Home NVA regionaal NVA Zuid-Holland Lotgenotencontact Zuid-Holland Deelnemers gezocht

Deelnemers gezocht

Voor diverse groepen in onze regio
 • Gespreksgroep voor Partners Van mensen met hoog functionerend ASS gaat van start - StolwijkEen nieuwe gespreksgroep voor maximaal 6 tot 8 partners van mannen/vrouwen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie.Lees meer

  Je partner heeft (een vermoeden van) een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Jij en wellicht andere leden van het gezin heeft behoefte om hier met andere partners over te praten. Ervaringen delen, om advies vragen (hoe ben jij omgegaan met die en die situaties, heb je een tip voor mij) en ontdekken dat leven met iemand met ASS uitdagingen met zich mee brengt. Voor het gehele gezin.

  Spreekt dit je aan, dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan een zogenaamde partner gespreksgroep in Stolwijk. De focus ligt op hoog functionerend ASS, dit wil zeggen ASS bij mensen met een normale dan wel bovengemiddelde intelligentie.

  Alle deelnemers willen in principe verder met hun partner, want ze houden van hem/haar. Maar hoe doen we dat en redden we dat wel? Want er gebeurt zo vaak iets dat we niet begrijpen. Herkenning en erkenning is daarom de rode draad in een groep.

  Een gespreksgroep:

  • Is informeel en heeft geen therapeutisch doel.
  • Heeft een eigen gespreksleiding, betrokken vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn.
  • Bestaat uit maximaal 6 deelnemers (dit in verband met de Corona maatregelen en het aanhouden van 1,5 meter). In een later stadium als maatregelen versoepelen kunnen we uitbreiden naar 8 deelnemers.
  • Bepalen deelnemers gezamenlijk de onderwerpen van gesprek.

  In een discrete omgeving kunnen zij ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. Iedereen kan meedoen.

  De planning is om september 2021 van start te gaan.

  Mocht je twijfelen en het lastig vinden om deze stap te maken, en weet je bijvoorbeeld niet hoe je dit thuis gaat communiceren, dan ben je welkom om eerst telefonisch contact te hebben met de gespreksleider. Wellicht kan zij je op je gemak stellen, helpen enkele communicatie tips, en maakt dat de drempel lager om toch deel te nemen en jouw verhaal te doen.

  Voor meer informatie, wanneer je eerst telefonisch contact wil of wanneer je direct wilt aanmelden kan je contact opnemen met de gespreksleider via partnervan.nva.ZH@autisme.nl

Sluiten
Word nu lid!