Home Autisme in de werkomgeving

Autisme in de werkomgeving

dinsdag 4 juni 2024 van 19.30 tot 21.30 uur.

Ontstaan van de kloof

In veel werkomgevingen is er een merkbare kloof tussen medewerkers met en zonder autisme. Personen met autisme ervaren en verwerken informatie vaak op een andere, soms onzichtbare, wijze die hun gedrag en emoties kunnen beïnvloeden. Dit kan leiden tot misverstanden en communicatiebarrières op de werkvloer. Om het beste uit alle medewerkers te halen, zijn soms subtiele of zelfs significante aanpassingen nodig.

Visie en benadering

Elk individu is uniek, en autisme manifesteert zich bij iedereen anders. Er is geen kant-en-klare oplossing voor iedereen. Wij inspireren je met deze lezing om op een andere manier te kijken naar mensen met autisme. We bieden inzichten die helpen om te begrijpen wat er ‘onder de oppervlakte’ speelt en welke interventies effectief kunnen zijn. Dit vergroot de kans dat oplossingen binnen handbereik liggen.

Inhoud van de lezing

Jasper Kok en Marian Bruijnzeels zullen samen ingaan op het creëren van een werkomgeving die niet alleen voordelig is voor de medewerker met autisme, maar ook het hele team ten goede komt. Er worden praktische voorbeelden en tips gedeeld over hoe maatwerk, voorspelbaarheid en stressmanagement kunnen bijdragen aan een inclusieve werkcultuur.

Let op

Duur: De lezing duurt ongeveer 2 uur. Hoewel deze sessie heldere inzichten biedt, kan ze niet alle aspecten volledig behandelen en mag ze niet worden beschouwd als een vervanging voor individuele psycho-educatie.
Doelgroep: Deze lezing is bijzonder relevant voor professionals en leidinggevenden die streven naar meer zelfsturing en begrip binnen hun teams.

Belangrijke informatie

Datum en tijd: dinsdag 4 juni 2024 van 19.30 tot 21.30 uur
Locatie: Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH in Alkmaar
Toegang: gratis, voor de koffie/thee vragen wij om een kleine vrijwillige bijdrage

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier

Sluiten
Word nu lid!