Home 40 mensen, 40 verhalen Jellienke Winters

Jellienke Winters

Jellienke Winters heeft asperger en werkt als zelfstandig autismecoach onder de naam Asspire in Amersfoort. Daar werkt zij met de SPARK-methode: Succesful, Presence, Acceptance, Rest en Knowledge. Daarnaast geeft zij lezingen en workshops. Door haar ervaringsdeskundigheid kan zij zich goed verplaatsen in haar ‘coachees’, en ziet zij veel begrip en verbinding onderling. Het is haar missie om mensen met autisme te helpen een stralend leven te leiden.

‘Ik vind het zorgelijk dat mensen met autisme niet begrepen worden door de maatschappij. En dat zij zich door dit onbegrip depressief gaan voelen en een laag zelfbeeld ontwikkelen. Mijn concrete wens is dan ook dat steeds meer mensen met autisme trots kunnen zijn op wie ze zijn en succesvol en gelukkig door het leven gaan.

Nederland wordt autismevriendelijker als we zouden stoppen met stereotyperen en stigmatiseren. Als we nieuwsgierig blijven naar de mens met autisme, duidelijker en concreter zouden communiceren en mensen met autisme kansen bieden op de arbeidsmarkt.’

Sluiten
Word nu lid!