Home NVA Overijssel NVA Overijssel

NVA Overijssel

Informatie in de regio

Een NVA locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke NVA locatie ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

 • NVA Vechtdal - HardenbergAdresgegevens en inlooptijden Lees meer

  Adres:

  Bibliotheek Hardenberg
  Parkweg 1a5
  7772 XP Hardenberg

  E-mail: nva.vechtdal@autisme.nl

  Locatie op Google Maps

  Er is een inloopspreekuur bij NVA Vechtdal, gevestigd in de Bibliotheek Hardenberg. Bezoekers kunnen zonder afspraak en gratis terecht. Je treft er vrijwilligers aan, die kennis van autisme hebben door hun privésituatie. Je kunt NVA Vechtdal bezoeken voor informatie over autisme, maar heb je behoefte aan een luisterend oor? Dan ben je ook van harte welkom bij NVA Vechtdal.

  Inloopmomenten

  Elke eerste maandagochtend van de maand van 10.00 uur tot 11.30uur en elke derde woensdagavond van de maand van 18.30 uur tot 20.00 uur

  Op feestdagen en in de schoolvakantie is er geen inloopspreekuur.

  Overige Activiteiten:

  Kijk in de agenda voor actuele data

 • NVA WierdenAdresgegevens en inlooptijdenLees meer

  Elke laatste donderdag van de maand (behalve in juli en augustus) van 13.00-16.00 uur is er een Autisme Informatiepunt in de bibliotheek van Wierden. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de Gemeente Wierden, MEE, Evenmens, de Bibliotheek en NVA Overijssel.

  Adres:

  Bibliotheek Wierden
  Pouliestraat 2
  7642 EB Wierden
  Locatie op Google Maps

 • NVA SteenwijkerlandAdresgegevens, inlooptijden en gespreksgroepen informatie Lees meer

  Adres:

  Stationsplein 10, 8331 GM Steenwijk
  (Gebouw Golfstaete)
  Locatie op Google Maps

  Inloopmogelijkheid:
  De NVA Steenwijkerland heeft op elke tweede vrijdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopspreekuur. Bezoeken kan zonder afspraak en is gratis!! Lidmaatschap van de NVA of een donatie aan het Autismefonds wordt op prijs gesteld. Voor minima is het lidmaatschap gereduceerd. Meer informatie over lidmaatschap vind je hier  

  De data van het inloopspreekuur voor 2024 zijn:
  14 jun, 12 jul, 13 sep, 11 okt, 08 nov en 13 dec
  Gesloten: in de maand augustus i.v.m. zomervakantie

  Overige activiteiten:

  Kijk in de agenda voor actuele data.

  Wil je automatisch op de hoogte gebracht worden van de activiteiten die NVA Steenwijkerland organiseert, schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief

 • NVA OldenzaalAdresgegevens en inlooptijden Lees meer

  Adres:

  Bibliotheek Oldenzaal
  In den Vijfhoek 75
  7571 DV Oldenzaal
  Locatie op Google Maps

  E-mail nva.oldenzaal@autisme.nl

  Er is een inloopspreekuur bij NVA Oldenzaal, gevestigd in de Bibliotheek Oldenzaal. Bezoekers kunnen zonder afspraak en gratis terecht. Je treft er vrijwilligers aan, die kennis van autisme hebben door hun privésituatie. Je kunt NVA Oldenzaal bezoeken voor informatie over autisme, maar heb je behoefte aan een luisterend oor? Dan ben je ook van harte welkom bij NVA Oldenzaal.

   

  Inloopmomenten:

  Iedere tweede maandag van de maand van 11.00 tot 14.00 uur op 10 juni, 8 juli, 9 september, 14 oktober, 11 november en 9 december.

  Iedere eerste vrijdag van de maand van 18.00 tot 19.30 uur op 7 juni, 5 juli, 6 september, 4 oktober, 1 november (in de herfstvakantie) en 6 december.

  Op feestdagen en in de schoolvakantie is er geen inloopspreekuur tenzij anders aangegeven.

  Wandelgroep:

  Wandelen rondom het thema ASS. Elke derde donderdag van de maand van 14.00 uur tot ongeveer 15.30 uur.
  Start bij de ingang van het treinspoor Oldenzaal, Spoor 6. Graag aanmelden via: nva.oldenzaal@autisme.nl

  Gespreksgroepen:

  Bij NVA Oldenzaal zijn meerdere gespreksgroepen actief voor volwassenen met ASS, voor ouders van een kind met ASS en voor partners van personen met ASS. Meer informatie over deze gespreksgroepen vind je hier.

  Overige Activiteiten:

  Kijk in de agenda voor actuele data

 • NVA ZwolleAdresgegevens en InlooptijdenLees meer

  Elke eerste woensdag van de maand (behalve in juli en augustus) van 13.00-15.00 uur is er een Autisme Informatiepunt in de bibliotheek (“Stadkamer’)  in het centrum van Zwolle. Leden van de NVA-werkgroep Zwolle beantwoorden vragen, geven informatie en luisteren naar verhalen van mensen over autisme. Meer info via: nva.zwolle@autisme.nl

  Adres

  Stadkamer Centrum
  Zeven Alleetjes 1A
  8011 CV Zwolle

  Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden van de lezingen die de NVA werkgroep Zwolle af en toe organiseert, dan kun je je aanmelden voor de nieuwsmail via deze link: https://laposta.nl/f/ssom6ybvhxsb

Sluiten
Word nu lid!