Home Actueel Wat zijn Auti-Doe-Dagen? Online Auti-Doe-Dag: gezellig samen gamen

Online Auti-Doe-Dag: gezellig samen gamen

Eerste online Auti-Doe-Dag op zaterdag 26 november

Online Auti Doe Dag GamenOp zaterdag 26 november vindt de eerste online Auti-Doe-Dag plaats. Jongeren zullen deze middag van 13.00 tot 17.15 uur met elkaar gaan gamen onder leiding van de stichting Gezond Gamen. Je kunt je creatieve bouwkunsten vertonen in  de Minecraft-competitie óf laten zien hoe snel je bent in de Mario Kartcompetitie. Daarnaast is er die middag een livestream voor mensen die niet meegamen, maar wel willen kijken. Deelname is gratis!

 

MEESPELEN? SCHRIJF JE HIER IN

Gekozen games

Minecraft
De deelnemers aan het Minecraft toernooi bouwen elk op een aangewezen plek een gebouw in ‘Creative Mode’. We spelen in de Java versie. Dit gebouw moet gerelateerd zijn aan het thema, dat vlak voor de competitie wordt gedeeld. De deelnemers krijgen van 13.00 tot 16.45 uur de tijd om aan hun gebouw te werken, waarna de jury een beslissing zal nemen en de winnaar bekend maakt op de livestream. Voor de publieksprijs kunnen de kijkers van de livestream stemmen op hun favoriete creatie.

Mario Kart
Let op! Voor deze game heb je een gameconsole nodig (Nintendo Switch). In de Mario Kart-competitie verdelen we de deelnemers over twee groepen. Elke ronde worden groepen van vier deelnemers gekozen die het tegen elkaar gaan opnemen. Zij spelen vier races tegen elkaar. De deelnemers die na de vier races in de top twee staan krijgen een punt. De acht deelnemers die na zes wedstrijden de meeste punten hebben gaan naar de halve finale, waarbij de top twee per halve finale het tegen elkaar opnemen in de grote finale. De winnaar van de grote finale krijgt een prijs.

Twijfel om mee te spelen, omdat de games in toernooi-vorm worden gespeeld? Meld je dan toch gewoon aan, want we spelen dit op een prikkelarme manier en je kan altijd uit de game stappen als dat nodig is. We houden rekening met jouw autisme of het autisme van jouw kind.

Livestream

Speel je niet zelf mee? Dan kun je deze middag volgen via een livestream op YouTube. Ook ouders kunnen meekijken en zien wat er allemaal gebeurt in zo’n game. Je kunt je vragen stellen via de livechat.

VOLG HIER DE LIVESTREAM

Wat kun je tijdens de livestream verwachten?

13.00 – 13.05 uur Introductie Online Auti-Doe-Dag
13.05 – 13.15 uur NVA-directeur, Caroline Verkerk vertelt kort over de Auti-Doe-Dagen. Deze worden regelmatig door de NVA georganiseerd.
13.15 – 13.30 uur Uitleg over de games: Mario Kart en Minecraft
13.30 – 13.40 uur Gamecast (commentaar bij het spelen van de games, er wordt live meegekeken)
13.40 – 14.00 uur Interview met Renske de Gee. Hoe is het om ouder te zijn van een zoon met autisme, die graag gamed en wat is de invloed van gamen. Mogelijkheid tot stellen van vragen aan het einde van het interview.
14.00 – 14.10 uur Gamecast (Recap van de afgelopen uur en sneak peak bij de games Mario Kart en Minecraft)
14.10 – 14.15 uur Poll (Hoe is het met jouw kennis gesteld? Je krijgt een vraag voorgelegd.)
14.15 – 14.35 uur Interview Silas de Jong over gaming & Esports in combinatie met autisme. Mogelijkheid tot stellen van vragen aan het einde van het interview.
14.35 – 14.45 uur Uitleg over de games: Mario Kart en Minecraft
14.45 – 14.55 uur Gamecast (Recap en sneak peak bij de games Mario Kart en Minecraft)
14.55 – 15.10 uur Hoe staat het met het ophalen van de donaties?
15.10 – 15.30 uur Koen Schobbers vertelt over zijn kennis en ervaring met gaming en autisme. Ook geeft hij tips hoe je dichter bij een gamend kind kan komen te staan. Mogelijkheid tot stellen van vragen aan het einde van het interview.
15.30 – 15.35 uur Poll (Hoe is het met jouw kennis gesteld? Je krijgt een vraag voorgelegd.)
15.35 – 15.45 uur Gamecast (Recap en sneak peak bij de games Mario Kart en Minecraft)
15.45 – 15.55 uur Uitleg over de games: Mario Kart en Minecraft
15.55 – 16.10 uur Hoe staat het met het ophalen van de donaties?
16.10 – 16.30 uur Interview met Maarten Jan Buurman over gamen. Wat maakt het zo leuk en hoe kan jezelf met gamen beginnen. Mogelijkheid tot stellen van vragen aan het einde van het interview.
16.30 – 16.40 uur Rienke Hummelen vertelt aansluitend over haar gamemotivatie.
16.40 – 16.45 uur Gamecast (Recap en sneak peak bij de games Mario Kart en Minecraft)
16.45 – 17.00 uur Hoe staat het met het ophalen van de donaties?
17.00 -17.15 uur De winnaars van Minecraft en Mario Kart worden bekend gemaakt
17.15 – 17.30 uur Afsluiting

 

Extra uitleg inhoud livestream:

  • Games uitleggen
   In dit onderdeel gaan we dieper in op de twee games die gespeeld worden. Weetjes over de games zoals hoe het spel te spelen, historie en trivia. Ook praten we over de cognitieve, motorische en sociale voordelen die het spelen van het spel met zich meebrengen.
  • Live meekijken bij Mario Kart
   Tijdens de livestream gaan we elk uur even kijken bij de Mario Kart wedstrijd. We kijken naar de tussenstand en naar de game zelf.
  • Live meekijken bij Minecraft
   Tijdens de livestream gaan we elk uur even kijken in de speelwereld. We gaan bij de bouwwerken langs en praten met de jury over wat hen opvalt.
  • Doneer aan het Autisme Fonds
   We willen deze middagen vaker gaan organiseren en dit gratis blijven aanbieden aan jongeren met autisme, die graag met elkaar willen gamen. Jij kan ons helpen door te doneren aan het Autisme Fonds. We hebben jouw steun hiervoor nodig.

WE HEBBEN JOUW STEUN NODIG

We organiseren deze online Auti-Doe-Dag samen met de stichting Gezond Gamen. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Dynasty esports en het AutismeFonds.

 

Dynasty esports online AutiDoeDag gamenOnline Auti Doe Dag gezond gamen

Sluiten
Word nu lid!