Home 40 mensen, 40 verhalen

40 mensen, 40 verhalen

In 2018 bestond de NVA 40 jaar. Al veertig jaar zet de NVA zich in voor een samenleving waarin ook mensen met autisme mee kunnen doen – een inclusieve samenleving. Terugblikkend kunnen we zeggen dat er veel is veranderd; er is steeds meer aandacht voor autisme. Tijdens ons jubileum kijken we ook vooruit, naar de toekomst. En dan weten we dat er voor de NVA nog veel te doen is. Want harde cijfers tonen aan dat mensen met autisme op achterstand staan als het gaat om werk. Dat passend onderwijs lang niet altijd even passend is. En ook in de zorg en woonomgeving is er voor mensen met autisme nog veel te verbeteren.

Toch vinden we ons jubileum reden voor een bescheiden feestje. Bianca Toeps, een fotograaf met autisme, heeft veertig prachtige portretfoto’s van mensen gemaakt die de afgelopen veertig jaar belangrijk voor de NVA zijn geweest. Samen met deze mensen blikken we terug en kijken we vooruit.

Klik op de foto’s om de verhalen te lezen

Lees hier het verhaal van Jasper Lees hier het verhaal van Iris Lees hier het verhaal van Rutger-Jan Lees hier het verhaal van Marc Lees hier het verhaal van Ria Lees hier het verhaal van Diane Lees hier het verhaal van René Lees hier het verhaal van Pauline Lees hier het verhaal van Bianca Lees hier het verhaal van Kirstin Lees hier het verhaal van Marc Lees hier het verhaal van Jellienke Lees hier het verhaal van Hilde Lees hier het verhaal van Mechteld Lees hier het verhaal van Bartjan Lees hier het verhaal van Claudine Lees hier het verhaal van Fred Lees hier het verhaal van Henri Lees hier het verhaal van Iris Lees hier het verhaal van Annemiek Lees hier het verhaal van Jan-Willem Lees hier het verhaal van Gijs Lees hier het verhaal van Jeanet Lees hier het verhaal van Ina Lees hier het verhaal van Jannie Lees hier het verhaal van Tessa Lees hier het verhaal van Diederik Lees hier het verhaal van Mandy Lees hier het verhaal van Zjos Lees hier het verhaal van Jaap Lees hier het verhaal van Riemer Lees hier het verhaal van Sander Lees hier het verhaal van Monique Lees hier het verhaal van Willem Lees hier het verhaal van Birsen Lees hier het verhaal van Jan-Pieter
Sluiten
Word nu lid!