Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 19 juni 2020 Begeleid/beschermde woonplek gezocht Lees meer

  Ik ben Deveny, een 22 jarige vrouw, met een onofficiële autismehulphond. Ik ben op zoek naar een beschermde woonplek waar ik de hulp krijg die ik nodig heb. Ik heb een klein hondje. (Hij blijft klein) die niet officieel een autisme hulphond is. Maar op aanraden van de psychiater mij heel veel structuur geeft en mij begeleidt bij mijn angsten.

  Ik zoek dus een begeleide/beschermde woonplek waar we samen kunnen wonen. (Vandaar deze oproep. met hond!!) Het mag in een groep/appartement/woonhuis. Als er natuurlijk maar verstand is van autisme. Met 24 uurs zorg. (Desnoods oproepbaar)

  Dankjewel 🙂 Reacties kun je mailen naar dev2dance@gmail.com

 • 19 juni 2020 Unieke klas opent in augustus 2020 Lees meer

  In het nieuwe schooljaar start Stichting Liz in Nijmegen een klas voor kinderen vanaf 12 jaar met een meervoudige beperking in samenwerking met het Kandinsky College. De klas wordt klein en er is veel individuele aandacht, tevens kunnen alle zorgtaken worden uitgevoerd indien nodig.

  We hebben overigens ook drie klassen in het primair onderwijs in Nijmegen eo.

  Meer weten: www.stichtingliz.nl Klik op de button voortgezet onderwijs.

 • 19 juni 2020 Vriendschappen gezocht Lees meer

  Ik ben Gerard, een jongeman van 20 jaar en heb autisme. Ik woon in het buitengebied van Lunteren en ik werk in Barneveld als constructiewerker bij een carrosserie bouwbedrijf.

  In mijn vrije tijd houd ik van gamen en om met mijn handen technisch bezig te zijn. Ik heb een rijbewijs en een auto tot mijn beschikking. Met vrienden vind ik het leuk om leuke uitjes te ondernemen en activiteiten te doen. Of gewoon een gezellige avond te hebben.

  Ik ben op zoek naar nieuwe contacten zowel mannelijk als vrouwelijk, om daar eventueel een vriendschap uit voort te laten komen. Dus lijkt het je wat om kennis met mij te maken, neem dan per mail contact met mij op via gerardbrandsen99@gmail.com

 • 4 juni 2020 Wat voor invloed heeft autisme op je leven? Lees meer

  Ik ben Noortje Frieling en ik ben 15 jaar. Ik zit op het Carmel College Emmen in HAVO 4. Voor mijn profielwerkstuk op school moet je een werkstuk schrijven. Ik heb voor het onderwerp autisme gekozen. Dit onderwerp spreekt mij erg aan, omdat ik sinds dit schooljaar training geef aan het G-hockey team. Hierin zitten mensen die binnen het autismespectrumstoornis vallen. Ik vind het daarom interessant om te weten wat de invloed van autisme op je leven is.

  Voor dit werkstuk heb ik een vragenlijst gemaakt waarmee ik met de informaie die daar uitkomt hopelijk een duidelijk beeld krijg wat de invloed op je leven is als je autisme hebt.

  Graag wil ik u vragen deze vragenlijst in te vullen voor mijn werkstuk?
  U bent geschikt om deze vragenlijst in te vullen als u onder het autismespectrumstoornis valt en/of als u vaak in aanraking komt (bv, door het werk dat u doet) met mensen die autisme hebben.
  verdere informatie vind u als u naar één van deze linken gaat:
  https://www.survio.com/survey/d/A3Q3D3K6P4N2W7R6U voor mensen met autisme.
  https://www.survio.com/survey/d/J0N8H9X7G6I3V8N0I voor vrijwilligers/medewerkers.

 • 4 juni 2020 Afstudeeropdracht gezocht Lees meer

  Hallo daar,
  Ik zou mij eerst even voorstellen.
  Mijn naam is Rachel en ik ben (bijna) afstuderend voor de Hbo-opleiding Toegepaste Psychologie; minor arbeids- en organisatiepsychologie.
  Hiervoor heb ik een onderwerp nodig en ik wil niks liever dan het over autisme houden. Waarom? Als ervaringsdeskundige (zowel moeder als partner van) heb ik natuurlijk veel ervaring opgedaan met autisme. Daarnaast wil ik graag als levensloopbegeleider aan de slag na mijn opleiding. In mijn vrije tijd verdiep ik graag mijn kennis door cursussen, e-learnings, … te volgen met betrekking tot autisme.

  Ik denk dat er zeker nog genoeg te verbeteren valt met betrekking tot het onderwerp autisme en dit is ook een beetje mijn missie. Ophouden met het als een stoornis te zien en uitgaan van de krachten en talenten van iemand.

  Hopelijk kan iemand mij hier verder helpen (tips, concrete opdracht, organisatie, …). Alles helpt en daarvoor mijn dank.
  Dit kan gestuurd worden naar r.bieleveldvermaas@gmail.com

  Groetjes,
  Rachel

 • 14 mei 2020 Woonruimte beschikbaar (Beschermd Wonen voor vrouwen) Lees meer

  Ben jij op zoek naar een fantastische, kleinschalige, zelfstandige woonplek, maar lukt het je (net) niet om geheel zelfstandig te wonen? Dan zijn onze studio’s en is onze begeleiding wellicht precies wat je zoekt!

  Jij bent minimaal 18 jaar, een vrouw en hebt een diagnose in het Autistisch Spectrum (ASS) en/of AD(H)D. Dan ben jij de persoon waar we mogelijk iets voor kunnen betekenen.

  Wij bieden beschermd wonen in de rust en ruimte van het bosrijke Wekerom, vlak naast het Wekeromse Zand. Wij bieden professionele hulp bij het bevorderen van de zelfredzaamheid, het bieden van dagelijkse structuur en de opbouw en onderhouden van sociale contacten.

  Stichting Betach is een zorgboerderij in het landelijke buitengebied van Wekerom en biedt een woonvorm voor zelfstandig, beschermd wonen voor vrouwen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en/of ADHD en/of ADD. Elke studio heeft een eigen keuken, douche en toilet. Betach biedt de mogelijk tot het deelnemen aan gezamenlijke activiteiten met de medebewoonsters in de algemene ruimten en 24 uurs-ondersteuning in de nabijheid.

  Veel mensen met autisme willen zelfstandig kunnen wonen. Voor deze groep hanteren we de volgende stelling:
  “elk mens is uniek, als persoon gelijkwaardig en met het recht op zelfbeschikking”

  Dit betekent dat ze recht hebben op een leven als anderen, een leven met anderen, een leven geaccepteerd door anderen en een ondersteuning en zorg die tegemoetkomt aan vraag en behoefte.

  Rust, Regelmaat en Ruimte zijn de ingrediënten van de dagelijkse gang bij Betach.

  Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

  Mail: info@betach.nl
  Telefoonnummer: 085-0647230

 • 14 mei 2020 Lieve vriendin gezocht Lees meer

  Ik man 57 jaar woonachtig in Culemborg zoek een leuke lieve vriendin.

  Reacties kun je mailen naar: r.boomhouwer@ziggo.nl

 • 23 april 2020 Coaching, bijeenkomsten en presentaties Lees meer

  Beste Allen,

  Ik ben Céline Mollink, ervaringsdeskundige, psycholoog en zelfstandige bij AutismeKRACHT.

  Via Social Media probeer ik zoveel mogelijk mensen te bereiken, mensen met een diagnose autisme, hun omgeving, maar ook hulpverleners, bedrijfsartsen, leerkrachten et cetera. Ik wil mensen graag een (realistischer) beeld geven van wat autisme inhoudt en hoe verschillend het kan zijn per persoon en geslacht.

  Ik voel de drive om stigmatisering tegen te gaan en om mensen met autisme zich meer geaccepteerd te laten voelen in en door de maatschappij.

  Dit doe ik o.a. door presentaties/lezingen te geven op verschillende plekken in Nederland.
  Heeft uw organisatie extra kennis nodig op het gebied van autisme en/of zijn jullie vooral erg geïnteresseerd in het onderwerp?

  Mail dan naar info@autismekracht.com en ik kom langs (ook online presentaties zijn mogelijk)!

  Kijk voor meer info en tips op;

  Instagram: AutismeKRACHT
  Facebook: Autisme Kracht
  Website: www.autismekracht.com
  LinkedIn: AutismeKRACHT
  Youtube: AutismeKRACHT

 • 23 april 2020 Domeinnaam ter overname aangeboden Lees meer

  Ter overname aangeboden:
  domeinnaam www.blikopautisme.nl

  De hosting van de domeinnaam is altijd goed gedaan door een extern bedrijf; virus vrij.

  Reacties kun je mailen naar: Jacco Schlingmann, info@jschlingmann.nl

 • 23 april 2020 Wil jij samen een audio-feedback product vormgeven/ontwikkelen voor een masteronderzoek naar autisme vanuit de Universiteit van Twente? Lees meer

  Voor een masteronderzoek voor de opleiding Interaction Technology aan de Universiteit van Twente zijn wij op zoek naar mensen ouder dan 18 jaar met lichte vormen van autisme spectrum syndroom (ass) die samen willen meedenken met het ontwikkelen van een audio-feedback product. Het onderzoek staat in het teken van het ontwikkelen/vormgeven van een audio-feedback product in samenwerking met de uiteindelijke gebruikers (co-designing) zodat het product ook de juiste aansluiting kan krijgen bij de doelgroep.

  Het uiteindelijke product zal helpen om mensen met ass meer inzicht te geven in hun stressniveau, het ervaren van stress en het reduceren van spanningen. Het onderzoek is erop gericht om een audio-feedback te ontwerpen (in de vorm van geluid of muziek via headphones aan de gebruiker). Het product is bedoeld om onderdeel te worden van een wearable (een horloge met headphones).

  Er zullen meerdere fasen zijn in het onderzoek (zoals interview, brainstorm en testen) waarbij wij graag in contact komen met de doelgroep. Het doel van het contact is om te inzicht te krijgen hoe mensen met ass hun dagelijkse leven indelen en eventueel inzicht krijgen hoe zij omgaan met emoties, stress en zelfs geluid. Het contact zal voornamelijk plaatsvinden via video calling, maar als het gewenst is om alleen contact te houden via de mail is dit ook mogelijk.

  Ben jij iemand of ken jij iemand die ouder is dan 18 jaar met lichte vormen van autisme en die wel zou willen deelnemen aan dit onderzoek? Neem dan contact op via het volgende e-mailadres: audioresearchautism@gmail.com

 • 21 april 2020 Gezocht: Vriendelijke en gemotiveerde jongeman (23) wil aan het werk Lees meer

  Ik ben een vriendelijke, gemotiveerde en slimme jongeman (23 jaar) – en op zoek naar werk! Het liefst een (enigszins) actieve baan; dagen achtereen achter een beeldscherm onder een systeemplafond doorbrengen maakt mij niet gelukkig. Werken met dieren en/of werken in de buitenlucht zou ik heel erg leuk vinden (maar het is geen vereiste).

  Na afronding van het vwo heb ik geschiedenis gestudeerd aan de Radboud Universiteit (bachelor behaald). Verder heb ik drie maanden alleen rondgereisd in China, Taiwan en Korea. Ik ben graag bereid om andere / aanvullende opleidingen, cursussen, trainingen en dergelijke te volgen.

  Bij mij is zo’n 20 jaar geleden autisme vastgesteld. Dit heeft tot dusver geen enorme beperkingen opgeleverd, mede door de goede begeleiding in mijn jeugd. Zo heb ik via de reguliere weg onderwijs gevolgd, en ook bijbaantjes (waaronder vijfenhalf jaar in een supermarkt) gingen goed. Toch heeft het wel invloed in die zin, dat het mezelf inpassen en aanpassen veel energie kost. Ik zoek een baan waar mijn autisme er naast al mijn andere eigenschappen wel mag zijn – en dat mag zowel een ‘normale baan’ als een ‘speciale baan’ zijn.

  Ik ben opgegroeid in Noord-Brabant, en op dit moment woon ik in het zuiden van Gelderland. Ik sta dan ook zeker open voor werk in één van deze provincies, maar ook werk in andere provincies kan op mijn interesse rekenen.

  Voor tips, alsook voor vragen of aanvullende informatie, kunt u mij mailen: m-nederland@outlook.com

  Alvast hartelijk bedankt!

 • 21 april 2020 Gezocht: Vriendelijke en rustige jongeman zoekt woonruimte Lees meer

  Ik ben een vriendelijke en rustige jongeman (23 jaar) met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. In Noord-Brabant ben ik opgegroeid en op dit moment woon ik in Gelderland, niet ver van de Brabantse grens. Ik ben op zoek naar een nieuwe woonruimte – en die mag zich ook buiten Brabant en Gelderland bevinden!

  Toen ik studeerde, woonde ik enkele jaren doordeweeks op kamers. Inmiddels woon ik al twee jaar volledig op mezelf. Ik woon echter op basis van antikraak, en zou graag een woonruimte betrekken met wat meer zekerheid. Ik vind het niet erg om bijvoorbeeld de keuken of douche te delen, of om klusjes te verrichten of de tuin bij te houden. Ik rook niet en heb een normaal dag-nachtritme.

  Bij mij is op 2-jarige leeftijd autisme vastgesteld. Qua wonen, alsook op andere gebieden, heeft dit tot dusver geen enorme beperkingen opgeleverd. Ik schat dan ook in dat ik niet direct op zoek ben naar woningen / woongroepen die speciaal gericht zijn op mensen met autisme, maar tegelijkertijd sluit ik een ‘speciale woning’ ook zeker niet op voorhand uit. Sowieso zoek ik een rustige woning in een rustige omgeving.

  Voor tips, vragen of aanvullende informatie, kunt u mij mailen: m-nederland@outlook.com

  Alvast hartelijk bedankt!

 • 24 februari 2020 Gezocht: vriendschap of relatie in midden-Nederland (omgeving Amersfoort) Lees meer

  Ik ben een man van 31 jaar; een sportief type, doe aan hardlopen en hou ook van wandelen. Daarnaast kook ik graag vegetarisch kookt en houd ik van muziek luisteren.

  Ik woon in ouder-initiatief de Grasboom. Ik woon zelfstandig, maar krijg ook begeleiding met een specifieke hulpvraag. Ik werk bij NH Hotels in de bediening, mijn concrete taak is dat ik koffie en thee klaarzet voor groepen die komen vergaderen. Het contact met mensen en het stukje service verlenen vind ik leuk.

  Ik ben op zoek naar een rustig type om samen dingen men te ondernemen, zoals bowlen, poolen, wandelen, fietsen, etc. Samen iets drinken lijkt me ook gezellig.

  Reacties kun je mailen naar peterpaulsmits@hotmail.com

 • 7 februari 2020 Koken voor mensen met autisme Lees meer

  Koken met autisme in Zutphen heeft van september 2019 tot met januari 2020 een kookcursus gedraaid voor mensen met autisme. Een groep van zes deelnemers heeft met kookdocent Marij Verhaevert en onder begeleiding van Iris Gerlach zeven lessen gevolgd. Het is een zeer geslaagde cursus geweest, daar waren alle deelnemers unaniem over. Er is een foto- en filmimpressie gemaakt waaruit het plezier en de betekenis van deze cursus voor de deelnemers duidelijk blijkt.

  De cursus was een initiatief van Patrick Goossens en is mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds met ondersteuning van Stadsonderneming Zutphen.

  Voor meer informatie over de cursus neem je contact op via info@stadsondernemingzutphen.nl.

 • 31 januari 2020 Liefdevolle woonplek gezocht in Gelderland Lees meer

  Ik ben op zoek naar:

  – Een liefdevolle woonplek (appartement) in Gelderland
  – Prikkelarm
  – Een goed vangnet bij angst paniek
  – Autisme kennis
  – ondersteuning bij zelfverzorging en mogelijk wat huishoudelijke taken en koken
  – eigen regie is zeer belangrijk
  – ruimte voor goed overleg !

  Een plek waar mijn lieve hulphond ook mee naar toe mag. Reacties kun je sturen naar thatsthespiritanouk1996@gmail.com Je kunt me ook bereiken via 06-14062469.

 • 17 januari 2020 Huiselijke dagbesteding Lees meer

  Bij gezinshuis Wadi aan de Leeuwerikstraat in Ermelo!

  Kleinschalige dagbesteding voor rust en ontwikkeling voor volwassenen met een verstandelijke beperking (en autisme). Van maandag t/m vrijdag.

  Aandacht voor balans tussen, inspanning (sportief of een klusje / boodschap doen) en ontspanning (spelen, muziek). Binnen en buiten zijn. Samen of zelfstandig wat doen.

  We willen deelnemen aan het “gewone” leven. Het idee is “zo gewoon mogelijk en bijzonder waar nodig”.

  Nieuwsgierig geworden? Neem voor meer informatie contact op met Bert & Wendy van gezinshuis Wadi via 0624417852 of via wadizorgt@gmail.com.

 • 18 november 2019 Stichting de Grasboom zoekt deelnemers nieuw op te zetten wooninitiatief voor ouderen met ASS (35+) Lees meer

  De Grasboom is een organisatie opgezet door ouders van jongvolwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum en een normale tot hoge intelligentie. Inmiddels zijn er in midden-Nederland 9 ouderinitiatieven gerealiseerd waar ruim 100 bewoners wonen die begeleiding krijgen op maat. Ieder project draait geheel zelfstandig onder de koepel van de Grasboom.

  De grasboom 35+ onderscheidt zich van de reeds bestaande initiatieven door zich te richten op volwassenen met ASS die een blijvende woonplek zoeken, met begeleiding die bij hen past.
  Tot nu toe bestaat er geen passende woonvorm, een plek waar ze zich veilig kunnen voelen, met begeleiding gericht op het behouden van vaardigheden en het voorkomen van verwaarlozing en vereenzaming.
  Gezien de leeftijd zijn er misschien geen ouders meer die mee kunnen helpen een initiatief op te zetten en draaiende te houden, dus zijn we genoodzaakt te zoeken naar andere mogelijkheden zoals familie of vrijwilligers en eventueel bewoners zelf.
  Gezamenlijk kijken we hoe een aantal zaken vorm gegeven kunnen worden, rekening houdend met het ouder worden van de bewoner en de daarbij behorende problematiek.

  De Stuurgroep Grasboom ASS 35+ is in mei 2018 opgericht, samengesteld uit ouders van verschillende Grasboom-projecten. Inmiddels zijn er een aantal bijeenkomsten geweest met belangstellenden. Daaruit zijn 3 werkgroepen geformeerd die hard bezig zijn e.e.a. vorm te geven en te zoeken naar passende locaties.
  We zijn nog op zoek naar medekandidaten die geïnteresseerd zijn en daarbij willen helpen.

  Voor aanmelden of meer informatie kun je een e-mail sturen naar 35plus@degrasboom.nl.

  Het is ook mogelijk telefonisch contact te hebben. Stuur in dat geval een e-mail met vermelding van je telefoonnummer, dan bellen we je.

  Zie ook onze websites:
  www.grasboom35plus.nl
  www.degrasboom.nl