Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 2 november 2023 Met spoed hulp gezocht voor dakloze met autisme DRINGEND Lees meer

  Beste,
  Ik ben bevriend geraakt met een dame die al sinds een jaar een dakloze man van 49 jaar afkomstig uit Tschechien verzorgd. Hij leeft op straat, is van zijn familie verstoten vanwege zijn autisme. Hij had een hulphond. Deze is overleden en sindsdien gaat het steeds slechter met hem.
  Wij zijn dringend op zoek naar hulp. Wij zoeken onder andere: een droog plekje (kamer) om te wonen en om de nodige hulp aan te vragen. De man is leraar geweest, heel netjes, slim, rustig en stil. Wie kan ons helpen? Waar in Nederland maakt niet uit.
  Ben jij iemand die ons kan helpen? Stuur dan aub een mail naar: volle.vanderbent@gmail.com
  Alvast bedankt!

 • 2 november 2023 Gezocht: participanten voor onderzoek onzichtbare beperking + vrijetijdsbesteding Lees meer

  Beste ervaringsdeskundigen,

  Mijn naam is Britt Streefkerk en ik ben een 24-jarige studente Leisure & Events Management aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Samen met mijn vriend en hondje woon ik in Krimpen aan den IJssel en inmiddels kamp ik al elf jaar met ME/CVS. Daarnaast ben ik vrij recent gediagnosticeerd met PDS en Long Covid. Omdat ik meer bestaansrecht wil creëren voor mensen met een onzichtbare ziekte, ga ik hier al mijn energie in steken gedurende dit studiejaar. Daarom ben ik op zoek naar mensen met een chronische multisysteemziekte zoals fibromyalgie, ME/CVS en Long Covid om te interviewen. Tevens ben ik op zoek naar mensen met een andere ziekte of aandoening die invloed heeft op de inspanningstolerantie en/of hoeveelheid haalbare prikkels, denk aan autisme en ADHD/ADD. Deze twee onderzoeksvragen staan centraal in het interview:

  – Welke vrijetijdsactiviteiten zijn haalbaar voor mensen die kampen met een chronische ziekte? (projectontwikkeling)

  – Hoe ziet vrije tijd eruit in de huidige tijdgeest voor mensen die kampen met een chronische ziekte? (trendontwikkeling)

  Alle interviews zullen tot 10 december plaatsvinden via Microsoft Teams. Indien gewenst kan het ook op locatie. De interviews duren 30 tot 60 minuten, uiteraard afgestemd op basis van jouw inspanningstolerantie. Er zijn twee studiegroepen: 18 t/m 30 jaar + 31 jaar en ouder. Het onderzoek van de laatste groep wordt getoond op het Stadmakerscongres in Rotterdam, dus toestemming tot filmen en vertonen van het interview is een voorwaarde wanneer je behoort tot de groep van 31 jaar en ouder. Aanmelden kan door mij te mailen op streefkerkbritt@gmail.com.

  De onderzoeksresultaten zullen gebruikt worden in een theoretische presentatie en als marketingadvies om toegankelijke evenementen en activiteiten bewerk te stellen binnen mijn eigen projectorganisatie. Kortom: je maakt een positieve impact voor jezelf en andere chronisch zieken door hieraan bij te dragen.

  Alvast bedankt!

  Met warme groet,

  Britt Streefkerk

 • 2 november 2023 Maatje gezocht Lees meer

  Hallo mijn is Djurre ik ben 35 jaar oud en woonachtig in Amsterdam.

  In mijn vrije tijd maak ik graag een wandeling in de natuur, ga ik vaak naar de bioscoop en daarnaast ga ik soms naar een festivals. Het lijkt mij leuk om deze of andere leuke activiteiten samen met iemand te kunnen ondernemen.

  In het weekend ben ik meestal vrij om iets leuks te kunnen ondernemen.

  reacties mogen naar: djurre.deroos23@gmail.com

 • 26 oktober 2023 Doe mee aan onderzoek naar de loopbaan ontwikkeling van studenten met ASS Lees meer

  Mijn naam is Lars Veerhoff. Ik werk aan een promotie onderzoeksproject dat zich richt op de overgang van school naar werk voor studenten met autisme. We weten allemaal dat arbeidsparticipatie voor mensen met autisme niet optimaal is, en daar willen wij door middel van onderzoek verandering in brengen. Wij beginnen bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt, om zo goed in kaart te brengen wat de randvoorwaarden en onderliggende processen zijn. Om recht te doen aan de diversiteit van autisme hebben we in ons onderzoek zo veel mogelijk studenten met autisme nodig.

  🌟 Waarom Jouw Hulp Cruciaal Is
  Het is een uitdaging om een brede en diverse groep studenten met ASS te bereiken. We geloven dat mentoren, begeleiders en andere ondersteunende personen de sleutel zijn tot het bereiken van onze doelgroep. Daarom is jouw hulp onmisbaar.

  📣 Hoe Je Kunt Helpen?
  1. Nodig studenten met ASS in de afstudeer- of laatste fase van hun studie (hbo/wo) uit om deel te nemen aan ons onderzoek.
  2. Breng dit onderzoek onder de aandacht binnen jouw netwerk, bij collega’s en studenten.
  3. Connect en deel onze LinkedIn post.

  📄 Materialen Beschikbaar
  We hebben diverse materialen beschikbaar om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken:

  1. Digitale Flyers (textueel/visueel)
  2. E-mailformats voor Studentenuitnodigingen

  🤝 Samenwerking
  Als er iets is waarmee ik jou of jouw organisatie kan ondersteunen, hoor ik het graag. Samen kunnen we werken aan een meer inclusieve werkomgeving en waardevolle inzichten genereren die het leven van studenten met ASS kunnen verbeteren.

  🙏 Dankjewel
  Jouw bijdrage kan een wereld van verschil maken. Alvast enorm bedankt voor je tijd en overweging om ons onderzoek te steunen en te verspreiden binnen jouw waardevolle netwerk.

  Voor meer informatie, neem gerust contact met me op.

  Vriendelijke groeten,
  Lars Veerhoff
  lars.veerhoff@ru.nl

 • 26 oktober 2023 Meld je aan voor het prikkelarme uur in de Vleeshal Lees meer

  Voor sommige mensen kan een bezoek aan een tentoonstelling overprikkelend zijn. Daarom organiseert Vleeshal elke eerste woensdag van de maand een gratis prikkelarm uur. Vleeshal is een centrum voor hedendaagse kunst in Middelburg, gevestigd aan de Markt 1.

  Op deze dag gaat Vleeshal speciaal hiervoor vroeger open, zodat een rustig bezoek mogelijk is. We zorgen ervoor dat het geluid uit staat of tot een minimum wordt beperkt, dat er niet te veel bezoekers zijn en dat er genoeg ruimte is om rustig te zitten. Ook zullen er publieksbegeleiders aanwezig zijn die informatie kunnen geven als hier behoefte aan is.

  Omdat we gedurende het prikkelarm uur maar vijf mensen tegelijk in de tentoonstellingsruimte kunnen laten, willen we je vragen om je van tevoren aan te melden via dit formulier: https://forms.gle/3kt33F8czgPoagzL6.

  Bij vragen of om via de mail een plek te reserveren neem gerust contact op via office@vleeshal.nl.

 • 23 oktober 2023 Fotografie maatje gezocht Lees meer

  Hoi, ik ben kortgeleden gediagnosticeerd met ASS op mijn 53e…. Mijn passie (🤣) is fotograferen in combinatie met wandelen of fietsen. Dit doe ik graag rondom Arnhem Nijmegen en soms wat verder weg. Landschappen, architectuur en macro. Wie zoekt ook iemand en wil een keer meeten?

  Reacties kun je mailen naar planken01_smelten@icloud.com

 • 17 oktober 2023 Zoek naar gelijkgestemde vrouw voor vriendschap of relatie. Lees meer

  Ik heb in het verleden de diagnose Asperger gekregen.
  Ik heb nu een relatie met iemand die niet autistisch is en er ook niets vanaf weet, maar dat gaat eigenlijk niet zo goed, net als in vorige relatie.
  Ik zou heel erg graag een vrouw willen ontmoeten die zelf autisme heeft of er mee om kan en wil gaan, om mijn leven te delen met de passies en interesses (die heb ik heel veel), die we samen hebben en het begrip en steun voor elkaar.
  Ik ben ik 45 jaar en woon in Eindhoven.  Als er vragen zijn, mail mij dan verder contact.
  christiaan_pd@yahoo.com
  Groetjes.
  Chris

 • 17 oktober 2023 Masterscriptie Rijksuniversiteit Groningen Lees meer

  ELKE PLAATS OF REGIO MAG MEEDOEN AAN DIT ONDERZOEK

  Beste ouder/verzorger,

  Bent u een ouder van een kind op de basisschool en wilt u mij helpen met mijn masterscriptie? Ik onderzoek het verschil in kennis van en houding tegenover mondgezondheid van ouders van kinderen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en zonder ASS.
  Uw hulp hierbij is erg belangrijk en kan inzicht geven in de eventuele extra benodigde voorlichting over mondgezondheid, waardoor de mondgezondheid van kinderen verbeterd kan worden.
  U kunt meedoen door onderstaande vragenlijst in te vullen. Het invullen hiervan duurt maximaal 5 minuten.
  https://redcap.umcg.nl/redcap/surveys/?s=RE3X7J3WHDRXKCX8

  Alvast bedankt voor uw deelname.

  Met vriendelijke groet,
  Lisanne (Rijksuniversiteit Groningen, Tandheelkunde CTM-UMCG)
  lisannehamberg1@gmail.com

   

 • 12 oktober 2023 Lotgenotengroep voor mensen met ASS Lees meer

  Wil jij ook:
  – Jezelf kunnen zijn?
  – Je verhaal kwijt kunnen bij mensen die weten hoe het is?
  – Hulp van mensen die met dezelfde moeilijkheden worstelen?
  – Meer zelfvertrouwen ontwikkelen?
  – Weerbaarder worden?
  – Meer grip krijgen op je leven?
  – Sterker in je schoenen staan?
  – Anderen tot steun zijn?

  Wanneer: Oneven weken dinsdagavond 19.00-21.00 uur, maandelijks aansluiten mogelijk
  Locatie: Nei Skoen, Helmond

 • 12 oktober 2023 open plaats Lees meer

  Ouderinitiatief JOVO Veldhoven zoekt per direct een nieuwe bewoner.

  JOVO Veldhoven is een ouderinitiatief voor 15 (jong) volwassenen (M/V) met een Autisme Spectrum Stoornis en een normale begaafdheid.

  Iedere bewoner beschikt over een volwaardig appartement, waarvoor ieder zelf de huur betaalt uit eigen inkomen en/of Wajong. Huurtoeslag behoort tot de mogelijkheden.

  Het appartementencomplex beschikt tevens over gemeenschappelijke voorzieningen zoals huiskamer, keuken, hal en terras. In deze ruimte kan er eventueel gezamenlijk gekookt en/of gegeten worden en vinden er gezamenlijke activiteiten plaats.

  Met de totale PGB’s wordt 24-uurs begeleiding ingekocht en krijgt ieder de zorg die hij/zij nodig heeft. Men dient te beschikken over een indicatie beschermd wonen vanuit de WLZ GGZ-w of de WMO.

  Interesse om binnen JOVO te komen wonen en voldoe je aan de toelatingscriteria? Meld je dan aan voor de wachtlijst via het emailadres secretaris@jovoveldhoven.nl of kijk voor meer info (o.a. de toelatingscriteria) op de website:
  www.jovoveldhoven.nl

 • 12 oktober 2023 GEZOCHT: Ouders en/of begeleiders van mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme Lees meer

  Goedendag,

  Momenteel ben ik druk bezig met het afstuderen. Ik doe mijn opdracht bij UniekGezond. Dit is een bedrijf dat is opgericht door Tamar Van Der Veen en één op één sport- en leefstijl coaching biedt aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. 💪🏼

  Ik zit nog in de onderzoeksfase en heb al een paar mensen uit de doelgroep gesproken.

  Nu wil ik graag ook met OUDERS EN/OF BEGELEIDERS van mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme in contact komen en vragen of zij voor mij een enquête willen invullen.

  ENQUÊTE:
  https://forms.office.com/e/c2L1VQHBLy

  Dus bent u een ouder, begeleider of kent u iemand die dat is. Zou u dan dit bericht willen delen, zodat ik meer antwoorden op de enquête mee kan nemen in mijn onderzoek.

 • 10 oktober 2023 Woonplek/vorm jongen 7 jaar gezocht Lees meer

  Voor onze zoon van 7 zijn we op zoek naar een passende plek waar hij zou kunnen wonen en daarnaast behandeling kan krijgen.

  Hij is gediagnosticeerd met autisme categorie 2+ en jules de la toerette. Zijn intelligente is wel gemiddeld. Hij heeft veel angst en kan dit uiten in agressief in gedrag en taal.

  Wanneer we de juist plek vinden is de locatie minder belangrijk.

  Groet, Sil

  Reacties mogen via mail: prissilly@gmail.com of telefoonnummer: 06-37384265

 • 10 oktober 2023 ouderinitiatief wonen autisme Amsterdam e.o. Lees meer

  Welke ouders overwegen/zijn bezig met ouderinitiatief wonen in Amsterdam voor kind met autisme? Bijvoorbeeld ondersteund door Delatei of Grasboom of anders? Of wie heeft hier misschien meer informatie/ervaring mee? Geen urgentie, toekomstplannen voor zeer jong volwassen kind

  Reacties mogen via mail: a.beerepoot3@kpnplanet.nl of telefoonnummer: 06-15415962

 • 10 oktober 2023 Gezocht: kleine deelnemers voor het PIP onderzoek Lees meer

  Het PIP project (Preschool Brain Imaging and Behaviour Project) is op zoek naar kinderen (3 tot 4,5 jaar) met een autismespectrumstoornis. Ook kinderen met ADHD (4 tot 5,5 jaar) en kinderen met een ontwikkelingsachterstand (3 tot 4,5 jaar) zijn uitgenodigd voor dit onderzoek.

  Met dit onderzoek wil men inzicht krijgen in het verband tussen de ontwikkeling van de hersenen en de sociale, emotionele, gedragsmatige en cognitieve ontwikkeling van kinderen. De uitkomsten helpen bij een eerdere diagnose en betere ondersteuning voor kinderen met ontwikkelingsproblemen.

  Wat houdt het onderzoek in?
  Tijdens het onderzoek vullen de ouders vragenlijsten in. Ze komen ook 2 of 3 keer met hun kind naar het onderzoekscentrum in Nijmegen voor ontwikkelingstesten en (tablet)spelletjes. Met eye-tracking meet men oogbewegingen en ook wordt de hersenactiviteit (met EEG) gemeten. Daarnaast neemt men speeksel af en zal er tijdens de natuurlijke slaap een hersenscan (MRI) gemaakt worden.

  Het onderzoek vindt plaats bij het Baby & Child Research Center en het Donders Center for Cognitive Neuroimaging van het Radboud in Nijmegen. De deelnemers krijgen de reiskosten vergoed en bij een grote reisafstand is een hotelovernachting mogelijk. Achteraf ontvangen de deelnemers op verzoek een rapportage van de ontwikkelingstesten.

  Aanmelden of meer weten? Lees dan meer informatie over het PIP onderzoek of mail naar: pip@donders.ru.nl.

 • 3 oktober 2023 Deelname online studie naar aanraking en autistische kenmerken Lees meer

  Wij zijn op zoek naar deelnemers voor ons onderzoek naar aanraking en sensorische gevoeligheid voor prikkels (bijv labels in je kleding). In ons onderzoek willen we kijken of mensen die hoog score op autisme kenmerken aanraking en prikkels anders ervaren dan mensen die laag scoren op autisme kenmerken.

  We hopen op een gevarieerde groep deelnemers (man, vrouw, non-binair) dus mocht je 15 minuten de tijd hebben, doe dan mee via deze link: https://lnkd.in/evABRCim

  Iedereen van 18 jaar of ouder die Nederlands spreekt kan deelnemen, deelname is uiteraard anoniem

 • 3 oktober 2023 Vriendin gezocht Lees meer

  Ik ben Nathalie 29 jaar en woon in Haarlem. Ik ben op zoek naar een vriendin rond de leeftijd van 20 tot 32. De laatste tijd voel ik me erg eenzaam door mijn autisme maak ik moeilijk contact. Mijn hobby’s zijn muziek, lezen, schrijven, wandelen met mijn hond, film kijken. Ook museums bezoeken vind ik erg leuk, ik ben erg geïnteresseerd in kunst. Hopelijk is er iemand waar ik deze interesses mee kan delen.

  Reageren kan via de mail: nathaliesassoon@yahoo.com

 • 3 oktober 2023 Vriendschap gezocht in Nijkerk/Zwolle/Harderwijk/Emerlo/Puttenn Lees meer

  Hoi ik ben michelle 26 jaar met een lichte vorm van autisme. Ik ben op zoek naar een vriendschap, leeftijd tussen de 20 en 50 jaar . Mijn hobby’s zijn Wandelen, Films kijken, Gamen, Koken, Bakken, Lezen. Tuinieren, Dieren verzorgen, Dansen, zingen

  Mocht je het leuk vinden om met mij in contact te komen je kunt e-mailen naar naomisandoz6@gmail.com Naomi is mijn 2de naam 🙂

 • 3 oktober 2023 Cursus Bouwen en Inrichten voor mensen met autisme Lees meer

  Cursus Dinsdag 14 november 2023

  Mensen met autisme hebben het niet eenvoudig. Mensen beseffen veelal niet hoe belemmerend en hinderlijk de gebouwde omgeving voor mensen met autisme kan zijn. Die omgeving kan zelfs ‘pijn’ doen. Ieder mens neemt die omgeving waar met zijn zintuigen. Voor mensen met autisme werkt het sensorisch informatiesysteem anders.

  Op basis van de kenmerken van deze neurologische aandoening, analyseren we voor elk zintuig wat anders verloopt, wat aandachtspunten zijn en wat de do’s zijn en de don’ts. U krijgt hiermee een volledige tool in handen om gebouwen passend te ontwerpen en in te richten voor deze doelgroep.

  De inzichten zijn volledig wetenschappelijk onderbouwd. dr ir Bakker

  Zie verder www.levenswerken.eu

 • 28 september 2023 Autisme coaching voor RUG-studenten Lees meer

  Autistische studenten gezocht die studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen! Ik geef individuele coaching aan autistische studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bijvoorbeeld studenten die moeite hebben met plannen, leesstrategieën, of samenwerken. Of studenten die vastlopen in hun dagelijkse leven. Ik kan samen met de student werken aan studievaardigheden, zelfinzicht en structuur. Ik doe dit uit intrinsieke motivatie, vanuit mijn ervaring en kennis als autistische student en onderzoeker. Ik heb lang aan de RUG gestudeerd en ben in 2022 gepromoveerd op autisme.

  Studenten die ondersteuning zoeken kunnen gratis en vrijblijvend een afspraak maken voor een adviesgesprek. In dit gesprek geef ik advies waar ze het beste terecht kunnen voor ondersteuning. Ik kan doorverwijzen, maar heb zelf ook ruimte voor nieuwe cliënten. Ik reageer binnen 24 uur op nieuwe aanvragen voor een adviesgesprek.

  Meer informatie en aanmelden: https://www.verdermetautisme.nl

 • 22 september 2023 Beschermd wonen locatie gezocht Lees meer

  Ik ben op zoek naar een beschermd wonen locatie in Friesland. Ik heb een indicatie vanuit de WMO hiervoor. Mijn voorkeur gaat uit naar een zelfstandig appartement waar mijn rustige hond ook welkom is.

  Heb jij de gouden tip? Mail dan naar qdegraaf@icloud.com

 • 20 september 2023 Woonvorm met 24 uurs begeleiding voor volwassenen Lees meer

  Voor een volwassen persoon (39), gediagnostiseerd met ASS, zijn wij opzoek naar een beschermde/begeleide woonvorm met 24u begeleiding aanwezig.
  Van belang is dat er kennis is van ASS.
  Het heeft de voorkeur dat de woonvorm zich in regio Drenthe, Groningen of Friesland bevindt.
  Reacties kun je mailen naar: sebastiaan.vos@ggzdrenthe.nl

 • 20 september 2023 Coachen met ezels Lees meer

  Ik ben Lisette van Leeuwen en ik ben coach samen met behulp van mijn ezels.
  Heb jij interesse in coaching of ezeltherapie kijk op mijn website www.rucsdewurft.com voor informatie en locatie.
  Mocht je vragen hebben stel ze gerust via mail: Dewurft115@gmail.com
  Misschien tot ziens op onze ezelboerderij.

 • 20 september 2023 Prikkelarme woonruimte gezocht Lees meer

  Net zoals vele anderen hier, ben ik op zoek naar een zelfstandige goed geïsoleerde prikkelarme woonruimte in Nijmegen of Lent, met een kale huurprijs van €647,19 i.v.m. mijn inkomen. Ik woon nu in Nijmegen in een appartement (sociale huur) uit 2012, maar het is niet goed geïsoleerd dus veel overlast van buren. Via woning ruil is er nog niks gelukt en ik ga alleen maar achteruit. Ik zit hierdoor al jaren in een autistische burn-out. Na al die tijd word ik alleen maar wanhopiger, dus als iemand tips of ideeën heeft hoor ik het graag per mail: iris_depree@hotmail.com

  Alvast bedankt.

  Groeten, Iris.

 • 14 september 2023 (Prikkelarme) speeddate avond 45+ Lees meer

  www.laliefde.nl/evenementen

  Wij organiseren een speeddate avond voor mensen die graag prikkelarm willen daten. Zo kan jij écht genieten van daten.
  Prikkelarm daten kan fijn zijn wanneer je gevoelig bent voor prikkels.
  De speeddate avond is geschikt voor heteroseksuele mensen van tussen de 45-59 jaar.

  Hoe ziet het eruit?

  · 5 minuten per speeddate

  · In totaal ga je op 6 dates (er zijn ‘slechts’ 12 deelnemers waardoor het redelijk rustig blijft)

  · Na 3 dates is er een pauze van 15-20 minuten

  · Drankjes kan je zelf aan de bar halen

  · Eten wordt zo geregeld dat het amper geluid maakt

  · Vragenkaartjes + tips (gespreksvoering) liggen op tafel

  · Muziek staat zacht/uit indien nodig, licht is gedimd

  · Rustige ruimte + tafels staan ver genoeg uit elkaar

  · Vrijwilligers lopen rond en zijn beschikbaar om te helpen

  · De gehele avond duurt ongeveer 1 uur

  Pas als de speeddate avond vol zit zal er een datum geprikt worden. De datum die gekozen wordt zal 3/4 weken zijn nadat de speeddate aanmeldingen volledig zijn. De avond zal sowieso op een vrijdag plaatsvinden van 19.30-21.00 in café de rooie cent in Amersfoort.

  Aanmelden (of meer info)? Ga naar: www.laliefde.nl/evenementen

  Vragen, opmerkingen, tips? Mail op: laliefde@gmail.com

 • 14 september 2023 Meer bekendheid voor autisme Lees meer

  Beste lezers,

  Graag wil ik mijn netwerk over autisme gaan uitbreiden omdat ik graag meer begrip over autisme wil. Ik vind het als ervaringsdeskundige in opleiding belangrijk om meer mensen te bereiken met mijn video’s.

  Om de week komt er een nieuwe video online over mijn ervaring met autisme hoe ik dit ervaar enz.
  Zie mijn YouTube kanaal. Door het oog van een autist.

  Ik zou het heel mooi vinden dat jullie mijn kanaal abonneren zodat mijn video’s beter zichtbaar worden op YouTube.
  Dit is hartstikke gratis en je zet nergens aan vast! En het is vrijblijvend.

  Hier doen jullie mij een groot plezier mee en zo word onze wereld groter door dat mensen meer begrip krijgen over autisme. Abonneren is❤️ en delen word helemaal gewaardeerd!

  Een warme groet van Judith van:  Door het oog van een autist.

  En mocht je gaan kijken naar mijn ervaringen: Heel veel kijkplezier gewenst!

 • 13 september 2023 Onderzoek naar autisme Lees meer

  Mijn naam is Kim Gierveld, 23 jaar en studeer Communication & Multimedia Design aan de Hanzehogeschool te Groningen. Ik zit nu in mijn laatste halfjaar en dat betekent afstuderen. Met mijn afstudeeropdracht richt ik mij op mensen met autisme en/of lichamelijke beperking. Ik weet zelf helaas niet zoveel van autisme en had al het een en ander opgezocht via internet.

  Nu vind ik het erg interessant om een expert op het gebied van autisme daarover te spreken.

  Graag hoor ik van u.

  Met vriendelijke groet,
  Kim Gierveld

  mailen kan naar: Kimgierveld@gmail.com

 • 11 september 2023 Zelfstandige woning gezocht Lees meer

  Dag allemaal,

  Ik ben al heel lang (net als veel anderen) op zoek naar een nieuwe woning. Ik woon op dit moment zelfstandig, maar deze woonruimte is niet ideaal. Om van mijn slaap- of woonkamer naar mijn keuken te gaan moet ik door een gedeelde gang. Dit zorgt voor veel prikkels, regelmatig lopen mensen hier in de gang die ik niet ken. Het geeft een erg onveilig gevoel en ik ben continu alert. Ik heb autisme en met de juiste handvatten lukt het mij aardig om zelfstandig te wonen. Ik ben op zoek naar een woonruimte in de omgeving van Zutphen. Het liefst in Zutphen, Dieren, Arnhem of Nijmegen. Een studio is voor mij niet ideaal omdat ik veel moeite heb met het huishouden, dus het liefst 1 aparte slaapkamer.

  Waar ik naar op zoek ben
  – maximaal 808 euro (huurtoeslag grens)
  – een zelfstandige woonruimte
  – minimaal 1 slaapkamer
  – in Zutphen, Dieren, Arnhem of Nijmegen (of iets in deze buurt zolang het goed bereikbaar is met de trein)

  Ik sta al 7 jaar ingeschreven bij de ene woningbouw en 3 bij de andere, maar helaas heb je daar tegenwoordig niet zo veel meer aan. Ik hoop echt dat iemand hier wat weet of via via. Ik krijg binnenkort nieuwe bovenburen wat het onveilige gevoel erg versterkt en ik veel stress hiervan ervaar. Sorry voor het lange verhaal. Bedankt voor het lezen en ik hoop dat iemand iets weet of nog een goede tip heeft voor het vinden van een nieuwe woning.

  Hartelijke groet,
  Stef

  Mail naar: xstef9@outlook.com

 • 11 september 2023 Contact zoeken, mogelijk basis voor vriendschap (maat) Lees meer

  E-mail: guuseijkelenboom1@gmail.com Regio ‘s-Hertogenbosch.
  Man, 76 jaar, gehuwd, diagnose ass sinds 2021, niet meer in behandeling,
  zoekt contact met man van ongeveer dezelfde leeftijd met ass of
  overeenkomstig.
  Ik hoop op contacten/gesprekken, waaruit wederzijdse interesses of bezigheden blijken en hoe vaak we elkaar zullen aantreffen.
  Vraag maar raak, er zijn eigenlijk geen belemmeringen. Tot gauw !!

 • 11 september 2023 Met spoed plek gezocht Lees meer

  Hoi allemaal,

  Ik ben met spoed op zoek naar een passende vg7 locatie .
  Licht verstandelijke beperking + autisme

  – autisme kennis
  – nachtdienst
  – nabijheid / terug kunnen vallen
  – overname taken
  – adl hulp ( later nog uitgebreider uitleg )
  – zou fijn zijn als de mogelijkheid er is om meerzorg te kunnen bieden
  – mee kunnen naar medische afspraken.

  Mocht iemand een idee hebben hoor ik het graag .
  Groetjes

  Mail naar: thatsthespiritanouk1996@gmail.com

 • 11 september 2023 Onderzoek naar effect therapie met paarden bij jongeren met ASS Lees meer

  Jongeren met autisme van 11 tot en met 17 jaar gezocht op meerdere locaties

  Een deel van de adolescenten met autisme blijft ernstige ontregelingen van emoties houden, ondanks langdurige behandeling. Therapie met paarden is mogelijk effectief voor deze jongeren, maar goed onderzoek ontbreekt.

  Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en doet veel onderzoek naar autisme. Er is een onderzoek gestart naar het effect van therapie met paarden. Bij 35 adolescenten van 11 tot en met 17 jaar met autisme wordt het effect van therapie met paarden onderzocht. Alle deelnemers krijgen 15 sessies therapie met paarden.

  Voor, tijdens én na de behandeling wordt de emotieregulatie gemeten en er worden vragenlijsten en interviews afgenomen. De therapie wordt gegeven voor Karakter in Wageningen, de Gagelhoeve in Mill (Noord Brabant) en Horses&Co in s Heerjansdam (Zuid Holland).

  Wie kunnen er meedoen aan dit onderzoek? (dit zijn nog niet alle criteria)
  • Je bent tussen de 11 en maximaal 17 jaar oud
  • Je hebt een diagnose autisme spectrum stoornis
  • Je hebt 1,5 jaar therapie gehad
  • Je wilt leren om beter met emoties om te gaan
  • Je hebt een IQ hoger dan 80

  Voor meer informatie kun je mailen naar Pegasus@karakter.com
  Met het onderzoek weten we straks of de therapie met paarden helpt bij onder andere het beter reguleren van emoties en de kwaliteit van leven.

 • 11 september 2023 Bewoners gezocht voor wooninitiatief in Duiven! Lees meer

  Ben jij tussen de 20 en 30 jaar en heb je autisme? Ben jij op zoek naar een fijne plek om te wonen? Dan is ’t Hoge Veld te Duiven (bij Arnhem) misschien wel de plek die jij zoekt!

  ’t Hoge Veld wordt een kleinschalige woonvorm in een monumentale boerderij die momenteel wordt verbouwd. Begin 2024 is de boerderij klaar en kan er gewoond worden. Het wordt een huiselijke plek waar 24 uur per dag begeleiding en zorg aanwezig zal zijn.

  Het is een ouderinitiatief. Dus van ouders wordt verwacht dat ze bereid zijn mee te denken en mee te helpen om van ’t Hoge Veld een fijn en veilig thuis te maken. Meer informatie vind je op www.hogeveld.org

  Wil je meer weten over dit initiatief? Stuur dan een mailtje naar info@hogeveld.org en we nemen contact met je op.

 • 4 september 2023 Twee woonplekken vrij in Zeist! Lees meer

  Momenteel hebben wij (door natuurlijk verloop) twee ruime kamers vrij in een van onze twee woningen in Zeist. Het is een kleinschalig woonproject voor begeleid zelfstandig wonen. De gezamenlijke ruimten worden gedeeld (huiskamer, keuken, douche, toilet en tuin).

  Wij bieden gespecialiseerde begeleiding aan jong volwassenen met autisme met een normale intelligentie. Om hen te helpen te ontwikkelen rondom zelfstandigheid, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke participatie.

  Remise heeft een ZIN-overeenkomst met de regio Zuid Oost Utrecht (voor 18+). Jongeren die bij ons wonen hebben een indicatie voor ambulante begeleiding.

  Het is fijn als je dagbesteding hebt in de vorm van werk of opleiding. Ook gaat de voorkeur uit naar een rustig persoon. Dit in verband met de samenstelling van de bewonersgroep.

  Wonen en zorg zijn gescheiden. Dat betekent dat je de huur en de huishoudkosten zelf uit eigen inkomsten betaald. De huur is all-in: gas, water, licht, internet, gemeentelijke belastingen en en service kosten.
  Wanneer je interesse hebt bel of mail mij dan gerust.

  Linda van Ameijde, info@remisewoonbegeleiding.nl, 06 36037373

 • 28 augustus 2023 Mensen met late diagnose gezocht Lees meer

  Ik, vrouw van 60+ kreeg onlangs de diagnose ASS. Na een zoektocht in het leven naar wat ik nou mankeerde, verloren banen, liefdes en vriendschappen, nu duidelijkheid hierover. Wie heeft ditzelfde meegemaakt en heeft er ook behoefte aan dit met een lotgenote te delen? Liefst in de buurt van Zeist.

  PS. Mijn humor en mijn doorzettingsvermogen hebben me erg geholpen al die jaren.

  Reacties kun je mailen naar conny810@hotmail.com

 • 28 augustus 2023 Maatje gezocht om ervaringen uit te wisselen Lees meer

  Zowel ik als mijn dochter hebben beiden de diagnose ass. Mijn partner en ik zijn sinds 3 jaar uit elkaar. Ons netwerk is zeer klein. Nu zijn wij op zoek naar gezinnen uit de buurt van Arnhem en omgeving met kinderen (het liefst meisjes) met autisme, om daar af en toe mee af te spreken en ervaringen uit te wisselen.

  Reacties kun je mailen naar ralf_canton@live.nl

 • 28 augustus 2023 Vrijwilliger voor groepsactiviteiten Lees meer

  Een leuke enthousiaste groep jongeren in leeftijd van 17 tot 23 jaar die ieder een lichte vorm van autisme hebben, zoeken een (tijdelijke) vrijwilliger die hen wil ondersteunen bij het bedenken en plannen van activiteiten.

  Zij komen ongeveer één keer per 3 weken bij elkaar. De groep bestaat uit elf deelnemers maar meestal gaan er zo’n zeven mensen per keer mee. Ze doen leuke dingen zoals: bowlen, naar de film, een spelletjesavond, laser game, uit eten etc. Activiteiten vinden plaats in Almere.

  Voor deze groep zoek ik een enthousiaste vrijwilliger die hen kan helpen en ondersteunen om gezamenlijk tot keuzes te komen voor hun activiteiten. Iemand die enige kennis heeft over autisme zou mooi zijn. Er is een vergoeding voor de vrijwilliger mogelijk.
  De huidige vrijwilliger is langdurig ziek, de vervanging zal zeker een aantal maanden betreffen.
  Meer informatie neem contact op met Hilco Griffioen, coördinator Vriendenkringen VMCA. (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere),
  tel 06-36328708 of mail h.griffioen@vmca.nl

 • 28 augustus 2023 In de regio Arnhem woonruimte gezocht voor student met ASS op van Hall Larenstein Lees meer

  Ik ben Jesper en start in september met mijn tweede studie jaar op het HBO van Hall Larensteijn. Ik ben op zoek naar woonruimte in de regio Arnhem/Velp. En misschien zijn er een mede studenten met ASS die samen met mij woonruimte willen huren?

  Of wellicht is er interesse om een gezamenlijk woonproject op te starten met meerdere ouders met studenten met autisme in deze regio?

  Heb je tips of interesse? Reacties kun je mailen naar jild@live.nl

 • 23 augustus 2023 Deelname onderzoek toegankelijkheid Maastrichtse cultuursector Lees meer

  Voor mijn master thesis ben ik op zoek naar mensen met een beperking of handicap* die in het afgelopen jaar een cultureel evenement** in Maastricht hebben bezocht. Graag wil ik door middel van interviews meer te weten komen over uw ervaring van de toegankelijkheid van de Maastrichtse cultuursector. Heeft u interesse om deel te nemen aan mijn onderzoek of heeft u vragen? Neem gerust contact met mij op: Jo Haas, j.haas@student.maastrichtuniversity.nl

  * Onder beperking versta ik iets dat u in uw dagelijks leven belemmerd om activiteiten uit te voeren.
  ​** Onder cultureel evenement wordt in dit onderzoek het bezoek aan museum, theater, bioscoop, concert of een soortgelijke instelling verstaan.

 • 23 augustus 2023 Webinar Autisme en vermoeidheid Lees meer

  Webinar Autisme en vermoeidheid

  We horen veel over overprikkeling en stress als het gaat over (kenmerken van) autisme. Een onderbelicht onderwerp bij autisme is vermoeidheid.

  Terwijl in diverse onderzoeken naar voren komt dat 95% van de mensen met (kenmerken van) autisme vaak of heel vaak last heeft van vermoeidheid. Daarom geeft Esther Oomen op donderdag 16 november om 19.30 uur een gratis webinar over dit onderwerp, autisme en vermoeidheid.

  Wil jij leren over autisme en vermoeidheid en weten wat je zelf tegen je vermoeidheid kunt doen? In het webinar ontvang je informatie over vermoeidheid en hoe dat werkt bij (kenmerken van) autisme. Je krijg ook tips hoe je met jouw vermoeidheid om kunt gaan.

  Klik hier voor informatie en om je in te schrijven : https://www.lekkerinjevelmetautisme.nl/webinar-autisme-en-vermoeidheid/, je kunt het webinar tot een week na 16-11 terugkijken.

 • 15 augustus 2023 Respijtzorg-logeren aangeboden Lees meer

  Voor jong volwassenen (18-25) jaar bieden wij op onze zorgboerderij Respijtzorg/ logeren. Jongeren hebben een eigen kamer met douche toilette en er is een gezamenlijke huiskamer/keuken. We hebben 4 kamers waarvan er 3 permanent bewoond worden, de 4e kamer is beschikbaar voor logeren.
  Een bepaalde mate van zelfstandigheid is wel wenselijk, er is 24 uurs nabijheid. We hebben nog wat ruimte in de agenda voor nieuwe loges.
  Affiniteit met dieren is wel gewenst!

  Voor meer informatie mail naar: stichtinglucashoeve!@gmail.com of bel met 0618239968

 • 9 augustus 2023 Vriendin gezocht, liefst in Amsterdam Lees meer

  Ik zoek een vriendin liefst in Amsterdam, waar ik woon. Als je ook ass hebt, of iets anders, kunnen we ’t ook daarover hebben, Ik ken geen lotgenoten nog. Ik ben huiselijk, maar hou ook veel van mijn kat en natuur, Landleven, Hortus, Artis en cultuur en kunst. Zoals musea oa, ook houd ik van sieraden maken en kleding.

  Spirituele interesse zoals Happinez en kristallen sieraden, eth. Olie en kruiden plukken. Castlefest en Ruigoord leuk! Hippie en vrijheidsgevoel is fijn. En als het tussen ons klikt, een knuffel.

  Ik ben 51 jaar, en weet sinds 3 jaar van ass, heb last van overprikkeling, en ga leren hoe daarmee om te gaan, Mail me als je iets wilt vragen, ik vind dit ook best eng, maar wil graag met je in contact komen. Ben je een stuk jonger maar deel je interesses, reageer dan wel.
  Groeten, Christina. Mijn email is xtina7@hotmail.com

 • 7 augustus 2023 Vriendschap gezocht Lees meer

  Ik ben een vrouw van 62 uit Eindhoven met autisme die moeite heeft met sociale contacten. Ik heb werk en een gezin maar eigenlijk geen vrienden. Ik zoek iemand om mee te kletsen / praten en leuke dingen mee te ondernemen; ik houd van koken, ga graag naar de film en een museum, en ben ook in voor ideeën van anderen, ben alleen niet zo sportief.

  Misschien wordt dit dan vriendschap. Interesse? Reacties kun je mailen naar tinekesp@tenc.demon.nl

 • 7 augustus 2023 Welk 'gemengd stel' wil ervaringen delen? Lees meer

  Dag, wij zijn Chiel (met autistisch spectrum) en Aukje (zonder). soms hebben we het moeilijk met elkaar. We vragen ons af, of er een ander ‘gemengd’ stel is in de regio Den Haag/ Delft dat met ons ervaringen/ tips uit wil wisselen en leuke, culturele dingen wil doen.

  Reacties kun je mailen naar hendrix27@zonnet.nl

 • 7 augustus 2023 Beschermde woonplek gezocht Lees meer

  Hallo ik ben Tineke, 37 jaar. Heb sinds een aantal jaar een ASS diagnose en een aangeboren lichamelijke beperking. Ik woon nu nog zelfstandig net ambulante begeleiding maar dit is niet voldoende. Ik heb een WLZ GGZ2 indicatie en zoek een beschermd wonen locatie die rolstoelvriendelijk is (liefst appartement met eigen voorzieningen). Regio Nijmegen-Doetinchem-Zutphen.

  Kun je me helpen? Reacties kun je mailen naar tinekesoethof@live.nl

 • 1 augustus 2023 Prikkelarme woning en woonomgeving gezocht Lees meer

  Kan iemand mij zo spoedig mogelijk helpen met het vinden van een prikkelarme woonomgeving richting de Veluwe.
  Ik woon in Rotterdam en door de vele verbouwingen zit ik nu al drie en een half jaar in een autistische burn-out.
  Ik werk niet en ben helemaal afgekeurd, daardoor zit ik in de Wajong. ik heb niet veel financiële middelen.

  Reacties naar: madefliefje@hotmail.com

 • 25 juli 2023 Vrijwilligster voor 1 uur per maand LUS Lees meer

  Ik zoek een vrijwilligster voor 1 keer per maand 1 uur voor mijn LUS groepje in België, provincie Antwerpen, De Kempen.
  Voor meer info over LUS in België:
  https://www.lusvzw.be/

  Ik ben Inge, een vrouw van 50 met autisme en ADD. Ik probeer al langere tijd een klein LUS groepje samen te stellen.

  Interesse? Stuur dan een mail naar:
  erik.herrebosch@lusvzw.be onder vermelding Inge uit de Kempen gaat.

  Bedankt alvast!

 • 25 juli 2023 Woonruimte gezocht Lees meer

  Mijn zoon Vyasa (30 jaar met PPD-NOS ) zoekt een rustig appartement in Nijmegen
  of omgeving. Hij werkt in de ICT en hij is een gezellige, leuke man.
  Graag contact opnemen via
  06-24717729 of dorothyspan@gmail.com

 • 18 juli 2023 Rustige woonplek gezocht (omg. Apeldoorn) Lees meer

  Ik ben zelfstandig en zelfredzaam, maar het gebrek aan een plek om bij te komen van de prikkels van alledag tackelt mij in werk, hobby’s en sociale contacten. Daarom zoek ik in (omgeving) Apeldoorn een rustig, zelfstandig plekje waar ik met mijn kat mag wonen.  Als je een geschikte plek weet, kun je mailen naar margitbleumink@gmail.com

  Marit
  41 jaar

 • 18 juli 2023 Vriendin gezocht Lees meer

  Hoi ik ben Jacy, een jongen van 21 jaar en woon in Amsterdam. Ik vind het soms moeilijk om contact te maken met anderen en zou het fijn vinden als ik iemand had met wie ik mijn gevoelens kan delen. Ik ben op zoek naar een vriendin voor vriendschap of misschien zelfs een relatie.

  Ik vind het leuk om te wandelen, te gamen en naar de bioscoop te gaan (vooral Marvel en DC films). Sinds kort ga ik ook naar de sportschool om wat kilo’s kwijt te raken en aan mijn gezondheid te werken.

  Ik volg nu een opleiding MBO-3 Allround medewerker ICT in Hilversum. Ik zoek iemand ongeveer van dezelfde leeftijd in Amsterdam of omgeving. Ik drink en rook niet.
  Spreekt dit je aan? Stuur gerust een mailtje naar hoogvlietsjacy@gmail.com en ik zal zo snel mogelijk reageren.

  Groetjes Jacy

 • 18 juli 2023 Vrijwilliger gezocht: Iets Drinken in Amsterdam Lees meer

  Iets Drinken zoekt vrijwilligers in Amsterdam!

  Wat is Iets Drinken?

  Iets Drinken is voor & door mensen met een vorm van autisme, georganiseerd op 14 locaties door heel Nederland!
  Iets Drinken vindt plaats op een woensdagavond.
  Iets Drinken is géén praatgroep, maar een ontmoetingsavond.
  Hoe ziet een avond eruit?

  18:30 Aanwezig zijn
  19:00 Inloop van de gasten
  19:30 start Iets Doen
  21:00 Einde Iets Doen
  23:00 Einde Iets Drinken
  Wat verwachten we van de vrijwilligers van Iets Drinken?

  Aanwezigheid op bijna alle Iets Drinken avonden, tussen 18:30 en 23:00.
  Gastheer of gastvrouw willen zijn. Daarbij hoort het vermogen om mensen te verbinden, een prettige sfeer te scheppen en niet te willen hulpverlenen.
  Een vorm van autisme. (Per locatie kan op de achtergrond 1 vrijwilligers zonder autisme actief zijn ter ondersteuning, denk aan uitprinten van de quiz)
  Maandelijks overleg via email of op locatie met de andere vrijwilligers. Bv. Tijdens een maaltijd voor een Iets Drinken avond.
  Specifieke informatie voor Amsterdam:

  Iets drinken Amsterdam wordt momenteel gehouden in Café De Blauwe Pan, Westerstraat 200, te Amsterdam. Per avond komen er ongeveer 20-30 gasten, waarvan de eersten ongeveer om 18:45u aankomen en de laatsten na een gezellige avond rond 23:00u weer vertrekken. In Amsterdam zijn we met 5 vrijwilligers, maar een uitbreiding van het team is zeer op zijn plaats! Voor de nieuwe vrijwilliger vragen we je om eerst een keer of 2 bij ons te komen als gast, om een goed beeld te krijgen van wat de borrel inhoudt. Als het bevalt, dan kunnen we een gesprekje plannen om het werken als vrijwilliger concreter te maken. We kijken graag uit naar je reactie!

  Ben je geïnteresseerd? Mail naar: ietsdrinkenamsterdam@gmail.com

 • 11 juli 2023 Vriendschappen gezocht in regio utrecht Lees meer

  Hoi, ik ben Mickeal, 32 jaar. Ik ben op zoek naar leuke contacten en/of een lieve vriendin.
  Ik heb moeite om contact te maken omdat ik al 16 jaar Autisme heb.
  Ik ben opzoek naar een maatje die mij begrijpt. Misschien ook later eventueel een relatie.
  Ik ben nog thuis wonend, maar ben wel opzoek naar een eigen woning, maar ik heb nog geen geluk gehad om er een te vinden.
  Mijn interesses zijn: Natuur en dieren (ben een dierenliefhebber), Fotografie, Geschiedenis/oud Egypte en oud Griekenland, Formule1, series en/of films kijken, ik beoefen fitness, maar hou ook van gamen op zijn tijd en ben ook gek op muziek luisteren waar ik mijn rust kan vinden. Wil graag leuke activiteiten doen, zoals: Wandelen in het bos of naar het strand, Kastelen en forten bezichtigen, Museums bezoeken, Film kijken in de bioscoop of serie kijken, terrasje pakken. Uiteindelijk ben ik op zoek naar vriendschap en gezelligheid.

  Spreekt je dit aan? Stuur dan een mailtje naar mickealvanputten@gmail.com

 • 11 juli 2023 24 uur woning gezocht begeleiding. Lees meer

  Mijn dochter is 24 jaar en ze is geestelijk gehandicapt pdd-nos met autisme.
  Ik zoek een woning voor mijn dochter ze is nu 24 jaar oud.
  Ze zoekt een woning waar ze 24 uur moet begeleid worden met de juiste begeleiding en personeel.

  reacties mogen per email naar: Lorindamoshi@gmail.com  of telefonisch via 06-43569423 of 0174226371

   

 • 11 juli 2023 Iemand gezocht om wat mee te ondernemen Lees meer

  Hoewel ik voor diverse organisaties op autismegebied vrijwilligerswerk verricht ben ik nog niet iemand tegengekomen om buiten die bijeenkomsten iets mee op te bouwen.

  Ik heb Asperger, man, 48, probeer te lezen en ben zoekende naar dingen om te ondernemen. Samen is leuker. Wie durft dat aan?

  Reacties mogen naar Arjen: arjenmeijerhome@gmail.com

 • 27 juni 2023 Lotgenotencontact/ vriendschap Lees meer

  Hallo, ik ben Paul, afkomstig uit Amsterdam.
  Ik ben 44 jaar, woon zelfstandig en heb werk (juridisch).
  Ongeveer 10 jaar geleden heb ik de diagnose ASS, Asperger, gekregen.
  Nu nog steeds loop ik tegen problemen aan, in sociaal contact, maar ook op werk. Hierbij loop ik geregeld tegen mijn grenzen aan.
  Ik hoop hier met mensen (m/v) in contact te komen die dit herkennen en waarmee ik ervaringen kan uitwisselen.
  Misschien zijn er ook gedeelde interesses, dit lijkt mij ook leuk. Ik sta ook open voor heel andere interesses.
  Mijn interesses zijn mijn 2 aquariums, films/netflix, actualiteiten volgen en de natuur.
  Graag eerst mail- of chatcontact. Als het klikt, kunnen we altijd een keer afspreken.
  Ik ben nadrukkelijk niet op zoek naar een relatie oid.
  Ik verneem graag van je.

  Paul
  p.sluijters@gmail.com

 • 27 juni 2023 Telegram groep ASS Lees meer

  Op het forum van de NVA kwam ik erachter dat de bestaande telegram groep over ASS opgeheven was. Ik heb daarvoor een nieuwe opgezet, te bereiken via: https://t.me/autismepraat

 • 27 juni 2023 Vrijwilligers gezocht voor Kringloopwinkel Lees meer

  Hai,

  Ik ben Ellen van Emmaus Domstad. Wij hebben 3 winkels in Overvecht, Lombok en Parkwijk.
  Emmaus is een stichting die woonruimte biedt aan mensen die even nergens kunnen wonen. Mensen die bij ons wonen komen uit allerlei groepen: even de weg kwijt, statushouders en mensen zonder papieren.

  Dat betalen wij allemaal met onze kringloopwinkels en daarvoor hebben wij vrijwilligers nodig. Samen met de bewoners werk je mee in de winkel of sorteer je de spullen die binnenkomen. Voor de transport hebben wij ook mensen nodig. Dus dan is een rijbewijs wel handig.

  Jij kunt bij ons je dag zinvol besteden en helpen om daklozen een dak boven hun hoofd te houden.

  Als je bij ons komt krijg je leuke collega’s en mag je spullen kopen met 50% korting. Helemaal prikkelvrij is de werkplek niet, maar je kunt wel een rustig moment kiezen om aan de slag te gaan. Reacties mogen naar: ellennijs@emmausdomstad.nl

  Groetjes, Ellen

 • 19 juni 2023 Wooninitiatief beschermd wonen (24 uur) regio Drechtsteden Lees meer

  Wij zijn van plan om voor onze 28-jarige zoon met ASS (Asperger) en schizofrenie een beschermde woonvorm op te zetten. Onze zoon bezoekt op dit moment een dagbesteding voor autisme in Papendrecht en daar staat hij ook op de wachtlijst voor beschermd wonen. (Hij heeft een Wlz indicatie GGZ-03)

  Omdat de wachtlijsten voor wonen erg lang zijn, 5-7 jaar is genoemd en daar kan ook geen garantie voor afgegeven worden, willen wij zelf een woonvorm op gaan zetten, zodat er wėl gegarandeerd is dat hij over een aantal jaren in een woonvorm kan gaan wonen.

  Als eerste zoeken wij gelijkgezinde ouders en/of medebewoners. Daarna kunnen we gaan kijken hoe verder. Hebben jullie interesse, stuur ons dan een mailtje op brigitte.blikkendaal@gmail.com

 • 19 juni 2023 Boek: 'Au 't is me stoornis' Lees meer

  Heb of ken jij ook een kind met ASS? Zit jij ook dikwijls met je handen in het haar? Dan heb ik een leestip voor je: ‘Au, ’t is me een stoornis’ van Maaike Haaiveld. Het gaat over een gezin met een zoon met ASS en alles wat daarbij komt kijken.

  Leef mee met Maaike en lees haar verhaal op https://maaikehaaiveld.auteursblog.nl/artikel/16995

 • 2 juni 2023 Maatwerkplek woonunit gezocht Lees meer

  Hallo, Ik ben op zoek naar een maatwerkplek. Ik heb een ggz5 wonen indicatie. Waar ik om vraag is een plek waar er 24 uur per dag iemand aanwezig is en ik aanspraak op kan doen en een eigen woonunit. Ik heb autisme met een normale intelligentie.

  Hopelijk kan iemand mij helpen. Er lijkt maar geen oplossing te zijn.

  Reacties kun je mailen naar Berberseberber@gmail.com

 • 30 mei 2023 Maatje gezocht Lees meer

  Hallo, ik ben Minke, vrouw van 58 jaar. Sinds kort weet ik dat ASS heb/ben. Ik woon in Zandvoort en ben rolstoelafhankelijk. Kom je gezellig bijkletsen?

  Reacties kun je mailen naar minky365@gmail.com

 • 26 mei 2023 Vriendin gezocht Lees meer

  Hoi, ik ben Jasper (21 jaar) uit Breda. Ik vind het lastig om vriendschappen te sluiten. Ik ben op zoek naar een vriendin voor contact of voor een eventuele relatie. Mijn hobby’s zijn gamen, rennen, wandelen en uitgaan.

  Ik zoek iemand van rond mijn leeftijd.

  Voor contact kun je terecht bij mol208485@gmail.com

 • 26 mei 2023 Contact vriendschap Lees meer

  Hallo ik ben Ivo van der Wal en woon in de omgeving van Amersfoort en ik ben 45 jaar. Ik zoek vriendschap met iemand die net zoals ik veel van muziek houdt.

  Lijkt het je leuk om contact te hebben? Reacties kun je mailen naar avdw35@hotmail.com

 • 26 mei 2023 Crowdfunding voor medische operatie Lees meer

  Hoi lotgenoten, Mijn naam is Iris. Ik ben een bezoeker van de NVA gespreksgroep. Zou je mijn crowdfunding website willen lezen? Die vind je op www.gofundme.com/f/3kehs-help-iris-medical-expenses

  Crowdfunden voor medische operatie

  In 2018 ben ik in mijn woning op mijn hoofd flauwgevallen. Mijn broer bracht me onmiddellijk naar het ziekenhuis. Daar vertelden ze dat ik een hersenschudding had en mijn neus bleek ook gebroken. De jaren daarna bleef ik hoofdpijn en vermoeidheidsklachten houden. Na een MRI scan bleken de botjes achter mijn ogen te zijn gebroken, zie bijlage MRI scan. Hierom ben ik bezig met crowdfunden voor een hersteloperatie.

  Op mijn crowdfunding website vind je alle informatie en donatiemogelijkheden. Super bedankt alvast.

 • 17 mei 2023 Vriendin gezocht/mensen leren kennen Lees meer

  Ik ben Brandon en ik ben 24 jaar. Ik heb moeite om nieuwe contacten te leggen. Ik ben op zoek naar een vriendin voor contact of evt een relatie. Mijn hobbys zijn gamen en sporten, waarbij ik aan voetbal en badminton doe.
  Ik hoor het graag.
  Mijn emailadres is: brandon.v.pelt@gmail.com

 • 15 mei 2023 Vriendinnen gezocht Lees meer

  Ik ben Femke, ik ben 38 en ik woon samen met mijn vriend in Noord-Holland. We hebben geen kinderen, wel 2 lieve katten. Een paar maanden geleden heb ik de diagnose ASS gekregen. Dit verklaart voor mij een heleboel dingen in mijn leven, en vooral ook waarom vriendschap altijd (en vooral de laatste tijd) een “ding” is geweest.

  Ik heb eigenlijk alleen maar neurotypische vriendinnen, en zou het heel leuk vinden om meiden te ontmoeten die net als ik autisme hebben.

  Ik zou graag contact willen met andere autistische vrouwen van -pak ‘m beet – tussen de 30 en 50 jaar (maar als je daar net buiten valt en dit oproepje spreekt je aan, ook gewoon reageren hoor!)

  Ik hou o.a. van lezen en wandelen in de natuur, koken en ben veel met persoonlijke ontwikkeling bezig. Leuk als je daar iets in herkent, maar je hoeft niet per se dezelfde hobby’s te hebben. Ik vind het juist ook wel weer leuk om nieuwe dingen te leren of te ondernemen 🙂

  Als dit oproepje je aanspreekt, stuur dan een mailtje naar: autisticat3@hotmail.com

  Leuk om van je te horen!

 • 15 mei 2023 Vriendschap Lees meer

  Hallo allemaal,
  Ik ben opzoek naar vriendschap die ook blijft bestaan. Ik heb zelf autisme, en vind het lastig om sociale contacten te maken. Mijn leeftijd is 38 jaar, en ik woon samen met mijn man en zoon.
  Ik zou het leuk vinden om goede gesprekken te kunnen houden, en zo nu en dan bv een terrasje te pakken.
  Lijkt het je leuk, reageer dan en wie weet tot snel.

  Mail naar: remwendon@hotmail.nl

 • 9 mei 2023 relatie date dating Lees meer

  Ik ben een man van 56 jaar met ass en woon in velsen.
  Ik ben zorgzaam en loyaal,betrouwbaar,empatisch,ik hou van knuffelen.
  Ik zoek een loyale spontane empatische vrouw die liefst niet rookt en drinkt(gelegenheidsdrinker)voor een klik en eventueel een lat-relatie.
  Om het samen leuk en gezellig te hebben,terrasje,filmpje,samen koken,spelletje,samen leuke dingen doen.
  reageren op: apollo12345-2023@outlook.com

 • 9 mei 2023 Lotgenoten gezocht Lees meer

  Omdat mijn wereldje erg klein is en veelal vol onbegrip, ben ik op zoek naar ouders met ASS en/of ADHD met kinderen die ook een diagnose ASS en/of ADHD hebben. Ervaringen delen, kinderen die lotgenoten leren kennen of gewoon begrip is wat ik in het contact zoek.

  Mijn naam is Sabrina en woon samen met mijn partner en 4 kinderen, leeftijden van 12, 10, 5 en 1 jaar. Mijn 3 oudste kids hebben ASS en ikzelf ook icm ADHD. We zijn een actief gezin en doen graag leuke dingen met elkaar zoals zwemmen, dierentuin, pretpark, wandelen, gamen of fietstochten…met alle nodige uitdagingen.

  Mocht het je leuk lijken om in contact te komen dan horen we het graag 🙂

  Groeten Sabrina

  reacties mogen naar: sabrina.becirovic@gmail.com

 • 26 april 2023 Maatje gezocht Lees meer

  Ik weet sinds een jaar dat ik ASS heb. Ik heb altijd moeite gehad met contact maken cq onderhouden. Ik zoek iemand om samen mee wat dingen te ondernemen. Bijv bioscoop, theater, wandelen of sporten.
  Ik kom uit de omgeving Rotterdam en ben zelf een man van 52

  Mijn mailadres is
  crasher703@hotmail.com

 • 25 april 2023 Ervaringen delen: Autisme & Werk (studie). Lees meer

  Beste lezer,

  Mijn naam is Michael. Ik ben 28 jaar jong. En ik kom uit Rotterdam. Ongeveer 3 jaar geleden is bij mij een ASS diagnose gediagnosticeerd. Ik ondervind moeilijkheden in het vinden van een passende baan.

  Ik heb hiervoor een niet afgeronde HBO opleiding in de commerciële hoek gedaan. Vervolgens heb ik een MBO4 zorgopleiding geprobeerd te doen. Ik heb een aantal logistieke/facilitaire werkzaamheden verricht.

  Ik merk dat ik een behoefte heb om ervaringen uit te wisselen met anderen binnen het ASS spectrum. Op het gebied van werk, belasting, dingen die je leuk vindt in werk, en de moeilijkheden rondom ASS en functioneren.

  Ik heb een doelgroepenregistratie / banenafspraak. Alleen via die weg is het ook niet gelijk een abc’tje. Misschien herken jij je in mijn verhaal. Ben je ook nog zoekende naar welke mogelijkheden er zijn? Hoe blijf je toch dicht bij jezelf? Misschien dat we daarin ervaringen kunnen uitwisselen.

  Wellicht dat het ons beide nieuwe inzichten en perspectieven kan geven. Dat we op onze manieren onszelf weer verder mogen ontwikkelen. Je kunt een mail sturen naar m.s.deman@gmail.com . Van daaruit kunnen we uiteraard weer verder kijken.

  Bedankt voor het lezen. En voel je vrij om iets achter te laten.

 • 24 april 2023 Hulp aangeboden PGB/ASS Lees meer

  Hallo lezer, ik ben Monique en kom uit Alphen aan den Rijn.
  Na een aantal jaren werkervaring op de poli ASS in Leiden, ben ik afgelopen november begonnen voor mezelf!
  Het lijkt me leuk om samen te werken om jouw doelen te bereiken.
  Meer informatie over mij is te vinden op www.odysseezorg.nl.
  Wie weet tot snel!

  Groetjes Monique

 • 24 april 2023 Kleinschalig wooninitiatief Den Haag Lees meer

  Dag allen,

  We zijn een kleine zorgorganisatie genaamd WelzijnZorgt. Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet bij de renovatie van een woning in Den Haag. Je hebt hier een eigen slaapkamer en gedeelde keuken, woon- en badkamer. Daarnaast is er een tuin voor gezamenlijk gebruik. Er zijn 3 slaapkamers omdat wij geloven in kleinschalig wonen.

  De begeleiding is op afroep beschikbaar. Samen met jouw vaste begeleider maak je afspraken over hoe jouw begeleiding eruit ziet en wanneer dit plaatsvind. We werken er samen aan zodat jij zo zelfstandig mogelijk kunt (leren)wonen. Verder werken wij met een achterwacht. Je bent bereid om afspraken te maken om samen met je 2 huisgenoten er een leuke en gezellige woning van te maken.

  Wil je meer weten of je alvast aanmelden? Dat kan. We zijn te bereiken op;

  info@welzijnzorgt.nl
  085 130 57 45

 • 24 april 2023 Een maatje voor mijn 36 jarige broer Lees meer

  Mijn broer is 36 jaar heeft een vorm van autisme en is slechthorend. Woont zelfstandig begeleidend in Beverwijk. Hij zoekt een maatje, die hem gitaar kan leren spelen. Die van fietsen en wandelen houd.. Die gek is op voetbal.. Het liefst 2 a 3x in de maand op vrijwilliger basis..

  Je kunt mailen naar: bheiloo@gmail.com

 • 3 april 2023 Vrijwilliger gezocht voor nieuwe locatie van Iets Drinken in Steenwijk Lees meer

  Iets Drinken is dé landelijke netwerkborrel voor volwassenen met een vorm van autisme. Het doel is mensen met autisme bij elkaar brengen, gewoon in een café. Wij organiseren dit voor en door mensen met autisme op 14 locaties in Nederland en willen heel graag een nieuwe locatie starten in Steenwijk.

  Ik (Leonie) zou dit heel graag willen doen, maar we hebben minimaal 4 vrijwilligers nodig om te kunnen starten. Wie wil dit met mij doen? Woon je in of in de buurt van Steenwijk? Heb je autisme? Heb je een klein beetje tijd over en zin in gezellige avonden? En ben je enthousiast geworden?

  Meld je dan aan op organisatie@ietsdrinken.nl
  Voor meer informatie kan je kijken op www.ietsdrinken.nl of mail ons.

 • 3 april 2023 Eenzaamheid door autisme Lees meer

  Ik ben Linde, 22 en kom uit Baarn. Ik heb sinds ongeveer mijn 8e de diagnose autisme (PDD-NOS). Vroeger had ik weinig last van mijn autisme. Maar naarmate ik ouder werd kreeg ik er meer last van. Door mijn autisme heb ik moeite met contacten maken en houden. Ook reageer ik soms anders op dingen. Ik heb bijna geen vrienden en dat maakt mij erg eenzaam.

  Ik hoop via deze oproep in contact te komen met tussen de 19 en 28 (ongeveer) die ook autisme hebben. Wie weet komt er een leuke vriendschap uit. Mijn email adres is lindehoogland@gmail.com
  Stuur gerust een mailtje als deze oproep je aanspreekt.

 • 31 maart 2023 Woonruimte gezocht Lees meer

  Op dit moment woon ik in een appartement / midden verdieping waar ik veel prikkels ervaar. De deuren naar mij slaapkamer, woonkamer en keuken (met daaraan de badkamer) zitten in een gedeelde gang. Voor mijn boven buurman komt 2-3x per dag thuiszorg, dit zorgt voor veel onrust en stress. Ze komen op allerlei tijden, zelfs na 10 uur ‘s avonds. Ik voel me hierdoor erg onveilig en overprikkeld omdat ik niet weet wat me te wachten staat. Ik durf ‘s avonds niet goed meer naar de keuken etc.

  Ik ben op zoek naar een woonruimte in Arnhem/Nijmegen/Dieren of Zwolle/Deventer/Zutphen (plaatsen hieromheen zijn evt ook oké). Max huur 808 ivm huur toeslag. Ik ben op zoek naar een zelfstandige woning/appartement (liefst geen studio). Gezien het zwaar tekort aan huizen is dit natuurlijk heel lastig maar misschien weet iemand iets, via via, of tips wat ik nog kan proberen. Ik ben al ingeschreven voor sociale huur en reageer ook op particulier. Ik studeer voltijd dus heb ook geen vast inkomen. Ik hoop dat iemand iets weet! Of nog een goede tip. Alvast heel erg bedankt.

  Reacties graag mailen naar: goldenstories@hotmail.com

  Hartelijke groet,
  Sophie

 • 28 maart 2023 Zeist: Zelfstandig wonen voor jongvolwassenen met autisme Lees meer

  Voor een toekomstige locatie in Zeist zoekt Stichting Authentiek Wonen nieuwe kandidaatbewoners met ASS en hun enthousiaste ouders!

  Stichting Authentiek Wonen is bezig met het opzetten van een kleinschalige woonvorm voor jongvolwassenen met autisme (ASS) vanaf een gemiddelde intelligentie. We hebben een locatie op het oog in Zeist en hopen daar circa 12 woonunits voor onze stichting te kunnen gaan huren.

  Als kandidaat bewoner kijk je positief aan tegen het ‘samenwonen’ met andere mensen met een vorm van ASS en sta je open voor begeleiding op maat. Wij bieden je een zelfstandige woonunit in een fijne en veilige woonomgeving waar je met plezier kan wonen.

  Spreekt onderstaande je aan?
  • Een eigen zelfstandige woonunit, maar wel samen met anderen
  • Een vorm van begeleiding
  • Een gemeenschappelijke ruimte om af en toe iets gemeenschappelijks te doen (koken, eten, spel)
  • Een fijne en veilige woonplek in Zeist waar je zelfstandig kunt wonen
  • In de buurt van het OV en winkels
  • Met aandacht voor structuur en sociale contacten

  Heb je interesse om zelfstandig te gaan wonen en willen je ouders of vertegenwoordiger actief meehelpen bij het opzetten van dit thuis? Dan kan Authentiek Wonen iets voor je/jullie zijn. Kijk op ons bewonersprofiel om te zien of dit ouderinitiatief bij je past.

  Heeft bovenstaande je/jullie interesse gewekt, dan nodigen we je van harte uit om met ons mee te doen. Dit kan door een email te sturen of het contactformulier onder contact op onze website in te vullen.

  Kijk voor meer informatie op www.authentiekwonen.nl
  Of neem contact op met:

  Simone Engelmann
  Stichting Authentiek Wonen
  info@authentiekwonen.nl | 06 44231713

 • 24 maart 2023 Ambulante begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen Lees meer

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding heeft veel kennis en ervaring in het ambulant begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en hun gezin.

  De begeleiding vindt plaats in de vertrouwde thuisomgeving in de Randstad.

  We hebben regelmatig plek voor nieuwe aanmeldingen.
  Graag nodig ik je uit om www.swinkelsbegeleiding.nl te bekijken.

  En mocht je vragen hebben, dan hoor ik het graag!

  Met hartelijke groet,

  Nancy Swinkels
  Orthopedagoog NVO/SKJ

  06-39896013
  info@swinkelsbegeleiding.nl

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding
  www.swinkelsbegeleiding.nl

 • 24 maart 2023 help mij, mijn droom te verwezenlijken Lees meer

  Mijn droom.
  Laat ik bij het begin beginnen. Ik ben Miranda bijna 38, en heb al een heel zwaar leven achter de rug en ik zit er nog middenin. Ik heb meerdere beperkingen.

  Zowel fysiek als mentaal. Zo heb ik myalgic encephaomyelitis(M.E/CVS)
  Op mentaal gebied heb ik het erg zwaar. Mijn autisme uit zich in vooral de ernstige overprikkeling door de gehele dag, dus mede met de M.E erbij ben ik dagelijks heel moe en heb veel slaap nodig , zo ook in de middag. Ook heb ik atypische anorexia
  Mede door mijn autisme én in combinatie met M.E en mijn eetstoornis ben ik dagelijks enorm overprikkeld. Mijn gedachten staan altijd op non- stop en zelfs in de nachten gaat het nog door. Door de overprikkeling kan ik maar weinig op een dag een mijn hond uitlaten 3 keer per dag plus daarbij de was doen is eigenlijk al te veel. Mijn hond is een niet gecertificeerde hulphond. Dit betekend dat ie wettelijk geen hulphond is en ook geen opleiding heeft gedaan, maar dat ie mij wel heel veel steun bied en al veel meer doet dan ik me had kunnen indenken, wij zijn 1. Ook komt hij bij me om kusjes te geven wanneer ie aanvoelt dat het niet goed gaat, voor mij is hij een hulphond

  Waar ik woon, in Rotterdam wordt overal om mij heen huizen gebouwd en in mijn flat zijn ze al 3 jaar aan het verbouwen, wat natuurlijk allemaal voor veel chaos en geluidsoverlast zorgt. De meeste tijd ligt de straat open, doen deuren het niet in de flat, doet het licht het niet. Om maar niet te spreken hoeveel bouwverkeer er in en om mijn straat is. Ter overmaat van ramp beginnen ze nu ook te bouwen aan het aangrenzende park, waar ik dagelijks wandel met mijn hond.

  Ik zit inmiddels al meer dan drie jaar in een autistische burn-out
  Ik huil veel, raak vaak uit contact, en mijn spanning zit torenhoog maar ik praat dagelijks met mijn moeder(die on ontzettende goede moeder is) en heb ik ook wel gesprekken met begeleiding van waar ik woon. Mijn omgeving is overal aan het zoeken wat mij rust zou kunnen brengen, een vakantie misschien? Tja daar is geen geld voor, ik ga niet tot rust komen van een weekje weg, dat zou dan meer op een maand uitkomen.

  Maar nu kom ik toch eindelijk uit bij wat mijn droom nou eigenlijk is; een eigen Boshuisje hier in Nederland. Maar ja daar heb je het weer, alles draait om geld en ik heb niet zo’n grote rekening dat ik dat uit eigen zak kan betalen.

  Helaas ben ik voor de volle 100% afgekeurd(al vanaf mijn 18e) en krijg ik van het UWV mijn Wajong uitkering van 75% van het minimumloon.

  Maar dan zou je misschien denken, waarom een boshuisje?
  Tja daar heb ik heel goed over na gedacht; daar heb ik de volledige rust die ik zó hard nodig heb. Ik kan geen enkel geluid meer velen, en in een flat kan je altijd last hebben van buren. Ik wil in het bos wonen, elke ochtend wakker worden in een oase van rust! Stilte, ruimte en veiligheid, En vogeltjes natuurlijk! Ik heb zó ontzettend hard een ruimte voor helemaal mezelf nodig, zonder buren, echt helemaal alleen. (ik ben graag alleen) Ik heb rust, ruimte, veiligheid nodig(als ik in een flat ga wonen blijf ik overprikkeld) het bos is de oplossing De slow living , dat is wat ik zo hard nodig heb. Een vrouw van bijna 38 jaar die hypergevoelig is, autisme heeft die leeft in een wereld die niet leefbaar is voor haar. Dus zoek ik naar oplossingen.
  Ik heb jullie als lezers kei hard nodig om al het geld bij elkaar te brengen en daarom ben ik ook een crowdfundingsactie gestart

  Het doel is groot, ik weet het, maar ik vraag het niet voor niks. Ik ben namelijk teneinde raad en overal waar ik zou willen wonen, om en nabij Rotterdam wordt gebouwd. Ik heb echt NOOD aan rust, waar ik van mijn autistische burn-out kan herstellen en waar ik in alle rust mijn eetstoornis weer kan aanpakken

  Kunnen jullie mij helpen? Wíllen jullie mij überhaupt helpen? Ik ben écht teneinde raad!)
  Ik zal mijn crowdfundingsactie pagina hieronder vermelden

  Met vriendelijke Groet,
  Miranda van Vuuren mailadres: madefliefje@hotmail.com

  https://gofund.me/18330b4e

 • 24 maart 2023 Autismecoaching & Autisme Relatiecoaching Lees meer

  Via mijn praktijk bied ik persoonlijke levensloopcoaching voor jongeren en volwassenen met autisme in de regio Groningen. De coaching is gericht op persoonlijke groei om zo meer grip te krijgen op ASS door middel van praktische tools. Ook bied ik specialistische relatiecoaching voor partners met autisme. In deze relatiecoaching richt ik me op het aanleren van effectieve communicatieve vaardigheden.

  Wil je hier meer informatie over? Of loop je ergens tegenaan en wil je met iemand praten? Neem gerust contact op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

  Dit kan via de website www.talebi.nl of per mail via info@talebi.nl.

 • 24 maart 2023 Ambulante begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen Lees meer

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding heeft veel kennis en ervaring in het ambulant begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en hun gezin.

  De begeleiding vindt plaats in de vertrouwde thuisomgeving in de Randstad.

  We hebben regelmatig plek voor nieuwe aanmeldingen.
  Graag nodig ik je uit om www.swinkelsbegeleiding.nl te bekijken.

  En mocht je vragen hebben, dan hoor ik het graag!

  Met hartelijke groet,

  Nancy Swinkels
  Orthopedagoog NVO/SKJ

  info@swinkelsbegeleiding.nl

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding
  www.swinkelsbegeleiding.nl

 • 10 maart 2023 Begeleid/beschermd wonen ruil Lees meer

  Hallo, Momenteel woon ik begeleid in Rotterdam en zou graag naar Utrecht of omgeving willen verhuizen. Is er iemand die misschien een ruil wil doen met mij? Maximaal ggz wlz 3 indicatie.

  Reacties kun je mailen naar Berberseberber@gmail.com

 • 10 maart 2023 Maatje gezocht Lees meer

  Even voorstellen: ik ben Jan 36 jaar, en woonachtig in Groningen. Ik kom graag in contact met mensen met een soortgelijke diagnose, maar dit hoeft niet per se identiek te zijn. Wie weet wat we voor elkaar kunnen betekenen.

  Reacties graag per mail: japio555@hotmail.com

 • 3 maart 2023 Hulp nodig bij orde scheppen in huishouding Lees meer

  Ik ben autistisch, en heb een LVB, en krijg begeleiding in Den Haag aan huis van Middin. Ze helpen me overal bij, behalve bij het orde scheppen in mijn huishouden. Maar ze vallen me er wel steeds op aan, en ik heb meerdere pogingen gedaan om aan hun te vragen of ze me er bij willen helpen, maar ze snappen me niet.

  Ze snappen niet waar ik tegenaan loop. Zelfs als ik het ze laat zien met plaatjes. Nu zoek ik gewoon maar via een oproep iemand die mij hierbij wekelijks kan helpen thuis.

  Reacties kun je mailen naar a.vanwalsem@yahoo.com

 • 27 februari 2023 Boek over een jongetje met autisme Lees meer

  Ik ben moeder van een zoon met autisme en heb een boek geschreven over onze dagelijkse belevenissen. Ik hoop hiermee een steun te kunnen zijn voor families in soortgelijke situaties. Mocht je nieuwsgierig zijn en wil je een seintje ontvangen wanneer mijn boek uitkomt (ik denk april of mei) stuur me dan gerust een mail: maaikehaaiveld@outlook.es. Ook voor vragen.

 • 17 februari 2023 De 8sprong zoekt twee nieuwe bewoners. Lees meer

  Op 29 maart 2009 betrokken 8 verstandelijk gehandicapte jongvolwassenen hun mooie appartement in de 8sprong (Poststraat 7 te Zandvoort). De 8sprong bestaat uit 8 zelfstandige appartementen en meerdere gezamenlijke ruimtes waaronder een keuken en een woonkamer. Elk appartement heeft een halletje, woonkamer met keukenblokje en een badkamer. De vereniging telt een aantal commissies waarbij de ouders actief betrokken zijn. De bewoners, in de leeftijd tussen de 38 en 46 jaar worden dagelijks en ’s nachts begeleid door een team van professionele zorgverleners van WoonDroomZorg (www.woondroomzorg.nl) De zorg wordt gefinancierd vanuit de PGB’s van de bewoners. De vrijkomende appartementen zijn gelegen op de 1e en 2e etage. Het selectieproces, waarbij gekeken wordt of de kandidaat bewoner binnen de huidige bewonersgroep past, wordt uitgevoerd door een door de vereniging in het leven geroepen commissie. Tijdens dit proces zal ook de expertise van een orthopedagoge ingezet worden. Profielschets: passend binnen de huidige bewonersgroep, lichte/matige verstandelijke handicap, WLZ indicatie VG4 of hoger, tussen de 24 en ongeveer 46 jaar oud, gaat overdag doordeweeks naar dagbesteding of werkplek. Van ouders cq verwanten wordt actieve betrokkenheid bij de verening Zorg aan Zee verwacht (www.zorgaanzee.nl)

  Reacties mailen naar: jw.bronsveld@tele2.nl

 • 17 februari 2023 Vriendschap gezocht Lees meer

  Hoi, ik ben Leon, 16 jaar en non-binair. Ik ben op zoek naar andere jongeren (14-17 jaar) om (evt. online) vriendschap mee te sluiten. Dit vind ik in het dagelijks leven lastig vanwege angsten en negatief zelfbeeld terwijl ik heel spontaan, gezellig kan zijn en humor heb. Ik hou van gamen, huisdieren en bakken/koken.
  Als je dit herkent en ook graag vriendschap wil zou ik het erg leuk vinden als je contact op neemt!

  Reactie kun je mailen naar: leonvdz30@gmail.com

 • 17 februari 2023 Hulp bij Theorielessen rijbewijs B Lees meer

  Hallo, wij zijn op zoek naar iemand die (tegen betaling) onze zoon (19, PDD-NOS) zou willen helpen bij het leren van de theorie voor rijbewijs B. Hij heeft met name moeite met het inzichtelijk deel.
  Graag iemand die hier al wel ervaring mee heeft (omgeving Hellendoorn)

  Reacties kun je sturen naar: pannenkoekjes@gmail.com

 • 17 februari 2023 Woonplek Lees meer

  Ik ben op zoek naar een begeleid/beschermd wonen plek.
  Ben 23 jaar.

  Reacties zijn welkom via: k.verboom-pfaff@telfort.nl

 • 10 februari 2023 Nieuwe bezoekers (m/v) gezocht voor Autiroze Den Haag, coc café Haaglanden Lees meer

  Autiroze in Den Haag is op zoek naar nieuwe bezoekers! Het word iedere 4e zaterdag van de maand gehouden, dus dat is makkelijk te onthouden. Autiroze heeft ook een eigen website waarop alle informatie te vinden is. Tot nu toe komen er hoofdzakelijk mannen, maar het zou ook leuk zijn als er wat meer vrouwen zouden komen.

  Autiroze zijn leuke gezellige avonden in het coc café voor autisten die onder de doelgroep vallen van LHBTIQ+
  Dus ben je transgender, homo, lesbisch, biseksueel of ander gerelateerd, en je hebt autisme, voel je dan vooral geroepen om eens een kijkje te nemen op de website van Autiroze, en kom eens een keer een bezoekje brengen aan 1 van de leuke avonden!
  Toegang is geheel gratis, er wordt tijdens een AR avond in COC haaglanden geen muziek gedraaid, maar er is wel gezelligheid onder elkaar.

  We zien je graag verschijnen!

  Kijk ook eens op https://cochaaglanden.nl/sociaal/autiroze/

 • 10 februari 2023 Woonplek gezocht Lees meer

  Hallo. ik ben opzoek naar een woonplek intramuraal voor autisme met normale begaafdheid. Graag in omgeving Utrecht. Hopelijk kan iemand mij helpen.

  Reacties zijn welkom via Berberseberber@gmail.com

 • 7 februari 2023 Mensen voor persoonlijke uitwisselingsgroep gezocht Lees meer

  Ik zoek mensen met ass die in een groep persoonlijk willen uitwisselen. Graag mensen die benieuwd zijn hoe kracht schuilt in beperking en vanuit dat onderzoek willen delen. Persoonlijk, karaktervol, opbouwend. Noord-Holland, deels online, deels in ontmoetingen, middelbare leeftijd, onderzoekend, creatief en eigenzinnig.

  Vriendelijke groet, m.ass@kpnmail.nl

 • 7 februari 2023 Oudercontact: dochter van 12 jr en onlangs vastgestelde ASS Lees meer

  Ik zou graag in contact komen met ouders van kinderen met ASS.
  Ik heb samen met mijn man een dochter van 12 jr die sinds dit schooljaar thuis zit. Ze heeft veel angsten en error in haar hoofd zoals ze zelf zegt.Ze doet al het werk thuis wat haar klasgenoten op school doen. Maar ze maakt zich zorgen over de middelbare school. Ze heeft Havo advies. We zitten midden in open dagen, maar de angst vliegt haar aan. Ik heb het er erg moeilijk mee en dit heeft nu ook zijn weerslag op mijn gezondheid.
  Kortom, ik zit er doorheen.
  Wie herkent dit en wil met mij ervaringen uitwisselen.
  Liefst omgeving Baarn, Hilversum, Amersfoort. Etc. (Maar moet niet)
  Mail mij gerust: celinekroon@casema.nl
  Groetjes Céline

 • 20 januari 2023 Woning/kamer gezocht Lees meer

  Ik (23 jaar) heb autisme en ben opzoek naar woning of kamer. Het liefst ergens in Noord-Brabant, maar Zuid-Holland of Utrecht zijn ook een optie.

  Op het moment zit ik in mijn derde jaar van mijn HBO-studie. Vanwege mijn huidige thuissituatie kan ik niet thuis blijven wonen.

  De woning of kamer waar ik naar opzoek ben hoeft niet helemaal prikkelvrij te zijn, maar het liefst geen herrie of teveel geluid.
  Voor mij is vooral belangrijk dat ik een vast ritme kan hebben en dat ik me kan concentreren op het afronden van mijn studie.

  Reacties kun je mailen naar: sannewouters99@hotmail.com

 • 13 januari 2023 Nazorg en herstel na zelfmoordpoging Lees meer

  Beste allemaal, Mijn naam is Danique, ik ben 26 jaar oud en heb autisme. Dit weet ik nu sinds een jaartje. Vorig jaar heb ik een suïcidepoging gedaan na het ervaren van meerdere traumatische gebeurtenissen. Ook het nog niet goed kunnen omgaan met mijn autisme en het voelen van wat ik nodig had speelde mee.

  Ik voelde me alleen in wat gebeurd was en zocht herkenning en steun en vond dit in de Facebookgroep “Nazorg en herstel na zelfmoordpoging”. Hier zijn ook meer mensen met autisme met dezelfde struggles. Er zijn diverse dagelijkse topics waar je mee kunt schrijven, bv avondtopic waar je kwijt kunt hoe je dag gegaan is.

  Heb jij/een naaste een zelfmoordpoging gedaan of worstel je met suïcidale gedachten? Voel je welkom om je verhaal te doen!

  Dikke knuffel,

  Danique

  Facebook: Nazorg en herstel na zelfmoordpoging
  Website: www.nazorgenherstel.nl

 • 9 januari 2023 Vriendschap gezocht Lees meer

  Mijn dochter van 14 jaar is sinds een jaar bekend met ASS. Ze vindt het aangaan van vriendschap lastig, vanwege haar angst voor afwijzing en haar negatieve zelfbeeld. Haar hobby’s zijn shoppen en een lolletje trappen. Ze heeft namelijk erg veel humor. Ik hoop dat er een jongen of meisje geïnteresseerd is, om haar te leren kennen.

  Eerst online contact leggen is ook mogelijk. Pien gamet namelijk en heeft ook Instagram en Snapchat. Wij wonen in Stevensbeek.
  Reacties kun je mailen naar wcjverberk@hotmail.com

 • 3 januari 2023 Vriendschap Lees meer

  Hoi iedereen
  Ik wil een vriendschap/vriendinnen die voor mij heel belangrijk is. Die voor elkaar kunnen zijn voor slechte en goede tijden, een bff.

  Reacties mogen naar: jocelyn_jarratt@hotmail.com

 • 13 december 2022 Online vriendschap gezocht (controleer regelmatig op nieuwe reacties) Lees meer

  Hoi ik heet Jaswir.
  Ik ben 27 en ik heb mijn diagnose sinds zo augustus 2020.
  Momenteel ben ik bezig mijn leven weer op de rails te krijgen. En met het fixen van een veilig thuis.

  Ik ben anders en gedraag mij anders. Ik vind zelf dat het wel een zekere schoonheid heeft, maar je moet het wel kunnen waarderen. Ik zou graag mensen in mijn leven willen hebben die mijn anders zijn kunnen waarderen en van mij houden om mijn anders zijn (hoe ik ben).

  Ik zoek vooral online contact dat vind ik prettig, want daar voel ik me veiliger bij.
  En dan kan ik beter functioneren. Als we elkaar eenmaal wat beter kennen via de e-mail zou ik graag willen vooruit bouwen naar facecallen en uiteindelijk in persoon afspreken.
  Het is voor mij een must dat je zelf ook een persoon uit het Autisme Spectrum bent. Of dat je dit vermoed.

  Vroeger heb ik veel tijd besteed aan het maken van video games. Ik was hier behoorlijk gepassioneerd over. Ik heb eraan overgehouden dat ik de wereld kan zien als een game vanuit het perspectief van een game maker.
  Ik gebruik mijn kennis van games maken nog vaak om mijn eigen omgeving zo te maken dat ik bijvoorbeeld het best kan leren. Ik merk zelf dat ik veel heb aan deze kennis. Ik denk dat de wereld veel kan leren door te kijken naar hoe games dingen doen. Sommige mensen uit het autisme spectrum voelen zich bijvoorbeeld erg prettig bij gamen maar juist weer niet op werk.

  Ik heb een tijd lang niet echt passie meer gehad voor iets.
  Maar ik heb tegenwoordig wel weer passie voor iets.

  Tegenwoordig heb ik een passie voor Empathie / Inlevingsvermogen (mijn definitie daarvan). Empathie: Definitie best wel breed, maar in ieder geval: grenzen bewaren, inleven in jezelf/inzicht in eigen gevoelens, inzicht in gevoelens van een ander en dichter op één lijn brengen van je eigen denken en voelen, ontwikkelen en onderhouden van relaties. Afspraken maken/conflicten oplossen.

  In games dan kun je XP (ervaring) krijgen in een vaardigheid door bepaalde activiteiten te doen. Hoe ik de wereld zie is alles ook een vaardigheid wat je kunt leren/trainen (XP opdoen). In lotgenotencontact krijg ik XP in Empathy.

  Ik heb voornamelijk problemen in sociale omgang. Als het gevolg van Autistisch zijn in de huidige maatschappij die vooral voor Neurotypische mensen is gemaakt. En ik merk dat tijd besteden aan Empathy training vrijwel al deze problemen eigenlijk oplost en/of verkleint.

  Ik heb veel vervelende ervaringen gehad en nog steeds in sociale omgang. Bepaalde problemen daar liep ik honderde keren in vast en ik kon daar nooit uit komen. Ik liep er elke keer maar weer in vast een vicieuze cirkel. Hierdoor voelde ik me erg slecht. En dat verkleint dan gewoon mijn wereld. Maar dankzij mijn empathy training heb ik momenten gehad waar ik er dan opeens wel uit kon komen (ik loop nog steeds vast, maar niet meer vicieus). Dat voelt erg empowering. En dat is een erg fijn gevoel. Empathy training geeft mij hoop.

  Verder denk ik dat ik misschien wel iets van nieuwe passie heb om een bijdrage te leveren in de autisme community. Als ervaringsdeskundige ofzo? Dat is naar mijn gevoel wel meer betekenisvol werk/tijdsbesteding. Werken aan een meer autismevriendelijke wereld.

  ###############Wat ik zoek in een maatje/vriendschap:
  Het is voor mij een must dat je zelf ook een persoon uit het Autisme Spectrum bent. Of dat je dit vermoed.
  Kwaliteit > Kwantiteit.
  Iemand met wie ik een klik heb.
  Verder vind ik het erg belangrijk dat ik mij veilig voel bij jou. En ook omgekeerd vind ik het belangrijk dat jij je ook veilig voelt bij mij. Voor mij denk ik dat wat betreft veiligheid in ieder geval respect belangrijk is voor mij. Ik vind het belangrijk dat als ik iets niet fijn vind en dat aangeef dat er dan ook echt rekening mee wordt gehouden.

  Ik heb interesse om XP op te doen in inlevingsvermogen. Ik ben zelf erg fan van leren door trial en error. En een vriendschap vormt hiervoor een prima gelegenheid! En als ik dan geprobeerd heb om in te leven in je dan kan ik je daar vragen over stellen ter onderzoek.

  Verder zou ik het leuk vinden om ervaringen met je te kunnen delen en vind ik herkenning fijn. Ook positieve/hoopvolle woorden vind ik fijn.

  ###############Wat ik voor jou kan betekenen:
  Ik weet niet hoeveel ik voor je kan betekenen maar ik ben bereid om mijn tijd erin (de vriendschap) te steken en er moeite voor te doen. Enkele ideeën die in mij opkomen: ervaringen delen en van elkaar leren, herkenning bieden, bevestiging bieden bij twijfelen, positieve en hoopvolle dingen zeggen.

  Misschien vind jij het ook wel leuk om XP op te doen in inlevingsvermogen (mijn definitie daarvan). De vriendschap vormt hiervoor een prima gelegenheid.
  Ik ben momenteel bevriend met één andere persoon uit het Autisme Spectrum waarmee ik online contact heb. En ik de trial en error methode heb kunnen uitproberen. En ik ben blij met de resultaten ik merk dat ik een compleet andere persoon ben ten opzichte van voor de vriendschap. Ik denk dat als ik nog 1 à 2 vriendschappen als dat kan hebben. Dat ik in een jaar echt ongelooflijk veel zou kunnen leren/groeien.

  Je kunt contact met me opnemen via: negen_jeswer@live.nl
  PS: Ik controleer regelmatig op nieuwe reacties.
  – Jaswir

 • 23 november 2022 Gezocht: Behandeling OCD bij autisme Lees meer

  Wij zijn voor onze zoon van 29 op zoek naar een bij Autisme passende behandeling bij meervoudige ernstige OCD klachten.
  In de regio Limburg zijn hier geen mogelijkheden voor. De huidige behandeling/opname geeft grote problemen van overbelasting door oa overprikkeling en andere moeilijkere informatie verwerking en communicatie problemen.
  Wie kan ons hiermee helpen?

  Wilma
  0610106327

 • 4 oktober 2022 logeer- of woonplek voor zoon 19 jaar met autisme Lees meer

  Voor onze zoon met autisme ( 19 jaar) zijn wij op zoek naar een logeer en of woonplek met 24 uurs zorg. Kennis van Autisme staat voorop.
  Zijn interesses liggen in groen bewerking, houtbewerking en klussen.
  Verder is hij goed met dieren etc. een werkend boerenbedrijf kan ook een optie zijn.

  Reacties kun je sturen naar: pier_inge@kpnmail.nl

 • 26 oktober 2020 Begeleider gezocht Lees meer

  Hallo, we zoeken begeleiding voor onze zoon 20 jaar. Hij heeft ass met normaal verstandelijke vermogens.
  De begeleiding zal vooral gericht zijn op activiteiten buiten de deur. Ook studie begeleiding is een optie.
  De uren in overleg.

  Reacties kunt u sturen naar: lilianewiersma@gmail.com

 • 9 maart 2020 Autistische Gastbloggers gezocht! Lees meer

  Word gastblogger voor Gewoon Autastisch!

  Lijkt het je ook leuk om te bloggen over (jouw) autisme? Dat kan! Stuur vandaag nog een mailtje met daarin jouw blogidee of blogconcept en ik zal er naar kijken. Indien je blog aansluit bij de ideeën die Gewoon Autastisch! wilt promoten, zoals autisme bewustwording en acceptatie, neurodiversiteit en persoonlijke infotainment ervaringen vanuit jouw leven met autisme, dan is de kans groot dat ik jouw gastblog ga publiceren!

  Aanmelden kan via de website >>

 • 24 februari 2020 Autidate: Facebookgroep voor Vriendschap en Liefde Lees meer

  Hallo allemaal!

  Ik heb een nieuwe groep op Facebook gemaakt speciaal voor volwassen (18+) autisten voor het vinden van vriendschappen en liefdesrelaties.

  Bevind jij je op het Autisme Spectrum en zou je heel graag een relatie willen met iemand, maar zijn datingapps onsuccesvol? Misschien vind je hier wel iemand! Neem een kijkje op Autidate op Facebook.

  De groep is gratis, laagdrempelig en wordt goed beheerd.

 • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

  Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

  Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

Sluiten
Word nu lid!