Home NVA Groningen en Drenthe Lotgenotencontact Gespreksgroepen

Gespreksgroepen

Voor wie behoefte heeft aan herkenning of steun.

Voor mensen met autisme

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie organiseert de NVA gespreksgroepen onder leiding van een gespreksleider. De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en de gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen zijn informeel en hebben geen therapeutisch doel. Hieronder tref je het aanbod van Groningen-Drenthe.

Voor partners van mensen met autisme

In deze gespreksgroepen komen mensen bij elkaar die een partner hebben met (een vermoeden van) autisme. Het doel van de bijeenkomsten is vooral het isolement te doorbreken waarin deze partners zich vaak bevinden, en ook om steun bij elkaar te vinden. Als je te maken hebt met autisme in de relatie kunnen er allerlei specifieke problemen ontstaan. Gevoelens van eenzaamheid, van rouw om wat er niet is in de relatie, van het zich niet begrepen voelen door de partner en de omgeving, van zich schuldig voelen. Tijdens de bijeenkomsten is er sprake van herkenning en krijgen deelnemers vaak handvatten aangereikt. Hieronder tref je het aanbod van Groningen-Drenthe.

 • NVA - Gespreksgroep AssenVoor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie - De gespreksgroep is vol, na aanmelding kom je op een wachtlijst. Wanneer er plaats is in de groep krijg je bericht.Lees meer

  Het doel van de gespreksgroep is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

  De gespreksgroep heeft een gespreksleider. Een betrokken vrijwilligers met kennis van autisme. De groep heeft een informeel karakter. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Bijeenkomsten: maandelijks

  Aanmelden of informatie: nva.volwassenmet.dr@autisme.nl

   

 • NVA-gespreksgroep AssenVoor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie.Lees meer

  Het doel van de gespreksgroep is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

  De gespreksgroep heeft een eigen gespreksleiding, bestaande uit 2 gespreksleiders. Dit zijn betrokken vrijwilligers die kennis van autisme hebben. De groepen hebben een informeel karakter. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Bijeenkomsten: iedere maand
  Aanmelden of informatie: nva.lotgenoten.assen@gmail.com

 • NVA - ouder van contactgroep BeilenVoor ouders van meiden met (een vermoeden van) autismeLees meer

  De NVA Groningen-Drenthe heeft een gespreksgroep in Beilen speciaal voor ouders van meiden met autisme en een normale tot hoge intelligentie. Bij de gespreksgroep kun je ervaringen delen, moeilijke situaties voorleggen en elkaar helpen.

  o.l.v. Brenda Lubbers, aanmelding en info bij: brendalubbers@hotmail.com

 • NVA - gespreksgroep voor partners van vrouwen in HoogeveenIn deze groep ontmoeten de partners van vrouwen met autisme elkaar en is er een veilige sfeer om persoonlijke ervaringen rond autisme te delen.Lees meer

  Als partner van een vrouw met autisme kom je bij jezelf, bij je partner en in je relatie wellicht dingen tegen waarover je misschien meer wilt weten. Of die je zou willen delen met anderen die in een soortgelijke situatie verkeren. Er wordt niet meer van je gevraagd dan je zelf wilt vertellen. Ook in de gespreksgroep zelf, bepaal jij zelf je grenzen.

  De gespreksgroep wordt geleid door een getrainde gespreksleider met persoonlijke ervaring als mantelzorger op het gebied van autisme. Beroepshalve is hij 7 jaar mantelzorgconsulent geweest in de GGZ en verpleegkundige en trainer in de psychiatrie.

  De gespreksgroep komt maandelijks samen op een vaste locatie in Hoogeveen. Je kunt meedoen aan de gespreksgroep als je lid bent van de NVA of lid wordt. Twijfel je nog? Je mag drie keer op proef meedraaien om te kijken of het iets voor jou is. Er is ruimte voor maximaal tien deelnemers.

  Is je belangstelling gewekt? Meld je dan aan bij de NVA via secretaris.NVA.GroningenDrenthe@autisme.nl

 • NVA - partner van gespreksgroepen HoogeveenHet is fijn andere partners van mensen met (vermoedelijk) autisme te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen in een veilige omgeving. Momenteel zijn er 2 gespreksgroepenLees meer

  Het doel van de bijeenkomsten is vooral het contact met lotgenoten, mensen ontmoeten die aan een half woord’ genoeg hebben. Op die manier herkenning en steun bij elkaar vinden om zo het isolement te doorbreken waarin partners zich vaak bevinden.

  De groepen hebben een informeel karakter en is bedoeld om in een veilige omgeving ervaringen uit te wisselen, gevoelens te uiten en elkaar te helpen met praktische tips en handvatten.

  Alle groepen staan o.l.v Afke Miedema, aanmelding of informatie kan via: afkemiedema@netscape.net

 • NVA partner van gespreksgroep - MeppelGespreksgroep voor partners van personen met (vermoeden van) autisme met een normale tot hoge intelligentie. Groep is vol voor 2024Lees meer

  Het doel van de bijeenkomsten is vooral het contact met andere ‘partner van’ lotgenoten, mensen ontmoeten die aan een half woord’ genoeg hebben. Op die manier herkenning en steun bij elkaar vinden. De groep heeft een informeel karakter en is bedoeld om in een veilige omgeving ervaringen uit te wisselen, gevoelens te uiten en elkaar te helpen met praktische tips en handvatten.

  Frequentie en locatie: de groep komt zo ongeveer 1x in de 5 weken bij elkaar op de woensdagavond van 19.30 – 21.00 uur in Wijkcentrum De Koeberg, Rembrandtplein 83 te Meppel

  Data voor 2024: 17-jan, 28-feb, 10-apr, 22-mei, 03-jul, 04-sep, 16-okt, 27-nov

  Meer informatie of aanmelden kan via de gespreksleider Astrid Palthe: NVA.partnervan.Meppel.DR@autisme.nl

  Deelname: Om voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten op te kunnen blijven komen zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties. Mocht je na 3 proefmomenten definitief willen aansluiten bij de gespreksgroep, dan wordt lidmaatschap bij de NVA of een donatie aan het Autisme Fonds op prijs gesteld.

 • NVA-gespreksgroepen GroningenVoor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie zijn twee gespreksgroepen in Groningen.Lees meer

  Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

  De gespreksgroep heeft een eigen gespreksleiding, bestaande uit 2 gespreksleiders. Dit zijn betrokken vrijwilligers die kennis van autisme hebben. De groepen hebben een informeel karakter. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Bijeenkomsten: iedere maand
  Aanmelden of informatie:  nvagroningengespreksgroep2@gmail.com

 • NVA-jongerencontactgroep GroningenEen gespreksgroep voor mensen met autisme in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar, met normaal tot hoge intelligentie.Lees meer

  We bespreken elke laatste maandag van de maand thema’s die jou bezighouden. Bij de gespreksgroep kun je ervaringen delen, moeilijke situaties voorleggen en elkaar helpen. Voorbeelden van thema’s zijn relaties en vriendschappen, studeren/werken en wonen.

  Aanmelden of informatie: nvajonggroningen@gmail.com

 • NVA-partner van gespreksgroepen Groningen (stad)Het is fijn andere partners van mensen met (vermoedelijk) autisme te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen in een veilige omgeving.Lees meer

  Deze gespreksgroep heeft als doel de partnerrelatie te bespreken en te verbeteren (en niet je rol als ouder). Dit zorgt ervoor dat ook partners zonder kinderen of kind gerelateerde problematiek makkelijker kunnen aansluiten.

  In Groningen (stad) zijn er twee partnergespreksgroepen.

 • NVA-ouder contact persoon GroningenSoms heb je als ouder van behoefte om even met iemand te praten. Mieke van Maanen staat voor je klaar.Lees meer

  Onze vrijwilligster Mieke van Maanen heeft jarenlange ervaring als gespreksleider voor gespreksgroepen voor ouders van kinderen  met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan).

  Op dit moment begeleidt ze geen groepen meer maar richt ze zich voor de NVA op 1-op-1 contact met mensen.

  Heb je behoefte om eens te praten en hoeft dit niet per se in een groep dan staat Mieke voor je klaar. Je kunt haar zowel per mail als telefonisch bereiken via: miekevanmaanen@tele2.nl of 06-383 29 536

Sluiten
Word nu lid!