Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 20 juli 2021 Man (62) zoekt vriendschap Lees meer

  Ik ben Piet Winkelaar (62 jaar) en werk parttime als assistent hovenier bij de sociale werkplaats. Ik heb een M.A.V.O. -4 H.A.V.O en diploma assistent-hovenier. Een geldig reanimatiecertificaat en AED bedienen. Doe graag aan sporten en muziek maken op mijn mondharmonica en gitaar.

  Mijn moeder kwam uit Slovenië. Heb geen broers en zussen en bijna geen familie. Wil graag eerst langs telefonische weg of via Whatsapp in contact komen met een vrouw. Voor de gezelligheid en misschien vriendschap. Mijn e-mailadres is Twinckelaar@gmail.com
  In afwachting van een reactie en met hartelijke groet van Piet Winkelaar.

 • 20 juli 2021 Tienermeisje 13 jaar zoekt vriendschap Lees meer

  Hoi, ik ben Marit, 13 jaar en woon in de buurt van Leiden postcodegebied 2231. Mijn hobby’s zijn fursuits maken, tekenen, creatief bezig zijn en computerspelletjes spelen. Ik vind het ook fijn om in de natuur te zijn. Ik zit in 2 havo.

  Graag zou ik in contact komen met andere jongeren m/v om samen leuke dingen te doen in de vakanties en de weekenden.
  Door pdd- nos is het voor mij wat lastiger om contact te maken, maar als het eenmaal klikt dan ben ik gezellig, betrouwbaar en eerlijk. Als dit je aanspreekt neem dan contact op via annakatwijk@gmail.com

 • 20 juli 2021 Vakantiedagopvang voor kinderen met ASS in Rotterdam geopend Lees meer

  Stichting Wielewaal organiseert vakantiedagopvang voor kinderen met een beperking. In het Educatief Centrum Horizon open wij vanaf 2 augustus drie weken de deuren van onze vakantiedagopvang in Rotterdam.

  Er zijn nog plekken voor deelnemers beschikbaar. Voor meer informatie bel naar 088 122 44 00 of mail naar info@wielewaal.nl

 • 20 juli 2021 Op zoek naar een ontmoetingsplek voor ASS’ers in Amersfoort? Lees meer

  Ben je op zoek naar een ontmoetingsplek voor ASS’ers in Amersfoort? Kom dan eens kijken bij PASSA! Je bent hier welkom om elkaar te ontmoeten en om activiteiten te doen. Denk hierbij aan schaken, mindfulness, creatieve workshops, boekenclubs, intervisie, lezingen, wandelen, gezelschapsspellen en alle vrijdagen samen koken en eten.

  We zijn op elke vrijdag geopend van 13.30 uur – 21.00 uur. Ons adres is: Liendertseweg 70A in Amersfoort.

  De actuele (activiteiten)agenda vind je op www.samenindebuurt033.nl

  Wil je meedoen? Mail dan naar passa@pasnederland.nl

 • 20 juli 2021 Kandidaten gezocht: werken bij de politie Lees meer

  De politie in het zuiden van Nederland zoekt mensen met autisme voor diverse functies. Job-Flow is hét detacheringsbureau op dit gebied. En is op zoek naar kandidaten om te plaatsen en te begeleiden in diverse functies bij de politie. Kandidaten dienen ingeschreven te zijn in het doelgroepenregister.

  Interesse? Neem contact op via: www.job-flow.nl 

  Of mail naar solliciteren@job-flow.nl

 • 18 juni 2021 Gezocht: beschermd wonen en dagbesteding Lees meer

  Ben een 25-jarige Engelstalige autistische jongeman. Ben op zoek naar beschermd wonen met een dagbesteding. Ik hou van zelfstandig wonen met 24/7 begeleiding.

  Heb jij tips? Reacties kun je mailen naar aschiad@yahoo.com

 • 11 juni 2021 Journalistiek onderzoek naar beeldvorming over autisme Lees meer

  Mijn naam is Sophie Golbach, ik studeer journalistiek aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Ik doe onderzoek naar beeldvorming in de media over autisme. Daarbij richt ik me op het Algemeen Dagblad en De Volkskrant.

  Ik zou graag een paar vragen stellen over beeldvorming en stigmatiserende, eenzijdige of stereotype berichtgeving in deze twee kranten. Lees jij het Algemeen Dagblad, De Volkskrant en zou je wat vragen van mij willen beantwoorden? Dan kun je mailen naar sophie.golbach@outlook.com
  Bedankt!

 • 11 juni 2021 Gezocht: hulp bij verdriet en andere moeilijke emoties Lees meer

  Mijn hulpvraag: ik ben op zoek naar hulp (op zo kort mogelijke termijn) bij het toelaten van, omgaan met, verwerken van en praten over verdriet en andere moeilijke emoties / moeilijke onderwerpen. Dit vind ik al jarenlang erg moeilijk, en het kost mij ook al lange tijd heel erg veel energie. Alles in mijn leven kost hierdoor veel meer moeite dan eigenlijk zou hoeven.

  Wat over mijzelf: ik ben 24 jaar oud, heb autisme (al op 2-jarige leeftijd vastgesteld), kom uit en woon momenteel ook in Noord-Brabant (regio Den Bosch), heb gestudeerd en ga binnenkort weer verder studeren.

  Verdere informatie: het zou fijn zijn als ik hulp kan krijgen in mijn woonregio, maar voor geschikte hulp ben ik meer dan bereid om te reizen. Alle tips zijn welkom!

  Mijn e-mailadres is: m-nederland@outlook.com

 • 11 juni 2021 Onderzoek naar hersenontwikkeling en gedrag bij jonge kinderen met ASS, ADHD of een ontwikkelingsachterstand Lees meer

  Het Preschool Brain Imaging and Behaviour Project (PIP-onderzoek) brengt de verschillen in hersenontwikkeling en gedrag bij een grote groep van jonge kinderen in kaart. Om vervolgens beter te begrijpen wat de impact van deze verschillen is op het ontstaan van ontwikkelingsstoornissen, zoals een autismespectrumstoornis (ASS) en Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Met de resultaten hopen we in de toekomst te kunnen helpen bij een vroegere diagnose en betere ondersteuning voor kinderen met ontwikkelingsproblemen.

  Wij zijn opzoek naar kinderen:
  – tussen 3 en 4,5 jaar met ASS of een vastgestelde ontwikkelingsachterstand
  – tussen 4 en 5,5 jaar met ADHD

  Deelname bestaat uit het invullen van vragenlijsten en 2 tot 3 bezoeken aan het Radboud onderzoekscentrum in Nijmegen, waarbij we ontwikkelingstesten afnemen, tablet spelletjes spelen, oogbewegingen volgen (eye-tracking), speeksel afnemen, de hersenactiviteit meten (EEG) en een hersenscan (MRI) tijdens natuurlijke slaap maken.

  Voor deelname krijgt u een vergoeding en een rapportage van de ontwikkelingstesten. Ook worden de reis- en parkeerkosten vergoed en mag uw kind een cadeautje uitzoeken.

  Geïnteresseerd? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie: pip@donders.ru.nl

 • 11 juni 2021 Onderzoek naar therapie met robothond Lees meer

  Voor een onderzoek wordt er gezocht naar kinderen (8-15 jaar) met een Autisme Spectrum Stoornis die therapie met een robothond willen uitproberen. Het gaat om vijf sessies waarin kinderen hun sociale vaardigheden oefenen in opdrachten met een robothond, zoals het geven van commando’s. De sessies zijn gratis en worden vanaf september in Groningen georganiseerd.

  Voor meer informatie en aanmelden, zie: www.hoewerktdiertherapie.nl. Heeft u vragen over het onderzoek? U kunt contact opnemen met de projectleider, Steffie van der Steen via s.van.der.steen@rug.nl

 • 11 juni 2021 Gezocht: logeeropvang voor in het weekend Lees meer

  Jonge man met autisme (20) zoekt logeeropvang voor in het weekend, 1x per 2 weken in de regio Overijssel. Zorg moet gefinancierd kunnen worden vanuit WMO of ZIN.

  Reacties kun je mailen naar mvanderheide71@gmail.com

 • 11 juni 2021 D&D groep zoekt dringend DM Lees meer

  Digg`’Out is een jongeren organisatie in Almere. Zoekt een beginnende of ervaren DM’er voor onze D&D groep. De tijd, en dag om fysiek bij elkaar te komen in ons pand in Almere Stad wordt in overleg afgesproken. De meeste deelnemers hebben een vorm van hoog functionerend autisme of ADHD of willen gewoon D&D spelen.

  Reacties kun je mailen naar maddy@diggout.eu

 • 11 juni 2021 Tips voor vliegen met ASS? Lees meer

  Dochter (17), net gediagnostiseerd ASS, vliegt in de zomervakantie alleen terug vanuit Spanje (Girona). Ik ben op zoek naar tips hoe ik begeleid reizen (op vliegveld van vertrek en op vliegveld van aankomst) kan regelen. Transavia doet dit t/m 16 jaar.

  Ryanair is telefonisch en per app niet te bereiken. Heeft iemand tips hoe ik dit kan regelen? Reacties kun je mailen naar j.devries.verwoerd@gmail.com

 • 27 mei 2021 Vakantie naar Noorden en Ommen voor kinderen met ASS Lees meer

  Wielewaal organiseert vakanties speciaal voor kinderen en jongeren met ASS. Voor de vakanties naar Noorden (bij de Nieuwkoopse plassen) en Ommen zijn er nog plekjes vrij.

  Vakantie Noorden vertrekt vrijdag 9 juli. Tot en met 16 juli. Code 21AV02
  Vakantie Ommen vertrekt vrijdag 30 juli. Tot en met 6 augustus. Code 21AV05

  Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren. Dat kan via info@wielewaal.nl of tel. 088 122 44 00

 • 27 mei 2021 Mensen met autisme gezocht die meer rust en minder stress willen ervaren Lees meer

  Ik ben recentelijk gestart met de AutismeCoachOpleiding. Ik ben een aanpakker en ik wil dan ook meteen aan de slag. Om met de nieuwe opleiding en methodieken aan de slag te gaan, ben ik op zoek naar mannen en/of vrouwen met autisme (of die zich daarin herkennen) die gecoacht zouden willen worden om meer rust en minder stress te ervaren.

  Dit doe ik tegen een gereduceerd tarief. Dit kan online, maar in de buurt van Amsterdam ook in de thuissituatie. Ik heb ervaring in de hulpverlening in het coachen van mensen met autisme. Ik studeer binnenkort af aan mijn SPH en heb hiervoor NLP en de post-HBO autisme gedaan.

  Dus zijn er mannen en/of vrouwen met autisme die ik hiermee kan helpen? Dan hoor ik graag van je. Reacties kun je mailen naar birsen.basar@live.nl

 • 27 mei 2021 Online workshop 'Autisme, en dan?' Lees meer

  Doe mee met de online workshop “Autisme, en dan?” Het is een workshop voor mensen die in hun omgeving iemand met autisme kennen. Die willen weten wat autisme is en die willen leren hoe goed met iemand met autisme om te gaan.

  Vraag je je af wat autisme inhoudt? Wat de kenmerken van autisme zijn? Wat jij kunt doen om een persoon met autisme te helpen? Wat er nodig is op school, op het werk of thuis?

  Wanneer je deel neemt aan deze workshop :
  – leer je wat de kenmerken van autisme zijn
  – krijg je inzicht in autisme
  – leer je hoe je kunt onderzoeken wat de persoon met autisme in jouw omgeving nodig heeft
  – leer je wat je kunt doen om te helpen

  Wil jij weten wat autisme inhoudt en hoe je mensen met autisme in jouw omgeving kunt helpen? Neem dan deel aan deze workshop voor maar € 17,50.

  Schrijf je hier in : https://www.lekkerinjevelmetautisme.nl/workshop-autisme-en-dan/

 • 27 mei 2021 Vrouw (54) zoekt contact met vrouw die ook partner met ASS heeft Lees meer

  Creatieve vrouw (54) uit Amsterdam met partner met ASS zoekt een maatje om af en toe iets leuks mee te doen en ervaringen uit te wisselen. Graag contact met een vrouw die ook een partner met ASS heeft.

  Heb je interesse? Reacties kun je mailen naar petri.app@online.nl

 • 27 mei 2021 Onderzoek: Gender en de beleving van coronamaatregelen bij autisme Lees meer

  Afgelopen tijd is duidelijk geworden dat mensen de coronamaatregelen niet allemaal hetzelfde ervaren. Met name het afstand van elkaar moeten houden vind ik een interessant onderwerp om te onderzoeken. Ik wil graag via een vragenlijst achterhalen hoe mensen met (kenmerken van) een autismespectrumstoornis die fysieke afstand ervaren, en of dit verschilt per gender. Het is belangrijk dat er bij onderzoek naar autisme, of de ervaring van aanraking, geen eenzijdig perspectief blijft bestaan.

  Daarom vraag ik jullie mee te doen aan ons onderzoek naar de rol van gender in de beleving van corona social distancing maatregelen bij mensen mét en zonder autisme spectrum stoornis kenmerken. Woon je in Nederland en ben je boven de 16? Dan kun je meedoen! Het duurt ongeveer 30-45 minuten om in te vullen op je telefoon, laptop of PC: https://lnkd.in/dRncGfp

  Alvast heel erg bedankt voor je hulp!

  Jutta de Jong, Universiteit Utrecht

 • 27 mei 2021 Op zoek naar woon-zorg plek bij Nijmegen voor volwassenen met Asperger Lees meer

  Ik ben dringend op zoek naar geschikte woon-zorg ruimte voor volwassenen met Asperger, bij voorkeur in de omgeving van Nijmegen.

  Weet jij iets? Reacties kun je mailen naar sammysamosa2009@gmail.com

 • 27 mei 2021 Man (41) zoekt maatje om leuke dingen te doen Lees meer

  Ik zoek gezelschap. Het lijkt me leuk om dingen te ondernemen. Ik voel me vaak geïsoleerd. Koffie drinken, sporten, een leuke film kijken of samen muziek maken lijkt me leuk om te doen.

  Ik ben een 41-jarige man. Je leeftijd of geslacht maakt me niet zoveel uit. Het mooiste is als we een klik hebben. Reacties kun je mailen naar adelmarke@gmail.com

 • 27 mei 2021 Man (53) zoekt geschikte woonvorm Lees meer

  Ben een 53-jarige man met ASS die al een lange tijd opzoek is naar een geschikte woonvorm. Voor mijn leeftijdsgroep is dit een groot probleem. Alles is gebaseerd op jongvolwassenen.

  Ben dit helemaal zat en verlang dan ook naar een fijne woonomgeving. Zit momenteel op kamers, wat dus ook weer niet op mij aansluit.
  Weet jij een oplossing? Of heb je advies? Mail mij dan op vdidier608@gmail.com

 • 4 mei 2021 Het goede en leuke van autisme Lees meer

  Ik ben een vrouw van 62 jaar met een vorm van ASS. De generatie van mijn ouders en mijn generatie wisten niet veel van autisme. Ik heb het daardoor ook niet goed kunnen uitleggen aan mijn kinderen. Nu heb ik 3 kleinkinderen, mijn doel is om op scholen te gaan vertellen wat de leuke kanten van ASS zijn, zodat hun generatie, mensen met ASS als gelijke gaan behandelen. Je hebt de technische kant, hoe de hersenen anders werken, en de werk gerelateerde kant waar je veel info over kunt vinden.

  Maar mijn vraag aan u ‘gewone’ mensen die, in wat voor vorm ook, een relatie hebben met iemand met ASS om mij de GOEDE en LEUKE dingen die u meemaakt met diegene in het dagelijks leven, te mailen. Daar zou ik heel blij mee zijn, dankuwel.

  Wat bedoel ik met goede of leuke voorvallen?
  Bijvoorbeeld mijn ‘gewone’ vriendin Bertie:

  Ze moet altijd zo lachen om mijn uitspraken die meestal op een onverwachte manier afwijken van hetgeen zijzelf had gedacht (maakt niet uit of het antwoord functioneel is af niet) of de manier waarop ik de dingen verwoord.

  Bijvoorbeeld mijn dochter Lisa:

  Ze vindt het leuk hoe ik naar haar dochter Emma van 1 jaar (kan nog niet praten) kijk en haar observeer, waardoor ik begrijp wat Emma wil. En dat ik dat met veel plezier en enthousiasme doe.

  Hartelijke groeten van Ilonka Melissa
  E-mail: ilonka.anak@casema.nl

 • 3 mei 2021 Woonlocatie gezocht Lees meer

  Ik ben een jonge vrouw met autisme en LVG en hooggevoeligheid. Ik zoek een appartement of een ruime studio met eigen sanitair. Ik ben op zoek naar een locatie waar ze vg7 bieden met vrolijke stabiele begeleiders en ruimte voor humor.

  Het zou fijn zijn als een woonruimte aan de volgende punten zou voldoen:

  – Belangrijk is dat er niet in de overschatting wordt gegaan.
  – Een locatie die prikkelarm is en veel kennis over autisme heeft.
  – Hulp bij emotioneel functioneren.
  – Mogelijkheid is tot één-op-één begeleiding vanaf de middag 13:30 tot aan 21:00 uur
  – Een locatie waar de mogelijkheid er is dat er ZZP’ers ingezet worden.
  – Met respect omgaan met het stukje hooggevoeligheid.
  – Mag ongeveer 1 uur rijden zijn vanaf het midden van Nederland.

  Wie weet tot ziens!
  Groetjes Anouk

  Psst mocht het kunnen zou het extra leuk zijn als er een kat of evt hulp (hond) mag zijn. Reacties kun je mailen naar thatsthespiritanouk1996@gmail.com

 • 3 mei 2021 Begeleiding gezocht bij vinden passende opleiding Lees meer

  Welke organisatie kan jong-volwassenen goed begeleiden bij het vinden van een passende opleiding? Weet jij een goede coach?

  Reacties kun je mailen naar sar.seijsener@casema.nl

 • 3 mei 2021 Lieve vrouw gezocht Lees meer

  Ik zoek een leuke vrouw (woonplaats niet belangrijk) om de tijd mee door te nemen, gezellige dingen te doen. Ik ben zelf een 35-jarige man woonachtig in Utrecht.

  Reacties kun je mailen naar fietsweg21@gmail.com
  Groetjes Cube

 • 19 april 2021 Beschermd wonen gezocht in Steenwijkerland Lees meer

  Voor onze zoon Johan (20 jaar) met autisme zoeken wij beschermd wonen waar hij ook echt de aandacht krijgt! Hiernaast ook evt. dagbesteding. Wie weet iets voor ons?

  Reacties kun je sturen naar mvanderheide71@gmail.com

 • 19 april 2021 Ik zoek een lieve vrouw van mijn leeftijd Lees meer

  Hallo. Mijn naam is Michel en ik ben 50 jaar oud. Ik ben op zoek naar een lieve zorgzame vrouw, die met mij mooie dingen wil gaan ondernemen. Het mag van mijn leeftijd zijn. Vrouwen bellen! Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groet, Michel Leendertz (Hoofddorp/Amsterdam)

  Reacties kun je sturen naar mjleendertz33@gmail.com of tel. 06 – 28250864.

 • 13 april 2021 Deze keer zoek ik ECHT een maatje, die ECHT bij mij moet passen! Lees meer

  Hallo,

  Ik had al eens eerder een oproep voor een maatje geplaatst, maar naar mijn idee kwamen daar de verkeerde mensen op af! Ik zoek GEEN:
  1. Man van rond de 40/50 jaar!
  2. Iemand die voor mensen zoals Donald Trump, Mark Rutte of Geert Wilders is, want aan deze mensen heb ik om persoonlijke redenen een hekel aan!
  3. Iemand die perse met mij een (seksuele) relatie aan wilt gaan!
  4. Iemand die NIET hygiënisch is!
  5. Iemand die een asociale persoonlijkheid heeft. Daarmee bedoel ik iemand die graag andere mensen bespot, uitscheldt of voor gek zet.

  In plaats daarvan gaat mijn voorkeur uit naar een:
  1. Vrouw die minimaal 30 jaar moet zijn.
  2. Een jongen die maximaal 20 jaar moet zijn.
  3. Iemand die zo veel mogelijk over politiek en films af weet.
  4. Iemand die er (redelijk) knap uit ziet (Ik probeer NIET te discrimineren!).
  5. Iemand die mij graag uit wilt nodigen voor kopje koffie.
  6. Iemand die net zoals mij ook van kinderen houd of zelf kinderen heeft.
  7. Iemand die ECHT op zoek is naar vriendschap!
  8. Iemand die ook van een beetje avontuur houd in het leven.
  9. Iemand die NIET lui is en met lui bedoel ik GEEN werk heeft of zoiets (Tenzij diegene te jong is voor werk!).
  10. Iemand die ook van Chinees voedsel houdt!
  11. Iemand die zo lief mogelijk is.
  12. Iemand die zoveel mogelijk zijn of haar hart volgt.

  Mijn email is: jvanderheide2001@gmail.com

  Groetjes

  Johan

 • 13 april 2021 Wooninitiatief Monster Lees meer

  Ouders of verzorgers gezocht voor een nieuw gezinsvervangend thuis in Monster.
  Dit Meanderhuis is een ouderparticipatie project voor verstandelijk beperkte jongeren. Ben of ken jij iemand die hier enthousiast voor wordt?
  Kijk dan op https://www.meander-huis-.nl/ en neem contact op !

 • 13 april 2021 vrijwilliger gezocht naai en handwerk Lees meer

  Voor 2 clienten van ons ben ik op zoek naar iemand die onze meisjes kan helpen met het leren van kostuumnaaien, breien, borduren en haken.
  Wij hebben zelf vervoer , maar we kunnen ook op onze locatie in Hazerswoude of Boskoop werken.

  Een (kleine) vergoeding is bespreekbaar. Je kan ons bereiken op email c.vermast@inizo.nl

   

 • 13 april 2021 Onderzoek naar communicatie bij mensen met ASS Lees meer

  Doe mee aan een communicatiespel en een leestaak in de MRI-scanner en verdien €46 en een 3D plaatje van je eigen brein!
  Wij onderzoeken communicatie bij mensen met en zonder autisme. Meer inzichten hierin kan uiteindelijk leiden tot nieuwe of verbeterde behandeling van communicatieproblemen. Wij zoeken:

  -Mensen met autisme
  -Tussen 18 en 40 jaar oud
  -Geen claustrofobie
  -Geen metalen in het lichaam

  Deelname:
  -Eén bezoek aan het Donders Instituut in Nijmegen (duur: 4uur)
  -Computerspellen in MRI-scanner
  -Vragenlijsten thuis (duur: 60 min)

  Interessein deelname of vragen?
  Mail dan je naam en telefoonnummer naar: communicatie@donders.ru.nl
  Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 • 13 april 2021 Bewoner gezocht Lees meer

  Gezocht !

  Een vierde bewoner voor ons ouderinitiatief Wonen Onder De Pannen in de
  stad Appingedam.

  Medio 2021 verwachten wij onze vierde woning op te leveren.

  Zoek je een mooie woonplek met begeleiding op maat en ben je tussen de 25
  en 40 jaar oud met psychiatrische problematiek? Lees dan even verder!!

  Wij wonen sinds 2014 zelfstandig op ODP en hebben begeleiding van maandag
  t/m vrijdag van 15.00 tot 21.30 uur. En een aantal ochtenddiensten. Wij sluiten
  de begeleiding aan op de behoefte van de bewoners. Buiten deze tijden om is
  er een telefonische bereikbaarheidsdienst. Wij zijn drie rustige mensen die elk
  onze eigen dagbesteding hebben en houden ervan om gezamenlijk, gezellige
  en ondernemende dingen te doen zowel binnen als buitenshuis. Zo koken en
  eten we ’s avonds gezamenlijk en overleggen we over onze wensen en
  activiteiten.

  Wij bieden je een eigen huurwoning met begeleiding. De huurprijs valt binnen
  de sociale huurgrens waardoor je ook in aanmerking komt voor huurtoeslag.

  Heb jij een WMO of WLZ indicatie en kom je in aanmerking voor een PGB en
  lijkt het je leuk om hier te komen wonen? Dan willen wij graag met je
  kennismaken!

  Stuur je motivatiebrief per mail of post naar:
  ● onderdepannen3@gmail.com t.a.v. Marije Haak zorgcoördinator of bel met Marije Haak 06-22630965
  ● secretariaat ODP t.a.v. Coby Nolden Zigzagoven 14, 9934 NC Delfzijl.

  Bewoners, ouders en team Wonen Onder De Pannen.

  Extra informatie

  De begeleiders van onder de pannen zijn gekwalificeerd en voldoen aan onderstaande kwaliteitseisen:

  HBO opleiding en allen ervaring in de Geestelijke Gezondheidszorg
  VOG
  Big of BAMW registratie
  Zorgplan en modelovereenkomst is aanwezig
  Continuïteit van hulp is gewaarborgd
  Algemene voorwaarden en privacyreglement
  Periodiek overleg met de hulpvrager
  Er wordt een logboek bijgehouden
  Toetsing tevredenheid van de hulpvrager
  Inschrijving KvK
  Begeleiders zijn in bezit van EHBO diploma, reanimatie certificaat
  Aansprakelijkheidsverzekering
  Aangesloten bij een klachtencommissie
  STICHTING ONDER DE PANNEN
  Coördinator:
  Marije Drok-Haak
  06-22630965 onderdepannen3@gmail.com

  Secretaris:
  Coby Nolden
  p/a Zigzagoven 14
  9934 NC Delfzijl

  onderdepannen3@gmail.com

 • 13 april 2021 Wie wil er ook in een kleine tiny house gemeenschap wonen ? Lees meer

  Ik ( vr./ 50 j./ asperger ) zou graag in een kleine tiny house gemeenschap ( 4 á 5 huisjes ) willen wonen. Liefst in een groene omgeving en op een vaste plek.
  Daarom ben ik op zoek naar mensen die dit ook willen, om zo deze droom te kunnen realiseren. Het is voor mij belangrijk dat we dit vanaf het begin samen gaan opbouwen en samen de kar trekken.

  Dus heb je interesse laat het me weten : agnitawvoorn@gmail.com

 • 30 maart 2021 Lekker in je vel met austisme Lees meer

  Mensen met (kenmerken van) autisme ervaren vaak veel stress. Het herstel van stress duurt vaak lang.

  Op het moment dat je rust en balans in je leven hebt, kom je lekker in je vel te zitten. Je kunt dan wel met veranderingen en onduidelijkheden omgaan.

  In mijn praktijk werk ik met (jong) volwassenen met (kenmerken van) autisme aan rust en balans in hun leven. Om zo lekker in je vel te komen zitten.

  Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op https://www.lekkerinjevelmetautisme.nl/

 • 19 maart 2021 Woonruimte wijde omgeving Leiden gezocht voor student Lees meer

  Hallo! Vanaf september 2021 zal ik (man, 24 jaar) enkele jaren aan de Universiteit Leiden studeren. Omdat ik zelf niet in de regio woon, ben ik op zoek naar een woonruimte (kamer / studio / etc.). Mijn autisme betekent voor mij onder meer dat ik vrij snel veel last heb van geluiden. Voor mij is het dan ook heel belangrijk dat de woonruimte en de omgeving rustig (!) zijn. Het maakt mij niet uit om een (flink) stuk van de stad Leiden af te wonen.

  Ik woon al langere tijd op mezelf – waaronder een aantal jaar in Nijmegen, waar ik geschiedenis studeerde aan de Radboud Universiteit. Ik ben een vriendelijke, nette en heel rustige huurder met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

  Voor alle duidelijkheid: ik ben niet op zoek naar een woonruimte waar ik beschermd of begeleid kan wonen.

  Bent of kent u iemand die mij mogelijk aan een woonruimte kan helpen? Of wilt u meer over mij weten? U mag altijd een berichtje sturen naar: m-wonen-omgeving-leiden@outlook.com

  Bedankt voor het lezen!

 • 19 maart 2021 Welke ouders willen helpen met opzetten meidenhuis? Lees meer

  Wij zijn opzoek naar ouders die een dochter hebben met een lichte beperking die snel overprikkeld en overvraagd zijn en die het liefst kleinschalig zou willen wonen. In een rustige, landelijke omgeving. De leeftijd van de meiden is bespreekbaar, onze dochter is 25 jaar. We willen het onderzoeken of er een mogelijkheid is om een meidenhuis op te zetten in de buurt van Meppel of Steenwijk.

  Graag willen wij in contact komen met ouders, die hier voor openstaan om dit te onderzoeken! Uw dochter moet wel een Wlz-indicatie hebben. Reacties kun je mailen naar de familie Kempen: kempen1963@gmail.com

   

 • 19 maart 2021 Online maatje gezocht! Lees meer

  Ik ben Bart en ik ben een autistische puber van 20 jaar oud. Ik zoek een oudere vrouw van 50 jaar of ouder om online vrienden mee te worden. Graag wil ik als eerste de persoon online kennen en daarna zie ik wel verder!

  Mail maar naar:
  bartvanderheide702@gmail.com

 • 8 maart 2021 Ondersteuning en Ontmoetingsgroep voor mantelzorgers van naasten met ASS Lees meer

  Heb je een partner, zoon of dochter met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) of zorg je voor voor een ander familielid, vriend(in) of buur met ASS? Woon jij of degene met ASS in Nieuwegein? Dan ben je van harte welkom om je in te schrijven bij steunpunt mantelzorg Nieuwegein.

  Vanuit het steunpunt mantelzorg is er een ontmoetingsgroep voor mantelzorgers van naasten met ASS. Maandelijks hebben we een bijeenkomst met steeds een ander thema, op de 3de dinsdag van de maand van 19.30 tot 21.30 u. De avonden zijn bedoeld voor het geven van informatie, uitwisselen van ervaringen met lotgenoten en beantwoorden van vragen. De thema’s van de avonden zijn bepaald in overleg met de deelnemers. De thema’s in 2021 waren tot nu toe autisme en school, wonen voor mensen met autisme en Naar voortgezet onderwijs bij autisme en laag IQ. Als je je inschrijft bij het steunpunt word je automatisch op de hoogte gesteld van deze bijeenkomsten en andere relevante informatie.

  Bij het steunpunt werken naast mantelzorgconsulenten ook 2 mantelzorgmakelaars die je kunnen ondersteunen bij het vinden en regelen van passende hulp voor jezelf en je zorgvrager.

  Voor meer info en inschrijven zie http://mantelzorgnieuwegein.nl/

 • 8 maart 2021 Ouders zoeken vriend(in) voor dochter in Tilburg of nabije omgeving Lees meer

  Beste ouders van zoon/dochter, Hallo jongen/meisje. Deze oproep is in samenspraak met onze dochter. Wij zijn op zoek naar een leeftijdsgenoot voor onze dochter (geb:2009). Ze wordt in de zomer 2021 12 jaar. Heeft autisme/ ADHD met begaafd I.Q.

  Ze gaat inmiddels naar speciaal onderwijs, omdat ze op regulier buiten de groep viel. Helaas lukt het haar niet een maatje te vinden. Ze is een vrolijke meid, onzeker omdat ze gepest is. Heeft tot heden geen succes gehad een vast maatje te vinden. Ze zoekt geen allemans vriend(in), maar ook iemand die het, net als zij, niet lukt een passend maatje te vinden. Ze is onzeker in ondernemen, fietsen hoopt ze te leren, zwemmen A B diploma. Ze is emotioneel jonger dan haar kalenderleeftijd.

  Haar interesses zijn computeren-online spelletjes, lezen, kattenfilmpjes, natuur, wetenschap wil ze ontdekken. Ze is christen, een vriend(in) zonder geloof is net zo welkom. Wie durft de stap te zetten, een poging te wagen? In een veilige omgeving en in samenspraak met u als ouders of eventueel aanwezige coach. Schroom niet, wie niet waagt, wie niet wint.

  Reacties kun je mailen naar mhogendoorn@ziggo.nl

 • 8 maart 2021 Contact: ervaringen uitwisselen onder jongvolwassenen Lees meer

  Hey, Wat leuk dat je deze oproep ziet. Mijn naam is Michael, 26 jaar oud en ik woon in de omgeving Rotterdam. Mij lijkt het fijn om ervaringen met iemand in mijn leeftijdsklasse uit te wisselen en dat daar een wederzijdse klik in mag zijn.

  Ik heb zelf autisme. Dit weet ik sinds ruim 1 jaar. Mij lijkt het fijn om elkaar daarin te vinden. In hoe jij dingen aanpakt, en ik. En hoe we elkaar daarin ook kunnen helpen. Het is fijn om die ervaringen te delen. En wie weet vinden we elkaar ook in interesses en in ons verdere leventje.

  Je mag mij altijd een mailtje sturen: m.s.deman@gmail.com

 • 8 maart 2021 Maatje gezocht waar ik mijn verhaal kwijt kan Lees meer

  Hi, ik ben een alleenstaande moeder van 2 dochters, 11 en 13 jaar. Mijn ex-partner en mijn jongste dochter zijn autistisch. In mijn directe omgeving heb ik niemand waar ik mijn verhaal of vragen aan kwijt kan. En of advies kan krijgen.

  Daarom zoek ik een maatje waar ik het wel bij kwijt kan. Weet u of bent u die ik zoek, neem dan contact met mij op. Je kunt me mailen via Jolande.koole@hotmail.com

 • 19 februari 2021 Prikkelarme woonplek gezocht voor zelfstandige vrouw (38) Lees meer

  Ik heb binnen de sociale huursector al heel wat omzwervingen gemaakt. Met mijn ASS heb ik sowieso al moeite met prikkels, maar daarin heb ik ook nogal wat extremen moeten opvangen, zoals overlast door drugs, verwarde personen en illegale praktijken. Doordat ik geen rustige thuisbasis heb, gaan andere zaken ook steeds lastiger: hobby’s, werk, sociale contacten. Daarom zoek ik een plek die ik eindelijk mijn rustige, veilige thuisbasis kan noemen.

  Ik woon nu in de regio Gooi en Vechtstreek, maar kom oorspronkelijk van de Veluwe. Mijn zoektocht richt zich daarom op de lijn Amersfoort-Deventer/Zuthpen en al wat daar tussenin ligt.

  Zelf ben ik opgeruimd, rustig en prima zelfredzaam. Ik neem een lieve oude kater mee die niet verder naar buiten hoeft dan balkon of tuin. Reacties kun je mailen naar bleumpje@yahoo.com

   

 • 19 februari 2021 Ik bied ondersteuning en begeleiding aan vanuit ervaring Lees meer

  Hallo aan iedereen die dit leest, Mijn naam is Twan de Wit en ik bied ondersteuning en begeleiding aan aan jongeren tussen de leeftijd van 12-20 jaar die voor lastige keuzes staan in het leven. Ik heb zelf mogen ervaren hoe lastig dit is en hoe autisme je hierbij behoorlijk in de weg kan zitten. Ik bied hierbij een vorm van studiekeuze en loopbaan begeleiding aan.

  Dit kan in persoonlijke vorm of digitaal. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Dit is niet plaats- of provinciegebonden. Reacties kun je mailen naar twan@aeternumeducatie.nl

 • 19 februari 2021 Partners van mensen met autisme in regio Tilburg Lees meer

  Graag kom ik in contact met partners van mensen die op latere leeftijd met autisme zijn gediagnosticeerd. Om af en toe samen te komen om even te kunnen bijtanken, ontladen, te lachen, te huilen of te praten. Om even alle aandacht aan jezelf te mogen geven.

  Het liefst zou ik een kleine contactgroep willen vormen, alle leeftijden welkom. Regio Tilburg, maar verder mag ook natuurlijk! Ik ben 60 jaar en mijn partner is een vijftal jaar bekend met ASS.

  Interesse? Reacties kun je mailen naar jcmvaniersel@gmail.com

 • 5 februari 2021 Maatje gezocht Lees meer

  Ik ben op zoek naar een maatje om bijvoorbeeld te wandelen in het bos of park, naar de film te gaan, samen eten/ koken en/ of een potje te kaarten. Ik ben een alleenstaande man van 46 met autisme die af en toe eens iets leuks wil ondernemen. Mijn hobby ’s zijn: films, modelbouw, gaming en Star Trek.

  Reacties kun je sturen naar danielaalders@kpnmail.nl

 • 5 februari 2021 Hulp aangeboden d.m.v. luisteren en praten Lees meer

  Iedereen verdient het om gehoord te worden. Iedereen verdient het om zichzelf te zijn. Ik bied aan een ieder die dit nodig heeft mijn hulp aan. Op welk vlak dit ook ligt.

  Ik bied een luisterend oor. Iedereen is welkom. Schaam je niet om om hulp te vragen.
  Om hulp vragen is niet hetzelfde als opgeven. Het is een middel om aan te geven dat je weigert op te geven.

  Je kunt mij benaderen via Twan@aeternumeducatie.nl

   

 • 26 januari 2021 Begeleid/beschut wonen Overijssel Lees meer

  Wij zijn op zoek naar een plek voor zelfstandig beschermd/beschut wonen (geen woongroep met verplichte groepsmomenten) in de regio Overijssel voor een meisje met ASS (hoge intelligentie) dat einde van het jaar 18 wordt.

  Zij kan al heel veel zelfstandig, maar moet nog wel 24 uur per dag een beroep op de zorg kunnen doen.

  We hebben tot nu toe nog geen plek gevonden die passend lijkt.

  Wij zijn dus op zoek naar suggesties 🙂

  Een vriendelijke groet en bij voorbaat dank!

  Reacties kunnen naar: devries.marlijn@gmail.com

 • 12 januari 2021 Woonplek hsp / autisme gezocht Lees meer

  Ik vroeg mij af of er woonplekken met eigen appartement en 24 uurs zorg zijn voor mensen ( vooral gericht op hsp ) en daarnaast is autisme kennis zeer belangrijk. Ik zoek dus ook buiten de grenzen van Gelderland een HSP-groep met kennis van autisme.

  Voel je je als woonlocatie aangesproken op het hsp-stukje in combi met autisme hoor ik dit graag. En wie weet tot ziens!

  Reacties kun je mailen naar Anouk: thatsthespiritanouk1996@gmail.com

 • 12 januari 2021 Behandeling selectief mutisme Lees meer

  Hallo iedereen, ik ben op zoek naar een psycholoog of behandelaar die ervaring heeft met het behandelen van selectief mutisme. Het is voor mijn dochter van 15 jaar. Dringend gezocht! groeten Paola

  Reacties kun je mailen naar johanenpaola@casema.nl

 • 18 december 2020 Man (28) met ASS zoekt platonische vrienden Lees meer

  Hallo, Ik ben: Nedim, 28 jaar, woonachtig in Katwijk aan Zee.
  Energiek, aanwezig, lief, eerlijk, direct, apart, intelligent en gevoelig.

  Ik zit op het autisme spectrum. Ik scoor laag op de schaal van autisme voor:

  • Fantasie (ik heb veel fantasie)
  • Sociale interactie (ik ben extravert, maar heb nog wel problemen met sociale hints e.d.)
  • Sensorische overprikkeling (mijn zintuigen zijn wel sterker dan die van de meeste mensen zonder autisme/ASS, maar ik raak er niet overprikkeld door).

  Het meeste van mijn vrije tijd gaat naar games, koken en de piano.

  Ik ben op zoek naar platonische vrienden, game maatjes, internet vrienden, met ASS of autisme. Het liefst (maar niet verplicht) met de eigenschappen:
  Intelligent, spraakzaam, communicatief, houdt van games(video of bordspellen) en duidelijk in wat ze willen.

  Daarnaast worden de volgende kwaliteiten die vaak voorkomen bij autisme/ASS ook gewaardeerd:
  Eerlijk, direct, logisch en gevoelig.

  Als je geïnteresseerd bent, meer wilt weten of vragen hebt, mail me dan op: nedo_senatra@hotmail.com

  Alsjeblieft, dankjewel, toedele-doeidoei 🙂

 • 17 december 2020 Online communicatie onderzoek Lees meer

  Graag nodigen wij u uit om een online communicatie spel te spelen. In dit twee-speler spel is het de bedoeling dat u samen met iemand anders een virtuele kluis kraakt via de computer, dus zonder elkaar te zien of met elkaar te spreken. Het spel kan met touch of keyboard gespeeld worden, en na afloop volgt een korte vragenlijst. Het spel kunt u vinden op: www.MutualUnderstanding.nl/game (uitleg in het Engels). Iedereen is welkom, en meerdere deelnames zijn toegestaan.

 • 17 december 2020 lotgenoten Lees meer

  Hallo. Ik ben al jarenlang op zoek naar lotgenoten, nog nooit via de NVA geprobeerd, en dan in het bijzonder naar vrouwen op leeftijd. Ik ben wel hetero, hoor. Ik ben 59 jaar, bijna 60 jaar en wil graag weten hoe een ander met ass en adhd in het leven staat en met problemen omgaan. Overijssel is mijn regio waar ik woon, maar de lotgenoten mogen ook uit andere regio’s komen. En als het goed klikt, wil ik samen of met een aantal personen eens graag op vakantie naar Servilla, Spanje, want een georganiseerde groepsreis is te vermoeiend.

  Reacties mogen naar: jgh.list@kpnmail.nl

 • 10 december 2020 proeflezers gezocht Lees meer

  Hallo lieve mensen,
  Ik ben Dorothea Meijer en ik ben bezig met een website over mijzelf,
  een vrouw met autisme die pas op late leeftijd die diagnose kreeg, op het moment dat ik me al wilde aanmelden voor de levenseinde kliniek

  Ik kom er sinds mijn diagnose achter dat en de hulpverlening tekort schiet, want nog steeds wordt ik overschat op alle fronten, en nu ik meer lees over andere vrouwen met autisme lees ik dat we vaak tegen dezelfde muren aanlopen , zowel privé als ook bij de hulpverlening

  Omdat ik denk dat wij alleen meer begrip kunnen krijgen als we erover durven schrijven ben ik dus dapper begonnen met een site

  Waarom zoek ik proeflezers ?
  Niet zozeer voor het taalkundige of grammaticale, tenzij er echt dingen staan die tekstueel niet kunnen
  maar vooral om mijn teksten zo kort en bondig te leren houden dat ik wel de kern beschrijf en mijn boodschap duidelijk overbreng, maar dat ik niet de plank mis sla en niet echt begrepen wordt
  Zelf vind ik dat erg ingewikkeld, ik gebruik vaak veel te veel tekst om iets duidelijk te maken, omdat ik het zo goed mogelijk wil uitleggen allemaal, maar doordat het dan een enorme tekstuele brij wordt is de essentie van wat ik wil overbrengen verloren .. jammer! want dat is nou precies waarom ik artikelen op mijn homepage schrijf

  Dus houd U van lezen en wilt u mij helpen om mijn teksten kort en bondig maar toch pakkend te houden, u kan mijn artikelen hier lezen op https://NooitBegrepen.com ik ontvang graag mail van u met tips en adviezen
  U kan mijn mailen op dorothea.meijer@gmail.com

 • 10 december 2020 Online game/onderzoek “Communicatie in context” Lees meer

  Graag nodigen wij u uit om een online communicatie spel te spelen. In dit twee-speler spel is het de bedoeling dat u samen met iemand anders een kluis kraakt via de computer, dus zonder elkaar te zien of met elkaar te spreken. Hoe meer kluizen jullie kraken des te beter, maar we kunnen ook inzichten verkrijgen d.m.v. analyse van de mislukte pogingen, dus schroom niet het te proberen. Het spel kan met touch of keyboard gespeeld worden, en na afloop volgt een korte vragenlijst. Het spel kunt u vinden op: www.MutualUnderstanding.nl/game (uitleg in het Engels). Iedereen is welkom, en meerdere deelnames zijn toegestaan.

 • 10 december 2020 Stichting Authentiek Wonen zoekt kandidaat bewoners met ASS Lees meer

  Stichting Authentiek Wonen (een ouderinitiatief) is bezig met het opzetten van een kleinschalige woonvorm voor 12 tot 16 jongvolwassenen, met een autisme spectrum stoornis (ASS), in Zeist of directe omgeving.

  De kandidaat bewoners hebben tenminste een gemiddelde intelligentie en kijken positief aan tegen het ‘samenwonen’ met andere mensen met een vorm van ASS. Bij het wonen hoort begeleiding op maat dat door een professionele zorgaanbieder wordt geboden.
  Ben je een jongvolwassene en op zoek naar een fijn ‘thuis’? Willen je ouders of vertegenwoordiger(s) meehelpen en denken over dit thuis? Dan kan het project Authentiek Wonen iets voor jullie zijn. We doen het samen, dat is waar we voor gaan.
  Spreekt onderstaande je aan?
  • Een eigen appartement in een huis met meerdere appartementen en een gemeenschappelijke ruimte
  • Een veilige woonplek waar je zelfstandig kunt wonen
  • In de omgeving van Zeist
  • In de buurt van het OV en winkels
  • Met aandacht voor structuur en sociale contacten

  Dit vinden we belangrijk bij Authentiek Wonen:
  • Jezelf kunnen zijn
  • Respect hebben voor elkaar
  • Je veilig en vertrouwd voelen
  • Het maken van sociale contacten
  • Het houden van de eigen regie
  • Met plezier wonen
  • Het hebben van een werk, dagbesteding, studie of anderszins

  Kijk op bewonersprofiel om te zien of dit wooninitiatief bij je past.
  Heeft bovenstaande je/jullie interesse gewekt en sta je als ouder(s) of vertegenwoordiger(s) open om actief mee te denken met ons initiatief, dan nodigen we je van harte uit om met ons mee te doen. Dit kan door een email te sturen of het contactformulier onder contact op onze website in te vullen.

  Kijk voor meer informatie op www.authentiekwonen.nl
  Of neem contact op met:
  Simone Engelmann
  Stichting Authentiek Wonen
  info@authentiekwonen.nl | 06 44231713

 • 2 december 2020 Wandelingen voor ouders van kinderen met (kenmerken van) autisme Lees meer

  Speciaal voor ouders van kinderen met (kenmerken van) autisme organiseren wij een aantal wandelingen met Ontspannen Autisme Ouders.

  We starten vanaf Helder havo/vwo in Eindhoven.

  Onze wandelingen zijn een manier om je verhaal te kunnen delen met andere ouders. Tijdens het wandelen komen gesprekken vaak makkelijk op gang en daarnaast zullen we aandacht schenken aan één of meerdere thema’s die er spelen bij de deelnemende ouders.

  Wij zijn beiden moeders van kinderen met autisme op Helder havo/vwo. We weten uit onze persoonlijke ervaring hoe belangrijk en fijn het is om je verhaal met andere ouders te kunnen delen. Omdat je elkaar begrijpt, vaak zorgen deelt en tips aan elkaar kunt geven en van elkaar kunt ontvangen.

  Naast ouders van kinderen met autisme, zijn wij ook in ons werk met autisme bezig. Maike als Wandelcoach voor ouders van kinderen met (kenmerken van) autisme en Esther als Autismecoach voor mensen met (kenmerken van) autisme, hun ouders, partners en kinderen.

  Wil je meer weten of wil je deelnemen? Neem dan een kijkje op https://www.lekkerinjevelmetautisme.nl/ontspannen-autisme-ouders/ en schrijf je in!

 • 2 december 2020 Vriendschap Lees meer

  Mijn naam is Larisse, ik ben 29 jaar en woon in Almere. Ik zoek een vriendin om samen leuke dagjes weg mee te doen. Zoals Thermen Lamer, aqua mundo eemhof, tikibad duinrell, aqua mexicana, walibi, dolfinarium en orchideenhoeven. Het liefst tussen 25 en 35 jaar en wonend in de omegeving van Almere.

  Reacties kunnen naar larisse91@hotmail.com

 • 25 november 2020 Leuke vrouw met Asperger gezocht Lees meer

  Ik ben op zoek naar een leuke vrouw met asperger om een leuke relatie mee op te bouwen. Ik ben 58 jaar en woon in Culemborg.

  Reacties kunnen naar: r.boomhouwer@ziggo.nl

 • 25 november 2020 Ik zoek een vriend om bij te komen logeren Lees meer

  Hallo,

  Ik ben een jongen van 19 jaar oud, Ik ben licht autistisch, ik voel me heel erg eenzaam en ik heb een nare thuissituatie. Ik zoek een vriend die van alle leeftijden mag zijn om mee te gamen of te logeren.

  Groetjes

  Johan

  Reacties kunnen naar: jvanderheide2001@gmail.com

 • 28 oktober 2020 Autistische man zoekt (autistische) vrouw Lees meer

  Autistische gescheiden man (51), vader van 3 kinderen zoekt leuke vrouw in de buurt, eventueel ook autistisch. Ik geloof dat dat kan werken omdat we mekaar ook begrijpen. Is geen must maar mag wel. Ze mag ook jonger zijn dan ik tot ongeveer van mijn leeftijd. Ik val op jonger. Liefst op scooterafstand van mij, ik heb geen auto wel een scooter. Of ze moet graag naar mij toe willen komen. Ik woon in Renkum, dat ligt tussen Arnhem en de Utrechtse provincie grens.

  Reacties mogen per email: ronald.blijlevens@gmail.com

  Of reageer via whatsapp: 06 – 28 39 74 65

 • 28 oktober 2020 Vrienden gezocht in A'dam Lees meer

  Ik ben een 26 jarige man, zelfst.wonend in Amsterdam samen met mijn kat. Ik hou van gamen en series kijken en ik zoek anderen die dit ook leuk vinden en waarmee ik dit misschien samen kan doen.
  Het lijkt mij leuk om een paar keer per maand af te spreken. Hopelijk tot snel! Reacties graag via begeleiding: mandy@autvit.nl

 • 26 oktober 2020 Vriendschap Lees meer

  Hallo lieve mensen
  Mijn naam is Raymond, ik ben 48 jaar.
  2 jaar geleden is er bij mij de diagnose ASS vastgesteld.
  Ik heb er moeite mee om in contact te komen met mensen terwijl het voor mij beter zal zijn dat ik mensen om me heen heb om leuke dingen te doen zoals lekker een stuk lopen met mijn honden of samen te fotograferen enz enz.
  Ik zoek niet alleen een maatje om leuke dingen te doen maar ook een luisterend oor.
  Wat voor mij belangrijk is wederzijdse acceptatie en respect.
  Voor mij is het moeilijk om de eerste stap te zetten maar als ik de eerste stap heb gezet en er is een klik dan ligt er een leuke periode voor de boeg.
  Je mag mij altijd een pb sturen als je het leuk zal vinden om samen met mij leuke dingen te ondernemen.

  Reacties kan je sturen naar: raymondhulstaert@live.nl

 • 26 oktober 2020 Begeleider gezocht Lees meer

  Hallo, we zoeken begeleiding voor onze zoon 20 jaar. Hij heeft ass met normaal verstandelijke vermogens.
  De begeleiding zal vooral gericht zijn op activiteiten buiten de deur. Ook studie begeleiding is een optie.
  De uren in overleg.

  Reacties kunt u sturen naar: lilianewiersma@gmail.com

 • 26 oktober 2020 Rustige woonruimte gezocht (man, 23) Lees meer

  Hallo! Op dit moment ben ik (man, 23) op zoek naar woonruimte. De belangrijkste voorwaarde voor mij is dat het een rustige woonruimte is. Ik sta open voor alle soorten woonruimte (kamer, studio, et cetera) en ook voor alle plekken in Nederland.

  Nog wat over mij: ik woon al een aantal jaar op mezelf. Ik heb gestudeerd, en ben momenteel aan het beslissen of ik nu ga werken, of dat ik weer verder ga met studeren / een nieuwe opleiding ga volgen. Ik ben rustig, opgeruimd, beleefd en behulpzaam.

  Bent of kent u iemand die mij mogelijk aan een woonruimte kan helpen? En/of wilt u meer over mij weten? Dan mag u altijd mailen naar: oproepwoonruimte@outlook.com

  Bedankt voor uw aandacht!

 • 15 oktober 2020 Laagdrempelige werkervaringsplek Lees meer

  Stichting Autimatisering zet zich in voor mensen met autisme met aspiratie voor ICT in en rond Eindhoven.

  Onze medewerkers en oprichters zijn allemaal ervaringsdeskundigen met ASS.
  Onze doelgroep gaat in onze werkervaringsplek, onder begeleiding van professionals, aan de slag met websites en apps.
  Ben je op zoek naar een laagdrempelige werkervaringsplek?
  Kom eens op bezoek!
  Wij zijn actief op zoek naar software opdrachten om onze doelgroep vooruit te helpen.
  Hierbij maken we nette afspraken, en zorgen de professionals voor de deadlines en kwaliteit.

  Mail naar hoi@autimatisering.nl voor meer informatie.

 • 17 september 2020 Piano en/of keyboardles in Leiden Lees meer

  Ik geef piano en ook keyboardles in Leiden. Door mijn achtergrond, waarin ik gewerkt heb met volwassenen en kinderen met autisme met of zonder verstandelijke beperking, heb ik een specialisme ontwikkeld in het geven van muziekles aan mensen die autisme hebben.

  Doordat ik veel ervaring heb met deze instrumenten (ik heb 8 jaar les gehad, in een band gespeeld, een koor begeleid waarin ik ook veel gezongen heb), lijkt mij dit een mooie combinatie met mijn ervaring met autisme. Mijn bedoeling is om mensen met autisme tot volledige ontplooiing te laten komen en ze ook het plezier te laten beleven in het maken van muziek, dit vind ik super belangrijk.

  Waar iemand met autisme bij een docent zonder deze kennis vastloopt wil ik juist samen met diegene door dat stuk barrière heen gaan wat je bereikt met net dat stukje geduld of duidelijke aanpak of het in kleinere stapjes aanbieden van de lesstof. Dus echt een les op maat kun je bij mij verwachten. Kom eens een proefles kijken, geheel vrijblijvend hoe je het ervaart. Als je rustig hebt nagedacht en je wilt verder, dan maken we samen een plan waar jij je goed bij voelt en gaan we er een mooie muzikale ervaring van maken. Hopelijk tot ziens!

  Reageren kan via: sandra.kruk@gmail.com

 • 25 augustus 2020 Speciaal instagram account over autisme Lees meer

  Wie ben ik?

  Mijn naam is Yoni van Ekkendonk. 28 jaar oud en ik leef met verschillende diagnoses en beperkingen. Elke dag opnieuw moet ik leren vechten voor een plekje in deze maatschappij. Door mijn sterke verbale intelligentie loop ik mijn hele leven al te kampen met ernstige overvraging. Ik oog voor de buitenwereld als een vrouw die normaal kan functioneren.

  Ik vind het belangrijk om deels de regie in eigen hand te kunnen behouden. (Met de juiste ondersteuning!) Ik ben een sociaal en ondernemend type, ik heb een vlotte babbel en maak snel en makkelijk contact met andere mensen. Als jong meisje begon mijn passie voor het schrijven tot recht te komen.

  Toekomstgericht hoop ik mijn dromen en ambities werkelijkheid te laten worden. Ik heb in mijn jonge leven al heel erg veel meegemaakt en ik vind het belangrijk om openlijk mijn verhaal te delen. Als Ervaringsdeskundige wil ik andere mensen begeleiden in het proces van acceptatie. ”Jezelf openlijk durven laten zien”

  Ik vind het belangrijk dat mensen met psychische problemen een stem krijgen in deze maatschappij.

  Foute Diagnose,

  Als jong meisje ben ik gediagnosticeerd met Asperger. (Met een normale tot hoge intelligentie!) Iedereen dacht altijd dat mijn angsten, vooral gebaseerd waren op psychische problemen. Ik loop heel mijn leven te kampen, met ernstige overvraging. Op mijn 17de is de diagnose Lvb geconstateerd. Een lang proces op zoek naar acceptatie!

  Mijn oude psychiater, dacht zelfs dat ik aspecten had richting hoogbegaafdheid. Door mijn sterke verbale intelligentie, wordt ik altijd gezien als iemand met een normale begaafdheid. Ik kan vaak de gevolgen van mijn gedrag niet goed overzien. Mensen oordelen vaak onterecht over mij als persoon. (Dat vind ik moeilijk om te accepteren!) Toekomstgericht hoop ik steeds beter te leren functioneren.

  Ik sta altijd open voor eventuele vragen?

  Wil je op de hoogte blijven van mijn ups en downs? Neem gerust een kijkje op Www.instagram.com/yonivanekkendonkk_

  Met Vriendelijke Groet
  Yoni van Ekkendonk

 • 9 juli 2020 Op zoek naar gezellige warme woongroep Lees meer

  Ik ben op zoek naar een gezellige warme groep .

  Waar je je eigen appartement hebt met eigen sanitair en keuken.
  Eigen rust / ruimte is belangrijk dus zou het fijn zijn als een appartement 50 vierkante meter bevat .

  Een locatie waar het gevoel van veiligheid bovenaan staat .
  Er dag en nacht bereikbaar is bij paniek ( aanvallen ) of plotselinge problemen .
  Waar men snapt dat niet alles uit te leggen is waar wat vandaan komt .
  – Relativeren
  – Aanmoedigen
  – Gerustellen
  – Af en toe een dikke knuffel

  – gelijkwaardigheid gevoel niet boven de cliënt maar met en samen met de cliënt
  – open staan voor ideeën / verhalen van cliënt .
  – autisme kennis
  – omgaan / respecteren
  – hsp ( hoog sensitief personal )
  – als team Out of de box kunnen denken
  – Mogelijkheid tot 1 op 1 begleiding overdag
  – mee kunnen flexen met niveau van denken / emotioneel wanneer alles teveel is kan ik weinig en heb ik veel hulp nodig, wanneer ik mij veilig voel kan ik veel meer .
  Daarnaast wil ik wel de nadruk leggen op kunnen is niet altijd aankunnen .

  Wat fijn zou zijn als de Nadruk op talenten wordt gelegd ipv te hoge doelen stellen .

  Wat een belangrijk punt is is dat er mensen begeleiden waarbij ik mij veilig voel en alles mee kan delen .
  Mocht ik mij niet veilig voelen bij een persoon is het belangrijk dat het wordt gerespecteerd en gesnapt wordt dat dat dan niet werkt .

  Denken jullie het warme team te zijn die “aansluiten” bij mijn hulpvraag stuur dan gerust een berichtje .
  En laat weten waarom en wat je kunt bieden !

  Het liefst omgeving Gelderland.

  Reacties mailen naar: thatsthespiritanouk1996@gmail.com

 • 19 juni 2020 Woonplek beschikbaar in zorgboerderij per 01-01-2021 Lees meer

  Per 01-01-2021 komt er op zorgboerderij het Pompsterryt in Engwierum een kamer beschikbaar. Samen met 3 andere bewoners kleinschalig wonen en leven op een traditionele Friese boerderij aan de rand van het nationaal park het Lauwersmeer.

  Interesse? Reacties kun je mailen naar vandenhazel@online.nl

 • 4 juni 2020 Afstudeeropdracht gezocht Lees meer

  Hallo daar,
  Ik zou mij eerst even voorstellen.
  Mijn naam is Rachel en ik ben (bijna) afstuderend voor de Hbo-opleiding Toegepaste Psychologie; minor arbeids- en organisatiepsychologie.
  Hiervoor heb ik een onderwerp nodig en ik wil niks liever dan het over autisme houden. Waarom? Als ervaringsdeskundige (zowel moeder als partner van) heb ik natuurlijk veel ervaring opgedaan met autisme. Daarnaast wil ik graag als levensloopbegeleider aan de slag na mijn opleiding. In mijn vrije tijd verdiep ik graag mijn kennis door cursussen, e-learnings, … te volgen met betrekking tot autisme.

  Ik denk dat er zeker nog genoeg te verbeteren valt met betrekking tot het onderwerp autisme en dit is ook een beetje mijn missie. Ophouden met het als een stoornis te zien en uitgaan van de krachten en talenten van iemand.

  Hopelijk kan iemand mij hier verder helpen (tips, concrete opdracht, organisatie, …). Alles helpt en daarvoor mijn dank.
  Dit kan gestuurd worden naar r.bieleveldvermaas@gmail.com

  Groetjes,
  Rachel

 • 23 april 2020 Coaching, bijeenkomsten en presentaties Lees meer

  Beste Allen,

  Ik ben Céline Mollink, ervaringsdeskundige, psycholoog en zelfstandige bij AutismeKRACHT.

  Via Social Media probeer ik zoveel mogelijk mensen te bereiken, mensen met een diagnose autisme, hun omgeving, maar ook hulpverleners, bedrijfsartsen, leerkrachten et cetera. Ik wil mensen graag een (realistischer) beeld geven van wat autisme inhoudt en hoe verschillend het kan zijn per persoon en geslacht.

  Ik voel de drive om stigmatisering tegen te gaan en om mensen met autisme zich meer geaccepteerd te laten voelen in en door de maatschappij.

  Dit doe ik o.a. door presentaties/lezingen te geven op verschillende plekken in Nederland.
  Heeft uw organisatie extra kennis nodig op het gebied van autisme en/of zijn jullie vooral erg geïnteresseerd in het onderwerp?

  Mail dan naar info@autismekracht.com en ik kom langs (ook online presentaties zijn mogelijk)!

  Kijk voor meer info en tips op;

  Instagram: AutismeKRACHT
  Facebook: Autisme Kracht
  Website: www.autismekracht.com
  LinkedIn: AutismeKRACHT
  Youtube: AutismeKRACHT

 • 29 maart 2020 Begeleid wonen met autisme (PDD-NOS) Lees meer

  Ik ben op zoek naar begeleid wonen in de omgeving Drechtsteden. Ik heb een katje dat ik mee wil nemen, dus het liefst een grotere ruimte voor mezelf.

  Ik ben een jonge meid van 23 en ik heb PDD-NOS, ik heb hierdoor veel en goede begeleiding nodig. Ik ben vaak erg druk in mijn hoofd, chaotisch en ik kan moeilijk plannen moeilijk keuzes maken, waar door ik vaak de verkeerde keuzes maak. Daarom heb ik 24-uurs begeleiding nodig van iemand die mij goed ondersteunt en met mij goeie afspraken kan maken, zodat ik die na kan komen. Weet iemand iets, of kan iemand me helpen, dan hoor ik het graag.

  Reacties kunnen naar pp97@hotmail.nl.

 • 9 maart 2020 Autistische Gastbloggers gezocht! Lees meer

  Word gastblogger voor Gewoon Autastisch!

  Lijkt het je ook leuk om te bloggen over (jouw) autisme? Dat kan! Stuur vandaag nog een mailtje met daarin jouw blogidee of blogconcept en ik zal er naar kijken. Indien je blog aansluit bij de ideeën die Gewoon Autastisch! wilt promoten, zoals autisme bewustwording en acceptatie, neurodiversiteit en persoonlijke infotainment ervaringen vanuit jouw leven met autisme, dan is de kans groot dat ik jouw gastblog ga publiceren!

  Aanmelden kan via de website >>

 • 24 februari 2020 Autidate: Facebookgroep voor Vriendschap en Liefde Lees meer

  Hallo allemaal!

  Ik heb een nieuwe groep op Facebook gemaakt speciaal voor volwassen (18+) autisten voor het vinden van vriendschappen en liefdesrelaties.

  Bevind jij je op het Autisme Spectrum en zou je heel graag een relatie willen met iemand, maar zijn datingapps onsuccesvol? Misschien vind je hier wel iemand! Neem een kijkje op Autidate op Facebook.

  De groep is gratis, laagdrempelig en wordt goed beheerd.

 • 7 februari 2020 Gevraagd: mede-oprichters voor een Auti woongroep Lees meer

  Wij zoeken mede ouders of familieleden die samen met ons een ouderinitiatief op willen zetten. Omgeving Beveland of Walcheren.

  Onze zoon Patrick is 33 jaar oud met een ernstige verstandelijke beperking en is tevens autistisch. Zijn autisme is bepalend voor zijn leven. Wij hebben veel boeken van autisme gelezen, lezingen gevolgd en ben bezig met een opleiding autismecoach. De methode Geef mij de Vijf spreekt ons erg aan en aan de hand daarvan willen wij een woning starten die autistisch vriendelijk is en met begeleiders die echt begrijpen wat het is om met autisme te leven.

  Reacties kunnen naar wildangelina121@yahoo.com.

 • 29 januari 2020 Man zoekt vrouw/lotgenote Lees meer

  Ik ben Deniz (45) jaar jong, ben een man en heb meerdere diagnoses o.a autisme, matig verstandelijk beperkt, en woon in een woonvorm in Reek waar ik het naar mijn zin heb.

  Mijn werk bestaat : uit licht huishoudelijke dagbesteding o. a Koffie/thee verzorgen/koken, vaatwasser in/uitruimen

  Mijn hobby’s: toeren met de snorscooter, reizen met het OV, lezen, koken, filmpje pakken, muziek luisteren, fotografie ,en nog veel meer Dit doe ik altijd alleen en dat kan ook gezellig zijn..

  Maar toch heb ik het idee dat ik iets mis. Ben al zo lang op zoek naar een lotgenote/maatje/partner, liefst rond mijn leeftijd vanaf 40+ tot ongeveer 55+, om samen leuke dingen mee te ondernemen ongeveer 1 a 2 x per maand.

  Ben benieuwd naar jou hobby’s. Vind je dit berichtje leuk en wil je contact met mij? Wil je me dan bellen of app dan naar 06-10635669.

 • 13 januari 2020 Gespreksgroep voor vrouwen met autisme op basis van Vera Helleman Lees meer

  Gespreksgroep voor vrouwen met (een vermoeden van) autisme die zich, inclusief hun autisme, willen ontwikkelen en die willen nagaan wat de inzichten van Vera Helleman voor hen kunnen betekenen.

  Vera Helleman is non-dualiteits-filosoof en weet vanaf 2018 dat ze ook autisme heeft. Ze combineert haar inzichten uit de advaita/non-dualiteit met haar inzichten over wat emoties ons willen zeggen en haar drie fundamentele inzichten over autisme:
  1/ het (aan)voelend vermogen: hypersensitiviteit,
  2/ het ontbreken van een ik-referentie kader en
  3/ het natuurwetmatig denken.
  Voor meer over Vera Helleman kijk op: www.verahelleman.nl of www.emotieexpertisecentrum.nl.

  Het idee van de gespreksgroep is om met elkaar na te gaan wat we met deze inzichten kunnen.
  Hoe helpt en/of beperkt mijn sensitiviteit mij? Wat betekent mijn andere ik-referentie? Wanneer helpt mij dat en wanneer is dat lastig? Wanneer botst mijn natuurwetmatig denken met sociale regels? Kan ik hier wat mee om mijn leven vloeiender en gelijkmatiger te laten verlopen (als ik dat al zou willen)? We beperken ons niet tot de inzichten van Vera Helleman; iedere ervaring/inbreng is welkom en voor onderzoek/gesprek geschikt. Ons eigen leerproces staat voorop.

  Dit is nadrukkelijk geen cursus of training; we leren van en met elkaar.

  Er start een woensdag-ochtend groep: 10.00-12.00 uur. Bijeenkomsten vinden plaats om de twee/drie weken. Een groep bestaat uit maximaal 6 personen.
  START: woensdag 29 januari 2020, volgende data: 12 februari, 4 en 25 maart, 15 april, 6 en 27 mei, 17 juni.

  Blijkt dat er meerdere mensen zijn die overdag niet kunnen en die liever aan een avond-groep mee zouden doen, dan komt er ook een woensdag avond-groep: 19.30-21.30 uur.
  START: woensdag 22 januari 2020, volgende data: 19 februari, 11 maart, 1 en 22 april, 20 mei, 10 juni.

  Deelname aan een groep is kosteloos. Aanmelden kan via: opbeganegrond@gmail.com.
  Adres: Op begane grond, Zangvogelweg 43, 3815 DB Amersfoort. Contactpersoon: Jacqueline Hooijer.

  Voor alle vragen, opmerkingen en ideeën: mail naar opbeganegrond@gmail.com.

 • 10 december 2019 Gezocht: vrouwen/mannen met ASS met een Aziatische / islamitische achtergrond t.b.v. vriendschap Lees meer

  Hallo, ik ben een dertiger, een vrouw met een Aziatische achtergrond. Ik heb ASS en ook ADD. Ik heb behoefte aan contact met personen met ASS met een niet-Westerse ( Aziatische, islamitische) etniciteit. We zouden ervaringen kunnen delen, hoe gaan we om met een dergelijke gevoelige diagnose in onze culturele omgeving? In mijn Aziatische en islamitische omgeving is het een taboe onderwerp. Je hebt jezelf onbedoeld als ‘ongeschikt, gek, ‘ verklaard als je het vertelt over je autisme. Maar ook; hoe is het dan mogelijk, je komt ‘ontwikkeld’ over? Ik camoufleer en anticipeer nog best vaak en ik put de kennis uit mijn levenservaring. Ik ontwijk van jongs af aan mensen vanwege drukte die ik ervaar en de onduidelijkheden. In een Aziatische en of islamitische cultuur is zijn er meer zaken die taboe zijn en dingen op gevoel worden gedaan. Ik ervaar een mijnenveld in Aziatische en of islamitische omgevingen.

  Wellicht kunnen we leren van elkaar en kan er een vriendschap zich ontwikkelen te zijner tijd.

  Ik ben een wandelaar, spreker , denker, denken over het denken, en mijn leven min of meer toewijden aan mijn idealen. Ik heb dagbesteding en begeleiding. En opgeleid aan de universiteit. Ik woon in de regio Zuid-Holland. Een Einzelgänger met een hoofdletter. Het leven, onbepaald, staat nog altijd open en onbepaald voor ons allemaal. Ik probeer ook een ‘goede’ luisteraar te worden.

  E-mail me voor vragen, suggesties, ideeën: epiphyte.solid@gmail.com.

  Vriendelijke groeten,
  Epiphyte- >vrouw-dertiger-ontwikkelaar in ontwikkeling.

  * Epiphyten als planten hebben andere organismen en planten nodig voor hun ontwikkeling maar i.t.t. de parasitaire organismen verbruiken ze de hulpbronnen niet. Ze zijn wel aantrekkelijk voor parasieten.

 • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

  Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

  Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

 • 20 juli 2019 NAR zoekt deelnemers onderzoek

  In Nederland hebben naar schatting 190.000 mensen een autismespectrumstoornis (ASS). We weten nog te weinig over de levensloop van mensen met autisme om hen optimaal te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Om deze reden is het Nederlands Autisme Register (NAR) opgericht. Het NAR is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en de Vrije Universiteit Amsterdam.

  Het doel van het NAR is om de levensloop van kinderen, adolescenten en volwassenen met autisme (en een verstandelijke beperking) voor langere tijd te volgen via online vragenlijsten. Daarnaast wil het NAR in samenwerking met de NVA opkomen voor de belangen van mensen met autisme – in al hun diversiteit. Meer informatie vindt u op www.nederlandsautismeregister.nl

  Wij zijn hard op zoek naar:

  • ouders van jonge kinderen met autisme of
  • vertegenwoordigers van mensen met autisme en een verstandelijke beperking of
  • mensen die geen autisme hebben en tot de controlegroep kunnen behoren.

   

  Lees meer

  Door de samenwerking tussen het NAR en de NVA is het mogelijk om aan de ene kant beter inzicht te krijgen in de omvang van de problemen bij deze doelgroep en aan de andere kant beter op te kunnen komen voor de belangen van mensen met autisme, zowel voor jong als oud. Samen kunnen we bouwen aan meer begrip en kansen voor kinderen en volwassenen met autisme.

  Deelnemers ontvangen ongeveer één keer per jaar een online vragenlijst. Per keer kan de deelnemer beslissen of hij/zij wil meedoen. Deelname aan het register is vrijwillig en gratis. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en opgeslagen in een beveiligd systeem.

  Meer info en aanmelden kan via www.nederlandsautismeregister.nl

Sluiten
Word nu lid!