Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 22 april 2024 Wandelen voor vrouwen met autisme Lees meer

  Ga je gezellig mee wandelen? Je bent van harte welkom! Meedoen: gratis.

  Wanneer?
  Op de 1e woensdag van de maand van 12:30 – 14:30u
  Tot aan de zomervakantie wandelen we op: 1 mei – 5 juni – 3 juli 2024

  Waar?
  Vanuit het Buurtcentrum De Leeuw (Samuel van Houtenstraat 1, Utrecht)
  * Verzamelen in cursuslokaal 122
  * Wandelen in de buurt (ongeveer 1 uur)
  * Ter afsluiting samen iets drinken in buurtcentrum (neem contant geld mee!)

  Meld je aan!
  Op wandelingutrechtvrouwenmetautisme@hotmail.com met de datum waarop je meedoet.

 • 10 april 2024 1 op 1 beweeglessen onder professionele begeleiding Lees meer

  Ik zal mij even voorstellen, ik ben Paula Klaassen en heb afgelopen jaar een sportmedisch centrum opgericht. Wij verzorgen 1 op 1 sportlessen voor alle mensen die sowieso niet naar een sportschool willen en voor de mensen die niet in groepsverband willen/kunnen sporten door bijv autisme.
  Ben je geïnteresseerd? Vul het inschrijfformulier in op onze website www.happyfit4u.nl en wij nemen contact met je op.

 • 10 april 2024 Dagje uit geweest? Restaurant bezocht? Deel je review! Lees meer

  De website Uit met Autisme is een website voor en door mensen met autisme. Het bevat verschillende onderdelen, maar veruit het belangrijkste onderdeel zijn de reviews van mensen mét autisme om te delen met andere mensen hoe prettig of juist onprettig een locatie is. Elke vorm van uitgaan word daarin meegenomen, m.u.v. de fastfood-ketens. Dus kom je in een pretpark, dierentuin, museum, restaurant, golfbaan, escaperoom, hotel of vakantiepark, help andere mensen met autisme door een review te schrijven. Je doorloopt een vragenlijst om alle prikkels in kaart te brengen van de locatie, om daarna ook de review te schrijven. Deze kun je insturen via de pagina https://www.uitmetautisme.nl/feedback

  Uit elke review komt een score: Goed (Groen), Oké (Oranje) of Overprikkelend (Rood) zodat snel te zien is op basis van je prikkelniveau waar je terecht kan.

 • 20 maart 2024 Autisme weekend Lees meer

  Heb jij ook zo’n behoefte om op een laagdrempelige manier ervaringen te delen over dagelijkse strubbelingen? En onbeperkt vragen te stellen aan twee ervaren autisme coaches? Maar misschien belangrijker nog: tools krijgen om deze strubbelingen aan te pakken en om te buigen naar positieve ervaringen!!! Geef je dan snel op!

  21-23 juni 2024 klooster Denekamp.

  Kijk voor meer informatie op mjjn Facebook pagina: Saskia Douma. Helaas kan ik de poster hier niet delen. Voor meer informatie: passievoorjou1@gmail.com

 • 1 februari 2024 Help mee Nederland een beetje autisme-vriendelijker te maken Lees meer

  Vrije tijd is iets wat erg lastig te plannen is voor mensen met autisme. Helemaal als je dan niet goed weet waar je terecht komt, welke prikkels er op de locatie zijn, waar je je kunt ontprikkelen? En welke hulpmiddelen heb je eventueel dan nodig om de dag goed door te komen en aan het einde van je uitje nog veilig naar huis te kunnen gaan?

  Steeds meer locaties zijn bezig om het voor mensen met prikkelgevoeligheid, zoals autisme, aangenamer te maken op hun locatie. Maar veel van deze locaties hebben geen idee waar hun kansen en risico’s liggen om dit te kunnen realiseren.

  Via Uit met Autisme wil ik mensen op een eerlijke manier informeren over de aanwezige prikkels en waar je rekening mee kunt houden. Daarnaast willen locaties ook wel graag weten hoe ze het aangenamer maken. Hier zit de win-win-situatie in. Daarom vragen steeds vaker verschillende locaties om een “testpanel bezoek”. Er zijn nu al enkele testpanel leden, maar zij zijn nog niet overal in Nederland even goed vertegenwoordigd.

  Word lid van ons testpanel

  Bij een testpanelbezoek gaan er 1 tot 5 panelleden bij een locatie op bezoek. Dit hangt samen met de vraag van de locatie zelf. Daarom ben ik op zoek naar een uitbreiding op het testpanel. Je ontvangt bij een aanvraag van de locatie altijd een interessepeiling of een datumprikker, je hebt daardoor altijd de vrijheid om ook “nee” te mogen zeggen op een verzoek. De entree word eigenlijk altijd vergoed door de locatie, de reis- en verblijfskosten zijn optioneel voor locaties.

  Om je in te schrijven op het testpanel, ga naar www.uitmetautisme.nl/testpanel. Je kan hier dan ook aangeven wat voor soort locaties je zou willen bezoeken en in welke provincies van Nederland je bezoeken wil doen. Je kan ook aangeven op welke dagen je beschikbaar bent.

  Heb je nog vragen, stuur een mail naar testpanel@uitmetautisme.nl.

 • 16 januari 2024 gitarist tevens zang gezocht Lees meer

  Gitarist gezocht die tevens kan zingen voor een te vormen bluesband .
  Ik speel bluesharp en kom uit Rosmalen Ik ben 56 jaar…
  Ik speel voor de hobby maar vindt het ook leuk samen te spelen.
  Heb nog geen podium ervaring en heb autisme ……..
  Ik wacht een reactie af op kvandersteen@ziggo.nl

Sluiten
Word nu lid!