Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

  • 18 april 2024 Gezocht: mensen met ASS en ervaring met sollicitatieprocessen Lees meer

    Mijn naam is Lieke Wiessenberg, 24 jaar en ik ben een studente aan de master Business Administration aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Momenteel werk ik aan mijn afstudeerscriptie over het onderwerp neurodiversiteit op de werkvloer en richt ik mij specifiek op mensen met Autisme Spectrum Disorder (ASD).

    Ik ben op zoek naar individuen die gediagnostiseerd zijn met ASD en ervaring hebben met verschillende sollicitatieprocessen in Nederland. Deze sollicitatieprocessen kunnen bij verschillende organisaties hebben plaatsgevonden en hier kijken wij samen op terug aan de hand van een interview. Dit interview zal gebaseerd zijn op de verschillende fasen van een sollicitatieproces. Ik zou graag in gesprek gaan met kandidaten die bereid zijn om hun ervaringen hierin te delen en hiermee bij te dragen aan mijn onderzoek.

    Uw deelname aan mijn afstudeeronderzoek is volledig vrijwillig en alle verzamelde informatie zal strikt vertrouwelijk worden behandeld. Uw anonimiteit zal worden gewaarborgd door geen persoonlijke gegevens te verstrekken aan derden.

    Het interview zal ongeveer een uur duren en kan zowel online als op locatie plaatsvinden, afhankelijk van uw voorkeur. Er is ook ruimte voor pauze’s gedurende het interview.

    Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname aan dit onderzoek of mocht u meer informatie willen, neem gerust contact op met mij via liekewiessenberg@gmail.com

    Uw bijdrage is heel waardevol en zal uiteindelijk bijdragen aan het creëren van meer begrip in het kader van uitdagingen en kansen voor individuen met ASD op de arbeidsmarkt.

    Dank u voor uw aandacht en ik hoor graag van u!

    Met vriendelijke groet,

    Lieke Wiessenberg
    Radboud Universiteit Nijmegen
    liekewiessenberg@gmail.com

  • 11 april 2024 Hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken? Deelnemers (6-8 jaar) gezocht voor wetenschappelijk onderzoek Lees meer

    Wij zijn een team onderzoekers van het Baby & Child Research Center van het Donders Center for Cognition in Nijmegen (babyandchild.nl) dat een wetenschappelijk onderzoek doet naar hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken. Dit onderzoek is getiteld: “Volg de Vogels.” Wij zijn op zoek naar gezinnen die hieraan mee willen doen.

    Hoe ontdekken kinderen de wereld?
    Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. De onderzoekers willen graag weten hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken. Voor het onderzoek “Volg de vogels!” zijn zij op zoek naar kinderen tussen de 6 en 8 jaar met én zonder autisme diagnose.

    Wat houdt deelname in:
    – Tablet spel “Volg de vogels”
    – Een intelligentietest
    – Vragenlijsten voor de ouder/verzorger over uw kind

    De afspraak duurt ongeveer 1,5 uur in totaal. U krijgt de resultaten na het onderzoek toegestuurd!

    Waar:
    Het onderzoek vindt plaats in Nijmegen (Baby and Child Research Center, locatie Thomas van Aquinostraat).

    Meer informatie
    Wilt u meer weten, bekijk dan deze video: https://www.youtube.com/watch?v=hYbrzB3VBQw&feature=youtu.be

    Of bezoek de deze website https://babyandchild.nl/volg-de-vogels-deelnemers-gezocht/.

    Meedoen:
    Als u het leuk lijkt om mee te doen aan dit onderzoek kunt u een email sturen naar volgdevogels@donders.ru.nl .

  • 10 april 2024 Het vragen van werkplek aanpassingen als neurodivergente medewerker Lees meer

    Beste lezer,

    Laat ik mij allereerst kort voorstellen. Mijn naam is Mohamed Talhi en ik volg de master Social Challenges, Policies, and Interventions (SCPI) aan de Universiteit Utrecht. Voor deze master voer ik een onderzoek uit gericht op het volgende thema: ‘Het aanvragen van werkplek aanpassingen als neurodivergente medewerker en de impact hiervan op duurzame inzetbaarheid’.

    Voor mijn onderzoek zou ik graag neurodivergente medewerkers willen spreken m.b.t. dit onderwerp. Daarom zou ik je via deze weg willen vragen of je open zou staan om deel te nemen aan mijn onderzoek.

    Geïnteresseerd in deelname aan het onderzoek?
    Neem dan contact op met mij via m.talhi1@students.uu.nl voor meer informatie.

    Met vriendelijke groet,
    Mohamed Talhi

  • 10 april 2024 Online interviewstudie over veerkracht Lees meer

    Gezocht: deelnemers aan online interviews (in groep of individueel) over veerkracht en neurodiversiteit
    (Nederlandstalige deelnemers in heel NL en BE gezocht)

    Interviewstudie: veerkracht en neurodiversiteit
    – Heb je, of heeft je naaste (bv. kind of partner) een atypische ontwikkeling? Bv. diagnose autisme, ADHD, dyslexie, verstandelijke beperking, cerebrale parese (CP), vroeggeboorte
    – Ben je ouder dan 7 jaar?
    – Heb je interesse om deel te nemen aan een online groepsgesprek van 1.5 à 2 uur of een individueel interview van ongeveer 1 uur over veerkracht en wat er voor jou nodig is om een gelukkig leven te leiden?

    Vul dan (geheel vrijblijvend!) dit registratieformulier in: https://uantwerpen.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_1Y5BGXW92Mok3H0
    Of stuur een mailtje naar emma.moormann@uantwerpen.be voor meer informatie.

    Mailen of het formulier invullen verplicht je tot niets. Ik stuur je daarna enkel meer informatie door zodat je vervolgens kunt beslissen of je wilt deelnemen en eventuele vragen kunt stellen.

  • 10 april 2024 Dagje uit geweest? Restaurant bezocht? Deel je review! Lees meer

    De website Uit met Autisme is een website voor en door mensen met autisme. Het bevat verschillende onderdelen, maar veruit het belangrijkste onderdeel zijn de reviews van mensen mét autisme om te delen met andere mensen hoe prettig of juist onprettig een locatie is. Elke vorm van uitgaan word daarin meegenomen, m.u.v. de fastfood-ketens. Dus kom je in een pretpark, dierentuin, museum, restaurant, golfbaan, escaperoom, hotel of vakantiepark, help andere mensen met autisme door een review te schrijven. Je doorloopt een vragenlijst om alle prikkels in kaart te brengen van de locatie, om daarna ook de review te schrijven. Deze kun je insturen via de pagina https://www.uitmetautisme.nl/feedback

    Uit elke review komt een score: Goed (Groen), Oké (Oranje) of Overprikkelend (Rood) zodat snel te zien is op basis van je prikkelniveau waar je terecht kan.

  • 4 april 2024 Sensory Experience Study (English, Ages 18-55) Lees meer

    🌟 Participate in Our Sensory Experiences Study! 🌟

    Hey there! We have an exciting opportunity for you to be a part of our research study on sensory experiences. We would love to hear from you!

    Do you ever wonder how different sounds and noises impact your daily life? We are conducting a study to explore sensory experiences in autistic (or not) individuals, with diverse backgrounds. It’s a chance to share your unique perspectives and contribute to our understanding of sensory phenomena.

    Your input will play a crucial role in uncovering the intricacies of sensory experiences and their influence on our lives. By participating, you’ll help us pave the way for future insights, potential interventions, and support systems. It will take a max of 8 minutes to complete.🏆

    Joining is simple! Just click the link below to access our quick questionnaire and share your experiences. Your responses will remain anonymous and confidential. If you’re interested in learning more about the study aims, procedures, privacy measures, and more, please click the link below. It will provide you with all the necessary information before you decide to participate.

    🔗 Survey Link (and extra info!): https://fmru.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_ebuUa3rNw9O3kuW

    We truly appreciate your time and contribution to this exciting study. Thank you for being a part of our research journey!

    Warm regards,
    Elena Sofia Silva and Dr. James Trujillo
    Radboud University

  • 3 april 2024 Gezocht: praktijkpartner voor ons beroepsproduct! Lees meer

    Wij hebben afgelopen halfjaar onderzoek gedaan naar de stigmatisering van Autisme op de werkvloer. Vanuit dit onderzoek willen wij aan de hand van de resultaten een beroepsproduct maken. Hier hebben wij al een aantal ideeën voor, maar zouden dit graag willen bespreken met een praktijkpartner. Kijk voor verdere informatie onze informatieclip: https://youtu.be/JIYNb6ZYn2g

    Heeft u interesse? Mail naar lottie.twisk@hva.nl

  • 3 april 2024 advies mbt diagnostiek Lees meer

    Graag kom ik in contact met mensen waarbij de diagnostiek niet soepel is verlopen i.v.m. onjuiste anamnese door ouders of bijvoorbeeld wel de diagnose hebben gekregen zonder dat er gebruikt is gemaakt van anamnese naasten. ik heb dus een hulpvraag hoe ik dit het beste kan oplossen.
    Tevens ben ik op zoek naar nieuwe vriendschappen. Ik ben 51 jaar en nog niet officieel gediagnosticeerd maar wel met een sterk vermoeden.

    Reactie mogen naar: clearmanuela@gmail.com

  • 11 maart 2024 WO master thesis; werkervaring van mensen met autisme Lees meer

    Voor mijn master thesis doe ik onderzoek naar de ervaringen van mensen met autisme op het werk en dan specifiek naar de ervaring wat betreft interactie. Dit kan sociale interactie zijn maar ook interactie zoals samenwerken en vergaderingen. Met dit onderzoek wil ik inzicht krijgen in hoe deze interactie verloopt en wat de uitdagingen hierbij kunnen zijn. Dit met als uiteindelijke doel om te kijken hoe de werkervaring verbeterd kan worden.

    Voor mijn onderzoek ben ik op zoek naar mensen met een officiële autisme diagnose en met op dit moment een bepaalde arbeidsplek.

    Het interview zal ongeveer 1 uur duren, waarbij het ook mogelijk is om dingen op papier te zetten als dit makkelijker is. Ik ben bereid om naar een locatie te reizen die voor u prettig is!

    Kunt u mij verder helpen of heeft u interesse om mee te doen aan mijn onderzoek dan kan u mij een mailtje sturen naar meike.oosterhof@ru.nl

    Alvast heel erg bedankt!
    Meike Oosterhof

  • 1 maart 2024 WO bachelor thesis onderzoek naar baanbehoud van volwassenen met ASS Lees meer

    Mijn naam is Manon van Laarhoven en ik zit in mijn laatste jaar van mijn bachelor opleiding Sociologie aan de Tilburg Universiteit. Voor mijn bachelor thesis doe ik onderzoek naar de uitdagingen die mensen met autisme ervaren op de werkvloer en daardoor lastig kunnen meedraaien of zelfs helemaal niet meer kunnen werken. Naast dat er nog weinig echt onderzoek gedaan is hierover in Nederland, heeft het onderzoek ook een persoonlijk tintje, omdat ik zelf de diagnose autisme heb en in mijn loopbaan ook al tegen de nodige uitdagingen ben aangelopen.

    Voor dit onderzoek ben ik opzoek naar volwassen van 18 jaar of ouder, met een officiële autisme diagnose en minimaal 2 jaar betaald arbeidservaring, om te interviewen. Het interview zal maximaal 1 uur duren en zal dus gaan over uw loopbaan, uw diagnose en de mogelijke uitdagingen die dit met zich meebrengt. Het interview wordt geanonimiseerd, dus de antwoorden zullen nooit naar een individu te herleiden zijn.

    Het interview zal online plaatsvinden via Skype of MS Teams, dus iedereen die interesse heeft mag contact opnemen met mij. Dit kan via mijn mailadres: m.l.l.w.vanlaarhoven@tilburguniversity.edu

    Met vriendelijke groet,
    Manon

  • 21 februari 2024 Gezocht: vrijwilliger met talent voor archiefwerk voor uitzoekwerk WO II Lees meer

    Om belangrijke zaken binnen onze familie bespreekbaar te maken en opgelopen trauma’s tot rust te brengen, wil ik graag beter uitzoeken hoe het onze familie vergaan is in de tweede wereldoorlog en de periode daarvoor. Ik ben inmiddels bij diverse struikelsteenleggingen geweest (herdenkingssteentjes) en ik zag hoe dit een familie inzicht kan geven, verbindend kan werken, mits het voorwerk daarvoor goed gedaan is. Ik hoop dat er dit jaar ook voor onze opa een struikelsteen gelegd kan worden.
    Mijn opa werd in 1941 opgepakt omdat hij lid geweest was van de CPN. Hij zat eerst een paar maanden in Kamp Schoorl, daarna een maand in Kamp Amersfoort en vervolgens ruim een jaar in Kamp Neuengamme. Daar is hij bij een vluchtpoging doodgeschoten. Mijn vader was 14 toen zijn vader werd gearresteerd en meteen verantwoordelijk voor het gezin met moeder, oudere zus en jongere broer. Het gezin was erg arm en er zijn keuzes gemaakt die ongelukkig uitgepakt hebben. Omdat mijn vader kostwinner was, kon mijn oma geen steun krijgen. Het enige werk dat in januari 1945 voor mijn vader als jongen van 17 beschikbaar was, was in Duitsland bij Speer Todt en daarvoor moest hij lid worden van de NSKK, een militaire organisatie. Hiervoor heeft hij na de oorlog een jaar in strafkamp Rhijnauwen gezeten. Dit was een traumatische ervaring erbij voor mijn vader.
    Omdat ik ADD en autisme heb, en daarbij een burn-out, heb ik weinig energie en een zekere gebruiksaanwijzing. Toch wil ik op deze manier mijn participatie in de samenleving vormgeven. Ik hoop daarom iemand te vinden deze uitdaging aan wil gaan. Ben je geduldig, zelfstandig en nauwkeurig, heb je een universitair werk- en denkniveau? Dan zou ik zo graag willen dat je mij met dit werk gaat helpen!
    Voorlopig denk ik aan een dagdeel per twee weken, voor een jaar, bij mij thuis in Utrecht. Als we naar een archief buiten Utrecht gaan, is daar bijna een hele dag mee gemoeid. Maar de praktijk zal leren wat het beste werkt en hoeveel tijd er mee gemoeid is. Als je het leuk vindt, zou je buiten deze tijden zelf met een klus aan de gang kunnen gaan.
    Ik heb zelf al flink wat onderzoek gedaan, zowel in online archieven als in het Utrechts Archief en het Nationaal Archief. Ook heb ik contact met een paar verenigingen en andere organisaties. Soms lijkt het erop dat een antwoord weer twee vragen oproept. Ik doe erg mijn best om de gegevens geordend op te slaan en om redelijk gestructureerd te werken, maar het duizelt me regelmatig en dan weet ik niet meer waar ik verder moet gaan. Het helpt mij dan erg als iemand de planning in de gaten houdt, mij helpt me daar aan te houden en me helpt om geconcentreerd te werken.
    Een leuke bijkomstigheid is dat ik tot mijn grote verrassing gevraagd ben te zijner tijd een artikel te schrijven voor het jaarboek van een cultuurhistorische vereniging. Ze zijn geïnteresseerd in de brieven van mijn opa, zijn leven in de kampen en daarvoor. Maar alleen gaat dit me niet lukken.
    Als je student bent, kun je de resultaten van dit onderzoek misschien ook zelf gebruiken voor een werkstuk.

    Ik zoek hulp bij:
    Afgebakende onderzoeksklussen zoals:
    • Waar was mijn opa tijdens zijn militaire dienst bij de KNIL en hoe verliep dat? Raakte hij gewond? Waarom is hij in Bronbeek geweest?
    • Hoe was de voogdij geregeld na de scheiding van mijn opa en oma, hoe is dat na de arrestatie veranderd?
    • Is er nog correspondentie te vinden waarin getracht wordt mijn opa uit het kamp te krijgen?
    Verder:
    • Ordenen van gegevens die er al zijn
    • Archiefkaarten ontcijferen
    • Losse eindjes van lopende klussen afmaken
    • Uitzoeken, ordenen, digitaliseren van gegevens en foto’s die van de familie komen
    • Foto’s en albums uitzoeken, foto’s scannen, info erbij zoeken, en vermelden
    • Info en foto’s beschikbaar maken voor familie
    • Brieven die mijn opa vanuit de kampen schreef redigeren en vertalen met Deep-L online vertaalprogramma.
    Mocht je denken dat deze klus iets voor je is, neem dan contact op, het liefst per email, met ingebronk@hotmail.com

    Inge Bronk

  • 16 januari 2024 Onderzoek inclusief hoger onderwijs, met speciale aandacht voor culturele- en genderdiversiteit Lees meer

    Mijn naam is Chaimae Ben Messaoud en ik zou u graag willen uitnodigen om deel te nemen aan een onderzoek naar inclusief hoger onderwijs. Ik ben master student aan de Universiteit Utrecht en voor mijn Master Thesis wil ik graag inzicht krijgen in de studieloopbaan en kwaliteit van leven van studenten met en zonder autisme in het hoger onderwijs (mbo, hbo en universiteit), met speciale aandacht voor culturele- en genderdiversiteit. Meedoen is vrijwillig.

    Voor dit onderzoek ben ik opzoek naar jongeren tussen de 16 en 25 jaar oud, die nu student zijn of in het afgelopen half jaar zijn afgestudeerd. Het gaat om het invullen van een online vragenlijst in het Nederlands of in het Engels. Door deel te nemen, helpt u de onderzoekers om meer inzicht te krijgen in het verbeteren van inclusief onderwijs voor studenten met autisme.

    Als u meer informatie wilt of wilt deelnemen aan het onderzoek, kunt u de onderstaande email gebruiken:
    c.benmessaoud@students.uu.nl

  • 16 januari 2024 Onderzoek naar inclusief onderwijs voor studenten met autisme Lees meer

    Vanuit de opleiding Clinical Child, Family, and Education Studies (Orthopedagogiek) van de Universiteit Utrecht zijn wij op zoek naar studenten met en zonder autisme tussen de 16 en 25 jaar oud, die nu student zijn of in het afgelopen half jaar zijn afgestudeerd. Het gaat om het invullen van een online vragenlijst in het Nederlands of in het Engels. Door deel te nemen, helpt u ons om meer inzicht te krijgen in het verbeteren van inclusief onderwijs voor studenten met autisme.

    Deelname is vrijwillig en kost ongeveer 20 minuten de tijd. Hierbij de link naar het onderzoek: https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_eOM9ccF0nxdymLY.

    Voor eventuele vragen, graag mailen naar: a.h.smits@students.uu.nl

  • 18 december 2023 Ouders van kinderen op de basisschool gezocht voor online vragenlijst over mondgezondheid Lees meer

    Bent u een ouder van een kind op de basisschool en wilt u mij helpen met mijn masterscriptie? Ik onderzoek het verschil in kennis van en houding tegenover mondgezondheid van ouders van kinderen mét en zonder autisme.

    Uw hulp hierbij is erg belangrijk en kan inzicht geven in de eventuele extra benodigde voorlichting over mondgezondheid, waardoor de mondgezondheid van kinderen verbeterd kan worden en daarmee ook de algehele gezondheid.

    U kunt meedoen door onderstaande vragenlijst in te vullen. Het invullen hiervan duurt maximaal 5 minuten.
    https://redcap.umcg.nl/redcap/surveys/?s=RE3X7J3WHDRXKCX8

    Alvast bedankt voor uw deelname.

    Met vriendelijke groet,
    Lisanne (Rijksuniversiteit Groningen, Tandheelkunde CTM-UMCG)

  • 11 september 2023 Onderzoek naar effect therapie met paarden bij jongeren met ASS Lees meer

    Jongeren met autisme van 11 tot en met 17 jaar gezocht op meerdere locaties

    Een deel van de adolescenten met autisme blijft ernstige ontregelingen van emoties houden, ondanks langdurige behandeling. Therapie met paarden is mogelijk effectief voor deze jongeren, maar goed onderzoek ontbreekt.

    Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en doet veel onderzoek naar autisme. Er is een onderzoek gestart naar het effect van therapie met paarden. Bij 35 adolescenten van 11 tot en met 17 jaar met autisme wordt het effect van therapie met paarden onderzocht. Alle deelnemers krijgen 15 sessies therapie met paarden.

    Voor, tijdens én na de behandeling wordt de emotieregulatie gemeten en er worden vragenlijsten en interviews afgenomen. De therapie wordt gegeven voor Karakter in Wageningen, de Gagelhoeve in Mill (Noord Brabant) en Horses&Co in s Heerjansdam (Zuid Holland).

    Wie kunnen er meedoen aan dit onderzoek? (dit zijn nog niet alle criteria)
    • Je bent tussen de 11 en maximaal 17 jaar oud
    • Je hebt een diagnose autisme spectrum stoornis
    • Je hebt 1,5 jaar therapie gehad
    • Je wilt leren om beter met emoties om te gaan
    • Je hebt een IQ hoger dan 80

    Voor meer informatie kun je mailen naar Pegasus@karakter.com
    Met het onderzoek weten we straks of de therapie met paarden helpt bij onder andere het beter reguleren van emoties en de kwaliteit van leven.

  • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

    Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

    Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

Sluiten
Word nu lid!