Home NVA Groningen en Drenthe Lotgenotencontact

Lotgenotencontact

Voor wie behoefte heeft aan herkenning of steun.

De NVA Groningen/Drenthe biedt haar leden vele mogelijkheden om elkaar te ontmoeten: mensen met autisme, hun ouders, partners en kinderen. Mensen aan wie je niet alles hoeft uit te leggen. Met wie je samen kunt ontspannen, bijvoorbeeld op een Auti-Doe-Dag in een pretpark of bij een toneel- of filmvoorstelling. En regelmatig wordt de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten gecombineerd met nuttige informatie: tijdens een themadag, congres of een informatieavond in de regio.

Themabijeenkomsten

Meer weten over autisme? In Groningen en Drenthe worden op diverse plaatsen met grote regelmaat themabijeenkomsten georganiseerd. Autisme en dwang, prikkelverwerking, Autisme en stress etc. zijn enkele voorbeelden van thema’s die behandeld worden. Kijk hier voor meer informatie.

Gespreksgroepen

Voor de diverse doelgroepen zoals volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie, partners van een man of vrouw met autisme, ouders van een kind met autisme, organiseert de NVA gespreksgroepen onder leiding van een gespreksleider. De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA vrijwilligers met kennis van autisme. Ga naar gespreksgroepen..

Ontmoeten

Hoe fijn kan het zijn als je niet uit hoeft te leggen wat autisme inhoud. Gelijkgestemden ontmoeten in een ongedwongen omgeving en gewoon even jezelf kunnen zijn. Hiervoor is het Auticafé opgericht. Iedere derde woensdag van de maand van 19.30 – 21.30 uur kan je hier terecht. Kijk hier voor de laatste info of bekijk onze Facebookpagina.

Sluiten
Word nu lid!