Home Over autisme Levensfases Autisme bij jonge kinderen (0 tm 3 jaar) Autisme en ontwikkelingsachterstand Tips en links autisme en ontwikkelingsachterstand

Tips en links autisme en ontwikkelingsachterstand

jonge kinderen van 0 tm 3 jaar

Expertgroep autisme en verstandelijke beperking van de NVA

De NVA-Expertgroep ‘Autisme en verstandelijke beperking’ zet zich in voor betere zorg voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking van alle leeftijden. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies aan beleidsmakers. De Expertgroep bestaat uit zowel ervaringsdeskundige ouders als andere experts. Je kunt hier meer informatie vinden over de Expertgroep. Daar vind je ook alle artikelen van de Expertgroep over thema’s als slaap, stress, communicatie en DNA-onderzoek. Je vindt er ook handige informatie over de dagelijkse begeleiding van je kind en het stimuleren van de ontwikkeling. Neem zeker een kijkje!

Website over prikkels speciaal voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking

De website www.sensonate.nl is speciaal ontworpen voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking, hun ouders, begeleiders en leerkrachten. Hier vind je nuttige informatie over prikkels en handige tips om hiermee om te gaan. Ook zijn er hulpmiddelen beschikbaar om over- en onderprikkeling te herkennen en je kind hierbij te begeleiden. Verken de waardevolle informatie en hulpmiddelen die Sensonate te bieden heeft!

Lees ook dit ervaringsverhaal van Daan (3 jaar):

Daan wil geen tandenpoetsen of haren kammen. Bezoek aan de kapper wordt niet meer gedaan. Ook gaat hij niet meer naar de tandarts vanwege totale paniek. Thuis zijn haren knippen of scheren stellen zijn ouders steeds zo lang mogelijk uit, omdat dit erg moeizaam gaat. Daan heeft nog geen diagnose. Zijn ontwikkeling blijft achter en er is een vermoeden van autisme. Hij is op z’n best als hij zijn eigen gang kan gaan.’

Lees hier het vervolg van het verhaal van Daan.

Facebookgroep voor ouders van kinderen met autisme en een verstandelijke beperking

Sluit je aan bij de Facebookgroep genaamd : ‘Ouders kinderen autisme en verstandelijke beperking’ waar ouders tips, ervaringen en kennis kunnen delen over hun kinderen met autisme en een verstandelijke beperking. Deze groep is alleen toegankelijk voor ouders van kinderen die zowel de diagnose autisme als een verstandelijke beperking hebben. De Facebookgroep is opgericht en wordt beheerd door een ouder van een kind met autisme en een verstandelijke beperking.

 

 

Sluiten
Word nu lid!