Home Oproepen
Abonneer

Oproepen

 • 17 april 2024 Wie wil er vrijwilliger worden voor Iets Drinken Maastricht? Lees meer

  Vrijwilliger gezocht voor nieuwe locatie van Iets Drinken in Maastricht.

  Iets Drinken is dé landelijke netwerkborrel voor volwassenen met een vorm van autisme. Het doel is mensen met autisme bij elkaar brengen, gewoon in een café. Wij organiseren dit voor en door mensen met autisme op 16 locaties in Nederland en willen heel graag een nieuwe locatie starten in Maastricht.
  Ik zou dit heel graag willen doen, maar we hebben minimaal 5 a 6 vrijwilligers nodig om te kunnen starten. Wie wil dit met mij doen? Woon je in of in de buurt van Maastricht? Heb je autisme? Heb je een klein beetje tijd over en zin in gezellige avonden? En ben je enthousiast geworden?
  Meld je dan aan op info@ietsdrinken.nl
  Voor meer informatie kan je kijken op www.ietsdrinken.nl of mail ons.

 • 10 april 2024 Vrijwilliger bij NVA Informatiepunt, NVA Steenwijkerland Lees meer

  op vrijwillige basis gemiddeld 3-5 uur per maand

  Wil jij je passie voor autisme omzetten in betekenisvolle actie? Zoek je een boeiende vrijwilligersrol waarin je jouw enthousiasme kunt delen en deel kunt uitmaken van een inspirerend team? Dan is dit jouw kans! Het Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) Informatiepunt in Steenwijkerland is op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die met ons willen samenwerken om mensen met autisme en hun naasten te ondersteunen. Het betreft een vrijwilligersfunctie van ongeveer 3 tot 5 uur per maand.

  Jouw rol als Vrijwilliger:

  Als vrijwilliger bij het NVA Informatiepunt in Steenwijkerland maak je deel uit van een team dat zich inzet voor het welzijn van mensen met autisme en hun naasten. Samen organiseren we themabijeenkomsten, inloopmomenten, gespreksgroepen en andere boeiende activiteiten. Maandelijks hebben we overleg om ervoor te zorgen dat we onze doelen bereiken en de autismegemeenschap goed kunnen ondersteunen.

  Wat wij van jou verwachten:

  • Affiniteit met autisme en de missie van de NVA.
  • Enthousiasme om deel uit te maken van een dynamisch team.
  • Bereidheid om jouw talenten in te zetten en te ontdekken wat jou het meest aanspreekt.

  Wat wij bieden:

  • De kans om een positieve impact te hebben op de levens van mensen met autisme en hun naasten.
  • Samenwerking in een hecht en betrokken team.
  • Ondersteuning vanuit het regionale bestuur van de NVA.
  • Toegang tot trainingen en bijeenkomsten georganiseerd door het landelijke verenigingsbureau.
  • Reiskostenvergoeding.

  Als vrijwilliger bij de NVA ben je lid van de vereniging of ben je bereid om lid te worden.

  Meer informatie of direct reageren:

  Wil je bijdragen aan onze missie en deel uitmaken van een enthousiast team? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar het team van NVA Steenwijkerland, via nva.steenwijkerland@autisme.nl

  Bij het NVA Informatiepunt in Steenwijkerland kun je jouw passie voor autisme omzetten in concrete actie. We kijken uit naar jouw sollicitatie en hopen je binnenkort in ons team te verwelkomen!

 • 21 februari 2024 Gezocht: vrijwilliger met talent voor archiefwerk voor uitzoekwerk WO II Lees meer

  Om belangrijke zaken binnen onze familie bespreekbaar te maken en opgelopen trauma’s tot rust te brengen, wil ik graag beter uitzoeken hoe het onze familie vergaan is in de tweede wereldoorlog en de periode daarvoor. Ik ben inmiddels bij diverse struikelsteenleggingen geweest (herdenkingssteentjes) en ik zag hoe dit een familie inzicht kan geven, verbindend kan werken, mits het voorwerk daarvoor goed gedaan is. Ik hoop dat er dit jaar ook voor onze opa een struikelsteen gelegd kan worden.
  Mijn opa werd in 1941 opgepakt omdat hij lid geweest was van de CPN. Hij zat eerst een paar maanden in Kamp Schoorl, daarna een maand in Kamp Amersfoort en vervolgens ruim een jaar in Kamp Neuengamme. Daar is hij bij een vluchtpoging doodgeschoten. Mijn vader was 14 toen zijn vader werd gearresteerd en meteen verantwoordelijk voor het gezin met moeder, oudere zus en jongere broer. Het gezin was erg arm en er zijn keuzes gemaakt die ongelukkig uitgepakt hebben. Omdat mijn vader kostwinner was, kon mijn oma geen steun krijgen. Het enige werk dat in januari 1945 voor mijn vader als jongen van 17 beschikbaar was, was in Duitsland bij Speer Todt en daarvoor moest hij lid worden van de NSKK, een militaire organisatie. Hiervoor heeft hij na de oorlog een jaar in strafkamp Rhijnauwen gezeten. Dit was een traumatische ervaring erbij voor mijn vader.
  Omdat ik ADD en autisme heb, en daarbij een burn-out, heb ik weinig energie en een zekere gebruiksaanwijzing. Toch wil ik op deze manier mijn participatie in de samenleving vormgeven. Ik hoop daarom iemand te vinden deze uitdaging aan wil gaan. Ben je geduldig, zelfstandig en nauwkeurig, heb je een universitair werk- en denkniveau? Dan zou ik zo graag willen dat je mij met dit werk gaat helpen!
  Voorlopig denk ik aan een dagdeel per twee weken, voor een jaar, bij mij thuis in Utrecht. Als we naar een archief buiten Utrecht gaan, is daar bijna een hele dag mee gemoeid. Maar de praktijk zal leren wat het beste werkt en hoeveel tijd er mee gemoeid is. Als je het leuk vindt, zou je buiten deze tijden zelf met een klus aan de gang kunnen gaan.
  Ik heb zelf al flink wat onderzoek gedaan, zowel in online archieven als in het Utrechts Archief en het Nationaal Archief. Ook heb ik contact met een paar verenigingen en andere organisaties. Soms lijkt het erop dat een antwoord weer twee vragen oproept. Ik doe erg mijn best om de gegevens geordend op te slaan en om redelijk gestructureerd te werken, maar het duizelt me regelmatig en dan weet ik niet meer waar ik verder moet gaan. Het helpt mij dan erg als iemand de planning in de gaten houdt, mij helpt me daar aan te houden en me helpt om geconcentreerd te werken.
  Een leuke bijkomstigheid is dat ik tot mijn grote verrassing gevraagd ben te zijner tijd een artikel te schrijven voor het jaarboek van een cultuurhistorische vereniging. Ze zijn geïnteresseerd in de brieven van mijn opa, zijn leven in de kampen en daarvoor. Maar alleen gaat dit me niet lukken.
  Als je student bent, kun je de resultaten van dit onderzoek misschien ook zelf gebruiken voor een werkstuk.

  Ik zoek hulp bij:
  Afgebakende onderzoeksklussen zoals:
  • Waar was mijn opa tijdens zijn militaire dienst bij de KNIL en hoe verliep dat? Raakte hij gewond? Waarom is hij in Bronbeek geweest?
  • Hoe was de voogdij geregeld na de scheiding van mijn opa en oma, hoe is dat na de arrestatie veranderd?
  • Is er nog correspondentie te vinden waarin getracht wordt mijn opa uit het kamp te krijgen?
  Verder:
  • Ordenen van gegevens die er al zijn
  • Archiefkaarten ontcijferen
  • Losse eindjes van lopende klussen afmaken
  • Uitzoeken, ordenen, digitaliseren van gegevens en foto’s die van de familie komen
  • Foto’s en albums uitzoeken, foto’s scannen, info erbij zoeken, en vermelden
  • Info en foto’s beschikbaar maken voor familie
  • Brieven die mijn opa vanuit de kampen schreef redigeren en vertalen met Deep-L online vertaalprogramma.
  Mocht je denken dat deze klus iets voor je is, neem dan contact op, het liefst per email, met ingebronk@hotmail.com

  Inge Bronk

 • 8 januari 2024 Mede-gespreksleider gezocht Lees meer

  Er start een nieuwe gespreksgroep voor volwassenen met autisme. Hiervoor zijn we nog op zoek naar een tweede gespreksleider.

  De gespreksleider hoeft zelf geen autisme te hebben, maar ervaring met autistische mensen en kennis over autisme is een voordeel. Heb je nog geen ervaring maar wil je graag leren over autisme, dan is dit ook een prima mogelijkheid.

  Plaats: Leiden of Leiderdorp
  Tijd: één keer per de maand, op een ochtend
  Tijdsbesteding: 2 á 3 uur per maand

  Heb je interesse of wil je meer weten, neem vrijblijvend contact op met Verena: oproep-gespreksleider24@koyal.net

 • 27 juni 2023 Vrijwilligers gezocht voor Kringloopwinkel Lees meer

  Hai,

  Ik ben Ellen van Emmaus Domstad. Wij hebben 3 winkels in Overvecht, Lombok en Parkwijk.
  Emmaus is een stichting die woonruimte biedt aan mensen die even nergens kunnen wonen. Mensen die bij ons wonen komen uit allerlei groepen: even de weg kwijt, statushouders en mensen zonder papieren.

  Dat betalen wij allemaal met onze kringloopwinkels en daarvoor hebben wij vrijwilligers nodig. Samen met de bewoners werk je mee in de winkel of sorteer je de spullen die binnenkomen. Voor de transport hebben wij ook mensen nodig. Dus dan is een rijbewijs wel handig.

  Jij kunt bij ons je dag zinvol besteden en helpen om daklozen een dak boven hun hoofd te houden.

  Als je bij ons komt krijg je leuke collega’s en mag je spullen kopen met 50% korting. Helemaal prikkelvrij is de werkplek niet, maar je kunt wel een rustig moment kiezen om aan de slag te gaan. Reacties mogen naar: ellennijs@emmausdomstad.nl

  Groetjes, Ellen

Sluiten
Word nu lid!