lotgenote Lees meer

  Ik ben Deniz (45) jaar jong, ben een man en heb meerdere diagnoses o.a autisme, matig verstandelijk beperkt, en woon in een woonvorm in Reek waar ik het naar mijn zin heb.

  Mijn werk bestaat : uit licht huishoudelijke dagbesteding o. a Koffie/thee verzorgen/koken, vaatwasser in/uitruimen

  Mijn hobby’s: toeren met de snorscooter, reizen met het OV, lezen, koken, filmpje pakken, muziek luisteren, fotografie ,en nog veel meer Dit doe ik altijd alleen en dat kan ook gezellig zijn..

  Maar toch heb ik het idee dat ik iets mis. Ben al zo lang op zoek naar een lotgenote/maatje/partner, liefst rond mijn leeftijd vanaf 40+ tot ongeveer 55+, om samen leuke dingen mee te ondernemen ongeveer 1 a 2 x per maand.

  Ben benieuwd naar jou hobby’s. Vind je dit berichtje leuk en wil je contact met mij? Wil je me dan bellen of app dan naar 06-10635669.

 • 23 januari 2020 Werk gezocht als tekenaar Lees meer

  Ik wil graag wegontwerpwerk doen of technisch tekenen in een rustige werkplek in een veilige werkomgeving met structuur met aansturing van één collega die tegelijk buddy is. Een veilige werkomgeving is essentieel. Ik zoek ontwerpwerk, soortgelijke werkervaring zoals in mijn CV staat, ik kan werken met diverse ontwerpsoftware. Ander intellectueel uitdagend werk kan mits het aan de bovenstaande voorwaarden.

  Mijn profiel: een hoogopgeleide autistische transvrouw die intellectueel uitgedaagd wil blijven. Dus beslist geen zorgboerderij, geen inpakwerk, geen schoonmaakwerk! Ik functioneer het beste in een prikkelarme gestructureerde werkomgeving, waarbij er weinig tot geen beroep wordt gedaan op mijn werknemersvaardigheden, maar taakgericht, nauwkeurig en precies werken werken. Mijn cv bevat voornamelijk ontwerp/computer werk, maar ik sta open voor ander intellectueel uitdagend werk. Max. 24-28 uur per week, ik werk nooit op woensdag.

  Reacties kunnen naar jbmajoor@xs4all.nl.

 • 23 januari 2020 Nieuwe mensen ontmoeten Alphen/Leiden e.o. Lees meer

  Hi!
  Mijn naam is Anouk, 23 jaar en ik woon in Alphen a/d Rijn. Het lijkt me leuk om nieuwe mensen te ontmoeten in de omgeving van Alphen/Leiden, in de leeftijd van 20-30 jaar.

  Lijkt het jou leuk om af te spreken? Stuur me dan een mailtje: anouk1996x@gmail.com.

  Groetjes, Anouk

 • 17 januari 2020 Huiselijke dagbesteding Lees meer

  Bij gezinshuis Wadi aan de Leeuwerikstraat in Ermelo!

  Kleinschalige dagbesteding voor rust en ontwikkeling voor volwassenen met een verstandelijke beperking (en autisme). Van maandag t/m vrijdag.

  Aandacht voor balans tussen, inspanning (sportief of een klusje / boodschap doen) en ontspanning (spelen, muziek). Binnen en buiten zijn. Samen of zelfstandig wat doen.

  We willen deelnemen aan het “gewone” leven. Het idee is “zo gewoon mogelijk en bijzonder waar nodig”.

  Nieuwsgierig geworden? Neem voor meer informatie contact op met Bert & Wendy van gezinshuis Wadi via 0624417852 of via wadizorgt@gmail.com.

 • 15 januari 2020 Gezocht: partners van iemand met ASS of een vermoeden ervan Lees meer

  Heb je een relatie met iemand met autisme, of heb je een sterk vermoeden dat je partner autisme heeft maar dat niet erkent en woon je in de omgeving van Hoofddorp, Haarlemmermeer, bollenstreek. Dan kunnen wellicht ervaringen delen, elkaar bijstaan met raad en daad, humor en positieve feedback. Reacties kunnen naar natasjavanbeelen@hotmail.nl.

  Groetjes, Natas

 • 13 januari 2020 Gespreksgroep voor vrouwen met autisme op basis van Vera Helleman Lees meer

  Gespreksgroep voor vrouwen met (een vermoeden van) autisme die zich, inclusief hun autisme, willen ontwikkelen en die willen nagaan wat de inzichten van Vera Helleman voor hen kunnen betekenen.

  Vera Helleman is non-dualiteits-filosoof en weet vanaf 2018 dat ze ook autisme heeft. Ze combineert haar inzichten uit de advaita/non-dualiteit met haar inzichten over wat emoties ons willen zeggen en haar drie fundamentele inzichten over autisme:
  1/ het (aan)voelend vermogen: hypersensitiviteit,
  2/ het ontbreken van een ik-referentie kader en
  3/ het natuurwetmatig denken.
  Voor meer over Vera Helleman kijk op: www.verahelleman.nl of www.emotieexpertisecentrum.nl.

  Het idee van de gespreksgroep is om met elkaar na te gaan wat we met deze inzichten kunnen.
  Hoe helpt en/of beperkt mijn sensitiviteit mij? Wat betekent mijn andere ik-referentie? Wanneer helpt mij dat en wanneer is dat lastig? Wanneer botst mijn natuurwetmatig denken met sociale regels? Kan ik hier wat mee om mijn leven vloeiender en gelijkmatiger te laten verlopen (als ik dat al zou willen)? We beperken ons niet tot de inzichten van Vera Helleman; iedere ervaring/inbreng is welkom en voor onderzoek/gesprek geschikt. Ons eigen leerproces staat voorop.

  Dit is nadrukkelijk geen cursus of training; we leren van en met elkaar.

  Er start een woensdag-ochtend groep: 10.00-12.00 uur. Bijeenkomsten vinden plaats om de twee/drie weken. Een groep bestaat uit maximaal 6 personen.
  START: woensdag 29 januari 2020, volgende data: 12 februari, 4 en 25 maart, 15 april, 6 en 27 mei, 17 juni.

  Blijkt dat er meerdere mensen zijn die overdag niet kunnen en die liever aan een avond-groep mee zouden doen, dan komt er ook een woensdag avond-groep: 19.30-21.30 uur.
  START: woensdag 22 januari 2020, volgende data: 19 februari, 11 maart, 1 en 22 april, 20 mei, 10 juni.

  Deelname aan een groep is kosteloos. Aanmelden kan via: opbeganegrond@gmail.com.
  Adres: Op begane grond, Zangvogelweg 43, 3815 DB Amersfoort. Contactpersoon: Jacqueline Hooijer.

  Voor alle vragen, opmerkingen en ideeën: mail naar opbeganegrond@gmail.com.

 • 13 januari 2020 Per direct begeleiding beschikbaar omgeving Eindhoven Lees meer

  Per direct inzetbaar voor een volwassene met de diagnose autisme. WMO ambulant begeleider. Omgeving Veldhoven, Waalre, Son en Breugel, Best, Geldrop en Nuenen.
  Bekijk mijn website of LinkedIn voor mijn werkervaring en werkwijze. Misschien tot snel.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Klunder
  Sociaal pedagogisch hulpverlener SKJ
  Consulent Seksuele gezondheid NVVS
  www.sanneklunder.nl

 • 13 januari 2020 Lotgenotencontact gezocht voor ouders van kleuter met ASS Lees meer

  Onze 4 jarige zoon is vorig jaar gediagnosticeerd met ASS. Daarnaast hebben we nog een 7 jarige en een 3 jarige dochter. We zouden graag in contact komen met andere gezinnen die een jong kind hebben met ASS. Reacties kunnen naar lintjem@hotmail.com.

  Vriendelijke groet,
  Fam. Smit
  Groningen

 • 7 januari 2020 Maatje gezocht Lees meer

  Ik ben Jaap, woon begeleid in Breda, 35 jaar. Ik ben op zoek naar een maatje met wie ik leuke dingen kan doen, zoals naar de film, terrasje pakken, poolen, gezelschapsspel spelen etc. Dit wil ik ongeveer 1 x per maand doen.
  Ik heb autisme, waardoor het voor mij moeilijk is om contact te leggen en te onderhouden. Daarom is het belangrijk dat het initiatief (vooral in het begin) vanuit de ander komt. Spreekt bovenstaande je aan, neem dan contact op. Ik hoop snel van iemand te horen. Reacties kunnen naar jaap_w@hotmail.com.

 • 6 januari 2020 Ouders/verwanten gezocht om een kleinschalig wooninitiatief Gelderland Lees meer

  Ik sta nog helemaal aan het begin, maar ik wil graag een kleinschalig wooninitiatief opzetten met andere ouders of mensen die zich hiertoe aangetrokken voelen. De bedoeling is om voor elke bewoner met autisme een appartement van ongeveer 50m2 te creëren waar ook een hond mag wonen. Het moet niet, maar het mag.
  Ook als je nog geen dagbesteding aankunt moet je hier kunnen wonen en langzaamaan op je eigen tempo kunnen groeien zodat je op een gegeven moment jouw stappen naar de buitenwereld gaat maken.
  Belangrijk is dat de locatie rust uitademt zodat je thuis kunt bijkomen van alle prikkels van de buitenwereld.
  Wie wil er meedenken en meedoen? Reacties kunnen naar estikkel.anouk@gmail.com.

 • 6 januari 2020 Vrienden gezocht omgeving Zeeland Lees meer

  Hoi! Ik ben Melissa, 20 jaar. Ik voel me best vaak eenzaam en hoop via deze manier iemand te vinden om gezellig samen mee af te spreken. Ik ben dol op creatieve dingen doen (tekenen, schilderen, knutselen), hou van dieren (heb zelf ook een hondje).

  We kunnen naar de bios gaan, winkelen, naar de dierentuin. Ik vind van alles leuk om te doen!

  Liefst in Zeeland, eventueel Noord-Brabant.

  Stuur een mail naar: melissat.99.19@gmail.com.

 • 6 januari 2020 Prikkelarme woonplek gezocht Lees meer

  Ik zoek een liefdevolle woonplek (24uurs). Prikkelarm. Of ouders die bezig zijn met het op zetten. (Ik heb een hulphond). Waar ik ondersteuning kan krijgen met:

  – sociale, emotionele ondersteuning
  – emotionele ondersteuning
  – hulp bij plannen bij van activiteiten en invulling van de vrije tijd
  – hulp bij zelfverzorging
  – hulp bij koken en andere huishoudelijke taken
  – opvang van paniek situaties
  – mijn dagbesteding bestaat uit individuele begeleiding van 3 uren max
  – ondersteuning naar medische afspraken
  – ruimte voor eigen regie
  – inspraak en ruimte voor overleg over mijn zorg vindt ik heel belangrijk (geen conclusies )
  – ruimte voor groei in mijn eigen tempo

  Gezocht in een straal van 75 km vanaf Lunteren. Reacties kunnen naar thatsthespiritanouk1996@gmail.com.

  POSITIVITEIT, LIEFDE, GEBORGENHEID !

  Groetjes Anouk

 • 23 december 2019 Chill Aut: vrijetijdsbesteding voor jongeren t Gooi Lees meer

  Heb jij autisme of ben je erg verlegen? Wil je graag dingen met vrienden doen, maar vind je dat soms lastig? In Jongerencentrum Connect in Huizen is er Chill Aut! Dat is een avond voor jongeren van 13 tot 16 jaar. Elke donderdag zijn er leuke dingen te doen.

  Elke donderdag begint Chill Aut om 19.00 uur. Elke donderdag staat er een leuke activiteit gepland, bijvoorbeeld een workshop. Hier is een programma voor gemaakt. Als je liever niet mee wilt doen met een activiteit, ben je ook welkom. Je kunt dan gewoon chillen, wat drinken, of een spelletje doen. Om 20.30uur is het afgelopen. Chill Aut is gratis. De avonden worden begeleidt door jongerenwerkers.

  Heb je nog nooit meegedaan aan Chill Aut, dan kan je ook eerst een keer langskomen met een van je ouders of iemand die je goed kent.

  Je kan het jongerencentrum dan bekijken en je kan Nathalie en Marouane vragen stellen. Laat je van te voren aan Nathalie of Marouane weten of je komt en wie je meeneemt? Je kan ook altijd naar Nathalie of Marouane bellen of appen om vragen te stellen.

  Contact:
  Jongerencentrum Connect, Gooierserf 124 in Huizen www.connecthuizen.nl.
  Nathalie Nouamane: 0613238894 nnouamane@versawelzijn.nl.
  Marouane M’Sadek: 0613433170 mmsadek@versawelzijn.nl.

 • 14 december 2019 Autismecafé voor jongeren/jongvolwassenen in Nieuwegein Lees meer

  Hallo allemaal,

  Sinds september is er in Nieuwegein een café waar jongeren/jongvolwassenen met ASS of een andere vorm van autisme, samen een gezellige avond kunnen hebben.

  Het café is iedere laatste vrijdag van de maand op Buurtplein Batau, waar je met andere jongeren/jongvolwassenen samen kunt chillen. Op zo’n avond kun je samen kletsen over wat je interesseert of hoe je week gegaan is, maar ook wat drinken, gamen, gezelschapsspellen of kaartspellen doen, samen een film kijken, creatieve dingen doen, etc. Er kan van alles en er is niets verplicht! Wij vinden het leuk om andere jongeren/jongvolwassen te ontmoeten, samen te chillen en misschien een nieuwe vriendschap op te bouwen. Je vrienden/vriendinnen (met of zonder autisme) zijn ook van harte welkom om langs te komen.

  Natuurlijk is het spannend om naar zo’n avond toe te gaan. Dat vinden wij ook! We zijn zelf ook autistisch en snappen dat het eng en onbekend is, maar wij bijten niet! 🙂 Neem gerust een vriend(in) of familielid mee.

  We willen jullie graag leren kennen en samen met jullie het AutiCafé vorm geven. Het AutiCafé heeft nog geen naam, die willen we samen bedenken. Activiteiten die jullie leuk vinden, zijn heel erg welkom.

  Wanneer: 27 december (elke laatste vrijdag van de maand)

  Waar: Buurtplein Batau, Dukatenburg 1, 3437 AA Nieuwegein

  Tijd: vanaf 19.30 uur tot ongeveer 22.30 uur

  Kosten: geen, drankjes zijn voor eigen kosten

  Leeftijd: vanaf 16 jaar tot zolang je jezelf nog jong voelt

  Aanmelden: hoeft niet, maar is wel fijn via: auticafenieuwegein@ziggo.nl

  We hopen jullie allemaal te zien op het AutiCafé in Nieuwegein!

  Vriendelijke groeten,

  Team AutiCafé
  Steven, Eric, Timo, Raymon, Stijn, Marja

 • 10 december 2019 GO-AUTSIDE | training met paarden Lees meer

  Wil jij op een andere manier leren over jezelf? Wil jij in een kleine groep, in de buitenlucht en met behulp van paarden werken?

  GO-AUTSIDE is een programma speciaal opgesteld door én voor jongvolwassenen & volwassenen met autisme. Vijf maanden lang komen we één keer per maand bijeen. In deze vijf bijeenkomsten gaan we samen met elkaar en met paarden aan de slag op de Elza Hoeve in Leiden.

  Tijdens de training doorlopen we diverse thema’s rondom: communicatie, grenzen stellen, persoonlijke behoeften vs. sociale verplichtingen, inzetten van kwaliteiten, herkennen van valkuilen, omgaan met prikkels en balans.

  Als deelnemer krijg je voldoende ruimte voor eigen inbreng.

  Het leuke is dat we het programma samen hebben opgesteld met een ervaringsdeskundige. Zij zal ook met ons meedoen tijdens de training!

  In Maart starten wij een pilot groep. Wil jij daarbij zijn of je inschrijven als geïnteresseerde voor later?

  Stuur een mailtje voor meer informatie: info@equalcoaching.nl.

 • 10 december 2019 Vriendin gezocht voor man (50) met ASS Lees meer

  Mijn lieve broer (50) met ASS en een IQ van 75 is op zoek naar een vriendin. Enkele jaren geleden is hij onverwacht zijn vrouw verloren. Alleen is echter ook maar alleen. Mijn broer zou nu graag weer iemand vinden met wie hij ook samen kan gaan winkelen, naar de film kan of gezellig mee uit eten. Hij is niet persé op zoek naar een relatie, maar heeft wel behoefte aan gezelschap en een stukje intimiteit. De voorkeur gaat uit naar iemand uit de regio Boxmeer. Reacties mogen naar fam.jeurissen@planet.nl.

 • 10 december 2019 Gezocht: vrouwen/mannen met ASS met een Aziatische / islamitische achtergrond t.b.v. vriendschap Lees meer

  Hallo, ik ben een dertiger, een vrouw met een Aziatische achtergrond. Ik heb ASS en ook ADD. Ik heb behoefte aan contact met personen met ASS met een niet-Westerse ( Aziatische, islamitische) etniciteit. We zouden ervaringen kunnen delen, hoe gaan we om met een dergelijke gevoelige diagnose in onze culturele omgeving? In mijn Aziatische en islamitische omgeving is het een taboe onderwerp. Je hebt jezelf onbedoeld als ‘ongeschikt, gek, ‘ verklaard als je het vertelt over je autisme. Maar ook; hoe is het dan mogelijk, je komt ‘ontwikkeld’ over? Ik camoufleer en anticipeer nog best vaak en ik put de kennis uit mijn levenservaring. Ik ontwijk van jongs af aan mensen vanwege drukte die ik ervaar en de onduidelijkheden. In een Aziatische en of islamitische cultuur is zijn er meer zaken die taboe zijn en dingen op gevoel worden gedaan. Ik ervaar een mijnenveld in Aziatische en of islamitische omgevingen.

  Wellicht kunnen we leren van elkaar en kan er een vriendschap zich ontwikkelen te zijner tijd.

  Ik ben een wandelaar, spreker , denker, denken over het denken, en mijn leven min of meer toewijden aan mijn idealen. Ik heb dagbesteding en begeleiding. En opgeleid aan de universiteit. Ik woon in de regio Zuid-Holland. Een Einzelgänger met een hoofdletter. Het leven, onbepaald, staat nog altijd open en onbepaald voor ons allemaal. Ik probeer ook een ‘goede’ luisteraar te worden.

  E-mail me voor vragen, suggesties, ideeën: epiphyte.solid@gmail.com.

  Vriendelijke groeten,
  Epiphyte- >vrouw-dertiger-ontwikkelaar in ontwikkeling.

  * Epiphyten als planten hebben andere organismen en planten nodig voor hun ontwikkeling maar i.t.t. de parasitaire organismen verbruiken ze de hulpbronnen niet. Ze zijn wel aantrekkelijk voor parasieten.

 • 6 december 2019 Lieve, zorgzame, leuke tante gezocht Lees meer

  Lieve mensen van Nederland,

  Mijn naam is Bart. Ik ben 33 jaar oud. Heb een vorm van autisme en een lichte verstandelijke beperking. Ik heb geen ouders en geen familie meer. Ik voel me erg verdrietig, eenzaam en alleen. Ik doe ontzettend mijn best om mijn leven een beetje vorm te geven. Ik woon zelfstandig en het gaat best aardig. Mijn hobby’s zijn dinosaurussen verzamelen en het klimaat en het weer bestuderen. Ik omschrijf mezelf als een lieve, warme, eerlijke, gevoelige jongeman. Ik mis echter liefde en een vertrouwenspersoon om me heen. Ik zou het helemaal geweldig vinden als er iemand op mijn pad zou komen die een steuntje in de rug kan zijn. Graag in de vorm van een lieve, zorgzame tante. Je bent van harte welkom en wie weet krijgen we samen een leuk contact.

  Ik hoop op serieuze reacties. Die kun je mailen naar bartvandelaar@live.nl

   

 • 2 december 2019 Vrouwelijk maatje gezocht voor 27-jarige man met autisme Lees meer

  Mijn zoon van 27 jaar en op zichzelf wonend zoekt een maatje, het liefst een vrouwelijk maatje. Hij zit niet op Facebook of Instagram o.i.d. Hij houdt van fietsen, lego en computergames. Overdag werkt hij bij een Zorgkwekerij. Door zijn PDD-NOS is contact maken voor hem lastig. Hij heeft geen eigen vervoer, dus graag iemand in de omgeving Pijnacker (ZH) om eens af te spreken. Reacties kunnen naar friel@tele2.nl.

 • 27 november 2019 Gezocht: participanten wetenschappelijk onderzoek - stabiliteit ASS Lees meer

  Het aantal kinderen dat in de afgelopen jaren is gediagnosticeerd met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), is viervoudig toegenomen. Vanuit Erasmus Universiteit Rotterdam wordt er onderzoek gedaan naar de stabiliteit van ASS over de tijd. Hiervoor wordt gezocht naar gezinnen met thuiswonende kinderen/jongvolwassenen van 6 tot 20 jaar die gediagnosticeerd zijn met ASS.

  Om te bepalen of er sprake is van stabiliteit van ASS bij deze kinderen/jongvolwassenen, worden vragenlijsten afgenomen en vinden er huisbezoeken plaats. In totaal zullen er drie meetmomenten plaatsvinden over een periode van 2 jaar. In deze 2 jaren krijgt u 3 maal een vragenlijst om in te vullen en komen er 2 studenten van Erasmus Universiteit Rotterdam bij u op huisbezoek.

  Tijdens het huisbezoek wordt gevraagd of u als ouder samen met uw kind met autisme twee spellen wil spelen. Als het kind/de jongvolwassene thuiswonende broers en/of zussen heeft, spelen zij ook twee spellen met elkaar. Tijdens deze spellen wordt de interactie geobserveerd. Daarnaast wordt er een kort interview gehouden met ouder(s), kind en eventueel broer en/of zus. Het huisbezoek wordt gefilmd en duurt gemiddeld een uur. Het filmmateriaal wordt uitsluitend gebruikt voor dit onderzoek.

  Als dank voor de moeite en tijd die de gezinnen willen vrij maken voor dit onderzoek, ontvangt elk kind/elke jongvolwassene aan het eind van ieder huisbezoek een cadeautje. Daarnaast wordt bij uw zoon/dochter met autisme een gratis intelligentietest afgenomen en worden de autismekenmerken in kaart gebracht door middel van een ADOS. Ook mogen de ouders een gratis lezing over ASS bijwonen. Verder maakt het hele gezin kans op een weekendje weg wanneer de twee meetmomenten hebben plaatsgevonden.

  Heeft u een zoon/dochter met ASS van 6-20 jaar die bij u thuis woont, bent u benieuwd of ASS verandert over de tijd en lijkt het u een leuke ervaring om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek, stuur dan een mailtje naar onderzoekautisme.eur@gmail.com met uw naam en telefoonnummer. Binnen vier weken zal er contact met u worden opgenomen.

  Met vriendelijke groeten,

  Het onderzoeksteam van Erasmus Universiteit Rotterdam

 • 22 november 2019 Contact met jongeren met autisme gezocht Lees meer

  Hallo, ik ben Ilse, een meisje van 15 jaar met autisme. Graag zou ik in contact komen met andere jongeren met autisme om mee te mailen, schrijven of andere leuke dingen mee te doen. Mijn hobby’s zijn koken, muziek luisteren, creatief bezig zijn, winkelen en wandelen. Zelf woon ik in dee omgeving van Assen. Lijkt het je leuk om met mij in contact te komen mail dan naar ilsearends04@gmail.com

 • 22 november 2019 Maatje gezocht! Lees meer

  Mijn naam is Marciano. Ik ben 28 jaar en woon in Leiden (Zuid-Holland).
  Ik ben op zoek naar een vrouwelijk maatje die met mij regelmatig op stap wil gaan. Hiermee bedoel ik een wandeling maken, een fietstochtje maken, een stad bezoeken, een museum wil bezoeken of gewoon iets heel anders wat het vrouwelijk maatje zelf gewoon heel erg leuk vind.

  Spreekt dit je aan dan hoop ik snel in contact met je te komen!

  Groetjes Marciano.

 • 22 november 2019 Gezocht: ouders/vertegenwoordigers voor wooninitiatief in Zeist Lees meer

  Wooninitiatief ‘Authentiek’ Zeist is een initiatief voor jongvolwassenen met autisme en een gemiddelde tot hogere intelligentie.

  Ik ben een ouder van een 20 jarige zoon met autisme en we staan nog open voor andere ouders/vertegenwoordigers die willen participeren in het opzetten van een kleinschalig ‘beschermd wonen project in de gemeente Zeist’.

  De toekomstige bewoners moeten de regie over hun leven in eigen handen willen nemen, hun eigen voordeur kunnen beheren, open staan voor begeleiding op maat en een eigen inkomen uit werk of uitkering hebben. We willen graag een groep vormen met bewoners die elkaars goede buur zijn en elkaar ook kunnen ondersteunen bijvoorbeeld op sociaal vlak.

  Momenteel hebben we al een groep ouders/vertegenwoordigers gevormd, maar we staan nog steeds open voor ouders/vertegenwoordigers die willen aanhaken. Voor het verder realiseren van dit initiatief zoeken we ouders/vertegenwoordigers die, in een actieve rol binnen het project, willen meedoen.

  Wonen:
  De gemeente Zeist heeft bereidheid getoond mee te willen denken in een dergelijk woonvorm. We zijn momenteel bezig met het zoeken naar een geschikte locatie.

  Zorg:
  In onze visie willen wij de zorg/begeleiding zelf inkopen volgens de WMO en WLZ gestelde eisen van ‘Beschermd wonen’.

  Belangrijke speerpunten voor alle deelnemers zijn:

  Bevorderen zelfredzaamheid
  Bieden van structuur
  Een eigen appartement
  Sociale contacten
  Winkels en andere voorzieningen in de buurt
  Positieve houding tav ontvangen ondersteuning

  Spreekt bovenstaande informatie u aan en wilt u meer informatie, mail of bel mij dan.

  Simone Engelmann, 06-44231713.

 • 18 november 2019 Stichting de Grasboom zoekt deelnemers nieuw op te zetten wooninitiatief voor ouderen met ASS (35+) Lees meer

  De Grasboom is een organisatie opgezet door ouders van jongvolwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum en een normale tot hoge intelligentie. Inmiddels zijn er in midden-Nederland 9 ouderinitiatieven gerealiseerd waar ruim 100 bewoners wonen die begeleiding krijgen op maat. Ieder project draait geheel zelfstandig onder de koepel van de Grasboom.

  De grasboom 35+ onderscheidt zich van de reeds bestaande initiatieven door zich te richten op volwassenen met ASS die een blijvende woonplek zoeken, met begeleiding die bij hen past.
  Tot nu toe bestaat er geen passende woonvorm, een plek waar ze zich veilig kunnen voelen, met begeleiding gericht op het behouden van vaardigheden en het voorkomen van verwaarlozing en vereenzaming.
  Gezien de leeftijd zijn er misschien geen ouders meer die mee kunnen helpen een initiatief op te zetten en draaiende te houden, dus zijn we genoodzaakt te zoeken naar andere mogelijkheden zoals familie of vrijwilligers en eventueel bewoners zelf.
  Gezamenlijk kijken we hoe een aantal zaken vorm gegeven kunnen worden, rekening houdend met het ouder worden van de bewoner en de daarbij behorende problematiek.

  De Stuurgroep Grasboom ASS 35+ is in mei 2018 opgericht, samengesteld uit ouders van verschillende Grasboom-projecten. Inmiddels zijn er een aantal bijeenkomsten geweest met belangstellenden. Daaruit zijn 3 werkgroepen geformeerd die hard bezig zijn e.e.a. vorm te geven en te zoeken naar passende locaties.
  We zijn nog op zoek naar medekandidaten die geïnteresseerd zijn en daarbij willen helpen.

  Voor aanmelden of meer informatie kun je een e-mail sturen naar 35plus@degrasboom.nl.

  Het is ook mogelijk telefonisch contact te hebben. Stuur in dat geval een e-mail met vermelding van je telefoonnummer, dan bellen we je.

  Zie ook onze websites:
  www.grasboom35plus.nl
  www.degrasboom.nl

 • 18 november 2019 Sociale contacten gezocht Lees meer

  Hallo, ik ben Maurice 24 jaar oud, ik ben een licht autistische jongen en woon thuis. Op dit moment ben ik werkloos maar door het traject waar ik in zit wordt ik begeleid naar een betaalde baan. Ik heb moeite om met mensen in contact te komen waardoor ik in een sociaal isolement leef. Ik heb heel weinig vrienden van mijn leeftijd, dus het zou prettig zijn als je ongeveer van mijn leeftijd is. Is er een maatje die met mij de mogelijkheden gaat onderzoeken en eventueel mee zal gaan en begeleiden? (Graag uit Rotterdam). Reacties kunnen naar mauriceje@hotmail.com.

 • 11 november 2019 Scriptie-onderzoek naar thuiszittende kinderen met Autisme Spectrum Stoornis Lees meer

  Steeds meer kinderen komen een periode thuis te zitten na een vorm van (dag)behandeling, een vervolgplek in het basisonderwijs is er niet altijd, of er zijn lange wachttijden. Zo ook in het SBO, vele kinderen met een autismespectrum stoornis (of andere problematieken/stoornissen) zitten een periode van drie weken of langer thuis door deze wachttijden. Deze kinderen worden niet meegenomen in de cijfers van thuiszitters, ze zijn namelijk al aangemeld op een school en hoeven dus ‘alleen maar te wachten’.

  Mijn naam is Thalassa Vergunst, ik ben een studente aan de Hogeschool Rotterdam en ik ben bezig met mijn afstudeeronderzoek naar de mogelijkheden voor deze thuiszittende kinderen. Ik richt mij hierbij op de sociale vaardigheden van het kind en hoe deze gedurende de periode van thuiszitten gestimuleerd kunnen worden.

  Er zijn een aantal punten waar ik rekening mee moet houden voor mijn onderzoek:
  – U heeft een kind met een autismespectrum stoornis in de leeftijd van 5 tot 7 jaar
  – U kind zit momenteel thuis of heeft in het afgelopen jaar een periode langer dan vier weken thuisgezeten door een wachtlijst in het SBO
  – De voorkeur gaat uit naar kinderen die voor het thuiszitten een vorm van behandeling hebben gevolgd, voordat zij naar het vervolgonderwijs konden gaan

  Voor mijn onderzoek heb ik een enquête opgesteld met een tiental vragen gericht op de periode van thuiszitten en hoe deze periode door u ervaren is. Onderstaand vindt u een link en de QR-code naar mijn online enquête, ik hoop dat u deze vragen wil beantwoorden voor mijn onderzoek. Het beantwoorden zal zo’n 5 à 10 minuten duren. De antwoorden zullen anoniem gebruikt worden in mijn onderzoek.

  Vul hier de enquête in >>

  Alvast hartelijk dank,
  Thalassa Vergunst

 • 11 november 2019 Vrijwilliger gevraagd om mee te trainen voor de 4 daagse Lees meer

  Hoi,
  Ik ben Sandra Reijers en 35 jaar. Ik heb autisme/Asperger en een angsstooornis. Waardoor ik derealisatie. Die laatste word ik voor behandeld. Ik ben op zoek naar een wandelmaatje die het leuk vindt om mij mij eens in de week, of eens de twee weken mee wil lopen met een georganiseerde wandeling. Dit omdat ik in 2020 of 2021 de 4 daagse van Nijmegen wil lopen de 30 of 40 km en de 4 daagse van Apeldoorn 20 km. Echter ik heb niemand in mijn omgeving die het kan of wil.

  Wie vindt het leuk om met mij te lopen?
  Ikzelf heb autisme, en mijn IQ zit op rand normaal begaafdheid. Ik woon begeleid met 24 uurs begeleiding.
  Mijn interesses liggen op het gebied van media tv persoonlijkheden, natuur, fotografie, koken en reizen.

  Ik woon in de regio Landerd, bij Oss en Nijmegen. Voor interesse mail naar: Sandra.Reijers@hetnet.nl.

  Groetjes Sandra Reijers

 • 23 oktober 2019 Woonvoorziening Stichting MUS in Leerdam heeft ruimte voor nieuwe bewoners Lees meer

  Stichting MUS in Leerdam is bezig een woonvoorziening te realiseren in Leerdam. Heeft u of uw familielid, zoon of dochter, een woonvraag, dan kunt u contact op nemen met Stichting MUS.

  Stichting MUS biedt: Een woonplek voor (jong) volwassenen die met ondersteuning goed willen leren wonen, midden in de Leerdamse samenleving.
  VOOR ELKAAR, MET ELKAAR LEREN WONEN & LEREN LEVEN
  Een woonvoorziening voor jong-volwassenen die zonder hulp niet zelfstandig kunnen wonen, maar die hen de mogelijkheid biedt om de regie in eigen hand

  Kernwaarden van MUS zijn:
  Bewoner voelt zich prettig en veilig.
  • Zelf kan (mee)bepalen wat er nodig is qua ondersteuning.
  • De omgeving/ buurt actief betrokken kan worden.
  • De bewoners wonen in een stimulerende,uitdagende en ontwikkelingsgerichte omgeving.
  • De bewoners kunnen iets terug doen voor de buurt/omgeving.
  • Het een gemengde vorm van wonen is, met en of zonder hulp en werken wenselijk is.

  Inmiddels is er een vliegende start gemaakt en hebben we een prijs ontvangen voor het beste sociale idee van Leerdam 2018. De denktanks zijn hard aan het werk, maar kunnen alle steun, qua kennis, donaties, etc gebruiken. Wil je meer weten over de stand van zaken of informatie over beschikbare plaatsen? Kijk op onze website www.stichtingmus.nl of op onze Facebookpagina. Of neem contact op met Barbara Maiburg: 06-15064273.

 • 11 oktober 2019 Op zoek naar ouders van kinderen met autisme en mensen met autisme voor boek Lees meer

  Voor mijn derde boek in de maak ben ik op zoek naar ouders die een kind met autisme hebben en naar jongvolwassenen/volwassenen (18+) die zelf autisme hebben. Ik zou ontzettend graag met jullie in contact willen komen voor een (evt. anoniem) interview via de mail. Mocht je hier interesse in hebben en mij willen helpen, stuur een mail naar schelbergboeken@gmail.com met je verhaal en gegevens en dan neem ik contact met je op. Alvast bedankt!

 • 4 oktober 2019 Maatje gezocht voor 17-jarige zoon met PDD-NOS Lees meer

  Hallo. Ik ben moeder van een 17-jarige jongen met PDD-NOS. Hij is eenzaam en via deze weg hoop ik contact te krijgen met een jongere die misschien ook wel eenzaam is. Mijn zoon houdt van gamen, kleiduif schieten, skaten en metal . We wonen omgeving Zwolle.

  Reacties kunnen naar m.klop@live.nl of via 06-54946037.

 • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

  Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

  Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

 • 10 september 2019 Kleinschalige woonplek gezocht in rustige omgeving voor zoon met ASS en LVB Lees meer

  In verband met de sluiting van zijn huidige BW (voorjaar 2020) zijn wij op zoek naar een kleinschalige woonplek voor onze zoon van 34 jaar. Hij heeft een licht verstandelijke beperking en ASS. Zijn CIZ indicatie is VG 06.
  Onze voorkeur gaat uit naar de regio van Sliedrecht in verband met zijn werk.

  Reacties kun je mailen naar fam.g.laheij@gmail.com

 • 2 september 2019 Buddy gezocht voor Timo (11) in Utrecht Lees meer

  Welke jongen in de regio Utrecht zou af en toe willen afspreken met mijn licht autistische zoon Timo van 11? Timo heeft moeite om zijn woede te beheersen. Hij wil graag leren van een wat oudere jongen (14+) die dit al beter onder de knie heeft. Hoe kun je zorgen dat je niet van groen direct in het rood springt?

  Ik hoor het graag, als je dat zou willen of iemand kent die dat wil en kan. Graag een berichtje naar Nienke Nuyens, n_nuyens@hotmail.com.

 • 2 september 2019 Woonplek beschikbaar in Heeswijk-Dinther Lees meer

  Stichting Anders Wonen in Heeswijk-Dinther heeft een fijne woonplek beschikbaar voor een toekomstige bewoner/bewoonster.

  Een korte introductie: Stichting Anders Wonen is een kleinschalig wooninitiatief, woonachtig in de oude pastorie in Heeswijk-Dinther en voortgekomen uit een aantal ouders dat de zorg van hun kind anders wil dan in een reguliere zorginstelling. De bewoners wonen gezamenlijk in een mooi huis in het dorp van Heeswijk-Dinther. Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer en deelt de overige ruimten van het huis met elkaar. Belangrijk in dit huis is dat de setting zoveel mogelijk die van een gezin nabootst.

  Binnen ons huis werken dagelijks professionele coaches om waar nodig te ondersteunen. In onze woongroep streven we naar een warme sfeer, waarin veiligheid, vertrouwen en gezelligheid centrale thema’s zijn. Op deze manier ontstaat een klimaat waarin iedereen zich geaccepteerd voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

  De bewoners hebben allen een lichte beperking. Dit kan zijn een licht verstandelijke beperking, een vorm van autisme, of een aanverwante beperking.

  Onderstaand een korte schets van het profiel van een toekomstige bewoner van Stichting Anders Wonen:

  • De toekomstig bewoner is in bezit van een PGB
  • De toekomstig bewoner heeft een ZZP indicatie
  • De leeftijd van de toekomstig bewoner ligt ongeveer tussen de 18 en
  35 jaar
  • De toekomstig bewoner is in bezit van dagbesteding dan wel is
  bereid dagbesteding te gaan volgen
  • De toekomstig bewoner is niet bekend met agressie
  • De huidige bewoners zijn sportievelingen. Leuk als je daar affiniteit
  mee hebt. (maar hoeft niet hoor)

  Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten ? Bel of mail ons en we vertellen je graag onze visie. Of maak een afspraak en kom een keertje vrijblijvend kijken. Gezellig !

  Ben je op zoek naar een plek voor weekendopvang of dagopvang? Bij ons ben je ook hiervoor aan het juiste adres.

  Bel of mail gerust.

  Colinda Scheepstra, T 06-52563503
  Colinda.scheepstra@gmail.com

 • 5 augustus 2019 Jongen (20) zoekt vriend(in) in de omgeving van Veenendaal/Ede Lees meer

  Hoi ik ben Ronald 20 jaar, Ik woon in Bennekom.
  Ik ben op zoek naar iemand, die het leuk vind om met mij
  te gamen, zwemmen, vissen of gezellig een terrasje te pakken.
  Maar wil ook graag nieuwe dingen ondernemen.
  Wel graag iemand van ongeveer dezelfde leeftijd.

  ronaldvdweerd@gmail.com

 • 20 juli 2019 NAR zoekt deelnemers onderzoek

  In Nederland hebben naar schatting 190.000 mensen een autismespectrumstoornis (ASS). We weten nog te weinig over de levensloop van mensen met autisme om hen optimaal te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Om deze reden is het Nederlands Autisme Register (NAR) opgericht. Het NAR is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en de Vrije Universiteit Amsterdam.

  Het doel van het NAR is om de levensloop van kinderen, adolescenten en volwassenen met autisme (en een verstandelijke beperking) voor langere tijd te volgen via online vragenlijsten. Daarnaast wil het NAR in samenwerking met de NVA opkomen voor de belangen van mensen met autisme – in al hun diversiteit. Meer informatie vindt u op www.nederlandsautismeregister.nl

  Wij zijn hard op zoek naar:

  • ouders van jonge kinderen met autisme of
  • vertegenwoordigers van mensen met autisme en een verstandelijke beperking of
  • mensen die geen autisme hebben en tot de controlegroep kunnen behoren.

   

  Lees meer

  Door de samenwerking tussen het NAR en de NVA is het mogelijk om aan de ene kant beter inzicht te krijgen in de omvang van de problemen bij deze doelgroep en aan de andere kant beter op te kunnen komen voor de belangen van mensen met autisme, zowel voor jong als oud. Samen kunnen we bouwen aan meer begrip en kansen voor kinderen en volwassenen met autisme.

  Deelnemers ontvangen ongeveer één keer per jaar een online vragenlijst. Per keer kan de deelnemer beslissen of hij/zij wil meedoen. Deelname aan het register is vrijwillig en gratis. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en opgeslagen in een beveiligd systeem.

  Meer info en aanmelden kan via www.nederlandsautismeregister.nl

 • 19 juli 2019 Man (51) zoekt vriendin Lees meer

  Belgische man (51 jaar) met autisme zoekt vrouw om samen iets te gaan drinken. Ik hou van film, toneel, theater, dansen en alleenstaanden fuiven. Ik zoek een vrouw tussen 30 en 51 jaar voor vriendschap en contact. Relatie mag, maar hoeft niet.

  Reacties (met foto) kun je mailen naar martin.martens@proximus.be

   

 • 11 juli 2019 Vriendin gezocht in Leiden Lees meer

  Mijn naam is Raymond van Es. Ik ben 52 jaar en ik heb Asperger. Ik woon in Leiden. Ik leef van een WAJONG uitkering, maar ik ontplooi wel veel activiteiten. Zo ben ik hoofdredacteur van De Vrijdenker en ben ik vrijwilliger bij het Spinozahuis in Rijnsburg. Daarnaast organiseer ik regelmatig culturele activiteiten. Deze bestaan meestal uit een bezoek aan een museum.

  Ik heb veel talenten, een brede algemene ontwikkeling en belangstelling. Ik ben trouw en betrouwbaar. Veel geluk met relaties heb ik nooit gehad. Nadat ik vorig jaar een kortstondige relatie heb gehad met een vrouw met Asperger die bij mij in de PAS gespreksgroep zat, ben ik nu weer op zoek naar een nieuwe liefde.

  Ik ben dus op zoek naar een lieve vrouw voor een (LAT) relatie. Als je interesse hebt, dan kun je me mailen op raymondvanes@gmail.com

 • 11 juli 2019 Kinderen (8-14 jaar) gezocht voor onderzoek naar taalvermogens van kinderen met autisme Lees meer

  De Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar kinderen in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar die mee willen doen aan een grootschalig onderzoek naar de taalvermogens van kinderen met en zonder autismespectrumstoornissen (ASS). Het zou heel fijn zijn als u mee wilt doen!

  Waar gaat het onderzoek over?
  In dit taalonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt onderzocht hoe goed kinderen met en zonder ASS taal gebruiken en begrijpen. Verder wordt er gekeken op welke punten hun taalgebruik en taalbegrip samenhangt met andere mentale vaardigheden. Het onderzoek is geen taaltest waarvoor uw kind slaag of zakt. Integendeel, juist uit de spontane en natuurlijke taal van kinderen leren wij hoe hun taalverwerkingsproces verloopt.

  Waarom is dat belangrijk?
  Meer kennis over de taalontwikkeling is belangrijk, omdat het kan helpen om eventuele problemen al in een vroeg stadium te ontdekken. Door de taalproductie en het taalbegrip van kinderen met ASS te vergelijken met die van kinderen zonder ontwikkelingsproblemen kunnen we te weten komen wat de precieze verschillen zijn, en waar mogelijk problemen liggen. Daardoor kan in de toekomst in de hulpverlening of op school de aandacht gericht worden op die gebieden waar dat het meeste nodig is.

  Wat wordt er van u gevraagd?
  Het onderzoek zal bestaan uit twee sessies van elk ongeveer 3 uur. In de eerste sessie zal de onderzoeker bij u thuis komen, maar u mag natuurlijk ook naar het onderzoekslab op de universiteit komen als u dat prettiger vindt. We doen hier een aantal taakjes om onder andere sociale vaardigheden, algemene intelligentie en algemene taalvaardigheid te meten. In de tweede sessie zal u samen met uw kind naar het onderzoekslab op de universiteit komen. Hier zal uw kind een aantal taken doen achter de computer terwijl u vragenlijsten invult over de ontwikkeling van uw kind. Alle gegevens worden volstrekt anoniem verwerkt.

  Uw reiskosten worden vergoed en u krijgt een digitale cadeaubon twv €20,-

  Heel erg bedankt alvast!

  Drs. Iris Scholten
  Drs. Vera Hukkers
  Drs. Irene Mognon
  Prof. dr. Petra Hendriks
  Dr. Catharina Hartman
  Dr. Simone Sprenger

  Contact: L.I.Scholten@rug.nl
  Telefoon: 050 363 6683
  Aanmelden of meer informatie? Ga naar www.taalonderzoekautisme.nl