Home NVA regionaal NVA Gelderland NVA locaties Gelderland

NVA locaties Gelderland

Informatie in de regio

Een NVA locatie is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Deze locaties worden bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. die in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken hebben. Zij zetten zich in voor mensen met autisme en hun naasten, en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold.

De kracht en de eigenheid van een plaatselijke NVA locatie ligt bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar de NVA voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij de NVA en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

 • AIC ArnhemAdresgegevens en contactLees meer

  E-mail: aic.gp.arnhem@gmail.com

 • NVA Noordwest VeluweAdresgegevens en contactLees meer

  Adresgegevens en inloopmogelijkheden:

  Op dit moment is er geen inloop.

  Wel zijn er diverse thema bijeenkomsten. Kijk daarvoor op onze agenda

  Ook zijn er verschillende lotgenotencontact momenten. Meer informatie daarover vind je hier.

   

  Nieuwsbrief:

  Om op de hoogte te blijven van de activiteiten die georganiseerd worden kan je je opgeven voor de nieuwsbrief. Aanmelden kan via: nvanoordwestveluwe@gmail.com

Sluiten
Word nu lid!