Home Webinar ‘Zelfregulatie bij jongeren met autisme’

Webinar ‘Zelfregulatie bij jongeren met autisme’

met gastspreker Jeroen Bartels

Wanneer en waar

Wanneer: Woensdag 24 mei van 19.30 tot 21.00 uur. Digitale inloop vanaf 19.15 uur.
Waar: Het webinar wordt aangeboden via Zoom.
Kosten: € 6,- incl. € 1,21 administratiekosten

Jeroen Bartels

studeerde klinische ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en is als gezondheidszorgpsycholoog werkzaam met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en uiteenlopende bijkomende problemen (waaronder problemen in de emotieregulatie).

Het webinar

Veel jongeren met autisme hebben moeite met zelfregulatie. Ze worden vaak boos of raken gefrustreerd, waardoor ze – meestal onbedoeld – agressief kunnen reageren of ruzie krijgen. Of ze trekken zich juist terug en vermijden contact met de mensen om hen heen.

De oorzaak van hun boosheid en frustratie is – net als bij jongeren zonder diagnose – een unieke combinatie van persoonlijkheid, temperament en ervaringen uit het verleden. Maar vaak spelen ook autisme-specifieke oorzaken een rol. Zoals overgevoeligheid voor zintuiglijke prikkels, communicatieproblemen, moeite met schakelen en flexibel zijn, en het niet los kunnen laten van gedachtes over onrechtvaardigheid.

Tijdens dit webinar zal Jeroen op een praktische manier uitleggen hoe jongeren hun boosheid beter leren herkennen en er meer grip op te krijgen. Daarnaast geeft hij tips voor ouders en hulpverleners.

Aanmelden

Meld je nu aan via deze link…

Sluiten
Word nu lid!