Home NVA Gelderland Lotgenotencontact Gelderland Ontmoeten Gelderland

Ontmoeten Gelderland

Met gelijkgestemde in een ontspannen setting

Hoe fijn kan het zijn als je niet uit hoeft te leggen wat autisme inhoud. Gelijkgestemde ontmoeten in een ongedwongen omgeving en gewoon even jezelf kunnen zijn. In onze regio worden hiervoor door de NVA regio Gelderland bijeenkomsten, activiteiten en Auti-doe-dagen georganiseerd. Bezoek voor het actuele informatie onze agenda.

Hieronder tref je informatie van organisaties, anders dan de NVA, die ook activiteiten en ontmoetingsmogelijkheden organiseren voor mensen met autisme en/of naasten.

 • Stichting Maatjeswerk AutismeKennis- en ondersteuningscentrum voor ouders/verzorgers van kinderen met autisme en mensen in de naaste omgevingLees meer

  Stichting Maatjeswerk Autisme vormt een kennis- en ondersteuningscentrum voor ouders/verzorgers van kinderen met autisme en mensen in de naaste omgeving die daarmee te maken hebben.

  Hiernaast heeft het netwerk als doel een platform te vormen om aan de gemeente duidelijk te maken wat er voor de doelgroep (kinderen met autisme en/of  ADHD) nodig is op gebied van onderwijs, vrijetijdsbesteding en ondersteuning in wonen en werk.

  Maat(jes)werk = Maatwerk + Maatjes.

  Lees hier meer over Maatjeswerk.

 • Wende ontmoetingscafé - ApeldoornWende is een gezellig autismecafé voor en door mensen met autisme. Het doel van Wende is om mensen met een vorm van autisme samen te brengen en een gezellige avond te hebben.Lees meer

  Wende is speciaal opgezet voor (jong)volwassenen met autisme of mensen bij wie een vermoeden van autisme aanwezig is. Dit omdat er behoefte is aan sociale contacten maar het wel eens lastig kan zijn om contacten aan te gaan of een sociaal netwerk op te bouwen. Ontmoeting, respect en begrip voor ieders eigen kwaliteiten staan bij Wende centraal.

  De ontmoetingen zijn op iedere 2de maandagavond en iedere 4de dinsdagavond van de maand. Gewoon in een hoekje van het café (waar de herkenningsbanner staat). Er wordt geen entree gevraagd en consumpties zijn voor eigen rekening. Je kan op je eigen tijd binnenkomen of weer vertrekken. Vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur zijn de vrijwilligers aanwezig. Er zijn altijd een paar vrijwilligers aanwezig. De vrijwilligers helpen onder anderen om nieuwe bezoekers te ontvangen, vragen over Wende te beantwoorden, contacten te vergemakkelijken en de appgroep voor Wende bezoekers te beheren.  Bij Wende komt inmiddels een vaste groep bezoekers die samen een gezellige avond maken met elkaar en hun sociale contacten onderhouden en ook uitbreiden.

  Adres
  Gigant
  Nieuwstraat 377
  7311 BR Apeldoorn.

  Email: wendeapeldoorn@hotmail.com
  Facebook: www.facebook.com/wendeautismecafe

 • Autisme Café de Paris - ApeldoornVoor mensen met (een vorm van) autisme uit Apeldoorn en omstreken. Leeftijd vanaf 18 jaarLees meer

  Elke 3e woensdagavond van de maand organiseren we een autismeavond van 19.00 tot 22.00 uur. Entree gratis, consumpties voor eigen rekening. Een gezellige avond met gelijkgestemden; Voor en door mensen met autisme. Er is een ervaringsdeskundige met autisme aanwezig.

  Adres
  Café de Paris, Raadhuisplein 5, 7311 LJ Apeldoorn

  Voor meer informatie/Contactpersoon

  Geert Verhoef
 • AutiRoze - NijmegenAutiRoze regio Nijmegen organiseert activiteiten en netwerkborrels voor LHBTI+ met autisme.Lees meer

  Adres
  Het Roze Huis
  St. Anthoniusplaats 1
  6511 TR Nijmegen

  Inloopmogelijkheden
  Elke 4e dinsdag van de maand van 19:00 tot 22:00 uur

  Kosten
  Geen entree. Drankjes zijn voor eigen rekening.

  Informatie

  Kijk op de website voor meer informatie

 • Auti Vrouwen Café - ArnhemHet Autivrouwencafé vindt iedere 1e woensdag van de maand live en online plaats.Lees meer

  Hoe is bij jou het proces verlopen na de diagnose? Heb jij de diagnose geaccepteerd? Wat heb jij als helpend ervaren bij het accepteren van je diagnose? Wil je hierover met andere autivrouwen praten dan ben je van harte welkom.

  Locatie
  Zyp25,
  Zijpendaalseweg 25,
  6814 CC Arnhem.
  Voor de live bijeenkomsten is het themagesprek van 19.30-20.30. Inloop vanaf 19.15 uur.
  Voor de digitale bijeenkomsten is het themagesprek van 19.30-20.30. Instroom vanaf 19.15 uur.
  AANMELDEN NOODZAKELIJK
  Contact
  Telefoonnummer: 026-325 21 63
 • Het RAS-Café - DoetinchemHet RAS-Café (Rondom Autisme Spectrum Café) staat voor een gezellig samenzijn met als doel nieuwe mensen ontmoeten d.m.v. gesprekken en activiteiten, informatie uitwisselen, problemen bespreken, gezellig een praatje maken of een spelletje doen.Lees meer

  Voor mensen met autisme, normaal tot hoogbegaafd, vanaf 16 jaar, natuurlijk mag je iemand meenemen.

  Adres
  Café van Amphion Cultuurbedrijf
  Hofstraat 2
  7001 CD Doetinchem.

  Inloopmogelijkheden
  elke 2e donderdag van de maand (m.u.v. augustus) van 19.30 uur tot 23.00 uur

  Kosten
  Entree is gratis, drankjes voor eigen rekening.

  Informatie
  Website

 • Auti jongerencafé - EdeDit café is bedoeld voor normaal- en hoogbegaafde jonge mensen met autisme uit Ede, in de leeftijd van 18 tot 35 jaar.Lees meer

  Tijdens deze avonden staat ontmoeting centraal. Een drankje drinken, kletsen, een spel spelen, of een film kijken behoren tot de mogelijkheden. Het auti-jongerencafé is een initiatief van het het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland afdeling Ede. Naast enthousiaste vrijwilligers (jongeren met autisme) is de organisatie Stichting IBASS betrokken voor professionele ondersteuning en coördinatie.

  Informatie

  Alle data waarop het Auti jongerencafé actief is, staan vermeld op de website van Buurthuis De Meerpaal  Check de data vooraf.

  Contact

  Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Karlijn Hermsen (coördinator auti-jongerencafé namens IBASS) karlijn.hermsen@ibass.nl / 06 – 41665038.

   

 • Autisme Contact Culemborg Binnen de regio Culemborg zijn er twee contactengroepen gestart voor mensen met autisme. Er was vanuit verschillende mensen met autisme in de regio vraag naar een manier om op een laagdrempelige manier sociale contacten te leggen. Lees meer

  Er is een groep voor volwassenen en een groep voor jongeren.

  Het sociaal wijkteam van Culemborg verzorgt de groep voor volwassenen. ElkWelzijn verzorgt de groep voor de jongeren. De jongerengroep is ook open voor jongeren die het lastig vinden om contact te leggen, maar verder geen autisme hebben.

  Voor beiden groepen geldt dat nieuwe deelnemers zich van te voren wel even moeten aanmelden. Dan weten we wie er komt en kunnen we eventueel rekening houden met speciale wensen. Ook kan het voorkomen dat een groep te groot is, dan kun je eventueel op de wachtlijst gezet worden.

  Bijeenkomsten voor volwassenen

  De groep voor volwassenen komt elke tweede donderdag van de maand bij elkaar van 19:00 tot 21:30. De eerst volgende bijeenkomst is op donderdag 8 september 2022. De bijeenkomsten zijn in het Z-café in het centrum van Culemborg (Ridderstraat 4, Culemborg).

  Kijk hier voor meer informatie over de groep voor volwassenen.

  Bijeenkomsten voor jongeren

  De groep voor jongeren komt elke tweede vrijdag van de maand bij elkaar van 19:00 tot 21:00. De eerst volgende bijeenkomst is op vrijdag 9 september 2022. De bijeenkomsten zijn in de jongerenruimte van ElkWelzijn (Meerlaan 23, Culemborg).

  Kijk hier voor meer informatie over de groep voor jongeren

Sluiten
Word nu lid!