Home NVA Zuid-Holland Lotgenotencontact Zuid-Holland Gespreksgroepen Zuid-Holland

Gespreksgroepen Zuid-Holland

Voor wie behoefte heeft aan herkenning of steun.

Voor mensen met autisme

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie organiseert de NVA gespreksgroepen onder leiding van een gespreksleider. De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en de gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen zijn informeel en hebben geen therapeutisch doel. Hieronder tref je het aanbod van Zuid-Holland

Voor partners van mensen met autisme

In deze gespreksgroepen komen mensen bij elkaar die een partner hebben met (een vermoeden van) autisme. Het doel van de bijeenkomsten is vooral het isolement te doorbreken waarin deze partners zich vaak bevinden, en ook om steun bij elkaar te vinden. Als je te maken hebt met autisme in de relatie kunnen er allerlei specifieke problemen ontstaan. Gevoelens van eenzaamheid, van rouw om wat er niet is in de relatie, van het zich niet begrepen voelen door de partner en de omgeving, van zich schuldig voelen. Tijdens de bijeenkomsten is er sprake van herkenning en krijgen deelnemers vaak handvatten aangereikt. Hieronder tref je het aanbod van Zuid- Holland.

 • Nieuwe gespreksgroep - Jongvolwassenen met autisme - PijnackerBen jij tussen de 20 en 35 jaar oud en op zoek naar een ondersteunende plek om te praten over jouw ervaringen, uitdagingen en successen als jongvolwassene met (vermoeden van) autisme? Dan is deze nieuwe gespreksgroep mogelijk wat voor jou!Lees meer

  Onze groep is een plek waar je vrijuit kunt praten over jouw ervaringen met autisme. Of je nu op zoek bent naar advies, wilt delen of gewoon wilt luisteren naar anderen, je bent welkom zoals je bent.

  Wat je moet weten over de groep:

  • Dag: iedere 3de dinsdag van de maand
  • Tijd: van 19.30 uur tot 21.00 uur
  • Locatie: De Schakelaar te Pijnacker
  • Begeleiding: door ervaringsdeskundige gespreksleiders (dit zijn vrijwilligers van de NVA)
  • Groepsgrootte: Maximaal 8 deelnemers

   

  Hoe kun je meedoen: Je alvast aanmelden voor deze groep of meer info krijgen is super simpel. Stuur gewoon een e-mail naar jongvolwassenen.nva.zh@autisme.nl. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen in onze groep waar begrip, herkenning en ondersteuning centraal staan.

  Kosten: De eerste twee sessies zijn gratis! Daarna vragen we een lidmaatschap bij de NVA, wat helpt bij de ondersteuning van onze activiteiten. Als alternatief kun je ook overwegen om een donatie te doen aan het Autisme Fonds.

 • Gespreksgroep - Vrouwen met autisme - Alphen aan den RijnHeb jij ooit het gevoel gehad dat niemand echt begrijpt wat er in jou omgaat? Dat je unieke perspectieven en ervaringen niet altijd worden erkend? Dan is dit wellicht iets voor jouLees meer

  In januari 2024 starten we met een nieuwe gespreksgroep in Alphen aan den Rijn. Specifiek voor vrouwen met autisme. Een veilige ruimte waar begrip, steun en connectie samenkomen. Of je nu net de diagnose hebt gekregen, al jarenlang bekend bent met autisme, of ergens daartussenin zit, jouw stem is belangrijk en waardevol. Hier kun je gelijkgestemde individuen ontmoeten, je verhalen delen en luisteren naar anderen die dezelfde reis maken. Het is een kans om samen te groeien, te leren en te vieren wat ons uniek maakt.

  De groep wordt begeleidt door twee vrijwilligers die beide ervaring hebben met autisme.

  Wanneer: 1ste maandag van de maand (start 8 januari 2024)
  Locatie: De Meerkoet
  Adres: Meerkoetstraat 3 2406 GA Alphen aan den Rijn

  Inloop: 9:30 uur
  Start: 10:00 uur
  Eind: 11:30 uur

  Aanmelden en /of informatie via: vrouwenmet.nva.zh@autisme.nl

  We zien jullie aanmeldingen met plezier tegemoet. De twee vrijwilligers hebben er veel zin in.

 • NIEUW - Online groep voor Jongvolwassenen met Autisme (18 t/m 31 jr)Hey daar! Ben jij tussen de 18 en 31 jaar oud en op zoek naar een gezellige en ondersteunende plek om te kletsen over jouw ervaringen, uitdagingen en successen als jongvolwassene met (vermoeden van) autisme? Lees meer

  Dan nodigen we jou van harte uit om mee te doen met onze gloednieuwe online groep, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

  Wat je moet weten over de onlinegroep:

  • Wanneer: Een keer per maand
  • Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur
  • Leiderschap: Twee ervaringsdeskundige gespreksleiders
  • Groepsgrootte: Maximaal 8 deelnemers

  Kosten: De eerste twee sessies zijn gratis! Daarna vragen we een lidmaatschap bij de NVA, wat helpt bij de ondersteuning van onze activiteiten. Als alternatief kun je ook overwegen om een donatie te doen aan het Autisme Fonds.

  Hoe kun je meedoen: Aanmelden of meer info krijgen is super simpel. Stuur gewoon een e-mail naar Jongvolwassenen.NVAonline@autisme.nl  . We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen in onze groep waar begrip, herkenning en ondersteuning centraal staan.

  Belangrijk om te weten: Onze groep is een plek waar je vrijuit kunt praten over jouw ervaringen met autisme. Of je nu op zoek bent naar advies, wilt delen of gewoon wilt luisteren naar anderen, je bent welkom zoals je bent.

  Samen gaan we een community vormen waar begrip en acceptatie centraal staan. We hopen dat deze groep een waardevolle aanvulling zal zijn op jouw leven als jongvolwassene met autisme.

  Voor vragen of meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen via de eerder genoemde e-mail.

 • Nieuw! Online gespreksgroep voor vrouwen met autismeWil je je verbinden met gelijkgestemde vrouwen, ervaringen delen en steun vinden in een veilige en begripvolle omgeving? Dan is onze online gespreksgroep perfect voor jou!Lees meer

  Geleid door twee ervaringsdeskundige begeleiders, bieden wij een intieme setting waarin jouw stem wordt gehoord en begrepen. Samen delen we inzichten en bieden we elkaar ondersteuning.

  De dag en tijd van de bijeenkomsten worden in overleg met de deelnemers vastgesteld, zodat het perfect past in jouw schema. Met slechts 6 plekken beschikbaar, zorgen we voor een persoonlijke ervaring waarbij elke stem gehoord wordt.

  Meld je nu aan door te mailen naar vrouwenmet.nva.online@autisme.nl en maak deel uit van een ondersteunende gemeenschap. We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

   

  Wat je nog meer moet weten: De eerste twee sessies zijn gratis! Daarna vragen we een lidmaatschap bij de NVA, wat helpt bij de ondersteuning van onze activiteiten. Als alternatief kun je ook overwegen om een donatie te doen aan het Autisme Fonds.

   

 • Gespreksgroep voor volwassenen met autisme - BarendrechtGespreksgroep voor volwassenen vanaf 20 jaar t/m 40 jaar en met een normale of hoge intelligentie. GROEP IS VOL - BIJ AANMELDING KOM JE OP DE WACHTLIJSTLees meer

  De gespreksgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De groep heeft 2 gespreksleiders, betrokken vrijwilligers die ervaringsdeskundige zijn. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen zij ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

   De groep komt iedere eerste maandagavond van de maand bij elkaar op onze locatie in Barendrecht aan de Carnisseweg 51, 2993 AD Barendrecht.

  Voor meer informatie of direct aanmelden kan je contact opnemen met de gespreksleider via nva.rijnmond.volwassenen@autisme.nl

   Om voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten op te kunnen blijven komen zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties. Mocht je na 3 proefmomenten definitief willen aansluiten bij de gespreksgroep, dan vragen lidmaatschap bij de NVA. Voor minima is het lidmaatschap gereduceerd. Voor meer informatie over lidmaatschap kijk hier. Geen lidmaatschap, geen probleem, dan rekenen we 2,50 per keer. 

 • NVA Rijnmond - Gesprekspartner voor broers en zussen van mensen met autismeWij hebben een ervaringsdeskundige in ons team die voor je klaar staat.Lees meer

  Soms heb je als broer of zus van mensen met autisme behoefte om even met iemand te praten.

  Als je te maken hebt met autisme in een gezin kunnen er allerlei specifieke problemen ontstaan. Gevoelens van eenzaamheid, van rouw om wat er niet is in de relatie met je broer of zus, van het niet begrepen worden door je broer of zus en de omgeving, van je schuldig voelen. Wij hebben een ervaringsdeskundige in ons team die voor je klaar staat.

  Heb je behoefte aan een luisterend oor of heb je behoefte aan informatie en advies mail dan naar het volgende adres: nva.rijnmond@autisme.nl

 • NVA ONLINE gespreksgroep – Voor ouders van kinderen met autisme - open inschrijving voorjaar 2024Gespreksgroep voor ouders van kinderen met autisme of het vermoeden hiervan. De groep rouleert in bijeenkomsten voor ouders van kinderen in de leeftijd 0 - 12 jaar, van 12 tot 18 jaar, 18 jaar en ouderLees meer

  Beste ouders, zijn jullie op zoek naar een plek waar je ervaringen kunt delen en in contact kunt komen met gelijkgestemden?

  Het kan soms eenzaam zijn als ouder met autisme. Daarom is het zo fijn om in contact te komen met ervaringsgenoten. Je kunt van elkaar leren en begrip vinden voor situaties waar je anders alleen in zou staan. Het is een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn en waar niets raar is. De groep zal begeleid worden door ervaren vrijwilligers van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Zij hebben ervaring met het begeleiden van groepen en hebben ook zelf ervaring met autisme. Per bijeenkomsten kunnen maximaal 8 deelnemers deelnemen.

  De groepen komen bijeen op de maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur.

  Bijeenkomsten leeftijdsgroep 0 – 12 jaar: 3 juni (uiterlijk opgeven per 30 mei), thema: Zelfstandig leven, hoe ondersteun ik dat?

  Bijeenkomsten leeftijdsgroep 12 – 18 jaar:  8 juli (uiterlijk opgeven per 4 juli), thema: vakantie

  Bijeenkomsten leeftijdsgroep 18 jaar en ouder: 6 mei (uiterlijk opgeven per 2 mei): thema wonen

   

  Aanmelden/vragen: Heb je vragen of wil je direct aanmelden? Neem dan contact op met de gespreksleiders via dit mailadres: oudersvan.nva.online@autisme.nl

  p.s. Deelname is gratis! Om voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten op te kunnen blijven komen zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties, daarom wordt lidmaatschap bij de NVA of een donatie aan het Autisme Fonds op prijs gesteld.

   

 • Online gespreksgroep voor volwassenen met autismeVoor volwassenen met (vermoeden van) autisme met normale tot hoge intelligentieLees meer

  Autisme heb je een leven lang. De NVA biedt leden activiteiten om elkaar te ontmoeten: mensen met autisme, hun ouders, partners en kinderen. Mensen aan wie je niet alles hoeft uit te leggen en met wie je kennis en ervaring kunt delen.
  Een gespreksgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De groep heeft een eigen gespreksleiding, betrokken vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen zij ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Aanmelden

  De gespreksgroepen zitten vol op dit moment dus werken we met een wachtlijst. Wil je toch graag wat meer informatie of je opgeven voor de wachtlijst mail dan naar lotgenotencontact@autisme.nl

  Vacature

  Heb je zelf interesse om gespreksleider te willen zijn voor een online gespreksgroep kijk dan voor hier voor meer informatie of mail direct je motivatie en CV naar Astrid Palthe via astrid.palthe@autisme.nl

 • NVA Den Haag - gespreksgroep volwassenen met autisme - dinsdagEen gespreksgroep voor volwassenen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie. Let op de groep zit op dit moment vol. Er is een wachtlijst.Lees meer

  Let op de groep zit op dit moment vol. Opgeven voor de wachtlijst kan via nva.denhaag@autisme.nl

  De gespreksgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De groep heeft een eigen gespreksleiding, betrokken vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen zij ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  De groep komt 1x per maand op de dinsdagavond bij elkaar in het gebouw van Kompassie, Laan 20, Den Haag. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur.

  Om voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten op te kunnen blijven komen zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties. Mocht je na 2 proefmomenten definitief willen aansluiten bij de gespreksgroep, dan wordt lidmaatschap bij de NVA of een donatie aan het Autisme Fonds op prijs gesteld. Voor minima is het lidmaatschap gereduceerd. Voor meer informatie over lidmaatschap kijk hier.

 • NVA Den Haag - gespreksgroep volwassenen met autisme - vrijdagTwee gespreksgroep voor volwassenen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie. Let op beide groepen zitten op dit moment vol. Er is een wachtlijst.Lees meer

  Let op de groep zit op dit moment vol. Opgeven voor de wachtlijst kan via nva.denhaag@autisme.nl

  De gespreksgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De groep heeft een eigen gespreksleiding, betrokken vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen zij ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  Beide groepen komen 1x per maand op de vrijdagavond bij elkaar in het gebouw van Kompassie, Laan 20, Den Haag. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur.

  Om voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten op te kunnen blijven komen zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties. Mocht je na 2 proefmomenten definitief willen aansluiten bij de gespreksgroep, dan wordt lidmaatschap bij de NVA of een donatie aan het Autisme Fonds op prijs gesteld. Voor minima is het lidmaatschap gereduceerd. Voor meer informatie over lidmaatschap kijk hier.

 • NVA Den Haag - gespreksgroep jongvolwassenen met autisme - donderdagEen gespreksgroep voor jongvolwassenen (18 - 28 jaar) met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie. Eerste bijeenkomst 14 september 2023Lees meer

  De gespreksgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De groep heeft een eigen gespreksleiding, betrokken vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen zij ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  De groep komt 1x per maand op de donderdagavond bij elkaar in het gebouw van Kompassie, Laan 20, Den Haag. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur.

  Er is nog ruimte in de groep voor deelnemers. Voor meer informatie of aanmelden mail met: nva.denhaag@autisme.nl

  Om voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten op te kunnen blijven komen zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties. Mocht je na 2 proefmomenten definitief willen aansluiten bij de gespreksgroep, dan wordt lidmaatschap bij de NVA of een donatie aan het Autisme Fonds op prijs gesteld. Voor minima is het lidmaatschap gereduceerd. Voor meer informatie over lidmaatschap kijk hier.

 • NVA gespreksgroep voor volwassenen met autisme - LeiderdorpEen gespreksgroep voor maximaal 10 mannen/vrouwen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie. Let op de groep zit op dit moment vol. Er is een wachtlijst.Lees meer

  Let op de groep zit op dit moment vol. Opgeven voor de wachtlijst kan via volwassenenmet.nva.ZH@autisme.nl

  De gespreksgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De groep heeft een eigen gespreksleiding, betrokken vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen zij ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

  De groep komt maandelijks fysiek bij elkaar in de buurt van de sporthal De Bloemerd in Leiderdorp. Een introductiegesprek met één van de gespreksleiders is mogelijk. Je kunt aangeven als je dat prettig vindt. Voor meer informatie over de groep of aanmelden, stuur een mail naar: volwassenenmet.nva.ZH@autisme.nl

  Deelname aan de gespreksgroep is voor iedereen. Wel vragen we je na drie keer op proef meedraaien en je wilt bij de groep blijven om dan lid te worden van de NVA. Alles over lid worden van de NVA en de voordelen daarvan lees je hier: https://www.autisme.nl/lidmaatschap/

   

 • NVA-gespreksgroep DordrechtGespreksgroep voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie.Lees meer

  Het doel van de gespreksgroep is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De gespreksgroep heeft een eigen gespreksleiding, bestaande uit een 1e en 2e gespreksleider. Dit zijn betrokken vrijwilligers die kennis van autisme hebben. De groepen hebben een informeel karakter. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. Het kan ook een springplank zijn voor het opbouwen van een eigen sociaal netwerk.

  Tijd/Locatie

  19.30-21.00 uur op de eerste dinsdagen van de maand.

  Locatie: Boba, Wilgenbos 1, 3311 JX Dordrecht

  Meer informatie

  of aanmelden kan via email: volwassenenmet1.nva.zh@autisme.nl

 • Gesprekspartner voor partners van Soms heb je als partner van behoefte om even met iemand te praten. Roelie Struijk staat voor je klaar.Lees meer

  Onze vrijwilligster Roelie Struijk heeft jarenlange ervaring als gespreksleider voor gespreksgroepen voor partners van mannen/vrouwen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie.

  Op dit moment begeleidt ze geen groepen meer maar richt ze zich voor de NVA op 1-op-1 contact met mensen.

  Heb je behoefte om eens te praten en hoeft dit niet per se in een groep dan staat Roelie voor je klaar. Je kunt haar telefonisch bereiken op 06-12955411

 • NVA-gespreksgroep voor ouders van kinderen met autisme - GoudaEen gespreksgroep voor maximaal 8 ouders van kinderen met autisme.Lees meer

  Een gespreksgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De groep heeft een eigen gespreksleiding, betrokken vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen zij ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. Je kunt je nu opgeven voor de nieuwe gespreksgroep in Gouda

  De nieuwe groep zal starten wanneer er genoeg deelnemers zijn. Deelname aan de gespreksgroep is voor iedereen. Wel vragen we je na drie keer op proef meedraaien en je wilt bij de groep blijven om dan lid te worden van de NVA. Alles over lid worden van de NVA en de voordelen daarvan lees je hier: www.autisme.nl/lidmaatschap/

  Voor meer informatie of wanneer je direct wilt aanmelden kan je contact opnemen met Jan Korving, gespreksleider via oudersvan.nva.ZH@autisme.nl

Sluiten
Word nu lid!