Home NVA Noord-Holland Lotgenotencontact Noord-Holland Ontmoeten Noord-Holland

Ontmoeten Noord-Holland

Met gelijkgestemde in een ontspannen setting

Autismecafé Purmerend is een ontmoetingsplek voor volwassenen met (een vermoeden van) autisme, hun familie, vrienden en andere geïnteresseerden. Het is een plek om ervaring uit te wisselen, interesses te delen, sociale vaardigheden te oefenen en zoveel meer.

We bieden een samenkomen op steeds dezelfde locatie. Er op gelet dat de omgeving relatief prikkelarm is zonder dat het de sfeer van een gezellig samenkomen verliest.

De doelen van ons autismecafé zijn herkenning, erkenning, ontmoeting en verbinding. Net zoals bij elk ander café kun je in- en uitlopen wanneer je wilt en bestel en betaal je je eigen consumpties. Verder geen verplichtingen, geen voorspelbaarheid, alleen maar gezelligheid en dat kan ook zonder “smalltalk”. Het is wat eenieder ervan maakt.

Om deel te nemen kun je gewoon binnenkomen. Je kunt bij de bar naar ons vragen, waarop ze laten weten waar we zitten. Deelname is kosteloos, consumpties voor eigen rekening en aanmelden is niet nodig. Mocht je het spannend vinden om alleen te komen, dan kun je ervoor kiezen iemand mee te nemen. Tevens is het mogelijk om ons van tevoren te benaderen zodat we je kunnen verwelkomen.

Bezoek voor de actuele informatie onze agenda.

 • Autismecafé Hoorn - NVA HoornAutismecafe Hoorn is een ontmoetingsplek voor volwassenen met (een vermoeden van) autisme, hun familie, vrienden en andere geïnteresseerden zoals hulpverleners. Het is een plek om ervaring uit te wisselen, interesses te delen, sociale vaardigheden te oefenen en zoveel meer.Lees meer

  We bieden een samenkomen op steeds dezelfde locaties. Tevens wordt er op gelet dat de omgeving ‘prikkelarm’ is zonder dat het de sfeer van een gezellig samenkomen verliest. De doelen van ons autismecafé zijn herkenning, erkenning, ontmoeting en verbinding.

  Autismecafé Hoorn vindt plaats op:

  • Elke 1e vrijdag van de maand van 15.00 – 17.00u bij Proeflokaal Charlies. (Dubbele Buurt 4)
  • Elke 3e vrijdag van de maand vanaf 20.00u bij Restaurantcafé Ridderikhoff (Roode Steen 9)

  Deelname:

  Net zoals bij elk ander café kun je in- en uitlopen wanneer je wilt en bestel en betaal je je eigen consumpties. Verder geen verplichtingen, geen voorspelbaarheid, alleen maar gezelligheid en dat kan ook zonder “smalltalk”. Het is wat eenieder ervan maakt. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel als prettig ervaren zodat een vrijwilliger je kan verwelkomen. Dit kan via onderstaand e-mailadres.

  Kosten:

  Er worden geen entreekosten gevraagd en consumpties zijn op eigen kosten. Ben je een aantal keer bij ons café geweest en ben je van plan vaker te komen? Dan vragen we je lid te worden van onze vereniging → www.autisme.nl/lidmaatschap. Voor meer informatie, vragen en contact kunt u mailen naar nva.hoorn@autisme.nl of kijk op onze social media → www.instagram.com/nvahoorn

 • Autismecafe Purmerend - Waterlands Autisme LoketIedere 2e vrijdag van de maand in PurmerendLees meer

  Autismecafé Purmerend is een ontmoetingsplek voor volwassenen met (een vermoeden van) autisme, hun familie, vrienden en andere geïnteresseerden. Het is een plek om ervaring uit te wisselen, interesses te delen, sociale vaardigheden te oefenen en zoveel meer.

  De doelen van ons autismecafé zijn herkenning, erkenning, ontmoeting en verbinding. Net zoals bij elk ander café kun je in- en uitlopen wanneer je wilt en bestel en betaal je je eigen consumpties. Verder geen verplichtingen, geen voorspelbaarheid, alleen maar gezelligheid en dat kan ook zonder “smalltalk”. Het is wat eenieder ervan maakt.

  Om deel te nemen kun je gewoon op onderstaande moment en locatie binnenkomen. Je kunt bij de bar naar ons vragen, waarop ze laten weten waar we zitten. Deelname is kosteloos, consumpties voor eigen rekening en aanmelden is niet nodig. Mocht je het spannend vinden om alleen te komen, dan kun je ervoor kiezen iemand mee te nemen. Tevens is het mogelijk om ons van tevoren te benaderen zodat we je kunnen verwelkomen.

  Autismecafe Purmerend vindt plaats op elke 2e vrijdag van de maand, van 15.00 tot 17.00u bij ’t Hoedje van de Koningin. Voor meer informatie, vragen en contact kunt je mailen naar nva.noordholland@autisme.nl

  Locatie

  Het Hoedje van de Koningin
  Kaasmarkt 3 in Purmerend

  Aanmelden is niet noodzakelijk en toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

 • NVA-55 plusgroep AmsterdamIedere 1e zondagmiddag van de maand van 14.00 tot 15.45 uur een vrije inloop voor 55+ ouderen met autisme. Lees meer

  Wees welkom op onze ontmoetingsbijeenkomst voor 55+ ouderen met autisme. Het is een inloop, dus je hoeft je niet aan te melden en je mag ook later binnen komen.

  Adres

  Buurtkamer Olympus
  Olympiaweg 29 in Amsterdam Zuid

  Toegang:

  Gratis

  Aanmelden of informatie:

  Email: dolienbuijs@gmail.com

 • NVA-55 plusgroep AlkmaarIedere 2e maandag van de maand van 14.00 tot 16.00 uurLees meer

  Elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen is het belangrijkste doel. Iedere bijeenkomst wordt georganiseerd aan de hand van een thema. Er wordt gebruik gemaakt van boeken en theorieën over autisme en ook is er aandacht
  voor wat het leven met autisme waardevol kan maken en hoe je in je kracht kunt staan. De bijeenkomsten worden begeleid door iemand die ervaring met autisme heeft.

  Toegang: gratis
  Aanmelden of informatie: nva.alkmaar@autisme.nl

 • Bordspellenmiddag - NVA HoornHet vrijwilligersteam van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en De Hoofdzaak organiseren samen een maandelijkse neurodivers-vriendelijke bordspellenmiddag voor volwassenen (minimaal 16+) met een gemiddeld tot hoge begaafdheid. Ook als je jezelf niet neurodivers noemt, ben je uiteraard van harte welkom om deel te nemen. Lees meer

  Afhankelijk van het aantal deelnemers zal er aan meerdere tafels gespeeld worden. De vrijwilligers zorgen voor een selectie van korte en eenvoudige spellen tot langere en strategische spellen en helpen met de opstart ervan. Koffie, thee en koekjes zijn aanwezig. Het meenemen van eigen consumpties is toegestaan, maar let wel op: aan de speeltafels wordt i.v.m. het behoud van de spellen met schone handen gespeeld.

  Kijk op www.autisme.nl/agenda of www.dehoofdzaak.org/agenda voor de data, tijdstippen, het adres en aanvullende informatie.

 • Bordspellenmiddag Purmerend - Waterlands Autisme LoketSpeciaal voor mensen met autisme (of vermoeden van) wordt er elke 3e woensdag een spellenmiddag georganiseerd. Om met elkaar in een rustige omgeving bordspellen te spelen.Lees meer

  Meer informatie en aanmelden: bordspellen.wal@autisme.nl

 • Autismesoos HIlversumOntmoetingsplek voor mensen met autismeLees meer

  Voor een gezellig praatje, spelletje of drankje wordt elke 4e maandagavond van de maand de autismesoos georganiseerd. Toegang gratis en aanmelden is niet nodig.

  Wie wat waar

  Locatie: Wijkcentrum de Geus, Geuzenweg 84, Hilversum (6min. lopen vanaf station)
  Tijd: 19.30 – 22.00 uur
  Website: www.autismesoos.nl

 • Extern - Iets drinkenIets Drinken is dé landelijke netwerkborrel voor normaal tot hoogbegaafde volwassenen met een vorm van autisme. Bijvoorbeeld Asperger, klassiek autisme of PDD-NOS. Het doel is mensen met autisme bij elkaar brengen, gewoon in een café.Lees meer

  De Iets Drinken avond

  • Iets Drinken is één keer per maand
  • Altijd op een woensdagavond
  • Begin om 19:00 uur, einde om 23.00 uur
  • Je mag later komen en eerder weggaan
  • Vooraf aanmelden is niet nodig

  Elke avond is er een activiteit: Iets Doen. Dit is wisselend een pubquiz of spellen. Meedoen aan deze activiteit is niet verplicht. Je mag altijd een eigen spel meenemen. Ook als de activiteit pubquiz is, kan er nog een spel gespeeld worden.

  Op een Iets Drinken avond zijn twee vrijwilligers in oranje polo aanwezig.

  Voor locaties en agenda kijk op: www.ietsdrinken.nl

 • PAS contactdagenDe contactdagen zijn voor volwassenen met autisme en worden eens per 2 tot 4 weken georganiseerd. Er zijn bij de contactdagen geen hulpverleners aanwezig. Er wordt van onze bezoekers verwacht dat zij zichzelf kunnen redden.Lees meer

  De contactdagen zijn alleen toegankelijk voor volwassenen met autisme of een sterk vermoeden daarvan. Het meenemen van een partner is toegestaan, ook als deze geen autisme heeft. Minderjarige kinderen zijn nooit toegestaan. PAS is geen kinderopvang en kinderen zorgen voor (te) veel prikkels voor de andere deelnemers.
  Het meenemen van begeleider, vriend/kennis of familielid zonder autisme is niet toegestaan. Als je het echter eng vindt om de eerste keer alleen te komen kan hiervoor toestemming worden verleend. Neem hiervoor contact op met de gastheer/gastvrouw van de betreffende contactdag.

  De contactdagen worden op verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd. Op de website is meer informatie te vinden, zoals locaties, een agenda en veel gestelde vragen: www.pasnederland.nl