Home Over autisme Levensfases Autisme bij jonge kinderen (0 tm 3 jaar) Behandeling en begeleiding Begeleiding en ondersteuning via Autisme Jonge Kind

Begeleiding en ondersteuning via Autisme Jonge Kind

jonge kinderen van 0 tm 3 jaar

Het Landelijk expertisenetwerk Autisme Jonge Kind (AJK) streeft ernaar kinderen met (een verhoogde kans op) ASS zo vroeg mogelijk te signaleren. Pas dan kan passende hulp, dicht bij huis, gerealiseerd worden. Het netwerk van AJK brengt deskundigheid van hulpverleners, wetenschappelijke kennis en ervaringen van ouders bijeen op het gebied van herkenning, diagnostiek en behandeling van ASS bij kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar.

Op het platform Autismejongekind.nl is informatie te vinden voor ouders én professionals, zoals jeugd- en huisartsen, logopedisten, fysiotherapeuten, leidsters van dagverblijven en leerkrachten. Er staat informatie over mogelijke signalen van autisme bij jonge kinderen en wat je kunt doen wanneer je deze signalen herkent. Ook vind je er ervaringsverhalen van ouders en van professionals.

  • Klik hier voor instellingen die zijn aangesloten bij het landelijk expertisenetwerk van Autisme Jonge Kind voor gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg met expertise op het gebied van jonge kinderen met autisme. Vind er een instelling bij jou in de regio.
  • Abonneer je hier op de nieuwsbrief van Autisme Jonge Kind

Links:

Voorbeeld BEER training: Casus SAM
Link naar behandelvormen op de site van AJK
Autisme netwerken in NL

 

 

Sluiten
Word nu lid!