Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

  • 23 juli 2024 Onderzoek naar de behoeften en zorgen rondom de toepassing van AI chatbots in de GGZ. Lees meer

    Voor ons onderzoek van de afdeling Bioethics and Health Humanities van het Julius Centrum zijn we op zoek naar deelnemers die een vragenlijst willen invullen. Ons onderzoek is gericht op het in kaart brengen van de zorgen en behoeften van patiënten, professionals in de geestelijke gezondheidszorg en potentiële gebruikers op het gebied van AI-chatbots in de GGZ. Door middel van dit onderzoek willen we de zorgen en behoeften rondom te toepassing van AI-chatbots in de GGZ in kaart brengen, zodat een goed beeld verkregen kan worden van wat er nodig is om AI-chatbots op een verantwoorde manier in de GGZ toe te passen en daar duidelijke richtlijnen voor te ontwikkelen.

    Waarom is dit belangrijk?
    AI-chatbots, zoals ChatGPT, kunnen gesprekken simuleren alsof je met een menselijke therapeut praat. Ze bieden veel mogelijkheden, maar ook risico’s en ethische vraagstukken. We willen deze aspecten onderzoeken om duidelijke richtlijnen te ontwikkelen voor het gebruik van AI-chatbots in de geestelijke gezondheidszorg.

    Wie kan meedoen?
    • Patiënten/cliënten: Ben je momenteel in therapie of heb je dit in de afgelopen 12 maanden gehad? [In te vullen via: https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_3XfcaTfplMKMqfY ]
    • Zorgprofessionals: Heb je expertise in het behandelen of ondersteunen van mensen met mentale gezondheidsproblemen? [In te vullen via: https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_7OprN8kj9M4n00u ]
    • Potentiële gebruikers: Je hebt in het verleden mentale hulp gezocht of wil in het heden of in de toekomst gebruik maken van mentale hulp. [In te vullen via: https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_eXT5T1251uFujae ]

    Door middel van de link achter de omschrijvingen van de verschillende groepen kun je de vragenlijst invullen van de groep waar je jezelf toe rekent. De enquête duurt ongeveer 5-10 minuten. Aangezien het een internationaal onderzoek is, zijn de vragenlijsten in het Engels. Alle antwoorden worden anoniem en vertrouwelijk behandeld.

    Bij vragen kunt u mailen naar: a.j.a.m.lammers@students.uu.nl.
    Alvast heel erg bedankt voor uw deelname!

  • 16 juli 2024 Onderzoek oproep voor GGZ-mantelzorgers Lees meer

    Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan ons onderzoek over de betrokkenheid van GGZ-mantelzorgers bij de zorg voor hun naasten. Het doel van dit onderzoek is om een beter inzicht te krijgen in hoe GGZ-mantelzorgers betrokken zijn bij de zorg voor hun naasten en wat dit met hen doet. Daarom willen wij graag uw verhaal horen.

    Interview
    Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam en deelname aan het onderzoek bestaat uit een eenmalig interview. Door deel te nemen, draagt u bij aan het bevorderen van wetenschappelijke kennis over een belangrijke groep mantelzorgers die momenteel onderbelicht is.

    Contact
    Wilt u meewerken aan het onderzoek of wilt u (eerst) meer informatie? Neem dan contact op met Leonie Bremmers via bremmers@eshpm.eur.nl / +31 10 408 9057

  • 16 juli 2024 Volwassenen gezocht voor afstudeeronderzoek Lees meer

    GEZOCHT: VOLWASSENEN MET AUTISME (ASS) DIE DRAMATHERAPIE HEBBEN (GEHAD)

    Voor mijn afstudeeronderzoek doe ik onderzoek naar welke dramatherapeutische werkvormen (drama-oefeningen) gebruikt kunnen worden om volwassenen met autisme (ASS) te helpen met sociale vaardigheden.

    Hiervoor ben ik op zoek naar volwassenen (18+) met autisme die dramatherapie hebben (gehad) die ik kan interviewen. Dit kan naar voorkeur op verschillende manieren:
    · Fysiek gesprek (de locatie wordt dan later in overleg bepaald).
    · Online videogesprek
    · Telefoongesprek
    · Online chatgesprek

    Ben/ken jij iemand die ik hiervoor mag interviewen, neem dan contact met mij op via kaj.meijboom@student.hu.nl! Ik zal dan een informatiebrief sturen en uiteraard is er mogelijkheid om vragen te stellen.

  • 11 juni 2024 Help mee schadelijk stigma te doorbreken - Anonieme Survey Lees meer

    Gek Genoeg wil schadelijk stigma doorbreken & neurodiversiteit de norm maken. Voor een gelukkige, gezonde en (neuro)inclusieve samenleving. Om te beginnen willen wij een objectieve en (neuro)inclusieve beschrijving maken per diagnose, waarin de interne uitdagingen van de persoon centraal staan. Hiermee hopen wij de (online) informatie over diagnoses stap voor stap te kunnen transformeren naar teksten die goed aansluiten op de beleving van de persoon in kwestie.

    Ook zullen inzichten op den duur gebruikt worden om scholen, bedrijven en organisaties te kunnen adviseren over de zaken die nodig zijn voor leerlingen en medewerkers om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

    Help je mee? Jouw inzichten zijn erg waardevol!

    – Het invullen duurt ±10 minuten
    – De survey is volledig anoniem
    – Alle input is welkom!

    Alvast bedankt en succes! 🙂

    https://forms.gle/TMcLBmGHEZqroAGE7

    Check ook www.gekgenoeg.org

  • 28 mei 2024 Enquête m.b.t. app Focusboard Lees meer

    Focusboard is een app die leerlingen op hun tablet/chromebook kunnen installeren om het digiboard op hun eigen scherm te kunnen zien, en om de leerkracht via de koptelefoon goed te kunnen horen zonder prikkels van buitenaf (schuivende stoelen, bewegende kinderen, noem maar op). Ze zitten dus eigenlijk in hun eigen wereld.

    Wij geloven in onze oplossing — want we zien hoe het werkt bij onze eigen kinderen in de klas. Maar het liefst luisteren we naar de experts! Wat denken jullie van Focusboard? Hoe zou het jou geholpen hebben in jouw basisschooltijd?

    Help ons mee de meerwaarde van Focusboard te bewijzen aan al die sceptische schoolbestuurders die harde feiten en onderzoeken verlangen door onze enquete in te vullen:

    https://forms.office.com/e/1VVj89GeRd

    Dank je wel, namens alle kinderen die hier profijt van gaan hebben!

  • 11 april 2024 Hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken? Deelnemers (6-8 jaar) gezocht voor wetenschappelijk onderzoek Lees meer

    Wij zijn een team onderzoekers van het Baby & Child Research Center van het Donders Center for Cognition in Nijmegen (babyandchild.nl) dat een wetenschappelijk onderzoek doet naar hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken. Dit onderzoek is getiteld: “Volg de Vogels.” Wij zijn op zoek naar gezinnen die hieraan mee willen doen.

    Hoe ontdekken kinderen de wereld?
    Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. De onderzoekers willen graag weten hoe kinderen met autisme de wereld ontdekken. Voor het onderzoek “Volg de vogels!” zijn zij op zoek naar kinderen tussen de 6 en 8 jaar met én zonder autisme diagnose.

    Wat houdt deelname in:
    – Tablet spel “Volg de vogels”
    – Een intelligentietest
    – Vragenlijsten voor de ouder/verzorger over uw kind

    De afspraak duurt ongeveer 1,5 uur in totaal. U krijgt de resultaten na het onderzoek toegestuurd!

    Waar:
    Het onderzoek vindt plaats in Nijmegen (Baby and Child Research Center, locatie Thomas van Aquinostraat).

    Meer informatie
    Wilt u meer weten, bekijk dan deze video: https://www.youtube.com/watch?v=hYbrzB3VBQw&feature=youtu.be

    Of bezoek de deze website https://babyandchild.nl/volg-de-vogels-deelnemers-gezocht/.

    Meedoen:
    Als u het leuk lijkt om mee te doen aan dit onderzoek kunt u een email sturen naar volgdevogels@donders.ru.nl .

  • 10 april 2024 Dagje uit geweest? Restaurant bezocht? Deel je review! Lees meer

    De website Uit met Autisme is een website voor en door mensen met autisme. Het bevat verschillende onderdelen, maar veruit het belangrijkste onderdeel zijn de reviews van mensen mét autisme om te delen met andere mensen hoe prettig of juist onprettig een locatie is. Elke vorm van uitgaan word daarin meegenomen, m.u.v. de fastfood-ketens. Dus kom je in een pretpark, dierentuin, museum, restaurant, golfbaan, escaperoom, hotel of vakantiepark, help andere mensen met autisme door een review te schrijven. Je doorloopt een vragenlijst om alle prikkels in kaart te brengen van de locatie, om daarna ook de review te schrijven. Deze kun je insturen via de pagina https://www.uitmetautisme.nl/feedback

    Uit elke review komt een score: Goed (Groen), Oké (Oranje) of Overprikkelend (Rood) zodat snel te zien is op basis van je prikkelniveau waar je terecht kan.

  • 3 april 2024 advies mbt diagnostiek Lees meer

    Graag kom ik in contact met mensen waarbij de diagnostiek niet soepel is verlopen i.v.m. onjuiste anamnese door ouders of bijvoorbeeld wel de diagnose hebben gekregen zonder dat er gebruikt is gemaakt van anamnese naasten. ik heb dus een hulpvraag hoe ik dit het beste kan oplossen.
    Tevens ben ik op zoek naar nieuwe vriendschappen. Ik ben 51 jaar en nog niet officieel gediagnosticeerd maar wel met een sterk vermoeden.

    Reactie mogen naar: clearmanuela@gmail.com

  • 11 september 2023 Onderzoek naar effect therapie met paarden bij jongeren met ASS Lees meer

    Jongeren met autisme van 11 tot en met 17 jaar gezocht op meerdere locaties

    Een deel van de adolescenten met autisme blijft ernstige ontregelingen van emoties houden, ondanks langdurige behandeling. Therapie met paarden is mogelijk effectief voor deze jongeren, maar goed onderzoek ontbreekt.

    Karakter is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en doet veel onderzoek naar autisme. Er is een onderzoek gestart naar het effect van therapie met paarden. Bij 35 adolescenten van 11 tot en met 17 jaar met autisme wordt het effect van therapie met paarden onderzocht. Alle deelnemers krijgen 15 sessies therapie met paarden.

    Voor, tijdens én na de behandeling wordt de emotieregulatie gemeten en er worden vragenlijsten en interviews afgenomen. De therapie wordt gegeven voor Karakter in Wageningen, de Gagelhoeve in Mill (Noord Brabant) en Horses&Co in s Heerjansdam (Zuid Holland).

    Wie kunnen er meedoen aan dit onderzoek? (dit zijn nog niet alle criteria)
    • Je bent tussen de 11 en maximaal 17 jaar oud
    • Je hebt een diagnose autisme spectrum stoornis
    • Je hebt 1,5 jaar therapie gehad
    • Je wilt leren om beter met emoties om te gaan
    • Je hebt een IQ hoger dan 80

    Voor meer informatie kun je mailen naar Pegasus@karakter.com
    Met het onderzoek weten we straks of de therapie met paarden helpt bij onder andere het beter reguleren van emoties en de kwaliteit van leven.

  • 16 september 2019 Ervaringen met autismevriendelijke initiatieven Lees meer

    Voor een wetenschappelijk artikel ben ik op zoek naar mensen die ervaringen hebben met een initiatief op het gebied van autismevriendelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld een autismevriendelijke kermis of filmvoorstelling zijn. Ook ben ik op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan of geïnspireerd zijn door de campagne rond autismevriendelijkheid van het Fonds Psychische Gezondheid in (2009).

    Reacties kun je mailen naar F.Boven@rug.nl

Sluiten
Word nu lid!