Home Over autisme Levensfases Autisme bij jonge kinderen (0 tm 3 jaar) Straks naar school – KDC Naar een Kinderdagcentrum (KDC) of een school voor zeer moeilijk lerende kinderen

Naar een Kinderdagcentrum (KDC) of een school voor zeer moeilijk lerende kinderen

jonge kinderen van 0 tm 3 jaar

Mogelijk heeft je kind behalve autisme ook een ontwikkelingsachterstand. In dat geval kan het bijvoorbeeld naar een ZMLK-school (staat voor: zeer moeilijk lerende kinderen,) een onderwijs-zorggroep of een Kinderdagcentrum (KDC).

Een ZMLK-school is een school voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs . Het valt onder het zogeheten cluster 3-onderwijs. Het onderwijs richt zich op leerlingen die door een ontwikkelingsachterstand problemen hebben met leren. Het leren gaat langzamer en is minder gericht op resultaat.

Een onderwijs-zorggroep is voor kinderen die onderwijs- en zorgondersteuning nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Bij een onderwijs-zorgarrangement werken ouders, school en jeugdhulp samen. Voor meer informatie, kijk hier.

Een Kinderdagcentrum is opvang voor kinderen van 2 tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand of een (ernstige) verstandelijke of meervoudige beperking. Je kind krijgt er dagbehandeling, dagbesteding en persoonlijke begeleiding. Bijvoorbeeld van een orthopedagoog, logopedist of een creatief therapeut. Deze hulpverleners helpen bij de ontwikkeling van je kind. Verpleegkundige hulp is er voor eventuele medische zorg.

Deze zorg wordt vanuit de Jeugdwet door de gemeente geregeld. Als je kind 24 uur per dag zorg of toezicht nodig heeft, kun je een Wet langdurige zorgindicatie (WLZ) aanvragen.

Kijk voor meer informatie op Regelhulp.nl

 

 

 

Sluiten
Word nu lid!