Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 22 november 2019 Gezocht: ruimte voor fitnessclubje voor jongvolwassenen met autisme in Helmond Lees meer

  Omdat het voor iedereen belangrijk is om te sporten, maar voor veel mensen met autisme dit om allerlei redenen moeilijk of zelfs onmogelijk is willen wij, de stichting HELPUSAUT, zo veel mogelijk hordes weghalen om het sporten voor deze doelgroep toegankelijker te maken.

  We willen voor deze doelgroep een fitness club oprichten waar onder professionele begeleiding in een kleine groep samen gesport kan worden en waarvoor ze slechts een kleine eigen bijdrage hoeven te betalen.

  We zijn op zoek naar een ruimte om dit alles mogelijk te maken. Ken je een bedrijf of organisatie in Helmond die een lege ruimte beschikbaar wil stellen hiervoor? Stuur dan een email naar info@helpusaut.nI
  Meer informatie: www.helpusaut.nl.

 • 18 november 2019 Zelfstandige (kleinschalige) woonruimte gezocht in prikkelarme omgeving Lees meer

  Namens mijn zoon (33 jaar) zoeken we dringend een (kleine) huurwoning cq appartement in een geluidsprikkelarme omgeving (rustige plek in/bij een stad, dorp of natuur), waar zelfstandig kan worden gewoond. Liefst in Zuid-Nederland (Zeeland, Brabant of Limburg). Kan ook elders in Nederland. De lokatie is minder belangrijk dan de mogelijkheid om zelfstandig geluidsprikkelvrij te kunnen wonen, met de mogelijkheid om (al dan niet los van de woning) adequate autismebegeleiding te kunnen organiseren. Reacties graag naar 06-21178712.

 • 11 november 2019 Vrijwilliger gevraagd om mee te trainen voor de 4 daagse Lees meer

  Hoi,
  Ik ben Sandra Reijers en 35 jaar. Ik heb autisme/Asperger en een angsstooornis. Waardoor ik derealisatie. Die laatste word ik voor behandeld. Ik ben op zoek naar een wandelmaatje die het leuk vindt om mij mij eens in de week, of eens de twee weken mee wil lopen met een georganiseerde wandeling. Dit omdat ik in 2020 of 2021 de 4 daagse van Nijmegen wil lopen de 30 of 40 km en de 4 daagse van Apeldoorn 20 km. Echter ik heb niemand in mijn omgeving die het kan of wil.

  Wie vindt het leuk om met mij te lopen?
  Ikzelf heb autisme, en mijn IQ zit op rand normaal begaafdheid. Ik woon begeleid met 24 uurs begeleiding.
  Mijn interesses liggen op het gebied van media tv persoonlijkheden, natuur, fotografie, koken en reizen.

  Ik woon in de regio Landerd, bij Oss en Nijmegen. Voor interesse mail naar: Sandra.Reijers@hetnet.nl.

  Groetjes Sandra Reijers

 • 9 september 2019 Woonruimte gezocht voor onze zoon met autisme en VB (16) rond Eindhoven Lees meer

  Mijn naam is Philippe Doomernik. Ik ben 16 jaar oud en woon sinds oktober 2018 bij Pluryn in Groesbeek, woongroep “De Waag links” (Vg7 indicatie met vervoer). Dit is voor mij inmiddels de 9e woongroep in 5 jaar. Vroeger woonde ik met papa samen, maar vanwege mijn ‘onhandigheden’ (ik heb een IQ van 52, ben autistisch, heb ADHD, veel gedragsproblemen en functioneer op het niveau van een 2,5 jarige) heeft mijn vader destijds besloten professionele hulp in te schakelen voor mij. Hij wilde voor mij namelijk de juiste professionele hulp, zodat ik een zo normaal mogelijk leven kan leiden.

  Bij Gastenhof in Simpelveld hebben ze mij toen 16 weken lang geobserveerd, waarna ik op een woongroep in Urmond geplaatst werd. Hier werd ik iedere dag meerdere keren gefixeerd. Soms wel 6 keer per dag. Ondanks dat ik mijzelf niet zelfstandig kan verzorgen, werd ik hier door de begeleiding van de groep niet bij geholpen. Hierdoor stonk ik, en waren mijn tanden helemaal geel. Mijn kamer was zo vies, dat er zelfs kakkerlakken door mijn bed liepen. Toen mijn papa en (cadeau)mama hier achter kwamen, hebben zij geprobeerd dit op te lossen met de groepsleiding. Toen dit niet lukte, hebben ze mij op een andere woongroep kunnen plaatsen. Deze was ook bij Gastenhof, maar dan in Simpelveld. Hier was het wel iets beter, maar nog altijd kreeg ik niet de goede zorg, ondersteuning en behandeling die ik nodig heb. Gelukkig heb ik ook een leuke herinnering aan Gastenhof; hier heb ik keihard getraind, om uiteindelijk de Mont Ventoux op te fietsen. Dit was een project, dat mede mogelijk gemaakt werd door Koraalgroep.

  Mijn papa en mama hebben toen een plek gevonden in de buurt van thuis bij Lunetzorg in Eindhoven. Dit was een nieuwe woongroep, speciaal voor jeugdigen zoals ik. Wat waren mijn ouders en ik blij, dat ik hier terecht was gekomen. Ik werd bijna niet meer gefixeerd, werd goed geholpen bij mijn persoonlijke verzorging en had het daar heel erg leuk en gezellig. Na 3 maanden moesten mijn vader en moeder op de groep komen om te praten…

  Doelgroep gewijzigd

  Helaas werd de doelgroep van de woongroep door Lunetzorg gewijzigd, waardoor Ik er niet meer paste. Papa en mama mochten kiezen tussen een crisisplek of een plek op een andere woongroep. Bij deze woongroep beloofde ze, dat er géén flexwerkers zouden werken, dat er een vast team (helemaal op elkaar ingewerkt) zat en dat deze groep helemaal was ingericht voor jeugdigen die dezelfde problematieken hebben als ik. Uiteraard kozen mijn papa en mama voor deze woongroep in Duizel. Helaas bleken alle beloftes niet waar te zijn en kreeg ik wederom niet de juiste zorg.

  Door alles wat mij overkomen was, lukte het thuis bij papa en mama helemaal niet en werd ik agressief naar mama. Niet omdat ik boos op haar ben, maar omdat ik het kwijt moet en zij er altijd voor mij is. Vanwege mijn frustraties, problematieken enerzijds en mijn agressiviteit en fysieke kracht (als professionele hulpverlening mij moet fixeren, zijn daar tussen de 2 en 4 volwassenen voor nodig) anderzijds, kon de veiligheid van de mensen waar ik zielsveel van hou, niet langer veilig.

  Crisisplek

  Papa en mama hebben toen een crisisplek voor mij kunnen regelen bij Dichterbij in Ottersum. Doordat ik hier woonde op basis van ‘crisis’, werd er géén behandeling en wederom geen school ingezet. Ook woonde ik hier tussen andere mensen, die al volwassen waren. Hierdoor deden ze geen leuke dingen met mij, die bij mijn leeftijd paste.

  Door de dingen die ik thuis gedaan had, was ik bang. Ik was bang, dat papa en mama niet meer van mij hielden. Hierdoor was ik zo gespannen, dat als ik naar huis kwam, ik het iedere keer weer verknalde. Papa en mama hebben geprobeerd om bij Dichterbij hulp voor mij te regelen, zodat ik leerde om hiermee om te gaan. Helaas heeft Dichterbij hier nooit iets mee gedaan. Na ongeveer één jaar, ben ik verhuisd naar een andere woongroep bij Dichterbij. Dit was een woonhuis waar ik samen met 6 andere jeugdigen en begeleiding woonde. Deze woongroep was nieuw. Er was geen budget om leuke dingen te doen. Ik voelde me daar absoluut niet fijn, kon ook niet meer gaan trainen voor de Mont Ventoux. Gelukkig gingen we wel eens naar de speeltuin aan de andere kant van de wijk. Papa en mama hebben toen een andere woongroep gezocht en binnen één maand kon ik gaan wonen, waar ik nu woon, op een woongroep bij Pluryn in Groesbeek, De Waag links.

  Ook Pluryn heeft papa en mama beloftes gedaan. Natuurlijk wilden zij dat ik geholpen word bij mijn persoonlijke hygiëne en mijn problematieken, maar zij wilden ook, dat ik passende activiteiten kon hebben. Ook mocht ik weer gaan fietsen voor de Mont Ventoux. Inmiddels woon ik al weer bijna een jaar bij Pluryn en tot nu toe hebben ook zij geen enkele afspraak waargemaakt… Ze hebben mij vergeten op te geven voor deelname aan de Mont Ventoux, waardoor mijn droom in duigen viel.

  Streng

  Papa en mama zijn heel streng voor mij. Dit vinden ze niet leuk, maar dat heb ik nodig om het goed gedrag te laten zien. Ik voel me dan ook veel rustiger, omdat ik weet wat ik moet doen. Streng zijn werkt dus in mijn voordeel, als het kan dan doen mijn papa en mama lekker gek met mij, maar stoppen dit op tijd, anders raak ik overprikkeld. Begeleiding moet mij eerst heel goed kennen, voordat ik met ze kan ‘dollen’ en dit goed kan afsluiten…

  Ik voel me nu ook vaak een beetje raar. Pubergedrag noemen papa en mama dat in combinatie met (gedragsproblematiek). Met liegen kan ik de begeleiding en mijn papa en mama tegen elkaar uitspelen en dingen naar mijn hand zetten. Daarom checken papa en mama alles bij de groepsleiding, door het telefoonmoment de telefoon door mij over te laten dragen aan de groepsleiding en bespreken zij de dingen. Papa en mama willen dan graag dat de waarheid boven tafel komt en dat we een goede oplossing vinden. Helaas voor papa en mama weten de meeste groepsleiding niet wat de afspraken zijn. Hierdoor raken ze de draad kwijt, omdat er elke dag wel een flexwerker is die mij niet kent. Ik zie zelf niet in, dat de groepsleiding mij daardoor overschat en mijn problemen alleen maar groter worden.

  Grote rommel

  Sinds een tijdje plas ik weer in mijn bed. Hier schaam ik mij voor en zeg dat dan ook niet tegen de leiding. Toen papa en mama mij een paar keer als verrassing kwamen bezoeken, zagen ze mijn beddengoed vol met urinevlekken zitten. Dit hebben ze de eerste keer gezegd tegen de groepsleiding en zij zouden mijn bed verschonen. Mama kon dat niet zelf doen want alle 3 mijn ‘bedsets’ waren spoorloos. Desondanks heb ik toch nog een nacht in een vies bed moeten slapen.

  Samen met de begeleiding had ik papa en mama wijs gemaakt, dat ik mijn was gedaan had en mijn kamer schoon was. Volgens papa en mama was het een grote rommel en was het smerig. Zij hebben foto’s gemaakt en mijn kamer opgeruimd. Toen ze later vertrokken, hadden ze 5 vuilniszakken met rommel van mijn kamer gehaald. Ja mijn mama is dan rigoureus en houd grote opruiming, ik vind dat niet leuk! Maar als ik daarna op mijn kamer rust moment heb, kan ik wel weer rustig een dvdtje kijken, of wat knutselen. Alles ligt dan weer netjes op zijn plaats en kan ik alles weer vinden, dat heb ik nodig maar wil ik niet graag toegeven.

  School

  Op dit moment ga ik naar de Werkenrode school, deze zit in hetzelfde gebouw, dit is erg fijn. Mijn meester heeft nu veel contact hebben met mijn Mama, want ze merken beide dat de overdracht van de groep naar school niet soepel verloopt. Op school is de werkdruk enorm hoog, daarom wordt er regelmatig een alternatief programma aangeboden. De leerkrachten gebruiken deze tijd om te proberen te zoeken naar een structurele oplossing. Dat is natuurlijk goed, maar ik wil daar geen last van hebben. Ik vind school erg leuk, we gaan nu kijken wat ik later voor dagbesteding kan gaan doen.

  Natuurlijk is bovenstaande niet door Philippe zelf geschreven, maar door ons als ouders. Philippe kan namelijk niet voor zichzelf opkomen en zorgen en lezen/schrijven is moeizaam.

  Lijdzaam toezien

  Als ouders van Philippe moeten wij lijdzaam toezien, hoe het zorgkantoor enorme bedragen betaalt aan zorgorganisaties voor passende zorg voor Philippe, terwijl Philippe tot op de dag van vandaag op z’n minst niet de juiste zorg geboden word. Om niet te spreken van mensonterende situaties. Uiteraard hebben we vele gesprekken gevoerd met zijn persoonlijk begeleiders, schaduw pb’er, gedragswetenschap en maatschappelijk werk, die vele beloftes doen. Helaas komt er weinig van terecht. Wij geven elk gesprek ook heel duidelijk aan: ‘laat weten als iets niet kan’. Op onze wensen word dan duidelijk aangegeven, dat deze reëel zijn, binnen hun visie passen en dat deze uitgevoerd moeten kunnen worden (Behandeling, persoonlijke verzorging, gezond eten, sporten, opgeruimde schone kamer, positieve benadering naar ouders).

  Uiteraard hebben wij dit alles uitvoerig besproken met de medewerkster van het sociaal team in onze gemeente, en onze contactpersoon bij Veilig Thuis. Ondanks dat zij onze visie delen en hun uitvoerige research naar mogelijkheden, kunnen ook zij geen uitkomst bieden, waardoor wij tegen dichte deuren aanlopen. Ook het Zorgkantoor hebben wij geconfronteerd met onze bevindingen, maar die houdt zich niet bezig met het juist uitvoeren van goede zorg.

  Zorgorganisatie

  Werkt u bij een zorgorganisatie in een straal van +/-50km rondom Eindhoven die wel de zorg kan geven die Philippe nodig heeft, dan komen wij graag met u in contact. Stuurt u mijn mama een mailtje? Dat kan naar dewicoolen@hotmail.com

  Namens Philippe Doomernik,

  Bart Doomernik
  Dewi Coolen

 • 2 september 2019 Woonplek beschikbaar in Heeswijk-Dinther Lees meer

  Stichting Anders Wonen in Heeswijk-Dinther heeft een fijne woonplek beschikbaar voor een toekomstige bewoner/bewoonster.

  Een korte introductie: Stichting Anders Wonen is een kleinschalig wooninitiatief, woonachtig in de oude pastorie in Heeswijk-Dinther en voortgekomen uit een aantal ouders dat de zorg van hun kind anders wil dan in een reguliere zorginstelling. De bewoners wonen gezamenlijk in een mooi huis in het dorp van Heeswijk-Dinther. Iedere bewoner beschikt over een eigen slaapkamer en deelt de overige ruimten van het huis met elkaar. Belangrijk in dit huis is dat de setting zoveel mogelijk die van een gezin nabootst.

  Binnen ons huis werken dagelijks professionele coaches om waar nodig te ondersteunen. In onze woongroep streven we naar een warme sfeer, waarin veiligheid, vertrouwen en gezelligheid centrale thema’s zijn. Op deze manier ontstaat een klimaat waarin iedereen zich geaccepteerd voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

  De bewoners hebben allen een lichte beperking. Dit kan zijn een licht verstandelijke beperking, een vorm van autisme, of een aanverwante beperking.

  Onderstaand een korte schets van het profiel van een toekomstige bewoner van Stichting Anders Wonen:

  • De toekomstig bewoner is in bezit van een PGB
  • De toekomstig bewoner heeft een ZZP indicatie
  • De leeftijd van de toekomstig bewoner ligt ongeveer tussen de 18 en
  35 jaar
  • De toekomstig bewoner is in bezit van dagbesteding dan wel is
  bereid dagbesteding te gaan volgen
  • De toekomstig bewoner is niet bekend met agressie
  • De huidige bewoners zijn sportievelingen. Leuk als je daar affiniteit
  mee hebt. (maar hoeft niet hoor)

  Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten ? Bel of mail ons en we vertellen je graag onze visie. Of maak een afspraak en kom een keertje vrijblijvend kijken. Gezellig !

  Ben je op zoek naar een plek voor weekendopvang of dagopvang? Bij ons ben je ook hiervoor aan het juiste adres.

  Bel of mail gerust.

  Colinda Scheepstra, T 06-52563503
  Colinda.scheepstra@gmail.com

 • 2 september 2019 Gezocht pretparkmaatje voor zoon (15) Lees meer

  Voor mijn zoon Dirk (14+) zoek ik een pretparkmaatje. Dirk is bijna 15 jaar, heeft PDD-NOS en houdt erg van pretparken. Hij woont in Zuidoost-Brabant, vlakbij Toverland. Hij zoekt een maatje/leeftijdsgenoot (met abonnement) om samen regelmatig naar Toverland te gaan.

  Reacties graag naar j.bell@ursula.nl

 • 19 juli 2019 Man (51) zoekt vriendin Lees meer

  Belgische man (51 jaar) met autisme zoekt vrouw om samen iets te gaan drinken. Ik hou van film, toneel, theater, dansen en alleenstaanden fuiven. Ik zoek een vrouw tussen 30 en 51 jaar voor vriendschap en contact. Relatie mag, maar hoeft niet.

  Reacties (met foto) kun je mailen naar martin.martens@proximus.be

   

 • 7 mei 2019 Deelnemers gezocht voor onderzoek naar invloed kindertijd

  Voor een afstudeeronderzoek aan de Tilburg Universiteit zoek ik respondenten van 18 jaar en ouder die de diagnose autisme spectrum stoornis hebben. Het onderzoek gaat over de invloed van gezinsrelaties in de kindertijd op klachten die mensen als volwassenen kunnen ervaren (klachten zoals een depressieve stemming, angst en somatische klachten).

  Lees meer

  Er wordt in dit onderzoek gekeken naar het verschil van het bovengenoemde verband tussen personen mét en zonder autisme. Het doel van dit onderzoek is het achterhalen van de kwetsbaarheden zodat hier in de toekomst meer aandacht aan besteed kan worden.

  Zoals hierboven ook omschreven gaat het om deelnemers die de diagnose autisme hebben en 18 jaar en ouder zijn.

  Het onderzoek bestaat uit een tweedelig vragenlijst. In het eerste deel worden er vragen gesteld over de gezinssituatie in de kindertijd. In het tweede deel gaat het om de huidige klachten die respondenten wel of niet ervaren. Het invullen van de gehele vragenlijst duurt ongeveer 5 á 10 minuten.

  U kunt deelnemen via deze link 
  De gegevens zijn geheel anoniem. U hoeft geen naam of adres in te vullen. Enkel geboortedatum en geslacht zijn noodzakelijk.

  Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen via:
  e.s.bayrakci@tilburguniversity.edu

 • 7 mei 2019 Help jij het Brabantse zwemleven toegankelijk te maken voor iedereen?

  Om het Brabantse zwemleven toegankelijker te maken voor iedereen met een aandoening of beperking, is er een nieuw initiatief gestart door het Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten, InnoSportLab de Tongelreep, de KNZB en de provincie Noord-Brabant: Uniek Zwemmen in Brabant.

  Lees meer

  Om de toegankelijkheid te kunnen verbeteren, dienen we eerst de huidige stand van zaken in kaart te brengen. Hiervoor hebben we een korte vragenlijst gemaakt. Of u nu zwemt of niet, we zouden graag uw input willen!

  Bent u 18 jaar of ouder en woont of zwemt u in Brabant? Zou u ons dan willen helpen door deze multiple-choice vragenlijst in te vullen? Het kost u slechts vijf minuten van uw tijd.

  Alvast bedankt!

  Meer informatie over dit initiatief kunt u ook opvragen via aangepastzwemmen@fieldlabswimming.com

 • 7 mei 2019 Gezocht: proefpersonen met hoog-functionerend autisme (HFA)

  Onderzoek: ‘Een persoonlijk gesprek’

  Lees meer

  Wat is het? Dit is een onderzoek van de universiteit van Tilburg, aan het Tilburg center for Cognition and Communication (TiCC). Wij gaan onderzoeken wat de verschillen zijn tussen mensen met en zonder hoog-functionerend autisme (HFA) op het gebied van gesprekstechnieken in een persoonlijk gesprek. Wij kijken hierbij vooral naar het taalkundige aspect, o.a. woordkeuze, hoe vragen worden gesteld, etc. Door onderzoek hiernaar te doen hopen wij erachter te komen op welke manieren mensen met hoog-functionerend autisme (HFA) anders communiceren, of juist hetzelfde, als mensen zonder HFA.

  Wat ga je doen? Eerst ga je een persoonlijke herinnering zo uitvoerig mogelijk opschrijven. Dit duurt 10 minuten en vindt plaats achter een computer of laptop. Daarna ga je samen met een andere proefpersoon, die ook HFA heeft, een gesprek voeren om elkaar te leren kennen. Jullie krijgen hiervoor 6 kaartjes met verschillende gespreksonderwerpen, die jullie om de beurten gaan bespreken. Terwijl jullie het gesprek voeren, worden er geluidsopnames gemaakt.

  Wij zoeken proefpersonen die voldoen aan het volgende: – Tussen 18 en 40 jaar – Normaal/hoog functionerend (normale/hoge intelligentie) – Je kan Nederlands lezen/schrijven/spreken – Woonachtig in Noord-Brabant / rond Tilburg – Een autisme spectrum stoornis, bijv. Asperger syndroom, PPD-NOS, ‘gewoon autisme’, etc. Dit moet zijn vastgesteld door een psycholoog/psychiater.

  Waarom meedoen? – Je helpt de wetenschap vooruit – Het is leuk en je leert een ander persoon met hoog-functionerend autisme kennen – Je krijgt een bol.com bon van €5,-.

  Privacy Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld, dus ook de inhoud van jullie gesprek en je beschrijving van de persoonlijke herinnering. Nadat wij alle onderzoeksgegevens hebben verzameld, zal ervoor worden gezorgd dat je gegevens niet meer terug te leiden zijn naar jou als persoon.

  In het kort: Duur: ongeveer 30 minuten Wanneer: november/december 2018, mogelijk begin 2019 Locatie: Universiteit van Tilburg Beloning: bol.com bon van €5,- Contact/vragen: c.out@uvt.nl Deelname aan dit experiment is niet mogelijk voor personen die een beperking hebben die vloeiend spreken belemmert.

 • 6 mei 2019 Woonruimte te huur in Den Bosch

  Geerke 185 is een wooninitiatief in Den Bosch dat plaats biedt aan 16 (jong)volwassenen met een normale of hoogbegaafdheid en een autisme spectrum stoornis.

  Lees meer

  Dit wooninitiatief biedt de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk in een zo normaal mogelijke woonomgeving te wonen. Huurders betalen hun huur aan de woningbouwvereniging (Zayas) en krijgen ambulante begeleiding vanuit het autisme-team van Cello.

  De meest essentiële gedachte die ten grondslag ligt aan Geerke: ‘zo normaal mogelijk met steun daar waar nodig’. De rol van ouders en familieleden wordt als zeer belangrijk gezien, hun deskundigheid en ervaringen met de cliënt worden door ons meegenomen in de te bieden zorg. De cliënt bepaalt echter de uiteindelijke rol en inbreng van de ouders. Per direct is er een appartement beschikbaar.

  De Eerste Donk (stichting de Loopplank) is een ouderinitiatief in Den Bosch, dat voorziet in woonruimte voor 13 (jong) volwassenen met een normale of hoogbegaafdheid en een autisme spectrum stoornis.

  Ook hier betalen de huurders huur aan Cello (Cello is huurder van woningbouwcorporatie) en krijgen ze begeleiding vanuit het autisme-team van Cello. Binnenkort komt ook hier een appartement beschikbaar.

  Meer informatie kun je verkrijgen bij Renate van den Broek, Manager zorg en dienstverlening Cello, via rvandenbroek@cello-zorg.nl of 06-54650528.

 • 6 mei 2019 Plek voor nieuwe bewoners bij JADOS

  Stichting JADOS heeft op haar locatie in Den Bosch op dit moment ruimte voor nieuwe aanmeldingen.

  Lees meer

  Jados biedt begeleiding aan (jong)volwassenen met een diagnose autisme, in de levensfases studie of werk. Dit doen wij via onze dochterorganisaties Stumass (hbo en wo studenten met autisme), Capito (mbo’ers met autisme) en IVA (werkenden en werkzoekenden met autisme).

  We begeleiden op de domeinen wonen, werken/studeren en leven. De begeleiding is gericht op ontwikkeling naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid.

  Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Capito Den Bosch:
  Ambulante begeleiding voor MBO-studenten met autisme: www.capitowonen.nl

  Stumass Den Bosch:
  Ambulante begeleiding voor HBO- en WO-studenten met autisme: www.stumass.nl

  In Voor Autisme (IVA) Den Bosch:
  Begeleid Wonen en Ambulante begeleiding voor werkenden en werkzoekenden met autisme: www.invoorautisme.nl.

 • 6 mei 2019 Woonruimte gezocht voor zoon met asperger

  Ik zoek woonruimte voor mijn zoon met asperger, bovengemiddeld intelligent. Het liefst met een vorm van beschermd wonen, aangezien hij ook kampt met depressie en angsten.

  Lees meer

  In de buurt van Kaatsheuvel. Hij is gestopt met zijn studie en moet worden geholpen met dagbesteding.

  Reacties graag naar: vinkheusden@hetnet.nl

 • 6 mei 2019 Bewoners gezocht voor kleinschalig zorginitiatief/begeleid wonen in Chaam

  Bewoners gezocht voor een kleinschalig prikkelarm zorginitiatief / begeleid wonen in Chaam.

  Lees meer

  Middenin de natuur gaan we een boerenschuur verbouwen voor 4 bewoners, elk met een eigen woon/slaapkamer (30m2) met eigen douche, toilet en een gezamenlijke keuken/woonkamer. Specifiek voor mensen met autisme en een “normale” intelligentie. Mensen die net niet genoeg hebben aan begeleid zelfstandig wonen, die behoefte hebben aan een bepaalde geborgenheid en aanwezigheid van anderen maar ook prima tijden alleen kunnen zijn. Begeleiding zal geboden worden door eigenares van de boerderij, dus niet telkens andere gezichten maar 1 aanspreekpunt. Voorkeur gaat uit naar mensen uit de regio maar uiteraard mogen anderen zich ook melden voor meer informatie.

  Reacties graag naar: natasjameersman@gmail.com

 • 6 mei 2019 Woonruimte gezocht

  Ik, Rob, zoek woonruimte. Met gedeelde faciliteiten zoals wasmachine, keuken e.d. Ik heb ASS en ben 66 jaar oud. Het maakt niet uit wáár ik zal wonen hoewel ik een lichte voorkeur heb voor het oosten en zuiden van ons land.

  Lees meer

  Ik vind het onzin om op mijn leeftijd als vrijgezel nog een compleet huis te bewonen. Ik heb ervaring met jarenlange inwoning en ik kan ook beperkt mantelzorger zijn. Ik weet wanneer de anderen met rust te laten maar ook wanneer juist even contact te maken….

  Reacties graag naar ackermansster@gmail.com

 • 6 mei 2019 Leren om op jezelf te gaan wonen in Waspik

  Resultaat Plus heeft het “oude Raadhuis” in Waspik omgetoverd tot een warm en gezellig woonhuis waarbinnen maximaal 9 (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking, al dan niet gecombineerd met psychiatrische en/of lichamelijke problematiek, met elkaar kunnen leren en oefenen om zo zelfstandig als mogelijk te kunnen wonen in de toekomst.

  Lees meer

  Ons gedreven en deskundig team gelooft dat iedereen ontwikkelingsmogelijkheden heeft als een veilige leer- en leefomgeving is geborgd en ondersteuning is afgestemd op iemands mogelijkheden. Beschermd waar nodig, zelfstandig waar mogelijk. Als bewoner beschik je over je eigen ruime kamer, die je naar je eigen smaak en wensen mag inrichten. De gezamenlijke ruimtes zijn warm en gezellig ingericht. Begeleiding is altijd in de buurt. Met elkaar werk je stap voor stap toe naar alles wat komt kijken bij het op jezelf wonen zoals; leren koken, kleding wassen, jezelf verzorgen en ga zo maar door. Als het haalbaar is, kun je doorstromen naar een appartementje in de buurt met intensieve 24-uurs begeleiding, dit hoeft natuurlijk niet. Samen met je persoonlijk begeleider, je ouders en/of andere belangrijke mensen in je omgeving stellen we een plan en afspraken op hoe we jouw persoonlijke doelen gaan bereiken. Natuurlijk doen we ook leuke dingen met elkaar! Dus wil jij nu of in de toekomst graag leren om op jezelf te gaan wonen in Waspik, meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek of kijkmiddag. Mail naar: info@resultaatplus.nl