Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 19 juni 2020 Unieke klas opent in augustus 2020 Lees meer

  In het nieuwe schooljaar start Stichting Liz in Nijmegen een klas voor kinderen vanaf 12 jaar met een meervoudige beperking in samenwerking met het Kandinsky College. De klas wordt klein en er is veel individuele aandacht, tevens kunnen alle zorgtaken worden uitgevoerd indien nodig.

  We hebben overigens ook drie klassen in het primair onderwijs in Nijmegen eo.

  Meer weten: www.stichtingliz.nl Klik op de button voortgezet onderwijs.

 • 19 juni 2020 Samen opruimen volgens de KonMari methode Lees meer

  Hecht je veel waarde aan orde, netheid en structuur en heb je behoefte aan een rustige/opgeruimde omgeving? Ik kan je helpen in het vinden van overzicht en het bewaren van orde. In plaats van een beroep te doen op het denken kom je in contact met jouw gevoel en ontdek je waar je blij van wordt.

  In een aantal opruimsessies gaan we samen aan de slag met het opruimen van jouw huis. Ik zorg voor voorspelbaarheid door te werken volgens de KonMari methode en stapsgewijs op te ruimen per categorie. Vooraf bespreken we wat we per sessie aanpakken en na elke sessie is er ruimte om te evalueren zodat je jouw wensen kunt aangeven. Op die manier weet je waar je aan toe bent.

  Met acht jaar ervaring als leerkracht in het basisonderwijs ligt mijn affiniteit bij het begeleiden van kinderen en volwassenen met autisme. Op mijn website www.lessonsinharmony.nl kun je meer informatie vinden.

  Groetjes, Maaike Fris

 • 12 juni 2020 Zoektocht dagbestedingsplek voor dochter (13) Lees meer

  Voor onze dochter Bente van 13 jaar met autisme, een verstandelijke beperking en daarbij forse prikkelverwerkingsproblemen, zoeken wij al heel lang naar een passende dagbestedingsplek. Sinds januari zit ze volledig thuis, school kan niet meer vanwege de te intensieve begeleiding die ze daar nodig heeft.

  Ze heeft een omgeving nodig met weinig prikkels, duidelijke structuur en vaste begeleiding. Muziek is een goede ingang, ze geniet daar enorm van. Ze kan praten, lijkt een “gewoon” meisje, maar wordt hierin helaas vaak overschat. Haar ontwikkelingsleeftijd is ongeveer 3 jaar, emotioneel lager. Bente is van nature een hele lieve, vrolijke meid.
  Bij overprikkeling kan dit helaas overgaan in fysiek agressief gedrag, puur uit onmacht. Dit maakt helaas wel dat een goede plek vinden bijna niet te doen is. Ze valt overal “tussen”: plekken op basis van haar lage IQ (33) daar zijn vaak cliënten die juist prikkelzoekers zijn, en daarmee haar weer overprikkelen. Andere groepen zijn vaak weer te hoog gegrepen.
  Wellicht zijn er mensen met tips voor ons? Of ouders die een vergelijkbare zoektocht hebben doorlopen? Reacties kun je mailen naar els@fysiostart.nl

 • 12 juni 2020 Vakantiedagopvang en logeren weer mogelijk bij Wielewaal Lees meer

  Eindelijk was het zo ver. Na 2,5 maand geen activiteiten mocht Wielewaal weer open. Onze vakantiedagopvang in de Bosschool op het terrein van Bartiméus heeft de afgelopen week volop gedraaid. Speciaal voor de gelegenheid was de locatie versierd en waren er clowns uitgenodigd voor een speels en vrolijk programma. De kinderen hebben met hoepels, bordjes op een stokje en een diabolo geoefend. Aan het eind van de dag waren de kinderen echt wel moe. Maar wat een plezier!

  Heb jij een kind met een beperking en ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van logeerweekenden en vakantiedagopvang? Wielewaal heeft logeerweekenden op 10 mooie locaties in Nederland. Je kan ook altijd even komen kijken. Heb je vragen mail dan naar info@wielewaal.nl of bel naar team Respijt 088 – 1224400.

  *Wielewaal organiseert voor kinderen en jong volwassenen met een beperking activiteiten zoals logeerweekenden, vakantiedagopvang en vakanties. www.wielewaal.nl

 • 4 juni 2020 Afstudeeropdracht gezocht Lees meer

  Hallo daar,
  Ik zou mij eerst even voorstellen.
  Mijn naam is Rachel en ik ben (bijna) afstuderend voor de Hbo-opleiding Toegepaste Psychologie; minor arbeids- en organisatiepsychologie.
  Hiervoor heb ik een onderwerp nodig en ik wil niks liever dan het over autisme houden. Waarom? Als ervaringsdeskundige (zowel moeder als partner van) heb ik natuurlijk veel ervaring opgedaan met autisme. Daarnaast wil ik graag als levensloopbegeleider aan de slag na mijn opleiding. In mijn vrije tijd verdiep ik graag mijn kennis door cursussen, e-learnings, … te volgen met betrekking tot autisme.

  Ik denk dat er zeker nog genoeg te verbeteren valt met betrekking tot het onderwerp autisme en dit is ook een beetje mijn missie. Ophouden met het als een stoornis te zien en uitgaan van de krachten en talenten van iemand.

  Hopelijk kan iemand mij hier verder helpen (tips, concrete opdracht, organisatie, …). Alles helpt en daarvoor mijn dank.
  Dit kan gestuurd worden naar r.bieleveldvermaas@gmail.com

  Groetjes,
  Rachel

 • 29 mei 2020 Ondersteuning, begeleiding of coaching aangeboden Lees meer

  Schoot Kracht! Autismecoaching is een kleinschalige praktijk in Harlingen met een specialisme in autisme waar persoonlijke aandacht voorop staat.

  Iedereen die te maken heeft met autisme, zoals mensen met autisme, partners, ouders , werkgevers, leraren kunnen terecht voor begeleiding, ondersteuning of coaching.

  Voor meer informatie www.schootkrachtautismecoaching.com

 • 23 april 2020 Coaching, bijeenkomsten en presentaties Lees meer

  Beste Allen,

  Ik ben Céline Mollink, ervaringsdeskundige, psycholoog en zelfstandige bij AutismeKRACHT.

  Via Social Media probeer ik zoveel mogelijk mensen te bereiken, mensen met een diagnose autisme, hun omgeving, maar ook hulpverleners, bedrijfsartsen, leerkrachten et cetera. Ik wil mensen graag een (realistischer) beeld geven van wat autisme inhoudt en hoe verschillend het kan zijn per persoon en geslacht.

  Ik voel de drive om stigmatisering tegen te gaan en om mensen met autisme zich meer geaccepteerd te laten voelen in en door de maatschappij.

  Dit doe ik o.a. door presentaties/lezingen te geven op verschillende plekken in Nederland.
  Heeft uw organisatie extra kennis nodig op het gebied van autisme en/of zijn jullie vooral erg geïnteresseerd in het onderwerp?

  Mail dan naar info@autismekracht.com en ik kom langs (ook online presentaties zijn mogelijk)!

  Kijk voor meer info en tips op;

  Instagram: AutismeKRACHT
  Facebook: Autisme Kracht
  Website: www.autismekracht.com
  LinkedIn: AutismeKRACHT
  Youtube: AutismeKRACHT

 • 23 april 2020 Domeinnaam ter overname aangeboden Lees meer

  Ter overname aangeboden:
  domeinnaam www.blikopautisme.nl

  De hosting van de domeinnaam is altijd goed gedaan door een extern bedrijf; virus vrij.

  Reacties kun je mailen naar: Jacco Schlingmann, info@jschlingmann.nl

 • 3 april 2020 Een platform waar mensen met autisme, naasten en hulpverleners elkaar ontmoeten Lees meer

  We zitten in de week van het autisme. Veel van wat gepland staat kan nu niet doorgaan. Jammer. Wellicht later. Als gevolg hiervan nam ik de rust om mijn idee op papier te zetten. Zo kunnen we, denk ik, het inzicht in autisme en de erkenning ervan een enorme boost geven. Goed toch.. In de week van het autisme!

  Mijn idee:
  Het lijkt me belangrijk dat er een plek komt waar mensen met autisme en hun partners, kinderen, dierbaren in gesprek kunnen met hulpverleners. Een open, betrouwbare plek waar men datgene durft te zeggen en te vragen wat belangrijk voor hem/haar is.
  Ik denk, vind dat hulpverleners veel kunnen leren van de visie en beleving van mensen met autisme en betrokkenen. Zij weten immers hoe autisme “van binnenuit” voelt en met rust en aandacht kunnen ze het woorden geven.
  Zelf heb ik het geluk relatietherapeut te mogen zijn. Ik werk samen met stellen waarvan een gediagnosticeerd is met autisme. Oprecht luisteren naar hun verhaal helpt hen om zelf antwoorden te zoeken en te vinden.
  Daarnaast levert het me een schat aan informatie en inzicht op die ik weer kan gebruiken in andere begeleidingssituaties. Dit gun ik alle mensen bij wie autisme op het pad is gekomen of het nu betrokkenen of hulpverleners zijn.
  Overigens, en dat zeker terzijde, heb ik daarom een boek geschreven over een familie waarin autisme een grote rol speelt. Het is de bedoeling dat dit boek een uitnodiging is om te praten over wat autisme met jezelf doet. Woorden te zoeken voor zaken die moeilijk te verwoorden zijn voor je.

  Ik vind dat hulpverleners nieuwsgierig moeten zijn naar het werkelijke beleven en de vragen van cliënten. Het is belangrijk dat ze niet vanuit hun rol van “wetende” communiceren. Hun deskundigheid kunnen ze gebruiken om in rust en aandacht te proberen de juiste vragen te stellen.

  Mijn vraag aan jullie is om samen na te denken over hoe een plek te creëren waar bovenstaande kan gebeuren. Het lijkt me zo belangrijk.
  Het zou voor zoveel mensen helpend kunnen zijn. Jullie weten als geen ander over hoeveel pijn en onmacht het gaat terwijl de bedoelingen zo goed zijn.

  Ik hoop dat ik van jullie hoor! Reacties kun je mailen naar Maria Mesman: Zorgvoorjezelf@mariamesman.nl

 • 3 april 2020 Mensen met autisme gezocht voor filmproject Lees meer

  Voor Youtube ben ik bezig met filmpjes met als onderwerp: “In gesprek met Autisme”. Hiervoor ben ik op zoek naar mensen met autisme die voor de camera willen vertellen over hun autisme. Je wordt dan geïnterviewd en krijgt de vragen van te voren thuis gestuurd.

  Filmen kan bij jou thuis, maar hoeft niet. Ook mogelijk om alleen met je stem in beeld te komen en onder een andere naam. Vragen of Interesse? Mail naar GeertVis@drareg.com

 • 17 maart 2020 Met Oudergroep Autisme de natuur in Lees meer

  Heb jij een kind met autisme in jouw gezin? Vraagt de opvoeding veel waardoor je bijna niet aan jezelf toekomt? Wil je weer in contact komen met jouw veerkracht en wat voor jou belangrijk is? Dan heet ik je van harte welkom om mee te gaan op avontuur!

  Dit voorjaar start er een Oudergroep Autisme in de kop van Limburg voor ouders en verzorgers met een kind met autisme in het gezin. Iedere bijeenkomst gaan we samen op pad vanuit de natuur in Gennep, er wordt ruimte gemaakt voor stilte en delen met elkaar. We gaan op zoek hoe een ieder krachtig kan staan in zijn eigen gezin en situatie.

  Mijn naam is Diana Klein, ben moeder van 3 kinderen (23, 21 en 16 jaar) waarvan 2 kinderen met autisme, werkzaam als poh-ggz en sinds kort eigenaar van Stapuit Natuurcoaching.

  Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Neem een kijkje op mijn website: www.stapuit-natuurcoaching.nl of neem contact op via info@stapuit-natuurcoaching.nl.

 • 9 maart 2020 Autistische Gastbloggers gezocht! Lees meer

  Word gastblogger voor Gewoon Autastisch!

  Lijkt het je ook leuk om te bloggen over (jouw) autisme? Dat kan! Stuur vandaag nog een mailtje met daarin jouw blogidee of blogconcept en ik zal er naar kijken. Indien je blog aansluit bij de ideeën die Gewoon Autastisch! wilt promoten, zoals autisme bewustwording en acceptatie, neurodiversiteit en persoonlijke infotainment ervaringen vanuit jouw leven met autisme, dan is de kans groot dat ik jouw gastblog ga publiceren!

  Aanmelden kan via de website >>

 • 25 februari 2020 Mindfulness voor mensen met Autisme in Amersfoort Lees meer

  Autisme in Balans organiseert mindfulness groepen en workshops voor mensen met autisme gegeven door ervaringsdeskundigen. Momenteel in Amersfoort maar workshops op locatie behoren ook tot de mogelijkheden.

  Eerstvolgende groep begint op 2 maart 2020. Maximaal 6 deelnemers.
  Eerstvolgende workshop in Amersfoort is op 6 april 2020.

  Voor meer informatie kun je het beste een e-mail sturen naar nika@autisme-in-balans.com. Dan mail ik je een flyer, of bel ik je.

 • 10 februari 2020 Trainer en teams gezocht voor Passend Voetbal Lees meer

  Wij zijn Passend Voetbal Schalkhaar en zijn op zoek naar een voetbaltrainer en teams om wedstrijden tegen te spelen.

  Wij zijn 13 kids in de leeftijd van 6 tot 13 jaar met een prikkelverwerkingsstoornis. Wij trainen op woensdag van 18.00 tot 19.00 uur bij SVS, vlakbij Deventer. Er willen graag meer kids komen trainen, maar dan hebben we eerst een extra trainer nodig! We willen graag wedstrijden spelen, maar niet tegen G-teams maar vergelijkbare teams.

  Reacties kunnen naar kristel.naezer@home.nl.

 • 7 februari 2020 Koken voor mensen met autisme Lees meer

  Koken met autisme in Zutphen heeft van september 2019 tot met januari 2020 een kookcursus gedraaid voor mensen met autisme. Een groep van zes deelnemers heeft met kookdocent Marij Verhaevert en onder begeleiding van Iris Gerlach zeven lessen gevolgd. Het is een zeer geslaagde cursus geweest, daar waren alle deelnemers unaniem over. Er is een foto- en filmimpressie gemaakt waaruit het plezier en de betekenis van deze cursus voor de deelnemers duidelijk blijkt.

  De cursus was een initiatief van Patrick Goossens en is mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds met ondersteuning van Stadsonderneming Zutphen.

  Voor meer informatie over de cursus neem je contact op via info@stadsondernemingzutphen.nl.

 • 23 januari 2020 Werk gezocht als tekenaar Lees meer

  Ik wil graag wegontwerpwerk doen of technisch tekenen in een rustige werkplek in een veilige werkomgeving met structuur met aansturing van één collega die tegelijk buddy is. Een veilige werkomgeving is essentieel. Ik zoek ontwerpwerk, soortgelijke werkervaring zoals in mijn CV staat, ik kan werken met diverse ontwerpsoftware. Ander intellectueel uitdagend werk kan mits het aan de bovenstaande voorwaarden.

  Mijn profiel: een hoogopgeleide autistische transvrouw die intellectueel uitgedaagd wil blijven. Dus beslist geen zorgboerderij, geen inpakwerk, geen schoonmaakwerk! Ik functioneer het beste in een prikkelarme gestructureerde werkomgeving, waarbij er weinig tot geen beroep wordt gedaan op mijn werknemersvaardigheden, maar taakgericht, nauwkeurig en precies werken werken. Mijn cv bevat voornamelijk ontwerp/computer werk, maar ik sta open voor ander intellectueel uitdagend werk. Max. 24-28 uur per week, ik werk nooit op woensdag.

  Reacties kunnen naar jbmajoor@xs4all.nl.

 • 17 januari 2020 Huiselijke dagbesteding Lees meer

  Bij gezinshuis Wadi aan de Leeuwerikstraat in Ermelo!

  Kleinschalige dagbesteding voor rust en ontwikkeling voor volwassenen met een verstandelijke beperking (en autisme). Van maandag t/m vrijdag.

  Aandacht voor balans tussen, inspanning (sportief of een klusje / boodschap doen) en ontspanning (spelen, muziek). Binnen en buiten zijn. Samen of zelfstandig wat doen.

  We willen deelnemen aan het “gewone” leven. Het idee is “zo gewoon mogelijk en bijzonder waar nodig”.

  Nieuwsgierig geworden? Neem voor meer informatie contact op met Bert & Wendy van gezinshuis Wadi via 0624417852 of via wadizorgt@gmail.com.

 • 13 januari 2020 Gespreksgroep voor vrouwen met autisme op basis van Vera Helleman Lees meer

  Gespreksgroep voor vrouwen met (een vermoeden van) autisme die zich, inclusief hun autisme, willen ontwikkelen en die willen nagaan wat de inzichten van Vera Helleman voor hen kunnen betekenen.

  Vera Helleman is non-dualiteits-filosoof en weet vanaf 2018 dat ze ook autisme heeft. Ze combineert haar inzichten uit de advaita/non-dualiteit met haar inzichten over wat emoties ons willen zeggen en haar drie fundamentele inzichten over autisme:
  1/ het (aan)voelend vermogen: hypersensitiviteit,
  2/ het ontbreken van een ik-referentie kader en
  3/ het natuurwetmatig denken.
  Voor meer over Vera Helleman kijk op: www.verahelleman.nl of www.emotieexpertisecentrum.nl.

  Het idee van de gespreksgroep is om met elkaar na te gaan wat we met deze inzichten kunnen.
  Hoe helpt en/of beperkt mijn sensitiviteit mij? Wat betekent mijn andere ik-referentie? Wanneer helpt mij dat en wanneer is dat lastig? Wanneer botst mijn natuurwetmatig denken met sociale regels? Kan ik hier wat mee om mijn leven vloeiender en gelijkmatiger te laten verlopen (als ik dat al zou willen)? We beperken ons niet tot de inzichten van Vera Helleman; iedere ervaring/inbreng is welkom en voor onderzoek/gesprek geschikt. Ons eigen leerproces staat voorop.

  Dit is nadrukkelijk geen cursus of training; we leren van en met elkaar.

  Er start een woensdag-ochtend groep: 10.00-12.00 uur. Bijeenkomsten vinden plaats om de twee/drie weken. Een groep bestaat uit maximaal 6 personen.
  START: woensdag 29 januari 2020, volgende data: 12 februari, 4 en 25 maart, 15 april, 6 en 27 mei, 17 juni.

  Blijkt dat er meerdere mensen zijn die overdag niet kunnen en die liever aan een avond-groep mee zouden doen, dan komt er ook een woensdag avond-groep: 19.30-21.30 uur.
  START: woensdag 22 januari 2020, volgende data: 19 februari, 11 maart, 1 en 22 april, 20 mei, 10 juni.

  Deelname aan een groep is kosteloos. Aanmelden kan via: opbeganegrond@gmail.com.
  Adres: Op begane grond, Zangvogelweg 43, 3815 DB Amersfoort. Contactpersoon: Jacqueline Hooijer.

  Voor alle vragen, opmerkingen en ideeën: mail naar opbeganegrond@gmail.com.

 • 13 januari 2020 Per direct begeleiding beschikbaar omgeving Eindhoven Lees meer

  Per direct inzetbaar voor een volwassene met de diagnose autisme. WMO ambulant begeleider. Omgeving Veldhoven, Waalre, Son en Breugel, Best, Geldrop en Nuenen.
  Bekijk mijn website of LinkedIn voor mijn werkervaring en werkwijze. Misschien tot snel.

  Vriendelijke groet,

  Sanne Klunder
  Sociaal pedagogisch hulpverlener SKJ
  Consulent Seksuele gezondheid NVVS
  www.sanneklunder.nl

 • 10 december 2019 GO-AUTSIDE | training met paarden Lees meer

  Wil jij op een andere manier leren over jezelf? Wil jij in een kleine groep, in de buitenlucht en met behulp van paarden werken?

  GO-AUTSIDE is een programma speciaal opgesteld door én voor jongvolwassenen & volwassenen met autisme. Vijf maanden lang komen we één keer per maand bijeen. In deze vijf bijeenkomsten gaan we samen met elkaar en met paarden aan de slag op de Elza Hoeve in Leiden.

  Tijdens de training doorlopen we diverse thema’s rondom: communicatie, grenzen stellen, persoonlijke behoeften vs. sociale verplichtingen, inzetten van kwaliteiten, herkennen van valkuilen, omgaan met prikkels en balans.

  Als deelnemer krijg je voldoende ruimte voor eigen inbreng.

  Het leuke is dat we het programma samen hebben opgesteld met een ervaringsdeskundige. Zij zal ook met ons meedoen tijdens de training!

  In Maart starten wij een pilot groep. Wil jij daarbij zijn of je inschrijven als geïnteresseerde voor later?

  Stuur een mailtje voor meer informatie: info@equalcoaching.nl.

 • 6 december 2019 Lieve, zorgzame, leuke tante gezocht Lees meer

  Lieve mensen van Nederland,

  Mijn naam is Bart. Ik ben 33 jaar oud. Heb een vorm van autisme en een lichte verstandelijke beperking. Ik heb geen ouders en geen familie meer. Ik voel me erg verdrietig, eenzaam en alleen. Ik doe ontzettend mijn best om mijn leven een beetje vorm te geven. Ik woon zelfstandig en het gaat best aardig. Mijn hobby’s zijn dinosaurussen verzamelen en het klimaat en het weer bestuderen. Ik omschrijf mezelf als een lieve, warme, eerlijke, gevoelige jongeman. Ik mis echter liefde en een vertrouwenspersoon om me heen. Ik zou het helemaal geweldig vinden als er iemand op mijn pad zou komen die een steuntje in de rug kan zijn. Graag in de vorm van een lieve, zorgzame tante. Je bent van harte welkom en wie weet krijgen we samen een leuk contact.

  Ik hoop op serieuze reacties. Die kun je mailen naar bartvandelaar@live.nl

   

 • 2 september 2019 Buddy gezocht voor Timo (11) in Utrecht Lees meer

  Welke jongen in de regio Utrecht zou af en toe willen afspreken met mijn licht autistische zoon Timo van 11? Timo heeft moeite om zijn woede te beheersen. Hij wil graag leren van een wat oudere jongen (14+) die dit al beter onder de knie heeft. Hoe kun je zorgen dat je niet van groen direct in het rood springt?

  Ik hoor het graag, als je dat zou willen of iemand kent die dat wil en kan. Graag een berichtje naar Nienke Nuyens, n_nuyens@hotmail.com.

 • 19 juli 2019 Man (51) zoekt vriendin Lees meer

  Belgische man (51 jaar) met autisme zoekt vrouw om samen iets te gaan drinken. Ik hou van film, toneel, theater, dansen en alleenstaanden fuiven. Ik zoek een vrouw tussen 30 en 51 jaar voor vriendschap en contact. Relatie mag, maar hoeft niet.

  Reacties (met foto) kun je mailen naar martin.martens@proximus.be

   

 • 11 juli 2019 Vriendin gezocht in Leiden Lees meer

  Mijn naam is Raymond van Es. Ik ben 52 jaar en ik heb Asperger. Ik woon in Leiden. Ik leef van een WAJONG uitkering, maar ik ontplooi wel veel activiteiten. Zo ben ik hoofdredacteur van De Vrijdenker en ben ik vrijwilliger bij het Spinozahuis in Rijnsburg. Daarnaast organiseer ik regelmatig culturele activiteiten. Deze bestaan meestal uit een bezoek aan een museum.

  Ik heb veel talenten, een brede algemene ontwikkeling en belangstelling. Ik ben trouw en betrouwbaar. Veel geluk met relaties heb ik nooit gehad. Nadat ik vorig jaar een kortstondige relatie heb gehad met een vrouw met Asperger die bij mij in de PAS gespreksgroep zat, ben ik nu weer op zoek naar een nieuwe liefde.

  Ik ben dus op zoek naar een lieve vrouw voor een (LAT) relatie. Als je interesse hebt, dan kun je me mailen op raymondvanes@gmail.com