Home Over autisme Doelgroepen Autisme bij mensen met een migratie-achtergrond

Autisme bij mensen met een migratie-achtergrond

Hoewel autisme bij alle culturen even vaak lijkt voor te komen, wordt dit niet altijd onderkend. Dit komt onder meer doordat het taboe rond autisme nog erg groot is onder veel Nederlanders met een migratie-achtergrond. Vaak wordt gedacht dat autisme altijd samengaat met een verstandelijke beperking.

De NVA werkt aan betere voorlichting over autisme bij Nederlanders met een migratie-achtergrond. Dit doen we onder andere door middel van:

Voorlichtingsmateriaal in het Turks & Arabisch

DVD: Als autisme niet opvalt. Hierin komen kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en een (boven-)gemiddelde intelligentie aan het woord, samen met hun ouders, leraren en hulpverleners. Ondertiteld in Turks en Arabisch.

Folder: Wat is autisme? Folder met eenvoudige uitleg over autisme. Vertaald in het Turks en Arabisch. Gratis te bestellen en te downloaden. Als download is ook een Engelstalige versie van de folder beschikbaar.

Brochures voor als je kind een diagnose krijgt. Een reeks van drie brochures met informatie en tips over autisme: Autisme bij peuters, Kinderen met autisme, Autisme bij pubers. Ze zijn vertaald in het Turks en Arabisch.

Dit voorlichtingsmateriaal is te bestellen via het secretariaat van de NVA: info@autisme.nl, 030-2299800

Helpdesk Autisme

In samenwerking met Mikado is de NVA een interculturele helpdesk gestart waar mensen terecht kunnen met vragen over autisme. De Mikado Helpdesk is een website en informatielijn voor mensen uit verschillende culturen die in Nederland wonen en vragen hebben over de zorg. Want goede zorg moet begrijpelijk én bereikbaar zijn voor iedereen. De NVA heeft bijgedragen aan de juiste informatie over autisme en de deskundigheid van de vrijwilligers van Mikado. http://www.mikadohelpdesk.nl/

 

Sluiten
Word nu lid!