Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 21 mei 2024 Boekpresentatie jonge schrijvers met autisme in bibliotheek Het Kruispunt te barendrecht Lees meer

  Boekpresentatie jonge schrijvers met autisme in bibliotheek Het Kruispunt
  Leven met autisme inspireerde Lars Bakker en Kathinka van de Ruit, twee jongvolwassen auteurs uit Spijkenisse en Albrandswaard, tot het schrijven van de pseudo autobiografische roman In de schaduw van het geschenk en het kinderboek De Eenzame Panda. Vrijdagavond 31 mei geven zij een presentatie van hun boeken in bibliotheek Het Kruispunt.

  Lars Bakker: In de schaduw van het geschenk
  Lars kreeg op 5-jarige leeftijd te horen dat hij autistisme heeft en werd na groep 3 overgeplaatst naar een speciale school. In ‘In de schaduw van het geschenk’ heeft hij herinneringen uit zijn kindertijd samengebracht in het boekpersonage Mark, een zeer slimme jongen van 9 jaar met autisme.
  Met veel voorbeelden en soms humoristische maar ook tragische situaties word je meegezogen in het leven en de gedachtewereld van Mark. Zo vertelt Mark hoe zijn grote fascinatie voor achtbanen is ontstaan en wat pesten voor uitwerking kan hebben. Lars zal vanavond enkele passages uit zijn boek voorlezen en ingaan op vragen uit het publiek.

  Kathinka van de Ruit: De eenzame Panda
  ‘De Eenzame Panda’ is het verhaal van een beertje dat anders is en zich daarom ongelukkig en alleen voelt. Iets wat Kathinka, als iemand met autisme, in haar leven ook heeft ervaren. Met hulp van een wijze schildpad komt de panda tot mooie inzichten. Wat je anders maakt, maakt je bijzonder.
  Kathinka heeft lange tijd gezocht naar iemand die precies aanvoelde hoe de hoofdpersonen van haar boek eruit moet zien. Ze was enthousiast over de tekeningen van Esther Hulst. Met de levendige teksten van Kathinka en de mooie illustraties van Esther is ‘De Eenzame Panda’ een bijzonder mooi boekje geworden dat verdient in elke boekenkast te staan.

  Beide boeken zijn na afloop van de presentatie te koop en kunnen worden gesigneerd door de auteurs.

  Er is op deze avond ook informatiemateriaal aanwezig van de Nederlandse Vereniging voor Autisme, NVA

  Bibliotheek Het Kruispunt
  Middenbaan 111, Barendrecht
  Vrijdag 31 mei 2024
  Boekpresentatie 19:30 – 20:30
  Inloop 19:00

 • 26 april 2024 Gratis inloopmiddag in Den Haag Lees meer

  Elke woensdag hebben wij van 14.30 tot 17.30 uur in Den Haag een inloopmiddag. Gratis, ik ben zelf autisme-adhdcoach ik heb nu twee jaar mijn diploma. Dat is in wijkgebouw Allekanten aan de Speelzijde 8 in Den Haag.

  Ook is het mogelijk om gewoon een praatje te maken wat jouw dwars zit! We zijn bereikbaar via postdiagnosed@gmail.com

 • 17 april 2024 Autisme Diagnose jongeren Lees meer

  Nu de wachttijden voor een autisme onderzoek en een eventuele diagnose in onze regio soms oplopen tot meer dan een jaar heb ik besloten om betaalbaar autisme onderzoek te verrichten bij jongeren tot 18 jaar om mijn steentje bij te dragen aan de huidige jeugzorgproblematiek. Ik ben een geregistreerd Kinder- en jeugdpsycholoog NIP en K&J met veel ervaring in diagnostiek en behandeling van jongeren met autisme. Ook heb ik in mijn privésituatie te maken met autisme en weet daarom hoe belangrijk een goede diagnose met behandeladvies kan zijn. De gemeente in onze regio wilt alleen met grote zorgverleners een samenwerking aangaan, daarom is de zorg helaas niet vergoed. De kosten van een autisme onderzoek beginnen vaak bij € 2.500 en lopen op. Een volledig onderzoek kan ik doen voor € 950 all in. Soms dragen scholen financieel bij of kan dit gedeeltelijk uit een PGB. Meer weten ga naar mijn website https://psylicht.nl/betaalbaar-en-zorgvuldig-autisme-onderzoek/

  Groeten,

  Evelien van der Pal
  www.Psylicht.nl

Sluiten
Word nu lid!