Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 11 juni 2024 Help mee schadelijk stigma te doorbreken - Anonieme Survey Lees meer

  Gek Genoeg wil schadelijk stigma doorbreken & neurodiversiteit de norm maken. Voor een gelukkige, gezonde en (neuro)inclusieve samenleving. Om te beginnen willen wij een objectieve en (neuro)inclusieve beschrijving maken per diagnose, waarin de interne uitdagingen van de persoon centraal staan. Hiermee hopen wij de (online) informatie over diagnoses stap voor stap te kunnen transformeren naar teksten die goed aansluiten op de beleving van de persoon in kwestie.

  Ook zullen inzichten op den duur gebruikt worden om scholen, bedrijven en organisaties te kunnen adviseren over de zaken die nodig zijn voor leerlingen en medewerkers om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

  Help je mee? Jouw inzichten zijn erg waardevol!

  – Het invullen duurt ±10 minuten
  – De survey is volledig anoniem
  – Alle input is welkom!

  Alvast bedankt en succes! 🙂

  https://forms.gle/TMcLBmGHEZqroAGE7

  Check ook www.gekgenoeg.org

 • 30 mei 2024 Enquete over communicatie met zorgprofessionals Lees meer

  Voor ons onderzoek hebben we dit forum opgesteld om de communicatie tussen cliënten op het autismespectrum en zorgprofessionals te verbeteren. We nodigen cliënten op het autismespectrum uit om hun ervaringen, uitdagingen en suggesties te delen. Jouw input is van groot belang om inzicht te krijgen in hoe de communicatie met zorgprofessionals geoptimaliseerd kan worden. Deel je ervaringen en help ons de zorg toegankelijker en effectiever te maken.

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftvufABz9qjOxcF5nQnAnn9z-6M2yK2g3J3ao5rsc8wUSGtw/viewform?usp=sharing

  Alvast bedankt!

 • 28 mei 2024 Enquête m.b.t. app Focusboard Lees meer

  Focusboard is een app die leerlingen op hun tablet/chromebook kunnen installeren om het digiboard op hun eigen scherm te kunnen zien, en om de leerkracht via de koptelefoon goed te kunnen horen zonder prikkels van buitenaf (schuivende stoelen, bewegende kinderen, noem maar op). Ze zitten dus eigenlijk in hun eigen wereld.

  Wij geloven in onze oplossing — want we zien hoe het werkt bij onze eigen kinderen in de klas. Maar het liefst luisteren we naar de experts! Wat denken jullie van Focusboard? Hoe zou het jou geholpen hebben in jouw basisschooltijd?

  Help ons mee de meerwaarde van Focusboard te bewijzen aan al die sceptische schoolbestuurders die harde feiten en onderzoeken verlangen door onze enquete in te vullen:

  https://forms.office.com/e/1VVj89GeRd

  Dank je wel, namens alle kinderen die hier profijt van gaan hebben!

 • 11 april 2024 Hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken? Deelnemers (6-8 jaar) gezocht voor wetenschappelijk onderzoek Lees meer

  Wij zijn een team onderzoekers van het Baby & Child Research Center van het Donders Center for Cognition in Nijmegen (babyandchild.nl) dat een wetenschappelijk onderzoek doet naar hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken. Dit onderzoek is getiteld: “Volg de Vogels.” Wij zijn op zoek naar gezinnen die hieraan mee willen doen.

  Hoe ontdekken kinderen de wereld?
  Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. De onderzoekers willen graag weten hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken. Voor het onderzoek “Volg de vogels!” zijn zij op zoek naar kinderen tussen de 6 en 8 jaar met én zonder autisme diagnose.

  Wat houdt deelname in:
  – Tablet spel “Volg de vogels”
  – Een intelligentietest
  – Vragenlijsten voor de ouder/verzorger over uw kind

  De afspraak duurt ongeveer 1,5 uur in totaal. U krijgt de resultaten na het onderzoek toegestuurd!

  Waar:
  Het onderzoek vindt plaats in Nijmegen (Baby and Child Research Center, locatie Thomas van Aquinostraat).

  Meer informatie
  Wilt u meer weten, bekijk dan deze video: https://www.youtube.com/watch?v=hYbrzB3VBQw&feature=youtu.be

  Of bezoek de deze website https://babyandchild.nl/volg-de-vogels-deelnemers-gezocht/.

  Meedoen:
  Als u het leuk lijkt om mee te doen aan dit onderzoek kunt u een email sturen naar volgdevogels@donders.ru.nl .

 • 10 april 2024 Online interviewstudie over veerkracht Lees meer

  Gezocht: deelnemers aan online interviews (in groep of individueel) over veerkracht en neurodiversiteit
  (Nederlandstalige deelnemers in heel NL en BE gezocht)

  Interviewstudie: veerkracht en neurodiversiteit
  – Heb je, of heeft je naaste (bv. kind of partner) een atypische ontwikkeling? Bv. diagnose autisme, ADHD, dyslexie, verstandelijke beperking, cerebrale parese (CP), vroeggeboorte
  – Ben je ouder dan 7 jaar?
  – Heb je interesse om deel te nemen aan een online groepsgesprek van 1.5 à 2 uur of een individueel interview van ongeveer 1 uur over veerkracht en wat er voor jou nodig is om een gelukkig leven te leiden?

  Vul dan (geheel vrijblijvend!) dit registratieformulier in: https://uantwerpen.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_1Y5BGXW92Mok3H0
  Of stuur een mailtje naar emma.moormann@uantwerpen.be voor meer informatie.

  Mailen of het formulier invullen verplicht je tot niets. Ik stuur je daarna enkel meer informatie door zodat je vervolgens kunt beslissen of je wilt deelnemen en eventuele vragen kunt stellen.

 • 10 april 2024 Dagje uit geweest? Restaurant bezocht? Deel je review! Lees meer

  De website Uit met Autisme is een website voor en door mensen met autisme. Het bevat verschillende onderdelen, maar veruit het belangrijkste onderdeel zijn de reviews van mensen mét autisme om te delen met andere mensen hoe prettig of juist onprettig een locatie is. Elke vorm van uitgaan word daarin meegenomen, m.u.v. de fastfood-ketens. Dus kom je in een pretpark, dierentuin, museum, restaurant, golfbaan, escaperoom, hotel of vakantiepark, help andere mensen met autisme door een review te schrijven. Je doorloopt een vragenlijst om alle prikkels in kaart te brengen van de locatie, om daarna ook de review te schrijven. Deze kun je insturen via de pagina https://www.uitmetautisme.nl/feedback

  Uit elke review komt een score: Goed (Groen), Oké (Oranje) of Overprikkelend (Rood) zodat snel te zien is op basis van je prikkelniveau waar je terecht kan.

 • 3 april 2024 advies mbt diagnostiek Lees meer

  Graag kom ik in contact met mensen waarbij de diagnostiek niet soepel is verlopen i.v.m. onjuiste anamnese door ouders of bijvoorbeeld wel de diagnose hebben gekregen zonder dat er gebruikt is gemaakt van anamnese naasten. ik heb dus een hulpvraag hoe ik dit het beste kan oplossen.
  Tevens ben ik op zoek naar nieuwe vriendschappen. Ik ben 51 jaar en nog niet officieel gediagnosticeerd maar wel met een sterk vermoeden.

  Reactie mogen naar: clearmanuela@gmail.com

 • 16 januari 2024 Onderzoek inclusief hoger onderwijs, met speciale aandacht voor culturele- en genderdiversiteit Lees meer

  Mijn naam is Chaimae Ben Messaoud en ik zou u graag willen uitnodigen om deel te nemen aan een onderzoek naar inclusief hoger onderwijs. Ik ben master student aan de Universiteit Utrecht en voor mijn Master Thesis wil ik graag inzicht krijgen in de studieloopbaan en kwaliteit van leven van studenten met en zonder autisme in het hoger onderwijs (mbo, hbo en universiteit), met speciale aandacht voor culturele- en genderdiversiteit. Meedoen is vrijwillig.

  Voor dit onderzoek ben ik opzoek naar jongeren tussen de 16 en 25 jaar oud, die nu student zijn of in het afgelopen half jaar zijn afgestudeerd. Het gaat om het invullen van een online vragenlijst in het Nederlands of in het Engels. Door deel te nemen, helpt u de onderzoekers om meer inzicht te krijgen in het verbeteren van inclusief onderwijs voor studenten met autisme.

  Als u meer informatie wilt of wilt deelnemen aan het onderzoek, kunt u de onderstaande email gebruiken:
  c.benmessaoud@students.uu.nl

 • 16 januari 2024 Onderzoek naar inclusief onderwijs voor studenten met autisme Lees meer

  Vanuit de opleiding Clinical Child, Family, and Education Studies (Orthopedagogiek) van de Universiteit Utrecht zijn wij op zoek naar studenten met en zonder autisme tussen de 16 en 25 jaar oud, die nu student zijn of in het afgelopen half jaar zijn afgestudeerd. Het gaat om het invullen van een online vragenlijst in het Nederlands of in het Engels. Door deel te nemen, helpt u ons om meer inzicht te krijgen in het verbeteren van inclusief onderwijs voor studenten met autisme.

  Deelname is vrijwillig en kost ongeveer 20 minuten de tijd. Hierbij de link naar het onderzoek: https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_eOM9ccF0nxdymLY.

  Voor eventuele vragen, graag mailen naar: a.h.smits@students.uu.nl

 • 11 september 2023 Onderzoek naar effect therapie met paarden bij jongeren met ASS Lees meer

  Jongeren met autisme van 11 tot en met 17 jaar gezocht op meerdere locaties

  Een deel van de adolescenten met autisme blijft ernstige ontregelingen van emoties houden, ondanks langdurige behandeling. Therapie met paarden is mogelijk effectief voor deze jongeren, maar goed onderzoek ontbreekt.

  Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en doet veel onderzoek naar autisme. Er is een onderzoek gestart naar het effect van therapie met paarden. Bij 35 adolescenten van 11 tot en met 17 jaar met autisme wordt het effect van therapie met paarden onderzocht. Alle deelnemers krijgen 15 sessies therapie met paarden.

  Voor, tijdens én na de behandeling wordt de emotieregulatie gemeten en er worden vragenlijsten en interviews afgenomen. De therapie wordt gegeven voor Karakter in Wageningen, de Gagelhoeve in Mill (Noord Brabant) en Horses&Co in s Heerjansdam (Zuid Holland).

  Wie kunnen er meedoen aan dit onderzoek? (dit zijn nog niet alle criteria)
  • Je bent tussen de 11 en maximaal 17 jaar oud
  • Je hebt een diagnose autisme spectrum stoornis
  • Je hebt 1,5 jaar therapie gehad
  • Je wilt leren om beter met emoties om te gaan
  • Je hebt een IQ hoger dan 80

  Voor meer informatie kun je mailen naar Pegasus@karakter.com
  Met het onderzoek weten we straks of de therapie met paarden helpt bij onder andere het beter reguleren van emoties en de kwaliteit van leven.

 • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

  Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

  Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

Sluiten
Word nu lid!