Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 24 november 2023 Gitaarleraar gezocht Lees meer

  Voor mijn zoon zoek ik een gitaarleraar. Mijn zoon woont in een beschermde woonvorm in Soest. Voor hem zoek ik iemand die hem liefst in de avond gitaarles komt geven. Uiteraard tegen vergoeding. Hij speelt al jaren gitaar en zingt er leuk bij. Hij houdt vooral van o.a. Bob Dylan en REM.

  Interesse? Reacties kun je mailen naar avdw35@hotmail.com

 • 2 november 2023 Met spoed hulp gezocht voor dakloze met autisme DRINGEND Lees meer

  Beste,
  Ik ben bevriend geraakt met een dame die al sinds een jaar een dakloze man van 49 jaar afkomstig uit Tschechien verzorgd. Hij leeft op straat, is van zijn familie verstoten vanwege zijn autisme. Hij had een hulphond. Deze is overleden en sindsdien gaat het steeds slechter met hem.
  Wij zijn dringend op zoek naar hulp. Wij zoeken onder andere: een droog plekje (kamer) om te wonen en om de nodige hulp aan te vragen. De man is leraar geweest, heel netjes, slim, rustig en stil. Wie kan ons helpen? Waar in Nederland maakt niet uit.
  Ben jij iemand die ons kan helpen? Stuur dan aub een mail naar: volle.vanderbent@gmail.com
  Alvast bedankt!

 • 26 oktober 2023 Doe mee aan onderzoek naar de loopbaan ontwikkeling van studenten met ASS Lees meer

  Mijn naam is Lars Veerhoff. Ik werk aan een promotie onderzoeksproject dat zich richt op de overgang van school naar werk voor studenten met autisme. We weten allemaal dat arbeidsparticipatie voor mensen met autisme niet optimaal is, en daar willen wij door middel van onderzoek verandering in brengen. Wij beginnen bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt, om zo goed in kaart te brengen wat de randvoorwaarden en onderliggende processen zijn. Om recht te doen aan de diversiteit van autisme hebben we in ons onderzoek zo veel mogelijk studenten met autisme nodig.

  🌟 Waarom Jouw Hulp Cruciaal Is
  Het is een uitdaging om een brede en diverse groep studenten met ASS te bereiken. We geloven dat mentoren, begeleiders en andere ondersteunende personen de sleutel zijn tot het bereiken van onze doelgroep. Daarom is jouw hulp onmisbaar.

  📣 Hoe Je Kunt Helpen?
  1. Nodig studenten met ASS in de afstudeer- of laatste fase van hun studie (hbo/wo) uit om deel te nemen aan ons onderzoek.
  2. Breng dit onderzoek onder de aandacht binnen jouw netwerk, bij collega’s en studenten.
  3. Connect en deel onze LinkedIn post.

  📄 Materialen Beschikbaar
  We hebben diverse materialen beschikbaar om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken:

  1. Digitale Flyers (textueel/visueel)
  2. E-mailformats voor Studentenuitnodigingen

  🤝 Samenwerking
  Als er iets is waarmee ik jou of jouw organisatie kan ondersteunen, hoor ik het graag. Samen kunnen we werken aan een meer inclusieve werkomgeving en waardevolle inzichten genereren die het leven van studenten met ASS kunnen verbeteren.

  🙏 Dankjewel
  Jouw bijdrage kan een wereld van verschil maken. Alvast enorm bedankt voor je tijd en overweging om ons onderzoek te steunen en te verspreiden binnen jouw waardevolle netwerk.

  Voor meer informatie, neem gerust contact met me op.

  Vriendelijke groeten,
  Lars Veerhoff
  lars.veerhoff@ru.nl

 • 26 oktober 2023 Meld je aan voor het prikkelarme uur in de Vleeshal Lees meer

  Voor sommige mensen kan een bezoek aan een tentoonstelling overprikkelend zijn. Daarom organiseert Vleeshal elke eerste woensdag van de maand een gratis prikkelarm uur. Vleeshal is een centrum voor hedendaagse kunst in Middelburg, gevestigd aan de Markt 1.

  Op deze dag gaat Vleeshal speciaal hiervoor vroeger open, zodat een rustig bezoek mogelijk is. We zorgen ervoor dat het geluid uit staat of tot een minimum wordt beperkt, dat er niet te veel bezoekers zijn en dat er genoeg ruimte is om rustig te zitten. Ook zullen er publieksbegeleiders aanwezig zijn die informatie kunnen geven als hier behoefte aan is.

  Omdat we gedurende het prikkelarm uur maar vijf mensen tegelijk in de tentoonstellingsruimte kunnen laten, willen we je vragen om je van tevoren aan te melden via dit formulier: https://forms.gle/3kt33F8czgPoagzL6.

  Bij vragen of om via de mail een plek te reserveren neem gerust contact op via office@vleeshal.nl.

 • 28 september 2023 Autisme coaching voor RUG-studenten Lees meer

  Autistische studenten gezocht die studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen! Ik geef individuele coaching aan autistische studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bijvoorbeeld studenten die moeite hebben met plannen, leesstrategieën, of samenwerken. Of studenten die vastlopen in hun dagelijkse leven. Ik kan samen met de student werken aan studievaardigheden, zelfinzicht en structuur. Ik doe dit uit intrinsieke motivatie, vanuit mijn ervaring en kennis als autistische student en onderzoeker. Ik heb lang aan de RUG gestudeerd en ben in 2022 gepromoveerd op autisme.

  Studenten die ondersteuning zoeken kunnen gratis en vrijblijvend een afspraak maken voor een adviesgesprek. In dit gesprek geef ik advies waar ze het beste terecht kunnen voor ondersteuning. Ik kan doorverwijzen, maar heb zelf ook ruimte voor nieuwe cliënten. Ik reageer binnen 24 uur op nieuwe aanvragen voor een adviesgesprek.

  Meer informatie en aanmelden: https://www.verdermetautisme.nl

 • 20 september 2023 Coachen met ezels Lees meer

  Ik ben Lisette van Leeuwen en ik ben coach samen met behulp van mijn ezels.
  Heb jij interesse in coaching of ezeltherapie kijk op mijn website www.rucsdewurft.com voor informatie en locatie.
  Mocht je vragen hebben stel ze gerust via mail: Dewurft115@gmail.com
  Misschien tot ziens op onze ezelboerderij.

 • 14 september 2023 Meer bekendheid voor autisme Lees meer

  Beste lezers,

  Graag wil ik mijn netwerk over autisme gaan uitbreiden omdat ik graag meer begrip over autisme wil. Ik vind het als ervaringsdeskundige in opleiding belangrijk om meer mensen te bereiken met mijn video’s.

  Om de week komt er een nieuwe video online over mijn ervaring met autisme hoe ik dit ervaar enz.
  Zie mijn YouTube kanaal. Door het oog van een autist.

  Ik zou het heel mooi vinden dat jullie mijn kanaal abonneren zodat mijn video’s beter zichtbaar worden op YouTube.
  Dit is hartstikke gratis en je zet nergens aan vast! En het is vrijblijvend.

  Hier doen jullie mij een groot plezier mee en zo word onze wereld groter door dat mensen meer begrip krijgen over autisme. Abonneren is❤️ en delen word helemaal gewaardeerd!

  Een warme groet van Judith van:  Door het oog van een autist.

  En mocht je gaan kijken naar mijn ervaringen: Heel veel kijkplezier gewenst!

 • 15 augustus 2023 Respijtzorg-logeren aangeboden Lees meer

  Voor jong volwassenen (18-25) jaar bieden wij op onze zorgboerderij Respijtzorg/ logeren. Jongeren hebben een eigen kamer met douche toilette en er is een gezamenlijke huiskamer/keuken. We hebben 4 kamers waarvan er 3 permanent bewoond worden, de 4e kamer is beschikbaar voor logeren.
  Een bepaalde mate van zelfstandigheid is wel wenselijk, er is 24 uurs nabijheid. We hebben nog wat ruimte in de agenda voor nieuwe loges.
  Affiniteit met dieren is wel gewenst!

  Voor meer informatie mail naar: stichtinglucashoeve!@gmail.com of bel met 0618239968

 • 7 augustus 2023 Welk 'gemengd stel' wil ervaringen delen? Lees meer

  Dag, wij zijn Chiel (met autistisch spectrum) en Aukje (zonder). soms hebben we het moeilijk met elkaar. We vragen ons af, of er een ander ‘gemengd’ stel is in de regio Den Haag/ Delft dat met ons ervaringen/ tips uit wil wisselen en leuke, culturele dingen wil doen.

  Reacties kun je mailen naar hendrix27@zonnet.nl

 • 19 juni 2023 Boek: 'Au 't is me stoornis' Lees meer

  Heb of ken jij ook een kind met ASS? Zit jij ook dikwijls met je handen in het haar? Dan heb ik een leestip voor je: ‘Au, ’t is me een stoornis’ van Maaike Haaiveld. Het gaat over een gezin met een zoon met ASS en alles wat daarbij komt kijken.

  Leef mee met Maaike en lees haar verhaal op https://maaikehaaiveld.auteursblog.nl/artikel/16995

 • 26 mei 2023 Crowdfunding voor medische operatie Lees meer

  Hoi lotgenoten, Mijn naam is Iris. Ik ben een bezoeker van de NVA gespreksgroep. Zou je mijn crowdfunding website willen lezen? Die vind je op www.gofundme.com/f/3kehs-help-iris-medical-expenses

  Crowdfunden voor medische operatie

  In 2018 ben ik in mijn woning op mijn hoofd flauwgevallen. Mijn broer bracht me onmiddellijk naar het ziekenhuis. Daar vertelden ze dat ik een hersenschudding had en mijn neus bleek ook gebroken. De jaren daarna bleef ik hoofdpijn en vermoeidheidsklachten houden. Na een MRI scan bleken de botjes achter mijn ogen te zijn gebroken, zie bijlage MRI scan. Hierom ben ik bezig met crowdfunden voor een hersteloperatie.

  Op mijn crowdfunding website vind je alle informatie en donatiemogelijkheden. Super bedankt alvast.

 • 24 maart 2023 Autismecoaching & Autisme Relatiecoaching Lees meer

  Via mijn praktijk bied ik persoonlijke levensloopcoaching voor jongeren en volwassenen met autisme in de regio Groningen. De coaching is gericht op persoonlijke groei om zo meer grip te krijgen op ASS door middel van praktische tools. Ook bied ik specialistische relatiecoaching voor partners met autisme. In deze relatiecoaching richt ik me op het aanleren van effectieve communicatieve vaardigheden.

  Wil je hier meer informatie over? Of loop je ergens tegenaan en wil je met iemand praten? Neem gerust contact op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

  Dit kan via de website www.talebi.nl of per mail via info@talebi.nl.

 • 24 maart 2023 Ambulante begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen Lees meer

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding heeft veel kennis en ervaring in het ambulant begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en hun gezin.

  De begeleiding vindt plaats in de vertrouwde thuisomgeving in de Randstad.

  We hebben regelmatig plek voor nieuwe aanmeldingen.
  Graag nodig ik je uit om www.swinkelsbegeleiding.nl te bekijken.

  En mocht je vragen hebben, dan hoor ik het graag!

  Met hartelijke groet,

  Nancy Swinkels
  Orthopedagoog NVO/SKJ

  info@swinkelsbegeleiding.nl

  Swinkels Orthopedagogische Begeleiding
  www.swinkelsbegeleiding.nl

 • 3 maart 2023 Hulp nodig bij orde scheppen in huishouding Lees meer

  Ik ben autistisch, en heb een LVB, en krijg begeleiding in Den Haag aan huis van Middin. Ze helpen me overal bij, behalve bij het orde scheppen in mijn huishouden. Maar ze vallen me er wel steeds op aan, en ik heb meerdere pogingen gedaan om aan hun te vragen of ze me er bij willen helpen, maar ze snappen me niet.

  Ze snappen niet waar ik tegenaan loop. Zelfs als ik het ze laat zien met plaatjes. Nu zoek ik gewoon maar via een oproep iemand die mij hierbij wekelijks kan helpen thuis.

  Reacties kun je mailen naar a.vanwalsem@yahoo.com

 • 17 februari 2023 Hulp bij Theorielessen rijbewijs B Lees meer

  Hallo, wij zijn op zoek naar iemand die (tegen betaling) onze zoon (19, PDD-NOS) zou willen helpen bij het leren van de theorie voor rijbewijs B. Hij heeft met name moeite met het inzichtelijk deel.
  Graag iemand die hier al wel ervaring mee heeft (omgeving Hellendoorn)

  Reacties kun je sturen naar: pannenkoekjes@gmail.com

 • 10 februari 2023 Nieuwe bezoekers (m/v) gezocht voor Autiroze Den Haag, coc café Haaglanden Lees meer

  Autiroze in Den Haag is op zoek naar nieuwe bezoekers! Het word iedere 4e zaterdag van de maand gehouden, dus dat is makkelijk te onthouden. Autiroze heeft ook een eigen website waarop alle informatie te vinden is. Tot nu toe komen er hoofdzakelijk mannen, maar het zou ook leuk zijn als er wat meer vrouwen zouden komen.

  Autiroze zijn leuke gezellige avonden in het coc café voor autisten die onder de doelgroep vallen van LHBTIQ+
  Dus ben je transgender, homo, lesbisch, biseksueel of ander gerelateerd, en je hebt autisme, voel je dan vooral geroepen om eens een kijkje te nemen op de website van Autiroze, en kom eens een keer een bezoekje brengen aan 1 van de leuke avonden!
  Toegang is geheel gratis, er wordt tijdens een AR avond in COC haaglanden geen muziek gedraaid, maar er is wel gezelligheid onder elkaar.

  We zien je graag verschijnen!

  Kijk ook eens op https://cochaaglanden.nl/sociaal/autiroze/

 • 13 januari 2023 Nazorg en herstel na zelfmoordpoging Lees meer

  Beste allemaal, Mijn naam is Danique, ik ben 26 jaar oud en heb autisme. Dit weet ik nu sinds een jaartje. Vorig jaar heb ik een suïcidepoging gedaan na het ervaren van meerdere traumatische gebeurtenissen. Ook het nog niet goed kunnen omgaan met mijn autisme en het voelen van wat ik nodig had speelde mee.

  Ik voelde me alleen in wat gebeurd was en zocht herkenning en steun en vond dit in de Facebookgroep “Nazorg en herstel na zelfmoordpoging”. Hier zijn ook meer mensen met autisme met dezelfde struggles. Er zijn diverse dagelijkse topics waar je mee kunt schrijven, bv avondtopic waar je kwijt kunt hoe je dag gegaan is.

  Heb jij/een naaste een zelfmoordpoging gedaan of worstel je met suïcidale gedachten? Voel je welkom om je verhaal te doen!

  Dikke knuffel,

  Danique

  Facebook: Nazorg en herstel na zelfmoordpoging
  Website: www.nazorgenherstel.nl

 • 23 november 2022 Gezocht: Behandeling OCD bij autisme Lees meer

  Wij zijn voor onze zoon van 29 op zoek naar een bij Autisme passende behandeling bij meervoudige ernstige OCD klachten.
  In de regio Limburg zijn hier geen mogelijkheden voor. De huidige behandeling/opname geeft grote problemen van overbelasting door oa overprikkeling en andere moeilijkere informatie verwerking en communicatie problemen.
  Wie kan ons hiermee helpen?

  Wilma
  0610106327

 • 26 oktober 2020 Begeleider gezocht Lees meer

  Hallo, we zoeken begeleiding voor onze zoon 20 jaar. Hij heeft ass met normaal verstandelijke vermogens.
  De begeleiding zal vooral gericht zijn op activiteiten buiten de deur. Ook studie begeleiding is een optie.
  De uren in overleg.

  Reacties kunt u sturen naar: lilianewiersma@gmail.com

 • 9 maart 2020 Autistische Gastbloggers gezocht! Lees meer

  Word gastblogger voor Gewoon Autastisch!

  Lijkt het je ook leuk om te bloggen over (jouw) autisme? Dat kan! Stuur vandaag nog een mailtje met daarin jouw blogidee of blogconcept en ik zal er naar kijken. Indien je blog aansluit bij de ideeën die Gewoon Autastisch! wilt promoten, zoals autisme bewustwording en acceptatie, neurodiversiteit en persoonlijke infotainment ervaringen vanuit jouw leven met autisme, dan is de kans groot dat ik jouw gastblog ga publiceren!

  Aanmelden kan via de website >>

Sluiten
Word nu lid!