Home Over ons Werken bij de NVA NVA-expertgroepen

NVA-expertgroepen

Expertgroepen zijn op zoek naar experts

Autisme kent veel kanten. Daarom heeft de NVA een aantal expertgroepen. Deze expertgroepen maken zich sterk voor betere zorg voor deze specifieke doelgroep. Dit doen zij door gevraagd en ongevraagd advies te geven aan de NVA, zorgverleners en beleidsmakers. In de Expertgroep zitten zowel ervaringsdeskundigen als overige deskundigen. De leden van de expertgroep doen deze werkzaamheden op vrijwillige basis.

 • Secretarieel medewerker NVA Expertgroep Autisme en VrouwenDe expertgroep Autisme en Vrouwen (afgekort EVA) maakt onderdeel uit van de NVA en is de adviesgroep op het gebied van vrouwen met autisme: “Voor vrouwen met autisme door vrouwen met autisme”. Lees meer

  Sinds de lancering van de expertgroep in het voorjaar van 2021 komen bij de mailbox en ook bij de algemene Informatie-en advieslijn van de NVA veel vragen binnen over allerhande onderwerpen in verband met autisme bij vrouwen.

  De ‘dagelijkse’ werkzaamheden van EVA worden uitgevoerd door een kerngroep, die nu bestaat uit 4 vrouwen, van wie 3 zelf autisme hebben. Daarnaast bestaat contact met een externe kring van wetenschappers op het terrein van autisme bij vrouwen.

  Wij zoeken:
  een vrijwilliger, bij voorkeur ook een vrouw met autisme, die zich wil gaan bezighouden met het reguleren en beantwoorden van deze vragen. Daarbij wordt ook samengewerkt met de Informatie- en Advieslijn van de NVA. Tevens verzorgt deze medewerker de planning en de notulen van vergaderingen van EVA (Kerngroep + vergaderingen met externe kringen). In totaal ca. 5x per jaar. De vrijwilliger zal bij de uitvoering van de werkzaamheden door de NVA worden begeleid door middel van deskundigheidsbevordering en gesprekstraining. Eventuele reiskosten zullen worden vergoed.

  Tijdsinvestering? Tussen de 8 – 16 uur per maand.

  Voor meer informatie neem contact op met: charlotte.meynen@autisme.nl

 • Administratieve ondersteuning NVA Expertgroep Autisme en OnderwijsDe expertgroep Onderwijs maakt onderdeel uit van de NVA en is de adviesgroep op het gebied van autisme en onderwijs. De expertgroep maakt zich sterk voor een inclusief onderwijs. Alle leden doen dit geheel op vrijwillige basis.Lees meer

  Sinds de lancering van de expertgroep komen bij de mailbox van de expertgroep en ook bij de algemene Informatie-en advieslijn van de NVA veel vragen over het onderwijs binnen.

  Wij zoeken een vrijwilliger, bij voorkeur werkzaam in het (speciaal) onderwijs, die zich wil gaan bezighouden met het reguleren en beantwoorden van de allerhande vragen die binnenkomen. Tevens verzorgt deze medewerker de planning en de notulen van vergaderingen van de expertgroep.  In totaal circa 5x per jaar. De vrijwilliger zal voor het uitoefenen van de werkzaamheden door de NVA door middel van deskundigheidsbevordering en gesprekstraining hierin begeleid worden.

  Voor meer informatie neem contact op met: charlotte.meynen@autisme.nl

Sluiten
Word nu lid!