Home Over autisme Autisme en werk WerkWeb-Autisme

WerkWeb-Autisme

Lancering op 2 april 2019, Wereld Autisme Dag

De Nederlandse Vereniging voor Autisme is partner in het project WerkWeb-Autisme dat mensen met autisme en een (boven)gemiddelde intelligentie helpt bij een succesvolle arbeidsparticipatie. WW-A bestaat onder meer uit een zelfmanagement-methodiek die mensen met autisme ondersteunt bij het vinden en behouden van passend werk. Het platform is te vinden op www.werkwebautisme.nl

WW-A wordt een wegwijzer voor studie en werk en biedt informatie, inspiratie en tools. Het wordt wetenschappelijk ontwikkeld en zal landelijk gratis online beschikbaar komen vanaf april 2019.

Kennis uit eerdere onderzoeken wordt omgezet in een product dat direct ten goede komt aan mensen met autisme en dat samen met hen en betrokkenen om hen heen wordt ontwikkeld. De eHealth methodiek geeft inzicht in de eigen effectiviteit, regie, talenten en voorkeuren en geeft concrete informatie over welke stappen er nodig zijn op het gebied van opleiding en werk.

Ook biedt WW-A kennis aan personen die betrokken zijn bij mensen met autisme, vanuit een persoonlijke, professionele of werkgerelateerde relatie. De technische realisatie van WW-A ligt in handen van Carapax-IT, een bedrijf dat vooral werknemers met autisme in dienst heeft. Het project wordt gefinancierd door ZonMw en Instituut Gak.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Twitter via @WerkwebA, op Facebook en op ons eigen YouTube kanaal.
Voor meer informatie over WebWerk-Autisme kun je terecht bij Heleen Dorland via werkweb-autisme@umcg.nl of 050-3616684.

OPROEP

Laatste kans om te deel te nemen aan het WerkWeb-Autisme onderzoek

Maak je gebruik van de website van WerkWeb-Autisme, maar doe je nog niet mee aan ons onderzoek? Dan willen we je bij deze van harte uitnodigen om alsnog onze vragenlijst in te vullen om de effecten en ervaringen van het werken met WerkWeb-Autisme in kaart te brengen. Het is van groot belang dat zoveel mogelijk gebruikers meedoen aan dit onderzoek, omdat dat ons in staat stelt subsidies te verwerven om de website te onderhouden en de inhoud ervan te verbeteren en door te ontwikkelen. Wij zijn nog druk op zoek naar deelnemers, jouw hulp komt dus als geroepen.
Bij deelname aan het onderzoek vul je een online startvragenlijst in en een vervolgvragenlijst na 6 en 12 maanden. Voor meer informatie en deelname aan het onderzoek kun je op deze link klikken.

Wanneer je op deze link klikt wordt je doorgeleid naar het online toestemmingsformulier voor deelname aan het onderzoek. Bij een positief antwoord krijg je vervolgens (binnen 48 uur) een mail met een uitnodiging naar de online vragenlijst. Je e-mailadres wordt beveiligd op de achtergrond opgeslagen om je toegang te kunnen geven tot de juiste vragenlijsten bij aanvang en na 6 en 12 maanden. Het onderzoek wordt volledig anoniem uitgevoerd en na het toesturen van de laatste vragenlijst zal je e-mailadres verwijderd worden.

Heel hartelijk bedankt namens de onderzoekers