Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 15 oktober 2020 woonplek beschikbaar in Weesp Lees meer

  In Weesp aan het Oude Convent biedt Kwintes begeleiding thuis is voor jong volwassenen met een stoornis binnen het Autisme Spectrum (ASS), die thuis wonen en hulp nodig hebben om (weer) zelfstandig te kunnen functioneren.

  De begeleiding is gericht op de ontwikkelingsmogelijkheden en participatie, waarbij jouw wens het vertrekpunt is.
  De locatie is gevestigd aan een hofje, waarvan 8 bestemd voor bewoning van cliënten en 1 als steunpunt en kantoor. Deze voorziening bevindt zich nabij een gracht, op loopafstand van het centrum en het NS-station.

  Reacties kun je mailen naar: corina.harms@kwintes.nl

 • 15 oktober 2020 Help mijn zoon met MCDD aan een geschikte woonplek Lees meer

  Mijn zoon van 17 is na anderhalf jaar zorgboerderij uit huis geplaatst, omdat het echt niet meer ging. Hij is toen bij de Hoenderloogroep gaan wonen.
  Sinds juli 2019 is hij in een zorginstelling dichterbij huis gaan wonen.
  Hij heeft extreem veel structuur, nabijheid en veel 1-op-1 begeleiding nodig. Hij loopt nu vast op de groep. Teveel prikkels en te weinig structuur. Het dreigt compleet te escaleren.
  We zijn al heel lang op zoek, i.s.m. de gemeente, maar kunnen niets vinden. Wie helpt ons en vooral hem naar een plek met rust en structuur voor langere tijd.

  Reacties kun je mailen naar: dinekevanbraak@gmail.com

 • 15 oktober 2020 begeleider gezocht 53 jaar vrouw Lees meer

  Hoi

  Sinds 1 1/2 jaar weet ik dat ik een vorm van ass heb. Deze diagnose heeft veel puzzelstukjes opgelost voor waar ik mijn hele leven al tegen aanloopt. Ik zoek iemand die mij verder wil begeleiden/ondersteunen in dit proces. Ook iemand die ervaring heeft met ouder en een kind met autisme.

  Ik hoop op een reactie. Reacties kun je mailen naar: ernanagtegaal@hotmail.com

  Groetjes Erna

 • 15 oktober 2020 vriendschap opbouwen Lees meer

  Hoi

  Vrolijke vrouw, 53 jaar zoekt lotgenoten met de diagnose ass om ervaringen te delen, maar ook een vriendschap op bouwen. Samen staan we sterk! Ik sta positief in het leven en wil zeker nog wat van maken na hevige teleurstellingen en trauma.

  Wie klimt er in de pen! Voor reacties kun je mailen naar: ernanagtegaal@hotmail.com

  Groetjes Erna

 • 15 oktober 2020 Passend Voetbal Team Lees meer

  Ik ben sinds 2017 trainer van 2 Passend voetbal teams, dit zijn teams voor kids met autisme en/of andere prikkelverwerkingsstoornissen in de leeftijd van 6-18 jaar.
  Wij willen zo graag wedstrijden spelen tegen soortgelijke teams!!
  Ken of heb jij zo’n team neem dan contact met mij op!

  Wij komen uit Deventer maar afstand is geen probleem!

  Reacties kun je mailen naar: kristel.naezer@home.nl

 • 15 oktober 2020 Laagdrempelige werkervaringsplek Lees meer

  Stichting Autimatisering zet zich in voor mensen met autisme met aspiratie voor ICT in en rond Eindhoven.

  Onze medewerkers en oprichters zijn allemaal ervaringsdeskundigen met ASS.
  Onze doelgroep gaat in onze werkervaringsplek, onder begeleiding van professionals, aan de slag met websites en apps.
  Ben je op zoek naar een laagdrempelige werkervaringsplek?
  Kom eens op bezoek!
  Wij zijn actief op zoek naar software opdrachten om onze doelgroep vooruit te helpen.
  Hierbij maken we nette afspraken, en zorgen de professionals voor de deadlines en kwaliteit.

  Mail naar hoi@autimatisering.nl voor meer informatie.

 • 15 oktober 2020 oppas Leiden Lees meer

  Hallo,

  Mijn naam is Mariam en ik ben op zoek naar iemand die mijn 4-jarige dochter kan opassen bij ons thuis in Leiden.
  Sahar heeft een ontwikkelingsleeftijd van 2 jaar en heeft autisme. We hebben iemand nodig die ervaring heeft met ASS.

  Sahar kan niet praten, ze neemt je mee om te laten te zien wat ze wil.
  We zijn opzoek naar iemand die geduldig is, en ervaring heeft met kinderen met een beperking, lichamelijk heeft ze verder geen klachten.
  Rooster in overleg, zeker wel 1 keer per week een aantal uur, mocht je interesse hebben. Neem contact met ons op

  Mailadres is: m_rhanim@hotmail.com

   

 • 7 oktober 2020 vioolbouw/fijnere houtbewerking Lees meer

  Sinds enkele jaren begeleid ik in ons atelier ‘De Luthiers’ in Dordrecht, Simon bij de bouw van zijn eigen viool. Er is ruimte voor nog enkele gegadigden om bijv. een gitaar of viool te bouwen. Maar het kan ook een boog of een eenvoudig meubelstuk zijn. In ruimere zin des woords, de fijnere houtbewerking. Geen druk, geen haast, voor een ieder een fijne tijd in de werkplaats. Handen, gereedschap, maken.

  Reacties kun je mailen naar: home@deluthiers.nl

  Hartelijke groet Wout Bosma

 • 7 oktober 2020 Met ASS een studie kiezen Lees meer

  Als Jongerencoach help ik jongeren met autisme bij het kiezen van een studie, solliciteren en studeren.

  Ik gebruik daarvoor een talentenscan en koppel samen met de jongere zijn talenten en voorkeuren aan mogelijke studies.
  Voor ouders heb ik een gratis studiekeuze mindmap waarmee je eenvoudig met je kind in gesprek raakt. En te weten komt wat er allemaal in hem omgaat rondom het kiezen van een studie.

  Meer weten over de talentenscan of wil je de gratis studiekeuze mindmap? Stuur dan een mailtje naar: joyce@jhob.nl

 • 7 oktober 2020 Wie wil er meer rust in zijn hoofd? Lees meer

  Ik ben op zoek naar 2 personen / gezinnen die te maken hebben met ASS en/of AD(H)D binnen het gezin en graag meer rust in hun hoofd willen hebben.

  Inmiddels ben ik al een aantal maanden bezig met Access Bars en met ontzettend positieve ervaringen. Ik ben er van overtuigd deze methode een goede bijdrage kan gaan leveren op personen die een “vol” hoofd hebben.

  Daarom ben ik op zoek naar max 2 personen/gezinnen in omgeving Joure/Lemmer/Sneek/Heerenveen die geheel GRATIS 3 sessies mogen ontvangen, ter waarde van 150,00 euro.

  Wilt u zich gelijk opgeven of wilt u liever eerst meer informatie, neem gerust contact met mij op via email: info@kindercoachlangweer.nl

 • 1 oktober 2020 Knuffelvriendin gezocht Lees meer

  Ik zoek een leuke knuffelvriendin

  Reacties sturen naar: r.boomhouwer@ziggo.nl

 • 1 oktober 2020 Plek voor Zorgwoning Achterhoek Lees meer

  Ik heb hoogfunctionerend autisme en reactieve hechtingsstoornis (vrouw, 54) en de problematiek is complex, de zorgvraag tamelijk groot, maar wegens mijn hoge intelligentie en toch ook wel weer zelfstandigheid pas ik nergens tussen. De zoektocht naar passende zorg en keer op keer mislukking, afwijzing en weer opnieuw moeten beginnen is slopend. Ik zoek nu dus echt een plek waar ik langdurig kan blijven.

  Mijn ideaalplaatje: een prikkelarme, zelfstandige zorgwoning (door mijzelf te financieren) met privacy op het erf bij mensen/gezin die een klein beetje zorg en vooral aandacht kunnen bieden, zodat ik me niet helemaal alleen voel. Oogje in het zeil houden. Woonbegeleiding zorg ik zelf voor. Ik zou graag (voor algemeen gebruik) een stukje moestuin aanleggen. En mijn kleine rustige hondje moet er ook mogen wonen.

  Liefst bij een (zorg) boerderij, buitengebied, waar ik ook wat structuur, invulling, dagbesteding zou kunnen hebben. Zonder druk of moeten, niet arbeidsmatig. En veilige, rustige setting. Deels ook met eigen begeleiding.

  In de Achterhoek, omgeving Lochem, Zutphen.

  Wie denkt ermee out of the box?? Reacties kunnen naar: cmvanrooijen@gmail.com

 • 1 oktober 2020 gelovige jongeman 40 wil graag gelovige meid/vrouw leren kennen. Lees meer

  hallo
  ben zelf jaren alleen (9 jaar weduwnaar , zonder kids)en hoef ook niet zomaar iemand en wil juist met verdieping en jezelf zijn en vriendschappelijke basis en respect en zelfrespect.
  ben rustig , opgeruimd , zelfbewust , gevoelsmens, leef rustig en wil die verdieping graag deel, humor , imperfectie en echtheid
  ik kom uit midden Nederland en als je aanspreekt en je wilt delen hoor ik het wel , ik heb niks met leegte of oppervlakkigheid.
  zou je graag leren kennen en deel en gaat om wie je bent van hart tot hart
  in verbinding met god , je zelf en elkaar . tot hoors
  Reacties sturen naar: gevoelsman1979@gmail.com

 • 25 september 2020 Puzzelstuk zoekt bewoners! Lees meer

  Een prachtig ouderinitiatief waarvoor nog medebewoners worden gezocht. Puzzelstuk wordt een fijne, veilige woonplek voor 16 jong volwassenen in Leiden op de Mary Zeldenrustweg 18-18a in de Stevenshof.

  De doelgroep

  Jong volwassenen (v.a. 18 jaar) met autisme en laag iq of een andere (verstandelijke/lichamelijke) beperking die 24-uurs zorg nodig hebben (WLZ VG4 tot en met VG8) en baat hebben bij structuur.

  De opzet

  Het gebouw wordt gebouwd door de Leidse Woningbouwvereniging De Sleutels. Het heeft 2 gezamenlijke huiskamers voor 2 groepen van 8 bewoners en 16 studio’s met een eigen badkamer en kitchenette.
  Uiteraard wordt het gebouw gericht op de doelgroep gebouwd. Het wordt bijvoorbeeld prikkelarm. Ook wordt het gebouw levensloopbestendig, dat wil zeggen dat er een lift is, rolstoeltoegankelijk, ruime badkamer etc. Kortom, er wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en beperkingen van de bewoners.

  Zorgverlener ASVZ gaat de 24-uurs zorg in het huis verlenen. Overdag gaan de bewoners ieder naar hun eigen dagbesteding.
  Door de opzet van het project hebben ouders een veel directere invloed en sturing op de zorg. Met elkaar bepalen we het hoe, wat en waar.
  Meer informatie vind je op www.stichtingpuzzelstuk.nl Puzzelstuk heeft ook een Facebook pagina: “Stichting Puzzelstuk”. Geef de pagina een like en je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen. Op www.desleutels.nl/onze-projecten/project/item/5 kun je de tekeningen van de woning vinden. De oplevering staat gepland voor 1 januari 2022.

  Wil je weten of Puzzelstuk wellicht een toekomstige woonplek voor jouw kind zou kunnen zijn? Neem contact op met Esther Karsch via 06 – 29250284 of email stichtingpuzzelstuk@gmail.com Zij vertelt je graag meer over Puzzelstuk.

 • 17 september 2020 Auti-café Wageningen Lees meer

  Elke tweede dinsdag van de maand organiseert IBASS: Auti-café Wageningen. Spellen spelen en, NIEUW, treffende themagespreken gerelateerd aan autisme. Adres: Stadatelier ‘Ons Huis’ in Wageningen. Voor aanmelding en meer informatie: www.ibass.nl/auticafe-wageningen of neem contact op met Karlijn (06-416655038)

 • 17 september 2020 Dochter (17) net autisme-diagnose na remigratie vanwege schoolproblemen Lees meer

  Na jarenlang in het buitenland gewoond te hebben, zijn mijn dochter en ik teruggekeerd omdat zij in het buitenland helemaal vast liep op school (auto niet uit willen, uniform in stukjes geknipt etc). We wonen nu sinds oktober 2019 in Nederland, samen met haar oudere broers. Haar vader werkt nog in het buitenland en komt elke maand naar Nederland.

  Na terugkeer in Nederland is zij begonnen op een praktijkscholing (vanwege jarenlange overvraging leek het ons beter als de focus nu lag op het naar school gaan, en leerstof die wat makkelijker voor haar zou zijn om overvraging te voorkomen) en via een psychologe kregen we in januari de diagnose autisme.

  Op dit moment weigert ze school volkomen, heeft geen vrienden kunnen maken, haat Nederland en Nederlands spreken, en ik heb geen idee hoe haar nu verder te helpen. Welke mogelijkheden of opties zijn er voor haar om toch scholing te kunnen volgen, of een stage/ werkervaring op te doen? ( huidige school staat open voor heel veel oplossingen of mogelijkheden).

  Zijn er in de omgeving van Den Bosch wellicht andere jongeren (16+) die elkaar weleens willen ontmoeten en op die manier vrienden te vinden?

  Graag hoor ik ervaringen van andere ouders, en evt reacties mogen naar petraprinses@hotmail.com

  Hartelijk dank.

 • 17 september 2020 Piano en/of keyboardles in Leiden Lees meer

  Ik geef piano en ook keyboardles in Leiden. Door mijn achtergrond, waarin ik gewerkt heb met volwassenen en kinderen met autisme met of zonder verstandelijke beperking, heb ik een specialisme ontwikkeld in het geven van muziekles aan mensen die autisme hebben.

  Doordat ik veel ervaring heb met deze instrumenten (ik heb 8 jaar les gehad, in een band gespeeld, een koor begeleid waarin ik ook veel gezongen heb), lijkt mij dit een mooie combinatie met mijn ervaring met autisme. Mijn bedoeling is om mensen met autisme tot volledige ontplooiing te laten komen en ze ook het plezier te laten beleven in het maken van muziek, dit vind ik super belangrijk.

  Waar iemand met autisme bij een docent zonder deze kennis vastloopt wil ik juist samen met diegene door dat stuk barrière heen gaan wat je bereikt met net dat stukje geduld of duidelijke aanpak of het in kleinere stapjes aanbieden van de lesstof. Dus echt een les op maat kun je bij mij verwachten. Kom eens een proefles kijken, geheel vrijblijvend hoe je het ervaart. Als je rustig hebt nagedacht en je wilt verder, dan maken we samen een plan waar jij je goed bij voelt en gaan we er een mooie muzikale ervaring van maken. Hopelijk tot ziens!

  Reageren kan via: sandra.kruk@gmail.com

 • 17 september 2020 Onderzoek Prikkelverwerking Lees meer

  Naam: Ria Veldhuizen
  Onderwerp: Onderzoek Prikkelverwerking
  Email: R.Veldhuizen@Umcutrecht.nl

  In het UMCU wordt onderzoek gedaan om de Prikkelverwerking bij kinderen die problemen op het gebied van prikkelverwerking ervaren in kaart te brengen. In een recente pilotstudie in het UMCU hebben we een speciaal muzikaal instrument ontwikkeld (een “Drumpad” bestuurt door een App) voor onderzoek en getest bij kinderen met en zonder autisme. De App realiseert 5 ritmisch muzikale spelletjes waar kinderen naar luisteren en reageren. De kinderen vinden het leuk om de ritme taakjes te spelen.
  Eerdere pilotstudies tonen aan dat ritme training en timing taken verbeteringen laten zien op het plannen en uitvoeren van taken en op hun aandachtsfocus en uiteindelijk ook verbetering op gebied van sociale vaardigheid kan brengen. De eerste data analyse laten verschillen zien in reacties. Er zijn echter meer data nodig om te bepalen of herhaald spel op een computertablet met ritmische taakjes daadwerkelijk tot verbetering leidt van de prikkelverwerking.
  Wij zoeken kandidaatjes (kinderen (met ASS) in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar ) die mee willen werken om te onderzoeken of het trainen van het muzikale ritme spel daadwerkelijk tot verbetering van de prikkelgevoeligheid en klachten kan leiden.

  Vriendelijke groet,
  Ria Veldhuizen
  Muziektherapeute UMCU
  R.Veldhuizen@Umcutrecht.nl
  Tel: 088 75 59992 (ma ochtend , di/do UMC)

 • 8 september 2020 koopwoning ruilen Lees meer

  Heb je belangstelling om je rustige, prikkelarme (koop-/huur)woning te ruilen voor een koopwoning (± 235.000,-) in een gezellige, levendige buurt in Nijmegen-west, neem dan ajb contact met mij op.

  reacties kunnen naar: avtongeren@planet.nl

 • 8 september 2020 Goede vrijgevestigde psycholoog (basisverzekering) gezocht omg. Hoorn Lees meer

  Voor behandeling van ass., depressie, stemmingswisselingen, angsten en meerdere levensproblemen ben ik op zoek naar een vrijgevestigd psycholoog in omg. Hoorn.
  Het is wel belangrijk dat de sessies vergoed worden vanuit de basisverz. want veel geld heb ik niet. Hoewel ik voor kwaliteit wel een uitzondering wil maken.
  Ik heb slechte ervaring met de GGZ in Hoorn, dus liever een “vrijdenkend” iemand om me te helpen dan zo’n inhumane dood-gemanagde protocol fabriek…

  Ben jij of ken jij een goede psycholoog in omg. Hoorn? Laat het me aub. weten.
  Ik heb er wel één nodig, maar zoek wel iemand die mij echt wat te brengen heeft. Niet iemand die als hij/zij ‘autisme’ hoort meteen ‘emdr’ en ‘mindfullness’ roept omdat de laatste onderzoeken dat zogenaamd aanraden. Ik zoek iemand die mij als persoon ziet.

  Zelf ben ik 30 jarige vr. met diagnose ass sinds een paar jaar. Mijn zelfbeeld ligt enigszins overhoop door die diagnose en mijn onkunde om te leven (blijkbaar). Ik heb al hulp van een coach voor de praktische zaken maar zoek ook naar de verdieping want ik ben al 3 jaar lang niet in staat bepaalde dingen te verwerken of anders te zien en sta stil/loop vast intern.
  Tijd heelt dus niet alle wonden. Goede therapie misschien een aantal. Zou leuk zijn althans.

  Voor vragen/tips kun(t) u/je altijd mailen via ditisdedag@protonmail.com. Gegarandeerd vriendelijke reactie terug.

  Mvg, B

 • 8 september 2020 Enquête woongroep 24-uur zorginstelling autisme Lees meer

  Binnenkort wil ik mijn eigen woongroep beginnen, een 24-uur zorginstelling gespecialiseerd in autisme. Ik heb een enquête gemaakt, hiermee wil ik gaan kijken of de behoeftes van mijn cliënten overeenkomen met de zorg die ik ga bieden. Het zal ongeveer 4 min duren.

  Alvast bedankt voor het invullen en uw tijd!

  https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DQSIkWdsW0yxEjajBLZtrQAAAAAAAAAAAAa__Q0Adr9UMDZBQkw0WUU0SEw4SzVTRzJLSFMwMkpZUC4u

 • 25 augustus 2020 WMO beschermd-zelfstandig woonproject Arnhem (open plekken) Lees meer

  In de Arnhemse Allee
  Je eigen leven leiden. Het klinkt heel gewoon, maar het is niet altijd vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat je je leven leidt met een beperking of chronische ziekte. Wij ondersteunen je bij het organiseren van jouw leven op een manier die bij jou past. Zodat jij zo zelfstandig mogelijk kunt wonen en kunt meedoen in de samenleving.

  Aan de noordkant van Arnhem ligt In de Arnhemse Allee. In deze wijk staan appartementen/studio’s van Volkshuisvesting, die verhuurd worden aan mensen die een eigen woning willen maar (tijdelijk) een beschermde omgeving nodig hebben. Je eigen woning in de nabijheid van gespecialiseerde ondersteuners, die bij je langs komen of waar jij naar toe kunt gaan voor vragen of gemeenschappelijke activiteiten met je wijkgenoten.

  Werkwijze:
  Begeleiding in de straat is 24/7 bereikbaar. Samen met jou kijken we naar wat jij wilt en nodig hebt om je leven zelfstandig te kunnen leven. Welke vorm van begeleiding brengt je verder? Of is een technologische oplossing het antwoord op je vraag? Wij zijn er waar en wanneer jij dat nodig hebt.

  Specialisatie:
  Heb je interesse om hier jouw volgende stap naar zelfstandigheid te maken en
  • ben je in het bezit van geldige toewijzing (groepswonen met intensieve begeleiding) van je wijkcoach;
  • ben je gemotiveerd om te leren;
  • kun je (sociale)huur betalen?
  Neem dan contact op met SizaEntree voor een afspraak.

  Het team
  Het ondersteuningsteam bestaat uit specialisten, die onder andere kennis hebben van autisme spectrum stoornis, licht verstandelijk beperking en niet-aangeboren hersenletsel.

  In de Arnhemse Allee
  Fluweelboomstraat 14A,
  6823 NZ Arnhem
  088-377 94 23
  arnhemse.allee@siza.nl

  Voor aanmelding, informatie en advies:
  088-377 91 99
  sizaentree@siza.nlwww.siza.nl

 • 25 augustus 2020 Ouders gezocht voor samen opzetten wooninitiatief Lees meer

  Hallo,

  Voor onze zoon van 19 zijn wij op zoek naar een geschikte woonplek voor de toekomst. In de provincie Limburg is er echter weinig tot niets wat voor hem in aanmerking komt.
  Hij heeft autisme, een normaal tot hoge intelligentie, maar een zeer laag niveau van zelfredzaamheid waardoor 24 uurs zorg en begeleiding noodzakelijk is.
  Graag zou ik met andere ouders in de regio samen gaan zitten om te brainstormen en wellicht samen plannen te maken om uiteindelijk een eigen wooninitiatief op te zetten.

  Reageren kan via telefoon: 0617398846 of per mail: marciageuskens@hotmail.com

 • 25 augustus 2020 gezelschap voor Duinrell Lees meer

  ik zou graag iemand leren kennen om volgend jaar een weekend mee naar duinrell te kunnen gaan.

  Het liefst een vrouw of jonge man tussen de 25 en 35 jaar. Kosten vanaf 188 euro per persoon.

  Reacties kunnen naar: larisse91@hotmail.com

 • 25 augustus 2020 Enquête woongroep 24-uurzorg Lees meer

  Binnenkort wil ik mijn eigen bedrijf beginnen, een 24-uur zorginstelling gespecialiseerd in autisme. Ik heb een enquête gemaakt, hiermee wil ik gaan kijken of de behoeftes van mijn cliënten overeenkomen met de zorg die ik ga aanbieden.

  Alvast bedankt voor het invullen en uw tijd! Dit zal 4 min duren.

  https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DQSIkWdsW0yxEjajBLZtrQAAAAAAAAAAAAa__Q0Adr9UMDZBQkw0WUU0SEw4SzVTRzJLSFMwMkpZUC4u

 • 25 augustus 2020 Speciaal instagram account over autisme Lees meer

  Wie ben ik?

  Mijn naam is Yoni van Ekkendonk. 28 jaar oud en ik leef met verschillende diagnoses en beperkingen. Elke dag opnieuw moet ik leren vechten voor een plekje in deze maatschappij. Door mijn sterke verbale intelligentie loop ik mijn hele leven al te kampen met ernstige overvraging. Ik oog voor de buitenwereld als een vrouw die normaal kan functioneren.

  Ik vind het belangrijk om deels de regie in eigen hand te kunnen behouden. (Met de juiste ondersteuning!) Ik ben een sociaal en ondernemend type, ik heb een vlotte babbel en maak snel en makkelijk contact met andere mensen. Als jong meisje begon mijn passie voor het schrijven tot recht te komen.

  Toekomstgericht hoop mijn dromen en ambities werkelijkheid te laten worden. Ik heb in mijn jonge leven al heel erg veel meegemaakt en ik vind het belangrijk om openlijk mijn verhaal te delen. Als Ervaringsdeskundige wil ik andere mensen begeleiden in het proces van acceptatie. ”Jezelf openlijk durven laten zien”

  Ik vind het belangrijk dat mensen met psychische problemen een stem krijgen in deze maatschappij.

  Foute Diagnose,

  Als jong meisje ben ik gediagnosticeerd met Asperger. (Met een normale tot hoge intelligentie!) Iedereen dacht altijd dat mijn angsten, vooral gebaseerd waren op psychische problemen. Ik loop heel mijn leven te kampen, met ernstige overvraging. Op mijn 17de is de diagnose Lvb geconstateerd. Een lang proces op zoek naar acceptatie!

  Mijn oude psychiater, dacht zelfs dat ik aspecten had richting hoogbegaafdheid. Door mijn sterke verbale intelligentie, wordt ik altijd gezien als iemand met een normale begaafdheid. Ik kan vaak de gevolgen van mijn gedrag niet goed overzien. Mensen oordelen vaak onterecht over mij als persoon. (Dat vind ik moeilijk om te accepteren!) Toekomstgericht hoop ik steeds beter te leren functioneren.

  Ik sta altijd open voor eventuele vragen?

  Wil je op de hoogte blijven van mijn ups en downs? Neem gerust een kijkje op Www.instagram.com/puurisbeterdanperfect_

  Met Vriendelijke Groet
  Yoni van Ekkendonk

 • 25 augustus 2020 Vriendschap met dame Lees meer

  Man 37 jaar woonachtig in Zuidoost Brabant met PDD-NOS zoekt kennismaking met een serieuze dame tussen 35 en 45 jaar om samen mee bevriend te worden en gezelligheid te delen.

  Reacties kunnen naar: laarvandesjors@hotmail.com

 • 11 augustus 2020 oppas gezocht Lees meer

  Oppas gezocht:

  Lieve oppas gezocht voor een hoog functionerend meisje met autisme van 5 jaar oud. Het gaat om naschoolse opvang voor 2 dagen per week, en eventueel ook voorschoolse opvang voor 2 dagen per week. (Omgeving) Enschede. Kennis van en/of bekendheid met kinderen met autisme is noodzakelijk. Tarief n.o.t.k.
  Meer weten of solliciteren? Richt uw vraag of brief dan aan wamtiggelman@gmail.com

 • 6 augustus 2020 Diverse workshops Lees meer

  WORKSHOPS NAJAAR

  Na de zomervakantie, vanaf september geeft Schoot Kracht! Autismecoaching weer diverse workshops.

  De groepen worden wel wat kleiner wegens de coronamaatregelen. Dit is ook een voordeel, namelijk dat het nog meer gezelliger wordt.

  Schoot Kracht! Autismecoaching biedt workshops aan om:

  meer inzicht te krijgen en bewustwording van autismemeer inzicht en bewust worden wat nu jouw stress is en wat de mogelijkheden zijn om rust te ervaren

  Je gaat actief aan de slag om meer inzicht te krijgen, herkenning en tips van anderen.

  De workshops zijn:

  – Workshop Autismebelevingcircuit
  – Workshop Meer rust en minder stress bij autisme
  – Workshop Inzicht in jouw autisme

  Kijk voor meer info:
  https://schootkrachtautismecoaching.com/workshops/

  De workshops worden gegeven door Miranda Schoot, zij is ervaringsdeskundige en een gecertificeerd autismecoach.

  De workshops kunnen ook voor particulieren/professionals op locatie gegeven worden, voor meer informatie kun je ook altijd mailen naar info@schootkrachtautismecoaching.com
  ================================
  Workshops 1 op 1

  Wil je wel naar een workshop, maar het komt je nooit uit of je vindt in een groep maar niks?Schoot Kracht! Autismecoaching geeft ook workshops 1 op 1. Voor meer info lees meer.…

  Voor vragen kunt u ook altijd contact opnemen met Schoot Kracht! Autismecoaching.

 • 6 augustus 2020 Woonruimte gezocht voor zoon met ASS in Arnhem of Nijmegen Lees meer

  Onze zoon van 18 gaat in september Nederlands studeren in Nijmegen. Wij zijn op zoek naar een kamer/studio voor hem, bij voorkeur met eigen toilet, douche en keuken. Hij heeft ASS en zal ambulante begeleiding gaan ontvangen. Het is een hele nette, serieuze en rustige jongen (geen studentenhuis-/uitgaanstype) die erg van de natuur houdt. Hij wandelt veel en trekt er graag op uit met zijn racefiets.

  – Max. Euro 600,- p/mnd incl.
  – Bij voorkeur in Arnhem of Nijmegen
  – Mag ook bij hospita

  Reacties via muuren@ziggo.nl

 • 6 augustus 2020 Maken van een game om sociale vaardigheden te leren Lees meer

  Games kunnen een goed middel zijn om sociale (en andere) vaardigheden te trainen. Ik ben Tineke, zelf software-ontwikkelaar en gamer, en wil in eerste instantie voor jongeren in de leeftijd van de bovenbouw van de middelbare school, een game ontwikkelen (mogelijk in de vorm van een interactief verhaal, “visual novel’) waarmee jongeren zelf kunnen bepalen waar ze aan willen werken en daarvoor ook content maken.
  Zie ook mijn website: https://tinekefrineke.github.io/PeopleSkills/.
  Ik heb behoefte om dit samen met anderen te doen, ik ben vooral een techneut en zoek bijvoorbeeld mensen die content (= verhalen) willen maken of plaatjes Zijn er mensen die willen meehelpen?

  Reacties kunt u sturen naar: tinekesp@tenc.demon.nl

 • 30 juli 2020 Help jongeren met autisme makkelijker aan een rijbewijs Lees meer

  Mijn naam is Sjoerd Nicodem en ik ben werkzaam op het Schreuder College De Villeneuvestraat in Rotterdam.

  Ik sta voor de klas voor jongeren met ASS adhd, licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

  Ook houd ik mij bezig met sponsoring, subsidies en crowdfunding.

  Voor onze leerlingen hebben we, via subsidies., een lassimulator, vorkheftrucksimulator en rijsimulator weten te bemachtigen.

  In mijn ogen de beste manier om jongeren met o.a. ASS de basisbeginselen bij te brengen.

  Op dit moment ben ik op zoek naar financiële middelen zoals o.a. crowdfunding om ervoor te zorgen dat de vaak niet financieel draagkrachtige jongeren deze rijopleiding kunnen betalen.

  Wilt u een bijdrage leveren? Klik dan op de link hieronder.

  https://www.gofundme.com/f/help-jongeren-met-oa-autisme-aan-een-rijbewijs?utm_source=whatsApp&utm_medium=social&utm_campaign=m_pd+share-sheet

 • 27 juli 2020 Man 37 jr. zoekt vrouw om leuke dingen mee te doen Lees meer

  Hallo ik ben Michaël Hylkema, ik woon in Zwolle ben 37 jaar.
  Ik ben opzoek naar een vrouw om samen leuke dingen te doen
  en te kijken wat er in het contact kan ontstaan. Ik hou van wandelen, lekker eten, gamen, en Netflix kijken. Hou erg van de natuur.

  Een foto van mij is te zien op facebook.
  Je kan mij bellen/mailen/appen

  Reacties kun je mailen naar:
  cyrill2095@hotmail.com

 • 23 juli 2020 Contact gezocht!

  Graag zou ik contact willen maken met een vrouw van rond mijn leeftijd die net als ik behoefte heeft aan gezelligheid, plezier en het delen van interesses.

  Lees meer

  Hallo, ik ben David. Ik ben 29 jaar oud en woon zelfstandig in Leiden in een leuk hofje. Van beroep ben ik vertaler en ik werk momenteel bij het Nationaal Archief in Den Haag. Graag zou ik contact willen maken met een vrouw van rond mijn leeftijd die net als ik behoefte heeft aan gezelligheid, plezier en het delen van interesses. Mijn grote passie is film en mijn andere hobby’s zijn muziek, piano spelen, tennissen, hardlopen, lezen en lekker eten. Vrienden en familie beschrijven mij als lief, betrouwbaar, slim en humoristisch.
  Mocht dit bericht met je aanspreken, neem dan contact met mij op via djvoncken@hotmail.com.

 • 21 juli 2020 Knuffelvriendin Amsterdam 30 tot 55 jaar Lees meer

  Hoi, ik ben een vrouw, Christie, 48 jaar, en heb ass. Ik zoek een lieve knuffelvriendin in Amsterdam, om mijn jarenlange Huid honger te stillen… Ik heb de diagnose sinds kort, ik heb de klachten al lang. Ik ben drs. En erg gevoelig, een hsp. Ik houd van natuur en cultuur, hoor ik van je?

  Reacties sturen aan: xtina7@hotmail.com

 • 21 juli 2020 Autisme en selectief mutisme (15 jaar) Lees meer

  Mijn zoon van 15 is begaafd, gediagnostiseerd met autisme en loopt volkomen vast op school en in de zorg. Naast autisme speelt er selectief mutisme. Op dit moment volgt hij op het VSO een ivio-leertraject. Dat werkt niet echt. Daarnaast volgt hij een groepsbehandeling. Dat werkt ook niet echt. Hij communiceert niet of nauwelijks en lijkt nergens voor gemotiveerd. Docenten en begeleiders krijgen maar moeilijk (nauwelijks) contact met hem.
  Thuis is hij heel anders. Hij praat veel en heeft interesse in het nieuws, de wereld om hem heen en nog meer. Slim. Gek op feitjes en computers. Wel altijd met zichzelf als middelpunt. Maar er is zeker met hem te communiceren. Veel humor. Zo snel hij het huis verlaat (of er iemand van buiten het gezin in het huis komt) slaat hij compleet dicht. Ook fysiek zakt hij dan in elkaar, hij sluit zich af.

  Op dit moment zitten wij als ouders met de handen in ons haar, we zijn een beetje door onze opties en ideeën heen. Wij maken ons ernstig zorgen over hem en ‘hoe het nu verder moet’. Wat is zijn plekje in de wereld en hoe kan hij dat vinden? Ik ben op zoek naar ouders van andere jongeren met een vergelijkbare problematiek. Hoe lossen zij dingen op? Het kan toch niet zijn dat mijn zoon de enige is? Alleen weet ik niet hoe deze ouders te vinden. Reguliere contactgroepen voor ouders met jongeren met autisme hebben weinig opgeleverd. Nergens vinden wij iemand die op een vergelijkbare manier vastloopt. Misschien is hier iemand?

  Reacties kunt u sturen naar: karibarbari@gmail.com

 • 16 juli 2020 Open Dagen bij InterActing, een theaterschool voor jongeren met autisme Lees meer

  InterActingInterActing is een superleuke non-profit theaterschool waar we spelenderwijs jongeren met autisme via improvisatietheater helpen zich met zelfvertrouwen te ontwikkelen om de steeds veranderende en scriptloze wereld vol plezier tegemoet te treden. Natuurlijk staan sociale interactie en plezier voorop.

  We gaan in augustus, september en oktober open dagen organiseren en de cursussen beginnen dan weer in oktober. Kijk voor meer info op onze website: https://interacting.amsterdam/nl

  Of mail naar interacting@boomchicago.nl

 • 16 juli 2020 Levensloopcoaching en of begeleiding aangeboden thuis, school, werk of vrije tijd Lees meer

  Ik bied levensloopcoaching en/of begeleiding aan voor jongeren en volwassenen met autisme en hoog IQ. Ook veel ervaring met autisme bij meisjes en vrouwen. Regio midden IJssel oost Veluwe (Apeldoorn, Zutphen, Brummen, Epe, Heerde, Hattem, Voorst en Nijkerk).

  Altijd gezinsgerichte hulp op alle leefgebieden vanuit de visie van Martine Delfos, MAS1P (ontwikkelingsgerichte hulp). Kijk voor meer info op mijn site www.delevensloopcoach.nl

 • 9 juli 2020 Gezocht in Oss voor man (25): muziekmaatje en auti-café Lees meer

  Hallo lezers,
  als ambulant begeleider werk ik samen met een jongeman van 25, woonachtig in Oss. Voor hem ben ik op zoek naar een maatje van ongeveer dezelfde leeftijd met wie hij muziek kan maken, hij speelt zelf heel mooi piano en kan componeren. Wie weet groeit het wel uit tot een vriendschap.
  Ook ben ik op zoek naar leuke projecten waar hij heen kan om mensen te ontmoeten, zoals een auti-café. Get Aut Oss heb ik gemaild, dat lijkt gestopt. Maar wat is er nog meer?

  Reacties mailen naar: b.vandekorput@impegno.nl

 • 9 juli 2020 Autisme en Aarde engel Lees meer

  Graag zou ik met mensen in contact komen die bekend zijn met het fenomeen; Aarde engel (en ik hoop dat je dat ook bent.)

  Reacties mailen naar: Peter.van.Noort@Outlook.com

 • 9 juli 2020 Op zoek naar gezellige warme woongroep Lees meer

  Ik ben op zoek naar een gezellige warme groep .

  Waar je je eigen appartement hebt met eigen sanitair en keuken.
  Eigen rust / ruimte is belangrijk dus zou het fijn zijn als een appartement 50 vierkante meter bevat .

  Een locatie waar het gevoel van veiligheid bovenaan staat .
  Er dag en nacht bereikbaar is bij paniek ( aanvallen ) of plotselinge problemen .
  Waar men snapt dat niet alles uit te leggen is waar wat vandaan komt .
  – Relativeren
  – Aanmoedigen
  – Gerustellen
  – Af en toe een dikke knuffel

  – gelijkwaardigheid gevoel niet boven de cliënt maar met en samen met de cliënt
  – open staan voor ideeën / verhalen van cliënt .
  – autisme kennis
  – omgaan / respecteren
  – hsp ( hoog sensitief personal )
  – als team Out of de box kunnen denken
  – Mogelijkheid tot 1 op 1 begleiding overdag
  – mee kunnen flexen met niveau van denken / emotioneel wanneer alles teveel is kan ik weinig en heb ik veel hulp nodig, wanneer ik mij veilig voel kan ik veel meer .
  Daarnaast wil ik wel de nadruk leggen op kunnen is niet altijd aankunnen .

  Wat fijn zou zijn als de Nadruk op talenten wordt gelegd ipv te hoge doelen stellen .

  Wat een belangrijk punt is is dat er mensen begeleiden waarbij ik mij veilig voel en alles mee kan delen .
  Mocht ik mij niet veilig voelen bij een persoon is het belangrijk dat het wordt gerespecteerd en gesnapt wordt dat dat dan niet werkt .

  Denken jullie het warme team te zijn die “aansluiten” bij mijn hulpvraag stuur dan gerust een berichtje .
  En laat weten waarom en wat je kunt bieden !

  Het liefst omgeving Gelderland.

  Reacties mailen naar: thatsthespiritanouk1996@gmail.com

 • 9 juli 2020 Vriendschap gezocht in Steenwijk. Lees meer

  Hallo, ik ben een vrouw van 58 jaar en woon in de omgeving van Steenwijk.
  Graag zou ik in contact komen met een man of vrouw, leeftijd tussen de 55 en 63 jaar, voor vriendschap om samen leuke dingen te doen.

  Mijn voorkeur gaat uit naar iemand die ook christen is.
  Ik ben bereikbaar via mijn begeleiding: R.Leuveren@profilazorg.nl

 • 9 juli 2020 Wat is er nodig om sportaanbod toegankelijker te maken?

  Voldoende sporten en bewegen is voor iedereen belangrijk. Het is goed voor de gezondheid en het is een sociale bezigheid, maar een voorwaarde is wel dat er voor iedereen in de buurt een leuke en geschikte sportactiviteit mogelijk is. Sporten of bewegen blijkt niet voor iedereen even vanzelfsprekend te zijn. Er kunnen persoonlijke drempels zijn, maar omgevingsdrempels (sportaanbod, financiën, vervoer) kunnen een belemmering vormen die sporten in de weg staat. Aan de hand van dit onderzoek willen wij graag meer inzicht hebben in jouw ervaringen. Zo willen we het sporten vooral toegankelijker maken, maar ook het sportaanbod in de regio te versterken en te verbreden.

   

  Lees meer

  Team Sportservice heeft een vragenlijst opgesteld om meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van mensen die aangepast (willen) sporten. Zij willen inzicht krijgen in de volgende punten.

  – In welke mate sporten mensen met een beperking of aandoening,

  – Wat zijn de ervaringen bij het (zoeken naar) sporten en

  – Hebben ze hulp nodig hebben indien ze belemmeringen ervaren bij het sporten.

  Doe mee

  Wil je meedoen aan dit onderzoek en zo een bijdrage leveren aan een aangepast sportklimaat? Vul dan de vragenlijst in. Die vind je hier. Alvast bedankt!

  Resultaten

  De vragenlijst is verspreid onder verschillende belangenverenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Zo proberen wij een goed beeld te krijgen van de wereld inzake de aangepaste sport. De resultaten van dit onderzoek worden besproken met diverse belanghebbenden, zoals lokale sport- en welzijnsambtenaren, sportverenigingen, zorgprofessionals en belangenverenigingen.

  Vragen?

  Heb je vragen nog voor deelname aan het onderzoek of naar aanleiding van dit onderzoek? Neem dan contact op met Marcel Kamsteeg, regiocoördinator Aangepast Sporten via mkamsteeg@teamsportservice.nl

   

 • 19 juni 2020 Woonplek beschikbaar in zorgboerderij per 01-01-2021 Lees meer

  Per 01-01-2021 komt er op zorgboerderij het Pompsterryt in Engwierum een kamer beschikbaar. Samen met 3 andere bewoners kleinschalig wonen en leven op een traditionele Friese boerderij aan de rand van het nationaal park het Lauwersmeer.

  Interesse? Reacties kun je mailen naar vandenhazel@online.nl

 • 19 juni 2020 Zelfstandige woonruimte gezocht Lees meer

  Man (36 jr) zoekt zelfstandige woning (huur/koop) in de regio Groningen, Drenthe. Reacties kun je mailen naar oortmers@xs4all.nl

 • 19 juni 2020 Jongvolwassene (21) zoekt vriendschap Lees meer

  Hallo, ik ben Martijn Peters. Ik woon in de omgeving Venray, en ben opzoek naar 18+ mensen die met mij vrienden willen worden. ik heb de diagnoses ASS sinds 2019. Contact kan via E-mail of Discord.

  Ik ben graag creatief bezig, vooral tekenen wat leuker zou zijn met meer vrienden. Ook vind ik het leuk om discussies te voeren. Als je andere activiteiten liever doet maakt dat mij niet uit, zou graag nieuwe dingen willen proberen.

  Heb je interesse? Mail dan naar: martijnpeters2010@live.nl met daarin een introductie en wat je graag doet.
  Wanneer we elkaar goed genoeg kennen is 1 op 1 contact ook mogelijk.

 • 19 juni 2020 Samen opruimen volgens de KonMari methode Lees meer

  Hecht je veel waarde aan orde, netheid en structuur en heb je behoefte aan een rustige/opgeruimde omgeving? Ik kan je helpen in het vinden van overzicht en het bewaren van orde. In plaats van een beroep te doen op het denken kom je in contact met jouw gevoel en ontdek je waar je blij van wordt.

  In een aantal opruimsessies gaan we samen aan de slag met het opruimen van jouw huis. Ik zorg voor voorspelbaarheid door te werken volgens de KonMari methode en stapsgewijs op te ruimen per categorie. Vooraf bespreken we wat we per sessie aanpakken en na elke sessie is er ruimte om te evalueren zodat je jouw wensen kunt aangeven. Op die manier weet je waar je aan toe bent.

  Met acht jaar ervaring als leerkracht in het basisonderwijs ligt mijn affiniteit bij het begeleiden van kinderen en volwassenen met autisme. Op mijn website www.lessonsinharmony.nl kun je meer informatie vinden.

  Groetjes, Maaike Fris

 • 12 juni 2020 Acceptatieproblematiek leidt tot sociale isolatie - wie heeft tips? Lees meer

  Mijn zoon, (26 jaar, PDD-NOS) heeft een dermate groot acceptatieprobleem dat het leidt tot sociale isolatie. Hij wil niet iemand met een beperking zijn, wil daarom ook niet omgaan met andere mensen met een beperking zowel op dagbesteding als privé. Resultaat: vereenzaming en negativiteit over het leven. Blokkade emoties.
  Gezien zijn weerstand wijst hij iedere vorm van therapie af, zijn IQ (rond 80) maakt “praten als therapie” ook moeizaam.
  Mijn insteek tot nu toe is om samen positieve, “gezellige” activiteiten ondernemen, maar zeker in deze corona tijd wijst hij bijna alles af. En ik ben als vader natuurlijk ook geen substituut voor vrienden en dat is wat hij nodig heeft.
  Begeleiders Beschermd Wonen gaan uit van “zelfregie”, wat betekent dat als hij niets wil dat gerespecteerd dient te worden, punt. Maar dat hij niets wil is net het probleem…..

  Wie heeft ervaring met deze situatie en heeft tips/adviezen om de stilstaande situatie te doorbreken? Want ik geloof zeker dat áls hij eenmaal dat contact met een vriend (met beperking) heeft hij ervan zal genieten en weer opengaat. Maar hoe die eerste hobbel te nemen?
  Reacties s.v.p. naar: p.hoffman@ziggo.nl

 • 4 juni 2020 Afstudeeropdracht gezocht Lees meer

  Hallo daar,
  Ik zou mij eerst even voorstellen.
  Mijn naam is Rachel en ik ben (bijna) afstuderend voor de Hbo-opleiding Toegepaste Psychologie; minor arbeids- en organisatiepsychologie.
  Hiervoor heb ik een onderwerp nodig en ik wil niks liever dan het over autisme houden. Waarom? Als ervaringsdeskundige (zowel moeder als partner van) heb ik natuurlijk veel ervaring opgedaan met autisme. Daarnaast wil ik graag als levensloopbegeleider aan de slag na mijn opleiding. In mijn vrije tijd verdiep ik graag mijn kennis door cursussen, e-learnings, … te volgen met betrekking tot autisme.

  Ik denk dat er zeker nog genoeg te verbeteren valt met betrekking tot het onderwerp autisme en dit is ook een beetje mijn missie. Ophouden met het als een stoornis te zien en uitgaan van de krachten en talenten van iemand.

  Hopelijk kan iemand mij hier verder helpen (tips, concrete opdracht, organisatie, …). Alles helpt en daarvoor mijn dank.
  Dit kan gestuurd worden naar r.bieleveldvermaas@gmail.com

  Groetjes,
  Rachel

 • 29 mei 2020 Deelnemers gezocht voor lotgenotengespreksgroep voor volwassenen met autisme in Goes Lees meer

  Mijn naam is René Roose, ik ben vrijwilliger bij de NVA in de provincie Zeeland, en ik ben bezig met het opzetten van een lotgenotengespreksgroep voor volwassenen met autisme in Goes.

  Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groep gaat van start in september in De Spinne. Uiteraard zal de bijeenkomst plaatsvinden volgens de dan gelden richtlijnen van de RIVM.

  Bij deelname gaan wij uit van de volgende uitgangspunten:

  •  Deelname is op vrijwillige basis, de eerste keer vrijblijvend, daarna verbindt u zich voor een nader te bepalen tijd.
  •  De deelnemer is gemotiveerd om aan een groep mee te doen.
  •  De deelnemer heeft een vorm van autisme of een sterk vermoeden hiervan.
  •  De deelnemer is 20+.
  •  De deelnemer is gemiddeld tot hoog functionerend.
  •  De groepsgrootte is 6 à 9 personen.
  •  De groepen worden over het algemeen begeleid door twee gespreksleiders.
  •  De gespreksleider bepaalt in samenspraak met de groep de onderwerpen.
  •  De groepen hebben geen direct hulpverlenende doelstelling, ze richten zich dus niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling.
  •  De groepen komen eens in de maand of eens in de 5 of 6 weken op een avond bij elkaar.

  Ook niet-NVA leden kunnen reageren.
  Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA een voorwaarde.

  Heb je nog vragen of wil je je opgeven? Stuur dan een mail naar: lotgenotengoes@nva-zeeland.nl

 • 29 mei 2020 Ondersteuning, begeleiding of coaching aangeboden Lees meer

  Schoot Kracht! Autismecoaching is een kleinschalige praktijk in Harlingen met een specialisme in autisme waar persoonlijke aandacht voorop staat.

  Iedereen die te maken heeft met autisme, zoals mensen met autisme, partners, ouders , werkgevers, leraren kunnen terecht voor begeleiding, ondersteuning of coaching.

  Voor meer informatie www.schootkrachtautismecoaching.com

 • 29 mei 2020 Lotgenotencontact gezocht (20-30 jaar / Zuid-Holland) & Anders Lees meer

  Lieve lezers,

  Mijn naam is Michael, 25 jaar oud en woonachtig in Rotterdam. Ik zou het fijn vinden om ervaringen uit te wisselen als het gaat om het Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Natuurlijk hoop ik ergens dat er een mooie vriendschap(pen) kan ontstaan. Begin dit jaar heb ik de diagnose ASS gekregen en ik vind het fijn om ervaringen daarin te delen. Sharing is caring!

  Omdat door de crisis bijeenkomsten lastig zijn hoop ik meer op het 1 op 1 contact. Ook al is het maar 1 reactie dat zou ik al erg waarderen. Ik hoop zelf ook wat bij te dragen in het contact naar jou. Ervaringen delen is heel mooi, kwetsbaar en persoonlijk. En ik leer er gewoon heel erg van. Ook om mij meer te accepteren, omdat autisme niet iets goeds of iets slechts is. Het is gewoon wie ik ben en een anders is wie hij of zij is.

  Laat mij gerust iets weten. Ik heb een mailadres m.s.deman@gmail.com waarop je mij zou kunnen contacten. En natuurlijk sta ik ook open voor andere verzoeken. Ik weet dat het lastig is om aandacht in beslag te nemen. Wil je iets delen, je mag het delen, ik luister graag. Ik hoor graag van van alles. Groetjes en het beste.

 • 14 mei 2020 Gezocht: woonruimte voor zoon in Tilburg Lees meer

  Hallo,

  ik ben voor mijn zoon op zoek naar beschermd wonen in Tilburg.

  Hij wordt binnenkort 18 jaar. Hij heeft ASS en ADHD en is hoogbegaafd. Het is een lieve vent die aangewezen is op veel begeleiding ivm automatiseringsproblemen. Mijn zoektocht is lastig want voor deze doelgroep kom ik vaak uit op grote groepen waar jongeren wonen of verstandelijk beperkten.

  Ik zoek voor hem een gezellig stekkie met een eigen woon-/slaapkamer met eigen douche en wc en het liefst met een klein keukentje. Heb je een goede suggestie? Graag laat het mij weten.
  Zit jij met hetzelfde probleem laat het mij ook weten, misschien kunnen we dan iets gezamenlijks opzetten.
  Heel graag reacties via de mail: silvievandenbroek@gmail.com
  Bedankt alvast, groetjes Silvie.

 • 14 mei 2020 Man (41) zoekt gezellige vriendin in de regio Ridderkerk / IJsselmonde / Barendrecht Lees meer

  Mijn naam is Marciano, ik heb een lichte vorm van autisme.

  Mijn begeleider omschrijft mijn autistisme als een positieve karaktereigenschap. Dit uit zich in een vrolijke, sensitieve en enigszins kritische persoonlijkheid. Mijn 3 hondjes zijn mijn grote hobby. Daarnaast werk ik een aantal dagdelen per week. Mijn sociale vaardigheden zijn prima, maar ik mis iemand waarmee ik gezellige activiteiten kan doen zoals wandelen, gezellig koken, of gewoon een film kijken.

  Ik wil graag mijn levensvreugde en energie delen met een leuke vriendin die zichzelf in mij herkent en ook behoefte heeft aan een vriend.

  Stuur jij mij een leuke mail, waarin je jezelf in het kort omschrijft? wie weet kunnen we vrijblijvend een afspraak maken. Reacties kun je sturen naar: romano_912@hotmail.com

   

 • 14 mei 2020 Lieve vriendin gezocht Lees meer

  Ik man 57 jaar woonachtig in Culemborg zoek een leuke lieve vriendin.

  Reacties kun je mailen naar: r.boomhouwer@ziggo.nl

 • 23 april 2020 Coaching, bijeenkomsten en presentaties Lees meer

  Beste Allen,

  Ik ben Céline Mollink, ervaringsdeskundige, psycholoog en zelfstandige bij AutismeKRACHT.

  Via Social Media probeer ik zoveel mogelijk mensen te bereiken, mensen met een diagnose autisme, hun omgeving, maar ook hulpverleners, bedrijfsartsen, leerkrachten et cetera. Ik wil mensen graag een (realistischer) beeld geven van wat autisme inhoudt en hoe verschillend het kan zijn per persoon en geslacht.

  Ik voel de drive om stigmatisering tegen te gaan en om mensen met autisme zich meer geaccepteerd te laten voelen in en door de maatschappij.

  Dit doe ik o.a. door presentaties/lezingen te geven op verschillende plekken in Nederland.
  Heeft uw organisatie extra kennis nodig op het gebied van autisme en/of zijn jullie vooral erg geïnteresseerd in het onderwerp?

  Mail dan naar info@autismekracht.com en ik kom langs (ook online presentaties zijn mogelijk)!

  Kijk voor meer info en tips op;

  Instagram: AutismeKRACHT
  Facebook: Autisme Kracht
  Website: www.autismekracht.com
  LinkedIn: AutismeKRACHT
  Youtube: AutismeKRACHT

 • 21 april 2020 Gezocht: Vriendelijke en gemotiveerde jongeman (23) wil aan het werk Lees meer

  Ik ben een vriendelijke, gemotiveerde en slimme jongeman (23 jaar) – en op zoek naar werk! Het liefst een (enigszins) actieve baan; dagen achtereen achter een beeldscherm onder een systeemplafond doorbrengen maakt mij niet gelukkig. Werken met dieren en/of werken in de buitenlucht zou ik heel erg leuk vinden (maar het is geen vereiste).

  Na afronding van het vwo heb ik geschiedenis gestudeerd aan de Radboud Universiteit (bachelor behaald). Verder heb ik drie maanden alleen rondgereisd in China, Taiwan en Korea. Ik ben graag bereid om andere / aanvullende opleidingen, cursussen, trainingen en dergelijke te volgen.

  Bij mij is zo’n 20 jaar geleden autisme vastgesteld. Dit heeft tot dusver geen enorme beperkingen opgeleverd, mede door de goede begeleiding in mijn jeugd. Zo heb ik via de reguliere weg onderwijs gevolgd, en ook bijbaantjes (waaronder vijfenhalf jaar in een supermarkt) gingen goed. Toch heeft het wel invloed in die zin, dat het mezelf inpassen en aanpassen veel energie kost. Ik zoek een baan waar mijn autisme er naast al mijn andere eigenschappen wel mag zijn – en dat mag zowel een ‘normale baan’ als een ‘speciale baan’ zijn.

  Ik ben opgegroeid in Noord-Brabant, en op dit moment woon ik in het zuiden van Gelderland. Ik sta dan ook zeker open voor werk in één van deze provincies, maar ook werk in andere provincies kan op mijn interesse rekenen.

  Voor tips, alsook voor vragen of aanvullende informatie, kunt u mij mailen: m-nederland@outlook.com

  Alvast hartelijk bedankt!

 • 21 april 2020 Gezocht: Vriendelijke en rustige jongeman zoekt woonruimte Lees meer

  Ik ben een vriendelijke en rustige jongeman (23 jaar) met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. In Noord-Brabant ben ik opgegroeid en op dit moment woon ik in Gelderland, niet ver van de Brabantse grens. Ik ben op zoek naar een nieuwe woonruimte – en die mag zich ook buiten Brabant en Gelderland bevinden!

  Toen ik studeerde, woonde ik enkele jaren doordeweeks op kamers. Inmiddels woon ik al twee jaar volledig op mezelf. Ik woon echter op basis van antikraak, en zou graag een woonruimte betrekken met wat meer zekerheid. Ik vind het niet erg om bijvoorbeeld de keuken of douche te delen, of om klusjes te verrichten of de tuin bij te houden. Ik rook niet en heb een normaal dag-nachtritme.

  Bij mij is op 2-jarige leeftijd autisme vastgesteld. Qua wonen, alsook op andere gebieden, heeft dit tot dusver geen enorme beperkingen opgeleverd. Ik schat dan ook in dat ik niet direct op zoek ben naar woningen / woongroepen die speciaal gericht zijn op mensen met autisme, maar tegelijkertijd sluit ik een ‘speciale woning’ ook zeker niet op voorhand uit. Sowieso zoek ik een rustige woning in een rustige omgeving.

  Voor tips, vragen of aanvullende informatie, kunt u mij mailen: m-nederland@outlook.com

  Alvast hartelijk bedankt!

 • 9 april 2020 Gezelligheid gezocht in omgeving Amersfoort Lees meer

  Welke vrouw wonend in de buurt van Amersfoort zou het gezellig vinden om met mij leuke dingen te ondernemen? Reacties kun je mailen naar ton666@live.nl

 • 3 april 2020 Een platform waar mensen met autisme, naasten en hulpverleners elkaar ontmoeten Lees meer

  We zitten in de week van het autisme. Veel van wat gepland staat kan nu niet doorgaan. Jammer. Wellicht later. Als gevolg hiervan nam ik de rust om mijn idee op papier te zetten. Zo kunnen we, denk ik, het inzicht in autisme en de erkenning ervan een enorme boost geven. Goed toch.. In de week van het autisme!

  Mijn idee:
  Het lijkt me belangrijk dat er een plek komt waar mensen met autisme en hun partners, kinderen, dierbaren in gesprek kunnen met hulpverleners. Een open, betrouwbare plek waar men datgene durft te zeggen en te vragen wat belangrijk voor hem/haar is.
  Ik denk, vind dat hulpverleners veel kunnen leren van de visie en beleving van mensen met autisme en betrokkenen. Zij weten immers hoe autisme “van binnenuit” voelt en met rust en aandacht kunnen ze het woorden geven.
  Zelf heb ik het geluk relatietherapeut te mogen zijn. Ik werk samen met stellen waarvan een gediagnosticeerd is met autisme. Oprecht luisteren naar hun verhaal helpt hen om zelf antwoorden te zoeken en te vinden.
  Daarnaast levert het me een schat aan informatie en inzicht op die ik weer kan gebruiken in andere begeleidingssituaties. Dit gun ik alle mensen bij wie autisme op het pad is gekomen of het nu betrokkenen of hulpverleners zijn.
  Overigens, en dat zeker terzijde, heb ik daarom een boek geschreven over een familie waarin autisme een grote rol speelt. Het is de bedoeling dat dit boek een uitnodiging is om te praten over wat autisme met jezelf doet. Woorden te zoeken voor zaken die moeilijk te verwoorden zijn voor je.

  Ik vind dat hulpverleners nieuwsgierig moeten zijn naar het werkelijke beleven en de vragen van cliënten. Het is belangrijk dat ze niet vanuit hun rol van “wetende” communiceren. Hun deskundigheid kunnen ze gebruiken om in rust en aandacht te proberen de juiste vragen te stellen.

  Mijn vraag aan jullie is om samen na te denken over hoe een plek te creëren waar bovenstaande kan gebeuren. Het lijkt me zo belangrijk.
  Het zou voor zoveel mensen helpend kunnen zijn. Jullie weten als geen ander over hoeveel pijn en onmacht het gaat terwijl de bedoelingen zo goed zijn.

  Ik hoop dat ik van jullie hoor! Reacties kun je mailen naar Maria Mesman: Zorgvoorjezelf@mariamesman.nl

 • 3 april 2020 Mensen met autisme gezocht voor filmproject Lees meer

  Voor Youtube ben ik bezig met filmpjes met als onderwerp: “In gesprek met Autisme”. Hiervoor ben ik op zoek naar mensen met autisme die voor de camera willen vertellen over hun autisme. Je wordt dan geïnterviewd en krijgt de vragen van te voren thuis gestuurd.

  Filmen kan bij jou thuis, maar hoeft niet. Ook mogelijk om alleen met je stem in beeld te komen en onder een andere naam. Vragen of Interesse? Mail naar GeertVis@drareg.com

 • 29 maart 2020 Begeleid wonen met autisme (PDD-NOS) Lees meer

  Ik ben op zoek naar begeleid wonen in de omgeving Drechtsteden. Ik heb een katje dat ik mee wil nemen, dus het liefst een grotere ruimte voor mezelf.

  Ik ben een jonge meid van 23 en ik heb PDD-NOS, ik heb hierdoor veel en goede begeleiding nodig. Ik ben vaak erg druk in mijn hoofd, chaotisch en ik kan moeilijk plannen moeilijk keuzes maken, waar door ik vaak de verkeerde keuzes maak. Daarom heb ik 24-uurs begeleiding nodig van iemand die mij goed ondersteunt en met mij goeie afspraken kan maken, zodat ik die na kan komen. Weet iemand iets, of kan iemand me helpen, dan hoor ik het graag.

  Reacties kunnen naar pp97@hotmail.nl.

 • 29 maart 2020 Lotgenoot/lotgenote gezocht Lees meer

  Hallo, ik ben Jan, 33 jaar en kom uit de provincie Groningen. Ik heb sinds een half jaar de diagnose ASS/ADHD. Ik ben op zoek naar iemand met dezelfde diagnose, waar ik ervaringen mee kan delen. De diagnose is voor mij geen belemmering, maar ik ken helaas niemand in mijn omgeving waar ik deze ervaring mee kan delen.

  Reacties kunnen naar japio555@hotmail.com.

 • 17 maart 2020 Met Oudergroep Autisme de natuur in Lees meer

  Heb jij een kind met autisme in jouw gezin? Vraagt de opvoeding veel waardoor je bijna niet aan jezelf toekomt? Wil je weer in contact komen met jouw veerkracht en wat voor jou belangrijk is? Dan heet ik je van harte welkom om mee te gaan op avontuur!

  Dit voorjaar start er een Oudergroep Autisme in de kop van Limburg voor ouders en verzorgers met een kind met autisme in het gezin. Iedere bijeenkomst gaan we samen op pad vanuit de natuur in Gennep, er wordt ruimte gemaakt voor stilte en delen met elkaar. We gaan op zoek hoe een ieder krachtig kan staan in zijn eigen gezin en situatie.

  Mijn naam is Diana Klein, ben moeder van 3 kinderen (23, 21 en 16 jaar) waarvan 2 kinderen met autisme, werkzaam als poh-ggz en sinds kort eigenaar van Stapuit Natuurcoaching.

  Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Neem een kijkje op mijn website: www.stapuit-natuurcoaching.nl of neem contact op via info@stapuit-natuurcoaching.nl.

 • 10 maart 2020 Nieuw wooninitiatief Harmelen (Utrecht) Lees meer

  Stichting ‘De Woongaard Harmelen’, een startend ouderinitiatief, voor mensen met ASS met een normale tot hoge intelligentie, heeft plaats voor jongvolwassen bewoners. Dit wooninitiatief wordt gekenmerkt door actieve betrokkenheid van de ouders/vertegenwoordigers. Niet alleen tot het realiseren maar ook na de realisatie is de betrokkenheid van ouders/vertegenwoordigers een voorwaarde om dit wooninitiatief te kunnen verwezenlijken.

  Wij zijn aangesloten bij de Grasboom, een organisatie die ruime ervaring heeft met het opzetten van zelfstandige woonruimtes met begeleiding op maat. Om bij “De Woongaard Harmelen” te kunnen wonen heb je een indicatie Beschermd Wonen nodig.

  Ben je 18 jaar of ouder en samen met je ouder/ vertegenwoordiger op zoek naar;
  • een eigen appartement, in de directe omgeving van het centrum en OV
  • een beschermde woonplek waar je zelfstandig kunt wonen met begeleiding op maat
  • met aandacht voor zelfontwikkeling, structuur en voorspelbaarheid en aandacht voor sociale contacten
  Als je op bovenstaande ja kunt zeggen, is wonen bij Stichting “De Woongaard Harmelen” misschien iets voor jou! Wil je meer weten? Kijk dan op onze website: www.dewoongaard.org.

  Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met:

  Wooninitiatief De Woongaard Harmelen
  Secretariaat • Angela Kroon
  Zwanebloem 44 • 3628 NB Kockengen
  Info@dewoongaard.org
  T 0648638961

 • 9 maart 2020 Autistische Gastbloggers gezocht! Lees meer

  Word gastblogger voor Gewoon Autastisch!

  Lijkt het je ook leuk om te bloggen over (jouw) autisme? Dat kan! Stuur vandaag nog een mailtje met daarin jouw blogidee of blogconcept en ik zal er naar kijken. Indien je blog aansluit bij de ideeën die Gewoon Autastisch! wilt promoten, zoals autisme bewustwording en acceptatie, neurodiversiteit en persoonlijke infotainment ervaringen vanuit jouw leven met autisme, dan is de kans groot dat ik jouw gastblog ga publiceren!

  Aanmelden kan via de website >>

 • 25 februari 2020 Mindfulness voor mensen met Autisme in Amersfoort Lees meer

  Autisme in Balans organiseert mindfulness groepen en workshops voor mensen met autisme gegeven door ervaringsdeskundigen. Momenteel in Amersfoort maar workshops op locatie behoren ook tot de mogelijkheden.

  Eerstvolgende groep begint op 2 maart 2020. Maximaal 6 deelnemers.
  Eerstvolgende workshop in Amersfoort is op 6 april 2020.

  Voor meer informatie kun je het beste een e-mail sturen naar nika@autisme-in-balans.com. Dan mail ik je een flyer, of bel ik je.

 • 24 februari 2020 Autidate: Facebookgroep voor Vriendschap en Liefde Lees meer

  Hallo allemaal!

  Ik heb een nieuwe groep op Facebook gemaakt speciaal voor volwassen (18+) autisten voor het vinden van vriendschappen en liefdesrelaties.

  Bevind jij je op het Autisme Spectrum en zou je heel graag een relatie willen met iemand, maar zijn datingapps onsuccesvol? Misschien vind je hier wel iemand! Neem een kijkje op Autidate op Facebook.

  De groep is gratis, laagdrempelig en wordt goed beheerd.

 • 20 februari 2020 Kleinschalig wooninitiatief in Wassenaar zoekt deelnemers Lees meer

  Stichting ‘Wooninitiatief Wassenaar’ (in oprichting, maar met vergevorderde plannen) zoekt deelnemers voor kleinschalig beschermd wonen project en ouders/verzorgers/sponsors die actief willen meehelpen bij de realisatie ervan. Doelgroep is jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar met ASS, een normale begaafdheid en een zekere mate van zelfstandigheid. Onze speerpunten zijn:

  * eigen woonunit (max. aantal 16)
  * betaalbare woonlasten
  * rustige woonomgeving
  * sociale contacten
  * begeleiding op maat
  * bevorderen zelfredzaamheid

  Voor meer informatie, bezoek onze site: www.wooninitiatiefwassenaar.nl of mail naar thorwald@wooninitiatiefwassenaar.nl.

 • 7 februari 2020 Gevraagd: mede-oprichters voor een Auti woongroep Lees meer

  Wij zoeken mede ouders of familieleden die samen met ons een ouderinitiatief op willen zetten. Omgeving Beveland of Walcheren.

  Onze zoon Patrick is 33 jaar oud met een ernstige verstandelijke beperking en is tevens autistisch. Zijn autisme is bepalend voor zijn leven. Wij hebben veel boeken van autisme gelezen, lezingen gevolgd en ben bezig met een opleiding autismecoach. De methode Geef mij de Vijf spreekt ons erg aan en aan de hand daarvan willen wij een woning starten die autistisch vriendelijk is en met begeleiders die echt begrijpen wat het is om met autisme te leven.

  Reacties kunnen naar wildangelina121@yahoo.com.

 • 7 februari 2020 Koken voor mensen met autisme Lees meer

  Koken met autisme in Zutphen heeft van september 2019 tot met januari 2020 een kookcursus gedraaid voor mensen met autisme. Een groep van zes deelnemers heeft met kookdocent Marij Verhaevert en onder begeleiding van Iris Gerlach zeven lessen gevolgd. Het is een zeer geslaagde cursus geweest, daar waren alle deelnemers unaniem over. Er is een foto- en filmimpressie gemaakt waaruit het plezier en de betekenis van deze cursus voor de deelnemers duidelijk blijkt.

  De cursus was een initiatief van Patrick Goossens en is mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds met ondersteuning van Stadsonderneming Zutphen.

  Voor meer informatie over de cursus neem je contact op via info@stadsondernemingzutphen.nl.

 • 31 januari 2020 Liefdevolle woonplek gezocht in Gelderland Lees meer

  Ik ben op zoek naar:

  – Een liefdevolle woonplek (appartement) in Gelderland
  – Prikkelarm
  – Een goed vangnet bij angst paniek
  – Autisme kennis
  – ondersteuning bij zelfverzorging en mogelijk wat huishoudelijke taken en koken
  – eigen regie is zeer belangrijk
  – ruimte voor goed overleg !

  Een plek waar mijn lieve hulphond ook mee naar toe mag. Reacties kun je sturen naar thatsthespiritanouk1996@gmail.com Je kunt me ook bereiken via 06-14062469.

 • 29 januari 2020 Man zoekt vrouw/lotgenote Lees meer

  Ik ben Deniz (45) jaar jong, ben een man en heb meerdere diagnoses o.a autisme, matig verstandelijk beperkt, en woon in een woonvorm in Reek waar ik het naar mijn zin heb.

  Mijn werk bestaat : uit licht huishoudelijke dagbesteding o. a Koffie/thee verzorgen/koken, vaatwasser in/uitruimen

  Mijn hobby’s: toeren met de snorscooter, reizen met het OV, lezen, koken, filmpje pakken, muziek luisteren, fotografie ,en nog veel meer Dit doe ik altijd alleen en dat kan ook gezellig zijn..

  Maar toch heb ik het idee dat ik iets mis. Ben al zo lang op zoek naar een lotgenote/maatje/partner, liefst rond mijn leeftijd vanaf 40+ tot ongeveer 55+, om samen leuke dingen mee te ondernemen ongeveer 1 a 2 x per maand.

  Ben benieuwd naar jou hobby’s. Vind je dit berichtje leuk en wil je contact met mij? Wil je me dan bellen of app dan naar 06-10635669.

 • 23 januari 2020 Werk gezocht als tekenaar Lees meer

  Ik wil graag wegontwerpwerk doen of technisch tekenen in een rustige werkplek in een veilige werkomgeving met structuur met aansturing van één collega die tegelijk buddy is. Een veilige werkomgeving is essentieel. Ik zoek ontwerpwerk, soortgelijke werkervaring zoals in mijn CV staat, ik kan werken met diverse ontwerpsoftware. Ander intellectueel uitdagend werk kan mits het aan de bovenstaande voorwaarden.

  Mijn profiel: een hoogopgeleide autistische transvrouw die intellectueel uitgedaagd wil blijven. Dus beslist geen zorgboerderij, geen inpakwerk, geen schoonmaakwerk! Ik functioneer het beste in een prikkelarme gestructureerde werkomgeving, waarbij er weinig tot geen beroep wordt gedaan op mijn werknemersvaardigheden, maar taakgericht, nauwkeurig en precies werken werken. Mijn cv bevat voornamelijk ontwerp/computer werk, maar ik sta open voor ander intellectueel uitdagend werk. Max. 24-28 uur per week, ik werk nooit op woensdag.

  Reacties kunnen naar jbmajoor@xs4all.nl.

 • 17 januari 2020 Huiselijke dagbesteding Lees meer

  Bij gezinshuis Wadi aan de Leeuwerikstraat in Ermelo!

  Kleinschalige dagbesteding voor rust en ontwikkeling voor volwassenen met een verstandelijke beperking (en autisme). Van maandag t/m vrijdag.

  Aandacht voor balans tussen, inspanning (sportief of een klusje / boodschap doen) en ontspanning (spelen, muziek). Binnen en buiten zijn. Samen of zelfstandig wat doen.

  We willen deelnemen aan het “gewone” leven. Het idee is “zo gewoon mogelijk en bijzonder waar nodig”.

  Nieuwsgierig geworden? Neem voor meer informatie contact op met Bert & Wendy van gezinshuis Wadi via 0624417852 of via wadizorgt@gmail.com.

 • 13 januari 2020 Gespreksgroep voor vrouwen met autisme op basis van Vera Helleman Lees meer

  Gespreksgroep voor vrouwen met (een vermoeden van) autisme die zich, inclusief hun autisme, willen ontwikkelen en die willen nagaan wat de inzichten van Vera Helleman voor hen kunnen betekenen.

  Vera Helleman is non-dualiteits-filosoof en weet vanaf 2018 dat ze ook autisme heeft. Ze combineert haar inzichten uit de advaita/non-dualiteit met haar inzichten over wat emoties ons willen zeggen en haar drie fundamentele inzichten over autisme:
  1/ het (aan)voelend vermogen: hypersensitiviteit,
  2/ het ontbreken van een ik-referentie kader en
  3/ het natuurwetmatig denken.
  Voor meer over Vera Helleman kijk op: www.verahelleman.nl of www.emotieexpertisecentrum.nl.

  Het idee van de gespreksgroep is om met elkaar na te gaan wat we met deze inzichten kunnen.
  Hoe helpt en/of beperkt mijn sensitiviteit mij? Wat betekent mijn andere ik-referentie? Wanneer helpt mij dat en wanneer is dat lastig? Wanneer botst mijn natuurwetmatig denken met sociale regels? Kan ik hier wat mee om mijn leven vloeiender en gelijkmatiger te laten verlopen (als ik dat al zou willen)? We beperken ons niet tot de inzichten van Vera Helleman; iedere ervaring/inbreng is welkom en voor onderzoek/gesprek geschikt. Ons eigen leerproces staat voorop.

  Dit is nadrukkelijk geen cursus of training; we leren van en met elkaar.

  Er start een woensdag-ochtend groep: 10.00-12.00 uur. Bijeenkomsten vinden plaats om de twee/drie weken. Een groep bestaat uit maximaal 6 personen.
  START: woensdag 29 januari 2020, volgende data: 12 februari, 4 en 25 maart, 15 april, 6 en 27 mei, 17 juni.

  Blijkt dat er meerdere mensen zijn die overdag niet kunnen en die liever aan een avond-groep mee zouden doen, dan komt er ook een woensdag avond-groep: 19.30-21.30 uur.
  START: woensdag 22 januari 2020, volgende data: 19 februari, 11 maart, 1 en 22 april, 20 mei, 10 juni.

  Deelname aan een groep is kosteloos. Aanmelden kan via: opbeganegrond@gmail.com.
  Adres: Op begane grond, Zangvogelweg 43, 3815 DB Amersfoort. Contactpersoon: Jacqueline Hooijer.

  Voor alle vragen, opmerkingen en ideeën: mail naar opbeganegrond@gmail.com.

 • 13 januari 2020 Per direct begeleiding beschikbaar omgeving Eindhoven Lees meer

  Per direct inzetbaar voor een volwassene met de diagnose autisme. WMO ambulant begeleider. Omgeving Veldhoven, Waalre, Son en Breugel, Best, Geldrop en Nuenen.
  Bekijk mijn website of LinkedIn voor mijn werkervaring en werkwijze. Misschien tot snel.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Klunder
  Sociaal pedagogisch hulpverlener SKJ
  Consulent Seksuele gezondheid NVVS
  www.sanneklunder.nl

 • 10 december 2019 GO-AUTSIDE | training met paarden Lees meer

  Wil jij op een andere manier leren over jezelf? Wil jij in een kleine groep, in de buitenlucht en met behulp van paarden werken?

  GO-AUTSIDE is een programma speciaal opgesteld door én voor jongvolwassenen & volwassenen met autisme. Vijf maanden lang komen we één keer per maand bijeen. In deze vijf bijeenkomsten gaan we samen met elkaar en met paarden aan de slag op de Elza Hoeve in Leiden.

  Tijdens de training doorlopen we diverse thema’s rondom: communicatie, grenzen stellen, persoonlijke behoeften vs. sociale verplichtingen, inzetten van kwaliteiten, herkennen van valkuilen, omgaan met prikkels en balans.

  Als deelnemer krijg je voldoende ruimte voor eigen inbreng.

  Het leuke is dat we het programma samen hebben opgesteld met een ervaringsdeskundige. Zij zal ook met ons meedoen tijdens de training!

  In Maart starten wij een pilot groep. Wil jij daarbij zijn of je inschrijven als geïnteresseerde voor later?

  Stuur een mailtje voor meer informatie: info@equalcoaching.nl.

 • 10 december 2019 Gezocht: vrouwen/mannen met ASS met een Aziatische / islamitische achtergrond t.b.v. vriendschap Lees meer

  Hallo, ik ben een dertiger, een vrouw met een Aziatische achtergrond. Ik heb ASS en ook ADD. Ik heb behoefte aan contact met personen met ASS met een niet-Westerse ( Aziatische, islamitische) etniciteit. We zouden ervaringen kunnen delen, hoe gaan we om met een dergelijke gevoelige diagnose in onze culturele omgeving? In mijn Aziatische en islamitische omgeving is het een taboe onderwerp. Je hebt jezelf onbedoeld als ‘ongeschikt, gek, ‘ verklaard als je het vertelt over je autisme. Maar ook; hoe is het dan mogelijk, je komt ‘ontwikkeld’ over? Ik camoufleer en anticipeer nog best vaak en ik put de kennis uit mijn levenservaring. Ik ontwijk van jongs af aan mensen vanwege drukte die ik ervaar en de onduidelijkheden. In een Aziatische en of islamitische cultuur is zijn er meer zaken die taboe zijn en dingen op gevoel worden gedaan. Ik ervaar een mijnenveld in Aziatische en of islamitische omgevingen.

  Wellicht kunnen we leren van elkaar en kan er een vriendschap zich ontwikkelen te zijner tijd.

  Ik ben een wandelaar, spreker , denker, denken over het denken, en mijn leven min of meer toewijden aan mijn idealen. Ik heb dagbesteding en begeleiding. En opgeleid aan de universiteit. Ik woon in de regio Zuid-Holland. Een Einzelgänger met een hoofdletter. Het leven, onbepaald, staat nog altijd open en onbepaald voor ons allemaal. Ik probeer ook een ‘goede’ luisteraar te worden.

  E-mail me voor vragen, suggesties, ideeën: epiphyte.solid@gmail.com.

  Vriendelijke groeten,
  Epiphyte- >vrouw-dertiger-ontwikkelaar in ontwikkeling.

  * Epiphyten als planten hebben andere organismen en planten nodig voor hun ontwikkeling maar i.t.t. de parasitaire organismen verbruiken ze de hulpbronnen niet. Ze zijn wel aantrekkelijk voor parasieten.

 • 6 december 2019 Lieve, zorgzame, leuke tante gezocht Lees meer

  Lieve mensen van Nederland,

  Mijn naam is Bart. Ik ben 33 jaar oud. Heb een vorm van autisme en een lichte verstandelijke beperking. Ik heb geen ouders en geen familie meer. Ik voel me erg verdrietig, eenzaam en alleen. Ik doe ontzettend mijn best om mijn leven een beetje vorm te geven. Ik woon zelfstandig en het gaat best aardig. Mijn hobby’s zijn dinosaurussen verzamelen en het klimaat en het weer bestuderen. Ik omschrijf mezelf als een lieve, warme, eerlijke, gevoelige jongeman. Ik mis echter liefde en een vertrouwenspersoon om me heen. Ik zou het helemaal geweldig vinden als er iemand op mijn pad zou komen die een steuntje in de rug kan zijn. Graag in de vorm van een lieve, zorgzame tante. Je bent van harte welkom en wie weet krijgen we samen een leuk contact.

  Ik hoop op serieuze reacties. Die kun je mailen naar bartvandelaar@live.nl

   

 • 2 december 2019 Vrouwelijk maatje gezocht voor 27-jarige man met autisme Lees meer

  Mijn zoon van 27 jaar en op zichzelf wonend zoekt een maatje, het liefst een vrouwelijk maatje. Hij zit niet op Facebook of Instagram o.i.d. Hij houdt van fietsen, lego en computergames. Overdag werkt hij bij een Zorgkwekerij. Door zijn PDD-NOS is contact maken voor hem lastig. Hij heeft geen eigen vervoer, dus graag iemand in de omgeving Pijnacker (ZH) om eens af te spreken. Reacties kunnen naar friel@tele2.nl.

 • 22 november 2019 Contact met jongeren met autisme gezocht Lees meer

  Hallo, ik ben Ilse, een meisje van 15 jaar met autisme. Graag zou ik in contact komen met andere jongeren met autisme om mee te mailen, schrijven of andere leuke dingen mee te doen. Mijn hobby’s zijn koken, muziek luisteren, creatief bezig zijn, winkelen en wandelen. Zelf woon ik in dee omgeving van Assen. Lijkt het je leuk om met mij in contact te komen mail dan naar ilsearends04@gmail.com

 • 22 november 2019 Maatje gezocht! Lees meer

  Mijn naam is Marciano. Ik ben 28 jaar en woon in Leiden (Zuid-Holland).
  Ik ben op zoek naar een vrouwelijk maatje die met mij regelmatig op stap wil gaan. Hiermee bedoel ik een wandeling maken, een fietstochtje maken, een stad bezoeken, een museum wil bezoeken of gewoon iets heel anders wat het vrouwelijk maatje zelf gewoon heel erg leuk vind.

  Spreekt dit je aan dan hoop ik snel in contact met je te komen!

  Groetjes Marciano.

 • 22 november 2019 Gezocht: ouders/vertegenwoordigers voor wooninitiatief in Zeist Lees meer

  Wooninitiatief ‘Authentiek’ Zeist is een initiatief voor jongvolwassenen met autisme en een gemiddelde tot hogere intelligentie.

  Ik ben een ouder van een 20 jarige zoon met autisme en we staan nog open voor andere ouders/vertegenwoordigers die willen participeren in het opzetten van een kleinschalig ‘beschermd wonen project in de gemeente Zeist’.

  De toekomstige bewoners moeten de regie over hun leven in eigen handen willen nemen, hun eigen voordeur kunnen beheren, open staan voor begeleiding op maat en een eigen inkomen uit werk of uitkering hebben. We willen graag een groep vormen met bewoners die elkaars goede buur zijn en elkaar ook kunnen ondersteunen bijvoorbeeld op sociaal vlak.

  Momenteel hebben we al een groep ouders/vertegenwoordigers gevormd, maar we staan nog steeds open voor ouders/vertegenwoordigers die willen aanhaken. Voor het verder realiseren van dit initiatief zoeken we ouders/vertegenwoordigers die, in een actieve rol binnen het project, willen meedoen.

  Wonen:
  De gemeente Zeist heeft bereidheid getoond mee te willen denken in een dergelijk woonvorm. We zijn momenteel bezig met het zoeken naar een geschikte locatie.

  Zorg:
  In onze visie willen wij de zorg/begeleiding zelf inkopen volgens de WMO en WLZ gestelde eisen van ‘Beschermd wonen’.

  Belangrijke speerpunten voor alle deelnemers zijn:

  Bevorderen zelfredzaamheid
  Bieden van structuur
  Een eigen appartement
  Sociale contacten
  Winkels en andere voorzieningen in de buurt
  Positieve houding tav ontvangen ondersteuning

  Spreekt bovenstaande informatie u aan en wilt u meer informatie, mail of bel mij dan.

  Simone Engelmann, 06-44231713.

 • 18 november 2019 Stichting de Grasboom zoekt deelnemers nieuw op te zetten wooninitiatief voor ouderen met ASS (35+) Lees meer

  De Grasboom is een organisatie opgezet door ouders van jongvolwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum en een normale tot hoge intelligentie. Inmiddels zijn er in midden-Nederland 9 ouderinitiatieven gerealiseerd waar ruim 100 bewoners wonen die begeleiding krijgen op maat. Ieder project draait geheel zelfstandig onder de koepel van de Grasboom.

  De grasboom 35+ onderscheidt zich van de reeds bestaande initiatieven door zich te richten op volwassenen met ASS die een blijvende woonplek zoeken, met begeleiding die bij hen past.
  Tot nu toe bestaat er geen passende woonvorm, een plek waar ze zich veilig kunnen voelen, met begeleiding gericht op het behouden van vaardigheden en het voorkomen van verwaarlozing en vereenzaming.
  Gezien de leeftijd zijn er misschien geen ouders meer die mee kunnen helpen een initiatief op te zetten en draaiende te houden, dus zijn we genoodzaakt te zoeken naar andere mogelijkheden zoals familie of vrijwilligers en eventueel bewoners zelf.
  Gezamenlijk kijken we hoe een aantal zaken vorm gegeven kunnen worden, rekening houdend met het ouder worden van de bewoner en de daarbij behorende problematiek.

  De Stuurgroep Grasboom ASS 35+ is in mei 2018 opgericht, samengesteld uit ouders van verschillende Grasboom-projecten. Inmiddels zijn er een aantal bijeenkomsten geweest met belangstellenden. Daaruit zijn 3 werkgroepen geformeerd die hard bezig zijn e.e.a. vorm te geven en te zoeken naar passende locaties.
  We zijn nog op zoek naar medekandidaten die geïnteresseerd zijn en daarbij willen helpen.

  Voor aanmelden of meer informatie kun je een e-mail sturen naar 35plus@degrasboom.nl.

  Het is ook mogelijk telefonisch contact te hebben. Stuur in dat geval een e-mail met vermelding van je telefoonnummer, dan bellen we je.

  Zie ook onze websites:
  www.grasboom35plus.nl
  www.degrasboom.nl

 • 11 november 2019 Vrijwilliger gevraagd om mee te trainen voor de 4 daagse Lees meer

  Hoi,
  Ik ben Sandra Reijers en 35 jaar. Ik heb autisme/Asperger en een angsstooornis. Waardoor ik derealisatie. Die laatste word ik voor behandeld. Ik ben op zoek naar een wandelmaatje die het leuk vindt om mij mij eens in de week, of eens de twee weken mee wil lopen met een georganiseerde wandeling. Dit omdat ik in 2020 of 2021 de 4 daagse van Nijmegen wil lopen de 30 of 40 km en de 4 daagse van Apeldoorn 20 km. Echter ik heb niemand in mijn omgeving die het kan of wil.

  Wie vindt het leuk om met mij te lopen?
  Ikzelf heb autisme, en mijn IQ zit op rand normaal begaafdheid. Ik woon begeleid met 24 uurs begeleiding.
  Mijn interesses liggen op het gebied van media tv persoonlijkheden, natuur, fotografie, koken en reizen.

  Ik woon in de regio Landerd, bij Oss en Nijmegen. Voor interesse mail naar: Sandra.Reijers@hetnet.nl.

  Groetjes Sandra Reijers

 • 11 oktober 2019 Op zoek naar ouders van kinderen met autisme en mensen met autisme voor boek Lees meer

  Voor mijn derde boek in de maak ben ik op zoek naar ouders die een kind met autisme hebben en naar jongvolwassenen/volwassenen (18+) die zelf autisme hebben. Ik zou ontzettend graag met jullie in contact willen komen voor een (evt. anoniem) interview via de mail. Mocht je hier interesse in hebben en mij willen helpen, stuur een mail naar schelbergboeken@gmail.com met je verhaal en gegevens en dan neem ik contact met je op. Alvast bedankt!

 • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

  Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

  Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

 • 2 september 2019 Woonplek beschikbaar in Heeswijk-Dinther Lees meer

  Stichting Anders Wonen in Heeswijk-Dinther heeft een fijne woonplek beschikbaar voor een toekomstige bewoner/bewoonster.

  Een korte introductie: Stichting Anders Wonen is een kleinschalig wooninitiatief, woonachtig in de oude pastorie in Heeswijk-Dinther en voortgekomen uit een aantal ouders dat de zorg van hun kind anders wil dan in een reguliere zorginstelling. De bewoners wonen gezamenlijk in een mooi huis in het dorp van Heeswijk-Dinther. Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer en deelt de overige ruimten van het huis met elkaar. Belangrijk in dit huis is dat de setting zoveel mogelijk die van een gezin nabootst.

  Binnen ons huis werken dagelijks professionele coaches om waar nodig te ondersteunen. In onze woongroep streven we naar een warme sfeer, waarin veiligheid, vertrouwen en gezelligheid centrale thema’s zijn. Op deze manier ontstaat een klimaat waarin iedereen zich geaccepteerd voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

  De bewoners hebben allen een lichte beperking. Dit kan zijn een licht verstandelijke beperking, een vorm van autisme, of een aanverwante beperking.

  Onderstaand een korte schets van het profiel van een toekomstige bewoner van Stichting Anders Wonen:

  • De toekomstig bewoner is in bezit van een PGB
  • De toekomstig bewoner heeft een ZZP indicatie
  • De leeftijd van de toekomstig bewoner ligt ongeveer tussen de 18 en
  35 jaar
  • De toekomstig bewoner is in bezit van dagbesteding dan wel is
  bereid dagbesteding te gaan volgen
  • De toekomstig bewoner is niet bekend met agressie
  • De huidige bewoners zijn sportievelingen. Leuk als je daar affiniteit
  mee hebt. (maar hoeft niet hoor)

  Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten ? Bel of mail ons en we vertellen je graag onze visie. Of maak een afspraak en kom een keertje vrijblijvend kijken. Gezellig !

  Ben je op zoek naar een plek voor weekendopvang of dagopvang? Bij ons ben je ook hiervoor aan het juiste adres.

  Bel of mail gerust.

  Colinda Scheepstra, T 06-52563503
  Colinda.scheepstra@gmail.com

 • 20 juli 2019 NAR zoekt deelnemers onderzoek

  In Nederland hebben naar schatting 190.000 mensen een autismespectrumstoornis (ASS). We weten nog te weinig over de levensloop van mensen met autisme om hen optimaal te kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling. Om deze reden is het Nederlands Autisme Register (NAR) opgericht. Het NAR is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en de Vrije Universiteit Amsterdam.

  Het doel van het NAR is om de levensloop van kinderen, adolescenten en volwassenen met autisme (en een verstandelijke beperking) voor langere tijd te volgen via online vragenlijsten. Daarnaast wil het NAR in samenwerking met de NVA opkomen voor de belangen van mensen met autisme – in al hun diversiteit. Meer informatie vindt u op www.nederlandsautismeregister.nl

  Wij zijn hard op zoek naar:

  • ouders van jonge kinderen met autisme of
  • vertegenwoordigers van mensen met autisme en een verstandelijke beperking of
  • mensen die geen autisme hebben en tot de controlegroep kunnen behoren.

   

  Lees meer

  Door de samenwerking tussen het NAR en de NVA is het mogelijk om aan de ene kant beter inzicht te krijgen in de omvang van de problemen bij deze doelgroep en aan de andere kant beter op te kunnen komen voor de belangen van mensen met autisme, zowel voor jong als oud. Samen kunnen we bouwen aan meer begrip en kansen voor kinderen en volwassenen met autisme.

  Deelnemers ontvangen ongeveer één keer per jaar een online vragenlijst. Per keer kan de deelnemer beslissen of hij/zij wil meedoen. Deelname aan het register is vrijwillig en gratis. Alle gegevens worden anoniem verwerkt en opgeslagen in een beveiligd systeem.

  Meer info en aanmelden kan via www.nederlandsautismeregister.nl

 • 11 juli 2019 Vriendin gezocht in Leiden Lees meer

  Mijn naam is Raymond van Es. Ik ben 52 jaar en ik heb Asperger. Ik woon in Leiden. Ik leef van een WAJONG uitkering, maar ik ontplooi wel veel activiteiten. Zo ben ik hoofdredacteur van De Vrijdenker en ben ik vrijwilliger bij het Spinozahuis in Rijnsburg. Daarnaast organiseer ik regelmatig culturele activiteiten. Deze bestaan meestal uit een bezoek aan een museum.

  Ik heb veel talenten, een brede algemene ontwikkeling en belangstelling. Ik ben trouw en betrouwbaar. Veel geluk met relaties heb ik nooit gehad. Nadat ik vorig jaar een kortstondige relatie heb gehad met een vrouw met Asperger die bij mij in de PAS gespreksgroep zat, ben ik nu weer op zoek naar een nieuwe liefde.

  Ik ben dus op zoek naar een lieve vrouw voor een (LAT) relatie. Als je interesse hebt, dan kun je me mailen op raymondvanes@gmail.com

 • 11 juli 2019 Kinderen (8-14 jaar) gezocht voor onderzoek naar taalvermogens van kinderen met autisme Lees meer

  De Rijksuniversiteit Groningen is op zoek naar kinderen in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar die mee willen doen aan een grootschalig onderzoek naar de taalvermogens van kinderen met en zonder autismespectrumstoornissen (ASS). Het zou heel fijn zijn als u mee wilt doen!

  Waar gaat het onderzoek over?
  In dit taalonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen wordt onderzocht hoe goed kinderen met en zonder ASS taal gebruiken en begrijpen. Verder wordt er gekeken op welke punten hun taalgebruik en taalbegrip samenhangt met andere mentale vaardigheden. Het onderzoek is geen taaltest waarvoor uw kind slaag of zakt. Integendeel, juist uit de spontane en natuurlijke taal van kinderen leren wij hoe hun taalverwerkingsproces verloopt.

  Waarom is dat belangrijk?
  Meer kennis over de taalontwikkeling is belangrijk, omdat het kan helpen om eventuele problemen al in een vroeg stadium te ontdekken. Door de taalproductie en het taalbegrip van kinderen met ASS te vergelijken met die van kinderen zonder ontwikkelingsproblemen kunnen we te weten komen wat de precieze verschillen zijn, en waar mogelijk problemen liggen. Daardoor kan in de toekomst in de hulpverlening of op school de aandacht gericht worden op die gebieden waar dat het meeste nodig is.

  Wat wordt er van u gevraagd?
  Het onderzoek zal bestaan uit twee sessies van elk ongeveer 3 uur. In de eerste sessie zal de onderzoeker bij u thuis komen, maar u mag natuurlijk ook naar het onderzoekslab op de universiteit komen als u dat prettiger vindt. We doen hier een aantal taakjes om onder andere sociale vaardigheden, algemene intelligentie en algemene taalvaardigheid te meten. In de tweede sessie zal u samen met uw kind naar het onderzoekslab op de universiteit komen. Hier zal uw kind een aantal taken doen achter de computer terwijl u vragenlijsten invult over de ontwikkeling van uw kind. Alle gegevens worden volstrekt anoniem verwerkt.

  Uw reiskosten worden vergoed en u krijgt een digitale cadeaubon twv €20,-

  Heel erg bedankt alvast!

  Drs. Iris Scholten
  Drs. Vera Hukkers
  Drs. Irene Mognon
  Prof. dr. Petra Hendriks
  Dr. Catharina Hartman
  Dr. Simone Sprenger

  Contact: L.I.Scholten@rug.nl
  Telefoon: 050 363 6683
  Aanmelden of meer informatie? Ga naar www.taalonderzoekautisme.nl

Sluiten
Word nu lid!