Home 40 mensen, 40 verhalen Bianca Toeps

Bianca Toeps

Bianca Toeps heeft autisme. Zij is fotograaf, website-ontwikkelaar en blogger. Zij maakte voor ons deze serie portretten.

‘Mijn grootste zorg rond autisme is dat te veel mensen het zien als een aandoening die uitgeroeid, afgeleerd of voorkomen moet worden. Hoewel het voor mensen met autisme fijn zou zijn om minder last te hebben van bepaalde prikkels, is er in essentie niks ‘mis’ met ons. Ik denk dat je met therapieën die gericht zijn op autisten zo ‘normaal’ mogelijk maken, mensen beschadigt. Alsof je een goudvis wil leren om in bomen te klimmen.

Ik zou willen dat mensen meer de mogelijkheid kregen om dingen op hun eigen manier te doen. Dat er meer acceptatie komt voor mensen die net even iets anders in elkaar zitten. Ik zie scholen tegenwoordig zo verschrikkelijk bezig met alles in een vast stramien duwen, dat er geen ruimte overblijft voor mensen die anders zijn, of zich in een ander tempo ontwikkelen. Ik hoop dat de maatschappij ooit gaat inzien dat we niet gelukkig worden van meer, meer, meer presteren, en alles ‘optimaliseren’ voor zo veel mogelijk effect en resultaat.’

Sluiten
Word nu lid!