Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 4 april 2024 dringen een (tijdelijke) woning voor begeleid wonen gezocht Lees meer

  Ik ben 41 en ik heb autisme. Ik ben dringend op zoek naar een woning met begeleiding in een rustige plaats of buurt. Ik wil het liefst in de regio Rijnmond wonen, maar als ik tijdelijk ergens anders kan wonen, is het ook goed.

  Ik woon op dit moment begeleid in de buurt van het centrum van Den Haag, waar heel veel prikkels zijn. Daar kan ik heel slecht tegen. Ook is de begeleiding niet voldoende. Hierdoor raak ik snel overprikkeld. Ik heb vooral hulp nodig met koken, huishouden, administratie en plannen.

  Ik hoor het graag als iemand een plekje beschikbaar heeft. Reacties mogen naar: patricia-rose@hotmail.com

 • 25 maart 2024 Woonplek beschikbaar bij Ons Huis Capelle Lees meer

  Ontdek WelzijnZorgt OHC (Ons Huis Capelle), een warm thuis voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking die op zoek zijn naar begeleid wonen. Bij ons krijg je persoonlijke ondersteuning in de dagelijkse activiteiten, zoals ADL, kameronderhoud en individuele gesprekken. Onze toegewijde begeleiders luisteren naar jouw behoeften en bieden een veilige omgeving waarin je kunt ontspannen en sociaal kunt zijn. In onze gezellige huiskamer kun je samen eten, spelletjes spelen en je dagelijkse ervaringen delen met medebewoners na een dag op de dagbesteding. Samen creëren we een hechte gemeenschap bij On huis Capelle.

  Overdag ga je naar je werk, dagbesteding of volg je een opleiding. Onze begeleiders staan klaar voor je bij thuiskomst, om je te ondersteunen en warm welkom thuis te heten. En voor nachtelijke noodgevallen staat onze slaapwacht paraat.
  Meer informatie? Neem contact op via info@welzijnzorgt.nl of bel 085 – 130 67 45.

 • 20 maart 2024 Woonruimte gezocht voor zoon met Autisme. Lees meer

  Ik ben op zoek naar woonruimte voor mijn zoon van 18 jaar met Autisme. Hij valt helaas tussen wal en sloot. Te licht voor begeleid wonen (lees geen WMO indicatie) en te zware problematiek voor ander projecten die over het algemeen op vrijwillige basis zijn.

  Reacties kunnen naar: marco_vhb@hotmail.com

 • 12 maart 2024 Woning gezocht Lees meer

  Hi,

  Mijn naam is Wendy en ik ben een 31 jarige vrouw met autisme.

  Door een breakup met mijn partner die niet met mijn autisme wilde leven moest ik stel op sprong terug naar mijn moeder. Omdat het hier druk is, zoek ik een woning voor mijzelf samen met mijn kat in de omgeving Noord-Holland of Zuid-Holland.

  Ik werk 24 uur per week als administratief medewerker. Hierom kan ik maar tot 650 euro aan huur betalen. Het liefst woon ik zelfstandig. Helaas kan ik geen urgentie krijgen, omdat ik hiervoor in een tijdelijke huurwoning heb gewoond (ook verre van ideaal voor mijn mentale gezondheid) en een half jaar heb samengewoond. Hierom heb ik geen binding met een gemeente, wat tegenwoordig noodzakelijk is met urgentie.

  Kun je mij verder helpen aan een woning? Alvast heel erg bedankt. Je kan mij mailen op: ananoriel@gmail.com

 • 11 maart 2024 Bewoner gezocht Lees meer

  ‘T Hoge Veld te Duiven is een startend wooninitiatief voor (jong) volwassenen met ASS. Wij hebben nog plek voor een bewoner of bewoonster.
  Zie voor meer informatie www.hogeveld.org. Heb je interesse?. Mail dan naar info@hogeveld.org

 • 20 februari 2024 Wonen voor Nick! Lees meer

  Nick zoekt een structureel, geborgd, veilig woon/werkadres, waar de term ‘VG7’ enthousiasme opwekt bij het team van begeleiders.
  Hij heeft een stoornis in het autistische spectrum in combinatie met een verstandelijke beperking en een communicatiestoornis. Hij woont nu thuis.
  Nick heeft veel ondersteuning nodig in dagelijkse activiteiten.
  Hij heeft interesse in tractors, geografie en heeft goede wandel-, tandemfiets- en renvaardigheden.
  Wij denken graag ‘out-of-the-box’, dus elke suggestie of tip is welkom! Reacties kunnen gemaild worden naar: marjanhammink@gmail.com

 • 15 februari 2024 Woonplek Lees meer

  Hallo

  Ik heb een ggz 5 indicatie. Ik heb geen beveiligde setting nodig. Wie kan mij helpen aan een woonplek met begeleiding? Graag provincie Utrecht of Gouda, Alphen aan den rijn etc.

  reacties mogen naar: Berberseberber@gmail.com

 • 24 januari 2024 Woonruimte beschikbaar bij ouderinitiatief 'Villa Eigenwijze' te Zoetermeer Lees meer

  Villa Eigenwijze Zoetermeer is een woonvoorziening voor 16 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. De bouw van Villa Eigenwijze zal begin 2024 starten op de locatie Edisonpark.

  In 2016 is door de ouders het initiatief ontstaan van Villa Eigenwijze. Het doel is een huis te realiseren met 24 uurszorg waar onze kinderen een thuis voor het leven zullen vinden. Een thuis in de bekende omgeving van Zoetermeer, waar ze ooit op school zaten, waar ze de intocht van Sinterklaas meemaakten in het Stadshart, waar ze zwommen in de Noord AA en waar het zo prettig wonen is. Kortom in een, vanuit onze kinderen bezien, zo normaal en bekend mogelijke omgeving.

  De toekomstige bewoners van Villa Eigenwijze hebben, ondanks hun afhankelijkheid van zorg en ondersteuning van anderen, recht op een eigen woonplek met kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen wonen in een ‘eigen’ huis waarin ze een eigen plek hebben en dat zij geaccepteerd en gerespecteerd worden, zoals zij zijn. Zij moeten de kans krijgen om zoveel mogelijk volwaardig deel te nemen aan de samenleving zodat ze hun gevoel van eigenwaarde kunnen ontwikkelen en/of behouden. Wij willen graag dat onze kinderen zoveel mogelijk zelf richting kunnen geven aan hun leven en dat zij zich optimaal kunnen ontplooien. Zo moeten zij gelegenheid krijgen om hun sport, hobby’s en sociale activiteiten uit te oefenen. Op die manier blijft de kwaliteit van leven gewaarborgd, ook als de bewoners wat ouder worden en de ouders minder aanwezig kunnen zijn.

  Wij zijn in gesprek met diverse zorgverleners om de beste keuze te maken voor de invulling van de zorgvraag. De bouw van Villa Eigenwijze wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Zoetermeer en woningbouwvereniging ‘De Goede Woning’,

  De doelgroep voor Villa Eigenwijze zijn mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme tussen 19 en 50 jaar in het bezit van een VG3-VG6 indicatie PGB/WLZ en werk of dagbesteding.

  Er zijn momenteel nog woonplekken beschikbaar. Deze kunnen op de begane grond, eerste verdieping, voorkant of achterkant van Villa Eigenwijze gelegen zijn.

  Een aanmelding kan per e-mail; contact@villaeigenwijze.nl worden gedaan. Na ontvangst van de aanmelding zal er een intake volgen om van beide kanten te beoordelen of er een match is. Zo ja, dan zal de aanmelding in het bestuur worden beoordeeld.

  Meer weten over Villa eigenwijze? Bekijk dan onze website: https://villaeigenwijze.nl/

 • 23 januari 2024 Woonruimte beschikbaar Lees meer

  Stichting Samendracht is een ouderinitiatief en biedt een woonvorm met begeleiding voor volwassenen met een autisme spectrumstoornis (ASS) met een normaal tot hoger IQ.
  Op dit moment is er ruimte voor nieuwe bewoners.
  Om bij Samendracht te kunnen gaan wonen moet je met je ouder/vertegenwoordiger een intaketraject doorlopen; zie hiervoor onze website www.samendracht.nl

   

 • 8 januari 2024 tiny house prikkelarm wonen Lees meer

  Beste lezers,

  Ik wil graag een tiny house project starten met daarbij vooral aandacht voor prikkelarm wonen. En zoek daarvoor voldoende aanmeldingen. Deze wil ik gaan starten in Culemborg, provincie Gelderland.

  Vriendelijke groet,

  Michiel Kunstman

  Voor vragen en aanmelden kun je mailen naar: michiel@kunstman.com

 • 27 november 2023 Ouderinitiatief begeleid wonen Ridderkerk Lees meer

  Stichting (in oprichting) ASS-wonen Ridderkerk

  Voor ons wooninitiatief zijn wij op zoek naar (jong)volwassenen met ASS, met een gemiddeld tot hoog intelligentieniveau zonder agressie, en hun ouder(s), uit de buurt van Ridderkerk.

  In Ridderkerk wordt een kleinschalige woonvorm in een appartementencomplex gerealiseerd met 7 levensloopbestendige zelfstandige zorgwoningen en 1 begeleiderswoning. De bouw moet nog beginnen en nog niet alles is helemaal rond maar wij willen graag in contact komen met mensen die hier zouden willen komen wonen. De begeleiding zal deels aanwezig zijn in de begeleiderswoning en deels individueel inzetbaar (naar behoefte), buiten deze tijden is er een achterwacht die gebeld kan worden. De begeleiderswoning zal ook gebruikt worden voor gezamenlijke activiteiten (niet verplicht).

  De bewoners kunnen een verantwoord voordeurbeleid voeren, zijn goed begeleidbaar en hebben werk/dagbesteding en geen verslavingen. Dit zal tijdens een “ballotage” gesprek besproken worden.

  De bewoners hebben een eigen inkomen (werk of Wajong), werk/dagbesteding en zijn financieel gezond (geen schulden). Beschikken over een WLZ-indicatie GGZ-wonen vanaf indicatie 1.
  De huur blijft onder de huurgrens van € 808 (2023) zodat huurtoeslag aangevraagd kan worden.

  Het is een ouderinitiatief. Dus van ouders wordt verwacht dat ze bereid zijn mee te denken en mee te helpen om van deze prachtige onderneming een succes te maken. Wil je meer weten over dit initiatief? Stuur dan een mailtje naar stassridderkerk@gmail.com en we nemen contact met je op.

 • 9 november 2023 Woning bij natuur gezocht Lees meer

  Goededag,

  Hopelijk kan iemand mij helpen. Ik (vrouw,40, ASS en ptss) zoek een stille woonruimte nabij natuur. Ik ben rustig, betrouwbaar, netjes, veel alleen, creatief, en kan bijv met de tuin of dierverzorging helpen. Ik heb een rustigkortharige hondje. Ik zal heel dankbaar zijn met een fijne plek!

  Helaas ben ik ook sensitief/prikkelgevoelig, en heb ik grote behoefte aan stilte, niet te vaak onverwachtse ontmoetingen, en het nodig veel buiten te wandelen om op te laden.

  Eerder heb ik 2 jaar in mijn auto geslapen, omdat ik in grote stress zat (wegens geluidsoverlast en extreme pesterijen). Nu heb ik tijdelijk onderdak, en heb ik weer kunnen bijslapen, maar ben dus nog steeds op zoek naar een woonruimte.

  Ik sta open voor allerlei oplossingen. Tips zijn dus heel welkom. Mag zelfs over de grens.

  De huurwoning, een flatwoning (sociale huur) op de begane grond, in de geliefde wijk Nijmegen Oost kan geruild. Woningruil is dus ook mogelijk. Bijvoorbeeld als u iemand kent die juist naar de stad wilt.

  Bedankt voor het lezen. Dit is mijn emailadres:
  Zwanentrektocht@gmail.com

 • 10 oktober 2023 Woonplek/vorm jongen 7 jaar gezocht Lees meer

  Voor onze zoon van 7 zijn we op zoek naar een passende plek waar hij zou kunnen wonen en daarnaast behandeling kan krijgen.

  Hij is gediagnosticeerd met autisme categorie 2+ en jules de la toerette. Zijn intelligente is wel gemiddeld. Hij heeft veel angst en kan dit uiten in agressief in gedrag en taal.

  Wanneer we de juist plek vinden is de locatie minder belangrijk.

  Groet, Sil

  Reacties mogen via mail: prissilly@gmail.com of telefoonnummer: 06-37384265

 • 10 oktober 2023 ouderinitiatief wonen autisme Amsterdam e.o. Lees meer

  Welke ouders overwegen/zijn bezig met ouderinitiatief wonen in Amsterdam voor kind met autisme? Bijvoorbeeld ondersteund door Delatei of Grasboom of anders? Of wie heeft hier misschien meer informatie/ervaring mee? Geen urgentie, toekomstplannen voor zeer jong volwassen kind

  Reacties mogen via mail: a.beerepoot3@kpnplanet.nl of telefoonnummer: 06-15415962

 • 20 september 2023 Prikkelarme woonruimte gezocht Lees meer

  Net zoals vele anderen hier, ben ik op zoek naar een zelfstandige goed geïsoleerde prikkelarme woonruimte in Nijmegen of Lent, met een kale huurprijs van €647,19 i.v.m. mijn inkomen. Ik woon nu in Nijmegen in een appartement (sociale huur) uit 2012, maar het is niet goed geïsoleerd dus veel overlast van buren. Via woning ruil is er nog niks gelukt en ik ga alleen maar achteruit. Ik zit hierdoor al jaren in een autistische burn-out. Na al die tijd word ik alleen maar wanhopiger, dus als iemand tips of ideeën heeft hoor ik het graag per mail: iris_depree@hotmail.com

  Alvast bedankt.

  Groeten, Iris.

 • 11 september 2023 Zelfstandige woning gezocht Lees meer

  Dag allemaal,

  Ik ben al heel lang (net als veel anderen) op zoek naar een nieuwe woning. Ik woon op dit moment zelfstandig, maar deze woonruimte is niet ideaal. Om van mijn slaap- of woonkamer naar mijn keuken te gaan moet ik door een gedeelde gang. Dit zorgt voor veel prikkels, regelmatig lopen mensen hier in de gang die ik niet ken. Het geeft een erg onveilig gevoel en ik ben continu alert. Ik heb autisme en met de juiste handvatten lukt het mij aardig om zelfstandig te wonen. Ik ben op zoek naar een woonruimte in de omgeving van Zutphen. Het liefst in Zutphen, Dieren, Arnhem of Nijmegen. Een studio is voor mij niet ideaal omdat ik veel moeite heb met het huishouden, dus het liefst 1 aparte slaapkamer.

  Waar ik naar op zoek ben
  – maximaal 808 euro (huurtoeslag grens)
  – een zelfstandige woonruimte
  – minimaal 1 slaapkamer
  – in Zutphen, Dieren, Arnhem of Nijmegen (of iets in deze buurt zolang het goed bereikbaar is met de trein)

  Ik sta al 7 jaar ingeschreven bij de ene woningbouw en 3 bij de andere, maar helaas heb je daar tegenwoordig niet zo veel meer aan. Ik hoop echt dat iemand hier wat weet of via via. Ik krijg binnenkort nieuwe bovenburen wat het onveilige gevoel erg versterkt en ik veel stress hiervan ervaar. Sorry voor het lange verhaal. Bedankt voor het lezen en ik hoop dat iemand iets weet of nog een goede tip heeft voor het vinden van een nieuwe woning.

  Hartelijke groet,
  Stef

  Mail naar: xstef9@outlook.com

 • 15 augustus 2023 Respijtzorg-logeren aangeboden Lees meer

  Voor jong volwassenen (18-25) jaar bieden wij op onze zorgboerderij Respijtzorg/ logeren. Jongeren hebben een eigen kamer met douche toilette en er is een gezamenlijke huiskamer/keuken. We hebben 4 kamers waarvan er 3 permanent bewoond worden, de 4e kamer is beschikbaar voor logeren.
  Een bepaalde mate van zelfstandigheid is wel wenselijk, er is 24 uurs nabijheid. We hebben nog wat ruimte in de agenda voor nieuwe loges.
  Affiniteit met dieren is wel gewenst!

  Voor meer informatie mail naar: stichtinglucashoeve!@gmail.com of bel met 0618239968

 • 7 augustus 2023 Beschermde woonplek gezocht Lees meer

  Hallo ik ben Tineke, 37 jaar. Heb sinds een aantal jaar een ASS diagnose en een aangeboren lichamelijke beperking. Ik woon nu nog zelfstandig net ambulante begeleiding maar dit is niet voldoende. Ik heb een WLZ GGZ2 indicatie en zoek een beschermd wonen locatie die rolstoelvriendelijk is (liefst appartement met eigen voorzieningen). Regio Nijmegen-Doetinchem-Zutphen.

  Kun je me helpen? Reacties kun je mailen naar tinekesoethof@live.nl

 • 11 juli 2023 24 uur woning gezocht begeleiding. Lees meer

  Mijn dochter is 24 jaar en ze is geestelijk gehandicapt pdd-nos met autisme.
  Ik zoek een woning voor mijn dochter ze is nu 24 jaar oud.
  Ze zoekt een woning waar ze 24 uur moet begeleid worden met de juiste begeleiding en personeel.

  reacties mogen per email naar: Lorindamoshi@gmail.com  of telefonisch via 06-43569423 of 0174226371

   

 • 2 juni 2023 Maatwerkplek woonunit gezocht Lees meer

  Hallo, Ik ben op zoek naar een maatwerkplek. Ik heb een ggz5 wonen indicatie. Waar ik om vraag is een plek waar er 24 uur per dag iemand aanwezig is en ik aanspraak op kan doen en een eigen woonunit. Ik heb autisme met een normale intelligentie.

  Hopelijk kan iemand mij helpen. Er lijkt maar geen oplossing te zijn.

  Reacties kun je mailen naar Berberseberber@gmail.com

 • 28 maart 2023 Zeist: Zelfstandig wonen voor jongvolwassenen met autisme Lees meer

  Voor een toekomstige locatie in Zeist zoekt Stichting Authentiek Wonen nieuwe kandidaatbewoners met ASS en hun enthousiaste ouders!

  Stichting Authentiek Wonen is bezig met het opzetten van een kleinschalige woonvorm voor jongvolwassenen met autisme (ASS) vanaf een gemiddelde intelligentie. We hebben een locatie op het oog in Zeist en hopen daar circa 12 woonunits voor onze stichting te kunnen gaan huren.

  Als kandidaat bewoner kijk je positief aan tegen het ‘samenwonen’ met andere mensen met een vorm van ASS en sta je open voor begeleiding op maat. Wij bieden je een zelfstandige woonunit in een fijne en veilige woonomgeving waar je met plezier kan wonen.

  Spreekt onderstaande je aan?
  • Een eigen zelfstandige woonunit, maar wel samen met anderen
  • Een vorm van begeleiding
  • Een gemeenschappelijke ruimte om af en toe iets gemeenschappelijks te doen (koken, eten, spel)
  • Een fijne en veilige woonplek in Zeist waar je zelfstandig kunt wonen
  • In de buurt van het OV en winkels
  • Met aandacht voor structuur en sociale contacten

  Heb je interesse om zelfstandig te gaan wonen en willen je ouders of vertegenwoordiger actief meehelpen bij het opzetten van dit thuis? Dan kan Authentiek Wonen iets voor je/jullie zijn. Kijk op ons bewonersprofiel om te zien of dit ouderinitiatief bij je past.

  Heeft bovenstaande je/jullie interesse gewekt, dan nodigen we je van harte uit om met ons mee te doen. Dit kan door een email te sturen of het contactformulier onder contact op onze website in te vullen.

  Kijk voor meer informatie op www.authentiekwonen.nl
  Of neem contact op met:

  Simone Engelmann
  Stichting Authentiek Wonen
  info@authentiekwonen.nl | 06 44231713

 • 3 maart 2023 Hulp nodig bij orde scheppen in huishouding Lees meer

  Ik ben autistisch, en heb een LVB, en krijg begeleiding in Den Haag aan huis van Middin. Ze helpen me overal bij, behalve bij het orde scheppen in mijn huishouden. Maar ze vallen me er wel steeds op aan, en ik heb meerdere pogingen gedaan om aan hun te vragen of ze me er bij willen helpen, maar ze snappen me niet.

  Ze snappen niet waar ik tegenaan loop. Zelfs als ik het ze laat zien met plaatjes. Nu zoek ik gewoon maar via een oproep iemand die mij hierbij wekelijks kan helpen thuis.

  Reacties kun je mailen naar a.vanwalsem@yahoo.com

 • 10 februari 2023 Woonplek gezocht Lees meer

  Hallo. ik ben opzoek naar een woonplek intramuraal voor autisme met normale begaafdheid. Graag in omgeving Utrecht. Hopelijk kan iemand mij helpen.

  Reacties zijn welkom via Berberseberber@gmail.com

 • 20 januari 2023 Woning/kamer gezocht Lees meer

  Ik (23 jaar) heb autisme en ben opzoek naar woning of kamer. Het liefst ergens in Noord-Brabant, maar Zuid-Holland of Utrecht zijn ook een optie.

  Op het moment zit ik in mijn derde jaar van mijn HBO-studie. Vanwege mijn huidige thuissituatie kan ik niet thuis blijven wonen.

  De woning of kamer waar ik naar opzoek ben hoeft niet helemaal prikkelvrij te zijn, maar het liefst geen herrie of teveel geluid.
  Voor mij is vooral belangrijk dat ik een vast ritme kan hebben en dat ik me kan concentreren op het afronden van mijn studie.

  Reacties kun je mailen naar: sannewouters99@hotmail.com

Sluiten
Word nu lid!