Home Actueel Congres & themadagen Online NAR-symposium Autisme en beweging

Online NAR-symposium Autisme en beweging

Op zaterdag 27 maart van 13.00 tot 16.00 uur

Op zaterdag 27 maart – de eerste dag van de NVA Autismeweek 2021 – vindt het online NAR-symposium 2021 plaats met als thema ‘bewegen’. Dit symposium is een initiatief van het Nederlands Autisme Register (NAR) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Het wordt mede mogelijk gemaakt door het AutismeFonds. Tijdstip: van 13.00 tot 16.00 uur. 

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

Erik Scherder

Eén van de sprekers van het NAR-symposium is VU-hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, onder meer bekend van de populaire Ommetjes-app. Hij weet alles van de gezondheidsaspecten van beweging en kan hier op een leuke en toegankelijke manier over vertellen. Uiteraard zal Scherder tijdens het symposium ook ingaan op de invloed van bewegen voor mensen met autisme.

Daarnaast zal een aantal NAR-onderzoekers vertellen over hun lopende studies. Deze onderzoeken hebben allemaal als doel om de levens van mensen met autisme te verbeteren. In dit symposium gaan we dus lekker de diepte in!

Programma

Het NAR-symposium 2021 zal worden geopend door Vinod Subramaniam, rector magnificus van de VU. Dit is het programma:

13.00 – 13.05 uur Welkom – Karol Henke
13.05 – 13.10 uur Opening – Rector Magnificus Vinod Subramaniam
13.10 – 13.50 uur Kom in beweging – Erik Scherder Erik Scherder vertelt over de gezondheidseffecten van bewegen, ook voor mensen met autisme;
13.50 – 14.10 uur Autisme en sport – Anke Scheeren NAR-onderzoeker Anke Scheeren vertelt over haar recente onderzoek naar kinderen met autisme en sport;
14.10 – 14.20 uur Parajourney– Marc Evers
14.20 – 14.35 uur Het NAR – Vincent van Loenen NAR-onderzoeksassistent Vincent van Loenen legt uit hoe het register de levens van mensen met autisme kan verbeteren.
14.35 – 14.55 uur PAUZE
14.55 – 15.30 uur Diagnostiek & motoriek – Sander Begeer NAR-onderzoeker Sander Begeer vertelt over de diagnostiek van autisme – onder meer over de rol hierbij van de motoriek;
15.30 – 15.55 uur Autisme & erfelijkheid -Tinca Polderman NAR-onderzoeker Tinca Polderman vertelt alles wat je altijd al had willen weten over autisme & erfelijkheid
15.55 – 16.00 uur Afsluiting

Let op: programma is onder voorbehoud. Houd de pagina in de gaten voor de definitieve tijden. Je kunt het namelijk niet terugkijken, net als bij een fysiek symposium!

Kaarten kopen

Voor NAR-deelnemers is het symposium gratis. Zij ontvangen een kortingscode per mail. Wil je gaan deelnemen aan onderzoek van het Nederlands Autisme Register? Dan vind je meer informatie op nederlandsautismeregister.nl

Als NVA-lid krijg je maar liefst 70 procent korting. Zij ontvangen per mail een kortingscode en betalen dan geen 25 euro, maar slechts € 7,50. Het loont dus de moeite om lid te worden. Kijk hier welke voordelen dat nog meer biedt.

LET OP: Nadat je op ‘Tickets’ hebt geklikt, kom je in een nieuw scherm. Linksboven staat in blauwe lettertjes ‘Promotiecode invoeren’. Als je daarop klikt, voer je de code in, klik je rechts op ‘Toepassen’ en vervolgens op de oranje button ‘Bestellen’ en ontvang je de korting. Kaarten zijn tot en met woensdag 24 maart 17.00 uur verkrijgbaar!

KAARTEN KOPEN

NVA Autismeweek

Het NAR-symposium is onderdeel van de NVA Autismeweek 2021. De Nederlandse Vereniging voor Autisme organiseert deze week elk jaar rond 2 april, Wereld Autismedag. De NVA Autismeweek vindt dit jaar plaats van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april.

Het NAR-symposium vindt dit jaar online plaats.

Sluiten
Word nu lid!