Home NVA regionaal NVA Overijssel NVA Overijssel

NVA Overijssel

Informatie in de regio

Een NVA locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke NVA locatie ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

 • NVA SteenwijkerlandAdresgegevens, inlooptijden en gespreksgroepen informatie Lees meer

  Adres:

  Meppelerweg 47A
  (Bibliotheek Kop van Overijssel)
  8331 CS STEENWIJK

  Locatie op Google Maps

  Inloopmogelijkheid:
  De NVA Steenwijkerland heeft op de eerste vrijdag van de maand en afwisselend op de tweede of derde maandagochtend een inloopspreekuur. Bezoeken kan zonder afspraak en is gratis!! Lidmaatschap NVA wordt op prijs gesteld. Voor minima is het lidmaatschap gereduceerd. Meer informatie over lidmaatschap vind je hier  

  De data van het inloopspreekuur voor het najaar 2021 zijn.
  Maandagochtend van 10.00 – 11.00 uur
  20 september
  11 oktober
  15 november
  13 december

  Vrijdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur
  5 november
  1 oktober
  3 december

  Gespreksgroep voor ouders
  Kijk hier voor de meest actuele informatie over de koffie ochtenden voor ouders.

  Gespreksgroep volwassenen met ASS.
  Maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Kijk hier voor de meest actuele informatie
  Locatie: Zorgboerderij De Maargies Hoeve, Kallenkote 19, 8345 HB Kallenkote

  Aanmelden, zeer gewenst, voor gespreksgroep, koffieochtend en/of filmochtend: nva.steenwijkerland@gmail.com of 06-24129063. Deelname is gratis, maar lidmaatschap NVA wordt op prijs gesteld.

  Overige activiteiten:
  NVA Steenwijkerland organiseert regelmatig bijeenkomsten rond een bepaald thema in de theeschenkerij van zorgboerderij De Maargies. De kosten inclusief koffie/thee NVA/Balansleden/cliënten De Maargies Hoeve/ niet-leden/cliënten zijn €3,00/€4,00.

  Op vrijdag zijn er filmochtenden van 10.00 tot 11.30 uur in Bibliotheek Steenwijk (Meppelerweg 47A)

  Kijk in de agenda voor actuele data.

  Wilt u automatisch op de hoogte gebracht worden van de activiteiten die NVA Steenwijkerland organiseert, geef dan uw mailadres aan ons door, via: nva.steenwijkerland@gmail.com

 • NVA OldenzaalAdresgegevens en inlooptijden Lees meer

  Adres:

  Bibliotheek Oldenzaal
  In den Vijfhoek 75
  7571 DV Oldenzaal

  E-mail nva.oldenzaal@gmail.com

  Locatie op Google Maps

  Inloopmogelijkheid:

  Op de tweede maandag van de maand, met uit zondering van de schoolvakanties, is NVA Oldenzaal, gevestigd in de Bibliotheek Oldenzaal, geopend van 11.00 tot 14.00 uur. Bezoekers kunnen zonder afspraak en gratis in NVA Oldenzaal terecht. U treft er vrijwilligers aan, die kennis van autisme hebben door hun privésituatie. U kunt NVA Oldenzaal bezoeken voor informatie over autisme, maar heeft u behoefte aan een luisterend oor? Dan bent u ook van harte welkom bij NVA Oldenzaal.

  Gespreksgroep voor volwassenen met ASS
  Tijd en locatie: tweede maandag van de maand van 9.30 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Oldenzaal

  Gespreksgroep voor ouders van een kind met ASS
  Tijd en locatie: vrijdagochtend 1 x per 5/6 weken van 9.30 tot 11.00 uur in bibliotheek Oldenzaal (Ganzenmarkt 11). Op 9 oktober, 13 november en 18 december 2020. Bibliotheek Oldenzaal verhuist in januari 2021 naar De Vijfhoek in Oldenzaal.

  Belangstelling voor een of meerdere gespreksgroepen? Aanmelden tav Mariëtte Essink bij voorkeur via email: nva.oldenzaal@gmail.com Eventueel tel/whatsapp: 06-24129063 Adres: de Bibliotheek Oldenzaal, Ganzenmarkt 11, 7571 CD Oldenzaal. Deelname is gratis! Lidmaatschap NVA: Nederlandse Vereniging voor Autisme wordt op prijs gesteld!!

 • NVA ZwolleAdresgegevens en InlooptijdenLees meer

  Elke eerste woensdag van de maand (behalve in juli en augustus) van 13.00-15.00 uur is er een Autisme Informatiepunt in de bibliotheek in het centrum van Zwolle. Leden van de NVA-werkgroep Zwolle beantwoorden vragen, geven informatie en luisteren naar verhalen van mensen over autisme.

  Adres:

  Stadkamer Centrum
  Zeven Alleetjes 1A
  8011 CV Zwolle

Sluiten
Word nu lid!