Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 17 juni 2019 Steun ons Youtube kanaal 'de Bokkelingen' Lees meer

  Ik ben Julie en ik heb Asperger. Zoals je weet is het voor mensen met autisme héél erg lastig om werk te vinden. Meestal weten ze niet wat ze met ons aan moeten. Ik ben zelf jaren aan een stuk via VDAB/GTB van het kastje naar de muur gestuurd, sollicitaties gedaan, etc. De jaren gingen voorbij en mijn zelfvertrouwen zakte naar 0. Ik voelde me nutteloos en mijn sociale angsten namen toe omdat ik niet meer onder de mensen kwam. Totdat ik bij De Oeterse Vallei terecht kwam via vrijwilligerswerk. De GTB regelde uiteindelijk dat ik vrijwilligerswerk kon gaan doen zonder mijn uitkering te verliezen.

  Ik werk nu als vrijwilliger bij Eigen Wijze vzw die mensen met een beperking ook willen verder helpen. Helaas hebben ze hier nog niet de financiële middelen voor. Wij zijn nu een Vlogkanaal begonnen via Youtube ‘’de bokkelingen’’. Hier kan je zien hoe we van een vervallen verblijfpark weer iets moois proberen te maken!

  Dit doen we samen met mensen met autisme en mensen die moeilijk op de arbeidsmarkt terechtkunnen. Abonneren doe je door op de Abonnee knop te klikken en op het belletje te drukken, zo blijf je altijd op de hoogte. Je kan ons vinden op alle social media onder de naam ‘De Bokkelingen’.

 • 4 juni 2019 Zelfstandig Wonen voor man met asperger Lees meer

  Ik ben op zoek naar zelfstandige woonruimte/ appartement voor mijn volwassen zoon met asperger. Omgeving Parkstad.
  Ben ook geïnteresseerd in wooninitiatieven voor mensen met autisme normaal tot hoog begaafd. Reacties kun je sturen naar gras.resie@gmail.com of bel 045 – 5650217.

 • 6 mei 2019 Op zoek naar bewoners/gelijkgestemden

  Beste mensen, ik ben harpist Antoine. Ik heb autisme en ben hooggevoelig voor geluid. Ook bouw ik muziekinstrumenten. Ik woon sinds kort in een school in Meerssen bij Maastricht. Nu lijkt mij dit ook een goede plek voor mensen met autisme om te wonen, gezien de hoeveelheid rust, privacy, ruimte en de natuur om ons heen op een terrein van 3 hectare.

  Lees meer

  Het is wel antikraak, maar de verwachting is dat we hier nog wel minstens 2 jaar kunnen blijven. Hoe dan ook, ik ben op zoek naar meer bewoners en gelijkgestemden om mij heen. Ook nu al kunnen mensen via de leegstandbeheerder hier een eigen klaslokaal tot wel 50m2 huren.

  Er is ook de mogelijkheid om hier een atelier of werkplaats te beginnen. Ik zie graag meer creatieve en kunstzinnige mensen om me heen. Er wonen hier nu 5 mensen en we delen de keuken met een lokale TV-omroep.

  Er is hier geen begeleiding aanwezig. Indien nodig kun je via de WMO een PGB aanvragen. Ook denk ik dat we elkaar tot steun kunnen zijn.

  Reacties kunnen naar antoine.theunissen@gmail.com

 • 6 mei 2019 Rustige woonruimte in de omgeving van Roermond gezocht

  Mijn naam is Tom en ik ben 30 jaar. Ik woon in het Midden-Limburgse Horn dat in de omgeving van Roermond ligt. Ik ontvang nu thuisbegeleiding en met hen ben ik al een tijd bezig om te zoeken naar een zelfstandige woonruimte voor mezelf. Dit verloopt helaas nogal stroef, omdat ik weinig woningen dan wel appartementen kan vinden in een rustige omgeving.

  Lees meer

  Vanwege mijn autisme ambieer ik dan ook een rustige omgeving met niet te veel prikkels (geluid). Mijn zoekgebied is zo’n 15 km om Roermond. Woonbegeleiding is wenselijk, maar dat kan ook vanuit mijn huidige zorgverlener geregeld worden. Vanwege mijn beperkte inkomen beschouw ik een huurprijs van ongeveer €600,- als maximum. Degene die mij kan helpen of van tips of advies kan voorzien kan mij bereiken op het e-mailadres: tmh.meevissen@hotmail.com.

 • 6 mei 2019 Woonruimte gezocht

  Ik, Rob, zoek woonruimte. Met gedeelde faciliteiten zoals wasmachine, keuken e.d. Ik heb ASS en ben 66 jaar oud. Het maakt niet uit wáár ik zal wonen hoewel ik een lichte voorkeur heb voor het oosten en zuiden van ons land.

  Lees meer

  Ik vind het onzin om op mijn leeftijd als vrijgezel nog een compleet huis te bewonen. Ik heb ervaring met jarenlange inwoning en ik kan ook beperkt mantelzorger zijn. Ik weet wanneer de anderen met rust te laten maar ook wanneer juist even contact te maken….

  Reacties graag naar ackermansster@gmail.com

 • 6 mei 2019 Helder - Beschermd wonen is op zoek naar nieuwe bewoners!

  Helder – Beschermd wonen is een kleinschalig wooninitiatief gelegen in Mook (nabij Nijmegen). Binnen ons gezellige, sfeervolle woonhuis bieden wij begeleiding (24 uur per dag begeleiding aanwezig) en dagbesteding aan bewoners vanaf 23 jaar met een psychiatrische aandoening en/of licht verstandelijke beperking.

  Lees meer

  Het huis heeft 8 ruime slaapkamers, alle voorzien van een wastafel. De sanitaire voorzieningen worden gedeeld met medebewoners. Het woonhuis beschikt over 5 badkamers, 2 keukens en heeft een rustige en ruime tuin.

  Voor meer informatie neem gerust een kijkje op onze website: www.helderbeschermdwonen.nl of bel naar: 06 – 11423583.