Home Actueel Wat zijn Auti-Doe-Dagen? Terugblik Auti-Doe-Dag Dierenpark ZiE-ZOO

Terugblik Auti-Doe-Dag Dierenpark ZiE-ZOO

Een prikkelarm dagje uit in de leukste zorgdierentuin van Nederland

Op zaterdag 30 september was er voor de derde keer een Auti-Doe-Dag bij Dierenpark Zie-Zoo. Ruim 300 bezoekers genoten op deze stralende dag van de bijzondere dieren die bij Zie-Zoo te zien zijn en stonden onze NVA-vrijwilligers voor iedereen klaar, die hier behoefte aan had.

Dierenpark ZiE-ZOO is niet ZOOmaar een dierenpark! Het is de eerste ‘Zorgdierentuin’ van Nederland. Een unieke plek waar mensen met autisme (dankzij samenwerking met het Regionaal Autisme Centrum en stichting Zie-Zoö) kunnen werken in de dierverzorging, de horeca, technische dienst of in tuinonderhoud.

Gerund door mensen met autisme

Dierenpark ZiE-ZOO is uniek voor Nederland. Het is niet alleen een Zorg ZOO, grotendeels gerund door mensen met autisme, maar ook een Groene ZOO omdat binnen het park milieubewust wordt gewerkt. Zo wordt er afval gescheiden, verwarmd via een warmtepomp, worden de toiletten gespoeld met regenwater en wordt stroom opgewekt met zonnepanelen. Sinds kort is Dierenpark ZiE-ZOO zelfs officieel Europees erkend door het lidmaatschap van de Europese dierentuinvereniging! En recent is de dierentuin ook nog genomineerd voor de titel ‘Leukste uitje in Noord-Brabant 2024’!

Mooie donatie voor AutismeFonds

Daarnaast ontvingen we een geweldige donatie voor het AutismeFonds van Dutchbricks. Zij stonden ook deze dag met een Lego-expositie in ZieZOO. Ook hadden ze Lego meegenomen, waarmee gebouwd kon worden.

De Auti-Doe-Dagen worden mede mogelijk gemaakt door: Dr. C.J. Vaillantfonds, Cornelia Fonds, de Vriendenloterij en de Postcode Loterij.

 

Sluiten
Word nu lid!