Home Over autisme Autisme en seksualiteit Autismekenmerken en seksualiteit

Autismekenmerken en seksualiteit

Op deze webpagina’s beschrijven we kenmerken van autisme zoals die gebruikt worden bij het stellen van een diagnose, maar ook andere kenmerken die veel mensen met autisme bij zichzelf herkennen en die een rol kunnen spelen bij seksualiteit.

In een diagnosetraject wordt gebruik gemaakt van een internationaal vastgestelde lijst met gedragskenmerken. De ervaringen die mensen zelf beschrijven zijn breder dan deze lijst. Wat de ene persoon met autisme ervaart, ervaart een andere persoon met autisme niet of op een andere manier.

Op deze pagina’s noemen we vooral autismekenmerken die mensen zelf beschrijven in relatie tot hun seksualiteit. Misschien herken je jezelf in een deel van deze kenmerken en biedt deze informatie een nieuwe kijk op jouw seksualiteitsbeleving. Ook kan het je eventuele partner helpen om jou beter te begrijpen.

Zoals gezegd zijn er net zo goed grote verschillen tussen mensen met autisme: iedereen is anders en ervaart dingen op hun eigen manier. Jouw ervaring kan dus anders zijn dan wat je hier leest.

Meer weten?

Ook op pagina’s Seks hebben en Seksuele levensloop en Wensen en grenzen komt de (mogelijke) relatie met autisme aan bod.