Home NVA Noord-Holland NVA-huis Noord-Holland Noord Speel-o-theek de Zusjes

Speel-o-theek de Zusjes

Onze partner in het NVA-huis Noord-Holland Noord

Het NVA-huis Noord-Holland Noord deelt zijn locatie met Speel-o-theek de Zusjes. Het reserveren van materialen uit het NVA-huis is mogelijk via de website: www.speelotheekdezusjes.nl. (Let op, reserveren is pas mogelijk na inschrijving)

Spelen is de manier voor kinderen om te leren

Uit steeds meer onderzoek blijkt dat spelen ook belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Het helpt een kind later bij het leren lezen, rekenen en het verkrijgen van (ruimtelijk) inzicht. Maar ook samen spelen is een belangrijke manier om te oefenen voor het later goed kunnen samenwerken. Terwijl kinderen opgaan in hun spel, ontwikkelen zij zich op allerlei gebieden: taalvaardigheid, sociale vaardigheid, cognitief en motorisch. Er is vrijwel geen domein in de ontwikkeling, dat niet door spel gestimuleerd kan worden.

Speel-o-theek de Zusjes is er voor iedereen: kinderen en jongeren met of zonder beperking, (groot)ouders, volwassenen, ook volwassenen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking en dementerenden. Er is een mogelijkheid voor het brengen van het speelgoed/spelletjes aan huis.

Samen spelen

Ook samen spelen is een belangrijke manier om te oefenen voor het later goed kunnen samenwerken. Terwijl kinderen opgaan in hun spel ontwikkelen zij zich op allerlei gebieden: taalvaardigheid, sociale vaardigheid, cognitief en motorisch. Er is vrijwel geen domein in de ontwikkeling, dat niet door spel gestimuleerd kan worden.

Oefenmateriaal

Naast speelgoed en spelletjes is er ook de mogelijkheid om oefenmaterialen te lenen, b.v. een Bosubal en de Wobbel om het evenwicht te trainen. Of een zitkussen/grote bal om op te zitten en te oefenen.

Voor meer informatie of een lidmaatschap van de Speel-o-theek, bezoek de website: www.speelotheekdezusjes.nl

 

Sluiten
Word nu lid!