Home NVA Groningen en Drenthe NVA locaties Groningen

NVA locaties Groningen

Een AIC locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke AIC ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

 • AIC GroningenAdresgegevens en inlooptijdenLees meer

  Adres voor de afspraakochtend:

  Buurtcentrum TuinPad
  Bessemoerstraat 4,
  9741 AJ Groningen

  Adres Auti-café en thema-avonden:

  Wijkcentrum Het Dok
  Kajuit 4
  9733 CA Groningen

  Mailadres: aic_groningen@live.nl
  Website AIC Groningen: www.aicgroningen.nl
  U kunt ons ook vinden op www.facebook.com/aicgroningen

  Afspraakochtend AIC:

  Elke eerste maandag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur m.u.v. de zomervakantie. Iedereen is – op afspraak – op deze ochtenden welkom voor informatie, advies en/of een goed gesprek. Kijk hier voor meer informatie.

  Overige activiteiten:

  Wilt u automatisch op de hoogte blijven van onze activiteiten? Geef uw emailadres op aan: aic_groningen@live.nl of like ons  www.facebook.com/aicgroningen

Sluiten
Word nu lid!