Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 11 april 2024 Workshop balans tussen inspanning, ontspanning en grenzen! Lees meer

  𝗢𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲-𝗯𝗮𝗹𝗮𝗻𝘀𝘄𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽 𝗯𝗶𝗷 𝗮𝘂𝘁𝗶𝘀𝗺𝗲.

  𝗪𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗯𝗮𝗹𝗮𝗻𝘀 𝘁𝘂𝘀𝘀𝗲𝗻 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗮𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗲𝗻 𝗼𝗻𝘁𝘀𝗽𝗮𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗲𝗻 𝗱𝘂𝗶𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗴𝗿𝗲𝗻𝘇𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗮𝘂𝘁𝗶𝘀𝗺𝗲.
  Met behulp van gesprek en oefeningen krijg je tips om jouw balans te vinden. We onderzoeken samen wat inspanning en ontspanning voor jou betekent, en hoe je je grenzen aan jezelf en anderen herkent en aangeeft.

  Ik ben Floor Schmeets en met mijn bedrijf Insight Aut help ik jongeren en volwassenen met autisme tussen de 16 en 35 jaar om de vertaalslag te maken naar zichzelf, anderen in privé en werk!

  Na afloop van deze workshop begrijp je beter wat jou ontspant en waar je energie van krijgt. Daarnaast heb je meer inzicht  in hoe je jouw grenzen duidelijk maakt aan anderen. Je bent beter in staat om je balans tussen inspanning en ontspanning te behouden.

  𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗲𝗹𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿𝗲 𝘄𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽: “Hartelijk dank voor de workshop. Ik heb er veel aan gehad voor mijn dagelijkse praktijk in het herkennen en weer in balans brengen van kinderen met overbelastingsklachten en schooluitval. Ik vond de combinatie van deelnemers en hulpverleners erg prettig.”

  𝗣𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻𝗺𝗲𝗹𝗱𝗲𝗻:
  📅Datum: woensdag 1 mei 2024 om 10:00 uur.
  💻De workshop vindt plaats: online, via Teams.
  ⏱️De workshop duurt ongeveer 1,5 uur ( maximaal 2 uur) .
  💵De kosten bedragen €37,50 inclusief BTW.

  𝗝𝗲 𝗸𝗮𝗻 𝗷𝗲 𝗵𝗶𝗲𝗿 𝗮𝗮𝗻𝗺𝗲𝗹𝗱𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘄𝗼𝗿𝗸𝘀𝗵𝗼𝗽: https://insightaut.nl/workshop-balans-tussen-inspanning-ontspanning-en-grenzen-bij-autisme/

 • 10 april 2024 1 op 1 beweeglessen onder professionele begeleiding Lees meer

  Ik zal mij even voorstellen, ik ben Paula Klaassen en heb afgelopen jaar een sportmedisch centrum opgericht. Wij verzorgen 1 op 1 sportlessen voor alle mensen die sowieso niet naar een sportschool willen en voor de mensen die niet in groepsverband willen/kunnen sporten door bijv autisme.
  Ben je geïnteresseerd? Vul het inschrijfformulier in op onze website www.happyfit4u.nl en wij nemen contact met je op.

 • 10 april 2024 Proefcoachees gevraagd ivm mijn opleiding tot autismecoach Lees meer

  Voor mijn online autismecoach opleiding van Marja Boxhoorn, zoek ik proefcoachees vanaf 18 jaar. Ik zoek mensen om te coachen naar meer rust en minder stress bij autisme en bij betere (werk-) relaties.
  Dit kan zowel bij mij thuis in Maarssen als online.

  Mail mij voor meer informatie: karinwiersma@ziggo.nl

 • 28 maart 2024 Klussenman/vrouw met veel geduld gezocht voor in Nijmegen Lees meer

  Ik ben een vrouw van 45 met autisme die zelfstandig woont. Sinds mijn moeder plotseling is overleden, kom ik niet verder met de inrichting van mijn woning. Ik heb angst met mensen van buitenaf om te gaan, met name klusmannen. Welke klusman of -vrouw wil tegen een kleine bijdrage, een kop koffie en met heel veel geduld komen helpen bij het meekijken en omzetten van ideeën, planning opstellen en het afmaken van mijn huis?

  Ik woon zelfstandig via KlasseWonen aan de Waal.

  Graag hoor ik van je. Reacties kun je mailen naar Esther, e.bosbach@gmail.com

 • 25 maart 2024 Juridisch advies over opheffen curatele Lees meer

  Ik zoek iemand die mij juridische bijstand kan geven, met als doel de curatele van mijn zoon (36 jaar) op te laten heffen. Er moet wel begeleiding voor in de plaats komen.

  Wie wil met mij mee denken, helpen, liefst iemand die hierin gespecialiseerd is. Door het opleggen van curatele gaat mijn zoon helemaal de vernieling in en ik ook.

  Reacties kun je mailen naar mathvanbommel57@gmail.com

 • 25 maart 2024 Leren werken met de naaimachine Lees meer

  Ik zoek iemand die bij mij thuis mij kan leren omgaan met de naaimachine. Ik heb het in een groep geprobeerd , maar dat lukte niet, teveel prikkels.

  Ik woon in Alphen aan den Rijn. Reacties kun je mailen naar norks@casema.nl

 • 20 maart 2024 Autisme begeleiding en coaching Lees meer

  Hoi! Wij zijn Colorfull Care en Auti-coaching. Een kleinschalige zorgverlener die personen met (een vermoeden van) autisme en/of een verstandelijke beperking ondersteunt.

  De organisatie is ontstaan vanuit het hart van 2 zorgmama’s met veel ervaring en een échte zorgverlenershart.

  Onze ondersteuning bieden we in je vertrouwde omgeving, bij je thuis of een andere fijne plek.
  We helpen je als je, je weg moet vinden in het autisme, je vastloopt of hulp nodig hebt bij dingen die voor jou belangrijk zijn in het dagelijks leven. Zoals het vinden van werk of school, vriendschappen maar ook het leren kennen van jezelf en je autisme.

  Als je meer over ons wilt weten kan je onze website bekijken of je vraag naar ons sturen.
  Website: www.colorfullcare.nl
  Mail: info@colorfullcare.nl
  Groetjes Melissa

 • 20 maart 2024 Opruim-coach gezocht Lees meer

  Ik woon zelfstandig via de stichting Middin in Den Haag.
  Ik krijg een soort van begeleiding aan huis.  Maar waar ik als autist dagelijks tegenaan loop: Het ordenen en opruimen!

  Nu zoek ik dus een opruimcoach die mij 1 keer in de 2 of 3 weken thuis wil helpen hiermee.

  Denk aan: een vaste plek vinden voor spullen.
  En vaste ritmes vinden voor dagelijkse dingen.
  Mensen die bij mij thuis komen kijken, en autisten kennen en het stukje opruimen, zullen direct begrijpen wat ik bedoel.

  Reacties naar: a.vanwalsem@yahoo.com

 • 13 maart 2024 Crowdfunding voor korte film over autisme bij vrouwen Lees meer

  Mijn naam is Marieke de Haan en ik ben producent voor een korte coming of age film over autisme bij vrouwen. Lotte Ruules, de regisseur, heeft heel bewust gekozen voor dit onderwerp. Omdat autisme zich bij vrouwen anders uit, worden zij vaak op latere leeftijd gediagnosticeerd. Hierdoor lopen zij tegen verschillende problemen aan. Via deze film wil ze de representatie in de media creëren die ze vroeger zelf heeft gemist, en het onderwerp bespreekbaar maken.

  Om het financiële plaatje rond te krijgen zijn wij een crowdfunding campagne gestart. We zijn op het moment druk bezig om onze campagne onder de aandacht te brengen bij mensen die het onderwerp net zo belangrijk vinden als wij. We zijn inmiddels goed op weg. We zitten inmiddels op 77% van het totaalbedrag en daar zijn wij enorm dankbaar voor. Maar dit betekent helaas wel dat we er nog niet zijn. De actie loopt nog 9 dagen, alle beetjes helpen! Op de crowdfunding pagina is ook meer informatie te vinden over het verhaal en de achtergrond van de film, dus neem zeker een kijkje!

  De link naar de crowdfunding: https://www.voordekunst.nl/projecten/16648-als-het-leven-soms-anders-is-1#het-verhaal

 • 1 maart 2024 Stageplek klinische psychologie gezocht Lees meer

  Mijn naam is Shimara van den Elzen. Ik ben 22 jaar en ik studeer momenteel Klinische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Ik ben momenteel op zoek naar een klinische stage. Ik ben zeer geïnteresseerd in een stage gericht op autisme, maar ik vind andere onderwerpen ook zeer interessant zoals verslaving, eetstoornissen en trauma.

  Kunt u mij helpen om een stageplaats te vinden? Neem dan contact met mij op via dit emailadres: shimara.vandenelzen@gmail.com.

  Alvast heel erg bedankt!

 • 1 maart 2024 Te koop: Squease drukvest medium nieuw Lees meer

  Helaas wordt dit vest niet meer gemaakt. Daarom een buitenkans: te koop een nieuw Squease drukvest maat Medium. Aankoopnota aanwezig. Vraagprijs €150 (bieden mag). Passen kan in Bilthoven.

  Reageren kan naar: hic@kpnmail.nl

 • 1 maart 2024 Autismecafé Reuring Noordwijk Lees meer

  Op 2 april wordt voor het eerst een Autisme café in de gemeente Noordwijk (Zuid Holland) gehouden. Mocht je in de buurt zijn, ben jij en eventuele ouders/verzorgers van harte welkom van 13.30-15.30 uur in Sportpark Duinwetering 105 Noordwijk.

  Het is de bedoeling dat dit café om de twee maanden wordt gehouden. Eventuele informatie is te vinden op de website van Reuring Noordwijk: www.reuringnoordwijk.nl  of op de facebookpagina reuringnoordwijk

 • 13 februari 2024 Begeleiding tips gevraagd bij operatie (scoliose) Lees meer

  Hallo,

  Mijn jongste dochter moet (net als haar oudere zus) een scoliose operatie ondergaan. Omdat zij een ASS heeft komen er bij de operatie nog wat extra zorgen bij.

  Zij is namelijk gevoeliger dan gemiddeld voor pijn en kan ook slecht tegen dingen die anders voelen aan/ in haar lichaam. Met name dit laatste wordt wel een ding omdat er straks een implantaat in haar rug zit die je ook daadwerkelijk voelt zitten.

  Heeft er iemand ervaring met dit soort ingrepen/ zorgen in combinatie met ASS? We horen het graag. We willen ons zo goed mogelijk voorbereiden.

  Reacties mogen naar: okkbul@xs4all.nl

 • 1 februari 2024 Help mee Nederland een beetje autisme-vriendelijker te maken Lees meer

  Vrije tijd is iets wat erg lastig te plannen is voor mensen met autisme. Helemaal als je dan niet goed weet waar je terecht komt, welke prikkels er op de locatie zijn, waar je je kunt ontprikkelen? En welke hulpmiddelen heb je eventueel dan nodig om de dag goed door te komen en aan het einde van je uitje nog veilig naar huis te kunnen gaan?

  Steeds meer locaties zijn bezig om het voor mensen met prikkelgevoeligheid, zoals autisme, aangenamer te maken op hun locatie. Maar veel van deze locaties hebben geen idee waar hun kansen en risico’s liggen om dit te kunnen realiseren.

  Via Uit met Autisme wil ik mensen op een eerlijke manier informeren over de aanwezige prikkels en waar je rekening mee kunt houden. Daarnaast willen locaties ook wel graag weten hoe ze het aangenamer maken. Hier zit de win-win-situatie in. Daarom vragen steeds vaker verschillende locaties om een “testpanel bezoek”. Er zijn nu al enkele testpanel leden, maar zij zijn nog niet overal in Nederland even goed vertegenwoordigd.

  Word lid van ons testpanel

  Bij een testpanelbezoek gaan er 1 tot 5 panelleden bij een locatie op bezoek. Dit hangt samen met de vraag van de locatie zelf. Daarom ben ik op zoek naar een uitbreiding op het testpanel. Je ontvangt bij een aanvraag van de locatie altijd een interessepeiling of een datumprikker, je hebt daardoor altijd de vrijheid om ook “nee” te mogen zeggen op een verzoek. De entree word eigenlijk altijd vergoed door de locatie, de reis- en verblijfskosten zijn optioneel voor locaties.

  Om je in te schrijven op het testpanel, ga naar www.uitmetautisme.nl/testpanel. Je kan hier dan ook aangeven wat voor soort locaties je zou willen bezoeken en in welke provincies van Nederland je bezoeken wil doen. Je kan ook aangeven op welke dagen je beschikbaar bent.

  Heb je nog vragen, stuur een mail naar testpanel@uitmetautisme.nl.

 • 1 februari 2024 Wie heeft ervaring met Mindlight? Lees meer

  Onlangs werd ik attent gemaakt op een game die middels biofeedback heel effectief zou zijn in het reduceren van angsten. Juist voor mensen met autisme. Mindlight heet het. Nu ben ik op zoek naar ervaringen of zelfs iemand die het heeft, om uit te proberen.

  Reacties kun je mailen naar davienmons@gmail.com

 • 7 december 2023 Nieuwe dagbesteding plek Woerden Lees meer

  Allereerst stel ik mij even voor, ik ben Battista Lodde. Voorheen ben ik werkzaam geweest als specialistisch ambulant hulpverlener bij Boba Autismegroep en het afgelopen jaar bij het Leger des Heils. Ik heb besloten om mijn droom te volgen door een Italiaans restaurant te openen in Woerden. Daarnaast ga ik tijdens de lunch dagbesteding / leer-werkplekken aanbieden aan personen met afstand tot de arbeidsmarkt. Tussen 9:30 en 16:00 wil ik deze begeleiding gaan bieden. Wellicht zijn er gegadigden die opzoek zijn naar passende dagbesteding met ervaren begeleiding.

  Er is plek voor 5 fulltime en 5 parttime.
  Indicaties:
  WLZ PGB, WMO pgb, JW PGB, WMO en JW.

  Hiervoor ben ik opzoek naar kandidaten die het leuk zouden vinden om in de horeca te werken / te willen proberen.

  De activiteiten zullen zijn:
  -Taarten maken
  – Koffie leren zetten als een Barista,
  – Ricotta en Tiramisu maken, Broodjes maken voor de lunch
  – Bestellingen opnemen en wegbrengen etc. etc.

  We openen in het pand van oud café Walzicht. Wilhelminaweg 22, 3441XC te Woerden.

  Volg ons op Instagram https://instagram.com/saporisardiwoerden?utm_source=qr
  En onze website: www.saporisardi.nl

  Mijn specialisme is autisme, ik ben momenteel nog als ambulant begeleider aan het werk voor specifieke casussen binnen de gemeente Woerden, Montfoort en Oudewater.

  Wie weet kunnen wij iets voor elkaar betekenen?

  Hartelijke groet,

  Battista Lodde, info@saporisardi.nl

 • 20 september 2023 Coachen met ezels Lees meer

  Ik ben Lisette van Leeuwen en ik ben coach samen met behulp van mijn ezels.
  Heb jij interesse in coaching of ezeltherapie kijk op mijn website www.rucsdewurft.com voor informatie en locatie.
  Mocht je vragen hebben stel ze gerust via mail: Dewurft115@gmail.com
  Misschien tot ziens op onze ezelboerderij.

 • 14 september 2023 Meer bekendheid voor autisme Lees meer

  Beste lezers,

  Graag wil ik mijn netwerk over autisme gaan uitbreiden omdat ik graag meer begrip over autisme wil. Ik vind het als ervaringsdeskundige in opleiding belangrijk om meer mensen te bereiken met mijn video’s.

  Om de week komt er een nieuwe video online over mijn ervaring met autisme hoe ik dit ervaar enz.
  Zie mijn YouTube kanaal. Door het oog van een autist.

  Ik zou het heel mooi vinden dat jullie mijn kanaal abonneren zodat mijn video’s beter zichtbaar worden op YouTube.
  Dit is hartstikke gratis en je zet nergens aan vast! En het is vrijblijvend.

  Hier doen jullie mij een groot plezier mee en zo word onze wereld groter door dat mensen meer begrip krijgen over autisme. Abonneren is❤️ en delen word helemaal gewaardeerd!

  Een warme groet van Judith van:  Door het oog van een autist.

  En mocht je gaan kijken naar mijn ervaringen: Heel veel kijkplezier gewenst!

 • 15 augustus 2023 Respijtzorg-logeren aangeboden Lees meer

  Voor jong volwassenen (18-25) jaar bieden wij op onze zorgboerderij Respijtzorg/ logeren. Jongeren hebben een eigen kamer met douche toilette en er is een gezamenlijke huiskamer/keuken. We hebben 4 kamers waarvan er 3 permanent bewoond worden, de 4e kamer is beschikbaar voor logeren.
  Een bepaalde mate van zelfstandigheid is wel wenselijk, er is 24 uurs nabijheid. We hebben nog wat ruimte in de agenda voor nieuwe loges.
  Affiniteit met dieren is wel gewenst!

  Voor meer informatie mail naar: stichtinglucashoeve!@gmail.com of bel met 0618239968

 • 19 juni 2023 Boek: 'Au 't is me stoornis' Lees meer

  Heb of ken jij ook een kind met ASS? Zit jij ook dikwijls met je handen in het haar? Dan heb ik een leestip voor je: ‘Au, ’t is me een stoornis’ van Maaike Haaiveld. Het gaat over een gezin met een zoon met ASS en alles wat daarbij komt kijken.

  Leef mee met Maaike en lees haar verhaal op https://maaikehaaiveld.auteursblog.nl/artikel/16995

 • 24 maart 2023 Autismecoaching & Autisme Relatiecoaching Lees meer

  Via mijn praktijk bied ik persoonlijke levensloopcoaching voor jongeren en volwassenen met autisme in de regio Groningen. De coaching is gericht op persoonlijke groei om zo meer grip te krijgen op ASS door middel van praktische tools. Ook bied ik specialistische relatiecoaching voor partners met autisme. In deze relatiecoaching richt ik me op het aanleren van effectieve communicatieve vaardigheden.

  Wil je hier meer informatie over? Of loop je ergens tegenaan en wil je met iemand praten? Neem gerust contact op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

  Dit kan via de website www.talebi.nl of per mail via info@talebi.nl.

 • 3 maart 2023 Hulp nodig bij orde scheppen in huishouding Lees meer

  Ik ben autistisch, en heb een LVB, en krijg begeleiding in Den Haag aan huis van Middin. Ze helpen me overal bij, behalve bij het orde scheppen in mijn huishouden. Maar ze vallen me er wel steeds op aan, en ik heb meerdere pogingen gedaan om aan hun te vragen of ze me er bij willen helpen, maar ze snappen me niet.

  Ze snappen niet waar ik tegenaan loop. Zelfs als ik het ze laat zien met plaatjes. Nu zoek ik gewoon maar via een oproep iemand die mij hierbij wekelijks kan helpen thuis.

  Reacties kun je mailen naar a.vanwalsem@yahoo.com

 • 10 februari 2023 Nieuwe bezoekers (m/v) gezocht voor Autiroze Den Haag, coc café Haaglanden Lees meer

  Autiroze in Den Haag is op zoek naar nieuwe bezoekers! Het word iedere 4e zaterdag van de maand gehouden, dus dat is makkelijk te onthouden. Autiroze heeft ook een eigen website waarop alle informatie te vinden is. Tot nu toe komen er hoofdzakelijk mannen, maar het zou ook leuk zijn als er wat meer vrouwen zouden komen.

  Autiroze zijn leuke gezellige avonden in het coc café voor autisten die onder de doelgroep vallen van LHBTIQ+
  Dus ben je transgender, homo, lesbisch, biseksueel of ander gerelateerd, en je hebt autisme, voel je dan vooral geroepen om eens een kijkje te nemen op de website van Autiroze, en kom eens een keer een bezoekje brengen aan 1 van de leuke avonden!
  Toegang is geheel gratis, er wordt tijdens een AR avond in COC haaglanden geen muziek gedraaid, maar er is wel gezelligheid onder elkaar.

  We zien je graag verschijnen!

  Kijk ook eens op https://cochaaglanden.nl/sociaal/autiroze/

 • 13 januari 2023 Nazorg en herstel na zelfmoordpoging Lees meer

  Beste allemaal, Mijn naam is Danique, ik ben 26 jaar oud en heb autisme. Dit weet ik nu sinds een jaartje. Vorig jaar heb ik een suïcidepoging gedaan na het ervaren van meerdere traumatische gebeurtenissen. Ook het nog niet goed kunnen omgaan met mijn autisme en het voelen van wat ik nodig had speelde mee.

  Ik voelde me alleen in wat gebeurd was en zocht herkenning en steun en vond dit in de Facebookgroep “Nazorg en herstel na zelfmoordpoging”. Hier zijn ook meer mensen met autisme met dezelfde struggles. Er zijn diverse dagelijkse topics waar je mee kunt schrijven, bv avondtopic waar je kwijt kunt hoe je dag gegaan is.

  Heb jij/een naaste een zelfmoordpoging gedaan of worstel je met suïcidale gedachten? Voel je welkom om je verhaal te doen!

  Dikke knuffel,

  Danique

  Facebook: Nazorg en herstel na zelfmoordpoging
  Website: www.nazorgenherstel.nl

 • 26 oktober 2020 Begeleider gezocht Lees meer

  Hallo, we zoeken begeleiding voor onze zoon 20 jaar. Hij heeft ass met normaal verstandelijke vermogens.
  De begeleiding zal vooral gericht zijn op activiteiten buiten de deur. Ook studie begeleiding is een optie.
  De uren in overleg.

  Reacties kunt u sturen naar: lilianewiersma@gmail.com

 • 9 maart 2020 Autistische Gastbloggers gezocht! Lees meer

  Word gastblogger voor Gewoon Autastisch!

  Lijkt het je ook leuk om te bloggen over (jouw) autisme? Dat kan! Stuur vandaag nog een mailtje met daarin jouw blogidee of blogconcept en ik zal er naar kijken. Indien je blog aansluit bij de ideeën die Gewoon Autastisch! wilt promoten, zoals autisme bewustwording en acceptatie, neurodiversiteit en persoonlijke infotainment ervaringen vanuit jouw leven met autisme, dan is de kans groot dat ik jouw gastblog ga publiceren!

  Aanmelden kan via de website >>

Sluiten
Word nu lid!