Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 1 maart 2024 WO bachelor thesis onderzoek naar baanbehoud van volwassenen met ASS Lees meer

  Mijn naam is Manon van Laarhoven en ik zit in mijn laatste jaar van mijn bachelor opleiding Sociologie aan de Tilburg Universiteit. Voor mijn bachelor thesis doe ik onderzoek naar de uitdagingen die mensen met autisme ervaren op de werkvloer en daardoor lastig kunnen meedraaien of zelfs helemaal niet meer kunnen werken. Naast dat er nog weinig echt onderzoek gedaan is hierover in Nederland, heeft het onderzoek ook een persoonlijk tintje, omdat ik zelf de diagnose autisme heb en in mijn loopbaan ook al tegen de nodige uitdagingen ben aangelopen.

  Voor dit onderzoek ben ik opzoek naar volwassen van 18 jaar of ouder, met een officiële autisme diagnose en minimaal 2 jaar betaald arbeidservaring, om te interviewen. Het interview zal maximaal 1 uur duren en zal dus gaan over uw loopbaan, uw diagnose en de mogelijke uitdagingen die dit met zich meebrengt. Het interview wordt geanonimiseerd, dus de antwoorden zullen nooit naar een individu te herleiden zijn.

  Het interview zal online plaatsvinden via Skype of MS Teams, dus iedereen die interesse heeft mag contact opnemen met mij. Dit kan via mijn mailadres: m.l.l.w.vanlaarhoven@tilburguniversity.edu

  Met vriendelijke groet,
  Manon

 • 1 maart 2024 Autistic young people (12-17) who attend mainstream education Lees meer

  I am currently studying Masters in Autism from University of Strathclyde (Glasgow). I live in the Netherlands and for my research thesis I am exploring inclusive education in the Netherlands by interviewing autistic young people asking for their lived experiences in a mainstream school.

  The criteria for taking part is aged between 12-17, have an autism diagnosis and currently/in the past attended mainstream school either Dutch or international. Any nationality can take part but the interviews will take part in English. The interviews take part over zoom and participants can choose whether it is a verbal interview or typed.

  There are also 2 other choice tasks participants may choose to complete.

  For more information please email myself at lucy.mathers.2020@uni.strath.ac.uk

 • 27 februari 2024 VU zoekt promovendus participatiebaan

  Ben je (bijna) afgestudeerd, heb je een arbeidsbeperking waarvoor je in het doelgroepregister staat en heb je interesse om als promovendus te werken? Bij de faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam kan dat!

   

  Lees meer

  Er is één promotieplek beschikbaar. Er zijn hiervoor 12 verschillende promotietrajecten geselecteerd, waaruit je kunt kiezen, allemaal op het gebied van gedrag en gezondheid, met een totale promotietrajectduur van 4 jaar of meer afhankelijk van jouw werktijdfactor (bij een fulltime dienstverband is de totale duur van het promotietraject 4 jaar, bij een parttime dienstverband van 0,7 fte is de totale duur van het promotietraject 5 jaar en 8 maanden). Je kunt voor één promotietraject jouw interesse kenbaar maken. Voor een beschrijving van de promotietrajecten, zie link Onderzoeksprojecten promovendiproject arbeidsbeperking FGB

  Kijk voor meer info over de vacature en om te solliciteren op werkenbij.vu.nl/vacatures

 • 21 februari 2024 Gezocht: vrijwilliger met talent voor archiefwerk voor uitzoekwerk WO II Lees meer

  Om belangrijke zaken binnen onze familie bespreekbaar te maken en opgelopen trauma’s tot rust te brengen, wil ik graag beter uitzoeken hoe het onze familie vergaan is in de tweede wereldoorlog en de periode daarvoor. Ik ben inmiddels bij diverse struikelsteenleggingen geweest (herdenkingssteentjes) en ik zag hoe dit een familie inzicht kan geven, verbindend kan werken, mits het voorwerk daarvoor goed gedaan is. Ik hoop dat er dit jaar ook voor onze opa een struikelsteen gelegd kan worden.
  Mijn opa werd in 1941 opgepakt omdat hij lid geweest was van de CPN. Hij zat eerst een paar maanden in Kamp Schoorl, daarna een maand in Kamp Amersfoort en vervolgens ruim een jaar in Kamp Neuengamme. Daar is hij bij een vluchtpoging doodgeschoten. Mijn vader was 14 toen zijn vader werd gearresteerd en meteen verantwoordelijk voor het gezin met moeder, oudere zus en jongere broer. Het gezin was erg arm en er zijn keuzes gemaakt die ongelukkig uitgepakt hebben. Omdat mijn vader kostwinner was, kon mijn oma geen steun krijgen. Het enige werk dat in januari 1945 voor mijn vader als jongen van 17 beschikbaar was, was in Duitsland bij Speer Todt en daarvoor moest hij lid worden van de NSKK, een militaire organisatie. Hiervoor heeft hij na de oorlog een jaar in strafkamp Rhijnauwen gezeten. Dit was een traumatische ervaring erbij voor mijn vader.
  Omdat ik ADD en autisme heb, en daarbij een burn-out, heb ik weinig energie en een zekere gebruiksaanwijzing. Toch wil ik op deze manier mijn participatie in de samenleving vormgeven. Ik hoop daarom iemand te vinden deze uitdaging aan wil gaan. Ben je geduldig, zelfstandig en nauwkeurig, heb je een universitair werk- en denkniveau? Dan zou ik zo graag willen dat je mij met dit werk gaat helpen!
  Voorlopig denk ik aan een dagdeel per twee weken, voor een jaar, bij mij thuis in Utrecht. Als we naar een archief buiten Utrecht gaan, is daar bijna een hele dag mee gemoeid. Maar de praktijk zal leren wat het beste werkt en hoeveel tijd er mee gemoeid is. Als je het leuk vindt, zou je buiten deze tijden zelf met een klus aan de gang kunnen gaan.
  Ik heb zelf al flink wat onderzoek gedaan, zowel in online archieven als in het Utrechts Archief en het Nationaal Archief. Ook heb ik contact met een paar verenigingen en andere organisaties. Soms lijkt het erop dat een antwoord weer twee vragen oproept. Ik doe erg mijn best om de gegevens geordend op te slaan en om redelijk gestructureerd te werken, maar het duizelt me regelmatig en dan weet ik niet meer waar ik verder moet gaan. Het helpt mij dan erg als iemand de planning in de gaten houdt, mij helpt me daar aan te houden en me helpt om geconcentreerd te werken.
  Een leuke bijkomstigheid is dat ik tot mijn grote verrassing gevraagd ben te zijner tijd een artikel te schrijven voor het jaarboek van een cultuurhistorische vereniging. Ze zijn geïnteresseerd in de brieven van mijn opa, zijn leven in de kampen en daarvoor. Maar alleen gaat dit me niet lukken.
  Als je student bent, kun je de resultaten van dit onderzoek misschien ook zelf gebruiken voor een werkstuk.

  Ik zoek hulp bij:
  Afgebakende onderzoeksklussen zoals:
  • Waar was mijn opa tijdens zijn militaire dienst bij de KNIL en hoe verliep dat? Raakte hij gewond? Waarom is hij in Bronbeek geweest?
  • Hoe was de voogdij geregeld na de scheiding van mijn opa en oma, hoe is dat na de arrestatie veranderd?
  • Is er nog correspondentie te vinden waarin getracht wordt mijn opa uit het kamp te krijgen?
  Verder:
  • Ordenen van gegevens die er al zijn
  • Archiefkaarten ontcijferen
  • Losse eindjes van lopende klussen afmaken
  • Uitzoeken, ordenen, digitaliseren van gegevens en foto’s die van de familie komen
  • Foto’s en albums uitzoeken, foto’s scannen, info erbij zoeken, en vermelden
  • Info en foto’s beschikbaar maken voor familie
  • Brieven die mijn opa vanuit de kampen schreef redigeren en vertalen met Deep-L online vertaalprogramma.
  Mocht je denken dat deze klus iets voor je is, neem dan contact op, het liefst per email, met ingebronk@hotmail.com

  Inge Bronk

 • 8 februari 2024 Oproep voor jongeren om mee te doen in een groepsgesprek Lees meer

  Heb of wil jij contact met andere jongeren met autisme én ben jij tussen de 16 en 30 jaar? Meld je dan nu aan voor een groepsgesprek over contact met anderen zoals jij. Wij willen graag leren van jouw ervaringen en wensen.

  Zo’n (digitaal) groepsgesprek duurt maximaal een uur en zal tussen februari en april gepland worden, en je krijgt er een cadeaubon (bol.com of VVV) van €25 voor. Wil je meer weten mail dan naar monica.verkooijen@radboudumc.nl, je kan je natuurlijk ook meteen aanmelden. Open dan deze link en vul het aanmeldformulier in:
  https://healthacademy-web.radboudumc.nl/rhasurvey/index.php?r=survey/index&sid=382775&lang=nl

 • 16 januari 2024 Sensory experiences: Korte vragenlijst, onderzoek / Short questionnaire, research Lees meer

  🌟 Participate in Our Sensory Experiences Study! 🌟

  Hey there! We have an exciting opportunity for you to be a part of our research study on sensory experiences. We would love to hear from you!

  Do you ever wonder how different sounds and noises impact your daily life? We are conducting a study to explore sensory experiences in autistic (or not) individuals, with diverse backgrounds. It’s a chance to share your unique perspectives and contribute to our understanding of sensory phenomena.

  Your input will play a crucial role in uncovering the intricacies of sensory experiences and their influence on our lives. By participating, you’ll help us pave the way for future insights, potential interventions, and support systems. It will take a max of 8 minutes to complete.🏆

  Joining is simple! Just click the link below to access our quick questionnaire and share your experiences. Your responses will remain anonymous and confidential. If you’re interested in learning more about the study aims, procedures, privacy measures, and more, please click the link below. It will provide you with all the necessary information before you decide to participate.

  🔗 Survey Link (and extra info!): https://fmru.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_ebuUa3rNw9O3kuW

  We truly appreciate your time and contribution to this exciting study. Thank you for being a part of our research journey!

  Warm regards,
  Elena Sofia Silva and Dr. James Trujillo
  Radboud University

 • 16 januari 2024 Onderzoek inclusief hoger onderwijs, met speciale aandacht voor culturele- en genderdiversiteit Lees meer

  Mijn naam is Chaimae Ben Messaoud en ik zou u graag willen uitnodigen om deel te nemen aan een onderzoek naar inclusief hoger onderwijs. Ik ben master student aan de Universiteit Utrecht en voor mijn Master Thesis wil ik graag inzicht krijgen in de studieloopbaan en kwaliteit van leven van studenten met en zonder autisme in het hoger onderwijs (mbo, hbo en universiteit), met speciale aandacht voor culturele- en genderdiversiteit. Meedoen is vrijwillig.

  Voor dit onderzoek ben ik opzoek naar jongeren tussen de 16 en 25 jaar oud, die nu student zijn of in het afgelopen half jaar zijn afgestudeerd. Het gaat om het invullen van een online vragenlijst in het Nederlands of in het Engels. Door deel te nemen, helpt u de onderzoekers om meer inzicht te krijgen in het verbeteren van inclusief onderwijs voor studenten met autisme.

  Als u meer informatie wilt of wilt deelnemen aan het onderzoek, kunt u de onderstaande email gebruiken:
  c.benmessaoud@students.uu.nl

 • 16 januari 2024 Interview: een 3-delige artikelenreeks over autisme bij vrouwen Lees meer

  Beste mensen,

  Momenteel ben ik mij aan het verdiepen in een heel belangrijk en interessant thema. Voor mijn afstudeerproductie maak ik een 3-delige artikelenreeks over het ontbreken van een goede en betrouwbare diagnosemethode van autisme bij vrouwen, de gevolgen hiervan en hoe het in de toekomst anders kan.

  Hiervoor ben ik opzoek naar ervaringsverhalen van vrouwen met autisme die op latere leeftijd zijn gediagnosticeerd. Mocht je hier met mij het gesprek over willen aangaan, dan kan je mij bereiken via het volgende e-mailadres: angelabolhuis@live.nl

  Alvast heel erg bedankt!

 • 16 januari 2024 Onderzoek naar inclusief onderwijs voor studenten met autisme Lees meer

  Vanuit de opleiding Clinical Child, Family, and Education Studies (Orthopedagogiek) van de Universiteit Utrecht zijn wij op zoek naar studenten met en zonder autisme tussen de 16 en 25 jaar oud, die nu student zijn of in het afgelopen half jaar zijn afgestudeerd. Het gaat om het invullen van een online vragenlijst in het Nederlands of in het Engels. Door deel te nemen, helpt u ons om meer inzicht te krijgen in het verbeteren van inclusief onderwijs voor studenten met autisme.

  Deelname is vrijwillig en kost ongeveer 20 minuten de tijd. Hierbij de link naar het onderzoek: https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_eOM9ccF0nxdymLY.

  Voor eventuele vragen, graag mailen naar: a.h.smits@students.uu.nl

 • 18 december 2023 Ouders van kinderen op de basisschool gezocht voor online vragenlijst over mondgezondheid Lees meer

  Bent u een ouder van een kind op de basisschool en wilt u mij helpen met mijn masterscriptie? Ik onderzoek het verschil in kennis van en houding tegenover mondgezondheid van ouders van kinderen mét en zonder autisme.

  Uw hulp hierbij is erg belangrijk en kan inzicht geven in de eventuele extra benodigde voorlichting over mondgezondheid, waardoor de mondgezondheid van kinderen verbeterd kan worden en daarmee ook de algehele gezondheid.

  U kunt meedoen door onderstaande vragenlijst in te vullen. Het invullen hiervan duurt maximaal 5 minuten.
  https://redcap.umcg.nl/redcap/surveys/?s=RE3X7J3WHDRXKCX8

  Alvast bedankt voor uw deelname.

  Met vriendelijke groet,
  Lisanne (Rijksuniversiteit Groningen, Tandheelkunde CTM-UMCG)

 • 11 september 2023 Onderzoek naar effect therapie met paarden bij jongeren met ASS Lees meer

  Jongeren met autisme van 11 tot en met 17 jaar gezocht op meerdere locaties

  Een deel van de adolescenten met autisme blijft ernstige ontregelingen van emoties houden, ondanks langdurige behandeling. Therapie met paarden is mogelijk effectief voor deze jongeren, maar goed onderzoek ontbreekt.

  Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en doet veel onderzoek naar autisme. Er is een onderzoek gestart naar het effect van therapie met paarden. Bij 35 adolescenten van 11 tot en met 17 jaar met autisme wordt het effect van therapie met paarden onderzocht. Alle deelnemers krijgen 15 sessies therapie met paarden.

  Voor, tijdens én na de behandeling wordt de emotieregulatie gemeten en er worden vragenlijsten en interviews afgenomen. De therapie wordt gegeven voor Karakter in Wageningen, de Gagelhoeve in Mill (Noord Brabant) en Horses&Co in s Heerjansdam (Zuid Holland).

  Wie kunnen er meedoen aan dit onderzoek? (dit zijn nog niet alle criteria)
  • Je bent tussen de 11 en maximaal 17 jaar oud
  • Je hebt een diagnose autisme spectrum stoornis
  • Je hebt 1,5 jaar therapie gehad
  • Je wilt leren om beter met emoties om te gaan
  • Je hebt een IQ hoger dan 80

  Voor meer informatie kun je mailen naar Pegasus@karakter.com
  Met het onderzoek weten we straks of de therapie met paarden helpt bij onder andere het beter reguleren van emoties en de kwaliteit van leven.

 • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

  Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

  Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

Sluiten
Word nu lid!