Home NVA regionaal NVA Overijssel NVA Overijssel

NVA Overijssel

Informatie in de regio

Een NVA locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke NVA locatie ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

 • NVA WierdenAdresgegevens en inlooptijdenLees meer

  Elke laatste donderdag van de maand (behalve in juli en augustus) van 13.00-16.00 uur is er een Autisme Informatiepunt in de bibliotheek van Wierden. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de Gemeente Wierden, MEE, Evenmens, de Bibliotheek en NVA Overijssel.

  Adres:

  Bibliotheek Wierden
  Pouliestraat 2
  7642 EB Wierden
  Locatie op Google Maps

 • NVA SteenwijkerlandAdresgegevens, inlooptijden en gespreksgroepen informatie Lees meer

  Adres:

  Meppelerweg 47A
  (Bibliotheek Kop van Overijssel)
  8331 CS STEENWIJK

  Locatie op Google Maps

  Inloopmogelijkheid:
  De NVA Steenwijkerland heeft op elke tweede maandag en elke vierde donderdag van de maand een inloopspreekuur. Bezoeken kan zonder afspraak en is gratis!! Lidmaatschap van de NVA of een donatie aan het Autismefonds wordt op prijs gesteld. Voor minima is het lidmaatschap gereduceerd. Meer informatie over lidmaatschap vind je hier  

  De data van het inloopspreekuur voor 2023 zijn:
  2de maandag van de maand van 12.00 uur tot 14.00 uur
  9 januari, 13 februari, 13 maart, 8 mei, 12 juni, 10 juli, 11 september, 9 oktober, 13 november, 11 december

  Gesloten: in april vanwege Pasen en in de maand augustus i.v.m. zomervakantie

  4de donderdag van de maand van 14.00 uur tot 17.00 uur
  26 januari, 23 februari, 23 maart

  Overige activiteiten:

  Kijk in de agenda voor actuele data.

  Wilt u automatisch op de hoogte gebracht worden van de activiteiten die NVA Steenwijkerland organiseert, geef dan uw mailadres aan ons door, via: nva.steenwijkerland@autisme.nl

 • NVA OldenzaalAdresgegevens en inlooptijden Lees meer

  Adres:

  Bibliotheek Oldenzaal
  In den Vijfhoek 75
  7571 DV Oldenzaal

  E-mail nva.oldenzaal@autisme.nl

  Locatie op Google Maps

  Er is een inloopspreekuur bij NVA Oldenzaal, gevestigd in de Bibliotheek Oldenzaal. Bezoekers kunnen zonder afspraak en gratis terecht. U treft er vrijwilligers aan, die kennis van autisme hebben door hun privésituatie. U kunt NVA Oldenzaal bezoeken voor informatie over autisme, maar heeft u behoefte aan een luisterend oor? Dan bent u ook van harte welkom bij NVA Oldenzaal.

   

  Inloopmomenten

  Iedere tweede maandag van de maand van 11.00 tot 14.00 uur

  Voor 2023 zijn dit de data: 9 januari, 13 februari, 13 maart, 8 mei, 12 juni, 10 juli, 11 september, 9 oktober, 13 november, 11 december

  Iedere eerste vrijdag van de maand van 18.00 tot 19.30 uur.

  Voor 2023 zijn dit de data: 3 februari, 7 april, 2 juni, 7 juli, 1 september, 6 oktober, 3 november, 1 december

  Op feestdagen en in de schoolvakantie is er geen inloopspreekuur.

   

  Gespreksgroepen:
  Bij NVA Oldenzaal zijn meerdere gespreksgroepen actief voor volwassenen met ASS, voor ouders van een kind met ASS en voor partners van personen met ASS. Meer informatie over deze gespreksgroepen vind je hier.

  Overige Activiteiten:

  Kijk in de agenda voor actuele data

 • NVA ZwolleAdresgegevens en InlooptijdenLees meer

  Elke eerste woensdag van de maand (behalve in juli en augustus) van 13.00-15.00 uur is er een Autisme Informatiepunt in de bibliotheek in het centrum van Zwolle. Leden van de NVA-werkgroep Zwolle beantwoorden vragen, geven informatie en luisteren naar verhalen van mensen over autisme. Meer info via: nvazwolle@gmail.com

  Adres

  Stadkamer Centrum
  Zeven Alleetjes 1A
  8011 CV Zwolle

Sluiten
Word nu lid!