Home Over autisme Autisme en werk WerkWeb-Autisme

WerkWeb-Autisme

Helpt je verder!

De Nederlandse Vereniging voor Autisme is partner in het project WerkWeb-Autisme dat mensen met autisme en een (boven)gemiddelde intelligentie helpt bij een succesvolle arbeidsparticipatie. WW-A bestaat onder meer uit een zelfmanagement-methodiek die mensen met autisme ondersteunt bij het vinden en behouden van passend werk. Het platform is te vinden op www.werkwebautisme.nl

WW-A is een wegwijzer voor studie en werk en biedt informatie, inspiratie en tools. Zo kun je een persoonlijk ontwikkelprofiel (POP) invullen. Dat geeft je inzicht in je sterke punten, je verbeterpunten en welke steun je nodig hebt. Vanuit dit POP kun je een CV downloaden en een rapportage die laat zien welk werk bij je past. Dit POP is bovendien toegespitst op de fase waarin je zit (studeren, werk zoeken, werk houden of geen werk/studie).

Verder vind je op www.werkwebautisme.nl praktische oefeningen, zowel voor mensen met autisme als hun (job)coaches. En je vindt er informatie, op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Praktische oefeningen staan beschreven in het WERKboek, verkrijgbaar als hardcopy via de NVA. Wil je dit boek bestellen, mail dan naar werkweb@autisme.nl. Het boek kost € 40,=.

De technische realisatie van WW-A ligt in handen van Carapax-IT, een bedrijf dat vooral werknemers met autisme in dienst heeft. Het project wordt gefinancierd door ZonMw en Instituut Gak.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Twitter via @WerkwebA, op Facebook Instagram en op ons eigen YouTube kanaal.
Voor meer informatie over WebWerk-Autisme kun je terecht bij Heleen Dorland via werkweb-autisme@umcg.nl of 050-3616684.

Wil je binnen je organisatie informatie laten geven over WerkWeb-Autisme? Nodig één van onze ambassadeurs uit! In een presentatie bij jouw bedrijf, school, gemeente of instelling laten zij je de vele mogelijkheden van WerkWeb-Autisme zien. Voor meer informatie klik hier.

OPROEP

Laatste kans om te deel te nemen aan het WerkWeb-Autisme onderzoek

Maak je gebruik van de website van WerkWeb-Autisme, maar doe je nog niet mee aan ons onderzoek? Dan willen we je bij deze van harte uitnodigen om alsnog onze vragenlijst in te vullen om de effecten en ervaringen van het werken met WerkWeb-Autisme in kaart te brengen. Het is van groot belang dat zoveel mogelijk gebruikers meedoen aan dit onderzoek, omdat dat ons in staat stelt subsidies te verwerven om de website te onderhouden en de inhoud ervan te verbeteren en door te ontwikkelen. Wij zijn nog druk op zoek naar deelnemers, jouw hulp komt dus als geroepen.
Bij deelname aan het onderzoek vul je een online startvragenlijst in en een vervolgvragenlijst na 6 en 12 maanden. Voor meer informatie en deelname aan het onderzoek kun je op deze link klikken.

Wanneer je op deze link klikt wordt je doorgeleid naar het online toestemmingsformulier voor deelname aan het onderzoek. Bij een positief antwoord krijg je vervolgens (binnen 48 uur) een mail met een uitnodiging naar de online vragenlijst. Je e-mailadres wordt beveiligd op de achtergrond opgeslagen om je toegang te kunnen geven tot de juiste vragenlijsten bij aanvang en na 6 en 12 maanden. Het onderzoek wordt volledig anoniem uitgevoerd en na het toesturen van de laatste vragenlijst zal je e-mailadres verwijderd worden.

Heel hartelijk bedankt namens de onderzoekers

Sluiten
Word nu lid!