Home NVA regionaal NVA Groningen en Drenthe NVA locaties Groningen

NVA locaties Groningen

Een NVA locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke NVA locatie ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

 • AIC GroningenAdresgegevens en inlooptijdenLees meer

  Adres:

  Buurtcentrum TuinPad
  Bessemoerstraat 4,
  9741 AJ Groningen
  Tip: Kom je met de auto? Parkeer dan aan de Dierenriemstraat.

  Mailadres: aic_groningen@live.nl
  Website AIC Groningen: www.aicgroningen.nl
  U kunt ons ook vinden op www.facebook.com/aicgroningen

  Inloopmogelijkheid:

  Elke eerste maandag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur m.u.v. de zomervakantie. Iedereen is op deze ochtenden welkom voor informatie, advies en/of een goed gesprek.

  Overige activiteiten:

  Wilt u automatisch op de hoogte blijven van onze activiteiten? Geef uw emailadres op aan: aic_groningen@live.nl of like ons  www.facebook.com/aicgroningen

Sluiten
Word nu lid!