Home Actueel Terugblik Auti-Doe-Dag GaiaZOO

Terugblik Auti-Doe-Dag GaiaZOO

Een prikkelarm dagje in de dierentuin

Op 1 oktober vond de Auti-Doe-Dag in GaiaZOO plaats. Ongeveer 100 mensen hadden een speciaal ticket voor deze Auti-Doe-Dag gekocht. Daarnaast kwamen deze dag ook NVA-leden die een jaarkaart hebben van deze prachtige dierentuin in Kerkrade.

De dierentuin was helemaal versierd in herfst-stijl en verspreid door het park waren zandsculpturen te bewonderen.  De bezoekers werden via een speurtocht langs alle dieren en zandsculpturen geleid.

Hoe maken we het prikkelarm

Om deze dag als prikkelarm te ervaren, hebben we in overleg met GaiaZOO zoveel mogelijk aanpassingen getroffen. Zo stond de muziek in de horeca en de carrousel uit. Was er een aparte ingang, zodat onze bezoekers niet in de rij hoefden te staan en vermeden ze hierdoor ook een prikkelrijk stukje van de route en hebben we een stilteruimte geregeld.

Onze vrijwilligers vertelden de bezoekers wat de rustige routes door het park waren en waar de stilteruimte was.

Extra leuk was dat Dutchbricks (donateur van het Autisme Fonds) een LEGO-expositie met het thema ‘dierentuin’ verzorgde. Zij hadden ook speel-Lego meegenomen, waar jong en oud met veel plezier mee hebben gespeeld. Dit maakte deze dag extra speciaal.

Onze vrijwilligers van de NVA staan klaar

Bij de informatiestand van de NVA kwamen mensen praten en gaven we indien nodig meer informatie over autisme. Wat kunnen vervolgstappen zijn als een gezinslid net de diagnose autisme heeft gekregen? De vrijwilligers zijn goed op de hoogte van wat er in de regio aan zorg te krijgen is en adviseren hier graag over. Ook bezochten reguliere bezoekers onze informatiestand.

Van de vele bezoekers hebben wij alleen maar positieve reacties gekregen. Iedereen was blij dat er eindelijk een Auti-Doe-Dag in het verre zuiden van Nederland werd georganiseerd. We hebben dit met heel veel plezier gedaan.

Lieve vrijwilligers, bedankt voor jullie hulp. Mede door jullie inzet en enthousiasme is deze dag zeer goed verlopen.

GaiaZOO en Dutchbricks bedankt voor de fijne samenwerking. We kijken terug op een zeer geslaagde dag!

Wanneer is de volgende Auti-Doe-Dag

Wil je ook een Auti-Doe-Dag bijwonen of op de hoogte blijven van waar en wanneer dit plaatsvindt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

26 November vindt de allereerste online Auti-Doe-Dag plaats en zullen jongeren deze middag met elkaar gaan gamen onder leiding van Dynasty. Ook kan je deze middag volgen via een livestream. Ouders kunnen meekijken en zien wat er allemaal gebeurt in zo’n game en kunnen anderen, die liever niet meespelen alles live volgen via Youtube.