Home Over autisme Autisme en werk Werken met autisme

Werken met autisme

Weten waar je kracht ligt

Mijn kracht is dat ik mijn eigen gedachten vorm, in plaats van de geijkte weg te volgen. Dat leidt tot nieuwe oplossingen

Er is niet één bepaald soort werk dat bij je past als je autisme hebt. Mensen met autisme vind je in alle mogelijke sectoren. Want ieder mens is anders – en autisme uit zich ook bij iedereen weer anders. Daarom is het belangrijk dat je ontdekt wat bij jou past. Autisme hoeft geen belemmering te zijn: verschillende soorten werk zijn mogelijk, afhankelijk van je talenten. Laat je inspireren door deze ervaringen met autisme en werk en onderzoek naar autisme en werk.

Vaak hebben mensen met autisme specifieke talenten die voor bedrijven waardevol kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn: technisch inzicht, het vermogen om lange tijd geconcentreerd met één onderwerp bezig te zijn, oog voor detail en een sterk analytisch denkvermogen. Lees meer informatie en tips voor werkgevers.

In de media vind je vooral veel succesverhalen uit de ict-wereld. De meeste mensen met autisme werken echter in de zorg zo blijkt uit gegevens van het Nederlands Autisme Register.

Vraag je je af welke baan bij jou past, kijk dan eens goed naar je individuele talenten en interesses. Werk dat in het verlengde hiervan ligt, biedt meestal de meeste kans op succes. 

Weet waar je kracht ligt, en draag dat uit. Maar weet ook waar je minder sterke kanten liggen en hoe je daar het beste mee om kan gaan. Gelukkig hoef je dit niet allemaal in je eentje uit te zoeken. Mensen in je omgeving – zoals familie, vrienden, kennissen, begeleiders, jobcoaches en hulpverleners – kunnen je hierbij vaak goed helpen. Lees meer over relevante wet- en regelgeving.

Ieder mens met autisme is anders. Daarom is het ook zo belangrijk om te weten hoe jij in elkaar steekt. Meer weten over jouw mogelijkheden? Kijk dan eens bij  Op zoek naar werkWerk behouden en Alternatieven voor Werk.

 

Sluiten
Word nu lid!