Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 16 september 2019 Gezocht: Lego voor zoon met autisme Lees meer

  Mijn zoon van 20 wil graag weer aan Lego beginnen. Hij heeft paar jaar gehad dat hij niet meer wist wat hij wilde en al zijn interesses kwijt was. Opeens was het er weer: Lego. Hij  weet pas sinds zijn 16e dat hij autistisch is maar wil het niet accepteren. Hierdoor loopt hij vaak tegen muren op. Vandaar deze oproep.
  Aangezien Lego megaduur is wil ik vragen hoe ik aan Lego kan komen? Zijn er mensen die ervan af willen en mijn zoon er een plezier mee willen doen, of weet iemand een andere oplossing? Mijn zoons naam is Junior, hij is 20 jaar en wil hem heel graag helpen.

 • 9 september 2019 Vrouw (40) met ASS zoekt mensen met ASS die een angststoornis hebben Lees meer

  Hallo,

  Ik heb onlangs de diagnose ASS gekregen en ik heb een angststoornis. Ik ga snel situaties vermijden als ik de mensen om me heen niet kan “lezen”. Ik maak me snel druk over wat anderen van me vinden en vermijd die mensen liever. Ik bevind me het liefst in een veilige omgeving, maar als daarin bijvoorbeeld een conflict ontstaat dan durf ik niet meer naar die omgeving te gaan, wat veel stress oplevert. Ik slik er medicatie voor, maar het blijft lastig.

  Herkenbaar? Hoe ga jij hiermee om? Ik hoor graag van je… Reacties kun je mailen naar silviazijlstra@live.nl

 • 9 september 2019 Begeleider gezocht voor zoon (15) Lees meer

  Ben jij flexibel, vind je het geen probleem om eens te blijven slapen, ben je positief, oplossingsgericht en ondernemend ingesteld? Heb je een auto en veel kennis van autisme? Heb je misschien de ‘Geef me de 5 cursus’ gedaan? 

  Dan ben jij de begeleider die we zoeken voor onze zoon. Hij is 15 jaar, heeft klassiek autisme en raakt snel in de stress door onduidelijkheid. Hij is heel goed in spelletjes spelen, ballen, muziek maken, zwemmen, klimmen, schommelen en fietsen (duofiets). We wonen in de omgeving Nijmegen.

  Reacties kun je mailen naar C. Huisintveld, idikos@hotmail.nl

 • 2 september 2019 Buddy gezocht voor Timo (11) in Utrecht Lees meer

  Welke jongen in de regio Utrecht zou af en toe willen afspreken met mijn licht autistische zoon Timo van 11? Timo heeft moeite om zijn woede te beheersen. Hij wil graag leren van een wat oudere jongen (14+) die dit al beter onder de knie heeft. Hoe kun je zorgen dat je niet van groen direct in het rood springt?

  Ik hoor het graag, als je dat zou willen of iemand kent die dat wil en kan. Graag een berichtje naar Nienke Nuyens, n_nuyens@hotmail.com.

 • 2 september 2019 Bijbaan advies gevraagd voor zoon (15) Lees meer

  Ik ben op zoek naar een bijbaan voor mijn zoon van 15 jaar met autisme.

  In een winkel werken is voor hem niet haalbaar. Hebben jullie nog andere ideeën?

  Mail dan naar hauczingera@hotmail.com

 • 2 september 2019 Moeder zoekt contact met andere ouders over bemoeienis jeugdzorg Lees meer

  Hallo, ik ben de (nu) alleenstaande moeder van Charlotte (8 jaar), diagnose midden klassiek autisme met licht zwakke mentale beperking en Adrian (6 jaar), diagnose pdd nos. Ik ben onlangs gescheiden van hun vader, bij wie ik Asperger vermoed en waarmee de samenleving onmogelijk werd vanwege andere relatieproblemen. Ik ben zo dom geweest om hulp in te roepen van het buurtteam op advies van mijn dokter.

  Nu strijd ik sinds meer dan een jaar tegen Jeugdzorg die A mijn dochter wil(de) plaatsen B mijn zoon, die ik zo dom was om “vrijwillig” te laten plaatsen, constant redenen vindt om niet terug te plaatsen bij míj, maar wél bij zijn vader, die dus ook vermoedelijk Asperger hééft. Mijn oproep: ik zou heel graag in contact komen met andere ouders/vaders/moeders die ook slachtoffers zijn van de bemoeienis van Jeugdzorg met hun autistische kind(eren), en hoe zij hiervan af kwamen (juridisch). Ik strijd sinds zo veel tijd bijna alleen (ik ben Française, mijn familie helpt veel maar zij zijn in (Zuid) Frankrijjk en ik zoek steun/advies/contact met andere ouders.

  Eventueel ook buitenlandse gezinnen in Nederland, waar Jeugdzorg ook het contact van de autistische kinderen met hun grootouders in het buitenland beperkte onder het mom van “buiten zijn routine “& ” onwennig terug in pleeggezin”, wat tegen alle wetten&conventies van de rechten van het kind is. Ik hoop lotgenoten te vinden omdat -hoewel ik heel veel gesteund word door vrienden- ik bang ben om mijn strijd tegen JeugdZorg te verliezen.

  Reacties kun je mailen naar Helena, via elenita@planet.nl

 • 5 augustus 2019 Trainingsmaatje fitness gezocht in Amsterdam (Basic Fit) Lees meer

  Ik zoek een trainingsmaatje om samen mee te sporten voor motivatie en gezelschap om mijn conditie op peil te houden en om meer spieren te krijgen ofwel te behouden.

  Ik ben een man van in de 40, zie er jonger uit, redelijk sportief en altijd wel in beweging, hou van gezond leven en eten. Mijn autisme zie je niet aan de buitenkant, wat veel voordelen biedt maar daarentegen is het er wel en een bezoek aan de sportschool kan juist zorgen voor een negatieve spanning en dat is echt zonde, maar ik hoop met een trainingsmaatje dit onder controle te krijgen.

  Ik sport bij Basic Fit in Amsterdam en het zou leuk zijn om minimaal 2 keer in de week met jou krachttraining/fitness te doen.

  Met veel genoegen kijk ik uit naar jouw reactie, sportieve groet, Patrique

  Reacties kun je mailen naar patrique_020@outlook.com

 • 19 juli 2019 Man (51) zoekt vriendin Lees meer

  Belgische man (51 jaar) met autisme zoekt vrouw om samen iets te gaan drinken. Ik hou van film, toneel, theater, dansen en alleenstaanden fuiven. Ik zoek een vrouw tussen 30 en 51 jaar voor vriendschap en contact. Relatie mag, maar hoeft niet.

  Reacties (met foto) kun je mailen naar martin.martens@proximus.be

   

 • 15 juli 2019 Vriendin gezocht voor dochter (11) in Utrecht Lees meer

  Mijn dochter is 11 jaar. Wij zijn op zoek naar een vriendin rond die leeftijd in de regio Utrecht die ook asperger heeft en die misschien ook op school niet echt aansluiting heeft.
  Om eens in het weekend af te spreken. En te kijken of er een leuke vriendschap uit kan komen.

  Reacties kun je mailen naar supersunday851@gmail.com

 • 15 juli 2019 Sponser gezocht voor gastlessen Lees meer

  Mijn naam is Larisse ik ben 27 jaar en heb mijn eigen website/bedrijfje. Ik geef gastlessen over autisme, pesten en de gezondheidszorg. Ik zoek een bedrijf of organisatie die mij een mooi bedrag wil sponsoren zodat ik de reclame kan betalen en naamsbekendheid kan krijgen.

  Meer info op https://ldb-gastlessen.nl

  Reacties kun je mailen naar larisse91@hotmail.com

 • 15 juli 2019 Lara (28) zoekt contacten in omgeving Hoeksche Waard Lees meer

  Hallo, ik ben Lara, 28. Ik ben op zoek naar contact met mensen van mijn leeftijd in de omgeving Hoeksche Waard (onder Rotterdam). Het is voor mij helaas te belastend om lange reizen te maken om met mensen af te spreken.
  Ik heb asperger, wat zich bij mij voornamelijk uit in snel last hebben van overprikkeling, maar ik herken mezelf ook deels in hoogsensitiviteit.

  Ik hou erg van muziek, films en series, lezen, sporten, bakken/koken en tekenen/schilderen, katten en ik leer Spaans. Het liefst zou ik in contact komen met mensen die een aantal van deze interesses delen en ik zou graag eerst mailcontact hebben, om te kijken of het klikt. Ik ben dus op zoek naar mensen die het geen probleem vinden om niet meteen af te spreken. Qua activiteiten om samen te ondernemen denk ik aan wandelen/fietsen, naar een museum of een film, een dierentuin, ergens wat gaan drinken/eten…

  Verder ben ik een rustig en vriendelijk iemand met gevoel voor humor. Ik vind het ook fijn om met mensen te praten en heb een goed inlevingsvermogen.
  Als dit je aanspreekt en je in dezelfde omgeving woont, hoor ik graag van je. Je kunt me mailen op ohfiddledeedee90@gmail.com.

 • 15 juli 2019 Zorgboerderij in Best zoekt meiden met ASS in de leeftijd van 11 tot 16 jaar Lees meer

  Voor nieuw op te starten groep op een gerenommeerde zorgboerderij in Best zijn wij op zoek naar meiden met de diagnose ASS en een normale intelligentie, in de leeftijd van 11 tot 16 jaar.

  Het doel van deze groep is het voorbereiden op een zo zelfstandig mogelijk leven en werk. Dit zal onder andere gebeuren door middel van het onder begeleiding bereiden van kleine (lunch)gerechtjes, deels met producten uit eigen tuin.

  Bij interesse graag contact opnemen via hansvandenhoogenhoff@gmail.com

 • 12 juli 2019 Jongen (19) zoekt vriend(in) in de buurt van Den Bosch Lees meer

  Hallo, ik ben Pim. Ik ben 19 jaar oud heb PDD-NOS en een normaal IQ. Ik zoek iemand waarmee ik kan gaan zwemmen, stappen, concerten bezoeken, steden bezoeken, terrasje pikken of gewoon lekker kletsen, kortom iemand met wie ik leuke activiteiten kan ondernemen. Ik heb een brede interesse in allerlei dingen en sta open voor jouw interesses.
  Mail me op pim.damen.1999@gmail.com , dan kunnen we snel wat afspreken!

 • 11 juli 2019 Vriendin gezocht in Leiden Lees meer

  Mijn naam is Raymond van Es. Ik ben 52 jaar en ik heb Asperger. Ik woon in Leiden. Ik leef van een WAJONG uitkering, maar ik ontplooi wel veel activiteiten. Zo ben ik hoofdredacteur van De Vrijdenker en ben ik vrijwilliger bij het Spinozahuis in Rijnsburg. Daarnaast organiseer ik regelmatig culturele activiteiten. Deze bestaan meestal uit een bezoek aan een museum.

  Ik heb veel talenten, een brede algemene ontwikkeling en belangstelling. Ik ben trouw en betrouwbaar. Veel geluk met relaties heb ik nooit gehad. Nadat ik vorig jaar een kortstondige relatie heb gehad met een vrouw met Asperger die bij mij in de PAS gespreksgroep zat, ben ik nu weer op zoek naar een nieuwe liefde.

  Ik ben dus op zoek naar een lieve vrouw voor een (LAT) relatie. Als je interesse hebt, dan kun je me mailen op raymondvanes@gmail.com

 • 17 juni 2019 Steun ons Youtube kanaal 'de Bokkelingen' Lees meer

  Ik ben Julie en ik heb Asperger. Zoals je weet is het voor mensen met autisme héél erg lastig om werk te vinden. Meestal weten ze niet wat ze met ons aan moeten. Ik ben zelf jaren aan een stuk via VDAB/GTB van het kastje naar de muur gestuurd, sollicitaties gedaan, etc. De jaren gingen voorbij en mijn zelfvertrouwen zakte naar 0. Ik voelde me nutteloos en mijn sociale angsten namen toe omdat ik niet meer onder de mensen kwam. Totdat ik bij De Oeterse Vallei terecht kwam via vrijwilligerswerk. De GTB regelde uiteindelijk dat ik vrijwilligerswerk kon gaan doen zonder mijn uitkering te verliezen.

  Ik werk nu als vrijwilliger bij Eigen Wijze vzw die mensen met een beperking ook willen verder helpen. Helaas hebben ze hier nog niet de financiële middelen voor. Wij zijn nu een Vlogkanaal begonnen via Youtube ‘’de bokkelingen’’. Hier kan je zien hoe we van een vervallen verblijfpark weer iets moois proberen te maken!

  Dit doen we samen met mensen met autisme en mensen die moeilijk op de arbeidsmarkt terechtkunnen. Abonneren doe je door op de Abonnee knop te klikken en op het belletje te drukken, zo blijf je altijd op de hoogte. Je kan ons vinden op alle social media onder de naam ‘De Bokkelingen’.

 • 14 juni 2019 Jongen (19) zoekt vrienden in Hilversum Lees meer

  Hoi, mijn naam is George, 19 jaar en heb een lichte vorm van pddnos. Ik zoek leuke vrienden / vriendinnen om mee uit te gaan, zoals bioscoop, bowlen en tennis. Ik woon in Eemnes bij Hilversum. Ik zit nu op het ROC Hilversum.

  Ik zou het leuk vinden wat nieuwe vrienden te leren kennen. Ik wacht jullie reactie af. Groetjes George. Je kunt me bereiken via bergsjj@hetnet.nl of 06-55216141.

 • 13 juni 2019 Geschikte opleiding met autisme Lees meer

  Op dit moment volg ik de 3 jaar durende mbo opleiding bedrijfsleider dierverzorging. Maar ik loop vast als het gaat om de praktische vaardigheden. Ik heb autisme, een disharmonisch profiel en een slechte motoriek.

  Op dit moment ben ik op zoek naar een andere geschikte opleiding die ook genoeg goede begeleiding biedt, aangezien ik die op mijn huidige school niet krijg. Ik wil niet te ver reizen en zou graag een school in Zwolle, Deventer of Apeldoorn hebben, aangezien dat dichtbij is voor mij. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

  Reacties kun je mailen naar caren.huisman@gmail.com

 • 4 juni 2019 Moeder zoekt andere ouders met autisme Lees meer

  Hallo, sinds de geboorte van mijn zoontje is mijn autisme naar voren gekomen. Daarvoor wel wat problemen, maar nooit gekoppeld aan autisme.
  Ik heb goede begeleiding, maar wat ik écht zoek zijn ouders die zelf autisme hebben en kinderen hebben. Ik vind het fijn om te horen hoe jullie met de driftbuien van je kind omgaan/ zijn om gegaan.

  Ik vind dat het moeilijkst van de hele opvoeding en weet me soms geen raad. Gelukkig heb ik ook nog een man die het soms van me kan overnemen, maar voel me toch regelmatig falen als het mezelf niet lukt. Alle tips zijn welkom.

  Reacties kun je mailen naar rianneboers_7@hotmail.com

 • 27 mei 2019 Stageplek gezocht voor zoon (16) in horeca

  Voor mijn vrolijke, enthousiaste en zorgzame zoon van 16 met ass en lvb zoek ik een stage-/dagbestedingsplek in de horeca voor 2 of 3 dagen tussen Alkmaar en Haarlem (geen Amsterdam). Moet goed bereikbaar zijn met ov. Gaat om schooljaar sept 2019-juli 2020. Hij loopt dit schooljaar 2 dagen stage in schoolkantine op dagbestedingsniveau, maar is daar straks wel zo goed als uitgeleerd in verband met een beperkt takenpakket.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar astrid.fischer@hotmail.com

 • 27 mei 2019 Mindfulness trainer gezocht in Hilversum

  Ik ben op zoek naar een mindfulness trainer/therapeut die bekend is met autisme. Het liefst in de buurt van Hilversum.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar Claire, via info@casa-roxanne.nl

 • 27 mei 2019 Wie rijdt Ype (33) naar optredens van zijn drumband?

  Hallo, ik ben Ype, ik ben 33 jaar oud. Ik zoek een vrijwilligster. Ik zit namelijk bij een drumgroep in Drachten van Talant. Bij optredens zit ik soms met vervoer. Daarom zoek ik een vrijwilliger die met mij naar zo’n optreden kan rijden. Ik zoek iemand uit de buurt van Burgum in Friesland.

  Lees meer

  Je kunt Ype mailen via yjnslooten@gmail.com

 • 27 mei 2019 Jongen (19) in Hilversum zoekt vrienden

  Hoi, mijn naam is George. Ik ben net 19 jaar en woon in de regio Hilversum. Ik heb pddnos. Ik ben op zoek naar leuke vrienden/ vriendinnen om leuke dingen te doen. Ik hou van x-box, tennis, bioscoop, pretpark (zit ook op schaken). Ik hou van spelletjes doen. Momenteel zit ik op de ROC in Hilversum.

  Lees meer

  Ik hoop via deze oproep wat vrienden te leren kennen. Groetjes George.

  Je kunt George mailen via bergsjj@hetnet.nl

 • 27 mei 2019 Wie kan vrouw (41) helpen met tekstverwerken?

  Voor een cliënte ben ik op zoek naar iemand die haar wegwijs kan maken op de computer en dan vooral met het tekstverwerken. Het gaat om een vrouw van 41, met klassiek autisme en een lvb. Ze woont in Rijssen op een zelfstandig appartement met begeleiding van de JP van den Bent stichting.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar Lucia Kootstra, watermolen@jpvandenbent.nl

 • 27 mei 2019 Jongen (23) zoekt vriendin in de regio Amersfoort

  Mijn naam is Manuel Verheul. Ik ben 23 jaar oud en kom uit het landelijke dorpje De Glind. Dat ligt tussen Barneveld en Amersfoort. Ik heb een vorm van autisme: PDD NOS en een licht verstandelijke beperking. Ik ben op zoek naar een relatie. Daarom ik zou graag een leuke dame willen ontmoeten.

  Lees meer

  Het lijkt mij leuk om elkaar beter te leren kennen om te kijken of er een vonk overslaat. Ik zoek iemand tussen de 18 en de 27 jaar. Ik ga graag op een positieve manier met mensen om en kan genieten van contact.

  Ik werk op een boerderij en in de horeca. Mijn hobby’s zijn voetballen, met muziek bezig zijn (als dj), mijn dieren verzorgen en met mijn vijver aan de gang zijn.

  Lijkt het je leuk om mij te ontmoeten, dan hoor ik graag van je.
  Groeten Manuel Verheul. Je kunt me bereiken via manuelverheul@gmail.com

 • 27 mei 2019 Man met Asperger (62) in Amsterdam zoekt vriendin

  Mijn naam is Hans Spek, 62 jaar met Asperger en de daarbij behorende intelligentie en humor. Als kind ben ik fout gediagnosticeerd en heb daarom een vreemde, traumatische levensloop. Ik woon in Amsterdam en wil met gebruikmaking van talent(en) eindelijk een nieuwe start maken. Daarom ben ik op zoek naar een vrouw die het bovenstaande herkent. Leeftijd onbelangrijk.

  Lees meer

  Doel: sociaal contact en mogelijk relatie en samen op zoek naar geschikte/passende woonruimte/omgeving.

  Ik heb op dit moment helaas geen e-mailadres. Ik ben bereikbaar via 06 – 33 69 55 33.

 • 27 mei 2019 Man (27) zoekt maatje voor stedentrips in Nederland

  Mijn naam is Marciano Moenen. Ik ben 27 jaar en woon in Leiden. Ik ben op zoek naar iemand die samen met mij dagjes uit wil gaan met de trein. Het doel is om steden te bezoeken in Nederland. Mijn voorkeur gaat uit naar een vrouw.

  Lees meer

  Ook gaat mijn voorkeur uit om in het weekend te reizen.
  Doordeweeks is in overleg ook bespreekbaar.

  Reacties kun je mailen naar Marciano Moenen, marciano.moenen@hotmail.com

 • 27 mei 2019 Man (49) zoekt vriendin in Gelderland

  Hallo leuke dame, Ik ben een 49 jarige Brabander die in Gelderland woont. Ik heb autisme, maar ben erg toegankelijk en sociaal voor een autist. Ik zou graag een jonge vrouw ontmoeten bij mij of bij jou thuis. Ik wil daarmee een begin maken van in ieder geval meer dan een gewone vriendschap, maar er niet gelijk het stempel “relatie” op plakken.

  Lees meer

  Je bent heel wat jonger dan ik tot ongeveer mijn eigen leeftijd.
  Omgeving Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Ede of Amersfoort. Je bent gewoon van Nederlandse afkomst. Kunnen wij binnenkort kennismaken met elkaar?
  Ik kan ook voor je koken als dat op mijn adres of op jouw adres is.

  Reacties naar ronald.blijlevens@gmail.com of app me: 06-28397465
  (Reacties bedoeld om mij naar een betaalde website te lokken worden niet op prijs gesteld en worden genegeerd.)
  liefs, Ronald

 • 27 mei 2019 Facebookgroep voor Amsterdammers met autisme

  Er is op Facebook een nieuwe groep gemaakt voor volwassen Amsterdammers met autisme. Het doel van de groep is om elkaar te steunen, informatie en kennis uit te wisselen over autisme, hulpverlening en andere vragen waar je meezit. Vanuit jouw ervaring kun je bijdragen aan de groep. Bij genoeg animo willen we ook leuke bijeenkomsten organiseren om elkaar te ontmoeten.

  Lees meer

  Woon jij in Amsterdam en heb je autisme? Wordt dan lid van de Facebook groep Autistisch Amsterdam:
  https://www.facebook.com/groups/2308470022701092/

  Meer info via j.q.isidore@outlook.com

 • 6 mei 2019 Ouders zoeken vriend voor hun dochter (16) in Friesland

  Voor onze dochter met een lichte vorm van ASS zijn wij op zoek naar een leuke jongen. Zij is 16 jaar en zoekt een jongen voor een relatie. Jongens met de leeftijd tot maximaal 20 jaar mogen reageren. Wij wonen in de provincie Friesland.
  Haar hobby’s zijn muziek, Netflix, voetbal, uitslapen, en leuke dingen doen.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar rene19701@live.nl

 • 6 mei 2019 Fotografe met autisme zoekt onderwerpen voor project

  Mijn naam is Emma en ik heb autisme. Ik ben sinds kort een project gestart genaamd AUTSIDE. Ik maak hierbij posters gecombineerd met mijn eigen fotografie en tekst. Ik probeer er iets komisch van te maken, maar wel serieus bedoeld. Dus ik maak mensen niet belachelijk. Nu ben ik op zoek naar onderwerpen waar mensen met autisme problemen mee ervaren of dingen die ze juist heel goed kunnen door hun autisme!

  Lees meer

  Ik heb gezien dat kort geleden iemand een foto-expositie maakte over autisme. Het is niet mijn bedoeling om diegene na te doen. Ik ben zelf fotograaf en ik heb mijn eigen project.

  Reacties kun je mailen naar Emma Pille, e.pille@planet.nl

 • 6 mei 2019 Vrolijke jongen (12) zoekt maatje in Amstelveen

  Hou jij van spelletjes? Ben je creatief? Heb je geduld en humor? Ben je sportief? Geeft een vrolijk kind met autisme jou een smile op je gezicht?

  Lees meer

  Laat Mantelzorg & Meer jou dan meer vertellen over deze vrolijke jongen van 12 jaar met autisme, die een maatje zoekt na schooltijd op vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur in Amstelveen. Eventueel andere dagen in overleg.

  Bel of mail mij. Daar word ik blij van.
  Helen van der Jagt, Consulent Respijtzorg, Mantelzorg & Meer
  E hvanderjagt@mantelzorgenmeer.nl
  M 06 22 12 29 66
  T 020 333 5353

 • 6 mei 2019 Man (41) zoekt gezelschap in de regio Amersfoort

  Hallo ik ben Ivo, ik ben 41 en heb Asperger. Ik woon in Amersfoort en ben op zoek naar iemand die met mij wat gezelligs wil doen. Ik hou van wandelen, van muziek en vind het leuk zo nu en dan ergens wat te gaan drinken of samen wat te gaan eten.

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar: avdw35@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Wetenschappelijke onderbouwing positieve effecten hulphond?

  Beste lezers,
  in verband met de aanvraag voor de trainingskosten van een hulphond bij Autisme voor een cliënt van mij, ben ik op zoek naar een wetenschappelijke onderbouwing van de positieve werking daarvan.

  Lees meer

  Na een teleurstellende reactie van de WMO (die zich verschuilen achter ambtelijke beslissingen) en afwijzing van de zorgverzekeraar op grond van declaratieregels, zou ik graag een beroepsprocedure van de cliënt en ouders willen steunen.

  Reacties graag naar: O.Heredia@ggzingeest.nl

 • 6 mei 2019 Facebookgroep 'Autisme bij ouderen'

  Ik heb een nieuwe Facebookgroep gemaakt met de naam ‘Autisme bij ouderen’. De reden hiervoor is dat er weinig informatie over autisme bij ouderen te vinden is.
  Vrouwen en mannen met een diagnose ASS (of een sterk vermoeden van ASS) die 50 jaar of ouder zijn, kunnen zich hier aanmelden.

  Lees meer

  In deze groep kan men informatie uitwisselen over waar je als 50+ met ASS tegenaan loopt, nieuwsfeiten delen en elkaar helpen met tips. Je bent van harte welkom.
  Aanmelden kan via deze link: https://www.facebook.com/groups/Autismebijouderen/

 • 6 mei 2019 Echtpaar uit Harderwijk zoekt vrienden

  Wij zijn Stephan (47) en Jacqueline (44) en getrouwd. Voor ons samen zoeken we vrienden om eens in de zoveel tijd een uitje mee te doen. We houden van de bioscoop, dierenparken en musea.

  Lees meer

  Reizen is voor ons geen probleem. We wonen in Harderwijk.

  We zien reacties graag tegemoet via scvscheppingen@hotmail.com of jacquelinevandenbeukel@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Oppas gezocht voor zoon (8) in Rotterdam

  Voor onze zoon van 8 jaar (gediagnosticeerd Asperger, wonend in Rotterdam) zoeken wij een oppas. Iemand met een dosis geduld en kennis van ASS die eens in de week een middag en/of een zaterdag onze zoon wil opvangen.

  Lees meer

  Reacties graag mailen naar ankievissers@gmail.com

 • 6 mei 2019 Wie kan mij helpen met het maken van een balansmeter?

  Ik zoek een vrijwilliger of lotgenoot die mij kan helpen met het maken van een balansmeter. Iemand die er misschien al iets meer ervaring mee heeft.

  Lees meer

  Je kunt mij mailen via thea.v.dommelen@home.nl

 • 6 mei 2019 Ouders zoeken thuisbegeleiding voor dochter (23)

  Voor onze dochter van 23 jaar met een beperking – autistisch zoeken wij thuisbegeleiding. Een jonge dame met een relevante diploma op hbo /niveau SPH affiniteit met de doelgroep AUTISME, of die bezig is met deze opleiding. Omgeving Meppel, Steenwijk en omliggende plaatsen.

  Lees meer

  Het gaat om verschillende dagen en uren in de week. Betaling via pgb budget.

  We zien jouw reactie graag tegemoet via kempen1963@gmail.com of 06-29377133.

 • 6 mei 2019 Huiskamerproject in Ermelo zoekt (jong)volwassen deelnemer

  Kleinschalig ‘huiskamerproject’ in Ermelo met 1 deelneemster (23 jaar) is op zoek naar nog 1 (jong) volwassen deelnemer/deelneemster.Van 8:45 uur tot 15:15 uur krijg je een afwisselende invulling van de dag bestaande uit ontspannen bezig zijn met sportieve en huishoudelijke activiteiten, ondernemend en creatief bezig zijn met spel en speelmaterialen, dagelijkse zaken doen als: een boodschap doen, gescheiden afval wegbrengen, enz. Alle activiteiten worden op de deelnemer/deelneemster afgestemd voor wat betreft kunnen en aankunnen.

  Lees meer

  Voornaamste doel is op een ontspannen en belevingsgerichte manier de dag doorkomen waarbij de al aanwezige vaardigheden geprikkeld worden en, indien mogelijk, vaardigheden vergroten.

  De begeleiding wordt gedaan door voorspelbare (oudere) goed opgeleide medewerkers in een huiselijke omgeving. Wij zijn gespecialiseerd in begeleiding voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking in combinatie met autisme. Deze kleinschalige vorm is juist geschikt voor iemand die kwetsbaar is in een grotere groep of setting en gebaat is bij een huiselijke omgeving.
  Voor meer informatie kunt u terecht bij: Zorgonderneming Wadi (Bert Noorderijk en Wendy d’Hooghe) op 06-24417852 of per mail via: wadizorgt@gmail.com

 • 6 mei 2019 Prikkelarm vakantieadres op Texel

  Wij zijn een gezin met een zoon van 11 jaar die autistisch is en een verstandelijke beperking heeft. Twee jaar geleden hebben wij De Rovershut op Texel kunnen overnemen. Een vakantieplek middenin de natuur met heel weinig prikkels. Ons doel is om dit vooral beschikbaar te maken voor gezinnen met een kind / kinderen met autisme en/of een geestelijke beperking.

  Lees meer

  Zoek je nog een vakantieadresje dichtbij huis? Met heel weinig prikkels en hele mooie natuur? En vooral heel laag geprijsd? Misschien is de Rovershut dan iets voor uw gezin.

  De Rovershut is nu nog primitief, maar het doel is om hem in het najaar van 2019 te verbouwen tot een volwaardig vakantieverblijf van deze tijd. Toch is hij nu ook nog beschikbaar om te verhuren aan gezinnen zoals die van onszelf. Wil jij er voor slechts €7,50 pp per dag in laat dan even weten. Kijk op: www.rovershut.nl

  Reacties kun je mailen naar skienjet@gmail.com

 • 6 mei 2019 Voorburgse zoekt vriendje/vriendinnetje voor dochter (10)

  Voor mijn vrolijke dochter met ASS van tien jaar zoek ik een gezellig vriendje en/of vriendinnetje om mee te spelen. Sje is dol op buiten spelen, poppenhuis en zwemmen. Het is een gezellig sociale doedel. We wonen in Voorburg. Tot gauw?

  Lees meer

  Reacties kun je mailen naar ncnf@xs4all.nl

 • 6 mei 2019 Man (25) uit Helmond zoekt vriendin om samen leuke dingen te doen

  Hey! Ik ben Koen, 25 jaar en ik heb PDD-NOS, een vorm van Autisme. In contact met mij merk je daar niet veel of helemaal niets van. Mensen omschrijven me dan ook als sociaal en spontaan. Ik ben via deze weg op zoek naar een leuke meid tussen de 20 en 29 jaar die samen leuke dingen met me wil ondernemen.

  Lees meer

  Het liefst iemand met mijn denkniveau. Ik woon op mezelf in Brandevoort (Helmond) en hou van koken. Ook kijk ik veel naar sport zoals voetbal, wielrennen en schaatsen. Ook hou ik van zeilen en computeren. Het lijkt me leuk om samen met jou te gaan zwemmen, leuke steden te bezoeken en misschien wel samen te gaan zeilen. Een avond thuis met lekker eten en daarna samen op de bank met een leuke film of programma lijkt mij ook leuk om met jou te doen.

  Spreekt deze oproep je aan? Dan hoor ik graag van je! Reacties kunnen naar koen9psv@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Oproep: praat mee over 5 jaar Passend Onderwijs

  Filmhuis Den Haag is op zoek naar een vader of moeder die het leuk vindt om deel te nemen aan een nagesprek bij een film. Op dinsdag 26 maart 2019 organiseren Filmhuis Den Haag en Movies that Matter Festival een nieuwe editie van Filmhuis in Gesprek; een verdiepings- en netwerkbijeenkomst voor docenten en geïnteresseerden in onderwijs. Naar aanleiding van de ontroerende documentaire Junha’s Planet, gaan we met elkaar en met een aantal relevante deskundigen in gesprek over 5 jaar passend onderwijs; wat werkt er goed en wat kan beter?

  Lees meer

  Naar school gaan is spannend voor de elfjarige Junha. In dit tedere portret zien we hoe hij zich met moeite een weg baant door het schoolsysteem, vol welwillende leraren en gedragsexperts, die echter net als Junha’s ouders met de handen in het haar zitten. Liefde en onmacht wisselen elkaar af.

  Het nagesprek bij de film duurt ongeveer 25 min. Het gesprek wordt geleid door een ervaren presentator, die zal bemiddelen tussen het publiek en drie gasten; een ervaren docent uit het regulier onderwijs, een wetenschapper en een ouder.

  Heeft u een zoon of dochter die passend onderwijs krijgt en vindt u het leuk om uw ervaringen te delen met docenten? Mail naar Ester Hendriksen, ester@filmhuisdenhaag.nl.

  Kijk voor meer informatie op: https://www.moviesthatmatter.nl/educatie/studiedagen   

 • 6 mei 2019 Vakantie arrangement voor mensen met ASS

  In het oosten van het land op het Gelders Eiland bieden we de gelegenheid aan mensen met ASS om op vakantie te gaan en gelijkgezinde personen te ontmoeten in je eigen leeftijdsgroep. In onze boerderij met biologisch restaurant hebben we vijf slaapkamers, die we een aantal keren per jaar speciaal beschikbaar willen stellen voor een midweek vakantie van maandag t/m donderdag.

  Lees meer

  De meeste kamers zijn geschikt voor 2 personen, maar als je wilt krijg je een eigen kamer. De groepen bestaan dus tussen de 5 en 9 personen. We hebben 2 badkamers, waarvan 1 met invaliden douche/ toilet. De 2 kamers op de begane grond zijn rolstoel toegankelijk. Tijdens deze vakantieweek is er een busje beschikbaar en een vaste activiteiten begeleider. Onze boerderij is goed te bereiken via spoor naar Zevenaar en dan met de bus naar Herwen. De bushalte is voor de deur.

  We beginnen met een High Tea op de maandagmiddag en mogelijkheid tot een wandeling in de schitterende omgeving. Op dinsdag staan meerdere activiteiten op het programma; Struinen in de Rijnstrangen met een ervaren gids, bezoek aan de bio boer en een lunch in de appelboomgaard. ’s Middag bezoeken we een museum in de buurt en pikken onderweg nog een terrasje om daarna weer naar ons logeeradres terug te keren voor het avondeten. Het avondprogramma is gevuld met muziek tot 22.00 uur. Er zijn ook genoeg rustige plekjes als je geen muziekliefhebber bent.
  Op woensdag staat ’s morgens een sportief programma gepland in en rondom het water. Er worden verschillende activiteiten aangeboden van vissen t/m kanoën. Bij mooi weer kan er uiteraard ook gezwommen worden. Rondom het rustige watergebied kan ook door de liefhebber gewandeld worden. We lunchen op het strand. ’s middags staat er een uitstapje gepland. We wisselen regelmatig in het programma van bestemming. We eten ‘s avonds weer in ons eigen restaurant en hebben deze avond een gastspreker op bezoek die ons veel kan vertellen over natuur of geschiedenis van de omgeving.
  Op donderdagochtend pakken we onze spullen weer in voor vertrek. We hebben daarna een uitgebreide brunch en eventueel nog een laatste wandeling in de omgeving. Tussen 12.00 en 13.00 uur vertrekt iedereen weer naar huis.

  Deze midweek vakantie kost 350,00 euro, inclusief alle maaltijden (inclusief 1 consumptie per maaltijd), koffie en thee, overnachtingen, toeristenbelasting , het activiteitenprogramma inclusief vervoer naar de activiteiten, exclusief overige consumpties. Per vakantie week/ leeftijdsgroep is een gedetailleerder programma op tijd beschikbaar.
  Voor meer informatie: Heerlijckheid Herwen: 0481-453333 of info@heerlijckheidherwen.nl

 • 6 mei 2019 Activiteitenbegeleidster gezocht voor dochter van 23 jaar

  Voor onze dochter van 23 jaar zoeken wij een leuke, geschoolde begeleidster die veel kennis heeft van autisme. En die 3 keer in de week 2 tot 3 uur per dag bij ons thuis met haar activiteiten kan ondernemen.

  Lees meer

  Graag uit de omgeving Meppel of Steenwijk. Betaling vanuit PGB.

  Reacties graag mailen naar kempen1963@gmail.com

 • 6 mei 2019 Gezocht: hulp met opruimen voor slimme charmante man (90)

  Voor een aardige oude meneer met (niet officieel gediagnosticeerde) ASS / Asperger zoek ik een eerlijk en aardig iemand met enige levenservaring en veel geduld, en ervaring met omgaan met ASS, om hem te helpen papieren op te ruimen en weg te kunnen doen. Omgeving Den Haag. Reacties kunnen naar: anitababreck@gmail.com.

  Lees meer
 • 6 mei 2019 Nieuwe groepsbehandeling voor kinderen en jongeren met DCD

  Rustig op een stoel zitten. Uit je woorden komen. Veters strikken. Een bal gooien. Leren fietsen zonder zijwielen. Huiswerk plannen. Het zijn allemaal gewone handelingen. Maar als je DCD (Developmental Coordination Disorder) hebt, zijn deze zo gewone dingen moeilijk. Als uw kind te maken heeft met DCD, heeft u vast al eerder hulp gezocht. Mocht u behoefte hebben aan extra training en handvatten waarmee uw kind zelf nieuwe vaardigheden kan leren, dan biedt onze nieuwe Vlog4succes behandelweek (8 t/m 12 juli) een passende oplossing.

  Lees meer

  De behandelweek draait om het behalen van individuele doelstellingen, en het aanleren van effectieve strategieën om nieuwe vaardigheden te leren. Het samen trainen in de groep, tips uitwisselen aan elkaar, zien dat je niet de enige bent en merken dat het steeds beter gaat, dragen bovendien bij aan het zelfvertrouwen van uw kind. U leert als ouder ook hoe u uw kind kunt begeleiden. Daarnaast kunt u ervaringen uitwisselen met andere ouders.

  CO-OP
  De kern van de behandeling is het aanleren van de CO-OP strategie, ofwel voluit: Cognitive Orientation to Daily Occupational Performance. Kinderen en hun ouders/verzorgers leren daarbij oplossingen en strategieën te bedenken om activiteiten eigen te maken. Kinderen leren zelf nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen, wat bijdraagt aan hun zelfvertrouwen. Literatuur en ervaring uit andere groepsbehandelingen geven aan dat deze aanpak een goede ondersteuning biedt voor kinderen en jongeren. Bovendien blijkt dat nieuwe therapieën meestal minder vaak nodig zijn in de toekomst.

  Programma
  In de behandelweek wordt gewerkt aan persoonlijke doelen, zoals (beter) leren schrijven, knippen, huiswerk plannen, leren fietsen of klimmen. De kinderen leren ook vloggen, waarmee ze de doel/plan/actie/check strategie leren toepassen. In tegenstelling tot veel andere therapieën voor DCD, oefenen we ook met de hele groep. Daarbij kunt u denken aan activiteiten zoals survival, teamsporten, maar ook alledaagse activiteiten zoals boodschappen doen, koken en knutselen. De onderlinge samenwerking draagt bij aan het ‘leren leren’ van de kinderen onderling. Ouders/verzorgers worden ook gezamenlijk bij het programma betrokken en leren hun kind te ondersteunen in het dagelijks toepassen van de CO-OP strategie.

  Praktisch
  Voor wie: kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar met DCD, er is ruimte voor 17 deelnemers
  Wanneer: maandag 8 t/m vrijdag 12 juli (eerste week van de zomervakantie voor regio Zuid).
  Waar: Sint Maartenskliniek Nijmegen
  Aanmelden: via verwijzing van de huisarts
  Meer informatie: www.maartenskliniek.nl,  of stuur een mail naar kinderrevalidatie@maartenskliniek.nl

 • 6 mei 2019 Gezocht: vriendje of vriendinnetje voor zoon met ASS

  Ik zoek voor mijn zoon die 11 jaar is een leuk vriendje of vriendinnetje.

  Lees meer

  Wij wonen in Vlaardingen, dit is vlakbij Schiedam/Rotterdam/Delft en Maassluis. In 1 van deze plaatsen zoek ik ook een vriendje/vriendinnetje voor hem.

  Hij heeft een lichte vorm van ASS; PDD-NOS. Voor de rest is het een sociale, vriendelijke en rustige jongen. Die van fietsen, zwemmen en Lego spelen houd. Wij hopen iets te horen. Reacties kunnen naar: dody_1973@hotmail.com.

 • 6 mei 2019 Joy (23) zoekt vriendin om leuke dingen mee te doen (omgeving Woerden)

  Ik ben Joy, ik ben 23 jaar oud en heb autisme. Ik zoek een vriendin om leuke dingen mee te doen. In de omgeving van Woerden.

  Lees meer

  Mijn hobby’s zijn lezen, films en serie’s kijken (Spangas, Brugklas, 100%COCO etc.), wandelen (met mijn hondje), bakken/koken en creatief zijn.
  Ik hoop dat er iemand reageert.

  Groetjes Joy,
  martinhoev@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Maatje gezocht om leuke dingen mee te ondernemen

  Mijn naam is Ineke. Ik ben 52 jaar, heb Asperger en ben op zoek naar een gezellig persoon om af toe iets leuks mee te gaan doen.

  Lees meer

  Ik heb 3 kinderen van 14, 17 en 19 jaar, waarover ik co-ouderschap heb met hun vader. Ik ben op zoek naar een een maatje om leuke dingen mee te ondernemen, zoals uit eten gaan, musea bezoeken, fotografie, wandelen. Ik woon in Midden-Limburg.
  Reacties graag naar: inekenaaijer@ezorg.nl.

 • 6 mei 2019 Leden gezocht voor De Klup Over Betuwe Lingewaard

  Na een geslaagde start met een klein groepje jongeren zoeken wij nog nieuwe leden (in de leeftijd van ca 25 tot 40 jaar) om zich bij ons aan te sluiten. Het doel is om in een groep van ongeveer 5 tot 10 personen met (kenmerken van) Autisme Spectrum Stoornis en verstandelijke beperking, op een leuke manier anderen te ontmoeten die in grote lijnen hetzelfde zijn en denken.

  Lees meer

  Hiervoor komen wij op de vrijdag avond van 19.30 uur tot 21.30 uur eens in de 14 dagen bij elkaar in een overzichtelijke en prikkelarme ruimte van Sociaal Cultureel Centrum De Brink in Huissen.

  Tijdens deze avonden zijn er activiteiten waar je aan mee kunt doen. De leiding is in handen van enthousiaste vrijwilligers die met autisme bekend zijn. Heb je zelf interesse, of ken je iemand die dit ook leuk zou vinden, neem dan contact op en kom geheel vrijblijvend een keer kijken.

  De eerste twee keer is gratis en pas daarna beslis je of je lid wilt worden van De Klup Over Betuwe Lingewaard.

  Heb je nog vragen, neem dan contact op met Anneke Helmich via amj.helmich@hotmail.com of 06-10338430.

  De Klup Over Betuwe Lingewaard is in samenwerking met MEE Arnhem.

 • 6 mei 2019 Vriendin in omgeving Rotterdam gezocht om leuke dingen mee te ondernemen

  Mijn naam is Sandra (24) en ik woon in de Hoeksche Waard, omgeving Rotterdam. Ik zoek een vriendschap met een gezellige vrouw om leuke dingen mee te gaan doen.

  Lees meer

  Ik houd ervan om te gaan shoppen, de bioscoop te bezoeken, te wandelen en te zwemmen. Daarnaast houd ik van dieren. In de zomer vind ik het leuk om mijn eigen moestuin te onderhouden.

  Ben jij een leuke meid in de leeftijd tussen de 20 een 33 jaar en lijkt het jou leuk om deze activiteiten samen met mij te ondernemen? Neem dan contact met mij op.

  Groetjes,

  Sandra

  Reacties kunnen naar: Sdc.eedlab@gmail.com

 • 6 mei 2019 Kaarten te koop voor het Autismefonds

  Mijn naam is Hilde en ik verkoop kaarten voor het Autismefonds.

  Lees meer

  Op mijn website Hildeskaartenhoek  en op de bijbehorende Facebookpagina  vind je de kaarten die ik maak en verkoop.

  Je kunt ook contact opnemen via h.rekers1959@kpnmail.nl.

 • 6 mei 2019 AIC Groningen zoekt vrijwilligers

  Het Autisme Info Centrum Groningen (AIC) maakt deel uit van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en biedt praktische, op de lokale situatie afgestemde, informatie over autisme aan mensen met AS (Autisme Spectrum), hun naasten, hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

  Lees meer

  Daarnaast biedt het AIC aan mensen in het autisme spectrum (AS) en alle andere belangstellenden de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en zo te leren van elkaars ervaringen bij het omgaan met autisme en/of hun zoektocht naar de juiste hulp.

  Dit lotgenotencontact is erg belangrijk. Het team van AIC vrijwilligers Groningen bestaat uit ervaringsdeskundigen. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

  Om het lotgenotencontact vorm te geven houdt het AIC Groningen elke eerste maandag van de maand een inloopochtend in Buurtcentrum TuinPad, Bessemoerstraat 4 Groningen. Elke tweede woensdag van de maand organiseren wij ons Auticafé in het pand Confiance van de Cosis, Kochstraat 1-10 ook in Groningen.

  Daarnaast organiseert het AIC Groningen een aantal keren per jaar een themabijeenkomst. Op zo’n bijeenkomst wordt informatie gegeven over een actueel onderwerp met betrekking tot autisme. Dit gebeurt met behulp van deskundigen, professionals, ervaringsverhalen en/of films. De informatie is, waar mogelijk, op Groningen en omstreken afgestemd.

  WIE ZOEKEN WIJ?
  Wij zoeken vrijwilligers die bekend zijn met autisme, bijvoorbeeld als ouder of als partner van iemand met (een vermoeden van) autisme, of zelf autisme hebben.

  Verder is het belangrijk dat u in een team kunt werken, in staat bent uw eigen problematiek even opzij te zetten en om kunt gaan met de computer (in ieder geval internet). U wordt als vrijwilliger niet in het diepe gegooid. Uitgangspunt is dat de vrijwilliger geen professional is, maar een lotgenoot. De vrijwilligers werken tijdens de inloopochtenden in tweetallen en tijdens het Auticafé in drietallen om elkaar zo de nodige ondersteuning te bieden.

  Van de vrijwilligers wordt verwacht dat hij/zij ongeveer één keer per maand beschikbaar is voor de inloopochtend, resp. het Auticafé, teamvergaderingen bijwoont en betrokken is bij de organisatie en uitvoering van de AIC themabijeenkomsten.

  WAT BIEDEN WIJ?
  Wij bieden een fijn team, waarin een grote onderlinge betrokkenheid is. Wij bieden het bevredigende gevoel dat je andere kunt helpen, met de ervaring die je zelf hebt opgedaan. Bovendien bieden wij deskundigheidsbevordering. Reiskosten worden vergoed.

  INTERESSE?
  Mail naar: aic_groningen@live.nl
  Wij nemen contact op voor een eerste vrijblijvende kennismaking
  www.aicgroningen.nl
  www.facebook.com/aicgroningen

  Wij werken met een hecht team van vrijwilligers die allen vanuit de thuissituatie ervaring hebben met autisme. Graag zien wij ons team uitgebreid met een aantal nieuwe vrijwilligers. Misschien iets voor jou?

 • 6 mei 2019 Op zoek naar tekenlessen voor dochter

  Mijn naam is Esther Umans en voor mijn 14-jarige dochter ben ik op zoek naar een plek in de omgeving van Hilversum waar zij tekenlessen kan volgen.

  Lees meer

  Graag onder begeleiding van iemand die om kan gaan met ass en adhd. Ze wil heel graag game-designer worden en zo veel mogelijk over tekenen leren.

  Reacties kunnen naar estheru72@gmail.com of via 0356212585.

 • 6 mei 2019 Op zoek naar leuke vriendin in Franeker/Leeuwaren

  Mijn naam is Mylène, 18 jaar, en ik heb MCDD. Vaak heb ik in het weekend niet veel te doen en dat roept veel paniek op. Daarom ben ik op zoek naar een gezellige vriendin.

  Lees meer

  Kun jij ook wel een maatje gebruiken? Misschien zijn wij dan wat voor elkaar! Ik zoek iemand van ongeveer dezelfde leeftijd, die graag in het weekend met mij iets wilt gaan doen. Ik vind het erg leuk om er op uit te gaan, bijvoorbeeld naar de bios of de stad in, of te gaan wandelen en ondertussen te fotograferen.

  Reacties kunnen naar m.j.kuipers@home.nl of via 0643540561.

 • 6 mei 2019 Gezocht: aardige vrouw om mee te wandelen

  Ik (man, 52 jaar) ben op zoek naar een leuke vrouw.

  Lees meer

  Ik houd van wandelen, maar sta ook open om samen andere gezellige dingen te ondernemen. Liefst iemand uit de omgeving van Amersfoort.

  Reacties kunnen naar ton666@live.nl.

 • 6 mei 2019 Vrienden uit de evangelische gemeenschap gezocht

  Ik ben op zoek naar vrienden van rond de 18 jaar die in een evangelische/pinkster kerk komen uit de plaatsen Gouda, Moordrecht, Nieuwerkerk a/d IJssel, Capelle a/d IJssel(wijk schenkel), Gouderak, Ouderkerk en Lage Weg.

  Lees meer

  Ik heb zelf de stoornissen PDD-NOS(ASS), ADHD en Gilles de la Tourette. Mijn hobby’s zijn: haken met wol, hacken(kan ik nog niet echt), programmeren, computeren en gitaar spelen. Ik hoor graag van je als je me beter wilt leren kennen.

  Reageren kan via arendhaarenvan@gmail.com.

 • 6 mei 2019 Donateur gezocht voor wetenschappelijk onderzoek

  In mei 2019 reis ik naar Phildelphia met mijn oudste zoon om deel te nemen aan de Eagles Autism Challenge, waarbij het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor meer onderzoek naar autisme.

  Lees meer

  Vanwege een autisme spectrum stoornis bij mijn oudste zoon is dit voor mij persoonlijk een belangrijk onderwerp. Het evenement wordt georganseerd door de American football club de Philadelphia Eagles. . De Philadelphia Eagles zijn een samenwerking aangegaan met een aantal gerenommeerde wetenschappelijke instellingen in Philadelphia maar ook een aantal Europese wetenschappelijke instellingen. 100 % van de donaties gaat naar wetenschappelijk onderzoek. Donaties zijn welkom! https://fundraisers.hakuapp.com/bram-hendriks-1.

 • 6 mei 2019 Lede gezocht voor nieuw online platform

  Mijn naam is Jeffrey Wijkhuisen (27 jaar) en ik ben zzp’er met 3 ondernemingen. Ik ben erg gelukkig, voel mij goed, en heb ik de juiste mensen om mij heen! Maar in mijn jeugd is dat heel anders geweest… Ik was anders dan anderen, ze noemen het ook wel autisme. Ik kan hier veel over vertellen, maar het is beter om jullie de TV uitzending van de EO te laten zien. Dan weet je binnen 8 minuten wie ik ben 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=WSl_nzlJ7wY.

  Lees meer

  Mijn volgende doel….
  Ik ben iemand van het stellen van doelen. Al vele doelen heb ik al behaald. Maar in de afgelopen jaren kreeg ik meerdere tips om mijn verhaal naar buiten te brengen. “Ga een boek schrijven, die heb jij zo vol”, “Je moet lezingen geven man”, Jij kan zo goed vertellen”, “Waarom schrijf je geen blogs?”. Leuk allemaal, maar ik had geen tijd en zin om hieraan te beginnen. En overigens ben ik niet goed in schrijven ivm mijn dyslexie. Tot eind 2018….

  Laat ik toch maar echt eens tijd maken om mijn verhaal te publiceren. Maar niet in de vorm van een boek, maar video/audio materiaal. Ik kan goed praten voor de camera. Dus waarom ga ik geen documentaire van mijzelf maken? En maak ik een community waar anderen hun tips/ervaringen kwijt kunnen. En natuurlijk van anderen kunnen lezen. Ik maak een platform genaamd “Passie & Autisme”. Om dit platform de lucht in te krijgen ben ik een crowdfunding gestart.

  Wil jij ook lid worden als het platform online komt? Ga dan naar https://goochelaarjeffrey.nl/crowdfunding/

  Laatst heeft er ook een artikel gestaan in de BN de Stem: https://www.bndestem.nl/etten-leur/autistische-goochelaar-uit-etten-leur-wil-iets-betekenen-voor-mede-autisten~ade14db4/

 • 6 mei 2019 Leuk contact gezocht met een gezellige vrouw

  Mijn naam is Marciano Moenen ik ben 27 jaar en woon in Leiden. Graag zou ik mijn sociale contacten willen uitbreiden.

  Lees meer

  Mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen, zwemmen, computeren, muziek en reizen met de trein door Nederland. Spreekt dit je aan, twijfel dan niet en reageer dan zo snel mogelijk op dit oproepje en wie weet wat de toekomst voor ons gaat brengen!

  Groetjes en hopelijk tot snel!

  Reageren kan naar marciano.moenen@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Lieve vrouw gezocht om mee te knuffelen en te kletsen

  Mijn naam is Deniz, ik ben 44 jaar en heb autisme en een licht verstandelijke beperking, en daarom woon ik in een WWA in het mooie dorpje Reek, in Noord Oost Brabant. Ik heb een leuk leven, maar mis toch iets. Misschien ben jij dat wel!

  Lees meer

  Mijn week bestaat uit o.a : 2 x per week op dinsdagmiddag en Donderdagmiddag een paar uurtjes werken als vrijwilliger bij de DVD afdeling en Boekenafdeling in een kringloopwinkel in Uden.  Verder doe ik dagbesteding in een atelier, waar ik kaarten maak, en licht huishoudelijk werk, zoals koffie en thee zetten.

  Mijn hobby s zijn uitgaan, lange ritten scooteren, winkelen, reizen, lezen, film kijken (een heel breed genre) en natuurlijk ,buiten zijn en voor de hobby foto s maken van alles wat mooi is om te zien. Zo veel doe ik altijd alleen, en dat is ook fijn. En toch mis ik een leuke vrouw, waar ik mee kan praten, knuffelen of gewoon samen dingen mee kan ondernemen

  Daarom ben ik op zoek naar haar: zij is tussen de 40-55 jaar, in eerste instantie voor vriendschap, en als het klikt, wie weet misschien meer.

  Bij interesse, ontvang ik graag een appje of een belletje
  naar 0610635669

 • 6 mei 2019 Gescheiden vader met autisme zoekt leuke vrouw

  Ik ben Ronald, 49 jaar, gescheiden vader van 3 pubers die alledrie ook autisme hebben, die bij hun moeder wonen. Als kind was er bij mij al het vermoeden maar de diagnose was pas in 2008 gesteld, klassiek autisme. Ik zoek een leuke meid, liefst jonger dan ik tot en met mijn eigen leeftijd.

  Lees meer

  Voor mij zijn seks en intimiteit heel belangrijk en zoek een vrouw voor wie dat ook geldt. Mijn doel is echter wel iets duurzaams zoals een friendship with benefits of een relatie. Ik kan goed koken en hou van een biertje. Wellicht dat we kunnen starten met een leuk weekend.

  Reageer naar: ronald.blijlevens@gmail.com.

 • 6 mei 2019 Gezocht: aardig meisje om leuke dingen mee te doen

  Ik ben Rutger (29 jaar). Heb autisme, met normaal IQ en ben op zoek naar een leuk meisje om gezellige dingen mee te doen.

  Lees meer

  Ik werk 5 dagen in de week. Ik ben op zoek naar een leuk, vriendelijk en betrouwbaar meisje (24-29 jaar), dat het net als ik het leuk vind om leuke dingen te doen.

  Ik houd van wandelen, fietsen, kermis/pretpark, terrasje pakken en heb brede interesses.

  Wil jij me leren kennen en woon je een beetje in de buurt van Doesburg (Gelderland)? Stuur me dan een mail via rutka@live.nl.

 • 6 mei 2019 Partner van man met autisme en bijzondere kinderen zoekt lotgenoten

  Mijn naam is Heidi en ik ben een vrouw van 40 jaar, woonachtig in Wijchen, moeder van vier bijzondere kinderen. Daarnaast een partner met autisme. Ik zoek contact met lotgenoten.

  Lees meer

  Een maatje om mee te lachen, kletsen, delen en handvatten uit te wisselen, daar ben ik naar op zoek. Graag in regio Gelderland. Bij interesse graag mailen, bellen of appen:
  heidi.schuurmans.hs@gmail.com
  06-14862435

 • 6 mei 2019 Wie wil meewerken aan mijn documentaire?

  Mijn naam is Caitlin, ik ben 17 jaar. Sinds 2 jaar heb ik de diagnose autisme. Voor mijn profielwerkstuk ga ik een korte documentaire maken over autisme, daarom ben ik op zoek naar mensen met autisme die op de middelbare school zitten (in de buurt van Roosendaal).

  Lees meer

  De bedoeling is, dat ik jullie interview (met videocamera) en deze beelden gebruik voor mijn documentaire.

  Ben je geïnteresseerd of heb je vragen, mail mij: caitlin.damen01@gmail.com

 • 6 mei 2019 HomeComputerMuseum zoekt vrijwilligers en dagbesteders

  Het HomeComputerMuseum is een relatief nieuw museum wat in maart 2018 is geopend. Het museum heeft een interactieve presentatie van computers vanaf 1976 tot en met 2005. Er staan meer dan 90 computers aan en daar mag mee gewerkt worden, naast de nog eens 75 computers ter display.

  Wij zoeken altijd vrijwilligers en dagbesteders om te helpen deze computers werkend te maken en houden, te documenteren, te fotograferen en zelfs rondleidingen te geven. Ook organiseren van LAN-parties of andere evenementen behoort tot de mogelijkheden.

  Lees meer

  Het grootste deel van de groep vrijwilligers heeft een vorm van autisme en volgens hen is dit de droom van alle autisten. Wij zijn dan ook erg trots en vooral erg blij dat wij zoveel mensen gelukkig mogen maken. Dus ben je eens in de buurt van Eindhoven of zoek je een leuke dagbesteding of vrijwilligerswerk, neem dan contact op met het HomeComputerMuseum en kom langs om te spelen op oude (spel)computers in het leukste interactieve computermuseum van de Benelux!

  Zie https://www.homecomputermuseum.nl

 • 6 mei 2019 Nieuw forum voor mensen met ASS

  Ik heb een forum voor mensen met een diagnose binnen het ASS-spectrum.
  Die kunnen daar, mits ze dat willen uiteraard, met elkaar discussiëren over van alles wat met ASS te maken heeft.

  Lees meer

  Dit forum is nieuw en te vinden op http://www.arnhem-autisme.nl. Alles op het forum is gratis, van aanmelding tot het plaatsen van een berichtje. Ik heb dit forum opgezet, omdat ik zelf ook ASS heb en een sociale angst- en paniekstoornis. Ook vond ik dat er te weinig informatie is voor mensen met autisme en daarom kunnen we dat nu met elkaar delen op dit forum.

 • 6 mei 2019 Wie voelt zich uitgedaagd om "zorg" op een andere manier te gaan organiseren?

  Voor het ouderinitiatief “Tweede Thuis in Altena” in Werkendam zoeken wij een toegewijd echtpaar met begeleidings- en verzorgingstalent als duo voor het andere echtpaar.

  Lees meer

  Zie de site www.syndion.nl voor de volledige beschrijving van de vacature.

 • 6 mei 2019 Sportief maatje gezocht

  Ik ben een jongeman van 33 jaar met PDD-NOS en woon in Utrecht. Ik zoek een sportief maatje om mij te stimuleren om regelmatig te gaan wandelen of fietsen.

  Lees meer

  Reacties graag naar rlhvandijk@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Gezocht vriendinnen/vrienden omgeving Den Haag

  Mijn naam is Jordy, ik ben 20 jaar en volg momenteel een MBO-opleiding Autotechniek. Ik heb ADHD/PDD-NOS. Graag zou ik mijn vriendenkring willen uitbreiden.

  Lees meer

  Karten is mijn passie, verder ga ik graag naar de bioscoop. Mijn hobby’s zijn gamen en puzzelen.

  Reacties graag naar: ingkar@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Maatjes gezocht om spelletjesclub te beginnen

  Voor mijn dochter van 19 zoek ik maatjes in de buurt van Veenendaal om samen een spelletjesclub te beginnen.
  Ze speelt o.a. graag Carcassonne, Monopoly, rummikub, maar andere spellen zijn ook prima natuurlijk.

  Lees meer

  De leeftijdsvoorkeur voor maatjes is 14/21 jaar. Jongens of meisjes maakt niet uit.

  Reacties graag naar marijkevandeweerd@hotmail.nl

 • 6 mei 2019 Individuele begeleiding voor kinderen met autisme

  Per 1 november 2018 kunnen wij – Stichting Met Kleine Stapjes – extra individuele begeleiding bieden aan ouder(s) die voor hun kind (autisme) een leuke en vooral huiselijke omgeving zoeken.

  Lees meer

  Beschikbaarheid: maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 15.30 uur. Uiteraard zijn andere tijden ook in overleg mogelijk.

  Interesse? Mail naar bestuur@metkleinestapjes.nl

 • 6 mei 2019 Ervaringen van een jongvolwassene met autisme

  Hoi,

  Ik ben een schrijver… Ik schrijf over ervaringen rondom autisme die ik in mijn leven opdoe. Ik hoop op deze manier meer aandacht te krijgen voor autisme bij jongvolwassenen.

  Lees meer

  Je kunt over mijn ervaringen lezen op www.auti1eklas.simplesite.com Als je de verhalen leuk, mooi en/of herkenbaar vindt, deel hem dan vooral. Ben je schrijver, redacteur etc. En benieuwd naar mijn verhalen? Schrijf dan een korte reactie op mijn website en laat je email achter, dan neem ik z.s.m contact met je op.

 • 6 mei 2019 Op zoek naar sociale contacten

  Mijn naam is Elger Postma. Ik woon in de stad Groningen, ben 30 jaar jong, heb PDD-NOS en ben op zoek naar sociale contacten.

  Lees meer

  Mijn hobby’s zijn: computeren, fietsen, bioscoop pakken, festivals bezoeken, lezen en zwemmen.

  Mijn e-mailadres is postma.elger@gmail.com

 • 6 mei 2019 Last van spanning in het lichaam?

  Zijn er meer mensen die, zoals ik, veel last hebben van spanning in het lichaam?

  Lees meer

  Door die spanning kom ik het huis moeilijk uit en ik heb veel last van nachtmerries.

  Wie heeft hier ook last van en kan mij informeren hoe ik er mee om kan gaan of dat eventueel medicatie wat kan helpen?

  Reacties graag naar: ton666@live.nl

 • 6 mei 2019 Een lieve, warme, leuke zus gezocht

  Mijn naam is Bart. Ik woon in Midden-Limburg. Ik ben 32 jaar oud en heb een vorm van autisme en een lichte verstandelijke beperking.

  Ik woon zelfstandig, wat erg goed gaat. Mijn hobby’s zijn het weer voorspellen en alles wat met natuur te maken heeft. Verder vind ik zwemmen leuk, wandelen en vooral genieten van mooie dingen.

  Ik heb geen familie meer.

  Lees meer

  Mijn moeder is er niet meer, ik heb alleen nog een vader en een zus. Maar die zie ik nooit. Ze kunnen mij niet accepteren zoals ik ben.

  Ik ben via deze oproep op zoek naar een leuke nieuwe zus. Iemand die mij accepteert hoe ik ben en iemand die eerlijk en oprecht is.

  Ik voel mij erg alleen. En het lijkt mij geweldig om iemand te leren kennen die een arm om mij heen wil slaan en samen voor een leuke tijd gaan.

  Reacties graag naar: happybartje@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Job is op zoek naar nieuwe contacten

  Mijn naam is Job, ik woon in Arnhem en ben 37 jaar. Ik plaats deze oproep omdat ik mijn contacten wil uitbreiden. Mijn hobby’s zijn fotograferen (o.a. openbaar vervoer, natuur), wandelen, alles wat met de natuur te maken heeft, reizen en muziek luisteren (vooral jaren ‘60 en ‘70).

  Lees meer

  Ik heb klassiek autisme en woon zelfstandig begeleid. Verder ben ik een rustig iemand. Ik zoek iemand tussen de 25 en 40 jaar die ook op zoek is naar nieuwe contacten. Je hoeft niet per se in de buurt te wonen, want reizen vind ik geen probleem. Reactie kun je sturen naar: job9@xs4all.nl

 • 6 mei 2019 Vriendin gezocht in omgeving Leiden

  Mijn naam is David Voncken en ik ben 27 jaar en heb Asperger. Ik woon zelfstandig in een leuk hofje in Leiden. Onlangs heb ik de studies film- en literatuurwetenschap en vertaalkunde afgerond.

  Lees meer

  Ik heb een grote passie voor film. Verder houd ik ook veel van muziek en lekker eten en reizen. Ik speel piano en tennis. Ook vind ik wandelen en hardlopen fijn. Mensen beschrijven mij als lief, sensitief, humoristisch en breed geïnteresseerd. Graag zou ik in contact willen komen met een lieve jonge vrouw die het gezellig zou vinden om samen leuke dingen te doen en eventueel een relatie op te bouwen. Als je het leuk zou vinden om kennis te maken, stuur dan een mail naar djvoncken@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Maatje gezocht voor zoon (11) in de omgeving van Purmerend

  Onze zoon van 11 jaar met ASS en een licht verstandelijke beperking, zou graag een maatje hebben om leuke dingen mee te ondernemen.

  Lees meer

  Hij houdt van spelletjes doen op de X-box, fietsen, voetballen, hutten bouwen en dieren. De voorkeur gaat uit naar een rustige, vriendelijke jongen van ongeveer 14 jaar.

  Reacties graag per mail aan: emvo@quicknet.nl

 • 6 mei 2019 Oppas met pedagogische achtergrond gezocht voor zoon (10 jaar) met ASS en licht verstandelijke beperking

  Wij zoeken een lieve oppas met pedagogische achtergrond (studente/stagiaire?) die bereid is af en toe een paar uurtjes op onze zoon te passen.

  Lees meer

  Omgeving Purmerend.

  Reacties graag per mail: emvo@quicknet.nl

 • 6 mei 2019 Man (27) zoekt sociale contacten

  Mijn naam is Marciano Moenen, 27 jaar en woonachtig in Leiden (Zuid-Holland).
  Mijn hobby’s zijn: wandelen, fietsen, reizen met de trein, zwemmen, musea bezoeken, computeren, muziek, administratie en genieten van het leven.

  Lees meer

  Leeftijd speelt voor mij geen rol, het innerlijk des te meer. Interesse? Mail dan naar m.moenen91@gmail.com. Groetjes Marciano Moenen.

 • 6 mei 2019 Ouders die een vergelijkbare situatie hebben meegemaakt?

  Wij zijn ouders van een dochter van bijna 23 jaar met een geestelijke beperking. Ze heeft (zwaar) autisme met een IQ van +/- 60.

  Lees meer

  Wij zijn op zoek naar een passende woonplek met de juiste begeleiding in de omgeving van Meppel / Zwolle. Onze dochter is in anderhalf jaar tijd 2 keer weggestuurd bij een zorgboerderij. Ze geven helaas aan haar de zorg niet te willen bieden. Onze vraag bij deze is of er ouders zijn die met zo’n vergelijkbare situatie hebben meegemaakt (?) Wij zouden graag onze ervaring/problemen/advies willen delen. Met vriendelijke groet, André & Jeanet

  kempen1963@gmail.com

 • 6 mei 2019 Vrouw (49) wil sociaal netwerk uitbreiden

  Graag zou ik (vrouw, 49, A’dam, autiste) mijn sociaal netwerk willen uitbreiden en zo nu en dan met jou: man of vrouw, wonend binnen of buiten Amsterdam, gemiddeld tot hoger IQ, iets gaan ondernemen op o.a cultureel gebied (museumbezoek).

  Lees meer

  Heb jij een soortgelijke wens, schroom niet en stuur een een berichtje naar maredek@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Samen leuke dingen ondernemen

  Wie zou samen met mij leuke dingen willen ondernemen zoals dagjes uit met de trein naar een leuke stad, met de trein door Europa reizen, zwemmen of gewoon ergens gezellig een terrasje pakken? Ik ben ook geïnteresseerd in The Voice.

  Lees meer

  Ik ben een man van 22 jaar en ik woon zelfstandig in Emmeloord. Ik heb autisme en een normale intelligentie.

  Reageren op deze oproep kan via de NVA. Stuur je mail naar webmaster@balansdigitaal.nl, dan wordt hij doorgestuurd naar de inzender. Graag in de onderwerpregel vermelden: Reactie oproep 270718

 • 6 mei 2019 Dochter (15) zoekt creatieve vriendin

  Onze dochter van 15 zoekt een vriendin die net als zij heel creatief is en van dieren houdt.

  Lees meer

  Ze maakt poppenhuizen voor barbies. Het liefst wel in de omgeving van Harderwijk.

  Reacties graag naar: willekelijkendijk@gmail.com

 • 6 mei 2019 Ouders gezocht voor interview over extreme angst bij autisme

  Ik ben bezig een boek te schrijven over het hebben van extreme angst bij autisme. Zelf heb ik twee kinderen met autisme, waarvan er één helemaal niet functioneert in de maatschappij. Het wordt een autobiografie. Ik zoek ouders van kinderen met deze heftige angsten om te interviewen.

  Lees meer

  Dit interview wil ik (anoniem) verwerken op mijn website die in ontwikkeling is. Mijn doel is om kennis rondom angst bij autisme te vergroten. Tevens zoek ik personen die ik mag interviewen, die in hun jeugd te maken hebben gehad met een erg angstige / autistische vader.

  Reacties graag naar: karinscheffer@upcmail.nl

 • 6 mei 2019 Man, 50 jaar, autisme, zoekt vrouw zonder autisme tussen 25 en 45 jaar

  Man, 50 jaar, met autisme, zoekt vriendin zonder autisme (normaalbegaafd, zonder psychische aandoening). Vrouw tussen 25 en 45 jaar oud, verzorgd voorkomen, betere klasse uiterlijk, netjes gekleed. Bereid zich te verplaatsen naar België (Eeklo) voor de eerste keren van het contact, tot we elkaar wat beter kennen.

  Lees meer

  Later kan ik mij verplaatsen naar Nederland (bijvoorbeeld een weekend of iets langer) om samen iets te gaan drinken, iets te gaan eten, te winkelen, naar de film of het theater te gaan. (Om uit te gaan in het weekend, avond, nacht is 1 auto belangrijk om mee te brengen. Heb er zelf geen in bezit, heb wel rijbewijs.)

  Eventuele andere interesses zijn bespreekbaar. Wat zou je graag doen? Wat zijn jouw interesses? De belangrijkste van mij heb ik opgesomd.

  Reacties met recente foto naar martin.martens@proximus.be

 • 6 mei 2019 Rutger zoekt maatje om leuke dingen mee te ondernemen

  Hi, ik ben Rutger, inmiddels 55 jaar en gediagnosticeerd met Asperger. Ik werk in de reisbranche (luchtvaart) en hou zelf ook van reizen en weekendjes weg. Elke vrijdag ga ik naar de bios en ik ben sportief.

  Lees meer

  Speel o.a. graag tennis en golf. Ik luister ook regelmatig naar muziek en bezoek culturele evenementen.

  Ik zoek een gezellig maatje om samen leuke dingen mee te ondernemen.

  Lijkt dit jou leuk, stuur mij dan een mailtje op rutger-van.vliet@kpnmail.nl

 • 6 mei 2019 Vriendschap en eventueel meer

  Niet onknappe man van 55 met asperger, ik woon in Culemborg, zoekt een leuke vrouw, liefst uit de omgeving. Je bent van mijn leeftijd of iets jonger.

  Lees meer

  Ik wil eerst vriendschap. Ik zoek een vrouw waarbij intimiteit ook belangrijk is. Dit is voor mij niet het belangrijkste. Voorop staat vriendschap.

  Reacties graag naar: r.boomhouwer@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Ervaring met een Onderwijs (jeugd)Zorg Arrangement?

  Gezocht: Ouders die ervaring hebben met een Onderwijs (jeugd)Zorg Arrangement op school.

  Lees meer

  Almere, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam en enkele andere steden zouden hier al mee werken en ik ben heel benieuwd naar de ervaringen van ouders en kinderen. Met vriendelijke groet, Jessica.

  jessica_westenberg@hotmail.com

 • 6 mei 2019 Molleke (32) zoekt vriendin om leuke dingen te doen

  Hallo lieve toekomstige vriendin.
  Ik ben een vrouw van 32 uit Alphen aan den Rijn.
  Ik ben getrouwd maar naast mijn lieve man van de wereld, mis ik toch leuke vriendinnen om gezellig mee te kletsen en leuke dingen te doen.

  Lees meer

  Ik hou van winkelen, creatief bezig zijn, en uitgaan. daar bedoel ik mee bioscoop, concerten en theater. Ik ben geen disco type. Mocht mijn oproepje je aanspreken hoop ik van je te horen.

  Groetjes Molleke

  horselover@live.nl

 • 6 mei 2019 Laptops gevraagd t.b.v. autistische hobby

  Ik, autistische man, zoek voor dagbesteding in redelijke staat verkerende, goede of kapotte laptops alstublieft. Stuur maar een foto of de gegevens van de laptop. Het moet binnen 25 km rondom Arnhem zijn, om de laptop op te kunnen halen met speciaal vervoer. Opsturen mag ook, dan betaal ik de kosten. Alvast bedankt.

  Lees meer

  Vanwege ruimtegebrek en om de kosten laag te houden, kunnen we helaas niet alle aangeboden laptops ophalen. Alvast bedankt. Het is de intentie die telt.

  De bedoeling van dit project

  Het is de bedoeling om de door jullie verzonden laptops te verbeteren, te repareren en dan weg te geven aan iemand die het nodig heeft, en dan het hele proces op te nemen en de video’s te verspreiden. Ik heb ook een camera en de benodigde gereedschappen nodig. U mag ook cadeaubonnen van bekende elektronicazaken opsturen. Ik hoop met behulp van jullie dit project van de grond te kunnen krijgen. Alvast bedankt!

  E-mail: autistischehobby@gmail.com

  YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC2is0pMtHPESABxTKJq0k3g?view_as=subscriber

 • 6 mei 2019 Vriendje(s) en/of vriendinnetje(s) gezocht voor verstandelijk beperkte zoon met ASS (15)

  Vriendje(s) en/of vriendinnetje(s) gezocht voor mijn verstandelijk beperkte zoon met ASS.
  Hij is 15 jaar en rustig. Houdt van films kijken op t.v. en iPad en vindt zwemmen leuk en soms uitstapjes. Omgeving Rotterdam.

  Lees meer

  Reacties graag naar: tel. 06 – 15216014 of e-mail: j.glimmerveen@telfort.nl (maar mailbox raakt snel vol ik probeer het voor te zijn, maar mocht het niet lukken, dan misschien appje sturen?)

 • 6 mei 2019 Ype (32) zoekt leuke vriendin

  Hallo, ik ben Ype, ik ben 32 jaar oud, ik zoek een leuke vriendin die leuke dingen met mij kan doen.

  Lees meer

  Ik hou van muziek, drummen, ik zit bij de slagwerkgroep in Drachten van Talant. Ik heb ook autisme. Ik woon in Burgum, Friesland, ik zoek iemand uit Friesland.

  Groetjes, Ype Johannes uit Burgum.

  Reacties graag naar: yjvanslooten@gmail.com

 • 6 mei 2019 Ontmoetingsavond voor jong-volwassenen

  Stichting de Mini-Maatschappij Gewoon Anders houdt iedere 3e vrijdag van de maand een “lot”genotenavond in Loosduinen te Den Haag. 18 mei 2018 is de eerste officiële avond.

  Lees meer

  Tijd: 20.00-23.00 uur. Entree is € 4.50. Locatie: buurthuis de Geest in de George Bizetstraat 25.  Wij staan open voor ideeën.  Leeftijden vanaf ca. 18 jaar tot en met 40 jaar. Ben je jonger of ouder dan toch aanmelden, wij starten dan een extra groep erbij. Voor meer informatie en aanmelden: info@mini-maatschappij.nl , www.mini-maatschappij.nl

  Andere lotgenotengroepen van Stichting de Mini-Maatschappij Gewoon AndersWij houden ook diverse andere lotgenotengroepen:

  • Ouders van Thuiszitters
  • Partners met autisme
 • 6 mei 2019 Vacature Oracle Developer

  Heb jij enige ervaring in de ict en moeite met het vinden van een baan? Wij maken duidelijke afspraken, hebben duidelijke werkinstructies en een vaste werkplek in Sliedrecht.

  Lees meer

  Graag leiden we je op tot Oracle Apex programmeur. We hebben ervaring met mensen met een vorm van autisme. Vacature tekst: https://www.adaption-it.nl/vacature-oracle-developer/

 • 6 mei 2019 Sander (24) is op zoek naar een leuke meid

  Hallo! Ik ben Sander, 24 jaar en ik heb PDD-NOS, een vorm van Autisme. In contact met mij merk je daar niet veel of helemaal niets van. Mensen omschrijven me dan ook als sociaal en spontaan. Ik ben via deze weg op zoek naar een leuke meid tussen de 19 en 29 jaar die samen leuke dingen met me wil ondernemen. Het liefst iemand met mijn denkniveau.

  Lees meer

  Ik woon op mezelf in Budel-Schoot en ben graag sportief bezig. De sporten die ik beoefen zijn fitness en voetbal. Als ik niet aan het sporten ben in mijn vrije tijd, lees ik een stripboek van Suske en Wiske, Dirkjan of Asterix, lees ik een boek of een tijdschrift over voetbal. Ook maak ik graag wandelingen en ga ik een keer in de twee weken naar een wedstrijd van PSV. Het lijkt me leuk om samen met jou te zwemmen, te wandelen en leuke steden te bezoeken. Een avondje samen thuis op de bank met een leuke film of programma vind ik ook gezellig. Spreekt deze oproep je aan? Dan hoor ik graag van je! Reacties naar sanderb94@live.nl

 • 6 mei 2019 Nasim (21) is op zoek naar een vriend(in)

  Hallo, ik ben Nasim, een jongen van 21 jaar en ik heb PDD-NOS. In het weekend heb ik veel vrije tijd en daarom ben ik op zoek naar een vriend(in) om leuke dingen mee te kunnen ondernemen.

  Lees meer

  Ik hou van muziek en dansen.

  Reacties graag naar: nasimstolker1996@gmail.com

 • 6 mei 2019 Vrouwelijk maatje tussen de 60 en 70 gezocht

  Dit ben ik: Esther Kopee, 67 jaar jong, heb asperger en ben op zoek naar een vrouwelijk maatje tussen de 60 en 70 jaar die niet rookt, reist met het openbaar vervoer en graag met mij daguitstapjes/wandelingen en op den duur wandelvakanties wil doen.
  Ben jij zo’n energieke vrouw voor aanspraak en gezelligheid en ben je ondernemend, mail mij dan.

  Lees meer

  Wil je individueel (op eigen houtje) of georganiseerd in groepsverband op den duur met mij op vakantie? Ben je misschien ook geïnteresseerd in kunst/fotografie/musea/film/concerten of uit eten gaan, doe je vrijwilligerswerk of ben je creatief? Dan hebben wij iets gemeen.

  Ik kijk uit naar reakties.

  e.kopee@chello.nl

 • 6 mei 2019 Maatje gezocht voor zwemmen in Bilthoven

  Ik ben een man van 53 jaar met autisme. Ik zou graag 1 keer in de week op zaterdag of zondag gaan zwemmen in Brandenburg (Bilthoven).

  Lees meer

  Daarvoor zoek ik een maatje, m/v tussen de 40 en de 50 jaar.

  Reacties graag naar: tony1610@ziggo.nl

 • 6 mei 2019 Ype zoekt leuke vriendin

  Hallo, ik ben Ype van Slooten uit Burgum in Friesland. Ik ben 32 jaar oud, ik zoek een leuke vriendin die leuke dingen met mij kan doen:

  Lees meer

  naar de film of uit eten of even de stad in.

  Reacties graag naar: yjvanslooten@gmail.com

 • 6 mei 2019 Gespreksgroep Eilanden zoekt meer deelnemers

  Wij zijn volwassenen en ouderen met (kenmerken van) autisme en woonachtig op Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee. Maandelijks gaan wij samen het gesprek aan over onze ervaringen in het dagelijks leven.

  Lees meer

  (H-)erkennen dat simpele dingen soms helemaal niet eenvoudig zijn. Tips uitwisselen over omgaan met prikkels en grenzen, sociale rollen, veranderende daginvulling, verwachtingen etc. Meer info per mail: opeilanden@gmail.com

 • 6 mei 2019 Welke vrouw wil met mij gezellige dingen ondernemen?

  Welke leuke vrouw wil met mij gezellige dingen ondernemen? Ik, man van 52 (maar leeftijd is maar een getal, ik voel me jonger) zoek vriendschap, evt. later relatie, met een vrouw omgeving Amersfoort.

  Lees meer

  Ik heb een normale intelligentie en een lichte vorm van PDD-NOS.

  Reacties graag naar: ton666@live.nl

 • 6 mei 2019 Jongeman van 18 jaar zoekt een maatje

  Jongeman van 18 jaar zoekt een maatje, liefst in de omgeving van Veenendaal, om samen dingen te gaan ondernemen.

  Lees meer

  Zijn hobby’s zijn gamen, vissen en zwemmen. Natuurlijk wil hij ook graag nieuwe dingen met je gaan ondernemen. Wel graag jongens of meisjes van ongeveer dezelfde leeftijd.

  Reacties graag naar: f.van.oploo@gmail.com

 • 6 mei 2019 William (55) zoekt maatje

  Hallo, ik ben een man van 55, maar zie er wat jonger uit en heb een vorm van autisme. Heb een normale intelligentie en zoek een maatje om leuke dingen te doen.

  Lees meer

  Ik woon in Noord-Drenthe en de eventuele kontaktmomenten die kunnen met begeleiding. Hoop van iemand te horen!

  E-mail: access2009@live.nl

 • 6 mei 2019 Michel (47) zoekt lieve vrouw om samen mooie dingen mee te ondernemen

  Ik ben op zoek naar een lieve vrouw, die met mij mooie dingen wil gaan ondernemen.
  Ik ben man met een beperking (autistisch) door gevolgen van het rodehondvirus (rubella).

  Lees meer

  Ik ben 47 jaar en mijn hobby’s zijn wandelen, zwemmen, fietsen, uitgaan, op vakantie gaan en een museum bezoeken. Ik speel zelf klassiek piano en hou ook van puzzelen en leren. Ik wil graag een vrouw van mijn leeftijd hebben met kastanjebruin haar en blauwe ogen. Zij mag geen bril dragen. Zij mag wel lang haar of een staartje dragen. Ik woon in Noord – Holland. Mijn e-mailadres is: mjleendertz33@gmail.com

 • 6 mei 2019 Leuke en gezellige man (43) zoekt leuke vrouw

  Leuke en gezellige man van 43 zoekt een leuke vrouw. Leeftijd: tussen de 35-55 jaar jong. Een vrouwelijk maatje, in eerste instantie voor vriendschap en als het klikt een relatie.

  Lees meer

  Wat vind jij leuk om te doen? Mijn hobby’s zijn: lezen, koken, kaarten maken, reizen met de bus, fietsen, rijden op mijn scooter en winkelen. Als je dit leuk vind zie ik graag je mailtje tegemoet. Mijn mailadres is liefdesnest1900@outlook.com

 • 6 mei 2019 Training Arbeid & Communicatie van 'Beter Werken met Autisme'

  Beter Werken met Autisme, een initiatief van het Radboudumc, start 25 januari een nieuwe training Arbeid & Communicatie (A5-training), waarin nog enkele plaatsen beschikbaar zijn.

  Lees meer

  Deze training heeft tot doel om te achterhalen wat jij, als volwassen werknemer met (een vermnoeden van) autisme nodig hebt om je werk goed te kunnen doen; wat jij daar zelf aan kunt doen, waar je collega’s een bijdrage aan kunnen leveren en wat het bedrijf eventueel kan doen. Dit alles, zodat jouw kwaliteiten beter benut kunnen worden, de samenwerking verbeterd en er minder uitval is door ziekte of overbelasting. De training is op maat, dat wil zeggen toegepast op jouw werksituatie en jouw functioneren en is geschikt voor medewerkers met MBO+/HBO en WO niveau. De opgedane inzichten zijn praktisch toepasbaar in jouw werksituatie. De training volg je samen met een ‘kompaan’, een collega. Met de kompaan ga je aan de hand van de thema’s van de bijeenkomsten samen jouw werksituatie analyseren en onderzoeken wat een positief effect kan hebben op jouw functioneren. Dit wordt vervolgens toegepast in de praktijk. Ook na de training is jouw kompaan blijvend beschikbaar, zodat verandering en steun in het werk duurzaam verankerd is. Voor meer informatie en aanmelding zie: www.beterwerkenmetautisme.nl

  In 2018 staan 4 trainingen gepland. Voor meer informatie en aanmelding zie www.beterwerkenmetautisme.nl of tel. 06-15203297. Vraag naar Gemmy Peters of Mieke de Kock.

 • 6 mei 2019 Jonas (19) zoekt leeftijdgenoten, omgeving Rotterdam

  Hallo, mijn naam is Jonas. Ik ben 19 jaar, heb autisme en een lichte verstandelijke beperking. Ik ben op zoek naar leeftijdgenoten in de regio Rotterdam om samen leuke dingen te ondernemen.

  Lees meer

  Ik wandel graag, speel piano en ik hou van muziek. Sporten vind ik fijn en ik ga graag uit eten, winkelen of naar de bios. Kortom, ik hou van alles wat gezellig is!

  Reacties graag naar: danielaromeijn@kpnplanet.nl

 • 6 mei 2019 Paard & Go!

  Paard & Go! Is een interactief veelzijdig en kind volgend programma voor kinderen en jong volwassenen met Down syndroom en/of autisme in de leeftijd van 8 tot 20 jaar.

  Lees meer

  De inhoud van de sessies is samengesteld door ervaren therapeuten en pedagogen. Kinderen leren ervaringsgericht van de activiteiten met de paarden onder begeleiding van ervaren zorg-professionals.

  Vragen: neem gerust contact op met Richard Griffioen, telefoonnummer 06-53510068

  Voor meer informatie: www.stichtingsam.nl

  Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar info@stichtingsam.nl o.v.v. naam telefoonnummer en e-mailadres.

 • 6 mei 2019 Nieuwe lotgenotengespreksgroep in Amersfoort voor (echt)paren waarvan een partner ASS heeft

  Voor (echt)paren waarvan een partner ASS heeft, start er een nieuwe lotgenotengespreksgroep in Amersfoort.

  Lees meer

  De gespreksleiders zijn betrokken en ervaren NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om (echt)paren waarvan een partner ASS heeft met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen.

  De groep in Amersfoort heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand gehouden op een vaste avond.

  Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

  Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 • 6 mei 2019 Dennis (32) zoekt leuke, lieve vriendin

  Ik zoek een leuke lieve vriendin. Mijn naam is Dennis, ik ben 32 jaar en woon in Leidschendam. Ik heb een lichte vorm van autisme. Ben volledig zelfstandig, maar door mijn werk (koerier) heb ik weinig contact met collega’s. Mijn vriendenkring is dan ook niet zo groot. Ik zoek een gezellige vriendin – maatje, die het ook leuk vindt om in het weekend gezellig wat te ondernemen, want voel me vooral in het weekend erg alleen.

  Lees meer

  En wie weet bloeit er wel iets moois op! Door de week ben ik erg gesteld op mijn zelfstandigheid dus samenwonen is (zoals het nu is) niet echt voor mij weggelegd.

  Ben jij ook, net als ik, op zoek naar iemand die aan een half woord genoeg heeft en ben je tussen de 28 en 36 jaar? Ik kijk uit naar je mailtje!

  Dennisd.c.85damen@outlook.com

 • 6 mei 2019 Nieuwe lotgenotengespreksgroep in Hilversum voor volwassenen met ASS

  Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie start er een lotgenotengespreksgroep in Hilversum.

  Lees meer

  De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

  De groep in Hilversum heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand op een vaste avond.

  Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen.. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

  Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 • 6 mei 2019 Nog enkele plekken beschikbaar voor deelnemers aan een gespreksgroep voor ex-partners van partners met ASS in De Bilt

  Scheiden heeft een grote impact op het gezin, scheiden van iemand met ASS maakt de impact nog groter. Allerlei vragen over het begrijpen wat er gebeurd is, communicatie, waarom, hoe nu verder, verwachtingen van je (ex)partner, waar sta ik, kunnen je bezig houden. En dat terwijl je uitgeput bent. Het helpt om met een ervaringsdeskundige te praten.

  Lees meer

  Wil je dat? Dan kun je me mailen op nynke.vanderveen@hotmail.com voor een telefonische afspraak of mailcontact. Als er voldoende animo is, starten we een lotgenotengroep waarbij we 8 keer bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, te reflecteren en ondersteunen. Ik ben Nynke van der Veen en sinds 7 jaar gescheiden. Zes jaar geleden heb ik meegedaan met een groep, dit heeft me veel gebracht. Daarom ben ik mee gaan doen met het begeleiden van groepen en het mensen telefonisch te woord staan.