Home NVA Limburg Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

NVA Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) is dé vereniging die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten – in alle levensfasen en op alle levensterreinen. De NVA geeft mensen met autisme en hun naasten een stem en zorgt dat zij gehoord worden. De NVA is dé organisatie in Nederland die vanuit het perspectief van mensen met autisme en hun naasten bouwt aan een autismevriendelijke maatschappij; een maatschappij waarin mensen met autisme optimaal geïntegreerd, geaccepteerd en zelfredzaam zijn.

De NVA houdt zich bezig met belangenbehartiging, betrouwbare informatievoorziening en lotgenotencontact in de buurt. De NVA zorgt voor begrip en herkenning. De NVA wil dat mensen met autisme en hun naasten zichzelf kunnen zijn en optimaal tot hun recht kunnen komen.

Kom jij ons team versterken?

Heb je interesse om vrijwilliger te worden voor de NVA in Limburg en je in te zetten voor mensen met autisme? Hieronder vind je onze locaties die op zoek zijn naar versterking. Je kan ook een berichtje sturen naar: regiocoordinator@autisme.nl

 • Gevraagd: Gespreksleider voor gespreksgroep voor ouders van kinderen met autismeBen jij iemand die begrijpt wat het betekent om een ouder van een kind met autisme te zijn?? Wil jij graag bijdragen aan het creëren van een veilige omgeving waar andere ouders van kinderen met autisme van hun verhaal kwijt kunnen en elkaar kunnen ondersteunen? Lees meer

  Dan pas jij goed bij de andere enthousiaste vrijwilliger. We zijn namelijk op zoek naar een 2de gespreksleider voor een nieuw te starten gespreksgroep voor ouders van kinderen met autisme in Gennep. Samen met de andere gespreksleider gaan jullie de groep opzetten dus frequentie, dag en tijd van de gespreksgroep zal door jullie verder bepaald worden.

  Word onze nieuwe vrijwilliger die meehelpt met het verspreiden van kennis, erkenning en ervaringen rondom het thema autisme.

  Heb jij:

  • Ervaring met autisme (zelf, als naaste of professional)
  • Het geduld en respect om de verhalen en vragen van anderen aan te horen
  • Er zin in om samen met de andere gespreksleider deze nieuwe gespreksgroep op te starten
  • De mogelijkheid om minimaal 1x per 5 tot 6 weken de gespreksgroep te begeleiden
  • Mogelijk al ervaring in het begeleiden van groepen of gesprekken

  Ben jij:

  • Zelf een ouder van
  • Lid van de NVA of bereid lid te worden

  Dan bieden wij:

  • Een uitdagende en dankbare vrijwilligersfunctie
  • Een plek waar je erkenning en herkenning geeft aan andere ouders van
  • Mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en het opdoen van nieuwe ervaringen
  • Trainingen en begeleiding om je te helpen bij je rol als gespreksleider
  • Samenhorigheid vanuit de vereniging met meer dan 400 vrijwilligers
  • Een reiskostenvergoeding

  Ben je enthousiast!?

  Neem dan snel contact met ons op door een e-mail met je motivatie en CV te sturen naar Astrid Palthe via astrid.palthe@autisme.nl  o.v.v. ouders van Limburg en wie weet verwelkomen wij jou binnenkort als onze nieuwe collega!

  Wil je toch eerst nog wat meer informatie over de vacature, dan kun je contact opnemen met Astrid via bovenstaand mailadres.

  Met jouw inzet als vrijwilliger voor de NVA kunnen wij volledig gaan voor onze missie om te komen tot een autisme vriendelijke maatschappij waarin de NVA opkomt voor de mensen met autisme en hun naasten door middel van belangenbehartiging, lotgenotencontact en het delen van kennis en informatie.

Sluiten
Word nu lid!