Home Over autisme Levensfases Autisme bij volwassenen

Autisme bij volwassenen

Kenmerkend voor deze levensfase

Veel meer dan in het verleden is er aandacht voor autisme bij volwassenen. Steeds meer mensen ontdekken dat zij een vorm van autisme hebben en krijgen een autismediagnose.  Velen van deze ‘laatgediagnostiseerden’ zijn ouder dan 18, vaak zelfs veel ouder dan 18.

Misschien is dit bij jou het geval, of heb je een sterk vermoeden hiervan. Mogelijk vermoed je dat er bij iemand in jouw omgeving sprake is van autisme, of is er bij die persoon kortgeleden na uitgebreid onderzoek een diagnose gesteld.

Deze website geeft (het begin van) een antwoord op vragen over autisme. Doordat autisme betrekking heeft op allerlei aspecten van het leven kunnen vragen betrekking hebben op zeer uiteenlopende onderwerpen en heel erg verschillen van persoon tot persoon.

Vaak is er sprake van een geschiedenis van problemen rondom onderwerpen als onderwijs, werk vinden en werk behouden of het vinden en behouden van een partnerrelatie. Maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn.

Bij veel mensen is het autisme lang onopgemerkt gebleven doordat zij in hun leven de juiste, ondersteunende mensen hebben ontmoet en een werk-, woon- en leefsituatie hebben die past bij hun autisme.

Het autisme wordt in die gevallen dan ook vaak pas opgemerkt op het moment dat er grote veranderingen spelen (bijvoorbeeld op het gebied van werk), of als er wordt gekeken naar achterliggende factoren van terugkerende problemen. Waarom loopt het in het leven telkens zo anders dan bij andere mensen?

Lees meer over kenmerken van autisme

Sluiten
Word nu lid!