Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 30 oktober 2019 Unieke training ‘Virtueel zwemmen met dolfijnen’ Lees meer

  Stichting SAM biedt in samenwerking met The dolphin swimclub en het Friendship sports center een communicatie en sociale interactie training aan onder de naam ‘Virtueel zwemmen met dolfijnen’.

  Deze training/therapie is ontwikkeld voor kinderen met autisme, syndroom van Down of aanverwante stoornissen in de leeftijd van 6-14 jaar. In 8 sessies wordt er ontspannen, speels en educatief geleerd en een heleboel plezier beleefd. Alle vaardigheden worden spelenderwijs geoefend samen met de begeleider, zorgprofessional en door middel van de virtual reality duikbril.

  U kunt hierbij denken aan beter leren communiceren, taken volbrengen en emotieregulatie maar ook aan het ontwikkelen van spraak en taalvaardigheid, motorische oefeningen en ontspanning.

  De meest opvallende resultaten bij de kinderen zijn:
  • een duidelijk zichtbare ontspanning,
  • toegenomen concentratie,
  • afname van probleem gedrag en
  • ontvankelijkheid voor spelen.
  Alle kinderen waren heel enthousiast evenals de begeleiders en wilden geen sessie overslaan!

  Start programma: Zaterdag 2 november. De andere data van dit programma zijn: 16, 23 en 30 november, 7 en 21 december 2019 en 18 en 25 januari 2020.

  • De training is gesponsord. Ouders betalen een eigen bijdrage.
  • De eigen bijdrage voor dit gesponsorde programma is 200 euro (kostprijs 1000 euro).
  • Afhankelijk van uw situatie is het mogelijk een verzoek tot korting op deze eigen bijdrage in te dienen.
  • Per training kunnen maximaal 5 kinderen deelnemen.

  U kunt uw kind voor deze training aanmelden door een e-mail te sturen aan richardgriffioen@mac.com.

  Voor meer informatie kunt u op de website van Stichting SAM terecht. Mocht u vragen hebben over deze training/therapie en de organisatie erachter, dan kunt u ons bereiken via info@stichtingsam.nl.

 • 27 september 2019 Oppas gezocht voor mijn dochter van 9 Lees meer

  Ik ben op zoek naar iemand voor mijn 9-jarige dochter met Asperger.

  Ik zoek iemand die haar vanuit school thuis kan opvangen en in geval van vakantie de gehele dag beschikbaar is.

  Reacties kun je mailen naar Cora Magrijn, via cmagri1973@gmail.com

 • 16 september 2019 Dagbesteding/ PGB buddy gezocht Lees meer

  Ik zoek iemand (m/v) die voor 2-4 uur per week mijn cliënte kan begeleiden met vergoeding vanuit PGB dagbesteding. Het betreft voornamelijk activiteiten buiten de deur, zoals sporten en het ondernemen van culturele activiteiten. Het betreft een dame met hoog-functionerend autisme van 42 die woont in Amsterdam. Het is handig dat je een auto hebt en een redelijk flexibele agenda. Ook wordt kennis van en affiniteit met autisme op prijs gesteld. We zoeken een stabiele persoon, die het leuk vindt om er met haar op uit te gaan. Je bent bereid om een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen en voor minimaal 1 jaar beschikbaar te zijn.

 • 12 augustus 2019 Vrienden gezocht voor zoon (14) in Purmerend Lees meer

  Hallo allemaal, ik ben Shirley, moeder van Michon van 14 jaar jong. Michon heeft behoefte aan contacten met leeftijdsgenoten. Hij durft niet naar een club of vereniging waardoor het moeilijk is om aansluiting te vinden. Michon zit te ver op school om met andere jongeren te kunnen afspreken.

  Ik ben daarom op zoek naar andere jongeren die ook behoefte hebben aan een vriend. Wij wonen in Purmerend.

  Reacties kun je mailen naar shirleypeet@live.nl

 • 5 augustus 2019 Trainingsmaatje fitness gezocht in Amsterdam (Basic Fit) Lees meer

  Ik zoek een trainingsmaatje om samen mee te sporten voor motivatie en gezelschap om mijn conditie op peil te houden en om meer spieren te krijgen ofwel te behouden.

  Ik ben een man van in de 40, zie er jonger uit, redelijk sportief en altijd wel in beweging, hou van gezond leven en eten. Mijn autisme zie je niet aan de buitenkant, wat veel voordelen biedt maar daarentegen is het er wel en een bezoek aan de sportschool kan juist zorgen voor een negatieve spanning en dat is echt zonde, maar ik hoop met een trainingsmaatje dit onder controle te krijgen.

  Ik sport bij Basic Fit in Amsterdam en het zou leuk zijn om minimaal 2 keer in de week met jou krachttraining/fitness te doen.

  Met veel genoegen kijk ik uit naar jouw reactie, sportieve groet, Patrique

  Reacties kun je mailen naar patrique_020@outlook.com

 • 11 juli 2019 Vriendin gezocht in Leiden Lees meer

  Mijn naam is Raymond van Es. Ik ben 52 jaar en ik heb Asperger. Ik woon in Leiden. Ik leef van een WAJONG uitkering, maar ik ontplooi wel veel activiteiten. Zo ben ik hoofdredacteur van De Vrijdenker en ben ik vrijwilliger bij het Spinozahuis in Rijnsburg. Daarnaast organiseer ik regelmatig culturele activiteiten. Deze bestaan meestal uit een bezoek aan een museum.

  Ik heb veel talenten, een brede algemene ontwikkeling en belangstelling. Ik ben trouw en betrouwbaar. Veel geluk met relaties heb ik nooit gehad. Nadat ik vorig jaar een kortstondige relatie heb gehad met een vrouw met Asperger die bij mij in de PAS gespreksgroep zat, ben ik nu weer op zoek naar een nieuwe liefde.

  Ik ben dus op zoek naar een lieve vrouw voor een (LAT) relatie. Als je interesse hebt, dan kun je me mailen op raymondvanes@gmail.com

 • 14 juni 2019 Jongen (19) zoekt vrienden in Hilversum Lees meer

  Hoi, mijn naam is George, 19 jaar en heb een lichte vorm van pddnos. Ik zoek leuke vrienden / vriendinnen om mee uit te gaan, zoals bioscoop, bowlen en tennis. Ik woon in Eemnes bij Hilversum. Ik zit nu op het ROC Hilversum.

  Ik zou het leuk vinden wat nieuwe vrienden te leren kennen. Ik wacht jullie reactie af. Groetjes George. Je kunt me bereiken via bergsjj@hetnet.nl of 06-55216141.

 • 27 mei 2019 Man met Asperger (62) in Amsterdam zoekt vriendin

  Mijn naam is Hans Spek, 62 jaar met Asperger en de daarbij behorende intelligentie en humor. Als kind ben ik fout gediagnosticeerd en heb daarom een vreemde, traumatische levensloop. Ik woon in Amsterdam en wil met gebruikmaking van talent(en) eindelijk een nieuwe start maken. Daarom ben ik op zoek naar een vrouw die het bovenstaande herkent. Leeftijd onbelangrijk.

  Lees meer

  Doel: sociaal contact en mogelijk relatie en samen op zoek naar geschikte/passende woonruimte/omgeving.

  Ik heb op dit moment helaas geen e-mailadres. Ik ben bereikbaar via 06 – 33 69 55 33.

 • 27 mei 2019 Facebookgroep voor Amsterdammers met autisme

  Er is op Facebook een nieuwe groep gemaakt voor volwassen Amsterdammers met autisme. Het doel van de groep is om elkaar te steunen, informatie en kennis uit te wisselen over autisme, hulpverlening en andere vragen waar je meezit. Vanuit jouw ervaring kun je bijdragen aan de groep. Bij genoeg animo willen we ook leuke bijeenkomsten organiseren om elkaar te ontmoeten.

  Lees meer

  Woon jij in Amsterdam en heb je autisme? Wordt dan lid van de Facebook groep Autistisch Amsterdam:
  https://www.facebook.com/groups/2308470022701092/

  Meer info via j.q.isidore@outlook.com

 • 27 mei 2019 Adolescenten gezocht voor onderzoek naar beweging

  Vanuit de Hogeschool van Amsterdam doe ik onderzoek naar hoe we adolescenten meer kunnen stimuleren te bewegen. Voor dit onderzoek ben ik op zoek naar adolescenten tussen de 12 en 18 jaar! Zoals bekend bewegen steeds meer adolescenten onvoldoende. Verder is het bekend dat adolescenten met een aandoening meestal nog meer moeite hebben om te bewegen. Dat is niet alleen schadelijk voor hun directe gezondheid, maar heeft ook effecten voor hun gezondheid als zij volwassen zijn.

  Lees meer

  Het beweeggedrag van adolescenten is bepalend voor het beweeggedrag op latere leeftijd, waardoor een vroege interventie heel belangrijk is. Maar welke en hoe?

  Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en wil je meedoen? Klik dan nu op de volgende link: https://www.thesistoolspro.com/goto/SeriousGaming en doe mee!
  De vragenlijst duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en bevat vragen over beweeg- en game gedrag, en hoe middelbare scholieren tegenover het veranderen van dit gedrag staan.

  Verder ben ik ook nog op zoek naar 16 deelnemers in de leeftijd van 12 voor de ‘brainstormsessie’ die ongeveer 1 lesuur duurt. Tijdens deze sessie kunnen we dieper ingaan op de materie en specifieker achterhalen waarom ‘adolescenten’ een methode of boodschap wel of niet aanspreekt. Meedoen? Stuur dan een mail naar Koen Langeslag: a.k.langeslag@hva.nl
  Het onderzoek is volledig anoniem. Data zal niet op naam worden genoteerd. Er wordt alleen gevraagd naar geslacht en leeftijd.

 • 7 mei 2019 AIC Hoofddorp zoekt nieuwe vrijwilligers

  Ben jij de bevlogen vrijwilliger die wij zoeken?

  Lees meer

  Ben je ervaringsdeskundige en wil je met  onze andere vrijwilligers mensen die te maken hebben met autisme een luisterend oor bieden tijdens de inloop,  informatie over autisme geven, thema avonden organiseren, enz. Kom een keer langs tijdens de inloop of neem contact op via aichoofddorp@gmail.com voor meer informatie.

 • 7 mei 2019 Vrijwilliger gezocht: Iets Drinken in Amsterdam

  Iets Drinken zoekt vrijwilligers in Amsterdam!

  Lees meer

  Wat is Iets Drinken?

  • Iets Drinken is voor & door mensen met een vorm van autisme, georganiseerd op 14 locaties door heel Nederland!
  • Iets Drinken vindt plaats op een woensdagavond.
  • Iets Drinken is géén praatgroep, maar een ontmoetingsavond.

  Hoe ziet een avond eruit?

  • 18:30 Aanwezig zijn
  • 19:00 Inloop van de gasten
  • 19:30 start Iets Doen
  • 21:00 Einde Iets Doen
  • 23:00 Einde Iets Drinken

  Wat verwachten we van de vrijwilligers van Iets Drinken?

  • Aanwezigheid op bijna alle Iets Drinken avonden, tussen 18:30 en 23:00.
  • Gastheer of gastvrouw willen zijn. Daarbij hoort het vermogen om mensen te verbinden, een prettige sfeer te scheppen en niet te willen hulpverlenen.
  • Een vorm van autisme. (Per locatie kan op de achtergrond 1 vrijwilligers zonder autisme actief zijn ter ondersteuning, denk aan uitprinten van de quiz)
  • Maandelijks overleg via email of op locatie met de andere vrijwilligers. Bv. Tijdens een maaltijd voor een Iets Drinken avond.

  Specifieke informatie voor Amsterdam:

  Iets drinken Amsterdam wordt momenteel gehouden in Café De Blauwe Pan, Westerstraat 200, te Amsterdam. Per avond komen er ongeveer 15-25 gasten, waarvan de eersten ongeveer om 18:45u aankomen en de laatsten na een gezellige avond rond 23:00u weer vertrekken. In Amsterdam zijn we met 5 vrijwilligers, maar een uitbreiding van het team is zeer op zijn plaats! Voor de nieuwe vrijwilliger vragen we je om eerst een keer of 2 bij ons te komen als gast, om een goed beeld te krijgen van wat de borrel inhoudt. Als het bevalt, dan kunnen we een gesprekje plannen om het werken als vrijwilliger concreter te maken. We kijken graag uit naar je reactie!

  Ben je geïnteresseerd? Mail naar:    ietsdrinkenamsterdam@gmail.com

 • 7 mei 2019 Ouders gezocht voor onderzoek naar probiotica als medicijn

  In het kader van mijn master stage aan de Vrije Universiteit Amsterdam doe ik onderzoek naar de bereidheid van ouders om hun kinderen probiotica te laten gebruiken als potentieel geneesmiddel voor bepaalde symptomen van autisme. Dit onderzoek voer ik uit in opdracht van het Microbiome Center, een bedrijf dat een gepersonaliseerde aanpak met probiotica ontwikkelt.

  Lees meer

  Voor mijn onderzoek zou ik graag ouders van kinderen met autisme willen interviewen. Het interview zal niet langer dan 45 minuten duren en we kunnen uiteraard afspreken op een plek die u het beste schikt. Mocht afspreken niet handig of mogelijk zijn, dan kunnen we het interview ook telefonisch doen.

  Indien u aan dit onderzoek zou willen deelnemen of graag meer informatie zou willen kunt u mij altijd mailen via onderzoekprobiotica.autisme@gmail.com

 • 7 mei 2019 Deelnemers gezocht voor Master onderzoek naar welbevinden kinderen met ASS in het regulier onderwijs

  Ik ben een master studente aan de UvA en ik doe onderzoek naar het welbevinden van kinderen met autisme spectrum stoornis in het reguliere onderwijs door met ouders in gesprek te gaan.

  Lees meer

  Dit onderwerp is iets wat mij erg raakt en waar ik geïnteresseerd in ben, omdat ik hoop dat we het welbevinden van kinderen met ASS kunnen verhogen door meer kennis te verkrijgen in hoe inclusief onderwijs in Nederland moet worden vormgegeven (leerkrachten opleiden, veilige situaties creëren etc).

  Voor mijn onderzoek zou ik heel graag met ouders willen spreken over hun (on)tevredenheid en ik zou graag in gesprek willen over het welbevinden van jullie kind met ASS in het reguliere (inclusieve) onderwijs. Zo’n gesprek duurt ongeveer 30 minuten en kan ook via de telefoon plaatsvinden.

  Zijn hier moeders of vaders die hiervoor open staan? Ik hoop met mijn onderzoek een bijdrage te kunnen leveren voor kinderen met ASS in het reguliere onderwijs en voor de vormgeving van inclusief onderwijs.

  U kunt mij mailen voor verdere informatie of andere vragen: lauravandevendel@live.nl

 • 7 mei 2019 Deelnemers gezocht voor onderzoek naar Veroudering & Autisme

  Gezocht: we zoeken u! Deelnemer aan ons onderzoek over veroudering en autisme. Aan de Universiteit van Amsterdam wordt binnen de afdeling psychologie o.l.v. prof. dr. Hilde Geurts sinds enkele jaren onderzoek gedaan naar veroudering bij mensen met een autismespectrum diagnose (ASD). Dit onderzoek kijkt hoe cognitieve functies, zoals aandacht en geheugen zich ontwikkelen bij volwassenen met een ASD. Verder worden andere aspecten van veroudering onderzocht zoals lichamelijke, emotionele en sociale klachten en zijn wij benieuwd hoe de kwaliteit van leven wordt ervaren.

  Lees meer

  Voor dit grootschalige onderzoek zijn we dus op zoek naar volwassenen met een leeftijd tussen de 30 en 90 jaar en met een diagnose binnen het autisme spectrum (klassiek autisme, syndroom van Asperger, PDD-NOS) en/of met een diagnose ADHD die een bijdrage willen leveren aan meer wetenschappelijke kennis over autisme bij volwassenen.

  Voor het aanvragen van een informatiepakket, kunt u kijken op onze website (www.dutcharc.nl/contact/aanmelden ). Wilt u meer te weten komen over dit onderzoek? Neem dan contact op met Carolien Torenvliet (aging@adhd-autisme.nl).

 • 7 mei 2019 Gezocht: jongeren voor deelname onderzoek naar sociale aandacht bij jongeren met autisme

  Het Universitair Medisch Centrum Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam werken samen aan een onderzoek naar sociale aandacht bij volwassenen uit het autisme spectrum.

  Lees meer

  Waarom doen we dit onderzoek?
  Het doel van het onderzoek is na te gaan wat jongeren met verschillende psychische klachten opmerken bij andere mensen wanneer die emotioneel worden of met elkaar aan het praten zijn. Wordt er bijvoorbeeld op het gezicht en de stem gelet om te bepalen of iemand boos is, of om te bepalen of iemand de waarheid spreekt? Jongeren met autisme geven vaak aan dit soort dingen lastig te vinden, waardoor ze soms moeite hebben om andere mensen goed te begrijpen. Door hier onderzoek naar te doen kunnen we beter begrijpen hoe zulke problemen tot stand komen. Later zou dit zich kunnen vertalen in betere hulp en begeleiding voor mensen met dit soort klachten.

  Wie kan meedoen?
  Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar jongeren met een leeftijd tussen 16 en 25 jaar en met een diagnose binnen het autisme spectrum (klassiek autisme, syndroom van Asperger, PDD-NOS).

  Wat houdt deelname in?
  U vult 5 vragenlijsten op eigen gelegenheid in en brengt een eenmalig bezoek aan het Amsterdam UMC voor een onderzoek van ong. 2 uur. U krijgt diverse taken te doen, waarvan sommige op de computer.

  Vergoeding
  Als vergoeding voor deelname aan het onderzoek krijgt u na afronding 25 Euro. Daarnaast kunt u aangeven of u wilt deelnemen aan de verloting van een PlayStation 4 onder alle deelnemers. Verder zullen alle door u gemaakte reiskosten worden vergoed.

  Interesse?
  Wilt u meer te weten komen over dit onderzoek en/of bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met dhr. dr. Tim Ziermans (e-mail: t.b.ziermans@uva.nl).

 • 7 mei 2019 Onderzoek naar het zelfbeeld van kinderen en jongeren met en zonder ASS

  Recent gestart aan de Universiteit van Amsterdam: Een onderzoek naar het zelfbeeld van kinderen en jongeren met en zonder een autisme spectrum stoornis. Dit met het doel om meer aandacht te vragen voor het zelfbeeld bij jongeren met autisme en hier meer inzicht over te krijgen. Bij deze willen wij u graag informeren over het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam naar het zelfbeeld van kinderen met en zonder autisme en u vragen om deel te nemen aan het onderzoek.

  Lees meer

  Kinderen en jongeren met autisme kunnen bijkomende problemen hebben. Hierdoor zou het zo kunnen zijn dat ze een minder positief zelfbeeld hebben dan kinderen zonder autisme. Dit is echter nog niet onderzocht. Door dat te onderzoeken kunnen we erachter komen of kinderen met ASS meer kans hebben op een negatief zelfbeeld dan kinderen zonder ASS en mogelijk behandeling nodig hebben die gericht is op het verbeteren van hun zelfbeeld. Om iets te kunnen zeggen over het zelfbeeld van kinderen en jongeren met autisme, zijn we op zoek naar kinderen met autisme en kinderen zonder autisme tussen de 8 en 18 jaar. Daarom willen wij u, als ouder, en uw kind vragen deel te nemen aan dit onderzoek. Wat houdt deelname aan het onderzoek nu precies in? Wij vragen u als primaire verzorger om online vragenlijsten in te vullen. U krijgt per mail de vragenlijsten toegestuurd om zelf via internet in te vullen, over hoe u denkt dat uw kind zichzelf ziet. Dat duurt ongeveer een half uur. Daarnaast vragen wij uw kind om eenmalig vier taken te doen, waarvan twee computertaken. De taken hebben betrekking op hoe uw kind zichzelf ziet. Dit duurt naar verwachting 75 minuten. We spreken graag een locatie en tijdstip af die u en uw kind het beste uitkomen, dan kan dus ook bij u thuis. Uiteraard zullen alle gegevens, verkregen door het onderzoek, anoniem verwerkt worden. Ook zal nooit informatie van het onderzoek, zonder uw toestemming, gedeeld worden met derden. Wij hopen van harte dat u mee wilt werken aan ons onderzoek. Door mee te werken helpt u mee aan het verbeteren van het behandelaanbod en daarmee ook aan de hulp die beschikbaar is voor kinderen met autisme. Als u mee wilt doen aan dit onderzoek kunt u op een moment dat het u uitkomt dit onderzoek starten door op onderstaande link te klikken. Hierdoor komt u direct bij de online vragenlijsten voor u als ouder (het invullen duurt dus ongeveer 30 minuten). https://nlpsych.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_2hgY5WrwGp1uzyZ Wanneer u nog vragen heeft over het onderzoek, kunt u ook altijd contact opnemen via zelfbeeldonderzoek@gmail.com. Met vriendelijke groet, Anne Janssen en Noet Maas onder begeleiding van dr. Bianca Boyer

 • 7 mei 2019 Deelname Nederlands Autisme Register (NAR)

  Inzicht in de leefsituaties van mensen met autisme

  Lees meer

  Het Nederlands Autisme Register (NAR) is opgericht door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam. Het doel van dit register is om via online vragenlijsten zoveel mogelijk informatie te verzamelen over mensen met autisme in Nederland. Hierdoor kunnen we meer inzicht krijgen in de verschillen tussen mensen met autisme.

  In het register kunnen kinderen én volwassenen met autisme worden ingeschreven. Lees meer op de website van het NAR

  Klik hier voor de folder over het Nederlands Autisme Register (PDF, 300 Kb)

  Doe mee aan het Nationaal Autisme Register

 • 6 mei 2019 Darrius heeft plek voor twee jongeren met BW-indicatie

  Darrius Wooninitiatief Westzaan is gevestigd in de regio Zaandam. Darrius heeft plaats voor 2 jong volwassenen vanaf 18 jaar met een beschermd wonen indicatie. Wij werken vanuit pgb. Over een periode van 3 jaar leer jij zelfstandig wonen.

  Lees meer

  Meer info op www.darrius.nl Neem gerust contact op voor meer informatie. Dat kan via bianca.schreuder@gmail.com

 • 6 mei 2019 Gezocht: rustige woonruimte in de buurt van Amstelveen

  Mijn naam is Miranda, 35 jaar. Ik heb autisme en een normale/hoge intelligentie. Onlangs ben ik naar een zelfstandige woonruimte verhuisd en ik heb enorm veel last van geluid en lastige buren. Daarom ben ik nu op zoek naar een andere woonplek, waar het rustiger is.

  Lees meer

  Met mijn 2 katten ben ik op zoek naar een zelfstandige, rustige woning, het liefst in de buurt van Amstelveen omdat daar mijn dagbesteding zit. Omdat er verder geen organisaties zijn die me verder kunnen/willen helpen hoop ik dat iemand hier iets weet. Alvast heel erg bedankt.

  Reacties kunnen naar hmdvandermolen@gmail.com.

 • 6 mei 2019 HBO studente zoekt kamer/studio in Noord-Holland

  Ik (22 jaar) ben op zoek naar een woonplek om omgeving Zaanstreek-Waterland.

  Lees meer

  Liefst zonder dagelijkse begeleiding, want dat heb ik niet meer nodig. Diagnose ASS (Asperger). Het zou fijn zijn als mijn cavia’s mee konden verhuizen.

  Reacties kunnen naar: kayleighxluna@gmail.com

 • 6 mei 2019 Met spoed woonruimte gezocht in Noord-Holland

  Vóór eind november moet ik een nieuwe woonruimte gevonden hebben, waar ik mij ook kan inschrijven. Een rustig huis zonder veel prikkels (waaronder ook roken en huisdieren) in omgeving Amsterdam/Haarlem/Utrecht/Amersfoort.

  Lees meer

  Ik ben een nette, zelfstandige, 34-jarige vrouw met ASS die graag op zichzelf is, maar ook wekelijks de deur uit gaat voor culturele activiteiten en sociale interactie met vrienden. Ik ben ook een grote liefhebber van natuur. Helaas zie ik al bijna tien jaar af in Amsterdam in rottige kamertjes bij nare mensen in huis. Wie helpt mij aan een beetje meer rust en stabiliteit? Groet,

  Martineavondrood84@gmail.com

 • 6 mei 2019 Met spoed woonruimte gezocht, omgeving Amsterdam

  Mijn naam is Thijs, ik ben 26 jaar en opgegroeid in Amsterdam, dit vind ik een fantastische stad. Zelf heb ik sinds mijn 23ste de diagnose ASS. In Amsterdam ben ik nog altijd met veel plezier werkzaam in de smartphone scene bij The Fixables. Waar ik met Macbooks, smartphones en andere technologie dagelijks bezig ben. Omdat ik mijn kamer moet verlaten ben ik op zoek naar een relaxte omgeving.

  Lees meer

  Hier loop ik op dit moment erg tegenaan, vooral omdat het hospiteren voor mij lastig blijft wegens mijn ASS. Zelf ben ik een rustig persoon met mijn eigen leven, maar ik kan er erg van genieten om soms samen met anderen iets te gaan doen, bijvoorbeeld samen eten, filmpje kijken of een spelletje spelen. Zelf ben ik netjes en respecteer ik de privacy van anderen. Kort iets persoonlijk over mij, ik ben een enthousiast, open en een empatisch persoon. Het is voor mij belangrijk dat iedereen waarmee ik woon zichzelf kan zijn, respect is daarin voor mij belangrijk. Ik heb een brede interesse, maar vooral series, films en spellen vind ik leuk. Elke dinsdag ga ik naar ‘Friends & Foes’ om daar Magic: The Gathering te spelen met vrienden, soms host ik daar zelf events. Alle tips zijn erg welkom voor mij, zeker in omgeving Amsterdam is het voor mij erg lastig om iets nieuws te vinden. Vandaar dat ik deze oproep ook hier heb geplaatst. Groetjes Thijs

  Reacties graag naar: wupperd@gmail.com

 • 6 mei 2019 Beschermd/zelfstandig wonen voor rustige en lieve zoon met autisme (16)

  Ouders zoeken naar een mooie en fijne plek m.b.t. beschermd/zelfstandig wonen voor rustige en lieve zoon met autisme die nu 16 jaar is. Onze zoon staat op 2 wachtlijsten, maar het blijkt dat dit ontzettend lang gaat duren. Zoon is juist zeer gedreven om zelfstandig/beschermd te gaan wonen en is momenteel nu één jaar bezig met een voortraject in Het Logeerhuis.

  Lees meer

  Informatie omtrent alles wat hiermee te maken heeft is vrij beperkt tot nu toe! Als ouders zijn wij op zoek naar een mooie “stek” voor onze zoon waar hij over een niet al te lange tijd voor in aanmerking zou kunnen komen. Het liefst in omgeving Haarlem / Velsen / IJmond. Andere mogelijkheden zijn absoluut bespreekbaar.

  Wie o wie kan ons a.u.b. goede en duidelijke informatie geven ? Alvast enorm bedankt!

  Reacties graag naar ilse.peters21@gmail.com

 • 6 mei 2019 Iedereen de prikkels van een goed leven laten ervaren!

  Stichting Inversa richt zich uitsluitend op (jong) volwassen mensen met een stoornis in het autistisch spectrum en een verstandelijke beperking. Door een hernieuwde focus van onze activiteiten zijn een aantal kamers in onze 2 zorgboerderijen vrij gekomen.

  Lees meer

  Wij bieden 24-uurs zorg inclusief dagbesteding op 2 prikkelarme boerderijen, rustig gelegen in het Groene Hart. Van het systeem rondom de bewoners wordt een zekere participerende inzet verwacht. Een initiatief als dit werkt bij de gratie van ieders inzet. Met z’n allen maken we het mooi. We zullen kritisch kijken of opname in de bestaande groep bewoners mogelijk is.

  Reacties graag naar info@inversa.nl

 • 6 mei 2019 Woon/zorgplek creëren voor jongeren die intensieve begeleiding nodig hebben

  Ik zou graag in contact komen met ouders van jongeren met autisme, normaal tot hoogbegaafd, die intensieve begeleiding nodig hebben. Voor deze groep blijkt geen geschikte woon/zorgplek te bestaan binnen de GGZ.

  Lees meer

  Mijn dochter is 26 jaar en verblijft inmiddels 7 jaar in GGZ-klinieken.

  Ik zou graag van gedachten wisselen met andere ouders om te kijken of we zelf een betere woon/zorgplek kunnen creëren, liefst in de regio Haarlem.

  Reacties graag naar: Hanneke Joosten, hannekej@hotmail.com

 • 6 mei 2019 FORT K'IJK bij Krommeniedijk Uitgeest

  In een prachtig fort van de stelling van Amsterdam hebben wij 24 studios gecreëerd voor normaal begaafden met Autisme. Het is een woontrainingscentrum. In het fort bieden wij ambulante ondersteuning en ook beschermd wonen. Er is is horeca in het fort waar feestjes en partijen kunnen zijn. Ook is er een belevingscentrum in het fort van het landschap Noord Holland.

  Lees meer

  Het fort biedt ook de mogelijkheid om behandeling te krijgen gericht op autisme/vanuit autisme bekeken.. In het fort komen dagjesmensen voor bijvoorbeeld een kop koffie. Onze cliënten kunnen laagdrempelig sociale contacten opdoen. Het fort is toegankelijk voor mensen met ASS uit iedere gemeente in Nederland. Het verblijf in het fort is altijd voor de duur van 3 jaar. We leiden u graag eens rond. Telly Noutsis Directeur Zorg en Netwerk De Heren van Zorg

  www.fortkijk.nl www.deheerenvanzorg.nl