Home Als helpen niet helpt (angst en dwang)

Als helpen niet helpt (angst en dwang)

met gastpreker Thea van Bodegraven-Boonstra

Het NVA-huis Noord-Holland Noord nodigt je van harte uit voor een boeiende lezing op 22 mei 2024 van 19.30 tot 21.30 uur, waarin auteur Thea van Bodegraven-Boonstra interactief zal vertellen over haar werken “Als helpen niet helpt” en “Gedwongen”.

“Als helpen niet helpt” is een boek dat specifiek geschreven is voor en over mensen die te maken hebben met een gezinslid met angstig of dwangmatig gedrag. Het biedt inzicht in de patronen van meedwangen, vermijden en emotionele chantage. Waarom ga je als naaste mee in het gedrag van je gezinslid? Waarom lijkt het onmogelijk om er buiten te blijven? En wanneer je grenzen stelt, worden deze simpelweg overschreden en lijkt er geen andere keuze te zijn dan mee te gaan. Hoe kan dit gebeuren? De psychologische roman “Gedwongen” geeft je een inkijk in het effect van een dwangstoornis op een gezin.

Tijdens deze lezing zal Thea van Bodegraven-Boonstra je meenemen in de verhalen van haar boeken. Ze zal delen welk persoonlijk proces zij heeft doorgemaakt om op een andere manier grenzen te leren stellen; een manier die wel effectief bleek te zijn. Deze avond zal Thea je uitdagen om hierover na te denken.

Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen tijdens en na de lezing. We hopen je te mogen verwelkomen!

Belangrijke informatie:

Datum: woensdag 22 mei 2024
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: Soulbalance, Vreekesweid 1 in Broek op Langedijk*
Kosten: gratis

*Het NVA-huis Noord-Holland Noord is gevestigd aan de Deimoslaan 4 in Heerhugowaard. Voor deze bijeenkomst maken we gebruik van een andere locatie.

Aanmelden

Sluiten
Word nu lid!